[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPZC - Schouwen Duiveland

De Rederijkers duiken in het jaar 1974: β€˜Abortus en feminisme leidden toen nog tot felle discussies’

ZIERIKZEE - Met de nieuwe productie Vuurdoop duiken De Rederijkers Zierikzee in de perikelen die specifiek het jaar 1974 kenmerken. Voorzitter Paula Schiettekatte en productieleider Nelleke Tamerus blikken vooruit op de uitdaging die dit theatergezelschap hiermee aangaat.

 • 19 Juli 2019 om 17:35

Gratis ijs in ruil voor een zakje afval op het strand bij de Brouwersdam

SCHARENDIJKE - De gemeente Schouwen-Duiveland zet samen met Perry’s Beachclub en Habo Hoveniers een nieuw wapen in om het strand in de oksel van de Brouwersdam afvalvrij te houden: ijs.

 • 19 Juli 2019 om 15:06

Jongerencamping Duinhoeve bij Nieuw-Haamstede verandert in luxe villapark

NIEUW-HAAMSTEDE - De jongerenhoek van camping De Duinhoeve bij Nieuw-Haamstede wordt omgebouwd tot een duinlandschap met 66 huisjes.

 • 19 Juli 2019 om 13:35

Praten over dorpsvisie Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - De dorpsvisie Burgh-Haamstede is klaar. Wie wil kan er over in gesprek met leden van de dorpsraad.

 • 19 Juli 2019 om 07:30

Koninklijke onderscheidingen voor Lianne en Herman Holty

ZIERIKZEE - Lianne Holty-van der Wekken en haar man Herman Holty zijn donderdag onderscheiden tot respectievelijk Ridder en Lid in de Orde van Oranje-Naussau. De bijhorende versierselen werden tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in Zierikzee opgespeld en overhandigd door burgemeester Gerard Rabelink.

 • 18 Juli 2019 om 22:12

Dit is Miss Visserij 2019 (Γ©n officier bij de Koninklijke Marine): β€˜Bru is tuus’

BRUINISSE - Ze staat al jarenlang hoog in de poll, maar nu is ze het écht geworden. Lisa de Waal (27) is donderdag bij de start van de Visserijdagen in Bruinisse uitgeroepen tot Miss Visserij 2019. Een gelegenheid die ze aangreep om de vissers een hart onder de riem te steken. ,,We worstelen, maar we komen áltijd weer boven."

 • 18 Juli 2019 om 22:08

Dikke Toren in Zierikzee ziet door restauratie 70.000 bezoekers aan zich voorbijgaan

ZIERIKZEE - De Dikke Toren in Zierikzee is dit jaar al zo'n zeventigduizend bezoekers misgelopen. Ongeveer tien procent betaalt doorgaans ook om boven van het uitzicht te mogen genieten, aldus torenwachter Hans Baris. Vanwege de restauratie kan dat nu niet.

 • 18 Juli 2019 om 15:35

Zeeuwse sonnettenkrans is nu ook te lezen in het Duits

ELLEMEET - Super, vond de Duitse Ilona Venghaus de sonnetten die tussen Ellemeet en het strand op grote plexiglazen platen staan afgedrukt. Maar wel een beetje jammer dat Duitse gasten ze niet altijd kunnen lezen.

 • 18 Juli 2019 om 12:56

Zeeuwse muzikale Jonge Wolven strijden tijdens Gentse Feesten

GENT - De Gentse Feesten, een van de grootste culturele festivals in Europa, dit jaar van 19 tot en met 28 juli, biedt met het project Jonge Wolven achttien bands een geweldige uitdaging. De Zeeuwse deelnemers zijn Femke Bun, De Hobbyisten, Smelly Kitchen en de band AAD, die morgenavond om 18.30 uur de aftrap verricht.

 • 18 Juli 2019 om 12:00

Beleef Zonnemaire wordt intiemer feestje

ZONNEMAIRE - De vierde editie van Beleef Zonnemaire op 27 juli is wat kleiner van opzet dan voorgaande jaren.

 • 18 Juli 2019 om 11:51

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk haalt 50.000ste bezoeker binnen

OUWERKERK Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft woensdag de 50.000ste bezoeker van dit jaar ontvangen.

