[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Augustus 2020De Gelderlander - De Vallei

Pallet met chloortabletten raakt oververhit in Veenendaal: mogelijk geuroverlast

Op de Turbineweg in Veenendaal is de brandweer een pallet met chloortabletten aan het koelen. Deze raakte oververhit en veroorzaakte een chemische reactie. De brandweer doet metingen in de omgeving.

 • 5 Augustus 2020 om 21:19

β€˜Zilver’ voor de Van de Zandschulp

AMSTELVEEN - Veenendaler Botic van de Zandschulp heeft op het NK tennis in Amstelveen net de dubbeltitel misgelopen. Aan de zijde van zijn Davis Cup-ploeggenoot Tallon Griekspoor leek hij op weg naar de hoofdprijs. Maar de tegenstanders, de dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel, toonden zich net iets taaier: 2-6, 6-3, 10-8.

 • 5 Augustus 2020 om 19:15

Nico van Laar is vreemde eend in de bijt

RHENEN/LUNTEREN - De selectie van Lunteren heeft komend seizoen een vreemde eend in de bijt. Nico van Laar (31) verruilde onlangs ‘zijn’ VVA voor Lunteren. Een opmerkelijke overgang, aangezien de tweedeklasser juist weer een Lunters gezicht wil tonen. ,,Jonkie Paays zit tegenwoordig in de technische commissie”, geeft de verdediger uit Rhenen aan. ,,Met Jonkie heb ik bij VVA nog samengespeeld. Dat is voor mij de link met Lunteren.”

 • 5 Augustus 2020 om 18:57

Hoe passeer je elkaar op de smalle fietspaden bij Ede?: β€˜Toon begrip voor elkaar’

EDE - Houd rekening met elkaar op het fietspad. Die oproep doet de Fietsersbond. ,,Je moet elkaar de ruimte geven’’, zegt Leo Langeveld van de afdeling Ede. ,,Toon begrip voor elkaar, want dan kan er veel meer.’’

 • 5 Augustus 2020 om 17:45

Vrouw raakt gewond na botsing met lijnbus in Wageningen

WAGENINGEN - Een bestuurster van een personenauto is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een lijnbus in Wageningen. De is vrouw per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • 5 Augustus 2020 om 16:00

Een verborgen juweeltje in de Utrechts Heuvelrug: β€˜Je voelt het, hier Γ­s iets’

Nederland telt talloze ‘krachtplekken’, katalysatoren die je interne spiritualiteit kunnen activeren, meent Henk Ganzeboom (63). De Heimenberg bij Rhenen is zo’n plek.

 • 4 Augustus 2020 om 19:00

Veenendaalse Harmonie Caecilia krijgt 5000 euro voor nieuwe instrumenten en concertkledij

VEENENDAAL/EDE - De Veenendaalse Harmonie Caecilia heeft 5000 euro ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. De muziekvereniging heeft het geld gebruikt om nieuwe instrumenten en concertkledij te kopen.

 • 5 Augustus 2020 om 14:53

Deze vermiste hond heeft al bijna 2000 kilometer gelopen; Zoekgroep Gelderse Vallei probeert hem te vangen

Reizen door West-Europa. Voor veel mensen klinkt het als een leuke stedentrip. Met de trein of auto kriskras van hot naar her. Voor een loslopende hond is het al maanden werkelijkheid. Een Bretonse Spaniël liep van het Zwitserse Basel naar Didam, en is nog altijd spoorloos.

 • 5 Augustus 2020 om 14:46

Vakantiegangers uit oranje of rood gebied na terugkomst niet welkom als bezoeker Ziekenhuis Gelderse Vallei

EDE - Mensen die op vakantie zijn geweest op plekken waar code oranje of rood voor het coronavirus geldt, zijn pas welkom in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede nadat ze twee weken in quarantaine zijn geweest. Operaties gaan wel door.

