[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Rivierenland

Wordt de vakantiegedachte ooit werkelijkheid?

De vakantie van Huub van Eck uit Tiel zit erop. Vandaag brengt hij de caravan weer weg. ,,We zijn met zijn drieën in Brabant geweest. Heerlijk. En nu, aan het einde van de vakantie ga ik me thuis nog even nuttig maken met wat klusjes.’’

 • 23 Augustus 2019 om 11:25

Bedrijven verhuizen zonder te verhuizen van Kesteren naar Ochten

OCHTEN/KESTEREN - Sapproducent Fruity Line ligt ogenschijnlijk in Ochten, maar feitelijk in Kesteren. De aloude dorpsgrenzen tussen Kesteren en Ochten dateren nog van voor de aanleg van de A15 en houden daar dus geen rekening mee.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

Na vier keer kantje boord gaat Alfredo Rabansky β€˜knallen als kunstenaar’

TIEL - Kunst zette hij jaren op een derde plaats, maar sinds kort heeft de Tielse Fred zich de artiestennaam Alfredo Rabansky aangemeten, een eigen atelier gerealiseerd en wil hij zich louter nog focussen op zijn passie: ,,Vanaf nu: knallen!”

 • 23 Augustus 2019 om 08:30

Hulpdiensten rijden zich klem in Culemborgse nieuwbouwwijk

Bij een reanimatie telt elke seconde, maar in Culemborg zat dat donderdagmiddag flink tegen. De hulpdiensten reden zich in de wijk Parijsch klem op een afgesloten weg. Foutje in de communicatie, blijkt nu.

 • 22 Augustus 2019 om 19:38

Pianostemmer legt zich neer bij vonnis, roemruchte rechtszaak afgedaan

TRICHT/RHENOY - Pianostemmer Wijnand B. (51) uit Tricht legt zich neer bij zijn veroordeling tot 30 maanden cel en tbs met dwangverpleging. Die kreeg hij voor een poging tot doodslag op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy.

 • 23 Augustus 2019 om 07:01

Brandlucht in de Betuwe door grote brand in varkensstal Streefkerk

TIEL - Een brand in een varkensstal in Streefkerk, ten oosten van Rotterdam, zorgt deze donderdagavond voor een brandlucht in de omgeving van Geldermalsen, Deil, Tricht en Tiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Die verwacht dat de stank zich de komende uren verder zal verspreiden over de regio.

 • 22 Augustus 2019 om 20:36

Veel belangstelling voor groots opgezet Buren Toen Theater

BUREN - De zaterdagavond is al bijna uitverkocht en ook de kaarten van de andere avonden lopen goed. Het Buren Toen Theater stevent af op een absoluut record aan bezoekers voor de voorstelling Stenen van de Stad.

 • 22 Augustus 2019 om 20:15

Superdrukke start van Landgoedfair MariΓ«nwaerdt

BEESD - De 25ste editie van de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd is zonovergoten van start gegaan. Ook qua publieke belangstelling, want op de doorgaans vrij rustige eerste dag, woensdag, waren er al zes- tot zevenduizend bezoekers en ook donderdag was het weer ‘superdruk’, meldt de organisatie.

 • 22 Augustus 2019 om 19:05

Hoe doordring je buitenlandse rivierzwemmers van de gevaren? β€˜Via de geijkte kanalen bereik je lang niet iedereen’

OCHTEN - Op de Waal bij Ochten is donderdag opnieuw gezocht naar de persoon die daar woensdagavond het water inging, maar er niet meer uitkwam. De zoektocht naar de drenkeling, vermoedelijk van buitenlandse komaf bleek tevergeefs. ,,Op het moment dat wij zulk nieuws horen, houden we ons hart vast.’’

