[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019PZC - Bevelanden

Gehucht heeft na theetuin nu ook kapsalon. β€˜Vlake ligt eigenlijk heel centraal’

VLAKE - Het is feest in Vlake. Het gehucht langs het Kanaal door Zuid-Beveland is na de theetuin van Zorghoeve Seqoiahof een middenstander rijker: Janine’s Hairstyling.

 • 19 Augustus 2019 om 19:51

Vernieuwing van het ziekenhuis in Goes is weer een stapje verder

GOES - Een endoscopisch onderzoek van maag, darm of longen is al geen pretje. Maar als je dan ook nog veel moet wachten en van afdeling naar afdeling moet, wordt het écht vervelend. Dat is nu voorbij. In het Adrz in Goes is een nieuwe Scopie behandelafdeling. Die maakt het verblijf voor patiënten en het werken voor het personeel een stuk aangenamer.

 • 19 Augustus 2019 om 19:00

Zanger Alwin onthaalt fans thuis als vips

HOEDEKENSKERKE - Voor het derde jaar op rij ontvangt zanger Alwin Rennen zijn fans thuis in Hoedekenskerke. Dat gebeurt zaterdag 31 augustus, van 14.00 tot 16.00 uur. Deze keer pakt hij extra groot uit.

 • 19 Augustus 2019 om 17:41

Zware botsing op Deltaweg veroorzaakt doordat Duitse automobilist op verkeerde weghelft belandde

VLISSINGEN - De zware aanrijding op de Deltaweg bij Wilhelminadorp, waarbij afgelopen donderdag zestien mensen gewond raakten, is veroorzaakt doordat een Duitse automobilist op de verkeerde weghelft belandde. In totaal vier auto’s kwamen daarna met elkaar in botsing.

 • 19 Augustus 2019 om 17:30

Deelauto geeft dorpsbewoners vrijheid terug

WOLPHAARTSDIJK - In Wolphaartsdijk rijden in 2020 vier deelauto's rond. De ‘dorpsauto’ moet een oplossing bieden voor het gebrekkige openbaar vervoer.

 • 19 Augustus 2019 om 17:18

Geen nieuw nest van bontbekplevier bij Kattendijke, gemeente kan weer zeewier opruimen

KATTENDIJKE - De bontbekplevier is de afgelopen weken niet meer gaan broeden op het strandje bij Kattendijke. Dat betekent dat de gemeente indien nodig het zeewier weer kan opruimen.

 • 19 Augustus 2019 om 16:47

Stoomtrein en zorgboerderij zoeken stemmen om geld te krijgen uit ANWB-fonds

GOES - De Stoomtrein Goes-Borsele wil het oude seinhuisje uit Middelburg in volle glorie herstellen door er weer een buitentrap aan te laten bouwen. Om dat te kunnen betalen is de hoop gevestigd op een bijdrage uit het ANWB-fonds, dat per provincie 10.000 euro schenkt aan een bijzonder project.

 • 19 Augustus 2019 om 14:02
Gisteren β€” 18 Augustus 2019PZC - Bevelanden

Vaste recreanten Stelleplas blij met aanpak illegale bewoners

HEINKENSZAND - ,,Er kan niet genoeg worden gecontroleerd op camping Stelleplas.” Dat zegt Willem Joosse uit Vlissingen. Als vaste recreant op het park in Heinkenszand vindt hij het fijn dat de gemeente Borsele sinds dit jaar streng optreedt tegen illegale bewoning en arbeidsmigranten. ,,We willen hier geen camping Oranje.”

 • 18 Augustus 2019 om 22:39

Landingsterrein Baarland overspoeld met bezoekers Highland Games

BAARLAND - De Highland Games by the Sea trokken zondagmiddag vele duizenden bezoekers. Vanuit alle hoeken van Zeeland kwamen belangstellenden naar Baarland om te kijken naar de sterke mannen en vrouwen.

 • 18 Augustus 2019 om 19:45

Man aangehouden na vechtpartij in Goes

GOES - Een 33-jarige man is zaterdagavond aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling na een vechtpartij op de Klaphekkeweg in Goes. De aangehouden man raakte bij het gevecht ook zelf gewond.

