[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020PZC - Walcheren

Dankzij bierkoerier Theo staat Zeeland nooit droog

OOST-SOUBURG - In de tuin van Theo Stoke hangt een typische zomeravondsfeer. De 54-jarige inwoner van Oost-Souburg – afkomstig uit Amsterdam, maar zo’n anderhalf jaar geleden voor de liefde naar Zeeland gekomen – zit met zijn vriendin en drie vrienden om de vuurkorf. Onder begeleiding van het knisperende hout begint het te schemeren. De feestende tieners in de tuin van de buren, die steeds harder beginnen te praten en hun Spotify-playlist met de buurt lijken te willen delen, dienen als achtergrondkoor.

 • 10 Juli 2020 om 10:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020PZC - Walcheren

Vlissingse gemeenteraad wil proef voor gedogen van verkoop softdrugs aan buitenlanders

VLISSINGEN - Ook buitenlanders mogen binnen afzienbare tijd weer een kleine hoeveelheid softdrugs kopen in de twee gedoogde Vlissingse coffeeshops. De meerderheid van de Vlissingse gemeenteraad nam donderdagavond een motie aan om een proef te doen met het loslaten van het ingezetenencriterium.

 • 9 Juli 2020 om 23:10

Goes laat Middelburg de tanden zien: β€˜recreatieplannen bij Arnemuiden gaan te ver’

GOES - Goes laat buurgemeente Middelburg de tanden zien. De plannen voor uitbreiding van kampeerboerderij de Kruitmolen en de komst van Waterpark Veerse Meer - beide bij Arnemuiden - gaan volgens de Goese gemeenteraad te ver.

 • 9 Juli 2020 om 22:28

Eigenaresse overvallen snackbar in Middelburg: β€˜Hier kun je niks tegen doen’

MIDDELBURG - De zaak sluiten? Xiao Ying Ji, eigenaresse van De Friethoek in Middelburg, heeft er geen moment aan gedacht. Haar cafetaria was gisteren doelwit van een gewapende overval, de tweede in vijf maanden tijd. ,,Ik heb drie kinderen en kan niet niks doen. Er móet gewerkt worden.”

 • 9 Juli 2020 om 17:06

Geen schapen, maar bloemenperkjes bij Vlissings Scheldeplein

VLISSINGEN - De kerstboompjes bleven dit jaar wel erg lang staan bij het Scheldeplein, aan het begin van de Vlissingse Walstraat. De verdorde miniboompjes hadden maanden geleden al weg moeten zijn, maar bleven door de coronacrisis langer staan.

 • 9 Juli 2020 om 15:28

Kwartier maken in woningen Ketelmakerij: nog even slapen in een tentje

VLISSINGEN - Van de zestig woningen en 26 appartementen, die binnen twee jaar het Vlissingse wijkje Ketelmakerij vormen, zijn er nog maar enkele te koop. De kadewoningen worden sinds vorige week opgeleverd.

 • 9 Juli 2020 om 13:51

Streep door Hrieps 2020: festival verplaatst naar 8 mei 2021

VLISSINGEN - Muziekfestival Hrieps gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft vanochtend na overleg met de gemeente besloten om het evenement te verplaatsen naar 8 mei 2021.

 • 9 Juli 2020 om 11:18

Cafetaria De Friethoek in Middelburg opnieuw overvallen; Goesenaar (20) aangehouden

MIDDELBURG - Cafetaria De Friethoek aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg is woensdagavond even na 20.00 uur opnieuw doelwit geworden van een gewapende overval. In januari gebeurde dat ook al. De politie hield vlak na de overval een 20-jarige man uit Goes aan op het Meiveldpad. Niemand raakte gewond.

 • 8 Juli 2020 om 20:28

Die EBI, nou ja, maar Vlissingse raad zegt vooral dankjewel voor compensatie mislopen marinierskazerne

VLISSINGEN - Dank, dank, dank voor het compensatiepakket, binnen drie maanden rond en dat in coronatijd. De gemeenteraad van Vlissingen is niet helemaal ingenomen met de extra beveiligde strafinrichting met bijbehorend justitieel kenniscentrum, daar heeft toch niemand om gevraagd, maar het zal wel loslopen, was de teneur in de vergadering woensdag.

 • 8 Juli 2020 om 23:32
OuderPZC - Walcheren

Cafetaria De Friethoek in Middelburg opnieuw overvallen; verdachte aangehouden

MIDDELBURG - Cafetaria De Friethoek aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg is woensdagavond even na 20.00 uur opnieuw slachtoffer geworden van een gewapende overval. In januari gebeurde dat ook al. De politie heeft iemand aangehouden aan het Meiveldpad. Niemand raakte gewond.

