[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019BN DeStem - Oosterhout

Provincie pikt aanpak verkoop jachthaven Hermenzeil niet

GEERTRUIDENBERG/DEN BOSCH - De gemeenteraad van Geertruidenberg en de provincie Noord-Brabant botsen over de aanpak van de verkoop van jachthaven Hermenzeil. Gedeputeerde Erik van Merriënboer vindt het onacceptabel dat een meerderheid van de raad de voorgestelde procedure in de wind slaat. Hij brengt binnenkort een bezoek aan de gemeenteraad om uit de impasse te komen.

 • 21 Februari 2019 om 17:52

Saradag in Made gaat niet door: te weinig vrouwen

MADE - De Saradag die dit jaar gepland stond op zaterdag 13 april gaat niet door. Er zijn te weinig inschrijvingen. Dat heeft het bestuur van de Sara Stichting bekend gemaakt.

 • 21 Februari 2019 om 17:12

Engelse raket uit WOII tot ontploffing gebracht in Werkendam

Een gevechtskop uit de Tweede Wereldoorlog die bij het dorp Meeuwen werd gevonden, is vanochtend onschadelijk gemaakt in de buurt van Werkendam. Het gaat om een gevechtskop van een 3-inch-raket die behoorde bij een Engels gevechtsvliegtuig. De raket is vanaf een vliegtuig naar beneden afgevuurd in de oorlog en kwam niet tot ontploffing.

 • 21 Februari 2019 om 11:18

Elf bakkers in finale lekkerste worstenbroodje

BREDA - Niet tien, maar elf bakkers zijn dit jaar doorgedrongen tot de finale op 25 maart van het Lekkerste Brabants Worstenbroodje, een verkiezing van Omroep Brabant. Dat komt omdat twee professionele kandidaten gelijk zijn geëindigd en een eerlijke kans krijgen zich te bewijzen.

 • 21 Februari 2019 om 16:04

Carnavalskraker Huub Hangop: β€˜Ik kies voor Brabant’

DEN BOSCH/ROOSENDAAL - ‘Mee da rooie potlooike in oewen ‘aand, stemde voor ‘t mooiste plekske van ‘t hele laand.’

 • 21 Februari 2019 om 15:38

Vrachtwagen gekanteld op afrit A27 bij Werkendam, bergen duurt tot ver in avondspits

WERKENDAM - Een vrachtwagen is donderdagmiddag op de afrit van de A27 bij Werkendam gekanteld. De chauffeur raakte daarbij lichtgewond aan zijn knie. Het bergen kan nog tot ver in de avondspits duren volgens Rijkswaterstaat.

 • 21 Februari 2019 om 14:50

Vrachtwagen gekanteld op afrit A27 bij Werkendam

WERKENDAM - Een vrachtwagen is donderdagmiddag op de afrit van de A27 bij Werkendam gekanteld. De chauffeur raakte daarbij lichtgewond aan zijn knie.

 • 21 Februari 2019 om 14:50

Veertig jaar West-Brabant in beeld: fotojournalisten exposeren

Samen brachten ze een half miljoen foto's naar het West-Brabants archief, de meest bijzondere exposeren fotojournalisten Thom van Amsterdam en Ben Steffen in Museum Tongerlohuys in Roosendaal. Ze laten de verandering van West-Brabant zien van de afgelopen veertig jaar.

 • 21 Februari 2019 om 14:00

Dromen van een carrière als prof-voetballer bij NAC

Welk jong voetbaltalent wil er niet in het Rat Verlegh Stadion spelen? Of in Camp Nou? Bij de wedstrijden van de jongste talenten in de regio, staan de NAC-scouts met blocnote langs de lijn.

