[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018PZC - Schouwen Duiveland

Rustdag in Tour, spanning in FiZi

ZIERIKZEE - Wielerliefhebbers kunnen ook tijdens de rustdag 23 juli in de Tour de France hun hart ophalen.

 • 17 Juli 2018 om 20:48

Open dag brandweer Oosterland: beretrots op nieuwe wagen

OOSTERLAND Ze zijn beretrots op hun nieuwe brandweerwagen en laten graag zien wat ze allemaal doen. Hoog tijd voor een open dag bij de brandweer in Oosterland, zaterdag 25 augustus. Daar is naast de NTS (Nieuwe Tankautospuit) ook een chrashtender te zien.

 • 17 Juli 2018 om 18:22

Levend Stratego met waterpistolen in Zonnemaire

ZONNEMAIRE - Altijd al eens Levend Stratego willen spelen met waterpistolen? Grijp je kans en kom zaterdag 4 augustus naar Zonnemaire. Met je supersoaker.

 • 17 Juli 2018 om 18:17

Gemeente wil nieuwe winkels op plek oud postsorteercentrum in Zierikzee

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil het voormalige postsorteercentrum aan het Haringvlietplein in Zierikzee kopen. In het pand huist momenteel een glasatelier.

 • 17 Juli 2018 om 16:27

Dwalen, speuren en voelen in een doolhof van mais

NIEUWERKERK - Dwalen door het maïs is op zich al leuk. En het wordt nóg leuker als er een speurtocht in het maïsdoolhof is uitgezet.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Veteranenclub haalt Marinierskapel naar Zierikzee

ZIERIKZEE - In de aanloop naar het 800-jarig bestaan van Zierikzee zet de Stichting Veteranen Schouwen-Duiveland samen met de Marinierskapel Koninklijke Marine een Veteranenconcert op poten. Kaarten voor dit concert op vrijdag 7 september zijn vanaf nu te bestellen.

 • 17 Juli 2018 om 15:43

Historische watergeul tussen Schouwen en Duiveland droogt op

SIRJANSLAND - ,,Vorige keer kon ik er met mijn schoenen overheen. Maar nu durf ik dat nog niet aan", wijst boswachter buiten dienst Dirk Fluijt op de drassige ondergrond van de nagenoeg opgedroogde geul van het Dijkwater.

 • 17 Juli 2018 om 15:28

Zeevonk aan Schouwse kust

RENESSE - In de omgeving van strandovergang Jan van Renesseweg in Renesse is zeevonk aangetroffen. Dat meldt de gemeente Schouwen-Duiveland op Facebook. Als zeevonk bloeit, zoals dat nu is, dan kleurt de zee rood. Ook in Dishoek is de alg al waargenomen.

 • 17 Juli 2018 om 10:53
Gisteren β€” 16 Juli 2018PZC - Schouwen Duiveland

Kreeftenkooien op de wal: het kreeftenseizoen zit er op

ZIERIKZEE - De kreeftenkooien worden opgelapt, gepoetst en opgeborgen. Het kreeftenseizoen zit er op. Het was geen superseizoen, melden de kreeftenvissers. Pas de laatste paar weken lieten de schaaldieren zich zien.

 • 16 Juli 2018 om 18:22

Lokaal raadslid Schouwen-Duiveland benoemd in hoofdbestuur Vereniging Nederlandse Gemeenten

ZIERIKZEE - De lokale politieke partijen krijgen een steeds grotere zeggenschap in de bestuurlijke organisatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Met het toetreden van de Schouwse LSD-fractievoorzitter Robbert Lievense tot het landelijk hoofdbestuur, wordt Zeeland op dat podium nu ook voor het eerst vertegenwoordigd door een lokaal raadslid.

 • 16 Juli 2018 om 16:05

Grote drukte verwacht op 57ste editie Visserijdagen Bruinisse

BRUINISSE - Drie dagen kermis, braderie, dweilbands, shantykoren en nog meer muziek in cafés en in de haven. Drie dagen voor een habbekrats mosselen eten zo lang de voorraad strekt. Drie dragen per jaar springt Bruinisse uit de band met het visserijfeest. De organisatie verwacht voor de 57ste editie die 19 juli begint zo'n 50.000 bezoekers.

