[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019De Gelderlander - Rivierenland

Hagelstenen zo groot als pingpongballen in Wijk bij Duurstede, veel schade voor fruittelers

De schade die een zware onweersbui zaterdagavond rond zes uur in Wijk bij Duurstede en directe omgeving teisterde, is groot. Hagelstenen ter grootte van knikkers en pingpongballen verwoestten een groot deel van de appel- en perenoogst. Automobilisten schrijven op sociale media dat hun auto’s en daken van caravans schade hebben opgelopen.

 • 20 Juli 2019 om 20:11

Zomerdijk, dΓ© man van de dijk, wordt voorzitter klankbordgroep

IJZENDOORN - Hij loopt momenteel de Vierdaagse in Nijmegen, maar Henk Zomerdijk wacht een nieuwe uitdaging: de IJzendoorner (70) wordt voorzitter van de Klankbordgroep voor de versterking van de Waalbandijk tussen Echteld en Dodewaard.

 • 20 Juli 2019 om 18:47

Gerrit Garp

Ik stond van de week om zeven uur ’s ochtends met de hond buiten. Ik stond bij het landje van Gerrit. Hij heeft twee veulentjes staan bij zijn paarden en pony’s, en we weten te weinig van paarden en pony’s om te zien of die veulentjes van het grote of het kleine slag zijn.

 • 20 Juli 2019 om 15:00

Eerste sociale huurwoningen verrijzen in De Plantage Meteren

METEREN/GELDERMALSEN - Er staan inmiddels al vierhonderd koopwoningen, maar eind dit jaar wordt dan toch eindelijk begonnen met de bouw van de eerste 36 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk De Plantage tussen Meteren en Geldermalsen. Een vurig gekoesterde wens van de gemeenteraad gaat daarmee in vervulling.

 • 20 Juli 2019 om 08:01

Massale politiecontroles in Zuilichem: pyromaan nog niet opgepakt

ZUILICHEM - De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal aanwezig in Zuilichem in de Bommelerwaard. In dat Gelderse dorp werden de afgelopen week zeker tien branden gesticht.

 • 20 Juli 2019 om 07:04
OuderDe Gelderlander - Rivierenland

Vakantiekrachten zijn onmisbaar in Rivierenland

MAURIK - Meer dan de helft van alle scholieren en studenten neemt een tijdelijk baantje in de zomer. Dat is meer dan in 2014, toen slechts 40 procent dat deed. De economie in Rivierenland draait deze zomer voor een flink deel op vakantiekrachten.

 • 19 Juli 2019 om 20:23

Brandende BMW op de A15 bij Wadenoijen

WADENOIJEN - Een in brand staande BMW heeft vrijdagmiddag voor verkeersproblemen gezorgd op de A15 ter hoogte van Wadenoijen.

 • 19 Juli 2019 om 17:00

β€˜Ondanks het afscheid is ook de laatste schooldag van groep 8 een feestje’

TIEL - Soms is het tijd voor een nieuwe stap in het leven. En of ze nu staan te springen, wat verdriet hebben van het afscheid, of al de kriebels krijgen bij het idee: na de zomer breekt voor vele honderden leerlingen in de regio een nieuwe, spannende periode aan op de middelbare school.

 • 19 Juli 2019 om 15:53

Speuren naar hazen, fazanten en vossen. β€˜Ik ga niet de hele dag op mijn balkon zitten’

Geurt Zegveld (69) uit Tiel heeft een rustig dagje voor de boeg. Als hij de krant heeft gelezen stapt hij op de fiets om een stukje natuur te aanschouwen.

 • 19 Juli 2019 om 12:15

Archivaris van zo’n 180 jaar Tielse muziek

TIEL - Het in kaart brengen van het Tielse muziekleven vanaf 1840 tot nu. Ger Hemel is er al sinds 2012 mee bezig. Het doel is een boek, wellicht tweedelig. ,,Beschouw het als een soort cultureel erfgoed van Tiel.”

