[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019De Gelderlander - Rivierenland

Gemeenten verwijzen geen cliΓ«nten meer naar Hartenhoeve na kritisch rapport Inspectie

GELDERMALSEN - De gemeenten in Rivierenland verwijzen voorlopig geen nieuwe cliënten door naar zorgorganisatie Hartenhoeve in Geldermalsen. Hiermee reageren ze op het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de GGD Gelderland-Zuid, waar de Hartenhoeve zwaar onvoldoende op scoort.

  • 21 Mei 2019 om 15:45

Politie vindt kwekerij met 767 wietplanten aan het Tielse Groenlandsstraatje en houdt verdachte aan

TIEL - De politie in Tiel heeft vanochtend een hennepkwekerij aangetroffen aan het Groenlandsstraatje in Tiel. Het gaat om een ‘professionele kwekerij’ met in totaal 767 planten. Er is een 51-jarige verdachte aangehouden.

  • 21 Mei 2019 om 09:18

Zorgorganisatie Hartenhoeve krijgt zware onvoldoende van Inspectie: β€˜We zijn verbaasd’

GELDERMALSEN - Ongekwalificeerd personeel, te weinig toezicht, medewerkers zonder Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zorgorganisatie Hartenhoeve in Geldermalsen voldoet bij lange na niet aan de eisen.

  • 21 Mei 2019 om 12:46

Inspectie geeft zorgorganisatie Hartenhoeve zware onvoldoende

GELDERMALSEN - Ongekwalificieerd personeel, te weinig toezicht, medewerkers zonder Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zorgorganisatie Hartenhoeve in Geldermalsen voldoet bij lange na niet aan de eisen.

  • 21 Mei 2019 om 12:46

Sportclubs Neder-Betuwe krijgen kratten drinken

IJZENDOORN - De sportverenigingen in Neder-Betuwe krijgen allemaal een krat drinken. Met flesjes water, welteverstaan. Dit is een nieuwe actie van FrisValley, het alcoholmatigingsproject waar Neder-Betuwe zich bij heeft aangesloten.

  • 21 Mei 2019 om 11:26

Utrechters staan terecht voor serie plofkraken in Gelderland en Brabant

Samen met drie andere mannen zou voormalig kandidaat-raadslid van Stadsbelang Utrecht Steven K. (32, Utrecht) een criminele organisatie hebben gevormd die zich bezighield met plofkraken. Vandaag staat het vooral zwijgende kwartet terecht.

  • 21 Mei 2019 om 10:45

Politie vindt kwekerij met 350 wietplanten aan het Tielse Groenlandsstraatje en houdt verdachte aan

TIEL - De politie in Tiel heeft vanochtend een hennepkwekerij aangetroffen aan het Groenlandsstraatje in Tiel. Het gaat om een ‘professionele kwekerij’ met ongeveer 350 planten. Er is een 51-jarige verdachte aangehouden.

  • 21 Mei 2019 om 09:18

Politie vindt kwekerij met 350 wietplanten aan het Tielse Groenlandsstraatje

TIEL - De politie in Tiel heeft vanochtend een hennepkwekerij aangetroffen aan het Groenlandsstraatje in Tiel. Het gaat om een ‘professionele kwekerij’ met ongeveer 350 planten.

  • 21 Mei 2019 om 09:18

Club Rodenburg in verweer: β€˜Aanranding was niet bij ons’

BEESD - Van aanranding tot het innen van geld voor parkeren op de openbare weg: de lijst met incidenten die de politie in drie jaar tijd registreerde in en rond Club Rodenburg in Beesd, is lang. Maar de zaken liggen genuanceerder dan de politie doet voorkomen, menen de eigenaren: broer en zus Janice en John Bronk. Vandaag hopen ze de sluiting ongedaan te kunnen maken, tijdens een bezwarenzitting op het gemeentehuis.

  • 21 Mei 2019 om 08:11

Jongeren krijgen eigen plek in Opheusden

OPHEUSDEN - Jongeren in Opheusden kunnen straks weer naar een eigen ontmoetingsplek. Burgemeester en wethouders willen, nadat eerdere pogingen mislukten, dat er een JOP komt. Zodat tieners bij elkaar kunnen komen en misschien wel nog belangrijker: om overlast elders te voorkomen. De gemeente stelt er 15.000 euro voor beschikbaar.

