[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Gelderlander - Rivierenland

Erichems rallyteam terug naar het Marokkaanse zand

ERICHEM - Evert La Vergé en Marijn Verbeek beleefden in 2016 een onvergetelijk avontuur tijdens de Carta Rallye. Nu keert het Betuwse duo terug.

 • 23 Maart 2019 om 09:02

Culemborgse hennepverdachte vrijuit door gebrek aan politieonderzoek

ARNHEM/CULEMBORG - „Het zaakje stinkt aan alle kanten”, verzuchtte de officier van justitie deze week over een 24-jarige man uit Culemborg die moest voorkomen voor bezit van ruim een kilo hennep. Maar net als de Arnhemse politierechter moest ze vaststellen dat het politiedossier te weinig bewijs voor een veroordeling bevatte. Het vonnis luidde dan ook vrijspraak.

 • 23 Maart 2019 om 07:31
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Gelderlander - Rivierenland

Huisarts ziet weinig in weegschaal in praktijk

TIEL - ‘Wegen-terwijl-u-wacht’ gaat niet helpen in de strijd tegen overtollige kilo's, denkt huisarts Ruth Ramaker van huisartsenpraktijk Drumpt in Tiel. Beter is het om overgewicht in de spreekkamer bespreekbaar te maken.

 • 22 Maart 2019 om 20:08

Rhenoy en Gellicum nemen afscheid van dominee

RHENOY - De dorpsgemeenschappen van Rhenoy en Gellicum nemen zondag 19 mei officieel afscheid van Ebi Wassenaar. De dominee is al eerder met haar huisgenote vertrokken uit de pastorie in Rhenoy. Ze wonen sinds kort buiten Gelderland.

 • 22 Maart 2019 om 19:10

Droomhuis blijkt nachtmerrie: kopers klagen massaal over beroerde kwaliteit van hun nieuwbouwhuis

EDE/ CULEMBORG - Tientallen nieuwbouwhuizen in Apeldoorn, Zeewolde, Ede en Culemborg kampen met grote scheuren in muren en plafonds, lekkages, scheve kozijnen, tocht- en vochtproblemen en trillende vloeren. Het gaat in al deze gevallen om prefab-huizen van de firma Slokker Innovate uit Zeewolde. Slokker verkocht afgelopen jaren honderden van die woningen.

 • 22 Maart 2019 om 18:41

Heimachine valt om in Geldermalsen

GELDERMALSEN - In Geldermalsen is bij bouwwerkzaamheden een heimachine omgevallen. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen.

 • 22 Maart 2019 om 17:16

TEC en De Lok geen goed huwelijk meer

TIEL - TEC zit in de hoek waar de klappen vallen, maar ondanks de tegenvallende resultaten van de laatste weken, staat de ploeg maar één punt achter koploper Jong FC Volendam. Zondag staat de uitwedstrijd bij EVV op het programma.

 • 22 Maart 2019 om 15:28

FC Lienden heeft weer vertrouwen

LIENDEN - FC Lienden en HHC Hardenberg komen elkaar zaterdag voor de zesde keer in de tweede divisie tegen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd: twee keer werd het gelijk (1-1), twee keer won FC Lienden (0-1 en 3-2) en één keer was HHC Hardenberg de sterkste: 4-0.

 • 22 Maart 2019 om 15:24

Veel wegen in West Betuwe in een β€˜matig tot zeer slechte staat’

Wegen in West Betuwe, met name die in de voormalige gemeenten Lingewaal en Neerijnen, zijn soms in ‘een matige tot zeer slechte staat’. Dat schrijft het college van West Betuwe in een brief aan de raad. ‘Verschillende wegen hebben het einde van de levensduur al ruimschoots bereikt of ze voldoen niet meer aan de inrichtingseisen voor het hedendaagse verkeersaanbod’, zo luidt de uitleg.

 • 22 Maart 2019 om 14:52

Voetveer Pomona Tiel-Wamel vaart op zijn vroegst pas woensdag weer

TIEL - Het duurt zeker tot woensdag voordat de Pomona weer vaart tussen Tiel en Wamel. Het voetveer kampt met een beschadigde schroefas die moet worden vervangen, maar die kan maandag of dinsdag pas worden bevestigd.

