[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020De Gelderlander - Maas-en-Waal

Extra lening voor dorpshuis De Hucht in Alphen, dakreparatie uit eigen beurs

ALPHEN - Stichting De Hucht krijgt een extra lening van een ton van de gemeente om de verbouwing van het gelijknamige dorpshuis in Alphen vlot te trekken. Daarmee komt een einde aan veel gesteggel.

 • 12 Juli 2020 om 13:51

Ontbreken van veilig spatscherm houdt buurtbussen nog weken aan de kant

MALDEN/GROESBEEK - Zeker tot 1 september rijden er geen buurtbussen in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. Het wachten is vooral op een goedgekeurd en veilig spatscherm voor de chauffeurs.

 • 9 Juli 2020 om 08:00

Volkszanger Jack maakt coronasingle over zijn kleinzoon Jim: β€˜Zo gek om dat mannetje niet te mogen oppakken’

DEEST - Volkszanger Jack Vermeulen uit Deest en zijn vrouw Gerrie kenden persoonlijk een zware tijd. De geboorte van hun kleinkind Jim was een lichtstraaltje. Maar vanwege corona mochten ze het kleintje niet vasthouden. Het gaf Jack inspiratie voor zijn nieuwe single: ‘Ik raak je niet aan’.

 • 12 Juli 2020 om 10:00
Gisteren β€” 11 Juli 2020De Gelderlander - Maas-en-Waal

Uitslaande brand in woning in Beuningen

BEUNINGEN - In een tussenwoning aan de Vitelliuslaan in Beuningen heeft zaterdagavond brand gewoed.

 • 11 Juli 2020 om 22:50

Vluchtelingenwerk Wijchen krijgt toch het volledige subsidie

WIJCHEN - Vluchtelingenwerk in Wijchen krijgt over dit jaar toch de volledige gemeentesubsidie uitgekeerd waarop het al rekende. De gemeenteraad zet een streep tegen een bezuiniging die het gemeentebestuur wilde doorvoeren.

 • 11 Juli 2020 om 21:36

We denken over een fusie, maar passen ze wel bij elkaar? β€˜Druten was elite, Wijchen een stel boerderijen’

DRUTEN/WIJCHEN - Druten en Wijchen worden door de gemeentebesturen in rap tempo richting een fusie geleid. Hebben de twee gemeenten historisch gezien eigenlijk iets met elkaar? Een gesprek met twee kenners van de lokale geschiedenis doet vermoeden van niet. ‘Voor een Drutenaar bestond Wijchen niet, en andersom.’

 • 11 Juli 2020 om 10:36

Alwéér een moordzaak in regio: in een maand tijd meer doden door geweld dan in heel 2018

Het aantal dodelijke slachtoffers door geweld in deze regio is nu al twee keer zo hoog als in heel 2018. Vijf van de zeker acht misdrijven met noodlottige gevolgen vonden dit jaar in de afgelopen maand plaats.

 • 11 Juli 2020 om 07:15
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Tussen Kasteel en Wijchens Meer: centrum Wijchen krijgt hotel, β€˜groene loper’ en trekpont over het Meer

WIJCHEN - Een hotel op de plek van het oude gemeentekantoor, een ‘groene loper’ naar het Wijchens Meer, een grand café op de plek van uitvaartcentrum Wessels en een trekpont over het water. Dat zijn enkele hoogtepunten uit het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer, dat vrijdag door de gemeente Wijchen is gepresenteerd.

 • 10 Juli 2020 om 14:48

Wijchen verhoogt toeristenbelasting fors: toerist is plots duur uit

WIJCHEN - Toeristen die in de gemeente Wijchen overnachten, betalen volgend jaar fors meer toeristenbelasting. Het belastingtarief voor een nachtje op de camping wordt meer dan twee keer hoger, een nacht onder een dak zelfs meer dan tweeënhalf keer. Dat moet elk jaar 75.000 euro extra in het laatje brengen.

 • 10 Juli 2020 om 11:28

Geen afscheid voor even, maar leraar Henk stopt nu voor altijd

EWIJK - Voor sommige docenten is het afscheid deze week wel heel definitief. Ze gaan met pensioen. Henk Schwering (66), directeur annex leerkracht van De Reuzepas in Ewijk, is één van hen.

