[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020De Gelderlander - Maas-en-Waal

Grada werd 100 maar vierde dat niet alleen: β€˜Ik zou je graag een knuffel geven’

BEUNINGEN - Alles was al geregeld. Grada Croonen-Romviel uit Beuningen zou haar honderdste verjaardag vieren bij Café Hanneke in Weurt. Ook de burgemeester kwam misschien langs. Vanwege het coranavirus zat dat er allemaal niet in. Maar Grada zelf genoot niet minder van deze bijzondere dag.

 • 7 April 2020 om 07:34

Helemaal klaar met de motorterreur: β€˜We moesten zelf naar binnen vluchten’

Motorrijders lapten dit weekeinde de coronaregels aan hun laars. Ze toerden in groten getale over dijken en door natuurgebieden. Tot woede van de bewoners in het buitengebied. Zij eisen maatregelen.

 • 7 April 2020 om 07:14

Zes groepen mogen in 2021 niet meedoen aan carnavalsoptochten

BOVEN-LEEUWEN/DRUTEN/ALPHEN - De Maas en Waalse carnaval stond dit jaar niet alleen in het teken van afgelaste optochten, maar ook van overlast. Er werden zelfs bedreigingen geuit. Zes groepen maakten het te bont en mogen volgend jaar niet meedoen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal.

 • 7 April 2020 om 06:57
Gisteren β€” 6 April 2020De Gelderlander - Maas-en-Waal

β€˜Het is een zware tijd, helemaal omdat je weet dat er nog geen eind aan komt’

DREUMEL - Mariël Kolvenbach, de Dreumelse directeur van Zorgcentrum St. Barbara, worstelt elke dag met corona.

 • 6 April 2020 om 16:23

Hayke Veldman is Kamerlid in β€˜oorlogstijd’: β€˜rust, reinheid en boerenverstand’

Hayke Veldman (50), ex-raadslid in Nijmegen en inwoner van Winssen, bevindt zich in het oog van de corona-storm. Als corona-woordvoerder van de VVD is hij momenteel Tweede Kamerlid in oorlogstijd. Een vraaggesprek.

 • 6 April 2020 om 13:59

Marjolein Buis is nu ook blij met hobbelige tennisbaan

BEUNINGEN - Ze had het ideale afscheid van haar sport zorgvuldig gepland, maar door de coronacrisis is voor rolstoeltennisster Marjolein Buis onzeker wanneer ze stopt. Na de US Open, of toch de Spelen?

 • 6 April 2020 om 09:34

Clowns Lili en Toebelie poetsen een lach op je gezicht

DRUTEN - Hoe kun je een circusliefhebber in coronatijden het best verrassen? Met twee clowns, die ook nog eens je raam schoonmaken.

 • 6 April 2020 om 08:33

Zorgen bij sportscholen in regio door coronacrisis

NIJMEGEN / DRUTEN / CUIJK - Sportscholen in de regio doen hun uiterste best deze coronacrisis te overleven. Ze streamen lessen op internet, lenen materialen uit en een deel van de scholen zet tijdelijk het abonnementsgeld stop. Maar dit moet geen maanden gaan duren, zeggen sportschoolhouders.

 • 6 April 2020 om 07:11
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Muzikale verrassing voor bewoners zorgcentrum in Druten

DRUTEN - Voor de tweede zaterdag op rij werden de bewoners van zorgcentrum De Kasteelhof in Druten verrast met muziek. Deze keer zong zanger en dorpsgenoot Kevin Otten hen toe.

 • 5 April 2020 om 15:28

Maarten Peters maakt lied over wat β€˜Toverballers’ voelen in deze coronatijd

BENEDEN-LEEUWEN - Singer-songwriter Maarten Peters heeft met imput van medewerkers van het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen een nummer gemaakt. In het lied laat hij horen hoe de ‘Toverballers’ tegen deze coronatijd aan kijken.

