[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020De Gelderlander - Maasland

Help, waar moet ik na de herindeling naartoe als mijn gemeentehuis weg is? Mill wil er een loket voor terug

MILL - Kunnen inwoners van de huidige gemeente Mill en Sint Hubert over twee jaar nog wel dicht bij huis terecht voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort of rijbewijs? De Millse politiek maakt zich hierover zorgen, aan de vooravond van de gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk.

 • 10 Juli 2020 om 07:13

Ze zijn er! Alle indelingen in het amateurvoetbal

DOETINCHEM - De indelingen in het amateurvoetbal voor het seizoen 2020-2021 zijn bekend.

 • 10 Juli 2020 om 00:48
Gisteren β€” 9 Juli 2020De Gelderlander - Maasland

Koning Willem-Alexander neemt deel aan trainingsmissie met F-16 in Volkel

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan vliegbasis Volkel. Hij was hier vanwege de inzet van F-16 vliegtuigen in zowel Nederland als internationaal. Hij nam ook deel aan een reguliere trainingsmissie.

 • 9 Juli 2020 om 19:54

Veiligheidsregio wil dat alle nertsen in oosten van Brabant worden geruimd

Alle nertsenbedrijven in Zuidoost-Brabant moeten preventief geruimd worden. Die oproep doet de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost in een brief aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 • 9 Juli 2020 om 16:07

Kunst in het Kerkje wordt uit het kerkje in Velp gezet: β€˜Het college kan er op rekenen dat er fel verzet komt’

VELP - Ruim veertig jaar zat Kunst in het Kerkje in de Vincentiuskerk in Velp. Maar daar komt een einde aan. Op 1 januari is Kunst in het Kerkje niet meer welkom in het kerkje.

 • 9 Juli 2020 om 14:58

NEC legt geblesseerde jeugdinternational uit BelgiΓ« Mathias De Wolf voor drie jaar vast

NIJMEGEN - NEC heeft de Belg Mathias De Wolf binnen. De 18-jarige middenvelder uit de jeugd van Club Brugge werd vorige maand al medisch gekeurd en zet donderdagmiddag in Nijmegen zijn handtekening onder een contract voor drie jaar.

 • 9 Juli 2020 om 14:00

Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonneparken en windmolens

DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.

 • 9 Juli 2020 om 13:42

Vaccinatiegraad stijgt in GGD regio Hart voor Brabant

In de GGD regio Hart voor Brabant is er een stijging te zien in het aantal mensen dat zich laat vaccineren. Dit geldt zowel voor ouderen, jongeren en jonge vrouwen.

 • 9 Juli 2020 om 13:40

Grote schoonmaak Maas is 'niet eerder vertoond'

De oevers van de Maas tussen Mook en Eijsden krijgen zaterdag 19 september een grote beurt. Met steun van bedrijven en duizenden vrijwilligers wordt afval op en langs het Limburgse deel van de rivier opgeruimd. Initiatiefnemer is Huub Waterval.

 • 9 Juli 2020 om 12:09

Riviersteden smachten naar de terugkomst van de cruiseschiptoerist: β€˜Ze zijn de kers op de taart’

Al maanden ontbreken ze in het stadsbeeld van de Gelderse riviersteden: de cruiseschip-toeristen. Zodra in maart het cruise-seizoen opent, nemen de trossen toeristen in andere jaren week in week uit voorzichtig de loopplank van de gigantische cruiseschepen.

 • 9 Juli 2020 om 12:00

Jos Verhagen wekte pauper Frans tot leven: β€˜Het was verslavend’

In drie maanden schreef Jos Verhagen uit Overloon zijn vijfde boek: Arm onder Willem I. De gepensioneerde socioloog (74) focust op twee personen uit het Land van Cuijk. De subtitel luidt Weldadigheid in de vroege 19e eeuw met een Brabants tintje.

 • 9 Juli 2020 om 10:53

Nieuw onderzoek naar nertsenfarms; besmettingen waarschijnlijk toch via de mens

HELMOND - Een nieuw onderzoek moet uitsluitsel geven over de oorzaak van aanhoudende coronabesmettingen bij nertsenhouderijen. ,,De laatste gevallen zijn een onaangename verrassing”, zegt epidemioloog Arjan Stegeman.

 • 9 Juli 2020 om 08:07

Ook ouders vinden het vaak goed als jongere alcohol drinkt, terwijl β€˜strenge regels helpen’

BOXMEER/CUIJK - Jarenlang daalde het alcoholgebruik onder jongeren gestaag, maar die daling lijkt tot staan gebracht. Zorgwekkend, noemt de GGD dat. ,,Het is een kwestie van lange adem.”

 • 9 Juli 2020 om 07:45

Graafse Raam wordt dankzij miljoeneninvestering luilekkerland voor kikkers en padden

GRAVE - Een natuurstrook, natuurlijke oevers, amfibieënpoelen, faunapassages en dassenbuizen, de Graafsche Raam tussen Escharen en het Gemaal van Sasse bij de Maas wordt opnieuw ingericht.

 • 9 Juli 2020 om 07:38
OuderDe Gelderlander - Maasland

Militracks in Overloon gaat dit jaar door corona niet door

OVERLOON - Militracks, het grootste evenement met Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, gaat dit jaar niet meer door. Lang was er hoop op het kunnen laten doorgaan van Militracks op 19 en 20 september in het museumpark van Oorlogsmuseum Overloon.

 • 8 Juli 2020 om 16:36

β€˜Grave moet excuses maken voor faillissement scheepswerf’

GRAVE - Grave moet excuses maken voor het faillissement van de scheepswerf in Grave. Dat zegt Alex van Megen van het CDA in Grave. Door het maken van excuses door burgemeester en wethouders kan de weg vrij worden gemaakt naar een oplossing, zegt het CDA.

 • 8 Juli 2020 om 16:16

Meester Jos uit Ottersum wandelt op laatste schooldag door erehaag van kinderen van huis naar school

OTTERSUM - Het lijkt misschien een saaie grijze dag, een dag als alle andere. Maar voor Jos Heijligers (65), of beter: meneer Jos, is het een speciale dag. Het is zijn laatste dag als leerkracht. Deze woensdag neemt hij afscheid van basisschool De Brink in Ottersum. Na 42 jaar.

 • 8 Juli 2020 om 14:52

Politie waarschuwt voor zelfmoordspel dat weer opduikt in regio: β€˜Vooral kwetsbare kinderen in gevaar’

RUURLO - Politieteams in de regio waarschuwen massaal voor de terugkeer van de Blue Whale Challenge. Jongeren worden bij dat zelfmoordspel uitgedaagd in vijftig dagen evenveel opdrachten uit te voeren. Aanvankelijk zijn die onschuldig, maar na zelfverminking volgt als laatste opdracht het plegen van zelfmoord.

 • 8 Juli 2020 om 13:03

In voor een geintje en gΓ Γ n op die racefiets: dit is de nieuwe burgemeester van Gennep

GENNEP - Hans Teunissen (D66) wordt de nieuwe burgemeester van Gennep. Een benaderbare politicus die goed kan luisteren en mensen die tegenover elkaar staan, aan tafel krijgt. Maar ook een die z'n grenzen heeft.

 • 8 Juli 2020 om 12:16

Handbalsters MHV mogen de zaal in: eerst stevig trainen, daarna stevig poetsen

MILL - De eerste training in de zaal na een pauze van maanden, is voor MHV’81 een historische. Voor het eerst mogen de Millse handbalsters hars gebruiken.

 • 8 Juli 2020 om 12:12
❌