[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Maart 2018BN DeStem - Oosterhout

Man tot bloedens toe geslagen in flat Oosterhout: twee arrestaties

OOSTERHOUT – In een flatgebouw aan de Rozenstraat in Oosterhout is donderdag aan het eind van de middag een vechtpartij geweest. Twee mannen zijn opgepakt. Eén van hen raakte gewond aan zijn oor en is onder begeleiding van de politie naar de huisartsenpost gebracht.

 • 22 Maart 2018 om 19:07

Harry Bakker kiest voor informateur; 'Wij staan overal voor open'

DRIMMELEN - Lijst Harry Bakker start zaterdag de coalitieonderhandelingen. De grootste partij van Drimmelen heeft hiervoor als informateur Ton Braspenning benaderd, voormalig wethouder van Alphen-Chaam.

 • 22 Maart 2018 om 17:54

Laatste verkeerslichten in Made weggehaald

MADE – Een historisch moment. De laatste verkeerslichten in Made, op het kruispunt van de Godfried Schalckenstraat, zijn donderdagochtend weggehaald.

 • 22 Maart 2018 om 16:08

Kevin van Oort (Morgen!) krijgt meeste stemmen in Geertruidenberg, wie zijn de andere volksvertegenwoordigers?

RAAMSDONKSVEER - Keerpunt'74 boekte een enorme verkiezingsoverwinning in de gemeente Geertruidenberg. De meeste voorkeursstemmen gingen naar Kevin van Oort (Morgen!). Wie zijn de andere gekozen volksvertegenwoordigers? Het gaat om een voorlopige verdeling. Mogelijk schuiven sommigen nog door naar een wethouderspost, waardoor er plaatsen in de raad vrijkomen.

 • 22 Maart 2018 om 16:00

Hoe Albert Smit toch de grootste werd in Geertruidenberg

RAAMSDONKSVEER - Beschadigd, beschimpt en toch de grootste. Albert Smit leidde Keerpunt'74 naar een glorieuze verkiezingszege in de gemeente Geertruidenberg: vijf zetels. Hoe kan dat?

 • 22 Maart 2018 om 14:04

Lokaal grijpt de macht in West-Brabant, is de regio daar bij gebaat?

Ze hadden in veel West-Brabantse gemeenteraden al flink wat in de melk te brokkelen. Bij de laatste drie gemeenteraadsverkiezingen wonnen de lokale partijen steeds meer terrein, ten koste van de landelijke partijen.

 • 22 Maart 2018 om 02:32

Van der Weijden haalt genoeg voorkeursstemmen voor plek in raad Waalwijk

WAALWIJK - Olympisch kampioen Maarten van der Weijden uit Waspik heeft genoeg voorkeursstemmen binnengehaald om namens de VVD zitting te nemen in de Waalwijkse gemeenteraad.

 • 22 Maart 2018 om 13:37

Man uit Oosterhout en vrouw uit Breda opgepakt voor mishandeling in stadskantoor

BREDA - Een man uit Oosterhout (47) en een vrouw uit Breda (39) zijn donderdagochtend opgepakt op verdenking van mishandeling.

 • 22 Maart 2018 om 13:31

Wat verdienen de raadsleden in Brabant?

De verschillen in maandelijkse vergoedingen voor nieuwe raadsleden en wethouders liggen hoog, ook in Brabant. Waar een nieuw verkozen raadslid in Baarle-Nassau 250,82 euro krijgt, krijgen de raadsleden in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Breda 1.932,14 euro.

 • 22 Maart 2018 om 13:10

Expositie over het Vlijmen van de jaren vijftig en zestig

VLIJMEN - Heimwee naar het Vlijmen van de jaren vijftig of zestig, of juist benieuwd hoe het dorp er in die tijd uitzag? Heemkundekring Onsenoort houdt van dinsdag 29 maart tot en met zaterdag 5 mei een expositie over die periode in de bibliotheek van Vlijmen.

