[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 11 Juli 2020PZC - Tholen

Hengelsportzaak waarschuwt voor pijlstaartroggen in de Oosterschelde: β€˜Pas op voor giftige stekels!’

SINT-MAARTENSDIJK - De eigenaar van Hengelsportzaak Oosterschelde in Sint Maartensdijk waarschuwt vissers voor het grote aantal pijlstaartroggen dat de afgelopen weken wordt gevangen. De dieren hebben een giftige stekel, waardoor vissers gevaar kunnen lopen als ze er onverwachts eentje aan de haak slaan. Gisteravond moest een visser naar het ziekenhuis vanwege zo'n steek.

 • 11 Juli 2020 om 15:05

Hengelsportzaak waarschuwt voor stekelroggen in de Oosterschelde: β€˜Pas op voor giftige stekels!’

SINT-MAARTENSDIJK - De eigenaar van Hengelsportzaak Oosterschelde in Sint Maartensdijk waarschuwt vissers voor het grote aantal stekelroggen dat de afgelopen weken wordt gevangen. De dieren hebben een giftige stekel, waardoor vissers gevaar kunnen lopen als ze er onverwachts eentje aan de haak slaan. Gisteravond moest een visser naar het ziekenhuis vanwege zo'n steek.

 • 11 Juli 2020 om 15:05
OuderPZC - Tholen

Ontwikkeling rondweg Oud-Vossemeer gaat stapje voor stapje maar te langzaam voor omwonenden

OUD-VOSSEMEER - Zwaar vrachtverkeer dat door het dorp rijdt. Al jaren verzetten Vosmeerder Vincent van Bijnen en zijn buurtgenoten zich er tegen. Over een rondweg, die de problemen moet verhelpen, wordt al lang gesproken. Maar de aanleg ervan is een stapje dichterbij.

 • 10 Juli 2020 om 19:36

Ouders mogen na het weekend weer mee met kinderen die gaan zwemmen in Thoolse baden

THOLEN - Vanaf komende maandag mogen ouders weer mee met hun kinderen als deze recreatief gaan zwemmen in de Thoolse baden.

 • 9 Juli 2020 om 19:36

Tholen trekt meer geld uit voor het bestrijden van onkruid

THOLEN - Onkruid op de straten en stoepen van de gemeente Tholen wordt de komende drie jaar extra aangepakt. Jaarlijks trekt de gemeente er 25.000 euro voor uit.

 • 9 Juli 2020 om 18:58

Van zedendelict verdachte Tholenaar vrijgesproken

MIDDELBURG - De 44-jarige Tholenaar J. J. die zich aan de drie neefjes van zijn vriendin zou hebben vergrepen, is daarvan vrijgesproken. De rechtbank in Middelburg oordeelde donderdag dat de verklaringen van de kinderen in de leeftijd van vier, zes en acht jaar onvoldoende waren om tot een bewijs te komen.

 • 9 Juli 2020 om 13:54

β€˜Als er ouders in de Thoolse zwembaden gaan, kunnen er minder kinderen in’

THOLEN - Dat kinderen van zes jaar en ouder zonder toezicht van ouders mogen zwemmen in de Thoolse baden, is niets nieuws. Volgens het gemeentebestuur mogen kinderen áltijd zelfstandig zwemmen mits ze een zwemdiploma hebben. Alleen mogen hun ouders nu even niet mee naar binnen.

 • 8 Juli 2020 om 12:27

Burgemeester Tholen sluit drugsperceel af

POORTVLIET - Op het perceel aan de Bram Groenewegeweg 1 in Poortvliet mag een jaar lang niets gebeuren. Burgemeester Ger van de Velde van Tholen heeft dat bepaald om te voorkomen dat vanaf die plek harddrugs worden gemaakt of verhandeld.

 • 8 Juli 2020 om 11:30

Toeristen en bezoekers kunnen zelf Stalland verkennen met nieuwe wandelkaart

SINT-ANNALAND - De vorig jaar opgezette wandelroute ‘beleef en proef Sint-Annaland’ krijgt dit jaar een vervolg. Om te voorkomen dat groepen met een gids over straat gaan, kunnen bezoekers en toeristen deze zomer met een eigen wandelkaart het dorp verkennen.

