[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019De Gelderlander - Liemers

Huub van Laarschot trainer Sprinkhanen

NIEUW-DIJK - Huub van Laarschot wordt volgend seizoen trainer bij vierdeklasser Sprinkhanen in Nieuw-Dijk.

 • 22 Januari 2019 om 20:06

Zevenaarder Jan Lammers vertrekt naar IndonesiΓ«

ZEVENAAR - De Zevenaarse voetballer Jan Lammers (23) voetbalt de komende twee jaar voor het Indonesische Pusamania Borneo.

 • 22 Januari 2019 om 19:46

Boer uit Groessen die koeien in drijfmest laat staan moet voorlopig stoppen, eist OM

GROESSEN/ ARNHEM – Schapen die geen drinkwater hebben. Runderen die met hun poten in een dikke laag drijfmest staan. Kadavers in staat van ontbinding. Dieren met groeiachterstand en huidziektes. Wat het Openbaar Ministerie betreft mag een 57-jarige boer uit Groessen voorlopig geen dieren meer houden nu hij al vier jaar lang niet in staat blijkt te zijn goed voor ze te zorgen.

 • 22 Januari 2019 om 13:42

Pleijroute en A325 gaan komende zomer op de schop

ARNHEM - De Pleijroute en de A325 gaan komende zomer op de schop. Het hele traject vanaf het Velperbroekcircuit tot en met knooppunt Ressen krijgt een grote onderhoudsbeurt.

 • 22 Januari 2019 om 08:00

Onbegrip in Westervoort voor bekladden van kerken: β€˜Respect is echt ver te zoeken’

WESTERVOORT - Schandalig, onbegrijpelijk en onthutsend. ,,Waar is het respect gebleven?’’, vraagt dominee Arjen Hiemstra zich af. Zijn kerk, de protestante Werenfriedkerk in de Dorpstraat in Westervoort, is in de nacht zaterdag op zondag beklad met anti-christelijke leuzen en tekens. Net als de katholieke Werenfriduskerk, even verderop in de Dorpstraat. Ook zijn er enkele ruitjes vernield.

 • 22 Januari 2019 om 07:09

Zevenaar mikt op Duitse consument voor weekmarkt

ZEVENAAR - Zevenaar wil meer Duitse bezoekers naar de markt op vrijdag trekken. De gemeente beraadt zich op de vraag hoe de markt aantrekkelijker kan worden voor een breder publiek.

 • 22 Januari 2019 om 06:41

Ultieme poging om komst Van der Valk naar Doetinchem tegen te houden

DOETINCHEM - De grotere hotels in de Achterhoek proberen via een brief aan de provinciale partijen de komst van Van der Valk aan de snelweg in Doetinchem tegen te houden. Het is een ultieme poging.

 • 22 Januari 2019 om 06:40
OuderDe Gelderlander - Liemers

Misschien donderdag schaatsen in Tolkamer

TOLKAMER - Het gaat erom spannen of je donderdag kunt schaatsen op de ijsbaan in Tolkamer. Het ijs is nu al 4 centimeter dik. ,,Maar dan moet het niet gaan sneeuwen’’, zegt Eef Booltink, voorzitter van de ijsvereniging Rijnwaarden.

 • 21 Januari 2019 om 18:13

Doesburger heeft weekendtas al klaarstaan als agenten hem ophalen

DOESBURG - Een inwoner van Doesburg die nog 35 dagen de cel in moest, is afgelopen week thuis opgehaald door de politie. Kennelijk wist hij dat de agenten zouden komen, want toen die hem wilden meenemen stond zijn gevulde weekendtas reeds klaar.

 • 21 Januari 2019 om 15:01

Accu van elektrische fiets vliegt in brand in garage, een persoon naar ziekenhuis

DIDAM - Een accu van een elektrische fiets is maandagmiddag in een garage aan de de Sint Stephanusstraat in Didam in brand gevlogen. Eén persoon is door het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht.

