[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018BN DeStem - Moerdijk

Compromis terrassen Willemstad in zicht

WILLEMSTAD - Dat de terrassen in de Voorstraat in Willemstad doordeweeks om 23.00 uur dichtgaan en in het weekend om middernacht. Dat is een compromis waar inwoners en de burgemeester na een ruim uur praten en discussiëren in Gebouw Irene het over eens konden worden. De horeca, maandagavond ook aanwezig, wil eerst nog vergaderen voor ze met een reactie komen.

 • 24 September 2018 om 22:21

De woningstichting: 'De crisis was niet fijn, maar Vestia was erger'

De economische crisis van 2008 liet ook in West-Brabant zijn sporen na. Van persoonlijke drama's tot bestuurlijke ingrepen die elke burger raakten. De weg omhoog is ingeslagen, maar voor hoe lang?

 • 24 September 2018 om 21:00

Geld voor Q-koortsslachtoffers en nabestaanden gelijk verdeeld

DEN HAAG - Q-koortsslachtoffers en nabestaanden krijgen allemaal hetzelfde geldbedrag uit Den Haag. Een totaalbedrag van 14,5 miljoen euro wordt verdeeld onder iedereen die zich de komende maanden aanmeldt.

 • 24 September 2018 om 16:06

Koude nacht op komst: plaatselijk krabben

Komende nacht kan het voor het eerst dit najaar gaan vriezen op neushoogte. Daarmee bestaat de kans dat er morgen lokaal autoruiten bevroren zullen zijn.

 • 24 September 2018 om 13:28

Rutte opent turbine Attero op Moerdijk

MOERDIJK - Premier Mark Rutte opent woensdag 3 oktober de nieuwe stoomturbine van Attero op industrieterrein Moerdijk.

 • 24 September 2018 om 12:50

Na mishandeling: 'Geef boswachters snel pepperspray'

Door de mishandeling van een boswachter afgelopen weekend in Etten-Leur neemt de roep om deze groep beter te bewapenen toe. ,,Ze moeten van onze mensen afblijven!"

 • 24 September 2018 om 10:18

Bouw reusachtige windturbines in volle gang

Nog een maand of vier, vijf en dan draaien in de Hogezandse Polder bij Numansdorp negen torenhoge windturbines. De bouw is in volle gang.

 • 24 September 2018 om 09:18
OuderBN DeStem - Moerdijk

Recordaantal deelnemers bij 'sfeervol' en 'gezellig' Vestingloop Willemstad

WILLEMSTAD - De bikkeleditie, zo gaat de vijfde keer Vestingloop Willemstad de geschiedenisboeken in. De lucht was grijs, de regen koud, maar voor de deelnemers maakte het niet uit. Dit jaar waren er meer lopers dan ooit, met wel tweeduizend aanmeldingen. Vorig jaar waren het er 'maar' 1500.

 • 23 September 2018 om 17:54

Tweetal probeert gestolen barbecues door te verkopen, maar ontmoet politie

HOEVEN/ROOSENDAAL/STEENBERGEN - Een 37-jarige man uit Hoeven en een 24-jarige man uit Fijnaart zijn zaterdagmiddag aangehouden voor het helen in gestolen luxe barbecues, zogenoemde Green Eggs.

 • 23 September 2018 om 10:53

Tweetal probeert gestolen Green Eggs door te verkopen, maar ontmoet politie

HOEVEN/ROOSENDAAL/STEENBERGEN - Een 37-jarige man uit Hoeven en een 24-jarige man uit Fijnaart zijn zaterdagmiddag buiten heterdaad aangehouden voor het helen in gestolen luxe barbecues, zogenoemde Green Eggs.

 • 23 September 2018 om 10:53

10 jaar na de kredietcrisis: bedrijvig West-Brabant moet smoel hebben

BREDA - De economische crisis heeft zijn sporen ook nagelaten in West-Brabant. Maar de pijn in het oosten van de provincie was veel erger dan in deze regio, weet Henk Rosman, directeur van REWIN West-Brabant. ,,West-Brabant heeft een dip gehad, maar ook veel nieuwe bedrijven binnengehaald. Helemaal niet slecht.”

