[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018BN DeStem - Oosterhout

Extra tegenvaller van 8 ton bij Wmo Oosterhout

OOSTERHOUT - De kosten voor de Wmo in Oosterhout vallen 800.000 euro hoger uit dan gedacht. Door een fout in het computermodel komt dat nu pas aan het licht. Wethouder Clemens Piena (Wmo): ,,Het tekort was al fors. Daar komt nog eens 8 ton bij.”

 • 11 December 2018 om 14:48

β€˜Voorverkoop Oktoberfest ergens in de nacht’

RAAMSDONKSVEER -Ergens in de nacht van donderdag op vrijdag begint de voorverkoop. Het tijdstip blijft onbekend. Concert at Sea? Pinkpop? Nee, het we hebben het over het Oktoberfest Dongemond 2019 in Raamsdonksveer. Het tweejaarlijkse evenement is zo populair dat de organisatie de exacte tijd van de voorverkoop niet wil verklappen. “Uit angst dat de site eruit klapt”, is de verklaring van voorzitter Hans van Avendonk van de organisatie.

 • 11 December 2018 om 12:40

Den Domp blijft 'ontmoetingsplek' in Lage Zwaluwe

Den Domp ontwikkelen tot het nieuwe dorpshart van Lage Zwaluwe. Dat is de ambitie van horecaondernemer Thea Leest (48). Samen met haar echtgenoot Frans Wintermans (55) heeft ze het gemeenschapshuis overgenomen van de gemeente Drimmelen.

 • 11 December 2018 om 10:46

Waarom heeft Oosterhout een nieuw stadskantoor nodig?

OOSTERHOUT - Een nieuw stadskantoor, op het Slotjesveld. Daar lijkt de gemeente Oosterhout voorlopig op af te koersen. Al moet de politiek hierover nog beslissen. Vijf vragen.

 • 11 December 2018 om 08:38

Careltje versus Bombast: verbazing over gelijkenis mythische figuren in Breda en Oosterhout

BREDA/OOSTERHOUT - Verbazing alom in Oosterhout bij het openslaan van de zaterdagkrant: leeft in Breda nu ook opeens een mythisch figuur onder de grond van de Grote Markt? ,,We hadden hier toch echt een uniek verhaal.”

 • 11 December 2018 om 08:00

ProRail erkent meer trillingen, ontkent schade door treinen: vanavond bijeenkomst in Rijen

RIJEN/DORST - De inzet van een andere locomotief heeft geleid tot meer trillingen langs het spoor tussen Dorst en Oisterwijk. Deze trillingen leiden niet tot schade aan woningen. Dat zijn twee conclusies uit een onderzoek dat spoorbeheerder ProRail heeft laten uitvoeren naar de grote toename van klachten op het traject Dorst-Rijen-Tilburg en Oisterwijk. Maandagavond werden die conclusies gepresenteerd in Oisterwijk, dinsdagavond is dezelfde presentatie in Rijen, woensdag in Dorst.

 • 11 December 2018 om 06:00

Vanavond bijeenkomst in Rijen: ProRail erkent meer trillingen, ontkent schade door treinen

RIJEN/DORST - De inzet van een andere locomotief heeft geleid tot meer trillingen langs het spoor tussen Dorst en Oisterwijk. Deze trillingen leiden niet tot schade aan woningen. Dat zijn twee conclusies uit een onderzoek dat spoorbeheerder ProRail heeft laten uitvoeren naar de grote toename van klachten op het traject Dorst-Rijen-Tilburg en Oisterwijk. Maandagavond werden die conclusies gepresenteerd in Oisterwijk, dinsdagavond is dezelfde presentatie in Rijen, woensdag in Dorst.

 • 11 December 2018 om 06:00
Gisteren β€” 10 December 2018BN DeStem - Oosterhout

Locomotief is voornaamste oorzaak trillingen spoor in Dorst, Rijen en Oisterwijk: geen schadevergoeding voor scheuren in woningen

OISTERWIJK/DORST/RIJEN - Langs de Brabantroute in Oisterwijk, Dorst en Rijen komen sinds 2017 vaker hoge treintrillingen voor dan voorheen. De hoogste trillingen doen zich voor bij spoorwegovergangen op het moment dat een reizigerstrein met aan weerszijde een zogenoemde TRAXX-locomotief passeert. Dit is de conclusie van onafhankelijk onderzoek, zo meldt ProRail maandag. Bewoners krijgen echter geen schadevergoeding voor scheuren in hun huizen.

