[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018PZC - Schouwen Duiveland

Breien, de krant lezen en een bakkie doen in Zierikzee

ZIERIKZEE -Je kunt er breien, klaverjassen, de krant lezen, lekker kletsen en.......een bakkie doen.

 • 24 September 2018 om 20:25

Ernest van der Kwast kletst iedereen in de boeken

ZIERIKZEE Scherp was-ie. Schrijver Ernest van der Kwast. Humoristisch ook. En alles op alles zettend om jongeren aan te sporen boeken te lezen.

 • 24 September 2018 om 20:38

Drinkende jongeren of eenzame ouderen? Adviesraad Sociaal Domein van Schouwen-Duiveland gaat ermee aan de slag

ZIERIKZEE - Of het nu over drank- en drugsgebruik gaat onder jongeren of over eenzaamheid bij ouderen. Grote kans dat de Adviesraad Sociaal Domein van Schouwen-Duiveland zich de komende jaren over dit soort onderwerpen buigt. Hoe precies wordt uit de doeken gedaan tijdens een kick-off-bijeenkomst op dinsdag 2 oktober.

 • 24 September 2018 om 20:04

Met Frans Bauer haalt Goud voor Oud topartiest in huis

BURGH-HAAMSTEDE - Ze willen het al jarenlang en nu is het eindelijk gelukt. Frans Bauer treedt op bij de twaalfde editie van Goud voor Oud in Burgh-Haamstede. Dit VIP-feestje voor ouderen vindt donderdag 24 januari plaats. Inschrijven is vanaf dinsdag mogelijk.

 • 24 September 2018 om 18:26

Gouden Eeuw van Brouw tot leven brengen in de koorkerk

Praat professor Johan Koppenol over Jacob Cats dan komt er geen stoffige (al 358 jaar dode) dichter op je netvlies, maar topturner Epke Zonderland. Helemaal naar de smaak van de Stichting Cultuur & Erfgoed Brouwershaven, die de 'Gouden Eeuw van Brouwershaven' eigentijds wil exposeren in de Grote Kerk. Zondag was de grote finale van de manifestatie Dichter bij Cats.

 • 24 September 2018 om 16:54
OuderPZC - Schouwen Duiveland

'Snobs en sloebers' trekken Schouwen-Duiveland over

ZIERIKEE - Het ene organiserende stel rijdt in een Engels gezinswagentje. Het andere organiserende koppel tuft in een koninklijke auto van Engelse makelij rond. Maar beide wagens zijn prachtige oldtimers. En die waren in heel veel soorten en maten zondag op Schouwen-Duiveland te zien.

 • 23 September 2018 om 22:37

Geen donker hol maar lol in Neffen d'Eule

OOSTERLAND - Of je er nu weleens komt voor friet of voor een drankje. En of dat nou vorige week was of veertig jaar geleden. Het deed er niet toe, zaterdag. Die dag was het in Neffen d'Eule voor iedereen feest

 • 23 September 2018 om 10:16

Vertrek Jet van Gent uit GroenLinks is triest, maar geeft ook rust

ZIERIKZEE - ,,Verdrietig en triest'', noemt fractievoorzitter Ruud van de Laar van GroenLinks Schouwen-Duiveland het vertrek van raadslid Jet van Gent uit de partij. Tegelijkertijd geeft haar vertrek rust, ook al neemt ze haar zetel mee. ,,We zijn hartstikke vol goede moed. Er is zo veel werk te doen en er liggen zo veel kansen.''

 • 22 September 2018 om 20:18

Burendag: een bekende groeten is leuker dan een wildvreemde

ZIERIKZEE - Bij elk van de circa 800 voordeuren in de Zierikzeese wijk Malta is aangebeld. Alle wijkbewoners zijn de afgelopen weken hoogstpersoonlijk uitgenodigd voor Burendag. Wie zaterdag langskwam, kon het zelf ervaren: het was een gezellig feestje in en om jongerencentrum 4SD.

