[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019De Gelderlander - Maas-en-Waal

Digitale schermen langs Van Heemstra en bij Schoenaker

BEUNINGEN - In de gemeente Beuningen komen later dit jaar drie digitale informatieborden te staan: twee langs de Van Heemstraweg en één bij de Schoenaker.

 • 21 Februari 2019 om 18:35

Kaliwaalfilm zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Exmoor-paarden

BOVEN-LEEUWEN/DRUTEN - Ben je de konikpaarden en rode geuzen aan het filmen in De Kaliwaal, gaan ze ineens op transport. Dat overkwam Edward Bokken die een natuurfilm over het uiterwaardengebied bij Boven-Leeuwen maakt. Hij kon het filmmateriaal dat hij sinds begin 2018 had gemaakt van de paarden en runderen eind april van dat jaar alweer in de prullenbak kieperen. Free Nature haalde de dieren uit het gebied. Het contract met exploitant K3 Delta liep ten einde.

 • 21 Februari 2019 om 17:37

Vijf hectare bagger niet naar Ewijk maar naar Beuningse Plas

BEUNINGEN - De grond die uit de bodem van de Beuningse sloten wordt gehaald, komt terecht op het terrein van de toekomstige zandwinlocatie Beuningse Plas. Eerder besloten burgemeester en wethouders nog een ‘baggerdepot’ aan te leggen in Ewijk, maar daar zien ze vanaf.

 • 21 Februari 2019 om 16:50

Grace Jones, Janelle MonaΓ©, Ronnie Flex, De Staat en dEUS op Down The Rabbit Hole

EWIJK - Popicoon Grace Jones (Slave to the rhythm) is toegevoegd aan de line-up van festival Down The Rabbit Hole in Ewijk. Andere nieuwe namen: soul- en r&b-kameleon Janelle Monaé, flamenco-zangeres Rosalía, rapper Ronnie Flex en de Nijmeegse rockband De Staat.

 • 21 Februari 2019 om 16:19

Bewoners van Beuningse Plas moeten zelf baggeren, maar niet iedereen weet dat

BEUNINGEN - Bewoners van de Beuningse Plas moeten de sloten achter hun woning zelf laten uitbaggeren. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Ook weet niet iedereen het.

 • 21 Februari 2019 om 15:09

Werk bij Dierenambulance Nijmegen moet minder zwaar worden

NIJMEGEN - Het werk voor de Dierenambulance Nijmegen (DAN) is zwaar geworden, omdat vrijwilligers te veel diensten moeten draaien en zij soms ingrijpende dingen meemaken. Dat zegt voorzitter Konrad Savy van de DAN.

 • 21 Februari 2019 om 10:37

Twee jaar cel voor Wijchenaar die roofde voor zijn pijn lijdende vrouw

WIJCHEN/ ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 52-jarige Wijchenaar tot twee jaar cel veroordeeld voor de overval op een cafetaria in zijn woonplaats. De man bedreigde twee snackbarmedewerkers met een alarmpistool. Omdat hij werd herkend als vaste klant, kon de politie hem al snel inrekenen.

 • 21 Februari 2019 om 10:03

Streekproduct in het restaurant en bij de pomp: β€˜dat moet toch kunnen?’

Een kaasje uit Tricht bij de borrel? Burens ijs als afsluiter in een Tiels restaurant? Als het aan Platteland Rivierenland ligt, gebeurt het veel vaker.

 • 21 Februari 2019 om 08:19

Vooral in West Maas en Waal minder bijstandsuitkeringen, rest blijft achter

MAAS EN WAAL - Het terugdringen van het aantal bijstandsgerechtigden is afgelopen jaar vooral in West Maas en Waal behoorlijk gelukt. Ook Druten haalde nog een aardig resultaat; Beuningen en Wijchen bleven daarentegen achter. Voor sommige gemeenten een stevige kostenpost, omdat er soms meer geld bij moet dan vanuit de rijksoverheid wordt ontvangen.

 • 21 Februari 2019 om 05:34
Gisteren β€” 20 Februari 2019De Gelderlander - Maas-en-Waal

Verbazing: Wijchen wil toch geen zorg in oude school Alverna

WIJCHEN - De Wijchense zorgorganisatie Waalzorg is boos over het afketsen van de aankoop van de voormalige Antoniusschool in Alverna. De gemeente Wijchen, eigenaar van het complex, ziet na jaren van praten toch niets in de vestiging van ruim 50 wooneenheden voor mensen met een verstandelijke beperking.

