[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Gelderlander - Liemers

IJsselbruggen in A12 moeten mogelijk vervangen worden

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen in de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.

 • 23 Maart 2019 om 06:55

IJsselbruggen op A12 moeten mogelijk vervangen worden

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen op de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.

 • 23 Maart 2019 om 06:55
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Gelderlander - Liemers

510 Belgen rijden iedere dag voor hun werk naar deze regio

NIJMEGEN - Op werkdagen pendelen 7.360 Duitsers en Belgen tussen hun woonplaats en hun werk in de Achterhoek of de regio Arnhem - Nijmegen. Het aantal werknemers van over de grens is het grootst in Zuid-Limburg: 12.740.

 • 22 Maart 2019 om 15:17

Grote treinstoring tussen Arnhem en Doetinchem door gebroken kabel opgelost

DOETINCHEM - De afgelopen uren reden er geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Dat laat vervoerder Arriva weten. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij en wordt het treinverkeer hervat.

 • 22 Maart 2019 om 13:04

Grote treinstoring tussen Arnhem en Doetinchem door gebroken kabel

DOETINCHEM - De komende uren rijden er geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Dat laat vervoerder Arriva weten. De verwachting is dat er zeker tot 14.30 uur geen treinen zullen rijden.

 • 22 Maart 2019 om 13:04

Montferland maakt pas op plaats met windturbines

DIDAM – De informatieavonden over het energieneutraal maken van de gemeente Montferland hebben niet de gewenste duidelijkheid opgeleverd. Weliswaar zijn Azewijn en de Didamse buurschap Greffelkamp er als plekken uitgerold die het meest voor de hand liggen om windturbines te plaatsen. Onduidelijk is gebleven onder welke voorwaarden die molens er mogen komen.

 • 22 Maart 2019 om 10:49

Iemand ten huwelijk vragen? Het kan op de Doesburgse scheurkalender

DOESBURG - Doesburg krijgt een eigen scheurkalender voor 2020. Wie dat wil, kan voor 100 euro een dag kopen. De opbrengst gaat naar de Grote of Martinikerk.

 • 22 Maart 2019 om 08:00

Te weinig bluswater voor Kasteel Huis Bergh, gebouw moet brandveiliger

’s-HEERENBERG - Kasteel Huis Bergh gaat het monumentale gebouw in 's-Heerenberg brandveiliger maken. Bij een controle van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is gebleken dat er maatregelen nodig zijn om het culturele erfgoed bij een grote brand beter te kunnen beschermen.

 • 22 Maart 2019 om 07:05

Scholenkoepel trekt portemonnee voor nieuwbouw aan Platanenlaan: nieuwe school mogelijk open in zomer van 2020

ZEVENAAR LiemersNovum trekt zelf de portemonnee om renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de basisscholen aan de Platanenlaan in Zevenaar mogelijk te maken. De raad van toezicht van de scholenkoepel geeft hier toestemming voor.

 • 22 Maart 2019 om 07:03
OuderDe Gelderlander - Liemers

Grote klappen voor SP in Liemers, VVD beperkt schade

ZEVENAAR/DOESBURG - De SP is in de gemeenten in de Liemers bij de verkiezingen extreem hard getroffen. De partij haalde bijna overal nog veel minder stemmen dan op basis van de landelijke cijfers verwacht mocht worden. Ook het CDA leverde relatief flink in. Forum voor Democratie scoorde in de Liemers bijzonder goed, de VVD verloor minder kiezers dan landelijk.

 • 21 Maart 2019 om 18:35

Vrijwel alles blijft bij het oude bij het Waterschap Rijn en IJssel

DOETINCHEM - In het bestuur van het Waterschap Rijn en IJssel blijft vrijwel alles bij het oude. De verkiezingen hebben precies twee zetels verschil opgeleverd. Het CDA daalt van 6 naar 5, de PvdA stijgt van 3 naar 4 zetels.

