[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019PZC - Zeeuws Nieuws

Politie zoekt getuigen van aanval door loslopende honden in Zoutelande: 'We hebben gerend voor ons leven’

ZOUTELANDE - De politie is op zoek naar getuigen van een bijtincident met loslopende honden in Zoutelande. Maandagmiddag rond 17.00 uur zijn op het strand ter hoogte van overgang Duinstraatje een inwoonster van de gemeente Veere en haar hond gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden.

 • 22 Januari 2019 om 17:34

Politie opgeroepen voor sneeuwpop midden op kruising in Yerseke

YERSEKE - De politie in Yerseke kreeg vanavond een bijzondere melding: over een sneeuwpop die midden op de kruising Dam/Burenpolderweg stond.

 • 22 Januari 2019 om 22:21

Orkestleider Arduin met pensioen: β€˜Mensen met een beperking gaan heel onbevangen met muziek om’

OOST-SOUBURG - De Souburgse musicus René Koelemaij heeft sinds 1 januari zijn taak als orkestleider en dirigent bij Arduin neergelegd. Met trots blikt hij terug op zijn 38 jaar lange carrière.

 • 22 Januari 2019 om 20:30

Gedeputeerde De Bat: β€˜Wij zijn voortdurend met het dossier pulsvisserij bezig’

MIDDELBURG - Het Bestuurlijk Platform Visserij komt binnenkort met een rapport over de sociaal-economische betekenis van de pulsvisserij, zegt de Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Hij is voorzitter van dit platform.

 • 22 Januari 2019 om 18:45

Het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee heeft kapotte longen

ZIERIKZEE - Het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee is stuk. De balgen, ofwel de pompen met luchtvoorraad, zijn lek. En laat kerkmusicus Mar van der Veer nou nét een toneelstuk hebben geschreven over Majesteit Orgel met kapotte longen...

 • 22 Januari 2019 om 18:27

Groep 8-ers al even middelbare scholier in Goes

GOES - Nieuwe klasgenoten, voor elk vak een andere leraar en steeds wisselen van lokaal. En dat in een schoolgebouw dat meestal meer wegheeft van een doolhof. Er komt heel wat af op kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan.

 • 22 Januari 2019 om 18:01

Werkzoekenden trotseren de sneeuw voor banenmarkt in Middelburg

MIDDELBURG - Sneeuw en spekgladde wegen vanochtend. Perry Kentin van reclamebureau LMG, hoofdorganisator van de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ in Middelburg, ziet de bui al hangen: nauwelijks publiek. Maar dat valt mee. ,,Het is druk. Werkzoekenden zijn kennelijk zo gemotiveerd dat ze sneeuw en kou trotseren.”

 • 22 Januari 2019 om 18:06

Hoe zou het zijn op de middelbare school? 240 kinderen keken alvast rond op het Ostrea Lyceum in Goes

GOES - Nieuwe klasgenoten, voor elk vak een andere leraar en steeds wisselen van lokaal. En dat in een schoolgebouw dat meestal meer wegheeft van een doolhof. Er komt heel wat af op kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan.

 • 22 Januari 2019 om 18:01

Noodkreet teler Wemeldinge: 45.000 kilo peren moeten weg anders worden ze vernietigd

WEMELDINGE - Wie nog 45.000 kilo kleine maar sappige peren kan gebruiken, fruitteler De Schipper uit Wemeldinge heeft ze liggen. De fruitkweker kan zijn voorraad doyenne du comice aan de straatstenen niet kwijt.

 • 22 Januari 2019 om 17:54

Politie zoekt getuigen van aanval door loslopende honden in Zoutelande

ZOUTELANDE - De politie is op zoek naar getuigen van een bijtincident met loslopende honden in Zoutelande. Maandagmiddag rond 17.00 uur is op het strand ter hoogte van overgang Duinstraatje een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden.

