[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 November 2017De Gelderlander - Achterhoek

Henk Kamp proeft Royal Dutch, de nieuwe wijn van boeren in Oost-Nederland

Onder de naam Royal Dutch Wines gaan wijnboeren uit Oost-Nederland hun krachten bundelen. Ze brengen samen een coöperatieve wijn uit. Zo is een deel van de afzet voor de wijngaarden gegarandeerd en kan er jaarlijks zo’n 4.000 liter rode en witte wijn aan restaurants, hotels en internationale verkooppunten als Schiphol worden gerealiseerd.

 • 20 November 2017 om 21:52

Jacco รฉรฉn dag trainer van De Graafschap: 'Voor 11 miljoen teken ik'

DOETINCHEM - Voor Jacco ging een langgekoesterde wens maandag in vervulling: hij mocht voor één keer de hoofdtrainer van De Graafschap zijn. Aan het einde van de dag legde de voetbalclub hem zelfs een contract voor. Of Jacco even zijn handtekening wilde zetten. 

 • 20 November 2017 om 19:15

Is dit het antwoord op het leed dat file heet?

NIJMEGEN - Met bijna 900 kilometer file was het vanmorgen de drukste ochtendspits van het jaar. Een dubieus record, dat voor de vijfde keer in twee weken verbroken werd. De Nederlandse wegen slibben helemaal dicht. Reden voor De Gelderlander om lezers te vragen naar creatieve oplossingen.

 • 20 November 2017 om 18:15

'Moordenaar van Eibergse Josรฉ Burbank overleden'

EIBERGEN/ LELYSTAD - Ben T.,  de tbs'er die in 1987 de Eibergse studente fysiotherapie José Burbank vermoordde, is dood. Hij zou in de Oostvaarderskliniek in Lelystad een hartaanval hebben gehad die hem fataal werd. 

 • 20 November 2017 om 16:18

Tijdelijk twee Pet's Places in Doetinchem

DOETINCHEM - Met de opening komende donderdag van een grote vestiging van Pet's Place aan de Terborgseweg zijn er tijdelijk twee vestigingen van de dierenspeciaalzaak in de Doetinchemse binnenstad. 

 • 20 November 2017 om 16:15

Kettingzaag velt De Wandelaar, kunstenaar teleurgesteld

DOETINCHEM - Het houten beeldhouwwerk De Wandelaar in de tuin van Villa Ruimzicht in Doetinchem is geveld. Buha, de dienst die de openbare ruimte in opdracht van de gemeente Doetinchem beheert en onderhoudt, zaagde De Wandelaar vrijdag om met een kettingzaag. Dit gebeurde uit oogpunt van veiligheid. 

 • 20 November 2017 om 15:43

De Wandelaar geveld door kettingzaag, kunstenaar teleurgesteld

DOETINCHEM - Het houten beeldhouwwerk De Wandelaar in de tuin van Villa Ruimzicht in Doetinchem is geveld. Buha, de dienst die de openbare ruimte in opdracht van de gemeente Doetinchem beheert en onderhoudt, zaagde De Wandelaar vrijdag om met een kettingzaag. Dit gebeurde uit oogpunt van veiligheid. 

 • 20 November 2017 om 15:43

Gratis bomen in Bronckhorst

HENGELO - Voor bewoners van het buitengebied in de gemeente Bronckhorst zijn er ook komende winter weer gratis bomen beschikbaar. Het is de bedoeling dat ze uitgroeien tot prachtige beeldbepalende exemplaren. Zogenaamde bakens in het landschap.

 • 20 November 2017 om 13:21

Man opgepakt nadat hij bankpersoneel met steekwapen bedreigde

DOETINCHEM - Een 39-jarige man uit Doetinchem is maandagochtend aangehouden omdat hij het personeel van een bank aan de Terbogseweg in zijn woonplaats bedreigde met een steekwapen.

