[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019PZC - Walcheren

Dancefestival City of Dance barst los in Middelburg

MIDDELBURG - Duizenden festivalgangers gaan zaterdag uit hun dak op festival City of Dance in Middelburg. Ze genieten van optredens van tweehonderd artiesten op zeven podia.

 • 20 Juli 2019 om 17:33

Hardzeildag in Veere: β€˜Sommige van deze boten zijn honderd jaar oud’

VEERE - Op een dag met plotselinge buien, breekt even de zon door in Veere. Ook staat er een stevige bries. ,,Dit weer is perfect voor de zeilwedstrijd.”

 • 20 Juli 2019 om 16:17

Zeeuwse bezemactie succes: 8000 kilo aan verboden gewasbeschermingsmiddelen ingezameld

MIDDELBURG - Zeeuwse boeren, loonwerkers en hoveniers hebben het afgelopen half jaar bijna 8.000 kilo niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd. Dat deden ze in de actie ‘Bezem door de middelenkast’ van het samenwerkingsverband Schoon Water.

 • 20 Juli 2019 om 10:29

Expositie Vleeshal: Even terug naar ons zolderkamertje

MIDDELBURG - Voorbereid op hoog water. Of gewoon een stelletje lekkere boomhutten bij elkaar. Zolderkamers, dat kunnen het ook zijn. Of wat u er zelf nog van kunt maken als u de wenteltrap hebt bestegen.

 • 20 Juli 2019 om 08:37
OuderPZC - Walcheren

Luc Markies doet over een half jaar het licht in zijn lampenzaak definitief uit

VLISSINGEN - Markies Verlichting zetelt dit jaar 55 jaar in de binnenstad van Vlissingen, maar sluit bij aanvang van 2020 de deuren.

 • 19 Juli 2019 om 20:00

Zeebenen kweken als echte piraten in Het Arsenaal

VLISSINGEN - In de zomervakantie bezoekt de PZC samen met kinderen een aantal Zeeuwse gezinsattracties. Voor de aflevering van vandaag gingen Lieke, Norah en Ruben uit Terneuzen met hun ouders naar Het Arsenaal in Vlissingen.

 • 19 Juli 2019 om 19:00

Vakantiedokter Janneke Kuijlen is enthousiast geworden over Zeeland

VLISSINGEN - Janneke Kuijlen (40) uit Bergen op Zoom is voor drie weken vakantiedokter op de huisartsenpost in Vlissingen. Het bevalt haar enorm goed. ,,Als ik dit eerder had geweten, was ik misschien wel meteen in Zeeland komen werken.”

 • 19 Juli 2019 om 19:00

Nieuw hotel op plek van De Mug in Middelburg gaat binnenkort open

MIDDELBURG - Op de plek van het voormalige café-restaurant De Mug aan de Vlasmarkt in Middelburg opent op zaterdag 10 augustus Boutique Hotel Franklin. Op hetzelfde moment opent ook cocktailbar Sir Franklin er zijn deuren.

 • 19 Juli 2019 om 14:00

Badgast vindt bruinvis op strand bij Dishoek, geen natuurlijke dood

DISHOEK - Een vroege badgast heeft vrijdagochtend een dode bruinvis op het strand bij Dishoek aangetroffen. Volgens Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren, gaat het om een niet natuurlijke dood omdat ,,het blaasgat naar buiten is getreden”.

 • 19 Juli 2019 om 12:09

Vlissingse binnenhavens behoren weer toe aan scheepvaart

VLISSINGEN - De Vlissingse binnenhavens behoren in de nabije toekomst weer toe aan bedrijven die zich richten op haven- en water(sport) gebonden activiteiten. B en W willen vestiging van nieuwe horeca in de twee binnenhavens beperken.

 • 18 Juli 2019 om 17:00

Op de rodeostier tijdens Zomerspelen Bossenburgh

VLISSINGEN - Hayley (11) blijft langer op de rodeostier zitten dan de vier jongetjes voor haar. Bij de start is zij - in elk geval voor even - de koningin van de Zomerspelen in de Vlissingse wijk Bossenburgh.

 • 18 Juli 2019 om 16:35

Arnhemmer moet de cel in voor jarenlange oplichting Vlissingers

MIDDELBURG - De 51-jarige Arnhemse oplichter M.G. moet veertien maanden de gevangenis in, omdat hij jarenlang een Vlissings stel heeft opgelicht.

 • 18 Juli 2019 om 14:13

Middelburger (75) opgepakt voor sabotage mountainbikepad

MIDDELBURG - Een 75-jarige Middelburger heeft dit jaar zeker vijf keer de mountainbikeroute in zijn woonplaats gesaboteerd.

 • 18 Juli 2019 om 13:35

Meer onderzoek nodig naar verkeer richting waterpark Veerse Meer

ARNEMUIDEN - Als de hoofdentree van Waterpark Veerse Meer op een andere plek komt, zou dat zomaar eens een boel verkeersoverlast kunnen schelen.

 • 18 Juli 2019 om 13:00

Nieuw boek met 200 foto's over het leven in Nieuw- en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een nieuw fotoboek over Nieuw- en Sint Joosland geeft een mooi beeld van het leven in het dorp vanaf de jaren kort voor de Tweede Wereldoorlog tot en met de aanleg van de N57.

 • 18 Juli 2019 om 12:31

Zeeuwse muzikale Jonge Wolven strijden tijdens Gentse Feesten

GENT - De Gentse Feesten, een van de grootste culturele festivals in Europa, dit jaar van 19 tot en met 28 juli, biedt met het project Jonge Wolven achttien bands een geweldige uitdaging. De Zeeuwse deelnemers zijn Femke Bun, De Hobbyisten, Smelly Kitchen en de band AAD, die morgenavond om 18.30 uur de aftrap verricht.

 • 18 Juli 2019 om 12:00

Muziek Podium Zeeland gaat naar buiten

HULST/SEROOSKERKE (W) - Muziek Podium Zeeland (MPZ) presenteert komend weekend een muzikale fietstocht en een concert in de buitenlucht. Liefhebbers van fietsen en jazz, maar ook liefhebbers van klassiek kunnen volop genieten.

 • 18 Juli 2019 om 11:00

Grote namen op City of Dance Middelburg

MIDDELBURG - Een nieuwe locatie, vele vernieuwende concepten en een aanbod van uiteenlopende artiesten. Nooit eerder kende City of Dance zo’n divers programma als aankomende editie. Middelburg maakt zich op voor het grootste dancefeest van het jaar.

 • 18 Juli 2019 om 10:00

Timmerfabriek in Vlissingen mag worden verbouwd tot β€˜viersterren-plushotel’

VLISSINGEN - De Timmerfabriek in Vlissingen mag worden verbouwd tot ‘viersterren-plushotel’. B en W geven groen licht voor de ‘omgevingsvergunning herbestemming Timmerfabriek’.

 • 17 Juli 2019 om 18:49

Dit is hem: een Middelburgse rugstreeppad. Hij krijgt een mooi plekje in het Molenwaterpark.

MIDDELBURG - Is dat hem? Wat is hij klein, zegt Irene van Leuven als ze woensdagnamiddag een rugstreeppad ziet terwijl ze rondloopt door het Molenwaterpark. Een bioloog laat het diertje zien en het is nauwelijks een centimeter groot. Maar wie goed kijkt ziet de kenmerkende streep op de rug van het diertje dat waarschijnlijk pas één dag oud is.

 • 17 Juli 2019 om 19:10
❌