[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Maasland

Melle Meulensteen in voorselectie Oranje Onder 20

BEUGEN/WAALWIJK - Melle Meulensteen zit dicht tegen een invitatie voor een jeugdinterland aan.

 • 23 Augustus 2019 om 10:21

Dit is Woodstock, maar dan in Ottersum: β€˜Het is een dunne lijn tussen kunst en kitsch’

OTTERSUM - Het is Woodstock dit weekend. In, jawel, Ottersum. Maar waar ligt de grens tussen feest-in-de-geest-van en een nostalgisch verkleedpartijtje?

 • 23 Augustus 2019 om 09:30

Stroomstoring treft Haps en Mill, huishoudens zonder stroom

HAPS - Verschillende huishoudens in Mill en Haps zitten deze ochtend zonder stroom vanwege een storing. Naar verwachting is de stroomstoring om 11.15 uur weer verholpen.

 • 23 Augustus 2019 om 09:28

Stroomstoring treft Haps, huishoudens zonder stroom

HAPS - Verschillende huishoudens in Haps zitten deze ochtend zonder stroom vanwege een storing. Naar verwachting is de stroomstoring om 11.15 uur weer verholpen.

 • 23 Augustus 2019 om 09:28

Sint Hubert klimt massaal in de pen om te pleiten voor vrachtwagenheffing op N264

SINT HUBERT - Inwoners van Sint Hubert hebben massaal van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen om vrachtwagenheffing op de N264, die dwars door het dorp loopt. Ze willen vermindering van het aantal vrachtwagens en vrezen voor toename van het vrachtverkeer wanneer in 2023 op de provinciale wegen Cuijk-Grave en Oss-Grave wél vrachtwagenheffing wordt ingevoerd en niet op de N264. Elke extra vrachtwagen vinden ze er één te veel.

 • 23 Augustus 2019 om 07:01

Man raakt zwaargewond door ongeval met stroomkabel in Cuijk, stroomstoring opgelost

CUIJK - Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt in de Cuijkse wijk De Valuwe, nadat hij tijdens werkzaamheden in aanraking is gekomen met een stroomkabel. Het slachtoffer is in de ambulance gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

 • 22 Augustus 2019 om 13:01

Glijbaan Hemelrijk wordt paar meter korter

VOLKEL - De grote glijbaan op BillyBird Park Hemelrijk in Volkel waar onlangs een jongen bijna van af vloog, wordt aan de bovenkant een paar meter ingekort. De aanpassing aan de glijbaan vindt volgende week plaats. Dat zegt Ton Derks, directeur van Hemelrijk.

 • 22 Augustus 2019 om 13:35

Man raakt zwaargewond na ongeval met stroomkabel in Cuijk, wijk uur zonder stroom

CUIJK - Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt in Cuijk, nadat hij tijdens werkzaamheden in aanraking is gekomen met een stroomkabel. Het slachtoffer is in de ambulance gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

 • 22 Augustus 2019 om 13:01

Man raakt zwaargewond na ongeval met stroomkabel in Cuijk, wijk zonder stroom

CUIJK - Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt in Cuijk, nadat hij tijdens werkzaamheden in aanraking is gekomen met een stroomkabel. Het slachtoffer is in de ambulance gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

 • 22 Augustus 2019 om 13:01

Raad van State geeft Cuijk gelijk: recyclingbedrijf moet stoppen

CUIJK - Het recyclingbedrijf Xhofleer aan de Heeswijksestraat in Cuijk moet stoppen met het inzamelen van afval. De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Cuijk juist heeft gehandeld met het bedrijf de wacht aan te zeggen. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State, die deze week bekend is gemaakt.

 • 22 Augustus 2019 om 12:27

Milieuorganisatie pleit voor sluiting biomassacentrale Cuijk

CUIJK - De biomassacentrale in Cuijk zou moeten sluiten omdat de centrale geen natuurvergunning heeft terwijl er afval wordt meeverbrand en bovendien de controle niet op orde is. Zo'n vergunning zou nodig zijn om de uitstoot van de fabriek in de natuurlijke omgeving toe te staan. Dat zegt milieuorganisatie Mobilisation for the Environment.

