[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020PZC - Schouwen Duiveland

Burgemeester doet beroep op goed fatsoen en gezond verstand bezoekers Zierikzee

ZIERIKZEE - ,,Laten we samen ons gezond verstand en fatsoen gebruiken, om ook de komende maanden door te komen.” Die oproep doet burgemeester Jack van der Hoek in een videoboodschap aan inwoners en ondernemers van Schouwen-Duiveland. Ook nu de coronamaatregelen landelijk weer iets zijn versoepeld, is het belangrijk ‘onverminderd alert te blijven’ en ‘alle maatregelen in acht te nemen’, aldus Van der Hoek.

 • 6 Juli 2020 om 16:24
Gisteren β€” 5 Juli 2020PZC - Schouwen Duiveland

Alarm voor wapen in Noordgouwe: kind (11) blijkt te spelen met balletjespistool

NOORDGOUWE - De politie is vanmiddag uitgerukt na een melding dat er in Noordgouwe een man met een wapen zou rondlopen. Het bleek te gaan om een kind van 11 met een balletjespistool.

 • 5 Juli 2020 om 16:54

Auto op zijn kop in de sloot in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Aan de Serooskerkeweg - N57 in Burgh-Haamstede is zondagmiddag een auto op zijn kop in de sloot beland. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt. Een inzittende raakte gewond.

 • 5 Juli 2020 om 14:54

Aanleg Silly Walk zebrapad in Zierikzee is secuur werkje

ZIERIKZEE - De voorbereidingen voor het zebrapad in 3D op het kunstenaarspleintje Montmaertre in Zierikzee zijn getroffen. Voor uitvoerend kunstenaar Inge de Groot een hele uitdaging. ,,Aan de kant mevrouw.”

 • 5 Juli 2020 om 13:59

Aanleg Silly Walk zebrapad is secuur werkje

ZIERIKZEE - De voorbereidingen voor het zebrapad in 3D op het kunstenaarspleintje Montmaertre in Zierikzee zijn getroffen. Voor uitvoerend kunstenaar Inge de Groot een hele uitdaging. ,,Aan de kant mevrouw.”

 • 5 Juli 2020 om 13:59

Gedeputeerde Anita Pijpelink neemt letterlijk een duik in het dossier Grevelingen

DEN OSSE - Zelden is het werk van gedeputeerde Anita Pijpelink (PvdA, water en natuur) zo spannend als afgelopen zaterdagmiddag. Onder water turend door haar roze duikbril, krijgt ze de schik van haar leven. ,,Ik dacht toch echt dat ik een slang zag, maar volgens de instructeur was het een paling."

 • 5 Juli 2020 om 11:58

Man bedreigt agenten met de dood bij aanhouding in Dreischor

DREISCHOR - Een 48-jarige inwoner van Dreischor heeft bij zijn aanhouding de dienstdoende agenten met de dood bedreigd. Ook trapte hij, terwijl hij geboeid was, één van de ruiten van een politiebusje stuk.

 • 5 Juli 2020 om 11:02
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Zilte klauwen pakken Bruinisse

Saskia Maaskant zet vissersdorp Bruinisse in de hoofdrol. In haar historische jeugdroman ‘Meerminnen verdrinken niet’ maken we de storm mee van september 1911: ‘De hemel scheurde open, de regen was als ijs’.

 • 4 Juli 2020 om 19:00

Bruenaars binne bikkels: seizoensafsluiting in de regen

BRUINISSE – Lang bleef het onduidelijk of de seizoensafsluiting van Bruse Boys doorging. Door die vermaledijde afstandsregel was de kantine geen optie. Dan maar op het terras in de regen gezamenlijk een biertje doen.

 • 4 Juli 2020 om 18:29

In Ouwerkerk begint het weer te bruisen

OUWERKERK - Het beheer van het dorpshuis aan de Ring in Ouwerkerk komt vanaf aanstaande vrijdag in de handen te liggen van Lineke Rieteco. Samen met haar dochter Stèphanie Fennet en Thea Vaane gaat ze zorgen dat het dorp weer volop activiteiten heeft.

