[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Drutense voedselbank barst meteen van de klanten

DRUTEN - Al 35 gezinnen maken gebruik van de voedselbank in Druten. Het aantal klanten ligt, tweeënhalve maand na de opening, hoger dan de initiatiefnemers hadden verwacht.

 • 23 Augustus 2019 om 09:15

Intekenen op Wijchense daken met zonnepanelen

WIJCHEN - Wijchenaren en anderen kunnen intekenen op een stuk zonnedak. De gemeente laat deze daken leggen op sporthal ’t Achterom in de wijk Homberg en multifunctionele accommodatie De Suikerberg in de wijk Woezik. Het gaat om in totaal duizend panelen.

 • 23 Augustus 2019 om 07:58

Dromen over een gratis pont van Appeltern naar Megen

APPELTERN - De veerverbinding tussen Appeltern en Megen moet gratis of bijna gratis worden. Dat vindt het dorpsplatform Appeltern. Het vindt dat de gemeente Oss, net als West Maas en Waal dat al doet, geld voor de veerverbinding moet uittrekken. Inwoners van Megen en Appeltern zouden dan zonder te betalen kunnen oversteken.

 • 23 Augustus 2019 om 07:07

Parkeergarage station Wijchen vrijdag weer open

WIJCHEN - De parkeergarage bij station Wijchen gaat vrijdag 22 augustus om 15.00 uur weer open. De garage is dan vier weken dicht geweest.

 • 22 Augustus 2019 om 20:26

Waalkade kleurt oranje bij boeddhistische ceremonie met Maas en Waalse monniken

NIJMEGEN - Bij het Labyrinth aan de Waalkade verzamelt zich komende zondagochtend een groep van vijftien boeddhistische monniken voor een bijzondere openbare ceremonie: de Dag van het Geven.

 • 22 Augustus 2019 om 15:17

Zonnebrillen-dief: β€˜Ik ging pas nΓ‘ de diefstal naar binnen’

NIJMEGEN / WIJCHEN - Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Een wekelijks verslag uit de rechtszaal.

 • 22 Augustus 2019 om 13:40

Blauwalg: niet zwemmen op het drukste strandje van Het Groene Eiland

APPELTERN - De provincie Gelderland raadt het iedereen af om te zwemmen in het water van het westelijke strand van camping Het Groene Eiland in Appeltern. In het water is blauwalg geconstateerd. Die bacterie kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken.

 • 22 Augustus 2019 om 13:13

Panne bij pontje Slijk-Ewijk/Beuningen: vandaag en morgen uit de vaart

SLIJK-EWIJK/BEUNINGEN - Het fiets- en voetveertje tussen Slijk-Ewijk en Beuningen is vandaag en morgen - donderdag en vrijdag - uit de vaart. Een waterpomp is kapot, waardoor het pontje noodgedwongen aan de wal moet blijven.

 • 22 Augustus 2019 om 11:08

Man (46) uit Nijmegen na klopjacht opgepakt voor autobrand in Wijchen

WIJCHEN - Een man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht bij een auto en een poort in de wijk Homberg in Wijchen, is woensdagavond aangehouden door de politie. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een 46-jarige Nijmegenaar. Een tweede man, die de aanhouding belemmerde, is ook ingerekend.

 • 21 Augustus 2019 om 22:11

Nijmegenaar na klopjacht aangehouden op verdenking van brandstichting in Wijchen

WIJCHEN - Een man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht bij een auto en een poort in de wijk Homberg in Wijchen, is woensdagavond aangehouden door de politie. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een 46-jarige Nijmegenaar. Een tweede man, die de aanhouding belemmerde, is ook ingerekend.

 • 21 Augustus 2019 om 22:11

25.000 xtc-pillen tussen de borrelnootjes

APPELTERN/WIJCHEN - Xtc-handel is alomtegenwoordig: de pillen kunnen zomaar in de zak borrelnootjes bij je buurman zitten. Dat blijkt wel uit de aanhouding van de 63-jarige Frans O. en 39-jarige Menno O., vader en zoon, dinsdagmorgen in Appeltern en Wijchen.

