[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 April 2018De Gelderlander - Liemers

Beachcentre op complex Zevenaarse korfbalclub De Zwaluwen

ZEVENAAR – De Zevenaarse sportclubs De Zwaluwen, OBW en Labyellov gaan gezamenlijk een beachcentre aanleggen. De 33 bij 44 meter grote zandbak komt in sportpark Hengelder, op het terrein van De Zwaluwen.

 • 23 April 2018 om 17:00

Gezocht: Miss Triatlon Didam, maar Mister mag ook

DIDAM – Wie wordt de Miss Triatlon Didam 2018? Stichting Triatlon Didam is via haar Facebookpagina een zoektocht begonnen naar een nieuwe rondemiss. Volgens voorzitter Auke Rensen is die onmisbaar voor het jaarlijkse sportevenement.

 • 23 April 2018 om 13:37

Doesburgse buren boos over te hoge, moderne nieuwbouw

DOESBURG – Omwonenden van de Halve Maanweg in Doesburg zijn boos over nieuwbouwplannen op de plek van het oude kantoorgebouw van woningcorporatie Woonservice IJsselland. Het plan voor een woontoren dat de gemeente Doesburg heeft gepresenteerd is te hoog en te modern, vinden ze.

 • 23 April 2018 om 11:22

Handelsdock nieuwste gebouw op bedrijvenpark Seingraaf

DUIVEN – Gebiedsontwikkelaar City Developer-S koopt een kavel van ruim 9.000 vierkante meter op bedrijventerrein Seingraaf in Duiven. Dat ligt tussen de Rivierweg en de IJsseldijk. Dat bedrijf wil er Handelsdock opbouwen.

 • 23 April 2018 om 12:07

Doesburger aangehouden bij vechtpartij Arnhem

ARNHEM - De politie heeft zondag rond 03.00 uur fors opgetreden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

 • 22 April 2018 om 08:36

Buurt in Doesburg loopt te hoop tegen te hoge, moderne nieuwbouw

DOESBURG – Omwonenden van de Halve Maanweg in Doesburg zijn boos over nieuwbouwplannen op de plek van het oude kantoorgebouw van woningcorporatie Woonservice IJsselland. Het plan voor een woontoren dat de gemeente Doesburg heeft gepresenteerd is te hoog en te modern, vinden ze.

 • 23 April 2018 om 11:22

Rond de Liemers lopen op 71 kilometer wandelpad

ZEVENAAR/ TOLKAMER - Wandelliefhebbers kunnen vanaf nu de Liemers bekijken over een aaneengesloten pad van 71 kilometer. Dit zogeheten LiemersRond voert langs bijna alle plaatsen in de Liemers en maakt zelfs een kort uitstapje naar het Duitse Elten.

 • 23 April 2018 om 08:08

Vitens: water duurder door gif in weilanden

Consumenten betalen meer voor hun kraanwater omdat boeren het giftige bestrijdingsmiddel Roundup blijven gebruiken. Waterbedrijf Vitens, dat levert aan veel huishoudens in Oost-Nederland, maakt extra jaarlijks 15 miljoen euro aan bijkomende kosten om het grondwater te reinigen.

 • 23 April 2018 om 07:45

Zieke Adrian (7) krijgt Opkikkermedaille voor inzet voor andere zieke kinderen

ARNHEM/ DIDAM - ,,Hij heeft de hele tijd zitten stralen. Het was een echte verrassing voor hem, maar ook voor ons. We wisten van niks.’’

 • 23 April 2018 om 07:11
Gisteren โ€” 22 April 2018De Gelderlander - Liemers

Pittige bui verdrijft de warmte en zorgt voor enige overlast

NIJMEGEN - Een korte maar stevige bui heeft in grote delen van de regio zondag aan het einde van de middag een einde gemaakt aan de warmte van de afgelopen dagen. Dat ging op verschillende plekken gepaard met calamiteiten. Zo waaiden enkele bomen om.

 • 22 April 2018 om 18:54

Steak'm is niet ingewikkeld, wel goed

Wie stiekem ergens wil eten, moet niet bij Steak'm zijn. Het restaurant ligt in het dorpje Nieuw-Dijk, maar trekt opvallend veel volk.

 • 22 April 2018 om 07:28

Motorrijder gewond uit weiland bij Zeddam gehaald

ZEDDAM - Een motorrijder is op de Beekseweg in Zeddam gewond geraakt.

 • 22 April 2018 om 14:22

Schutters uit heel Montferland vieren feest in Didam

DIDAM - Vanuit alle dorpen van de gemeente Montferland waren de schutterijen naar Didam getogen voor het jaarlijks schuttersfestijn.

 • 22 April 2018 om 13:39

Actie in Doesburg: samen zonnepanelen aanschaffen

DOESBURG - Al meer dan honderd Doesburgers hebben zich gemeld voor een grote inkoopactie voor zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie.

 • 22 April 2018 om 07:55
OuderDe Gelderlander - Liemers

Struikelstenen in Doesburg blinken weer als goud

DOESBURG - De koperen struikelstenen in Doesburg, die herinneren aan de Joodse bewoners in een bepaald huis, glimmen weer.

 • 21 April 2018 om 14:08

Zevenaar zet in op toerisme met water en historie

ZEVENAAR/LOBITH - Zevenaar wil zich op toeristisch gebied onderscheiden. Dat is mogelijk door de focus op de rivieren te leggen en door de geschiedenis in beeld te brengen, denkt wethouder Belinda Elfrink, met onder meer toerisme in portefeuille.

 • 21 April 2018 om 09:41

Wat vind jij de mooiste straat van de Liemers?

Wat is de mooiste straat van de Liemers? De Gelderlander houdt een verkiezing en jij mag stemmen. Dat doe je door op de kaart hierboven de straten te bekijken, erover te lezen, en daarna hieronder op het stemformulier te klikken.

 • 21 April 2018 om 05:00

'Waarom ik de beste ben? Vraag het mijn leerlingen'

ZEVENAAR - De Arnhemse geschiedenisdocent Jan de Vries is doorgedrongen tot de laatste vijftien van de verkiezing 'beste geschiedenisleraar 2018' van het Rijksmuseum. Met humor, verhelderende anekdotes en wederzijds respect geeft de Vries sinds 2010 geschiedenisles op het Liemers College Heerenmäten in Zevenaar.

 • 21 April 2018 om 07:02

Wat is de mooiste straat van de Liemers?

Wat is de mooiste straat van de Liemers? De Gelderlander houdt een verkiezing en jij mag stemmen. Dat doe je door op de kaart hierboven de straten te bekijken, erover te lezen, en daarna hieronder op het stemformulier te klikken.

 • 21 April 2018 om 05:00

Inschrijving Grote Prijs van Elten weer geopend voor waaghalzen

HOCH-ELTEN - Wie eind juni een gooi wil doen naar de Grote Prijs van Elten kan zich daar nu voor opgeven. Daarvoor moet je je wel met een zeepkist van de Eltenberg -volgens de organisatie 'de hoogste berg aan deze zijde van de Oeral'- willen storten.

 • 20 April 2018 om 18:49
โŒ