[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Mogelijk doelwit van liquidatiepoging in Heseveld vastgelegd op camera, maar wie is het?

NIJMEGEN - De politie toont dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht beelden van het vermoedelijke doelwit van de liquidatiepoging in de Nijmeegse wijk Heseveld op 21 september. Rond 13.00 uur werd op die dag ter hoogte van de Steven Vennecoolstraat en Daniëlsweg vanuit een zwarte Volkswagen Golf geschoten op een voetganger. Die schoot onmiddellijk terug.

 • 11 December 2018 om 15:37

Politie zoekt mogelijk gewonde fietser na ongeval

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen is op zoek naar een mogelijk gewonde fietser na een ongeval dinsdagmiddag. Een automobilist botste op de kruising van de O.C. Huismanstraat en de Neerbosscheweg met de fietser moest zijn of haar auto met een flinke deuk aan de kant zetten.

 • 11 December 2018 om 15:18

Rabobankspecialisten verhuizen naar Nijmegen

NIJMEGEN - Het wordt inschikken voor de Rabobank-medewerkers in Nijmegen: er komen 160 collega’s bij. De Rabobank-medewerkers komen van de kantoren uit Druten, Elst, Arnhem, Tiel, Wageningen, Ede en Geldermalsen en gaan voortaan vanuit Nijmegen werken.

 • 11 December 2018 om 14:38

Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

GROESBEEK – Het is altijd een beetje een sport: om tijdens een carnavalsbijeenkomst iets van een collega-carnavalsvereniging te bietsen dat dan later in ruil voor een kratje bier teruggebracht wordt. Zo verdwenen bijvoorbeeld tijdens het prinsenbal in Groesbeek twee steken van de leden van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Feestneus. Die zijn weer terug: het kratje bier is van eigenaar verwisseld.

 • 11 December 2018 om 14:28

Onvermoeibare strijder voor erfgoed Ton Gijsbers krijgt exclusieve Martens van Sevenhovenpenning

BEEK - Ton Gijsbers uit Beek krijgt op 14 december in de Beekse Bartholemaeuskerk (14.30 uur) de exclusieve Martens van Sevenhovenpenning uitgereikt omdat hij zich onvermoeibaar inzet voor ons erfgoed: ons landschap en wat daarop gebouwd is. ,,Ik hoop dat veel mensen komen; kunnen ze zien hoe mooi die kerk is.”

 • 11 December 2018 om 13:16

β€˜Hoe kon je dit doen voor de ogen van je eigen zoontje?’

ARNHEM - Tegen de 41-jarige Ahmed A. uit Mook is dinsdag een gevangenisstraf geëist van veertien jaar voor een poging zijn ex-vriendin en haar ouders in hun woning in Arnhem van het leven te beroven. Hij zou dat hebben gedaan voor de ogen van zijn 8-jarige kind.

 • 11 December 2018 om 13:00

Voedselbank: van 120 naar 700 gezinnen

NIJMEGEN - In de afgelopen zeven jaar is het aantal gezinnen dat een beroep doet op de voedselbank, gegroeid van 180 naar 700. Dat zijn 2300 mensen met 528 kinderen. In het afgelopen anderhalf jaar kwamen er nog 120 gezinnen bij.

 • 11 December 2018 om 11:19

Overval-tieners uit Nijmegen zitten nog vast

NIJMEGEN - De twee tieners van 16 en 18 jaar die zijn opgepakt voor de overval op supermarkt Jumbo in Groesbeek zitten nog steeds vast. Ze zitten in beperking en mogen daarom geen contact met de buitenwereld hebben.

 • 11 December 2018 om 11:17

NEC in winterstop op trainingskamp in Spanje

NIJMEGEN - NEC belegt van 2 tot 7 januari een trainingskamp in het Spaanse Estepona. De eerstedivisionist maakt later bekend tegen welke ploegen oefenwedstrijden worden gespeeld aan de zuidkust van Spanje.

 • 11 December 2018 om 10:37

β€˜Straks geen vlees meer op de campus in Nijmegen’

NIJMEGEN - Een broodje kroket scoren op de campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit? Nu kan het nog, maar de vraag is hoe lang. De Green Office - een denktank van de Nijmeegse universiteit - wil dat de campus over tien jaar volledig vleesvrij is. Het universiteitsbestuur is nog niet overtuigd.

