[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018PZC - Schouwen Duiveland

Verontwaardiging over kaalslag op Schouwse Dijk

SCHUDDEBEURS - De kap van een flink aantal bomen aan de Schouwse Dijk tussen Zierikzee en Schuddebeurs stuit op onbegrip van veel bewoners.

 • 15 November 2018 om 09:58
Gisteren β€” 14 November 2018PZC - Schouwen Duiveland

Hoofdpoort markeert entree Zierikzeese Waterwijk

ZIERIKZEE - De kop is er af. Het gebouw Hoofdpoort in de Zierikzeese Waterwijk geeft zijn contouren prijs. Met de bouw van het appartementencomplex werd in oktober begonnen.

 • 14 November 2018 om 20:00

Wegwerpplastic op evenementen aan banden gelegd op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland komt met strengere regels voor evenementen om de afvalstroom te beperken. Met name het gebruik van plastic bekers en borden wordt aan banden gelegd.

 • 14 November 2018 om 16:00

De kleine dichter AndrΓ© Vroegindeweij heeft veel woorden

Voor André Vroegindeweij (55) begon het met woordjes in zijn hoofd. Hij maakte ze tot zinnen en construeert die tot – vaak lange – gedichten. Hij publiceert ze op diverse Facebookpagina's.

 • 14 November 2018 om 12:41

Zieke Wijffels zegt lezing in Watersnoodmuseum af

OUWERKERK - De lezing van Herman Wijffels in het Watersnoodmuseum donderdag gaat niet door. De voormalig topman van de Rabobank en bewindvoerder van de Wereldbank is ziek.

 • 14 November 2018 om 11:33

Zorgen over hoge water in Grote Kreek Ouwerkerk

OUWERKERK - Bomen die met hun voeten in het water staan, drassige paden en overspoelde beschoeiing. Het water in de Grote Kreek van Ouwerkerk staat veel te hoog, stelt Jakkoo Brouwer van de werkgroep buitengebied van de dorpsraad Ouwerkerk. De werkgroep wil met waterschap en Staatsbosbeheer rond de tafel om het peil naar beneden te krijgen. ,,Dat is prioriteit nummer één voor ons. Dit gebied is langzaam aan het verdrinken.”

 • 14 November 2018 om 11:01

β€˜Ze komen voor een splinter, maar ook voor een morning-afterpil’

SCHARENDIJKE - Gerard Cobussen was een brave belastingadviseur toen hij op een dag thuiskwam met de boodschap dat hij een camping had gekocht. Zijn vrouw keek op en zuchtte. ,,Nou dat weer.”

 • 14 November 2018 om 07:00

Weg over Brouwersdam gaat drie nachten dicht

SCHARENDIJKE - De Brouwersdam (N57) tussen Scharendijke en Ouddorp is vanaf dinsdag 20 november drie nachten dicht voor doorgaand verkeer. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit.

 • 13 November 2018 om 11:50
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Meepraten over vrijwilligersbeleid op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Vrijwilligersorganisaties kunnen meepraten over het vrijwilligersbeleid van de gemeente Schouwen-Duiveland. Speciaal daarvoor komt is er een interactieve bijeenkomst op dinsdag 20 november.

 • 13 November 2018 om 21:04

Basisschool De Klimop in Dreischor krijgt er peuteropvang bij

DREISCHOR - Kinderen van Dreischor hoeven straks het schoolgebouw van De Klimop niet meer uit: ze kunnen er naar de peuteropvang, naar de basisschool én naar de naschoolse opvang.

 • 13 November 2018 om 20:16

Sport en feest (maar geen poep) op sportveld Ouwerkerk

OUWERKERK - Het oude voetbalveld van Ouwerkerk moet geen uitlaatplaats voor honden worden, vindt werkgroep ‘Toekomst voetbalveld’. Wel een plek waar jeugd kan rauschen, een grote tent kan worden opgezet voor dorpsfeesten en misschien... kan er zelfs een sportveld annex ijsbaan worden aangelegd.

