[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 17 November 2018PZC - Walcheren

Brandweerwagen krijgt pech en moet inhoud tank noodgedwongen in sloot lozen

AAGTEKERKE - De inhoud van een brandweerwagen is vanochtend noodgedwongen geloosd bij Aagtekerke om te kunnen worden weggetakeld.

 • 17 November 2018 om 09:34

Knuffels voor Roetveegpiet en Zwarte Piet in Middelburg

MIDDELBURG - De intocht in Middelburg is zeer goed en rustig verlopen. Duizenden mensen waren aanwezig om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen toen ze zaterdagmiddag met meerdere pakjesboten arriveerden in de haven.

 • 17 November 2018 om 18:27

Boze Vlissingers protesteren tegen sluiting Lidl in Vlissingen

VLISSINGEN – Jullie zijn altijd te laat, zei zaterdagochtend een woedende Piet Ludwig tegen SP’er Sjaak Rijkse tijdens het protest tegen de sluiting van het Lidl-filiaal aan het Pablo Picassoplein in Vlissingen. Volgens Ludwig is de SP en de rest van de Vlissingse politiek medeschuldig aan die sluiting.

 • 17 November 2018 om 15:42

Leiding UCR: geef studenten niet de schuld van inzet roetveegpiet in Middelburg

MIDDELBURG – De leiding van University College Roosevelt (UCR) vindt dat studenten onterecht verantwoordelijk worden gehouden voor de inzet van enkele roetveegpieten bij de sinterklaasintocht in Middelburg. De gemeente nam die beslissing na klachten over Zwarte Piet.

 • 17 November 2018 om 12:52

Leiding UCR: geef studenten niet de schuld van inzet roetveegpiet

MIDDELBURG – De leiding van University College Roosevelt (UCR) vindt dat studenten onterecht verantwoordelijk worden gehouden voor de inzet van enkele roetveegpieten bij de sinterklaasintocht in Middelburg. De gemeente nam die beslissing na klachten over Zwarte Piet.

 • 17 November 2018 om 12:52

Twee bestuurders onder invloed van drugs in de auto in Middelburg en Oostburg

MIDDELBURG/OOSTBURG - Twee automobilisten zijn vrijdagavond betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Beide bestuurders moesten een speekseltest ondergaan en testten positief. Het gaat om een 21-jarige man uit Schoondijke en een 21-jarige vrouw uit Middelburg.

 • 17 November 2018 om 11:15

β€˜Walcherse gemeenten falen als het gaat om samenwerking’

DOMBURG – De Walcherse gemeenten falen door niet te kiezen voor een gezamenlijk zorgloket. Dat stelt onderzoeksbureau JED-Consultancy in een evaluatie over het functioneren van Porthos, het loket waar Walchenaren aankloppen als ze hulp nodig op het gebied van ouderen- en jeugdzorg.

 • 17 November 2018 om 11:00

Brandweer krijgt pech en laat 16.000 liter water in sloot lopen

AAGTEKERKE - 16.000 liter water van een waterwagen is vanochtend verloren gegaan bij Aagtekerke. De brandweer liet het water weglopen toen het voertuig pech kreeg.

 • 17 November 2018 om 09:34

Met Jouw Marktkraam kan iedereen een winkeltje beginnen in de Lange Zelke

VLISSINGEN - Producten uit een webshop, oude voorraden, tweedehands spullen, zelfgemaakt handwerk. Iedereen die geen winkel heeft, kan die spullen nu toch verkopen: in Jouw Marktkraam in de Lange Zelke in Vlissingen.

 • 17 November 2018 om 09:00

β€˜Geen Zwarte Piet? Dan stoppen we ermee’, waarschuwen Zeeuwse Sint-comitΓ©s

VLISSINGEN - Kom in Zeeland niet aan Zwarte Piet, want dan kan het wel eens gedaan zijn met de Sinterklaasintochten en -feesten. Vrijwilligers zullen er massaal mee stoppen als er getornd wordt aan het uiterlijk van het hulpje van Sinterklaas, waarschuwen Zeeuwse Sint-comités die meewerkten aan een enquête van deze krant.

