[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018De Gelderlander - Maas-en-Waal

Route Klompenpad is er, nu nog vrijwilligers

WINSSEN - Het Klompenpad in Winssen krijgt steeds verder vorm. De ‘voorkeursroute’ van dit pad ligt er, wel zijn er nog vrijwilligers nodig.

 • 22 Oktober 2018 om 18:47

Nieuwe uitvoerder kindpakket Beuningen, voor afnemers verandert er niets

BEUNINGEN - Het Breukelense Internexxt neemt de uitvoering van het zogenoemde kindpakket in de gemeente Beuningen over. Het bedrijf dat de regeling met voorzieningen voor kinderen in arme gezinnen eerder technisch verzorgde, het AMCNexxt uit Millingen, ging eind september failliet.

 • 22 Oktober 2018 om 17:07

Opmerkelijk blauw spoor bij de Kaliwaal: is het gif of zijn het blauwalgen?

BOVEN-LEEUWEN/ DRUTEN - Aan de rand van de Kaliwaal, de baggerspecieberging aan de rand van Boven-Leeuwen, is een vreemd blauw spoor te zien. Het is nog niet duidelijk waardoor dit is ontstaan, maar het roept op sociale media vele vragen op.

 • 22 Oktober 2018 om 12:36

Geen gesluip door Buitenhof Druten

DRUTEN - De wijk Buitenhof ten westen van de Scharenburg wordt zoveel mogelijk gevrijwaard van sluipverkeer, zwaar transport en bouwverkeer. Hoe dat moet gebeuren, is nog onduidelijk.

 • 22 Oktober 2018 om 10:20

Sprookjesfestival Arnhem heeft prinses uit Beneden-Leeuwen

ARNHEM - Op de slotdag van het Sprookjesfestival, zondag, is vrijwilliger Anouk Pauwels bekroond met het Gouden Sprookjesei.

 • 21 Oktober 2018 om 21:24

Particulieren lopen geld voor onderzoek naar explosieven mis

LINGEWAARD - Burgers en bedrijven die op hun erf onderzoek moeten laten verrichten naar oude explosieven in de grond, lopen daar collectief een onkostenvergoeding voor mis. Het gaat om fikse bedragen: van enkele duizenden euro's tot zelfs tonnen, die particulieren nu onnodig uit eigen zak betalen.

 • 22 Oktober 2018 om 07:04

Man (50) uit West Maas en Waal komt om bij ongeval in Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Bij een eenzijdig ongeluk in Heerewaarden is zondagavond rond 23.30 uur een man om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een 50-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal.

 • 22 Oktober 2018 om 07:02

Inwoners Beuningen gaan meer betalen aan gemeente

BEUNINGEN - Inwoners van de gemeente Beuningen gaan komend jaar meer betalen aan gemeentelijke belastingen. Onder meer de rioolheffing en de ozb stijgen. Of dat ook de afvalstoffenheffing hoger wordt, is nog onbekend.

 • 22 Oktober 2018 om 06:55
Gisteren β€” 21 Oktober 2018De Gelderlander - Maas-en-Waal

Vrouwen Woezik tanken vertrouwen met acht goals in bekertoernooi

WIJCHEN - De voetbalsters van Woezik hebben zondag het nodige vertrouwen getankt door in het toernooi om de districtsbeker met liefst 8-0 te winnen van hoofdklasser Prinses Irene. De ploeg van trainer Tom Vrenken staat in de topklasse nog op nul punten.

 • 21 Oktober 2018 om 18:40

AWC komt vroege tik van Be Quick niet te boven

WIJCHEN - AWC zit in een mindere fase in de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Camiel Jager leed zondag in eigen huis tegen hekkensluiter Be Quick 1887 de tweede nederlaag op rij: 0-1.

 • 21 Oktober 2018 om 16:31

Middeleeuws Hernen wordt jaarlijks kasteelfestival

HERNEN - Ridders, jonkvrouwen en vinkingen: ook volgend jaar keren ze terug in Hernen. De eerste editie van het Middeleeuwse kasteelfeest was afgelopen weekend succesvol genoeg voor een vervolg, zo laten de organisatoren weten.

