[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019PZC - Tholen

Paard Swiffer gestolen bij Thoolse zorgboerderij Buytengewoon

THOLEN - Zorgboerderij Buytengewoon bij Tholen is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van een wel erg brutale paardenroof. Terwijl de eigenaren gewoon thuis waren, werd Swiffer uit de naastgelegen stal gehaald en meegenomen.

 • 21 Februari 2019 om 16:35

Ouderenbonden in Goes bezorgd over schrappen contante betaling in Regiotaxi

GOES - De ouderenbonden in Goes vinden het een slechte zaak dat gebruikers van de Regiotaxi hun ritten binnenkort niet meer contant kunnen afrekenen in de taxi. Ze uiten hun zorgen in een brief aan welzijnsorganisatie SWVO en de betrokken gemeenten. Peter Verburg van het SWVO zegt dat klanten die moeite hebben met het nieuwe systeem geholpen zullen worden.

 • 21 Februari 2019 om 15:01

Wie wil graaien in de pot van 100.000 euro van windfonds Krammer?

BRUINISSE - Het Windfonds Windpark Krammer heeft dit jaar zo’n honderdduizend euro weg te geven. Maar het aantal aanvragen voor duurzame projecten in Bruinisse, Anna Jacobapolder en Oude- en Nieuwe-Tonge loopt nog niet storm, ziet stichtingsvoorzitter Henk Gravestein tot zijn verbazing.

 • 21 Februari 2019 om 14:29

Tholen krijgt hotel in pand ABN Amro

THOLEN – In het voormalig pand van ABN AMRO op de hoek van de Kaaij en Brugstraat in Tholen komt een hotel-restaurant. Dat luistert voorlopig naar de naam Hotel Tholen. Eind van het jaar moet het klaar zijn.

 • 21 Februari 2019 om 13:53

Goochelaar Victor Mids op zoek naar zijn voorouders op Tholen

THOLEN - Televisiegoochelaar Victor Mids, presentator van het programma Mindfuck, is volgende week te zien op tv terwijl hij Tholen bezoekt. Dat gebeurt in het programma Verborgen Verleden, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun voorouders.

 • 21 Februari 2019 om 10:16

Nederlandse Kluis opent vestiging in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De sieraden of diploma's veilig achter slot en grendel. Beschermd tegen inbraak en brand. Dat kan bij De Nederlandse Kluis. Die opent maandag een vestiging in het voormalige oude ABN-AMRO-kantoor aan de Burgemeester Van Hasseltstraat in Bergen op Zoom. ,,De eerste paar honderd zijn al verhuurd.''

 • 20 Februari 2019 om 11:33
Gisteren β€” 20 Februari 2019PZC - Tholen

Visser haalt illegaal 667 kilo oesters uit Oosterschelde

SINT PHILIPSLAND - Inspecteurs van de Voedsel- en Warenautoriteit hebben op de Oosterschelde een beroepsvisser uit Bruinisse betrapt die maar liefst 667 kilo oesters illegaal geraapt had. Hij is beboet, de oesters zijn teruggezet.

 • 20 Februari 2019 om 14:33

Hervormde gemeente mag klok niet luiden in nieuwe kerk Tholen

THOLEN - In de nieuwe kerk van de Thoolse Hersteld Hervormde Gemeente, die gebouwd wordt aan de Prins Bernhardstraat, mag geen luidklok komen te hangen.

 • 20 Februari 2019 om 14:11

Failliet: BioMoer loopt kapot op verzet tegen uitbreiding

MOERSTRATEN - Mestvergister BioMoer in Moerstraten heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Breda. Doorgaan is volgens de aandeelhouders geen optie meer, nu elke hoop op uitbreiding vervlogen lijkt.

 • 20 Februari 2019 om 07:01

Festival Dance Boulevard stopt na elf jaar

BERGEN OP ZOOM - Organisatie Focus Events trekt na elf jaar de stekker uit festival Dance Boulevard. Afgelopen zomer vond het feest voor de laatste keer plaats. Er komt een nieuw festival voor terug, maar dat vindt wel plaats in Roosendaal.

