[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018PZC - Zeeuws Nieuws

Lonink: Gelukkig hebben we die nationale Sinterklaas-intocht niet

TERNEUZEN - ,,Het is kennelijk toch blijven hangen”, reageert burgemeester Jan Lonink van Terneuzen op het Sinterklaasjournaal van gisteravond. Terneuzen werd daarin op de hak genomen, omdat de gemeente de nationale Sinterklaas-intocht uiteindelijk toch niet wilde hebben. Het zou ‘te duur’ zijn.

 • 15 November 2018 om 11:53

19 doden en 93 ernstig zieken en tΓ³ch halen duizenden 14-jarigen geen inenting

Dit jaar zijn 93 mensen besmet met de snel oprukkende bacterie meningokok, van wie er negentien zijn overleden. Van de 14-jarigen die dit jaar een oproep kreeg om zich tegen meningokokken te laten inenten, kwam tot bijna 25 procent niet opdagen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

 • 15 November 2018 om 05:00

Oude foto's gemeente Kapelle online te zien en te downloaden

KAPELLE - Ruim 7500 foto's, prentbriefkaarten en tekeningen van de gemeente Kapelle zijn weer online te bekijken. Het meeste materiaal, vooral uit de twintigste eeuw, is ook nog eens te downloaden.

 • 15 November 2018 om 23:01

Kinderopvang op Walcheren flink duurder

Walcherse ouders zijn volgend jaar honderden euro’s meer kwijt aan kinderopvang. Kinderopvang Walcheren verhoogt de bruto uurprijs met ruim een euro. Ook Kibeo verhoogt de tarieven, maar de gevolgen voor ouders vallen mee. Klanten van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zijn goedkoper uit.

 • 15 November 2018 om 07:00

Jager edelherten: β€˜Het moet in één keer raak zijn’

BIERVLIET - Het schot moet meteen dodelijk zijn, vertelt de jager die van de provincie opdracht heeft gekregen de twee edelherten in Zeeuws-Vlaanderen te schieten. Maar hoe krijgt hij ze eigenlijk in het vizier?

 • 15 November 2018 om 07:00

SinterklaascomitΓ© in Goes schrapt twee evenementen wegens geldgebrek

GOES - Twee populaire evenementen rondom sinterklaas in Goes worden dit jaar geschrapt: het werkpaleis en de lampionoptocht. Het Comité Heerlijk Avondje zegt geen andere keuze te hebben, omdat de Ondernemers Organisatie Goes (OOG) er geen geld meer voor geeft.

 • 15 November 2018 om 10:55

Middelburg maakt Molenwaterpark mooi maar minder overdadig

MIDDELBURG - Het nieuwe Molenwaterpark in Middelburg wordt een stuk minder fraai. De herinrichting en de speelvoorzieningen moeten veel goedkoper, vindt de gemeenteraad. Het behoud van het kassahuisje van Miniatuur Walcheren is nu twijfelachtig. En of de fontein er al snel staat, is ook nog maar de vraag.

 • 15 November 2018 om 08:00

Tachtig kinderen dammen fanatiek op eerste Sluise damkampioenschap

OOSTBURG - Dammen, is dat nog iets van deze tijd? Absoluut, laat Damclub Zeeuws-Vlaanderen zien. Aan het eerste West-Zeeuws-Vlaamse schooldamkampioenschap deden woensdag tachtig bloedfanatieke kinderen mee.

 • 15 November 2018 om 07:30

Jager edelherten: β€˜Het moet in één keer raak zijn’

BIERVLIET - Het schot moet meteen dodelijk zijn, vertelt de jager die van de provincie opdracht heeft gekregen de twee edelherten in Zeeuws-Vlaanderen te schieten. Maar hoe krijgt hij ze eigenlijk in het vizier?

 • 15 November 2018 om 07:00

Welke foto van Zeeland is het allermooist?

