[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 6 April 2020PZC - Tholen

Deze sorteermachine scheidt plastic net zo goed als wanneer je het zelf zou doen

TERNEUZEN - De Rotterdamse machines die sinds 1 januari automatisch het plastic uit het restafval van vier Zeeuwse gemeentes vissen, werken ongeveer even goed als inwoners van andere gemeentes die zélf het plastic scheiden. Dat concludeert de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) op basis van de eerste cijfers.

 • 6 April 2020 om 16:40

Woonlasten stijgen in Zeeland minder hard dan in de rest van het land

VLISSINGEN - Zeeuwen zien hun gemeentelijke woonlasten dit jaar minder hard stijgen dan in de rest van het land. Een huishouden met een eigen woning betaalt hier gemiddeld 3,3 procent meer dan vorig jaar. Landelijk is dat 5 procent. Vlissingen en Schouwen-Duiveland zijn de duurste Zeeuwse gemeenten.

 • 6 April 2020 om 16:19
OuderPZC - Tholen

De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.

 • 4 April 2020 om 18:51

Julian en Jesse rapen tot bloedens toe emmers vol kreukels voor het goede doel

THOLEN - Nu de scholen voorlopig dichtblijven en het werk in de viswinkel stukken minder is, bedacht Tholenaar Wim Schot een nuttige bezigheid voor zijn zoons Julian (20) en Jesse (18). ‘Ga maar kreukels rapen langs de kant van de Oosterschelde’, zei hij. En dat deden ze. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland.

 • 4 April 2020 om 18:21

Veiligheidsregio ziet geen reden om stranden te sluiten, maar houdt vinger aan de pols

MIDDELBURG - De stranden en parkeerterreinen aan de Zeeuwse kust blijven dit weekeind vooralsnog open. Er is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) geen aanleiding om op voorhand extra maatregelen te nemen. Mocht het toch te druk worden langs de kust of elders, dan liggen de scenario's klaar om in te grijpen.

 • 3 April 2020 om 16:45

Inbraak in Thoolse apotheek: lege kassalade gestolen

THOLEN - Na de apotheek in Goes is afgelopen nacht een andere apotheek doelwit geweest van een inbraak: die in Tholen. Daarbij is een lege kassalade meegenomen.

 • 3 April 2020 om 12:45

Afrit Rilland/Tholen weer twee weken voor de helft dicht

RILLAND - Verkeer dat vanaf de A58 richting het kassengebied bij Rilland of over de Oesterdam naar Tholen wil rijden, moet weer twee weken omrijden. TenneT sluit vanaf 19 april een deel van de wegen af om oude hoogspanningsmasten te slopen.

 • 2 April 2020 om 20:24

Thoolse huiskamers veranderen in mini-ateliers om honderden katoenen mondkapjes te maken

SINT-ANNALAND - Meer dan dertig Thoolse en Fluplandse huiskamers zijn veranderd in kleine naai-ateliers om katoenen, herbruikbare mondkapjes te maken. Met groot effect: wekelijks worden er ongeveer duizend gemaakt.

 • 2 April 2020 om 13:06

Ko (69) vlucht uit Tholen voor corona, maar wordt in Twente teruggestuurd: β€˜Als ik het krijg is het met mij gedaan’

THOLEN - Verwarring, tranen en boosheid alom. Nellie (69) en Ko Bloemendal (69) wonen op Tholen. Hij is copd-patiënt. Een besmetting met corona is vermoedelijk fataal. Ze hebben zich om die reden teruggetrokken in hun ‘self-supporting’ stacaravan op een camping in het Twentse dorp Haaksbergen.

 • 2 April 2020 om 09:11

Het gebrek aan sociaal contact maakt GGZ-cliΓ«nten nog angstiger

HALSTEREN/BREDA - De coronamaatregelen treffen cliënten van instellingen van geestelijke gezondheidszorg extra hard. Voor hen is sociaal contact van levensbelang en juist dat is nu tot een minimum beperkt.

 • 2 April 2020 om 07:00

Red een restaurant met 30 euro; gratis kop koffie als het de coronacrisis overleeft

GOES - Steeds meer Bevelandse en Thoolse ondernemers zoeken hun heil in crowdfunding. Op die manier hopen ze nog wat geld binnen te halen om hun bedrijf door de coronacrisis heen te slepen. En bij sommige ondernemers krijg je voor je donatie zelfs nog een kom soep of een portie slibtong terug.

