[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019De Gelderlander - Liemers

Vliegtuigbom uit WO II die naast het spoor lag, wordt tot ontploffing gebracht in Pannerden

ZEVENAAR - De 500 pond wegende vliegtuigbom die dinsdagochtend werd aangetroffen naast de spoorlijn ten zuiden van Zevenaar, is 's middags tot ontploffing gebracht in Pannerden. De bom werd gevonden bij werkzaamheden aan het spoor, waarna de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in actie kwam.

 • 21 Mei 2019 om 07:56

Treinen rijden weer tussen Zevenaar en Wehl, bom wordt tot ontploffing gebracht in omgeving Pannerden

ZEVENAAR/ WEHL - Door de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog lag het treinverkeer tussen Zevenaar en Wehl dinsdagochtend stil, zo meldt vervoerder Arriva. Het treinverkeer werd tot iets voor twaalven gehinderd. Arriva zette bussen in.

 • 21 Mei 2019 om 07:56

Treinen rijden weer tussen Zevenaar en Wehl, bom wordt ontmanteld

ZEVENAAR/ WEHL - Door de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog ligt het treinverkeer tussen Zevenaar en Wehl stil, zo meldt vervoerder Arriva. Het treinverkeer wordt tot ongeveer 12.30 uur verhinderd, is een indicatie van spoorbeheerder ProRail.

 • 21 Mei 2019 om 07:56

Utrechters staan terecht voor serie plofkraken in Gelderland en Brabant

Samen met drie andere mannen zou voormalig kandidaat-raadslid van Stadsbelang Utrecht Steven K. (32, Utrecht) een criminele organisatie hebben gevormd die zich bezighield met plofkraken. Vandaag staat het vooral zwijgende kwartet terecht.

 • 21 Mei 2019 om 10:45

Man met twee kinderen net over de grens heeft mazelen

BOCHOLT - In de Duitse grensplaats Bocholt is een geval van mazelen opgedoken. Een mannelijke inwoner, vader van twee kinderen, heeft de ziekte waarschijnlijk in een Oost-Europees land opgelopen. Hij wordt in het ziekenhuis behandeld.

 • 20 Mei 2019 om 23:07

Bom uit Tweede Wereldoorlog legt treinverkeer Zevenaar - Wehl plat

ZEVENAAR/ WEHL - Door de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog ligt het treinverkeer tussen Zevenaar en Wehl stil, zo meldt vervoerder Arriva. Het treinverkeer wordt tot ongeveer 12.30 uur verhinderd, is een indicatie van spoorbeheerder ProRail.

 • 21 Mei 2019 om 07:56

Tussen Zevenaar en Wehl geen treinen door bom uit Tweede Wereldoorlog

ZEVENAAR/WEHL - Door het vinden van een bom uit de Tweede Wereldoorlog, ligt het treinverkeer tussen Zevenaar en Wehl stil, zo meldt de NS op haar website. Het treinverkeer wordt tot ongeveer 12.30 uur verhinderd. Dit is een indicatie van ProRail.

 • 21 Mei 2019 om 07:56

Waar moet geld van de gemeente naar toe? Duivenaren mogen dat zelf beslissen

DUIVEN - Waar moet de gemeente geld aan uitgeven? Inwoners van Duiven mogen dat zelf beslissen. In februari mochten ze dat voor het eerst. Als experiment. Zes projecten, bedacht door inwoners, hebben 25.000 euro om te verdelen. Nu komt er een vervolg, een tweede experiment, waarin opnieuw een zak geld te verdelen is.

 • 21 Mei 2019 om 07:41

HΓ©t sportjaar van Robin en Moor eindigt met WK hondenbehendigheid: β€˜Goed is niet goed genoeg’

WESTERVOORT/ KALKAR - Op commando’s van zijn baasje Robin Ploegmakers snelde bordercollie Moor zich naar de beste honden ter wereld. De plaatsing voor het WK hondenbehendigheid in Finland is voor het duo uit Westervoort de kroon op hun succesvolle samenwerking. ,,Dit is echt een teamsport.”

 • 21 Mei 2019 om 06:59

Zwaar landbouwverkeer blijft dwars door Zeddam rijden

ZEDDAM - Tractoren mogen niet op de rondweg om Zeddam rijden en moeten voorlopig door het centrum van het dorp hun weg blijven vinden.

