[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018De Gelderlander - Liemers

Politie maakt jacht op dieven van Mercedes-busjes in Arnhem en omgeving

ARNHEM - De politie in Arnhem-Zuid roept de hulp in van het publiek in verband met een reeks diefstallen van Mercedes Sprinters in Arnhem en omgeving. Daar zijn recent meerdere bestelbusjes van het Duitse merk gestolen, aldus de politie, die de jacht heeft geopend op Sprinter-dieven.

 • 15 November 2018 om 11:28

'Arno van Gradje' zingt grote hit nu met zijn eigen zoon

DOETINCHEM/ DOESBURG - Als jongen van 12 zong Tonny Magendans als Arno naast Gradje. Nu klinkt de hit ‘Pappie, ik zie tranen in uw ogen’ met zijn zoon Gino.

 • 15 November 2018 om 07:19

Nieuwe steunzender Montferland is feestje voor zendamateurs

ZEDDAM - Vanaf de Waddeneilanden tot in Emmerik direct met elkaar communiceren op één frequentie. Dat maak een nieuwe steunzender op de heuvel van hotel restaurant Het Montferland in Zeddam voor zendamateurs mogelijk.

 • 15 November 2018 om 07:10

Politieagenten opnieuw verdeeld: Steden in Oost-Nederland krijgen meer agenten

ARNHEM - De steden in Oost-Nederland krijgen meer politie. Enschede, Arnhem, Nijmegen en Ede krijgen extra agenten. Ook op het platteland zijn de teams aangepast.

 • 15 November 2018 om 06:53

Zakkende woningen, inklinkende klei: schade aan zeker 100 huizen

ZEVENAAR - Honderd Zevenaarders hebben zich tot nu toe gemeld bij actiecomité Zwik (zakkende woningen, inklinkende klei). Zij zijn gedupeerd door scheuren in de muren van hun huis of omdat hun woning is verzakt.

 • 15 November 2018 om 06:55
Gisteren β€” 14 November 2018De Gelderlander - Liemers

Archeologen zoeken bij Herwen naar sporen van de β€˜Drususdam’

HERWEN - Archeologen zoeken in Herwen naar sporen van een Romeinse legerplaats. Bij de Bijlandse Waard werden onder meer al een speld, aardewerk en sporen van een greppel blootgelegd.

 • 14 November 2018 om 20:20

Politie bestudeert camerabeelden na gewelddadige overval Westervoort

WESTERVOORT - De politie bestudeert momenteel camerabeelden die aanknopingspunten kunnen bieden in het onderzoek naar de gewelddadige woningoverval van vorige week in Westervoort. De beelden zijn overhandigd door een getuige, met wie de politie in de dagen na de overval heeft gesproken.

 • 14 November 2018 om 18:56

Bouw van derde buurtschap van Groot Holthuizen gaat starten

ZEVENAAR - In het nieuwe buurtschap De Stede in de Zevenaarse woonwijk Groot Holthuizen verrijzen de komende periode 86 nieuwe woningen. Verschillende ontwikkelaars gaan de eerste van drie fases realiseren. Komen dinsdag is de start.

 • 14 November 2018 om 14:59

Ouderen op les: 'Je moet het zelf maar uitvinden met je smartphone'

ZEVENAAR - Tijdens het mobieltjesproject in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert in Zevenaar geven derdeklassers van het Liemers College ouderen les in het gebruik van smartphones.

 • 14 November 2018 om 11:10

Spijkse bodem maakt Nederlandse historie zichtbaar: β€˜Vondsten beperkt, maar wel van belang’

SPIJK - Bij opgravingen in de Beijenwaard bij Spijk is een deel van de Nederlandse historie blootgelegd. Er zijn resten van een schans ontdekt bij het onderzoek dat nodig is voor de aanleg van de overnachtingshaven voor de binnenvaart.