 • 22 Augustus 2019 om 18:23

Eindelijk geland in Eindhoven: Gestrand op Montenegro, maar toch β€˜stiekem genoten van twee extra dagen vakantie’

EINDHOVEN - Vrolijk lachend komen Laura Wolvekamp, haar man Chris van Schalm en de kinderen Hugo (16) en Jasmijn (14) uit het Gelderse Varik even voor twee uur donderdagmiddag door de deuren van de aankomsthal van Eindhoven Airport.

 • 22 Augustus 2019 om 17:18

Minder maaien in bermen Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Er moeten meer vlinders, wilde bijen en kevers komen in de Neder-Betuwse bermen. Om dat te bereiken gaan gemeente en Avri de bermen vanaf nu minder intensief maaien. Zodat er meer variatie aan planten komt.

 • 22 Augustus 2019 om 15:56

Blindegeleidetegels en extra leuningen leiden tot keurmerk voor ECT Tiel

TIEL - Alle Tielenaren, wel of niet goed te been, kunnen zich gemakkelijk door het gezondheidscentrum ECT Tiel bewegen. En om die reden ontving directeur Martijn Leeflang een speciaal keurmerk, uit handen van de organisatie Ongehinderd.

 • 21 Augustus 2019 om 20:00

Optisport wordt voor tien jaar exploitant van zwembad Culemborg

CULEMBORG - Optisport neemt de exploitatie van het zwembad De Waterlinie in Culemborg over voor een periode van 10 jaar. Daarover heeft Optisport samen met de stichting van het zwembad en de gemeente een contract getekend.

 • 22 Augustus 2019 om 14:16

Politie gaat vanmiddag opnieuw op zoek naar vermiste persoon in Waal bij Ochten

De politie gaat vanmiddag opnieuw zoeken naar de persoon die gisteravond zoek raakte in de Waal bij Ochten. Er wordt een landelijk team ingezet dat gespecialiseerd is in onderwaterzoekingen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:15

Beesdse jeugd leeft zich uit bij 't Wilgje in Buren

BUREN/BEESD - De 156 kinderen van de jubilerende 70-jarige Spelweek Beesd hebben woensdag lekker vies kunnen worden, en zich uit kunnen leven bij outdoor experience centre 't Wilgje langs de Korne in Buren.

 • 22 Augustus 2019 om 10:21

β€˜Je wilt dat ze het goed hebben’

Tielenaar Co Kraak (58) maakt vandaag zijn caravan klaar voor vertrek naar Overijssel. Voor regen is hij niet bang. ,,Je krijgt wat je toekomt. We blijven vaker dichtbij huis dus we zijn het wel gewend.’’

 • 22 Augustus 2019 om 10:00

Buren komt met ambtenaar in het dorp een stapje dichter bij de burger

ZOELEN ,,Bent u nog niet moe van ons gezeur’’, vraagt een oudere inwoonster van Zoelen als ze zich klaar maakt om op te staan. Ze is samen met haar dochter naar de kerk gekomen voor het het inloopspreekuur van de contactambtenaar. Buren probeert zo dichter bij ‘de burger’ te komen.

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Hulpdiensten zochten massaal, drenkeling in Waal bij Ochten nog niet gevonden

OCHTEN - Meerdere hulpdiensten waren woensdagavond in de buurt van Ochten op zoek naar een man die tijdens het zwemmen in de Waal niet meer boven water is gekomen.

 • 21 Augustus 2019 om 20:33

Waaldijk bij Haaften wordt toch niet verlegd

HAAFTEN - Het was een wens van veel Haaftenaren: verleg de dijk bij bedrijventerrein Kerkewaard. Maar dat gaat niet gebeuren.

 • 22 Augustus 2019 om 07:01

Extra raad voor zoektocht naar eerste burgemeester West Betuwe

GELDERMALSEN - De gemeenteraad van West Betuwe vergadert na de zomer eerder dan vooraf was gepland. Er is op 3 september een extra raadsvergadering.

 • 21 Augustus 2019 om 19:00
❌