[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019De Gelderlander - Maas-en-Waal

Hernen is vandaag epicentrum van Maas en Waal

HERNEN - Hernen is zondag vanaf 11.00 uur weer even het epicentrum van Maas en Waal. Dan vindt voor de 27ste keer de Hernense Stratenmarkt plaats, de braderie waar van heinde en verre koopjesjagers naartoe komen.

 • 16 Juni 2019 om 09:09
Gisteren β€” 15 Juni 2019De Gelderlander - Maas-en-Waal

Jonge kerkuil moet voor eigen veiligheid nog even terug in de uilenkast

WINSSEN - Een jonge kerkuil moet nog iets langer de uilenkast in De Schaapskooi in Winssen als veilige thuishaven houden. Zaterdagochtend dacht de jonge vogel al uit te kunnen vliegen. Onderweg naar buiten bleek hij echter de uitgang niet te kunnen vinden.

 • 15 Juni 2019 om 21:02

Hernense Stratenloop voor de 15de keer voor liefhebbers

HERNEN - De Hernense Stratenloop bood zaterdag voor de dertiende keer de mogelijkheid om in een mooie omgeving de strijd aan te binden met hardlopers van eigen niveau.

 • 15 Juni 2019 om 18:20

Cloudy beachvolley in Druten

DRUTEN - De eerste dag van het beachvolleybaltoernooi in Druten, zaterdag 15 juni, was af en toe een beetje doorbijten onder regenwolken en in een buitje.

 • 15 Juni 2019 om 17:18

Briljante Renske hield vroeger vooral van Lego en K’NEX

NIJMEGEN - Op de lagere school stak Renske Janssen uit Nijmegen er niet zo bovenuit qua cijfers. ,,Ik heb nooit een klas overgeslagen, zat niet op een school voor hoogbegaafden.” Ze viel toen nog vooral op door haar verslaving aan spelen met bouwmaterialen van Lego en K‘NEX.

 • 15 Juni 2019 om 16:09

Atelierroute Wijchen maakt comeback

WIJCHEN - Zeven jaar was er jaarlijks een atelierroute in Wijchen. In 2018 moest er een vet kruis gezet worden door de plannen, vanwege een tekort aan exposanten. Maar zaterdag en zondag (vandaag en morgen) is het weer zover. Op 22 locaties in de gemeente Wijchen tonen 35 (amateur)kunstenaars recent werk.

 • 15 Juni 2019 om 12:35

De β€˜grootste schaatsbaan van Gelderland’ staat straks in Beuningen

BEUNINGEN - De schaatsbaan van Beuningen on Ice is dit jaar geen 750 maar zo'n 1.050 vierkantemeter groot. Daarmee heeft Beuningen straks de grootste ijsvloer van Gelderland. Dat zegt Mark van Loveren, voorzitter van Beuningen on Ice.

 • 15 Juni 2019 om 09:30

Wat is het geheim van topaantal geslaagden in Nijmegen en omgeving?

NIJMEGEN - Op het Montessori College en Karel de Grote College in Nijmegen slagen al jaren op rij bovengemiddeld veel leerlingen. Wat is hun geheim?

 • 15 Juni 2019 om 07:39

Centrumplan Wijchen: β€˜sticky places’ en een β€˜spectaculaire’ oversteek

WIJCHEN - Eén van drie bouwondernemers mag het ambitieuze miljoenenproject Tussen Kasteel en Wijchens Meer uitvoeren. Over vijf maanden weten we welke. Tot die tijd wordt er gepraat over een verdwenen riviertje, ‘sticky places’, en een ‘spectaculaire’ oversteek.

 • 15 Juni 2019 om 07:03
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Koninklijk lintje voor onvermoeibare Ewijkenaar Wim Janssen

EWIJK - Ewijkenaar Wim Janssen is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde bij de viering van het 75-jarig jubileum van Voetbalvereniging Ewijk.

