[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Wijchen / Beuningen

Omgekomen soldaten herdacht, zonder brandende fakkels

BEUNINGEN - De zes Engelse soldaten die in 1943 omkwamen in Beuningen zijn woensdagochtend herdacht bij het Lancastermonument. Dat gebeurde in verband met de droogte dit keer zonder brandende fakkels.

 • 18 Juli 2018 om 12:37

Eerste Vierdaagselopers in Beuningen

BEUNINGEN - Terwijl veel toeschouwers nog een plaatsje zochten langs de route, liepen de eerste wandelaars rond half negen Beuningen binnen.

 • 18 Juli 2018 om 10:24

Dit zijn de zeven opmerkelijkste cijfers van Down the Rabbit Hole

Het gaat dit weekend los bij Down the Rabbit Hole. Het driedaagse festival brengt 35.000 bezoekers in extase. Het merendeel slaat zijn of haar tentje op bij De Groene Heuvels in Ewijk voor drie dagen dansen, drinken, kunst, muziek en gewoon lekker hangen.

 • 29 Juni 2018 om 08:40

Dit is de droomwereld van Down the Rabbit Hole

Populair werk in uitvoering. Down The Rabbit Hole is dit weekend toe aan editie vijf. Festivalminnend Nederland gaat graag mee in de ontwikkeling van de creatieve enclave op vakantiepark De Groene Heuvels bij Ewijk.

 • 28 Juni 2018 om 18:42

Zwemmer in nood: wat je wel en niet moet doen

TIEL - In de Waal bij Tiel verdronk zaterdag een 47-jarige man. Hij wilde een vrouw in moeilijkheden redden, maar ging zelf kopje onder. Sander Zeilstra van Reddingsbrigade Nederland geeft zes tips voor redders en slachtoffers.

 • 11 Juni 2018 om 19:59

Wie breed wil zijn, moet honger lijden

NIJMEGEN/ MILLINGEN - Amper drie jaar geleden was hij nog een modale rechtsback bij SC Millingen. Nu gaat Bram Scholten uit Nijmegen - letterlijk getransformeerd - door het leven als Nederlands kampioen bodybuilding.

 • 2 Mei 2018 om 11:38

NEC'er Ronnie roept medepatiΓ«nten op tot actie voor vergoeden MS-medicijn

NIJMEGEN - Oud-manusje-van-alles van NEC en al 27 jaar MS-patiënt Ronnie Eggenhuizen uit Nijmegen roept medepatiënten op in actie te komen om het medicijn Fampyra weer vergoed te krijgen.

 • 27 Maart 2018 om 12:38

NEC-man roept medepatiΓ«nten op tot actie voor vergoeden MS-medicijn

NIJMEGEN - Oud-manusje-van-alles van NEC en al 27 jaar MS-patiënt Ronnie Eggenhuizen uit Nijmegen roept medepatiënten op in actie te komen om het medicijn Fampyra weer vergoed te krijgen.

 • 27 Maart 2018 om 12:38

Verdachten hennepoverval Cuijk mogen niet naar begrafenis

DEN BOSCH/CUIJK De 37-jarige Wijchenaar en de 56-jarige man uit Dordrecht, die op 11 november 2017 in Cuijk een man met behulp van een vuurwapen zouden hebben beroofd van één kilo hennep, blijven nog zeker drie maanden in voorarrest. Dat besloot de rechtbank gistermiddag in Den Bosch.

 • 26 Maart 2018 om 17:14

'Verkiezingen? Die zijn toch over twee weken?'

ARNHEM/ NIJMEGEN/ WIJCHEN - 'Stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen? Komende woensdag?' Veel jongeren reageren met grote verbazing, als ze horen dat ze woensdag naar de stembus mogen. De politiek moet er volgens de jongeren meer aan doen om ook de jeugd bij de verkiezingen te betrekken, blijkt uit een rondgang van deze krant.

