[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Gelderlander - Arnhem e.o.

ZΓ³ kan de Gelderse coalitie er straks uitzien na de Statenverkiezingen

ARNHEM - Wordt GroenLinks of de ChristenUnie logischerwijs aan het laatste college in Provinciale Staten van Gelderland toegevoegd? Of trekt Jan Markink van de VVD straks toch op met grote nieuwkomer Forum voor Democratie? Het officiële startschot voor de coalitieonderhandelingen klonk gistermiddag in het provinciehuis van Arnhem.

 • 23 Maart 2019 om 08:30

IJsselbruggen in A12 moeten mogelijk vervangen worden

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen in de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.

 • 23 Maart 2019 om 06:55

IJsselbruggen op A12 moeten mogelijk vervangen worden

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen op de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.

 • 23 Maart 2019 om 06:55

Coolblue broedt op winkel bij entree stadshart Arnhem

ARNHEM - Webwinkel Coolblue staat klaar om een fysieke winkel in Arnhem te openen bij de entree van het stadshart tegenover het voormalige warenhuis V&D. Dat melden goed ingelichte bronnen.

 • 23 Maart 2019 om 06:45
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Gelderlander - Arnhem e.o.

Arnhems meisje met doodswens wint prijzen met boek

ARNHEM - Noa Pothoven uit Arnhem is met haar boek Winnen of Leren de grote winnaar van het Soester Boekenbal. Ze won deze vrijdag de publieks- en vakjuryprijs (non-fictie). De 17-jarige was totaal verrast. ,,Zo bizar en niet verwacht”, zei ze.

 • 22 Maart 2019 om 21:53

Onbekende beller bedreigt ziekenhuispersoneel tot in de nachtelijke uren

DOETINCHEM/ ARNHEM - Ziekenhuispersoneel in de Achterhoek en Arnhem wordt al bijna twee weken lastiggevallen door een man die stelselmatig ziekenhuisafdelingen opbelt. Personeel dat de telefoon oppakt in het Slingeland in Doetinchem en SKB in Winterswijk wordt bovendien bedreigd. Bij diverse verpleegafdelingen van ziekenhuis Rijnstate Arnhem komen ’s nachts regelmatig onzintelefoontjes binnen.

 • 22 Maart 2019 om 19:37

Burgemeester Doetinchem aangewezen als informateur voor nieuw bestuur Gelderland

ARNHEM/ DOETINCHEM - Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans is benoemd tot informateur in Gelderland. Hij moet kijken welke partijen kunnen samenwerken in een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden bij een bijeenkomst over de duiding van de verkiezingsuitslag en het verloop van de coalitieonderhandelingen op het provinciehuis in Arnhem.

 • 22 Maart 2019 om 17:31

Megaproces frauduleuze beleggers: Verstand van obligaties? β€˜Nul. Ik kan niet eens rekenen’

AMSTERDAM - Heeft u verstand van obligaties en het aankopen van vastgoed?, vraagt de Amsterdamse rechtbankvoorzitter Paul Waarts. ,,Nul’’, zegt de 36-jarige Stefan S. één van de zeven verdachten in de beleggingsfraude met Noordenwind en Hollandsche Wind. ,,Ik kan niet eens rekenen.”

 • 22 Maart 2019 om 17:55

Burgemeester Doetinchem is aangewezen als informateur voor nieuw bestuur Gelderland

ARNHEM/ DOETINCHEM - De burgemeester van Doetinchem, Mark Boumans, wordt de informateur die een voorstel moet doen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in Gelderland. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden bij een bijeenkomst over de duiding en het verloop van de coalitieonderhandelingen op het provinciehuis in Arnhem.

 • 22 Maart 2019 om 17:31

Crowdfunding voor β€˜Het beste voor Kees 2’, voorpremiΓ¨re in Johan Cruijff ArenA

VELP/ HILVERSUM - Monique Nolte, maker van de veelbekeken en bekroonde documentaire ‘Het beste voor Kees’ over ‘knuffelautist’ Kees Momma uit Velp, is een crowdfunding begonnen voor een vervolg op de film. Wie voor 17,50 euro co-producent wordt van de nieuwe documentaire krijgt een uitnodiging voor een exclusieve voorpremière in de Johan Cruijff Arena, belooft ze.

