[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019PZC - Zeeuws Nieuws

Ach, tattoo kon je het eigenlijk niet noemen

Gedeelde smart is halve smart, zeggen ze toch? Nou, dan zou ik toch een stuk beter moeten slapen, met zo’n 1,7 miljoen Nederlanders die net als ik regelmatig plafonddienst hebben. Lig je in het donker naar boven te staren in de hoop dat Morpheus je in zijn armen neemt, maar ho maar, de god van de dromen heeft wel wat beters te doen.

 • 20 Juli 2019 om 20:00

Bij Het Tuinhuis is vergeetachtig het nieuwe normaal. En dat is wel zo prettig.

VLISSINGEN - De mensen die in Het Tuinhuis komen, hebben allemaal wel ‘iets’. Moeite met onthouden, met organiseren, met plannen. Emoties die opvlammen, soms uit het niets. Veranderingen in de persoonlijkheid. Vaak is het de omgeving die het eerst opmerkt: dit is niet gewoon ouder worden. Hier is iets ànders aan de hand.

 • 20 Juli 2019 om 19:30

Brug Sas van Gent weer open

SAS VAN GENT - De brug van Sas van Gent is weer open. De draaibrug was eerder vandaag weer gestremd voor landverkeer. De scheepvaart kon wel passeren.

 • 20 Juli 2019 om 11:35

AmΓ© Vermast beleefde de oorlog in Terneuzen: β€˜Ik zag honderden buffalo’s het water in rijden’

Dit is het tweede deel van een serie waarin Zeeuwse ooggetuigen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding vertellen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag Amé - roepnaam Ami - Vermast uit Terneuzen. Hij was vijftien jaar toen de Polen vrijheid brachten: ,,De tanks draaiden zich om naar hotel Schuttershof. Twee schoten en het was helemaal weg.”

 • 20 Juli 2019 om 19:00

Dancefestival City of Dance barst los in Middelburg

MIDDELBURG - Duizenden festivalgangers gaan zaterdag uit hun dak op festival City of Dance in Middelburg. Ze genieten van optredens van tweehonderd artiesten op zeven podia.

 • 20 Juli 2019 om 17:33

Hardzeildag in Veere: β€˜Sommige van deze boten zijn honderd jaar oud’

VEERE - Op een dag met plotselinge buien, breekt even de zon door in Veere. Ook staat er een stevige bries. ,,Dit weer is perfect voor de zeilwedstrijd.”

 • 20 Juli 2019 om 16:17

Podium 't Beest in Goes hoopt op meer subsidie: β€˜De kaasschaaf is al ruimschoots gehanteerd’

GOES - De drankjes en de kaartjes duurder maken? ,,Was het maar zo gemakkelijk’’, zegt directeur Anita Berrevoets van Podium ‘t Beest in Goes. Zonder extra subsidie gaat de culturele instelling volgens haar moeilijke tijden tegemoet.

 • 20 Juli 2019 om 16:09

Herdenking Slag om de Schelde blijft toch eendaags evenement

TERNEUZEN - De herdenking van de Slag om de Schelde in Terneuzen blijft toch een eendaags evenement, op zaterdag 31 augustus.

 • 20 Juli 2019 om 14:39

Motie jeugdzorg Terneuzen: minder aanbieders, genoeg keus

TERNEUZEN - Minder aanbieders, maar met behoud van keus en kwaliteit. De meerderheid van de Terneuzense gemeenteraad stemde in met een motie voor goedkopere jeugdzorg.

 • 20 Juli 2019 om 12:58

Pop-up beachbar in Goes gaat zaterdagavond open

GOES - Op vrijdag durfden de eigenaren de voorspelling nog niet aan, maar nu is de knoop toch doorgehakt: pop-up-beachbar Lima in Goes opent zaterdag de deuren.

 • 20 Juli 2019 om 11:45

Brug Sas van Gent wéér (of nog steeds) stuk; gestremd voor landverkeer

SAS VAN GENT - De brug van Sas van Gent is wéér, of eigenlijk nog steeds, kapot. De draaibrug is tot nader order gestremd voor landverkeer. De scheepvaart kan wel passeren.