 • 22 Augustus 2019 om 09:30

β€˜Pak de rups aan met natuurlijke middelen’

WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - De eikenprocessierups die dit jaar voor enorm veel overlast zorgt, kan het beste op een natuurlijke manier worden bestreden. Daarvoor pleit de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen bij de gemeenten in de regio. Experimenten met ‘natuurlijke vijanden’ van de eikenprocessierups laten volgens de vogelwerkgroep goede resultaten zien.

 • 22 Augustus 2019 om 07:12

Nieuwe snoepwinkel Bijzonder Zoet met bijzonder personeel opent deuren in Beuningen

BEUNINGEN - Beuningen krijgt een snoepwinkel. Aan het Julianaplein in het pand naast lunchroom Bijzonder Genieten van Guus van Haren, komt Bijzonder Zoet van zijn echtgenote Debbie van Haren. De verbouwing van de voormalige kinderkledingzaak is in volle gang. In de eerste week van oktober gaan de deuren open.

 • 21 Augustus 2019 om 20:00

Een echte Romeinse huwelijksceremonie in de Wijchense kasteeltuin

WIJCHEN - In de tuin van Kasteel Wijchen werd woensdagmiddag een huwelijk gesloten. Niet zo maar een verbintenis maar een trouwerij in Romeinse sferen.

 • 21 Augustus 2019 om 18:54

De familie Doorsnee als xtc-dealer, Frans O. had je buurman kunnen zijn

APPELTERN/WIJCHEN/BEUNINGEN - Wie zijn de vader en zoon die vanuit Appeltern en Wijchen grote hoeveelheden xtc de wereld over stuurden per envelop, verpakt in zakjes tijgernootjes?

 • 21 Augustus 2019 om 18:28

Ewijks zonneveld groeit snel, maar de stroom laat op zich wachten

EWIJK - Na drie jaar wachten op de aanleg van zonneveld Lage Woerd, gaat het plotseling snel met het plaatsen van zonnepanelen aan de Goudwerf in Ewijk. Nadat in juni het startschot voor de bouw werd gegeven, zijn alle stellages al gebouwd en is zelfs al meer dan de helft van de ruim 18.200 zonnecollectoren geplaatst.

 • 21 Augustus 2019 om 17:44

500 euro voor Armoedefonds dankzij β€˜zuinige week’ Brouwer

BEUNINGEN - Ricardo Brouwer leefde een week lang van 50 euro om zo aandacht te vragen voor het armoedeprobleem in Nederland. Uiteindelijk hield de Beuningenaar 19 cent over van zijn budget. Niet alleen heeft zijn gelijktijdige inzamelactie 500 euro opgeleverd voor het Armoedefonds, het heeft ook Brouwers leven verrijkt.

 • 21 Augustus 2019 om 15:44

Kaarten voor We Love The 90's al voor één euro te koop

NIJMEGEN - Het Goffertpark fungeert aankomende zaterdag even als tijdmachine. Voor de achtste keer is het Nijmeegse stadspark decor van We Love The 90’s: een collectieve guilty pleasure.

 • 21 Augustus 2019 om 13:03

Veel evenementen om Maas en Waal uit zomerslaap te laten ontwaken

WIJCHEN - Bewoners van Maas en Waal kunnen komend weekend terecht op opvallend veel evenementen in de eigen regio. Het einde van de zomervakantie is voor veel organisatoren het sein om weer alles uit de kast te trekken. De regio ontwaakt als het ware uit een korte zomerslaap.

 • 21 Augustus 2019 om 12:42

Bestuurder bewusteloos uit auto gehaald na ongeluk op Gordenaars in Hernen

HERNEN - De bestuurder van een auto die tussen 9.00 en 9.30 uur op de Gordenaars in Hernen een ongeluk kreeg, is in bewusteloze toestand door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 • 21 Augustus 2019 om 10:22
❌