[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Fons de Poel zag in de Kolpingbuurt veel lieve mensen, β€˜kwetsbaarder dan we weten’

Televisiemaker Fons de Poel is terug in zijn geliefde Nijmegen. Hij maakt een zesdelige serie over de Kolpingbuurt, de volkswijk die vernieuwd werd. ,,Ik zag veel lieve mensen, kwetsbaarder dan we weten.”

 • 16 Juni 2019 om 10:00

Pieter Derks genomineerd voor prestigieuze cabaretprijs Poelifinario

NIJMEGEN - De Nijmeegse cabaretier Pieter Derks is genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario. Dit werd zaterdag bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat van op radio 1.

 • 16 Juni 2019 om 07:56

Met 834 lopers naar Arnhem voor de Nacht van de Vluchteling

NIJMEGEN/ARNHEM - De Nacht van de Vluchteling beleeft in Nijmegen zijn vierde editie: 834 lopers zijn om klokslag 24 uur vertrokken vanaf concertgebouw de Vereeniging voor een 40 kilometer lange wandeltocht - via Slijk Ewijk - naar Arnhem.

 • 16 Juni 2019 om 00:07
Gisteren β€” 15 Juni 2019De Gelderlander - Nijmegen e.o.

β€˜Staart’ gevonden in voortuin Millingen aan de Rijn, maar bom nog niet

MILLINGEN AAN DE RIJN - Bij graafwerkzaamheden in een voortuin is zaterdagmiddag aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn de staart gevonden van een Duitse vliegtuigbom.

 • 15 Juni 2019 om 20:27

Massaal wandelen van Nijmegen naar Arnhem: Vluchteling blijf je misschien wel je hele leven

Tussen de kleine duizend mensen die vannacht van Nijmegen naar Arnhem lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling, wandelen heel wat mensen die ooit zelf moesten vluchten. Zijn zij eigenlijk ooit vluchteling-af?

 • 15 Juni 2019 om 18:35

Nijmegen opgeschoond tijdens β€˜Stop Met Plastic’-dag

NIJMEGEN - Jong geleerd is oud gedaan. Dus staat moeder Anniek van Loon uit Nijmegen zaterdag als vrijwillig plasticopruimer paraat in de Nijmeegse binnenstad. Mét haar drie kinderen: Jonas (5), Mattis (2) en Lasse (7 maanden, op de rug gebonden).

 • 15 Juni 2019 om 18:02

Woninginbraak Bosbesstraat Groesbeek

GROESBEEK - Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning in Groesbeek.

 • 15 Juni 2019 om 17:41

Gemeente Nijmegen: geen gevaar méér vallende stenen bij stadsmuur

NIJMEGEN - Bij de Voerweg in Nijmegen is zaterdagmiddag een steen naar beneden gevallen vanaf de halfronde stadsmuur. Bovenin de muur van de ronde toren die hier onderdeel van uitmaakt, zitten scheuren.

 • 15 Juni 2019 om 17:05

Briljante Renske hield vroeger vooral van Lego en K’NEX

NIJMEGEN - Op de lagere school stak Renske Janssen uit Nijmegen er niet zo bovenuit qua cijfers. ,,Ik heb nooit een klas overgeslagen, zat niet op een school voor hoogbegaafden.” Ze viel toen nog vooral op door haar verslaving aan spelen met bouwmaterialen van Lego en K‘NEX.

 • 15 Juni 2019 om 16:09

Weer drie auto’s in Nijmegen uitgebrand, nu in Hatert

NIJMEGEN - In de Nijmeegse wijk Hatert zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie auto's in de hens gegaan. Volgens eigenaar Frans Dillesen gaat het bij zijn twee auto's in de Topaasstraat gegarandeerd om brandstichting.

