[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018De Gelderlander - Achterhoek

Hessenbad Hoog-Keppel is gered voor dit jaar

HOOG-KEPPEL - De actie voor het behoud van het Hessenbad in Hoog-Keppel is een succes. Er zijn 320 abonnementen verkocht, zo is donderdagavond bekend gemaakt tijdens het optreden van de Militaire Kapel Johan Willem Friso in de Hessenhal.

 • 22 Maart 2018 om 21:20

Hessenbad Hoog-Keppel lijkt gered voor dit jaar

HOOG-KEPPEL - De actie voor het behoud van het Hessenbad in Hoog-Keppel is een succes. Er zijn meer dan 300 abonnementen verkocht, zo is donderdagavond bekend gemaakt tijdens het optreden van de Militaire Kapel Johan Willem Friso in de Hessenhal.

 • 22 Maart 2018 om 21:20

Interessante uitdaging in Aalten

AALTEN - Drie partijen hebben een zetel verloren in Aalten. De pijn zal het hevigst zijn bij HMV en de ChristenUnie. Henk Meerdink en Johan Pennings worden voorzitter van hun eigen eenmansfractie. Ook het CDA levert een zetel in, maar blijft met zes stoelen wel de grootste in Aalten.

 • 22 Maart 2018 om 20:07

Het wordt schipperen voor de politici in Bronckhorst

HENGELO - De huidige coalitie in de gemeente Bronckhorst kan niet verder. CDA, PvdA en D66 verloren bij de gemeenteraadsverkiezingen allen een zetel en hiermee de meerderheid. Het beloven dan ook interessante coalitiegesprekken te worden.

 • 22 Maart 2018 om 17:13

CDA Doetinchem krijgt toch zevende zetel

DOETINCHEM - Het CDA in Doetinchem heeft de laatste restzetel toegewezen gekregen. Daardoor sluiten de christendemocraten de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 af met 7 zetels.

 • 22 Maart 2018 om 17:01

DI-RECT en Neophyte op Zwarte Cross; nog maar 850 tickets te koop

LICHTENVOORDE - Er zijn nog maar 850 tickets te koop voor de vrijdag van de Zwarte Cross. Dat heeft de festivalorganisatie gemeld bij de bekendmaking van een reeks nieuwe namen van artiesten die er komen optreden.

 • 22 Maart 2018 om 15:43

Aanleg Ontbrekende Schakel Zeddam dichterbij

ZEDDAM - De provincie Gelderland start eind dit jaar met de voorbereidingen voor de aanleg van de Ontbrekende Schakel, het weggedeelte tussen de Terborgseweg bij Zeddam en de Meilandsedijk bij 's-Heerenberg.

 • 22 Maart 2018 om 15:27

Wietactivist uit Groenlo springt van publieke tribune in Tweede Kamer

De plenaire zaal in de Tweede Kamer is vanmiddag ontruimd nadat een man van de publieke tribune sprong. Kamerleden reageren geschokt en de vergadering werd meteen stil gelegd. De man is naar het ziekenhuis gebracht, zo bevestigt de politie in Den Haag.

 • 22 Maart 2018 om 12:57

Politie vindt cocaΓ―ne in onderbroek van EnschedeΓ«r

VREDEN - Een 47-jarige man uit Enschede is door de politie in Vreden, net over de grens met Groenlo, opgepakt met een hoeveelheid drugs.

 • 22 Maart 2018 om 13:26

Actievoerder uit Groenlo springt van publieke tribune in Tweede Kamer

De plenaire zaal in de Tweede Kamer is vanmiddag ontruimd nadat een man van de publieke tribune sprong. Kamerleden reageren geschokt en de vergadering werd meteen stil gelegd. De man is naar het ziekenhuis gebracht, zo bevestigt de politie in Den Haag.

 • 22 Maart 2018 om 12:57
Gisteren β€” 21 Maart 2018De Gelderlander - Achterhoek

Wie wint de kleine Gelderse derby?

