[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019BN DeStem - Moerdijk

Frustratie of slecht opgelet? Overkapping pinautomaat in Zevenbergen vernield

ZEVENBERGEN - Eén van de twee glazen overkappingen boven de pinautomaat van de Rabobank aan de Noordhaven in Zevenbergen ligt in stukken op de grond. Zaterdagmorgen ontdekte een winkelier dat de kap kapot is.

 • 20 Juli 2019 om 12:05

Code geel: warme dag met onweer en stevige windstoten

Het wordt vandaag, vooral in het oosten van het land, 's zomers warm. Die warmte gaat echter gepaard met enkele pittige onweersbuien, met mogelijk hagel en windstoten. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

 • 20 Juli 2019 om 07:03

Code geel: warme dag met onweer in de middag en avond

Het wordt vandaag een warme, maar bewolkte, dag met temperaturen oplopend tot 28 graden. In de loop van de vanmiddag trekken een fors aantal onweersbuien over het land. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

 • 20 Juli 2019 om 07:03

Knap van die horecajongens: kraanwater serveren en doen alsof dat een spiksplinternieuw idee is

Je hebt mensen die zelfs een drol kunnen verkopen alsof het een nieuwe uitvinding is. ,,Een eerlijk, natuurlijk product’’, zo zouden ze het uitwerpsel prijzen. ,,Volledig recyclebaar ook. Met een warme bruintint die past bij ieder inte­rieur. En wat ook heel mooi is: je kunt het gewoon door de wc spoelen!’’

 • 20 Juli 2019 om 10:15

Code geel: warme dag op komst, met onweer in de middag en avond

Het wordt vandaag een zomerse, maar bewolkte, dag met temperaturen oplopend tot 28 graden. In het kielzog van die warmte trekken vanmiddag een fors aantal onweersbuien over het land. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

 • 20 Juli 2019 om 07:03

Met een gids aan boord varen langs Willemstad en over het Haringvliet

WILLEMSTAD/NIEUWENDIJK- Twee rondvaartboten nemen sinds juni de Expeditie Haringvliet over van de snelle Waterbus. Is de nieuwe bootreis die Willemstad met plaatsen als Tiengemeten en Middelharnis verbindt door de langzamere boten niet meer aan te raden, of maakt het de ervaring juist rijker?

 • 20 Juli 2019 om 06:10

Met een gids aan boord varen langs Willemstad en over de Haringvliet

WILLEMSTAD/NIEUWENDIJK- Twee rondvaartboten nemen sinds juni de Expeditie Haringvliet over van de snelle Waterbus. Is de nieuwe bootreis die Willemstad met plaatsen als Tiengemeten en Middelharnis verbindt door de langzamere boten niet meer aan te raden, of maakt het de ervaring juist rijker?

 • 20 Juli 2019 om 06:10
OuderBN DeStem - Moerdijk

Tientallen geplante struikjes per ongeluk gemaaid in Heijningen

HEIJNINGEN - Ze stonden er pas sinds het voorjaar: de tientallen struikjes aan de Verkorting in Heijningen. Sinds een paar dagen is de vlakte weer kaal: per ongeluk gemaaid door Rijkswaterstaat.

 • 19 Juli 2019 om 20:00

Amerikaan (24) valt man op bankje in Moerdijk van achter aan: wurgt hem net zo lang tot hij bewusteloos raakt

MOERDIJK - Een 24-jarige Amerikaan heeft donderdagnacht een man gewurgd tot hij bewusteloos raakte op de Sebastiaansweg in Moerdijk. Het slachtoffer, een 32-jarige Pool, zat op het bankje te roken terwijl hij van achteren werd aangevallen.

 • 19 Juli 2019 om 15:24

Wielerweekend Moerdijk heeft nieuwe, oude route: β€˜Het is een extra uitdaging’

ZEVENBERGEN - Al ligt het centrum van Zevenbergen op z’n kop, het Wielerweekend Moerdijk gaat gewoon door. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus fietsen de deelnemers een andere route dan de afgelopen jaren.