 • 22 Maart 2019 om 14:18

Chaotische ochtend op A2 na ongeval met truck vol olijfolie

BEESD - De A2 tussen Beesd en Nieuwegein is vrijdagochtend gestremd geweest na een ongeluk waarbij onder meer een vrachtwagen was betrokken. De combinatie, met daarin een lading olijfolie, kantelde in de vroege ochtend na een botsing met een personenauto bij Nieuwegein-Zuid. De bestuurder van de auto raakte gewond.

 • 22 Maart 2019 om 09:15

Gratis bakkie troost bij de veerpont voor filemijders A2

BEUSICHEM - Ze zijn wel wat gewend bij ‘t Veerhuys in Beusichem, maar de rij auto's die vrijdagmorgen voor de pont naar de overkant van de Lek stond te wachten, nam al snel groteske vormen aan. Door een ongeluk op de A2, waarbij een vrachtwagen zijn lading olijfolie verloor, begon de file voor de veerpont al op de dijk.

 • 22 Maart 2019 om 13:01

Gratis koffie bij de veerpont voor door zwaar ongeluk op A2 gestrande automobilisten

BEUSICHEM - Ze zijn wel wat gewend bij ‘t Veerhuys in Beusichem, maar de rij auto's die vrijdagmorgen voor de pont naar de overkant van de Lek stond te wachten, nam al snel groteske vormen aan. Door een ongeluk op de A2, waarbij een vrachtwagen zijn lading olijfolie verloor, begon de file voor de veerpont al op de dijk.

 • 22 Maart 2019 om 13:01

Subsidie voor ambitieus Buren 625

BUREN - Buren 625 heeft provinciale subsidie binnengesleept voor het groots vieren van de 625-ste verjaardag van de stad. Vanaf september van dit jaar staat de stad vol van een reeks aan bijzondere activiteiten, mits er nog meer sponsoren komen.

 • 22 Maart 2019 om 11:54

Alleen de uitersten blijven Baudet de baas in Rivierenland

OPHEUSDEN/CULEMBORG - Thierry Baudet heeft met zijn Forum voor Democratie een zegetocht beleefd in Rivierenland. Maar in twee gemeenten wist hij niet de grootste te worden: in het bij uitstek reformatorische Neder-Betuwe en het typisch linkse Culemborg, dat niet voor niets een grote ecologische woonwijk heeft.

 • 21 Maart 2019 om 19:12

Politiemol Mehmet A. uit Tiel is β€˜verrader’ baas No Surrender

De vermeende afpersingspraktijken binnen het Midden-Limburgse chapter van motorclub No Surrender zijn het gevolg van een lek bij de politie elders in het land. Dat bevestigen meerdere bronnen rond de strafzaak tegen politiemol Mehmet A. (22) uit Tiel, die volgende week hoort welke straf hij krijgt voor het lekken van politie-informatie en het aannemen van steekpenningen.

 • 22 Maart 2019 om 09:37

Nog uren problemen op A2 door bergen truck met olijfolie

BEESD - De A2 tussen Beesd en Nieuwegein is vrijdag nog tot naar schatting 14.00 uur deels gestremd door een ongeluk waarbij onder meer een vrachtwagen was betrokken. De combinatie, met daarin een lading olijfolie, kantelde na een botsing met een personenauto bij Nieuwegein-Zuid. De bestuurder van de auto raakte gewond.

 • 22 Maart 2019 om 09:15

Vrachtwagen met wijn kantelt op A2 tussen Beesd en Nieuwegein, nog hele ochtend verkeerschaos

Tussen Beesd en Nieuwegein is vanochtend vroeg een vrachtwagen met wijn gekanteld. Dat ongeluk gebeurde op de A2 ter hoogte van Nieuwegein-Zuid. De vrachtwagen kwam in botsing met een personenauto, de bestuurder daarvan raakte gewond.

 • 22 Maart 2019 om 09:15

Laurie werd geraakt door het vertrek van haar directeur

ECHTELD Laurie Elings (21) uit Echteld heeft iets met Terschelling. ,,Ik beschouw het als mijn tweede thuis. Ik kom er al mijn hele leven. Ik ken het eiland beter dan mijn eigen dorp. Elk jaar gaan we met de hele familie. De laatste keer waren we nog met veertien man.’’

 • 22 Maart 2019 om 09:03

Joris tilt zwaar aan overgewicht

LIENDEN - Gezonde kinderen zonder overgewicht en mét zelfvertrouwen. Dat is de droom van Joris Maier, beweegcoördinator in Neder-Betuwe en Buren. ,,Een zakje chips als traktatie, dat verbrand je niet in een een ochtendpauze.’’

 • 22 Maart 2019 om 08:04
❌