[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018De Gelderlander - Rivierenland

Erfpacht heet hangijzer voor jachthaven Geldermalsen

GELDERMALSEN - De leden van de jachthaven Achter 't Veer in Geldermalsen gaan akkoord met een nieuwe erfpacht van 5.000 euro. Daarmee staat het sein voor het centrumplan op groen. Tenzij de raad vanavond een hogere pacht eist. ,,Dan trekken wij onze medewerking in’’, zegt Piet Vastenhout, de voorzitter van Achter 't Veer.

 • 24 September 2018 om 21:00

In een paar uur tijd een nieuwe stad maken; kinderen oefenen democratie

GELDERMALSEN - Hoe werkt democratie? Basisschoolleerlingen uit de gemeente Geldermalsen maken het deze weken in de praktijk mee.

 • 24 September 2018 om 19:03

Vaten met 2000 liter chemisch drugsafval gevonden in Echteld

ECHTELD - In de uiterwaarden bij Echteld zijn vanmiddag tien vaten met drugsafval gevonden. Het betreft zo'n 2000 liter aan chemische vloeistof, zo meldt wijkagent Gerrit Langerak op Twitter.

 • 24 September 2018 om 17:06

Nepwonden en beroertes naspelen, zodat artsen kunnen oefenen

In Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Henk Randewijk uit Kesteren.

 • 24 September 2018 om 17:03

Tiel heeft geen geld en tijd voor gasloze school aan de Heiligestraat

TIEL - Een gasloze school voor het Lingecollege aan de Heiligestraat is vooralsnog een brug te ver. Tiel heeft er het geld niet voor en het zou te veel tijd kosten om deze nieuwe wens in te passen.

 • 24 September 2018 om 14:37

Te hoog nieuw winkelpand Voorstad wordt toegestaan

TIEL - Er mag een nieuw winkelpand met drie woningen komen op de Voorstad 21, doorlopend naar de Oliemolenwal in Tiel, ondanks dat dit gebouw niet helemaal aan de vereiste afmetingen voldoet.

 • 24 September 2018 om 12:18

Nieuwe ambulances voor Gelderland-Zuid

NIJMEGEN - De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Gelderland-Zuid krijgt dit jaar de beschikking over elf nieuwe voertuigen. Het gaat om tien ambulances en één rapid responder, een personenauto met alleen een verpleegkundige. Bij de nieuwe ambulances zit het zwaailicht bovenop het dak in plaats van in de dakconstructie. Zo moet het licht nog beter te zien zijn.

 • 24 September 2018 om 10:36

Frisse wind in Tiel was kort maar niet zo krachtig

Politiek bedrijven, een gemeente besturen. Het is allemaal heel makkelijk vanaf de zijlijn. Parkeren, afval, criminaliteit, groenbeheer, ouderenzorg: daar heb je zo een plausibele mening over bij elkaar geroepen.

 • 24 September 2018 om 09:18

Poging om tweede tankautospuit zelf te betalen strandt

GELDERMALSEN - De ambitieuze plannen van de plaatselijke politiek in Geldermalsen en Neerijnen om een twee tankautospuit uit eigen zak te betalen, kunnen definitief de prullenbak in. Beide brandweerposten moeten met één wagen verder.

 • 24 September 2018 om 07:07
OuderDe Gelderlander - Rivierenland

Brandweer Dodewaard blust brand in school het beste

DODEWAARD - Het brandweerkorps van Dodewaard blijkt het beste van Nederland. Afgelopen zaterdag wist de organisatie de eerste plaats te halen bij de landelijke finale van brandweerwedstrijden.

 • 23 September 2018 om 20:43

Neder-Betuwe en Buren gaan lopen tegen roken

LIENDEN - Roken is vies en ongezond, buiten lopen fris en goed voor je lijf. Onder dat motto houdt Stichting Nederland Rookvrij en Fitter samen met Healthclub Juliën de Fresh Air Powerwalk in Neder-Betuwe en Buren.

 • 23 September 2018 om 20:05

Hoe lief een geplet boeketje kan zijn

Al ruim een kwart eeuw schrijf ik verhalen voor De Gelderlander. Met name verhalen op het gebied van kunst en cultuur en door de jaren heen heb ik dan ook tientallen muzikanten en bands geïnterviewd.

 • 23 September 2018 om 18:57

Neerijnen gaat zwerfvuil te lijf met brigades

NEERIJNEN - Neerijnen en Lingewaal gaan het zwerfafval in hun gemeenten te lijf met 'zwerfafvalbrigades'. Dat moet ervoor zorgen dat de gemeenten er schoner uitzien.

 • 23 September 2018 om 14:54

Jesse leeft in reservetijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen

Vijf kinderen, van wie drie met het Syndroom van Leigh, een ongeneeslijke progressieve spierziekte. Eén van de drie is inmiddels overleden. Het leven van Thea Olivier uit Beesd bestaat volledig uit de zorg voor haar twee andere zieke kinderen van wie ze onvermijdelijk te vroeg afscheid moet nemen. Zoon Jesse vertrekt in elk geval niet zonder één ding van zijn bucketlist te hebben gestreept: hij ging trouwen.

 • 23 September 2018 om 13:19

'Hey teringwout, nu kom ik te laat op mijn afspraak'

TIEL - Agenten zijn zaterdagavond op de A15 bij Tiel uitgescholden door meerdere weggebruikers omdat die door een ongeval moesten omrijden. Dat meldt de politie op Instagram.

 • 23 September 2018 om 12:30

Laanboomsector werkt aan imago op eerste open dag

OPHEUSDEN - Wat doet een laanboomkweker eigenlijk zo de hele dag? Zaterdag konden belangstellenden dat zien op de eerste Kom op de Kwekerij in Neder-Betuwe. Honderden bezoekers kwamen op de drie deelnemende kwekerijen in Dodewaard en Opheusden af

 • 23 September 2018 om 11:46

Zieke Evi kan straks weer fietsen

TIEL - De kleine Evi van Zetten (3) uit Tiel lijdt aan een zeer zeldzame en ongeneeslijke ziekte. Door massale giften kan ze straks doen wat ze het leukst vindt: met haar poppen buiten fietsen.

 • 23 September 2018 om 07:45

Route WaardArt langs twaalf dorpen

NEERIJNEN - WaardArt begint vrijdag aan de dertiende aflevering met een overzichtstentoonstelling in het Stroomhuis in Neerijnen. In december 2017 dreigde er nog een streep te gaan door de Open Atelierroute door een gebrek aan vrijwilligers voor het bestuur.

 • 22 September 2018 om 19:49

Bagger heeft weiland gevonden in Buren

MAURIK - De bagger uit de sloten en vaarten in de buurt van Maurik en Ommeren kan in de eigen omgeving gestort worden. Een oproep van de gemeente Buren aan de inwoners heeft voldoende reacties opgeleverd.

 • 22 September 2018 om 17:19

Ik schud mijn hoofd om mezelf

Toen ik voor het eerst naar de middelbare school moest, pakte ik bus 19, toen de levensader van Amsterdam Nieuw-West, die me van Slotermeer naar de Osdorper Scholengemeenschap bracht.

 • 22 September 2018 om 13:15
โŒ