  • 21 Mei 2019 om 07:02
Gisteren β€” 20 Mei 2019De Gelderlander - Rivierenland

Uitbreiding geitenstallen Hurwenen ligt voorlopig stil

HURWENEN/ ARNHEM - De uitbreiding van de vier geitenstallen van Van der Schans Melkgeiten bv aan de Molenstraat in Hurwenen is op last van de rechtbank Gelderland stilgelegd. De rechtbank in Arnhem heeft de werkzaamheden, die al in volle gang waren, laten staken door een voorlopige voorziening toe te kennen.

  • 20 Mei 2019 om 17:50

Circus Renz slaat tenten op in Tiel

TIEL - Het grasveldje bij de Waalkade in Tiel heeft sinds maandagmorgen enkele bijzondere gasten. Naast de geitjes grazen er watusirunderen, Hongaarse stepperunderen en kamelen. Ze horen bij circus Renz dat tot en met zondag de tenten heeft opgeslagen. Vanaf woensdag is er elke dag een voorstelling.

  • 20 Mei 2019 om 16:23

GeoFort opent tentoonstelling Fake Maps in nieuwe domes

HERWIJNEN - In twee nieuwe ‘domes’ - futuristische ronde tenten op het terrein van GeoFort in Herwijnen - is de nieuwe tentoonstelling Fake Maps te bekijken. De kracht van kaarten staat centraal.

  • 20 Mei 2019 om 12:53

Turnster Esther Beets uit Eck en Wiel pakt nationale titel sprong

ECK EN WIEL – Esther Beets uit Eck en Wiel is zondag Nederlands kampioene turnen op het onderdeel sprong geworden. De gymnaste van DOS Sportief werd zaterdag al negende in de meerkamp.

  • 20 Mei 2019 om 11:55

Parijs wil Kunstmarkt met muziek en variatie

René Parijs is de nieuwe organisator van de kunstmarkt in Buren. Hij pakt het net iets anders aan dan zijn voorgangers. Zo kon het publiek afgelopen weekend luisteren naar straatmuzikanten.

  • 20 Mei 2019 om 09:00

Culemborger: β€˜Niks te maken met moordaanslag op Tielse ambtenaar’

CULEMBORG - Een 54-jarige schroothandelaar uit Culemborg ontkent ten stelligste dat hij iets te maken heeft met de moordaanslag op een ambtenaar uit Tiel. In een exclusief gesprek met De Gelderlander zegt de man dat hij ten onrechte door de politie wordt verdacht.

  • 20 Mei 2019 om 06:56

Kiezen uit lokale EU-kandidaten kan alleen in Culemborg

CULEMBORG/OCHTEN - Wie graag een lokale politicus naar Brussel wil stemmen bij de EU-verkiezingen op 23 mei, kan in Rivierenland alleen in Culemborg kiezen uit meerdere kandidaten.

  • 20 Mei 2019 om 07:26

Culemborger ontkent alle betrokkenheid bij aanslag op Tielse ambtenaar

CULEMBORG - Een 54-jarige schroothandelaar uit Culemborg ontkent ten stelligste dat hij iets te maken heeft met de moordaanslag op een ambtenaar uit Tiel. In een exclusief gesprek met De Gelderlander zegt de man dat hij ten onrechte door de politie wordt verdacht.

  • 20 Mei 2019 om 06:56
OuderDe Gelderlander - Rivierenland

Vechtersbazen aangehouden na ruzie in Tiel; één verdachte licht verwond met steekwapen

TIEL - Bij een vechtpartij in Tiel is zondagavond een gewonde gevallen. Twee mannen zijn aangehouden, waaronder de gewonde vechtersbaas. Die kon na behandeling door ambulancepersoneel door naar het politiebureau voor verhoor.

  • 19 Mei 2019 om 20:14

Steekincident in Tiel, politie zoekt in omgeving

TIEL - In Tiel zou zondagavond een steekincident hebben plaatsgevonden. Meerdere politie-eenheden doorzoeken de omgeving.

  • 19 Mei 2019 om 20:14
❌