[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 11 Juli 2020De Stentor - PEC-Zwolle

Een elftal vol missers: FC Raiola in Zwolle

Nu er in Nederland voorlopig niet gevoetbald wordt, stelt De Stentor elke zaterdagavond aan de hand van een thema een kleurrijk PEC-team op. We graven in het rijke spelersbestand van de club en van de ‘aanvoerder’ stoffen we een gedenkwaardig verhaal uit het archief van de krant af. In aflevering 4: nieuwe spelers die niet echt aan de verwachtingen voldeden en de rol van Mino Raiola (27-01-2017).

 • 11 Juli 2020 om 19:45

Ontwrichte schouder in krankzinnige penaltyreeks houdt doelman Van der Hart maanden aan de kant

De knotsgekke penaltyserie in het Poolse bekertoernooi was het laatste wapenfeit van Mickey van der Hart dit seizoen. De doelman van Lech Poznan is terug in Nederland en maakt zich, nadat zijn schouder woensdag andermaal uit de kom schoot, op voor een maandenlange revalidatie.

 • 11 Juli 2020 om 15:01

Sparre met Sporre | Corona-voetbal: In stilte juichen met de handen in de zakken lijkt me erg ingewikkeld

Hij fungeerde als troubleshooter bij de KNVB, redde PEC van de ondergang en kreeg een paar jaar geleden ook Heerenveen weer op de rails. De Zwolse voetbalcrisisexpert Gaston Sporre (74) doceert in de rubriek Sparre met Sporre over diverse thema’s waar bond en clubs tijdens de coronacrisis mee worstelen. Aflevering 4: Dagkoersen.

 • 11 Juli 2020 om 13:00
OuderDe Stentor - PEC-Zwolle

Oefenschema PEC Zwolle: eerst Cambuur en Jong FC Utrecht, daarna onderonsje met Robben

Het oefenprogramma van PEC Zwolle krijgt vorm. De ploeg van trainer John Stegeman treft in de voorbereiding vier eredivisionisten en twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Daar wordt mogelijk nog een extra duel aan toegevoegd, al dan niet in combinatie met een trainingskamp.

 • 10 Juli 2020 om 17:33

PEC sluit eerste blok met volledige groep af: Gaat Stegeman jonkies ook in oefencampagne gebruiken?

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag de voorlaatste training van het eerste trainingsblok afgewerkt. In tegenstelling tot een jaar geleden, is de eredivisionist in juli nog blessurevrij. Dat betekent niet dat trainer John Stegeman later deze maand, als PEC na twee vrije weken aan de oefencampagne begint, nog over de volledige groep beschikt.

 • 10 Juli 2020 om 16:15

PEC-keepster Nienke Olthof als trainer naar de Bundesliga

Nienke Olthof werkt komend seizoen in de Bundesliga. De oud-keepster van PEC Zwolle Vrouwen wordt keeperstrainer van SV Meppen, dat op het hoogste niveau gaat spelen.

 • 9 Juli 2020 om 16:00

Voormalig keeper PEC Zwolle en GA Eagles eindigt bizarre reeks penalty’s met ontwrichte schouder en lege handen

Mickey van der Hart stevende gisteravond met twee gestopte penalty’s in het Poolse bekertoernooi af op een heldenrol voor Lech Poznań. De oud-doelman van Ajax, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles keerde echter zonder finaleplaats maar met de schouder uit de kom huiswaarts.

 • 9 Juli 2020 om 14:58

PEC Zwolle-spits Reza Ghoochannejhad waande zich in slechte Netflix-serie: β€˜Corona in Nederland laconiek aangepakt’

Als enige PEC Zwolle-speler liet Reza Ghoochannejhad (32) de eerste trainingen na de corona-uitbraak schieten. ,,Mensen dachten dat ik gek was toen ik als enige met mondkapje door de supermarkt liep. Ik dacht hetzelfde over hen.”

 • 9 Juli 2020 om 13:30

Jesper Drost maakt 11-tal herenigingen compleet bij PEC Zwolle, terugkeer zeker geen garantie voor succes

PEC is niet vies van een hereniging. Sterker nog, De vorige week gepresenteerde Jesper Drost brengt de teller over de laatste vier jaar op maar liefst elf. En zijn voorgangers maken de comeback in Zwolle nou niet bepaald tot een onverdeeld succes.

 • 8 Juli 2020 om 18:00

Dit is het bomvolle programma van de β€˜Eredivisie Comeback’: PEC treft Heracles en Emmen

Arjen Robben kan op 1 augustus zijn rentree maken op de Nederlandse velden bij FC Groningen - Heracles. Het is één van de wedstrijden in de eerste speelronde van de zogenoemde ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’. PEC Zwolle oefent tegen Heracles Almelo en FC Emmen, terwijl Go Ahead Eagles competitiegenoot Telstar treft.

