[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019PZC - Schouwen Duiveland

Bewoners Zierikzeese wijk Poortambacht helpen elkaar met boodschapje of praatje

ZIERIKZEE - Welzijnsorganisatie SMWO start in juni een wijkcirkel in de Zierikzeese wijk Poortambacht. Een wijkcirkel biedt mensen een sociaal netwerk waarbij wijkbewoners elkaar ondersteunen in de vorm van bijvoorbeeld een boodschapje, het uitlaten van de hond, of samen een bakje thee drinken.

 • 21 Mei 2019 om 14:32

Dronken bestuurder rijdt op betonblok bij rotonde Zierikzee

ZIERIKZEE - Een dronken bestuurder heeft zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij een betonblok in Zierikzee had geramd. Uit de blaastest kwam een score van 1090 ug/l.

 • 21 Mei 2019 om 13:37

Commissie schuift beraad over onderzoek Stadhuismuseum Zierikzee twee weken door

ZIERIKZEE - Directeur Albert Scheffers van het Stadhuismuseum in Zierikzee beraadt zich nog op een reactie op het onderzoek naar zijn bedrijfsvoering sinds de verzelfstandiging drie jaar geleden. Hij zal dat rechtstreeks doen bij de gemeentelijke rekenkamercommissie en niet via de media, liet Scheffers dinsdag weten.

 • 21 Mei 2019 om 12:50
Gisteren β€” 20 Mei 2019PZC - Schouwen Duiveland

Kinderen Γ©n ouders verdringen zich voor de ijskar van Marianne

OOSTERLAND - Bij de supermarkt fluisteren kinderen tegen elkaar: kijk daar heb je ons ijsmeisje. De ijs- en foodtrucks van Marianne van der Marel (41) zijn helemaal ingeburgerd op het eiland. Ze gaat onder de bedrijfsnaam Zeeuws IJsmeisje het vierde seizoen in. Dat mensen blij worden van haar ijs, maakt haar zelf ook weer blij. ,,Ik krijg er energie van.”

 • 20 Mei 2019 om 21:49

Herdenkingsbijeenkomst cliΓ«nten Eilandzorg

ZIERIKZEE - Eilandzorg houdt woensdag 29 mei een herdenkingsbijeenkomst in het restaurant van zorglocatie De Wieken in Zierikzee.

 • 20 Mei 2019 om 18:29

Al gamend in een virtuele wereld leren kinderen in Zierikzee omgaan met het verkeer

ZIERIKZEE - Verkeersles saai? Niet als je kunt oefenen met een VR-bril (virtual reality) op je hoofd. Het kostte gedeputeerde Harry van der Maas maandag in ieder geval veel moeite om zich los te rukken van het educatieprogramma WegWijsVR. Als voorzitter van verkeersveiligheidsorganisatie ROVZ gaf hij op ‘t Kofschip in Zierikzee de aftrap voor een proef met deze lesvorm.

 • 20 Mei 2019 om 18:03

Verkeersdrukte Zierikzee vertraagt besluit over nieuwbouw brandweerkazerne

ZIERIKZEE - De toegenomen verkeersdruk op de Laan van Saint Hilaire en de N59 zit de besluitvorming over een nieuwe locatie van de brandweerkazerne in Zierikzee dwars. Burgemeester en wethouders willen die knoop pas doorhakken wanneer duidelijk wordt hoe de knelpunten in het noordelijk stadsdeel het beste kunnen worden opgelost.

 • 20 Mei 2019 om 17:45

Oosterschelde staat centraal in tv-programma Klokhuis

VLISSINGEN - Kinderen en Oosterschelde-liefhebbers opgelet. Dinsdagavond gaat het populaire tv-programma Klokhuis over Nationaal Park Oosterschelde.

 • 20 Mei 2019 om 14:24

Schaatsen in de zomer? Het kan op Nieuwerkerk Bruist

NIEUWERKERK - Het programma voor Nieuwerkerk Bruist krijgt steeds meer vorm. In samenwerking met de gemeente en IJsvereniging van Nieuwerkerk komt er gedurende de hele dag aan de noordkant van de Kerkring een schaatsbaan te liggen.