 • 5 Augustus 2020 om 11:15

Brandweer is alert op natuurbranden op de Veluwe nu er een hittegolf aankomt

EDE - De brandweer is alert op natuurbranden op de Veluwe nu de temperaturen oplopen en er een hittegolf aan komt. De gegevens van de vier meetstations die verspreid over de Veluwe staan worden dagelijks uitgelezen. En de brandweer houdt nauw contact met natuurbeheerders zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

 • 5 Augustus 2020 om 09:38

Zeldzaam vogeltje bereidt zich op geheime plek op de Utrechtse Heuvelrug voor op vlucht van 10.000 kilometer

Het is het grootst bewaarde geheim van de Utrechtse Heuvelrug en omstreken. Ergens, vermoedelijk verscholen in een struikgewas op het Leersumse Veld, houdt zich een kleine, zevenkoppige vogelfamilie schuil. Het is voor het eerst in jaren dat de uiterst zeldzame Grauwe klauwieren zijn ‘gespot’ in het gebied - maar dat is ook vogelspotters niet ontgaan. En precies om díe reden is de locatie van de familie klauwier top secret.

 • 5 Augustus 2020 om 08:00

Politie Ede zoekt eigenaar rozijnenbroodjes

EDE - De politie is op zoek naar de eigenaar van gestolen ingevroren zelfgemaakte (rozijnen)broodjes. De dieven waren ook in het bezit van ingevroren kipfilet, gehakt, een slijptol, een schroevendraaierset, en een accu-schroefboormachine met een sticker er op met ‘kapot’.

 • 5 Augustus 2020 om 08:27

β€˜Dat wij mensen grote invloed hebben op de flora is wel zeker’

In deze tijd van het jaar domineren de gele bloemen, maar andere bloemkleuren geven mooie accenten. Zo heeft bont kroonkruid uitbundige roze bloemhoofdjes.

 • 5 Augustus 2020 om 08:25

PatiΓ«nten ziekenhuis Gelderse Vallei blij met thuis meten: β€˜In het ziekenhuis ben ik zenuwachtiger’

EDE - ,,Ik vind het perfect. Want als ik naar het ziekenhuis moet, ben ik toch zenuwachtiger dan wanneer ik rustig thuis kan meten”, zegt Hans Peter Meijers (51) uit Barneveld. Meijers is één van de zestig patiënten van Ziekenhuis Gelderse Vallei die meedoen aan een proef waarbij ze thuis hun eigen gezondheid meten en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven voor controle.

 • 5 Augustus 2020 om 06:55
Gisteren β€” 4 Augustus 2020De Gelderlander - De Vallei

DOVO krijgt ook van Kozakken Boys een lesje

VEENENDAAL - Derde divisionist DOVO verloor dinsdagavond in Veenendaal het oefenduel tegen het één klasse hoger spelende Kozakken Boys: 1-4. De Veenendaalse voetballers kregen zaterdag ook al een lesje van tweededivisionist IJsselmeervogels (1-3).

 • 4 Augustus 2020 om 22:10

Friet- en bapaodief in Ede: politie heeft verdachte in beeld

EDE - Een juten zak vol diepvriesfriet, bapao van rund en een kipmaaltijd: dat vond de politie onlangs in Ede. De diepvriesproducten zijn waarschijnlijk van diefstal afkomstig. Ook hebben agenten een verdachte in beeld, laat de politie dinsdag weten op Facebook.

 • 4 Augustus 2020 om 20:07

Wie kleurige dahlia’s wil hebben moet bij Jan en Marijke uit Wageningen zijn

WAGENINGEN - De dahlia’s in de tuin van Jan en Marijke Agterberg langs de Buissteeg in Wageningen schitteren in al hun kleurenpracht.

 • 4 Augustus 2020 om 17:44

Bizar: twee alpaca’s gestolen van Voorthuizense camping

Twee alpaca’s blijken in de nacht van donderdag op vrijdag te zijn gestolen van de camping Beloofde Land in Voorthuizen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

 • 4 Augustus 2020 om 17:42

Zo vies (of schoon) is jouw favoriete zwemwater

Goed nieuws! Gelders zwemwater wordt steeds schoner. De laatste jaren wordt de kwaliteit van plassen en rivieren waar gezwommen mag worden in de regio namelijk steeds vaker met ‘uitstekend’ of ‘goed’ beoordeeld door het Europees Milieuagentschap (EEA).

 • 4 Augustus 2020 om 14:47

Streep door populaire sinterklaasintocht in Rhenen: β€˜Corona heeft ons de das om gedaan’

RHENEN - De sinterklaasintocht in Rhenen gaat dit jaar niet door. ,,Dat vinden we verschrikkelijk’’, zegt Gerrit Roelofsen van de ondernemersvereniging. ,,Corona heeft ons de das omgedaan.’’

 • 4 Augustus 2020 om 13:39
❌