 • 22 Januari 2019 om 17:34

Tricycle is klaar om serieus genomen te worden

MIDDELBURG - In november was het podium Paradiso nog een verre droom, maar morgen komt die droom uit voor de Middelburgse band Tricycle. Ze spelen daar in de finale van talentenjacht ArtRocks. Met misschien wel een goede kans op de winst, want in beide voorronden kwamen ze overtuigend als winnaar uit de bus. ,,De organisatie belde zelfs. We kregen zo veel stemmen dat ze toch even wilden informeren of we misschien aan het frauderen waren?”

 • 22 Januari 2019 om 11:00

CDA vraagt minister opheldering over sluiten nachtapotheken in Goes en Terneuzen

DEN HAAG - Bij het sluiten van nachtapotheken in Zeeland moet in eerste plaats worden gekeken naar de bereikbaarheid voor patiënten en niet naar zaken als personeel en gebouwen.

 • 22 Januari 2019 om 17:24

MSP Onions uit Nieuwdorp redt failliete machinefabriek

NIEUWDORP - De machinefabriek Eqraft waarvan uienverwerkende bedrijven in Zeeland afhankelijk zijn, maakt een doorstart. MSP Onions uit Nieuwdorp neemt de fabriek over.

 • 22 Januari 2019 om 16:35

Terneuzenaar krijgt 3,5 jaar cel voor jarenlange verkrachting dochters

MIDDELBURG - De 50-jarige J. van M. uit Terneuzen is dinsdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden. De man heeft zich jarenlang vergrepen aan zijn dochters.

 • 22 Januari 2019 om 16:05

Stichting De Oostkerk: SGP slaat plank mis, wij worden niet voorgetrokken

VLISSINGEN - Het Vlissingse SGP-raadslid Lilian Janse zit er helemaal naast als ze denkt dat de provincie geld steekt in de exploitatie van de Oostkerk in Middelburg. De Sint Jacobskerk in Vlissingen wordt dus helemaal niet achtergesteld. Dat zegt Leo Hannewijk van Stichting De Oostkerk in Middelburg.

 • 22 Januari 2019 om 15:52

Strikte regels voor Zeeuwse bermmonumenten: kaarsjes verboden en vergunning verplicht

MIDDELBURG - Het plaatsen van bermmonumenten voor verkeersslachtoffers langs de Zeeuwse buitenwegen is aan banden gelegd. Voortaan is een ontheffing of vergunning verplicht. En alleen plaquettes zijn nog toegestaan.

 • 22 Januari 2019 om 15:32

Schip vaart tegen havendam bij Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - De duwboot Phoenix van Van de Graaf en Meeusen Rivertransport B.V. is vanmiddag bij Vlissingen-Oost tegen een havendam gevaren. Voor zover bekend ontstond er geen grote schade.

 • 22 Januari 2019 om 14:50

LIVE: Gladheid en sneeuwpret in Zeeland

We hebben vandaag te maken met een echte winterse dag. Een neerslagzone waar sneeuw uit valt is vanmorgen vanuit het westen Zeeland binnen gekomen. Inmiddels trekt het front de provincie weer uit. Aan het einde van de middag wordt het mistig in Zeeland. Kans op gladheid blijft, hoewel het met de ongelukken in de provincie nog goed meevalt. We houden u live op de hoogte.

 • 22 Januari 2019 om 08:24

Schip vaart tegen havendam bij Ritthem

RITTHEM - De duwboot Phoenix van Van de Graaf en Meeusen Rivertransport B.V. is vanmiddag bij Ritthem tegen een havendam gevaren. Voor zover bekend ontstond er geen grote schade.

 • 22 Januari 2019 om 14:50

Raadsvergadering Middelburg uitgesteld wegens overlijden wethouder

MIDDELBURG - De gemeenteraadsvergadering van Middelburg, die gepland stond voor donderdag 24 januari, is verplaatst naar donderdag 31 januari. De vergadering is uitgesteld vanwege het overlijden van wethouder Cees Lodder.

 • 22 Januari 2019 om 14:30
❌