 • 20 Juli 2019 om 11:35

Gewelven Steenen Beer in Sluis voorlopig niet te bezichtigen

SLUIS - Bezoekers kunnen ook dit jaar nog niet in de gewelven onder de Westpoort of de Steenen Beer in Sluis. De gemeente Sluis wacht nog op het advies van de monumentencommissie.

 • 20 Juli 2019 om 10:31

Zeeuwse bezemactie succes: 8000 kilo aan verboden gewasbeschermingsmiddelen ingezameld

MIDDELBURG - Zeeuwse boeren, loonwerkers en hoveniers hebben het afgelopen half jaar bijna 8.000 kilo niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd. Dat deden ze in de actie ‘Bezem door de middelenkast’ van het samenwerkingsverband Schoon Water.

 • 20 Juli 2019 om 10:29

Expositie Vleeshal: Even terug naar ons zolderkamertje

MIDDELBURG - Voorbereid op hoog water. Of gewoon een stelletje lekkere boomhutten bij elkaar. Zolderkamers, dat kunnen het ook zijn. Of wat u er zelf nog van kunt maken als u de wenteltrap hebt bestegen.

 • 20 Juli 2019 om 08:37

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor zaterdag 20 en zondag 21 juli

Rock ’n roll, akoestische liedjes en opzwepende gipsy jazz – tijdens het Muziekfestival Nisse kan vandaag en morgen zonder meer gedanst worden. Behalve muziek is er op het festival ook ruimte voor kunst, oldtimers en een vintagemarkt. Programma en meer info: pastorale.nl.

 • 20 Juli 2019 om 07:00
OuderPZC - Zeeuws Nieuws

β€˜Het is alarmfase 1 voor de Noordzee. Die windmolens maken alles kapot’

THOLEN - Actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) is een petitie begonnen tegen windmolenparken op de Noordzee. EMK-voorzitter Job Schot uit Tholen: ,,De milieulobby hoopte dat tussen die windmolens blauwe paradijzen zouden ontstaan, omdat daar niet meer gevist werd. Nu blijkt dat de windmolens én de stroomkabels juist slecht zijn voor het onderwaterleven.”

 • 19 Juli 2019 om 20:31

Zeebenen kweken als echte piraten in Het Arsenaal

VLISSINGEN - In de zomervakantie bezoekt de PZC samen met kinderen een aantal Zeeuwse gezinsattracties. Voor de aflevering van vandaag gingen Lieke, Norah en Ruben uit Terneuzen met hun ouders naar Het Arsenaal in Vlissingen.

 • 19 Juli 2019 om 19:00

Vakantiedokter Janneke Kuijlen is enthousiast geworden over Zeeland

VLISSINGEN - Janneke Kuijlen (40) uit Bergen op Zoom is voor drie weken vakantiedokter op de huisartsenpost in Vlissingen. Het bevalt haar enorm goed. ,,Als ik dit eerder had geweten, was ik misschien wel meteen in Zeeland komen werken.”

 • 19 Juli 2019 om 19:00

Blije Zeeuwen op de Via Gladiola in Nijmegen: Ik kan wel een dansje doen

NIJMEGEN - Op de Via Gladiola in Nijmegen liepen vandaag tienduizenden wandelaars de laatste kilometers van de 103de editie van de Vierdaagse. Onder hen bijna zeshonderd Zeeuwse helden.

 • 19 Juli 2019 om 18:44

Bijen houden zich keurig aan de verkeersregels in Rilland

RILLAND - Drie verkeersborden op één paal om duidelijk te maken dat het absoluut verboden is om ‘zomaar’ een smalle zijweg van de Valckenisseweg in Rilland in te rijden. Dan moet het de eigenaar wel menens zijn. Gelukkig voor hen, hield een passerende bijenzwerm zich keurig aan de regels.

 • 19 Juli 2019 om 17:59
❌