[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019De Gelderlander - Achterhoek

Hogenkamp nog één zege verwijderd van hoofdtoernooi US Open

Richèl Hogenkamp heeft zich weten te plaatsen voor de finales van het kwalificatietoernooi voor de US Open. De tennisster uit Doetinchem, nummer 208 van de wereld, versloeg de Russische Valeria Savinytsj in twee sets: 6-4, 6-3.

 • 21 Augustus 2019 om 18:35

Regels worden opgerekt: er mag straks veel meer in het buitengebied van Winterswijk

WINTERSWIJK - Er mag straks veel meer in het buitengebied van Winterswijk: boerderijsplitsing, nieuwe woningen voor jong en oud, meerdere huizen op één erf, detailhandel in het buitengebied en meer ruimte voor bijgebouwen.

 • 21 Augustus 2019 om 17:30

Terecht dwangsom voor illegale bewoning in Het Rommelgebergte Winterswijk

DEN HAAG/WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk heeft de twee eigenaren van een recreatiewoning aan de Meekertweg op vakantiepark Het Rommelgebergte in Winterswijk terecht een dwangsom van duizend euro per week opgelegd.

 • 21 Augustus 2019 om 15:52

Geen gestolen auto, maar wΓ©l beschonken bestuurder en openstaande boete na aanhouding bij Beek

BEEK/ ELTEN - De politie wilde dinsdag een auto aanhouden omdat het vermoeden bestond dat deze gestolen was. Bij aanhouding bleek dit niet het geval, maar wél dat de bestuurder te veel had gedronken en dat hij nog een geldboete had openstaan.

 • 21 Augustus 2019 om 14:45

β€˜Ik ben niet blij met jou, moet dan alles meteen op tafel?’

Het begon allemaal heel vriendelijk. Een beetje risicoloos gebabbel over sportpark De Bezelhorst, waar De Graafschap gaat trainen. Totdat verslaggever Richard van der Made van Omroep Gelderland de contouren van de opstelling tegen MVV schetste, in gesprek met trainer Mike Snoei.

 • 21 Augustus 2019 om 14:03

Nieuw Caribisch eetcafΓ© op plek van De Kleine Balkan in Doetinchem

DOETINCHEM - Caribe Eetcafé is de naam van het nieuwe Caribisch restaurant in de Van Cappellenstraat in hartje Doetinchem. ,,Over al het eten - lunch en 's avonds - ligt een Caribische tint”, zegt Marcelin Elmendorp, de eigenaar van het restaurant. ,,Maar we serveren ook gewoon een biefstukje.”

 • 21 Augustus 2019 om 13:55

Pim uit Zeddam is gegrepen door het dirigeren

ZEDDAM - Dirigent Pim Cuijpers is even terug in de Achterhoek. De jonge dirigent staat woensdag in Amphion met zijn Symfonie Project.

 • 21 Augustus 2019 om 13:45

Basisplaatsen lonken voor Nijland en Thomassen bij De Graafschap

DOETINCHEM - Stef Nijland begint vrijdagavond (20.00 uur) in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam zo goed als zeker in de basis bij De Graafschap. Ook voor Jordy Thomassen lonkt zijn eerste basisplaats bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

 • 21 Augustus 2019 om 13:39

De Graafschap-trainer Snoei: β€˜Er moet nog een aanvaller bij’

DOETINCHEM - De Graafschap wil zijn selectie versterken met een multifunctionele aanvaller nu Youssef El Jebli op weg is naar de uitgang.

 • 21 Augustus 2019 om 13:07

Zorgboerderij in Wichmond heeft nieuwe invulling: geen pubers maar zieke kinderen

WICHMOND - Geen pleegkinderen in de puberleeftijd meer, maar complex zieke kinderen. De zorgboerderij in Wichmond heeft een nieuwe invulling gekregen.

