[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018BN DeStem - Oosterhout

Gemeentenieuws Geertruidenberg voortaan in Het Kanton

OOSTERHOUT - Geertruidenberg stapt met het wekelijkse gemeentenieuws over naar Het Kanton. Jarenlang waren bekendmakingen over vergunningen en andere gemeentelijke informatie te vinden in De Langstraat, maar vanaf januari 2019 komt daar een einde aan.

 • 22 Oktober 2018 om 19:57

Oververhitte woningmarkt: 'Verschrikkelijk. Ik moest maar een rijke vent zoeken, krijg ik te horen’

Woningzoekenden hebben soms geluk, maar velen zitten voor hun gevoel hopeloos vast. ,,Ik moest maar een rijke vent zoeken, krijg ik te horen. Het is te zot voor woorden."

 • 22 Oktober 2018 om 19:34

Trauma na ontvoering? Verdachte moord Laura Korsman (24) mishandelde eerder een ex

WERKENDAM - De man die verdacht wordt van de moord op Werkendamse studente Laura Korsman deze zomer, heeft eerder een ex-vriendin bedreigd, gestalkt en mishandeld. Daarvoor is hij in 2011 tot een taakstraf veroordeeld.

 • 22 Oktober 2018 om 19:26

Jan Luteijn waarnemend burgemeester van Geertruidenberg

Jan Luteijn is vanaf maandag waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg. Luteijn blijft ook in Cromstrijen burgemeester tot 1 januari 2019, als de fusiegemeente Hoeksche Waard begint.

 • 22 Oktober 2018 om 19:08

Kerk in Lage Zwaluwe staat opnieuw te koop

LAGE ZWALUWE - Geen ateliers en ook geen expositieruimte: voorlopig staat de Joannes de Doperkerk nog steeds leeg. De kopers hebben zich door privéomstandigheden teruggetrokken. De kerk is weer te koop.

 • 22 Oktober 2018 om 18:33

3FM Serious Request komt toch weer naar Breda... en Gilze, Oosterhout en Hank

BREDA - Ook al is er dit jaar geen Glazen Huis meer, de dj's van 3FM keren in december toch weer even terug in Breda voor de goede doelenactie Serious Request. In de nieuwe opzet wandelen drie dj-teams door het land. Eén van de teams doet daarbij ook Breda en omgeving aan, zo is maandag bekend gemaakt.

 • 22 Oktober 2018 om 15:44

Bodemonderzoek naar schade van β€˜smerig drugslab’ in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE – De gemeente Drimmelen begint donderdag met een onderzoek naar de bodem-, grondwater- en luchtkwaliteit bij de locatie in Lage Zwaluwe waar woensdag 10 oktober een groot drugslab is opgerold.

 • 22 Oktober 2018 om 15:38

Aantal misdrijven keldert gigantisch in Werkendam en Gorinchem

De criminaliteit in Werkendam is dit jaar keihard gekelderd. Dat blijkt uit nieuwe politiecijfers.

 • 22 Oktober 2018 om 15:23

Ik bepaal zelf wel of ik rook of niet!

Het kabinet wil alle rookruimten in de ban doen. Niet alleen in de horeca en in overheidsgebouwen, maar bedrijven mogen op termijn ook geen rookhok meer hebben waar werknemers kunnen roken. Dat is de inzet van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid bij het sluiten van een preventieakkoord tussen overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

 • 22 Oktober 2018 om 15:05

Driek van Griensven, oud-wethouder van Roosendaal en Dongen, overleden

DEN BOSCH/DONGEN/ROOSENDAAL - Driek van Griensven, sociaaldemocraat in hart en nieren, is donderdag na een kort ziekbed overleden. De PvdA’er uit Berkel-Enschot bekleedde tal van politieke functies. Zo was hij wethouder in Roosendaal en Dongen. Sinds januari was hij voor de tweede keer Statenlid in Brabant. De provincie heeft maandag de vlag halfstok gehangen vanwege het overlijden van Van Griensven (68).

