[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019PZC - Zeeuws Vlaanderen

25-kilometerauto in Hulst kan harder dan toegestaan: bestuurder (17) bekeurd, voertuig afgepakt

HULST - De politie heeft vrijdagmiddag in Hulst een personenauto in beslag genomen omdat die niet voldeed aan de wettelijke eisen. De 17-jarige bestuurder, woonachtig in de gemeente Hulst, werd bekeurd.

 • 23 Maart 2019 om 08:08

Sluiskil stemde op Forum voor Democratie: β€˜We zijn het dorp aan het verliezen’

Forum voor Democratie is de grootste partij in Sluiskil: één op de vijf stemmers koos woensdag tijdens de Provinciale Statenverkiezingen voor de partij van Thierry Baudet. Het zijn stemmen uit onvrede, weten de inwoners.

 • 23 Maart 2019 om 07:00
Gisteren β€” 22 Maart 2019PZC - Zeeuws Vlaanderen

Petrus & Paulus Hoeve in Lamswaarde werd lieveling van Michelin, maar sluit nu de deuren

LAMSWAARDE - Voor de laatste keer een vis fileren, wijn inschenken, een stoel aanschuiven. Het komt dichterbij voor restaurant Petrus & Paulus Hoeve. Zondag 31 maart sluit het de deuren in Lamswaarde, om vervolgens onder nieuwe eigenaren te heropenen als State.

 • 22 Maart 2019 om 19:30

Evert de C. hoort op 6 mei waar hij aan toe is

GENT - Het Hof van Beroep in Gent doet op maandag 6 mei uitspraak in het hoger beroep in de zaak rond de Vlaamse kasteelmoord. Dat werd vrijdag op de laatste dag van het hoger beroep bepaald.

 • 22 Maart 2019 om 18:24

Gratis lunch in Aardenburg is een hit

AARDENBURG - Gisteren vond in Aardenburg de eerste gratis lunch voor minima plaats. De lunch, georganiseerd door de werkgroep ‘Mensen met een kleine beurs’ en mede mogelijk gemaakt door diverse hulpinstanties, bleek een groot succes.

 • 22 Maart 2019 om 18:12

Luchtwachttoren Koewacht zoekt vrienden

KOEWACHT - De luchtwachttoren in Koewacht, overblijfsel van de Koude Oorlog, zoekt vrienden.

 • 22 Maart 2019 om 16:24

Busje in brand gestoken in Sas van Gent, politie zoekt getuigen

SAS VAN GENT - De politie zoekt naar getuigen van een brand in een bedrijfsbusje in Sas van Gent, twee weken geleden. Er wordt brandstichting vermoed.

 • 22 Maart 2019 om 15:50

Vaart achter bouwplan woontorens in Terneuzen

TERNEUZEN - Slechts drie maanden geleden vernietigde de Raad van State het bouwplan voor drie woontorens op de plek van het vroegere verpleeghuis Ter Schorre aan de Westerschelde bij Terneuzen, het plan Pattistpark. Nu ligt er al een nieuw bestemmingsplan.

 • 22 Maart 2019 om 15:40

Powervrouwen in Terneuzense bieb

TERNEUZEN - In het kader van het boekenweekthema ‘Moeder de Vrouw’ en 100 jaar vrouwenkiesrecht organiseert de bibliotheek Terneuzen 30 maart een dag met als thema’s powervrouw en mensenhandel.

 • 22 Maart 2019 om 15:20

CDA-raadslid Frank Kuijpers verlaat gemeenteraad Hulst

HULST - Frank Kuijpers uit Ossenisse verlaat de gemeenteraad van Hulst. Het CDA-raadslid is herkozen in de Provinciale Staten en wil niet ‘twee petten op hebben bij politieke besluitvorming’.

 • 22 Maart 2019 om 14:49

Sasse huisartsen behouden spreekuur in Zuiddorpe

ZUIDDORPE - Zuiddorpe houdt toch een huisartsenspreekuur, van de huisartsenpraktijk in Sas van Gent.

 • 22 Maart 2019 om 14:18

Droom Vogelwaarde lijkt met landbouwroute eindelijk uit te komen

VOGELWAARDE - Eindelijk goed nieuws voor Vogelwaarde. De gemeente Hulst wil werk maken van de aanleg van een landbouwweg om het dorp heen. De nu zeer drukke Rapenburg moet een dertigkilometerweg worden. De totale kosten worden geschat op ruim 2,5 miljoen euro.

 • 22 Maart 2019 om 14:16

Terneuzen wil rioolheffing opschroeven; huurders moeten straks mogelijk ook betalen

TERNEUZEN - Inwoners van Terneuzen zijn vanaf volgend jaar waarschijnlijk meer geld kwijt aan rioolheffing. Naast pandeigenaren moeten mogelijk ook huurders gaan betalen.

 • 22 Maart 2019 om 13:11

Uitkijktoren Westsluis Terneuzen morgen weg

TERNEUZEN - Het meest beeldbepalende gebouw op het sluizencomplex van Terneuzen, de uitkijktoren bij de Westsluis, is er vanaf morgen niet meer. De toren uit 1980 wordt zaterdagochtend vanaf acht uur gesloopt.

 • 22 Maart 2019 om 11:22

Evy Maene werkt als herboriste bij Strandhotel Cadzand-Bad

Evy Maene is herboriste bij Strandhotel Cadzand-Bad en hun verschillende restaurants als Pure C, AIRrepublic en Blueness. ,,De vrijheid die me deze job geeft, vind ik na jaren gewerkt te hebben in de horeca heerlijk”, zegt ze. Ze ging naar school in Brugge bij Ter Groene Poorte waar ze de specialisatie Fijn Keuken volgde om vervolgens door te leren herboriste en kruidenverwerker.

 • 22 Maart 2019 om 11:00

Sluis is MKB-Vriendelijkste gemeente van Zeeland

SLUIS - In Zeeland is de gemeente Sluis het vriendelijkst voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Goes is een goede tweede. Op plek drie staat Noord-Beveland.

 • 22 Maart 2019 om 09:25

Grensarbeiders vaker naar Nederland dan andersom

DEN HAAG - Van de werknemers in Zeeuws-Vlaanderen komt 4 procent van over de grens; zij komen vooral uit België.

 • 22 Maart 2019 om 07:57
OuderPZC - Zeeuws Vlaanderen

Nieuwe videoclip singer-songwriter Anne van Damme

HULST - De uit Hulst afkomstige singer-songwriter Anne van Damme presenteert binnenkort de videoclip bij haar nummer Make me Rise. Op zaterdag 30 maart, om 12.00 uur stipt zal haar nieuwste video op YouTube verschijnen.

 • 21 Maart 2019 om 18:49

Actievoerder tegen hardrijden ziet auto uit de bocht vliegen. Ik dacht nog: β€˜Dat gaat mis! Dat gaat mis!’

DRIEWEGEN - Tom Tuijl uit Driewegen voerde zondag nog samen met buurtbewoners actie tegen hardrijden. Drie dagen later zag hij al weer een laagvlieger uit de bocht vliegen. ,,Die jongens hadden echt een engeltje op hun schouder.”

 • 21 Maart 2019 om 17:06

Hip en kneuterig blijvertje aan de Terneuzense kust

TERNEUZEN - Foodjutters, het pop-up strandtentje dat in het zomerseizoen 2017 al aan de Terneuzense Scheldeboulevard stond komt terug, als blijvertje. Groter, luxer maar nog steeds lekker kneuterig.

 • 21 Maart 2019 om 17:25
❌