 • 18 Augustus 2019 om 14:10

Neergeschoten man (53) in Kortgene is bekende van politie

KORTGENE - De politie heeft zaterdagavond meerdere schoten gelost bij de aanhouding van een 53-jarige man uit Kortgene. De verdachte werd in zijn been geraakt en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is een bekende van de politie.

 • 17 Augustus 2019 om 23:42

Mosseldag maakt van Yerseke een drukbezocht multicultureel centrum

YERSEKE - Duizenden mosselliefhebbers trokken zaterdag weer naar Yerseke. Tijdens de jaarlijkse Mosseldag veranderde het Bevelandse vissersdorp voor één dag weer in een multicultureel mosselfestijn.

 • 18 Augustus 2019 om 11:06

Zeeuwse mosseldag in Hong Kong, zelfs het weer lijkt op Yerseke

HONG KONG - Met meer dan duizend deelnemers is zaterdag in de Hong Kong Yacht Club de grootste Zeeuwse mosselmaaltijd buiten Nederland georganiseerd. Dat gebeurde op de dag dat de Mosseldag in Yerseke duizenden bezoekers trok, onder wie een flink aantal Aziaten.

 • 18 Augustus 2019 om 09:50

Politie schiet man in been bij aanhouding in Kortgene

KORTGENE - De politie heeft zaterdagavond meerdere schoten gelost bij de aanhouding van een 53-jarige man uit Kortgene. De verdachte werd in zijn been geraakt en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is een bekende van de politie.

 • 17 Augustus 2019 om 23:42

Man in been geschoten tijdens aanhouding in Kortgene

KORTGENE - De politie heeft zaterdagavond tijdens een aanhouding in Kortgene een man in zijn been geschoten. Dat gebeurde rond 21.45 uur in de Burgemeester Snellestraat.

 • 17 Augustus 2019 om 23:42
OuderPZC - Bevelanden

Vliegende kinderburgemeester op Kinderstad in Goes

GOES - De installatie van het nieuwe kindercollege en een binnenstad vol kinderactiviteiten. In Goes waren zaterdag de kinderen de baas tijdens Goes Kinderstad.

 • 17 Augustus 2019 om 21:50

Laatste wens van Schotse veteraan vervuld: oorlogsplunje naar Bevrijdingsmuseum gebracht

NIEUWDORP - De koffer heeft bijna zestig jaar op zolder gelegen. Maar zaterdag vervulde Colin MacMillan uit het Schotse Darvel de laatste wens van zijn stiefvader Jim Anderson door diens soldatenplunje af te leveren bij het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

 • 17 Augustus 2019 om 20:07

Kees Traas is de drijvende kracht achter het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp: β€˜Dit museum is straks van ons allemaal’

NIEUWDORP - Zo’n dertig jaar geleden begon Kees Traas met zijn oorlogsmuseum in een schuur in Nieuwdorp. Eind oktober van dit jaar wordt het tot een spectaculair themapark uitgebreide Bevrijdingsmuseum Zeeland in gebruik genomen. Kees Traas: ,,Dit is mijn levenswerk.”

 • 17 Augustus 2019 om 20:00

Dahlia-koning Frans Sturm uit Heinkenszand benoemd tot Heer van Borsele

HEINKENSZAND - De ongekroonde dahlia-koning van Zeeland is zaterdag ‘gekroond’ tot Heer van Borsele. Frans Sturm uit Heinkenszand kreeg de onderscheiding met de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Gerben Dijksterhuis. Dat gebeurde tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van Sturms dahliakwekerij.

 • 17 Augustus 2019 om 17:45

Vrouw (18) uit Goes gewond bij verkeersruzie, automobilist gaat er vandoor

GOES - De politie is op zoek naar een automobilist die afgelopen donderdagmiddag is doorgereden nadat hij een achttienjarige fietster uit Goes had aangereden in de Nieuwstraat in Goes.

 • 17 Augustus 2019 om 14:35
❌