[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018De Gelderlander - Maas-en-Waal

Airco op historisch klooster Wijchen: noodzaak of nodeloos lelijk?

WIJCHEN - Een geschil aan de Tienakker in Wijchen. Een bewoner van het voormalige klooster wil een airco op het dak installeren, omdat zijn appartement anders in de zomermaanden onleefbaar wordt. Maar buren uit een complex er pal naast, verzetten zich tegen dit minder fraaie uitzicht.

 • 27 Mei 2018 om 22:55

Beuningse Boys speelt voor promotie dankzij verloren wedstrijd

NIJMEGEN - Blauw Wit speelt ook volgend seizoen in de derde klasse D. De Nijmeegse ploeg ontliep zondag de nacompetitie door met 2-1 te winnen van Beuningse Boys. De Beuningenaren vierden ondanks de nederlaag ook feest. Zij plaatsten zich voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

 • 27 Mei 2018 om 17:26

Kluisje gekraakt van de Kringloopwinkel in Ewijk

EWIJK - Ze proberen er bij de Kringloopwinkel in Ewijk maar de grap van in te zien. 'Hebt u dit gedaan, meld u zich bij de kassa' luidt de tekst die voorzitter Wil Bijmans op een opengebroken kluisje heeft geplakt.

 • 27 Mei 2018 om 18:23

Schuur in brand door blikseminslag in Wijchen

WIJCHEN – Op de Boskant in Wijchen is zondagmiddag tijdens het noodweer bliksem ingeslagen in een schuur. Dat zorgde voor een uitslaande brand. Iedereen kon de schuur op tijd verlaten, dus niemand raakte gewond.

 • 27 Mei 2018 om 17:05

Waarom je festival Emporium in de verte hoort (en dat normaal is)

WIJCHEN/ NIJMEGEN - Delen van Wijchen en Nijmegen luisteren gewild of ongewild mee met de muziek van Emporium. Klachten zijn er geregeld, overschrijdingen van de decibelnorm zelden. Hoe zit dat? Op pad met controleurs William Reijnen en Danny Janssen.

 • 27 Mei 2018 om 11:25

HEMA in Wijchen en Grave bij de beste van het land, maar net niet de allerbeste

WIJCHEN/ GRAVE - De winkels van HEMA in Wijchen en Grave behoren tot de beste van het land. Ze zijn net niet de allerbeste, bleek zaterdagavond: dat zijn die van Winterswijk, Zwijndrecht en Huissen.

 • 27 Mei 2018 om 11:22

Buitenlands slib Γ©n drijfvuil bij Over de Maas: 'Grootste milieuramp afgelopen jaren'

DREUMEL - In de gemeente West Maas en Waal is het project 'Over de Maas' in volle gang. De plas wordt verondiept, maar de manier waarop baart de inwoners van Dreumel grote zorgen. En terecht: onderzoek van deze krant duidt op de import van grond van dubieuze komaf. ,,Ik woon bij de grootste milieuramp van de afgelopen jaren.’’

 • 27 Mei 2018 om 07:10
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Waaiers, water en ontblote bovenlichamen: Dit was Emporium 2018

WIJCHEN - Een immense hitte, opzwepende beats en een deinende menigte waren zaterdag weer het toneel van dancefestival Emporium, aan recreatieplas de Berendonck in Wijchen, bij Nijmegen.

 • 26 Mei 2018 om 23:26

Dubbel feest voor trainer Chris uit Winssen

WINSSEN - Chris Zaad (73) uit Winssen had zaterdag dubbel feest. Volleybalvereniging The Weekenders, waar hij lid van is, bestond niet alleen 65 jaar. Hij kreeg zelf ook nog een koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Henk Plaizier.

 • 26 Mei 2018 om 21:47

Bezoekers Emporium gaan hitte met weinig kleding en flesjes water te lijf

WIJCHEN - Immense hitte, golvende bastonen en een deinende menigte zijn deze zaterdag weer het toneel van dancefestival Emporium, aan recreatieplas de Berendonck in Wijchen, bij Nijmegen.

