[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBN DeStem - Roosendaal

Hier in Oudenbosch kun je terecht voor al je zorgvragen

OUDENBOSCH - Surplus heeft deze zomer een servicewinkel geopend in het centrum van Oudenbosch. Niet dat er ook maar iets te koop is. De Bron moet juist een toegankelijk pand worden waar iedereen met vragen over zorg en welzijn naar binnen kan lopen.

 • 23 Augustus 2019 om 11:55

Blauwalg aangetroffen in vijver aan de Mosberg in Roosendaal

ROOSENDAAL - In de vijver aan de Mosberg in de Roosendaalse wijk Weihoek is door waterschap Brabantse Delta blauwalg geconstateerd. Dat laat de gemeente Roosendaal weten.

 • 23 Augustus 2019 om 10:15

Zegse Mariakapel weer open op 3 september

ZEGGE - De Mariakapel in Zegge kan dinsdag 3 september weer open voor publiek. ,,Ik ben blij dat het zover is. We kunnen een kaarsje aansteken‘’, zegt pastoor Hans van Geel niet zonder ironie. Het populaire kapelletje moest eind vorige maand dicht nadat zware rookschade was ontstaan.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

Roosendaalse kunstenares Antoinette Cremers met twee werken in de race om publieksprijs ZomerExpo

ROOSENDAAL - Zo'n 3.200 kunstwerken werden aangemeld, 1.000 daarvan werden er door een vak-, junior- en publieksjury beoordeeld en 250 werken bleven er over. Waaronder maar liefst twee van de Roosendaalse kunstenares Antoinette Cremers. Beide werken dingen mee naar de publieksprijs van de ZomerExpo.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

β€˜Wordt dit net als Wouw?’ Kwade brief over nieuwe Bravis ziekenhuis, wethouder β€˜stomverbaasd’

ROOSENDAAL - Bewonerscomité Natuurlijk Betrokken Tolberg (NBT) maakt zich grote zorgen over hoe het overleg over het nieuw te bouwen Bravis ziekenhuis in Roosendaal verloopt.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Franz Kafka is geen schrijver en figuranten spelen juist de hoofdrol: welkom in het Zunderts corsowoordenboek

O ja, ze spreken Nederlands in Zundert. Toch houden corsomensen in die plaats er een eigen taal op na. Een klein uittreksel uit het lexicon van het dahliajargon.

 • 23 Augustus 2019 om 09:00

β€˜Wordt dit net als Wouw?’ Omwonenden hekelen overleg over nieuwe Bravis ziekenhuis, wethouder 'stomverbaasd’

ROOSENDAAL - Bewonerscomité Natuurlijk Betrokken Tolberg (NBT) maakt zich grote zorgen over hoe het overleg over het nieuw te bouwen Bravis ziekenhuis in Roosendaal verloopt.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Roosendaalse Jazzsessies opnieuw van start

ROOSENDAAL - Vorig theaterseizoen vonden er ter gelegenheid van 750 jaar Roosendaal een aantal succesvolle jazzsessies plaats in De Kring. Drie vaste begeleiders lieten een aantal wisselende solisten schitteren in vooraf afgesproken jazzstandards.

 • 22 Augustus 2019 om 19:15

Ronde van Wouw keert terug na 28 jaar: dit is er te doen

WOUW - Het weekend van 24 en 25 augustus staat in het dorp Wouw helemaal in het teken van de wielersport. Iedereen kan daarbij wel iets van zijn of haar gading vinden.

 • 22 Augustus 2019 om 18:12

Advocaat Roosendaalse verdachte van runnen drugslab: β€˜voorarrest duurt veel te lang’

ROOSENDAAL/BREDA - ,,Ik heb inmiddels tien cliënten per jaar die een straf krijgen die korter is dan hun voorarrest.’’ Advocaat Henk van Asselt maakte van zijn hart geen moordkuil, donderdag in de rechtbank in Breda. ,,Het lijkt wel of voorarrest steeds langer duurt.’’