 • 20 Februari 2019 om 20:05

West Maas en Waal β€˜verrast maar blij’ over doorkomst Vuelta

BENEDEN-LEEUWEN - Bij de gemeente West Maas en Waal was de verrassing groot toen men vanmiddag hoorde dat de eerste etappe van de Ronde van Spanje door de gemeente zal komen in augustus 2020.

 • 20 Februari 2019 om 19:14

Provincie akkoord met bouw twee windturbines in Nijmegen-West

NIJMEGEN - De voorgenomen bouw van windturbines op het voormalige kolencentraleterrein in Nijmegen-West heeft weer een horde genomen. De provincie Gelderland heeft deze week de vergunningen verleend, waardoor de juridische bezwaarprocedures van start kunnen.

 • 20 Februari 2019 om 19:01

Honderd lammetjes geboren in Wamel, nog dik duizend te gaan

WAMEL - Gebroken nachten door topdrukte bij schapenhouder Ton Bouwman in Wamel. Het gevolg van de geboortegolf onder zijn schapen. Bouman doet aan groenbeheer via begrazing en moet zorgen dat zijn ooien op tijd lammeren werpen, zodat ze aan het begin van het groeiseizoen van het gras - doorgaans begin april - weer naar buiten kunnen als 'maaimachientjes’.

 • 20 Februari 2019 om 17:18

Nicky Romero en Boef nieuwe grote namen op dancefestival Emporium

WIJCHEN - Nicky Romero en Boef zijn de nieuwe grote namen die zijn toegevoegd aan de line-up van het Wijchense dancefestival Emporium. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat Afrojack en Lil Kleine naar het Wijchense festijn op zaterdag 25 mei komen.

 • 20 Februari 2019 om 17:15

Wielerronde Vuelta doorkruist Gelderland in 2020

BUREN - De wielerronde Vuelta doet in 2020 ook de gemeenten Buren en Neder-Betuwe aan. Ook komen de wielrenners door West Maas en Waal. De start van de koers is in Utrecht.

 • 20 Februari 2019 om 16:23

Brownies & DownieS is niet meer weg te denken uit Wijchen: β€˜We hebben een hoge gunfactor’

WIJCHEN - Negen jaar geleden startte de formule, inmiddels zijn er 53 vestigingen; en zeker niet overal werd het een succesverhaal. Maar Brownies & DownieS in Wijchen is niet meer weg te denken. Het filiaal opende vier jaar geleden de deuren. ,,We hebben een hoge gunfactor”, weet bedrijfsleidster Wies Jolink. ,,Het loopt als een trein.” Altijd zwarte cijfers qua omzet.

 • 20 Februari 2019 om 14:20

Na zware jaren weer naar de toekomst kijken: Fruitcorso krijgt drie jaar geld van de regio

Het Fruitcorso heeft financieel zware jaren achter de rug. Na het succes van Fruitcorso 2.0 in 2018 kwam er licht aan het einde van de tunnel. Nu de regiogemeenten voor drie jaar sponsoring hebben toegezegd, ziet de toekomst er weer zonnig uit.

 • 20 Februari 2019 om 13:21

Winssenaren voorstanders windmolens bij Knooppunt Ewijk

WINSSEN - Het plan om windmolens te plaatsen langs de A73 bij Ewijk kent niet alleen tegenstanders. Initiatiefgroep Winssen is vóór en verzoekt in een brief aan de gemeenteraadsleden om er mee akkoord te gaan.

 • 20 Februari 2019 om 12:39

In de lente dan toch eindelijk friet en vlaaien in stationsgebouw Wijchen

WIJCHEN - Het staat vast: in april start in het stationsgebouw van Wijchen de horecagelegenheid die er al zo lang zou komen. Ondernemersechtpaar Rob en Nancy Plönes opent er niet alleen een cafetaria, maar ook een vlaaienwinkel die zich met name richt op treinreizigers. Het wordt hun tweede vestiging van vlaaienketen Limburgia in Wijchen.

 • 20 Februari 2019 om 10:45

Volleybal: gratis jeugdinterland in Arcus Wijchen

WIJCHEN - De zogenoemde Pre-Jeugd van Oranje, met speelsters van onder de zestien jaar, speelt zondagmiddag in Wijchen een oefeninterland tegen Japan. Oranje is in voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi dat in april in Bulgarije wordt gespeeld.

 • 20 Februari 2019 om 10:42
❌