[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018De Gelderlander - Liemers

IJsbaan in de maak? Zet hem op onze kaart

Het gaat de komende dagen vriezen, en flink ook. Dat betekent ijs- en schaatspret. IJsmeesters zijn druk in de weer om schaatsbanen klaar te maken voor publiek. Niet alleen op speciaal geprepareerde terreinen, maar ook op pleintjes in woonwijken wordt water opgespoten om dit weekend te kunnen schaatsen.

 • 22 Februari 2018 om 10:39

Klachten en overlast melden via nieuwe app

ZEVENAAR/DUIVEN Overvolle prullenbakken, een kapotte lantaarnpaal of een omgewaaide boom? Inwoners van Duiven, Zevenaar en Westervoort kunnen het vanaf medio maart melden via de app Fixi.

 • 22 Februari 2018 om 08:32

Inwoners van Rijnwaarden zijn dik 200 euro duurder uit

ZEVENAAR - De inwoners van de voormalige gemeente Rijnwaarden betalen het komende jaar fors meer aan lokale lasten dan de mensen die in de voormalige gemeente Zevenaar wonen. Het gaat om dik 200 euro meer.

 • 22 Februari 2018 om 07:45

Zevenaar krijgt een expertisecentrum voor mantelzorg

ZEVENAAR - Voor wie meer wil weten over mantelzorg of zelf mantelzorg verleent, komt er een expertisecentrum in Zevenaar. Dat moet een verzamelpunt worden voor informatie, om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Zowel voor organisaties als inwoners van de gemeente Zevenaar.

 • 22 Februari 2018 om 07:15
OuderDe Gelderlander - Liemers

Harddrugs gevonden bij arrestatie verdachten drugshandel Doesburg

DOESBURG - Bij de arrestatie van twee verdachten van drugshandel in Doesburg disndag, is ook een partij drugs gevonden. Dat meldt de politie desgevraagd. Onderzocht wordt nog hoeveel en welke drugs het zijn, zeker is in ieder geval dat het om harddrugs gaat.

 • 21 Februari 2018 om 21:03

Bennie Jolink ontwerpt 'hΓΈkschoenen'

HUMMELO - Wie Bennie Jolink de komende tijd ziet lopen, ziet aan zijn voeten mogelijk een zeer opvallend paar schoenen. Op de blauwrode stappers met oranje veters staat 'høken' te lezen.

 • 21 Februari 2018 om 15:34

Man die meisje (10) om blootfoto’s vroeg hoeft cel niet meer in

ARNHEM – Een 34-jarige man uit Zevenaar die via social media een tienjarig meisje overhaalde seksueel getinte foto’s van zichzelf naar hem te sturen, hoeft de cel niet meer in. Wel moet hij zich laten behandelen in een kliniek.

 • 21 Februari 2018 om 16:53

Didammer opgepakt voor moord in Den Hoorn

DIDAM/ DEN HOORN - Een 40-jarige man uit Didam is vanmorgen thuis gearresteerd op verdenking bij betrokkenheid bij de dood van een 59-jarige inwoner van Den Hoorn. De man uit dat dorpje onder de rook van Delft lag maandagavond dood in zijn huis. Volgens de politie is hij vermoord.

 • 21 Februari 2018 om 16:20

Wilde gans blijkt toch best gewild: diepvries jager Jos is al leeg

GROESSEN - Ganzenjager Jos Bisselink uit Groessen is overspoeld door reacties van mensen die wilde gans willen eten. Ook de redactie van De Gelderlander kreeg meerdere reacties van lezers die gans willen bereiden. Bisselink laat weten dat zijn diepvries inmiddels leeg is.

 • 21 Februari 2018 om 16:07

Bennie Jolink ontwerpt 'hΓΈk-schoenen'

HUMMELO - Wie Bennie Jolink de komende tijd ziet lopen, ziet aan zijn voeten mogelijk een zeer opvallend paar schoenen. Op de blauwrode stappers met oranje veters staat 'høken' te lezen.