 • 14 Juni 2019 om 20:03

Twéé kabelbedrijven willen graven in West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Het buitengebied van de regio Rivierenland krijgt glasvezel. Kabelbedrijf Digitale Stad meldt dat het aantal aanmeldingen op 51 procent ligt, waarmee de ondergrens is behaald. In West Maas en Waal staan er, nadat eerder Glasvezel Buitenaf het licht al op groen zette, nu dus twéé bedrijven in de startblokken om snel internet aan te leggen.

 • 14 Juni 2019 om 17:07

Met de hand in de koe tijdens de les biologie

HERNEN - Boerderij De Scheerskamp uit Hernen is niet alleen een melkveehouderij. Jos en Hermien van der Aa runnen op hun bedrijf ook een boerderijschool.

 • 14 Juni 2019 om 14:33

Herkansing voor weggeregende theaterbezoekers langs de Waal

BEUNINGEN/ SLIJK-EWIJK - Bezoekers die donderdagavond de productie Flessenpost van Theater Over en Weer bezochten aan de oevers van de Waal, mogen dat een van de komende dagen nog een keer doen. De voorstellingen werden namelijk grotendeels afgelast vanwege overtrekkende onweersbuien.

 • 14 Juni 2019 om 13:19

West Maas en Waal kritisch op Avri

BENEDEN-LEEUWEN - De gezamenlijke vuilophaaldienst van de Regio Rivierenland Avri ligt niet lekker bij West Maas en Waal. Dat laten burgemeester en wethouders van deze gemeente weten door niet in te stemmen met de Avri-begroting.

 • 14 Juni 2019 om 13:01

Een wipkip voor een tientje, het kan in Beuningen

BEUNINGEN - De Gemeentewerf in Beuningen staat vol wipkippen, glijbanen en klimtoestellen in allerlei soorten en maten. Een echt walhalla voor kinderen zou je denken, maar zonder de omgeving van een speeltuin en enthousiaste kinderstemmen, doet het enigszins triest aan.

 • 14 Juni 2019 om 12:02

Stroomfiles door zonneparken: help, het elektriciteitsnet raakt vol!

ARNHEM/ ZEVENAAR - Als er onbeperkt zonneparken bijgebouwd blijven worden, ontstaan er stroomfiles op het elektriciteitsnet. De betrouwbaarheid van de stroomvoorziening kan hierdoor in gevaar komen. Daarvoor waarschuwt netbeheerder Alliander, verantwoordelijk voor de energievoorziening voor 3 miljoen mensen en bedrijven in Nederland, waaronder in Gelderland.

 • 14 Juni 2019 om 08:16

Centrum Druten: vier maanden licht, acht maanden bloemen

DRUTEN - Bloemen houden van winkeliers. In het centrum van Druten is donderdag begonnen met het ophangen van bloembakken aan de lantaarnpalen. ‘Hanging baskets’, om de winkelstraten vriendelijker te laten ogen.

 • 14 Juni 2019 om 07:32

Remko Bicentini wil de β€˜familie’ van CuraΓ§ao uitbreiden

WIJCHEN - Remko Bicentini wil met Curaçao de groepsfase van de Gold Cup overleven. De bondscoach uit Wijchen probeert meer spelers van naam bij de ploeg te halen.

 • 14 Juni 2019 om 06:55

Meer geld voor Wijchens theater, maar het aanbod wordt β€˜armoedig’

WIJCHEN - Sociaal, cultureel en educatief centrum ’t Mozaïek krijgt voortaan jaarlijks tweeënhalf keer zo veel geld voor het theater overgemaakt van de gemeente Wijchen: 122.000 euro. De zaal wordt echter juist minder toegankelijk voor evenementen met een maatschappelijk tintje.

 • 14 Juni 2019 om 06:30

Vrouw uit Weurt gewond door val van fiets in berm

WEURT - Een vrouw op een E-bike is donderdagavond door een schrikreactie gewond geraakt in Weurt. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 • 13 Juni 2019 om 21:27
❌