[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020BN DeStem - Roosendaal

Gastels festival Sfeerpop legt voor 2020 het loodje: β€˜zonder jou geen wij’

OUD GASTEL - In zijn mooiste dromen komt heel de wereld bijeen om op Sfeerpop het leven te vieren. Marco Borsato zong het al: de meeste dromen zijn bedrog. Het tweede weekeinde van september blijft de festivalweide bij Gastelsveer akelig leeg. En dat doet zeer bij Ronnie Lazaroms en zijn vier mede-organisatoren.

 • 10 Juli 2020 om 10:00

Stroomnet overvol door zonneparken in windmolens, wat betekent dat voor West-Brabantse plannen?

DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.

 • 10 Juli 2020 om 09:15

Op de ene school ben je over, op de andere niet

Marit gaat over. Jeroen niet. Dat Marit net als Jeroen te veel onvoldoendes heeft maakt niet uit. Dat komt omdat Marit’s school alle leerlingen het recht geeft om over te gaan, vanwege corona. Jeroen moest wèl gewoon toetsen maken en werd daarop beoordeeld.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Op de ene school ga je over, op de andere niet

Marit gaat over. Jeroen niet. Dat Marit net als Jeroen te veel onvoldoendes heeft maakt niet uit. Dat komt omdat Marit’s school alle leerlingen het recht geeft om over te gaan, vanwege corona. Jeroen moest wèl gewoon toetsen maken en werd daarop beoordeeld.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Van drive-in bios tot pannaveldje: Roosendaalse jongeren hebben volop ideeΓ«n voor hun stad

ROOSENDAAL - Van skatepark tot drive-in bioscoop en van pannaveld tot straatvoetbaltoernooi. Roosendaalse jongeren barsten van de wensen voor hun stad.

 • 10 Juli 2020 om 06:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020BN DeStem - Roosendaal

Waarom Roosendaal fitte burgers wil

ROOSENDAAL - Met de opzet van het gigantische netwerk RSD FiT! streven de gemeente Roosendaal en dertig deelnemende sportclubs, zorginstellingen, scholen en maatschappelijke organisaties één doel na: een gezonde en actieve leefstijl voor iedere Roosendaler.

 • 9 Juli 2020 om 18:00

Link tussen cocaΓ―newasserijen Lepelstraat en Sint Willebrord, blijkt uit Spaans onderzoek

BREDA/SINT WILLEBRORD - De cocaïnewasserijen die in november in Sint Willebrord en in maart in Lepelstraat werden opgerold door de politie waren waarschijnlijk van dezelfde organisatie. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Breda.

 • 9 Juli 2020 om 18:00

Een beetje indruk maken met trekkers? Mag best van landbouwvoorman Wim Bens

BREDA - Het boerenprotest trekt weer aan, de trekkers gaan de straat weer op. De dreiging is blijkbaar zo groot, dat minister Carola Schouten een bezoek aan Zeeland afblaast. Jammer, vindt landbouwvoorman Wim Bens. Maar hij snapt ook wel dat de boeren op hun trekkers stappen. ,,Er worden vraagtekens bij hun deskundigheid gezet.’’

 • 9 Juli 2020 om 17:23

Loods in Wouwse Plantage waar martelkamer werd gevonden per direct gesloten

WOUWSE PLANTAGE - De loods aan de Julianaweg waarin de martelkamer is gevonden in Wouwse Plantage wordt per direct gesloten door burgemeester Han van Midden. Dat laat de gemeente Roosendaal weten.

 • 9 Juli 2020 om 14:06

Bij Looma kunnen jongeren met een rugzakje altijd aan de slag

ROOSENDAAL - Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wie zijn dat? ,,Jongeren met een rugzakje", zegt Robert Breedveld van inpak- en ompakbedrijf Looma in Roosendaal niet minder cryptisch.

 • 9 Juli 2020 om 14:00

Helaas Blommenkinders, volgend jaar beter: β€˜Maar begin alvast maar met aftellen’

ROOSENDAAL - Korte pijn voor de vrijwilligers van de festivals Mooi Was Die Tijd en Blommenkinders dit jaar. In plaats van het slepen met hekken, het opbouwen van podia en het wegzetten van kraampjes is het werk dit jaar beperkt tot het ophangen van één spandoek.

