[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018De Gelderlander - Maas-en-Waal

Verkiezingsbaby voor lijsttrekker West Maas en Waal

ALPHEN - Zo ben je lijsttrekker bij de West Maas en Waalse gemeenteraadsverkiezingen, zo word je 50 minuten voor de verkiezingsdag moeder van een wolk van een dochter.

 • 22 Maart 2018 om 21:46

Vijf jaar cel geΓ«ist tegen bende voor transport grondstoffen voor drugs

ARNHEM/ DEN BOSCH - Een groep van negen mannen afkomstig uit Gelderland en Brabant heeft vandaag vijf jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen in de rechtbank Oost-Brabant. De verdachte mannen, tussen de 28 en 62 jaar, zouden chemicaliën hebben getransporteerd voor de productie van synthetische drugs.

 • 22 Maart 2018 om 19:54

Brandweer redt uitgeput paard uit de sloot in Boven-Leeuwen

BOVEN-LEEUWEN - De brandweer van Beneden-Leeuwen en het hulpverleningsvoertuig uit Nijmegen hebben donderdagmiddag een uitgeput paard uit een sloot gehaald.

 • 22 Maart 2018 om 18:32

FD Beneden-Leeuwen wil zo snel mogelijk coalitie vormen

BENEDEN-LEEUWEN - De Federatie Dorpslijsten Beneden-Leeuwen is nu de grootste partij van West Maas en Waal en mag nu het initiatief nemen om een college vormen. Lijsttrekker Ronald Orlemans betrekt er het liefst een partij van buiten de FD bij, en dat hoeft niet de VVD te zijn.

 • 22 Maart 2018 om 17:44

39 nieuwe namen completeren line-up Down the Rabbit Hole

NIJMEGEN/EWIJK - Met de toevoeging van 39 nieuw nieuwe namen is de line-up voor het driedaagse festival Down the Rabbit Hole compleet. Onder meer de Amerikaanse rockband Black Rebel Motorcycle Club en de Britse zangeres Jorja Smith komen naar recreatiegebied de Groene Heuvels, nabij Ewijk, waar het festival deze zomer voor de vijfde maal plaatsvindt.

 • 22 Maart 2018 om 15:04

Woezik versterkt zich met aanvaller Rambach

WIJCHEN – Stijn Rambach voetbalt komend seizoen bij Woezik. De 23-jarige voetballer komt over van derdedivisieclub OJC Rosmalen. De aanvaller speelde eerder al in de jeugd van Woezik.

 • 22 Maart 2018 om 14:27

Van Haren en Joosse met voorkeursstemmen in Wijchense raad

WIJCHEN - Ruud van Haren uit Balgoij en Marlien Joosse-de Visser hebben met voorkeursstemmen een zetel bemachtigd in de gemeenteraad van Wijchen. Beiden accepteren ze die ook.

 • 22 Maart 2018 om 13:09

Kindpakket Druten dijt uit

DRUTEN - Kinderen in armoede krijgen meer steun van de gemeente Druten via het Kindpakket. Ze worden beter bedeeld op het gebied van zwemmen, fietsen, bijles, gymkleding, laptops en uitwisselingen.

 • 22 Maart 2018 om 12:29

Zang, dans en verhalen tijdens eerste Lente ommetje

BEUNINGEN – Samen met je dorpsgenoten een paar kilometer wandelen, genieten van vijf optredens én een kijkje nemen achter de voordeur van markante gebouwen.

 • 22 Maart 2018 om 11:59

Slachtoffer brand Wijchen door verstikking om het leven gekomen

WIJCHEN - De politie heeft het onderzoek naar de brand in de woning aan de Akkerweg in Wijchen, waarbij een dode is man is gevonden, afgerond.

 • 22 Maart 2018 om 11:23

Asbestdeeltjes vrijgekomen bij brand in opslagloods in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Bij een brand in een opslagloods aan de Brouwersstraat in Beneden-Leeuwen zijn vanochtend asbestdeeltjes vrijgekomen die op het terrein zijn neergedaald.

 • 22 Maart 2018 om 09:01

Dorien van den Bos ziet af van zetel in Wijchense raad.

WIJCHEN - Lijsttrekker Dorien van den Bos van Sociaal Wijchen ziet af van haar behaalde zetel in de Wijchense gemeenteraad. Die staat ze af aan nummer twee Johan de Kievit.

 • 22 Maart 2018 om 01:00

Kernachtig nΓ³g groter in Wijchen

WIJCHEN - Lokale partij Kernachtig Wijchen is de komende vier jaar nog sterker in de Wijchense gemeenteraad dan de afgelopen periode. De partij behaalde woensdag twaalf zetels, een meer ten opzichte van 2014.

 • 22 Maart 2018 om 00:34

SP komt in Beuningse raad, D66 en B&M verliezen zetels

BEUNINGEN - De grote winnaar in de gemeente Beuningen is de SP. De partij weet als nieuwkomer uit het niets twee zetels te halen en komt dus in de gemeenteraad. ,,Hartstikke blij”, reageert SP-lijsttrekker Jos Swartjes. ,,We hadden gehoopt in de raad te komen, maar dat we zoveel stemmen (987) hebben gekregen.”

 • 22 Maart 2018 om 00:32
Gisteren β€” 21 Maart 2018De Gelderlander - Maas-en-Waal

Wijchen Lokaal scoort in Alverna, 'Kernachtig' weer overal groot.

WIJCHEN - Wijchen Lokaal, dat een zeer zichtbare campagne voerde in Wijchen, scoort hoog in Alverna. In dorpshuis Oase behaalde de partij van lijsttrekker Leo Herms 16,7 procent van de stemmen.

 • 21 Maart 2018 om 22:14

Hoge opkomst in Balgoij

BALGOIJ - Balgoijnaren zijn vandaag massaal naar de stembus in dorpshuis 't Ballegoyke gekomen. Er wordt een opkomstpercentage van 78,5 procent gemeld.

 • 21 Maart 2018 om 21:29

Beuningse stemmen geteld met hulp van computer

BEUNINGEN - De uitgebrachte stemmen tellen de Beuningse stembureauleden woensdagavond niet met de hand, maar met hulp van het computerprogramma stemtel.nl.

 • 21 Maart 2018 om 20:57

'Mooiste van dit pand? Dat ik het opgeknapt weer mag doorgeven'

BATENBURG - Het voormalig veerhuis in Batenburg straalt weer; van buiten, maar vooral van binnen. Eigenaren Willem en Dorothé Vaneker wonnen er de Wijchense Monumentenprijs mee. ,,Het zat vol met verlaagde plafonds, schrootjes en drie lagen vloerbedekking. Verschrikkelijk verprutst."

 • 21 Maart 2018 om 17:19

Alleen de route van zandvervoer telt voor Synthon

BEUNINGEN - Of het zand van de Beuningse Plas met een transportband of met vrachtwagens vervoerd wordt, dat maakt Synthon niets uit. Zolang het transport maar niet te dichtbij het Nijmeegse bedrijf gebeurt.

 • 21 Maart 2018 om 14:27

Balgoij stemt met het verleden op tafel

BALGOIJ - Een biljartexpositie. Dat unieke verschijnsel is in dorpshuis 't Ballegoyke in Balgoij te zien. Op de afgedekte biljarttafel is woensdag onder meer een staalkaart te zien van archiefmateriaal van de historische club Pagus Balgoye.

 • 21 Maart 2018 om 13:50
❌