 • 21 Februari 2018 om 15:34

Jongens van 15 verdacht van gewelddadige overval op snackbar Westervoort

WESTERVOORT - Twee jongens van 15 jaar zijn deze week aangehouden voor de overval op snackbar Jacky's Place in Westervoort afgelopen weekend. De jongens werden dinsdag thuis in Didam aangehouden.

 • 21 Februari 2018 om 13:53

Stevige kritiek op centrummanager

ZEVENAAR Zevenaarse ondernemers uiten forse kritiek op het centrummanagement in Zevenaar.

 • 21 Februari 2018 om 07:58

School in Spijk sluit mogelijk in 2020

SPIJK De St. Willibrordusschool in Spijk sluit mogelijk op 1 augustus 2020. Stichting ProLes heeft dat voorstel ingediend bij de gemeente Zevenaar. ,,Het is nog geen gelopen koers", stelt Pieter-Jan Buhler, directeur van ProLes. ,,Maar we moeten binnenkort wel een besluit nemen."

 • 21 Februari 2018 om 07:45

Ondernemers in Rijnwaarden weigeren meer ozb te betalen

LOBITH - De ondernemers uit de voormalige gemeente Rijnwaarden weigeren om 40 procent meer onroerendzaakbelasting (ozb) te betalen, zoals burgemeester en wethouders van Zevenaar willen. De forse verhoging van de belasting is een gevolg van het gelijktrekken van de ozb in beide voormalige gemeenten.

 • 21 Februari 2018 om 07:15

Veertig varkens dood door gas in een stal Loerbeek

LOERBEEK - Veertig varkens zijn dinsdagavond om het leven gekomen, toen door gisting H2S-gas ontstond in de schuur aan de Groot Lobberikweg.

 • 20 Februari 2018 om 21:09

Rijkswaterstaat verlaagt kribben langs Pannerdensch Kanaal

PANNERDEN - Rijkswaterstaat gaat de kribben en oevers langs het Pannerdensch Kanaal verlagen. Daarover heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een besluit genomen. Door de verlaging van 38 kribben en 5 oevers daalt bij hoog water de waterstand met 5 centimeter in de Bovenrijn.

 • 20 Februari 2018 om 17:00

De Gelderlander lanceert Kieswijzer voor elke gemeente

NIJMEGEN - Dagblad De Gelderlander komt, samen met de andere regionale titels van de Persgroep, deze zaterdag met een gezamenlijke Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij is niet de inhoud van partijprogramma’s leidend, maar dat wat de inwoners belangrijk vinden.

 • 20 Februari 2018 om 16:12

Opnieuw aanhoudingen in Doesburg voor drugshandel

DOESBURG - In Doesburg zijn dinsdagochtend twee mannen van 27 en 31 jaar uit diezelfde plaats aangehouden in verband met een lopend onderzoek naar drugshandel. De twee werden gearresteerd op verschillende locaties, meldt de politie.

 • 20 Februari 2018 om 16:02

Klomp van De Graafschap besmeurd in kleuren van Go Ahead Eagles

DOETINCHEM - Een provocatie van supporters van Go Ahead Eagles? Het heeft er alle schijn van. De Graafschap speelt volgende week zondag de uitwedstrijd in de Adelaarshorst en vermoedelijk hebben fans uit Deventer alvast een voorschot op die wedstrijd willen nemen.

 • 20 Februari 2018 om 12:33

Rood-geel gespoten klomp provocatie GA-supporters?

DOETINCHEM - Een provocatie van supporters van GA Eagles? Het heeft er alle schijn van. De Graafschap speelt volgende week zondag de uitwedstrijd in de Adelaarshorst en vermoedelijk hebben fans uit Deventer alvast een voorschot op die wedstrijd willen nemen.

 • 20 Februari 2018 om 12:33
❌