 • 21 Maart 2019 om 17:30

Afrit Grietse Poort bij Zevenaar op slot vanwege werkzaamheden

ZEVENAAR - Afrit Grietse Poort bij Zevenaar zit komende nacht op slot vanwege werkzaamheden. Vanaf donderdagavond half tien tot vrijdagochtend vijf uur is afrit 29 van de A12 dicht.

 • 21 Maart 2019 om 16:47

Nauwelijks verschillen na verkiezingen Waterschap Rijn & IJssel; PvdA en CDA wisselen van zetel

DOETINCHEM - De waterschapsverkiezingen in het gebied van Rijn & IJssel hebben nauwelijks verschillen gemaakt ten opzichte van de vorige verkiezingen. Het CDA blijft wel de grootste, maar verliest een zetel en gaat van 6 naar 5 zetels in het bestuur. De PvdA wint als enige een zetel en gaat van 3 naar 4 zetels.

 • 21 Maart 2019 om 16:43

Walking Football is beslist geen sullige sport voor watjes, bewijzen ze in Duiven

DUIVEN - Walking Football is beslist geen sport voor watjes, verzekert trainer Jac Willemsen op de velden van DDV Duiven. ,,Het heeft bij veel mensen een sullig imago, maar dat is onterecht. Het is behoorlijk intensief en na de training heeft iedereen de rug nat.”

 • 21 Maart 2019 om 15:08

Trimclub De Liemers veertig jaar: 'Na zo'n rondje smaakt de koffie extra lekker’

BEEK - Trimclub De Liemers bestaat veertig jaar. Joop van Emden, Bert Sambros en Louis van den Hoef zijn er nog steeds iedere zaterdag bij.

 • 21 Maart 2019 om 14:09

Oude bibliotheek in Zevenaar gaat verhuizen, nog één keer boeken inslaan

ZEVENAAR - Duizenden boeken pakken medewerkers van de bibliotheek in Zevenaar in tweehonderd blauwe kratten. Na ruim 45 jaar vertrekt de bieb van de Hooge Bongert. Morgen kunnen bezoekers er voor de allerlaatste keer terecht om boeken te lenen. Daarna is de bibliotheek in Zevenaar drie weken gesloten. Maandag 15 april opent de nieuwe bieb in Hal12, aan de Kerkstraat.

 • 21 Maart 2019 om 11:34

Duivenaren weten jeugdzorg goed te vinden

DUIVEN - Ouders uit Duiven weten beter de weg naar de jeugdzorg te vinden. Dat blijkt uit een enquête die is gehouden onder ouders en jongeren die gebruik maken van jeugdzorg.

 • 21 Maart 2019 om 10:23

'Forum' met afstand grootste in Westervoort, ook in Zevenaar de meeste kiezers

WESTERVOORT - Forum voor Democratie is met afstand de grootste partij van Westervoort geworden. Met 16,8 procent van de stemmen bleef de club van Thierry Baudet de VVD (13,7) ruim voor.

 • 21 Maart 2019 om 00:53

Bedrijven maken zich zorgen om verkeersdruk op 7Poort door komst van outlet

ZEVENAAR - Transportbedrijven op 7Poort zijn bezorgd over de komst van de outlet naar Zevenaar. Ondernemers vrezen volgens Logistiek Innovatiehuis Achterhoek en Liemers het vrachtverkeer op het bedrijvenpark en de bijna 2000 automobilisten die straks dagelijks het koopjescentrum bezoeken.

 • 21 Maart 2019 om 09:57

Speeltoestel verdwijnt uit kindrijke wijk: buurtbewoners moeten met plan komen

DUIVEN - En opeens haalden medewerkers van de gemeente een speeltoestel weg in de Duivense wijk de Nieuweling. ,,In een speeltuin waar veel kinderen spelen. Onbegrijpelijk’’, zegt buurtbewoner en vader Jordi van der Laak. ,,Want niemand hier in de buurt was op de hoogte gesteld door de gemeente.’’

 • 21 Maart 2019 om 07:00
❌