 • 10 December 2018 om 19:17

Onderzoek vechtpartij Rijen loopt nog, zeven mensen verdacht

RIJEN - De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de massale vechtpartij in de nacht van dinsdag op 27 op woensdag 28 november in het Rijense eetcafé/zalencomplex De Vijf Eiken.

 • 10 December 2018 om 17:18

Actiegroep vreest meer treintrilling in Rijen door tunnels

RIJEN - Burgerinitiatief Rijen Trilt voorziet dat de aanleg van twee nieuwe spoortunnels in het dorp tot meer klachten leidt door treinverkeer. De Maczektunnel geeft een wijk op 150 meter afstand ernstige overlast. ,,Dat vonden we verrassend en verontrustend‘’, zegt woordvoerder Bart van der Ven.

 • 10 December 2018 om 16:00

Nieuw fotoboek over Henny dankzij crowdfundingsactie

OOSTERHOUT - De crowdfundingsactie om een nieuw fotoboek Henny. Ik ben nog niet klaar, over het leven van Henny Arendse uit Waalwijk uit te brengen, is geslaagd. Zondag werd bekend dat er 15.789 euro is binnengebracht door 114 donateurs.

 • 10 December 2018 om 15:38

Hogere inkomens vaker in ernstige financiΓ«le problemen

Het aantal hogere inkomens met ernstige financiële problemen is in drie jaar tijd verdubbeld. In 2015 ging het nog om 9 procent, inmiddels kampt 18 procent van de hogere inkomens met betalingsproblemen. Het Nibud spreekt van een opmerkelijke ontwikkeling. ,,We tasten in het duister over de oorzaak.”

 • 10 December 2018 om 15:07

Nog veel vraagtekens bij toekomst complex van OVV'67

OOSTEIND - Wel of geen woningbouw op het hoofdveld? Verplaatsing van de kantine en de kleedkamers? Voor de Oosteindse voetbalclub OVV'67 heeft de toekomst veel vraagtekens.

 • 10 December 2018 om 13:10

Auto rijdt Lidl in Dongen binnen, 33-jarige bestuurder verdacht van poging tot doodslag

DONGEN - Een auto is maandagochtend in Dongen de Lidl aan de Windmolenweg binnengereden. Daarbij vielen geen gewonden. De winkel raakte licht beschadigd. De politie heeft een 33-jarige man uit Dongen aangehouden voor poging tot doodslag. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

 • 10 December 2018 om 10:31

Brabant: geen anti-drugcamera's in Biesbosch

DEN BOSCH - Brabant gaat niet experimenteren met cameratoezicht in de Biesbosch. De CDA-fractie in Provinciale Staten had daarom gevraagd, maar het provinciebestuur ziet er geen heil in.

 • 10 December 2018 om 10:40

Auto rijdt Lidl in Dongen binnen, 33-jarige man aangehouden

DONGEN - Een auto is maandagochtend in Dongen de Lidl aan de Windmolenweg binnengereden. Daarbij vielen geen gewonden. De politie heeft de vermoedelijke dader aangehouden.

 • 10 December 2018 om 10:31

Ongeluk op A27 bij Hank, file lost op

HANK – Op de A27 van Breda naar Gorinchem is maandagochtend een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook was daardoor tijdelijk dicht, maar die is inmiddels weer open.

 • 10 December 2018 om 06:14

File door ongeluk op A27 bij Hank

HANK – Op de A27 van Breda naar Gorinchem is maandagochtend een ongeluk gebeurd. Er staat een file tussen Oosterhout en Hank.

 • 10 December 2018 om 06:14
OuderBN DeStem - Oosterhout

Actie tegen bomenkap in Made: β€˜Deze bomen horen bij de Marktstraat’

MADE - 27 bomen met daaromheen rood-wit afzetlint vallen zaterdag op in de Markstraat. Als het aan het merendeel van de raad ligt, moeten deze honderd jaar oude leilinden hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. Dat wil Groen Drimmelen voorkomen, dus vraagt de partij er aandacht voor bij het winkelend publiek.

 • 9 December 2018 om 18:10

Decemberdrukte bij beautysalons in West-Brabant

ROOSENDAAL/ULVENHOUT - Een stralende huid, feestelijk gelakte nagels en haar dat perfect in model zit: voor de meeste mensen zijn de decemberfeestdagen het moment om er tot in de puntjes verzorgd uit te zien.

 • 9 December 2018 om 12:25
❌