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Fraaie paarse heidedeken verbloemt droogteprobleem

NIJMEGEN - De weelderige paarse deken die de heidegebieden in deze regio bedekken is een feest voor het oog. Wie goed kijkt, ziet echter dat de natuur nog lang niet is hersteld van de droogte, waarschuwen boswachters.

 • 22 Augustus 2019 om 07:02

Dierenorganisaties protesteren tegen afmaken kippen bij Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Een groot aantal kippen dat op maandag 5 augustus van een vrachtwagen viel en op de provinciale weg bij Sint Anthonis terechtkwam, is afgemaakt. Niet nodig en ook nog eens tegen de regels, vinden diverse dierenorganisaties.

 • 22 Augustus 2019 om 07:02

Boswachters snakken naar uitschuifbare wapenstokken: β€˜Ik voel me geschoffeerd’

BOXMEER - Groene boa’s (boswachters) in Brabant mogen nog geen gebruik maken van de nieuwe, uitschuifbare wapenstok. Zij moeten het doen met een korte wapenstok. Dit tot ongenoegen van de boswachters zelf.

 • 21 Augustus 2019 om 18:03

Kaarten voor We Love The 90's al voor één euro te koop

NIJMEGEN - Het Goffertpark fungeert aankomende zaterdag even als tijdmachine. Voor de achtste keer is het Nijmeegse stadspark decor van We Love The 90’s: een collectieve guilty pleasure.

 • 21 Augustus 2019 om 13:03

Burgemeester Gennep stapt op maar wanneer neemt hij afscheid? β€˜Hij zal zelf het voortouw moeten nemen’

GENNEP - Burgemeester Peter de Koning vertrekt volgende maand al uit Gennep, maar wanneer hij afscheid neemt, is nog onduidelijk. Laat staan de manier waarop hij afscheid neemt. ,,Daar is helemaal nog niet over gesproken. Hij zal daar zelf het voortouw in moeten nemen’’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

 • 21 Augustus 2019 om 14:15

Ben je altijd goed of fout in de oorlog? Scholen in Grave en Heumen zoeken het uit

GRAVE/ HEUMEN - Stel, je bent arts tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het slagveld ligt vol met Duitse en Nederlandse gewonden. Ooit heb je gezworen om alle gewonden te helpen. In dit geval ook?

 • 21 Augustus 2019 om 12:24

Hennepkwekerij met 255 planten ontdekt en geruimd in Heijen

HEIJEN - In een woning in Heijen is dinsdag door de politie een hennepkwekerij ontdekt. In het huis troffen agenten na enig zoekwerk 255 planten aan. De eigenaar probeerde volgens de wijkagenten de hennepplanten te verstoppen. Dat lukte dus niet.

 • 21 Augustus 2019 om 10:48

Laatste dagen voor de Taxus Taxi: inleveren van snoeisel kan tot en met vrijdag

BOXMEER - Tot vrijdag kan het nog, inleveren van het snoeisel van de taxusstruik. De taxusnaalden worden, nadat ze zijn gedroogd in Oss, gebruikt voor kankerremmende medicijnen. Gisteren reed de Taxus Taxi nog rond in Boxmeer. Taxus Taxi verwacht dit jaar de beoogde hoeveelheid snoeisel te hebben ingezameld. Afgelopen jaren lukte dat vanwege de droogte niet.

 • 21 Augustus 2019 om 10:29

Auto maakt enorme schuiver bij cafΓ©, twee inzittenden gewond

AFFERDEN - Een inzittende van een personenauto is gisteravond door de brandweer bevrijd uit het wrak na een eenzijdig ongeval in het Limburgse Afferden. De auto, een VW Golf, raakte kort na 22.00 uur van de weg op de Rimpelt, bij boscafé ‘t Rimpelt.

 • 21 Augustus 2019 om 07:10
❌