[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018PZC - Zeeuws Vlaanderen

Kou uit de lucht over identiteit voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - De kou is uit de lucht over de identiteit van het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.

 • 17 Juli 2018 om 20:33

Terneuzenaar na wespensteek: 'Ik dacht dat ik ging sterven'

TERNEUZEN - Bij André Pieters uit Terneuzen komen elke keer als hij een wesp ziet weer herinneringen boven aan een bijna fatale steek van het insect. Net op tijd kreeg hij een aantal jaren geleden een injectie van een arts na een hevige allergische reactie. ,,Sindsdien ben ik er doodsbang van. Als ik op een terrasje zit en er komen wespen dan ben ik zo weg. Ik heb altijd pillen bij om in te nemen bij een steek.''

 • 17 Juli 2018 om 18:59

HulstPlus: 'Raad buitenspel bij stichting d'Ulster Vesting'

HULST - De gemeenteraad van Hulst is 'buitenspel gezet' bij de oprichting van d'Ulster Vesting. Dat beweert de fractie van HulstPlus. De stichting had besproken moeten worden met de gemeenteraad en raadscommissies, schrijven Jos van Eck en Eugène Verstraeten.

 • 17 Juli 2018 om 18:06

Zeldzaam grote groep dolfijnen gespot voor de Vlaamse kust

Een bijzondere waarneming voor de onderzoekers van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Ze hebben gisterenmiddag een zeldzaam grote groep van 25 dolfijnen met kalfjes gespot voor de Vlaamse kust. De tuimelaars zijn mogelijk ook voor onze kust te zien.

 • 17 Juli 2018 om 17:46

Genoeg te zien tijdens zomerexpo in kerk Hengstdijk

HENGSTDIJK - Nee, echt storm loopt het nog niet in de kerk van Hengstdijk sinds het begin van de zomertentoonstelling vorige week. ,,Dat ligt aan het weer", denkt Jo de Cock van de organiserende stichting Behoud Catharinakerk Hengstdijk.

 • 17 Juli 2018 om 17:40

Neproofvogels in Breskens deden hun werk, maar zijn 'gevlogen'

BRESKENS - De twee neproofvogels die de gemeente Sluis in Breskens plaatste om kraaien en kauwen af te schrikken, zijn spoorloos verdwenen. Een lichtpuntje: de overlast is wel verminderd.

 • 17 Juli 2018 om 15:12

Sluiskil moet nog even geduld hebben met aanpak grondwateroverlast

SLUISKIL - Bewoners van Sluiskil die last hebben van vochtproblemen in en rond hun woningen door de (te) hoge grondwaterstand, moeten nog tot half september geduld hebben.

 • 17 Juli 2018 om 12:02

Alternatieve route Dow blijft voorlopig open

TERNEUZEN - De calamiteitenweg aan de westkant van het industriepark van chemiebedrijf Dow blijft in de ochtend- en middagspits voorlopig open voor doorgaand autoverkeer.

 • 17 Juli 2018 om 11:06

Dethon stevent af op grote tekorten en werkt aan plan van aanpak

TERNEUZEN - De directie van Dethon werkt aan een plan van aanpak voor de toekomstige ontwikkeling van de Zeeuws-Vlaamse sociale werkvoorziening.

 • 17 Juli 2018 om 07:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018PZC - Zeeuws Vlaanderen

Buurten in je eigen buurt op pop-up terras

HULST - Buurten in je eigen buurt is zo vanzelfsprekend niet, signaleert Hulst voor Elkaar. De stichting wil buurtbewoners kennis met elkaar laten maken en reist deze zomer met een foodkar en pop-up terras door de gemeente Hulst.

 • 16 Juli 2018 om 18:26

Sluis hamert op behoud vaarfrequentie fietsvoetveer

BRESKENS - De huidige vaarfrequentie van het fietsvoetveer Breskens- Vlissingen moet gehandhaafd blijven en dat studenten voor hun (brom)fiets moeten betalen, moet van de baan. Daar gaat het Sluise college bij de provincie op aandringen.

 • 16 Juli 2018 om 15:52

Blauwalg in vijver Dullaertstraat Hulst

HULST - De vijver in de Dullaertstraat in Hulst is veranderd in een groene soep met waarschuwingsbord ernaast: het is de eerste waterpartij waar in de gemeente Hulst blauwalg is geconstateerd.

 • 16 Juli 2018 om 15:22

Yara Sluiskil ontloopt miljoenenboete

SLUISKIL - Het lukt kunstmestfabriek Yara in Sluiskil-Oost een oude verwerkingsinstallatie op tijd uit productie te nemen, waarmee het bedrijf een miljoenenboete ontloopt.

 • 16 Juli 2018 om 14:21

Eligiuskerk in Oostburg houdt open kerk in de zomer

OOSTBURG - De Eligiuskerk in Oostburg zet deze zomer de deur open. Iedere woensdag in juli en augustus is er kunst en religieus erfgoed te zien.

 • 16 Juli 2018 om 13:31

Inhaalverbod op weg van en naar Sluiskil

SLUISKIL - Inhalen is straks verboden op de provinciale weg N252 van en naar Sluiskil.

 • 16 Juli 2018 om 13:09

Bezwaar tegen fusie middelbare scholen in Terneuzen, kort geding dreigt

TERNEUZEN - De belangenorganisatie voor openbaar onderwijs VOS/ABB heeft bezwaar aangetekend tegen de fusie van de middelbare scholen in Terneuzen. Zij dreigt ook met een kort geding.

 • 16 Juli 2018 om 12:56

Sluiskiltunnel weer open voor verkeer

SLUISKIL - De Sluiskiltunnel is maandagochtend in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een ongeval. Daarbij vielen geen gewonden.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

Megaschip met recordruimte voor 21.000 containers op de Westerschelde

ANTWERPEN - De haven van Antwerpen ontvangt volgende week maandag 23 juli het eerste containerschip dat meer dan 21.000 standaard-containers (teu) kan vervoeren, de Cosco Universe van de Chinese rederij Cosco Shipping.

 • 16 Juli 2018 om 12:09

Sluiskiltunnel in de richting van Gent dicht vanwege ongeval

SLUISKIL - De Sluiskiltunnel is richting Gent afgesloten voor verkeer vanwege een ongeval. Twee auto's zijn op elkaar gebotst. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

Sluiskiltunnel in beide richtingen dicht vanwege ongeval

SLUISKIL - De Sluiskiltunnel is in beide richtingen afgesloten in verband met een ongeval. Het verkeer wordt omgeleid via de Sluiskilbrug.

 • 16 Juli 2018 om 11:39
โŒ