[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPZC - Bevelanden

Brief aan de koning levert Vijf is Genoeg wel antwoord op, maar geen steun

SINT-MAARTENSDIJK - Stel: je zit in een stichting die in actie komt tegen de uitbreidingsplannen van een windpark in de omgeving van Sint-Maartensdijk. Wie schrijf je dan een brief om steun te vragen? De koning! Die draagt immers de titel ‘Heer van Sint-Maartensdijk’.

 • 22 Augustus 2019 om 21:46

Nostalgie op vier wielen

Een Deux Chevaux, ofwel een Lelijke Eend, rijden is even wat anders dan in de moderne auto van nu. Je moet het vooral doen voor de beleving, niet voor de snelheid. Bij Eendverhuur Zeeland in Goes kun je kiezen uit een van de zeven Eendjes om mee op pad te gaan.

 • 22 Augustus 2019 om 20:30

Vrouwen bijna aangereden door trein in Krabbendijke. NS: 'Machinist erg geschrokken’

KRABBENDIJKE - Twee vrouwen zijn woensdag bij station Krabbendijke aan de dood ontsnapt nadat ze onder gesloten spoorwegbomen kropen terwijl er een intercity kwam aanrijden. De machinist is erg geschrokken, meldt de NS.

 • 22 Augustus 2019 om 18:24

Rijkswaterstaat: Postbrug bij Yerseke maar twee dagen dicht voor fietsers

YERSEKE - De Postbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland gaat geen zeven, maar twee dagen dicht voor fietsers.

 • 22 Augustus 2019 om 17:15

Goese Manda Heddema terug in boekenpanel van De Wereld Draait Door

GOES - Boekenverkoopster Manda Heddema uit Goes keert na een jaar afwezigheid terug in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Het huidige panel wordt vervangen, waardoor Margreet de Haan uit Vlissingen niet terugkomt.

 • 22 Augustus 2019 om 16:55

Borselse burgemeester Dijksterhuis int de tol alsof hij het al jaren doet

BORSSELE - ,,Goedemorgen! Dat is vijf euro. Wilt u ook een bonnetje?” Burgemeester Gerben Dijksterhuis zit achter de kassa bij de tolpoortjes alsof hij al jaren niets anders doet. ,,U wilt pinnen? Ga uw gang. Prettige dag.”

 • 22 Augustus 2019 om 15:45

Yerseke krijgt primeur met kant-en-klare huurhuizen van hout

YERSEKE - Aan de buitenkant lijkt het een doodnormaal rijtje van stenen huizen, maar schijn bedriegt. Het blok van zeven woningen dat over een paar maanden verrijst aan de Kakeldans in Yerseke is alles behalve traditioneel.

 • 22 Augustus 2019 om 15:00

Chauffeurs in Zierikzee en Kapelle betrapt op rijden onder invloed van drugs

ZIERIKZEE - De politie heeft gisteravond twee chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

 • 22 Augustus 2019 om 14:57

Noord-Beveland heeft er tien nieuwe jutbakken bij

WISSENKERKE - De grote schoonmaak aan de Oosterschelde-oevers van Noord-Beveland kan beginnen. De gemeente heeft deze week op tien plekken nieuwe jutbakken neergezet.

 • 22 Augustus 2019 om 14:04

36 mensen willen burgemeester van Noord-Beveland worden

WISSENKERKE - 23 mannen en 13 vrouwen willen graag burgemeester van Noord-Beveland worden. Dat heeft de provincie vandaag bekendgemaakt. De bedoeling is dat hij of zij in december wordt benoemd en geïnstalleerd.

 • 22 Augustus 2019 om 12:46

Winterreise: ondanks ellende gaat kunst verder

Na het succes van vorig jaar gaat de locatievoorstelling Winterreise dit jaar op herhaling in Fort Ellewoutsdijk, met opnieuw een beeldbepalende rol voor de Middelburgse kunstenaar Piet Dieleman.

