[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 November 2017PZC - Tholen

Grotere Bergse Diepsluis op verlanglijstje gemeente Tholen

THOLEN - Een grotere Bergse Diepsluis, niet boren naar schaliegas en Yerseke als economisch-toeristische hotspot. Het zijn enkele wensen die prijken op de lijstjes van de gemeente Tholen en Reimerswaal, waarmee lobbyist voor Zeeland Henk de Vlaming mee aan de slag kan. 

 • 20 November 2017 om 07:00
OuderPZC - Tholen

Brandweer rukt uit voor metingen op Tholen: drie keer loos alarm

THOLEN - De afgelopen drie dagen is de brandweer uitgerukt voor meldingen van mogelijke gaslekkages en een melding van mogelijke problemen met koolmonoxide in Oud-Vossemeer, Tholen en Sint Philipsland. Alle drie meldingen bleken loos alarm.

 • 18 November 2017 om 09:20

Man met mes zakt door dak moskee Bergen op Zoom

Een man is vanmiddag door het dak gezakt van de voormalige Marokkaanse moskee El Feth in Bergen op Zoom. Hij had tassen met kleding en een mes bij zich.

 • 17 November 2017 om 14:11

Bergse scholen in de kramp over krimp: forse leerlingendaling tot 2032

BERGEN OP ZOOM - Het aantal leerlingen bij de vier scholen voor voortgezet onderwijs in Bergen op Zoom neemt tot 2032 gestaag af. Dat blijkt uit de nieuwste leerlingenprognoses die in opdracht van de gemeente zijn aangeleverd door bureau Pronexus in Eindhoven.

 • 17 November 2017 om 10:31

Wie volgt Marloes de Visser op als beste leraar?

De PZC is weer op zoek naar de beste leraar van Zeeland. Wie neemt dit jaar de wisselbokaal mee naar zijn of haar klaslokaal? Alle middelbare scholieren mogen hun favoriete docent nomineren.

 • 17 November 2017 om 08:00

Plan voor behoud VVV in Sint Maartensdijk afgeschoten

SINT MAARTENSDIJK - De kans dat het VVV-kantoor in Sint Maartensdijk toch open blijft, is nihil. Burgemeester en wethouders van Tholen zien niets in het plan van Ondernemersvereniging Smalstad en de dorpstafel voor behoud van het toeristenkantoor.

 • 16 November 2017 om 15:37

Varkensstal Poortvliet mag uitbreiden

POORTVLIET - Varkenshouder Ad van Duijnhoven mag zijn bedrijf aan de Noormansweg in Poortvliet uitbreiden van het Thoolse college van B en W. Het gaat om een nieuwe stal, die aangebouwd wordt en plaats biedt aan 1.080 varkens. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan.

 • 16 November 2017 om 07:30

Boek onthult: een van de grondleggers fascisme in Nederland komt uit Tholen

THOLEN - Een van de grondleggers van het fascisme in de jaren '20 in Nederland, komt uit Tholen. Professor George Charles Labouchère was een verrader, antisemiet, bewonderaar van de nazi's, SS-er en zo fout dat hij de NSB van Anton Mussert maar een slappe hap vond. Dat onthullen Kees Slager en Matty Verkamman in hun nieuwste boek 'Tholen', dat vanaf donderdag in de winkels ligt. 

 • 14 November 2017 om 17:58

Onderzoek na grote brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Geen uienlucht dinsdagochtend op het bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk, maar een penetrante brandlucht.

 • 14 November 2017 om 14:49

Brand Sint Maartensdijk ontregelt bedrijven en bussen

SINT-MAARTENSDIJK - Door de felle brand die in de nacht van zondag op maandag de vestiging van Lions Food in Sint-Maartensdijk verwoestte, ontstonden meer problemen. Zo moesten verschillende ondernemingen op hetzelfde bedrijventerrein gesloten blijven en kon Connexxion zestien bussen niet laten rijden. 

