[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020De Gelderlander - Betuwe

MASV wil Betuwse clubs zaterdagavond naar Arnhem; SML loopt Arnhemse derby’s mis

ARNHEM De indeling voor het nieuwe voetbalseizoen, in de nacht van donderdag op vrijdag door de KNVB vrijgegeven, heeft MASV opnieuw gelukkig gemaakt. De hoogst spelende amateurclub van Arnhem treft in de eerste klasse E de Betuwse buren De Bataven, SC Bemmel en RKHVV.

 • 10 Juli 2020 om 10:44

Burgers’ Zoo na coronacrisis verder op schouder shirt Vitesse

ARNHEM - Burgers’ Zoo gaat na de coronacrisis verder als mouwsponsor van Vitesse. De Arnhemse dierentuin heeft het contract met de eredivisionist met een jaar verlengd.

 • 10 Juli 2020 om 10:00

Arnhemse vuurwerkverkopers noemen raadsbesluit krom en waardeloos: β€˜Hier kunnen we niet op sturen’

ARNHEM - Waardeloos. Een ander woord hebben de Arnhemse vuurwerkverkopers Bas Broekhuizen en Ans Brouwer niet voor het woensdagavond laat genomen besluit van de Arnhemse gemeenteraad.

 • 10 Juli 2020 om 10:06

Burgers’ Zoo na β€˜coronaklap’ verder op mouw shirt Vitesse

ARNHEM - Burgers’ Zoo gaat verder als mouwsponsor bij Vitesse. De Arnhemse dierentuin heeft het contract met de eredivisionist met een jaar verlengd. De verbintenis volgt na een klap door de coronacrisis voor het park.

 • 10 Juli 2020 om 10:00

β€˜Sloopgerucht is onzin’: Plannen voor nieuwe horecazaak in Wapen van Bemmel

BEMMEL - Er zijn diverse plannen om een nieuwe horecazaak op te starten in het Wapen van Bemmel. Suggesties dat op die plek ook appartementen zouden komen, zijn onzin.

 • 10 Juli 2020 om 08:27

Hoe voorkomen we ongelukken op het RijnWaalpad? β€˜Verkeersborden blijkbaar niet voldoende’

ELST/ARNHEM - Om meer ongelukken te voorkomen op de kruising RijnWaalpad en Rijkerswoerdsestraat in Arnhem moet er aan weerszijden van de Rijkerswoerdsestraat een drempel worden gelegd. Een fysieke hindernis dwingt automobilisten die de fietsroute op de grens van de gemeenten Arnhem en Overbetuwe willen oversteken te stoppen. Dat vinden zowel de afdeling Arnhem als de afdeling Overbetuwe van Fietsersbond.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Ze zijn er! Alle indelingen in het amateurvoetbal

DOETINCHEM - De indelingen in het amateurvoetbal voor het seizoen 2020-2021 zijn bekend.

 • 10 Juli 2020 om 00:48
Gisteren β€” 9 Juli 2020De Gelderlander - Betuwe

Jan (84) en Riet (82) moeten ermee stoppen door corona. β€˜We missen jullie’

VALBURG – Ze staan bij De Kikkerkoning bekend als timmeropa Jan en kookoma Riet. Dat is de reden waarom de leidinggevenden Merel van den Bergh en Manon van Bever van de kinderopvangorganisatie onder meer een zelf geknutselde kookpan aanbieden. Met daarin door de kinderen bedachte recepten. Met als favoriet pasta pesto.

 • 9 Juli 2020 om 20:05

Franka heeft 62 koeien: β€˜Ze maken vriendinnen, en je ziet direct wie moeder en dochter zijn’

RANDWIJK - Knoflookextract en kruiden tegen uierontsteking, in plaats van antibiotica. De knoflook werkt bloedzuiverend en koeien zijn hiermee zo van de pijnlijke zwelling af. Het is een van de punten die melkveehouderij Opneij in Randwijk een biologisch bedrijf maakt.

 • 9 Juli 2020 om 14:02

NEC legt geblesseerde jeugdinternational uit BelgiΓ« Mathias De Wolf voor drie jaar vast

NIJMEGEN - NEC heeft de Belg Mathias De Wolf binnen. De 18-jarige middenvelder uit de jeugd van Club Brugge werd vorige maand al medisch gekeurd en zet donderdagmiddag in Nijmegen zijn handtekening onder een contract voor drie jaar.