 • 22 September 2018 om 17:02

Camping wil een stukje ScandinaviΓ« creΓ«ren in Kerkwerve

KERKWERVE - Ze hebben werkelijk álles gedaan om hun camping te laten renderen. Een visvijver aangelegd, een bos, een theetuin, een spoorbaantje. Kalenders vol evenementen georganiseerd en talloze keren op de deuren van het gemeentehuis gebonsd. Maar Peter en Astrid van Langeraad, van de gelijknamige camping in Kerkwerve, redden het simpelweg niet.

 • 22 September 2018 om 07:00

Campinggasten protesteren: 'Wij willen niet wijken voor het grootkapitaal'

MIDDELBURG - Vaak komt het niet voor, maar vrijdag was er weer eens een ouderwets protest op het Abdijplein in Middelburg.

 • 21 September 2018 om 19:48

Jet van Gent stapt uit GroenLinks Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE Het Schouwen-Duivelandse raadslid Jet van Gent stapt uit GroenLinks. Ze gaat alleen door onder Lijst Jet van Gent.

 • 21 September 2018 om 19:24

Klimaatkunst onthuld in Zierikzee

ZIERIKZEE Klimaatverandering heeft een gezicht gekregen in de vorm van een kunstwerk. Het schilderij van André Daumel, met als thema Watersnoodramp is vrijdagmiddag onthuld in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland.

 • 21 September 2018 om 17:21

Camping Van Langeraad in Kerkwerve wil iets wat eigenlijk niet mag

KERKWERVE - Het is erop of eronder voor camping Van Langeraad in Kerkwerve. Met de traditionele 'witte dozen' houden de eigenaren het niet lang meer vol. Er is een plan, alleen mag dat volgens de huidige norm niet worden uitgevoerd.

 • 21 September 2018 om 15:32

'Camping Duinrand wacht hetzelfde lot als de Veerhoeve'

BURGH-HAAMSTEDE - De angst van zeshonderd caravan- en chaletbewoners op camping Duinrand in Burgh-Haamstede is bewaarheid: die zouden moeten plaatsmaken voor luxe vakantiehuisjes.

 • 21 September 2018 om 13:52

Drie gewonden bij frontale botsing bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland

SEROOSKERKE (S) - Drie inzittenden van twee auto's zijn vrijdag gewond geraakt bij een frontale botsing op de Delingsdijk in Serooskere (Schouwen-Duiveland).

 • 21 September 2018 om 13:28

Geen nieuwe vakantieaccommodaties meer op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Er komen geen nieuwe vakantieparken, hotels en pensions meer bij op Schouwen-Duiveland. Als eerste gemeente in Zeeland staat Schouwen-Duiveland nieuwe vestigingen van dit soort bedrijven niet meer toe. Dat staat in de Agenda Toerisme. Nieuwe ontwikkelingen zijn nog wel mogelijk, maar die moeten bijdragen aan het oplossen van knelpunten in zogenoemde 'aandachtsgebieden'.

 • 21 September 2018 om 12:13

'Stoomschip De Dockyard hoort thuis in Zierikzee, tussen andere oude schepen'

BRUINISSE - Stoomsleepboot Dockyard III ligt nu in de Vluchthaven in Bruinisse, maar hoort eigenlijk in Zierikzee. Dat vinden de eigenaren en ook mensen van de Museumhaven, waar het schip tijdens een bijeenkomst voor voormalige politieboten onlangs een paar dagen lag. Eén probleempje: de boot steekt te diep voor een lang verblijf.

 • 21 September 2018 om 07:00

PvdA: 'Gemeente moet meedenken over veiligere nachtbus Renesse'

RENESSE - Het is goed dat een lokale ondernemer zich inzet om stappers veilig thuis te krijgen. En wat jammer als een clubje gasten dat voor de rest verpest. De PvdA vraagt aan burgemeester en wethouders mee te denken over het 'nog veiliger en nog plezieriger maken' van de nachtbus vanuit Renesse.

 • 20 September 2018 om 19:42

Een hele stapel handtekeningen voor aanleg van het oude poldertracΓ©

BURGH-HAAMSTEDE - Toen de ijveraars voor aanleg van het oude poldertracé bij Burgh-Haamstede de brievenbus openden, moesten ze even een stapje achteruit zetten. Vierhonderdzesenveertig bezwaarschriften kwamen eruit vallen.

 • 20 September 2018 om 19:35
❌