 • 22 Augustus 2019 om 16:16

Atje en Jacqueline voor de sfeer in β€˜Midzomerend’ Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - De Midzomerfeesten doen hun naam alle eer aan. Donderdag begon het vierdaagse dorpsfeest van Bosschenhoofd met een zonovergoten kermis. Speciaal voor de dertigste editie toverde het organisatiecomité een reservepotje tervoorschijn, waarvan vrijdagavond de Friese volkszanger René Karst naar het Midzomerplein gehaald wordt.

 • 22 Augustus 2019 om 16:00

Bisdom Breda geteisterd door duivelse phishingmails

BREDA - Na de banken, Nigeriaanse prinsen en Alexander Klöpping vermommen phishing-mails zich ook steeds vaker als pastoraal werkers. Na bisdom Den Bosch waarschuwt nu ook het bisdom van Breda officieel voor deze digitale zondaars.

 • 22 Augustus 2019 om 15:38

Aparte rotonde in zuidtak van Rucphense ring

RUCPHEN - Een rotonde aan het eind van de te verbreden Voreneindseweg met een aparte afslag voor bestemmingsverkeer naar de Zundertseweg. Dat wordt een van de meest opvallende onderdelen in de nieuwe zuidtak van de Rucphense rondweg.

 • 22 Augustus 2019 om 12:28

Logt krijgt alsnog antwoord op vragen Pagnevaart

OUDENBOSCH - Met excuses van het college voor te late beantwoording, kreeg raadslid Gert Logt woensdag alsnog een reactie op zijn vragen over supermarkt Lidl in de wijk Pagnevaart. Zijn eenmansfractie Voor De Gemeenschap (VDG) had de vragen op 17 maart uitgezet, maar in plaats van de voorgeschreven dertig dagen moest Logt bijna een half jaar op antwoord wachten.

 • 22 Augustus 2019 om 11:00

Wat zit erachter? De Oudenbossche veldwachter sliep naast zijn gevangenen

OUDENBOSCH - Die ene muur, dat gekke poortje, die lange heg: je komt er voorbij, maar wat speelt zich daarachter af? Deze zomer elke week een blik op een verborgen plek. Vandaag: de veldwachterswoning.

 • 22 Augustus 2019 om 10:00

Is democratie wel zo’n goed idee?

Wie in onze verlichte tijden een kanttekening durft te maken bij het fenomeen democratie, speelt met vuur. Nog voor men je argumenten gehoord heeft, word je weggezet als fascist. Einde discussie. Toch een voorzichtige poging: is democratie niet het systeem waarin we met zijn allen bepalen hoe onze samenleving georganiseerd wordt?

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Roosendaal worstelt met afvaldump: β€˜Het is een mentaliteitskwestie’

ROOSENDAAL - Roosendaal worstelt met afvaldump. Verschillende (ondergrondse) containerparken in de stad zijn regelmatig het doelwit van bijzettingen: afval wordt niet in de bakken gegooid, maar er simpelweg naast gezet. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen ziet het er niet uit, het brengt ook gezondheidsrisico's met zich mee.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Treinen tussen Roosendaal en BelgiΓ« rijden weer na aanrijding bij Nispen

NISPEN - Er reden woensdagavond tot 21.00 uur geen treinen van Roosendaal naar België. Oorzaak was een aanrijding met een persoon bij Nispen.

 • 21 Augustus 2019 om 20:00

Fietsster gewond na botsing met bestelbus in Hoeven

HOEVEN - Een fietsster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een bestelbus op de Bosschendijk (N640) in Hoeven.

 • 21 Augustus 2019 om 14:34

Hoe Corso Zundert zijn truttige imago afschudde en eindelijk hip werd

In het Spaanse Laredo is een evenement dat zich Batalla de Flores noemt. Bloemengevecht! Dat klinkt nog eens stoer. Toch lijkt het totaal niet op het beroemde stierenrennen in Pamplona, of de jaarlijkse tomatensmijterij van Buñol. Het is gewoon een bloemencorso.

 • 21 Augustus 2019 om 14:00
❌