[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018BN DeStem - Oosterhout

Was Van Puijfelik 'dupe' van cocaΓ―ne-lijn via Antwerpen?

BREDA - De aangetroffen cocaïne in een zeecontainer bij papierverwerker Van Puijfelik Recycling in Oosterhout zat mogelijk verstopt in het staal. De container is die bewuste maandagmiddag 8 januari zelf door de papierverwerker opgehaald in Antwerpen en gelost op eigen terrein. 's Avonds viel een politiemacht binnen.

 • 17 Januari 2018 om 07:00

Valse aangifte bedreiging: raadslid stapt op en begint eigen partij

DONGEN - Voordat zijn eigen partij CDA een besluit kan nemen over zijn aanblijven, heeft gemeenteraadslid Rob Huijben de partij verlaten en snel een eigen partij opgericht. Huijben heeft burgemeester Marina Starmans-Gelijns dinsdag ingelicht dat hij als eenmansfractie in de gemeenteraad blijft. Dat gebeurt onder de naam PRO Dongen.

 • 16 Januari 2018 om 19:42
Gisteren β€” 16 Januari 2018BN DeStem - Oosterhout

Vannacht glad en morgen nat en winderig: uitkijken!

En zo kan ineens de winter weer verraderlijk toeslaan. Na enkele dagen met wind, hagel en regen kan het volgens het KNMI dinsdagnacht gaan sneeuwen in een groot deel van het land.

 • 16 Januari 2018 om 23:14

112-overzicht: brand in schoonheidssalon, gewonde fietser en een ingetrapte voordeur

Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen dat dinsdag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.

 • 16 Januari 2018 om 21:30

Zorgen over kans op aanmeldcentrum bij AZC Gilze

GILZE - Wordt asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze een aanmeldcentrum voor asielzoekers? Nee, als het aan de gemeente Gilze en Rijen ligt. Toch hangt de vraag nog boven de markt. Kern'75 is zeer bezorgd en vreest 'dat het een zootje wordt'. Medio volgende maand komt er meer duidelijkheid.

 • 16 Januari 2018 om 21:02

Omstreden Dongens raadslid stapt op bij CDA

DONGEN - Voordat zijn eigen partij CDA een besluit kan nemen over zijn aanblijven, heeft gemeenteraadslid Rob Huijben de partij verlaten en snel een eigen partij opgericht. Huijben heeft burgemeester Marina Starmans-Gelijns dinsdag ingelicht dat hij als eenmansfractie in de gemeenteraad blijft. Dat gebeurt onder de naam PRO Dongen.

 • 16 Januari 2018 om 19:42

West-Brabant blijft zitten met oude kantorenmeuk

BREDA - In West-Brabant bevindt 41 procent van de kantoren die te huur staan zich in de categorie ‘kansarm’. Dat wil zeggen dat eigenlijk niemand ze wil hebben, omdat ze te oud en te onhandig zijn.

 • 16 Januari 2018 om 13:19

Doorgaan Verbroederingsbal op losse schroeven: 'Deze traditie mag niet verloren gaan'

DRIMMELEN – De achtste editie van het Verbroederingsbal gaat dit jaar vooralsnog niet door. Het carnavalsfeest, waarbij de prinsen uit alle kernen elkaar ontmoeten, zou door de gemeente Drimmelen georganiseerd worden.

 • 16 Januari 2018 om 14:29

Het gaat niet best met de hermelijn

Steeds meer leefgebieden van de hermelijn verdwijnen. Het kleine zoogdier heeft het dan ook moeilijk.

 • 16 Januari 2018 om 13:57

Zeldzame, Oosterhoutse carnavalsinsignes in Tilburgse garage zijn 'unieke vondst'

OOSTERHOUT/TILBURG - Een ongekende schat. Zo noemen Kaaiendonkers de inhoud van de twee dozen die Henri van den Hout uit Tilburg vorige week in zijn garage aantrof. Tientallen loonzakjes met daarin Oosterhoutse carnavalsinsignes uit de jaren 1956 tot en met 1987. Van de zeer zeldzame 1956 heeft Van den Hout zelfs drie stuks.

