[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018De Gelderlander - Betuwe

Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio

ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

 • 15 November 2018 om 10:47

Buren onaangenaam verrast door woningbouw op sportpark Angeren

ANGEREN - Omwonenden van sportpark De Poel in Angeren zijn verrast over de nieuwe plannen voor de voetbalvelden. Lingewaard, SV Angeren en handbalvereniging Angeren willen het terrein herinrichten en op een deel woningen bouwen. Buurtbewoners voelen zich gepasseerd.

 • 15 November 2018 om 07:54

Overbetuwse ouderen slaan blijverslening over

ELST - Overbetuwe start binnenkort een nieuwe campagne om blijversleningen onder de aandacht te brengen. De regeling werd sinds 2017 pas twee keer gebruikt.

 • 15 November 2018 om 06:45
Gisteren β€” 14 November 2018De Gelderlander - Betuwe

Touringcar politie tegen bellers en appers rijdt ook in Betuwe: honderden bekeuringen

BEMMEL - De politie heeft de voorbije dagen bij een zogenoemde ‘busactie’ maar liefst 308 bekeuringen uitgedeeld aan weggebruikers in de Betuwe. Dat meldt ze nu op Facebook. De meeste overtreders waren aan het appen of bellen achter het stuur.

 • 14 November 2018 om 11:55

Fort Pannerden krijgt geld om het gras op het dak te maaien

BEMMEL - Het ziet er prachtig uit maar vergt ook frequent onderhoud: het gras op het dak van Fort Pannerden. Een keer maaien kost ruim 7.500 euro en dat is veel geld voor de beheerstichting, die de gemeente om hulp vraagt.

 • 14 November 2018 om 11:01

Intratuin Elst komt met maatregelen na lange files op A325 voor lichtjesfeest

ELST - Lange files op de snelweg A325 bij Elst. Niet vanwege een ongeluk of regen, maar het lichtjesfeest van Intratuin in Elst. Op een gegeven moment was het zo druk dat medewerkers van Team Handhaving van Overbetuwe het verkeer de andere kant opstuurde. ,,De gigantische drukte heeft ons verrast”, vertelt bedrijfsleider Sander van de Wetering van Intratuin Elst.

 • 14 November 2018 om 07:31

Bouwbedrijven schrikken terug voor verlengen A15: β€˜Risico’s project te groot’

ARNHEM - Drie bouwbedrijven willen niet meer meedoen aan de aanbesteding van de A15. Heijmans, BAM en TBI hebben bekendgemaakt dat ze zich hebben teruggetrokken. Ze vinden de risico’s van het project te groot. Daarmee zijn er nog maar twee kandidaten over.

 • 14 November 2018 om 07:01

Van ooievaarsnest tot grote kerstboom: Betuwe steunt massaal β€˜kleine initiatieven om de hoek’

HULHUIZEN - Een ooievaarsnest in Hulhuizen, een nieuw waterspeeltoestel in natuurbad Walburgen en geld voor een grote kerstboom op Huis te Gendt. Het is zo gepiept dankzij Lingewaard Doet: inwoners krijgen een cheque in de brievenbus en bepalen zelf welk burgerinitiatief hun 7,50 euro krijgt.

 • 14 November 2018 om 06:56
OuderDe Gelderlander - Betuwe

Spoortunnel Elst straalt uit naar verre omtrek

ELST - De spoorwegovergang op de Rijksweg-Noord in Elst maakt plaats voor een tunnel. Het project krijgt ook gevolgen voor wegen in de omgeving.

 • 13 November 2018 om 22:07

β€˜Ma’ van Hugo Borst in Theater De KiK

ELST - Loek Peters speelt zondag 25 november de solovoorstelling Ma van Hugo Borst in Theater De KiK in Elst.

 • 13 November 2018 om 14:55

Den Haag is blind voor regionale files rond Arnhem en Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - Den Haag heeft geen oog voor de files rond Arnhem en Nijmegen. Bergers in het westen van het land krijgen miljoenen om razendsnel een gestrande auto te bergen. Deze drukke regio waar de wegen steeds vaker dichtslibben heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur overgeslagen, vindt de Vereniging van Bergings- en Mobiliteitsspecialisten (VBM).

 • 13 November 2018 om 10:12

De Helster is een warm bad voor Syrische badmeesters Firas en Husam

ELST - Firas en Husam Murad uit Damascus geven in Elst kinderen zwemles. Dat zorgt voor tevredenheid bij de zwemclub, de gemeente én de broers zelf.

 • 13 November 2018 om 09:03

De Helster is een warm bad voor Syrische badmeesters

ELST - Firas en Husam Murad uit Damascus geven in Elst kinderen zwemles. Dat zorgt voor tevredenheid bij de zwemclub, de gemeente én de broers zelf.

 • 13 November 2018 om 09:03

Kastanjelaan Heteren krijgt toch 900.000 euro voor herinrichting

HETEREN - Er komt alsnog 9 ton beschikbaar voor het herinrichten en verkeersveiliger maken van de Kastanjelaan in Heteren.

 • 13 November 2018 om 07:15

Lingewaard krijgt weer een jongerenraad

BEMMEL - Jongeren uit Lingewaard gaan zich weer actiever met het beleid in hun gemeente bemoeien, de gemeente beschikt weer over een jongerenraad.

 • 13 November 2018 om 06:45

Elistha en Woezik ontlopen straf na gestaakt duel; aanklager vindt het geen zaak

ELST – De voetbalclubs Elistha uit Elst en Woezik uit Wijchen krijgen geen straf voor de incidenten tijdens het gestaakte duel van zaterdag 13 oktober. De tuchtcommissie van de KNVB maakte maandag bekend dat de zaak is geseponeerd.

 • 12 November 2018 om 19:58

ProRail praat met Overbetuwse grondeigenaren over afsluiten onbewaakte spoorwegovergangen

ZETTEN - ProRail wil alle Niet actief beveiligde overwegen (Nabo's) voor het doorgaande verkeer afsluiten, desnoods door ze met betonblokken ontoegankelijk te maken.

 • 12 November 2018 om 18:30

Automobiliste rijdt tegen boom in Huissen

HUISSEN - Een automobiliste is maandagmiddag rond 16.45 uur tegen een boom aan gereden in de Karstraat in Huissen. De vrouw wordt nagekeken in de ambulance en het verkeer ondervindt hinder van het ongeluk. De straat is besmeurt met olie en wordt gereinigd. Hierdoor is een weghelft afgesloten.

 • 12 November 2018 om 17:15

Wijkagente Jessica gaat vriendelijk de criminaliteit te lijf op geplaagd bedrijventerrein in Elst

ELST - Iets meer dan een jaar werkt Jessica Pluim (33) als wijkagent op bedrijventerrein De Aam in Elst, waar tot voor kort een bedrijf was gevestigd dat zogenaamde cryptotelefoons leverde aan criminelen. Ze overleefde verschillende stormen aan incidenten.

 • 12 November 2018 om 14:07

Dierenweide in Huissen wil dagbesteding gaan aanbieden

HUISSEN - De Dierenweide in het Huissense Slingerbos wil dagbestedingsplekken aanbieden aan mensen met een beperking. Diverse zorgaanbieders zijn geïnteresseerd en hebben contact met de beheerders opgenomen.

 • 12 November 2018 om 10:45
❌