 • 20 Mei 2019 om 14:04

Prinses Beatrix komt naar vijftigste Zeeuwse Dag van het Paard in Oosterland

VLISSINGEN - Prinses Beatrix is op zaterdagmiddag 29 juni aanwezig bij de vijftigste editie van de Zeeuwse Dag van het Paard in het Schouwse Oosterland. Andrie de Buck van de Zeeuwse Dag van het Paard vindt het schitterend. ,,We zijn zeer verheugd over haar komst.”

 • 20 Mei 2019 om 12:32

Prinses Beatrix komt naar vijftigste Dag van het Paard in Oosterland

VLISSINGEN - Prinses Beatrix is op zaterdagmiddag 29 juni aanwezig bij de vijftigste editie van de Zeeuwse Dag van het Paard in het Schouwse Oosterland. Andrie de Buck van de Zeeuwse Dag van het Paard vindt het schitterend. ,,We zijn zeer verheugd over haar komst.”

 • 20 Mei 2019 om 12:32

Renesse doet peuken in de ban: Eerste rookvrije strand van Nederland

RENESSE - Een deel van het strand van Renesse wordt vanaf 1 juni rookvrij. Volgens Theo Nieuwenhuizen, verantwoordelijk voor de strandschoonmaak op Schouwen-Duiveland, gaat het om een primeur in Nederland. In Frankrijk en België zijn al wel rookvrije stranden.

 • 20 Mei 2019 om 12:14
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Duikers gewond in Oosterschelde

ZIERIKZEE - Twee duikers zijn vanmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt nadat ze in de problemen waren gekomen op de Oosterschelde.

 • 19 Mei 2019 om 18:29

β€˜Auto’s op Torenweg in Nieuw-Haamstede rijden te hard’

NIEUW-HAAMSTEDE - Verontruste bewoners van Nieuw-Haamstede hebben de gemeenteraad een petitie aangeboden over de onveilige verkeerssituatie in hun woonkern. Ze willen dat er maatregelen komen om automobilisten te houden aan de maximumsnelheid van 30 km/uur die geldt voor de Torenweg en de Strandweg.

 • 19 Mei 2019 om 17:17

Visstroper aangehouden voor palingfuiken in Bruinisse

BRUINISSE - De politie heeft gisteravond een man aangehouden op verdenking van het overtreden van de Visserijwet.

 • 19 Mei 2019 om 12:30

Lentemarkt in Renesse β€˜op stelten’

RENESSE - Met een lach en een grap gaat Renesse richting zonnige zomer. De Lentemarkt in het centrum staat in het teken van het circus.

 • 18 Mei 2019 om 20:18

β€˜Run like the wind’ op windpark Krammer

BRUINISSE - Windpark Krammer kent een daverende start. Een paar dagen na de officiële opening door Koning Willem-Alexander liepen vandaag kinderen de Kidsrun over 1,3 kilometer, en volwassenen de KrammerRun van 5,5 of 10 kilometer. Vanavond treedt onder andere PartySquad op aan de Grevelingen.

 • 18 Mei 2019 om 17:05

Zo leert pony Milly dat de trailer niet eng is

OUWERKERK - De allereerste Open Dag op Gedragscentrum Zeeland (voorheen Stal Oudesluis geheten) smaakt naar meer. Bezoekers, met of zonder paard, leerden van de demonstraties hoe en waarom paarden zich gedragen. ,,Paarden blijven vluchtdieren.”

 • 18 Mei 2019 om 12:39

Paarden het juiste gedrag aanleren

OUWERKERK - De allereerste Open Dag op Gedragscentrum Zeeland (voorheen Stal Oudesluis geheten) smaakt naar meer. Bezoekers, met of zonder paard, leerden van de demonstraties hoe en waarom paarden zich gedragen. ,,Paarden blijven vluchtdieren.”

 • 18 Mei 2019 om 12:39

Achter de schermen: Fietsenmaker Jelle Jumelet in Burgh loopt heel wat af op een dag

BURGH-HAAMSTEDE - We hebben er in heel Nederland een schreeuwend tekort aan: fietsenmakers. Of fietstechnici zoals we eigenlijk moeten zeggen. Jelle Jumelet (24) uit Bruinisse koos eerst voor de bouw, maar is nu helemaal op zijn plek in de fietsenwinkel van Jan de Jonge fietsen in Burgh.

 • 17 Mei 2019 om 20:00
❌