[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Leerlingen Pieter Zeeman Zierikzee naar Japan voor wereldwijd tsunamicongres

ZIERIKZEE - Vijf leerlingen uit 5 VWO van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee vertrekken op 4 september naar Japan voor een tsunamicongres met leeftijdsgenoten. Ze vertegenwoordigen Nederland op uitnodiging van de Japanse ambassade. Dat doen ze samen met 210 leerlingen uit 43 andere landen en regio’s, die nu of in het verleden te maken hebben (gehad) met overstromingen.

 • 23 Augustus 2019 om 09:17

Ouddorp gaat wildkampeerders hard aanpakken: overlast loopt spuigaten uit

Ouddorpers zijn de overlast van wildkampeerders beu. Ze willen dat de gemeente Goeree-Overflakkee en de politie hier hard tegen optreden. ,,Vorige week stond er ’s nachts zelfs eentje pal voor mijn deur geparkeerd.’’ De gemeente kondigt handhavingsacties aan.

 • 22 Augustus 2019 om 21:07

Nieuw festival Bruzzz met drie keer de Z van β€˜Zilte, Zeeuwse Zaligheden’

BRUINISSE - Bruzzz heet het eerste schaal- en schelpdierenfestival dat zaterdag 14 september in Bruinisse door het Mosselgilde wordt gehouden. Bruzzz met driemaal een ‘Z’ vanwege: Zilte, Zeeuwse Zaligheden.

 • 22 Augustus 2019 om 16:21

Chauffeurs in Zierikzee en Kapelle betrapt op rijden onder invloed van drugs

ZIERIKZEE - De politie heeft gisteravond twee chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

 • 22 Augustus 2019 om 14:57

'Schouwen-Duiveland moet historisch erfgoed veel meer promoten’

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland doet te weinig met al het moois dat het in huis heeft aan historisch erfgoed. ,,Dat zou economisch veel beter aan de man gebracht kunnen worden’’, vindt voorzitter Ria Geluk van het regionale Erfgoedplatform.

 • 22 Augustus 2019 om 14:29

30 nieuwe woningen in Noorderpolder Zierikzee, project De Lanen krijgt doorstart

ZIERIKZEE - Er komen 30 nieuwe woningen in woonwijk Noorderpolder in Zierikzee. Voormalig project De Lanen is door een nieuwe ontwikkelaar omgedoopt tot project Weids, dat een boost moet geven aan de wijk in aanbouw. De start van de verkoop is 7 september op de Kaveldijk.

 • 22 Augustus 2019 om 13:15

Saman bouwt tweede pand aan de Gouwepoort in Zierikzee

ZIERIKZEE - Toen Saman in 2016 een nieuw pand liet bouwen op het industrieterrein aan de Gouwepoort in Zierikzee, rekende het installatiebedrijf op verdere groei van de onderneming. Dat is gelukt, want deze herfst breidt het bedrijf uit met een tweede pand.

 • 22 Augustus 2019 om 11:02

ActiecomitΓ© poldertracΓ© Burgh-Haamstede: 'Gemeente moet zich niet zo makkelijk laten afschepen door Rijkswaterstaat’

BURGH-HAAMSTEDE - Het actiecomité poldertracé Burgh-Haamstede voelt zich niet serieus genomen door de eigen dorpsraad en de gemeente. De hernieuwde roep om een rondweg wordt te gemakkelijk afgedaan als ‘onhaalbaar voor Rijkswaterstaat’. Het wordt hoog tijd dat de lokale overheid harder met de vuist op tafel slaat bij de Rijksdienst, vindt comité-lid Jan Duin.

 • 21 Augustus 2019 om 16:41

Hier zeggen de mensen β€˜hallo’ op straat

ZIERIKZEE - Dat Wail Mustafa Abdullahi (31) al helemaal geïntegreerd is, zien we op zijn werkplek bij YourSurprise in Zierikzee. Net terug van vakantie komt iedereen even informeren hoe het met hem is. Ondertussen biedt Wail de interviewer in goed Nederlands drinken aan. ‘Koffie, of cappuccino?’