 • 1 April 2020 om 15:21

Bevrijdingsfeesten en Havendagen op Tholen verplaatst naar volgend jaar

THOLEN - De Thoolse Havendagen en activiteiten die gehouden zouden worden ter ere van 75 jaar bevrijding worden uitgesteld naar volgend jaar. Dat geldt ook voor de bevrijdingsevenementen in Sint-Annaland.

 • 1 April 2020 om 14:41

Telers komen niet van aardappelberg af

POORTVLIET - Aardappeltelers zitten op een ‘tikkende tijdbom’. Door de sluiting van horeca en pretparken hebben frietproducenten de productie meer dan gehalveerd. Telers kunnen hun bewaaraardappelen niet meer kwijt. Landelijk blijft er zo 1 miljoen ton aardappelen over. Dat is 16 kilo per Nederlander. De hoop is nu gevestigd op de zetmeelindustrie.

 • 31 Maart 2020 om 21:57

GGD heeft geen verklaring voor hoge aantal van 41 Corona-gevallen op Tholen

THOLEN - Van de 177 (geregistreerde) Covid-besmettingen in Zeeland komen er 41 uit de gemeente Tholen. Dat is het meeste - en bijna een kwart - van de gevallen in Zeeuwse gemeenten. Een verklaring voor die cijfers? Die is er niet, laat GGD-directrice Joke Gaemers weten.

 • 31 Maart 2020 om 17:35

Digitale experts helpen getroffen Zeeuwse ondernemers hun bedrijf overeind houden

VLISSINGEN - Digitale experts uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gaan ondernemers in nood helpen om hun bedrijf overeind te houden. Dat gebeurt via digitale spreekuren. De eerste sessie op digitalhelpsquad.nl is vanavond te volgen. De volgende is 2 april.

 • 31 Maart 2020 om 15:40

Zeeuwse basisscholen vangen steeds meer kinderen op

VLISSINGEN - Steeds meer Zeeuwse ouders maken gebruik van de mogelijkheid om hun kind toch naar school te brengen. Dat zegt Pim van Kampen, voorzitter van de coöperatie voor basisonderwijs CPOZ.

 • 31 Maart 2020 om 15:35

Ruim 700 gedupeerde ondernemers vragen om steun bij coronaloketten op de Bevelanden en Tholen

GOES - De nood onder ondernemers op de Bevelanden en Tholen als gevolg van de coronacrisis is groot. GR De Bevelanden heeft nu 600 aanvragen binnengekregen. Eind vorige week waren het er nog 135. Op Tholen staat de teller op ruim 100 verzoeken.

 • 30 Maart 2020 om 18:32

Zeeuwse band geeft vijf gratis optredens om horeca een hart onder de riem te steken

RILLAND - Als de coronacrisis achter de rug is, gaat de Zeeuwse bluesrockband Highway 58 vijf gratis optredens geven. De band rondom zanger John Nieuwenhuijse wil op die manier de horeca een hart onder de riem steken. ‘Hopelijk kunnen we deze misère snel vergeten en weer volop optreden in cafés.’

 • 30 Maart 2020 om 14:56

Arts spoedeisende hulp Bravis: β€˜CoronapatiΓ«nten liggen soms urenlang alleen in een kamertje’

BERGEN OP ZOOM - ,,Ik heb grote zorgen over de IC-capaciteit’’, zegt Robbert Groenewegen (40), arts en medisch manager op de Spoedeisende Hulp van Bravis ziekenhuis, dé plek waar mensen met corona binnen komen.

 • 29 Maart 2020 om 08:00

Coronanieuws samengevat: dit gebeurde er zaterdag in Zeeland

VLISSINGEN - Elke dag is er weer zo veel te melden over het coronavirus in Zeeland, dat u al snel het overzicht kunt kwijtraken. Daarom zetten wij de feiten en achtergronden even overzichtelijk voor u op een rij. Dit is wat we zaterdag hebben te melden.

 • 28 Maart 2020 om 19:29
❌