[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017PZC - Schouwen Duiveland

Onbijt en lunch aan de voet van de Zeelandbrug

ZIERIKZEE - Restaurant Wendy's aan de Zeelandbrug  opent woensdag de deuren. Om klokslag 6 uur, voor passanten met trek in een goed ontbijt. ,,Ik heb geen idee of dat zinvol is", zegt exploitant Wim Veerhoek. ,,Maar er komt  hier rond dat tijdstip al zo verschrikkelijk veel verkeer langs. En stoppen de meesten niet, dan schuiven we de openingstijd later gewoon een uurtje door. Dat moet de praktijk even uitwijzen."

 • 25 September 2017 om 16:11

Frietbakker bij duikstek Den Osse wil iemands leven kunnen redden

DEN OSSE - Het ging nét goed zondag. Dankzij het zuurstofapparaat van een andere groep duikers. Nu weet Sander Cretier het zeker: hij wil ook zo'n apparaat bij zijn cafetaria in Den Osse.

 • 25 September 2017 om 16:08

Sportcentrum Westerschouwen in de verkoop

BURGH-HAAMSTEDE - Sportcentrum Westerschouwen wordt verkocht. De Stichting Renesse wil af van de al jaren verliesgevende voorziening. Niet eens zo zeer omdat er jaarlijks geld bij moet om de accommodatie open te houden, zegt voorzitter Hans Simons. Maar vooral omdat het exploiteren van een sportcentrum eigenlijk geen taak is die bij de stichting past.

 • 25 September 2017 om 16:03
Gisteren β€” 24 September 2017PZC - Schouwen Duiveland

Burendag is leuk maar ook erg nuttig

NOORDGOUWE - 's Ochtends trekt iedereen het dorp uit. En 's avonds rent iedereen linea recta naar huis terug. Op een dorp als Noordgouwe, waar niets meer is, moet je zelf iets doen om de boel bruisend te houden. Zoals het vieren van Burendag.

 • 24 September 2017 om 21:58

Psalmenestafette is ontdekkingstocht

ZIERIKZEE - Een dag lang galmden zaterdag psalmen door vijf kerkgebouwen in Zierikzee. Organisten Mar van der Veer, Rinus Verhage en Marien Stouten voerden - elkaar uur na uur aflossend - alle 150 psalmen achter elkaar uit.

 • 24 September 2017 om 19:55

Duikers in de problemen bij Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Twee duikers zijn zondagmiddag bij Brouwershaven in de problemen gekomen. Dat meldt HV Zeeland. Een van de twee raakte onder water in paniek en ging te snel naar boven. Zijn maatje voelde zich ook niet goed. Twee ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen.

 • 24 September 2017 om 19:33

Fjoertoer zet Renesse in ander licht

RENESSE - Lichtprojecties. Lichtobjecten. En een ontelbaar aantal kaarsjes en vuurkorven. De Fjoertoer zette Renesse zaterdagavond in een heel ander licht. 

 • 24 September 2017 om 11:47

Brand in woning Noordgouwe

NOORDGOUWE - In een woning aan de Kloosterweg in Noordgouwe is zaterdagavond brand uitgebroken. Daarbij kwam heel wat rook vrij. Niemand raakte gewond. Dat meldt HV Zeeland.

 • 24 September 2017 om 08:33
OuderPZC - Schouwen Duiveland

Technische snufjes bij open dag Bouwdokken

NEELTJE JANS - Een rotorblad van 65 meter lang, afgewerkt met allemaal haaienvinnetjes op de rand. Het is een manier om windturbines stiller te maken. Het stikte zaterdag van de technische bijzonderheden bij de open dag van Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans. 

 • 23 September 2017 om 19:35

Fjoertoer in Renesse warmt op

RENESSE - Rond de 3300 blauwe rugtasjes zwerven in en om Renesse. Daar kunnen in het centrum al de hele zaterdagmiddag de startpakketten voor de Fjoertoer Renesse worden opgehaald.

 • 23 September 2017 om 18:18

Hoornaar duikt ook elders in Dreischor op

DREISCHOR - Aan de Bogerdweg in Dreischor zijn zaterdag meer exemplaren van de Aziatische hoornaar gesignaleerd. Imkers Rudolf en Sandra Fontein Hubregtse van Bij-Verdienste uit Zierikzee hebben er een bijenvolk staan, waar de hoornaars zich aan te goed deden.

 • 23 September 2017 om 18:15

28 buitenboordmotoren gestolen bij Den Osse en Burghsluis

BROUWERSHAVEN - Uit een container bij jachthaven Den Osse bij Brouwershaven zijn donderdag twintig buitenboordmotoren gestolen. De container was opengebroken. Een week eerder zijn er ook zo'n acht buitenboordmotoren en zes vouwfietsen gestolen bij de jachthaven Burgssluis. 

 • 23 September 2017 om 10:44

Literaire middag in Ellemeet

ELLEMEET - Liefhebbers van dichten en gedichten kunnen zaterdag 14 oktober hun hart ophalen bij strandpaviljoen Corazon in Ellemeet. 

 • 22 September 2017 om 18:43

Aziatische hoornaar van Dreischor in Vroege Vogels

DREISCHOR - Het programma Vroege Vogels besteedt zondagochtend (Radio 1, 7.00 - 10.00 uur) aandacht aan de Aziatische hoornaar in Dreischor. 

 • 22 September 2017 om 17:44

RepaircafΓ© Zierikzee waaiert wellicht uit naar Westhoek en Bruinisse

ZIERIKZEE - Het repaircafé in Zierikzee is zo'n succes dat de initiatiefnemer het project wil uitbreiden naar de Westhoek. Ook Bruinisse lonkt.

 • 22 September 2017 om 16:20

Flexibel contract voor Schouwen-Duivelandse dorpshuizen

ZIERIKZEE - Heel tevreden is wethouder Jacqueline van Burg met het nieuwe huurcontract van woningcorporatie Zeeuwland. Ze moet weliswaar wat meer huur betalen voor de dorpshuizen, maar ze kan er ook van af als een dorpshuis niet wordt gebruikt. 

 • 22 September 2017 om 16:08

Akkoord over ecolodges Zonnemaire

ZONNEMAIRE - Campinghouder Niek Delst en de gemeente zijn het eens geworden over de wijze van exploiteren van vijftig ecolodges aan de Rietdijk in Zonnemaire. Het plan ligt vanaf 2 oktober ter inzage. 

 • 22 September 2017 om 14:09

Duizendste geldautomaat YourCash in Renesse

RENESSE - YourCash heeft haar 1000ste geldautomaat in Nederland geplaatst in Feestcafé De Zoom in Renesse. 

 • 22 September 2017 om 11:39

Nog even vol gas voor marathon KiKa

DREISCHOR - Christianne van de Velde (28) uit Dreischor was net bevallen van haar jongste dochter toen ze iets las over Run for KiKa en de marathon in New York. Zonder ook maar ooit te hebben hard gelopen, en met twee jonge dochters (nu 4 en 1 jaar) én een man met onregelmatige werktijden aan haar zijde, sprong ze in het diepe. Met nog 45 dagen te gaan, moet ze nog even vol gas. En probeert ze zelfs nog wat geld binnen te harken.

 • 22 September 2017 om 09:00

Chillen in het dorpshuis Zonnemaire

ZONNEMAIRE - Bij dorpshuis de Maire in Zonnemaire wordt zaterdag een jongerenavond gehouden. 

 • 21 September 2017 om 20:35
❌