[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020De Gelderlander - De Vallei

Edese boa naar het ziekenhuis na geweld bij aanhouding, ook collega gewond

EDE - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Ede moest zaterdag naar het ziekenhuis nadat hij een hoofdwond had opgelopen bij een aanhouding. Ook zijn collega kwam met kneuzingen aan hand en pols niet ongeschonden uit de strijd.

 • 26 Mei 2020 om 15:05

Auto wil afslaan en rijdt fietsster aan die rechtdoor rijdt: licht gewond

VEENENDAAL - Een fietsster is dinsdagmiddag licht gewond geraakt bij een ongeluk op de Smalle Zijde in Veenendaal. Daar ging een auto rechtsaf richting benzinestation terwijl de fietsster rechtdoor reed.

 • 26 Mei 2020 om 14:28

Veerkrachtige Rhenense familie Ghusen staat centraal in documentaire

RHENEN - Met de korte documentaire ‘Leven in Al Orzaal’ willen Veerle Bos en Sammie Leermakers de veerkracht laten zien van de familie Ghusen, die in Rhenen een Libanees restaurant runt.

 • 26 Mei 2020 om 12:56

Zoon die voor derde keer scheurt in pa’s auto met drugs op is er gloeiend bij

EDE - Voor de derde keer werd hij betrapt op rijden onder invloed van drank en drugs, mogelijk amfetamine of xtc. Hij was zijn rijbevoegdheid al kwijt. Dus mocht hij helemaal niet rijden. Dit keer moest hij ook de auto inleveren. Die overigens van zijn pa was.

 • 26 Mei 2020 om 10:46

Hooikoorts gaat piekperiode in: ruim twee miljoen Nederlanders krijgen flink last

WAGENINGEN - Het hooikoortsseizoen begint deze week aan een piekperiode. Volgens de Wageningen Universiteit zullen ruim twee miljoen Nederlanders met een graspollenallergie ernstige hooikoortsklachten gaan ondervinden.

 • 26 Mei 2020 om 10:37

Bijna verdwenen en eeuwenoud gewas krijgt nieuw leven op de Wageningse Berg

WAGENINGEN/RENKUM - Grijs Brabants zandboekweit bestond alleen nog maar uit een paar kilo zaadjes in enkele historische zaadbanken. Maar het eeuwenoude gewas is vrijdag en maandag weer ingezaaid op de ecologische akkers in Wageningen.

 • 26 Mei 2020 om 10:01

Jan Pieter van der Schans (28) voorgedragen als nieuwe wethouder in Ede

EDE - Edenaar Jan Pieter van der Schans (28) is door de CDA-fractie voorgedragen als nieuwe wethouderin de gemeente Ede. Van der Schans was zes jaar gemeenteraadslid voor het CDA waarvan bijna vijf jaar fractievoorzitter.

 • 26 Mei 2020 om 09:35

Koopzondagen keren weer terug in de Vallei

VEENENDAAL - De koopzondagen keren weer terug in de Vallei. In Wageningen wordt de eerste koopzondag sinds de coronacrisis op 7 juni gehouden, in Veenendaal is de eerste op 28 juni. Ede heeft de koopzondag nooit aan banden gelegd, maar toch waren daar veel winkels gesloten. Nu doen er steeds meer mee.

 • 26 Mei 2020 om 08:30

Buren na inval Ede: β€˜We laten ons niet afschrikken, het is hier prima wonen’

EDE - Een grootscheepse inval aan de Elleboog in Ede. Onder het toeziend oog van de buren haalt de politie grote hoeveelheden illegaal materiaal weg. En levensgevaarlijk vuurwerk. Zijn de buren erg onder de indruk? Nee, hoor. ,,We laten ons niet afschrikken.”

 • 26 Mei 2020 om 07:02
Gisteren β€” 25 Mei 2020De Gelderlander - De Vallei

Pontjes hele zomer uit de vaart: β€˜Je kunt vrijwilligers geen dubbele diensten laten draaien’

De ‘blije bootfamilie’ zegt met pijn in het hart ‘nee’ tegen werken op de pontjes in het rivierengebied deze zomer. De veelal oudere kaartverkopers en schippers, allemaal vrijwilligers, denken dat het risico op een virusbesmetting te groot is.

