[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 April 2018PZC - Schouwen Duiveland

VVD vraagt minister te onderzoeken of trekkers in Zierikzeese woonwijk wel veilig zijn

ZIERIKZEE - De onveilige verkeerssituatie in de Zierikzeese wijk Malta zit de VVD-fractie zo dwars, dat ze er een Tweede Kamerlid bij heeft gehaald. Die heeft nu vragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

 • 22 April 2018 om 11:22

Louis en Marijke maken hun droom waar met de Platenlounge

ZIERIKZEE - De voorraad vinyl, het praatje met muziekfreak Louis Kleingeld, de monumentale sfeer van de voormalige juwelierswinkel en straks ook nog de podiumtuin: de Platenlounge is een winkel waar ze in de Randstad jaloers op mogen zijn. Die komen dan ook allemaal naar Zierikzee om een plaatje te halen.

 • 22 April 2018 om 09:12

Glasaal dreigt kopje onder te gaan

KERKWERVE - Visspecialisten van kennisorganisatie Ravon gaan onderzoeken of de vispassage in gemaal Prommelsluis bij Kerkwerve nog wel voldoet. Weer zijn er heel weinig alen geteld.

 • 22 April 2018 om 09:52

Louis en Marijke maken hun droom werkelijkheid met de Platenlounge

ZIERIKZEE - De voorraad vinyl, het praatje met muziekfreak Louis Kleingeld, de monumentale sfeer van de voormalige juwelierswinkel en straks ook nog de podiumtuin: de Platenlounge is een winkel waar ze in de Randstad jaloers op mogen zijn. Die komen dan ook allemaal naar Zierikzee om een plaatje te halen.

 • 22 April 2018 om 09:12
Gisteren โ€” 21 April 2018PZC - Schouwen Duiveland

Blije snoetjes in Noorderpolder

ZIERIKZEE - Wat je als inwoners al niet voor elkaar kunt krijgen. Met een bedrag van ruim veertig mille, samengebracht door de gemeente Schouwen-Duiveland, Stichting Renesse, de Rabobank en projectontwikkelaar AM, is speeltuin Cattemaat in de Zierikzeese wijk Noorderpolder volledig vernieuwd.

 • 21 April 2018 om 21:16

Rapper Qube wint RegioRuis

ZIERIKZEE - Rapper Qube is de winnaar van RegioRuis, een wedstrijd voor jonge muzikanten op Schouwen-Duiveland. Qube liet Dispelled, No Return en Lies Ahead achter zich in een sfeervolle finale.

 • 21 April 2018 om 10:11

Het botert niet in Scharendijke

SCHARENDIJKE - Is een kuuroord minder erg dan een recreatiepark? Zijn hotelkamers anders dan vakantiehuisjes? Amper een maand na de verkiezingen zijn de gevolgen van de politieke ommezwaai op Schouwen-Duiveland al voelbaar, in Scharendijke.

 • 21 April 2018 om 10:08
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Een hijskraan vol confetti bij Duinen van Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Nog even en de hijskranen zijn voorlopig weg uit de Kloosterweg. Het hoogste punt van de allerlaatste fase van de Duinen van Haamstede is gistermiddag bereikt én gevierd.

 • 20 April 2018 om 21:08

Watersnoodmuseum trekt aan Rotterdamse cruisepassagiers

OUWERKERK - De VVV Zeeland gaat onderzoeken hoe de talrijke cruisepassagiers die Rotterdam aandoen, richting de provincie kunnen worden gedirigeerd. Nu rijden busladingen vol toeristen vooral de andere kant op.

 • 20 April 2018 om 18:11

Einde coalitiebesprekingen Schouwen-Duiveland komt in zicht

ZIERIKZEE - Nog een goeie week en dan heeft Schouwen-Duiveland een nieuw college. Formateur Robbert Lievense verwacht geen duiveltjes meer uit een doosje, die de totstandkoming van een brede coalitie tussen zijn LSD met CDA/CU, SGP en GroenLinks nog zullen verstoren.

 • 20 April 2018 om 14:17

Schoolband PartyPuberZ treedt op in FiZi

ZIERIKZEE – De Pieter Zeeman schoolband PartyPuberZ geeft zondag een concert in filmtheater FiZi in Zierikzee.

 • 20 April 2018 om 12:33

Heel Schouwen-Duiveland danst zich Fitlala

ZIERIKZEE- ,,We swingen ons Fitlala. We zingen ons fit, ja ja. We springen lekker in het rond. Doe de shuffle. Als ie lukt, geef dan een knuffel." Op de meeste basisscholen zijn de koningsspelen vrijdagochtend begonnen met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door de jaarlijkse koningslied. Dit keer de Fitlala. Zo'n tweehonderd kinderen van Binnen de Veste in Zierikzee dansen naar hartenlust mee op het zonovergoten schoolplein.

 • 20 April 2018 om 11:09

Gemeente loopt parkeergeld mis

ZIERIKZEE - Door langdurig defecte parkeerautomaten, vooral in Zierikzee, is de gemeente Schouwen-Duiveland 90.000 euro misgelopen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op verzoek van PvdA-raadslid Petri d'Anjou.

 • 20 April 2018 om 10:22

Gemeente bestrijdt ratten in Ouwerkerk

OUWERKERK - De gemeente helpt landbouwers in Ouwerkerk mee bij het bestrijden van de bruine rat. Dat antwoordde wethouder Jacqueline van Burg in de raadscommissie op vragen van VVD-raadslid Margo Lemsom.

 • 20 April 2018 om 10:17

Nacht op het dak van het Watersnoodmuseum; op een zomeravond even geen ramp

OUWERKERK - Leerlingen uit Goedereede en Zierikzee gingen donderdagavond als eersten het dak op bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Om te luisteren naar het angstige avontuur dat Piet Vreeswijk in de rampnacht van 1953 meemaakte in Battenoord.

 • 20 April 2018 om 08:30

Buurt vreest overbelasting Hogeweg door nieuw hotel in Burgh

BURGH-HAAMSTEDE - De buurt, het CDA en LSD vinden dat het geplande luxehotel Westwing voor auto's toegankelijk moet zijn vanaf de Kraaijensteinweg en niet, zoals de planning is, vanaf de Hogeweg.

 • 19 April 2018 om 22:52

Meeste geld voor dierenasiel en hospice in Clubkas-campagne Rabobank Oosterschelde

GOES - Het Kaaskenshuis in Zierikzee heeft de Clubkas-campagne van Rabobank Oosterschelde gewonnen in kieskring Schouwen-Duiveland.

 • 19 April 2018 om 17:28

Juttersgeluk zorgt voor schoon strand aan de Brouwersdam

SCHARENDIJKE - Onder de noemer Expeditie Juttersgeluk worden van 16 tot en met 31 mei de Noordzeestranden schoongemaakt. Op 25 mei is de Brouwersdam aan de beurt.

 • 19 April 2018 om 17:25

Zoon verzetsman spreekt waardering uit voor schrijfster Tien van Renesse

ZIERIKZEE - Voor ongeveer dertig man publiek, waaronder Leen Jonker jr., de zoon van de hoofdpersoon, is donderdag in het Zierikzeese Stadhuismuseum het boek De Tien van Renesse gepresenteerd.

 • 19 April 2018 om 17:03

Gerard Oele verlaat dorpsraad Sirjansland

SIRJANSLAND - De dorpsraad van Sirjansland heeft donderdag afscheid genomen van Gerard Oele. Hij deed dit werk 26 jaar, vanaf dag één in het bestaan van de dorpsraad.

 • 19 April 2018 om 14:34
โŒ