[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018De Gelderlander - Achterhoek

Achterhoekse politie opent jacht op internetoplichters

WINTERSWIJK - De politie in de oostelijke Achterhoek opent de jacht op internetoplichters. Deze mensen stelen geld door bijvoorbeeld op Marktplaats spullen te verkopen, maar ze leveren die vervolgens nooit.

 • 17 Januari 2018 om 09:03

Pilotproject in Doesburg moet baby's goede start geven

DOESBURG Aanstaande ouders moeten weer op cursus, zodat moeders goed voorbereid aan de bevalling beginnen. Nu zijn veel vrouwen teleurgesteld na de bevalling waardoor ze een valse start maken. Stichting Geboortenis houdt samen met het Verloskundig Centrum Doesburg een pilotproject dat tien aanstaande ouders uit Doesburg gaat voorbereiden op wat ze kunnen verwachten.

 • 17 Januari 2018 om 07:45

Griepgolf moet piek nog bereiken

DOETINCHEM - De griep rukt op naar het oosten. De komende weken zullen steeds meer mensen aan deze kant van het land getroffen worden door het griepvirus, zo is de verwachting.

 • 17 Januari 2018 om 07:01
Gisteren โ€” 16 Januari 2018De Gelderlander - Achterhoek

TenneT van probleem verlost nu boer stopt

DOETINCHEM/WEHL - Netbeheerder TenneT is verlost van een hoofdpijndossier nu boer Frank Steenbreker stopt met zijn varkenshouderij in de Wehlse Broeklanden tussen Doetinchem en Wehl.

 • 16 Januari 2018 om 22:29

Pravinath (17) uit Borculo wacht de cel in Sri Lanka

Pravinath Kamalanathan (17 jaar) uit Borculo belandt zo goed als zeker in de gevangenis, zodra hij voet op vaste bodem zet in zijn geboorteland Sri Lanka. Toch wil de immigratie- en naturalisatiedienst IND de scholier van het praktijkonderwijs MaxX in Neede het land uitzetten.

 • 16 Januari 2018 om 18:10

Zondag bij DreamFields gaat DreamPop heten en krijgt meer live muziek

GIESBEEK - De zondagse invulling van het jaarlijkse DreamFieldsfestival op recreatiegebied Rhederlaag gaat voortaan DreamPop heten. Dit jaar zullen daar ook meer artiesten live optreden.

 • 16 Januari 2018 om 17:06

Fusie leidt mogelijk tot multifunctionele accommodatie in Vorden

VORDEN - De kans is groot dat Vorden over enkele jaren een multifunctionele accommodatie krijgt, waar sport, educatie en cultuur samenkomen. De wens voor die accommodatie vloeit voort uit de op handen zijnde fusie in het vmbo-onderwijs tussen 't Beeckland (Vorden) en het Stedelijk (Zutphen).

 • 16 Januari 2018 om 16:47

Fietser in korte tijd twee keer aangereden in Doetinchem

DOETINCHEM - Een fietser in Doetinchem had dinsdagochtend wel heel veel pech: vlak nadat hij werd aangereden door een scooter, botste er een fietser achterop. Hij raakte lichtgewond.

 • 16 Januari 2018 om 16:45

Berkellandse raad heeft grote moeite met optreden Van Haaren in regiobestuur

BORCULO - Een deel van de Berkellandse politiek bekritiseert optreden van wethouder Van Haaren in het algemeen streekbestuur. Zij heeft niet goed overgebracht dat Berkelland, ondanks alle kritiek, wel verder wil met de Regio Achterhoek.

 • 16 Januari 2018 om 16:25

Sneeuw op komst! Oost-Nederland morgen bedekt onder wit laagje

Inwoners van Oost-Nederland hebben morgenochtend grote kans een witte wereld tegemoet te kijken bij het openen van de gordijnen. Het is het gevolg van winterse buien die voor vanavond en vannacht worden voorspeld.