NIJMEGEN - De belangen voor NEC en De Graafschap zijn groot als ze elkaar vrijdagavond zwaar gehavend ontmoeten in De Goffert in Nijmegen. Wie wint de kleine Gelderse derby in de eerste divisie?

 • 21 Maart 2018 om 21:22

Jongste kiezers in limousine naar stemhokje

ULFT - Als ware vip's kwamen Bram en Lisa Mae woensdagmiddag bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft aan. Ze waren thuis opgehaald door een limousine en werden op het stembureau ontvangen door burgemeester Otwin van Dijk. Vervolgens brachten de twee 18-jarigen uit Ulft (Bram) en Sinderen (Lisa Mae) voor het eerst ooit hun stem uit.

 • 21 Maart 2018 om 17:51

Redbad Strikwerda stopt bij Orion

DOETINCHEM - Volleybaltrainer Redbad Strikwerda stopt komende zomer als trainer van Seesing Personeel Orion. De Apeldoorner is thans bezig aan zijn eerste seizoen in Doetinchemse dienst.

 • 21 Maart 2018 om 16:55

Spelers Jong Oranje rennen met Doetinchemse basisscholieren

DOETINCHEM - Als de kinderen van openbare basisschool Hagen in Doetinchem vanavond aan de eettafel zitten, kunnen ze zeggen dat ze rondjes om de school hebben gelopen met spelers van Jong Oranje. De beste voetballers van Nederland onder de 21 jaar moeten donderdagavond in stadion De Vijverberg aantreden tegen België.

 • 21 Maart 2018 om 16:27

'Het druppelt door' in stemlokaal van Pronsweide in Winterswijk

WINTERSWIJK - Verpleeghuis Pronsweide in Winterswijk is zoals gebruikelijk ook tijdens deze verkiezingen een stemlokaal waar de inwoners van Winterswijk, alsmede bewoners van Pronsweide, hun stem kunnen uitbrengen.

 • 21 Maart 2018 om 12:13

Meer toeristen in Doesburg dan ooit

DOESBURG - Het toerisme in Doesburg is booming. Nooit eerder kwamen zo veel mensen naar het Hanzestadje, er zijn groeicijfers met tientallen procenten. ,,Alle investeringen beginnen nu zijn vruchten af te werpen’’, zegt Angela Schoemaker van het VVV in Doesburg.

 • 21 Maart 2018 om 09:55

Zwart randje rond verfrissend debuut van geplaagde jonge politica

Lachend komt er iemand op haar af. Feliciteert haar: ,,Goed gedaan!" Vervolgens komt haar trotse opa ter sprake, die met een rollator met haar foto erop door de gangen van het ziekenhuis wandelt. De kleindochter straalt en pakt haar mobiel, om foto's van opa in het SKB te laten zien.

 • 21 Maart 2018 om 09:50

PvdA beplakt pop-upwinkel van de VVD

DOETINCHEM - Twee kandidaat raadsleden van de PvdA hebben woensdagmorgen de etalage van de pop-upwinkel van de VVD in de binnenstad van Doetinchem volgehangen met PvdA-posters.

 • 21 Maart 2018 om 09:32

De eerste stemmen in de Achterhoek zijn mobiel

AALTEN - Het ochtendlicht begint langzaam op te doemen, als Wesley Huning zich meldt bij de mobiele stembus naast het station in Aalten. Het is 06.15 uur. ,,Wel een beetje vroeg hè’’, glimlacht de ondernemer. ,,Maar dan heb ik in ieder geval mijn plicht al gedaan. En nu ga ik aan het werk.’’

 • 21 Maart 2018 om 08:56

Rotra en Ubbink krijgen geen centimeter Doesburgse natuur

DOESBURG - Stichting Twickel weigert mee te werken aan de uitbreidingsplannen van Rotra en Ubbink in Doesburg.

 • 21 Maart 2018 om 06:34
❌