[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018PZC - Zeeuws Nieuws

Schrijver Bert Natter geeft lezing in Goes

GOES - Schrijver Bert Natter is dinsdag 2 oktober te gast in Goes. In de Vredeskerk aan het Van de Vegtplein vertelt hij vanaf 10.30 uur over zijn nieuwste roman 'Ze zullen denken dat we engelen zijn'.

 • 24 September 2018 om 21:43

Staatssecretaris Knops: 'Marinierskazerne is op zijn plaats in Zeeland'

MIDDELBURG - De marinierskazerne komt naar Zeeland. Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bevestigde het maandag in Middelburg tijdens de Nationale Oesterpartij nog eens. Weliswaar zei hij het tussen neus en lippen door, maar hij zei het.

 • 24 September 2018 om 20:54

PZEM: stroom kan niet rechtstreeks naar BelgiΓ«

MIDDELBURG - Energiebedrijf PZEM ziet geen kans België rechtstreeks van stroom te voorzien.

 • 24 September 2018 om 20:44

Fietser overleden bij ongeluk met trein bij Goes

's HEER HENDRIKSKINDEREN - Een fietser is maandagavond om 18.10 uur overleden na een aanrijding met een trein ter hoogte van 's Heer Hendrikskinderen. De politie vermoedt dat er sprake is van een ongeluk en doet technisch onderzoek naar de toedracht.

 • 24 September 2018 om 18:47

Personeel Russisch schip al maanden 'gevangen' in haven Terneuzen

TERNEUZEN - Twintig Russische bemanningsleden zitten al sinds half mei 'gevangen' op het schip Kuza Minin in Terneuzen. Het schip ligt aan de ketting in de Massagoedhaven, omdat de rederij niet aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Het personeel kan niet van boord, omdat ze dan afstand doet van loon en andere regelingen. De situatie is behoorlijk schrijnend. ,,Ze kunnen geen kant op'', zegt Leontine Verhoef van het Varenscentrum in Terneuzen.

 • 24 September 2018 om 20:23

Geen treinen tussen Goes en Middelburg

VLISSINGEN - Tussen Goes en Middelburg rijden geen treinen door een aanrijding.

 • 24 September 2018 om 18:47

Vlaamse jufs Laurie en ZΓ©pherine geven graag les in Breskens

BRESKENS – Om het tekort aan leraren op te vangen, trekken Zeeuws-Vlaamse basisscholen docenten van over de grens aan. Wat vinden de Belgen, de kinderen en de scholen ervan? We nemen een kijkje op OBS Breskens.

 • 24 September 2018 om 18:35

Met Frans Bauer haalt Goud voor Oud topartiest in huis

BURGH-HAAMSTEDE - Ze willen het al jarenlang en nu is het eindelijk gelukt. Frans Bauer treedt op bij de twaalfde editie van Goud voor Oud in Burgh-Haamstede. Dit VIP-feestje voor ouderen vindt donderdag 24 januari plaats. Inschrijven is vanaf dinsdag mogelijk.

 • 24 September 2018 om 18:26

Tweedaags congres gewijd aan Middelburger Isaac Beeckman

De Middelburgse wetenschapper Isaac Beeckman staat donderdag en vrijdag centraal tijdens een internationaal congres in Middelburg. De begin dit jaar opgerichte Isaac Beeckman Stichting organiseert de dagen in samenwerking met University College Roosevelt (UCR).

 • 24 September 2018 om 18:22

Drie finalisten voor titel Zeeuws Familiebedrijf 2018

GOES - Geuze Transport, ITN Groep en TMC Wonen maken kans om Zeeuws Familiebedrijf van het jaar te worden. De drie finalisten zijn geselecteerd op het thema personeelsbeleid, vaak aangeduid met de Engels afkorting HR (human resources).

 • 24 September 2018 om 18:12

Automobilist gewond bij ongeval op N57 in Serooskerke

SEROOSKERKE (W) – Een automobilist is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de N57 ter hoogte van Serooskerke(W).

 • 24 September 2018 om 17:11

Zandkreeksluis weken dicht voor scheepvaart. Schippers: 'Dit is achterstallig onderhoud'

KATS - Binnenvaartschippers in Zeeland balen. De Zandkreeksluis bij Kats gaat eind oktober drie weken dicht voor onderhoud. Dat is allemaal achterstallig onderhoud, denken de schippers. Nee hoor, zegt Rijkswaterstaat: Het is uitgesteld onderhoud.

 • 24 September 2018 om 16:10

Kistje met springstof uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Breskens

BRESKENS - Een kistje met springstof dook maandagmiddag in Breskens op, tijdens rioleringswerkzaamheden in de Blankenstraat.

 • 24 September 2018 om 15:34

Deze week geen acties ambulancemedewerkers in Zeeland

VLISSINGEN - De landelijke actie van ambulancemedewerkers voor meer loon en verlaging van de werkdruk is maandag in zeven regio's van start gegaan. In Zeeland wordt deze week nog geen actie gevoerd.

 • 24 September 2018 om 13:57

Subsidie voor Op weg naar Het Lagerhuis

MIDDELBURG - De provincie subsidieert de Zeeuwse voorronde van het tv-programma Op weg naar Het Lagerhuis. Die vindt op 28 januari plaats in de Statenzaal in Middelburg.

 • 24 September 2018 om 12:47

Voor Slau was Zeeland ook mooi

Hij bevoer alle zeeën, behalve blijkbaar de Schelde. J. Slauerhoff (1898-1936), de grootste Nederlandse dichter, voelde zich nergens thuis, maar het minst in Nederland. Hij wist de weg in Dar es Salaam, de Yokohamabaai had voor hem geen geheimen. Het is altijd de tijd om hem te lezen, maar nu nog een beetje meer. Er zijn namelijk twee prachtige Slauerhoff-boeken verschenen: een geheel herziene editie van de biografie die Wim Hazeu aan hem wijdde (De Arbeiderspers, €39,99) en de definitieve uitgave van zijn 'Verzamelde gedichten' (Nijgh & Van Ditmar, €34,99), bezorgd door Hein Aalders en Menno Voskuil.

 • 24 September 2018 om 12:00

Vrouw slaat agent na opmerking over geluidsoverlast

MIDDELBURG - Een bewoonster van de Prinses Irenestraat in Middelburg is gisteravond aangehouden omdat ze agenten heeft uitgescholden en er één heeft geslagen.

 • 24 September 2018 om 11:58

Drugsdealer opgepakt in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie heeft gisteravond in Vlissingen een 39-jarige drugsdealer opgepakt.

 • 24 September 2018 om 11:52

Provincie wordt toch lid van statiegeldalliantie

MIDDELBURG - De provincie heeft toch besloten zich aan de sluiten bij de statiegeldalliantie. In maart vond het dagelijks provinciebestuur dat nog onnodig, maar nu is het van gedachten veranderd.

 • 24 September 2018 om 11:46

Tekort aan vrijwilligers bedreigt Zeeuws cultureel erfgoed

MIDDELBURG - Zeeuws cultureel erfgoed dreigt verloren te gaan als er geen nieuwe vrijwilligers komen. Dat zegt Marc Kocken van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

 • 24 September 2018 om 07:30
❌