 • 22 Maart 2019 om 17:21

Rozendalers verdienen het meest van heel Nederland: bekijk hier het doorsnee inkomen per gemeente

ROZENDAAL - De inwoners van Rozendaal hebben het hoogste doorsnee inkomen van heel Nederland. Dat ligt in het kasteeldorp op ruim 50.000 euro, terwijl dat landelijk op iets meer dan 35.000 euro ligt. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat deze gegevens jaarlijks bijhoudt.

 • 22 Maart 2019 om 16:38

Velpse broers voorkomen inbraak bij juwelier en achtervolgen daders met auto

VELP - De broers Lok hebben vrijdagochtend een inbraak bij juwelier Aalbers in Velp onderbroken. De verklede daders konden ontsnappen na een achtervolging. Een inbreker probeerde een van de broers met een moker te slaan.

 • 22 Maart 2019 om 16:06

510 Belgen rijden iedere dag voor hun werk naar deze regio

NIJMEGEN - Op werkdagen pendelen 7.360 Duitsers en Belgen tussen hun woonplaats en hun werk in de Achterhoek of de regio Arnhem - Nijmegen. Het aantal werknemers van over de grens is het grootst in Zuid-Limburg: 12.740.

 • 22 Maart 2019 om 15:17

Doodgebeten hondje Zaza druppel voor dierenarts: β€˜Er moet wat veranderen’

RENKUM - ‘In memoriam: Zaza, doodgebeten...’ Het hondje Zaza van dierenarts Jealah van Sittert zou vrijdag 14 jaar zijn geworden. Het liep echter anders. Een Engelse Mastiff van 70 kilo maakte met één beet een eind aan het leven van het bejaarde hondje.

 • 22 Maart 2019 om 15:06

Oosterbeker dreigde ex, hun baby en zichzelf om het leven te brengen: β€˜Hij is knettergek’

ARNHEM – Een 24-jarige inwoner van Oosterbeek stuurde zijn ex-vriendin in Arnhem diverse berichten waarin hij dreigde haar, hun baby en uiteindelijk zichzelf om het leven te brengen. Hij deed er een foto bij waarop hij te zien is terwijl hij een mes bij het kindje houdt.

 • 22 Maart 2019 om 14:39

Kapotte vrachtwagen zet de avondspits bij Arnhem al vroeg in

ARNHEM - Een kapotte vrachtauto zorgt vrijdagmiddag voor flinke vertraging op de A12 en de A50 bij knooppunt Waterberg. Rond 14.00 uur had Rijkswaterstaat de rechter rijstrook afgesloten, deze is inmiddels weer geopend.

 • 22 Maart 2019 om 14:33

Grote treinstoring tussen Arnhem en Doetinchem door gebroken kabel opgelost

DOETINCHEM - De afgelopen uren reden er geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Dat laat vervoerder Arriva weten. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij en wordt het treinverkeer hervat.

 • 22 Maart 2019 om 13:04

Inzittenden met de schrik vrij na raadselachtige schuiver op de A12

EDE - De inzittenden van een personenauto zijn vrijdag rond het middaguur met de schrik vrijgekomen toen hun auto op de A12 tussen Ede en Oosterbeek achterstevoren tegen de middengeleider belandde. Hoe dat kon gebeuren, is de bestuurder een raadsel, aldus een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

 • 22 Maart 2019 om 13:22

Grote treinstoring tussen Arnhem en Doetinchem door gebroken kabel

DOETINCHEM - De komende uren rijden er geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Dat laat vervoerder Arriva weten. De verwachting is dat er zeker tot 14.30 uur geen treinen zullen rijden.

 • 22 Maart 2019 om 13:04

Dit zijn de acht eerste kandidaten op de lijst van Forum voor Democratie in Gelderland

ARNHEM - Wie zijn toch die kandidaten van Forum voor Democratie die straks in Provinciale Staten terechtkomen? Het is de vraag die alle andere politieke partijen op het provinciehuis in Arnhem bezighoudt. Een snelle zoektocht wijst uit dat een aantal van de eerste Gelderse kandidaten actief is in het onderwijs, zich inzet voor lokale thema’s en gelooft in een hogere macht.

 • 22 Maart 2019 om 12:24
❌