[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Bewoners Tiemstra-pand hebben geen idee waar ze heen moeten

NIJMEGEN - Wat nu, vraagt Sophie Noordegraaf zich af. Ze moet van de gemeente Nijmegen voor 1 april vertrekken uit het Tiemstra-pand, maar vind maar eens iets anders.

 • 21 Februari 2019 om 18:12

Mantelcompliment Berg en Dal: geen cash maar toch cadeaubon

GROESBEEK - De mantelzorgers in de gemeente Berg en Dal krijgen bij wijze van ‘mantelzorgcompliment’ toch een cadeaubon in plaats van 50 euro in-het-handje. Met dat voorstel wijken burgemeester en wethouders af van een eerder besluit van de gemeenteraad.

 • 21 Februari 2019 om 17:14

Glas taboe in FrΓΌshoppenzug Kranenburg

KRANENBURG - Tijdens de Frühshoppenzug (carnavalsoptocht) in Kranenburg op zondag 3 maart is glas verboden: geen bierflessen of kleine flesjes Flügel dus.

 • 21 Februari 2019 om 16:31

Grace Jones, Janelle MonaΓ©, Ronnie Flex, De Staat en dEUS op Down The Rabbit Hole

EWIJK - Popicoon Grace Jones (Slave to the rhythm) is toegevoegd aan de line-up van festival Down The Rabbit Hole in Ewijk. Andere nieuwe namen: soul- en r&b-kameleon Janelle Monaé, flamenco-zangeres Rosalía, rapper Ronnie Flex en de Nijmeegse rockband De Staat.

 • 21 Februari 2019 om 16:19

Portretten slachtoffers bombardement op Plein ’44 lager gezet

NIJMEGEN - De borden met foto's van slachtoffers van het bombardement op Nijmegen op Plein ‘44 zijn lager gezet. Daardoor zijn de foto's van de overledenen beter te zien. Niet dat er klachten binnenkwamen bij de gemeente, zegt een woordvoerder, maar het verhaal dat Bart Janssen donderdagavond over de vele slachtoffers wil vertellen is de aanleiding.

 • 21 Februari 2019 om 16:14

Toi toi toi voor Navarone in The Voice

NIJMEGEN - ‘Onze’ Nijmeegse jongens van Navarone staan morgen in de finale van The Voice of Holland. Hoe worden hun kansen ingeschat?

 • 21 Februari 2019 om 15:15

Kringloopwinkel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedselbank

GROESBEEK - De economie groeit, maar niet voor iedereen. De kringloopwinkel in Groesbeek trekt steeds meer klanten en nog steeds doen zo'n 100 gezinnen een beroep op de voedselbank. Op een gemiddelde zaterdag trekt de kringloopwinkel aan de Industrieweg in Groesbeek tegenwoordig tussen de 400 en 500 kopende bezoekers. Een fikse groei, want toen de Kringloop in 2012 van start ging, waren dat er tussen de 100 en de 200.

 • 21 Februari 2019 om 15:07

Politie haalt gestolen auto van de weg na kentekenherkenning, bestuurder aangehouden

NIJMEGEN - De politie heeft donderdagmiddag de bestuurder van een gestolen auto aangehouden nadat de auto werd ‘gezien’ door een camera op de Neerbosscheweg in Nijmegen. Die registreerde het voertuig via ANPR (Automatic Number Plate Recognition).

 • 21 Februari 2019 om 15:00

Opnieuw klimaatstakers in optocht door het centrum van Nijmegen

NIJMEGEN - Een kleine honderd scholieren en studenten, klimaatstakers, liepen vanochtend een rondje door het centrum van Nijmegen, gewapend met spandoeken, megafoons en protestborden. De opkomst was iets groter dan vorige week donderdag, toen de eerste demonstratie voor een beter klimaatakkoord gehouden werd.

 • 21 Februari 2019 om 11:31

NEC mist Tom Overtoom in cruciaal duel

NIJMEGEN - NEC speelt vrijdagavond tegen Almere City een cruciaal duel in de strijd voor een nacompetitie-ticket. De Nijmeegse eerstedivisionist staat vijf punten achter Almere, dat momenteel op de laagste plek staat die recht geeft op de play-offs.