 • 26 Mei 2018 om 19:02

Bus vol geschiedenisfanaten trekt door Maas en Waal voor historische strijd

WIJCHEN - Een bus vol met geschiedenisfanaten trok zaterdag door Megen en Maas en Waal. De Wijchense historicus Wim Kattenberg had weer eens wat bedacht met zijn medestanders van het Erfgoedstudiehuis: een reis langs drie locaties waar ooit de strijd tussen protestanten en katholieken op het scherp van de snede was uitgevochten.

 • 26 Mei 2018 om 21:11

Blauwneus en donaubrasem als hoopvolle vangst bij 'wetenschappelijk vissen'

WAMEL - Ze zijn prettig verrast, vissers die zaterdag mede op verzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben meegedaan aan 'wetenschappelijk vissen' bij de langsdammen bij de Waal tussen Wamel en Dreumel.

 • 26 Mei 2018 om 20:04

TvO Huishoudelijke Hulp neemt failliet VΓ©rian Care & Clean over

NIJMEGEN - TvO Huishoudelijke Hulp uit Amersfoort is de zorgpartij die de huishoudelijke hulpen overneemt van het failliete Vérian Care & Clean. Dat meldt CNV-vakbondbestuurder Chantal van Dijk, mede namens de vakbond FNV en de christelijke vakorganisatie RMU.

 • 26 Mei 2018 om 17:44

Uitvaart op oude tractor in Weurt: Nog één keer door de boomgaard

WEURT - Een bijzonder afscheid gisteren in Weurt, van de afgelopen week overleden fruitteler Geert Peters. Achter een historische tractor op een platte kar werd de kist vanaf het fruitbedrijf, door de boomgaard, naar de kerk van Weurt gebracht. Om daar, na de uitvaartdienst, een laatste rustplaats te krijgen.

 • 26 Mei 2018 om 11:20

108 Newfoundlanders bij elkaar voor wereldrecordpoging in Appeltern

APPELTERN - 108 Newfoundlanders waren vanmiddag bij de Gouden Ham in Appeltern voor een wereldrecordpoging om zoveel mogelijk van de honden bij elkaar te krijgen. De honden werden geteld door de voorzitter van de Nederlanders Newfoundlander Club (NNFC), omdat de notaris had afgezegd.

 • 26 Mei 2018 om 15:47

Ramadan uitstellen: β€˜onzin’ of het best voor examensucces?

WIJCHEN/ARNHEM - Heb je examens en doe je mee aan de ramadan? Stel de vastenperiode dan een paar dagen uit. Dat adviseert voedingsdeskundige Maria Sahakian uit Wijchen. ,,Op een lege maag kun je niet honderd procent presteren.’’

 • 26 Mei 2018 om 14:46

Uitvaart op oude tractor: Nog één keer door de boomgaard

WEURT - Een bijzonder afscheid gisteren in Weurt, van de afgelopen week overleden fruitteler Geert Peters. Achter een historische tractor op een platte kar werd de kist vanaf het fruitbedrijf, door de boomgaard, naar de kerk van Weurt gebracht. Om daar, na de uitvaartdienst, een laatste rustplaats te krijgen.

 • 26 Mei 2018 om 11:20

Toch weer overnamekandidaten voor VΓ©rian Care & Clean

NIJMEGEN - Mogelijk worden de 1.100 huishoudelijke hulpen van het failliete Vérian Care & Clean toch overgenomen door een andere zorgpartij. Eerder was alleen sprake van een doorstart met steun van een financier, Ledeboer Investments.

 • 26 Mei 2018 om 11:03

Extra maatregelen bij Emporium en Marikenloop vanwege hitte

NIJMEGEN - In Nijmegen en omgeving zijn dit weekeinde verschillende grote evenementen, zoals dancefestival Emporium in Wijchen en hardloopwedstrijd Marikenloop in de stad Nijmegen. De organisaties ervan nemen extra maatregelen tegen de verwachte hitte.

 • 26 Mei 2018 om 08:51

Oktoberfeesten in 25 minuten uitverkocht

AFFERDEN - Wie een kaartje wilde voor de zaterdagavond van de Maas en Waalse Oktoberfeesten moest er gisteren snel bij zijn. De meer dan 3.100 tickets waren binnen 25 minuten verkocht.

 • 26 Mei 2018 om 07:45
❌