[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018PZC - Zeeuws Vlaanderen

Personeel Russisch schip al maanden 'gevangen' in haven Terneuzen

TERNEUZEN - Twintig Russische bemanningsleden zitten al sinds half mei 'gevangen' op het schip Kuza Minin in Terneuzen. Het schip ligt aan de ketting in de Massagoedhaven, omdat de rederij niet aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Het personeel kan niet van boord, omdat ze dan afstand doet van loon en andere regelingen. De situatie is behoorlijk schrijnend. ,,Ze kunnen geen kant op'', zegt Leontine Verhoef van het Varenscentrum in Terneuzen.

 • 24 September 2018 om 20:23

Vlaamse jufs Laurie en ZΓ©pherine geven graag les in Breskens

BRESKENS – Om het tekort aan leraren op te vangen, trekken Zeeuws-Vlaamse basisscholen docenten van over de grens aan. Wat vinden de Belgen, de kinderen en de scholen ervan? We nemen een kijkje op OBS Breskens.

 • 24 September 2018 om 18:35

Flinke cheque voor pontje in Sluiskil

SLUISKIL - Het was maandag feest bij de pont van Sluiskil. Zeeuws ANWB-bondsraadslid Jack Westdorp overhandigde voorzitter Meerten Dallinga van de Stichting Behoud Pont Sluiskil een cheque van 3750 euro.

 • 24 September 2018 om 18:29

Nieuwe tiny houses in Terneuzen; 35 ton schoon aan de haak

TERNEUZEN - Het éne na het andere huisje, elk 35 ton schoon aan de haak, vliegt maandag door de lucht. Aan het einde van de dag is de Van der Peijlstraat in Terneuzen 'opeens' tien tiny houses rijker.

 • 24 September 2018 om 18:16

CDA: 'Sluise amateursportclubs moeten snel hulp krijgen met subsidieaanvraag'

SLUIS - Amateursportclubs in de gemeente Sluis moeten hulp krijgen bij het aanvragen van subsidie, vindt CDA Sluis. Met spoed, want het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verdeelt de komende tijd een flink bedrag.

 • 24 September 2018 om 16:16

Nieuwehovendijk is bouwroute, ondanks protest omwonenden

NIEUWVLIET-BAD – Omwonenden van de Nieuwehovendijk bij Nieuwvliet-Bad kunnen niet verhinderen dat Roompot de weg gebruikt voor bouwverkeer. De weg naar het toekomstige vakantiepark is gedeeltelijk geasfalteerd en in gebruik.

 • 24 September 2018 om 16:16

Kistje met springstof uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Breskens

BRESKENS - Een kistje met springstof dook maandagmiddag in Breskens op, tijdens rioleringswerkzaamheden in de Blankenstraat.

 • 24 September 2018 om 15:34

Onrust over vernieuwd Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Vanwege een aantal nieuwe regels is onrust ontstaan over het Zeeuws-Vlaamse Wmo-taxivervoer. Veel ouderen en gehandicapten maken gebruik van deze voorziening.

 • 24 September 2018 om 14:20

ActiecomitΓ© Glacisweg krijgt politieke steun van HulstPlus voor snellere aanpak weg

HULST - De fractie van HulstPlus schaart zich achter de aanwonenden van de Glacisweg in Hulst. Om de veiligheid te vergroten, moet de straat tegelijkertijd met de Tivoliweg aangepakt worden, vindt de partij.

 • 24 September 2018 om 12:49
OuderPZC - Zeeuws Vlaanderen

Modeweekend in Hulst is een groot waterballet

HULST - De modellen die zaterdag en zondag de laatste trends showden in de binnenstad van Hulst, hadden net zo goed de meeste trendy regenjassen kunnen laten zien.

 • 23 September 2018 om 19:04

Wielrenners gewond bij valpartij in Graauw

GRAAUW - Verschillende wielrenners zijn zondagochtend rond 10.35 uur gewond geraakt bij een valpartij op de Willem Hendrikstraat in Graauw.

 • 23 September 2018 om 14:58

Havenfeesten en Bamisfeesten versterken elkaar

WALSOORDEN – Een wolkbreuk geselde zaterdagmiddag de Havenfeesten in Walsoorden. De belangstellenden die op dat moment op de Camiel een rondvaart over de Westerschelde maakten, konden gelukkig op de boot binnen schuilen.

 • 23 September 2018 om 13:37

Man met gasbrander aangehouden na meerdere brandjes in Terneuzen

TERNEUZEN - Een 43-jarige man uit Terneuzen is zondagochtend rond 05.00 uur aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij had een gasbrander in zijn auto liggen en gedroeg zich ‘verdacht’ in de Nieuwediepstraat in Terneuzen.

 • 23 September 2018 om 13:16

Snoeiharde gitaren op negende editie Kashfest in Oostburg

OOSTBURG - Oordopjes waren zaterdag geen overbodige luxe op metalfestival Kashfest in Oostburg. Snoeiharde gitaren zorgden voor een zaal vol headbangende metalfreaks.

 • 23 September 2018 om 12:53

Populair cultureel project Vossen door Land van Hulst krijgt geen vervolg

HULST - Wie nog wil Vossen, moet opschieten. Het project in het land van Hulst en het Waasland loopt nog tot en met zondag. Daarna is het klaar. Het trok veertigduizend deelnemers.

 • 23 September 2018 om 11:12

Zilte teler heeft in Waterdunen goud in handen

BRESKENS - Natuur- en recreatiegebied Waterdunen zet tijdens de Week van de Zwinstreek de deuren open. De toekomst van de zilte landbouw kun je er proeven. ,,Iedereen wil hier wel grond hebben."

 • 22 September 2018 om 22:21

Nieuwe minibieb van IJzendijke is altijd open

IJZENDIJKE - Een minibibliotheek openen in een oud bushokje. Kom er maar eens op. De dorpsraad van IJzendijke was uitvoerder, maar niet de bedenker van de bibliotheek op het 17 Oktoberplein, die zaterdag geopend is.

 • 22 September 2018 om 19:01

Rabobank Zeeuws-Vlaanderen maakt excuses voor afbeelding Stint

TERNEUZEN - Rabobank Zeeuws-Vlaanderen biedt klanten in een e-mail zijn excuses aan voor 'een vervelende samenloop van omstandigheden'. Op de omslag van het ledenblad Dichterbij staat een foto van een Stint, die vergelijkbaar is met de bolderkar die betrokken was bij het dodelijk ongeval in Oss.

 • 22 September 2018 om 15:07

Borden roepen automobilisten op tot alertheid op Notendijk Terhole

TERHOLE - Het moet gedaan zijn met hard rijden op de Notendijk in Terhole. Bewoners vinden dat al lang en nu wordt ook daadwerkelijk actie ondernomen. Waterschap Scheldestromen onthult woensdag een attentiebord.

 • 22 September 2018 om 13:05

Mulan schotelt het echte China voor

Heeft u de buik vol van de afhaal-Chinees? Wilt u authentieke gerechten uit de keukens van Kanton en Szechuan proeven? Bezoek Mulan in Hulst.

 • 22 September 2018 om 10:00
❌