[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019PZC - Walcheren

Het hart van Sjaak van den Berg klopte voor Middelburg

MIDDELBURG - Koningsdag. Bevrijdingsdag. Sinterklaasintocht. Geen feestdag ging aan Middelburg voorbij zonder dat Sjaak van den Berg die nog wat mooier maakte. Zijn hart klopte voor Middelburg.

 • 22 Maart 2019 om 19:34

Vlissings β€˜babyhuis’ Van Belle Baby & Kids stopt er mee

VLISSINGEN - Het bekende Vlissingse ‘babyhuis’ Van Belle Baby & Kids sluit zijn deuren in de loop van dit jaar. Grote (internet)ondernemers kunnen maxi-cosi's en kinderwagens (veel) goedkoper aanbieden.

 • 22 Maart 2019 om 19:30

Auto knalt tegen boom langs A58: Vlissinger met schrik vrij

RILLAND - Een 28-jarige automobilist uit Vlissingen is vandaag met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval langs de A58, ter hoogte van Rilland.

 • 22 Maart 2019 om 18:21

Uitbater De Mug in Middelburg failliet maar nieuw cafΓ© met restaurant en hotel komt er toch

MIDDELBURG - De uitbater van café/restaurant De Mug in Middelburg is failliet. De eigenaar van het pand gaat wel door met de verbouwing en de heropening met een nieuwe exploitant staat gepland voor 1 juni.

 • 22 Maart 2019 om 11:15

Inbraak in Nehalennia Middelburg in Opsporing Verzocht

MIDDELBURG - Het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ besteedt dinsdag aandacht aan een inbraak bij Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg in Middelburg.

 • 22 Maart 2019 om 17:14

Troep van bodem Vlissings Dok opdoken

VLISSINGEN - Het wrak van een onherkenbaar autootje, winkelkarretjes, fietsen, een steekkarretje en een schrikhek. De hele rommel lag tot deze week op de bodem van Het Dok in Vlissingen.

 • 22 Maart 2019 om 16:16

Middelburg pakt sluipverkeer in smalle straat aan

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg neemt maatregelen tegen sluipverkeer als gevolg van werkzaamheden aan de Poelendaeleweg.

 • 22 Maart 2019 om 15:46

POV: Bouw scholen in Scheldekwartier nog geen gelopen koers

VLISSINGEN - De bouw van een of meer basisscholen in de nieuwe Vlissingse wijk Scheldekwartier staat nog niet vast. Dat benadrukte raadslid Pim Kraan (POV) donderdag tijdens de vergadering van de commissie Ruimte.

 • 22 Maart 2019 om 15:38

Zeeuwse striptekenaar Ben Vranken overleden

OOST-SOUBURG - Striptekenaar Ben Vranken uit Oost-Souburg is na een ziekbed overleden. Hij is 57 jaar geworden.

 • 22 Maart 2019 om 14:26

Veere verhoogt dwangsom illegale verhuur met 500 procent

BIGGEKERKE - De gemeente Veere legt fors hogere dwangsommen op om illegale verhuur te stoppen. We pakken door. Deze illegale verhuur moet stoppen. Met die woorden geeft wethouder Marcel Steketee (DTV, handhaving) aan dat het dagelijks bestuur van de gemeente Veere hoe dan ook de recreatieve verhuur van een grote vakantiewoning aan de Valkenisseweg bij Biggekerke wil stoppen.

 • 22 Maart 2019 om 13:30

Opbouw trampolines in Street Jump Vlissingen begonnen

VLISSINGEN - De opbouw van trampolines is begonnen bij Street Jump Vlissingen. Hoewel het nog wel even duurt voor de hele hal is ‘gestoffeerd’ met trampolines hebben eigenaren Jasper van den Elsen en Pim Bruins goede hoop dat de hal vóór Pasen de deuren kan openen.

 • 22 Maart 2019 om 12:31

Faillissement dreigt voor uitbater cafΓ© De Mug in Middelburg

MIDDELBURG - De uitbater van café/restaurant De Mug in Middelburg dreigt failliet te gaan. Deze week is al uitstel van betaling verleend en vandaag wordt duidelijk of De Mug nog verder kan.