 • 20 November 2017 om 13:11

De Achterhoekse jongen die de ramp met de Phoenix overleefde

WINTERSWIJK/ LAKE MICHIGAN - Op 21 november 1847, 170 jaar geleden, verging stoomboot Phoenix op Lake Michigan in de VS. Aan boord: 135 Achterhoekse emigranten, waarvan er 124 stierven. Bert Wagendorp schrijft er een boek over.

 • 20 November 2017 om 12:36

De stampvoetende burger en het algemeen belang

Een afgesloten wei met zonnepanelen op de troosteloze velden van voormalige voetbalclub H&K in Hoog-Keppel? De Dorpsraad Eldrik en Keppel moet er niks van hebben.

 • 20 November 2017 om 11:10

Deze dieren vliegen en scharrelen weer rond de rivier

De torenvalk is terug, de bever ook en er vliegen weer aalscholvers. Het gaat opvallend goed met de natuur in de uiterwaarden van onze grote rivieren.

 • 20 November 2017 om 10:12

Keijenborg waarschuwt buurman Pax met meterslang spandoek

HENGELO - Fans van Keijenburgse Boys hebben in aanloop van de derby van hun club tegen Pax een metersgroot, manshoog spandoek opgehangen in Hengelo. 'Hengel Wi-j komm't D'RAN' is te lezen op het doek bij de entree van het dorp.

 • 20 November 2017 om 09:15

Nieuwe huizen beter verdelen over de dorpen in Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - De bouw van nieuwe huizen moet evenwichtiger verdeeld worden over de dorpen in de gemeente Oude IJsselstreek. Waar bijvoorbeeld in Ulft relatief veel is gebouwd de afgelopen jaren (Vogelbuurt, DRU-Laan, Villa Zeno), blijft de bouw in Gendringen en Varsseveld juist achter.

 • 20 November 2017 om 07:43

Bengevoord is niet de jongste burgemeester meer

WINTERSWIJK- Joris Bengevoord is vanaf deze maandag niet meer de jongste burgemeester van Nederland. Die titel gaat over naar Hanne van Aart, die wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Loon op Zand.

 • 20 November 2017 om 07:23
Gisteren โ€” 19 November 2017De Gelderlander - Achterhoek

Dronken man pakt vanaf politiebureau bus terug naar auto en kruipt weer achter stuur

EIBERGEN - Niet lang nadat een man in Eibergen betrapt was op het rijden onder invloed, trof de politie hem opnieuw achter het stuur aan. De hardleerse bestuurder bleek vanaf het politiebureau direct een bus terug naar zijn auto te hebben gepakt. Ondanks meerdere waarschuwingen, stapte hij doodleuk weer achter het stuur.

 • 19 November 2017 om 22:18

Driedubbele breuk grensrechter na bizarre val bij AZSV

AALTEN - Assistent-scheidsrechter Jeroen Pieterse is zaterdag op bizarre wijze ernstig geblesseerd geraakt tijdens het duel AZSV-Huizen in de hoofdklasse B.

 • 19 November 2017 om 16:49

Slingerende automobilist met vijf keer te veel op, van weg geplukt

EIBERGEN - Een blaastest op het politiebureau maakte duidelijk dat agenten de slingerende automobilist zondagmiddag niet voor niets van de weg haalden in Eibergen. De man blies namelijk 1080 ug/l. Bijna vijf keer meer dan is toegestaan.

 • 19 November 2017 om 21:40

Beau van Erven Dorens feliciteert periodekampioen Halle

HALLE - Vijfdeklasser Halle pakte zondagmiddag de eerste periode. De dorpsclub van trainer Cor Peitsman kreeg felicitaties van een bekende Nederlander: Beau van Erven Dorens.

 • 19 November 2017 om 20:35

Extreme run op kaarten Zwarte Cross: 'Pas op voor neppers op Marktplaats'

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross heeft een ongekend succesvolle kaartverkoop gehad voor de editie van 2018. Er was een extreme run op kaarten toen deze zaterdag om 11.00 uur in de verkoop gingen. De campingkaarten raakten binnen enkele minuten uitverkocht en 's middags was voor zowel de zaterdag als zondag geen entreebewijs meer te krijgen.

 • 19 November 2017 om 18:57
โŒ