[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017De Gelderlander - Maasland

Brand in schuur met zestig varkens in Velp, biggen gewond

VELP - Aan de Oude Maasdijk in Velp is vrijdagmiddag brand uitgebroken in een schuur met varkens. Er zijn geen varkens overleden; wel zijn enkele biggen gewond geraakt. Ook is er mogelijk asbest vrijgekomen.

 • 24 November 2017 om 16:52

Brandstichter dupeert goede doelen: verbrande containers onverzekerd

LAND VAN CUIJK / GENNEP - De recente brandstichting in kledingcontainers in Cuijk, Oeffelt, Gennep en Boxmeer is een fikse tegenvaller voor inzamelaar Sympany. Maar ook de goede doelen die met het hergebruik van kleding worden geholpen zijn het haasje. De kledingbakken kosten 1.500 euro en zijn niet verzekerd. 

 • 24 November 2017 om 16:09

Bistro aan Cuijkse plas vertraagd door drukke aannemers

CUIJK/BEERS - De langverwachte bistro met terras en cafetaria op de Lavendelkade in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen opent pas komende zomer haar deuren.

 • 24 November 2017 om 14:27

Lidl komt eraan: grote opruiming in Gennep

GENNEP -  Het gaat hard met de sloop van het oude belastingkantoor op het Europaplein in Gennep. Als alles meezit is vóór Kerst dat gebouw inclusief kelder gesloopt en verdwenen zodat in januari de bouw van de nieuwe supermarkt Lidl kan beginnen. 

 • 24 November 2017 om 08:01

Voor deze roofvogels komen rijke sjeiks naar Langenboom

LANGENBOOM - Muithuis is een van de bestbewaarde geheimen van Langenboom. Het roofvogelfokbedrijf van Ivo en Patricia van Lanen levert bakbeesten van roofvogels voor de export naar golfstaten en is inmiddels een van de grootste fokkers van Nederland.

 • 24 November 2017 om 07:12
Gisteren β€” 23 November 2017De Gelderlander - Maasland

MSD: Geen bewijs dat vlooienmiddel niet deugt

,,Natuurlijk doet het ons pijn om te horen over het verlies van iemands hond. Tegelijkertijd doet het ons ook pijn om daar met ons product rechtstreeks aan verbonden te worden omdat er geen bewijs voor is."

 • 23 November 2017 om 21:50

'Het ongrijpbare van Cruijff, daar had Cees Kornelis het meeste vat op'

NIJMEGEN - Wim Meijers, Tini van Reeken en Leen Looijen zijn aangedaan door het overlijden van Cees Kornelis, hun voormalige collega bij NEC. Van Reeken: ,,Cees was een vriendelijke, joviale gozer en een hele sterke verdediger.’’

 • 23 November 2017 om 21:35

Brandweer redt katten uit brandende keuken in Gennep

GENNEP - Aan de Zwaluwstaart in Gennep is bij een woning een keukenbrand ontstaan.

 • 23 November 2017 om 16:44

Ga je solliciteren in Parijs, raak je hele portfolio van 3 jaar kwijt in Thalys

PARIJS/GENNEP/ARNHEM - Op weg in de Thalys-trein van Amsterdam naar Parijs is Renée Kraayvanger (20) uit Gennep een rolkoffer kwijtgeraakt. Daarin zaten álle ontwerpen van haar hele studie Fashion Design aan de ArtEZ in Arnhem. De onvervangbare portfolio had ze nodig voor haar sollicitatie bij modebedrijf Faith Connection. In Parijs dus.

 • 23 November 2017 om 16:31

Nora, de tank

EDE - De eigenzinnige zangeres Nora Fischer mengt klassiek met talloze muziekstijlen. 25 november is ze in Ede met het gloednieuwe programma The secret diary of Nora Plain. 

 • 23 November 2017 om 16:00

Trefpunt in Velp en Dorpshuus Escharen op eigen benen

VELP/ESCHAREN - De stichting Quadrant is door de gemeente Grave aan de kant geschoven. Quadrant die de dorpshuizen het Trefpunt in Velp en het Dorpshuus in Escharen beheert heeft de afgelopen jaren haar werk niet goed gedaan, wordt door de gemeente geoordeeld. Vijf personeelsleden raken hun baan kwijt.

