[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020De Gelderlander - Arnhem e.o.

Megadruk traject Winterswijk-Arnhem is nog nooit zo rustig geweest: β€˜Ik word gespannen van drukke treinen’

DOETINCHEM - Traject Winterswijk-Arnhem. Het is één van de drukste regionale spoorlijnen van Nederland en de treinen zijn dan ook regelmatig overvol. Behalve in coronatijd met verplichte mondkapjes.

 • 5 Juni 2020 om 17:15

Nat startschot voor restauratie historische watermolen in Renkum

RENKUM - De eerste stappen van de restauratie van de historische watermolen op Landgoed Quadenoord in Renkum zijn gezet. Het vanwege corona uitgestelde startschot werd gisteren alsnog gelost.

 • 5 Juni 2020 om 16:00

Karima Azoubay wordt er gek van: β€˜Mannen, houd op met sissen, roepen en fluiten’

ARNHEM - ‘Hé psst, lekker ding! Wat ben je mooi! Mag ik even wat vragen?’ Gek wordt de Arnhemse Karima Azoubay (40) ervan. Vreemdelingen die haar op straat, in het verkeer, of op social media zo benaderen.

 • 5 Juni 2020 om 15:08

Waterspeelparadijs in Renkums Beekdal vernieuwd, vandaag laatste werkzaamheden

RENKUM – Vandaag worden de laatste werkzaamheden verricht aan de vernieuwde waterspeelplaats bij het boscafé De Beken in het Renkums Beekdal. Morgen wordt het waterparadijsje officieel in gebruik genomen en is niet alleen groter gemaakt, maar ook rolstoelvriendelijk en uitgebreid met watertafels.

 • 5 Juni 2020 om 14:44

Met mijn witte huidskleur voelde ik me een minderheid bij de demonstratie in Arnhem

Black Lives Matter in Arnhem bezorgde me vooraf hetzelfde gevoel als dat mijn Achterhoekse familie kreeg, toen McDonald’s twintig jaar terug een vestiging opende in Doetinchem: we tellen mee.

 • 5 Juni 2020 om 14:25

Dennis was barman in het buitenland, maar is de cocktails nu wel zat

Dennis Heuker of Hoek (25) woont midden in Arnhem, in de Pauwstraat, samen met zijn vriendin. Zijn studie doet hij nu vanuit huis. ,,Eigenlijk is het wel fijn zo. Je kunt je tijd zelf indelen en lessen online terugkijken.”

 • 5 Juni 2020 om 14:11

Regiogemeenten gaan voor zonnepanelen, nu burger en bedrijf nog

NIJMEGEN - Liever heel veel zonnepanelen dan veel windmolens. Die keuze maken de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen in een plan voor de overstap op duurzame energie.

 • 5 Juni 2020 om 12:00

Kemal wil grillroom van zijn zwager redden na heftige brand: β€˜Er moet zoveel gebeuren’

ARNHEM - Een heftige brand veroorzaakte twee weken geleden enorme schade in de Arnhemse grillroom Mardin Ocakbasi. Om de zaak er weer bovenop te krijgen, is Kemal Akkurt, de zwager van eigenaar Fahri Alkan, een inzamelingsactie gestart. ,,De schade is enorm. Er moet ontzettend veel gebeuren.”

 • 5 Juni 2020 om 13:28

Crisisbaby’s krijgen rust en regelmaat bij Maria, maar afscheid nemen went nooit

ELST - Maria Berends-Derksen uit Elst is pleegmoeder. Al 28 baby’s heeft zij een warme start van hun leven gegeven. Aan hen allemaal heeft ze mooie herinneringen. Maar ze weer afstaan, blijft moeilijk. ,,Ik krijg weken van tevoren al buikpijn.”

 • 5 Juni 2020 om 13:28

Arnhemse wijn, verbouwd in wijngaard Nederlands Openluchtmuseum

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem krijgt een wijngaard, gecombineerd met een expositie over de geschiedenis van de wijnbouw in Nederland. Donderdag werden de eerste wijnstokken geplant.

 • 5 Juni 2020 om 12:00

Liever zonnepanelen dan windmolens, vindt regio Arnhem-Nijmegen: β€˜Maar dat wordt wel duurder’

NIJMEGEN - Liever heel veel zonnepanelen dan veel windmolens. Die keuze maken de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen in een plan voor de overstap op duurzame energie.

