[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019PZC - Schouwen Duiveland

Zeeuwse mosselvissers beducht op nieuwe β€˜Groene Leugen’

BRUINISSE - De overeenkomst tussen de natuurorganisaties met de mossel- en garnalenvissers op de Waddenzee staat op klappen. De vissers zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met het aangekondigde nieuwe onderzoek naar de toestand van de onderwaternatuur. Dat dient slechts één doel, schetst mosselvoorman Cees Otte uit Bruinisse de huidige verhouding: ,,Beëindiging van de visserij op de Waddenzee.”

 • 22 Maart 2019 om 19:32

Schouwen is mountainbike- en ruiterroute rijker

BURGH-HAAMSTEDE - Wie de west- en zuidzijde van Schouwen-Duiveland op een fiets wil ontdekken, kan nu gebruik maken van een nieuwe mountainbike- en atb-route. Die werd vrijdag tegelijk met een nieuwe ruiterroute geopend.

 • 22 Maart 2019 om 19:51

Landgoed Watergat vindt terugvordering subsidie voor eendenkooi bij Renesse onterecht

DEN HAAG/RENESSE - Landgoed het Watergat II bv uit Renesse protesteert bij de Raad van State tegen de provincie Zeeland, die 33.000 euro natuur- en landschapsbeheersubsidie (SNL) heeft teruggeëist. Woordvoerders van het Watergat II zeggen dat ze niet de dupe willen zijn van een fout van de overheid. Ze verzetten zich dan ook tegen de terugvordering.

 • 22 Maart 2019 om 15:32

Lubbers weigert subsidie voor eendenkooi bij Renesse terug te betalen

DEN HAAG/RENESSE - Landgoed het Watergat II bv uit Renesse protesteert bij de Raad van State tegen de provincie Zeeland, die 33.000 euro natuur- en landschapsbeheersubsidie (SNL) terug wil hebben. De familie Lubbers zegt dat ze niet de dupe willen zijn van een fout van de overheid. Ze verzetten zich dan ook tegen de terugvordering.

 • 22 Maart 2019 om 15:32

Steenzwaenshof Nieuwerkerk officieel heropend

NIEUWERKERK - Het vernieuwde Steenzwaenshof in Nieuwerkerk wordt maandag officieel geopend. Burgemeester Gerard Rabelink doet dat samen met één van de oudere huurders van het appartementengebouw. Vanaf 14.00 uur is de Steenzwaenshof open om te bekijken voor belangstellenden.

 • 22 Maart 2019 om 15:15

Politie vindt in Zierikzee vuurwapen in auto, bestuurder aangehouden

ZIERIKZEE - De politie in Zierikzee heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vuurwapen gevonden in een auto. Het bleek geladen, en de bestuurder van de auto had geen rijbewijs. De 21-jarige man uit Wernhout is aangehouden.

 • 22 Maart 2019 om 14:51

Politie vindt bij Zierikzee vuurwapen in auto, bestuurder aangehouden

ZIERIKZEE - De politie in Zierikzee heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vuurwapen gevonden in een auto.

 • 22 Maart 2019 om 14:51

Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.

 • 22 Maart 2019 om 12:33

Op Schouwen-Duiveland mag geen enkele plastic ballon meer worden opgelaten

ZIERIKZEE - Het oplaten van plastic ballonnen bij evenementen en andere festiviteiten op Schouwen-Duiveland wordt verboden. De maatregel moet bijdragen aan het terugdringen van zwerfvuil in het milieu.

 • 22 Maart 2019 om 11:41

Support Casper steunt bijzonder onderzoek naar dodelijke alvleesklierkanker

ZIJPE - Ronald Koeman heeft een waslijst aan voetbalsuccessen op zijn naam staan. Stiekem hoopt Eva Kuit dat hij 28 maart ook de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft van dit seizoen tot een nieuwe recordhoogte weet te brengen. Voor Casper van Eijck, en zijn onderzoek naar alvleesklierkanker.

 • 21 Maart 2019 om 20:00
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Schouwen beperkt uitbreiding recreatie kustzone toch tot afspraken in Zeeuwse Kustvisie

ZIERIKZEE - ,,De aanval op de Zeeuwse Kustvisie is afgeslagen.” Zo typeert consulent Margo van der Meulen van de Stichting Duinbehoud de beleidswijziging van de gemeente Schouwen-Duiveland voor uitbreiding van recreatie-eenheden.

