[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018PZC - Zeeuws Vlaanderen

Tachtig kinderen dammen fanatiek op eerste Sluise damkampioenschap

OOSTBURG - Dammen, is dat nog iets van deze tijd? Absoluut, laat Damclub Zeeuws-Vlaanderen zien. Aan het eerste West-Zeeuws-Vlaamse schooldamkampioenschap deden woensdag tachtig bloedfanatieke kinderen mee.

 • 15 November 2018 om 07:30
Gisteren β€” 14 November 2018PZC - Zeeuws Vlaanderen

Archeologen stuiten in Hulst op middeleeuws kerkhof

HULST - Onder het 's-Gravenhofplein is woensdag een middeleeuws kerkhof gevonden. Archeologische onderzoekers vonden de lichamen waar vroeger een Minderbroedersklooster stond.

 • 14 November 2018 om 20:12

Sinterklaasjournaal neemt Terneuzen op de hak

TERNEUZEN – Terneuzen is woensdagavond op de hak genomen in het Sinterklaasjournaal van de NTR. Meermaals werd gezegd dat de Zeeuws-Vlaamse stad geen uitwijkmogelijkheid is nu het in Zaanstad penibel wordt.

 • 14 November 2018 om 19:32

Kerk in Overslag wordt dorpshuis

OVERSLAG - De rooms-katholieke kerk in het Vlaamse Overslag dat direct grenst aan het gelijknamige Nederlandse zusterdorp, wordt een multifunctioneel centrum.

 • 14 November 2018 om 19:21

Invaliden moeten bij winkels in Terneuzen kunnen

TERNEUZEN - Invaliden moeten gemakkelijker bij winkels kunnen komen. Marijke Hemelsoet, raadslid voor TOP/Gemeentebelangen, wil dat daarvoor een proef wordt gehouden.

 • 14 November 2018 om 17:39

Gehavende schelpenzuiger die tegen Oosterscheldekering knalde naar Sluiskil versleept

SLUISKIL - De vorige week maandagochtend op de Oosterscheldekering gevaren schelpenzuiger Eemshorn is vandaag versleept naar scheepswerf De Schroef in Sluiskil.

 • 14 November 2018 om 15:38

Centrum voor Toptechniek in Terneuzen winnaar van onderwijsprijs

MIDDELBURG - Het groene kindcentrum De Meidoorn in Nisse en het Centrum voor Toptechniek in Terneuzen zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Zeeland.

 • 14 November 2018 om 15:45

Gehavende schelpenzuiger naar Sluiskil

SLUISKIL - De vorige week maandagochtend op de Oosterscheldekering gevaren schelpenzuiger Eemshorn is vandaag versleept naar scheepswerf De Schroef in Sluiskil.

 • 14 November 2018 om 15:38

In de rij voor nieuwe Jumbo in Oostburg

OOSTBURG - Gele ballonnen door de hele straat en 's ochtends een rij voor de deur: de Jumbo aan de Langestraat in Oostburg opende vandaag de deuren.

 • 14 November 2018 om 15:04

Terneuzen stopt subsidie aan Vluchtelingenwerk en pakt hulpverlening zelf op

TERNEUZEN - Vluchtelingenwerk Terneuzen stopt zo als goed zeker met ingang van het nieuwe jaar. De gemeente Terneuzen wil de ondersteuning van statushouders met een verblijfsvergunning helemaal zelf ter hand nemen.

 • 14 November 2018 om 14:18

Opstart kerncentrale Doel 1 weer uitgesteld, minister teleurgesteld in Engie Electrabel

DOEL - Kerncentrale Doel 1, net over de Zeeuwse-Vlaamse grens, blijft langer dicht voor reparaties dan verwacht. De minister van Energie, Marie-Christine Marghem, heeft vandaag een taskforce samengeroepen. Op dit moment werken maar twee van de zeven kerncentrales in België.

 • 14 November 2018 om 12:50
OuderPZC - Zeeuws Vlaanderen

Pagadders tijdelijk weg uit Hulst

HULST - De gemeente Hulst heeft besloten dat de Pagadders tijdelijk uit de stad verdwijnen. Aanleiding zijn de vernielingen van de kleine Spaanse soldaatjes.

 • 13 November 2018 om 22:04

Basisscholieren Aardenburg verhuizen mogelijk vanwege lekkend dak

AARDENBURG - Basisschool Op Dreef, de overgebleven school in Aardenburg, heeft dringend onderhoud nodig. Het dak lekt en het duurt zeker nog een aantal jaar voordat duidelijk is hoe de nieuwe basisschool voor het stadje eruit komt te zien.

 • 13 November 2018 om 21:48

Lions delen cultuurgeld uit

TERNEUZEN - Cultureel Zeeuws-Vlaanderen heeft tot 15 december om kans te maken op jaarlijkse Cultuurprijs van de Zeeuws-Vlaamse Lionsclubs. Daarna wordt er besloten waar dit jaar het geld naartoe gaat.

 • 13 November 2018 om 20:29

Werkzaamheden in Kloosterzande schieten op

KLOOSTERZANDE - Kloosterzande is weer (iets) beter bereikbaar na ingrijpende wegwerkzaamheden.

 • 13 November 2018 om 20:19

β€˜Biertappen is een ambacht en wie dat goed kan, mag best trots zijn’

ABSDALE - Hoe resoluut je de tap ook opengooit, hoe goed je het glas ook in precies de juiste hoek onder de kraan houdt, daarmee win je nog niet een biertapwedstrijd.

 • 13 November 2018 om 20:02

β€˜Zwaargewonde’ bij oefening ter voorbereiding op bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

TERNEUZEN - Brand aan boord van de sleepboot Hendrik 8 waarbij een zwaargewonde viel. Het gebeurde dinsdagochtend in de Terneuzense Middensluis, bij wijze van oefening.

 • 13 November 2018 om 16:35

Geen extra verlichting op Kaas en Broodsedijk in Oostburg

OOSTBURG - De Kaas en Broodsedijk in Oostburg krijgt geen extra verlichting. De stadsraad signaleerde dat fietsers en wandelaars zich er in de avond onveilig voelen, maar burgemeester en wethouders van Sluis vinden meer lantaarnpalen niet nodig.

 • 13 November 2018 om 16:10

Toekomst van wateractiviteiten Knokke Boat in Cadzand-Bad onzeker

CADZAND-BAD - Knokke Boat moet misschien noodgedwongen stoppen met wateractiviteiten in Cadzand-Bad. Wetgeving is veranderd, waardoor recreanten zonder vaarbewijs niet meer zelf de haven in of uit mogen varen.

 • 13 November 2018 om 15:45

Zeeuws-Vlaanderen is blinde vlek op de kaart van Sinterklaas

TERNEUZEN - Hij komt, hij komt...maar niet naar Zeeuws-Vlaanderen. Sinds de start van de televisie-uitzending van de nationale Sinterklaas-intocht in 1952 heeft de Goedheiligman deze Zeeuwse regio links laten liggen. Net als Noord- en Zuid-Beveland en Tholen overigens. Het is een blinde vlek op de landkaart van de intochten.

 • 13 November 2018 om 13:43
❌