 • 13 November 2018 om 18:36

Jongeren niet meer altijd welkom bij camping Duin en Strand

SCHARENDIJKE - Camping Duin en Strand in Scharendijke gaat zich nog meer op families richten dan ze nu al doet. Jongeren zijn er alleen nog zeven weken in de zomer en vier weekenden daarbuiten welkom.

 • 13 November 2018 om 14:03

Fietschallenge in de Nieuwe Kerk in Zierikzee

ZIERIKZEE - Wie van flink doortrappen houdt, moet zaterdag 1 december in de Nieuwe Kerk van Zierikzee zijn. Daar wordt de Zeeuwse Zwift Challenge gehouden. Jeugd, dames en heren gaan op racefietsen in een speciale houder, vele kilometers wegtrappen in een zo kort mogelijke tijd.

 • 14 November 2018 om 07:38

N57 bij Brouwersdam drie nachten dicht

SCHARENDIJKE - Rijkswaterstaat voert van dinsdag 20 november 20.00 uur tot vrijdag 23 november 6.00 uur onderhoud uit aan de weg over de Brouwersdam (N57). De weg is dan in beide richtingen afgesloten tussen Scharendijke (toerit N57) en Ouddorp (rotonde N57 / De Punt / West Nieuwlandsedijk).

 • 13 November 2018 om 11:50

Salud in Scharendijke enige Zeeuwse naam in CafΓ© Top 100

SCHARENDIJKE - Salud in Scharendijke is dit jaar het enige Zeeuwse café met een plek in de Café Top 100 van vakblad Misset Horeca. De eeterij-stapperij staat op plek 23. Dat is vanavond bekend gemaakt. Vorig jaar eindigde De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee nog bovenaan. Als winnaar van vorig jaar mocht De Biet dit jaar niet meedoen. Bovendien zat de eigenaar van De Biet dit jaar in de hoofdjury.

 • 12 November 2018 om 22:13

β€˜Minister van geld’ geeft les aan kinderen in Bruinisse

BRUINISSE - Zakgeld krijgt Anne Jumelet uit Bruinisse nog niet. Maar de handtekening van de minister van Financiën, Wopke Hoekstra, heeft ze al wel te pakken. De minister gaf maandag een lesje over geld op Anne’s school obs De Meerpaal in Bruinisse. En Anne, die zelf in groep 6 zit, greep haar kans.

 • 12 November 2018 om 18:19

Sinterklaas neemt Glutenvrije Piet mee naar Zierikzee

ZIERIKZEE - Handenvol pepernoten delen de Pieten weer uit als ze in Zeeland aankomen. Ook kinderen die allergisch zijn voor gluten kunnen dit jaar hun handjes omhoog steken. Want in steeds meer Zeeuwse plaatsen zoals Axel, Goes, Hulst, Middelburg en Zierikzee lopen Pieten mee met aparte zakjes vol glutenvrije pepernoten.

 • 12 November 2018 om 17:23

Schouwse fysiotherapeuten doen kleine verzekeraars in de ban

ZIERIKZEE - Verschillende fysiopraktijken op Schouwen-Duiveland sluiten uit onvrede geen contracten meer met een aantal zorgverzekeraars.

 • 12 November 2018 om 16:18

Man uit Bruinisse verduisterde meer dan een half miljoen euro bij zijn werkgever

MIDDELBURG - De tranen sprongen in de ogen van de 34-jarige J. K. uit Bruinisse bij het aanhoren van de eis van het Openbaar Ministerie: twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, voor het stelen van ruim een half miljoen euro bij zijn werkgever.

 • 12 November 2018 om 13:25

Politie zoekt β€˜man met Aziatisch uiterlijk’ in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - De politie zoekt vandaag in de omgeving van Brouwershaven naar een man met een Aziatisch uiterlijk. In een Burgernet-oproep wordt geadviseerd hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

 • 12 November 2018 om 12:59
❌