[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019PZC - Zeeuws Nieuws

Terugblikken en toekomstmuziek voor jubilerende Radio Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE Radio Schouwen-Duiveland heeft wat te vieren: Het 25 jarig bestaan en de opening van nieuwe studioruimten aan de Calandweg 51 in Zierikzee. De festiviteiten zijn vrijdag begonnen en de marathonuitzending met 25 uur live programma’s duurt nog tot zaterdagavond 20.00 uur.

 • 23 Maart 2019 om 10:00

Energietoevoer steeds gecompliceerder: Balanceren onder spanning

Vroeger was het leven overzichtelijk. Er waren elektriciteitscentrales die stroom produceerden en die kwam bij de consument uit het stopcontact. Ging de vraag naar stroom omhoog, dan stookten de centrales wat bij. Ging het verbruik omlaag, dan schakelden ze terug. Vandaag komt elektriciteit uit alle hoeken en gaten.

 • 23 Maart 2019 om 10:00

Sluiskil stemde op Forum voor Democratie: β€˜We zijn het dorp aan het verliezen’

Forum voor Democratie is de grootste partij in Sluiskil: één op de vijf stemmers koos woensdag tijdens de Provinciale Statenverkiezingen voor de partij van Thierry Baudet. Het zijn stemmen uit onvrede, weten de inwoners.

 • 23 Maart 2019 om 07:00

Uil

,,De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond.” De uil van Minerva? Nog nooit van gehoord. Ik voelde me af en toe een uilskuiken, toen ik Thierry Baudet woensdagavond aanhoorde. Een zaal die klapte toen hij zei dat iets pure oikofobie was, terwijl ik op m’n telefoon de betekenis moest opzoeken. Het maakt niet uit wat Baudet zegt. Hij is charismatisch en qua vorm en presentatie echt een hele goede spreker.

 • 23 Maart 2019 om 07:00
Gisteren β€” 22 Maart 2019PZC - Zeeuws Nieuws

Zeeuwse mosselvissers beducht op nieuwe β€˜Groene Leugen’

BRUINISSE - De overeenkomst tussen de natuurorganisaties met de mossel- en garnalenvissers op de Waddenzee staat op klappen. De vissers zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met het aangekondigde nieuwe onderzoek naar de toestand van de onderwaternatuur. Dat dient slechts één doel, schetst mosselvoorman Cees Otte uit Bruinisse de huidige verhouding: ,,Beëindiging van de visserij op de Waddenzee.”

 • 22 Maart 2019 om 19:32

Vlissings β€˜babyhuis’ Van Belle Baby & Kids stopt er mee

VLISSINGEN - Het bekende Vlissingse ‘babyhuis’ Van Belle Baby & Kids sluit zijn deuren in de loop van dit jaar. Grote (internet)ondernemers kunnen maxi-cosi's en kinderwagens (veel) goedkoper aanbieden.

 • 22 Maart 2019 om 19:30

Petrus & Paulus Hoeve in Lamswaarde werd lieveling van Michelin, maar sluit nu de deuren

LAMSWAARDE - Voor de laatste keer een vis fileren, wijn inschenken, een stoel aanschuiven. Het komt dichterbij voor restaurant Petrus & Paulus Hoeve. Zondag 31 maart sluit het de deuren in Lamswaarde, om vervolgens onder nieuwe eigenaren te heropenen als State.

 • 22 Maart 2019 om 19:30

Evert de C. hoort op 6 mei waar hij aan toe is

GENT - Het Hof van Beroep in Gent doet op maandag 6 mei uitspraak in het hoger beroep in de zaak rond de Vlaamse kasteelmoord. Dat werd vrijdag op de laatste dag van het hoger beroep bepaald.

 • 22 Maart 2019 om 18:24

Boerin Bertie gaat de politiek in

MIDDELBURG - Boerin Bertie Steur is met voorkeurstemmen gekozen in zowel Provinciale Staten als het waterschapsbestuur.

 • 22 Maart 2019 om 18:16

Landgoed Watergat vindt terugvordering subsidie voor eendenkooi bij Renesse onterecht

DEN HAAG/RENESSE - Landgoed het Watergat II bv uit Renesse protesteert bij de Raad van State tegen de provincie Zeeland, die 33.000 euro natuur- en landschapsbeheersubsidie (SNL) heeft teruggeëist. Woordvoerders van het Watergat II zeggen dat ze niet de dupe willen zijn van een fout van de overheid. Ze verzetten zich dan ook tegen de terugvordering.