 • 9 Juli 2020 om 12:00

Raad wil camera’s in strijd tegen Roosendaals afvalprobleem

ROOSENDAAL - Twee tijdelijke camera’s bij populaire plekken voor afvaldump moeten Roosendaal helpen in de strijd tegen het groeiende afvalprobleem.

 • 9 Juli 2020 om 10:00

Motorrijder zonder rijbewijs maakt wheelie en geeft valse naam op in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een motorrijder in Roosendaal trok woensdagmiddag de aandacht van de politie. De man maakte veel geluid, reed te hard, reed over een fietspad, haalde in over een doorgetrokken streep en maakte een wheelie. Toen agenten de motorrijder aanspraken op zijn rijgedrag, gaf hij vervolgens ook nog eens een valse naam op.

 • 9 Juli 2020 om 09:56

Onderwijsreus Curio in zwaar weer? β€˜Daar is absoluut geen sprake van’

BREDA - Rob Neutelings, voorzitter van de raad van bestuur Curio, doet afstand van uitspraken die eerder door advocaat Taco van der Dussen namens de onderwijsreus zijn gedaan tijdens een rechtszaak in Breda. ,,Er is absoluut geen sprake van een financieel probleem bij Curio”, aldus Neutelings.

 • 9 Juli 2020 om 08:01

Ulvenhout krijgt zijn eigen sportschool

ULVENHOUT - Met de komst van Sport & Slankstudio in de Dorpsstraat krijgt Ulvenhout zijn eigen sportschool . Het is alweer de 24ste vestiging in West-Brabant van de keten van Roosendaler Sjoerd Joosen. ,,Deze week hebben we de sleutel gekregen, we willen medio september open gaan.”

 • 9 Juli 2020 om 08:00

Bouw van nieuwe Jumbo gaat in twee fases, Foodmarkt opent in 2023

ROOSENDAAL - De grootschalige verbouwing van de Jumbo-supermarkt aan de Van Beethovenlaan wordt straks in twee delen geknipt. Tijdens die klus blijft de winkel - in afgeslankte vorm - gewoon open. De complete transformatie van het gebied tussen de Van Beethovenlaan, Hoogstraat en Griendweg moet in 2023 afgerond worden.

 • 9 Juli 2020 om 08:00
OuderBN DeStem - Roosendaal

Dat die martelcontainer in Wouwse Plantage terechtkwam, is helemaal niet zo raar

Een stoel waarin iemand kan worden vastgesnoerd. Klemmen die om polsen en enkels passen. Scherpe gereedschappen, bedoeld om een mens te pijnigen of een vingerkootje af te hakken.

 • 8 Juli 2020 om 19:00

β€˜Geschichte aus einem Horror-Thriller’: buitenlandse kranten gruwelen van vondst Wouwse Plantage

Door de vondst van een nog ongebruikte martelkamer en gevangenis gaat het Brabantse Wouwse Plantage de wereld over. Niet alleen binnen onze landsgrenzen leiden de beelden tot gruwelreacties. Ook ver daarbuiten is de torture chamber, cámara de torturas of Folterkammer groot nieuws.

 • 8 Juli 2020 om 17:45

Martelkamer verbaast dorp niet: 'We wisten ook wel dat er iets niet klopte’

WOUWSE PLANTAGE - Plots is het rustige dorp Wouwse Plantage wereldnieuws. De aangetroffen martelkamer en gevangenis zorgen voor een golf van afschuw. Zelfs op CNN en BBC hebben ze aandacht voor het Pindorp. Buurtbewoners reageren geschrokken, maar niet echt verbaasd. ,,We wisten ook wel dat er iets niet klopte.” Het grootste evenement in het dorp is de wielerwedstrijd de Hel van de Pin. Deze naam krijgt na de vondst een lugubere bijsmaak.

 • 8 Juli 2020 om 12:18

Drie Roosendaalers opgepakt voor drugshandel-, gebruik- en bezit

ROOSENDAAL - De politie heeft dinsdagmiddag drie Roosendaalers aangehouden. De mannen, 19, 19 en 20 jaar, hielden zich bezig met verschillende drugszaken.

 • 8 Juli 2020 om 14:16
❌