[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017PZC - Zeeuws Nieuws

Nieuwe mijlpaal filmhit 'Weg van Jou'

TERNEUZEN - In CineCity Terneuzen is vrijdagavond de 15.000ste bezoeker van de  film 'Weg van Jou'feestelijk onthaald. 

 • 24 November 2017 om 19:30

Gemeenten voelen zich buitenspel gezet bij vaststellen omgevingsbeleid

MIDDELBURG - Pas op voor een vertrouwensbreuk tussen de provincie en de gemeenten. Die waarschuwing kreeg gedeputeerde Carla Schönknecht vrijdag mee van de Statenfracties van het CDA, de SGP en de ChristenUnie.

 • 24 November 2017 om 19:16

Aanhoudingen na vondst wapens en munitie in Kruiningen

KRUININGEN - In twee woningen aan de Boerhaavestraat en Blauwhoefseweg in Kruiningen heeft de politie vrijdag diverse wapens in beslag genomen. Twee mannen zijn aangehouden.

 • 24 November 2017 om 16:58

Speurneus Amy vindt elke prison phone

MIDDELBURG - Amy, de schrik van de bajes, deed vrijdag PI Middelburg aan. Speciaal voor de pers laat de gsm-hond zien hoe haar uiterst gevoelige neus zelfs het kleinste mobieltje vindt: de zogenaamde prison phones. Dit jaar wist Amy er al twaalf op te sporen, waaronder drie in de Zeeuwse penitentiaire instelling.

 • 24 November 2017 om 16:42

Nieuwe werknemers vinden in Zeeuws-Vlaanderen niks van hun gading

TERNEUZEN - Zeeuws-Vlaanderen moet aan de slag om nieuwe werknemers ook een aantrekkelijk leef- en woonklimaat te bieden. Dow-manager Geerten van Dijk deed donderdagavond die dringende oproep op het jubileumsymposium van sociëteit De Harmonie in Terneuzen.

 • 24 November 2017 om 16:41

Monument voor de Scheldewerkers

VLISSINGEN - Daar staan ze dan, de Mannen tussen Staal. Het monument voor de Scheldewerkers, bekostigd uit giften, is vanmiddag veilig in Vlissingen aangekomen vanuit Heerewaarden. 

 • 24 November 2017 om 16:15

Vuurwapen blijkt boormachine te zijn bij aanhouding in Terneuzen

TERNEUZEN - Een automobilist kreeg vrijdagochtend in Terneuzen de schrik van zijn leven, toen hij door een aantal agenten onder schot werd gehouden. De  man zou even daarvoor een vuurwapen hebben overgedragen op de parkeerplaats aan de Schuttershofweg aan een andere automobilist. Het ging echter om een boormachine.

 • 24 November 2017 om 15:44

Arduin draait nieuw vervoersplan terug na kritiek

MIDDELBURG - Na een storm van kritiek draait Arduin het vervoerssysteem terug. De zorginstelling draagt het vervoer van cliënten weer over aan vervoerbedrijf TCR. Ouders en cliënten zijn dolblij met deze beslissing.

 • 24 November 2017 om 15:18

Nog veel onduidelijkheid over Waterdunen

MIDDELBURG - Het blijft onduidelijk wanneer het natuur- en recreatieproject Waterdunen bij Breskens echt af is. En hoeveel huisjes er komen. En of er wel een hotel komt.

 • 24 November 2017 om 15:59

Bouwplan Ecomaire ligt onder vuur

ZONNEMAIRE - Tegen het plan voor de bouw van vijftig zogeheten ecolodges  bij Zonnemaire zijn elf zienswijzen ingediend bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Omwonenden en diverse organisaties wijzen op de gevolgen van een te grote recreatiedruk op het gebied. Ook zouden er fouten gemaakt zijn in de procedure. 