 • 9 Juli 2020 om 14:00

Al 33 jaar gedoe over een stadion en nog steeds is Vitesse geen kampioen

ARNHEM - Vitesse en de eigenaar van GelreDome ruzieden in de afgelopen weken over de hoogte van de huur van het stadion. Dat was geen verrassing. Vanaf het eerste idee in 1987 is er al gedoe. ,,Straks staat hier de Europa Cup.”

 • 9 Juli 2020 om 12:01

IJsberen tot 20.32 uur, en dan: β€˜Nelly, wil jij het ambt van burgemeester der gemeente Lingewaard aanvaarden?’

HUISSEN/ BEMMEL - In het najaar liep ze al een snuffelstage bij waarnemend burgemeester Josan Meijers. ,,Mijn man zag me stralend thuiskomen. Dit was écht iets voor mij. En als het dan ook nog in Lingewaard zou kunnen...” Nelly Kalfs verliet veertig jaar geleden de gemeente Huissen om nu terug te keren als Lingewaards burgemeester.

 • 9 Juli 2020 om 10:54

Gelderland geeft 6 miljoen voor landbouw met meer oog voor de natuur

ARNHEM - Tal van organisaties in het groen en in de landbouw gaan samenwerken in een nieuw platform dat ‘natuurinclusieve’ landbouw in Gelderland moet stimuleren. Provinciale Staten willen zes miljoen voor het plan vrijmaken.

 • 8 Juli 2020 om 21:51

In het nieuwe gemeentehuis wacht je in een comfortabele fauteuil; nieuwbouw in Elst maandag in gebruik

ELST - Inwoners van de gemeente Overbetuwe kunnen vanaf maandag 13 juli terecht in het grondig verbouwde en deels nieuwe gemeentehuis in Elst. In verband met coronamaatregelen worden er rond de opening geen festiviteiten gehouden. Wel kunnen inwoners volgende week via de communicatiekanalen van de gemeente een digitaal kijkje nemen in het gebouw.

 • 9 Juli 2020 om 07:01
OuderDe Gelderlander - Betuwe

De belletjes van de Bemmelse β€˜lantaarns’ vinden hun oorsprong in Nepal

In de Betuwe staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er langs zonder er acht op te slaan. Wat stelt het voor en wat beoogde de kunstenaar? De drie ‘lantaarns’ bij De Lingehof in Bemmel brengen een stukje Nepal naar Nederland.

 • 8 Juli 2020 om 20:11

Talent Dirk Proper (18) verlengt contract bij NEC met twee jaar

NIJMEGEN - Middenvelder Dirk Proper heeft zijn contract bij NEC met twee jaar verlengd. De 18-jarige Elstenaar had nog een overeenkomst tot 1 juli 2021 maar die is door de Nijmeegse eerstedivisionist nu opgewaardeerd en verlengd tot de zomer van 2023.

 • 8 Juli 2020 om 19:14

Tomas Hajeks sterkste vlak is bij Vitesse zijn zitvlak: β€˜Ik moet er nΓΊ weer staan’

ARNHEM - Het eerste jaar van Tomas Hajek bij Vitesse is volledig mislukt. De Tsjech is gekweld, maar niet verslagen. Zijn gezin vormt een energiebron in zware tijden.

 • 8 Juli 2020 om 19:00

Gemeente en bewoners moeten ruzie over laadpaal in Driel zelf oplossen

DRIEL/ARNHEM - „Probeer er alsnog samen uit te komen.” Met die boodschap heeft de bestuursrechter in Arnhem de gemeente Overbetuwe en bewoners van de Vogelwikke in Driel teruggestuurd naar de onderhandelingstafel.

 • 8 Juli 2020 om 19:00

Gelderland wil nieuw vangnet voor plekken zonder openbaar vervoer: de Hubtaxi

ARNHEM - Na het stopzetten van Breng Flex - het bestelbare taxibusje - werkt Gelderland aan een ander systeem voor flexibel openbaar vervoer: de Hubtaxi. Bedoeld voor plekken waar geen bus of trein rijdt. En dit keer moet het systeem de provincie niet te veel geld kosten.

 • 8 Juli 2020 om 17:40

Negen dagen geen treinen naar Tiel, reizigers op Betuwelijn moeten de bus in

DODEWAARD/ZETTEN/ELST - De Arrivatreinen over de Betuwelijn kunnen vanaf zaterdag gedurende negen dagen Tiel niet bereiken. Reizigers moeten daarom tussen 11 en 19 juli altijd overstappen op een bus bij station Kesteren.

 • 8 Juli 2020 om 17:38
❌