[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Januari 2019De Gelderlander - Maasland

Vermiste man uit woongroep Oploo keert zelf ongedeerd huiswaarts

OPLOO - De 59-jarige bewoner van een woongroep van woonwerkgemeenschap Bronlaak in Oploo die als vermist was gemeld bij de politie, is terecht. De man is zelfstandig teruggekeerd bij zijn woonadres.

 • 22 Januari 2019 om 20:40
Gisteren β€” 22 Januari 2019De Gelderlander - Maasland

59-jarige man vermist uit woongroep Oploo

OPLOO - Vanuit woongroep Bronlaak in Oploo wordt sinds dinsdagmiddag een 59-jarige man vermist. De politie maakt zich zorgen om de man vanwege de kou. Aan het begin van de avond vroeg de politie mensen via Facebook uit te kijken naar de man, die toen al enkele uren weg was en ‘al een grote afstand kan hebben afgelegd’

 • 22 Januari 2019 om 20:40

En dan gebeurt het gewoon: begint het zomaar te sneeuwen en is het Γ©cht winter

GENNEP/ CUIJK/ BOXMEER/ MILL/ GRAVE - En in een keer was het winter. Onze fotografen Theo Peeters en Ed van Alem gingen op stap en maakten wonderschone foto's uit de regio.

 • 22 Januari 2019 om 20:22

Nierspromenade in Gennep krijgt grote schoonmaak na de winter

GENNEP - De Nierspromenade, het wandelpad over het water in Gennep, is toe aan een schoonmaakbeurt. Meteen na de winter komen schoonmakers langs om de kunststof planken die samen het pad vormen schoon te spuiten. De promenade heeft een groene aanslag die weg moet. Ook al omdat daardoor de planken glad kunnen zijn.

 • 22 Januari 2019 om 19:05

Slippende auto eindigt tegen lantaarnpaal op de Beersebaan

CUIJK - Twee inzittenden van een auto die op de Beersebaan in Cuijk tegen een lantaarnpaal gleed zijn daar zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De auto waarin ze zaten begon te slippen door sneeuw op de weg, onderweg vanaf het centrum van Cuijk richting de A73.

 • 22 Januari 2019 om 18:52

Twee auto's zwaar beschadigd bij botsing door sneeuw in Gennep

GENNEP - Op de Nijmeegsebaan in Gennep zijn dinsdagmiddag twee auto's zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding. Dat gebeurde toen een auto die van de rotonde in de N271 kwam door de sneeuwgladheid doorgleed en daarna werd geraakt door een auto die op de Nijmeegseweg (N291) reed.

 • 22 Januari 2019 om 17:30

Visserslatijn, speeddaten en 22q11 bij NieuwscafΓ©

BOXMEER - Alles over vissen, speeddaten, de Stichting Steun 22q11 en muziek van Kay Maas. Dat zijn de onderwerpen van het Gelderlander Nieuwscafé van komende vrijdag in De Weijer in Boxmeer

 • 22 Januari 2019 om 16:33

Literaire talkshow in Boxmeer koppelt zondag feiten en fictie aan elkaar

BOXMEER - De tweede aflevering van Wim Daniëls Boekt van dit seizoen staat zondag in het teken van ‘faction’. Wim Daniëls ontvangt in De Weijer auteurs die in hun recente boeken fictie en feiten aan elkaar koppelen. Het is volgens Daniëls toeval dat alle drie schrijvers zich ditmaal met dit genre hebben bezig gehouden.

 • 22 Januari 2019 om 15:06

Deze studenten genieten nog even van hun 'topopleiding’ in Cuijk

CUIJK - Voor de zomer zwaaien ze af. Jur Stam, 22 jaar uit Boven-Leeuwen, en Jessey van der Zwart, 21 uit Nijmegen, vierdejaars van ROC de Leijgraaf in Cuijk. Smachtend naar het einde na vier jaar? Dat ook weer niet. Daarvoor hebben ze het te veel naar hun zin gehad op de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Ze volgen er een van de horecaopleidingen, in december nog gebombardeerd tot ‘topopleiding’.

 • 22 Januari 2019 om 13:15

100 euro van Sint Antoniusgilde voor 100-jarige muziekvereniging Sint Cecilia in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Muziekvereniging Sint Cecilia uit Sint Anthonis is tijdens de Antoniusmis in de dorpskerk verblijd met een cheque van 100 euro. Sint Cecilia kreeg dat cadeau vanwege het 100-jarig bestaan dat dit jaar wordt gevierd.

