[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020PZC - Zeeuws Vlaanderen

Vrouw overleden bij ongeluk in Westerscheldetunnel: beide buizen dicht

TERNEUZEN - Bij een zwaar ongeluk in de Westerscheldetunnel (richting Terneuzen) is vanmiddag een vrouw overleden. De vrouw raakte gewond bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Beide tunnelbuizen zijn afgesloten voor het verkeer.

 • 5 Juni 2020 om 17:19

Geen Vestrock dit weekend? Dan maar aan het Vestrock-bier

HULST - Helaas geen Vestrock dit weekend, maar het bier Vestrock Blond editie 2020 afhalen kan wél. Via de drive-through van brouwerij Vermeersen in Hulst.

 • 5 Juni 2020 om 17:08

Man gewond bij woningoverval door vier gemaskerde mannen in Oostburg, politie stuit op hennepkwekerij

OOSTBURG - Een 27-jarige man is vanochtend gewond geraakt bij een woningoverval door vier gemaskerde mannen. Dat gebeurde aan de Paulus Potterstraat in Oostburg. De overvallers zijn nog voortvluchtig. Twee mannen die nog geen uur later in die straat werden aangehouden, blijken inmiddels waarschijnlijk niks met de overval te maken te hebben. Wel leidde hun aanhouding tot de vondst van een wietkwekerij in Waterlandkerkje.

 • 5 Juni 2020 om 08:15

Zeeuws-Vlaamse burgemeesters zijn onduidelijkheid over grensverkeer helemaal zat: β€˜Het is van de zotte’

HULST - De Zeeuws-Vlaamse burgemeesters zijn de onduidelijke situatie over het grensverkeer meer dan beu. Ze uiten stevige kritiek op de Belgische federale overheid. ,,Het is van de zotte”, volgens burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst.

 • 5 Juni 2020 om 13:36

Kerk Graauw wordt leeggehaald om vochtschade te voorkomen

GRAAUW - Vanwege stormschade en vocht wordt de voormalige kerk van Graauw deze week leeggehaald. De inventaris verhuist naar het bouwdepot van het bisdom Breda.

 • 5 Juni 2020 om 14:46

Hulst deelt complimenten uit aan mantelzorgers

HULST - Hulst voor Elkaar is op zoek naar mantelzorgers: jaarlijks worden mensen bedankt die langdurig voor iemand in hun omgeving zorgen.

 • 5 Juni 2020 om 13:56

Hulster burgemeester fel over onduidelijke grenssituatie: β€˜Het is van de zotte’

HULST - Hulster burgemeester Jan-Frans Mulder spreekt zich fel uit over de Nederlands-Belgische grenssituatie. Niemand weet nog wat er wel en niet mag en dat is, aldus Mulder, geen manier van doen. ,,Het is van de zotte.”

 • 5 Juni 2020 om 13:36

Extra controles bij strandje Perkpolder, mensen houden zich niet aan de regels

PERKPOLDER - Op het pas heropende strandje bij Perkpolder en aan de Westerscheldedijk houden veel mensen zich niet aan de regels. Dat constateert de gemeente Hulst. Er wordt komende tijd extra gecontroleerd door politie en boa's.

 • 5 Juni 2020 om 11:26

Twee aanhoudingen na mogelijke steekpartij Oostburg

OOSTBURG - De politie heeft vanmorgen in Oostburg twee mannen aangehouden na een mogelijke steekpartij in een woning. Er is één persoon gewond geraakt.

 • 5 Juni 2020 om 08:15

Twee aanhoudingen na steekpartij Oostburg

OOSTBURG - De politie heeft vanmorgen in Oostburg twee mannen aangehouden na een steekpartij in een woning. Er is één persoon gewond geraakt.

 • 5 Juni 2020 om 08:15
Gisteren β€” 4 Juni 2020PZC - Zeeuws Vlaanderen

Feest in de auto, op de scooter of fiets: door de drive-through om je cijferlijst in Terneuzen

TERNEUZEN - Afremmen, cijferlijst en applaus in ontvangst nemen, even kletsen met de mentor en dóór. Het Lodewijk College in Terneuzen hield vandaag een drive-through voor de afgestudeerden.

 • 4 Juni 2020 om 21:56

Mbo-studenten kunnen volgend jaar bij ZorgSaam een praktijkroute volgen voor economisce functies

TERNEUZEN - Mbo-studenten van Scalda kunnen vanaf volgend schooljaar ook een ‘praktijkroute’ volgen voor economische functies bij ziekenhuis ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen. De twee organisaties tekenden daarvoor woensdag een overeenkomst.

 • 4 Juni 2020 om 16:55

Omwonenden klagen over de lucht van stinkend slib en rotte eieren

TERNEUZEN - Ruikt het op warme droge dagen al niet zo fris in de omgeving van de Terneuzense Herengracht en Oostkolk, de laatste dagen zaten omwonenden in een niet te harden stank.

 • 4 Juni 2020 om 19:13

Strijdbijl over woningbouw in Terneuzen begraven

TERNEUZEN - De kou is uit de lucht. De provincie en de gemeente Terneuzen hebben de strijdbijl over woningbouw in Terneuzen begraven, waarmee het Bellamyhof, een plan voor appartementen op de plek van de voormalige Opstandingskerk tegenover winkelcentrum Zuidpolder, definitief doorgang kan vinden.

 • 4 Juni 2020 om 18:16

Rekening loopt zo hoog op dat het de vraag is of het Lodewijk College een nieuw gebouw krijgt

TERNEUZEN - Het is nog maar de vraag of de middelbare school in Terneuzen, het Lodewijk College, nieuwbouw krijgt. De rekening is zo hoog opgelopen, tot al met al zo’n vijftig miljoen euro, dat de gemeente Terneuzen dit mogelijk financieel niet kan bolwerken.

 • 4 Juni 2020 om 17:11

Mbo-studenten kunnen volgend jaar bij ZorgSaam een praktijroute volgen voor economisce functies

TERNEUZEN - Mbo-studenten van Scalda kunnen vanaf volgend schooljaar ook een ‘praktijkroute’ volgen voor economische functies bij ziekenhuis ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen. De twee organisaties tekenden daarvoor woensdag een overeenkomst.

 • 4 Juni 2020 om 16:55

Filmpje zet West-Zeeuws-Vlaanderen in het zonnetje: Sluis is weer open

SLUIS - Belgen, toeristen en dagjesmensen kunnen weer naar Sluis, nu steeds meer coronamaatregelen versoepelen. De Taskforce Promotie & Marketing hoopt hen met de campagne We zien je hier graag definitief over de streep te trekken.

 • 4 Juni 2020 om 14:16

Erehaag voor overleden β€˜mister Ledel’ John Bolsius

OOSTBURG - Een grote erehaag voor de afgelopen weekend overleden John Bolsius. Vrienden van de ‘mister Ledel’ hopen dat zaterdag voor elkaar te krijgen in Oostburg.

 • 4 Juni 2020 om 12:15

Politie rijdt automobilist bij Terneuzen klem en pakt zijn rijbewijs af

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagmiddag in Terneuzen een 28-jarige automobilist klemgereden en daarna zijn rijbewijs ingenomen.

 • 4 Juni 2020 om 11:53

Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: β€˜Club moet blijvertje worden’

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.

 • 4 Juni 2020 om 09:05
❌