 • 17 November 2018 om 08:30

Vakantieboerderij Dishoek wordt zorgboerderij

DISHOEK – Bij Dishoek komt zo goed als zeker een zorgboerderij. Het dagelijks bestuur van de gemeente Veere staat positief tegenover de plannen en wil meewerken.

 • 17 November 2018 om 07:00
OuderPZC - Walcheren

Wie is de beste leraar of lerares van 2018?

Wie wordt de opvolger van Christèle Zoeter? Alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen hun superleraren of –leraressen vanaf vandaag weer nomineren voor de PZC-leraarverkiezing ‘Beste leraar of lerares van Zeeland’.

 • 16 November 2018 om 19:30

Minder treinen tussen Goes en Arnemuiden door defecte trein

‘s-HEER ARENDSKERKE - Een goederentrein is vanmiddag door een defect tot stilstand gekomen bij ’s-Heer Arendskerke. De trein stopte ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Kraaijertsedijk. Daardoor was er sprake van vertraging en reden er minder treinen op het traject in de richting van Arnemuiden.

 • 16 November 2018 om 18:35

SP: β€˜schietende’ soldaten in Middelburg slecht voor gezondheid van vluchtelingen

MIDDELBURG - De militaire oefening van de luchtmobiele brigade in Middelburg had afgelopen dinsdag niet zo dicht bij het azc mogen plaatsvinden. Veel bewoners zijn immers getraumatiseerd door oorlog. Dat vindt de raadsfractie van de SP.

 • 16 November 2018 om 16:41

Rozenafscheid voor Vlissingse marktkoopvrouw Cindy

VLISSINGEN - ‘Cindy hield van rode rozen’, meldde de rouwadvertentie in de krant dinsdag. Dus legden haar klanten (‘gasten’ voor Cindy) donderdag en vrijdag tientallen rozen in haar marktkraam in Middelburg en Vlissingen.

 • 16 November 2018 om 16:20

Middelburg vervijfvoudigt subsidie Dierenambulance, Vlissingen stort geen stuiver

MIDDELBURG - De Dierenambulance krijgt van Middelburg vijf keer zo veel geld voor het vervoer van zieke of gewonde zwerfdieren. Buurgemeente Vlissingen wijst de vraag om meer geld af.

 • 16 November 2018 om 15:05

Scooterrijdster gewond bij aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN - Een scooterrijdster is vrijdagmiddag licht gewond geraakt bij een ongeluk in Vlissingen. Ze werd in Vlissingen aangereden door een auto.

 • 16 November 2018 om 14:41

IJsbanen in Zeeland: van riengrieΓ«n op ’t ies tot schaatsen in je zwembroek

MIDDELBURG - Schaatsliefhebbers kunnen in Zeeland deze winter weer terecht op drie ijsbanen in Middelburg, Goes en Zierikzee. In Middelburg komt er voor het eerst naast de baan ook een reuzenrad te staan van 24 meter hoog.

 • 16 November 2018 om 13:42

Middelburgse schoolklas mag vraag stellen in Tweede Kamer

MIDDELBURG - Dinsdagochtend rijdt bij de basisschool in ABS in Middelburg een bus voor om de leerlingen van klas 8b naar een bijzondere bestemming te brengen: de vergaderzaal van de Tweede Kamer in Den Haag.

 • 16 November 2018 om 12:49

Gemeente Middelburg huurt roetveegpieten in na klachten over discriminatie

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg huurt zaterdag een aantal roetveegpieten in die zullen meelopen tijdens de intocht van Sinterklaas na klachten over discriminatie. De Stichting Evenementen Middelburg (SEM), die de intocht al veertig jaar organiseert, spreekt van ‘een opgedrongen verandering waar de huidige organisatie op persoonlijke titel niet achter staat’.

 • 16 November 2018 om 10:41
❌