[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 April 2018De Gelderlander - Betuwe

Binnendijks: Grazers

De Betuwe beleeft een explosie van nieuw leven. Binnen de dijken schildert de natuur alles in helderfris lentegroen, links en rechts aangezet met een flinke dot witte bloesem.

 • 23 April 2018 om 15:08

Slagwerkgroep St. Caecilia uit Gendt Nederlands Kampioen

GENDT - Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt is afgelopen zaterdag tijdens het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK) eerste geworden.

 • 23 April 2018 om 14:56

Extra bussen vanuit Arnhem naar Betuwe

HUISSEN/DRIEL - Vervoerder Breng zet tijdens Koningsnacht extra bussen in om feestvierders ook later op de avond nog naar huis te kunnen brengen richting de Betuwe.

 • 23 April 2018 om 13:18

Reeth stapt naar Raad van State voor compensatie voor de railterminal

REETH - Buurtvereniging Leefbaar Reeth is de houding van de gemeente Overbetuwe rond de railterminal zat en eist voor 1 juni toezeggingen.

 • 23 April 2018 om 11:48

A50 bij Valburg weer vrij na ongeval met meerdere auto's

VALBURG - De A50 bij Valburg is maandagochtend rond 09.30 uur in de richting Arnhem afgesloten geweest voor verkeer, vanwege een ongeval waarbij meerdere auto's zijn betrokken. De snelweg werd ongeveer een kwartier later weer vrijgegeven, meldt de ANWB.

 • 23 April 2018 om 09:34
Gisteren โ€” 22 April 2018De Gelderlander - Betuwe

Bemmelse basketballers kampioen na bizarre ingreep bond

Dreamfields Dolphins is tegen alle verwachtingen in toch nog kampioen van de eerste divisie B geworden. Niet door de spetterende overwinning op Barons van zaterdag, maar van achter de groene tafel. Datzelfde Barons is namelijk door de bond uit de competitie genomen. De club uit Breda heeft dit seizen te weinig scheidsrechters kunnen leveren.

 • 22 April 2018 om 21:41

RKHVV mist stootkracht bij SDO

Bussum – RKHVV moet nog altijd vrezen voor nacompetitievoetbal. De Huissense hoofdklasser verloor zondag met 2-1 bij middenmoter SDO en staat samen met Sneek net boven de streep. Sneek heeft een wedstrijd minder gespeeld. De Bataven dat net onder de streep staat, heeft drie punten minder, maar ten opzichte van RKHVV nog drie wedstrijden tegoed.

 • 22 April 2018 om 20:20

Scheids zakt in elkaar, GVA wint tumultueuze derby van OSC

GVA won zondag in een bewogen derby met enig fortuin met 2-1 van OSC. Er was een halfuur oponthoud nadat scheidsrechter Kiliccan op de grond zeeg. Hij stond weer op maar de lokale arbiter Theo Willemsen floot het duel uit.

 • 22 April 2018 om 17:11

'Iedereen leeft intens mee. Niemand snapt wat je doormaakt'

VALBURG - Jasper van Winden huilt van geluk als hij zijn 6-jarige dochter Eline hoort zingen. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Bij Eline werd in 2014, toen amper 2,5 jaar oud, acute leukemie vastgesteld. ,,Iedereen leeft intens mee. Niemand snapt wat je doormaakt’’, zegt moeder Suzanne.

 • 22 April 2018 om 16:20

In najaar kijken of aantal grazers bij Gendt voldoende is

GENDT - De Gendtse Polder wordt begraasd door iets meer koeien en paarden dan de 35 dieren die Staatsbosbeheer in gedachten had. In het najaar wordt bekeken of het aantal dieren toereikend is voor het begrazen van het een hectare metende terrein. Mogelijk wordt het aantal dan naar beneden bijgesteld.

 • 22 April 2018 om 14:47

Gratis fittest voor ouderen in Bemmel

BEMMEL - Alle vijftigplussers in Bemmel krijgen volgende maand een gratis fittest. Daarna volgt een uitgebreid bewegingsadvies.

