[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018BN DeStem - Roosendaal

Vijf vragen over het sociaal domein Halderberge

De gemeente Halderberge geeft met het beleidsplan ‘De kracht van samen’ een vervolg aan de drie jaar geleden ingezette decentralisaties in de zorg, jeugdzorg en participatiewet. Vijf vragen aan wethouder Thomas Melisse over de ambities van Halderberge op het gebied van zorg, werk, jeugd, onderwijs, sport, volksgezondheid en welzijn.

 • 15 November 2018 om 09:00

Heeren De Wit Transport failliet verklaard

OSSENDRECHT/ROOSENDAAL - Heeren De Wit Transport BV, een van oorsprong Ossendrechts bedrijf waarvan in 2013 de transportactiviteiten zijn overgenomen door de Heeren Groep in Roosendaal, is failliet. Curator Joost Willemen onderzoekt de kansen op een doorstart. De 21 werknemers worden donderdag in Roosendaal bijgepraat.

 • 15 November 2018 om 06:00

Roetveegpiet krijgt er een collega bij: de glutenvrije piet

OUDENBOSCH - Terwijl de pietendiscussie onverminderd voortduurt, dient zich een volgende variant op zwarte piet aan: de glutenpiet. Vorig jaar nog op bescheiden schaal bij intochten, maar nu duikt de glutenpiet op meer dan honderd plaatsen in ons land op. In Oudenbosch kruipt Mirella Tol in de rol van glutenpiet.

 • 15 November 2018 om 08:00

Waarom kleine boef Frank Masmeijer zo veel aandacht krijgt

Haast elke week worden cocaïnesmokkelaars betrapt. De politie heeft de handen vol aan de jacht op narcotica. Om de haverklap staan harddrugshandelaren en pillenproducenten voor de rechter. Zo nieuw is dat dus allemaal niet. En tóch snap ik de grote aandacht voor die ene verdachte: Frank Masmeijer.

 • 15 November 2018 om 07:30

Zo zitten de studenten in oude Da Vinci college anti-kraak

ROOSENDAAL - Stan Wesselius heeft de ruimte wanneer hij 's avonds gaat koken. Drie elektrische fornuizen hebben de zeven studenten beschikbaar die voor 220 euro per maand een schoolklas huren in het oude Da Vinci college aan de Bovendonk.

 • 15 November 2018 om 06:00

Ernstig ongeluk met truck op A58 bij Roosendaal: auto in gruzelementen

ROOSENDAAL - Bij een ernstige aanrijding op de A58 bij Roosendaal is woensdagavond een automobilist gewond geraakt. Dat gebeurde nadat hij met zijn auto achterop een vrachtwagen klapte.

 • 14 November 2018 om 23:43
Gisteren β€” 14 November 2018BN DeStem - Roosendaal

Opvolgster Rico Verhoeven komt eraan: Ruby de Bont (11) uit Moerstraten wereldkampioen kickboksen

HALSTEREN / MOERSTRATEN - De 11-jarige Ruby de Bont uit Moerstraten is wereldkampioen kickboksen en Muay Thai geworden op het WK in Carrara, Italië.

 • 14 November 2018 om 20:00

Politie rolt hennepkwekerij van drie ruimtes op in Roosendaal

ROOSENDAAL - In een woning aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal is woensdag een hennepkwekerij opgerold. Dat politie trof in het pand planten aan in drie verschillende ruimtes.

 • 14 November 2018 om 15:23

Zilveren Passion gevierd met extra concert van Bach in kerk van Wouw

WOUW - Een kwart eeuw haalt de stichting Matthäus Passion Oudenbosch als Bachs meesterwerk naar de kapel van Saint Louis Oudenbosch. Uitgerekend in het jubileumjaar 2018 scheen de kapel niet beschikbaar te zijn en weken uitvoerenden, organisatoren en publiek uit naar de kerk van Wouw.

 • 14 November 2018 om 13:00

Greenkeeper 'De Wouwse’ houdt niet van geel

Zelfs deze zomer was het gras er groen. Dat regelt René Deelen (56) al bijna veertig jaar. Golf Wouwse Plantage is zijn paradijs. Maar ook daar wordt wel eens gevloekt. ,,Iedereen wil wat van een greenkeeper.”