 • 21 Augustus 2019 om 12:30

Het piept en kraakt in de GGZ: β€˜Er wordt geschermd met cijfertjes, maar te weinig naar de praktijk geluisterd’

Het kan zo niet langer met de psychiatrische zorg in Nederland. Medewerkers van de Gelderse zorginstelling GGNet luiden de noodklok. Psychotische mensen belanden op straat.

 • 21 Augustus 2019 om 11:29

Voedselbanken: meer klanten, minder voedsel

ARNHEM/ NIJMEGEN - Voedselbanken in de regio Arnhem en Nijmegen krijgen veel minder voedsel van supermarkten aangeboden. Omdat het aantal cliënten stijgt, moet de voedselbank in Nijmegen dit jaar zelf vers eten bijkopen.

 • 21 Augustus 2019 om 10:54

Loes (73) uit Eibergen is al bijna een jaar vermist, zoektocht gaat door: β€˜We willen haar vinden’

ENSCHEDE/EIBERGEN - Al bijna een jaar is Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen spoorloos. Er zijn geen bruikbare tips, geen concrete aanwijzingen waar ze kan zijn. Desondanks gaat de zoektocht verder naar de echtgenote, moeder en oma. „We willen haar vinden.”

 • 21 Augustus 2019 om 08:01

El Jebli op weg naar de uitgang bij De Graafschap

DOETINCHEM - Youssef El Jebli is op weg naar de uitgang bij De Graafschap. De 26-jarige aanvallende middenvelder is dicht bij een transfer.

 • 21 Augustus 2019 om 10:07

Bedelbrief RTV Slingeland stuit op weerstand in Winterswijkse politiek

WINTERSWIJK - De persoonlijke brief aan de fractievoorzitters van politieke partijen in Winterswijk met het verzoek om tegen betaling ‘vriend’ te worden bij RTV Slingeland is verkeerd gevallen. De fractievoorzitters vinden dat de lokale omroep de journalistieke onafhankelijkheid moet bewaken.

 • 21 Augustus 2019 om 10:00

Maisvelden deels nog gered door regen van afgelopen week

MEDDO - Een deel van de mais op het land lijkt het nog te redden dit seizoen, dankzij de regen die afgelopen week viel. Gerard Abbink in Meddo heeft goede hoop.

 • 21 Augustus 2019 om 07:06

Verkenner Jan Bart Wilschut probeert lokale omroepen in de Achterhoek op één lijn te krijgen

WINTERSWIJK - Achter de schermen wordt volop gewerkt om tot een samenwerkingsverband te komen van de Achterhoekse lokale omroepen. Verkenner Jan Bart Wilschut probeert alle partijen op één lijn te krijgen en hoopt eind september op witte rook.

 • 21 Augustus 2019 om 07:01

Vernieuwingsfonds Montferland uitgeput na succesvolle steun

DIDAM - Het Vernieuwingsfonds van de gemeente Montferland is op. Zes vernieuwende projecten van ondernemers in de gemeente die werkgelegenheid hebben opgeleverd, zijn gehonoreerd waarmee het potje van een kwart miljoen euro is verbruikt. Er komt voorlopig geen nieuw innovatiefonds.

 • 21 Augustus 2019 om 06:54

Medewerkers GGNet: β€˜Noodsituatie in de psychiatrische zorg’

DOETINCHEM - Voor mensen in acute psychische nood is onvoldoende opvang. De angst bestaat dat ze zichzelf of anderen wat aan doen. Medewerkers van de Gelderse zorginstelling GGNet luiden de noodklok.

 • 21 Augustus 2019 om 06:45
Gisteren β€” 20 Augustus 2019De Gelderlander - Achterhoek

AZSV klopt RKZVC op Kei-toernooi en Longa’30 maakt gehakt van dolend Grol

LICHTENVOORDE AZSV is het Kei-toernooi in Lichtenvoorde dinsdagavond begonnen met een 3-1 overwinning op RKZVC. Longa'30 maakte gehakt van Grol: 8-0.

 • 20 Augustus 2019 om 22:52
❌