[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Juni 2019PZC - Tholen

Koperdief neemt tijdens vluchtpoging duik in haven Tholen

THOLEN - Een koperdief is in de nacht van vrijdag op zaterdag in de haven van Tholen het water ingedoken om te ontkomen aan de politie. De achtervolgende politie en de brandweer zijn lange tijd naar de verdachte op zoek geweest, maar kon hem wel aanhouden.

 • 15 Juni 2019 om 10:46
OuderPZC - Tholen

Markt in Smerdiek vol door minifestival Waterpoort

SINT-MAARTENSDIJK - De Markt in Sint-Maartensdijk stond vandaag in het teken van het Waterpoortfestival. Voor het derde achtereenvolgende jaar vond dat plaats in het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer.

 • 14 Juni 2019 om 19:35

Het gaat beter bij Sabewa, al blijven er zorgen

TERNEUZEN - Het gaat merkbaar beter bij Sabewa. De kwijtschelding van belastingen verloopt soepeler dan voorheen. Toch blijven er zorgen over vooral de communicatie van en met de Zeeuwse belastingdienst.

 • 14 Juni 2019 om 15:52

Na 43 jaar klinkt het adieu, monsieur le professeur

GOES - Dingeman Meulmeester (66) beleefde donderdag een bijzondere dag. De docent Frans aan het Ostrea Lyceum gaf na 43 jaar zijn laatste les. Maître Moulin gaat met pensioen.

 • 13 Juni 2019 om 21:31

β€˜Herbegraaf Jacoba van Beieren in Sint-Maartensdijk’

SINT-MAARTENSDIJK - Jacoba van Beieren (1401-1436) herbegraven in of bij de kerk van Sint-Maartensdijk. Dat is de wens van de Historische Kring Voorhout, die wil dat er daarom gezocht wordt naar haar stoffelijke resten onder het Binnenhof in Den Haag.

 • 12 Juni 2019 om 15:49

Tholen hint op uittreden Zeeuwse Muziekschool

THOLEN – Dat Tholen de Zeeuwse Muziekschool (ZMS) op de vingers tikt, is volgens de gemeenteraad terecht. Maar ze moet ook onderzoeken of, na Sluis en Vlissingen, ook Tholen uit het samenwerkingsverband kan stappen.

 • 11 Juni 2019 om 21:46

Verlenging tbs geΓ«ist tegen Smerdiekenaar

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft dinsdag de rechtbank verzocht de tbs met dwangverpleging die de nu 74-jarige B. van ’t H. uit Sint-Maartensdijk in 1996 werd opgelegd met één jaar te verlengen. In die tijd kan er worden gewerkt aan zijn zelfstandigheid en een mogelijke voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging.

 • 11 Juni 2019 om 20:04

Meeste drugsvondsten op Tholen

THOLEN - In de gemeente Tholen zijn in de eerste vijf maanden van dit jaar zeven hennepkwekerijen opgerold: twee op Sint Philipsland en vijf verdeeld over het eiland Tholen.

 • 11 Juni 2019 om 15:35

Marjon de Hond na negen jaar weer te zien als weervrouw

Weervrouw Marjon de Hond maakt haar comeback op televisie. De uit Tholen afkomstige De Hond gaat na negen jaar afwezigheid aan de slag bij RTL, waar ze zich zal ontfermen over het weerbulletin en buienradar. Eerder was ze te zien bij de NOS.

 • 11 Juni 2019 om 11:17

Tholen komt volop buurten bij de boer

STAVENISSE – Van een melkveehouderij en een paardenpension tot een bloemdrogerij. Nieuwsgierig Tholen kijkt er graag even binnen tijdens Buurten bij de Boer. Een fietsroute van ongeveer twintig kilometer tussen Stavenisse en Sint-Maartensdijk.

 • 10 Juni 2019 om 19:24

Vrouw uit Sint-Maartensdijk aangehouden met harddrugs

POORTVLIET - Een vrouw uit Sint Maartensdijk en een man uit Tilburg zijn vannacht aangehouden voor het bezitten van hard drugs. De bijrijder probeerde de drugs weg te moffelen.

 • 10 Juni 2019 om 15:47

Landbouwvoertuig vat vlam op erf van boerderij in Poortvliet

POORTVLIET - Een landbouwvoertuig op de Boneputteweg in Poortvliet is vanochtend in brand gevlogen, meldt 112Markiezaten. Hoe het voertuig vlam heeft kunnen vatten is nog niet bekend.

 • 8 Juni 2019 om 10:14

Brand in grote stapel hout Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK – De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een felle brand in een hoop stookhout in Sint-Maartensdijk.

 • 8 Juni 2019 om 08:53

Bredase kreeftenvisser wil alsnog zijn vergunning

DEN HAAG - Jarenlang ving de 72-jarige Bredase visser Adriaan Kaaisteker kreeften op de Oosterschelde. Hij meldde dat telkens keurig aan het ministerie van LNV. Totdat in 2017 tot Kaaistekers verrassing bleek dat hij daar geen vergunning voor had. Vrijdag stapte hij naar de Raad van State.

 • 7 Juni 2019 om 18:21

Vrijdagmiddagborrel met lokale artiesten in Tholen

THOLEN - Foodtrucks strijken vrijdag 14 juni neer op het terrein van scheepswerf Van Duivendijk in Tholen. Liveoptredens en dj’s zorgen voor de muziek tijdens de zesde editie van de Vrijmibotho. Een jaarlijkse vrijdagmiddagborrel in de buitenlucht.

 • 7 Juni 2019 om 13:13

School uit Sint Annaland doet mee aan Leve de Muziek Show

SINT ANNALAND - Basisschool De Casembroot uit Sint Annaland doet in het nieuwe seizoen mee aan het tv-programma Leve de Muziek Show met Buddy Vedder.

 • 6 Juni 2019 om 17:52

Eigenaar van drugsschuur in Oud-Vossemeer schrikt zich rot: loods net vijf weken verhuurd

OUD-VOSSEMEER - Ruim 150 vaten met gevaarlijke chemicaliën. Twee stapelbedden, kleding in zakken ernaast. Alsof de uitbaters van het cokelab in een boerenschuur aan de Molenweg buiten Oud-Vossemeer net zijn vertrokken. De eigenaar had de boerderij, die lange tijd leeg stond, net verhuurd. ,,Vijf weken terug zijn ze erin getrokken. En nu dit.”

 • 6 Juni 2019 om 11:00

Politie: cocaΓ―nelab bij Oud-Vossemeer is grootste ooit in Nederland

OUD-VOSSEMEER - De politie heeft donderdagochtend een cocaïnelab ontdekt in een boerenschuur aan de Molenweg ten zuiden van Oud-Vossemeer. Volgens woordvoerder Alwin Don gaat het om ‘het grootste cokelab dat ooit in Nederland is aangetroffen'.

 • 6 Juni 2019 om 11:00

CocaΓ―nelab aangetroffen in schuur bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De politie heeft donderdagochtend een cocaïnelab ontdekt in een boerenschuur aan de Molenweg ten zuiden van Oud-Vossemeer. Er is nog niemand aangehouden.

 • 6 Juni 2019 om 11:00

Synthetisch drugslab aangetroffen in boerenschuur bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Aan de Molenweg bij Oud-Vossemeer is donderdagochtend een synthetisch drugslab aangetroffen. Het lab was verstopt in een boerenschuur. Dat meldt de politie.

 • 6 Juni 2019 om 11:00
❌