[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019De Gelderlander - Nijmegen e.o.

LIVE | Debuut voor Van de Looi bij NEC

AMSTERDAM - NEC speelt vanavond (aftrap 20.00 uur) de tweede competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren gaan na de thuisnederlaag tegen FC Eindhoven (1-2) op De Toekomst op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Tom van de Looi debuteert in de basis bij de Nijmegenaren. De reden hiervan is (nog) niet bekend. Mis niets in het liveblog.

 • 19 Augustus 2019 om 19:01

Valkhofmuseum en Museum Arnhem organiseren samen BiΓ«nnale

NIJMEGEN/ARNHEM - Voor het eerst organiseren Museum Het Valkhof in Nijmegen en Museum Arnhem samen de Biënnale Gelderland. De tentoonstelling is ook in beide steden: in Arnhem buiten langs de Jansbeek, in Nijmegen is de expositie in Museum Het Valkhof. Deze keuze heeft mede te maken met de verbouwing van Museum Arnhem.

 • 19 Augustus 2019 om 18:50

De eerste schooldag van meester Wesly

NIJMEGEN - Net als duizenden scholieren in de regio, trapte Wesly Gademan uit Nijmegen vandaag het nieuwe schooljaar af. Voor het eerst stond hij als gediplomeerd meester voor ‘zijn’ groep 6 op basisschool De Luithorst in de Nijmeese wijk Lindenholt.

 • 19 Augustus 2019 om 18:45

Hoogleraar Engelen gefascineerd door de gewone mens: β€˜Vrijen hing vroeger samen met de agrarische kalender’

NIJMEGEN - Theo Engelen, voormalig rector magnificus van de Radboud Universiteit, doet historisch onderzoek naar de ontwikkeling van de bevolking. ,,Geschiedenis gaat vaak over grote dingen.”

 • 19 Augustus 2019 om 17:24

Steuntje in de rug van jonge ondernemers

NIJMEGEN - Vijftien jonge Nijmegenaren tussen 14 en 25 jaar trainden afgelopen weken hun ondernemerschap. Ze deden mee aan de eerste editie van ZomerOndernemer, een project dat hen stimuleert een eigen bedrijf te beginnen.

 • 19 Augustus 2019 om 15:18

Zwaar vuurwerk door de brievenbus: kwajongensstreek of aanslag?

MALDEN - Was het een kwajongensstreek of een aanslag? Willy Meijers uit Malden heeft geen idee waarom bij hem vuurwerk met de kracht van een granaat in de brievenbus werd gegooid. ,,Maar ik heb geen vijanden en sinds de lagere school geen ruzie meer gehad.”

 • 19 Augustus 2019 om 14:10

Twee vrouwen zijn tas kwijt door straatroof in Lent

LENT - Twee vrouwen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer geworden van een straatroof in Lent. De daders, twee jonge mannen, gingen ervandoor met hun tassen.

 • 19 Augustus 2019 om 13:51

Tassen kwijt door straatroof in Lent

LENT - Twee vrouwen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer geworden van een straatroof in Lent. Twee mannen gingen ervandoor met hun tassen.

 • 19 Augustus 2019 om 13:51

Nieuw onderkomen De Uitdaging is cadeautje voor wijk De Grote Boel

NIJMEGEN - Vandaag begint het nieuwe schooljaar. Bij basisschool De Uitdaging hebben ze er nog meer zin in dan gewoonlijk.

 • 19 Augustus 2019 om 13:34

Dna-identificatie rijt oude Vietnamese wonden open

NIJMEGEN - Meer dan een half miljoen slachtoffers zijn veertig jaar na de Vietnamoorlog nog altijd niet geïdentificeerd. Dna-identificatie stuit op veel gevoeligheden. ,,Stukjes bot vermalen om er genetisch materiaal uit te halen, dat stuit veel mensen tegen de borst’’, zegt de Nijmeegse antropologe Tâm Ngô. Ze gebruikt een beurs om naar een oplossing te zoeken.