 • 8 Juli 2020 om 20:28

Cafetaria De Friethoek in Middelburg opnieuw overvallen; één verdachte aangehouden

MIDDELBURG - Cafetaria De Friethoek aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg is vanavond even na 20.00 uur opnieuw slachtoffer geworden van een gewapende overval. In januari gebeurde dat ook al. Eén dader is aangehouden aan het Meiveldpad. Naar een tweede dader wordt nog gezocht. Niemand raakte gewond.

 • 8 Juli 2020 om 20:28

Cafetaria De Friethoek in Middelburg opnieuw overvallen

MIDDELBURG - Cafetaria De Friethoek aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg is vanavond even na 20.00 uur overvallen. Er raakte niemand gewond. De dader is te voet weggevlucht via het Meiveldpad. Er is een verdachte aangehouden.

 • 8 Juli 2020 om 20:28

MΓ‘xima verrast Zeeuwen met werkbezoek: dat is even wat anders dan een groepje EuroparlementariΓ«rs

OOSTKAPELLE/WESTENSCHOUWEN - Ze dachten een club Europarlementariërs op bezoek te krijgen. De provincie had André Kort van Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen en Gabriël Coppoolse van camping Ons Buiten in Oostkapelle vriendelijk gevraagd om de delegatie te ontvangen. Maar tot hun verrassing verschenen er woensdag geen politici in donkerblauwe pakken uit Brussel, maar een koningin in een knalgeel broekpak uit Den Haag.

 • 8 Juli 2020 om 20:26

Boei als zichtbaar baken voor zeemanshuis Vlissingen

RITTHEM - Een vijf meter hoge boei maakt het zeemanshuis vóór de werf van Damen Shiprepair zichtbaar. Zeevarenden en anderen die het onderkomen van the Mission to Seafarers in Vlissingen willen bezoeken, zien van ver waar ze moeten zijn.

 • 8 Juli 2020 om 16:40

MΓ‘xima verrast Zeeuwse toerismebranche met werkbezoek

WESTENSCHOUWEN - Koningin Máxima heeft zich woensdag laten bijpraten over de gevolgen van de coronacrisis voor de toeristische sector in Zeeland. Ze bezocht het Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen en camping Ons Buiten in Oostkapelle.

 • 8 Juli 2020 om 15:23

Extra dierenambulance redt deze zomer honden uit snikhete auto's op Walcheren

VLISSINGEN - Een dierenambulance rijdt deze zomer speciaal op Walcheren op zoek naar honden in te hete auto's. Stichting Dierenwelzijn Walcheren krijgt daar een tweede auto voor te leen van stichting Dierenlot.

 • 8 Juli 2020 om 14:29

Vijftien jaar na drama komen er dan toch huizen op de bouwput van Middelburg

MIDDELBURG - Vijftien jaar na het drama gaat het er dan eindelijk toch van komen: op de bouwput waar ooit het nieuwe theater van Middelburg had moeten komen, worden binnen drie jaar 34 appartementen en vijf huizen gebouwd. De oude betonnen bak voor de parkeerkelder blijft wel liggen, maar wordt niet gebruikt. Er komt een nieuwe bak boven voor 71 auto’s.

 • 8 Juli 2020 om 13:27

Film by the Sea dit jaar anders, maar niet minder

VLISSINGEN - Film by the Sea zal wat anders zijn dit jaar, maar het wordt zeker een volwaardige editie. ,,Zoals het er nu naar uitziet, wordt het een prima festival”, voorspelt directeur Jan Doense.

 • 7 Juli 2020 om 20:15

Blij met plannen dorpsvoorzieningen maar verkoop Herrijst is onbespreekbaar

SEROOSKERKE - In Aagtekerke en Serooskerke zijn ze blij met de plannen voor de nieuwe of vernieuwde dorpsvoorzieningen zoals scholen, dorpshuizen en gymzalen. De voorzitters van de beide dorpsraden zijn verheugd dat het dagelijks bestuur van de gemeente Veere zo luistert naar de wensen uit die dorpen.

 • 7 Juli 2020 om 19:24

Brede school moet concurrentie in onderwijs tegengaan

MIDDELBURG - Goede basisscholen zijn er genoeg voor de Middelburgse wijken Dauwendaele en Mortiere. Maar terwijl de ene kampt met ruimtegebrek door een groeiend aantal leerlingen, zit de andere rond de opheffingsnorm. Ze moeten geen concurrenten van elkaar worden, vindt wethouder Chris Dekker. ,,Daarom moet die brede school er nu eindelijk maar eens komen.”

 • 7 Juli 2020 om 17:49
❌