[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018PZC - Bevelanden

'We hebben zelfs een keer een stomazak gevonden'

COLIJNSPLAAT - Vriendinnen Kaat van Rosevelt en Sandra van Damme vinden het de normaalste zaak van de wereld dat zij met blote handen afval opruimen wat door anderen is achtergelaten.

 • 17 Januari 2018 om 07:00

Toch raadsleden op stembureaus in Reimerswaal

KRUININGEN - Reimerswaalse kiezers kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart toch een kandidaat-raadslid aantreffen achter de tafel in het stembureau. Een eerder besluit om deze mensen te weren, is door het college van B en W teruggedraaid.

 • 17 Januari 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 16 Januari 2018PZC - Bevelanden

Bredeweg wil nieuwe kerk bouwen aan de Zandweg in Kruiningen

KRUININGEN - De Vrije Gereformeerde Gemeente (VGG) wil een nieuwe kerk met 400 á 450 zitplaatsen bouwen aan de Zandweg in Kruiningen. Dat heeft wethouder Jaap Sinke (SGP, ruimtelijke ordening) van de gemeente Reimerswaal dinsdagavond bekendgemaakt aan de gemeenteraad.

 • 16 Januari 2018 om 21:44

Snoeibeurt voor blijvende populieren aan de Haagdijk in 's-Gravenpolder

'S-GRAVENPOLDER - Natuurmonumenten gaat zeer binnenkort een groot aantal populieren snoeien aan de Haagdijk in 's-Gravenpolder. Dat vloeit voort uit het besluit om honderd van deze bomen toch niet te rooien.

 • 16 Januari 2018 om 18:42

Nieuwbouw Lion Foods in Kapelle

KAPELLE - Fabrikant van krokant gebakken uitjes Lion Foods verhuist van Sint-Maartensdijk naar Kapelle. Op industrieterrein Smokkelhoek wordt een nieuwe fabriek gebouwd, nadat de vestiging in Sint-Maartensdijk in november afbrandde.

 • 16 Januari 2018 om 17:35

Alleen nog bouwen voor behoefte in Reimerswaal

KRUININGEN - De tijd dat projectontwikkelaars zonder al te veel bemoeienis van de gemeente hun gang konden gaan bij het bouwen van nieuwe woningen is voorbij. Dat zegt de Reimerswaalse wethouder Jaap Sinke. ,,We gaan voortaan meer dan in het verleden kijken of woningen wel passen bij de behoefte van een dorp.''

 • 16 Januari 2018 om 16:13

Schoonmaakactie strand krijgt vervolg bij de Kaloot

VLISSINGEN - Na de succesvolle schoonmaakactie op Neeltje Jans komen zaterdag vrijwilligers in actie om het strand bij de Kaloot bij Borssele op te schonen. Ook daar ligt het vol troep, aangespoeld na de zware storm van twee weken terug.

 • 16 Januari 2018 om 17:01

Wie is de mysterieuze schrikhekschrijver?

GOES - Het handschrift is altijd hetzelfde, het is steevast een zwarte stift en: afstand en richting kloppen ongeveer. Wie is toch de mysterieuze persoon die schrikhekken op de Bevelanden voorziet van richtingen en afstanden naar dorpen en zelfs buitenlandse steden?

 • 16 Januari 2018 om 13:25
OuderPZC - Bevelanden

Hobbyisten komen naar Klomppop

OVEZANDE - De organisatie van Klomppop heeft vijf bands aan het programma toegevoegd. De Hobbyisten, Dirk., Kennèh, Screw Houston en Rites zullen optreden tijdens het driedaagse festival.

 • 15 Januari 2018 om 22:56

Zanger Alwin wint Koos Alberts Award

HOEDEKENSKERKE - Alwin Rennen, de zingende makelaar uit Hoedekenskerke, heeft een Koos Alberts Award gewonnen.

 • 15 Januari 2018 om 19:44

Martine Traas grijpt naast Sky Radio-prijs 'een jaar lang gratis leven'

HILVERSUM - Een jaar lang gratis leven. Martine Traas uit Baarland maakte er kans op via een wedstrijd bij Sky Radio, maar greep maandag naast die prijs.

 • 15 Januari 2018 om 17:44

Bibliotheek Oosterschelde gaat boeken aan huis bezorgen

GOES - Leden van de Bibliotheek Oosterschelde kunnen voortaan ook boeken aan huis laten bezorgen.

 • 15 Januari 2018 om 17:41

Stavenisse doet er alles aan om haar kerk te kunnen restaureren

STAVENISSE - Het glazuur spat van de buitenmuren van de kerk. Met je duim kun je de glas-in-loodramen naar buiten duwen. En leg je je handen op de leien van de consistorie, dan breken ze.

 • 15 Januari 2018 om 17:14

Oude Manhuis aan de Zusterstraat in Goes wordt mogelijk een hotel

GOES - Het Oude Manhuis aan de Zusterstraat in Goes is verkocht. De nieuwe eigenaar, De Pagter Vastgoed uit Middelburg, onderzoekt de mogelijkheden om er een stadshotel van te maken.

 • 15 Januari 2018 om 13:56

RWS vervangt direct verdachte Nefit-ketel

GOES - Huurders van de Bevelandse woningcorporatie RWS hoeven zich geen zorgen te maken om mogelijk gevaarlijke cv-ketels van Nefit. Nadat het nieuws over de veiligheidsproblemen met Topline ketels uit de periode 2006-2009 naar buiten kwam, concludeerde RWS dat tien huurders een 'verdacht' apparaat in huis zouden kunnen hebben. Na controle, bleek dit slechts in één huis het geval te zijn. Uit voorzorg vervangt RWS deze ketel zo snel mogelijk.

 • 15 Januari 2018 om 10:12

Ouderenbonden helpen met noodgedwongen overstap naar digitale televisie

GOES - Ouderen die nu nog via de 'ouderwetse' kabel televisie kijken of radio luisteren en geen idee hebben hoe ze over moeten schakelen op digitale televisie, kunnen binnenkort terecht op een speciale voorlichtingsbijeenkomst.

 • 14 Januari 2018 om 18:58

Burgemeester Van Egmond roemt naastenliefde in Preek van de Leek

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond is onder de indruk van wat de talloze vrijwilligers voor een ander over hebben in de gemeente Reimerswaal. Dat bleek uit de Preek van de Leek, die de burgemeester van Reimerswaal zaterdag hield op de Nieuwjaarszang in Krabbendijke.

 • 14 Januari 2018 om 10:57

Vrachtwagen vol troep van Neeltje Jans gehaald

NEELTJE JANS - Zo'n 125 vrijwilligers hebben zaterdag een deel van Neeltje Jans opgeruimd. Na de storm van vorige week was er veel rotzooi aangespoeld. Vooral op het vogelstrandje nabij het Topshuis lag veel.

 • 13 Januari 2018 om 17:05

Plan in de maak voor kerken Pater Damiaanparochie

ZIERIKZEE - De gelovigen van de Pater Damiaanparochie zullen in de toekomst vaker de auto moeten pakken om naar een eucharistieviering te gaan. De parochie werkt aan een plan om de functies van de negen kerken te herzien.

 • 14 Januari 2018 om 13:20

Jeugd 's-Heer Hendrikskinderen wil vooral aandacht voor betaalbaar wonen

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Jonge inwoners van 's-Heer Hendrikskinderen wil best in hun dorp blijven wonen, maar dan moeten er wel meer betaalbare koop- en huurwoningen komen. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit het laatste 'Gesprek van de Eeuw'.

 • 14 Januari 2018 om 12:11
โŒ