[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019De Gelderlander - Liemers

Onverwacht plofte een envelop uit Canada vol herinneringen op de deurmat van cafΓ© β€˜Wacht am Rhein’

Bij Sonja Papenborg ploft eind juni plompverloren een Canadees Par-avion-pakje op de mat. Het is de mat van café ‘Wacht am Rhein’ in Tolkamer. Nog steeds krijgt Papenborg er kippenvel van.

 • 20 Juli 2019 om 12:00

Doesburgse Suzanne bestuurslid van Jonge Socialisten

DOESBURG Suzanne Bollen (18) uit Doesburg is verkozen in het landelijke bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS).

 • 20 Juli 2019 om 11:17

In paarse overall speuren naar nesten van de jeukrups: 150 nesten in elf bomen

DUIVEN - Mannen in paarse overalls speurden vrijdag in Duiven naar nesten van de eikenprocessierups. De Nationale Bomenbank is ingeschakeld in de strijd tegen de jeukrups in Duiven en Westervoort. De lager gelegen nesten zijn een paar weken geleden al verwijderd.

 • 20 Juli 2019 om 11:14

Leegstaande school Doesburg: β€˜maak er tijdelijk wijkcentrum van’

DOESBURG - De start van de zomervakantie betekende tevens het einde van locatie Ooi van De Horizon in Doesburg. De basisschool gaat niet meer open vanwege een structureel dalend aantal leerlingen. Wat nu? De politiek weet het wel: maak er een ontmoetingscentrum van.

 • 20 Juli 2019 om 08:30

Onderzoek BDO naar jeugdhulp: Zevenaarse werkwijze rammelt op veel fronten

ZEVENAAR - De manier van werken bij de gemeente Zevenaar rammelt op veel fronten. Dat constateert adviesbureau BDO, dat onderzoek deed naar de oorzaken voor het miljoenentekort op onder meer hulp voor jongeren.

 • 20 Juli 2019 om 06:55
OuderDe Gelderlander - Liemers

Auto ramt hoekwoning in Babberich

BABBERICH - Op de Witte Kruis in Babberich heeft een automobilist vrijdag aan het eind van de middag een hoekwoning geramd. De bestuurder raakte hierbij gewond.

 • 19 Juli 2019 om 18:19

Brandende hooiwagen zorgt voor problemen in Kilder

KILDER - Op de Beekseweg in Kilder is brand ontstaan in een hooiwagen. Ook een deel van de berm is verbrand.

 • 19 Juli 2019 om 18:10

Groen licht voor woningbouw op plek buurtsuper

DOESBURG - Reinbouw uit Dieren mag huizen bouwen aan de Loddero in Doesburg. De gemeenteraad is akkoord met het nieuwe bestemmingsplan dat woningbouw mogelijk maakt. De voormalige buurtsupermarkt van de familie Derksen zal worden gesloopt.

 • 19 Juli 2019 om 18:06

Dit knipogende uiltje werd gered door de politie in Zevenaar

ZEVENAAR - Dienstbaar zijn tegenover mens en dier, dat is de taak voor de politie. Dus toen de nachtdienst van de agenten in Zevenaar begon donderdagavond en ze dit uiltje op de weg vonden, wisten ze precies wat ze moesten doen.

 • 19 Juli 2019 om 17:15

Verkeersdrukte rond Arnhem en Nijmegen door Vierdaagse en vakantie-uittocht neemt af

NIJMEGEN - De grote verkeersdrukte op de snelwegen in de regio Arnhem-Nijmegen neemt in de avondspits af. Op de A12 rond Arnhem staan in beide richtingen nog files. Ook op de A73 naar Nijmegen hoopt het verkeer zich op door een ongeluk.

 • 19 Juli 2019 om 11:07

Verkeersdrukte rond Arnhem en Nijmegen door Vierdaagse en vakantie-uittocht neemt iets af

NIJMEGEN - De snelwegen in de regio Arnhem-Nijmegen slibben vrijdagmiddag dicht. Op de A12 rond Arnhem staan in beide richtingen files. Ook op de A73 naar Nijmegen hoopt het verkeer zich op door een ongeluk en de Vierdaagse(feesten).

