[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020BN DeStem - Oosterhout

Gilze en Rijen zegt wΓ©l ja tegen huisvesting in Audax-gebouw

De meerderheid van de gemeenteraad in Gilze en Rijen heeft gisteravond ingestemd met de verhuizing van de gezamenlijke ambtelijke organisatie van de ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen) naar het Audax-gebouw in Gilze.

 • 10 Juli 2020 om 10:10

Stroomnet overvol door zonneparken in windmolens, wat betekent dat voor West-Brabantse plannen?

DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.

 • 10 Juli 2020 om 09:15

Juf Elly neem afscheid bij peuterspeelzaal Waspik: β€˜Het heeft me altijd gepast als een comfortabele jas’

WASPIK - Na vrijdag mag ze zich voegen in het lijstje met namen als Ans de Graauw, Elly van Etten en Jolanda Vermeulen: juf Elly Broeders (63) neemt na ruim twintig jaar afscheid van de Waspikse peuterspeelzaal Holder den Bolder. Daarmee komt er een einde aan de Waspikse kleuterjuffen.

 • 10 Juli 2020 om 08:30

Op de ene school ben je over, op de andere niet

Marit gaat over. Jeroen niet. Dat Marit net als Jeroen te veel onvoldoendes heeft maakt niet uit. Dat komt omdat Marit’s school alle leerlingen het recht geeft om over te gaan, vanwege corona. Jeroen moest wèl gewoon toetsen maken en werd daarop beoordeeld.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Op de ene school ga je over, op de andere niet

Marit gaat over. Jeroen niet. Dat Marit net als Jeroen te veel onvoldoendes heeft maakt niet uit. Dat komt omdat Marit’s school alle leerlingen het recht geeft om over te gaan, vanwege corona. Jeroen moest wèl gewoon toetsen maken en werd daarop beoordeeld.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

β€˜ItaliΓ« of Frankrijk? Straks kunnen we alle dagen op vakantie naar de Heuvel

OOSTERHOUT – Wandelen over de boulevard langs terrasjes en historische bomen. Het liefst autoluw, maar wel de mogelijkheid om te parkeren de komende tien jaar. De gemeenteraad is enthousiast over de plannen voor de Heuvel in Oosterhout . Het college krijgt 1 miljoen om het plein op te knappen. ‘Mits er voorlopig 45 parkeerplekken blijven’.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

β€˜Amercentrale heeft geen toekomst meer’

GEERTRUIDENBERG - Het is een kwestie van tijd dat de Amercentrale in Geertruidenberg de poorten moet sluiten. Nu biomassacentrales in de ban gaan, is de Amercentrale op termijn niet meer rendabel te exploiteren.

 • 10 Juli 2020 om 07:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020BN DeStem - Oosterhout

Verona is het mooiste meisje van de klas: β€˜Mooi zijn is geen vrijkaartje’

Verona de Waal (54) vertelt maandag in ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’ haar levensverhaal. Over hoe ze als tiener wegliep van huis en hoe ze tegenwoordig anderen via het lopen hun ‘beste versie’ wil laten leren kennen. ,,Alleen vrouwen dan.’’

 • 9 Juli 2020 om 21:43

β€˜Mooi zijn is geen vrijkaartje’

Verona de Waal (54) vertelt maandag in ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’ haar levensverhaal. Over hoe ze als tiener wegliep van huis en hoe ze tegenwoordig anderen via het lopen hun ‘beste versie’ wil laten leren kennen. ,,Alleen vrouwen dan.’’

 • 9 Juli 2020 om 21:43

Leerlingen maken film van eindmusical en tonen deze in Theater De Bussel

OOSTERHOUT/DEN HOUT - Anders dan anders. De leerlingen van groep 8 van De Achthoek in Den Hout hebben een originele manier gevonden om hun basisschooljaren af te sluiten in coronatijd. Geen musical in een klaslokaal of aula, maar een zelfgemaakte film die wordt afgespeeld in het theater.

