[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017De Gelderlander - Maas-en-Waal

Een filmpje pakken bij 'drijf-in bios' in Beuningen

BEUNINGEN - Filmvoorstellingen in de open lucht zijn er wel vaker. Dat je ook met je eigen boot de bioscoop kunt binnenvaren, dat zie je echter niet vaak. Deze vrijdagavond kan het in de wijk Beuningse Plas in Beuningen.

 • 22 September 2017 om 20:00

Papiercontainers van gerecycled materiaal in Wijchen

WIJCHEN - Zo'n 200 huishoudens in de Wijchense wijk Diemewei hebben gisteren een papiercontainer gekregen die is gemaakt van oude containers en plastic huisafval. Het zijn de eerste zogenoemde circulaire papiercontainers die afvalbedrijf Dar in de regio inzet.

 • 22 September 2017 om 15:11

Gelderse atleten naar Invictus Games in Canada

RENKUM - Zo'n 550 atleten uit 17 landen nemen vanaf zaterdag tot en met volgende week zaterdag deel aan de derde editie van de Invictus Games in Toronto, Canada. Vijf van hen komen uit Gelderland. Het gaat om Paul Gommers (Apeldoorn), Frens Hartgers (Doetinchem), Dennis van der Stroom (Druten), Edwin de Wolf (Ede) en Robert van der Holst (Renkum).

 • 22 September 2017 om 14:00

Wietoliecursus in Druten steeds succesvoller

DRUTEN De cursus 'zelf wietolie maken' in Druten heeft een nieuwe vorm gekregen. Sinds deze week is het niet alleen voorlichting via de beamer en mondelinge tips, maar wordt ook in de praktijk voor gedaan hoe wietolie uit cannabis gemaakt kan worden. 

 • 22 September 2017 om 13:38

Meer mensen erg eenzaam, zeker in de stad

NIJMEGEN - Het aantal volwassenen die ernstig eenzaam zijn, is in de regio Gelderland-Zuid de afgelopen vier jaar gestegen van 8 naar ruim 9 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD. Het hoogste percentage zeer eenzamen kennen Nijmegen en Tiel met respectievelijk 12 en 11 procent. In Nijmegen gaat het opvallend vaak om 75-plussers en 85-plussers.

 • 22 September 2017 om 10:10

Druten repareert gaten in veertien straten

DRUTEN - Zeven wegen in Druten, drie in Puiflijk en twee in zowel Horssen als Afferden worden vanaf dinsdag opgeknapt. In al die gevallen gaat het om kleine werkzaamheden, zoals het opvullen van scheuren, 

 • 22 September 2017 om 06:58
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

West Maas en Waal weigerde onterecht bouwvergunning na vermoeden crimineel geld

ALPHEN/CULEMBORG - Een voormalige woonwagenkampbewoonster uit Culemborg is ten onrechte een bouwvergunning voor een bedrijfswoning in Alphen geweigerd. De Raad van State oordeelt dat de gemeente West Maas en Waal fout zit.

 • 21 September 2017 om 22:08

Beuningen krijgt onderzoekscentrum voor varkensvoer

BEUNINGEN - Diervoedergigant Koninklijke De Heus bouwt een onderzoekscentrum voor varkensvoer in Beuningen. Het Edese bedrijf wil er voer ontwikkelen dat zo duurzaam mogelijk is.

 • 21 September 2017 om 17:11

Batenburgse school staakt ook

BATENBURG - Het is nu zeker: alle basisscholen in de vier Maas en Waalse gemeenten zijn donderdag 5 oktober dicht. Gisteren maakten ook de onderwijzers van St. Jan Baptist in Batenburg bekend dat ze die stakingsdag niet werken.

 • 21 September 2017 om 15:59

Lukt het de politie binnen 15 minuten bij je te zijn als je 112 belt?

ARNHEM - Het lukt de politie in de meeste gemeenten niet om in 90 procent van de spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse te komen. Dat blijkt uit de nieuwste halfjaarcijfers die de organisatie vandaag zelf naar buiten bracht. Gemiddeld genomen is de politie in onze regio in 82 procent van de gevallen op tijd, 3 procent onder het landelijk gemiddelde.