 • 21 Oktober 2018 om 21:31

Sprookjesfestival Arnhem bekroont β€˜tΓ© gekke’ vrijwilliger

ARNHEM - Op de slotdag van het Sprookjesfestival, zondag, is vrijwilliger Anouk Pauwels bekroond met het Gouden Sprookjesei.

 • 21 Oktober 2018 om 21:24

Innerlijk rust vinden in verbouwde, Leeuwense stal

BENEDEN-LEEUWEN - Bewustwordingscentrum Chanté Peta in Beneden-Leeuwen opende afgelopen weekend de deuren voor het publiek. Een nieuwe vorm van innerlijke beleving in Maas en Waal.

 • 21 Oktober 2018 om 19:30

Gerrie van de Geer onderscheiden

WINSSEN - Gerrie van de Geer - Van den Broek uit Winssen is zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester Daphne Bergman overhandigde het eerbetoon bij de zogenoemde oktoberviering, de seizoensstart van Vrouwen van Nu in Winssen.

 • 21 Oktober 2018 om 13:01

Lintje voor Puiflijkenaar Jan Reijnen van De Tuut

PUIFLIJK/APPELTERN - Puiflijker Jan Reijnen is sinds zaterdagochtend Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen van de Drutense burgemeester Luciën van Riswijk tijdens de afsluiting van het 100-jarige jubileum van het Appelternse stoomgemaal De Tuut.

 • 20 Oktober 2018 om 11:15

Bennie, Willy en Martin zetten nog zangkanaries op: β€˜Dit geeft een kick’

GENDRINGEN/WIJCHEN - Het is een uitstervende soort: de mensen die elke herfst opnieuw hun zangkanaries opzetten en afluisteren. Waren er in de jaren 50 nog duizenden liefhebbers, nu moet je ze met een lampje gaan zoeken. Bennie le Comte is nog de enige in de Achterhoek. En Willy Kling en Martin Saskens houden in Wijchen en Haaksbergen stand. ,,Het geeft een kick als jouw vogel het hele wedstrijdrepertoire kan zingen.’’

 • 21 Oktober 2018 om 07:50

In 76 uur krijgt Ravenstein een bijna nieuw NS-station

RAVENSTEIN - Het is een megaklus van jewelste. In één weekeinde gaat het NS-station in Ravenstein compleet op zijn kop voor een broodnodige opknapbeurt. Van tegels tot verlichting, bijna alles wordt vernieuwd. Maandagochtend gaan de treinen weer rijden.

 • 20 Oktober 2018 om 15:29
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Honderd gamers in een donkere Wijchense sporthal

WIJCHEN - Gamen doe je in het donker. Zo ook dit weekend in sport- en evenementencentrum Olympic in Wijchen. Episode 8 van The Lantastic lan-party is vrijdagmiddag van start gegaan en duurt nog tot zondag 17.00 uur. Zo'n 100 gamers binden de strijd met elkaar aan in spellen als Counter Strike, Super Smash Bros., Buzz!: Quiz World en natuurlijk FIFA 19.

 • 20 Oktober 2018 om 18:20

Drie auto's botsen tegen elkaar op viaduct over A73

BEUNINGEN - Drie auto's zijn zaterdagmiddag tegen elkaar gebotst op de Schoenaker in Beuningen. Het viaduct over de A73 was korte tijd afgesloten voor verkeer richting Beuningen.

 • 20 Oktober 2018 om 17:24

Speeltuin Blije Dries in Wijchen ook in wintermaanden open

WIJCHEN - De Wijchense speeltuin De Blije Dries gaat ook in de wintermaanden open. Bij wijze van proef zijn kinderen er - behalve in december - ook op woensdag- en zondagmiddag welkom.

 • 20 Oktober 2018 om 15:00
❌