[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018De Gelderlander - Betuwe

Albert Heijn-kat Pasja is onderwerp van gesprek in Elst

ELST - De schrik zat er goed in bij diverse klanten van de Albert Heijn in Elst. Want waar was de witte huiskat van de supermarkt toch gebleven? De 13-jarige Pasja was al enkele dagen niet gezien, hij zou toch niet dood zijn?

 • 23 Februari 2018 om 09:04

Lingewaard keurt nieuwe bedrijven op zwendelpraktijken

HUISSEN/GENDT - Malafide ondernemers drie hun oog hebben laten vallen op een bedrijventerrein in Lingewaard maken geen schijn van kans. Deze gemeente gaat alle nieuwe bedrijven checken. Lingewaard hoopt zo zwendelpraktijken voor te zijn.

 • 23 Februari 2018 om 09:01

Wethouder Sluiter reageert: β€˜Lastig excuses te maken’

BEMMEL – Maakt wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard excuses voor de fouten die binnen de wmo gemaakt zijn? Donderdagavond draaide hij om de vraag heen. „Als het zo is, heb ik namen en rugnummers nodig. En dat zou ik zelfs persoonlijk doen. Maar ik vind het lastig.”

 • 22 Februari 2018 om 18:55
Gisteren β€” 22 Februari 2018De Gelderlander - Betuwe

Alle ogen gericht op wethouder tijdens raadsdebat

HUISSEN - De gemeenteraad van Lingewaard bespreekt donderdagavond het onderzoek naar medische adviezen. Tijdens die avond zal wethouder Johan Sluiter zich verantwoorden voor de procedure rond de 'zaak Carla Claassen'.

 • 22 Februari 2018 om 18:55

Gemeentebestuur: Media hebben Lingewaard ernstig beschadigd

BEMMEL - De reputatie van Lingewaard is ernstige schade toegebracht door hoe media hebben bericht over de 'zaak Carla Claassen'. Dat zeggen burgemeester en wethouders van deze gemeente.

 • 22 Februari 2018 om 17:02

Provincie schenkt bijna half miljoen voor verbouwing Martinuskerk

GENDT - Met een subsidie van bijna 480.000 euro van de provincie Gelderland krijgt de verbouwing van de Martinuskerk in Gendt het laatste zetje op weg naar realisatie.

 • 22 Februari 2018 om 15:34

Vroege Vogels trapt af in Doornenburg

DOORNENBURG - Vroege Vogels TV van BNNVARA begint 9 maart aan een nieuw seizoen. Nieuw dit jaar is dat wekelijks één natuurgebied centraal staat. In de eerste aflevering is dat de omgeving van Fort Pannerden in Doornenburg.

 • 22 Februari 2018 om 14:22

Bemmelaren zijn stank van biocentrale helemaal zat

BEMMEL - Het geduld van omwonenden van de biogascentrale in Bemmel is op. In een brief aan Gelders gedeputeerde Bieze vragen ze nu de installatie te sluiten, totdat er een oplossing is tegen de stank van de installatie.

 • 22 Februari 2018 om 14:08

Feest en cafΓ© voor jongeren in Lingewaard

BEMMEL - Als het aan jongeren in Lingewaard ligt, komt er een jongerencafé én een jongerenfeest. Dat is één van de uitkomsten van de eerste twee bijeenkomsten die belegd zijn door Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), voor jongeren in de gemeente.

 • 22 Februari 2018 om 13:05

Hobbykok Luca Consoli serveert Italiaans menu

HETEREN - Luca Consoli is vrijdagavond gastkok voor Wereldkoken van Herberg De Aandacht in Heteren, een initiatief van de parochie voor bezinnen en ontmoeten.

 • 22 Februari 2018 om 11:56

IJsbaan in de maak? Zet hem op onze kaart

Het gaat de komende dagen vriezen, en flink ook. Dat betekent ijs- en schaatspret. IJsmeesters zijn druk in de weer om schaatsbanen klaar te maken voor publiek. Niet alleen op speciaal geprepareerde terreinen, maar ook op pleintjes in woonwijken wordt water opgespoten om dit weekend te kunnen schaatsen.

 • 22 Februari 2018 om 10:39

Betuwe is (nog) geen fietsparadijs

BEMMEL/ ELST - Een kwart van de fietsers in grote steden voelt zich onveilig, blijkt uit een peiling onder ANWB-leden. Plattelandsbewoners is niets gevraagd, maar ook in de Betuwe schuilt gevaar volgens de fietsersbonden.

 • 22 Februari 2018 om 07:09
OuderDe Gelderlander - Betuwe

Reeth krijgt steun van gemeente

REETH - Bewoners van Reeth krijgen steun van de gemeente Overbetuwe. Die springt op verzoek van de gemeenteraad bij de provincie in de bres voor de bewoners.

 • 21 Februari 2018 om 17:53

Opknapbeurt oude bank Bemmel

BEMMEL - Het voormalig Rabobank-gebouw op de Markt in Bemmel wordt opgeknapt. Het pand wordt voorzien van nieuwe puien. Eind maart moet de renovatie gereed zijn, meldt eigenaar Hans Geveling.

 • 21 Februari 2018 om 16:29

Wolf gezien bij Wageningen en in Betuwe: 'Mijn jachthond werd gek'

WAGENINGEN - Een wolf is waargenomen in de omgeving van Wageningen. Het is de derde zekere waarneming van een wolf in Nederland dit jaar.

 • 21 Februari 2018 om 12:56

Wolf gezien in Betuwe en bij Wageningen

WAGENINGEN - Een wolf is waargenomen in de omgeving van Wageningen. Het is de derde zekere waarneming van een wolf in Nederland dit jaar.

 • 21 Februari 2018 om 12:56

Betuwse ondernemers gaan strijd aan met cybercriminelen

ELST - Steeds meer bedrijven in Overbetuwe krijgen te maken met cybercriminaliteit. Dat blijkt uit een enquête die eind vorig jaar is afgenomen. Vandaag spreken zo’n zeventig ondernemers met elkaar in Elst over wat daartegen te doen.

 • 21 Februari 2018 om 10:14

Nieuwe Wanmolen met eventueel drie zaaldelen

ZETTEN - Het uitgangspunt voor het nieuwe zalencentrum in Zetten blijft een complex met twee sportdelen, ofwel een Wanmolen light.

 • 20 Februari 2018 om 23:35

Schaatskoorts neemt toe in de Betuwe

GENDT/ DOORNENBURG - De ijsverenigingen in de Betuwe treffen hun voorbereidingen voor een tweede schaatsperiode deze winter. Duurde de pret eerder deze maand slechts drie dagen, nu wordt gehoopt op zeker een week waarop de ijzers op natuurijs kunnen worden getest.

 • 20 Februari 2018 om 19:42

Beroepenfeest Betuwe On Stage weer groter

RESSEN - Aan beroepenfeest Betuwe On Stage doen dinsdag minimaal 244 beroepsbeoefenaren mee. Dat zijn er meer dan de vorige keren, toen lag hun aantal op 220 en 195.

 • 20 Februari 2018 om 17:22
❌