 • 14 November 2018 om 12:15

Overlast in woning Roosendaal: bewoner (53) dreigt met kruisboog

ROOSENDAAL - Een 53-jarige man is woensdagochtend even na 6.00 uur aangehouden in zijn woning op de Lorentzstraat in Roosendaal. Hij bedreigde de politie met een kruisboog.

 • 14 November 2018 om 12:07

Onderzoek naar bocht Dorpsstraat St. Willebrord en mogelijk laserguncontrole

ST. WILLEBRORD - De gemeente Rucphen laat de bocht Dorpsstraat-Poppestraat in St. Willebrord nameten en vraagt aan de wijkagent een snelheidscontrole met de lasergun te houden.

 • 14 November 2018 om 10:49

Health Innovation School: regionale training voor zorgvernieuwing

ROOSENDAAL - Het Care Innovation Center (CIC) opent als eerste in Nederland een regionale Health Innovation School.

 • 14 November 2018 om 10:15

Oudenbossche basiliek is dΓ© concertzaal van de kersttijd geworden

OUDENBOSCH - Steeds vaker wordt de Oudenbossche basiliek van Agatha en Barbara in één adem genoemd met grote concertzalen als De Doelen in Rotterdam en het hoofdstedelijk Concertgebouw. ,,We zijn een geliefd podium geworden, ontdekt door artiesten en publiek‘’, stelt Willem Snijders genoeglijk vast.

 • 13 November 2018 om 17:10

Eritrese vluchtelingen voetballen eindelijk bij SC Kruisland

KRUISLAND - Tot voor kort stonden ze langs de lijn, de drie Eritrese kinderen die het liefst iedere dag voetballen. Geld hadden ze niet om zelf te voetballen. Tot nu. Want dankzij René van Zundert en hulp van stichting Leergeld en de gemeente Steenbergen krijgen ze de hulp die ze nodig hebben om bij SC Kruisland te voetballen.

 • 14 November 2018 om 08:45

Alcoholtest voor bestuurder carnavalswagen: van β€˜meer dan terecht’ tot β€˜geen aanleiding toe’

Tijdens carnaval gaat er behoorlijk wat alcohol doorheen. Het is vanzelfsprekend dat je na te veel biertjes niet in de auto stapt, maar hoe zit het met carnavalswagens?

 • 14 November 2018 om 08:00

Nieuwe entree parkeergarage Nieuwe Markt bijna klaar voor intocht Sinterklaas

ROOSENDAAL - Het aanpassen van de ingang van de parkeergarage op de Nieuwe Markt is net op tijd klaar voor de grote intocht van de Sint op zaterdag 17 november. Bouwvakkers zijn dinsdagmiddag nog druk bezig met de afwerking van de plantenvakken. Ze zeggen dat de klus op tijd af zal zijn.

 • 14 November 2018 om 06:07
OuderBN DeStem - Roosendaal

Heerlese ondernemer over het geheim van de succesvolle Super de Buurt

Het laatste interview dat deze krant met René Heijnen had, dateert van zestien jaar geleden. Het ging toen weer net een beetje beter met de goedlachse, Heerlese ondernemer. Een economische dipje had er flink ingehakt en in die periode ging het desgevraagd ‘klote’, maar Heijnen krabbelde op. Zestien jaar later hangt de vlag er totaal anders bij.

 • 13 November 2018 om 19:55

Heerlsese ondernemer over het geheim van de succesvolle Super de Buurt

Het laatste interview dat deze krant met René Heijnen had, dateert van zestien jaar geleden. Het ging toen weer net een beetje beter met de goedlachse, Heerlese ondernemer. Een economische dipje had er flink ingehakt en in die periode ging het desgevraagd ‘klote’, maar Heijnen krabbelde op. Zestien jaar later hangt de vlag er totaal anders bij.

 • 13 November 2018 om 19:55

Geen β€˜bedenkingen’ tegen migrantenhotel Gastelseweg

ROOSENDAAL - Om de bouw van twee logiesgebouwen aan de Gastelseweg in Roosendaal mogelijk te maken vraagt het college van B en W aan de gemeenteraad om een zogeheten verklaring van geen bedenkingen af te geven. Niet dat het migrantenhotel daarna direct mag worden gebouwd, maar het komt wel een stukje dichterbij.

 • 13 November 2018 om 18:00
❌