[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 21 November 2017PZC - Walcheren

Rotterdamse projectmanager staat ineens poep te scheppen in Biggekerke

BIGGEKERKE - Poep scheppen en dieren voeren. Rotterdammer Marielle van der Vlist moest er dinsdag aan geloven. Normaal gesproken is ze projectmanager marketingautomatisering, maar vandaag (dinsdag) is ze voor één dag boerin. Het project Eendagsvlieg maakt het namelijk mogelijk om voor een dag een andere baan te nemen. Van der Vlist durfde de uitdaging aan en dus is ze vandaag met hooi en trekkers in de weer bij boerderijcamping Krabbeneiland in Biggekerke. 

 • 21 November 2017 om 17:38

Hennepkwekerij geruimd in Vlissingse loods

VLISSINGEN -  In een loods aan de Hermesweg in Vlissingen is dinsdag een hennepkwekerij en -stekkerij gevonden. 

 • 21 November 2017 om 16:53

Proef afvalscheiding in Ritthem en Souburg iets later van start

RITTHEM - Bewoners van Ritthem en Oost-Souburg voelden zich overvallen door een gemeentelijke proef met afvalscheiding. Nu bewoners gehoord zijn, hopen B en W de proef toch nog dit jaar van start te laten gaan.

 • 21 November 2017 om 15:55

Middelburg bereidt zich voor op komst kerstboom en ijsbaan

MIDDELBURG - Middelburg maakt zich op voor Winterstad. Woensdag komt de kerstboom op de Markt, vrijdag volgt de ijsbaan.

 • 21 November 2017 om 15:53

Onverlaat gooit fiets van flat in Vlissingen

VLISSINGEN - Een onbekende heeft vrijdagochtend een fiets van de derde verdieping van een flat gegooid in Vlissingen. Dit gebeurde aan de Van Dishoeckstraat. De fiets belandde op twee auto's. De politie is nog op zoek naar de dader(s). 

 • 21 November 2017 om 15:34

Nieuwe jaarlijkse lezing op sterfdag Etty Hillesum

MIDDELBURG - Op de sterfdag van Etty Hillesum - 30 november - vindt voortaan jaarlijks een Etty Hillesumlezing plaats in het stadhuis van Middelburg. Dat heeft het naar de joodse schrijfster vernoemde onderzoekscentrum EHOC besloten.

 • 21 November 2017 om 15:01

Kerstboom vroeg op Middelburgse Markt

MIDDELBURG - Een twaalf meter hoge kerstboom komt woensdag 22 november al op de Markt in Middelburg gezet.

 • 21 November 2017 om 14:54

OKK speelt 'waterige' muziek tijdens jaarlijks concert in Westkapelle Herrijst

WESTKAPELLE - De nummers die de muzikanten van OKK zaterdag 25 november spelen tijdens het jaarlijkse concert in Westkapelle Herrijst staan in het teken van water. 

 • 21 November 2017 om 14:16

Veerse ondernemers geven voldoende aan de gemeente

DOMBURG - De Veerse ondernemers zijn redelijk tevreden over de gemeente. Ze geven een 6,5 voor de algehele dienstverlening. Het ondernemersklimaat krijgt van hen een 6,7, blijkt uit een onderzoek.

 • 21 November 2017 om 13:54

Fietsvoetveer: iets minder varen, iets duurder

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry gaat vanaf 10 december minder varen. In de spits en tijdens de zomer vervalt een aantal afvaarten van het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens.

 • 21 November 2017 om 13:39

Josephine Elliott aanvoerster kandidatenlijst D66 Vlissingen

VLISSINGEN - Wethouder Josephine Elliott-Hilverdink voert de kandidatenlijst voor D66 Vlissingen aan voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

 • 21 November 2017 om 12:39

Komst brasserie Serooskerke kan doorgaan

SEROOSKERKE - De plannen voor een brasserie aan de Oostkapelseweg in Serooskerke kunnen doorgaan. De eigenaren hebben voldoende parkeerruimte geregeld zodat de gemeente Veere nu akkoord gaat.

 • 21 November 2017 om 11:55

Gemeente Middelburg en University College Roosevelt houden festival over stadsnatuur

MIDDELBURG - Wie natuur zoekt, gaat al gauw de stad uit. Maar ook in de stad is veel natuur te vinden. University College Roosevelt en de gemeente Middelburg houden op 13 december een Stadsnatuurfestival.

 • 21 November 2017 om 11:19

Stroosnijder trekt lijst SP Vlissingen

VLISSINGEN - Wethouder Sem Stroosnijder is door de leden van de Socialistische Partij Vlissingen tot lijsttrekker gekozen. Sjaak Rijkse staat tweede op de negentien kandidaten tellende lijst.

 • 21 November 2017 om 11:15

Bijzonder bezoek voor Stavermanbrigade in Vlissingen

VLISSINGEN - De Dr. A. Stavermanbrigade in Vlissingen heeft gisteravond bijzonder bezoek gekregen. De dochters van dr. A. Staverman kwamen kijken bij de Vlissingse reddingsbrigade. Ans (87) en Els (77) Staverman overhandigden een plaquette uit 1939 aan voorzitter Han de Bruijne en zijn vrouw Petra. Daarna namen zij nog een kijkje in het zwembad waar leden bezig waren met hun wekelijkse training.

 • 21 November 2017 om 07:01
OuderPZC - Walcheren

Einde aan de Veerse Slag voor de sloeproeiers

RITTHEM - De Veerse Slag, de sloeproeiwedstrijd op het Veerse Meer die tien jaar lang in maart het sloeproeiseizoen landelijk opende, komt definitief niet meer terug. Afgelopen 25 maart was de laatste race.

 • 20 November 2017 om 20:38

Zeeuwland: Slimme oplossingen voor oudere huurders

DOMBURG - Met behulp van losse units, geplaatst tegen de woning, wil woningbouwvereniging Zeeuwland ervoor zorgen dat Veerse ouderen langer zelfstandig wonen.

 • 20 November 2017 om 16:55

Middelburgse leerlingen praten over kinderrechten

MIDDELBURG -  Leerlingen van vier Middelburgse basisscholen kwamen maandagmorgen bijeen in het oude stadhuis om met elkaar en de gemeente te praten over problemen die moeten worden aangepakt. Dat deden ze in het kader van de Dag van de Rechten van het Kind.

 • 20 November 2017 om 16:41

Automobiliste (77) gewond bij ongeval Biggekerke

BIGGEKERKE - Een 77-jarige vrouw uit Domburg is vanochtend gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kaasboerweg in Biggekerke. Het ongeluk gebeurde om 07.15 uur. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 • 20 November 2017 om 10:24

Zangeres Ysa uit Middelburg debuteert met single Happened again

MIDDELBURG - Dat een goede vriend verliefd op je wordt maar dat het niet wederzijds is? Lastig, maar kan gebeuren. Dat het drie keer in een jaar gebeurt, met verschillende vrienden? ,,Ik dacht: WTF?? Nou, daar heb ik een liedje over geschreven: Happened again.''

 • 20 November 2017 om 15:09
โŒ