 • 8 Juli 2020 om 08:00

PEC Zwolle O21 te gast bij toernooi derdedivisionist Staphorst

Het nieuwe O21-elftal van PEC Zwolle speelt in de voorbereiding oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag, NAC Breda, FC Groningen en Almere City, maar blijft ook in de regio actief. De ploeg van trainer Niek Loohuis is op zaterdag 8 augustus te gast bij derdedivisionist Staphorst.

 • 7 Juli 2020 om 11:29

Amateurclub pal naast PEC Zwolle kan volop profiteren van switch naar natuurgras: β€˜Ze hebben maar één buurman’

De hoofdmacht van PEC Zwolle maakt met ingang van het nieuwe seizoen gebruik van het complex van buurman Be Quick ’28. Wat zijn de consequenties voor de amateurvereniging en wat vinden ze hier van?

 • 7 Juli 2020 om 11:15

Drost is weer fit, maar wordt voormalige smaakmaker weer van waarde voor PEC Zwolle? β€˜Ik ben gebrand op eerherstel’

Jesper Drost (27) kiest na vijf magere jaren niet voor financiële zekerheid maar voor de vertrouwde omgeving en een prestatiecontract van PEC Zwolle. ,,Als ik presteer, heeft de club wat aan mij en dan heb ik ook wat aan de club.”

 • 5 Juli 2020 om 20:00

Spelersbussen Ajax en PEC Zwolle op vol terrein touringcarbedrijf in Dalfsen: β€˜Normaal is alles weg’

De bussen van Ajax en PEC Zwolle stonden zaterdag bij elkaar op het terrein van South West Tours in Dalfsen. ,,We willen wat reuring creëren, want rustig hebben we het nog steeds. Achter de wolken schijnt de zon, alleen zijn de wolken nu wel heel dik”, zegt Ron Veenhuis, eigenaar van touringcarbedrijf South West Tours.

 • 5 Juli 2020 om 13:30

Een team uit eigen tuin: Edwin Duim als 16-jarige in het eerste elftal van PEC

Nu er in Nederland voorlopig niet gevoetbald wordt, stelt De Stentor elke zaterdagavond aan de hand van een thema een kleurrijk PEC-team op. We graven in het rijke spelersbestand van de club en van de ‘aanvoerder’ stoffen we een gedenkwaardig verhaal uit het archief van de krant af. In aflevering 4: het zelfopgeleide PEC Zwolle en de jonge debutant Edwin Duim (18-11-2015).

 • 4 Juli 2020 om 19:45

Jesper Drost doorstaat keuring en is definitief en β€˜onder voorwaarden van PEC’ terug in Zwolle

Jesper Drost is officieel weer speler van PEC Zwolle. De 27-jarige middenvelder uit Nunspeet doorstond vrijdagmiddag de medische keuring en heeft daarna zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor een jaar, met een optie op nog een seizoen.

 • 3 Juli 2020 om 21:54

Hamer tekent voor drie jaar bij Coventry City

Gustavo Hamer tekent vandaag een driejarig contract bij Coventry City. De 23-jarige Leidenaar moet volgens manager Mark Robbins één van de bepalende spelers op het middenveld worden komend seizoen. De dit seizoen terug naar de Championship gepromoveerde club betaalt zo’n 1,5 miljoen voor de speler van PEC Zwolle. Dat bedrag zou via bonussen de komende jaren nog kunnen oplopen naar maximaal zo’n 2 miljoen euro.

 • 3 Juli 2020 om 14:59

Jesper Drost terug naar PEC Zwolle

Jesper Drost (27) keert na vijf jaar terug bij PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent deze week nog een contract voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen.

 • 2 Juli 2020 om 20:00

Strieder moest seizoen bij PEC abrupt eindigen: β€˜Maar deze terugkeer maakt veel goed’

Rico Strieder vindt het fijn dat hij zijn korte avontuur bij PEC Zwolle, dat door het uitbreken van het coronavirus prompt ten einde kwam, kan verlengen. De middenvelder uit Duitsland tekent een contract voor twee seizoenen bij de club die hem afgelopen half jaar al huurde van FC Utrecht.

 • 2 Juli 2020 om 09:43

Oud-materiaalman Hennie Bosch gaat niet meer naar stadion PEC Zwolle: β€˜Zo hoeft het van mij niet meer’

Veel PEC-supporters hebben, ondanks de onzekerheid wegens het coronavirus, hun seizoenskaart weer verlengd. Een van de meest opvallende afwezigen is komend jaar ongetwijfeld Hennie Bosch uit Hattem, de oud-materiaalman met wie generaties PEC-spelers en -medewerkers zijn opgegroeid.

 • 30 Juni 2020 om 12:13
❌