 • 21 Februari 2019 om 12:51

Robin Buwalda ruilt NEC in voor Finse IFK Mariehamn

NIJMEGEN - Robin Buwalda stapt per direct over van NEC naar het Finse IFK Mariehamn. Voor de centrale verdediger is geen transfersom betaald, laat algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik weten.

 • 21 Februari 2019 om 12:32

Advocaat Tiemstra-pand wil dat voorlopig niemand zijn woning wordt uitgezet

NIJMEGEN - De circa twintig bewoners van het Tiemstra-pand in Nijmegen-West mogen niet op 1 april op straat staan. Dat is de inzet van advocaat Caren Schipperus. Zij wil uitstel totdat is beslist of nieuwe investeerders een kans krijgen.

 • 21 Februari 2019 om 12:22

Tweede bescheiden Klimaatmars door Nijmegen

NIJMEGEN - Zo'n honderd mensen hebben donderdagochtend meegedaan aan een Klimaatmars door Nijmegen. Die was georganiseerd door studenten. Er liepen iets meer mensen mee dan een week geleden, toen de studenten voor het eerst in Nijmegen wegens het klimaat de straat op gingen.

 • 21 Februari 2019 om 11:31

Bescheiden Klimaatmars door Nijmegen

NIJMEGEN - Zo'n honderd mensen hebben donderdagochtend meegedaan aan een Klimaatmars door Nijmegen. Die was georganiseerd door studenten. Er liepen iets meer mensen mee dan een week geleden, toen de studenten voor het eerst in Nijmegen wegens het klimaat de straat op gingen.

 • 21 Februari 2019 om 11:31

Werk bij Dierenambulance Nijmegen moet minder zwaar worden

NIJMEGEN - Het werk voor de Dierenambulance Nijmegen (DAN) is zwaar geworden, omdat vrijwilligers te veel diensten moeten draaien en zij soms ingrijpende dingen meemaken. Dat zegt voorzitter Konrad Savy van de DAN.

 • 21 Februari 2019 om 10:37

Sluiting dreigt voor cafΓ© Dorus na steekincident

NIJMEGEN - Café Dorus in de Nijmeegse wijk Horstacker moet dicht. Tenminste als het aan burgemeester Hubert Bruls ligt. Hij heeft de eigenaar van het café op de hoogte gebracht van het sluitingsplan. Aanleiding daarvoor is een steekincident, afgelopen december in café Dorus. Daarbij raakte een 22-jarige Nijmegenaar zwaargewond.

 • 21 Februari 2019 om 10:29

Het verhaal achter deze Nijmeegse oorlogsfoto: β€˜Hij heeft het er nooit met ons over gehad’

NIJMEGEN - We kennen de beelden nu uit Aleppo, uit Homs, uit Syrië. Maar dit is een foto uit Nijmegen, gemaakt op 23 februari 1944. De jongen in de smeulende puinhopen is de dan 16-jarige scholier Piet Schönberger. Hij zoekt een dag na het bombardement op Nijmegen, vrijdag 75 jaar geleden, naar overlevenden.

 • 21 Februari 2019 om 07:30

In de puinhopen van de stad, 75 jaar geleden

NIJMEGEN - We kennen de beelden nu uit Aleppo, uit Homs, uit Syrië. Maar dit is een foto uit Nijmegen, gemaakt op 23 februari 1944. De jongen in de smeulende puinhopen is de dan 16-jarige scholier Piet Schönberger. Hij zoekt een dag na het bombardement op Nijmegen, vrijdag 75 jaar geleden, naar overlevenden.

 • 21 Februari 2019 om 07:30

De dromen van een gewoon Nijmeegs meisje die niet mochten uitkomen

NIJMEGEN - Lies Hendrix schreef in 1944 een gevoelig gedicht vol verlangen naar betere tijden zoals het einde van de oorlog. Ze maakte het niet mee want ze was een van de slachtoffers van het bombardement.

 • 21 Februari 2019 om 07:30

Geen alcohol na 22.00 uur in Nijmeegse nachtwinkels: te veel overlast

NIJMEGEN - Alcohol verkopen na 22.00 uur blijft taboe in de nachtwinkels van de stad. Ondanks het verzoek van uitbater Faruk Ekiz van de nachtwinkel aan de Hertogstraat, die zelfs een petitie onder zijn klanten hield, blijft de gemeente strak vasthouden aan de strenge regels die sinds 2016 gelden.

 • 21 Februari 2019 om 06:56
❌