 • 22 Augustus 2019 om 12:00

D66 Noord-Beveland start petitie tegen intensieve veehouderij: β€˜straks meer beesten dan inwoners op ons eiland’

GEERSDIJK - Wat heeft een gemeente die zichzelf bij toeristen aanprijst als ‘eindeloos eiland’ met vergezichten, rust en ruimte aan uitbreiding van intensieve veehouderij? De plaatselijke afdeling van D66 weet het antwoord wel: helemaal niets.

 • 22 Augustus 2019 om 10:51

ClaraThuis zoekt de perfecte foto over de laatste fase van het leven

Op de folder en de website van ClaraThuis staat nu al tweeënhalf jaar een foto van een roodborstje. Dat kan beter. Maar wat is een goede en originele foto voor een organisatie die ondersteuning biedt aan terminaal zieke mensen? Iedereen mag binnenkort proberen het perfecte plaatje te schieten.

 • 22 Augustus 2019 om 08:40

Wagen gemaakt, inwoners van Goes kunnen weer van hun plastic af

GOES - Inwoners van Goes kunnen donderdag hun zakjes met plastic afval weer naar de ondergrondse containers brengen. De tweede afvalwagen, waarmee de containers worden geleegd, is gemaakt.

 • 21 Augustus 2019 om 18:39

Zeelandbrug weer open voor verkeer na ongeval

COLIJNSPLAAT - De N256 tussen Goes en Zierikzee ter hoogte van de Zeelandbrug is aan het einde van de middag in beide richtingen afgesloten geweest door een ongeval. Twee bestelauto’s en personenauto botsten aan de kant van Colijnsplaat op elkaar. Er kwam wel een ambulance ter plaatse, maar niemand raakte gewond.

 • 21 Augustus 2019 om 17:37

Postbrug bij Yerseke week lang dicht voor β€˜gigantische klus’

YERSEKE - De Postbrug tussen Yerseke en Kapelle gaat over ruim twee weken zeven dagen en nachten dicht voor al het verkeer. De zogeheten slijtlaag wordt volledig vervangen, zodat het wegdek van de brug er weer tientallen jaren tegenaan kan. Rijkswaterstaat spreekt van een ‘gigantische klus’.

 • 21 Augustus 2019 om 16:40

Ondernemers in Borsele leren omgaan met dementie

HEINKENSZAND - Borsele traint ondernemers hoe ze het beste om kunnen gaan met klanten met dementie. Op deze manier wil Borsele bevorderen dat mensen met deze ziekte minder geïsoleerd raken en zo lang mogelijk zelf de boodschappen kunnen doen, naar de kapper gaan of zelf hun bankzaken regelen.

 • 21 Augustus 2019 om 14:15

Bakken voor plastic in Goes zitten overvol door kapotte ophaalwagen

GOES - Het blijft kwakkelen met het plastic afval in Goes. Doordat één van de twee afvalwagens kapot is, zitten de ondergrondse containers overvol. De gemeente vraagt mensen hun zakjes met plastic niet eerder dan vrijdag naar de containers te brengen.

 • 21 Augustus 2019 om 13:58

Yerseke heeft een nieuwe schaatsbaan

YERSEKE - Met een beetje geluk kunnen Yesenaren deze winter weer terecht op een ijsbaan in het eigen dorp. Het trapveldje aan de Jolstraat is -dankzij het idee van een buurtbewoner- onlangs omgevormd tot ijsbaan. Het is nu alleen nog wachten op een paar dagen vorst.

 • 21 Augustus 2019 om 12:31

Inval woning Kruiningen in verband met overval Hrieps: β€˜ik wilde nog open doen, maar dat mocht niet’

KRUININGEN - De politie heeft vanochtend om 06.00 uur een inval gedaan in een woning aan de Torricellistraat in Kruiningen. Dat gebeurde in verband met het lopende onderzoek naar de woningoverval in Grijpskerke van afgelopen mei, waarbij de volledige dagopbrengst van festival Hrieps werd meegenomen.

 • 21 Augustus 2019 om 08:18
❌