 • 4 Juli 2020 om 12:00

β€˜In de sloppenwijk had ik de mooiste tijd’: Pater Thaddy is na reis van dertig jaar terug in Zeeland

GOES - Als z’n visum niet was verlopen, woonde hij waarschijnlijk nog in een krottenwijk in India. Dat land is hem lief. Maar Varanasi is Burgh-Haamstede geworden. Thaddeus de Deckere is de nieuwe priester voor katholiek Zeeland boven de Westerschelde. Hij heeft daar zin in. ,,Ik kan overal gelukkig zijn.”

 • 4 Juli 2020 om 10:00

Speedgebruik op Goeree-Overflakkee groter dan in Barcelona en Parijs

Het speedgebruik op Goeree-Overflakkee is schrikbarend hoog. Zelfs Europese steden als Amsterdam, Barcelona en Parijs blijven achter bij het Zuid-Hollandse eiland.

 • 3 Juli 2020 om 18:34

BOEi kan Napoleonschuur voor 1 euro kopen en restauratieplan uitwerken

SCHARENDIJKE - Eén euro. Meer hoeft de gemeente niet te hebben voor de Napoleonschuur in Scharendijke. De landelijke stichting BOEi wil het pand voor dat bedrag overnemen en aansluitend onderzoeken hoe het zwaar vervallen monument valt te restaureren om een nieuwe bestemming te geven.

 • 3 Juli 2020 om 17:46

Zieke mensen kunnen voor een appel en een peer even uitpuffen in de pipowagen van Sophie

WESTENSCHOUWEN - Een ‘flamboyant geheel van vruchten’, in de woorden van kunstenaar Vincent Krans, als blijvende herinnering aan fruitgaardvereniging De Proeftuin. Het bronzen beeld pal tegenover de pipowagen waar prinses Beatrix in 1953 en 1954 heeft gelogeerd, werd vrijdag feestelijk onthuld.

 • 3 Juli 2020 om 16:43

Dit zijn de gedecoreerden in Zeeland van 2020

MIDDELBURG - Ze hebben er wat langer op moeten wachten, maar tientallen inwoners van Zeeland hebben deze week dan toch hun koninklijke onderscheiding gekregen. Hier vindt u een overzicht van de gedecoreerden.

 • 3 Juli 2020 om 16:41

Film by the Sea trekt Zeeland in

VLISSINGEN - Film by the Sea door het jaar trekt Zeeland in. Vanaf deze maand zijn de wekelijkse voorpremières niet alleen in Vlissingen en Terneuzen, maar ook in Middelburg, Zierikzee, Goes en Oostburg.

 • 3 Juli 2020 om 15:49

Spuisluis Grevelingendam blijft dicht, Rijkswaterstaat zoekt eigenaar voor testcentrum getijdenenergie

BRUINISSE - De Flakkeese Spuisluis in de Grevelingendam blijft nog zeker een jaar dicht. ,,Het kan ook zomaar 2022 worden voor we weer kunnen spuien", zegt woordvoerder Anneloes Lockefeer van Rijkswaterstaat.

 • 3 Juli 2020 om 13:10

Voor Γ©cht Mexicaans eten ga je naar Renesse: β€˜Dit gaat buiten de gebaande paden’

RENESSE - Zuur, pittig, kruidig, zacht, het past allemaal bij de Texaans-Mexicaanse keuken. ,,We maken gerechten die je thuis niet voor elkaar krijgt”, zegt Ray Davila van The Green Parrot in Renesse. Voor hun spareribs springen ze tot in Utrecht in de auto.

 • 3 Juli 2020 om 13:00

Wethouder Cees van den Bos (SGP) van Schouwen-Duiveland wordt nieuwe burgemeester van Urk

URK - Cees van den Bos (SGP) uit Bruinisse wordt de nieuwe burgemeester van Urk. Dat heeft de vertrouwenscommissie bekend gemaakt na een besloten vergadering van de gemeenteraad in Urk. De 40-jarige Van den Bos is sinds 2014 wethouder sociale zaken op Schouwen-Duiveland.

 • 2 Juli 2020 om 19:50

Regioschool in Burgh-Haamstede is onbespreekbaar voor basisschool Renesse

RENESSE - De medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Stapelhof in Renesse legt een bom onder de vorming van een regioschool op Schouwen. Die moet op een centrale locatie tussen Burgh-Haamstede en Scharendijke komen, zo wordt in een brief aan de gemeenteraad als keiharde voorwaarde gesteld.

 • 2 Juli 2020 om 18:32
❌