[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Nijmeegse trouwambtenaar: β€˜Huwelijk met dertig mensen is uitlokking’

NIJMEGEN - Trouwambtenaar Sacha Bucciarelli vindt het absurd dat gemeenten, waaronder Nijmegen, nog altijd huwelijken met maximaal dertig aanwezigen toestaan. ,,Uitlokking”, noemt ze het. Ze heeft zich ziek gemeld.

 • 7 April 2020 om 08:06

Letters befaamde Nijmeegse lampenfabriek terug op de gevel

NIJMEGEN - De voormalige gloeilampenfabriek Splendor aan de Sint Annastraat, waar nu tal van bedrijfjes in gehuisvest zijn, heeft de oude letters op de gevel terug.

 • 7 April 2020 om 07:42
Gisteren β€” 6 April 2020De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Broeder Alex zamelt geld in voor kindertehuis in Tanzania: β€˜Zo geven we kinderen een toekomst’

NIJMEGEN - Broeder Alex Grooten (78) uit Nijmegen heeft een missie: zo veel mogelijk geld ophalen voor een kindertehuis in het westen van Tanzania. Al jaren probeert hij op verschillende manieren aan geld te komen: van het verkopen van producten van zijn eigen boerderij tot het verzamelen en verkopen van bijzondere postzegels.

 • 6 April 2020 om 12:12

Nijmeegse politie: β€˜Haal geen trucs uit om toch rond te kunnen hangen’

NIJMEGEN - Toch met vrienden samenkomen door met twee auto's naast elkaar te parkeren? Ook dát is groepsvorming, zo waarschuwt de Nijmeegse politie. Agenten in Nijmegen constateren dat verschillende mensen in de stad trucjes uithalen om zo toch met elkaar samen te komen.

 • 6 April 2020 om 19:46

Kinderziekten nekken Solesta, de β€˜easyJet van zonneboilermarkt’

NIJMEGEN - Kinderziekten hebben het Nijmeegse bedrijf Solesta de nek omgedaan. Het bedrijf kwam met een innovatieve zonneboiler op de markt, maar er haperde nog te veel aan. Met ontevreden klanten als gevolg.

 • 6 April 2020 om 18:47

Drukke tijden voor notarissen: β€˜Ineens wil iedereen een testament’

NIJMEGEN - Het zijn drukke tijden voor notarissen binnen het personen- en familierecht. Vooral cliënten op leeftijd willen dat er vaart wordt gemaakt met het opstellen van het testament dat in behandeling is. Anderen bellen om te checken bij de notaris of ze het wel goed geregeld hebben en sommigen willen een heel nieuw testament opstellen.

 • 6 April 2020 om 18:09

β€˜Gelukkig kwam de ademhaling weer terug’

NIJMEGEN - Maaike Nieuwenhuizen (23) is gewoonlijk fysiotherapeut. Nu draait ze met liefde ‘huiskamerdienst’ op de corona-afdeling van zorgkoepel De Waalboog.

 • 6 April 2020 om 16:09

Handhavers maken einde aan optreden voor ouderen van Sunstreams 2.0: 'Lol is er nu af’

GROESBEEK - Johnny Meijers en Bert Krebbers zijn zondagmiddag weggestuurd terwijl ze buiten het appartementencomplex De Kloostertuin (ZZG groep) in Groesbeek een optreden verzorgden.

 • 6 April 2020 om 12:55

Walter is dood, witte rozen en ballonnen voor de zwarte parel

NIJMEGEN - ‘Hartstilstand’, appt zijn vrouw dan, ‘nu weer ritme’. Dan volgt een uur dat wel een eeuw lijkt te duren. En is er ineens het bericht: Walter is overleden. Verslag van hoe een hecht voetbalteam een dierbare vriend verloor aan corona.

 • 6 April 2020 om 15:24

Nijmegen telt nu 29 sterfgevallen door corona

NIJMEGEN - Het aantal Nijmegenaren waarvan vaststaat dat ze zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus is sinds zaterdag met tien gestegen. Het totaal aantal bewezen coronadoden in de Waalstad staat nu op 29. De slachtoffers zijn tussen de 66 en 93 jaar oud geworden.