 • 21 Januari 2019 om 14:20

Eerste poging ijswijn maken bij Wijngoed Montferland

GENDRINGEN - De plotselinge strenge vorst vannacht was precies waar wijnboer Leon Masselink op zat te wachten. Zulke omstandigheden zijn nodig voor het bijzondere proces van ijswijn maken. In alle vroegte zijn vanochtend de laatste druiven geplukt op het Achterhoekse Wijngoed Montferland in Gendringen. Een primeur.

 • 21 Januari 2019 om 13:21

Staat eist 680.000 euro drugswinst terug van Doesburgse wietbaas

ZUTPHEN/ DOETINCHEM - De staat wil 680.000 euro terug van een 37-jarige Doesburger, die eerder vier jaar cel kreeg. Dat bedrag heeft hij volgens de rechtbank verdiend met een aantal wietplantages in onder meer Doetinchem, Ulft, ’s-Heerenberg en Oss.

 • 21 Januari 2019 om 13:53

Eerste poging ijswijn maken in de Achterhoek

GENDRINGEN - De plotselinge strenge vorst vannacht was precies waar wijnboer Leon Masselink op zat te wachten. Zulke omstandigheden zijn nodig voor het bijzondere proces van ijswijn maken. In alle vroegte zijn vanochtend de laatste druiven geplukt op het Achterhoekse Wijngoed Montferland in Gendringen. Een primeur.

 • 21 Januari 2019 om 13:21

Gewonde bij frontale botsing in Doesburg

DOESBURG- Bij een frontale botsing op de Magnolialaan in Doesburg is de bestuurder van een van de twee betrokken auto’s gewond geraakt. Dat gebeurde iets na half tien op de kruising met het Den Helder.

 • 21 Januari 2019 om 11:46

β€˜Fuck God’: kerken Westervoort met graffiti bespoten

WESTERVOORT - Onbekenden hebben afgelopen weekend de twee kerken in de Dorpsstraat in Westervoort bespoten met zwarte graffiti. Er staan haatdragende teksten op als ‘Fuck God’, ‘Fuck off’ en ‘Lucifer’ (andere benaming voor de duivel).

 • 21 Januari 2019 om 07:29

Aantal werklozen in Liemers daalt flink, in Doesburg het meest

ZEVENAAR - Het aantal werkloosheidsuitkeringen in de Liemers is vorig jaar met ruim een kwart gedaald. Per 1 januari telde de regio nog maar 2.104 WW-uitkeringen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het UWV.

 • 21 Januari 2019 om 06:59

Hoofdrol voor kinderen bij afsluiter SevenArt Festival

ZEVENAAR - Geblokte dekens liggen her en der in de foyer van schouwburg Het Musiater. Ze nodigen uit om er op te picknicken. Dat werd gisteren ook volop gedaan door tal van families uit Zevenaar en omgeving, die daarmee het SevenArt Festival hebben afgesloten.

 • 20 Januari 2019 om 19:41

Huib woonde zelfs even op kasteel ’s-Heerenberg: β€˜Ik kan je vertellen dat het best tegenvalt’

Direct uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Deze week: Huib van Kuijk (71) die tegenover Kasteel Huis Bergh woont in ’s-Heerenberg.

 • 20 Januari 2019 om 17:22

Azewijnse scepter in handen van carnavalsprins Marco

AZEWIJN/ ETTEN - Etten kent het komende carnavalsjaar een prinses als regente: Miranda Nijland is afgelopen weekeinde gepresenteerd als nieuwe prinses Miranda de Eerste van cv De Deurzetters.

 • 20 Januari 2019 om 15:07

Carnaval gaat van de rem met prins Ronald in Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Ronald Lemm zwaait dit jaar de scepter over Oud-Zevenaar. Prins Ronald de 1e doet dit samen met adjudant Stefan Lemm (zijn broer) en prinses Authum Balduk (zijn vriendin) onder het motto ‘Lemm + Lemm = carnaval van de rem!’.

 • 20 Januari 2019 om 14:10
❌