 • 23 September 2018 om 08:04

Er wordt wat afgezeurd over het eten in Brabantse zorginstellingen, en de klagers hebben gelijk; het kΓ‘n ook beter

DEN BOSCH - Zeuren over eten in zorginstellingen, het is schering en inslag. Vaak hebben de klagers ook wel gelijk. Het eten kán beter, verser, duurzamer en vooral: gezonder. Denken alvast elf Brabantse zorginstellingen die zich hebben ingeschreven voor het programma ‘Duurzaam en gezond aan tafel’. Zij willen leren hoe het anders kan.

 • 23 September 2018 om 07:18

Kippig als de neten

Er moet mij iets van het hart. Niet prettig om onder ogen te zien maar er is met het stijgen van de jaren kennelijk iets grondig fout gegaan. Ik heb een aandoening waar ik aan het begin van deze week nog geen flauw vermoeden van had. Ik mankeer wat aan mijn ogen.

 • 22 September 2018 om 12:36

Bijna kwart van jonge bestuurders appt achter stuur

BREDA - Bijna een kwart van de jonge automobilisten stuurt weleens berichten terwijl ze achter het stuur zitten. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek uitgezocht met een enquête in 2016. Het gaat om 23 procent van alle automobilisten van 18 tot 35 jaar oud.

 • 22 September 2018 om 11:45

Zwaarder straffen in probleemwijk terecht

Als het aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ligt, wordt criminaliteit in zogeheten probleemwijken straks zwaarder bestraft dan elders. Dubbel zo zwaar zelfs. Zo wil Dijkhoff een duidelijk signaal afgeven en die wijken tegelijkertijd veiliger maken. Het plan leverde afge-lopen week vanuit alle kanten hevige kritiek op. Toch ziet Dijkhoff er nog heil in. U ook?

 • 22 September 2018 om 11:00

West-Brabant toeristisch? Waar VenetiΓ« boetes uitdeelt, zouden wij subsidie geven

Het regent, het is herfst. Tijd om terug te blikken op de toeristische zomer. Campingbazen, badmeesters en terrasuitbaters in West-Brabant zullen breed glimlachen na dat lange, droge, warme seizoen. Kassa! Hoe heter hoe beter.

 • 21 September 2018 om 21:00

Lintje voor brandweerman Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Bert Christianen uit Standdaarbuiten is vrijdagavond bij zijn afscheid van de brandweer benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • 21 September 2018 om 20:00

Skatepark Zevenbergen 'te gevaarlijk'

ZEVENBERGEN - Het veertien jaar oude skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen is hard toe aan een opknapbeurt, vindt de politieke partij Onafhankelijk Moerdijk (OM). ,,Het is sterk verouderd en door allerlei mankementen te gevaarlijk om te gebruiken."

 • 21 September 2018 om 15:13

Statushouders en werkgevers samen aan de wandel in Roosendaal: 'Zo heb je veel eerder een klik met elkaar'

ROOSENDAAL - Daar sta je dan als werkzoekende Eritreeërs en Syriërs tegenover het standbeeld van de Tullepetaon op de Roosendaalse Markt. Wat Azad Yousef (28) in hemelsnaam moet met een aangeklede parelhoen? ,,Het is voor statushouders goed om te weten hoe bedrijven en gemeenten in West-Brabant omgaan met carnaval. Dat dus veel mensen vrij zijn'', lacht Fleur Vissers van uitkeringsorganisatie UWV in Breda.

 • 21 September 2018 om 14:00

We worden in Brabant niet 24/7 in de gaten gehouden met antimisdaad-drones

DEN BOSCH - Er komen geen drones die in Brabant dag en nacht op zoek gaan naar criminele activiteiten. Niet alleen is de provincie veel te groot om dag en nacht in de gaten te houden, bovendien laten wet en regelgeving het niet toe dat kleine onbemande vliegtuigjes permanent in de lucht hangen om toezicht te houden.

 • 21 September 2018 om 09:58
❌