 • 22 Oktober 2018 om 14:45

Beeldje van Gertrudis pronkt in Geertruidskerk

GEERTRUIDENBERG - In het weekend van 6 en 7 oktober vernielden onverlaten het houten Gertrudiskapelletje aan de Parallelweg in Geertruidenberg. Het diende als rustplek tijdens de bedevaart richting Santiago de Compostella. Dit weekend was het katholiek ingezegende beeld van Gertrudis van Nijvel te zien in de protestantse Geertruidskerk.

 • 22 Oktober 2018 om 12:52

Knikkeren via een koperen wokkel: bedenker kan uren kijken naar β€˜Marblemonsters’

DONGEN - Het idee om zelf een knikkerbaan te bouwen lag al jarenlang opgeslagen in de hersenpan van John Steijger. Op een eerdere editie van de Hobby Expo in Dongen kreeg hij de smaak pas echt te pakken. ,,Het bleek relatief eenvoudig."

 • 22 Oktober 2018 om 12:20

Woningbouw West-Brabant: het moet eigenlijk veel sneller

Door de druk op de woningmarkt moeten er ook in West-Brabant de komende jaren duizenden nieuwe huizen worden gebouwd. Maar de verschillen tussen de diverse gemeenten blijken enorm. De gewenste versnelling komt maar mondjesmaat op gang.

 • 22 Oktober 2018 om 12:24

Knikkeren via een koperen wokkel

DONGEN - Het idee om zelf een knikkerbaan te bouwen lag al jarenlang opgeslagen in de hersenpan van John Steijger. Op een eerdere editie van de Hobby Expo in Dongen kreeg hij de smaak pas echt te pakken. ,,Het bleek relatief eenvoudig."

 • 22 Oktober 2018 om 12:20

Sophie en Eileen, vrijwillig op de vlucht in West-Brabant voor Hunted

Twee jonge vrouwen met een grote rugzak strijken afgelopen zomer neer in een West-Brabantse kerkdorp. Het is geen alledaags gezicht. Hoe mooi het stadje ook is, het is niet bepaald een hotspot voor backpackers. Eileen Sinclair en Sophie Goderie blijken ook niet op vakantie, maar op de vlucht. Drie weken uit handen blijven van de opsporingsdiensten is hun missie. Ze doen mee aan het derde seizoen van Hunted.

 • 22 Oktober 2018 om 12:03

Bestuurder vlucht en verstopt zich, maar wordt toch gepakt in Hulten

HULTEN - De politie heeft maandagmorgen rond 6.00 uur in Hulten twee mannen aangehouden voor rijden met een gestolen auto.

 • 22 Oktober 2018 om 11:29

Aanhoudende droogte: opnieuw onttrekkingsverbod bij Breda en Oosterhout

BREDA - Waterschap Brabantse Delta heeft vanwege de aanhoudende droogte opnieuw een onttrekkingsverbod ingesteld.

 • 22 Oktober 2018 om 10:28

Een jaar lang voor een puppy zorgen? β€˜Het is voor het goede doel’

ROOSENDAAL - Een jaar lang zorgen voor een puppy, lijkt u dat wat? Hulphond Nederland is op zoek naar gastgezinnen voor toekomstige hulphonden. Het eerste levensjaar moet de speciaal geselecteerde hond in een gezin wonen.

 • 22 Oktober 2018 om 10:10

Geluidswal in Dorst in beeld voor 2.400 zonnepanelen

OOSTERHOUT - Op de geluidswal aan De Vliert bij Dorst moeten op termijn 2.400 zonnepanelen komen. De coöperatie Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) heeft het oog laten vallen op die plek en de gemeente Oosterhout wil graag meewerken.

 • 22 Oktober 2018 om 09:31

Vijf mannen opgepakt na voetbalrellen in Breda, twee agenten gewond

BREDA – De politie heeft zondagmiddag vijf mannen opgepakt naar aanleiding van de voetbalrellen na de wedstrijd NAC – Willem II. Twee agenten zijn lichtgewond geraakt.

 • 22 Oktober 2018 om 09:22
❌