 • 19 Augustus 2019 om 12:23

Zanger en model Nick de Ridder is van kinds af aan gefascineerd door schedels en botten

Wat doen bekende Gelderlanders in het weekend? Elke week bespreekt iemand hier zijn of haar programma.

 • 19 Augustus 2019 om 11:47

Nijmeegse kok Anneke in tv-wedstrijd huiskamerrestaurants: β€˜Veganistisch? Zal wel vies zijn’

NIJMEGEN - De veganistische kok Anneke Comello uit Nijmegen doet mee aan het nieuwe tv-programma ‘Uit mijn keuken’ dat vanaf maandag 19 augustus te zien is op NPO1. In deze serie neemt de 31-jarige eigenaresse van veganistisch huiskamerrestaurant Lovingly Wholesome het op tegen vier andere kandidaten met een huiskamerrestaurant.

 • 19 Augustus 2019 om 11:00

Snuffelroute Millingen: het succes van gluren bij de buren

MILLINGEN - Honderden mensen togen zondag naar Millingen in de jacht op goedkope tweedehandsspullen. Is de Snuffelroute een sociaal evenement of een opruimexcuus?

 • 19 Augustus 2019 om 10:58

Dennis Gaens, Maaike Pleging en Edwin van Meerkerk in jury Nijmeegse Literatuur Prijs

NIJMEGEN - Dennis Gaens, Maaike Pleging en Edwin van Meerkerk bepalen wie dit jaar de Nijmeegse Literatuur Prijs wint. Die prijs is bedoeld voor iedere beginnende schrijver die woont, werkt of studeert in Nijmegen of directe omgeving.

 • 19 Augustus 2019 om 10:35

Genoeg leerkrachten in regio Nijmegen, maar voor hoe lang?

NIJMEGEN - Voor het nieuwe schooljaar zijn er weer genoeg leerkrachten voor de basisscholen in de regio Nijmegen. Lucienne van de Brand van de dertien basisscholen van onderwijskoepel St. Joseph in Nijmegen slaakt daarbij direct een noodkreet: ,,Alle klassen zijn bezet. Maar het kostte opvallend meer moeite dan in de jaren hiervoor.”

 • 19 Augustus 2019 om 09:57

Metsemakers met β€˜gouden boot’ naar WK roeien

NIJMEGEN - Koen Metsemakers roeit pas zeven jaar, maar begint dit weekeinde alweer aan zijn derde wereldkampioenschap. De 27-jarige roeier uit Nijmegen mikt op het WK in Linz-Ottensheim met de dubbel vier op een gouden medaille.

 • 19 Augustus 2019 om 08:02

β€˜Vergrijzing in Nederland veel minder groot probleem dan gedacht’

NIJMEGEN - De vergrijzing in Nederland is een veel minder groot probleem dan wordt gedacht. Zelfs op de top van de vergrijzing is het aantal mensen dat geen geld meer verdient en afhankelijk is van anderen nog minder groot dan vroeger.

 • 19 Augustus 2019 om 08:00

Weer topzomer voor toeristische sector: β€˜Vertrouwen in Nederlands weer neemt toe’

NIJMEGEN - Campings, vakantieparken en attracties in de regio hebben ook dit jaar weer een uitstekende zomer gedraaid.

 • 19 Augustus 2019 om 06:53
Gisteren β€” 18 Augustus 2019De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Recordaantal studenten neemt deel aan introductie: β€˜Ik wil die Radboud-hoodie’

NIJMEGEN - Sporthal 1 van het Gymnasion op de campus van de Radboud Universiteit werd zondagmiddag overspoeld door de introducés die komende week Nijmegen gaan verkennen. Bij de aanmelding voor de introductieweek krijgen de aankomende studenten hun bandje én de officiële Radboud-hoodie uitgereikt.

 • 18 Augustus 2019 om 22:34

β€˜Allure van buitenplaats, maar toch gezellig’

In de serie Het mooiste huis van Nijmegen dit keer een kijkje bij Chris en Midgie van Boetzelaer over Buitenplaats Oosterhout (Oude Groenestraat 3).

 • 18 Augustus 2019 om 18:12
❌