 • 25 Mei 2020 om 19:49

β€˜Verdachte van uitbuiten van vrouwen zet getuigen onder druk zodra hij vrijkomt’

Een 37-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Roemenië blijven voorlopig vastzitten op verdenking van mensenhandel. Ze zouden tien jonge vrouwen uit Roemenië en Moldavië onder valse voorwendselen naar onder meer Nijmegen, Arnhem, Velp en Ede hebben gebracht om ze daar tot prostitutie te dwingen.

 • 25 Mei 2020 om 19:29

Veenendaal heeft nu ook een teststraat voor corona

VEENENDAAL - Veenendaal heeft sinds vandaag een coronateststraat. Die is geopend bij de voormalige Ritmeesterfabriek in Veenendaal.

 • 25 Mei 2020 om 19:05

Woninginbrekers Veenendaal bedreigden bewoner (85) met wapen, verdachte aangehouden in Ede

VEENENDAAL - De twee mannen die in de nacht van zaterdag op zondag in een woning inbraken aan de Tinneweide in Veenendaal, bedreigden de 85-jarige alleen wonende bewoner met een wapen. Eén verdachte is uiteindelijk in Ede aangehouden.

 • 25 Mei 2020 om 16:57

Inval in Ede: hele voorraad leverancier wietkwekerijen en levensgevaarlijk vuurwerk in beslag genomen

EDE - Bij een bedrijf aan de Elleboog in Ede heeft de politie deze maandagochtend een inval gedaan. Daarbij is uit het bedrijfspand een grote hoeveelheid spullen in beslaggenomen en in een vrachtwagen afgevoerd. Het gaat om benodigdheden voor het telen van hennep. Ook werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.

 • 25 Mei 2020 om 13:52

Treinen op Valleilijn gaan weer rijden volgens dienstregeling: mondkapje verplicht

De treinen op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen gaan vanaf zondag 31 mei weer rijden volgens dienstregeling.

 • 25 Mei 2020 om 15:01

Lunterse wijkagenten maken zich zorgen om rijden onder invloed: β€˜Denk na voor je op pad gaat’

LUNTEREN - Ze werden opgetrommeld bij diverse zware verkeersongevallen in het Edese buitengebied. De Lunterse wijkagenten Ilco de Ruijter en Bart Bosman zien tot hun afgrijzen dat er vaak alcohol in het spel was.

 • 25 Mei 2020 om 14:31

Politie neemt vrachtwagen vol benodigdheden hennepteelt en gevaarlijk vuurwerk in beslag bij inval in Ede

EDE - Bij een bedrijf aan de Elleboog in Ede heeft de politie deze maandagochtend een inval gedaan. Daarbij is uit het bedrijfspand een grote hoeveelheid spullen in beslaggenomen en in een vrachtwagen afgevoerd. Het gaat om benodigdheden voor het telen van hennep. Ook werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.

 • 25 Mei 2020 om 13:52

De analoge Olympus van Hans blijkt gewild: β€˜De eerste belde om 06.15 uur, ik schrok me rot’

WAGENINGEN - Hans Spits (75) uit Wageningen maakt al zijn hele leven lang foto's. Van natuurfoto's tot historische gebouwen: hij is altijd op zoek naar het perfecte plaatje. Al jaren gebruikt hij een digitale camera, zijn oude analoge camera stond op zolder te verstoffen.

 • 25 Mei 2020 om 11:45

Politie neemt vrachtwagen vol illegale benodigdheden hennepteelt en vuurwerk in beslag bij inval in Ede

EDE - Bij een bedrijf aan de Elleboog in Ede heeft de politie deze maandagochtend een inval gedaan. Daarbij is uit het bedrijfspand een grote hoeveelheid spullen in beslaggenomen en in een vrachtwagen afgevoerd. Het gaat om benodigdheden voor het telen van hennep. Ook werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.

 • 25 Mei 2020 om 13:52

Politie doet inval bij leverancier benodigheden wietkweek in Ede

EDE - Bij een bedrijf aan de Elleboog in Ede heeft de politie deze maandagochtend een inval gedaan. Daarbij is uit het bedrijfspand een grote hoeveelheid spullen in beslaggenomen en in een vrachtwagen afgevoerd. Het zou daarbij vooral gaan om benodigdheden voor het kweken van hennep.

 • 25 Mei 2020 om 13:52
❌