 • 22 Januari 2019 om 07:24

Wellicht vanmiddag schaatsen in het Land van Cuijk

WILBERTOORD - Misschien, heel misschien kan er vandaag geschaatst worden in Wilbertoord. Zondagavond werd een deel van het Sint Josefplein in Wilbertoord door vrijwilligers onder water gezet. Daarna was het aan de vorst om zijn werk te doen. Gisteren kon er nog niet geschaatst worden, constateerde ijsmeester Marco de Wit. ,,Dus we hopen dinsdag”, zei hij maandagmiddag toen hij de ijsdikte controleerde.

 • 22 Januari 2019 om 08:46

Nog even geduld met de schaatsbanen in de regio Maasland

WILBERTOORD - Misschien, heel misschien kan er morgen geschaatst worden in Wilbertoord. Zondagavond werd een deel van het Sint Josefplein in Wilbertoord door vrijwilligers onder water gezet. Daarna was het aan de vorst om zijn werk te doen. Vandaag kon er nog niet geschaatst worden, constateerde ijsmeester Marco de Wit. ,,Dus we hopen dinsdag”, zei hij toen hij de ijsdikte controleerde.

 • 22 Januari 2019 om 08:46

100 euro voor 100-jarig gilde Sint Cecilia

SINT ANTHONIS - Gilde en muziekvereniging Sint Cecilia uit St. Anthonis is maandagavond verblijd met een cheque van 100 euro. Het gilde kreeg dat cadeau vanwege het 100-jarig bestaan dat dit jaar wordt gevierd.

 • 22 Januari 2019 om 07:24

Roemer als commissaris? β€˜Ik zou niet weten waarom niet’

Niet John Berends maar Emile Roemer had zomaar de opvolger van de morgen vertrekkende Clemens Cornielje kunnen worden, als commissaris van de Koning in Gelderland. Provinciale Staten gaven uiteindelijk toch de voorkeur aan de CDA-burgemeester van Apeldoorn, boven de tijdelijke SP-burgervader van Heerlen.

 • 22 Januari 2019 om 07:21

Crisis bij de gemeente Boxmeer? Wethouders wuiven problemen weg

BOXMEER - Botsende karakters, wethouders die elkaar af en toe het licht in de ogen niet gunnen. Slaande deuren en wethouders in tranen. In de wandelgangen wordt al gezegd dat door gespannen verhoudingen het einde van het college van burgemeester en wethouders van Boxmeer nadert. Niets aan de hand, is het verhaal uit het gemeentehuis. Toch is er een adviseur ingeschakeld die met iedereen om tafel gaat.

 • 22 Januari 2019 om 07:01
OuderDe Gelderlander - Maasland

Enexis trekt stekker uit zonneparken in Sint Anthonis: netwerk kan het niet aan

SINT ANTHONIS - Slecht nieuws voor Sint Anthonis van elektriciteits-netwerkbeheerder Enexis: de capaciteit van het elektriciteitsnet is te klein voor nieuwe, grootschalige stroomprojecten. Dat betekent dat drie zonneparken die Sint Anthonis een kans wilde geven, per direct niet door kunnen gaan.

 • 21 Januari 2019 om 22:02

SP-kopstuk Emile Roemer gepasseerd als commissaris van de Koning in Gelderland

ARNHEM - SP-kopstuk Emile Roemer is gepasseerd als nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Roemer, nu waarnemend burgemeester in Heerlen, was tot het laatst in de race om vertrekkend commissaris van de Koning Clemens Cornielje van Gelderland op te volgen. Hij legde het echter af tegen de huidige burgemeester van Apeldoorn, John Berends. Dat bevestigen bronnen aan de Gelderlander.

 • 21 Januari 2019 om 19:24

75 tips over moord op MariΓ«t Peters

SINT HUBERT - Er zijn zo’n 75 tips binnengekomen bij de politie in de zaak van Mariët Peters, de jonge vrouw die vlak voor kerst in 1992 in haar huis werd vermoord.

 • 21 Januari 2019 om 18:13

Metameer: wel weer superschool, geen Excellente school meer

BOXMEER/ STEVENSBEEK - Metameer is wel (weer) ‘Beste school van Nederland’ en ‘superschool’, volgens weekblad Elsevier. Maar geen Excellente School meer, bleek maandag bij de bekendmaking van de Onderwijsinspectie van scholen die zich op een bepaald gebied onderscheiden.

 • 21 Januari 2019 om 17:27

Werk aan Dorpsstraat Ledeacker (N602) ligt deze week stil vanwege de vorst

LEDEACKER - De wegwerkzaamheden aan de voormalige provinciale weg N602 in Ledacker liggen deze week grotendeels stil. De matige tot strenge vorst speelt de stratenmakers parten. Aannemer Infrascoop heeft besloten dat in verband met de voorspelde lage temperaturen weinig tot geen werkzaamheden verricht zullen worden. De beperking geldt waarschijnlijk tot en met vrijdag.

 • 21 Januari 2019 om 14:54
❌