[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Gelderlander - Betuwe

Oud-prof Marc Otten wil β€˜Geen Woorden maar Daden’ bij RKHVV

HUISSEN – Mark Otten, de man die RKHVV volgend seizoen technisch gaat leiden, is pas 33 en heeft niet meer dan een amateurclub getraind. Toch waait er nieuwe hoop door Huissen. Of dat terecht is moet nog blijken. Vindt hij zelf ook trouwens.

 • 23 Maart 2019 om 07:22

Kassen Huissen maken plaats voor woningen

HUISSEN - Veel tuinders in ’t Zand in Huissen willen stoppen met hun bedrijf, de kassen afbreken en een of enkele woningen bouwen op de vrijgekomen grond. Lingewaard wil meewerken en spreekt over een uniek pilotproject. ,,Ons doel is om ’t Zand toekomstperspectief te bieden”, vertelt wethouder Johan Sluiter.

 • 23 Maart 2019 om 06:30
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Gelderlander - Betuwe

Kinderen rennen voor KiKa Γ©n het schoolplein in Zetten

ZETTEN - Op de Lammerts van Buerenschool in Zetten stond vrijdag alles in het teken van gezondheid en het goede doel. Onder de naam Fun Run liepen alle kinderen, van de peuters uit de opvang tot aan de leerlingen van groep acht, rondjes voor het goede doel. De sportleerlingen van het HPC in Zetten zorgden voor de organisatie en begeleiding.

 • 22 Maart 2019 om 14:29

Rennen voor KiKa en het schoolplein

ZETTEN - Op de Lammerts van Buerenschool in Zetten stond vrijdag alles in het teken van gezondheid en het goede doel. Onder de naam Fun Run liepen alle kinderen, van de peuters uit de opvang tot aan de leerlingen van groep acht, rondjes voor het goede doel. De sportleerlingen van het HPC in Zetten zorgden voor de organisatie en begeleiding. Van de (nog onbekende) opbrengst gaat 75 procent naar KiKa, het fonds dat kinderen helpt die door kanker zijn getroffen. De KiKa mascotte was vrijdag dan ook in Zetten om de hardlopertjes aan te moedigen. De overige 25 procent blijft op school en wordt gebruikt voor de herinrichting van het eigen schoolplein. De peuters vertrokken vrijdagochtend als eerste, voor een parcours over het schoolplein en doro de school, , gevolgd door de andere groepen van de Lammerts van Bueren die ook buiten het schoolterrein hunmeters maakten. Na afloop was er aandacht voor gezonde voeding en lagen er appels, komkommers, tomaten en ander gezond fruit op de kinderen te wachten om hun gebruikte energie weer verantwoord aan te vullen.

 • 22 Maart 2019 om 14:29

Succesvolle pilot met Nul op de meter woningen in Herveld krijgt vervolg in Zetten

HERVELD/ZETTEN - Woonstichting Valburg gaat een twintigtal ‘Nul op de meter woningen’ bouwen langs de Beatrixstraat in Zetten en nog eens negen aan het Grindpad in Herveld. Het gaat om soortgelijke woningen als in het pilotproject aan de Venus in Herveld, dat door huurders en verhuurders als zeer succesvol wordt omgeschreven.

 • 22 Maart 2019 om 09:58

Liz-Anna wil een schooldak vol zonnepanelen

BEMMEL - IKC De Regenboog in Bemmel is een crowdfundingsactie begonnen die het mogelijk moet maken 216 zonnepanelen op het dak van de school te leggen.

 • 22 Maart 2019 om 07:23

De lijdensweg van NEC-aanvoerder Rens van Eijden: β€˜Dit zal een zure periode worden’

NIJMEGEN - De terugkeer van Rens van Eijden bij NEC zorgde afgelopen zomer voor hooggespannen verwachten. Een half jaar later kan de clubicoon door slepende liesklachten een streep zetten door zijn seizoen.

 • 22 Maart 2019 om 06:00
OuderDe Gelderlander - Betuwe

RKHVV trekt oud NEC-prof Mark Otten aan als trainer

HUISSEN – De zoektocht van RKHVV naar een nieuwe trainer is volbracht. Mark Otten volgt het komende seizoen Ben Gerritsen op als eerste technische man. Gerritsen verving in september op zijn beurt Bram Braam, maar heeft gezien zijn leeftijd (69) geen trek in nog een jaar eindverantwoordelijkheid.

