[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Burgemeester sluit woning in Nijmegen wegens gevaar aanslag criminelen

NIJMEGEN - Op last van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is woensdag een woning gesloten aan de 22ste straat van de Hegdambroek in Nijmegen. De bewoners - een gezin met twee jonge kinderen - zijn door de politie op een geheim adres ondergebracht. Aanleiding is de concrete dreiging van een aanslag op de vader van het gezin.

 • 15 Augustus 2018 om 22:28

Burgemeester Bruls sluit woning wegens gevaar aanslag criminelen

NIJMEGEN - Op last van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is woensdag een woning gesloten aan de 22ste straat van de Hegdambroek in Nijmegen. De bewoners - een gezin met twee jonge kinderen - zijn door de politie op een geheim adres ondergebracht. Aanleiding is de concrete dreiging van een aanslag op de vader van het gezin.

 • 15 Augustus 2018 om 22:28

Zingend uit je dak op de Grote Markt

NIJMEGEN - Al weer voor de elfde keer met zijn allen zingen op de Grote Markt in Nijmegen. Want dat is goed voor een mens.

 • 15 Augustus 2018 om 19:28

Dader Nijmeegs scooterdrama komt niet eerder vrij

NIJMEGEN - Mohamed el G., een van de twee daders van het geruchtmakende Nijmeegse scooterdrama, komt niet vrij voor 12 mei 2020. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald. El G. eiste in een kort geding dat hij volgend jaar september de gevangenis al weer mag verlaten.

 • 15 Augustus 2018 om 17:43

Stroom voor kermis Groesbeek

GROESBEEK – Het Groesbeekse loonbedrijf Hubers is woensdag op zoek gegaan naar een mantelbuis in het trottoir bij het gemeentehuis aan de Dorpsstraat in Groesbeek in verband met de stroomvoorziening voor de komende kermis.

 • 15 Augustus 2018 om 17:42

Henks fietsaccu ontploft: 'De vlammen vlogen achter mijn rug'

NIJMEGEN - Wijchenaar Henk Smits kreeg woensdagochtend de schrik van zijn leven. Met de elektrische fiets van zijn vrouw reed hij naar zijn werk in Nijmegen, toen de accu opeens in de fik vloog en daarna ontplofte: ,,Ik wist niet wat ik meemaakte. Met kunst en vliegwerk kon ik van mijn fiets af komen. Mijn werkkleding is gesmolten en de boterhammen van het lunchpakketje zijn geroosterd.’’

 • 15 Augustus 2018 om 16:28

Verdachte van brandstichting in Lent blijft vast

LENT/ARNHEM – Een 20-jarige verdachte van levensgevaarlijke brandstichting op 3 maart in een begeleid wonen instelling in Lent, blijft voorlopig nog vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag beslist.

 • 15 Augustus 2018 om 15:52

Drukke IndiΓ«-herdenking in Nijmegen ondanks bezwaren

NIJMEGEN - 'Gedeeld verleden' was het thema van de Nijmeegse Indië-herdenking dinsdagavond. Daarom sprak er ook een Indonesiër ondanks dat sommigen dat 'ongepast en pijnlijk' vonden.

 • 15 Augustus 2018 om 13:47

Rollator versus rolstoel: een botsing om honden

NIJMEGEN - Kleine verhalen, groot leed. Diefstal, bedreiging, heling, mishandeling: wekelijks bezoekt De Gelderlander de politierechter. Dit keer buigt de rechter zich over twee strijdende hondeneigenaren. De een afhankelijk van een scootmobiel, de ander van een rollator.

 • 15 Augustus 2018 om 13:38

Eerste divisie vaart wel bij β€˜FC Twente-effect’

NIJMEGEN - Vrijdag begint de eerste divisie en staat volop in de belangstelling. Nog nooit speelden er zoveel 'grote' clubs op het tweede niveau van Nederland.

 • 15 Augustus 2018 om 13:07

Dynamietschip in Rijn nu helemaal zichtbaar

TOLKAMER/SPIJK - Een keer in de zoveel jaar komt het boven water, het dynamiet-schip dat in 1895 ontplofte in de Rijn, op slechts enkele honderden meters van Spijk en Tolkamer.

 • 15 Augustus 2018 om 13:05

Koniks naar Biesbosch en voorlopig gered van de slacht

NIJMEGEN - De twee agressieve konikpaarden die de afgelopen weken bezoekers van de Nijmeegse Stadswaard lastigvielen, zijn voorlopig gered van de slacht. Ze gaan deze woensdagmorgen op transport naar de Noordwaard in de Biesbosch waar ze de komende maanden afgezonderd kunnen leven.

 • 15 Augustus 2018 om 12:10

Accu ontploft tijdens fietsen, Nijmegenaar schrikt zich rot

NIJMEGEN - Een Nijmegenaar moet zich woensdagochtend rot zijn geschrokken toen tijdens het fietsen de accu van zijn voertuig spontaan ontplofte. De fiets vloog daarna ook nog eens in brand.

 • 15 Augustus 2018 om 12:01

Voorzitter Achilles’29: licentie voor derde divisie niet meer in gevaar

GROESBEEK - Met de aanstelling van het nieuwe bestuur is de licentie van Achilles’29 voor de derde divisie niet meer in gevaar. De KNVB had de Groesbeekse club daarvoor een deadline gesteld, zegt de nieuwe voorzitter Pjotr van der Horst.

 • 15 Augustus 2018 om 11:41

't Jagtveld biedt laatste rustplaats voor huisdieren

HEUMEN - Als grondwerker kom je kadavers tegen tijdens je werk. Niet fijn, vindt Jackie van Eldijk. Hij legde een dierenbegraafplaats aan.

 • 15 Augustus 2018 om 11:23

Mienke krijgt haar zin niet: 'Pastafarisme' is geen godsdienst

NIJMEGEN - Mensen mogen op hun pasfoto geen vergiet op hun hoofd hebben. Dat heeft de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, vandaag bepaald.

 • 15 Augustus 2018 om 10:19

Krakers in voormalig bedrijfspand Weurt moeten snel weg

WEURT - De krakers in het voormalige bedrijfspand van het failliete Innovio Papers - aan de Jonkerstraat, pal naast de waterzuivering op de grens van Weurt en Nijmegen - worden achter de broek aan gezeten door de curator. Die poogt de ongewenste bewoners morgen via een kort geding weg te krijgen.

 • 15 Augustus 2018 om 08:47

Rechter beslist of Mienke uit Nijmegen met vergiet op hoofd op pasfoto mag

NIJMEGEN - Mogen mensen op hun pasfoto een vergiet op hun hoofd hebben? Daar besluit de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, deze woensdag over.

 • 15 Augustus 2018 om 07:41

Eigenaar laat rottweiler die peuter in hoofd beet afmaken

NIJMEGEN - De rottweiler die een 3-jarig jongetje in Nijmegen-Noord ernstig verwondde, is dood. Dat zegt een woordvoerder van de politie. ,,De eigenaar heeft de hond laten euthanaseren. We hebben dat gecheckt. Het is vrij recent gebeurd.''

 • 15 Augustus 2018 om 07:23

Lange zwembadverboden in Arnhem en Nijmegen vormen uitzondering

ARNHEM/ NIJMEGEN - Twee Gelderse zwembaden hebben in anderhalve week tijd een zwembadverbod voor meerdere jaren uitgedeeld. Opvallend. Uit een rondgang langs zwembaden in de regio blijkt dat een ontzegging voor een langere tijd niet vaak meer voorkomt.

 • 14 Augustus 2018 om 23:34
❌