[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020PZC - Zeeuws Nieuws

Student Scalda op de knieΓ«n als vriendin live meekijkt naar diploma-uitreiking

GOES - Scalda-student Mark Duine vierde donderdag dubbel feest. Hij mocht niet alleen zijn diploma in ontvangst nemen, maar kreeg ook nog eens een dikke ja te horen toen hij tijdens de uitreiking voor zijn vriendin op de knieën ging. Zij zat op dat moment nietsvermoedend thuis mee te kijken naar zijn moment.

 • 5 Juni 2020 om 14:29

Ook in Middelburg demonstratie Black Lives Matter: maandag op het Abdijplein

MIDDELBURG – Na Rotterdam, Amsterdam en Den Haag komt er vrijwel zeker ook een demonstratie Black Lives Matter in Middelburg. De Vlissingse Angelique Duijndam en UCR-docent Lisenne Delgado willen maandag vanaf 17.00 uur tot 18.00 op het Abdijplein protesteren tegen racisme. De Veiligheidsregio neemt om 15.00 uur een definitief besluit.

 • 5 Juni 2020 om 14:24

Zeeuwse politiek woest over kwetsende tweet: β€˜Dit kunnen we niet over onze kant laten gaan’

MIDDELBURG - De kwetsende tweet die Statenlid Martin Bos (Forum voor Democratie) donderdagavond plaatste, kan niet zonder gevolgen blijven. De andere partijen willen hem ter verantwoording roepen. ,,Dit kan gewoon niet door de beugel”, zegt Hannie Kool-Blokland, fractievoorzitter van het CDA, de grootste partij in Provinciale Staten.

 • 5 Juni 2020 om 14:09

EetcafΓ© De Korenbeurs in Kruiningen overleeft coronasluiting niet

KRUININGEN - Eetcafé De Korenbeurs in Kruiningen is dicht en dat blijft voorlopig ook zo. De huidige uitbaters stoppen er mee. Het dorp moet het daardoor zonder openbare eet- en drinkgelegenheid stellen. Of er zou zich zich op korte termijn een nieuwe exploitant moeten melden.

 • 5 Juni 2020 om 14:00

Hulster burgemeester fel over onduidelijke grenssituatie: β€˜Het is van de zotte’

HULST - Hulster burgemeester Jan-Frans Mulder spreekt zich fel uit over de Nederlands-Belgische grenssituatie. Niemand weet nog wat er wel en niet mag en dat is, aldus Mulder, geen manier van doen. ,,Het is van de zotte.”

 • 5 Juni 2020 om 13:36

Bezwaren tegen uitbreiding aantal helikoptervluchten op vliegveld Midden-Zeeland van tafel geveegd

ARNEMUIDEN - Vliegveld Midden-Zeeland krijgt van de provincie toestemming meer helikopters te laten opstijgen en landen. Ze worden ingezet voor het onderhoud van windparken op zee. De bezwaren die tegen de uitbreiding waren ingediend, zijn afgewezen.

 • 5 Juni 2020 om 13:22

Flitspalen in Zeeland hadden in de eerste maanden veel minder te doen

GOES - Flitspalen in Zeeland hadden in de eerste vier maanden veel minder te doen dan vorig jaar. Bij elkaar bekeurden ze bijna 24.000 mensen voor te hard rijden óf voor rijden door rood. Kampioen flitsen is een paal langs de provinciale weg over Schouwen-Duiveland.

 • 5 Juni 2020 om 12:54

Wobby verbouwt in haar voeselbos een oude Zeeuwse groente die bijna niemand nog kent

NIEUW EN SINT JOOSLAND - Sinds drie jaar bewerkt Wobby Langelaar uit Nieuw en Sint Joosland een oude schapenweide om tot een voedselbos ‘de Langelaere’. Dat doet ze samen met Jos Willemsen die haar hierbij ondersteunt met zijn kennis en kunde.

 • 5 Juni 2020 om 09:30

Dat was schrikken voor ons allemaal

Zul je net zien. Door drukte en andere plannen was ik al even een paar dagen niet bij mijn ouders geweest toen mijn moeder me belde. Ineens was het felle blauw van de lucht flets en stak er een ijskoude wind op toen ze me vertelde dat mijn vader onwel geworden was en naar het ziekenhuis was gebracht met de ambulance.

