[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019De Gelderlander - Achterhoek

Vermiste Duitse hond duikt in Meddo, 60 kilometer van huis

DOETINCHEM - Een vermiste hond uit het Duitse Gladbeck is opgedoken in de omgeving van Winterswijk, ruim 60 kilometer verderop.

 • 15 Juni 2019 om 23:38
Gisteren β€” 15 Juni 2019De Gelderlander - Achterhoek

PvdA: cliΓ«nten Laborijn mogen niet nog meer de dupe worden

DOETINCHEM - Cliënten van de sociale dienst Laborijn moeten goed geïnformeerd worden, maar vooral ook gerustgesteld worden dat hun uitkering geen gevaar loopt. Ze mogen niet nog meer de dupe worden van de crisis die is ontstaan bij Laborijn na een vernietigend rapport over de dienstverlening.

 • 15 Juni 2019 om 21:23

β€˜Wie krijgt nu prinses Beatrix op bezoek in de achtertuin?’

HARREVELD - Direct zicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Sylvia Embsen (48) woont met haar man en twee kinderen naast molen Hermien bij Harreveld langs de N18.

 • 15 Juni 2019 om 20:15

Coalitie Winterswijk draait vier bezuinigingen terug

WINTERSWIJK - Vier eerder aangekondigde bezuinigingen door het nieuwe college in Winterswijk gaan niet door.

 • 15 Juni 2019 om 17:32

College Winterswijk draait vier bezuinigingen terug

WINTERSWIJK - Vier eerder aangekondigde bezuinigingen door het nieuwe college in Winterswijk gaan niet door.

 • 15 Juni 2019 om 17:32

Vader en moeder van overleden voetballer Tijmen (13) kijken terug op β€˜overweldigend’ toernooi

‘s HEERENBERG - Zowel de vader als de moeder van de vorig jaar overleden voetballer Tijmen (13) kijken terug op een zeer geslaagd voetbaltoernooi ter ere van hun zoon, zaterdag in 's Heerenberg. ,,Meer dan geslaagd”, constateert vader Dion Steenbergen.

 • 15 Juni 2019 om 16:44

AZSV 2 landskampioen

AALTEN - Het tweede elftal van het Aaltense AZSV is zaterdagmiddag landskampioen geworden. De ploeg van trainer Frencis Malawau won na verlenging met 3-1 van RKSV Nuenen 2 en is nu de beste van Nederland.

 • 15 Juni 2019 om 16:27

Lachen en huilen tijdens wandeling tegen kanker in Doesburg

DOESBURG - ,,Ik wilde iets doen voor mijn moeder. Ze had kanker en als familielid wil je natuurlijk zoveel mogelijk voor haar kunnen doen. Maar je kunt zo weinig. Je voelt je machteloos. Toen ik twee jaar geleden hoorde van SamenLoop voor Hoop in Doetinchem heb ik meegewandeld. Ik wilde de pijn met mijn moeder delen, samen lijden en gelijktijdig geld inzamelen voor onderzoek tegen kanker.”

 • 15 Juni 2019 om 14:25

De korte maar hevige historie van de falende Achterhoekse sociale dienst Laborijn

DOETINCHEM - De Achterhoekse sociale dienst Laborijn ligt onder vuur na een vernietigend rapport over de werkwijze, dat begin deze week werd gepresenteerd. Dat de klachten niet uit de lucht komen vallen, bewijst een blik op de nog korte historie van de sociale dienst.

 • 15 Juni 2019 om 12:00

A18 dit weekeinde gedeeltelijk dicht door bouw ecobrug

DOETINCHEM/ VARSSEVELD - De A18 tussen Doetinchem-Oost en Varsseveld is dit weekend gedeeltelijk dicht. Dit komt doordat Rijkswaterstaat een nieuw ecoduct aanlegt.

 • 15 Juni 2019 om 11:51

Stadse Fratsen: Op zoek naar een plintenladder

Toch, dat moet ik wel zeggen, voelt de entree van een bouwplaats nog altijd een beetje als thuiskomen. Zo ook als ik het terrein betreed waar de nieuwe school wordt gebouwd aan de rand van de stad.

 • 15 Juni 2019 om 11:20

Rebelse Zwientie vertelt Achterhoekse geschiedenis β€˜zonder opsmuk’

DOETINCHEM/ ZUTPHEN - Reclames voor de Achterhoek zijn vaak gladde promotiepraatjes en mierzoete sprookjes. Volgens de mannen achter het Zutphense bedrijfje Toonworkz laten die campagnes niet het echte beeld zien van de regio. Reden om een eigen, ongezouten video te maken over de Achterhoek. Varken Zwientie heeft daarin de hoofdrol en trekt online meer en meer kijkers.

 • 15 Juni 2019 om 11:10

Personeel Γ©n directeur sociale dienst vrezen toekomst na vernietigend rapport

AALTEN/ DOETINCHEM - Medewerkers van Laborijn zijn aangeslagen door de berichten over hun bedrijf en vrezen voor hun toekomst. Eerst door de analyse van Bureau Berenschot over de tekortschietende benadering van klanten, daarna door het nieuws dat Oude IJsselstreek uit Laborijn wil stappen.

 • 15 Juni 2019 om 07:34

Voor 500 euro per nacht slaap je straks in een vakantiehuis tussen de boomtoppen

HENGELO - Het plan van Bennie Wisselink uit Zelhem voor een park met luxe vakantiewoningen in een bos tussen Zelhem en Ruurlo, krijgt een nieuwe kans. Het college van burgemeester en wethouders van Bronckhorst verleent ‘principemedewerking’ aan de nieuwe versie van het Treehouse Resort.

 • 15 Juni 2019 om 06:56
OuderDe Gelderlander - Achterhoek

Van Huizen op weg naar De Graafschap

DOETINCHEM - Toine van Huizen is op weg naar De Graafschap. De 29-jarige verdediger kan naar verluidt een contract voor twee jaar tekenen bij de Doetinchemse eerstedivisionist. Hij vertrekt transfervrij bij Telstar.

 • 14 Juni 2019 om 23:07

Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

 • 14 Juni 2019 om 21:55

De Graafschap opent seizoen thuis tegen Henk de Jong en SC Cambuur

DOETINCHEM - De Graafschap staat in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen meteen tegenover een oude bekende. De Doetinchemse eerstedivisionist neemt het vrijdag 9 augustus in een thuiswedstrijd op tegen het SC Cambuur van trainer Henk de Jong.

 • 14 Juni 2019 om 13:19

De Graafschap wil door met Olijve

DOETINCHEM - Frank Olijve kan op korte termijn een nieuwe aanbieding verwachten van De Graafschap. De Doetinchemse eerstedivisionist wil het aflopende contract van de 30-jarige middenvelder verlengen.

 • 14 Juni 2019 om 16:32

Vier vragen (en antwoorden) over de crisis bij sociale dienst Laborijn

Het is chaos bij Laborijn, de sociale dienst voor de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten. Deze week kwam een vernietigend rapport over de dienst naar buiten. Daaruit blijkt onder meer dat een groot deel van het personeel van Laborijn niet geschikt is voor zijn functie en dat cliënten slecht worden behandeld.

 • 14 Juni 2019 om 15:37

Vietnamees plukt straks onze peren: β€˜We kunnen in Nederland niet zonder arbeidsmigranten’

TIEL/ DOETINCHEM - Fruittelers en andere bedrijven met veel arbeidsmigranten moeten het met minder Polen gaan doen. Aziaten zullen hen gaan vervangen, is de verwachting. ,,We kunnen niet zonder arbeidsmigranten.’’

 • 14 Juni 2019 om 11:46
❌