[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Gelderlander - Maasland

50 jaar Zonnebloem Ottersum: feestconcert in sporthal Pica Mare

OTTERSUM - De Zonnebloem Ottersum - Milsbeek - Ven-Zelderheide bestaat 50 jaar. Mevrouw Berger Vos de Wael. Zij was in 1969 de oprichtster en eerste voorzitter van De Zonnebloem in de toenmalige gemeente Ottersum, Milsbeek en Ven-Zelderheide. Roel Steinmann uit Ottersum trad vier jaar geleden in haar voetsporen.

 • 23 Maart 2019 om 09:00

Boxmeerse politiek compleet verrast door afsluiten ’t Schaartven

BOXMEER - Boxmeerse politici willen het koopcontract voor ’t Schaartven goed tegen het licht houden om te kijken of een groot deel van de recreatieplas in Overloon wel afgesloten mag worden. Ze waren in de veronderstelling dat de nieuwe eigenaar er entree zou heffen aan strandliefhebbers en zwemmers. Nu zijn die er ineens helemaal niet meer welkom. Met het scenario van sluiting is geen rekening gehouden.

 • 23 Maart 2019 om 06:57

Nieuw onderzoek naar vele ongelukken op A73 bij Cuijk

CUIJK - Voor de zomer moet duidelijk zijn hoe het komt dat er nog altijd veel ongelukken gebeuren op de A73. Vooral het wegvak tussen de op- en afritten bij Cuijk, ter hoogte van hotel Van der Valk en McDonald's, en de Maasbrug bij Heumen is berucht om zijn vele aanrijdingen.

 • 23 Maart 2019 om 06:45
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Gelderlander - Maasland

Milieuclub ruziet met bio-energiecentrale Cuijk om verbranden sloophout

CUIJK/KATWIJK - Natuurorganisatie Leefmilieu wil dat de Provincie Noord-Brabant de bio-energiecentrale (BECC) in Katwijk bij Cuijk stil legt. De centrale verbrandt naast gewoon hout ook sloop- en bouwhout (B-hout) en slib uit een nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 • 22 Maart 2019 om 19:23

Wielrenner botst op auto in Oeffelt

OEFFELT - Een wielrenner is vrijdagmiddag in botsing gekomen met een auto met aanhanger aan de Hazewinkel in Oeffelt. De fietser is naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

 • 22 Maart 2019 om 17:00

JVC Cuijk verlengt met trainer Akankan Γ©n legt drie nieuwkomers vast

CUIJK - JVC Cuijk heeft het contract van trainer Ferdi Akankan met een jaar verlengd. De 46-jarige coach van de Cuijkse voetbalclub gaat dan zijn tweede seizoen in. Ook legde JVC drie nieuwe spelers vast voor volgend seizoen. Dat bevestigt de technische commissie.

 • 22 Maart 2019 om 16:05

Supermarkt Cuijk verloot chocolade-ei van 14 kilo

CUIJK - Een Jumbo supermarkt in Cuijk verloot een joekel van een chocolade-ei onder mensen die de Facebookpagina van het bedrijf liken.

 • 22 Maart 2019 om 14:48

Historisch wonen in Stevensbeek: Hof Lindebeek

STEVENSBEEK - Modelboerderij Lactaria was het ooit op de hoek van de Lindelaan en de Kloosterstraat in Stevensbeek. In en om de bebouwing komen nieuwe woningen.

 • 22 Maart 2019 om 14:46

Jordie van der Laan na één seizoen weg bij Telstar

VELSEN-ZUID - Jordie van der Laan vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Telstar. De eerstedivisionist uit Velsen-Zuid licht de optie niet in de aflopende verbintenis met de spits uit Cuijk.

 • 22 Maart 2019 om 14:31

Cuijkenaar opnieuw veroordeeld voor mishandeling echtgenote

DEN BOSCH/CUIJK - Een 46-jarige Cuijkenaar heeft op 5 maart 2019 opnieuw zijn vrouw mishandeld. De man kneep volgens de politierechter in Den Bosch het slachtoffer in haar polsen en draaide haar armen om.

