[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020PZC - Bevelanden

Vanf juni ook in het weekend vier blauwe golven met pleziervaart op Kanaal door Walcheren

MIDDELBURG - De pleziervaart krijgt weer wat meer ruimte in Zeeland. In het Kanaal door Walcheren gaan bruggen en sluizen vanaf 1 juni ook in het weekend en op feestdagen vier keer per dag open. Sinds de coronacrisis was dat niet meer dan twee keer.

 • 26 Mei 2020 om 14:53
Gisteren β€” 25 Mei 2020PZC - Bevelanden

Goederenloods in Goes gooit het over een andere boeg: pannenkoeken en trapkarren

GOES - De Goederenloods in Goes gooit het over een andere boeg. Eigenaar Jonathan Kint vormt zijn zaak om tot een ‘pannenkoekenloods’. Met trapkarren kunnen de gasten straks bovendien een rit door Goes maken.

 • 25 Mei 2020 om 18:56

Zeeuwse advocaat: Vecht je coronaboete aan

KATTENDIJKE - Mensen die een boete krijgen wegens het overtreden van coronaregels, doen er verstandig aan daar verzet tegen in te stellen en vooral niet te betalen. Alleen op die manier kan een rechter toetsen of de boete wel had mogen worden opgelegd, betoogt advocaat Marco Vermeirssen uit Kattendijke.

 • 25 Mei 2020 om 17:57

β€˜Zeeuwen, vecht je coronaboete aan’

KATTENDIJKE - Zeeuwen die een boete krijgen wegens het overtreden van coronaregels, doen er verstandig aan daar verzet tegen in te stellen en vooral niet te betalen. Alleen op die manier kan een rechter toetsen of de boete wel had mogen worden opgelegd, betoogt advocaat Marco Vermeirssen uit Kattendijke.

 • 25 Mei 2020 om 17:57

Beeldbellen was geen optie voor de blinde Corrie; vandaag mocht dochter Matty eindelijk weer op bezoek

KAPELLE - Zeven weken lang kreeg de 87-jarige Corrie Tholenaar in het Kapelse zorgcentrum Cederhof geen bezoek over de vloer. Voor iemand die blind is, viel dat isolement extra zwaar. Vandaag mocht dochter Matty Sonke haar moeder eindelijk weer op haar kamer bezoeken. Matty: ,,Ondanks het mondkapje dat ik moest dragen, was het een verademing. We waren allebei ontzettend blij dat we zo dicht bij elkaar konden zijn.”

 • 25 Mei 2020 om 17:01

Bouw vakantiehuizen Wolphaartsdijk begint: β€˜Juist nu willen mensen een huisje in de buurt’

WOLPHAARTSDIJK - Het is nu nog een grote kale vlakte, maar binnenkort begint de bouw van de eerste vakantiehuizen op wat voorheen camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk was. Van de eerste fase is inmiddels zeventig procent verkocht.

 • 25 Mei 2020 om 16:42

CDA Borsele: geen zoet water meer de Westerschelde in, maar opslaan in natuur

HOEDEKENSKERKE - Droogte, en geen zoet water om te beregenen. Het CDA Borsele bedacht een simpele oplossing voor dorstige bomen en gewassen. Spuit zoet water niet langer in de Westerschelde, maar laat het in een natuurgebied lopen. Maar zo simpel is het niet.

 • 25 Mei 2020 om 16:11

Inbrekersduo opgepakt tijdens controle

KAPELLE - Een inbrekersduo liep zondagmiddag bij Kapelle tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole. Een van hen werd gezocht voor diefstallen in Krabbendijke en Bergen op Zoom.

 • 25 Mei 2020 om 13:52

Geen fysieke barriΓ¨res in Goese binnenstad: β€˜Liever vriendelijk, met Leuntje en Merien’

GOES - Fysieke barrières in de winkelstraten zien de Goese binnenstadsondernemers nog niet zitten. Liever manen ze bezoekers op een vriendelijkere wijze tot veilig winkelen. Daar worden zelfs Leuntje & Merien voor ingezet.

 • 25 Mei 2020 om 13:11

Wemeldinge kan het mooiste dorp van Nederland worden

WEMELDINGE - Is Wemeldinge het mooiste dorp van Nederland? Het zou zomaar kunnen dat de Zuid-Bevelandse plaats binnenkort door de ANWB die titel krijgt toegewezen.

