[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019BN DeStem - Oosterhout

Lunchroom en uitbreiding jachthaven toekomst haven Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE - Veerpont 't Leeuweveerke gaat vrijdag haar derde seizoen in, maar de ontwikkeling van de buitenhaven heeft deze winter niet stilgelegen. Door recente overnamen van De Fuik en het EBR-terrein krijgt de visie van de haven als toeristische trekpleister steeds meer vorm.

 • 18 April 2019 om 22:12

Installatie wethouder Petra Lepolder (VVD)

DONGEN - Petra Lepolder (VVD) is tijdens een extra gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Dongen. Eerder was zij dat in Steenbergen. Lepolder neemt het stokje over van de afgetreden Rolf Vullings. Ze wordt verantwoordelijk voor sociaal beleid, gezondheid, ouderen, economische zaken, verkeer en vervoer, openbare ruimte en monumentenbeleid.

 • 18 April 2019 om 22:00

Inbraak KBO Geertruidenberg: β€˜Zoiets gaat ouderen niet in de koude kleren zitten’

GEERTRUIDENBERG - ,,Het is frustrerend”, zegt Wim Domenie van de KBO Geertruidenberg. ,,Wij doen ons stinkende best om ouderen een leuke tijd te geven en dan komen er een paar van die knullen die alles naar de klote proberen te helpen. Sorry voor het woord, maar het is niet anders.”

 • 18 April 2019 om 21:21

'Woeste vaders mishandelden Efteling-activistes', demonstranten weigeren taakstraf

KAATSHEUVEL - Twee dierenactivisten die zondag een voorstelling van de Efteling-show Raveleijn verstoorden, zijn na afloop van de demonstratie mishandeld door enkele woeste vaders. Dat zegt Jan-Hein van Dijk, de advocaat van de actiegroep Vegan Strike Group, tegen het Brabants Dagblad. In Wageningen en Den Haag, waar de vrouwen vandaan komen, is aangifte gedaan van mishandeling.

 • 18 April 2019 om 20:45

Vier verdachten gijzeling ontlopen mogelijk straf door hoogst uitzonderlijke beslissing van rechters

BREDA/OOSTERHOUT - Vier verdachten die een man uit Denemarken naar Nederland zouden hebben ontvoerd voor losgeld, lopen een gerede kans dat zij de dans ontspringen. Op 16 december beslist de rechtbank in Breda of het Openbaar Ministerie (OM) nog ontvankelijk is in dit proces.

 • 18 April 2019 om 20:26

Kleinschalig onmoeten met het mobiele Praethuis 3.0 in Made

MADE - Inwoners samenbrengen in een mobiele ontmoetingsplek. Met het Praethuis 3.0 hopen de gemeente en Surplus dit te realiseren. Leerlingen van het Dongemond College mochten de bouwkeet donderdag beschilderen.

 • 18 April 2019 om 19:09

EmtΓ© sluit en wordt Jumbo in Rijen

RIJEN - De Emté supermarkt in winkelcentrum De Laverije in Rijen sluit op vrijdag 26 april om 13.00 uur om als verbouwde en uitgebreide Jumbo terug te keren op woensdag 15 mei. ,,Klanten kunnen zo lang grotendeels terecht bij de Jumbo aan de Hoofdstraat”, zegt ondernemer Kiske Hapers.

 • 18 April 2019 om 19:00

Natuur in met Pasen? Kijk uit voor brand!

BREDA - In de bossen en heide van de provincie Antwerpen geldt sinds gisteren ‘code rood’. Het Belgische agentschap Natuur en Bos raadt recreanten aan om, vanwege het brandgevaar, de natuur te mijden. In Midden- en West- Brabant geldt een ander devies: ,,Kom vooral en geniet, maar wees wel voorzichtig!”

 • 18 April 2019 om 18:58

Man (37) uit Oosterhout twee weken langer in voorarrest na mishandelen β€˜liefste oma ooit’

OOSTERHOUT - De man uit Oosterhout die ervan verdacht wordt een 69-jarige vrouw uit Oosterhout te hebben mishandeld, zit twee weken langer in voorarrest. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdagmiddag.

 • 18 April 2019 om 17:09

Forum in bijna helft stembureaus Oosterhout de grootste

OOSTERHOUT - Forum voor Democratie (FvD) is in Oosterhout in bijna de helft van de stembureaus, negen van de 22, de grootste geworden bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart.

 • 18 April 2019 om 14:46

Lentefestival in Oosterhout wil β€˜culturen verbinden

Samen de lente vieren onder het genot van live muziek, lekker eten en leuke kraampjes. Iedereen is 20, 21, en 22 april welkom op het Lentefestival dat de Ahmet Yesevi Moskee in het Floralia Park organiseert. Met het festival wil de moskee verschillende culturen verbinden.

 • 18 April 2019 om 14:30

β€˜Heel mooie stemmen’ bij finale Strot van Oosterhout

OOSTERHOUT - De finale van de zangwedstrijd De Strot van Oosterhout wordt op zondag 28 april gehouden in café Fwaajee van Theater de Bussel.

 • 18 April 2019 om 12:41

Kinderen (en ouders) heel blij met gratis zwemmen in gemeente Geertruidenberg

Kinderen tussen vier en twaalf jaar in de gemeente Geertruidenberg mogen dit jaar gratis naar de twee zwembaden. De belangstelling is groot.

 • 18 April 2019 om 12:16

Archeologisch Terheijden onderzoek levert nog weinig op

Het archeologisch onderzoek in Terheijden levert nog niet veel op. Morgenochtend verdwijnen de wegafzettingen en zijn de winkels weer goed bereikbaar, tot blijdschap van een aantal ondernemers.

 • 18 April 2019 om 12:03

Cito-toets al lang niet heilig meer: nog op 61 procent van West-Brabantse scholen

WEST-BRABANT - Basisscholen hebben deze week de keuze uit vijf verschillende eindtoetsen om het niveau van achtstegroepers te meten. De oude Cito-toets verliest rap terrein, ook in West-Brabant.

 • 18 April 2019 om 11:15

Petra Lepolder vertrekt naar Dongen: β€˜Ik ben compleet blanco en dat is ook wel fijn’

STEENBERGEN - Politiek was er eigenlijk altijd in haar leven. Ooms, tantes en andere familieleden: veel waren raadslid, wethouder of op een andere manier bij politiek betrokken.

 • 18 April 2019 om 11:01

ProefTheater in De Boodschap in Rijen smaakt naar meer

Hoe ziet het theaterseizoen in De Boodschap in Rijen eruit? Mark van de Veerdonk is een van de theatermakers die een voorproefje gaf.

 • 18 April 2019 om 10:46

Wat staat ons allemaal te wachten vandaag? Zes belangrijke vragen over The Passion

Dordrecht is vandaag het middelpunt van de belangstelling tijdens paasevenement The Passion. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten vandaag? Zes vragen over The Passion.

 • 18 April 2019 om 06:06

Dordrecht is klaar voor The Passion

Vanavond is het zo ver: The Passion in Dordrecht! De stad is helemaal klaar voor de muzikale paasvertelling.

 • 18 April 2019 om 09:20

Wordt jouw vereniging β€˜Club van het Jaar 2019’?

Ook dit jaar maakt iedere sport- of cultuurvereniging in Nederland kans op de titel ‘Club van het Jaar’. In deze officiële verkiezing, georganiseerd door BN DeStem en partners, krijgen clubs een podium waarmee zij kunnen uitdragen hoe gaaf, bijzonder of uniek hun club is.

 • 17 April 2019 om 16:56
❌