[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018De Gelderlander - Achterhoek

Verdachte hoort 16 jaar eisen na fatale woningbrand Doetinchem: 'het fikte lekker'

Zestien jaar cel werd er vandaag in de rechtbank in Zutphen geëist tegen een 54-jarige vrouw uit Doetinchem. Zij wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in een woning aan de Papaverstraat in haar woonplaats. Bij die brand kwam een 58-jarige stadgenote om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie was dat ook de bedoeling van de verdachte.

 • 15 Augustus 2018 om 22:50

Automobilist belandt in sloot: 'gaspedaal bleef hangen'

TERBORG - Op de Varsseveldseweg in Terborg is vanavond net na 20.30 een automobilist met zijn voertuig in de sloot beland. Hoewel de auto flink beschadigd raakte, is de bestuurder er goed vanaf gekomen.

 • 15 Augustus 2018 om 21:16

16 jaar geΓ«ist tegen Doetinchemse (54) voor fatale woningbrand Papaverstraat

ZUTPHEN - Het OM heeft woensdag een gevangenisstraf van 16 jaar geëist tegen de 54-jarige Doetinchemse die verdacht wordt van het in brand steken van een woning aan de Papaverstraat in Doetinchem. Bij die brand kwam een 58-jarige vrouw uit Doetinchem om het leven.

 • 15 Augustus 2018 om 15:13

Stacaravan op camping Lansbulten in Aalten vat vlam

AALTEN - Een stacaravan op camping Lansbulten aan de Eskesweg in Aalten heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur vlam gevat. De vlammen slaan uit de caravan. De eigenaren van de stacaravan waren niet aanwezig tijdens de brand.

 • 15 Augustus 2018 om 14:28

Verdachte Papaverstraat verklaart brand niet te hebben aangestoken

ZUTPHEN / DOETINCHEM - De verdachte in de zaak van de woningbrand aan de Papaverstraat, een 54-jarige vrouw uit Doetinchem, heeft de brand naar eigen zeggen niet aangestoken. Bij de brand, in de nacht van 19 op 20 augustus 2017, kwam een 58-jarige Doetinchemse om het leven.

 • 15 Augustus 2018 om 13:05

De rust keer terug in Kilder na vertrek laatste cliΓ«nt Woongroep

KILDER - De laatste cliënt van Woongroep Keijenborg in Kilder is eindelijk vertrokken. Een zwaarverslaafde jongen, die voor veel overlast heeft gezorgd in het dorp. Nu is het rustig, maar wel met gemengde gevoelens. ,,Ik ben heel boos geweest. Een hond kreeg een betere behandeling dan onze jongen."

 • 15 Augustus 2018 om 12:40

Frans in gesprek met Sjoerd Weikamp: 'Ik ben zo apetrots!'

Frans Miggelbrink in gesprek met Sjoerd Weikamp ,oer-Graafschapper en lid van de Raad van Commissarissen van De Graafschap, over de Achterhoekse trots. Over het voetbal. Maar met name over de supporters op De Vijverberg.

 • 15 Augustus 2018 om 11:52

Liefst ambitieuze jongeren in Oldschool Winterswijk

WINTERSWIJK - In het nieuwe wooncomplex voor jongeren in de voormalige Driemark in Winterswijk zijn vooral ambitieuze mensen welkom. Initiatiefnemer Jeroen Schreurs (33) is hier heel duidelijk over. ,,Ze moeten wat willen betekenen voor Winterswijk.''

 • 15 Augustus 2018 om 11:28

Getuige in zaak brand Papaverstraat: 'Verdachte zei: ik heb even een aansteker langs de bank gehouden'

ZUTPHEN - Een getuige heeft woensdagochtend in de zaak van de woningbrand aan de Papaverstraat in Doetinchem een belastende verklaring afgelegd over de verdachte, een 54-jarige Doetinchemse. Bij de brand kwam een 58-jarige vrouw uit Doetinchem om het leven.

 • 15 Augustus 2018 om 10:27

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling bij Aldi in Aalten

AALTEN - De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling die afgelopen dinsdag heeft plaatsgevonden in de omgeving van de supermarkt Aldi aan de Admiraal de Ruyterstraat in Aalten.

