[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019PZC - Zeeuws Nieuws

Bijna blinde en slechthorende Stijn (18) doet eindexamen havo: ,,Moeilijk kan ook!”

Stijn de Jonge (18) uit Hulst is klaar met zijn eindexamen havo. Zoals zovelen, maar in zijn geval was de eindsprint extra inspannend. Hij is bijna blind én slechthorend en krijgt hierdoor de dubbele examentijd en gebruikt de nodige hulpmiddelen.

 • 21 Mei 2019 om 17:27

Bedrijven strijden tegen elkaar voor KNRM op Neeltje Jans

NEELTJE JANS - Het KNRM-event Captain of Sales, waarvan de landelijke editie dit jaar voor de derde keer in Noordwijk wordt gehouden, krijgt een ‘dependance’ in Neeltje Jans. De Zeeuwse editie van dit competitieve goede-doelenevent wordt 13 september gehouden bij KNRM Neeltje Jans.

 • 21 Mei 2019 om 17:10

Gedeputeerden Carla SchΓΆnknecht en Ben de Reu nemen afscheid

MIDDELBURG - Carla Schönknecht (VVD) en Ben de Reu (PvdA) nemen woensdag 5 juni afscheid als gedeputeerde.

 • 21 Mei 2019 om 17:07

De Slag om de Schelde nooit vergeten: dit is het moment om daarvoor te zorgen

VLISSINGEN - Als we ooit de Slag om de Schelde op de kaart willen zetten, dan moeten we het nú doen. Dat zegt Commissaris van de Koning Han Polman in aanloop naar de nationale herdenking van 75 jaar bevrijding op zaterdag 31 augustus in Terneuzen. Daarom is zijn oproep aan alle organisaties en bedrijven in Zeeland: ,,Laten we er met z'n allen een onvergetelijk moment van maken.”

 • 21 Mei 2019 om 17:00

De Coop in Kruiningen is open: β€˜Het lijkt wel een supermarkt in een grote stad!’

KRUININGEN - De Emté in Kruiningen is -voorlopig als laatste van Zeeland - omgebouwd tot Coop. Tegelijk met het aannemen van de nieuwe formule heeft eigenaar Frans van Mourik zijn winkel met 200 vierkante meter uitgebreid.

 • 21 Mei 2019 om 16:45

Naturisten voelen zich thuis op nieuwe camping bij Ritthem

RITTHEM - De leden van Naturistenvereniging Zeelandia zijn blij met hun nieuwe kampeerterrein in het bosje De Schoone Waardin bij Ritthem. Zondagmiddag kunnen belangstellenden een kijkje nemen.

 • 21 Mei 2019 om 16:31

Waarschuwing voor drijfzand op strandje Yerseke - β€˜Ik zakte ineens tot aan mijn knieΓ«n weg’

YERSEKE - Het kostte haar een paar dure sneakers, maar het had ook erger kunnen zijn. Nelline Goedegebure uit Yerseke werd maandag verrast door drijfzand op het net opgehoogde strandje in haar woonplaats. Ze wil nu iedereen waarschuwen: ‘Ga daar niet lopen!’

 • 21 Mei 2019 om 15:48

Provincie dringt aan op meer samenwerking Walcherse gemeenten

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur dringt bij de Walcherse gemeenten aan op plannen voor meer samenwerking op het gebied van werken, wonen en recreëren.

 • 21 Mei 2019 om 15:40

β€˜Zeeuwse’ terreurverdachte is β€˜een van de meest meedogenloze terroristen’

VLISSINGEN - ‘Abu Khuder’, de Syriër die dinsdag werd opgepakt in Kapelle, is geen kleine jongen. Uit een interview met de Engelse krant The Guardian uit 2012 blijkt dat het ‘een van de meest meedogenloze mannen in de Deir el-Zour- provincie’ is.