 • 5 April 2020 om 10:33

Ger uit Balgoij overleed aan corona: β€˜De liefde die mama gaf, krijgen wij nu terug’

BALGOIJ - Op donderdag 26 maart overleed Ger van Haren (82) uit Balgoij aan corona. Ze was er altijd voor de ouderen en zieken uit het dorp. Maar toen ze zelf op sterven lag mocht er niemand op bezoek komen.

 • 5 April 2020 om 09:02

Beuningen opent Mariakapelletje: zo kunnen mensen toch een kaarsje aansteken

BEUNINGEN - Wie een kaarsje wil opsteken, bidden of het gewoon fijn vindt om even stil te zijn, kan nu in het Mariakappeltje van de Beuningse Corneliuskerk terecht.

 • 5 April 2020 om 07:00

Alphenaar Albert de Leeuw heeft coronavrij en ging naar Over de Maas: β€˜Wat kieperen ze daar in de plas?’

ALPHEN - Wat zijn dat voor vrachtwagens en tractoren die langs de waterrand rijden? Wat kieperen ze daar in de plas? Albert de Leeuw uit Alphen wilde het weten. Het is bagger, zo ontdekte hij. ‘Verrijkt’ met autobanden, metalen palen en ander zwerfafval.

 • 4 April 2020 om 14:44

Jongeren β€˜hangen’ te dicht bij elkaar in Wijchen, daarom boete

WIJCHEN - Handhavers van de gemeente Wijchen deelden gisteravond boetes uit aan drie jongeren die te dichtbij elkaar stonden in de Kasteeltuin. Eén van hen was het er niet mee eens en moest wegens belediging ook nog mee naar het politiebureau.

 • 4 April 2020 om 13:07

Ook bagger vol troep in Over de Maas bij Alphen gestort

ALPHEN/DREUMEL - Niet alleen slib, grond en granuliet verdwijnt op grote schaal in zandwinplas Over de Maas tussen Dreumel en Alphen. Ook bagger met grof vuil erin, uit sloten en weteringen, wordt gebruikt als vulmiddel.

 • 4 April 2020 om 11:09

Leraren van basisschool Beneden-Leeuwen maken filmpje voor kinderen: β€˜We zijn trots op jullie’

BENEDEN-LEEUWEN - Geen spandoek, maar een waar filmpje. Dat maakten medewerkers van basisschool De Wijzer in Beneden-Leeuwen om te laten zien hoe trots ze zijn op de leerlingen, maar ook hun ouders en verzorgers.

 • 4 April 2020 om 10:17

Geen stoet van trucks door Maas en Waal: Truckerskonvooi Boldershof afgelast

BEUNINGEN/DRUTEN - Veel evenementen zijn al afgelast vanwege de coronacrisis. Ook het bekende Truckerskonvooi Boldershof gaat dit jaar niet door.

 • 4 April 2020 om 09:55

Tijdelijk parkeren tegenover Huisman Etech in Druten wordt vast

DRUTEN - Het tijdelijke parkeerterrein tegenover Huisman Etech aan de Koningstraat in Druten, ingericht tijdens de reconstructie van de Scharenburg, wordt een blijvertje.

 • 4 April 2020 om 09:03

Hulplijn voor scholieren en ouders die thuis in de problemen komen

NIJMEGEN - Voor leerlingen en ouders of verzorgers die in de regio Nijmegen naar het voortgezet onderwijs gaan, is een luister- en advieslijn geopend. Daarop kunnen bellers in gesprek gaan met schoolmaatschappelijk werkers als het thuis niet zo goed gaat.

 • 3 April 2020 om 18:06

Gemeente laat NEC op adem komen met de huur

NIJMEGEN - NEC hoeft tot eind augustus de huur van het Goffertstadion niet te betalen. De gemeente Nijmegen verleent het uitstel nu de eerstedivisionist door de coronacrisis met veel moeite de eindjes aan elkaar probeert te knopen. Jaarlijks betaalt NEC 555.000 euro aan huurpenningen.

 • 3 April 2020 om 17:52
❌