 • 22 Maart 2018 om 13:02

Paspoorten thuis laten bezorgen

OOSTERHOUT - Oosterhouters kunnen vanaf 1 mei hun nieuwe paspoorten thuis laten bezorgen. De gemeente wil hiermee burgers tegemoet komen in klantvriendelijkheid.

 • 22 Maart 2018 om 12:57

Opkomstpercentages in West-Brabant vrijwel overal hoger; hoe is het in uw gemeente?

Het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen lag in vrijwel alle West-Brabantse gemeentes hoger dan in 2014. Enkel in Baarle-Nassau, Oosterhout en Woensdrecht gingen er relatief gezien iets minder mensen naar de stembus.

 • 22 Maart 2018 om 12:11

Twee verdachten van reeks inbraken in Dongen opgepakt

DONGEN - In Dongen zijn woensdagnacht twee mannen aangehouden met inbrekerswerktuig op zak. Dat gebeurde in de Mgr Ariënsstraat. De afgelopen dagen is er sprake geweest van meerdere pogingen tot inbraak bij winkels en horecagelegenheden in Dongen.

 • 22 Maart 2018 om 11:52

Kruising Mr. van Coothstraat-Grotestraat Waalwijk twee weken dicht

WAALWIJK - De kruising Mr. van Coothstraat - Grotestraat in Waalwijk gaat vanaf dinsdag 3 april ruim twee weken dicht voor doorgaand verkeer. De rioolput onder de weg is gescheurd en moet worden vervangen. Na verwachting is de klus 20 april geklaard.

 • 22 Maart 2018 om 11:51

Etten-Leur tegenstander van 'sleepwet', Breda verrast: bekijk jouw gemeente

REGIO - In Brabant is men overwegend voorstander van de nieuwe Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten (Wiv). Een handvol steden vormt hierop de uitzondering. In Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Etten-Leur waren de tegenstanders in de meerderheid. Dat blijkt uit de uitslagen die gemeenten bekendmaken.

 • 22 Maart 2018 om 09:56

Etten-Leur tegenstander van Wiv, Breda verrast: bekijk jouw gemeente

REGIO - In Brabant is men overwegend voorstander van de nieuwe Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten (Wiv). Een handvol steden vormt hierop de uitzondering. In Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Etten-Leur waren de tegenstanders in de meerderheid. Dat blijkt uit de uitslagen die gemeenten bekendmaken.

 • 22 Maart 2018 om 09:56

Dongenaar Rob Huijben likt zijn wonden: 'Over vier jaar kom ik terug'

DONGEN - Rob Huijben likt zijn wonden: zijn partij PRO Dongen heeft te weinig stemmen gekregen om een zetel in de raad te kunnen bezetten. "Ze willen me nu niet kennen. Maar over vier jaar kom ik terug", belooft hij.

 • 22 Maart 2018 om 07:00

Nieuw woonzorgproject in Dussen: een paradijsje in de klompenmakerij

Eind april is de sleuteloverdracht van Het Kornhuys, het nieuwe woonzorgproject in Dussen. De nieuwe bewoners trekken er vanaf juni in.

 • 21 Maart 2018 om 18:22

Nieuwe coalitie in Oosterhout: Gemeentebelangen, VVD en GroenLinks?

OOSTERHOUT - Met 9 of zelfs 10 zetels beleeft Gemeentebelangen oude tijden. In de jaren negentig haalde de partij nog 11 van de 31 zetels. Voor lijsttrekker Marian Witte is de verkiezingsuitslag een sterke onderhandelingspositie.

 • 22 Maart 2018 om 06:00

Lokaal grijpt de macht in West-Brabant, is de regio daar mee gebaat?

Ze hadden in veel West-Brabantse gemeenteraden al flink wat in de melk te brokkelen. Bij de laatste drie gemeenteraadsverkiezingen wonnen de lokale partijen steeds meer terrein, ten koste van de landelijke partijen.

 • 22 Maart 2018 om 02:32
โŒ