 • 21 Mei 2019 om 15:40

Burgemeester Kapelle blij met aanhouding terreurverdachte

KAPELLE - Burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle is blij met de aanhouding van de 47-jarige Syriër die als commandant betrokken zou zijn geweest bij oorlogs- en terroristische misdrijven in zijn vaderland.

 • 21 Mei 2019 om 15:08

Goes past kruising bij Patijnweg aan

GOES - Precies een jaar nadat de vernieuwde kruising bij de Buys Ballotstraat en de Patijnweg in Goes werd geopend, laat de gemeente een paar aanpassingen uitvoeren. De huidige situatie leidde al tot een paar ongelukken.

 • 21 Mei 2019 om 14:40

Syrische terreurverdachte aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft vandaag in Kapelle een 47-jarige Syriër aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij oorlogs- en terroristische misdrijven in Syrië.

 • 21 Mei 2019 om 14:20

Pakket maatregelen voor soepeler spits bij Dow

TERNEUZEN - Er wordt gewerkt aan maatregelen die doorstroming van het verkeer in de spits bij het het nieuwe hoofdkantoor van Dow in Terneuzen moeten bevorderen.

 • 21 Mei 2019 om 13:25

Amersfoortse muzikant bewerkt BlΓΈf's Liefs uit Londen tot heavy metal

VLISSINGEN - Hoe zou de pianoballad ‘Liefs uit Londen’ van Bløf klinken als het een metalnummer was? Voor wie zich dat wel eens heeft afgevraagd, heeft muzikant Tom de Wit uit Amersfoort het antwoord. Hij maakte een progressieve metalversie van het liedje waarmee de Zeeuwse band in 1998 doorbrak.

 • 21 Mei 2019 om 12:27

Grote controle bij recreatiepark Marina Beach bij Hoek

HOEK - De politie, brandweer, Belastingdienst, de fiscale opsporingsdienst FIOD en de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben vandaag een gezamenlijke controle uitgevoerd op en bij recreatiepark Marina Beach bij Hoek.

 • 21 Mei 2019 om 12:24

Liefs uit Londen van BlΓΈf is een heavy metalnummer

VLISSINGEN - Hoe zou de pianoballad ‘Liefs uit Londen’ van Bløf klinken als het een metalnummer was? Voor wie zich dat wel eens heeft afgevraagd, heeft muzikant Tom de Wit uit Amersfoort het antwoord. Hij maakte een progressieve metalversie van het liedje waarmee de Zeeuwse band in 1998 doorbrak.

 • 21 Mei 2019 om 12:27

Culturele organisaties tegen provincie: investeer in kunst en cultuur

MIDDELBURG - Het provinciebestuur moet kunst en cultuur actief promoten als vanzelfsprekend onderdeel van het Zeeuwse imago. Die oproep doen 33 culturele organisaties in een brief aan formateur Jo-Annes de Bat.

 • 21 Mei 2019 om 12:22

Waarom werken Zeeuwen buiten Zeeland?

VLISSINGEN - Waarom werken inwoners van Zeeland buiten de provincie? Om meer inzicht te krijgen in de redenen waarom Zeeuwen voor hun werk de provinciegrens oversteken is de Zeeuwsevacaturebank.nl een onderzoek gestart.

 • 21 Mei 2019 om 11:21

Abdijbierfestival Middelburg schenkt nieuw Oostkerkbier

MIDDELBURG - Het Eerste Zeeuwse Bierlied klinkt dezer dagen elk uur vanaf de Lange Jan over Middelburg. Het is de muzikale aankondiging van het vijfde Abdijbierfestival dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt, in de Abdij van Middelburg.

 • 21 Mei 2019 om 10:58

Grootschalige controles belasting en politie op vakantiepark Terneuzen

TERNEUZEN - De politie, Fiod, Openbaar Ministerie en Belastingdienst houden vandaag grote controles bij vakantieparken in Zeeland en Brabant. Een van de parken die op overtredingen wordt gecontroleerd ligt in de gemeente Terneuzen.

 • 21 Mei 2019 om 10:23
❌