[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018BN DeStem - Roosendaal

De woningstichting: 'De crisis was niet fijn, maar Vestia was erger'

De economische crisis van 2008 liet ook in West-Brabant zijn sporen na. Van persoonlijke drama's tot bestuurlijke ingrepen die elke burger raakten. De weg omhoog is ingeslagen, maar voor hoe lang?

 • 24 September 2018 om 21:00

Bagiyo van der Leemputte: van niet willen praten, naar populaire presentator

ROOSENDAAL - Vrijdag kletste Bagiyo van der Leemputte (39) nog de opening van 750 jaar Roosendaal aan elkaar, volgend weekend presenteert ie een bingo met de familie Veerkamp of loopt ie met een pinautomaat in een winkelcentrum om mensen te verrassen door hun boodschappen te betalen.

 • 24 September 2018 om 20:00

'Van spectaculaire verlichting Nieuwe Markt is niets meer over'

ROOSENDAAL - Het zag er anderhalf jaar geleden nog zo mooi uit. De opnieuw ingerichte Nieuwe Markt in Roosendaal werd uitgerust met heel slimme en vooral sfeervolle verlichting.

 • 24 September 2018 om 18:08

Geld voor Q-koortsslachtoffers en nabestaanden gelijk verdeeld

DEN HAAG - Q-koortsslachtoffers en nabestaanden krijgen allemaal hetzelfde geldbedrag uit Den Haag. Een totaalbedrag van 14,5 miljoen euro wordt verdeeld onder iedereen die zich de komende maanden aanmeldt.

 • 24 September 2018 om 16:06

Deze 16 West-Brabantse tradities staan al op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed

ZUNDERT - Sinds 2012 werkt het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed aan een inventaris van tradities en gebruiken, die samen de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland maken. Het bloemencorso Zundert was in 2012 de eerste op een lijst van inmiddels 141 culturele uitingen.

 • 24 September 2018 om 16:03

Is babi pangang Nederlands cultureel erfgoed? Vijf vragen aan initiator San Fu Maltha uit Oudenbosch

OUDENBOSCH - Chinees-Indische restaurants verdwijnen uit het straatbeeld. Daarom moet babi pangang - het gerecht dat niet Chinees of Indisch is, maar Nederlands - cultureel erfgoed worden. Vijf vragen aan de uit Oudenbosch afkomstige initiator en producent San Fu Maltha.

 • 24 September 2018 om 14:43

Koude nacht op komst: plaatselijk krabben

Komende nacht kan het voor het eerst dit najaar gaan vriezen op neushoogte. Daarmee bestaat de kans dat er morgen lokaal autoruiten bevroren zullen zijn.

 • 24 September 2018 om 13:28

Veiliger maken oversteek bij Rucphens sportpark begint

RUCPHEN - Deze week begint het werk aan de oversteekplaats bij sportpark De Molenberg in Rucphen. Dat moet de oversteek voor voetgangers en fietser veiliger maken. Het gebied wordt 30-km zone.

 • 24 September 2018 om 13:00

'Kijk ons... Roosendaal' drie avonden uitverkocht

ROOSENDAAL - De voorverkoop voor het totaaltheaterstuk Kijk ons... Roosendaal, dat eind van de week drie keer wordt opgevoerd, leek vorige week te stokken maar nu kan de stichting Roosendaal 750 Jaar trots melden dat de voorstellingen zijn uitverkocht.

 • 24 September 2018 om 13:00

Politie waarschuwt: babbeldieven steeds actiever in Midden- en West-Brabant

De politie in Midden- en West-Brabant waarschuwt voor het grote aantal babbeldieven dat daar actief is. De afgelopen maanden kreeg de politie veel meldingen van oplichters die zich aan de deur op slinkse wijze naar binnen praten en vervolgens er met sieraden, geld of apparatuur vandoor gaan.

 • 24 September 2018 om 11:38

Na mishandeling: 'Geef boswachters snel pepperspray'

Door de mishandeling van een boswachter afgelopen weekend in Etten-Leur neemt de roep om deze groep beter te bewapenen toe. ,,Ze moeten van onze mensen afblijven!"

