[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019PZC - Zeeuws Vlaanderen

Adempauze voor Vluchtelingenwerk Terneuzen

TERNEUZEN - Vluchtelingenwerk Terneuzen krijgt in elk geval dit jaar nog subsidie van de gemeente Terneuzen.

 • 22 Januari 2019 om 21:24

Terneuzen trekt aan de bel over sluiting nachtapotheek

TERNEUZEN - Terneuzense raadsleden hebben vanavond in de raadscommissie samenleving aan de bel getrokken over de sluiting van de nachtapotheek in Terneuzen per 1 februari. Vanaf die datum kent Zeeland nog slechts één nachtapotheek, in Vlissingen.

 • 22 Januari 2019 om 21:22

Kinderen in IJzendijke warm gemaakt voor wintergroenten

IJZENDIJKE - Pompoenpoffertjes en boerenkoolwafels maken ingewikkeld? Nee hoor, lieten kinderen van buitenschoolse opvang ‘t Gabbertje in IJzendijke zien. Ze gingen vandaag met wintergroenten aan de slag.

 • 22 Januari 2019 om 21:21

Benny Lampo en Piet Westerweele krijgen de Aardenburgse Kikkerorde

AARDENBURG - Benny Lampo en Piet Westerweele zetten zich in voor Aardenburg. Ze kregen van de stadsraad daarom de Kikkerorde.

 • 22 Januari 2019 om 19:45

ZorgSaam sluit onveilig wooncomplex voor mensen met dementie in Hulst

HULST - ZorgSaam sluit in het centrum van Hulst een gebouw waar mensen met dementie wonen. Het pand aan de Korte Bellingstraat 3 is in geval van een calamiteit niet veilig genoeg. De acht bewoners verhuizen begin maart naar woonzorgcentrum Antonius in Kloosterzande.

 • 22 Januari 2019 om 14:41

Klacht van boeren over verkoop Zeeuws-Vlaamse grond onontvankelijk verklaard

GENT - De rechtbank in Gent heeft de klacht van enkele Vlaamse boeren over de verkoop van Zeeuws-Vlaamse landbouwgrond vandaag onontvankelijk verklaard.

 • 22 Januari 2019 om 16:51

Boren tot 47 meter diep voor Nieuwe Sluis Terneuzen

TERNEUZEN - ,,’s Zomers is het beter werken!” Jerry Hakkert en Richard de Vries (links) van de firma BoutenGeotron zijn dinsdag aan het werk in de Steenkamplaan in Terneuzen. Het sneeuwt flink. De mannen plaatsen een peilbuis tot op 47 meter diepte om het grondwaterpeil tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis bij Terneuzen te volgen.

 • 22 Januari 2019 om 16:29

Terneuzenaar krijgt 3,5 jaar cel voor jarenlange verkrachting dochters

MIDDELBURG - De 50-jarige J. van M. uit Terneuzen is dinsdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden. De man heeft zich jarenlang vergrepen aan zijn dochters.

 • 22 Januari 2019 om 16:05

ZorgSaam sluit onveilig wooncomplex voor mensen met dementie in het centrum van Hulst

HULST - ZorgSaam sluit in het centrum van Hulst een gebouw waar mensen met dementie wonen. Het pand aan de Korte Bellingstraat 3 is in geval van een calamiteit niet veilig genoeg. De acht bewoners verhuizen begin maart naar woonzorgcentrum Antonius in Kloosterzande.

 • 22 Januari 2019 om 14:41

Actie β€˜Boom zoekt schoolplein’ in Terneuzen, Hulst en Sluis

TERNEUZEN - ‘Boom zoekt schoolplein', onder dat motto is Natuur en Zo in de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis op zoek naar basisscholen die op Boomfeestdag, 13 maart, het plein willen aankleden met één of meer (fruit)bomen en struiken.

 • 22 Januari 2019 om 14:01

Waterschap wil niet dat het gemaal in Cadzand-Bad een monument wordt

CADZAND-BAD - Het gemaal in Cadzand-Bad wordt geen gemeentelijk monument, als het aan Waterschap Scheldestromen ligt.

 • 22 Januari 2019 om 13:13

Overleden kunstenaar John Verschuren hield Terneuzen spiegel voor

TERNEUZEN - Keihard kon hij zijn in zijn kritiek op het Terneuzense cultuurbeleid, de vorige week overleden beeldend kunstenaar John Verschuren (85).

 • 22 Januari 2019 om 12:00
OuderPZC - Zeeuws Vlaanderen

Terneuzen haalt innovatief bedrijf PureBlue binnen

TERNEUZEN - Innovatief bedrijf PureBlue uit Kapellebrug, gespecialiseerd in waterbehandelingssystemen, vestigt zich in Terneuzen om verder te kunnen groeien.

 • 21 Januari 2019 om 22:06

Haven in Zeebrugge groeit sterk

ZEEBRUGGE - De haven van Zeebrugge zag de goederenoverslag vorig jaar sterker groeien dan concurrenten Antwerpen en North Sea Port (Gent, Terneuzen, Vlissingen), namelijk met acht procent.

 • 21 Januari 2019 om 21:06

Zeeuwse geschiedenisles waarbij je niet in slaap valt

Steven Riemslag vangt de geschiedenis van Zeeland in een animatiefilm. Vrolijke beelden van mammoetjagers en Krijn de Neanderthaler. En een commercial voor godin Nehalennia. Om onderwijs weer leuk te maken.

 • 21 Januari 2019 om 20:00

CDA stelt minister vragen over de zorg aan Stefanie van Houcke uit Terneuzen

VLISSINGEN - Het CDA in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan minister Bruno Bruins (VVD, Medische zorg) over de zorg aan Stefanie van Houcke uit Terneuzen.

 • 21 Januari 2019 om 18:51

Jongerencentrum De PIT wordt volwassen podium

TERNEUZEN - ,,We gaan het zeker vieren. Hóe, dat weet ik nog niet.” Michel Cornet, voorzitter van de PIT Terneuzen wil het tienjarig bestaan van het podium niet ongemerkt laten passeren.

 • 21 Januari 2019 om 18:25

Toonbeeld houdt open huis met Warm Winter Festival

TERNEUZEN - Het is vrijdagavond feest aan de Bellamystraat in Terneuzen, bij de instelling voor cultuuronderwijs Toonbeeld.

 • 21 Januari 2019 om 17:11

Expositie Joke van Leeuwen in Terneuzense bibliotheek

TERNEUZEN - Joke van Leeuwen, veelzijdig schrijver, tekenaar en cabaretier, durft met zichzelf te dollen. Dat is goed te zien op de recent in de bibliotheek van Terneuzen geopende expositie over haar. Ze is er geportretteerd in twee delen, met een foto en tekening.

 • 21 Januari 2019 om 17:02

Noodkreet Sasse brandweer werkt

SAS VAN GENT - De noodkreet van de brandweer in Sas van Gent heeft gewerkt. Zeven kandidaat-vrijwilligers hebben zich gemeld.

 • 21 Januari 2019 om 16:02
❌