 • 9 Juli 2020 om 21:00

Meerdere gewonden bij botsing tussen twee auto's bij Gilze

GILZE - Meerdere mensen zijn donderdagavond gewond geraakt na een ongeval op de Langenbergseweg bij Gilze. Hoe het ongeval tussen twee auto's heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

 • 9 Juli 2020 om 20:26

Drimmelen moet aanvraag voor legale wietkwekerij in behandeling nemen

DRIMMELEN/BREDA - De gemeente Drimmelen zal de aanvraag voor de vestiging van een legale wietkwekerij van de Bredase organisatie Project C in behandeling moeten nemen. Met het nemen van een zogeheten voorbereidingsbesluit om dergelijke initiatieven te blokkeren is de gemeente te laat als het gaat om de Bredase aanvraag.

 • 9 Juli 2020 om 18:58

Unsolved Mysteries in Brabant: 7 spraakmakende onopgeloste zaken

Waargebeurde misdaadzaken zijn een ontzettend populair onderwerp voor televisieseries, podcasts en boeken. Netflix speelde afgelopen week in op die trend door een oude Amerikaanse tv-serie nieuw leven in te blazen: Unsolved Mysteries is sinds 1 juli te zien op de streamingdienst en is nu al ontzettend populair onder kijkers. Ook in Noord-Brabant zijn veel moorden, vermissingen en andere misdaadzaken na jaren nog steeds onopgelost.

 • 9 Juli 2020 om 17:36

Een beetje indruk maken met trekkers? Mag best van landbouwvoorman Wim Bens

BREDA - Het boerenprotest trekt weer aan, de trekkers gaan de straat weer op. De dreiging is blijkbaar zo groot, dat minister Carola Schouten een bezoek aan Zeeland afblaast. Jammer, vindt landbouwvoorman Wim Bens. Maar hij snapt ook wel dat de boeren op hun trekkers stappen. ,,Er worden vraagtekens bij hun deskundigheid gezet.’’

 • 9 Juli 2020 om 17:23

Wie doodt de agressieve Japanse duizendknoop, de ninja onder de invasieve exoten?

GIlZE EN RIJEN/BREDA - De Japanse duizendknoop is de ninja onder de agressieve planten. Hij is nauwelijks te bestrijden. De wortel beschadigt gebouwen, taluds en rioleringen. Gilze en Rijen komt in december met een plan. Maar is dat wel op tijd?

 • 9 Juli 2020 om 17:00

Theater Schattelijn kijkt naar andere locaties, want: β€˜Als iets weg is, komt het niet zomaar terug’

Optreden voor slechts 27 bezoekers? De kans is klein dat artiesten als Karin Bruers, Lebbis en Arie & Silvester daarvoor naar theater de Schattelijn in Geertruidenberg willen komen.

 • 9 Juli 2020 om 16:13

Taakstraf voor Wijk en Aalburger na fataal ongeval op polderweg in de Biesbosch

WERKENDAM - De jongeman die een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in de polder bij Werkendam, krijgt daarvoor de maximale werkstraf van 240 uur. Bij de noodlottige gebeurtenis twee jaar geleden liet een 78-jarige inwoonster van Werkendam het leven.

 • 9 Juli 2020 om 16:08

'Het Èrpelhokske': Waspikse eerste aardappelautomaat

Verkoop van aardappelen en eieren aan huis doen Sjacko en Mathilde Pruijsen aan de Vrouwkensvaartsestraat in Waspik al langer. Maar het provisorische 'Èrpelhokske' heeft plaats gemaakt voor een moderne ruimte met een grote automaat met ook appels en uien. De eerste in de Langstraat.

 • 9 Juli 2020 om 15:20

Hennepkwekerij aangetroffen in woning Sprang-Capelle, politie neemt auto in beslag

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft donderdagmorgen in een woning aan de Loonsestraat in Sprang-Capelle een hennepkwekerij aangetroffen. Het gaat naar schatting om zeker 150 planten.

 • 9 Juli 2020 om 13:48

Raad Baarle-Nassau torpedeert plan verhuizing ambtenaren: β€˜Onverteerbaar’

BAARLE-NASSAU – ‘Onverteerbaar. Niet uit te leggen aan de inwoners.’ Duidelijke taal tijdens de gemeenteraadsvergadering van Baarle-Nassau. Het raadsvoorstel om de ambtenaren van de drie samenwerkende ABG-gemeenten onder te brengen in het Audaxpand in Gilze werd dan ook unaniem verworpen.

 • 9 Juli 2020 om 11:47
❌