[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018De Gelderlander - De Vallei

Ook dit jaar Theaterkijkers in Edese schouwburg Cultura

EDE - Hoe krijg je jongeren in het theater en hoe zorg je ervoor als ze een keer zijn geweest dat ze blijven komen? Daarvoor bedacht de Edese schouwburg Cultura de zogeheten Theaterkijkers.

 • 15 Augustus 2018 om 21:09

Burgemeester RenΓ© Verhulst van Ede: 'Ik ga zelfs onderdeel uitmaken van de Heide-optocht'

EDE - Het is allemaal nieuw voor René Verhulst. Sinds 8 september vorig jaar is hij burgemeester van Ede, dus de Heideweek heeft hij nog niet meegemaakt. Hij ziet er, net als de Heidekoningin, wel naar uit.

 • 15 Augustus 2018 om 19:21

Niemand weet waarom Leersums bloemistenpaar vastzit in Turkse cel

Heel Leersum maakt zich zorgen over het echtpaar John en Henny Achterberg dat begin deze week op Istanbul Atatürk Airport in Turkije is gearresteerd. De eigenaren van de bloemenzaak aan de rand van het dorp zitten nog steeds vast, maar niemand in het dorp heeft enig benul waarom. De autoriteiten hullen zich volledig in stilzwijgen.

 • 15 Augustus 2018 om 18:40

Waarom hangt de vlag op de Cuneratoren in Rhenen halfstok?

RHENEN - De vlag aan de Cuneratoren in Rhenen hing woensdagmiddag halfstok. Was er iets ergs gebeurd in de stad?

 • 15 Augustus 2018 om 16:46

Geertesteeg in Rhenen gaat nog even dicht

RHENEN - Een deel van de Geertesteeg in Rhenen gaat donderdag 23 augustus, buiten de spits, even dicht. Dit vanwege het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag.

 • 15 Augustus 2018 om 15:20

Bloemistenpaar zit in Turkse cel, Nederlands consulaat springt bij

LEERSUM - Het Leersumse echtpaar John en Henny Achterberg dat in Turkije in de cel zit, wordt bijgestaan door het Nederlandse consulaat in Istanbul. „Er is contact, we hopen later op de dag meer duidelijkheid te kunnen geven over de situatie”, zegt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

 • 15 Augustus 2018 om 15:01

Veenendaalse dj Headhunterz haalt bakzeil in zaak tegen 'sjoemelfiscalist'

VEENENDAAL - De belastingadviseur die was aangeklaagd door de Veenendaalse dj Headhunterz (Willem Rebergen), heeft volgens de rechter naar eer en geweten gehandeld. Rebergen (32) werkte vanaf 2012 twee jaar samen met de fiscalist en kreeg naderhand enorme belastingaanslagen in de bus.

 • 15 Augustus 2018 om 12:57

Modezaak Zoetemint heeft er in Wageningen broertje bij voor mannen

WAGENINGEN - Zoetemint, de in december geopende modezaak voor vrouwen aan de Hoogstraat in Wageningen, heeft er een broertje bij. Vorige week is Zoetemint Men geopend, een zaak voor 'modebewuste mannen' op Junusstraat 5.

 • 15 Augustus 2018 om 10:39

Manon Derksen vertrekt bij Wageningen45

WAGENINGEN - Manon Derksen (37) vertrekt als directeur bij Wageningen45. Derksen is twee jaar lang directeur geweest van Wageningen45 oftewel het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen.

 • 15 Augustus 2018 om 10:06

Met golfkarretje naar de Grebbelinie

RENSWOUDE - De plaatsing van nieuwe tunnels onder de spoorlijn bij Veenendaal heeft volgende week ook consequenties voor Bezoekerscentrum Grebbelinie en restaurant Grebbelounge. Er wordt een golfkarretje ingezet.

 • 15 Augustus 2018 om 09:27

De Heidekoningin kan niet wachten op de opening van de Heideweek

EDE - De Heideweek in Ede staat op punt van beginnen. Waar zien de Heidekoningin en de voorzitter van de organisatie speciaal naar uit?