 • 22 Maart 2019 om 11:15

β€˜Bied kinderen bij scheiding een zachte landing’

Middelburg - Rob Verschoor ziet wekelijks wat een scheiding doet met kinderen. Zeker als het om vechtscheidingen gaat merkt hij de funeste gevolgen. ,,Kinderen worden daardoor verscheurd. Ze willen geen keuze maken, willen loyaal zijn naar beide ouders, maar dat wordt ze niet altijd gegund.” Hij snapt dat relaties uit elkaar kunnen groeien. Maar vindt dat ouders vooral moeten kiezen voor ‘een zachte landing’ voor hun kinderen. ,,Dat gebeurt te weinig.” En hij zegt ook dat ouders ervoor moeten zorgen dat de leefwerelden van kinderen niet te verschillend is. ,,Dus niet bij de ene ouder alles mogen doen en bij de ander bijna niets.”

 • 22 Maart 2019 om 07:00
OuderPZC - Walcheren

Veel verwarring en onrust over huisvesting arbeidsmigranten in Vlissingse gemeenteraad

VLISSINGEN - De fracties in de Vlissingse gemeenteraad verschillen sterk van mening over de meest ideale manier om het groeiend aantal arbeidsmigranten in Vlissingen te huisvesten.

 • 21 Maart 2019 om 22:20

Vlissingse bevalt alleen in huis, maar doet deur zelf open op moment dat agenten die willen inbeuken

VLISSINGEN - Een vrouw in barensnood heeft Vlissingse agenten vorige week versteld doen staan. Net op het moment dat zij de deur wilden inbeuken, deed de kersverse moeder zelf open met de net geboren baby in haar armen.

 • 21 Maart 2019 om 21:12

Vlissingse bevalt alleen in huis in Vlissingen, maar doet deur zelf open op moment dat agenten die willen inbeuken

VLISSINGEN - Een vrouw in barensnood heeft Vlissingse agenten vorige week versteld doen staan. Net op het moment dat zij de deur wilden inbeuken, deed de kersverse moeder zelf open met de net geboren baby in haar armen.

 • 21 Maart 2019 om 21:12

Stichting Oorlogsjaren wil ook in Vlissingen spectaculair jubileumprogramma 75 jaar bevrijding

VLISSINGEN - Historische vliegtuigen van de Royal Air Force die boven Vlissingen een show geven, zou Jaap Ventevogel dit najaar graag zien. Maar of die droom wel of niet in vervulling gaat, de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen maakt van het huidige herdenkingsjaar - 75 jaar na de bevrijding van Walcheren - een spektakel.

 • 21 Maart 2019 om 19:19

Baangarantie voor personeel Porthos moet onrust over einde zorgloket wegnemen

MIDDELBURG - Het einde van zorgloket Porthos komt in zicht. Maar, benadrukken de Walcherse gemeenten, de zorg voor mensen die hulp nodig hebben gaat door en de medewerkers krijgen allemaal een nieuwe baan.

 • 21 Maart 2019 om 14:07

Toch geen β€˜Zuid-Hollandse’ biljetten gevonden in stembussen Vlissingen

VLISSINGEN - De verkeerde stembiljetten uit Zuid-Holland zijn niet in Vlissingse stembussen terechtgekomen. Dat maakte de gemeente na het tellen van de stemmen bekend.

 • 21 Maart 2019 om 11:10

Russische Doornroosje met Zeeuwse bloemen en katten

Het Royal Moscow Ballet danst zaterdag in Middelburg ‘The Sleeping Beauty’ (gebaseerd op het sprookje van Doornroosje) op muziek van Tsjaikovski. Wie goed kijkt, herkent misschien een van de ‘bloemen’ of ‘katten’. Die rollen worden namelijk gedanst door leerlingen van Balletschool Middelburg.

 • 21 Maart 2019 om 10:00
❌