 • 21 Maart 2019 om 22:45

CDA en Water Natuurlijk grootste bij waterschapsverkiezingen Rivierenland

Het CDA en Water Natuurlijk zijn bij de voorlopige verkiezingsuitslag voor het Waterschap Rivierenland als grootste uit de bus gekomen. Beide partijen kunnen rekenen op vier zetels.

 • 21 Maart 2019 om 15:37

VVD ook grootste in Overbetuwe

BEMMEL/ ELST - De VVD heeft in zowel Lingewaard als in Overbetuwe de meeste stemmen gekregen bij de Provinciale Statenverkiezingen. In Overbetuwe losten de liberalen het CDA af als de grootste partij. In Lingewaard was de VVD vorig jaar bij de raadsverkiezingen ook al de grootste.

 • 21 Maart 2019 om 15:36

Amsterdammer die na wilde achtervolging door Arnhem werd aangehouden, ontloopt jaar cel

ARNHEM - Een 34-jarige man uit Amsterdam die in 2016 in Driel werd aangehouden na een wilde achtervolging door Arnhem ontsnapt aan een forse celstraf. Omdat zijn zaak meer dan twee jaar is blijven liggen, kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een taakstraf van 160 uur.

 • 21 Maart 2019 om 14:08

Topschutter Tim Waterink van De Bataven naar OSS’20

GENDT - De Bataven moet het na een jaar alweer zonder Tim Waterink doen. De net 22-jarige spits verkast naar OSS’20 uit Oss. Dat mag een sportieve promotie genoemd worden, want de Brabantse ploeg staat vijfde in de derde divisie D. De Bataven vecht in de hoofdklasse A tegen degradatie.

 • 21 Maart 2019 om 10:12

β€˜Verwarrende’ busbaan A325 bij Ressen na reeks ongevallen aangepast

RESSEN/ NIJMEGEN - De afslag voor lijnbussen op de A325, net voor de afslagen Bemmel en Tiel/Rotterdam, is verwarrend voor weggebruikers. Na een reeks ongelukken wordt de situatie nog deze zomer aangepast.

 • 21 Maart 2019 om 10:54

Gendtenaar die zijn huis aanviel met grijper langer vast

GENDT - De 56-jarige Kees van O. uit Gendt blijft in voorarrest. De man vernielde vrijdagmorgen in alle vroegte met zijn kraan en grijper zijn woning en zeker drie auto's. Het motief voor zijn daad lag in de relationele sfeer. Bij de actie raakte de Gendtenaar gewond.

 • 21 Maart 2019 om 10:19

Topschutter Tim Waterink van De Bataven naar SV OSS ’20

GENDT - De Bataven moet het na een jaar alweer zonder Tim Waterink doen. De net 22-jarige spits verkast naar SV OSS ’20 uit Oss. Dat mag een sportieve promotie genoemd worden, want de Brabantse ploeg staat vijfde in de derde divisie D. De Bataven vecht in de hoofdklasse A tegen degradatie.

 • 21 Maart 2019 om 10:12

VVD de grootste in Overbetuwe en Lingewaard, Forum op tweede plek

ELST/BEMMEL - De VVD is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag de grootste partij geworden in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.

 • 21 Maart 2019 om 07:32

Slagen als profvoetballer? Dan zwoegen in de geest van Ronaldo

De opleiding is de goudader van elke club in het profvoetbal. Maar talent breekt in Gelderland maar moeizaam door. Een inkijkje bij Vitesse, De Graafschap en NEC. In deel 1 een bezoek aan Papendal in Arnhem

 • 21 Maart 2019 om 09:56

Mogelijk pendelbus van Arnhem-Zuid naar nieuwe poli in Elst

ARNHEM/ELST - Ziekenhuis Rijnstate Arnhem onderzoekt of met de inzet van een pendelbus de nieuwe polikliniek in Elst goed bereikbaar is te houden voor kwetsbare ouderen uit Arnhem-Zuid.

 • 21 Maart 2019 om 08:03

VVD de grootste in Overbetuwe en Lingewaard, Forum op de tweede plek

ELST/BEMMEL - De VVD is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag de grootste partij geworden in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.

 • 21 Maart 2019 om 07:32

Waalbrug ook donderdagnacht afgesloten

NIJMEGEN - De Waalbrug in Nijmegen is ook donderdagnacht afgesloten in beide richtingen. Ook vanavond is de brug afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting geldt telkens van 21.00 uur ’s avonds tot de andere ochtend 06.00 uur.

 • 20 Maart 2019 om 14:38
❌