 • 11 December 2018 om 06:00

Check hier Γ‘lle 20 goals van Jong Heracles-Jong Achilles

Jong Achilles'29 draaide sowieso al niet heel lekker in groep A van de beloftencompetitie, maar de wedstrijd tegen koploper Jong Heracles Almelo vormde vanavond een ultiem dieptepunt. Het werd liefst 20-0 (!) voor de beloften uit Almelo.

 • 10 December 2018 om 21:15

378 Bordeauxflessen in kerstboom Wijnbouwcentrum Groesbeek

GROESBEEK - Er zitten 378 lege flessen Bordeaux in. In de kerstboom die voor het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek staat.

 • 11 December 2018 om 10:28

Millingse huisarts vertrekt met pijn in het hart

MILLINGEN - Zijn taak was lastig. Andrew de Wilt moest eind 1994 de bekende Millingse huisartsendynastie Scheffers opvolgen. Geruisloos verwierf hij zich sindsdien een plaats als dorpsdokter. Na 24 jaar neemt hij afscheid. Met pijn in het hart.

 • 11 December 2018 om 10:26

Moord op Leon Kok uit Nijmegen wordt 17 jaar later mogelijk toch nog opgelost

NIJMEGEN - De kans dat de onopgeloste liquidatie op Leon Kok uit 2001 alsnog wordt opgelost is groot. Het Openbaar Ministerie heeft recent een deal gesloten met een crimineel uit het Brabantse drugsmilieu. Deze man zou weten wie 17 jaar geleden verantwoordelijk was voor het doodschieten van de Nijmegenaar.

 • 11 December 2018 om 09:32

Buurtbeheerder moet burenruzies sussen

MILLINGEN Wooncorporatie Waardwonen gaat vanaf januari een 'buurtbeheerder’ inzetten in Millingen, die moet optreden bij overlast van en burenruzie tussen huurders. Kortom, wiens taak het is te weten wat ‘er leeft en speelt’ in de Millingse woonwijken. De buurtbeheerder zal als zodanig (soort uniform, auto) herkenbaar zijn.

 • 11 December 2018 om 09:31

Blamage Jong Achilles'29: 20-0 (!) nederlaag in Almelo

Jong Achilles'29 draaide sowieso al niet heel lekker in groep A van de beloftencompetitie, maar de wedstrijd tegen koploper Jong Heracles Almelo vormde vanavond een ultiem dieptepunt. Het werd liefst 20-0 (!) voor de beloften uit Almelo.

 • 10 December 2018 om 21:15

De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?

NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

 • 11 December 2018 om 06:44

Gelders verkeershart is ziek: recordaantal files rond knooppunt Valburg

VALBURG - Meer files dan ooit, 22 ongelukken, minimaal 4 inzetten van de traumahelikopter en 6 auto's over de kop. Dat is de recordscore van 11 maanden verkeerschaos op en rond knooppunt Valburg in 2018. Nog meer slecht nieuws: het wordt alleen maar drukker op het knooppunt, waarmee ook de kans op ongelukken toeneemt.

 • 11 December 2018 om 06:00

Groene denktank: Over tien jaar geen vlees meer op de campus

NIJMEGEN - Een broodje kroket scoren op de campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit? Nu kan het nog, maar de vraag is hoe lang. De Green Office - een denktank van de Nijmeegse universiteit - wil dat de campus over tien jaar volledig vleesvrij is. Het universiteitsbestuur is nog niet overtuigd.

 • 11 December 2018 om 06:00
Gisteren β€” 10 December 2018De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Jong NEC door hattrick Van Zundert in promotiepoule

NIJMEGEN - Lowie van Zundert heeft Jong NEC maandagavond langs Jong Go Ahead Eagles geschoten met een hattrick: 4-3. De Nijmegenaren zijn door de zege op De Eendracht in Nijmegen geplaatst voor de promotiepoule van de Reservecompetitie.

 • 10 December 2018 om 21:23
❌