[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 11 December 2018De Gelderlander - Achterhoek

Politie vangt ruim 400 kilo aan illegaal vuurwerk in Corle

CORLE - In het buitengebied van Corle in de Achterhoek is dinsdagmorgen ruim 400 kilo aan professioneel en illegaal zwaar vuurwerk gevonden. Het vuurwerk lag opgeslagen in een schuur op het erf van een woning, zo meldt de Winterswijkse wijkagent Willem Saris.

 • 11 December 2018 om 15:50

Hennepkwekerij Leerinkstraat opgeruimd

DOETINCHEM - De politie heeft vanmorgen het appartement aan de Leerinkstraat geruimd. Hier is gisteren na een brand een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is door een speciaal team ontmanteld dinsdagochtend.

 • 11 December 2018 om 14:44

De Graafschap oefent in Spanje tegen Peralada

DOETINCHEM - De Graafschap speelt in de winterstop tijdens het trainingskamp in Noord-Spanje een oefenwedstrijd tegen Peralada. Het duel wordt afgewerkt op donderdag 10 januari in Navata (nabij Girona), op het complex waar de Doetinchemse eredivisionist zes dagen verblijft.

 • 11 December 2018 om 14:30

Doelman Jurjus tot winterstop uit de roulatie bij De Graafschap; Etemadi onder de lat

DOETINCHEM - Hidde Jurjus komt in 2018 niet meer in actie voor De Graafschap. De 24-jarige doelman kampt met een rugblessure en wordt in de laatste twee duels met Ajax en Vitesse vervangen door Agil Etemadi.

 • 11 December 2018 om 13:25

Honderden nieuwe woningen voor verstandelijk beperkten

NIEUW-WEHL - De komende tien jaar krijgen vijfhonderd verstandelijk beperkten een nieuw thuis in de Achterhoek, Liemers en Arnhem. Te beginnen dit jaar al op het terrein van zorginstelling Elver in Nieuw-Wehl. Daarna zijn Doetinchem en Arnhem aan de beurt.

 • 11 December 2018 om 12:30

Honderden nieuwe woningen voor verstandelijk beperkten in Doetinchem, Nieuw Wehl en Arnhem

NIEUW WEHL - De komende tien jaar krijgen vijfhonderd verstandelijk beperkten een nieuw thuis in de Achterhoek, Liemers en Arnhem. Te beginnen dit jaar al op het terrein van zorginstelling Elver in Nieuw Wehl. Daarna zijn Doetinchem en Arnhem aan de beurt.

 • 11 December 2018 om 12:30

Kaalslag markeert start aanleg eerste wildviaduct in Achterhoek

DOETINCHEM - De aanleg van het wildviaduct over de snelweg A18, ten oosten van Doetinchem, is begonnen.

 • 11 December 2018 om 12:01

Winterswijker in botsing op Duitse weg

VREDEN - Een 20-jarige Winterswijker is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Vreden. De man reed kort na vijf uur over de B70 van Vreden naar Oeding, toen hij in botsing kwam met een andere wagen.

 • 11 December 2018 om 11:29

Montferland stapt in het project Liemers ++

DIDAM - Montferland gaat deelnemen aan het project Liemers++, een voortzetting van het voormalige plattelandshuis Achterhoek Liemers. Het project werkt aan het vitaal en leefbaar houden van het platteland.

 • 11 December 2018 om 08:02

Geen camera's bij hangjongeren in de Pelkwijk Winterswijk

WINTERSWIJK - Er komen geen camera's te hangen bij de voormalige Plus-supermarkt in de Pelkwijk in Winterswijk. De klachten van de omwonenden over drugsdealende hangjongeren worden niet herkend door de gemeente.

 • 11 December 2018 om 09:07

Stortgas Zelhem misschien toch niet afgefakkeld

ZELHEM - De opwekking van groene stroom uit stortgas op de voormalige vuilnisbelt De Langenberg in Zelhem krijgt misschien toch een vervolg.

 • 10 December 2018 om 17:01

Kopstukken wietbende tot zes jaar cel in

ARNHEM/VELP - De rechtbank in Arnhem heeft maandag straffen tot 6 jaar cel opgelegd aan 21 verdachten voor hun rol in of rond een professionele wietbende met een growshop in Velp als hoofdkwartier.

 • 10 December 2018 om 14:13

Oproep: Verhuist u uit de Achterhoek vanwege de eeuwige opstoppingen?

Als je vanuit de Achterhoek naar je werk in Arnhem en omstreken moet komen, mag je vroeg genoeg opstaan. Het staat er ‘s ochtends altijd vast. Genoeg mensen hebben er de buik van vol. Oud-burgemeester Bert Berghoef is één van de mensen die het besluit heeft genomen om, met pijn in zijn hart, uit de Achterhoek te verhuizen door de verkeerssituatie.

 • 10 December 2018 om 11:11

Verdachten schietpartij Winterswijk voorlopig in de cel

WINTERSWIJK - De vier verdachten die afgelopen weekeinde zijn opgepakt na de schietpartij in Winterswijk waarbij een agent gewond raakte, zitten nog vast. De mannen blijven voorlopig in de cel.

 • 11 December 2018 om 07:50

Rechter vindt sluiting coffeeshop โ€˜t Rotterdammertje terecht

DOETINCHEM - Coffeeshop 't Rotterdammertje is terecht gesloten door de gemeente Doetinchem. Dat vindt de rechter in Arnhem. De eigenaar van de coffeeshop gaat in hoger beroep.

 • 11 December 2018 om 06:55
Gisteren โ€” 10 December 2018De Gelderlander - Achterhoek

Bronckhorst koerst op vertrek uit sociale werkvoorziening Delta

HENGELO - Als het aan het college van Bronckhorst ligt, wordt de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) vanaf 1 januari 2020 niet meer via Delta, maar zelfstandig en onder eigen regie uitgevoerd. Donderdag beslist de gemeenteraad of Bronckhorst over ruim een jaar uit de sociale werkvoorziening Delta stapt.

 • 10 December 2018 om 19:03

Vrachtwagen en bedrijfsbussen botsen tegen elkaar bij Varsseveld

VARSSEVELD - Op de N18 bij Varsseveld zijn maandagavond een vrachtwagen, een busje met aanhanger en een bedrijfsbus tegen elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond.

 • 10 December 2018 om 18:07

Stortgas uit belt in Zelhem hoeft misschien toch niet te worden afgefakkeld

ZELHEM - De opwekking van groene stroom uit stortgas op de voormalige vuilnisbelt De Langenberg in Zelhem krijgt misschien toch een vervolg.

 • 10 December 2018 om 17:01

Vrouw uit auto geknipt in Silvolde

SILVOLDE - Na een botsing op de kruising Heidedijk- Toldijk moest maandagmiddag een vrouw uit haar auto worden geknipt door de brandweer. Ze is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 • 10 December 2018 om 15:30

Kopstukken Arnhemse wietbende moeten tot zes jaar de cel in

ARNHEM/VELP - De rechtbank in Arnhem heeft maandag straffen tot 6 jaar cel opgelegd aan 21 verdachten voor hun rol in of rond een professionele wietbende met een growshop in Velp als hoofdkwartier.

 • 10 December 2018 om 14:13
โŒ