[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019De Gelderlander - Maas-en-Waal

Kruistocht door Wijchense winkelstraten

WIJCHEN - Wederom prachtige omstandigheden, donderdagavond bij de tweede editie van The Passion in Wijchen. Net als vorig jaar volgden enkele honderden mensen het kruis dat op deze Witte Donderdag onder een heldere hemel door hartje dorp werd gedragen.

 • 18 April 2019 om 21:55

Anna treedt op voor supersterren Kris Kross Amsterdam in eigen aula

WINSSEN - Afgelopen vrijdag hoorde leerling Anna Spitzen (11) het pas: of ze wil optreden, want Kris Kross Amsterdam komt langs op school. Meester Jesper Hesseling, bekend van zijn massaal gevolgde Spotify-afspeellijst Monthly Hits, regelde dat het bekende dj-trio donderdag naar Winssen kwam, omdat ze de Cito-toets hadden afgerond. ,,Normaal gaan we dan film kijken of zo, maar ja, dit is natuurlijk veel leuker.”

 • 18 April 2019 om 21:52

Koninklijke eer voor β€˜juffrouw Mien’

DRUTEN - Mien van den Berg-van Hulst is donderdag onderscheiden voor haar niet aflatende vrijwilligerswerk in het Drutense basisonderwijs. De 80-jarige is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • 18 April 2019 om 20:25

Me-mover, een fitnessstep op drie wielen

BENEDEN-LEEUWEN - Over zo’n vijf maanden is het zover: dan vindt in Beneden-Leeuwen het eerste Nederlands kampioenschap me-moveren plaats. Me-moveren? Ja, me-moveren. ,,Met de me-mover belast je je lichaam nog minder dan tijdens een wandeling.’’

 • 18 April 2019 om 16:20

Wijchen neemt gokje met 10.000 euro voor studie duurzame bedrijven

WIJCHEN - Twintig Wijchense bedrijven mogen op kosten van de gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar mogelijkheden om de gebouwen energieneutraal te maken.

 • 18 April 2019 om 16:09

Monsterverbond Arnhem en Nijmegen: steden maken voortaan samen vuist in Den Haag

ARNHEM/ NIJMEGEN - Arnhem, Nijmegen en 16 omliggende gemeenten gaan meer samen optrekken. De regio wordt economisch en bestuurlijk ingehaald door andere steden en regio's in het land, die zich veel beter op de kaart weten te zetten. De 18 Gelderse gemeenten slaan daarom nu de handen ineen, waarmee het aloude knooppunt Arnhem-Nijmegen eigenlijk in ere hersteld wordt.

 • 18 April 2019 om 12:24

In de Kas mag zeker tot eind 2021 door als evenementenlocatie

WINSSEN - De populaire evenementenlocatie In de Kas in Winssen mag sowieso tot eind 2021 door. Burgemeester en wethouders besloten deze week de tijdelijke vergunning met twee jaar te verlengen.

 • 18 April 2019 om 09:47

Nieuwe politieauto: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

EWIJK / NIJMEGEN - In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 08:26

Oevers van de Waal spelen hoofdrol in locatietheaterstuk β€˜Flessenpost’

SLIJK-EWIJK/ BEUNINGEN - Aan de oevers van de Waal spoelen genoeg verhalen aan om er een avondvullende voorstelling mee te maken. Rob Hoekstra van Theater Over & Weer, pakt die verhalen op en verwerkt ze in ‘Flessenpost’, een theatervoorstelling op vier locaties die vanaf 13 juni te zien is in Slijk-Ewijk en Beuningen.

 • 18 April 2019 om 07:03

Leones in Beneden-Leeuwen groeit met een veld minder

BENEDEN-LEEUWEN - Wat er mis is met de kleedkamers van Leones? ,,Alles”, zegt Frans de Groot, al vijftien jaar vrijwilliger voor het onderhoud van de gebouwen, samen met zo’n zeven anderen.