 • 19 Juli 2019 om 11:07

Kap dreigt voor het β€˜mooiste laantje van Montferland’

BEEK - Een flink deel van de bomen aan de Sint Jansgildestraat in Beek moet worden gekapt. Ruim dertig platanen moeten volgens de gemeente wijken.

 • 19 Juli 2019 om 14:55

Scouts via Duiven naar Amerika: cultuurverschillen ervaren tijdens Jamboree

DUIVEN - Scouts uit onder andere Doetinchem, Rheden en Arnhem stappen zondag in Duiven in de bus richting het vliegveld. De bestemming is Amerika, waar de World Scout Jamboree plaatsheeft.

 • 19 Juli 2019 om 13:35

Zwarte Cross heeft invloed op de bogenroute: minder jongeren bouwen mee

NIEUW-DIJK - Het zijn er dit jaar een paar minder: de traditionele schuttersbogen die op tal van plekken in Didam, Loil, Nieuw- en Oud-Dijk bij het jaarlijkse gildefeest worden geplaatst. Oorzaak? De Zwarte Cross.

 • 19 Juli 2019 om 10:38

Gemeente Montferland wil kerken behouden en β€˜subsidieert’ de aankoop

BRAAMT/ LOIL/ NIEUW-DIJK - Voor de aankoop van de kerken in de dorpen Loil, Nieuw-Dijk en Braamt stelt de gemeente Montferland tijdelijk een hypotheek beschikbaar. Alle Montferlandse dorpen krijgen 250.000 euro tot hun beschikking voor dorpsvernieuwing, de geldlening voor overname van de kerken loopt daarop vooruit.

 • 19 Juli 2019 om 07:02

Lange files op snelwegen rond Arnhem en Nijmegen na ongevallen en gestrande vrachtwagen

ARNHEM/ NIJMEGEN - Verschillende incidenten zorgden vanmiddag en begin van de avond voor lange files op de snelwegen rond Arnhem en Nijmegen. Het verkeer op de A12 liep al vroeg vast. Op de A50 stond aan het begin van de avond een flinke file.

 • 18 Juli 2019 om 15:41

Lange files op snelwegen rond Arnhem na ongeval en gestrande vrachtwagen

ARNHEM - Verschillende incidenten zorgen vanmiddag voor lange files op de snelwegen rond Arnhem. Het verkeer op de A12 liep al rond 15.30 uur vast door onder meer ongeluk bij Arnhem-Noord.

 • 18 Juli 2019 om 15:41

Voortekenen voor avondspits rond Arnhem ongunstig: nu al flinke vertragingen

ARNHEM - Het verkeer rond Arnhem loopt donderdag al rond 15.30 uur vast door onder meer ongeluk op de A12 bij Arnhem-Noord. Vanwege bergingswerkzaamheden van een vrachtwagen is de rechter rijstrook afgesloten in oostelijke richting.

 • 18 Juli 2019 om 15:41

Veel rookontwikkeling bij brand in schuur in Pannerden

PANNERDEN - In Pannerden woedde donderdagmiddag een brand in een schuur. De brandweer had de brand snel onder controle en er zijn geen gewonden gevallen.

 • 18 Juli 2019 om 14:23

Schutterij Sint Martinus Greffelkamp in Didam is booming

DIDAM - Schutterij Sint Martinus Greffelkamp barst uit haar voegen. Het clubgebouw aan de Manhorstweg in Didam is te klein om alle leden nog te kunnen huisvesten en wordt uitgebreid. De vereniging telt 375 leden en vijftig jeugdleden jonger dan 16 jaar. Daarvan lopen er aanstaande zondag ruim 200 mee bij het defilé tijdens het Didamse schuttersfeest.

 • 18 Juli 2019 om 09:30
❌