 • 19 Juli 2019 om 08:30

Tiel krijgt Waalkade niet af voor Appelpop: β€˜Goede afspraken over gemaakt’

TIEL - Aan de Waalkade in Tiel is men begonnen met het slopen van de oude kademuur, die wordt vervangen. Daarna gaat de gemeente door met het aanleggen van onder meer een wandelboulevard.

 • 19 Juli 2019 om 07:02

Culemborg stemt voor reddingsplan: gloednieuw zwembad blijft open

Zwemmers in Culemborg kunnen opgelucht ademhalen. Hun fonkelnieuwe zwembad De Waterlinie blijft open. De gemeenteraad wierp gistergavond geheel volgens verwachting de benodigde reddingsboei.

 • 18 Juli 2019 om 22:36

Culemborgse gemeenteraad werpt reddingsboei naar zwembad De Waterlinie

Zwemmers in Culemborg kunnen opgelucht ademhalen. Hun fonkelnieuwe zwembad De Waterlinie blijft open. De gemeenteraad wierp donderdagavond geheel volgens verwachting de benodigde reddingsboei.

 • 18 Juli 2019 om 22:36

Vijf jaar cel geΓ«ist tegen Tielenaar voor smokkel 88 pistolen

TIEL – Voor de smokkel van 88 handvuurwapens uit Slowakije eiste justitie donderdag tegen Tielenaar Albertus E. (38) vijf jaar cel.

 • 18 Juli 2019 om 17:01

Brand in pand Burgerweeshuis Tiel

TIEL - In het historische pand van het burgerweeshuis in Tiel is een kleine brand geweest. Door de brand raakte de achterkant van het pand aan de Achterweg flink zwart geblakerd.

 • 18 Juli 2019 om 15:50

Hof: 30 maanden cel en tbs voor pianostemmer die dominee neersloeg in Rhenoy

RHENOY - Pianostemmer Wijnand B. (52) is donderdag in hoger beroep veroordeeld tot 30 maanden cel en tbs met dwangverpleging voor het neerslaan van dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy. Het gerechtshof in Arnhem vindt een poging tot doodslag bewezen.

 • 18 Juli 2019 om 14:24

138 zonnepanelen op dak van dorpshuis Beesd

BEESD - Het dak van dorpshuis Het Klokhuis in Beesd wekt sinds vorige week stroom op. De gemeente West Betuwe legde 138 zonnepanelen op het dak. Dat zorgt voor een jaarlijkse opwekking van ongeveer 35.000 kilowattuur.

 • 18 Juli 2019 om 14:11

Partij kroepoek van bedrijf uit Ochten teruggeroepen

OCHTEN - Dumas Food Group uit Ochten roept uit voorzorg een partij kroepoek van het merk Naomi terug. Hier zouden naast gluten, ook mogelijke sporen van noten, pinda's en schaal- en schelpdieren in kunnen zitten. Dat laatste staat echter niet vermeld op de verpakking. Dat meldt de NVWA op haar site.

 • 18 Juli 2019 om 13:25

β€˜Verschillen worden uitvergroot, maar er zijn meer overeenkomsten’

,,Vandaag ga ik lekker door met klussen. De vloer komt erin en er moet nog het nodige geverfd worden.’’ Annemiek Wuite neemt na dertig jaar afscheid van haar modewinkel aan de Voorstad.

 • 18 Juli 2019 om 12:06

Zuilichem opnieuw opgeschrikt door autobrand: tiende brand in een week tijd

ZUILICHEM - In de nacht van woensdag op donderdag is Zuilichem opnieuw opgeschrikt door een autobrand. Deze keer stond er een bedrijfsbus aan de Aart van Osstraat in lichterlaaie. Dat is al de tiende brand in één week daar.

 • 18 Juli 2019 om 10:36
❌