 • 24 November 2017 om 15:47

Politie ziet boormachine voor pistool aan in Terneuzen

TERNEUZEN - Een automobilist kreeg vrijdagochtend in Terneuzen de schrik van zijn leven, toen hij door een aantal agenten onder schot werd gehouden. De  man zou even daarvoor een vuurwapen hebben overgedragen op de parkeerplaats aan de Schuttershofweg aan een andere automobilist. Het ging echter om een boormachine.

 • 24 November 2017 om 15:44

Maximale straf voor verkrachten en vermoorden Romy (14)

De 14-jarige Brian N. krijgt een jaar cel en jeugd-tbs voor het verkrachten en wurgen van zijn leeftijdsgenote Romy uit Hoevelaken. Dat is de maximale straf die kan worden opgelegd aan een jongere onder de zestien jaar. Als Brian na zeven jaar niet is uitbehandeld, dan volgt volwassenen-tbs. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van 31.000 euro. 

 • 24 November 2017 om 15:35

Provincie nu echt uit Plan Perkpolder

MIDDELBURG - D66 en GroenLinks vinden dat het dagelijks provinciebestuur de verantwoordelijkheid voor het gebruik van thermisch gereinigde grond bij het Plan Perkpolder te makkelijk van zich afschuift.

 • 24 November 2017 om 15:23

Arduin keert na kritiek terug naar oude vervoerssysteem

MIDDELBURG - Arduin keert voorlopig terug na het oude vervoerssysteem. Dat gebeurt vanaf komende dinsdag in nauwe samenwerking en overleg met TCR, maakt de organisatie vrijdag bekend. 

 • 24 November 2017 om 15:18

'Geschrapte afvaart veerboot vervoert relatief weinig passagiers'

MIDDELBURG - Op de veerboot die elke ochtend om 7.48 uur in Breskens naar Vlissingen vertrekt, zitten de helft minder passagiers dan op andere afvaarten. Gemiddeld zijn dat er 20, terwijl er om 7.18 en 8.18 uur er zo'n 40 passagiers opstappen. De geringe bezetting is de hoofdreden waarom deze afvaart in de nieuwe dienstregeling per 10 december vervalt. 

 • 24 November 2017 om 14:49

Emoties bij rechtszaak over Scheepswerf Reimerswaal

MIDDELBURG - Maakt de Scheepswerf Reimerswaal in de nacht te veel lawaai? En zouden de Gedeputeerde Staten van Zeeland daar beter op moeten handhaven? De rechtbank in Middelburg buigt zich over de kwestie.

 • 24 November 2017 om 14:41

Deze Zeeuwse brievenkist gaat onder de hamer voor ruim 20.000 euro

MIDDELBURG - Het kistje heeft vrijwel zeker toebehoord aan de Middelburgse koopman Johan van Oordt (1701-1775). Hij bewaarde er zijn belangrijke documenten in. Maandag wordt het ebbenhouten kistje geveild op The Asian Art Sale van veilighuis AAG (Arts & Antiques Group) in Amsterdam. De waarde is getaxeerd op 25.000 tot 35.000 euro.

 • 24 November 2017 om 12:59

Aanvraag raadgevend referendum veerboot Breskens-Vlissingen

BRESKENS - Sebastiaan Keijmel uit Breskens heeft vrijdag een aanvraag bij de provincie voor een Zeeuws breed raadplegend referendum over de toekomst van het veer Breskens-Vlissingen gedaan. 

 • 24 November 2017 om 12:52

Vloerconstructie De Statie blijkt toch veilig, centrum is weer opengesteld

SAS VAN GENT - Multifunctioneel centrum De Statie in Sas van Gent dat sinds 27 oktober was gesloten voor onderzoek naar de vloerconstructie, is vandaag weer opengesteld.

 • 24 November 2017 om 11:59

RenΓ© Castel van Kloosterboer bij beste drie praktijkopleiders van Nederland

VLISSINGEN - Geen winst, maar wel bij de beste drie praktijkopleiders van Nederland. René Castel van logistiek dienstverlener Kloosterboer in Vlissingen troefde zijn collega's eerder dit jaar af in de sector mobiliteit, transport, logistiek en maritiem af. 

 • 24 November 2017 om 11:52
❌