[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019De Gelderlander - Maasland

OPROEP | Bang dat je kind een verkeerd schooladvies heeft gekregen na de eindtoets?

NIJMEGEN - Duizenden achtstegroepers hebben een verkeerd schooladvies voor de middelbare school gekregen na de eindtoets. Scholen hebben in een brief van het ministerie van Onderwijs te horen gekregen dat de adviezen die uit de alternatieve toetsen IEP, Route 8, AMN en DIA zijn voortgekomen, niet goed zijn berekend.

 • 21 Mei 2019 om 14:53

Fanfare pakt dit jaar groots uit dankzij β€˜fantastisch’ Knillus

VORTUM-MULLUM - Superblij zijn ze met hun nieuwe accommodatie: multifunctioneel centrum Knillus in Vortum-Mullem. Daarom dit jaar geen spelletjesmiddag, maar een concert van de jonge muzikanten van Fanfare St. Cornelius.

 • 21 Mei 2019 om 14:20

Politie vindt honderden hennepplanten en duizenden stekjes in woning Wanroij

WANROIJ - Ongeveer 300 hennepplanten en 5000 stekjes. Die heeft de politie dinsdagochtend gevonden in een woning aan de Herselstraat in Wanroij. Volgens wijkagent Hans Ooms gaat het om een professionele hennepstekkerij.

 • 21 Mei 2019 om 12:38

Afsluiten straten in centrum Cuijk zorgt voor verwarring

CUIJK - De voorgenomen afsluiting over ongeveer een maand van grote delen van de Grotestraat en Maasstraat in het centrum van Cuijk tot voetgangersgebieden, zorgt nu al voor veel verwarring.

 • 21 Mei 2019 om 12:09

Utrechters staan terecht voor serie plofkraken in Gelderland en Brabant

Samen met drie andere mannen zou voormalig kandidaat-raadslid van Stadsbelang Utrecht Steven K. (32, Utrecht) een criminele organisatie hebben gevormd die zich bezighield met plofkraken. Vandaag staat het vooral zwijgende kwartet terecht.

 • 21 Mei 2019 om 10:45

Verlaten boerderij Stevensbeek beklad met boodschappen aan asielzoekers

STEVENSBEEK - Al ruim twee maanden worden er op de voorgevel van de verlaten kippenboerderij aan de Stevensbeekseweg, met oranje graffiti, teksten geschreven. De teksten zijn gericht aan de asielzoekers uit het nabijgelegen azc. Hoewel de gemeente de teksten steeds verwijdert, blijft de dader terugkeren.

 • 21 Mei 2019 om 08:05

Verlaten boerderij Stevensbeek beklad met boodschappen aan asielzoekers, mogelijk komt er cameratoezicht

STEVENSBEEK - Al ruim twee maanden worden er op de voorgevel van de verlaten kippenboerderij aan de Stevensbeekseweg, met oranje graffiti, teksten geschreven. De teksten zijn gericht aan de asielzoekers uit het nabijgelegen azc. Hoewel de gemeente de teksten steeds verwijdert, blijft de dader terugkeren.

 • 21 Mei 2019 om 08:05

Na Boxmeer ook Cuijk akkoord met burger laten meestemmen over nieuwe naam fusiegemeente

CUIJK - Ook de gemeenteraad van Cuijk vindt het, bleek maandagavond, unaniem een goed plan om de inwoners te betrekken bij hoe de nieuwe fusiegemeente moet gaan heten.

 • 21 Mei 2019 om 07:35

Verlaten boerderij Stevensbeek regelmatig beklad met boodschappen aan asielzoekers

STEVENSBEEK - Al ruim twee maanden worden er op de voorgevel van de verlaten kippenboerderij aan de Stevensbeekseweg, met oranje graffiti, teksten geschreven. De teksten zijn gericht aan de asielzoekers uit het nabijgelegen azc. Hoewel de gemeente de teksten steeds verwijdert, blijft de dader terugkeren.

 • 21 Mei 2019 om 07:00
Gisteren β€” 20 Mei 2019De Gelderlander - Maasland

Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartementen voor senioren, is het plan

GENNEP - Er zijn plannen voor de bouw van appartementen op een deel van de Groene Long van Gennep: de Groes. In opdracht van vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij Nebuvast uit Gennep heeft Livin Concepts een ontwerp uitgewerkt voor 50 appartementen. Die moeten gebouwd kunnen worden op grond die Nebuvast van het bestuur van de Sint Martinuskerk wil overnemen. Het zou in totaal gaan om 11.000 vierkante meter.