 • 19 Maart 2018 om 19:42

Wat weet jij van je woonplaats? Doe de quiz

Aankomende week mogen we weer naar de stembus, maar hoe goed ken je jouw woonplaats eigenlijk? Test het zelf! Selecteer je gemeente en laat je verrassen door de opmerkelijke feiten over de plek waar je woont.

 • 17 Maart 2018 om 06:40

Politie pakt 68-jarige man voor acht insluipingen Beuningen

BEUNINGEN - De politie van Beuningen heeft een 68-jarige man opgepakt die betrokken was bij acht insluipingen via babbeltrucs. Zo stal hij enkele maanden geleden de portemonnee van een 88-jarige vrouw toen ze hem in haar huis liet.

 • 14 Maart 2018 om 16:29

Al 2.035 euro voor Voedselbank met tocht naar de Noordkaap

BEUNINGEN/ DRUTEN – In twee weken naar het noordelijkste puntje van Europa én weer terug, voor een goed doel. Willem van der Voort uit Beuningen en Drutenaar Peter van Swam rijden met hun jeep naar de Noordkaap en koppelen aan de reis een inzamelingsactie voor de Voedselbank van Wijchen en Beuningen.

 • 23 Februari 2018 om 10:15

Weinig belangstelling voor Wijchen Lokaal-friet in Niftrik

WIJCHEN - Het was de aftrap van een vijf weken durende campagne waarin de politieke partij Wijchen Lokaal per zaterdag twee Wijchense kernen aandoet gewapend met flyers, een geluidswagen en een frietkar waar de lokale bevolking een gratis patatje met mayonaise naar binnen kan werken.

 • 17 Februari 2018 om 14:24

Nijmegen-Oost goudmijn voor fietsendief

NIJMEGEN - Een 41-jarige fietsendief uit Maren-Kessel (gemeente Oss) heeft afgelopen week zijn slag geslagen in Nijmegen-Oost.

 • 3 Februari 2018 om 11:50

'Winkeldief, mijd Meijhorst'

NIJMEGEN - Winkeldieven kunnen het beste winkelcentrum Meijhorst in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg mijden. Voor hun eigen bestwil.

 • 3 Februari 2018 om 10:00

Waar is er hier eigenlijk een carnavalsoptocht te zien?

NIJMEGEN - Afgelopen weekend barstte de eerste carnavalsgekte al los in Kilder, Zeddam, Herwen en Westervoort. Een opmaat naar dit weekend, waarin tientallen bonte parades de straten in de regio kleuren. Maar waar en wanneer zijn al die carnavalsoptochten te zien?

 • 3 Februari 2018 om 07:17

GGD helpt kwetsbare vrouwen aan gratis anticonceptie

NIJMEGEN - Vrouwen in de regio Nijmegen die bijvoorbeeld verslaafd en/of dakloos zijn, krijgen sinds enkele weken het aanbod van de GGD om gratis anticonceptie te gaan gebruiken. 80 procent, leert de ervaring, doet mee.

 • 30 Januari 2018 om 07:00

Fred Rutten kiest voor de Vitesse-connectie bij Haifa

HAIFA – Fred Rutten kiest voor het avontuur in Israël. De Wijchenaar heeft een contract van anderhalf jaar op zak en gaat per direct aan de slag bij Maccabi Haifa. In de badplaats aan de Middellandse Zee is sprake van een Vitesse-connectie. Technisch directeur Mohammed Allach heeft na zijn overstap vanuit Arnhem, enkele maanden geleden, ook al Rob Maas naar het Midden-Oosten gehaald.

 • 25 Januari 2018 om 09:12

Oude Matrixx gesloopt voor nieuwe McDonald's

NIJMEGEN - De roemruchte danstempel Matrixx aan de Wijchenseweg in Nijmegen met karakteristieke 'geluidsboxen' als gevelversiering, gaat tegen de grond. Op dezelfde plek komt een nieuw te bouwen McDonald's.

 • 13 Januari 2018 om 06:59
❌