 • 15 Augustus 2018 om 07:54

Opluchting voor sporters Γ©n Noordwest Wageningen: de horeca is weer open

WAGENINGEN - De sporters in sporthal de Aanloop en de 4.715 inwoners van de Wageningse wijk Noordwest hebben het sinds eind 2017 zonder horeca moeten doen: maar vader John en zoon Kevin Hu zetten er nu de schouders onder. En daarmee is het buurtwinkelcentrum Noordwest weer helemaal gevuld.

 • 15 Augustus 2018 om 06:56

Lange zwembadverboden in Arnhem en Nijmegen vormen uitzondering

ARNHEM/ NIJMEGEN - Twee Gelderse zwembaden hebben in anderhalve week tijd een zwembadverbod voor meerdere jaren uitgedeeld. Opvallend. Uit een rondgang langs zwembaden in de regio blijkt dat een ontzegging voor een langere tijd niet vaak meer voorkomt.

 • 14 Augustus 2018 om 23:34
OuderDe Gelderlander - De Vallei

Voor de lekkerste wijn van Gelderland volg je gewoon de borden

Een Gelderse Wijnroute, langs de lekkerste wijnen van deze provincie, is in de maak. Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland ontwikkelt de themaroute om toeristen kennis te laten maken met de beste wijnen van Gelderland. Medio volgend jaar moet het bewegwijzerde traject klaar zijn.

 • 14 Augustus 2018 om 22:42

Bennekommers bedenken 'Ik bennekom'-shirt

BENNEKOM - Ze zijn Bennekommers en daar zijn ze trots op. Daarom bedachten Onno Feith, Joran Lammers, Jules Stuyt en Quirijn Stuyt een manier om hun trots te tonen. Het werd een T-shirt met de tekst 'Ik bennekom'.

 • 14 Augustus 2018 om 21:32

Ik zie mijn kinderen graag rond keutelen in Rhenen

RHENEN - De Rhenense Maaike Budding begint te stralen als haar op straat gevraagd wordt wat haar gelukkig maakt: ,,Ach, dat zijn natuurlijk mijn beide kinderen. Ze zijn nu 10 maanden en 2 jaar oud en ik ervaar nu al hoe fijn het is om ze te zien opgroeien.’’

 • 14 Augustus 2018 om 20:52

Veel inbraken in de Rietkampen in Ede: politie roept op tot alertheid

EDE - In de wijk Rietkampen is er zeven keer ingebroken in de maand augustus. In juli en juni zijn de inbraakmeldingen stukken lager in de Edese wijk. Ook in andere Edese wijken ligt het aantal lager. Hoewel het volgens de politie normaal is dat er rond de vakantieperiode vaker wordt ingebroken, valt het wel op dat Rietkampen zo vaak getroffen is.

 • 14 Augustus 2018 om 19:07

Haal je auto bijtijds weg van parkeerterrein Coornhertpad

VEENENDAAL - Even opletten straks voor automobilisten die parkeren bij het centrum van Veenendaal. Vanaf maandag 27 augustus is het Coornhertpad terrein dicht. Auto's die er dan nog staan, worden weggesleept.

 • 14 Augustus 2018 om 18:05

Verleden Leven: De Wageningse redster van Vrouwe Justitia

WAGENINGEN - Ze studeerde ooit rechten, en haalde probleemloos haar kandidaats. Maar toen Elisabeth van Aller-van den Born (1931-2018) in 1956 trouwde stopte dat abrupt zoals dat destijds gebruikelijk was: en ging zich wijden aan het verzorgen van huishouden en gezin. Wel mooi dat de oud-rechtenstudente Vrouwe Justitia, het eeuwenoude beeld dat het Wageningse stadhuis siert, ooit redde van een wisse ondergang.

 • 14 Augustus 2018 om 16:40

Henk Westbroek kon alleen in Edes ziekenhuis terecht

EDE - Ede dorps? Dat zul je zanger Henk Westbroek uit Utrecht niet meer horen zeggen. Dinsdag is hij geopereerd in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, omdat die ingreep in de wijde omgeving niet gedaan kan worden.

 • 14 Augustus 2018 om 16:05
❌