[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018PZC - Zeeuws Nieuws

Brandje in duin bij Vlissingen

VLISSINGEN In het duingebied tussen Vlissingen en Dishoek is dinsdagavond rond 22.15 uur brand uitgebroken.

 • 17 Juli 2018 om 22:26

Brand in Vebenabos in Vlissingen

VLISSINGEN In het Vebenabos in Vlissingen is dinsdagavond rond 22.15 uur brand uitgebroken.

 • 17 Juli 2018 om 22:26

Zeeland heeft sterkste groei startende bedrijven

VLISSINGEN - Zeeland had in de eerste helft van dit jaar de sterkste groei van het aantal startende ondernemingen, meldt bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

 • 17 Juli 2018 om 21:19

Kou uit de lucht over identiteit voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - De kou is uit de lucht over de identiteit van het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.

 • 17 Juli 2018 om 20:33

Zelfs de paus stond langs de kant

NIJMEGEN - Honderden Zeeuwen lopen de Vierdaagse van Nijmegen. Deze krant volgt enkele wandelaars en vrijwilligers. Vandaag: vriendinnen Judith Snoeck en Mirjam van Hijfte uit Yerseke.

 • 17 Juli 2018 om 20:10

Dag 1 Vierdaagse: Op het laatst werd het warm

NIJMEGEN - PZC-redacteur Jan Dagevos begon dinsdag in alle vroegte aan de Nijmeegse Vierdaagse. Met zijn telefoon legde hij de hele tocht vast. Hij wandelt elke dag veertig kilometer.

 • 17 Juli 2018 om 19:39

Terneuzenaar na wespensteek: 'Ik dacht dat ik ging sterven'

TERNEUZEN - Bij André Pieters uit Terneuzen komen elke keer als hij een wesp ziet weer herinneringen boven aan een bijna fatale steek van het insect. Net op tijd kreeg hij een aantal jaren geleden een injectie van een arts na een hevige allergische reactie. ,,Sindsdien ben ik er doodsbang van. Als ik op een terrasje zit en er komen wespen dan ben ik zo weg. Ik heb altijd pillen bij om in te nemen bij een steek.''

 • 17 Juli 2018 om 18:59

Gevonden drugs marinierskazerne mogelijk van Sint Maarten

DOORN - De tientallen kilo’s drugs die maandag op de marinierskazerne in Doorn zijn gevonden, zijn zeer waarschijnlijk afkomstig van het eiland Sint Maarten. Dat zeggen mariniers en vakbondsvertegenwoordigers. De container waarin de tassen zaten, heeft een code aan de zijkant die verwijst naar het Caribische eiland.

 • 17 Juli 2018 om 18:39

Ambulances rukken uit voor Vierdaagse; meerdere lopers naar ziekenhuis

BEMMEL/NIJMEGEN - Verschillende ambulances zijn uitgerukt om deelnemers aan de Vierdaagse te helpen. Inmiddels zijn meerdere lopers afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat de precieze klachten zijn en hoeveel lopers onwel zijn geworden, is nog niet bekend.

 • 17 Juli 2018 om 13:39

MuZEEum kan altijd vrijwilligers gebruiken om optimaal te draaien

VLISSINGEN - Het Vlissings maritiem MuZEEum is al drie jaar hèt Zeeuwse uitje. Het publiek weet het historische pand aan de Nieuwendijk steeds beter te vinden. Maar zonder de inzet van een grote groep vrijwilligers kan het culturele bolwerk niet draaien, meldt Onno Bakker.

 • 17 Juli 2018 om 17:50

Zeldzaam grote groep dolfijnen gespot voor de Vlaamse kust

Een bijzondere waarneming voor de onderzoekers van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Ze hebben gisterenmiddag een zeldzaam grote groep van 25 dolfijnen met kalfjes gespot voor de Vlaamse kust. De tuimelaars zijn mogelijk ook voor onze kust te zien.

 • 17 Juli 2018 om 17:46

'Doe zuinig met Zeeuws drinkwater en verspreid gebruik over de dag'

VLISSINGEN - Waterbedrijf Evides roept haar klanten op om zuinig aan te doen met drinkwater. Het bedrijf kan de vraag nog prima aan, maar verzoekt wel om het gebruik over de dag te spreiden om drukklachten te voorkomen. De piekmomenten zijn tussen 06.00 en 09.00 uur en 18.00 - 22.00 uur.

 • 17 Juli 2018 om 17:15

Automobilist (24) botst op boom en belandt in de sloot

'S-HEERENHOEK - Een 24-jarige man uit Nieuwdorp is dinsdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Lange Noordweg in 's-Heerenhoek. De auto botste op een boom en belandde in een sloot.

 • 17 Juli 2018 om 15:30

De 'schatgravers' krijgen gelijk: wrak bij Oranjemolen lijkt reliek van Frans- Engelse botsingen in Vlissingen

VLISSINGEN - De 'schatgravers' krijgen gelijk van de wetenschappers: het scheepswrak op het strand bij de Vlissingse Oranjemolen is een interessante en belangwekkende vondst. Dat schrijven de onderzoekers van ADC-ArcheoProjecten in hun rapport. Waarschijnlijk is het een Frans schip, een overblijfsel van het roerige einde van de Engelse invasie in december 1809.

 • 17 Juli 2018 om 16:07

Dwalen, speuren en voelen in een doolhof van mais

NIEUWERKERK - Dwalen door het maïs is op zich al leuk. En het wordt nóg leuker als er een speurtocht in het maïsdoolhof is uitgezet.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Automobilist botst op boom en belandt in de sloot

'S-HEERENHOEK - Een automobilist is dinsdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Lange Noordweg in 's-Heerenhoek. De auto botste op een boom en belandde in een sloot.

 • 17 Juli 2018 om 15:30

'Elke stap telt mee'

MIDDELBURG – Ben van Megen (84) loopt wekelijks samen met een groepje andere Middelburgers door de wijk Zuid in Middelburg. Tot een jaar geleden reed hij nog op zijn racefiets. Tegenwoordig loopt hij om ervoor te zorgen dat hij fit blijft. Hij vindt het leuk om onder leiding van oud-fysiotherapeut Piet Kruithof door Zuid te trekken en her en der oefeningen te doen. ,,Dit is dé manier om vitaal te blijven.”

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Zeeuwse haai ernstig gewond door knellende rubberen ring

OOSTERSCHELDE - Twee vissers hebben afgelopen weekend voor de Zeeuwse kust een gewonde haai gevangen die bekneld zat in een rubberen ring. Het dier liep meerdere snijwonden op bij de vinnen.

 • 17 Juli 2018 om 15:11

NIOZ bouwt onderwaterlab in Yerseke

YERSEKE - In de Oosterschelde bij Yerseke komt een onderwaterlaboratorium. Het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), HZ university of applied sciences en Rijkswaterstaat willen met het samenwerkingsproject meer inzicht krijgen in hoe dijkbekleding zich onder water gedraagt.

 • 17 Juli 2018 om 15:05

Zon schijnt in Vlissingen uitbundiger dan elders in het land

VLISSINGEN - Het is nog lang geen record, maar deze zomer schijnt de zon in Vlissingen uitbundiger dan waar ook in het land. Meer dan 430 uur, gerekend over juni en de eerste helft van juli.

 • 17 Juli 2018 om 13:45
โŒ