 • 5 Juni 2020 om 09:30

JosΓ© nam juist extra mensen aan voor haar lunchroom en winkel: β€˜Zo'n crisis prikkelt je creativiteit’

In de coronacrisis extra personeel aannemen? De Vlissingse lunchroom en winkel in Italiaanse specialiteiten La Bella Cucina deed het. Eigenaresse José Prins: ,,We bezorgden al aan huis. Dat hebben we uitgebreid, tot complete kaasfondues aan toe. Daarom hebben we onlangs een vierde flexibele kracht in dienst genomen.”

 • 5 Juni 2020 om 09:00

Hartverwarmende steun voor pizzeria La Barca. Iedereen leeft mee met de zaak die nu voor de derde keer opstart

In de lockdown schreef hij Mark Rutte twee keer een emotionele brief. De premier antwoordde niet, maar een Damplein vol andere bestuurders reageerden wel op de hartenkreet van Ab Harpe, eigenaar van pizzeria trattoria La Barca in Goes. ,,Die hartverwarmende steun gaf me energie om het beste er van te maken.”

 • 5 Juni 2020 om 09:00

Twee aanhoudingen na mogelijke steekpartij Oostburg

OOSTBURG - De politie heeft vanmorgen in Oostburg twee mannen aangehouden na een mogelijke steekpartij in een woning. Er is één persoon gewond geraakt.

 • 5 Juni 2020 om 08:15

Treinen wellicht langzamer door Goes: β€˜Misschien gunstig voor trillingen en geluid’

GOES - De treinen rijden binnenkort misschien tijdelijk een beetje langzamer door Goes. De gemeente wil bekijken of dat een gunstig effect heeft op de hinder door geluid en trillingen.

 • 4 Juni 2020 om 15:44

Twee aanhoudingen na steekpartij Oostburg

OOSTBURG - De politie heeft vanmorgen in Oostburg twee mannen aangehouden na een steekpartij in een woning. Er is één persoon gewond geraakt.

 • 5 Juni 2020 om 08:15

Boze reacties op smakeloze tweet van Zeeuws Forum-statenlid over mensen met beperking

Statenlid Martin Bos van Forum voor Democratie in Zeeland ligt onder vuur omdat hij mensen met een verstandelijke beperking belachelijk maakte op Twitter. Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden en zijn twitterbiografie aangepast. ,,Het was absoluut niet mijn bedoeling iemand te beledigen of te kwetsen.“

 • 4 Juni 2020 om 22:16

Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit

,,Hé, witte klootzak, je bent hier niet welkom. Sodemieter op naar je eigen buurt, mothafucker”, siste een rijzige, zwarte man toen ik tegen middernacht in Harlem de 125-ste Straat overstak. Daar loopt de eeuw oude colorline, die niet alleen New York maar heel Amerika doorklieft.

 • 5 Juni 2020 om 07:00
Gisteren β€” 4 Juni 2020PZC - Zeeuws Nieuws

Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek β€˜de Hooizolder’

WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”

 • 4 Juni 2020 om 21:54

Wijkagent Tholen voor de rechtbank wegens β€˜lekken’, snuiven en erectiepillen

MIDDELBURG -De voormalige wijkagent van Tholen, de 40-jarige B. H. uit Zonnemaire, stond vandaag terecht voor het schenden van zijn beroepsgeheim en het bezit van cocaïne en kamagrapillen, vergelijkbaar met viagra. Hij hoorde een taakstraf van 100 uur tegen zich eisen.

 • 4 Juni 2020 om 21:26

Zeeuwse campings en parken populair bij eigen volk, vakanties in buitenland worden nauwelijks geboekt

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een zomervakantie in eigen land. En dat merken de Zeeuwse campings en vakantieparken. Tot half augustus zitten de meeste verblijven vol. Terwijl reisbureaus nauwelijks iets merken van de versoepelde maatregelen. ,,Mensen zijn huiverig voor vliegreizen”, zegt Monique Hondsmerk van reisbureau The Travel Club.

 • 4 Juni 2020 om 20:44

Vleeshal zet deze zomer het vergrootglas op de eigen verzameling

MIDDELBURG - De coronacrisis heeft ook de programmering van de Vleeshal in Middelburg in de war geschopt. Doordat een aantal exposities is uitgesteld, heeft de internationaal vermaarde toonzaal voor hedendaagse kunst de gelegenheid om in te zoomen op de eigen collectie en explicieter dan ooit het Zeeuwse publiek aan te spreken.

 • 4 Juni 2020 om 20:18
❌