[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Welkom in de bordenjungle van Nijmegen: fietspad is β€˜op metaal’ 16 meter lang

NIJMEGEN - Twee gloednieuwe borden sieren het eveneens kersverse asfalt van het fietspad langs de Sint Annastraat in Nijmegen. Het ene bord geeft aan dat het fietspad begint, het andere bord sluit het pad zo’n 16 meter verderop weer af.

 • 12 Juli 2020 om 13:39

Heb jij ook zo’n prachtige foto van komeet Neowise gemaakt? β€˜Een unieke gebeurtenis, over 7000 jaar pas weer te zien’

LENT - Het is een bijzonder verschijnsel dat over 7000 jaar pas weer met het blote oog te zien is. Komeet Neowise die boven de aarde hangt. Bovendien levert het prachtige foto’s op. Karsten Russ lag in de nacht van zaterdag op zondag op de loer. ,,Super leuk.’’

 • 12 Juli 2020 om 10:07

Auto gaat na botsing tollen en slaat een aantal keer over de kop bij Ressen; bestuurder gewond

RESSEN - Een auto is gaan tollen en een aantal keer over de kop geslagen na een botsing op de A325 bij knooppunt Ressen zaterdag vlak voor middernacht. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. Zijn auto is total-loss.

 • 12 Juli 2020 om 08:30

Politie onderzoekt in brand gestoken auto die was achtergelaten in Nijmegen

NIJMEGEN - Een achtergelaten auto is in de nacht zaterdag op zondag in brand gestoken op de Ackerbroekweg in Nijmegen. Hulpdiensten kregen rond 2.30 uur een melding. De politie was al eerder ter plaatse en heeft een bluspoging gedaan, waardoor erger is voorkomen.

 • 12 Juli 2020 om 08:06

Radboudumc test vaccins en medicijn op honderd vrijwilligers in strijd tegen corona

NIJMEGEN - Het vaccin tegen bof, mazelen en rode hond helpt óók bij het onderdrukken van andere infecties. Maar biedt de inenting daarnaast uitkomst bij een coronabesmetting?

 • 12 Juli 2020 om 07:00

Dutchbatters lopen de Sunset March: β€˜Tradities maken mogelijk terug te gaan naar wat we beleefd hebben’

NIJMEGEN - Een kleine honderd veteranen die onderdeel waren van de vredesmacht in Srebrenica (Bosnië, 1994-95) liepen zaterdagavond mee in de Sunset March op de Oversteek in Nijmegen. Die dag was het 25 jaar geleden dat Srebrenica viel. Een dramatische dag voor de ex-militairen.

 • 12 Juli 2020 om 00:01
Gisteren β€” 11 Juli 2020De Gelderlander - Nijmegen e.o.

Maldens koor gaat dan maar zingen in de β€˜carwash’

MALDEN - Moeilijk, moeilijk. Je mag als zangkoor dan wel zingen, maar vind maar eens een plek waar je uit volle borst zingend aan de corona-regels kan voldoen. Een enkele keer lukt het. Zie het Maldense popkoor Springtime, dat heeft een wasstraat als repetitieruimte gevonden.

 • 11 Juli 2020 om 21:55

Leuth neemt afscheid van Remigiuskerk en opent Mariakapel

NIJMEGEN - De Leuthse parochianen hebben zaterdag in etappes afscheid genomen van de Remigiuskerk in twee eucharistievieringen, één om 16.00 en één om 19.00 uur. De kerk uit 1936 is verkocht aan de Nijmeegse vastgoedondernemer Ton Hendriks, die er appartementen in wil gaan vestigen.

 • 11 Juli 2020 om 21:41

Demonstreren met tractoren in Nijmegen per direct verboden: β€˜Risico voor inwoners en gevaar voor gezondheid’

NIJMEGEN - Het demonstreren met landbouwvoertuigen in Nijmegen is per direct verboden. Het verbod is ingesteld door Hubert Bruls, in zijn functie als voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Bruls, ook burgemeester van Nijmegen, ziet drie onaangekondigde boerendemonstraties met tractoren in zijn stad als optelsom voor het genomen besluit.

 • 11 Juli 2020 om 21:01

Derde Action naar Nijmegen: blij naar huis met spullen waar je helemaal niet voor kwam...

NIJMEGEN - Zaterdag 1 augustus gaat het derde filiaal van 'de Action' in Nijmegen open. Wat is de magie van die sobere discounter? Een etui bijvoorbeeld. Voor weinig geld. Altijd.