 • 22 Maart 2019 om 13:17

Deze man bouwde een F16-cockpit in zijn huis in Boxmeer, inclusief de schietstoelhendel

BOXMEER - Felix Gayet (60) uit Boxmeer bouwde de cockpit van een F16 exact na. Zelfs straaljagerpiloten komen bij hem langs om in zijn flight simulator luchtgevechten te voeren. De simulator zal ook te zien zijn tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel.

 • 22 Maart 2019 om 11:24

Water Natuurlijk verstevigt greep op het waterschap

CUIJK - De partij Water Natuurlijk is bij het Brabantse Waterschap Aa en Maas als grootste partij uit de bus gekomen. Lijsttrekker Ernest de Groot is zeer tevreden over de behaalde zetelwinst voor Water Natuurlijk. De partij afficheert zich als ‘de groene stem binnen de waterschappen’. Sinds 2008 werken natuur- en recreatie-organisaties samen in Water Natuurlijk, dat ook gesteund wordt door GroenLinks en D66.

 • 22 Maart 2019 om 12:10

Exact nagebouwde F16-cockpit in een Boxmeerse woning

BOXMEER - Felix Gayet (60) uit Boxmeer bouwde de cockpit van een F16 exact na. Zelfs straaljagerpiloten komen bij hem langs om in zijn flight simulator luchtgevechten te voeren. De simulator zal ook te zien zijn tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel.

 • 22 Maart 2019 om 11:24

Het familiegevoel bij Bevo trekt Nick de Kuyper over de streep

MILL/TONGEREN - Nick de Kuyper (27) keert terug bij Bevo. De handballer uit Mill verruilt Tongeren voor de topclub uit Panningen. Twee jaar geleden bewandelde hij de omgekeerde weg.

 • 22 Maart 2019 om 10:53

Hapse Boys: dorpsclub met de aanpak van een Europese topclub

HAPS - Succes en falen liggen dicht bij elkaar bij Hapse Boys. Na de degradatie uit de derde klasse volgt mogelijk de titel in de vierde klasse. Net als twee jaar geleden. Een portret.

 • 22 Maart 2019 om 10:49

Ei voor ooievaars Gennep op eerste lentedag

GENNEP - Een bijzonder moment in het Gennepse ooievaarsnest: moeder ooievaar heeft gisteren, op de eerste dag van de lente, het eerste ei gelegd.

 • 22 Maart 2019 om 10:43

β€˜Roemer-bonus’ is in Boxmeer niet meer te verzilveren

BOXMEER - Vroeger, als je aan een willekeurige voorbijganger in Boxmeer vroeg op welke politieke partij er gestemd ging worden, kreeg je gekscherend als antwoord: ‘Bij welke partij zit Emile Roemer?’

 • 22 Maart 2019 om 07:00

Te weinig passagiers voor buslijn 86 tussen Gennep en Goch

GENNEP / BOXMEER - Buslijn 86 die sinds 10 december 2017 tussen Gennep, Siebengewald en het Duitse Goch rijdt, is verliesgevend en staat alweer op de nominatie om gestaakt te worden. Vervoerder Arriva begon voor het eerst sinds 30 jaar weer een openbaar-vervoerverbinding tussen Gennep en Goch. De vraag naar vervoer met de belbus is zo laag dat voortzetting van de proef ter discussie staat.

 • 22 Maart 2019 om 06:59
OuderDe Gelderlander - Maasland

Oevers Waal en Maas liggen vol met plastic: β€˜Een enorme hoeveelheid’

NIJMEGEN - De oevers van de Waal en de Maas zijn erg vervuild met plastic afval. Het hoogst scoren ondefinieerbare stukken plastic, stukken piepschuim en plastic flesjes, wikkels en doppen. Opvallend zijn de grote hoeveelheid kleine plastic korreltjes, afkomstig van kunststofproducenten.

 • 21 Maart 2019 om 20:00

Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden

GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

 • 21 Maart 2019 om 17:50
❌