 • 21 Maart 2019 om 22:51

Schouwse enquΓͺtecommissie wil onderste steen boven in aantal slepende kwesties

ZIERIKZEE - Een gemeentelijke enquêtecommissie gaat een aantal oude dossiers op het gebied van recreatie en ruimtelijke ordening nog eens kritisch tegen het licht houden. De indruk bestaat dat diverse plannen door voorgaande colleges niet zijn uitgevoerd zoals de gemeenteraad voor ogen stond.

 • 21 Maart 2019 om 22:25

Langere proef Red de Patrijs nodig

BURGH-HAAMSTEDE - Het interregionale EU-project Partridge op Schouwen wordt mogelijk verlengd. Het Zeeuwse Landschap wil na 2020, als de vierjarige proef eindigt, nog twee seizoenen het herstel van de patrijs volgen. De natuurorganisatie bereidt momenteel een aanvraag voor een nieuwe EU-subsidie voor.

 • 21 Maart 2019 om 21:46

Scootmobielen opladen in het woonzorgcentrum in Oosterland

OOSTERLAND - Oosterland krijgt 26 nieuwe woningen én een aparte ruimte voor het opladen van scootmobielen. Dat bleek vanavond in dorpshuis Oosterhof, waar de nieuwbouwplannen in het dorp werden gepresenteerd. Tientallen mensen kwamen daar op af.

 • 21 Maart 2019 om 20:58

Open dag vernieuwde Stadsboerderij De Punt

ZIERIKZEE - Kinderboerderij De Punt in Zierikzee gaat vanaf 3 april officieel verder als Stadsboerderij. De nieuwe naam en opzet wordt die woensdag ingeluid door burgemeester Gerard Rabelink. Aansluitend zijn er vanaf 10 uur rondleidingen over het terrein, met toelichting over het project ‘Groen Verbindt'. De Stadsboerderij moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek. Het Gors, natuur- en milieuorganisatie NME, de wijkraad Hart van Poortambacht, welzijnsorganisatie SMWO en woningcorporatie Zeeuwland werken nauw samen in het project.

 • 21 Maart 2019 om 16:46

In de boomgaard van Houtekamer stikt het van de verrassingen

BRUINISSE - Denk je gewoon tussen de fruitbomen te staan, gaat er opeens een wonderlijke wereld voor je open. Bij elke stap wacht je een verrassing als je met Liza Houtekamer van Fruitbedrijf Houtekamer in Bruinisse mee de boomgaard ingaat.

 • 21 Maart 2019 om 16:15

Betaald parkeren ook afgeschaft aan de Grevelingendam

BRUINISSE - Niet alleen op de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam, ook bij Paviljoen Meerzicht op de Grevelingendam wordt betaald parkeren afgeschaft.

 • 21 Maart 2019 om 15:43

Noordgouwe heeft eindelijk zijn eigen dorpsboomgaard

Bewoonster Connie Alblas moest even geduld hebben voor de dorpsboomgaard achter haar huis aan de Ring van Noordgouwe. Samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en gemeente wordt er nu toch gewerkt aan een paddenpoel en takkenrillen.

 • 21 Maart 2019 om 15:14

Rob uit Burgh-Haamstede strijdt tegen 5G: β€˜Houd Kop van Schouwen stralingsluw’

BURGH-HAAMSTEDE - Rob van Lint uit Burgh-Haamstede wil van de Kop van Schouwen een stralingsluwe zone maken. Want de vijfde generatie draadloze netwerken (5G) mag dan wel een belangrijke technologie zijn voor computers en allerlei 'smart’-toepassingen, maar er kleven volgens hem ook gevaren voor de gezondheid aan.

 • 21 Maart 2019 om 13:23

Inwoner Burgh-Haamstede komt in actie: β€˜Houd Kop van Schouwen stralingsluw’

BURGH-HAAMSTEDE - Rob van Lint uit Burgh-Haamstede wil van de Kop van Schouwen een stralingsluwe zone maken. Want de vijfde generatie draadloze netwerken (5G) mag dan wel een belangrijke technologie zijn voor computers en allerlei 'smart’-toepassingen, maar er kleven volgens hem ook gevaren voor de gezondheid aan.

 • 21 Maart 2019 om 13:23
❌