[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Wijchen / Beuningen

Volop medeleven voor A50-held Lionel: β€˜Meer kan je niet doen... goed gehandeld’

Lezers leven volop mee met Lionel Wiehink, die vandaag zijn verhaal deed in De Gelderlander. De inwoner van Beuningen redde in de nacht van zondag op maandag een man uit een gecrashte auto op de A50 bij Renkum, maar die beroofde zichzelf daarna alsnog van het leven.

 • 28 November 2018 om 16:12

Auto komt tot stilstand tegen pilaar in Beuningen

BEUNINGEN- Een automobilist is vrijdagmiddag tegen een pilaar aangereden bij de slijterij aan het kerkplein in Beuningen. Hij wilde remmen voor een voetganger, maar trapte hierbij per ongeluk het gas in. Daardoor moest hij uitwijken en kwam hij tegen de pilaar terecht en uiteindelijk ook nog tegen de voetganger.

 • 23 November 2018 om 13:26

Botsing tussen fietser en auto

WIJCHEN- Een vrouw op een fiets en een automobilist zijn woensdagmorgen op de kruising met de Passedwarsstraat en de Klapstraat in Wijchen gebotst. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 • 21 November 2018 om 11:37

Container in lichterlaaie aan 10e straat Diepvoorde in Wijchen

WIJCHEN - Een vuilcontainer is vrijdagavond uitgebrand aan de 10e straat van woonwijk Diepvoorde in Wijchen. De brandweer heeft de brand geblust en de politie doet onderzoek naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

 • 17 November 2018 om 01:43

Container in lichterlaaie aan 10e straat in Wijchen

WIJCHEN - Een vuilcontainer is vrijdagavond uitgebrand aan de 10e straat van woonwijk Diepvoorde in Wijchen. De brandweer heeft de brand geblust en de politie doet onderzoek naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

 • 17 November 2018 om 01:43

Verdachte blote-voeten-overval Wijchen ook verdacht van woninginbraak Balgoy

WIJCHEN/BALGOY - De 52-jarige man uit Wijchen die wordt verdacht van de overval op blote voeten op Snackbar Zuiderpoort 22 juli in die plaats, is ook verdachte van een woninginbraak in Balgoy een week eerder.

 • 14 November 2018 om 17:42

Uit met Anne: knusse folk, op bezoek bij kunstenaars en enge beesten

Bijna weekend! Moeten we nog ergens heen? Uitgaanstips van Gelderlander-journalist Anne Nijtmans.

 • 9 November 2018 om 14:18

Leerlingen de Viersprong gaan eigen groente kweken en koken

WIJCHEN - Leerlingen van basisschool de Viersprong in Wijchen gaan hun eigen groente en fruit kweken. Daarnaast koopt de school een oven, om de eigen groente zelf te kunnen bereiden. Voor dit project krijgt de basisschool 3500 euro van de provincie Gelderland.

 • 8 November 2018 om 11:59

Ietsje minder hip: Pizza Pasta Wijchen gooit het over een andere boeg

Het in februari geopende restaurant Pizza Pasta aan de Markt in Wijchen gooit het na negen maanden over een andere boeg.

 • 7 November 2018 om 14:01

Bewijs: Leur heeft in de middeleeuwen versterking gehad, motteburcht gevonden

LEUR - Leur heeft in de middeleeuwen versterking gehad, een motteburcht. Die zou er in de tiende of elfde eeuw zijn gebouwd. Dat is na twee dagen graven door archeologen vast komen te staan.

 • 7 November 2018 om 08:03

De betere levensliederen in een 'klein charmant theater'

Zangteksten van Piaf en Barbara doen van alles met Rian van Nieuwkuijk (57) uit Beuningen. In theater De Molen brengt ze zondag 18 november een ode aan haar grote liefde: het Franse chanson.

 • 6 November 2018 om 15:57

Vrouw botst tegen boom in Winssen

WINSSEN - Op de Koningstraat in Winssen is zaterdagochtend half elf een auto frontaal op een boom geklapt. De automobiliste uit Druten raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

 • 27 Oktober 2018 om 12:33

Uren wachten op een trein die niet komt

WIJCHEN/NIJMEGEN - Woensdagmorgen lag het treinverkeer tussen Wijchen en Nijmegen meer dan twee uur stil door een defecte trein. Inmiddels is het probleem opgelost, maar het leidde wel tot ergernis bij de reizigers die uren vast zaten.

 • 24 Oktober 2018 om 12:17

β€˜Gelukje’ Skverer aan basis derbywinst Woezik op Alverna

WIJCHEN - Woezik gaat nog altijd aan kop in de eerste klasse C. De ploeg boekte zondag de tweede driepunter op rij door in de Wijchense derby af te rekenen met Alverna: 4-1.

 • 30 September 2018 om 17:26

Bieb Wijchen: minder bezoekers en leden, meer geld

WIJCHEN De Wijchense bibliotheek heeft een financieel goed jaar achter de rug. Het aantal leden en bezoekers aan de bieb loopt echter - net als op veel plekken elders in Nederland - wel langzaam terug.

 • 27 Augustus 2018 om 07:11

Oeffeltse zoekt naar Vierdaagseliefje

NIJMEGEN/OEFFELT - Een oproep van Nicole Broeren uit Oeffelt op Facebook wordt veel gedeeld. Ze is op zoek naar een jongen uit Wijchen of Nijmegen met wie ze tijdens de Vierdaagse van Wijchen naar de Wedren liep.

 • 18 Augustus 2018 om 16:28

File na ongeval op A50 bij Wijchen is voorbij

WIJCHEN – Door een ongeval op de A50 bij Wijchen was er een flinke file ontstaan richting Oss. De snelweg werd tweemaal afgesloten en vrijgegeven. In totaal was de weg bijna een uur lang niet bereikbaar geweest.

 • 16 Augustus 2018 om 18:00

Omgekomen soldaten herdacht, zonder brandende fakkels

BEUNINGEN - De zes Engelse soldaten die in 1943 omkwamen in Beuningen zijn woensdagochtend herdacht bij het Lancastermonument. Dat gebeurde in verband met de droogte dit keer zonder brandende fakkels.

 • 18 Juli 2018 om 12:37

Eerste Vierdaagselopers in Beuningen

BEUNINGEN - Terwijl veel toeschouwers nog een plaatsje zochten langs de route, liepen de eerste wandelaars rond half negen Beuningen binnen.

 • 18 Juli 2018 om 10:24

Dit zijn de zeven opmerkelijkste cijfers van Down the Rabbit Hole

Het gaat dit weekend los bij Down the Rabbit Hole. Het driedaagse festival brengt 35.000 bezoekers in extase. Het merendeel slaat zijn of haar tentje op bij De Groene Heuvels in Ewijk voor drie dagen dansen, drinken, kunst, muziek en gewoon lekker hangen.

 • 29 Juni 2018 om 08:40
❌