[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019De Gelderlander - De Vallei

Gemist? Dierenfoto's op de Veluwe en uitpuilende kerken in Wageningen

Deze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

 • 16 Juni 2019 om 11:00

Je kunt niet meer om de Jongerenraad van Ede heen

EDE - Op de kop af tien jaar is de Edese jongerenraad actief. Ze boekte successen als het skatepark bij De Peppel en de openluchtbioscoop Cinema in het park. Vier leden blikken terug en vertellen ook over de persoonlijke groei die ze doormaakten door de raad.

 • 16 Juni 2019 om 09:02
Gisteren β€” 15 Juni 2019De Gelderlander - De Vallei

Miljoenen om Nederland beter te beschermen tegen steekmuggen

WAGENINGEN/NIJMEGEN Een samenwerkingsverband van onderzoekers uit Wageningen, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht, de instituten RIVM en NVWA en de bloedbanken gaat uitzoeken hoe Nederland zich beter kan voorbereiden op de uitbraak van infectieziekten.

 • 15 Juni 2019 om 20:04

Brommerrijder gewond in Lunteren

LUNTEREN - Een brommerrijder is zaterdagavond uit de bocht gevlogen aan de Postweg in Lunteren. De bestuurder raakte daarbij gewond.

 • 15 Juni 2019 om 20:01

Hoed van Youp, pak van Matthijs, collier van Karin voor het goede doel

EDE - Wie trekt straks het maatpak van Matthijs van Nieuwkerk aan of speelt op de getekende ukelele van Brigitte Kaandorp? Attributen van bekende Nederlanders gaan maandagavond 17 juni onder de veilinghamer in Cultura Ede. De opbrengst is voor projecten voor vrouwen en meisjes in moeilijke omstandigheden.

 • 15 Juni 2019 om 19:10

VerhalenArk voelt zich welkom in Wageningen

WAGENINGEN - De VerhalenArk vol bijbelse taferelen voelt zich welkom in Wageningen. ,,Zeker met de feestdagen was er flink wat aanloop‘’, zegt Mirjam Schepik van de Ark. ,,We voelen ons hier welkom.’’

 • 15 Juni 2019 om 16:20

Micro-avontuur

Er bestaat een foto van mij dat ik huilend, of nee krijsend, op de schoenen van mijn vader voor het tuinhek sta. Ik ben twee jaar oud en ik ben boos dat ik niet de grote wereld in mag stappen.

 • 15 Juni 2019 om 15:02

Burgemeester Ede bezorgd over onderbrengen twee kinderen bij β€˜geradicaliseerde grootvader’

EDE - Twee kinderen van een veroordeelde Syrië-gangster onderbrengen bij hun grootouders in Ede, terwijl er een vermoeden bestaat dat de grootvader IS-sympathisant is. Burgemeester René Verhulst van Ede is daar niet blij mee en maakt zich zorgen om de twee kleine kinderen.

 • 15 Juni 2019 om 14:07

Snapshot Hoge Veluwe: al twee miljoen foto’s bekeken en geΓ―dentificeerd

OTTERLO - Een jaar geleden startte Snapshot Hoge Veluwe. Inmiddels hebben vrijwilligers al twee miljoen foto's bekeken en de dieren erop geïdentificeerd.

 • 15 Juni 2019 om 11:01

350 studentenkamers erbij op de Marijkeweg in Wageningen

WAGENINGEN - De plannen voor de nieuwbouw van liefst 350 nieuwe studentenkamers op de hoek Marijkeweg/Binnenhaven in Wageningen krijgen vorm. De Wageningse politiek buigt zich maandag voor het eerst over de plannen.

 • 15 Juni 2019 om 07:02
OuderDe Gelderlander - De Vallei

Terrassen horecaplein Veenendaal uitgebreid

VEENENDAAL - Het terras van het horecaplein aan de Tuinstraat en de J.G. Sandbrinkstraat in Veenendaal wordt uitgebreid. De gemeente haalt de 'fietsnietjes' die op het plein staan aankomende maandag weg om ruimte te maken voor meer terrassen.

 • 14 Juni 2019 om 20:03

Edese β€˜Max Verstappen’ (83) wint NK Scootmobiel: ,,Ik heb niet eens zo'n ding”

EDE - Ton Harlaar won het NK Scootmobiel op het circuit in Zandvoort. De krasse Edenaar (83) had niet verwacht dat hij zou winnen.

 • 14 Juni 2019 om 19:01

Enkele lichtpuntjes voorkwamen erger bij GVVV

VEENENDAAL - GVVV sloot het seizoen af op de tiende plek. Zo bleef Veenendaalse tweede divisionist ver achter bij de verwachtingen. Een terugblik op een zeer wisselvallig jaar.

 • 14 Juni 2019 om 16:01

Tijd voor iets lekkers tijdens de Edese avondvierdaagse

EDE - De avondvierdaagse is een jaarlijks evenement dat ook in Ede nooit lijkt te vervelen. Nog altijd gillen alle kinderen in de Bospoort-tunnel en nog altijd is er een plek waar de scholen de kinderen bevoorraden, ook al nemen ze vaak zelf ook allerlei lekkers mee.

 • 14 Juni 2019 om 15:20

Gevangenisstraf geΓ«ist voor misbruik dochter (12)

ARNHEM - ,,Ik had een verkeerde adoratie ontwikkeld voor mijn dochter.” Aldus een 59-jarige Edenaar tegen wie vrijdag een gevangenisstraf werd geëist van 22 maanden voor het seksueel misbruiken van zijn dochter.

 • 14 Juni 2019 om 13:26

Edese post voortaan elektrisch bezorgd

EDE - Postbezorgers in Ede-stad brengen hun brieven en kaarten voortaan rond met de elektrische fiets of bakfiets. Na Zeist is Ede de tweede stad in Nederland waar dit gebeurt.

 • 14 Juni 2019 om 13:46

Sporten en piano spelen voor moeder en dochter in Wageningen

WAGENINGEN - Er is heel veel waar moeder Laura en dochter Kim Zuuring gelukkig van worden, zeggen ze terwijl ze gezellig samen aan het winkelen zijn op de woensdagmarkt in Wageningen.

 • 14 Juni 2019 om 12:17

Meerdere auto's bekrast en vernield in Rhenen, β€˜Zou er iemand boos zijn?’

RHENEN - Een flinke deuk in de raamstijl en een gebarsten ruit; zo trof de Rhenense Nadia Laila vrijdagochtend haar auto aan. Stomverbaasd was ze, vooral omdat haar auto – en die van van haar vader en buurvrouw – donderdag al waren bekrast.

 • 14 Juni 2019 om 11:43

Radio 2-dj Jan Willem-Roodbeen zwemt stukje met Van der Weijden mee

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte doen, net zoals de videoredactie van deze site, volgende week live verslag van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Vanuit Friesland volgen de NPO Radio 2-dj's de recordpoging van de zwemmer op de voet.

 • 14 Juni 2019 om 11:27

GemeenteBelangen Ede breekt met raadslid Ellen Wijnsouw

EDE GemeenteBelangen Ede heeft de samenwerking met raadslid Ellen Wijnsouw beëindigd. Of ze haar raadszetel ook opgeeft, is nog niet bekend. Wijnsouw wil daar na het weekeinde meer duidelijkheid over geven.

 • 14 Juni 2019 om 10:38
❌