 • 21 Augustus 2019 om 16:21

Witte stippen in Nieuwerkerk worden pas in oktober strepen

NIEUWERKERK - Het vervangen van de witte stippenmarkering voor een zebrapad op de Polderweg bij de winkels in Nieuwerkerk is uitgesteld. Dat laat de gemeente weten aan verontruste bewoner Paul Hendriks, die in oktober al aan de bel trok.

 • 21 Augustus 2019 om 15:19

Online inzicht over scheiden van afval en kosten voor inwoners Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen vanaf januari via de website van de gemeente precies nagaan hoe vaak ze een afvalcontainer laten legen of hoeveel vuilniszakken ze in de ondergrondse bak gooien. Zo krijgen ze direct inzicht in wat ze betalen voor hun afval.

 • 20 Augustus 2019 om 16:09

Gewonde bij kop-staartbotsing op N57 bij Serooskerke (S)

SEROOSKERKE - Bij een kop-staartbotsing op de Serooskerkseweg (N57) bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland is vanmiddag een gewonde gevallen.

 • 21 Augustus 2019 om 14:15

Dikke Toren in Zierikzee is bijna weer bloot

ZIERIKZEE - Na maandenlang in de steigers te hebben gestaan, raakt de Dikke Toren in Zierikzee deze weken zijn ijzeren jasje beetje bij beetje weer kwijt. Nog even en dan is de monumentale toren weer in vol ornaat te bewonderen.

 • 21 Augustus 2019 om 12:39

Altijd dat gevoel van vrijheid op Langeland

Iedereen heeft wel een foto waar een verhaal achter zit. Dat verhaal tekenen wij graag op. Vandaag vertelt Cees Snijders uit Burgh-Haamstede over de foto die ’m áltijd een goed gevoel geeft.

 • 21 Augustus 2019 om 12:18

Motorrijder (22) verongelukt op Brouwersdam bij Scharendijke

SCHARENDIJKE - Een 22-jarige motorrijder uit 's-Heer Hendrikskinderen is dinsdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeluk op de Brouwersdam, net ten noorden van Scharendijke. Dat meldt de politie.

 • 20 Augustus 2019 om 22:06

De bodem onder Zierikzee zit nog vol onzichtbare schatten

ZIERIKZEE - Van een 1600 jaar oude Romeinse munt, tot een kapersknoop, luizenkammen en een vijftiende eeuwse gouden ringetje; in de bodem van Zierikzee zijn talloze historische schatten verborgen. De Archeologische Werkgroep Schouwen-Duiveland treedt met een expositie in de Noordhavenpoort voor het eerst naar buiten met haar bijzondere vondsten.

 • 20 Augustus 2019 om 18:30

Ongeveer zeventig graven gevonden bij de bieb van Bru

BRUINISSE - Rondom de bibliotheek van Bruinisse zijn bij archeologisch onderzoek ongeveer zeventig graven gevonden. Ze zijn afkomstig van het oude kerkhof dat volgens de gemeente tussen 1828 en 1894 in gebruik was.

 • 20 Augustus 2019 om 14:55

Houten stationsbank uit 1900 even terug in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - In de kerk van Brouwershaven wordt zaterdag een bijzonder object verwacht: de 3 meter brede houten stationsbank uit 1900.

 • 20 Augustus 2019 om 12:25

Tentoonstelling van Maartje Korstanje in de Bewaerschole

BURGH-HAAMSTEDE - Nico Out en Kees de Valk openen volgende week vrijdag een nieuwe tentoonstelling van Maartje Korstanje (Goes, 1982) in de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. Het is de vierde tentoonstelling in het tweejarige programma Op Drift! Veranderende Grenzen: meanderen tussen orde en chaos.

 • 20 Augustus 2019 om 12:13

Zesde Fjoertoer start aan noord-oostkant van Renesse

RENESSE - De zesde editie van de Fjoertoer Renesse op 14 september krijgt nieuwe startlocaties. ,,De exacte plek staat nog niet helemaal vast”, zegt organisator Bruno van der Hoek, ,,maar we beginnen dit keer helemaal aan de andere kant van Renesse. Meer in de richting van de Rampweg.”

 • 19 Augustus 2019 om 17:20
❌