 • 23 November 2017 om 14:07

Drie kledingcontainers kort na elkaar in brand in Gennep, Oeffelt en Cuijk

CUIJK/GENNEP - In Cuijk, Oeffelt en Gennep zijn in de nacht van woensdag op donderdag in korte tijd drie kledingcontainers in brand gevlogen. De eerste brand werd tegen middernacht gemeld aan de Berekuil in Cuijk. Omwonenden zeggen eerst een knal gehoord te hebben.

 • 23 November 2017 om 12:17

Na de krokodel is er nu de Sinterdel

Een frikandel in de vorm van de letter 'S' met mayonaise en pepernoten. Vrij aparte combinatie, maar volgens uitvinders Freek Haverman en Jeroen Balkenende dé ultieme Sinterklaassnack.

 • 22 November 2017 om 15:35

Tempo doeloe met een haakje in 'Gouwe Pinda’s'

BOXMEER - Drie Indische zussen op leeftijd zijn tot elkaar veroordeeld en wonen samen in een serviceflat. Een hervonden fotoalbum zet de onderlinge verhoudingen op scherp in de toneelvoorstelling Gouwe Pinda’s, een tragikomedie over familie en verleden.

 • 23 November 2017 om 09:00

NEC-clubicoon Cees Kornelis overleden

GRAVE - NEC-clubicoon Cees Kornelis is woensdagavond op 71-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Grave. Hij kreeg zijn bijnaam ‘Cees de Klever’ door de intense duels met Johan Cruijff.

 • 23 November 2017 om 08:36

Hondenbaasjes in actie tegen β€˜dodelijk’ middel: 'Ik kon het niet meer aanzien'

DEN HAAG - Een stoet boze hondenbaasjes zet vrijdag koers naar het ministerie van Landbouw in Den Haag. Ze protesteren tegen Bravecto, een anti-vlooienmiddel van producent MSD in Boxmeer waar al duizenden klachten over zijn. ,,Wat Roxy overkwam, gun je geen dier.”

 • 23 November 2017 om 08:30
OuderDe Gelderlander - Maasland

Gennep even op slot voor uitvaart geliefde deken Huisman (93)

GENNEP - Heel Gennep staat zaterdag letterlijk even stil voor de uitvaart van emeritus deken Everard Huisman. Met tijdelijke maatregelen voor het verkeer, verkeersregelaars en een omleiding van de streekbus moet de uitvaartprocessie van de Sint Martinuskerk naar de oude begraafplaats bij de oude Sint-Martinustoren ruim baan krijgen.

 • 22 November 2017 om 23:12

Sint Anthonis onderzoekt kansen voor het opzetten van een nieuw dorpsblad

SINT ANTHONIS - Er komt mogelijk een nieuw dorpsblad voor Sint Anthonis. Jan van Raaij, voorzitter van de dorpsraad: ,,We horen klachten over het verdwijnen van weekblad Omstreeks. Wij hebben gezegd: we kijken of we er iets aan kunnen doen.’’ 

 • 22 November 2017 om 22:21

Noord-Limburg krijgt eigen nieuwe internet-radiozender Maasduinen

GENNEP - Een nieuwe, Noord-Limburgse radiozender gaat op 1 december de ether in, in het Maasduinengebied van Milsbeek tot en met Velden. Of beter gezegd: het internet op. Maasduinen Centraal Radio gaat de zender heten die alleen via internet te beluisteren is. 

 • 22 November 2017 om 21:31

Ouderen in Mill kunnen kiezen uit 140 woningen

MILL - Millse ouderen die bijvoorbeeld kleiner willen gaan wonen, kunnen daarvoor de komende jaren terecht op dertien woningbouwlocaties in de gemeente Mill en Sint Hubert, goed voor zo'n 140 woningen. 

 • 22 November 2017 om 20:03
❌