 • 21 Februari 2019 om 13:00

Jubileumshow op Paaspop Den Hout

DEN HOUT - Paaspop in Den Hout viert het 25-jarig bestaan met een eigen jubileumshow. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

 • 21 Februari 2019 om 12:23

Onwonenden die balen van uitbreiding Pukkemuk buigen niet: β€˜We voelen ons niet gehoord’

De voorgenomen uitbreiding van recreatiepark Pukkemuk in Dongen stuit op ernstige bezwaren van omwonenden. ,,We voelen ons niet gehoord.''

 • 21 Februari 2019 om 12:00

Esther Delissen nieuwe gemeentesecretaris Drimmelen

MADE - Esther Delissen (45) wordt de nieuwe gemeentesecretaris en hoofd van de organisatie van de gemeente Drimmelen. De Tilburgse begint op 1 juni van dit jaar als opvolger van de vertrokken Cor Smits.

 • 21 Februari 2019 om 10:56

Weer meer meldingen verwarde personen in Brabant

BRABANT - Het aantal incidenten met verwarde personen in Brabant blijft stijgen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. In Oost-Brabant nam de hoeveelheid van overlastincidenten met verward gedrag toe met 17 procent, de eenheid Zeeland-West-Brabant telde vier procent meer voorvallen.

 • 21 Februari 2019 om 09:39

Louter lof voor boekenman Theo Peeters

OOSTERHOUT - Een afgeladen Bussel woensdagmiddag. Theek 5-directeur Theo Peeters nam afscheid. De Bredanaar werd in 1988 bibliotheekdirecteur in Oosterhout.

 • 21 Februari 2019 om 09:20

Bestuurder rijdt achterop file bij Hank: twee personen lichtgewond

HANK - Op de A27 ter hoogte van Hank zijn donderdagochtend twee bestuurders lichtgewond geraakt na een ongeval. Een automobilist klapte van achter op een file.

 • 21 Februari 2019 om 09:08

Waarom dit bankpas-sms'je de nieuwe Nigeriaanse erfenis is

En, is iedereen nu razendsnel zijn bankpas aan het vervangen? Stomtoevallig vervalt die bij héél veel mensen op 21 februari. Althans, als je dat ene sms’je moet geloven.

 • 21 Februari 2019 om 08:45

Tuf Recycling in Dongen β€˜dekt schadelijk afval niet af’

DONGEN - De omstreden kunstgrasmattenverwerker Tuf Recycling in Dongen heeft zich volgens de gemeente niet aan het ‘dwangbevel’ gehouden om een afvalmix van zand en rubber (infill) af te dekken. De gemeente Dongen overweegt nu zelf de noodzakelijke stappen te zetten.

 • 21 Februari 2019 om 07:00

β€˜Gaten in Provincialeweg Oosteind zijn paddenpoelenβ€˜

OOSTEIND - De Provincialeweg in Oosteind moet snel worden aangepakt. Die oproep doet de Vereniging Belangen Oosteind aan de Oosterhoutse politiek. “De gaten in de weg worden met de dag groter“, zegt Vincent van Gils namens VBO. “In de Uilendonckse Carnavalskrant worden ze als paddenpoelen omschreven.“

 • 21 Februari 2019 om 06:54

Helikopters Gilze-Rijen oefenen in Groot-BrittanniΓ«

GILZE EN RIJEN - Deze ochtend vertrekken 8 helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) van de vliegbasis Gilze-Rijen naar Groot-Brittannië. Ongeveer 250 mannen en vrouwen van de vliegbasis doen mee aan een grote oefening in elektronische oorlogvoering die tot en met 8 maart duurt.

 • 21 Februari 2019 om 06:00

Bestuurder van BMW scheurt met 200 km/u over A59 bij Terheijden, moet meteen rijbewijs inleveren

TERHEIJDEN - Een bestuurder van een BMW had niet door dat de politie achter hem reed toen hij woensdagavond met 200 kilometer per uur over de A59 bij Terheijden scheurde. Hij is aangehouden en heeft zijn rijbewijs meteen moeten inleveren.

 • 20 Februari 2019 om 23:37
❌