 • 14 November 2017 om 06:34

Vorig jaar vergiftigde zeearend is weer kiplekker en zit bij Krammer-Volkerak

DE HEEN - De zeearend die in 2016 vergiftigd werd gevonden bij de Slikken van de Heen blijkt uitstekend hersteld te zijn. Het in 2014 geboren dier zit in de buurt van het Krammer-Volkerak en heeft daar gezelschap van een volwassen vrouwtje.

 • 13 November 2017 om 18:51

Brand in bedrijf Sint-Maartensdijk meester; asbest vrijgekomen

SINT-MAARTENSDIJK - Het gebouw van de firma Lion Foods BV aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk is maandag door brand verwoest. De brand brak rond 02.30 uur uit in het magazijn en sloeg snel over naar de kantoren. Pas aan het einde van de middag maakte de Veiligheidsregio Zeeland bekend dat het sein brand meester is gegeven. 

 • 13 November 2017 om 05:59

Bram van de Sande uit gemeenteraad Tholen

THOLEN - Bram van de Sande (ChristenUnie) keert na de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 niet terug in de Thoolse raad. Hij wordt lijstduwer, zo bleek na de ledenvergadering van de partij. 

 • 13 November 2017 om 16:21

Busvervoer Tholen urenlang gestremd door brand

SINT MAARTENSDIJK - Het busvervoer op Tholen is maandag ernstig verstoord geraakt doordat sommige bussen van Connexxion niet konden uitrijden. Ze stonden vast in het depot op het bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk, dat vanwege een grote brand was afgesloten.

 • 13 November 2017 om 08:12

Vestiging Lion Foods verloren door brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Directeur Peter Kamstra van Murre Investments verwacht dat de vestiging van Lion Foods in Sint-Maartensdijk door de brand als verloren moet worden beschouwd. Hij kan nog niet inschatten wat de hoogte van de schade is. 

 • 13 November 2017 om 10:25

Felle brand verwoest loods in Sint Maartensdijk

Een loods van de firma Lion Foods BV in Sint-Maartensdijk is maandagochtend door een felle brand in de as gelegd. Enkele bewoners van huizen op het bedrijventerrein zijn in verband met de rookontwikkeling elders opgevangen. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Lees meer.

 • 13 November 2017 om 09:48

Onwel geworden automobilist rijdt in op leutvierders Steenbergen, 'bestuurder vermoedelijk onder invloed'

STEENBERGEN - Een onwel geworden automobilist is zaterdagavond tijdens de elfde van de elfde viering in Steenbergen ingereden op carnavalsvierders. Bij de botsing vlakbij het beeldje van de Meermin op het Strieniusplein raakte een feestvierder uit de Welberg gewond. Automobilist en Welbergenaar zijn per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

 • 13 November 2017 om 08:40

Busvervoer Tholen hele dag gestremd door brand

SINT MAARTENSDIJK - Het busvervoer op Tholen is maandag de hele dag ernstig verstoord doordat sommige bussen niet kunnen uitrijden. Ze staan vast in het depot op het bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk, dat vanwege een grote brand is afgesloten.

 • 13 November 2017 om 08:12

Busvervoer op Tholen ernstig verstoord door brand

SINT MAARTENSDIJK - Het busvervoer op Tholen is maandagochtend ernstig verstoord doordat sommige bussen niet kunnen uitrijden. Ze staan vast in het depot op het bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk, dat vanwege een grote brand is afgesloten.

 • 13 November 2017 om 08:12

Zeer grote brand in bedrijf Sint-Maartensdijk; asbest vrijgekomen

SINT-MAARTENSDIJK - Een loods van de firma Lion Foods BV aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk is door brand in de as gelegd. Enkele bewoners van huizen op het bedrijventerrein zijn in verband met de rookontwikkeling elders opgevangen.

 • 13 November 2017 om 05:59
โŒ