 • 6 April 2020 om 14:42

Vlag halfstok voor oud-wethouders als uiting van β€˜rouw, dank en verdriet’

MOOK - De vlaggen van Nederland en de gemeente Mook en Middelaar hangen halfstok bij het gemeentehuis. Dat gebeurde maandag op de dag van de uitvaart van oud-wethouder Piet Thijssen (VVD) en woensdag bij de uitvaart van oud-wethouder Piet Martens (CDA).

 • 6 April 2020 om 15:05

Velps bedrijf helpt in recordtempo met maken maskers voor Radboudumc

VELP - Het team van De Kat Tooling and Moulding in Velp maakt in opdracht van Radboudumc zogenoemde Pre Shield spatbrilhouders. In een recordtempo hebben ze de eerste 5.000 modellen af.

 • 6 April 2020 om 14:58

Hayke Veldman is Kamerlid in β€˜oorlogstijd’: β€˜rust, reinheid en boerenverstand’

Hayke Veldman (50), ex-raadslid in Nijmegen en inwoner van Winssen, bevindt zich in het oog van de corona-storm. Als corona-woordvoerder van de VVD is hij momenteel Tweede Kamerlid in oorlogstijd. Een vraaggesprek.

 • 6 April 2020 om 13:59

β€˜Ga naar huis’: te veel kijkers bij werk aan fietsbrug Mook

MOOK - Het hijsen van betonnen brugliggers voor de aanleg van de fietsbrug tussen Mook en Cuijk trekt te veel publiek. De gemeente Mook en Middelaar roept nieuwsgierigen op Facebook op om te vertrekken en vooral weg te blijven: ‘Ga naar huis’.

 • 6 April 2020 om 13:18

Sunstreams 2.0 weggestuurd: β€˜We mochten niet verder zingen van de handhavers van Berg en Dal’

GROESBEEK - Johnny Meijers en Bert Krebbers zijn zondagmiddag weggestuurd terwijl ze buiten het appartementencomplex De Kloostertuin (ZZG groep) in Groesbeek een optreden verzorgden.

 • 6 April 2020 om 12:55

Grens tussen Duitsland en Nederland dicht? Bij Beek-Wyler is de grens nog gewoon open

BEEK/WYLER - De grens bij Beek is voorlopig nog gewoon open. Dat laat de Bundespolizei in Kleef weten. Het afgelopen weekend deden geruchten de ronde dat de grenzen tussen Nederland en Duitsland dicht zouden gaan in verband met het coronavirus.

 • 6 April 2020 om 12:16

Speciaal ouderenuurtje in de supermarkt is ideaal: β€˜Ik dacht meteen β€˜dat ga ik doen’’

De Plus in Mook is elke zondag van 09.00 tot 10.00 uur alleen open voor 65-plussers. Het 'corona-uurtje' wordt omarmd.

 • 6 April 2020 om 11:58

Dorpshuis De Horst in de kerk? β€˜We staan met 3-0 achter’

DE HORST - Plannenmakers voor de komst van een dorpshuis in de kerk op De Horst (Groesbeek) staan met 1-0 achter nu de gemeente Berg en Dal heeft laten weten het plan van de Nijmeegse ondernemer Spierings voor het godshuis te zien zitten.

 • 6 April 2020 om 09:00

Motorrijders gaan massaal de weg op ondanks corona: extra controle rond Arnhem, meer maatregelen op komst

ARNHEM/ NIJMEGEN - Motorrijders sloegen op de zonnigste dag van het jaar het advies om thuis te blijven massaal in de wind. De veiligheidsregio’s kijken vandaag of ze maatregelen kunnen treffen, zegt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad.

 • 6 April 2020 om 08:18

Zorgen bij sportscholen in regio door coronacrisis

NIJMEGEN / DRUTEN / CUIJK - Sportscholen in de regio doen hun uiterste best deze coronacrisis te overleven. Ze streamen lessen op internet, lenen materialen uit en een deel van de scholen zet tijdelijk het abonnementsgeld stop. Maar dit moet geen maanden gaan duren, zeggen sportschoolhouders.

 • 6 April 2020 om 07:11
❌