 • 25 Mei 2020 om 11:19
OuderPZC - Bevelanden

Vijftig boekjes per week, de 80-jarige Sibren Timmers maakt Γ©n bezorgt ze

RILLAND - ,,Wat kan ik nou eens doen voor al die aardige mensen die net als ik thuis zitten?”, vroeg Sibren Timmers zich af. Na de lockdown vielen al zijn bezigheden weg en wilde de 80-jarige Rillander graag wat voor anderen betekenen. Het werden miniboekjes. Héél veel miniboekjes, die hij zelf maakt én zelf rond brengt.

 • 24 Mei 2020 om 17:30

Musical over Michiel de Ruyter opnieuw uitgesteld

GOES - Wie nog een sprankje hoop koesterde dat Michiel de Ruyter, de musical in juni zou doorgaan, kan het nu definitief vergeten.

 • 24 Mei 2020 om 12:27

Tropical Zoo trekt in het β€˜nieuwe normaal’ toch nog 250 bezoekers

KWADENDAMME - Berkenhof Tropical Zoo heeft als een van de eerste Zeeuwse attracties de deuren weer open gezet. Niet wagenwijd, maar toch wijd genoeg om een flink aantal bezoekers toe te kunnen laten. Al zouden dat er voor eigenaar Jeroen Antes nog best wat meer mogen zijn.

 • 23 Mei 2020 om 21:44

Politie pakt rijbewijzen af van hardrijders op A58

KAPELLE - Agenten van het verkeersteam Zeeland-West-Brabant hebben zaterdagmiddag drie rijbewijzen in beslag genomen van weggebruikers die te hard over de A58 reden. Eén overtreder klokte een snelheid van 175 kilometer per uur, terwijl maximaal 100 is toegestaan.

 • 23 Mei 2020 om 19:52

Wel of geen zonneparken in Kapelle? Geef je mening

KAPELLE - Wil je graag zonneparken in Kapelle, of juist helemaal niet? Wie betrokken is bij de gemeente en een menig heeft over dit vraagstuk kan nu zijn kans grijpen. Kapelle heeft namelijk een enquête opgesteld over het onderwerp.

 • 23 Mei 2020 om 18:26

De pont tussen Kortgene en Wolphaartsdijk vaart weer; β€˜Dat scheelt een flink eind fietsen’

WOLPHAARTSDIJK - Wijlen Drs. P. kan gerust zijn: de veerpont tussen Wolphaartsdijk en Kortgene gaat weer heen weer. Sinds een paar dagen wordt er druk gependeld tussen Noord- en Zuid-Beveland. Vooral fietsers weten de M.S. Hoop gelijk al aardig te vinden.

 • 23 Mei 2020 om 18:04

Motorrijder gewond bij ongeluk 's-Gravenpolder

’S-GRAVENPOLDER - Een motorrijder is vanmiddag bij ’s-Gravenpolder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. Het ongeval gebeurde rond twee uur op de Baarlandsezandweg ter hoogte van de Bernhardweg-Oost.

 • 22 Mei 2020 om 14:55

Motorrijdster botst tijdens rijles op personenauto

GOES - Een beginnend motorrijdster is zaterdagochtend tijdens een rijles in Goes gewond geraakt nadat ze op een personenauto botste. De vrouw kon op de plek waar ze viel behandeld worden door een Rapid responder en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 • 23 Mei 2020 om 11:57

Man geeft kopstoot bij broodafdeling supermarkt Goes, politie zoekt getuigen

GOES - Bij een supermarkt aan de Van Doornestraat in Goes is vorige week zaterdag een klant mishandeld. Nadat er bij de broodafdeling irritatie ontstond gaf een man het slachtoffer een kopstoot. De verdachte verliet daarna meteen de winkel.

 • 23 Mei 2020 om 14:33

De veertigste editie van Klomppop viel zo mooi dit jaar, in het pinksterweekend

OVEZANDE - Tijdens het pinksterweekend zou Ovezande volledig in het teken staan van Klomppop en het Straatfestival. Onder andere Thomas Azier en Navarone zouden optreden, maar het zal stil zijn op het terrein. Juist nu het festival haar veertigste editie zou vieren, gaat het door de coronacrisis niet door.

 • 23 Mei 2020 om 14:30
❌