[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017PZC - Tholen

Manager moet winkeliers op Tholen gaan helpen

THOLEN - Tholen moet een middenstandsmanager krijgen. Dat vinden de gemeente en ondernemers uit de drie grootste kernen.

 • 22 September 2017 om 17:00

Tholen wil focus op jonge kinderen bij Zeeuwse Muziekschool

THOLEN - De Zeeuwse Muziekschool zou zich moeten richten op kinderen van nul tot twaalf jaar. Dat heeft de gemeente Tholen kenbaar gemaakt in een brief aan de instelling.

 • 22 September 2017 om 14:20

Personeelstekort logistiek West-Brabant: 'Vrachtwagens staan stil omdat er geen chauffeurs zijn'

BREDA - De sterke economische groei van de laatste jaren zorgt in West-Brabant vooral in de transport- en logistieke sector voor grote personeelsproblemen. “Er staan vrachtwagens stil, omdat er geen chauffeurs zijn”, zegt Jeroen de Lange van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW).

 • 22 September 2017 om 09:36
OuderPZC - Tholen

Wethouder onthult plaquette tegen discriminatie in Tholen

THOLEN - Wethouder Jan Harmsen heeft woensdag in de centrale hal van het Thoolse gemeentehuis een plaquette onthuld waarop de tekst van Artikel 1 van de grondwet staat.

 • 20 September 2017 om 19:39

Tholen krijgt een Taalhuis om laaggeletterdheid aan te pakken

THOLEN - Inwoners van Tholen die moeite hebben met lezen of schrijven, kunnen binnenkort terecht bij het Taalhuis. Het college heeft besloten daar een proef mee te doen.

 • 19 September 2017 om 17:51

Digipunt en zorgloket in dorpshuis Oud-Vossemeer zijn geopend

OUD-VOSSEMEER  - Een formulier downloaden, het aanvragen van een DigiD-code of het sturen van een mailtje. Voor veel mensen is het een eitje, maar met name voor ouderen kan het nog knap lastig zijn. Zij kunnen nu elke dinsdag terecht bij het Digipunt in de Bieb in de buurt in Oud-Vossemeer.

 • 19 September 2017 om 17:22

HAS Hogeschool breidt uit naar Bergen op Zoom: zo veel meer dan een landbouwschool

BERGEN OP ZOOM - Of de krant alsjeblieft niet wil schrijven dat Bergen op Zoom een 'agrarische hogeschool' krijgt. Want die benaming doet allang geen recht meer aan de studie- en onderzoeksmogelijkheden die HAS Hogeschool in Den Bosch biedt, wil Florieke Koers van de hbo-instelling gezegd hebben. 

 • 19 September 2017 om 08:06

Gemeente Tholen wil geschil over frietkraam niet uitvechten op televisie

SCHERPENISSE  - De gemeente Tholen is niet van plan een conflict over een frietkraam bij Scherpenisse op televisie uit te vechten. ,,Er kunnen andere wegen worden bewandeld'', laat een woordvoerster weten.

 • 18 September 2017 om 16:59

Auto rijdt van de dijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tussen Tholen en Oud-Vossemeer is zaterdagavond een auto van de dijk af reed en in de sloot terechtgekomen. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plekke. De bestuurder raakte niet gewond, maar zijn auto is wel zwaar beschadigd.

 • 16 September 2017 om 19:55

Inbraak in woning in Poortvliet

POORTVLIET - Dieven hebben woensdag ingebroken in een huis aan de Stoofstraat in Poortvliet. Er is onder andere een kluis gestolen. 

 • 16 September 2017 om 16:24

Project Perk & Bos krijgt een vervolg

POORTVLIET - Tholenaren die zijn vastgelopen in hun werk kunnen ook in de toekomst rekenen op begeleiding naar een nieuwe baan. Werkzoekenden zijn enthousiast over het project Perk & Bos. ,,De waardering van de mensen, daar doe ik het voor", zegt Bram Potappel uit Oud-Vossemeer.

 • 16 September 2017 om 06:30

PvdA en Groenlinks gaan samen de verkiezingen in op Tholen

THOLEN - PvdA en GroenLinks gaan in Tholen met een lijstverbinding de komende raadsverkiezingen in. 

 • 16 September 2017 om 06:00

Jongens dringen woning Bergen op Zoom binnen en overvallen bewoners met mes

BERGEN OP ZOOM - Twee jongens hebben vrijdagavond een woning aan de Kerkstraat in het centrum van Bergen op Zoom overvallen. De daders zijn gevlucht. Dat meldt de politie.

 • 15 September 2017 om 23:44

Raadsbrede steun voor nieuwe windmolens in Auvergnepolder in Halsteren

BERGEN OP ZOOM - De komst van vier nieuwe, grote windmolens in de Halsterse Auvergnepolder in 2020 lijkt een formaliteit. Tijdens de commissie Stad en Ruimte, eerder deze week, steunden alle partijen de komst van de windturbines die de bestaande acht molens langs de dijk bij de Prinsesseplaat vervangen.

 • 15 September 2017 om 20:35

HAS Hogeschool kiest voor Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - HAS Hogeschool uit Den Bosch vestigt zich in Bergen op Zoom. En daarmee haalt de stad eindelijk een hbo-opleiding binnen. Dat hebben gemeente en HAS vrijdag samen bekendgemaakt. 

 • 15 September 2017 om 14:44

Plan voor kickboksschool in Tholen staat tijdelijk op een laag pitje

THOLEN  - Het plan om een kickboksschool te vestigen in het voormalige winkelpand van de Aldi aan de Kotterstraat in Tholen staat op een laag pitje. Dat zegt initiatiefnemer Joop Gottmers. Hij wacht nog op goedkeuring van de gemeente.

 • 15 September 2017 om 09:00

'In Sint-Maartensdijk wil iedereen verandering, maar doet niemand iets'

SINT MAARTENSDIJK - Sint Maartensdijk heeft een probleem. Steeds meer winkels sluiten de deuren. De leegstand rukt op en de verpaupering slaat toe. Ook ontbreekt een duidelijke toekomstvisie. Voorzitter Ron van der Graaf van de dorpstafel hoort inwoners voortdurend mopperen. “We moeten ophouden met klagen en samen de schouders eronder zetten.”

 • 14 September 2017 om 15:16

Ongeluk op de A4: meer dan drie kwartier vertraging bij Zoomvliet

BERGEN OP ZOOM - Door een ongeluk straat er donderdag aan het begin van de middag een file op de A4/A58. 

 • 14 September 2017 om 13:01

Bouw op het havenplateau in Sint-Annaland is begonnen

SINT-ANNALAND - Het mag gerust een kleine mijlpaal worden genoemd. Woensdag is de bouw van het eerste appartementencomplex op het havenplateau in Sint-Annaland feestelijk in gang gezet.

 • 13 September 2017 om 19:15

Bouw op het havenplein in Sint-Annaland is begonnen

SINT-ANNALAND - Het mag gerust een kleine mijlpaal worden genoemd. Woensdag is de bouw van het eerste appartementencomplex op het havenplateau in Sint-Annaland feestelijk in gang gezet.

 • 13 September 2017 om 19:15
โŒ