[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Wijchen / Beuningen

Oude Matrixx gesloopt voor nieuwe McDonald's

NIJMEGEN - De roemruchte danstempel Matrixx aan de Wijchenseweg in Nijmegen met karakteristieke 'geluidsboxen' als gevelversiering, gaat tegen de grond. Op dezelfde plek komt een nieuw te bouwen McDonald's.

 • 13 Januari 2018 om 06:59

Hoogwater zakt, Waalkade weer open

NIJMEGEN - De Waalkade bij Nijmegen, afgesloten vanwege het hoogwater, gaat vrijdagmiddag weer open. ,,Het water zakt weer. Bij een inspectieronde is gebleken dat het weer veilig is om de blokkade op te heffen", zegt de woordvoerster van de gemeente Nijmegen.

 • 12 Januari 2018 om 10:31

Ouderen dansend over drempel van 2018

NIJMEGEN - Wat café's in uitgaanscentrum Molenstraat in Nijmegen zijn voor jongeren, is café Burgerlust voor oudere dansliefhebbers. Stijldansen beleeft hier al jaren een tweede jeugd. Sinds een paar jaar ook op oudjaarsavond.

 • 28 December 2017 om 10:33

Marktplaats-gedupeerden zijn alsnog betaald met Γ©cht geld

NIJMEGEN - Een 19-jarige man uit Arnhem die ervan werd verdacht Marktplaats-spullen van particulieren in Lent, Wijchen en Doetinchem betaald te hebben met vals geld, heeft de gedupeerde verkopers alsnog gecompenseerd met echt geld.

 • 27 December 2017 om 13:25

Leerling wordt eigen baas in de klas

NIJMEGEN/GROESBEEK - Niet langer een docent voor de klas, maar zelf aan de slag. In plaats van 'traditionele' vakken als Nederlands, Wiskunde en Geschiedenis bepaal je aan de hand van zelfgekozen onderwerpen wat je wil leren. Hoe? Dat bepaal je ook al zelf.

 • 19 December 2017 om 07:43

Theaterspots op operatietafel rekenen af met schaduw in Sint Maartenskliniek

NIJMEGEN - De Sint Maartenskliniek krijgt medio 2019 een wereldprimeur met 'theaterbelichting' in zes nieuwe operatiekamers. Lampen zoals die ook in theaters worden gebruikt, zorgen ervoor dat de operatietafel nooit meer in de schaduw valt van de opererende chirurg.

 • 18 December 2017 om 08:09

Invoering nieuwe patiΓ«ntendossier in CWZ: soms nog even wennen

NIJMEGEN - De overgang in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) verloopt niet rimpelloos, maar wel voorspoedig. Afgelopen vrijdag ging het digitale registratiesysteem 'live'. Tot nu toe zijn er volgens een woordvoerster nauwelijks problemen.

 • 14 December 2017 om 10:14

Sauna? Of groene vingers van hennepkwekerij?

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen grijpt het winterweer aan om mogelijke hennepkwekerijen op te sporen. Op Facebook en Instagram publiceert de politie een foto van een dak van een woning waarop de sneeuw is gesmolten, terwijl dit bij de buren niet het geval is.

 • 12 December 2017 om 08:19

Prinsonthulling Wijchen komende jaren in feesttent

WIJCHEN - De onthulling van nieuwe prins carnaval in Wijchen zal de komende drie jaar in een feesttent op de Markt plaatsvinden. Het Urnekabinet heeft als organisatie daarvoor een vergunning van de gemeente gekregen. 

 • 7 November 2017 om 07:33

Fiets- en voetpontjes verpulveren opnieuw records

DRUTEN - Het succes van de fiets- en voetveertjes in het rivierengebied houdt maar niet op. Ook dit jaar is weer een recordaantal recreanten de Waal, Maas en Rijn overgezet. Recreatiebedrijf Uiterwaarde - dat de tien pontjes exploiteert - is zelf ook verbaasd over de gebruikersaantallen. 

