[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018PZC - Bevelanden

Welk graf in Kapelle hoort bij neergestorte piloot Samery en welk bij schutter Le Maresquier? DNA van hun zussen geeft na 79 jaar uitsluitsel

KAPELLE - Twee naamloos begraven Franse militairen krijgen binnenkort een naam op hun graf. Dinsdagmorgen zijn de stoffelijke overschotten opgegraven op de Franse militaire begraafplaats in Kapelle. Met DNA zal gekeken worden wie nu precies wie is.

 • 11 December 2018 om 15:39

Koperdief op heterdaad betrapt op bouwterrein Goes

GOES - Een 46-jarige man uit Goes is afgelopen nacht in de Beukenstraat in Goes aangehouden op verdenking van koperdiefstal op een bouwterrein aan de Iepenstraat/Meidoornstraat.

 • 11 December 2018 om 14:36

Vanuit de tunnel naar Terneuzen? Tot en met donderdag omrijden!

TERNEUZEN - Automobilisten die vanuit de Westerscheldetunnel naar het centrum van Terneuzen willen rijden, moeten overdag een flinke omweg maken.

 • 10 December 2018 om 14:54

Kerk Schore niet langer te koop vanwege commotie: 2 kerkenraadsleden stappen op

SCHORE - De kerk van Schore staat niet langer te koop. De kerkenraad van de hervormde gemeente Hansweert-Schore heeft besloten alleen de kerk in Hansweert nog voor verkoop aan te bieden.

 • 11 December 2018 om 07:00

ISD geΓ«ist voor incidentje op Stationsplein in Goes

MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.

 • 10 December 2018 om 23:36
Gisteren β€” 10 December 2018PZC - Bevelanden

Oranje boven bij nieuwe Coop-supermarkt in 's-Gravenpolder

'S-GRAVENPOLDER - Het is oranje-boven in 's-Gravenpolder. Maandagavond opende daar de eerste Bevelandse Coop-supermarkt de deuren. Aan het Klimopplein heeft het groen van de Emté in twee weken tijd plaats gemaakt voor het oranje van Coop.

 • 10 December 2018 om 21:05

Goese Mediatoren weer in kerstsferen

GOES - De grootste ‘kerstboom’ van Zeeland brandt weer. StichtLicht heeft vorige week de speciale verlichting in de Goese mediatoren ontstoken. Die blijft branden tot 6 januari.

 • 10 December 2018 om 18:44

Oranje Fonds geeft zeven mille voor nieuwe vloer in wijkgebouw Goes-West

GOES - In wijkgebouw De Westkant in Goes-West ligt binnenkort een mooie nieuwe vloer. Het Oranje Fonds stelt er zevenduizend euro voor beschikbaar.

 • 10 December 2018 om 17:47

Goese boekwinkels willen weer boeken uitdelen op basisscholen

GOES - De Goese boekwinkels Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes hopen het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman binnenkort te kunnen uitdelen op basisscholen.

 • 10 December 2018 om 17:14

Onderzoek naar aanpak afslag Yerseke duurt nog half jaar

KRUININGEN - Stoplichten, een rotonde of toch een andere oplossing? Pas halverwege volgend jaar wordt duidelijk hoe het kruispunt van de afslag Yerseke met de Oude Rijksweg bij Kruiningen het best kan worden aangepakt.

 • 10 December 2018 om 16:49

β€˜Stop zuupe’ gaat zich ook op andere verslavingen voor Reimerswaalse jeugd richten

KRUININGEN - De Reimerswaalse werkgroep alcohol en jeugd ‘stop zuupe’ gaat vanaf volgend jaar verder onder de naam ‘jeugd en genotmiddelen’. De gemeente heeft hiervoor gekozen omdat de werkgroep zich ook al richtte op andere verslavingen, zoals energydrinks.

 • 10 December 2018 om 15:31

D66 pleit ook op Walcheren voor onafhankelijk onderzoek naar één gemeente

MIDDELBURG - Nu hun partijgenoot Levien de Putter in Borsele heeft voorgesteld om zijn gemeente samen te voegen met het burgemeesterloze Kapelle, is herindeling ook voor de Walcherse D66’ers weer actueel. Zij pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de voor- en nadelen van één gemeente Walcheren.

 • 10 December 2018 om 13:27

Krabbendijke geeft gul voor vreugdevuur

KRABBENDIJKE - Ruim negentig Krabbendijkenaren hebben samen meer dan tweeduizend euro opgebracht om het vreugdevuur in de nieuwjaarsnacht nieuw leven in te blazen.

 • 10 December 2018 om 12:21

Tienduizend euro voor redding van kunstwerk uit GAK-gebouw in Goes is binnen

GOES - Het is gelukt om tienduizend euro bijeen te krijgen voor de redding van het kunstwerk van Elsa Westland uit het te slopen GAK-gebouw in Goes. Zondagavond, net voor de termijn van de crowdfundingactie afliep, is het streefbedrag gehaald.

 • 10 December 2018 om 07:58
OuderPZC - Bevelanden

Gitarist Julio Melio uit Heinkenszand dook voor nieuw album niet meer de studio in

HEINKENSZAND - Gitarist Julio Melio uit Heinkenszand is eigenlijk altijd wel bezig met het maken van nieuwe muziek, maar afgelopen zomer ging hij er weer eens goed voor zitten. Het resultaat presenteerde hij zondag in Muziekpodium Razzmatazz in Oost-Souburg.

 • 9 December 2018 om 19:34

Sigaretten maken plaats voor kunstwerkjes in automaat in Goes

GOES - Een kunstwerkje voor vier euro. Bij boekhandel De Koperen Tuin in Goes kan het nu uit een oude sigarettenautomaat worden gehaald.

 • 9 December 2018 om 14:16

Tweetal uit Colijnsplaat opgepakt wegens mishandeling

GOES - Op de Grote Markt en Goes hebben agenten twee mannen uit Colijnsplaat opgepakt. Ze worden verdacht van mishandeling.

 • 9 December 2018 om 11:31

Gratis ID-kaart voor jongeren uit arme gezinnen in Borsele

HEINKENSZAND - Kinderen uit arme gezinnen hoeven in de gemeente Borsele binnenkort waarschijnlijk niet meer te betalen voor een identiteitskaart.

 • 9 December 2018 om 13:07

Hoe een voetbalkooi de saamhorigheid in de Goese Polder vergrootte

GOES - ‘Moet dat nou?’, dachten omwonenden, toen er plannen lagen om een voetbalkooi in de Goese Polder te vernieuwen. Achteraf blijkt het juist voor saamhorigheid te hebben gezorgd.

 • 9 December 2018 om 10:21

Achter de schermen: Bruidsjurk om in te stralen

KAPELLE Zodra je door de deur van Verliefd BruidsCouture in Kapelle komt, lijkt het of je een sprookje binnenstapt. Een schattige boutique waar alles tot in detail is verzorgd. De boutique mag dan schattig zijn, de jurken die in de zaak hangen zijn van grote klasse.

 • 8 December 2018 om 20:00
❌