 • 18 Juli 2019 om 11:11

β€˜Falen gemeente bij Sportcentrum zal moeilijk te achterhalen zijn’

BURGH-HAAMSTEDE - Het is een stevig verwijt waarmee de eigenaren van Resort Haamstede de voormalige gemeente Westerschouwen dinsdagavond om de oren sloeg. Bij de bouw van sportcentrum Westerschouwen is het gemeentelijk toezicht tekort geschoten. Terechte kritiek? ,,Geen idee", zegt wethouder Jacqueline van Burg. ,,Daar zouden we diep, diep voor in de archieven moeten duiken.”

 • 18 Juli 2019 om 08:00

Een huis vol visite tijdens de Burenborrel van Buzee

ZIERIKZEE - Nel Verheij (derde van links) woont er nog niet eens, maar toch had ze woensdag al een huis vol visite.

 • 17 Juli 2019 om 22:47

Simpele rand van zand doet wonderen op strand van Ouwerkerk

OUWERKERK - Het schoonhouden van het strandje Ouwerkerk was altijd een zware dobber. Tot voor kort. Een simpele rand zand lijkt voldoende om zeewier en andere troep van het strand te weren.

 • 17 Juli 2019 om 14:56

β€˜Als je het dak van sportcentrum Westerschouwen zo zou laten, komt het een keer naar beneden’

BURGH-HAAMSTEDE - De vraag is niet óf maar wanneer het dak van de hallen van sportcentrum Westerschouwen zou zijn ingestort. De bouwers en toenmalige gemeente Westerschouwen, verantwoordelijk voor het toezicht, hebben met mensenlevens gespeeld, aldus de huidige eigenaren van het complex.

 • 16 Juli 2019 om 22:55

Eigenaren Sportcentrum Westerschouwen: β€˜Bouwers en toenmalige gemeente hebben met mensenlevens gespeeld’

BURGH-HAAMSTEDE - De vraag is niet óf maar wanneer het dak van de hallen van sportcentrum Westerschouwen zou zijn ingestort. De bouwers en toenmalige gemeente Westerschouwen, verantwoordelijk voor het toezicht, hebben met mensenlevens gespeeld, aldus de huidige eigenaren van het complex.

 • 16 Juli 2019 om 22:55

Iets meer betalen voor de bloemkool maakt de wereld biodivers en kleurig

NIEUWERKERK - Als iedereen bereid is een paar centen meer te betalen voor z’n bloemkool dan is de eerste stap naar een meer biodiverse wereld snel gezet. Een mooiere wereld ook. Dat laten de akkerranden die op Schouwen-Duiveland tot bloei komen wel zien

 • 17 Juli 2019 om 21:45

N-rijkswegen in zomerend Zeeland voortaan 's nachts dicht voor maaien van bermen

ZIERIKZEE - De bermen langs de N-rijkswegen in Zeeland worden tijdens het toeristenseizoen niet meer overdag gemaaid. Rijkswaterstaat wil zo de hinder op de drukke wegen tot het minimum beperken. ,,En bovenal is het veiliger”, zegt woordvoerder Edwin de Feijter.

 • 16 Juli 2019 om 17:14

Circus Renz International strijkt weer neer in Renesse

RENESSE - Het circus is weer in het dorp! Renz International heeft z'n tenten opgeslagen aan de rand van Renesse. Vanavond om zeven uur begint de eerste van zes shows die tot en met zondag worden gegeven.

 • 16 Juli 2019 om 10:54

Steef bereikt Zeeland op haar afvaltocht langs de Noordzeekust: β€˜Zandvoort was het smerigst’

SCHARENDIJKE - Steef de Ruijter loopt met grijpstok, afvalzak en rugtas van Den Helder naar Cadzand-Bad. Langs de vloedlijn van het Noordzeestrand ruimt de Wageningse zoveel mogelijk rommel op. Haar queeste zit er bijna op. Maandag stapte ze via de Brouwersdam Zeeland binnen voor de laatste etappes.

 • 15 Juli 2019 om 20:33
❌