 • 20 Mei 2019 om 19:21

Werkstraffen voor mishandeling met keu in asielzoekerscentrum Overloon

EINDHOVEN/ OVERLOON - Twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Overloon sloegen op 5 maart 2019 twee Nigeriaanse asielzoekers met een poolkeu en hun vuisten, omdat ze de muziek van de slachtoffer niet konden waarderen. De politierechter veroordeelde beide mannen in Eindhoven voor een ‘mishandeling in vereniging’.

 • 20 Mei 2019 om 17:20

Opgelet: werkzaamheden aan N321 tussen Beers en Cuijk

BEERS/CUIJK - De komende twee weken (van 20 mei tot en met 5 juni) wordt er gewerkt aan de provinciale weg (N321) tussen Beers en Cuijk. Volgens de provincie Noord-Brabant is onderhoud nodig om de weg veilig en bereikbaar te houden tot de in later stadium geplande reconstructie.

 • 20 Mei 2019 om 15:36

Politie haalt spelende kinderen van spoor bij Cuijk

ProRail heeft vandaag de politie in moeten schakelen om spelende kinderen van het spoor te halen. ‘’Levensgevaarlijk’', twitterde het spoorbedrijf. “Treinen rijden stapvoets om een aanrijding te voorkomen.’'

 • 19 Mei 2019 om 15:43

Persoon lichtgewond bij steekincident in Gennep

GENNEP - Een persoon is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een steekincident in Gennep. De aanleiding ligt volgens de politie in de relationele sfeer.

 • 20 Mei 2019 om 13:07

Beschonken man vernielt autospiegel en beledigt agent in Boxmeer

BOXMEER - Een man heeft zaterdagavond laat de spiegel van een auto vernield aan de Pieter Poststraat in Boxmeer. Toen de politie de man even na middernacht wilden oppakken daarvoor, kon hij zich niet legitimeren en beledigde hij een van de agenten.

 • 20 Mei 2019 om 07:58

Relatief veel winkelpanden staan leeg in de gemeente Boxmeer

BOXMEER - In het Land van Cuijk heeft de gemeente Boxmeer de meeste leegstaande winkelpanden. Dat blijkt uit de cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving.

 • 20 Mei 2019 om 07:52
OuderDe Gelderlander - Maasland

JVC Cuijk moet na nieuwe nederlaag nog knokken voor lijfsbehoud

CUIJK - De toekomst van JVC Cuijk is niet alleen op financieel vlak onzeker. Ook in de derde divisie is het team van trainer Ferdi Akankan nog niet veilig. Na de nederlaag van zondag tegen titelkandidaat TEC (0-4) heeft de Cuijkse derdedivisionist lijfsbehoud nog wel in eigen hand.

 • 19 Mei 2019 om 18:03

Drie chalets op camping De Niers in Ven-Zelderheide, maar verwijsbord moet weg

GENNEP - Drie vakantiechalets mogen de eigenaren van mini-camping De Niers in Ven-Zelderheide bouwen op eigen terrein. Ook krijgen drie studio’s die al drie jaar in gebruik zijn als gastenverblijf een legale status. De studio’s op de camping aan de grens met Duitsland moesten nog vergund worden. Dat gaat nu gebeuren.

 • 19 Mei 2019 om 15:45

Gezond Leven Event Mill groots aangepakt

MILL - Mill mag dan een klein dorp zijn, het Gezond Leven Event dat zaterdag in City Resort Mill plaatsvond, was groots opgezet. ,,Het is net een kerstboom”, zegt Guus Fonteijn van Hart in Actie, de organisator van het evenement, ,,Je hebt er een en dan zegt iemand: wat een klein boompje.”

 • 19 Mei 2019 om 14:45

Wielrenners gewond door botsing in Gassel

GASSEL - Twee wielrenners zijn zondagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Heihoekseweg met de Graafsedijk in Gassel. De slachtoffers raakten beide gewond.

 • 19 Mei 2019 om 14:29
❌