 • 14 November 2018 om 07:22

Bouwbedrijven schrikken terug voor verlengen A15: β€˜Risico’s project te groot’

ARNHEM - Drie bouwbedrijven willen niet meer meedoen aan de aanbesteding van de A15. Heijmans, BAM en TBI hebben bekendgemaakt dat ze zich hebben teruggetrokken. Ze vinden de risico’s van het project te groot. Daarmee zijn er nog maar twee kandidaten over.

 • 14 November 2018 om 07:01

Westervoort is klaar met kattenoverlast

WESTERVOORT - Katten die hun behoefte in jouw tuin doen, vissen uit je vijver halen en vogels in je volière zo veel angst aanjagen dat ze van schrik zich dood vliegen tegen het gaas. Honden mogen dan op nummer 1 staan in de overlast top 10. Katten scoren ook hoog, weet Ciska Wobma van GroenLinks in Westervoort. Daarom heeft ze kattenoverlast op de agenda van de gemeenteraad gezet. Die praat er 27 november over.

 • 14 November 2018 om 06:55

Klaar met kattenoverlast in Westervoort

WESTERVOORT - Katten die hun behoefte in jouw tuin doen, vissen uit je vijver halen en vogels in je volière zo veel angst aanjagen dat ze van schrik zich dood vliegen tegen het gaas. Honden mogen dan op nummer 1 staan in de overlast top 10. Katten scoren ook hoog, weet Ciska Wobma van GroenLinks in Westervoort. Daarom heeft ze kattenoverlast op de agenda van de gemeenteraad gezet. Die praat er 27 november over.

 • 14 November 2018 om 06:55
OuderDe Gelderlander - Liemers

AZSV, DZC'68, DVC'26 en DZSV naar kwartfinale Achterhoek Cup

DOETINCHEM - AZSV, DZC'68, DZSV en DVC'26 bereikten dinsdagavond de kwartfinale van het toernooi om de Achterhoek Cup.

 • 13 November 2018 om 22:16

Doesburg heeft nu ook een eigen schildje voor rijksmonumenten

DOESBURG - Podium Acanthus heeft maandagavond het eerste Doesburgse rijksmonumentenschildje gekregen. Burgemeester Loes van der Meijs bevestigde het schildje tijdens de najaarsvergadering van de Monumentenvereniging.

 • 13 November 2018 om 19:04

Jongen (15) na nachtje in cel weer vrij na brute mishandeling in Duiven

DUIVEN - De 15-jarige jongen die vrijdag is opgepakt voor het bruut mishandelen van een andere tiener in Duiven, is na een nachtje in de cel zaterdag weer vrijgelaten. Hij is verhoord over het incident in het Horsterpark en de politie doet nu onderzoek.

 • 13 November 2018 om 17:54

Stel hoeft na brandstichting bij woning in Lobith de cel niet meer in

ARNHEM/ LOBITH - Een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw die in mei na een ruzie op de kermis brand stichtten in een woning in Lobith, zijn dinsdag veroordeeld tot vijftien maanden cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Daarnaast legde de rechtbank het tweetal een werkstraf op van 240 uur.

 • 13 November 2018 om 15:02

Ode aan het verdronken dorp Leuven, daar waar het water woest was

GROESSEN - Woensdag mogen inwoners van Groessen hun mening geven over een nieuw kunstwerk bij Leuven, het verdwenen dorp.

 • 13 November 2018 om 14:33

Huwelijk Theo Mennings en Loil duurt voort

LOIL - Trainer Theo Mennings is ook volgend seizoen trainer bij SV Loil. Hij begint dan aan zijn zesde seizoen bij de vereniging die uitkomt in de vierde klasse C van het zondagvoetbal.

 • 13 November 2018 om 13:12

CafΓ©s uit deze regio in middenmoot van Top 100

NIJMEGEN - Cafés uit deze regio die dit jaar hebben deelgenomen aan de Misset Horeca Café Top 100 zijn geëindigd in de middenmoot. De Piek in Boxmeer eindigde op plaats 43, café Annneke uit Wijchen kwam uit op 45.

 • 13 November 2018 om 12:12
❌