[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017PZC - Schouwen Duiveland

Delegatie doet inspiratie op voor nieuw Pieter Zeeman

ZIERIKZEE - De voorbereiding voor nieuwbouw van scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee is in gang gezet. 

 • 24 November 2017 om 18:56

Drogisterijketen Kruidvat opent een winkel in Nieuwerkerk

NIEUWERKERK  - Nieuwerkerk krijgt een Kruidvat. De drogisterijketen vestigt zich bij de toekomstige supermarkten op het Gat van Nieuwerkerk. Dat maakte uitbater Rien Schot van de plaatselijke Jumbo gisteren bekend. 

 • 24 November 2017 om 16:33

Bouwplan Ecomaire ligt onder vuur

ZONNEMAIRE - Tegen het plan voor de bouw van vijftig zogeheten ecolodges  bij Zonnemaire zijn elf zienswijzen ingediend bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Omwonenden en diverse organisaties wijzen op de gevolgen van een te grote recreatiedruk op het gebied. Ook zouden er fouten gemaakt zijn in de procedure. 

 • 24 November 2017 om 15:47

Aanleg van groot zonnepark bij Zierikzee begint komend voorjaar

ZIERIKZEE - De aanleg van een groot zonnepark aan de Lange Slikweg bij Zierikzee begint in het tweede kwartaal van volgend jaar. De initiatiefnemer van het project, de Saman Groep, kreeg deze week te horen dat ze subsidie krijgt van het Rijk. Die is absoluut nodig om het project rendabel te maken. 

 • 24 November 2017 om 14:26

Sinterklaas op Schouwen-Duiveland

Sinterklaas bezoekt ook dit weekeinde weer veel plaatsen op Schouwen-Duiveland.

 • 24 November 2017 om 13:13

Nieuw afvalbeleid is mega-operatie

ZIERIKZEE Het is een mega-operatie van heb ik jou daar. In krap anderhalve maand tijd worden rond de 14.600 gechipte grijze restafvalcontainers over heel Schouwen-Duiveland verspreid. Naast nog eens zo'n 14.000 rolemmers voor plastic en drankkartons (PD-afval). De afvalinzameling op Schouwen-Duiveland gaat radicaal op de schop. Per 1 januari gaat het nieuwe systeem in.

 • 24 November 2017 om 07:30
Gisteren β€” 23 November 2017PZC - Schouwen Duiveland

BuitenBeter app is trending topic op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Het is een haast trending topic bij dorpsraadvergaderingen op Schouwen-Duiveland: de BuitenBeter-app. 

 • 23 November 2017 om 19:10

Inventarisatie ontbrekende schakels watersnoodramp

OUWERKERK - Stad en Lande en het Watersnoodmuseum gaan nauw samenwerken om de losse schakels in het landschap van de ramp van 1953 in beeld te brengen.

 • 23 November 2017 om 17:50

StrandRideClinic als opwarmertje StrandRide for the Roses

ZIERIKZEE -Zierikzeeënaar Jelle Jumelet (23 jaar) verzorgt samen met vrienden een StrandRideClinic op zondag 24 december. Dit ter voorbereiding op de tweede DELTA StrandRide for the Roses, die donderdag 28 december wordt gehouden.

 • 23 November 2017 om 15:23

Brug en sluis bij Bruinisse vrijdag volledig gestremd

BRUINISSE - De Grevelingensluis en basculebrug  (aan de kant van de Grevelingen) zijn vrijdag de hele dag (van 00.00 tot 23.59 uur) volledig gestremd. Na de werkzaamheden van Rijkswaterstaat moeten de sluis en brug extra worden getest. 

 • 23 November 2017 om 14:28

Na de Heeren zijn er nu ook DDaames in Noordwelle

NOORDWELLE - De Heeren van Noordwelle laten al jaren van zich horen op het dorp. Tijd voor een tegengeluid, vonden hun vrouwelijke dorpsgenoten. Zij hebben DDaames opgericht (met dubbel D en dubbel A). Net als de Heeren komen zij één keer per maand in het dorpshuis van Noordwelle samen. 

