[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 September 2017PZC - Walcheren

CSW Vlissingen in actie voor orkaanslachtoffers

VLISSINGEN - Docenten en leerlingen van CSW Bestevaêr in Vlissingen hielden dinsdagochtend een actie voor de orkaanslachtoffers in Sint-Maarten. De leerlingen konden gedurende drie lesuren allerlei activiteiten doen voor het goede doel. 

 • 26 September 2017 om 17:53

Open dag bij rechtbank Middelburg: β€˜Gezin blijft totaal ontredderd achter na politie-inval'

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg zet zaterdag 30 september haar deuren open voor het publiek. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 16.00 uur onder andere een nagespeelde zitting bijwonen, het cellencomplex bezoeken of in toga op de foto. Daarnaast presenteren veel andere organisaties, waaronder het Openbaar Ministerie en Stichting Vluchtelingenwerk, zich aan het publiek.

 • 26 September 2017 om 17:38

Middelburgse aquariumvereniging Barbus Conchonius kopje onder

MIDDELBURG - Nog geen jaar geleden vierde Barbus Conchonius haar zeventigste verjaardag met een open dag. Maar volgend jaar bestaat de Middelburgse aquariumvereniging niet meer. 

 • 26 September 2017 om 16:03

Geen vervolging wegens fraude bij Stichting Wijk Dauwendaele

MIDDELBURG – Het oude bestuur van de Stichting Wijk Dauwendaele wordt niet vervolgd wegens fraude. De politie heeft het onderzoek geseponeerd omdat het niet mogelijk is fraude vast te stellen, aldus een woordvoerder. Volgens haar is de boekhouding namelijk ‘in het geheel niet op orde’.

 • 26 September 2017 om 16:02

Donderdag proces tegen Middelburgse 'SyriΓ«ganger'

MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.

 • 26 September 2017 om 15:20

Man beschoten in Vlissingen, politie zoekt getuigen

VLISSINGEN - De recherche doet onderzoek naar een schietincident dat afgelopen weekend plaatshad aan de Singel in Vlissingen. Een nog onbekende man zou daarbij meerdere keren beschoten zijn door een eveneens onbekend persoon. 

 • 26 September 2017 om 13:08

HZ derde in Keuzegids hogescholen

VLISSINGEN - De HZ in Vlissingen staat op de derde plek in de ranglijst van middelgrote hogescholen in de Keuzegids hbo 2018. 

 • 26 September 2017 om 10:06

Schoonmakers blijven Vlissingse 'entree voor busreizigers' reinigen

VLISSINGEN - De bushalte aan de Coosje Buskenstraat, aan de kant van het winkelcentrum, is na het weekend vaak ontzettend vies, zag Lilian Janse. En dat geeft, stelt het SGP-raadslid, busreizigers die uitstappen bij de 'entree van de binnenstad' een verkeerde indruk.

 • 26 September 2017 om 09:01

Stoep verlaagd voor Vlissingse senioren

VLISSINGEN - Diverse oudere bewoners van de Vlissingse straat Westerzicht, ter hoogte van huisnummers 161-167, kunnen met hun scootmobiel, rolstoel of rollater het trottoir niet opkomen. SP-raadslid Olga Penraat vraagt B en W waarom bij de aanleg van de stoepen geen verlaagde gedeeltes zijn voorzien. 

 • 26 September 2017 om 08:34
Gisteren β€” 25 September 2017PZC - Walcheren

Zeeuwse cultuurliefhebber 'moet ook klassieke muziek kunnen horen in theater'

RITTHEM - Volle zalen trekken met cabaret is geen kunst. Maar Zeeland moet ook kennis maken met klassieke muziek en beginnende singer-songwriters, vinden Esther en Peter de Neef van Theaters aan Zee.

 • 25 September 2017 om 21:05

Tijd voor Max live vanaf de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - De beste boekverkoper van Nederland. De op één na beste zangstem van Nederland. De nieuwslezer van het RTL-journaal. Nee, het zijn niet de eerste de beste Zeeuwen die Tijd voor MAX aan tafel heeft tijdens de eerste live-uitzending vanaf de Markt in Middelburg.

 • 25 September 2017 om 20:38

Veere steunt sport op de basisscholen

DOMBURG - Veerse basisschoolkinderen sporten graag. Zowel op school als bij sportclubs. Jong geleerd is oud gedaan denkt de gemeente en investeert opnieuw extra geld in een sportprogramma op en om school. 

 • 25 September 2017 om 18:10

Veere hangt toch nieuwe borden op

DOMBURG  -  Met harde hand pakt de gemeente Veere sinds 2012 de wildgroei aan (verkeers)borden aan. Van de 360 verwijsborden resteren er nu nog 150 en het aantal verkeersborden is met ruim een kwart teruggedrongen. Het plan van het dagelijks bestuur van de gemeente om nu negen nieuwe verwijsbordjes op te hangen, lijkt dan ook in tegenspraak met het eigen beleid.

 • 25 September 2017 om 17:57

Oude jeugdsoos in Harlekijn Vlissingen blijft nog even leeg

VLISSINGEN - De voormalige jeugdsoos in appartementencomplex De Harlekijn in Vlissingen is verkocht aan een rijwielhandelaar, maar het wordt geen fietsenwinkel. Het blijft nog voor onbepaalde tijd leeg staan. 

 • 25 September 2017 om 16:19

Cameratoezicht voor Vlissingen waardevol

VLISSINGEN- Het cameratoezicht in Vlissingen werkt goed. De politie kan efficiënter werken en vindt het toezichtinstrument 'waardevol', antwoordden B en W van Vlissingen op vragen van de LPV-fractie.

 • 25 September 2017 om 16:12

59 kanshebbers op titel Grootste Middelburger

MIDDELBURG - Militairen en feministes. Kunstenaars en politici. Artsen en schrijvers. Uitvinders en rechtsgeleerden. Het is een bont gezelschap dat is genomineerd voor de titel Grootste Middelburger Aller Tijden.

 • 25 September 2017 om 15:45

Boompjes in Vlissingse Rooie Buurt vernield

VLISSINGEN - In de Rooie Buurt zijn zes van de achttien in 2013 geplante bomen vernield door vandalen. De gemeente Vlissingen heeft aangifte gedaan.

 • 25 September 2017 om 12:59

Apenkooi voor kittens bij het Dierenasiel Walcheren

VLISSINGEN - Knutselen voor dieren en apenkooi voor kittens: het Dierseasiel Walcheren houdt zaterdag een dierenspeeldag aan de Maanweg in Vlissingen. 

 • 25 September 2017 om 12:12

Middelburg vervangt verkeerslichten op doorgaande route langs binnenstad

MIDDELBURG - De verkeerslichten op zes belangrijke kruispunten in Middelburg worden vervangen. Het verkeer dat via de Schroeweg door de stad rijdt, moet daarom vanaf vandaag tot half oktober rekening houden met werkzaamheden. Er zijn geen omleidingen, maar regelmatig zullen verkeersregelaars de drukte in goede banen moeten leiden.

 • 25 September 2017 om 12:08

Vierde keuze voor de kunstroute Paauwenburg

VLISSINGEN - Inwoners van Paauwenburg kiezen deze weken het vierde beeld voor de kunstroute langs de Willem Klooslaan in Vlissingen. Zaterdag 30 september wordt om 14.30 uur het derde beeld onthuld; 'Rustpunt' van Maree Blok en Bas Lugthart.

 • 25 September 2017 om 11:04
❌