[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 15 Augustus 2018De Gelderlander - Maas-en-Waal

Henks fietsaccu ontploft: 'De vlammen vlogen achter mijn rug'

NIJMEGEN - Wijchenaar Henk Smits kreeg woensdagochtend de schrik van zijn leven. Met de elektrische fiets van zijn vrouw reed hij naar zijn werk in Nijmegen, toen de accu opeens in de fik vloog en daarna ontplofte: ,,Ik wist niet wat ik meemaakte. Met kunst en vliegwerk kon ik van mijn fiets af komen. Mijn werkkleding is gesmolten en de boterhammen van het lunchpakketje zijn geroosterd.’’

 • 15 Augustus 2018 om 16:28

Eerste divisie vaart wel bij โ€˜FC Twente-effectโ€™

NIJMEGEN - Vrijdag begint de eerste divisie en staat volop in de belangstelling. Nog nooit speelden er zoveel 'grote' clubs op het tweede niveau van Nederland.

 • 15 Augustus 2018 om 13:07

Ook Winssen krijgt eendaagse Muziekroute: concerten op bijzondere locaties

WINSSEN - Muziek beluisteren op negen locaties: volgende week zondag, de 26e, beleeft Winssen de eerste editie van de Muziekroute in het dorp.

 • 15 Augustus 2018 om 12:11

Krakers in voormalig bedrijfspand Weurt moeten snel weg

WEURT - De krakers in het voormalige bedrijfspand van het failliete Innovio Papers - aan de Jonkerstraat, pal naast de waterzuivering op de grens van Weurt en Nijmegen - worden achter de broek aan gezeten door de curator. Die poogt de ongewenste bewoners morgen via een kort geding weg te krijgen.

 • 15 Augustus 2018 om 08:47

Platte mais bij Bergharen door regen en wind

BERGHAREN/HERNEN - Waar boeren al voor vreesden, is nu onder invloed van sterke wind en regen gebeurd: platgeslagen mais.

 • 15 Augustus 2018 om 07:12

Platte mais bij Berharen door regen en wind

BERGHAREN/HERNEN - Waar boeren al voor vreesden, is nu onder invloed van sterke wind en regen gebeurd: platgeslagen mais.

 • 15 Augustus 2018 om 07:12

Hele dorp Deest wordt รฉรฉn grote oude-spullenmarkt

DEEST - Deest krijgt een nieuw evenement: Deest Ruimt Op (Doede gij ook mee?). Het idee is dat zo veel mogelijk Deestenaren nog goed bruikbare spullen te koop aanbieden voor hun huis, in een 'buitenwinkel'.

 • 15 Augustus 2018 om 07:06

Gebroeders Driessen in Wijchen gaan met pensioen

WIJCHEN - Stap binnen bij Driessen Radio en Televisie in Wijchen en ga terug in de tijd. Geen flitsende inrichting met muzak op de achtergrond. Geen gladde verkoper die je aanklampt en je het nieuwste en duurste wil aansmeren.

 • 14 Augustus 2018 om 23:30
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Huisje van vogelspotters gaat in vlammen op in Batenburg

BATENBURG - Langs de Maasdijk in Batenburg is dinsdagavond een huisje voor vogelspotters in vlammen opgegaan.

 • 14 Augustus 2018 om 21:36

Speeltuinen Weurt overgedragen

WEURT - De Beuningse burgemeester Daphne Bergman en wethouder Piet de Klein dragen op 25 augustus officieel twee speeltuinen over aan de Weurtenaren.

 • 14 Augustus 2018 om 16:47

Cel en contactverbod na bezoek met doorgeladen wapen aan ex

ARNHEM – De 44-jarige man uit Druten die 20 april zijn ex-vriendin de stuipen op het lijf joeg bij haar moeder in Deest, is dinsdag schuldig bevonden aan bedreiging, vernieling en verboden wapenbezit. De Rechtbank Gelderland veroordeelde hem tot 12 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk en een contact- en locatieverbod, zoals de officier van justitie ook had geëist.

 • 14 Augustus 2018 om 14:56

Diena Kruisbergen is zes jaar ouder dan De Tuut

WAMEL/BENEDEN-LEEUWEN - Toen Diena Kruisbergen uit Wamel werd geboren, moest stoomgemaal De Tuut nog worden gebouwd. Afgelopen vrijdag werd ze 106, zes jaar ouder dan het gemaal. Daarmee is ze verreweg de oudste inwoonster van Maas en Waal.

 • 14 Augustus 2018 om 10:00

Weer Waaltochten met uitleg door journalist Rob Jaspers

NIJMEGEN - Een blik op de binnenvaartcontainerterminal aan de Waal, maar ook genieten van de (nieuwe) natuur aan de Waaloevers en natuurlijk uitzicht op het rivierpark Lent. Dat kan ook eind augustus en begin september weer op de speciale Waaltochten van De Gelderlander.

 • 14 Augustus 2018 om 09:37

Van รฉรฉn naar zes nestbeschermingsakkers volgend jaar

BATENBURG/HERNEN/LEEUWEN - Het aantal akkers waar broedende weidevogels zo veel mogelijk bescherming krijgen, wordt in Maas en Waal komend jaar uitgebreid tot zes. Dit jaar werd slechts één locatie - de buitendijkse Liendense Waard bij Batenburg - door vrijwilligers van natuurorganisatie IVN in de gaten gehouden.

 • 14 Augustus 2018 om 07:50

Tuut Appeltern houdt symposium over waterveiligheid en monumenten

APPELTERN - In het kader van de viering van 100 jaar De Tuut houdt dit museumstoomgemaal in Appeltern een symposium op vrijdag 7 september.

 • 14 Augustus 2018 om 07:08

Blauwalg verdwijnt alweer uit de Maas, maar het Maas-Waalkanaal is nog groen

WEURT/NIFTRIK/GRAVE - De blauwalg die eind vorige week in de Maas werd aangetroffen, is door de lagere temperatuur en de regen alweer bijna verdwenen. Dit blijkt uit inspectievluchten die Rijkswaterstaat liet uitvoeren.

 • 13 Augustus 2018 om 20:32

Hond Lossie is wel gezien maar nog niet gevangen

WIJCHEN - De rondzwervende hond Lossie is de afgelopen dagen nog wel gezien in de natuurgebieden oostelijk van Wijchen, maar kon nog niet worden gevangen. Passanten wordt nu gevraagd een foto te nemen, als ze menen de zwarte flatcoated retriever te zien.

 • 13 Augustus 2018 om 18:31

Oogstdagen: dames Janssen op dreef

APPELTERN - Het vrouwenteam 'Janssen' heeft afgelopen weekend zowel bij de Boerendriekamp als bij het NK Hooien de eerste prijs binnengesleept tijdens de Maas en Waalse Oogstdagen.

 • 13 Augustus 2018 om 13:51

Drutenaar (27) krijgt rijverbod na drinken te veel alcohol

DREUMEL - Een 27-jarige automobilist uit Druten is in de nacht van zondag op maandag in Dreumel van de weg gehaald omdat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod opgelegd.

 • 13 Augustus 2018 om 13:24

De Cortie en Nab winnen Beuningen Open

BEUNINGEN - Het tennistoernooi Beuningen Open kende in de hoogste speelcategorie (2) zowel bij de mannen als de vrouwen ene regionale winnaar. Bij de mannen won Stefan Nab uit Elst, bij de vrouwen ging de eindoverwinning naar de Nijmeegse Shanna de Cortie.

 • 13 Augustus 2018 om 10:23
โŒ