 • 20 Februari 2019 om 07:01

Binnenvaartschepen botsen op Oosterschelde bij Stavenisse

STAVENISSE - Twee binnenvaartschepen zijn gisteravond rond 19.00 uur op elkaar gebotst op de Oosterschelde. Dat gebeurde ter hoogte van Stavenisse. Daarbij zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

 • 20 Februari 2019 om 07:13
OuderPZC - Tholen

Anderhalf jaar cel geΓ«ist tegen dealende β€˜kerstman’ uit Poortvliet

MIDDELBURG - Tegen de ‘kerstman’ uit Poortvliet, de 51-jarige U. D, is dinsdag voor de rechtbank in Middelburg voor dealen en drugsbezit een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist.

 • 19 Februari 2019 om 21:35

Tholen zet extra mensen in om deuren stembureaus te openen

THOLEN - Om Thoolse stembureaus die te lastig toegankelijk zijn voor gehandicapten tóch goed bereikbaar te houden, worden bij de komende verkiezingen extra mensen ingevlogen. Die kunnen helpen de deuren open te doen.

 • 19 Februari 2019 om 17:54

Bouwbedrijf Sprangers trekt zich terug uit plan Het Baken bij Gorishoek

SCHERPENISSE - Bouwbedrijf Sprangers uit Breda ziet geen heil meer in de bouw van een appartementencomplex met vuurtoren bij Gorishoek. De onderneming heeft zich onlangs teruggetrokken.

 • 19 Februari 2019 om 16:18

Tholen krijgt nieuw restaurant aan de haven

THOLEN - Tholen krijgt een nieuw restaurant. Waar je een visje en sateetje kunt eten en schepijsje kunt halen. Dat alles op een prominente plek in het voormalig pand van vishandel Deurloo aan de haven in Tholen-stad.

 • 19 Februari 2019 om 14:35

Gewonde bij botsing met meerdere auto's in Tholen

THOLEN - Bij een kop-staartbotsing tussen meerdere voertuigen is vanmiddag in Tholen iemand gewond geraakt.

 • 19 Februari 2019 om 13:57

DaniΓ«l (4) 'schreeuwt het uit' als ouders in cafetaria Ossendrecht onder schot worden gehouden

OSSENDRECHT - Onder schot gehouden worden voor een doosje sigaretten. Het overkwam de uitbaters van cafetaria Ni Hao in Ossendrecht, november vorig jaar. De politie heeft de daders drie maanden na de overval nog niet kunnen pakken. In opsporingsprogramma Bureau Brabant is daarom een uitgebreide reconstructie uitgezonden. ,,Het 4-jarig zoontje kon alleen maar schreeuwen.”

 • 18 Februari 2019 om 18:48

Bergse optocht telt minder deelnemers dit jaar

BERGEN OP ZOOM - De Bergse optocht heeft dit jaar wat minder deelnemers dan normaal. 53 nummers zijn er. De Stichting Vastenavend ziet de afgelopen jaren een licht dalende lijn in het aantal deelnemers, zegt Jasper Witjes van de commissie Optocht. Zorgen maakt hij zich echter niet. Een directe verklaring heeft hij ook niet. ,,We zitten er wel aan te denken om volgend jaar wat meer campagne van tevoren te voeren. Iets meer aandacht geven aan het feit dat mensen zich voor de optocht in kunnen schrijven.”

 • 19 Februari 2019 om 06:00

Bergs politiekantoor dit najaar klaar

BERGEN OP ZOOM - De bouw van het nieuwe politiekantoor aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom verloopt voorspoedig.

 • 18 Februari 2019 om 19:45

Meisje klimt in boom om kat te redden, maar moet zelf gered worden

SINT PHILIPSLAND - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een jong meisje dat een kat wilde redden uit een boom in Sint Philipsland, maar toen zelf gered moest worden.

 • 18 Februari 2019 om 20:30
❌