 • 15 Juni 2019 om 13:25

Zomer met grote namen in Nijmeegs openluchttheater

NIJMEGEN - Het Openluchttheater De Goffert is een geliefd buitenpodium geworden. Nog nooit waren er zo veel grote namen als deze zomer. De programmering komt grotendeels van Doornroosje maar ook de Stadsschouwburg en andere organisaties maken gebruik van het theater.

 • 15 Juni 2019 om 12:30

Nacht van de Vluchteling turft recordaantal deelnemers

ARNHEM/ NIJMEGEN - Met bijna 5.700 deelnemers schrijft de Nacht van de Vluchteling een record in de boeken. De wandelaars lopen in de nacht van zaterdag op zondag, onder meer tussen Nijmegen en Arnhem, meer dan 1,2 miljoen euro bijeen.

 • 15 Juni 2019 om 11:53

β€˜Jeugdgevangenis De Hunnerberg is een gatenkaas. Het is een spelletje tussen ons en de begeleiders’

Veel vacatures, een hoog ziekteverzuim onder het personeel en jongeren die agressiever zijn en een zwaardere achtergrond hebben: jeugdgevangenis De Hunnerberg in Nijmegen ligt onder vuur.

 • 15 Juni 2019 om 10:41

Gezelligheid staat voorop bij 100-jarige St. Caecilia in Middelaar

MIDDELAAR - Leeftijd is maar een getal. Je bent zo jong als je je voelt. Achter de naam St. Caecilia staan drie cijfers: 100. Maar de fanfare uit Middelaar is nog immer fris en fruitig. Dit weekend is het feest in Middelaar, voor en door jong en oud.

 • 15 Juni 2019 om 10:27

Thomas Olde Heuvelt: β€˜Het volgende boek moet beter zijn dan het vorige’

Wat doen bekende Gelderlanders in het weekend? Elke week bespreekt iemand hier zijn of haar programma.

 • 15 Juni 2019 om 09:52

Waarom betalen voor plastic afval in Nijmegen?

NIJMEGEN - Afvalzakken voor plastic vuilnis zijn vanaf volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer gratis: inwoners van Nijmegen moeten vijf cent per zak gaan betalen. Dat blijkt uit de Zomernota die het college van burgemeester en wethouders vorige week presenteerde. De aangekondigde maatregel leverde talloze reacties op. Zoveel commotie om een stuiver per zak, wat is er aan de hand?

 • 15 Juni 2019 om 09:00

Het Groesbeeks Gemengd Koor moet maar wat zachter zingen

GROESBEEK - Het vertrouwen van de leden van het Groesbeeks Gemengd Koor (75 jaar) in de lokale democratie heeft deze week een flinke knauw gekregen. Het koor was met twaalf man sterk donderdag naar de vergadering van de gemeenteraad in Groesbeek gekomen om hulp te vragen, maar kwam niet aan het woord.

 • 15 Juni 2019 om 08:30

Cadeautje voor de stille armen: wat meer franje aan het leven

NIJMEGEN - Quiet Nijmegen gaat zich ontfermen over Nijmegenaren die in armoede leven. Via dit nieuwe initiatief krijgen zij zo’n acht keer per jaar een gratis en vrijblijvend aanbod. Dat aanbod kan van alles zijn: naar de kapper, uit eten, een wedstrijd van NEC bijwonen of je fiets eens goed laten repareren.

 • 15 Juni 2019 om 08:04

Wat is het geheim van topaantal geslaagden in Nijmegen en omgeving?

NIJMEGEN - Op het Montessori College en Karel de Grote College in Nijmegen slagen al jaren op rij bovengemiddeld veel leerlingen. Wat is hun geheim?

 • 15 Juni 2019 om 07:39

7 ton β€˜subsidie’ voor 30 zorgappartementen op plek Intersport

NIJMEGEN - Nijmegen wil 700.000 euro meebetalen aan dertig zorgappartementen in een nieuw wooncomplex in hartje stad. Het gaat om bijdrage aan een particulier initiatief van de bekende Nijmeegse vastgoedman Ton Hendriks.

 • 15 Juni 2019 om 07:10
❌