 • 19 Juli 2019 om 11:09

Oproep: is uw huis verzakt door de droogte?

WEST-BRABANT - Door de extreem droge zomer van vorig jaar regent het meldingen van woningen die verzakken. Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) stelt dat een miljoen huizen risico lopen. BN DeStem zoekt West-Brabanders die kampen met verzakkingen van hun huis.

 • 19 Juli 2019 om 10:18

Van wie is toch dit verrekte graffiti-konijn?

Er zit een konijn in mijn hoofd. Het is net als met een nieuwe auto aanschaffen. Koop je een Renault Twingo, dan zie je ze opeens overal.

 • 19 Juli 2019 om 07:30

Hard op weg naar volledig dekkend harthulp-netwerk in Etten-Leur en Moerdijk

ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - De gemeenten Etten-Leur en Moerdijk zijn hard op weg om een volledig dekkend AED-netwerk gerealiseerd te krijgen. In Moerdijk moet dat dit jaar gelukt zijn, Etten-Leur neemt volgend jaar extra financiële stappen (20.000 euro) in die richting.

 • 19 Juli 2019 om 06:06

Organisatie Bartholomeuskermis Zevenbergen wacht nog op vergunning

ZEVENBERGEN - Met nog maar een paar weken te gaan is de komst van de Bartholomeuskermis in Zevenbergen voor organisator Henk-Jan Jonker nog niet helemaal zeker.

 • 18 Juli 2019 om 20:00

Gelateria Chiara sluit β€˜als gevolg van werk aan haven’

ZEVENBERGEN - Gelateria Chiara van de familie Talamini aan de Zuidhaven in Zevenbergen sluit de deuren. Reden, volgens eigenaar Lorenzo, is fors omzetverlies als gevolg van de werkzaamheden aan de Haven.

 • 18 Juli 2019 om 15:30

Gaat Stint 2.0 de weg op in West-Brabant?

Het is niet vanzelfsprekend dat kinderdagverblijven in West-Brabant de vernieuwde Stint gaan gebruiken. Het is een beladen onderwerp geworden wat in veel gevallen met ouders en medewerkers wordt besproken.

 • 18 Juli 2019 om 07:00

Twee β€˜Tiny Forests’ in gemeente Moerdijk

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft twee locaties op het oog waar volgend jaar Tiny Forests worden aangelegd, mits het financiële plaatje dat erbij komt kijken door de gemeenteraad wordt goedgekeurd.

 • 18 Juli 2019 om 06:00

Wie is de grootste? Wie zit er het langst? De top 5 van haven- en industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK - Wie is eigenlijk de grootste werkverschaffer op industrieterrein Moerdijk? Welk bedrijf zit er het langst? Wat was het grootste schip? En hoe staat het met het dierenrijk in de vierde zeehaven van ons land? De top 5 volgens het havenbedrijf. En dan wordt een ding duidelijk: wie Moerdijk zegt, zegt Shell.

 • 17 Juli 2019 om 20:03

Breda en Roosendaal hotspots voor autodieven: bekijk hier hoeveel voertuigen in jouw gemeente werden gestolen

Breda en Roosendaal zijn dé hotspots voor auto- en brommerdieven. In de eerste helft van 2019 werden daar in vergelijking met andere plaatsen in Nederland, behoorlijk veel voertuigen gestolen. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

 • 17 Juli 2019 om 17:12

Wat vinden inwoners van onderhoud buurt? Hier staat Moerdijk!

MOERDIJK - Inwoners van de gemeente Moerdijk zijn wat minder tevreden over het onderhoud van hun woonomgeving. Ook zouden ze graag wat meer betrokken worden bij de aanpak van leefbaarheid en steun krijgen voor buurtinitiatieven.

 • 17 Juli 2019 om 15:05
❌