[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019PZC - Schouwen Duiveland

Kinderen in IJzendijke warm gemaakt voor wintergroenten

IJZENDIJKE - Pompoenpoffertjes en boerenkoolwafels maken ingewikkeld? Nee hoor, lieten kinderen van buitenschoolse opvang ‘t Gabbertje in IJzendijke zien. Ze gingen vandaag met wintergroenten aan de slag.

 • 22 Januari 2019 om 21:21

De Herberg in Dreischor gaat literair

DREISCHOR - Irene Flinterman van de Herberg aan de Ring in Dreischor stikt van de plannen voor haar winterherberg.

 • 22 Januari 2019 om 18:48

Het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee heeft kapotte longen

ZIERIKZEE - Het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee is stuk. De balgen, ofwel de pompen met luchtvoorraad, zijn lek. En laat kerkmusicus Mar van der Veer nou nét een toneelstuk hebben geschreven over Majesteit Orgel met kapotte longen...

 • 22 Januari 2019 om 18:27

Gemeente Schouwen-Duiveland moet scholenkoepel Obase bijna twee ton betalen

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland moet scholenkoepel Obase bijna twee ton betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.

 • 22 Januari 2019 om 17:29

Saman Groep verkoopt Zonnepark Zierikzee

ZIERIKZEE - Saman Groep heeft Zonnepark Zierikzee - met in totaal 41.000 zonnepanelen - verkocht aan Encavis uit Hamburg. ,,Al spreek ik liever van een investering”, zegt directeur Daniël Lodders. De panelen in de polder zijn sinds eind december 2018 aangesloten op het elektriciteitsnet. Encavis neemt ook twee zonneparken op Goeree-Overflakkee over.

 • 22 Januari 2019 om 16:04

Jeugdsoos nieuwe stijl in voetbalkantine DFS

BURGH-HAAMSTEDE - De vroegere Jeugdsoos van Burgh-Haamstede is al een tijdje ter ziele. Maar in de voetbalkantine van DFS kunnen jongelui nu toch iedere week een beetje 'gamen en chillen'.

 • 22 Januari 2019 om 13:10
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Bewoners van de Hogeweg in Burgh-Haamstede zijn de trillingen en hardrijders zat

BURGH-HAAMSTEDE - Bewoners van de Hogeweg in Burgh-Haamstede willen dat er tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen op de Hogeweg tussen Bosweg en Daleboutsweg. Er wordt veel te hard gereden en er is veel trillingsoverlast. Eigenaren van zo’n twintig woningen hebben bij de gemeente een petitie ingediend.

 • 21 Januari 2019 om 21:17

Eva uit Zierikzee staat haar mannetje in de horeca

ZIERIKZEE - Haar bedoeling was een tijdelijk vakantiebaantje in de Pizzeria in Zierikzee. Maar Eva Muller (23) is bij toeval in een vaste baan in de horeca gerold. Zij is nu barmedewerkster in Café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee.

 • 21 Januari 2019 om 19:30

Veel mensen weten weg naar PostcafΓ© te vinden

ZIERIKZEE - Wekelijks stappen zo’n vier mensen bij het Postcafé in Zierikzee binnen. Het zijn mensen die de brieven van officiële instanties als gemeente of Belastingdienst niet helemaal begrijpen.

 • 21 Januari 2019 om 16:17

Bruse Boys zoekt E-sporter

BRUINISSE – Een beetje professionele voetbalclub heeft een E-sporter. Bruse Boys organiseert vrijdag 26 januari een FIFA19-toernooi. De beste gamer verdedigt een jaar lang digitaal de kleuren van Bru.

 • 21 Januari 2019 om 12:46

Niels en Celeste krijgen dolfijntherapie dankzij Ouwerkerkse Stichting Jens

OUWERKERK - Niels kan straks mogelijk ‘ja’ of ‘nee’ zeggen en is misschien minder bang om dingen aan te raken. Celeste gaat hopelijk lopen. Dat is wat hun ouders wensen te bereiken met dolfijntherapie in Curaçao. Stichting Jens uit Ouwerkerk helpt ze op weg: beide gezinnen kregen zondag een cheque van 4500 euro uitgereikt.

 • 20 Januari 2019 om 20:33

Eigenaar camping De Julianahoeve steekt 2,5 miljoen in nieuwe horeca

RENESSE - Geen campingbaas die stilzit in de winter. De een harkt zijn gras aan, de ander zet wat huisjes neer. En er zijn er die 2,5 miljoen euro steken in nieuwe horeca, zoals De Julianahoeve in Renesse.

 • 20 Januari 2019 om 09:00

Stilletjes genieten van gratis swingend nieuwjaarsconcert in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Het was te koud om niet naar binnen te gaan, maar ook op straat kon je vanavond genieten van het nieuwjaarsconcert van brassband Apollo in Brouwershaven. En als je het koud had, kon je gerust met je voetjes van de vloer, want er waren voldoende nummers in het repertoire die zich ervoor leenden.

 • 19 Januari 2019 om 22:05

β€˜Uithoek’ Schouwen-Duiveland heeft best wat te bieden voor kankerpatiΓ«nten

RENESSE - Je hebt kanker en weet dat er een internist en oncoloog bestaan. Maar dan? ,,Er is zoveel meer”, vertelt ergotherapeute Femke Kostense uit Zierikzee. Met Never give up, een verwendag en informatiedag over kanker ineen, heeft ze vandaag laten zien welke behandelingen, organisaties en producten er op en rond Schouwen-Duiveland zijn.

 • 19 Januari 2019 om 21:59

Automobilist bekneld na ongeluk Zierikzee

ZIERIKZEE - Op de Zandweg in Zierikzee is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd met een personenauto. De automobilist verloor de macht over het stuur en kwam in een ondiepe sloot naast de weg terecht. Een inzittende raakte gewond.

 • 19 Januari 2019 om 16:03

Zorgboerderij De Stelle in Ouwerkerk gooit het roer om

Over een jaar herken je zorgboerderij De Stelle in de polder van Ouwerkerk helemaal niet meer terug, bezweert eigenaresse Astrid van Kleeff. De boerderij gaat op de schop. De fruitbomen verdwijnen en er komen meer paarden bij om te verzorgen.

 • 19 Januari 2019 om 15:00

Bestelbusje van de weg in Schuddebeurs

SCHUDDEBEURS - In Schuddebeurs is zaterdagochtend een bestelbus van de weg geraakt. Er vielen geen gewonden, al kwam het witte busje wel op zijn kant in de berm terecht.

 • 19 Januari 2019 om 12:09

Eik bij molentje Brouwershaven wordt gekapt

BROUWERSHAVEN - Molen Windlust bij de haven van Brouwershaven heeft binnenkort geen last meer van de grote eik die er naast staat. De gemeente is namelijk van plan om die te kappen.

 • 18 Januari 2019 om 19:13

Geschaarde vrachtwagen op N57 bij Serooskerke

SEROOSKERKE - De N57 is op Schouwen-Duiveland ter hoogte van Serooskerke vandaag enige tijd afgesloten geweest door een geschaarde vrachtwagen.

 • 18 Januari 2019 om 15:18

Politie betrapt illegale prostituees in Bruinisse

BRUINISSE - De politie heeft deze week twee vrouwen in Bruinisse betrapt op het uitoefenen van illegale prostitutie. De dames hebben geen bekeuring gekregen, maar zijn wel gevraagd het niet meer te doen.

 • 18 Januari 2019 om 16:39
❌