 • 16 Januari 2018 om 14:47

Buschauffeur kan voortaan binnen 2,5 uur naar toilet en krijgt meer geld

NIJMEGEN/ ARNHEM - Buschauffeurs en treinmachinisten in het streekvervoer krijgen meer ruimte in de dienstregeling om zo de werkdruk te verlagen. Ook gaan ze in drie jaar tijd 8,3 procent meer verdienen. Dat hebben werkgevers en de vakbonden vastgelegd in de nieuwe cao.

 • 16 Januari 2018 om 14:36

Duitse wolf Naya bracht de kerst door in de Achterhoek

RUURLO/ ZEDDAM - De Duitse wolvin Naya heeft de afgelopen kerstdagen doorgebracht in de Achterhoek. Op eerste kerstdag verbleef de wolvin in de omgeving van Ruurlo, op tweede kerstdag hield ze zich op in de bossen van het Montferland.

 • 16 Januari 2018 om 14:22

Veenendaal en Winterswijk geen Fietsstad 2018, Houten wel

VEENENDAAL - Veenendaal moet nog even wachten op de titel Fietsstad van Nederland. Houten ging dinsdag met de prijs aan de haal. Veenendaal eindigde op de tweede plaats. Winterswijk eindigde op de vierde plaats.

 • 16 Januari 2018 om 14:05

Werkgelegenheid in Gelderland weer op niveau van voor crisis

De werkgelegenheid in Gelderland is vorig jaar flink toegenomen. In 2017 waren er 991.700 mensen aan het werk in de provincie, bijna 16.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee is de werkgelegenheid nu weer gelijk aan het niveau van voor de economische crisis.

 • 16 Januari 2018 om 12:14

Agenten schoten terecht op met nepwapen dreigende man in Doetinchem

DOETINCHEM - De agenten die eind augustus vorig jaar in de Hamburgerstraat in Doetinchem een man hebben neergeschoten, hebben daarbij rechtmatig gehandeld. De politiekogels werden afgevuurd uit noodweer, zo concludeert het Openbaar Ministerie (OM) op basis van onderzoeksresultaten van de Rijksrecherche.

 • 16 Januari 2018 om 12:03

Montferland stelt spreekuur in voor dorpsraden

DIDAM/AZEWIJN - Montferland is voor de dorps- en wijkraden een gemeentelijk spreekuur begonnen. Het is de bedoeling dat het spreekuur twee keer per maand gaat plaatsvinden.

 • 16 Januari 2018 om 10:49

Kerk en pastorie Stokkum mogelijk naar stichting

STOKKUM - De stichting Vrienden van St. Suitbertus mag de kerk, pastorie en het Jeugdgebouw van de Gabrielparochie overnemen. Daarover is overeenstemming bereikt.

 • 16 Januari 2018 om 09:48

'De groep van 20 tot 40 jaar ontbreekt grotendeels in de Achterhoek'

In de Achterhoek ontbreekt een grote groep mensen tussen de 20 en 40 jaar. Dat concludeert statisticus en socioloog Manfred te Grotenhuis, die op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderzoek heeft gedaan naar krimp, ontgroening en vergrijzing in de Achterhoek.

 • 16 Januari 2018 om 08:01

Brand in afzuiging bij palletfabriek in Ulft

ULFT - In Ulft heeft dinsdagmorgen brand gewoed in de afzuiginstallatie van palletfabriek Epol BV aan de Riezenweg. Dat meldde de brandweer, die rond 08.30 liet weten dat het sein brand meester was gegeven.

 • 16 Januari 2018 om 08:11
OuderDe Gelderlander - Achterhoek

Jolink kijkt bewonderend naar evenbeeld uit jaren zeventig

ERICHEM - Bennie Jolink (71) en Ferdi Joly (68) wierpen maandagmiddag in het atelier van Lia Krol voor het eerst een blik op het beeld dat de kunstenares uit Erichem van hun oude band Normaal heeft gemaakt. ,,Zo precies. Zo realistisch’’, sprak Jolink vol bewondering.

 • 15 Januari 2018 om 20:09
โŒ