[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018De Gelderlander - Rivierenland

β€˜In juni ben ik klaar, dan wil ik verder in Nijmegen’

TIEL - Hoewel de gevulde bomen nog meer werk voorspellen, veegt Tim van Klaarbergen (18) uit Kesteren monter de reeds gevallen bladeren van de stoep voor de sportwinkel in Tiel.

 • 15 November 2018 om 09:00

Postbezorger, marktmeester en organisator: zo werd de bode onmisbaar voor Culemborg

Hij bewaart vele stadhuisgeheimen en staat op talloze huwelijksfoto’s. Ook was hij veelvuldig als organisator betrokken bij activiteiten in de stad. Peter Brouwer begon bij de gemeente Culemborg als bode/marktmeester en werd uiteindelijk hoofd facilitaire dienst. Donderdag zwaait hij na 46 jaar af.

 • 15 November 2018 om 08:01
Gisteren β€” 14 November 2018De Gelderlander - Rivierenland

Winkelsluiting drijft wig tussen VVD en SGP

ASPEREN - De kans dat de VVD en de SGP coalitiegenoten worden in de nieuwe gemeente West Betuwe is te verwaarlozen. Bij het punt van de winkelopenstelling op zondag stonden beide partijen gisteravond tijdens de tweede debatavond in Asperen lijnrecht tegenover elkaar.

 • 14 November 2018 om 23:25

Washington Post schrijft breeduit over... Opijnen

Geen sekstoerisme in Amsterdam of drugshandel in de Rotterdamse haven. De Washington Post, een van de grootste kranten van Amerika, heeft vorige week uitgebreid aandacht besteed aan: Opijnen.

 • 14 November 2018 om 19:06

Eigen plek De Schuilplaats stapje dichterbij

Als het aan De Schuilplaats en de gemeente Culemborg ligt, krijgt de geloofsgemeenschap een eigen gebouw aan de Multatulilaan.

 • 14 November 2018 om 17:25

Angel is al anderhalf jaar op zoek naar een nieuw thuis, kosten asiel lopen op

‘Het is tien voor twaalf voor ons asiel’, meldt het Dierenasiel Tiel op Facebook. Om rond te komen en de zorg voor de dieren te kunnen betalen, gaan vrijwilligers nu met de pet rond.

 • 14 November 2018 om 16:56

Zwaargewonde na aanrijding, getuige haalt vluchtende automobilist in

ROSSUM - Een oudere vrouw op een fiets is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat zij geschept werd op een oversteekplaats in Rossum. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Van Heemstraweg N223 met de H.C. De Jonghweg. De automobilist reed in eerste instantie door na het ongeluk, maar werd door ooggetuigen later gedwongen te stoppen.

 • 14 November 2018 om 16:12

Fietsster zwaargewond na aanrijding in Rossum, automobilist belandt na doorrijden in Tielse cel

ROSSUM - Een oudere vrouw op een fiets is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat zij geschept werd op een oversteekplaats in Rossum. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Van Heemstraweg N223 met de H.C. De Jonghweg. De automobilist reed in eerste instantie door na het ongeluk, maar werd door ooggetuigen later gedwongen te stoppen.

 • 14 November 2018 om 16:12

Elfdorpenspel is gered nu alle dorpen de schouders onder het evenement zetten

METEREN - De 41ste editie van het Elfdorpenspel wordt volgend jaar toch in Meteren gehouden. Waar nodig hebben de andere tien dorpen gezegd te zullen helpen met de organisatie. Daarmee is het veruit grootste evenement van Geldermalsen gered.

 • 14 November 2018 om 07:00

Nieuwe bundel van Culemborgse stadsdichter

CULEMBORG - De Culemborgse dichter Marco Houtschild, momenteel stadsdichter-van-dienst, heeft zijn zevende bundel klaar. Die heet ‘Meer van hetzelfde maar dan anders en minder’ en wordt zaterdag gepresenteerd.

 • 14 November 2018 om 12:34

Tienduizend brieven op de post om uit te vinden hoe hulp in Neder-Betuwe beter kan

Vrijwilligers en mantelzorgers in Neder-Betuwe moeten gemakkelijker informatie en hulp kunnen vinden. Daar moet een nieuw mantelzorg- en vrijwilligersknooppunt voor zorgen.

 • 14 November 2018 om 11:32

Tine is trots op haar zoon: β€˜Ik vind het echt stoer’

TIEL - Met de komst van Sinterklaas breken er voor Tine Reinders (49) uit Tiel drukke tijden aan. ,,Ik verhuur alle soorten kostuums’’, zegt de eigenaar van Het Feestkasteel.

 • 14 November 2018 om 11:06

Dick-Brunaborden in Culemborg: 'Bij sommige scholen is de weg soms een racebaan’

Er komen opvallende 'Dick Bruna-borden' bij alle basisscholen in Culemborg waar de verkeersveiligheid in het geding is. Een motie met die strekking van Culemborg Centraal werd donderdag met een ruime raadsmeerderheid aangenomen.

 • 14 November 2018 om 10:36

Een buddy bellen in Deil

DEIL - Een bijzondere vorm van burenhulp, Buddies, opereert vanuit Deil sinds voorjaar 2017. Dit is een initiatief van Floris Rademaker (24) die met het project in een deel van de West-Betuwe allerlei, voornamelijk particuliere diensten aanbiedt. Nigel de Wit (16) is een van zijn trouwe secondanten.

 • 14 November 2018 om 08:02

Elfdorpenspel is gered nu alle dorpen schouders onder evenement zetten

De 41ste editie van het Elfdorpenspel wordt volgend jaar toch in Meteren gehouden. Waar nodig hebben de andere tien dorpen gezegd te zullen helpen met de organisatie.

 • 14 November 2018 om 07:00
OuderDe Gelderlander - Rivierenland

Wil je een hond aaien? Eerst netjes vragen

DEIL - Kinderen van buitenschoolse opvang HartenTroef in Deil kregen dinsdag hondenles. Wanneer mag je een hond aaien en wanneer mag je hem beslist niet storen? Vrijwilliger Renate van Dam van het Sophia SnuffelCollege nam haar eigen hond Meggie mee om te ‘oefenen’.

 • 13 November 2018 om 22:15

Partijen West Betuwe willen meer aandacht voor drugs

NEERIJNEN/GELDERMALSEN De aanpak van drugs moet meer aandacht krijgen. Dat vinden de tien politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 21 november in West Betuwe.

 • 13 November 2018 om 21:03

Auto schept fietser bij rotonde in Tiel

TIEL - Een fietser is dinsdagavond geschept door een auto in Tiel bij de rotonde bij de Laan van Westroijen en de Predibroedersweg. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. De automobilist kwam met de schrik vrij.

 • 13 November 2018 om 19:14

Fietser aangereden in Tiel

TIEL - Een fietser is dinsdagavond geschept door een auto in Tiel bij de rotonde bij de Laan van Westroijen en de Predibroedersweg . De fietser is naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen. De automobilist kwam met de schrik vrij.

 • 13 November 2018 om 19:14

Teruglezen | Officier wil TBS met dwangverpleging en cel voor pianostemmer die dominee ernstig toetakelde

Heeft pianostemmer Wijnand B. de Rhenoyse dominee Ebi Wassenaar zwaar mishandeld? Die vraag stond vandaag centraal bij de inhoudelijke zitting in de Arnhemse rechtbank waar B. wordt verdacht van poging tot moord. Hij kan zich naar eigen zeggen niks van het voorval herinneren.

 • 13 November 2018 om 13:25
❌