 • 21 September 2017 om 15:38

Hoeveel van 400.000 misdrijven afgelopen half jaar waren bij jou om de hoek?

NIJMEGEN - Bijna alle 'traditionele' vormen van criminaliteit zijn in deze regio flink gedaald in de eerste zes maanden van dit jaar. Volgens Pim Miltenburg, chef van de politie in Oost-Nederland, is er geen reden om achterover te leunen. 

 • 21 September 2017 om 13:32

De kunst van een gevouwen vliegtuigje

WIJCHEN - Een speelgoedwinkel op de meubelboulevard? In Wijchen gaat het gebeuren. In het voormalige kantoor van Zen Lifestyle gaat op 30 september Qiddie open. Via de omgekeerde weg: eerst alleen online, nu ook in het echt.  Een aantal vragen aan initiatiefnemer George van Room (36).

 • 21 September 2017 om 10:27

Druten en Beuningen helpen psychiatrische patiΓ«nten aan baan

DRUTEN/BEUNINGEN - Vijf Drutenaren en zeven Beuningenaren met zware psychiatrische aandoeningen worden de komende jaren door hun gemeenten geholpen bij het vinden van een baan. 

 • 21 September 2017 om 09:51

De Maas als huiskamer van Alphen

ALPHEN - ,,Er was een keer een lekkende klep in de Maasstuw hier bij Alphen. Er kolkte een hele hoop zand weg. Dat was link. De stuw had zo maar kunnen omvallen.''

 • 21 September 2017 om 08:16

Sterrebosch krijgt boete voor roken onder tentdak tijdens Wijchense kermis

WIJCHEN - Café Sterrebosch in Wijchen draaide volgens uitbater Geert Sanders junior een topjaar met de dinsdag afgelopen najaarskermis. Maar deze heeft ook een vervelend staartje gekregen. Sterrebosch kreeg een proces-verbaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan zijn broek omdat er op het terras werd gerookt.

 • 20 September 2017 om 22:30

Kermis verdwijnt in een ochtend uit Wijchen

WIJCHEN - De Wijchense kermis die vrijdag begon, is voorbij. Dinsdag was de laatste dag dat de attracties werkten. Woensdagmorgen was het tijd om af te breken, op te ruimen en schoon te maken. De borden voor gestremd verkeer werden weggehaald. Veegwagens reden door het centrum, de terrasschermen werden schoon gespoten en de extra elektriciteit werd afgekoppeld. Een tentenbouwer brak in zijn eentje de enorme tent bij het oude gemeentehuis af. Eigenlijk is dat een klus voor twee man, maar hij deed het noodgedwongen alleen. Anders kost het te veel.

 • 20 September 2017 om 12:24

Scholen in hele regio dicht op 5 oktober

WIJCHEN - Alle basisscholen in Maas en Waal zijn op donderdag 5 oktober gesloten. De oproep van vakbonden aan onderwijzend personeel van het basisonderwijs om die dag te staken krijgt in de regio brede navolging.

 • 20 September 2017 om 08:00

'Dronken een aanrijding veroorzaken? Ja dat zou lullig van me zijn'

BEUNINGEN/NIJMEGEN - Een 45-jarige Nijmegenaar moet twee weken de cel in en honderd uur taakstraf uitvoeren, omdat hij binnen een jaar in zowel Beuningen als Nijmegen zwaar beschonken achter het stuur zat. Er komt nog een derde week achter de tralies bij, omdat die straf nog als 'voorwaardelijk' uit een oudere zaak boven zijn hoofd hing. 

 • 20 September 2017 om 07:37

Passagiers woedend: 'Ryanair kan dit echt niet maken'

Budgetvliegmaatschappij Ryanair heeft sinds vorige week tientallen vluchten geschrapt en daardoor zijn veel mensen de klos. Passagiers voelen zich aan hun lot overgelaten.

 • 19 September 2017 om 21:16

Inwoners van Afferden winnen ton

AFFERDEN - Goed nieuws voor de bewoners van de Schriksestraat in Afferden. Althans diegenen die meespelen met de Nationale Postcode Loterij. Op postcode 6654 AN is de zogeheten Postcode Loterij Buurt-Ton gevallen. 

 • 19 September 2017 om 16:20
❌