 • 7 Juli 2020 om 11:46

Erik Scherpenisse gooide door corona het roer om en geeft nu les in suppen

THOLEN/ZEVENBERGEN - Als organisator van grote evenementen was Erik Scherpenisse vooral bezig met regelen. Tot corona de boel op z’n kop zette. Weg waren werk en inkomsten. Nu is hij dagelijks rond Tholen te vinden waar hij les geeft in suppen: staand peddelen op een soort surfplank.

 • 6 Juli 2020 om 19:40

VRZ: nieuwe reddingboot voor post Stavenisse

STAVENISSE - Om reddingsoperaties in het oostelijke deel van de Oosterschelde uit te kunnen voeren wil het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Zeeland een nieuwe boot voor de brandweerpost Stavenisse aanschaffen. Donderdag neemt het algemeen bestuur een besluit.

 • 6 Juli 2020 om 14:06

Bestuurder die over de kop sloeg in Poortvliet had gedronken

POORTVLIET - Een 23-jarige automobilist uit Stavenisse die gisteravond tussen Poortvliet en Scherpenisse met zijn auto over de kop sloeg en onderaan een dijk terechtkwam, had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 • 4 Juli 2020 om 10:24

Inbrekers slaan bewoner nadat hij ze betrapt in zijn woning in Poortvliet

POORTVLIET - De bewoner van een woning aan de Kalfsdamseweg in Poortvliet is vannacht door twee inbrekers geslagen met een stuk gereedschap nadat hij ze betrapte op de overloop. Hij raakte gewond.

 • 4 Juli 2020 om 10:06

Automobilist slaat over de kop van dijk Poortvliet

POORTVLIET - Een automobilist is vrijdagavond tussen Poortvliet en Scherpenisse met zijn auto over de kop geslagen en onderaan een dijk terecht gekomen. Een ambulance heeft de man met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 • 3 Juli 2020 om 23:29

Hoera! Er komt weer water uit de fontein in Stavenisse

STAVENISSE - Een fontein die het niet doet, is een treurig gezicht. Dat vonden ze ook in Stavenisse. Maar er is goed nieuws: inwoners en bezoekers zien nu weer een water spuitende fontein op het Van der Lek de Clercqplein in het midden van het dorp.

 • 3 Juli 2020 om 16:41

Dit zijn de gedecoreerden in Zeeland van 2020

MIDDELBURG - Ze hebben er wat langer op moeten wachten, maar tientallen inwoners van Zeeland hebben deze week dan toch hun koninklijke onderscheiding gekregen. Hier vindt u een overzicht van de gedecoreerden.

 • 3 Juli 2020 om 16:41

Klap voor binnenstad van Tholen: Kruidvat verhuist naar Vestetuin

THOLEN - De kogel is door de kerk: de vestiging van Kruidvat in Tholen verhuist van de binnenstad naar het winkelgebied in nieuwbouwwijk Vestetuin.

 • 3 Juli 2020 om 16:34

Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek bij Stadhuisconcerten in Tholen

De Stadhuisconcerten in Tholen vormen voor de muziekliefhebbers een muzikaal uitje op de zaterdagmiddag. Deze week staat het recital in het teken van de gitaarmuziek uit Zuid-Amerika.

 • 1 Juli 2020 om 13:49

Middelburger Jan Fraanje nieuwe gemeentesecretaris in Tholen

THOLEN - De in Middelburg geboren Jan Fraanje is door burgemeester en wethouders benoemd tot gemeentesecretaris van de gemeente Tholen.

 • 1 Juli 2020 om 11:54

Ongeval in Bergen op Zoom trekt tientallen filmende omstanders: β€˜Mensen namen hun kinderen mee’

BERGEN OP ZOOM - Wijkagent Caner Büyükördek roept in een bericht op Twitter op om te stoppen met ramptoerisme. Terwijl de hulpdiensten zondagavond drie gewonden hielpen na een zwaar ongeval in Bergen op Zoom, kwam publiek massaal toegestroomd om de situatie te filmen.

 • 30 Juni 2020 om 15:36
❌