VLISSINGEN - Onze provincie is gewoonweg verschrikkelijk mooi. VVV Zeeland daagde onder de naam ‘Fan van Zeeland' iedereen uit een zo mooi mogelijke foto te maken die de liefde voor Zeeland uitstraalt. Dit zijn onze 12 finalisten. Welke vindt u de allermooiste? Om te stemmen: klik op uw favoriete foto en klik vervolgens onderaan de pagina op de knop Verder. Ga in het nieuwe scherm naar boven, vul uw naam en mailadres in en klik nogmaals op Verder, dan is uw stem definitief.

 • 15 November 2018 om 07:00

Van lotje

Zijn we nu helemaal gek geworden? Wie de kranten van de voorbije dagen nog eens doorbladert, moet welhaast tot de conclusie komen dat we zo langzamerhand van lotje zijn getikt. Enig idee overigens waar die uitdrukking vandaan komt – van lotje getikt?

 • 15 November 2018 om 07:00

Rechtbank doet uitspraak Rillandse roofmoord

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg doet vandaag uitspraak in de zaak tegen vier Bulgaren die verdacht worden van de roofmoord op de 65-jarige Kees van Schaik in maart 2017.

 • 15 November 2018 om 08:00

University College Roosevelt scoort goed in keuzegids

MIDDELBURG- University College Roosevelt in Middelburg scoort goed in de Keuzegids Universiteiten 2019.

 • 15 November 2018 om 00:01
Gisteren β€” 14 November 2018PZC - Zeeuws Nieuws

Doof op flatwoning driehoog in Dauwendaele met kind is niet ideaal

MIDDELBURG - ,,Ik breng het bij Woongoed onder de aandacht. Ik ga er iets aan doen”, belooft de Middelburgse wethouder de kersverse Zeeuwse ambassadeur van Ongehoord & Ongezien, de landelijke campagne voor mensen met auditieve en/of visuele beperkingen.

 • 14 November 2018 om 22:40

Archeologen stuiten in Hulst op middeleeuws kerkhof

HULST - Onder het 's-Gravenhofplein is woensdag een middeleeuws kerkhof gevonden. Archeologische onderzoekers vonden de lichamen waar vroeger een Minderbroedersklooster stond.

 • 14 November 2018 om 20:12

Sinterklaasjournaal neemt Terneuzen op de hak

TERNEUZEN – Terneuzen is woensdagavond op de hak genomen in het Sinterklaasjournaal van de NTR. Meermaals werd gezegd dat de Zeeuws-Vlaamse stad geen uitwijkmogelijkheid is nu het in Zaanstad penibel wordt.

 • 14 November 2018 om 19:32

β€˜Marokko wakkerde onze reiszin aan’

Iedereen heeft wel een foto waar een heel verhaal achter zit. Dat verhaal tekenen wij graag op. Vandaag vertelt Marcel Klootwijk uit Middelburg over de foto die zo in een sprookjesboek zou passen.

 • 14 November 2018 om 19:30

Voormalige landbouwloods uit Goes wordt pronkstuk in Openluchtmuseum Arnhem

GOES - Een voormalige Goese landbouwloods is binnenkort één van de belangrijkste gebouwen van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De zogeheten ‘Loods Goes’ werd tientallen jaren gebruikt voor de opslag van landbouwwerktuigen, maar herbergt straks feesten en congressen.

 • 14 November 2018 om 18:58

Man β€˜oplichtster’ uit Arnemuiden vangt bot bij rechter

ARNEMUIDEN - Een man uit Arnemuiden voelt zich met de nek aangekeken sinds zijn vrouw op tv als oplichtster is neergezet. Hij stapte naar de rechter. Die heeft hem in het ongelijk gesteld, zo blijkt uit het vonnis dat deze week is gepubliceerd.

 • 14 November 2018 om 18:31

Burgemeester Bergmann: EΓ©n front tegen criminelen, anders gaan we scheef

MIDDELBURG - Gemeenten begeven zich steeds verder op het pad van de criminaliteitsbestrijding. Dat brengt risico’s met zich mee voor burgemeesters, wethouders en ambtenaren.

 • 14 November 2018 om 18:00
❌