 • 10 Juli 2020 om 12:50

Kamervragen over opheffen techniekprofielen op het Pax Christi College

DRUTEN - De voorgenomen opheffing van twee ‘harde’ techniekprofielen op het Pax Christi College in Druten heeft geleid tot vragen in de Tweede Kamer. De ChristenUnie noemt het zorgelijk dat het aanbod van techniekonderwijs in steeds meer regio's onder druk komt te staan.

 • 10 Juli 2020 om 12:47

Antoon van den Heuvel werkt al 50 jaar bij Perfect Van Wamel: β€˜Het bedrijf zit in mijn hart’

BENEDEN-LEEUWEN - Als er één ambassadeur is voor werken met je handen in Maas en Waal, dan is het Antoon van den Heuvel wel. Vijftig jaar zit hij al in het vak en nog steeds schitteren zijn ogen als hij het over werken in de techniek heeft. De dreigende sluiting van techniekonderwijs op het Pax Christi College laat zijn ogen vuur schieten.

 • 10 Juli 2020 om 11:46

Opvallend veel Maas en Waalse docenten met pensioen

DRUTEN - Voor twintig docenten en directeuren van Maas en Waalse basisscholen zit het er na dit schooljaar voorgoed op. Ze gaan met pensioen.

 • 10 Juli 2020 om 08:17

Na jaren van krapte zijn er nu weer voldoende docenten in het Land van Maas en Waal

DRUTEN/ WIJCHEN/ BEUNINGEN/ BENEDEN-LEEUWEN - Jaren was het moeilijk voldoende leerkrachten te vinden. Die tijd lijkt voorbij. Voor het nieuwe schooljaar vulden de Maas en Waalse scholen alle vacatures al in.

 • 10 Juli 2020 om 07:05

Techniek Nederland fel tegen opheffen opleidingen Pax Christi College: β€˜Onbegrijpelijk’

De landelijke ondernemersvereniging Techniek Nederland is fel gekant tegen de opheffing van de twee 'harde' technische uitstroomprofielen op het Pax Christi College in Druten en Beneden-Leeuwen. In een brief aan Alliantie Voortgezet Onderwijs, het overkoepelende schoolbestuur, noemt voorzitter Doekle Terpstra het voornemen 'onbegrijpelijk'.

 • 9 Juli 2020 om 11:43

NEC legt geblesseerde jeugdinternational uit BelgiΓ« Mathias De Wolf voor drie jaar vast

NIJMEGEN - NEC heeft de Belg Mathias De Wolf binnen. De 18-jarige middenvelder uit de jeugd van Club Brugge werd vorige maand al medisch gekeurd en zet donderdagmiddag in Nijmegen zijn handtekening onder een contract voor drie jaar.

 • 9 Juli 2020 om 14:00

Techniek Nederland fel gekant opheffen opleidingen Pax Christi College: β€˜Onbegrijpelijk’

De landelijke ondernemersvereniging Techniek Nederland is fel gekant tegen de opheffing van de twee 'harde' technische uitstroomprofielen op het Pax Christi College in Druten en Beneden-Leeuwen. In een brief aan Alliantie Voortgezet Onderwijs, het overkoepelende schoolbestuur, noemt voorzitter Doekle Terpstra het voornemen 'onbegrijpelijk'.

 • 9 Juli 2020 om 11:43

Eindelijk een plan voor β€˜Vrijetijdscentrum’ bij Wijchense rotonde

WIJCHEN - Aan de Teersdijk in Wijchen brandde gisternacht een oude kippenschuur af, mogelijk door brandstichting. Het grote terrein waarop het staat is al lange tijd in beeld voor de ontwikkeling van horeca. Daar lijkt eindelijk beweging in te zitten.

 • 9 Juli 2020 om 10:58

Lotte's slak Beertje heeft ogen op reuzensteeltjes: β€˜Ik vind hem zo lief’

WIJCHEN - Zo groot als een mango is Beertje, de Afrikaanse reuzenslak van de 11-jarige Lotte van Rossum uit Wijchen. Hij past precies in haar hand. ,,Bij het huiswerk maken pak ik hem altijd even op”, vertelt ze. ,,Ik vind hem zo lief.”

 • 9 Juli 2020 om 10:10

Zes vragen over gerommel bij de Maasveren

APPELTERN/ MAASBOMMEL - Bij stichting De Maasveren vechten het bestuur en de toezichthouders elkaar de tent uit. De veren blijven varen, dus geen paniek. Maar wat is er aan de hand? Zes vragen over De Maasveren.

 • 9 Juli 2020 om 07:21
❌