 • 5 Juni 2020 om 12:00

Doventolk Irma wijst cafΓ©gasten de weg op Arnhemse Korenmarkt

ARNHEM - De bekendste doventolk van het land, Irma Sluis, wijst gasten op de Arnhemse Korenmarkt de weg naar sportsbar ’t Huys. Op de gevel van het voormalige filmhuis heeft de Arnhemse kunstenares Andrea Trichopoulos een ode aan Irma geschilderd.

 • 5 Juni 2020 om 10:28

Krijgt eredivisie als handelshuis een probleem? β€˜Tweede Bundesliga concurrent’

Bijna alle Europese landen maken hun voetbalcompetities alsnog af. Krijgt de eredivisie als handelshuis een probleem, nu bij ons de etalage al sinds 8 maart dicht is? ,,Alleen al spelers uit de Tweede Bundesliga, die worden nóg meer concurrenten op de transfermarkt.’’

 • 5 Juni 2020 om 07:40

Krijgt eredivisie als handelshuis een probleem? β€˜Tweede Bundeliga concurrent’

Bijna alle Europese landen maken hun voetbalcompetities alsnog af. Krijgt de eredivisie als handelshuis een probleem, nu bij ons de etalage al sinds 8 maart dicht is? ,,Alleen al spelers uit de Tweede Bundesliga, die worden nóg meer concurrenten op de transfermarkt.’’

 • 5 Juni 2020 om 07:40

Het seizoen van Vitesse: ellende op het veld en in de bestuurskamer

ARNHEM - Vitesse stapt de zomervakantie in. Daarmee is in Arnhem een bizar, onrustig jaar voorbij. De club smacht naar leiderschap, visie en beleid.

 • 5 Juni 2020 om 07:38

Bezoek aan Arnhemse horeca valt tegen: β€˜Kom alsjeblieft, we hebben jullie nodig!’

ARNHEM - Het bezoek aan de Arnhemse horeca valt tegen. Vier dagen na de heropening van restaurants en cafés starten horeca-ondernemers in Arnhem daarom de campagne #degastvrijheidblijft.

 • 5 Juni 2020 om 07:38

Lelieveld wil bij De Graafschap weer wekelijks voetballen: β€˜Bij Vitesse had ik niet het goede gevoel’

DOETINCHEM/ARNHEM - De Graafschap pakt door op de transfermarkt. De Doetinchemse club neemt Julian Lelieveld (22) transfervrij over van Vitesse. De talentvolle verdediger, met Europese ervaring, zit vol ambitie en bewijsdrang.

 • 5 Juni 2020 om 07:35

Laurens van Aggelen hoopt op terugkeer van de veteranen van de Slag om Arnhem

Schrijver, uitgever en freelance journalist Laurens van Aggelen dacht dat 2020 een topjaar zou worden, met herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en vele nieuwe boeken. Hij rekende op veteranen van de Slag om Arnhem als eregasten bij de geplande opening van het Airborne Museum Hartenstein in maart. Het liep anders.

 • 5 Juni 2020 om 07:31

Oproep tot jaarlijkse 1 minuut stilte in Arnhem voor slachtoffers van racisme

ARNHEM - Jaarlijks een minuut stilte in Arnhem voor de slachtoffers van racisme: dat kondigt de organisatie van het protest tegen politiegeweld en racisme aan die donderdag werd gehouden op de Markt voor het Huis der Provincie in de Gelderse hoofdstad.

 • 5 Juni 2020 om 06:55

Oproep tot jaarlijks 1 minuut stilte in Arnhem voor slachtoffers van racisme

ARNHEM - Jaarlijks een minuut stilte in Arnhem voor de slachtoffers van racisme: dat kondigt de organisatie van het protest tegen politiegeweld en racisme aan die donderdag werd gehouden op de Markt voor het Huis der Provincie in de Gelderse hoofdstad. Vandaag is Nijmegen aan de beurt in een estafette langs steden in Nederland naar aanleiding van de dood door politiegeweld van de zwarte Amerikaan George Floyd in Mineapolis.

 • 5 Juni 2020 om 06:55
❌