 • 11 Juli 2020 om 19:30

Nijmeegse band Navarone treedt eindelijk weer op. β€˜De eerste avond drumde ik integraal met kippenvel’

NIJMEGEN - De Nijmeegse band Navarone is dit weekend begonnen aan een concertreeks in eigen stad en onderbreekt daarmee de coronastilte. 8 februari gaven ze hun laatste concert en na de optredens in Nijmegen staan er tot november geen andere gepland.

 • 11 Juli 2020 om 18:16

β€˜We creΓ«erden een afscheid om nooit te vergeten’

Hoe gaat het na de heropening van de school? Rector-bestuurder Berni Drop van het Montessori College in Nijmegen en Groesbeek vertelt.

 • 11 Juli 2020 om 16:29

Jazz-ensemble I Compani dreigt na 35 jaar te verdwijnen

NIJMEGEN - Het Nijmeegse jazz-ensemble I Compani is door nieuwe subsidieregels van de gemeente Nijmegen in gevaar. Een instituut in de Nederlandse jazz-wereld dreigt zo te verdwijnen. Sinds de jaren negentig krijgt het ensemble van saxofonist en bandleider Bo van de Graaf een kleine 10.000 euro subsidie van de gemeente. Vanaf volgend jaar blijft daar helemaal niets van over.

 • 11 Juli 2020 om 16:02

Derde filaal Action bijna open: β€˜We gaan er een frisse winkel van maken’

NIJMEGEN - De derde winkel van Action in Nijmegen gaat 1 augustus open. De bouwwerkzaamheden zitten er op en het nieuwe filiaal aan de Groenestraat kan nu ingericht worden.

 • 11 Juli 2020 om 15:38

Augustus staat voor NEC bol van de oefenwedstrijden

NIJMEGEN - NEC speelt in de maand augustus zeven oefenwedstrijden, voornamelijk tegen amateurclubs. De traditionele wedstrijd tegen de amateurs van NEC staat voor zaterdag 8 augustus op de rol. Net als vorig seizoen komt de Nijmeegse eerstedivisionist opnieuw tegen een Duitse club in actie. Op zaterdag 15 augustus is SV Straelen uit de Oberliga de tegenstander.

 • 11 Juli 2020 om 11:42

Selmar maakt doorstart met restaurant van zijn ouders: β€˜Hier heb ik mijn vrouw leren kennen’

NIJMEGEN - ,,Zo zonde dat het stopt, een zaak met zo'n lange geschiedenis. Het is voor mij de basis van alles: hier hebben mijn vrouw en ik elkaar ontmoet, hier hebben we de horeca-opleiding gehad, onze vrienden kennen we uit De Ontmoeting.”

 • 11 Juli 2020 om 11:37

β€˜Mountainbikers stop met fietsen, geef vliegend hert voorrang’

BERG EN DAL/NIJMEGEN - Mountainbikers die gebruik maken van de nieuwe omvangrijke mountainbikeroute door de bossen van Groesbeek en Nijmegen moeten daar onmiddellijk mee stoppen. Ze verstoren het vliegend hert, een beschermde diersoort, vindt de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

 • 11 Juli 2020 om 11:14

Alwéér een moordzaak in regio: in een maand tijd meer doden door geweld dan in heel 2018

Het aantal dodelijke slachtoffers door geweld in deze regio is nu al twee keer zo hoog als in heel 2018. Vijf van de zeker acht misdrijven met noodlottige gevolgen vonden dit jaar in de afgelopen maand plaats.

 • 11 Juli 2020 om 07:15

Valkhofmuseum start pop-ups tijdens grote verbouwing

NIJMEGEN - Eind 2022 moet de grote verbouwing van Museum Het Valkhof beginnen en die gaat twee jaar duren, maar directeur Hedwig saam wil wel zichtbaar blijven in de stad. Nu al ligt een belangrijke vraag op tafel: kan het gebouw deels open blijven of komen er pop-ups elders in de stad?

 • 11 Juli 2020 om 07:21

Alwéér een moordzaak: in een maand tijd meer doden door geweld dan in heel 2018 in regio

Het aantal dodelijke slachtoffers door geweld in deze regio is nu al twee keer zo hoog als in heel 2018. Vijf van de zeker acht misdrijven met noodlottige gevolgen vonden dit jaar in de afgelopen maand plaats.

 • 11 Juli 2020 om 07:15
❌