 • 22 April 2018 om 09:04

Nieuwe tankautospuit Dodewaard past niet in kazerne

DODEWAARD - De brandweerkazernes blijken een molensteen om de nek van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, waar onder meer Neder-Betuwe onder valt.

 • 22 April 2018 om 07:56
OuderDe Gelderlander - Betuwe

Traumaheli hoofdact op eerste open dag ambulancepost in Arnhem

ARNHEM - De eerste open dag van de ambulancepost bij bedrijvenpark IJsseloord in Arnhem trok zaterdag veel belangstelling. Duizenden bezoekers namen een kijkje achter de schermen bij Ambulancezorg Gelderland-Midden.

 • 21 April 2018 om 18:51

Lingewaard gaat het weer proberen: een jongerenraad oprichten

ELST/BEMMEL - Met jongeren spreken over onderwerpen die ze echt aangaan. Met dat idee in het achterhoofd probeert jongerencoach van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) liefst veertig tot vijftig jongeren bij elkaar te krijgen voor een jongerenraad. Buurgemeente Overbetuwe speelt ook met het idee jongeren te betrekken bij het beleid.

 • 21 April 2018 om 15:05

Bikken om de kerk te redden

VALBURG - Het is een pittige klus voor de mensen van restaurateur Cuppens uit Nijmegen: het opknappen van de hervormde dorpskerk Valburg. Opkruipend vocht heeft het stucwerk aan de binnenkant ernstig beschadigd.

 • 21 April 2018 om 12:37

Net genoeg schippers, fietspontjes Waal kunnen van wal

DODEWAARD/BEUNINGEN/DRUTEN - De fiets- en voetveertjes over de Waal kunnen - zoals het er nu naar uitziet - het aanstaande recreatieseizoen gewoon alle ingeplande 110 dagen varen. Exploitant Uiterwaarde heeft de schippersplanning met hangen en wurgen rond weten te krijgen.

 • 21 April 2018 om 08:49

De Bataven en RKHVV na derby klaar voor nieuwe degradatiegevechten

GENDT/HUISSEN - De Bataven maakt zich na het echec (2-0) tegen RKHVV van afgelopen zaterdag op voor de ontmoeting met Achilles 1894, morgen om 14.00 uur in Gendt. Voor de in degradatienood verkerende hoofdklasser telt elk puntje.

 • 21 April 2018 om 07:05

De dijken autovrij? Discussie laait op na dodelijk ongeval

RANDWIJK - Een dramatische wake up-call. Zo noemt Willem O. van Middendorp van de Fietsersbond het dodelijke ongeval op de Rijndijk bij Randwijk donderdagavond. Een 16-jarige fietser uit Veenendaal kwam in botsing met de auto van een 24-jarige man uit de gemeente Overbetuwe en overleed. ,,Er wordt daar vaak te hard gereden’’, aldus Van Middendorp.

 • 21 April 2018 om 07:04

Hier voetballen de amateurs in de regio

Tweede divisie: Barendrecht-Achilles'29, Kozakken Boys-Koninklijke HFC, AFC-FC Lisse, IJsselmeervogels-De Dijk, Rijnsburgse Boys-TEC, Jong Sparta R.-GVVV, HHC-VVSB, FC Lienden-Excelsior Maassluis, De Treffers-Katwijk. Dinsdag: AFC-HHC Hardenberg, FC Lisse-De Treffers.

 • 20 April 2018 om 20:38

De Bataven maakt zich niet druk om filmpje van overtreding Demont

GENDT - In de derby RKHVV - De Bataven (2-0) kreeg Thomas Demont van De Bataven zaterdag rood van scheidsrechter Kok. Hij zou een liggende tegenstander getrapt hebben. Bij de Gendtse hoofdklasser zijn ze in afwachting van het voorstel van de aanklager.

 • 20 April 2018 om 19:34
โŒ