 • 16 Januari 2018 om 12:23

Extra nachtritten met de bus in Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal tijdens carnaval

Carnavalsvierders die zich graag ook buiten hun eigen dorp of stad in het leutfeest onderdompelen kunnen ook dit jaar een passe-partout voor de bus kopen.

 • 16 Januari 2018 om 12:19

Nog geen besluit over vervolgd CDA-raadslid Huijben uit Dongen

DONGEN - Het CDA Dongen en 's Gravenmoer weet nog niet of gemeenteraadslid Rob Huijben aan kan blijven. Maandagavond is de partij er niet uitgekomen. Partijvoorzitter Jan Megens verwacht dat het besluit nu woensdagavond valt.

 • 16 Januari 2018 om 10:40

Schrijver Eus Roovers nu ook kunstenaar: 'Ik neem het liefst iets op de hak'

OOSTERHOUT - Oosterhoutse schrijver blijkt ook een bijzonder grappige tekenaar te zijn. Hij besteedt een dag per week aan deze nieuwe uitingsvorm en heeft al minstens één tekening verkocht.

 • 16 Januari 2018 om 10:00

EetcafΓ© De Heeren van Rijen krijgt nieuwe exploitant

RIJEN - Eetcafé De Heeren van Rijen krijgt een nieuwe uitbater. Menno Stads (44) gaat er na twee jaar mee stoppen. De Brasserie/eetcafé aan het spoor gaat door tot een nieuwe exploitant het overneemt. Stads stopt uit privé-overwegingen.

 • 16 Januari 2018 om 09:55

De Heeren van Rijen krijgt nieuwe exploitant

RIJEN - Eetcafé De Heeren van Rijen krijgt een nieuwe uitbater. Menno Stads (44) gaat er na twee jaar mee stoppen. De Brasserie/eetcafé aan het spoor gaat door tot een nieuwe exploitant het overneemt. Stads stopt uit privé-overwegingen.

 • 16 Januari 2018 om 09:55

Geen schijnconstructies bij sociale werkvoorziening Wava/!GO

OOSTERHOUT - Raadslid Cees Noltee (Groen Brabant) wil weten of er bij sociale werkvoorziening Wava/!GO in Oosterhout sprake is van zogeheten schijnconstructies en heeft vragen gesteld aan het college van B en W.

 • 15 Januari 2018 om 14:55

Forse schade bij brand in schoonheidssalon in Oosterhout

OOSTERHOUT - Een brand is dinsdagmorgen bij schoonheidssalon Cleyo Skin Experts aan de Markkant in Oosterhout uitgebroken. De drie bewoners die boven de schoonheidssalon slapen, hebben op tijd hun woning kunnen verlaten.

 • 16 Januari 2018 om 06:05
OuderBN DeStem - Oosterhout

SCO misschien van zondag naar zaterdag

Het is niet ondenkbaar dat zondagclub SCO, momenteel spelend in de Tweede Klasse E, vanaf volgend seizoen een zaterdagvereniging zal zijn. ,,Het bestuur heeft van de staf van de selectie begrepen dat het voor het seizoen 2018-2019 en de daarop volgende seizoenen moeilijk of zelfs onmogelijk is om een volledige en competitieve selectie voor Zondag 1 en 2 op de been te brengen", zo meldt de website van de Oosterhoutse club.

 • 15 Januari 2018 om 18:04

Jorik Mijnhijmer blijft langer bij Achilles Veen

Jorik Mijnhijmer blijft nog tenminste één seizoen bij Achilles Veen. De Bredanaar kwam afgelopen zomer over van Dongen.

 • 15 Januari 2018 om 17:30

Inbrekers stelen vlees, ijs en brood uit vriezer

GILZE EN RIJEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden voor diefstal in de gemeente Gilze en Rijen. Het duo had het op wel een heel bijzondere buit voorzien. Uit een garage hebben ze onder andere 4 pakken vlees, 3 pakken ijs en halve broden uit de vriezer meegenomen.

 • 15 Januari 2018 om 16:18
❌