[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019De Gelderlander - Rivierenland

Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers

NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

 • 22 Januari 2019 om 21:40

IJsclubs houden hoop ondanks sneeuw

RIVIERENLAND - De vorst zorgt voor opwinding bij vrijwilligers van de ijsclubs in Rivierenland. In Culemborg hebben ze goede hoop dat vandaag de baan van ijsclub Lek en Linge open kan. Al kan meer sneeuw nog roet in het eten gooien.

 • 22 Januari 2019 om 20:30

Ed Dumrese uit Wageningen gaat Slot Loevestein leiden

POEDEROIJEN/ WAGENINGEN - Wageninger Ed Dumrese wordt directeur/bestuurder van Slot Loevestein in Poederoijen. Het kasteel waar ooit Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist.

 • 22 Januari 2019 om 19:47

Winterweer veroorzaakt verkeersinfarct in en rond Gelderse steden

ARNHEM/ NIJMEGEN - Rondom Arnhem en Nijmegen is vandaag een vroege spits ontstaan die in de uren daarna een van de drukste van heel Nederland werd. Al voor 15.30 uur was er oponthoud op provinciale wegen en rijkswegen rond de steden. In heel Nederland stond er rond 17.40 uur een totaal aan 2300 kilometer file op snelwegen en provinciale wegen. De drukste spits ooit.

 • 22 Januari 2019 om 15:45

Vroege files bij Gelderse steden door winterweer

ARNHEM/ NIJMEGEN - Rondom Arnhem en Nijmegen ontstaat vandaag een vroege spits. Al voor 15.30 uur is er oponthoud op provinciale wegen en rijkswegen rond de steden.

 • 22 Januari 2019 om 15:45

Assistent-trainer FC Lienden Evander Sno krijgt nu wel straf voor knock-out slaan portier

Ex-Ajaxvoetballer Evander Sno (31), sinds kort assistent-trainer bij FC Lienden, krijgt een taakstraf van 76 uur voor het knock-out slaan van een portier van De Melkweg – in oktober 2017. Zijn broer Kenneth (36) krijgt een boete van 150 euro omdat hij de portiers dreigde zijn ‘gun’ te halen en ze ‘af te maken’.

 • 22 Januari 2019 om 14:50

Geld en sigaretten buit bij overval op tankstation in Culemborg

CULEMBORG - Het Esso-tankstation Crum aan de Wethouder Schoutenweg in Culemborg is dinsdagochtend overvallen. Dat gebeurde rond 05.50 uur. Een medewerker die het station wilde openen, werd volgens de politie door een man met een vuurwapen onder dreiging met geweld gedwongen geld en sigaretten af te staan.

 • 22 Januari 2019 om 07:29

Waar schaats jij? Deel je tip!

TIEL - Dankzij het koude weer is er her en der in de regio ijs dat sterk genoeg is om schaatsers te dragen. Wij zijn benieuwd op welke plekken in Rivierenland de schaatsen onder worden gebonden.

 • 22 Januari 2019 om 10:28

Vrachtwagen valt stil op overweg tussen Kesteren en Tiel

TIEL - Een vrachtwagen blokkeert vanochtend een overweg op de spoorlijn Arnhem-Tiel tussen Tiel en Kesteren. Het treinverkeer op de lijn is daardoor na 10.00 uur enige tijd verstoord, meldt spoorbeheerder ProRail.

 • 22 Januari 2019 om 10:22

Je paspoort op de deurmat

OPHEUSDEN/BUREN - Niet in de rij in het gemeentehuis wachten op je rijbewijs of paspoort, maar hem van de deurmat rapen. Steeds meer gemeenten in Rivierenland denken na over deze extra service. West Betuwe is er al mee begonnen.

 • 22 Januari 2019 om 10:04

Oud-profvoetballer Evander Sno en broers wéér voor rechter wegens knokken

Oud-profvoetballer Evander Sno én zijn twee broers staan vandaag opnieuw voor de rechter vanwege geweld in het uitgaansleven van Amsterdam. In oktober 2017 zouden ze twee andere mannen hebben mishandeld. Dat gebeurde een half jaartje nádat een andere rechtszaak van een mishandeling uit 2013 was afgehandeld.

 • 21 Januari 2019 om 18:16

Medewerker bedreigd met vuurwapen bij overval op tankstation in Culemborg

CULEMBORG - Het Esso-tankstation aan de Wethouder Schoutenweg in Culemborg is dinsdagochtend overvallen. Dat gebeurde rond 05.50 uur. Een medewerker die het station wilde openen, werd volgens de politie bedreigd met een vuurwapen. Of die persoon gewond raakte, zegt de politie niet.

 • 22 Januari 2019 om 07:29

β€˜Als je boot kapot is, helpen mensen je gelijk met repareren’

In Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Henk van den Berg uit Buren.

 • 22 Januari 2019 om 08:35

Vrachtwagen brandt, bedrijfsgebouw ernaast ontruimd

TIEL - In Tiel is afgelopen nacht een bedrijfsverzamelgebouw ontruimd vanwege een brandende vrachtwagen vlakbij. Het gaat om een gebouw aan de Dodewaardlaan.

 • 22 Januari 2019 om 07:58

Overval op tankstation in Culemborg

CULEMBORG - Het tankstation aan de Wethouder Schoutenweg in Culemborg is dinsdagochtend overvallen. Dat gebeurde rond 06.20 uur.

 • 22 Januari 2019 om 07:29
OuderDe Gelderlander - Rivierenland

Nu De Lingehof weer bewoond is, stijgt gemiddelde leeftijd in Beesd

CULEMBORG / BEESD Bijna anderhalf jaar nadat de sloopkogel De Lingehof tot de laatste steen afbrak, keerden de eerste bewoners gisteren terug naar Beesd waar een splinternieuw zorgcentrum is verrezen.

 • 21 Januari 2019 om 20:30

Einde dreigt voor Burens oudste vereniging

BUREN - Het is vijf voor twaalf voor ’t Nut Buren. Als er niet snel opvolging voor het huidige bestuur wordt gevonden, is het dit jaar einde verhaal voor de ruim 175 jaar oude vereniging. ,,Het is te waardevol om zomaar te laten doodbloeden.’’

 • 21 Januari 2019 om 18:12

Oeps, school is toch eigendom van gemeente

ASCH - Scholenkoepel CPOB was al voorzichtig plannen aan het maken voor het lege gebouw van de voormalige basisschool De Wegwijzer in Asch. Tijdelijke bewoning via antikraak stond op de rol. Tot een wakkere ambtenaar vragen ging stellen.

 • 21 Januari 2019 om 16:17

Trekker bij Meteren te water, persoon onderkoeld naar ziekenhuis

METEREN - Bij het jaagpad in Meteren, naast het spoor, is maandagmiddag een persoon te water geraakt. Dat gebeurde rond half drie. De persoon is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

 • 21 Januari 2019 om 15:17

Nieuwbouw dichterbij, einde Kersentuin Maurik nabij

MAURIK - De bouw van 25 sociale huurwoningen in de Maurikse vogelbuurt is een stap dichterbij. De huizen moeten komen op de plek waar nu het verlaten zorgcentrum De Kersentuin staat. Na een informatieavond met omwonenden hebben de plannen zes weken ter inzage gelegen en dat heeft geen vragen, klachten of opmerkingen vanuit de buurt opgeleverd.

 • 21 Januari 2019 om 14:06
❌