[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Februari 2018PZC - Schouwen Duiveland

'Biodanza doet wat met de mensen'

ZIERIKZEE - Zweverig? Dat zal best. Maar wie een workshop biodanza meemaakt in een zorgcentrum ziet dat de bewoners er met volle teugen van genieten

 • 23 Februari 2018 om 07:15
Gisteren โ€” 22 Februari 2018PZC - Schouwen Duiveland

Feit en fictie hand in hand in spannend smokkelavontuur

BURGH-HAAMSTEDE - Ze begroef al eens een lijk in het Zwin en haar young adult thriller 'Zwemmen' speelde zich af in Vlissingen. Voor haar nieuwste boek, het jeugdboek 'De Bende van Burgh-Haamstede', dwaalde schrijfster Martine Kamphuis (Rotterdam, 54 jaar) vaak in Burgh-Haamstede rond. Daarbij historie en fictie losjes mengend. ,,Ik vind het leuk als je ongemerkt iets van een boek opsteekt.''

 • 21 Februari 2018 om 19:33

Genieten van kunst in de huiskamer van Yolande en Luuk

ZIERIKZEE - Alsof je een droom binnenstapt. Waar werk en wonen, eeuwenoud en eigentijds optimaal worden gecombineerd. Donderdag openden Luuk van der Werf en Yolande Paling hun huiskamergalerie YEWEL aan Havenpark 29 in Zierikzee.

 • 22 Februari 2018 om 19:57

Vijftien nieuwe skeletten gevonden in Bruinisse

BRUINISSE - Archeologen hebben bij de graafwerkzaamheden aan de Korte Ring in Bruinisse vijftien nieuwe skeletten blootgelegd. Eerder werden al de menselijke resten van twintig personen ontdekt.

 • 22 Februari 2018 om 16:45

Met wat plussen en minnen zijn inwoners van Schouwen-Duiveland dit jaar nรฉt iets goedkoper uit

ZIERIKZEE - Inwoners van Schouwen-Duiveland gaan er dit jaar gemiddeld per saldo ietsjes op vooruit. Deze week viel het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen op de mat, waarin duidelijk wordt hoeveel het eerder door de raad voorgespiegelde meevallertje uitpakt.

 • 22 Februari 2018 om 15:32

Schouwen schaft extra containers aan voor inzamelen plasticafval

ZIERIKZEE Om alle rolemmers met plasticafval te legen, heeft de gemeente drie nieuwe perscontainers nodig. Dat zijn verwisselbare laadbakken op de vuilniswagen. Deze vrachtwagens kunnen naar behoefte worden voorzien van laadbakken (containers) voor restafval, groen of plastic. Er kan zonodig ook een kolkenzuiger op worden gezet. De perscontainers voor plastic kosten 10.000 euro per stuk.

 • 22 Februari 2018 om 13:53

Schouwse PvdA plant bomen in verkiezingscampagne

ZIERIKZEE - De Schouwse PvdA verspreidt binnenkort huis-aan-huis een flyer en heeft ook verkiezingsposters laten maken. Om dit papiergebruik te compenseren, plant de partij, via de organisatie Trees for All, twee bomen.

 • 22 Februari 2018 om 12:18
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Feit en fictie hand in hand in spannend smokkelavontuur De Bende van Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Ze begroef al eens een lijk in het Zwin en haar young adult thriller 'Zwemmen' speelde zich af in Vlissingen. Voor haar nieuwste boek, het jeugdboek 'De Bende van Burgh-Haamstede', dwaalde schrijfster Martine Kamphuis (Rotterdam, 54 jaar) vaak in Burgh-Haamstede rond. Daarbij historie en fictie losjes mengend. ,,Ik vind het leuk als je ongemerkt iets van een boek opsteekt.''

 • 21 Februari 2018 om 19:33

Zeeuwland bekijkt 5 varianten voor nieuwbouw wijk Malta

ZIERIKZEE - Woningbouwcorporatie Zeeuwland wil de bewoners van de Zierikzeese wijk Malta snel helderheid bieden over de mogelijke nieuwbouw op de plek van het voormalig multifunctioneel centrum (MFC). Directeur Marco van der Wel verwacht nog voor de zomervakantie uitsluitsel te kunnen geven over de vijf varianten die momenteel worden onderzocht.

