[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Wijchen / Beuningen

Prinsonthulling Wijchen komende jaren in feesttent

WIJCHEN - De onthulling van nieuwe prins carnaval in Wijchen zal de komende drie jaar in een feesttent op de Markt plaatsvinden. Het Urnekabinet heeft als organisatie daarvoor een vergunning van de gemeente gekregen. 

 • 7 November 2017 om 07:33

Fiets- en voetpontjes verpulveren opnieuw records

DRUTEN - Het succes van de fiets- en voetveertjes in het rivierengebied houdt maar niet op. Ook dit jaar is weer een recordaantal recreanten de Waal, Maas en Rijn overgezet. Recreatiebedrijf Uiterwaarde - dat de tien pontjes exploiteert - is zelf ook verbaasd over de gebruikersaantallen. 

 • 3 November 2017 om 07:11

Politiechef: alle agenten in Oost-Nederland moeten online actief zijn

APELDOORN - Diverse agenten profileren zich al op sociale media. Maar het kan beter, vindt politiechef Pim Miltenburg. Hij wil dat de politie in heel Oost-Nederland zich roert op Facebook en Twitter.

 • 29 September 2017 om 11:36

Voedselverspilling met succes aangepakt bij zieken- en verpleeghuizen

NIJMEGEN/WIJCHEN - Hogere waardering voor de maaltijden. Minder eten weggooien in de afvalbak. Duurzamer koken, want meer gebruik van streekproducten. En ook nog minder kosten, gemiddeld 50.000 euro per zorginstelling per jaar. Met elkaar gaven 89 instellingen in het land 5 miljoen euro minder uit aan eten.

 • 9 September 2017 om 10:22

Een op de zes mantelzorgers in regio Arnhem vindt zorg voor naaste zwaar

ARNHEM - Terwijl het aantal mantelzorgers in de provincie Gelderland het hoogst is in Noord-Gelderland en de Achterhoek, voelen de mensen die voor een naaste zorgen in Gelderland-Midden zich het zwaarst belast. Dat blijkt uit cijfers van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

 • 31 Augustus 2017 om 13:50

Oscar Dros nieuwe baas politie Oost-Nederland

Oscar Dros wordt de nieuwe baas van de politie in Oost-Nederland. De huidige chef van de eenheid Noord-Nederland begint op 1 september in zijn nieuwe functie in het oosten.

 • 25 Augustus 2017 om 15:31

Weer twee baantoppers naar wielerploeg Vlasman

BEUNINGEN - Vlasman Cycling Team heeft de selectie met weer twee baantoppers versterkt. De baanwielrenners Dion Beukeboom (28) en Yoeri Havik (26) sluiten voor het nieuwe seizoen aan bij de wielerformatie uit Beuningen.

 • 15 Augustus 2017 om 10:47

Reserverol met EK in eigen land bittere pil voor Van Zwambagt

BERGHAREN - Het was voor velen een verrassing. Febe van Zwambagt ontbreekt deze week op het EK voor Young Riders. De talentvolle dressuuramazone uit Bergharen leek een zekerheidje.

 • 7 Augustus 2017 om 10:37

Een op de zes mantelzorgers in regio Arnhem vindt zorg voor naaste zwaar

ARNHEM - Terwijl het aantal mantelzorgers in de provincie Gelderland het hoogst is in Noord-Gelderland en de Achterhoek, voelen de mensen die voor een naaste zorgen in Gelderland-Midden zich het zwaarst belast. Dat blijkt uit cijfers van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

 • 31 Augustus 2017 om 13:50

Oscar Dros nieuwe baas politie Oost-Nederland

Oscar Dros wordt de nieuwe baas van de politie in Oost-Nederland. De huidige chef van de eenheid Noord-Nederland begint op 1 september in zijn nieuwe functie in het oosten.

 • 25 Augustus 2017 om 15:31

Buis beste dubbelspeelster van de wereld

BEUNINGEN - Marjolein Buis mag zich de beste dubbelspeelster van de wereld noemen. De rolstoeltennisster uit Beuningen boekte zaterdag haar negende toernooizege van dit jaar. Ze passeert Yui Kamiji uit Japan op de wereldranglijst van het dubbelspel.

 • 6 Augustus 2017 om 22:33

Smashing houdt selectie intact voor rentree in de eredivisie

WIJCHEN - Smashing werkt toe naar de comeback in de eredivisie. De Wijchense badmintonclub is er alvast in geslaagd de belangrijkste krachten én de coach binnenboord te houden.

 • 4 Augustus 2017 om 18:52

The Flyers strikt topteams voor nieuw toernooi

WIJCHEN - The Flyers haalt tophandbal naar sporthal Arcus. De Wijchense handbalvereniging neemt het initiatief voor een voorbereidingstoernooi met vier eredivisieteams. Het zogeheten The Flyers Tournament is het eerste in zijn soort in Nederland.

 • 4 Augustus 2017 om 14:58

Man uit Wijchen (18) overleden bij bedrijfsongeval

WIJCHEN – Bij een bedrijfsongeval op de Christiaan Huygensstraat in Wijchen donderdag is een 18-jarige Wijchenaar overleden. De man raakte zwaargewond toen hij bekneld kwam te zitten in het hefmechanisme van een shovel die werd gerepareerd. Hij is later in het ziekenhuis overleden.

 • 28 Juli 2017 om 09:20

Auto belandt op kant bij botsing in Wijchen

WIJCHEN - Op de Zuiderdreef in Wijchen zijn dinsdag rond 14.00 uur twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij is een van de auto's op zijn kant beland en zijn een lantaarnpaal en een boom uit de grond gereden. Twee slachtoffers zijn ter plaatse nagekeken in de ambulance.

 • 25 Juli 2017 om 14:52

Femke uit Wijchen: 'Ik sta in de overlevingsstand'

KOS/WIJCHEN - Femke Loeffen van Rulo (31) uit Wijchen heeft een vreselijke nacht achter de rug. Samen met haar man Mark (34) en dochter Fleur (5) verblijft ze sinds vorige week zaterdag in Labranda Marine Aquapark op het Griekse eiland Kos. Vannacht, om halftwee lokale tijd, kregen ze de schrik van hun leven. 

 • 21 Juli 2017 om 13:09

Blauwalg geconstateerd in Weurt

WEURT - Er zit blauwalg in het water van het Grindgat in Weurt. Dit heeft het Waterschap Rivierenland geconstateerd. Blauwalg is een bacterie die kan ontstaan bij aanhoudend warm weer. Het water krijgt er een blauw-groene kleur van. 

 • 21 Juli 2017 om 13:00

Vierdaagselegioen trekt door Land van Maas en Waal

WIJCHEN - Zon, vakantie en wandelaars. De Nijmeegse Vierdaagse strijkt deze Roze Woensdag neer in Wijchen.

 • 19 Juli 2017 om 11:42

Auto total loss door brand in Beuningen

BEUNINGEN - Bewoners van de Gewelf in Beuningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een flinke autobrand. Het voertuig is volledig total loss.

 • 14 Juli 2017 om 08:48

'RuziΓ«nd stel' met honderden xtc-pillen gepakt op A73

BEUNINGEN - Een 37-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 44-jarige man uit Den Haag zijn woensdagavond opgepakt met een grote hoeveelheid harddrugs in hun auto. Ook deelde de man een klap uit aan de vrouw. 

 • 13 Juli 2017 om 08:22
❌