 • 22 Maart 2019 om 15:32

Uitbater De Mug in Middelburg failliet maar nieuw cafΓ© met restaurant en hotel komt er toch

MIDDELBURG - De uitbater van café/restaurant De Mug in Middelburg is failliet. De eigenaar van het pand gaat wel door met de verbouwing en de heropening met een nieuwe exploitant staat gepland voor 1 juni.

 • 22 Maart 2019 om 11:15

Transport friet LambWeston/Meijer nu op vloeibaar aardgas

KRUININGEN - Frietproducent LambWeston / Meijer laat de friet die in zijn fabriek in het Friese Oosterbierum wordt geproduceerd duurzamer vervoeren naar de vriesopslag in Bergen op Zoom. De vrachtwagen van vervoerspartner Visbeen rijdt nu op vloeibaar aardgas (LNG). Daarmee wordt per jaar een uitstoot van 31.000 kilo C02 bespaard.

 • 22 Maart 2019 om 17:21

Inbraak in Nehalennia Middelburg in Opsporing Verzocht

MIDDELBURG - Het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ besteedt dinsdag aandacht aan een inbraak bij Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg in Middelburg.

 • 22 Maart 2019 om 17:14

Verdachten van bankoverval in Goes langer vast

VLISSINGEN - Het trio dat verdacht wordt van betrokkenheid bij een overval op een filiaal van de Regiobank in Goes, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald. De verdachten zijn drie mannen: een Middelburger (18), een Vlissinger (31) en een Rotterdammer (25).

 • 22 Maart 2019 om 17:14

Meer boeren bezig met bodem en water

COLIJNSPLAAT - Steeds meer boeren werken aan een goed bodembeheer en gaan gerichter om met zoet water. Dat blijkt uit vrijdag bekendgemaakte cijfers in het jaarverslag Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

 • 22 Maart 2019 om 16:24

Hier scoorde Baudet in Zeeland: bekijk de uitslagen in uw buurt

BRESKENS - Iets minder dan 20.000 Zeeuwen stemden woensdag op Forum voor Democratie. In de gemeente Vlissingen werd Forum voor Democratie zelfs de grootste partij. Maar het Zeeuwse stembureau met naar verhouding de meeste Baudet-fans bevindt zich, verrassend genoeg, aan de andere kant van de Westerschelde.

 • 22 Maart 2019 om 16:14

Busje in brand gestoken in Sas van Gent, politie zoekt getuigen

SAS VAN GENT - De politie zoekt naar getuigen van een brand in een bedrijfsbusje in Sas van Gent, twee weken geleden. Er wordt brandstichting vermoed.

 • 22 Maart 2019 om 15:50

Lubbers weigert subsidie voor eendenkooi bij Renesse terug te betalen

DEN HAAG/RENESSE - Landgoed het Watergat II bv uit Renesse protesteert bij de Raad van State tegen de provincie Zeeland, die 33.000 euro natuur- en landschapsbeheersubsidie (SNL) terug wil hebben. De familie Lubbers zegt dat ze niet de dupe willen zijn van een fout van de overheid. Ze verzetten zich dan ook tegen de terugvordering.

 • 22 Maart 2019 om 15:32

Lijsttrekkers poeslief in duidingsdebat

MIDDELBURG - Het CDA heeft de formatie van een nieuw provinciebestuur voortvarend opgepakt. Lijsttrekker Jo-Annes de Bat maakte vandaag tijdens het duidingsdebat in de Middelburgse abdij bekend dat burgemeester René Verhulst van Ede informateur wordt. Hij hoopt maandag al een eerste rondje langs alle dertien partijen te hebben gemaakt.

 • 22 Maart 2019 om 15:10

Zeeuwse striptekenaar Ben Vranken overleden

OOST-SOUBURG - Striptekenaar Ben Vranken uit Oost-Souburg is na een ziekbed overleden. Hij is 57 jaar geworden.

 • 22 Maart 2019 om 14:26
❌