 • 15 Augustus 2018 om 10:17

Ronde van de Achterhoek krijgt in 2019 Terborg als finishplaats

GENDRINGEN - Wielerronde door de hele Achterhoek krijgt volgend jaar Terborg als finishplaats. Organisatie wil rouleren om zo meer sponsors te werven.

 • 15 Augustus 2018 om 09:56

Hier sloeg de droogte het hardst toe: hoe 'ontgroend' is jouw regio?

STEENDEREN - Hoe krijg je de verdroging in Nederland goed in beeld? Door de groene kleuren van satellietbeelden uit verschillende tijdvakken met elkaar te vergelijken en door een rekenmachine te halen. Wat blijkt? De omgeving van Steenderen in de Achterhoek heeft vergeleken met de rest van het land het meeste 'groen' verloren: 16 procent. Kijk hier hoe ontgroend jouw regio is.

 • 15 Augustus 2018 om 08:11

Caravan snel uitpakken! Politie in Berkelland controleert

BORCULO - Vakantiegangers uit Berkelland moeten na hun vakantie voortmaken met het uitruimen van de caravan. Als dat te lang duurt krijgen ze de gemeente of de politie op hun dak.

 • 15 Augustus 2018 om 08:02

Kinderboek Nijntje komt uit in het Liemers: Opa en oma Pluus

ZEVENAAR - Het kinderboek van Nijntje met de titel 'Opa en oma Pluis' van Dick Bruna verschijnt in het Liemers dialect. Het boekje heet dan Opa en oma Pluus.

 • 15 Augustus 2018 om 07:20

Blauwalg houdt Strandbad Winterswijk rest van het seizoen dicht

WINTERSWIJK - Het Strandbad in Winterswijk gaat dit zwemseizoen niet meer open. Het bad kampt door de aanhoudende hoge temperaturen met blauwalg. De financiële strop ligt rond de 20.000 euro.

 • 15 Augustus 2018 om 07:09

Fluisterwoud vanwege brandgevaar niet in het 'woud' achter kasteel Huis Bergh

's-HEERENBERG - Het fluisterwoud voor de kinderen van het Mechteld ten Hamweekeinde in 's-Heerenberg wijkt uit naar een alternatieve locatie. De plantage, het bosgebied achter Kasteel Huis Bergh, is door de droogte brandgevaarlijk geworden en is dit keer niet geschikt om er kinderactiviteiten te houden.

 • 15 Augustus 2018 om 06:55

Lange zwembadverboden in Arnhem en Nijmegen vormen uitzondering

ARNHEM/ NIJMEGEN - Twee Gelderse zwembaden hebben in anderhalve week tijd een zwembadverbod voor meerdere jaren uitgedeeld. Opvallend. Uit een rondgang langs zwembaden in de regio blijkt dat een ontzegging voor een langere tijd niet vaak meer voorkomt.

 • 14 Augustus 2018 om 23:34
OuderDe Gelderlander - Achterhoek

Voor de lekkerste wijn van Gelderland volg je gewoon de borden

Een Gelderse Wijnroute, langs de lekkerste wijnen van deze provincie, is in de maak. Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland ontwikkelt de themaroute om toeristen kennis te laten maken met de beste wijnen van Gelderland. Medio volgend jaar moet het bewegwijzerde traject klaar zijn.

 • 14 Augustus 2018 om 22:42

RKZVC en Silvolde met de billen bloot op Fletcher-toernooi

RIJSSEN - De hoofdklassers Silvolde en RKZVC zijn het Fletcher-toernooi in Rijssen dinsdagavond slecht begonnen. Jong De Graafschap deed het een stuk beter.

 • 14 Augustus 2018 om 22:27

Herdiagnoses na GGZ-onderzoek: 'grotere kans op normaal leven'

ZUTPHEN - De Gelderse GGZ-instelling GGNet heeft besloten om dit jaar herdiagnoses bij duizend cliënten met een langdurig ontwrichtende psychiatrische aandoening uit te voeren en in 2019 nog eens duizend. De resultaten zijn tot nu toe even verrassend als schrikbarend, erkent geneeskundig bestuurder Kees Lemke van de Gelderse ggz-instelling.

 • 14 Augustus 2018 om 19:54
❌