 • 24 September 2018 om 10:18

Roosendaal onaangenaam verrast door Prinsjesdag, plotseling tekort van 1,7 miljoen

ROOSENDAAL - Er leek financieel gezien geen vuiltje aan de lucht, maar sinds afgelopen dinsdag dreigt Roosendaal 2018 af te sluiten met een financieel tekort van 1,7 miljoen.

 • 24 September 2018 om 06:04
OuderBN DeStem - Roosendaal

Roosendaal wil nog meer activiteiten voor nieuwe studenten

ROOSENDAAL - Roosendaal wil nog meer doen om kersverse studenten langer aan de stad te binden.

 • 23 September 2018 om 14:54

Rooskleurig Festival in Roosendaal 's avonds ondanks regen groot succes

ROOSENDAAL - Dan besta je 750 jaar! Dan heb je de warmste zomer sinds jaren achter de rug. En dan vier je je verjaardag en dan regent het. Dat overkomt de stad Roosendaal dit weekend.

 • 22 September 2018 om 15:28

'Rucphen moet iets doen aan gevaar op Lage Zegstraat'

ZEGGE - De situatie op de Lage Zegstraat vereist snel maatregelen, houdt D66’er Marion Buijk het Rucphense college voor. Zij trekt aan de bel over de dranghekken waarmee buurgemeente Roosendaal slechte plekken in het wegdek markeert. Die leveren volgens haar bij regen en in donkere uren levensgevaarlijke situaties op. ,,Elke dag liggen ze om, soms met de punten omhoog!’’, zegt ze over het Roosendaalse deel van de weg.

 • 23 September 2018 om 09:30

Proeven van Janksmoel, Nachtzuster en Nonnengenot in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Met ruim vijfhonderd liefhebbers is het tweede Bier Festival Oudenbosch ondanks het mindere weer toch een groot succes geworden. Het regende weliswaar. Maar vanuit de hele regio hield dat de ware fijnproever niet tegen.

 • 23 September 2018 om 09:11

10 jaar na de kredietcrisis: bedrijvig West-Brabant moet smoel hebben

BREDA - De economische crisis heeft zijn sporen ook nagelaten in West-Brabant. Maar de pijn in het oosten van de provincie was veel erger dan in deze regio, weet Henk Rosman, directeur van REWIN West-Brabant. ,,West-Brabant heeft een dip gehad, maar ook veel nieuwe bedrijven binnengehaald. Helemaal niet slecht.”

 • 23 September 2018 om 08:04

Er wordt wat afgezeurd over het eten in Brabantse zorginstellingen, en de klagers hebben gelijk; het kรกn ook beter

DEN BOSCH - Zeuren over eten in zorginstellingen, het is schering en inslag. Vaak hebben de klagers ook wel gelijk. Het eten kán beter, verser, duurzamer en vooral: gezonder. Denken alvast elf Brabantse zorginstellingen die zich hebben ingeschreven voor het programma ‘Duurzaam en gezond aan tafel’. Zij willen leren hoe het anders kan.

 • 23 September 2018 om 07:18

Politiek Halderberge popelt om na het reces aan de slag te gaan

OUDENBOSCH - Veel later dan gebruikelijk sluit de gemeente Halderberge volgende week het reces af en begint aan de nieuwe vergadercyclus 2018/19. Jurgen Pertijs (Lokaal Halderberge) kan zich in de twaalf jaar raadslidmaatschap niet heugen zo'n lange 'zomervakantie' te hebben gehad. ,,Agendapunten waren nog niet rijp. Dan heeft vergaderen weinig zin.''

 • 23 September 2018 om 07:00

Highlandgames Wouwse Plantage zijn watervast

WOUWSE PLANTAGE - Regen of niet, de Highlandgames in Wouwse Plantage gingen zaterdagmiddag gewoon door. Sterke vrouwen, mannen en kids gingen in tien teams aan de slag om tien onderdelen af te weken.

 • 22 September 2018 om 18:00
โŒ