[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPZC - Zeeuws Vlaanderen

Redden rijke Zeeuwen β€˜Notre Dame’ in Graauw?

Het is vrijdagmiddag, Graauw ligt er schijnbaar verlaten bij. Langs de Dorpsstraat verkoopt Martje Vlaamse wafels. Blijkbaar genoeg om er wekelijks terug te keren. Mijn bestemming ligt verderop: de Maria Hemelvaartskerk. Een vriend, die actief is voor de Stichting Oude Zeeuwse Kerken, heeft mij een bezoek aangeraden.

 • 23 Augustus 2019 om 12:00

Fietser gewond bij ongeval in Philippine

PHILIPPINE - Een fietser is vanochtend gewond geraakt toen een vrachtwagen in de Havenstraat in Philippine een aantal marktkramen omver reed.

 • 23 Augustus 2019 om 11:23

Nieuw op Factory Festival Sas van Gent: flits-exposities

SAS VAN GENT - En weer hebben de organisatoren van het Factory Festival in Sas van Gent iets nieuws verzonnen: flits-exposities.

 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Aanhangwagen met vlas verwoest bij Zaamslag

ZAAMSLAG - In de polder bij Zaamslag is vanavond een aanhangwagen met vlas in vlammen opgegaan.

 • 22 Augustus 2019 om 20:24

Aanhangwagen met stro verwoest bij Zaamslag

ZAAMSLAG - In de polder bij Zaamslag is vanavond een aanhangwagen met stro in vlammen opgegaan.

 • 22 Augustus 2019 om 20:24

Henry is het zat, al 5 keer reed een auto tegen zijn huis in Waterlandkerkje: β€˜Doe eens iets aan die weg’

TURKEYE - Wanneer gaan ze nou eens iets aan die weg doen? Henry Ubachs, bewoner van de Turkeyeweg bij Waterlandkerkje, vraagt het zich al jaren af. In de nacht van woensdag en donderdag, rond half één, was het weer eens zo ver. Een auto ramde zijn huis en dat van zijn buurman.

 • 22 Augustus 2019 om 12:00

Stukje van kasteel weer op Sluise bodem

SLUIS - ,,Eigenlijk hoort ie in Sluis”, vond amateur-archeoloog Jan Tilleman al heel lang van de steen die hij 44 jaar geleden in een akker bij Sluis vond.

 • 22 Augustus 2019 om 17:15

Commando's herleven op zeecontainer in Terneuzen

TERNEUZEN - Het is 1 november 1944. Geallieerde commando's sprinten Uncle Beach bij Vlissingen op om Walcheren te bevrijden. Graffitikunstenaar Martijn Prins (foto) brengt ze tot leven op een zeecontainer die zaterdag 31 augustus te zien is in Terneuzen bij de start van de viering van 75 jaar vrijheid. Andries Looijen, voorzitter van museum Memorial 40-45 Kapelle, heeft hem gevraagd. ,,Een eer", noemt Prins de opdracht. ,,Deze commando's hebben toch voor onze vrijheid gestreden.” De container met een verrassingsexpositie binnenin, zal deel uitmaken van de Vrijheidsboulevard waarop de Slag om de Schelde wordt uitgebeeld.

 • 22 Augustus 2019 om 12:00

Motorrijder gewond bij botsing met vrachtauto op Dowweg Terneuzen

TERNEUZEN - Een motorrijder is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij bij Terneuzen in botsing kwam met een vrachtwagen.

 • 22 Augustus 2019 om 16:27

Seksspeeltjes voor een prikkie: Pabo-winkels in BelgiΓ« gooien door faillissement alles in uitverkoop

VLISSINGEN - De tien Belgische seksshops van het onlangs failliet verklaarde Pabo houden volgende week een grote uitverkoop. De resterende voorraad wordt voor een prikje verkocht.

 • 22 Augustus 2019 om 16:17

Frustraties over afgesloten Westkade in Sas van Gent lopen op

SAS VAN GENT - De aanleg van een tijdelijk fiets-voetpad langs de al bijna een halfjaar afgesloten Westkade in Sas van Gent heeft vertraging opgelopen.

 • 22 Augustus 2019 om 15:57

Thrillerserie β€˜Grenslanders’: Spooky Zeeuws-Vlaanderen betovert

TERNEUZEN - Er was, niet eens zo lang geleden, een in Zeeland actieve officier van justitie die stellig beweerde: als je door de Westerscheldetunnel naar Terneuzen rijdt, kom je van het één op het andere moment in Zuid-Europa. Wat hij daarmee bedoelde, wordt zondagavond duidelijk als we de eerste dubbele aflevering van de serie ‘Grenslanders’ kunnen zien.

 • 22 Augustus 2019 om 15:10

Zo gaat de Kop van de Noordstraat Terneuzen eruit zien

TERNEUZEN - Het heeft ‘even’ geduurd, maar dan krijg je ook wat. De Kop van de Noordstraat wordt het moderne visitekaartje van de Terneuzense binnenstad, als de voortekenen niet bedriegen. Volgens planning begint de bouw in januari.

 • 22 Augustus 2019 om 13:55

Machineproblemen bulkcarrier bij Terneuzen opgelost

TERNEUZEN - De onder Liberiaanse vlag varende bulkcarrier Lita (148 meter lang, bijna 23 meter breed) die vanochtend bij Terneuzen met machineproblemen kampte en ten anker ging, heeft omstreeks half twee vanmiddag de reis naar Antwerpen kunnen voortzetten.

 • 22 Augustus 2019 om 13:48

Dronken automobiliste ramt woningen in Turkeye

TURKEYE - Een beginnend automobiliste (23) uit Waterlandkerkje heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart voor één twee woningen geramd aan de Turkeyeweg bij buurtschap Turkeye. De woningen die in een vrij scherpe bocht staan, zijn beschadigd. De vrouw had meer dan vijf keer teveel gedronken.

 • 22 Augustus 2019 om 10:37

Politie vindt wietkwekerij met honderden planten in bedrijfspand Terneuzen

TERNEUZEN - De politie heeft gistermiddag een wietkwekerij in een bedrijfspand in de Communicatielaan in Terneuzen ontmanteld. Daarbij werd een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden.

 • 22 Augustus 2019 om 13:05

Vestingdagen Hulst herleven op grote doek in pop-up bios Koning van Engeland

HULST - Niets meer historisch aan de Vestingfeesten in Hulst? Niet helemaal, want pop-up bioscoop Koning van Engeland in de Steenstraat vertoont zaterdag en zondag oude filmbeelden van de Vestingdagen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:21

Protestantse kerktoren van Zaamslag in de steigers

ZAAMSLAG - Een markant onderdeel van de skyline van Zaamslag, de toren van de protestantse kerk aan het Plein, staat in de steigers voor een omvangrijke restauratie. Ook het kruis en de haan worden opgeknapt.

 • 21 Augustus 2019 om 19:33

Zweefmolen in speeltuin Oranjekwartier na vijftig jaar uitgedraaid

TERNEUZEN - Generaties Terneuzenaren zwaaiden en zwierden in de zweefmolen van speeltuin Oranjekwartier. Na ruim een halve eeuw eindigt de molen als een kleurige berg staal in de container.

 • 21 Augustus 2019 om 18:17

Kunstenaar Jacques Tange exposeert dag en nacht in Groede

GROEDE - Werken van de internationaal exposerende Jacques Tange zijn in Groede gewoon op straat te zien, 24 uur per dag. De van oorsprong Zeeuwse kunstenaar exposeert de komende drie weken in de vitrinekastjes van BuitenBeeld.

 • 21 Augustus 2019 om 16:34
❌