 • 21 Mei 2019 om 06:44
Gisteren β€” 20 Mei 2019De Gelderlander - Liemers

Sloetski moet puzzelen in veldhospitaal Vitesse

ARNHEM - Vitesse is voor de return in de play-offs om Europees voetbal tegen FC Groningen veranderd in een veldhospitaal. Coach Leonid Sloetski moet door een waslijst aan blessures met zijn opstelling puzzelen. Mohammed Dauda is nog de enige fitte spits aan Arnhemse zijde.

 • 20 Mei 2019 om 14:04

Eurovisiesongfestival kan stad als Arnhem miljoenen opleveren

ARNHEM / AMSTERDAM - Met het binnenhalen van het Eurovisiesongfestival kan een Nederlandse stad als bijvoorbeeld Arnhem miljoenen euro’s aan de benodigde investeringen via toerisme terugverdienen.

 • 20 Mei 2019 om 12:51

De Bem in Zevenaar is de eerste schaakschool van Nederland

ZEVENAAR - De Zevenaarse basisschool De Bem richt zelf een schaakvereniging op. Dat gebeurt in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). De Bem wil zo de eerste schaakschool van Nederland worden.

 • 20 Mei 2019 om 12:06

Winstwaarschuwing voor Montferland

DIDAM – Montferland heeft in 2018 financieel prima op koers gezeten en 1,2 miljoen euro minder uitgegeven dan waar men was van uitgegaan. ,,Maar reken je niet rijk op basis van 2018, ik geef een winstwaarschuwing voor de komende periode’’, zegt wethouder Martin Som.

 • 20 Mei 2019 om 09:08

Buurt tegen Zonnepark Zevenaar: 'Hier passen geen panelen achter een hekwerk van twee meter hoog’

ZEVENAAR/OOY - Omwonenden zien niets in de plannen van Tomorrow Energy, dat aan de Leuffenseweg bij Ooy een zonneveld wil bouwen met een oppervlakte van ongeveer 13 hectare. Op verschillende manieren maken zij hun ongenoegen kenbaar over Zonnepark Zevenaar, zoals het plan heet.

 • 20 Mei 2019 om 07:01
OuderDe Gelderlander - Liemers

Motorrijder botst in Didam met auto en raakt gewond

DIDAM - Bij een ongeval in Didam is zondagavond een motorrijder gewond geraakt. Hij kwam in botsing met een auto op de Grevelkampsweg.

 • 19 Mei 2019 om 20:22

Bliksem slaat in, bewoners kunnen dak van huis in Lathum zelf blussen

LATHUM - Op de Meerkoet in Lathum heeft zondagavond korte tijd een brand gewoed in het dak van een woning. Dit gebeurde nadat de bliksem insloeg.

 • 19 Mei 2019 om 20:03

Schuttersgilden kleuren jubileum EMM Ooy-Zevenaar

ZEVENAAR/ OOY - Kleurrijke schutterijen en schuttersgilden uit de Liemers, met daarbij enkele gastverenigingen, gaven de verjaardag van EMM Ooy-Zevenaar zondag glans. De gastheer van het kringconcours en de schutterswedstrijden vierde het 125-jarig bestaan.

 • 19 Mei 2019 om 19:02

Gemeenteraad van Doesburg gist naar β€˜echte’ reden voor vertrek van Mulder

DOESBURG - Wat is de werkelijke reden voor het vertrek van Doesburgs wethouder Ellen Mulder? Donderdagavond maakte zij bekend op te stappen. De reden: een tekort van 375.000 euro voor onderhoud aan gemeentelijke gebouwen. Dat tekort zou de komende tien jaar oplopen tot 1,5 miljoen euro.

 • 19 Mei 2019 om 15:16

β€˜Songfestival in Arnhem zou fantastisch zijn voor de hele regio’

ARNHEM - Arnhem stelt zich kandidaat om in 2020 het Songfestival te organiseren. ,,Een fantastisch idee en een unieke kans voor de regio", zegt Jan van Hooijdonk namens de Koninklijke Horeca regio Arnhem.

 • 19 Mei 2019 om 12:03
❌