 • 18 April 2019 om 07:32

West Maas en Waal pakt wonen in Maasbommelse vakantiehuizen aan

MAASBOMMEL - Tientallen jaren hoefden de vele permanente bewoners van een vakantiehuisje in Maasbommel niets te vrezen. Dat wordt nu anders. Burgemeester Vincent van Neerbos is het zat.

 • 18 April 2019 om 06:57
OuderDe Gelderlander - Maas-en-Waal

Twee aanhoudingen na vondst wietplantage in Beuningen

BEUNINGEN – De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Marskramer in Beuningen een wietplantage ontmanteld. Een man en een vrouw werden in de woning aangehouden.

 • 17 April 2019 om 14:58

In Wijchen kan iedereen de triathlon een keer uitproberen

WIJCHEN - Na bijna dertig jaar keert de Wijchense triathlon terug. Op de laatste zondag van juni kunnen in totaal zeshonderd mensen meedoen. Of ze nou 9 jaar zijn of 88. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

 • 17 April 2019 om 12:12

De omgevingsdienst, waakhond bij al uw verbouwingen

NIJMEGEN - Als u plannen heeft voor een aanbouw, of u wilt een boom uit de weg ruimen, moet u sinds 2013 aankloppen bij de ODRN. Bij de wat? Bij de ODRN, de OmgevingsDienst Regio Nijmegen, de opvolger van wat vroeger bij de gemeente bouw- en woningtoezicht en de afdeling milieu heette.

 • 17 April 2019 om 12:42

In Wijchen kan iedereen de triatlon een keer uitproberen

WIJCHEN - Na bijna dertig jaar keert de Wijchense triatlon terug. Op de laatste zondag van juni kunnen in totaal zeshonderd mensen meedoen. Of ze nou 9 jaar zijn of 88. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

 • 17 April 2019 om 12:12

Sociaal Maas en Waal vecht voor groen voorstel

DRUTEN - Oppositiepartij Sociaal Maas en Waal (SMW) doet een ultieme poging om haar raadsvoorstel voor een steviger groene-energiebeleid door de gemeenteraad te krijgen. Het komt in de vergadering van 22 mei aan de orde, maar of het voorstel kans van slagen heeft is maar zeer de vraag.

 • 17 April 2019 om 11:34

Conflict bij Woezik loopt hoog op: komst NEC-spelers geblokkeerd, leden van de tc opgestapt

WIJCHEN - De technische leiding van Woezik is opgestapt. Drie leden van de technische commissie zijn per direct gestopt na een conflict met het bestuur over de komst van spelers van NEC. De kwestie heeft mogelijk ook gevolgen voor de aanstelling van de nieuwe trainer.

 • 17 April 2019 om 08:00

Flinke file op A50 bij Ewijk door ongeval, weg weer vrij

EWIJK - Door een ongeval is woensdagmorgen een fikse file ontstaan op de A50 ter hoogte van het knooppunt Ewijk, in de richting van Eindhoven. De vertraging bedroeg even na 07.30 uur nog meer dan een uur, maar is tegen 8.00 uur weer flink afgenomen.

 • 17 April 2019 om 07:45

Flinke file op A50 bij Ewijk door ongeval, rijstrook dicht

EWIJK - Door een ongeval is woensdagmorgen een fikse file ontstaan op de A50 ter hoogte van het knooppunt Ewijk, in de richting van Eindhoven. De vertraging bedroeg even na 07.30 uur meer dan een uur.

 • 17 April 2019 om 07:45

Waterverbruik loopt spuigaten uit: β€˜Stop die eindeloze stijging’

ARNHEM/ ZWOLLE - De eindeloze stijging van het verbruik van drinkwater in Nederland moet stoppen. Vorig jaar gebruikten klanten van Vitens bijna 10 procent meer water dan in 2014 en als die trend zich doorzet gebruiken we in 2050 zelfs 30 procent meer water dan vijf jaar geleden, zo berekende het waterbedrijf. Vitens wil dat mensen bewuster omgaan met drinkwater en begint daarom vandaag een offensief om verspilling tegen te gaan.

 • 17 April 2019 om 06:45
❌