[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018PZC - Walcheren

Brandje in duin bij Vlissingen

VLISSINGEN In het duingebied tussen Vlissingen en Dishoek is dinsdagavond rond 22.15 uur brand uitgebroken.

 • 17 Juli 2018 om 22:26

Brand in Vebenabos in Vlissingen

VLISSINGEN In het Vebenabos in Vlissingen is dinsdagavond rond 22.15 uur brand uitgebroken.

 • 17 Juli 2018 om 22:26

De 'schatgravers' krijgen gelijk: wrak bij Oranjemolen lijkt reliek van Frans- Engelse botsingen in Vlissingen

VLISSINGEN - De 'schatgravers' krijgen gelijk van de wetenschappers: het scheepswrak op het strand bij de Vlissingse Oranjemolen is een interessante en belangwekkende vondst. Dat schrijven de onderzoekers van ADC-ArcheoProjecten in hun rapport. Waarschijnlijk is het een Frans schip, een overblijfsel van het roerige einde van de Engelse invasie in december 1809.

 • 17 Juli 2018 om 21:41

Gevonden drugs marinierskazerne mogelijk van Sint Maarten

DOORN - De tientallen kilo’s drugs die maandag op de marinierskazerne in Doorn zijn gevonden, zijn zeer waarschijnlijk afkomstig van het eiland Sint Maarten. Dat zeggen mariniers en vakbondsvertegenwoordigers. De container waarin de tassen zaten, heeft een code aan de zijkant die verwijst naar het Caribische eiland.

 • 17 Juli 2018 om 18:39

MuZEEum kan altijd vrijwilligers gebruiken om optimaal te draaien

VLISSINGEN - Het Vlissings maritiem MuZEEum is al drie jaar hèt Zeeuwse uitje. Het publiek weet het historische pand aan de Nieuwendijk steeds beter te vinden. Maar zonder de inzet van een grote groep vrijwilligers kan het culturele bolwerk niet draaien, meldt Onno Bakker.

 • 17 Juli 2018 om 17:50

Sport of kings in de polder

DOMBURG - Polo: the sport of kings, strijkt neer in Zeeland. Van vrijdag tot en met zondag wordt op de hoek van de Slotdreef/Herenweg in Aagtekerke de Domburg Polo Trophy gespeeld.

 • 17 Juli 2018 om 16:39

'Elke stap telt mee'

MIDDELBURG – Ben van Megen (84) loopt wekelijks samen met een groepje andere Middelburgers door de wijk Zuid in Middelburg. Tot een jaar geleden reed hij nog op zijn racefiets. Tegenwoordig loopt hij om ervoor te zorgen dat hij fit blijft. Hij vindt het leuk om onder leiding van oud-fysiotherapeut Piet Kruithof door Zuid te trekken en her en der oefeningen te doen. ,,Dit is dé manier om vitaal te blijven.”

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Zon schijnt in Vlissingen uitbundiger dan elders in het land

VLISSINGEN - Het is nog lang geen record, maar deze zomer schijnt de zon in Vlissingen uitbundiger dan waar ook in het land. Meer dan 430 uur, gerekend over juni en de eerste helft van juli.

 • 17 Juli 2018 om 13:45

SGP vraagt opheldering over geluidsoverlast City of Dance

MIDDELBURG - City of Dance veroorzaakt al jaren veel geluidsoverlast voor vele Middelburgse inwoners en houdt hen tot diep in de nacht uit hun slaap, aldus SGP-fractievoorzitter Paul Moens.

 • 17 Juli 2018 om 11:11

Voetjes in het water op het terras

VLISSINGEN - De familie Van Lokeren uit Boortmeerbeek (België) zoekt verkoeling op het terras van Het Archief in Vlissingen. Serveerster Danni Wiegmans schenkt nog wat bij.

 • 16 Juli 2018 om 18:09

Veiliger oversteken bij Oleanderhof Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De oversteekplaats bij basisschool Oleanderhof in Arnemuiden wordt dit najaar aangepast. Dat gebeurt omdat ouders en leerlingen het daar bij de Van Cittersweg niet veilig vinden, zo blijkt uit een brief van de gemeente aan de raadsleden.

 • 17 Juli 2018 om 09:36

Agenten houden snorfiets aan voor te snel rijden, vinden cocaΓ―ne

OOST-SOUBURG - Twee jongemannen op en snorfiets zullen spijt hebben dat ze gisteren zo'n haast hadden op hun snorfiets: agenten die hen aan de kant zetten voor de snorfiets, ontdekten dat de twee onder meer 14 gram cocaïne bij zich hadden.

 • 17 Juli 2018 om 08:52

Verkeerslichten Schroebrug Middelburg zijn nog steeds een rommeltje

MIDDELBURG - De bloktijden bij de Schroebrug worden binnenkort aangepast. Maar daarmee is de verkeersveiligheid bij de drukke in- en uitvalsweg van Middelburg nog niet op orde, stelt de fractie van de ChristenUnie.

 • 17 Juli 2018 om 08:24
Gisteren β€” 16 Juli 2018PZC - Walcheren

Explosievenonderzoek in Dok Vlissingen

VLISSINGEN - Vanaf het schip de Poolster plonste maandag een duiker het Vlissingse Dok in om de bodem af te speuren naar eventueel onontplofte explosieven.

 • 16 Juli 2018 om 19:27

Poppodium De Piek blijft nog minstens jaar bestaan

VLISSINGEN - De kans is groot dat er nog minstens een jaar concerten worden gehouden in De Piek in Vlissingen. Initiatiefgroep 'De Piek Gaat Door' is druk bezig met plannen om vanaf september de deuren van het poppodium weer regelmatig open te zetten.

 • 16 Juli 2018 om 18:42

Doordansen op Domburg Summer Festival

DOMBURG - Voor het derde jaar op rij organiseert Café Tramzicht in Domburg het Domburg Summer Festival.

 • 16 Juli 2018 om 18:19

Klachten over Porthos: burgeradviseur schrikt van werkwijze bij zorgloket

MIDDELBURG- Peter Vrancken schrikt van de klachten die hij als onafhankelijk burgeradviseur hoort over het Walcherse zorgloket Porthos. Ze variëren van mensen die niet worden teruggebeld tot en met ontkennen dat er zoiets als een burgeradviseur is.

 • 16 Juli 2018 om 16:04

Max mocht Gladiool voor Schoen ruilen

VLISSINGEN Honderden Zeeuwen lopen vandaag de Vierdaagse van Nijmegen. De PZC volgt enkele wandelaars en vrijwilligers. Vandaag: Max (11) Sieverding en zijn oma Clasina (71) uit Vlissingen.

 • 16 Juli 2018 om 17:24

Geluidsoverlast City of Dance blijkt moeilijk te meten

MIDDELBURG - Hoewel op sociale media een flink aantal mensen klaagde over het geluidsvolume van City of Dance, is de mate van overlast moeilijk te meten.

 • 16 Juli 2018 om 17:13

Onafhankelijke burgeradviseur schrikt van klachten over werkwijze van zorgloket Porthos

Middelburg - Peter Vrancken schrikt van de klachten die hij als onafhankelijk burgeradviseur hoort over het Walcherse zorgloket Porthos. Ze variëren van niet terugbellen tot en met ontkennen dat hij bestaat.

 • 16 Juli 2018 om 16:04
❌