 • 16 Juli 2018 om 15:55

Adrz heeft voortaan één centraal telefoonnummer

GOES - Om het ziekenhuis beter bereikbaar te maken, heeft het Adrz voortaan één centraal telefoonnummer. Via 088-125 00 00 zijn de recepties van alle locaties en de afspraakcentrale bereikbaar.

 • 16 Juli 2018 om 12:35

Zeeuw wint award voor Superbowl-video op 60 meter hoge waterfontein

BURGH-HAAMSTEDE - Videobedrijf NuFormer van Rob Delfgaauw uit Burgh-Haamstede heeft de gouden Apex Award gewonnen. Delfgaauw kreeg de Amerikaanse prijs voor zijn 3D-projectie bij de openingsmanifestatie van de wedstrijd om de Superbowl in Houston vorig jaar. Een samenvatting van de video is hierboven te zien (op 1:23 minuut).

 • 16 Juli 2018 om 12:34
OuderPZC - Schouwen Duiveland

De sensatie van het samen muziek maken op Brouwse Dag

BROUWERSHAVEN - Dirigent Jaap Everwijn wil geen bizon horen maar een mustang hengst. Lichtvoetig hoefgetrappel in plaats van plomp gestamp. Wie denkt dat meedoen aan de play-in op de Brouwse Dag een eitje is, heeft het mis. Het is keihard werken voor de muzikanten; maar ook keihard genieten voor de vele toeschouwers. Zaterdag was het, voor de 38-ste keer, prijs.

 • 15 Juli 2018 om 19:42

Puzzelend de Zeeuwse eilanden over

NOORDGOUWE - Het is niet zomaar een puzzeltje, het is een ware breinbreker. Op te lossen terwijl je met je auto over Duivelandse wegen toert.

 • 15 Juli 2018 om 14:19

Niet te veel krauwen in het bijenvolk

KERKWERVE - ,,Je moet er niet te veel in krauwen.'' Dat was één van de lessen die Wim Bil uit Zierikzee leerde van wijlen Koos Fluijt. Een imker die kasten had staan aan de Zwaardweg. ,,Wereldberoemd op Schouwen-Duiveland''. Hij bracht Bil, nu zelf volleerd imker, het bijen houden bij.

 • 15 Juli 2018 om 09:04

Protestsprong in haven Zierikzee krijgt vervolg

ZIERIKZEE - De protestsprong zaterdag in de haven van Zierikzee heeft al direct iets opgeleverd. Er gaat nagedacht worden over een alternatief voor jongeren die de haven inspringen. Zoals bijvoorbeeld een plateau met een springplank bij het strandje van Borrendamme. Zwemmen in de haven is streng verboden.

 • 14 Juli 2018 om 18:48

ZierikzeeΓ«naren doen protestsprong tegen havenzwemverbod

ZIERIKZEE - De protestsprong zaterdag in de haven van zierikzee heeft direct iets opgeleverd. Er gaat nagedacht worden over een alternatief voor jongeren die de haven in springen, zoals bijvoorbeeld een plateau met een springplank bij het strandje van Brorendamme.

 • 14 Juli 2018 om 16:25

Deltawachters trekken veel bekijks

KOUDEKERKE (S) - Eigenlijk zitten ze er om de Oosterschelde, het achterliggende natuurgebied en de Plompe Toren, extra in de kijker te zetten.

 • 13 Juli 2018 om 17:15

Miljoenen voor slimmer reizen naar school

MIDDELBURG - Een scholier uit Scharendijke ziet dat de volgende dag zijn laatste twee lesuren vervallen. Hij pakt zijn mobieltje en tikt op zijn 'smart mobility app' in: 13.00 uur, Pontes Pieter Zeeman - Scharendijke. Onmiddellijk licht het reisadvies op.

 • 13 Juli 2018 om 15:58
❌