 • 23 November 2017 om 13:59

Market Plaza Bruinisse is heropend

BRUINISSE - Tot op de laatste seconde werd er gesjouwd en verbouwd maar klokslag twaalf uur stroomden donderdag de kinderen van de naastgelegen scholen het heropende Market Plaza in Bruinisse binnen.

 • 23 November 2017 om 13:56

Zoveel mogelijk kids op de bΓΌhne bij kinderkoorproject Zierikzee

ZIERIKZEE - Dirigente Ellen van den Hoek van kinderkoor De Sjofar hoopte zo veel mogelijk kinderen samen zingend op de bühne te krijgen. Missie geslaagd, bleek gisteren in het gebouw van de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) in Zierikzee. Daar stonden drieënvijftig kinderen uit volle borst mee te zingen. Meer dan een verdubbeling van het normale kinderkoor.

 • 23 November 2017 om 08:01

Zeeuwse gemeenten kopen windenergie liever verder weg dan om de hoek

ZIERIKZEE - Het gemeentehuis in Zierikzee  draait vanaf 2020 gegarandeerd op Europese wind en biomassa. Samen met de overige Zeeuwse gemeenten verkent Schouwen-Duiveland de groene energie-markt. De aankoop van zogeheten certificaten van Garantie van Oorsprong  moet verzekeren dat de elektriciteit die straks wordt gebruikt in de gemeentelijke gebouwen, 'groen' is.

 • 23 November 2017 om 07:30

Wethouder krijgt kromme tenen van vergadering InZzee

ZIERIKZEE - Het rommelt weer in ondernemend Zierikzee. Het bestuur binnen de zogeheten bedrijfsinvesteringszone (BIZ) InZzee is er in het eerste jaar van zijn bestaan niet in geslaagd de neuzen 1 kant op te laten wijzen.

 • 23 November 2017 om 07:00
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Dorpsraad en ondernemers akkoord met herinrichtingsplan hart Bruinisse

BRUINISSE - Dorpsraad en ondernemersvereniging zijn het in hoofdlijnen eens over het plan van aanpak voor herinrichting van het centrum van Bruinisse. Daarmee heeft de gekozen strategie voldoende draagvlak onder de bewoners en kan de uitvoering in gang worden gezet, aldus burgemeester en wethouders in een voorstel aan de gemeenteraad.

 • 22 November 2017 om 20:45

Kerkklok in Brouwershaven luidt vanaf volgende week weer elke dag

BROUWERSHAVEN  - Na enkele jaren van stilte zal de klok van de Grote Kerk in Brouwershaven vanaf volgende week weer elke dag een paar minuten luiden om 12 uur. ,,Daarmee wordt een mooie traditie in ere hersteld'', zegt Ab Verschoor van de Stichting Grote- of Sint Nicolaaskerk.

 • 22 November 2017 om 16:08

65 panden in Zierikzee staan onterecht op de gemeentelijke monumentenlijst

ZIERIKZEE - Zeker 65 panden in Zierikzee kunnen zonder verdere consequenties worden afgevoerd van de gemeentelijke monumentenlijst. Bijna een derde daarvan is inmiddels gesloopt of opgewaardeerd tot Rijksmonument. De overige huizen en gebouwen zijn sinds de watersnoodramp van 1953 aan de buitenkant dusdanig veranderd of gereconstrueerd, dat de beeldbepalende waarde geen rol van betekenis meer speelt.

 • 22 November 2017 om 16:06

Ronde Tafel 39 Schouwen-Duiveland: vriendschap staat met stipt bovenaan

ZIERIKZEE - Het is de oudste serviceclub van Schouwen-Duiveland maar qua leeftijden van de leden is Tafelronde 39 Schouwen-Duiveland (Round Table) eigenlijk een jonkie.  De club, waarvan je maar lid mag zijn tot je veertigste, bestaat 65 jaar.

 • 21 November 2017 om 21:36

Zeeuwland beproeft woonvormen voor senioren Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Om te zorgen dat mensen ook op hoge leeftijd naar tevredenheid wonen, experimenteert woningcorporatie Zeeuwland met samenlevingsvormen voor ouderen.  

 • 21 November 2017 om 20:15
❌