[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019PZC - Walcheren

Politie zoekt getuigen van aanval door loslopende honden in Zoutelande: 'We hebben gerend voor ons leven’

ZOUTELANDE - De politie is op zoek naar getuigen van een bijtincident met loslopende honden in Zoutelande. Maandagmiddag rond 17.00 uur zijn op het strand ter hoogte van overgang Duinstraatje een inwoonster van de gemeente Veere en haar hond gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden.

 • 22 Januari 2019 om 17:34

Voormalig verpleeghuis Weyevlietweg staat er nog, Vlissingen heft dwangsom

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen legt WVO Zorg deze week een dwangsom van 10.000 euro op, omdat het voormalige verpleeghuis Weyevliet nog steeds aan de Weyevlietseweg in Vlissingen staat. Het gebouw had 15 januari afgebroken moeten zijn.

 • 22 Januari 2019 om 19:29

Handwerken in Westkappels museumcafΓ© Het Polderhuis

WESTKAPELLE - Tijdens de verbouwing van museum Het Polderhuis in Westkapelle gaan activiteiten in het museumcafé gewoon door. Donderdag is het café vanaf 13.30 uur weer een paar uurtjes voor handwerk(st)ers.

 • 22 Januari 2019 om 18:57

Politie zoekt getuigen van aanval door loslopende honden in Zoutelande

ZOUTELANDE - De politie is op zoek naar getuigen van een bijtincident met loslopende honden in Zoutelande. Maandagmiddag rond 17.00 uur is op het strand ter hoogte van overgang Duinstraatje een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden.

 • 22 Januari 2019 om 17:34

Tricycle is klaar om serieus genomen te worden

MIDDELBURG - In november was het podium Paradiso nog een verre droom, maar morgen komt die droom uit voor de Middelburgse band Tricycle. Ze spelen daar in de finale van talentenjacht ArtRocks. Met misschien wel een goede kans op de winst, want in beide voorronden kwamen ze overtuigend als winnaar uit de bus. ,,De organisatie belde zelfs. We kregen zo veel stemmen dat ze toch even wilden informeren of we misschien aan het frauderen waren?”

 • 22 Januari 2019 om 11:00

Stichting De Oostkerk: SGP slaat plank mis, wij worden niet voorgetrokken

VLISSINGEN - Het Vlissingse SGP-raadslid Lilian Janse zit er helemaal naast als ze denkt dat de provincie geld steekt in de exploitatie van de Oostkerk in Middelburg. De Sint Jacobskerk in Vlissingen wordt dus helemaal niet achtergesteld. Dat zegt Leo Hannewijk van Stichting De Oostkerk in Middelburg.

 • 22 Januari 2019 om 15:52

Schip vaart tegen havendam bij Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - De duwboot Phoenix van Van de Graaf en Meeusen Rivertransport B.V. is vanmiddag bij Vlissingen-Oost tegen een havendam gevaren. Voor zover bekend ontstond er geen grote schade.

 • 22 Januari 2019 om 14:50

Schip vaart tegen havendam bij Ritthem

RITTHEM - De duwboot Phoenix van Van de Graaf en Meeusen Rivertransport B.V. is vanmiddag bij Ritthem tegen een havendam gevaren. Voor zover bekend ontstond er geen grote schade.

 • 22 Januari 2019 om 14:50

Controle: hoe veilig zijn de Middelburgse escape rooms?

MIDDELBURG - Inspectie moet uitwijzen hoe het gesteld is met de (brand)veiligheid van de twee Middelburgse escape rooms.

 • 22 Januari 2019 om 14:48

Raadsvergadering Middelburg uitgesteld wegens overlijden wethouder

MIDDELBURG - De gemeenteraadsvergadering van Middelburg, die gepland stond voor donderdag 24 januari, is verplaatst naar donderdag 31 januari. De vergadering is uitgesteld vanwege het overlijden van wethouder Cees Lodder.

 • 22 Januari 2019 om 14:30

Twee gewonden bij ongeluk in Middelburg

MIDDELBURG - Een scooterrijder en een fietsster zijn vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Middelburg.

 • 22 Januari 2019 om 11:42

Rescue Vlissingen krijgt vervolg in 2020

VLISSINGEN – Rescue Vlissingen, het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, krijgt in 2020 een vervolg. De organisatie maakte dinsdag bekend dat de volgende editie zal plaatsvinden op dinsdag 28 juli 2020. Thema wordt ‘Hart voor hulpverlening’.

 • 22 Januari 2019 om 09:44

Strak schema voor afvoeren vervuilde grond Scheldeterrein

VLISSINGEN - De berg vervuilde grond naast de Machinefabriek op het Scheldeterrein in Vlissingen wordt sinds deze week via een strak schema afgevoerd.

 • 22 Januari 2019 om 09:41

β€˜We zijn in Serooskerke te klein voor twee kerken’

SEROOSKERKE - De Protestantse Gemeente Serooskerke verkoopt de Petruskerk en knapt de Johanneskerk op. ,,We zijn te klein voor twee kerken.”

 • 22 Januari 2019 om 07:30
OuderPZC - Walcheren

Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.

 • 21 Januari 2019 om 21:06

Souburgse wijk Schoonenburg moet speeltuin overhouden aan tijdelijke school

OOST-SOUBURG - Als de tijdelijke school aan de Souburgse Roerstraat weer verdwijnt, moet de wijk Schoonenburg er een leuke speeltuin aan overhouden.

 • 21 Januari 2019 om 17:44

sTony wint plekje op podium Spectra

OVEZANDE - De Walcherse rapper sTony heeft de derde voorronde van Spectra gewonnen. Hij kreeg de beste beoordeling van de jury. Daarmee heeft sTony een plek veroverd op het podium tijdens Klomppop.

 • 21 Januari 2019 om 15:30

Dode man Anjelierenlaan was volledig in elkaar geslagen

MIDDELBURG - De 26-jarige Somaliër Hussain Abdillahi die in september 2016 dood gevonden werd in zijn woning aan de Anjelierenlaan in Vlissingen, was niet gevallen, maar is volledig in elkaar geslagen en overleden door ernstig hersenletsel. Dat bleek vandaag bij de rechtbank in Middelburg.

 • 21 Januari 2019 om 15:21

SGP: Geld voor Oostkerk in Middelburg? Dan ook voor Sint Jacobskerk in Vlissingen!

VLISSINGEN - Als er provinciaal geld gaat naar het organiseren van evenementen in de Oostkerk in Middelburg, moet dat ook gelden voor het exploiteren van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Nu lijkt het wel ‘alsof de provincie alleen geld wil besteden aan concerten in Middelburg'. Dat vindt de SGP in Vlissingen.

 • 21 Januari 2019 om 14:07

Overlijden van wethouder Cees Lodder raakt zijn partij LPM in het hart

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft een condoleanceregister neergelegd voor wethouder Cees Lodder. Dat ligt in de hal van het stadskantoor aan de Kanaalweg in Middelburg.

 • 21 Januari 2019 om 11:48
❌