 • 21 Februari 2018 om 16:02

Gemeente-archief in Zierikzee bij de landelijke top

ZIERIKZEE - Het archief van de gemeente Schouwen-Duiveland is tweede geworden bij de landelijke Kwaliteitsmonitor Dienstverlening Archieven. Alleen het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis kreeg van zijn bezoekers een hoger gemiddeld cijfer (8,5). Het gemeente-archief komt bij het onderzoek in 2017 uit op een 8,3.

 • 21 Februari 2018 om 14:30

Geur leidt tot aanhouding automobilist met 60 kilo wiet bij Bruinisse

BRUINISSE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige man uit Delft aangehouden op de N59 bij Bruinisse. Agenten vonden in totaal zestig kilo wiet verdeeld over elf zakken in de auto van de man.

 • 21 Februari 2018 om 08:12

De Ceuster voorzitter van nieuwe adviesraad Sociaal Domein

ZIERIKZEE - Voormalig directeur Antoine de Ceuster van woningbouwcorporatie Zeeuwland wordt de voorzitter van de nieuwe adviesraad voor het zogeheten sociaal domein van de gemeente Schouwen-Duiveland.

 • 21 Februari 2018 om 10:56

Hoofdingang gemeentehuis tijdelijk dicht

ZIERIKZEE - In verband met de verbouwing van het gemeentehuis is de hoofdingang tijdelijk niet toegankelijk. Vanaf maandag 26 februari wordt een tijdelijke ingang gebruikt aan de zijkant van het gebouw. Die is ook toegankelijk voor minder mobiele bezoekers.

 • 21 Februari 2018 om 10:39

Wietgeur leidt tot aanhouding automobilist bij Bruinisse

BRUINISSE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige man uit Delft aangehouden op de N59 bij Bruinisse. Agenten vonden tientallen kilo's wiet in de auto van de man.

 • 21 Februari 2018 om 08:12

Schouwen verzet zich tegen bouw extra woningen in Zierikzee

ZIERIKZEE - Projectontwikkelaar AM Zeeland in Terneuzen heeft plannen ingediend voor de bouw van achttien huizen in de Zierikzeese nieuwbouwwijk Noorderpolder. Burgemeester en wethouders hebben een aantal bezwaren tegen dit plan, die zij samenvatten als 'geen goede ruimtelijke ordening'.

 • 20 Februari 2018 om 19:16

Kaalslag overvalt bewoners Sirjansland

SIRJANSLAND - De rigoureuze bomenkap in de buurt van Sirjansland is er bij de inwoners van het dorp ingehakt. Ook klinkt stevige kritiek op het gebrek aan communicatie. De dorpsbewoners zijn overvallen door de kaalslag in hun buurt.

 • 20 Februari 2018 om 17:27

Groen licht voor alpacafarm in polder Kerkwerve

KERKWERVE - Voormalig paardenfokster Sandra Radecke mag aan de Kievitsweg, in de polder bij Kerkwerve een alpacafarm beginnen.

 • 20 Februari 2018 om 17:25

Zeeuwse samenwerking energiebesparing twee jaar verder

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil nog minstens twee jaar verder gaan met de Zeeuwse samenwerking rond energiebesparing in bestaande woningen.

 • 20 Februari 2018 om 17:07

Minstens twintig skeletten opgegraven in Bruinisse

BRUINISSE - Bij werkzaamheden aan de Korte Ring in Bruinisse zijn tot dusver de menselijke resten gevonden van zeker twintig personen. Projectleider Els Coppens van archeologisch bureau Artefact gaat er vanuit dat er in het gebied nog meer skeletten begraven liggen, waarvan zeer waarschijnlijk ook een aantal onder de huizen.

 • 20 Februari 2018 om 16:18

Partner slachtoffer: 'Ik neem nooit meer iemand achterop de motor die nog kinderen heeft'

NOORDGOUWE - ,,Heel bijzonder. Ik hoop dat deze uitspraak een voorbeeld wordt bij andere zaken.'' De partner van de op 23 juli 2016 doodgereden Kirsten van den Oever uit Noordgouwe was blij met de veroordeling van P.L. uit Dreischor. Die kreeg dinsdag ook in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch zes jaar cel vanwege doodslag en een poging doodslag. ,,Je leest dit soort dingen toch elke maand wel een keer in de krant.''

 • 20 Februari 2018 om 13:10
โŒ