[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 November 2017PZC - Zeeuws Vlaanderen

Mag iedereen jouw foto's op Facebook zomaar zien?

KOEWACHT - Weten je ouders wat jij op internet uitspookt? Wat is een goed wachtwoord? Wist je dat jouw online foto's gepikt kunnen worden? Zeeuws-Vlaamse zesde-groepers kregen een lesje mediawijsheid in een gepimpte oude Amerikaanse schoolbus.

 • 21 November 2017 om 20:24

Den Haag compenseert scholen voor plotselinge sluiting noodopvang

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse basisschoolgroepen ProBaz en Perspecto zijn alsnog door het ministerie van Onderwijs gecompenseerd voor de plotselinge sluiting van de vluchtelingenopvang op Marina Beach bij Hoek.

 • 21 November 2017 om 17:42

Eerste editie Menspiration, alleen voor mannen: 'Er zijn al zoveel Ladies Nights'

SLIJKPLAAT - ,,Er zijn op zoveel plekken Ladies Nights, terwijl de mannen er maar bekaaid van af komen", zegt Johan van Westen van kledingzaak Van Westen Mannen uit Zaamslag.  

 • 21 November 2017 om 17:18

CDA'er Jos van Ginneken net niet op podium

TERNEUZEN - Het Terneuzense raadslid Jos van Ginneken (21) is er net niet in geslaagd een podiumplaats te veroveren bij het CDA in Terneuzen.

 • 21 November 2017 om 17:10

Fusie scholen Terneuzense Rivierenbuurt op schema

TERNEUZEN - De drie basisscholen in de Terneuzense Rivierenbuurt zullen zo goed als zeker 1 augustus volgend jaar fuseren.

 • 21 November 2017 om 16:44

Kikkersleutelhangers zorgen voor extra kerstverlichting in Aardenburg

AARDENBURG - Kikkers zorgen in Aardenburg voor extra kerstverlichting, letterlijk. De stadsraad van Aardenburg wil het stadje van feestlichtjes voorzien en verzint daar sinds vorig jaar allerlei acties voor. Dit keer is dat de verkoop van kikkersleutelhangers à 5 euro. 

 • 21 November 2017 om 15:14

Nieuwkomer hoog op PvdA-lijst Terneuzen

TERNEUZEN - Wethouder Cees Liefting voert bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 weer de PvdA-lijst in Terneuzen aan. De verrassing staat op twee: Laszlo van de Voorde (29) uit Zaamslag. 

 • 21 November 2017 om 15:12

Kunst Weekend Hengstdijk viert twintig jarig bestaan

HENGSTDIJK - Het Internationaal Kunst Weekend in Hengstdijk bestaat twintig jaar en viert dat met klinkende namen uit de geschiedenis van het evenement. 

 • 21 November 2017 om 14:24

Fietsvoetveer: iets minder varen, iets duurder

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry gaat vanaf 10 december minder varen. In de spits en tijdens de zomer vervalt een aantal afvaarten van het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens.

 • 21 November 2017 om 13:39

Korte films op festival Tegenstroom in Hulst

HULST - Filmfestival Tegenstroom gaat op reis. Zaterdag is er, in samenwerking met Hulst Cultureel en Zomerfilm Hulst, een filmavond in de Protestantse kerk aan de Houtmarkt in Hulst. Er worden 'kwetsbare' films vertoond, die 'de kijker tot nadenken moeten stemmen'.

 • 21 November 2017 om 13:37

Beroving in Hulst bij Opsporing Verzocht

HULST - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de brute beroving van een 57-jarige man in Hulst. De man werd vorige week donderdagmiddag overvallen op het Cornelis de Vosplein door een duo op een scooter.

 • 21 November 2017 om 13:37

'Na de eerste brand dachten we nog aan kortsluiting. Nu niet meer'

KLOOSTERZANDE - Voor de tweede keer in twee maanden tijd is een bus van Zeeuws Vlaanderen Reizen (ZVR) uitgebrand op de vrachtwagenparkeerplaats naast de Groenendijk/Rijksweg 60 in Kloosterzande. De politie doet onderzoek, maar na de brand van maandagavond ligt het voor de hand dat er sprake is van brandstichting.

 • 21 November 2017 om 11:28

Zeeland werd laat geΓ―nformeerd over explosie Gent

TERNEUZEN - Zeeland is laat geïnformeerd over de zware ontploffing bij de Gentse staalfabrikant ArcelorMittal enkele kilometers over de grens langs het Kanaal Gent-Terneuzen. Bij de explosie die maandagmiddag even na drie uur plaatsvond, zijn een dode en twee zwaargewonden gevallen. Er was ook even sprake van dat er mogelijk gif was vrijgekomen.

 • 21 November 2017 om 09:32

Slachtoffer ArcelorMittal is 25-jarige man uit Sleidinge

ZELZATE - De explosie in de cokesafdeling van ArcelorMittal heeft maandagmiddag het leven geëist van de 25-jarige Robin Calemyn uit Sleidinge. Dat meldt Het Nieuwsblad. De man had volgens een vriend niet eens moeten werken, maar was voor een bijscholing 's middags toch naar het bedrijf gekomen. Twee andere medewerkers hebben bij de explosie ernstige breuken opgelopen en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

 • 21 November 2017 om 09:25

Twee auto's in brand in Rozenstraat Terneuzen

TERNEUZEN - In de Rozenstraat in Terneuzen stonden vanochtend rond 05.30 uur twee auto's in brand. Omdat aanvankelijk gemeld werd dat er meerdere auto's in brand stonden en er ook nog auto's vlakbij stonden, is opgeschaald naar middelbrand en is de brandweer uitgerukt met twee blusvoertuigen.

 • 21 November 2017 om 07:43
OuderPZC - Zeeuws Vlaanderen

Een echte quilt is ook aan de achterkant mooi

OOSTBURG - Een echte quilt wordt met de hand gemaakt, maar maandagavond werd er een beetje gesmokkeld. Bij de Vrouwen van Nu in Oostburg, die de leden in het kerkcentrum een quilttentoonstelling voorschotelde, mocht er voor een keertje ook met de naaimachine worden gewerkt. Anders zou het allemaal wel erg lang duren. 

 • 20 November 2017 om 22:28

Brand verwoest touringcar in Kloosterzande

KLOOSTERZANDE - In Kloosterzande is een touringcar maandagavond volledig in vlammen opgegaan.

 • 20 November 2017 om 21:27

Brand in touringcar Kloosterzande

KLOOSTERZANDE - In Kloosterzande staat een touringcar in brand. Dat meldt de Veiligheidsregio maandagavond.

 • 20 November 2017 om 21:27

Retailvisie Hulst: geen nieuwe supermarkten

HULST - Wethouder Jean-Paul Hageman en de voorzitters van de ondernemersverenigingen van Hulst en Sint Jansteen en de winkeliersvereniging van Kloosterzande ondertekenen donderdag de nieuwe retailvisie. Daarin staat het uitgestippelde winkelbeleid van de gemeente Hulst voor de periode tot 2025.

 • 20 November 2017 om 19:43

Lichaam aangetroffen aan Frankrijkweg in Terneuzen

TERNEUZEN - Aan de Frankrijkweg in Terneuzen hebben duikers van de de brandweer maandagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. Mogelijk gaat het om een Terneuzenaar die sinds vanochtend werd vermist.

 • 20 November 2017 om 16:44
❌