 • 3 November 2017 om 07:11

Politiechef: alle agenten in Oost-Nederland moeten online actief zijn

APELDOORN - Diverse agenten profileren zich al op sociale media. Maar het kan beter, vindt politiechef Pim Miltenburg. Hij wil dat de politie in heel Oost-Nederland zich roert op Facebook en Twitter.

 • 29 September 2017 om 11:36

Voedselverspilling met succes aangepakt bij zieken- en verpleeghuizen

NIJMEGEN/WIJCHEN - Hogere waardering voor de maaltijden. Minder eten weggooien in de afvalbak. Duurzamer koken, want meer gebruik van streekproducten. En ook nog minder kosten, gemiddeld 50.000 euro per zorginstelling per jaar. Met elkaar gaven 89 instellingen in het land 5 miljoen euro minder uit aan eten.

 • 9 September 2017 om 10:22

Een op de zes mantelzorgers in regio Arnhem vindt zorg voor naaste zwaar

ARNHEM - Terwijl het aantal mantelzorgers in de provincie Gelderland het hoogst is in Noord-Gelderland en de Achterhoek, voelen de mensen die voor een naaste zorgen in Gelderland-Midden zich het zwaarst belast. Dat blijkt uit cijfers van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

 • 31 Augustus 2017 om 13:50

Oscar Dros nieuwe baas politie Oost-Nederland

Oscar Dros wordt de nieuwe baas van de politie in Oost-Nederland. De huidige chef van de eenheid Noord-Nederland begint op 1 september in zijn nieuwe functie in het oosten.

 • 25 Augustus 2017 om 15:31

Weer twee baantoppers naar wielerploeg Vlasman

BEUNINGEN - Vlasman Cycling Team heeft de selectie met weer twee baantoppers versterkt. De baanwielrenners Dion Beukeboom (28) en Yoeri Havik (26) sluiten voor het nieuwe seizoen aan bij de wielerformatie uit Beuningen.

 • 15 Augustus 2017 om 10:47

Reserverol met EK in eigen land bittere pil voor Van Zwambagt

BERGHAREN - Het was voor velen een verrassing. Febe van Zwambagt ontbreekt deze week op het EK voor Young Riders. De talentvolle dressuuramazone uit Bergharen leek een zekerheidje.

 • 7 Augustus 2017 om 10:37

Buis beste dubbelspeelster van de wereld

BEUNINGEN - Marjolein Buis mag zich de beste dubbelspeelster van de wereld noemen. De rolstoeltennisster uit Beuningen boekte zaterdag haar negende toernooizege van dit jaar. Ze passeert Yui Kamiji uit Japan op de wereldranglijst van het dubbelspel.

 • 6 Augustus 2017 om 22:33

Smashing houdt selectie intact voor rentree in de eredivisie

WIJCHEN - Smashing werkt toe naar de comeback in de eredivisie. De Wijchense badmintonclub is er alvast in geslaagd de belangrijkste krachten én de coach binnenboord te houden.

 • 4 Augustus 2017 om 18:52

The Flyers strikt topteams voor nieuw toernooi

WIJCHEN - The Flyers haalt tophandbal naar sporthal Arcus. De Wijchense handbalvereniging neemt het initiatief voor een voorbereidingstoernooi met vier eredivisieteams. Het zogeheten The Flyers Tournament is het eerste in zijn soort in Nederland.

 • 4 Augustus 2017 om 14:58

Man uit Wijchen (18) overleden bij bedrijfsongeval

WIJCHEN – Bij een bedrijfsongeval op de Christiaan Huygensstraat in Wijchen donderdag is een 18-jarige Wijchenaar overleden. De man raakte zwaargewond toen hij bekneld kwam te zitten in het hefmechanisme van een shovel die werd gerepareerd. Hij is later in het ziekenhuis overleden.

 • 28 Juli 2017 om 09:20
❌