[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017BN DeStem - Moerdijk

In traumaheli naar ziekenhuis, onduidelijkheid over aanrandingen en celstraf bolletjesslikster

112-OVERZICHT Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen dat maandag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.

 • 25 September 2017 om 20:20

Gemeenten Zundert, Etten-Leur, Moerdijk en Breda tekenen voor bescherming Van Gogh Monumenten

ZUNDERT- De gemeenten Zundert, Etten-Leur, Breda en Moerdijk gaan zich verplichten om het erfgoed dat herinnert aan Vincent van Gogh te beschermen voor volgende generaties. Samen met andere Brabantse gemeenten ondertekenen zij daarom op 30 oktober in het Noordbrabants Museuem in Den Bosch een convenant.

 • 25 September 2017 om 15:31

Minder wanbetalers zorgpremie door soepeler regels

ETTEN-LEUR/BERGEN OP ZOOM  - Het aantal mensen dat hun zorgverzekering niet betaalt, is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Zorginstituut Nederland. De daling is volgens het instituut vooral te verklaren door de versoepeling van de regels, niet doordat mensen ineens hun zorgverzekering kunnen betalen.

 • 25 September 2017 om 14:01

Wie maakt de mooiste foto van Brabant? De jury van Brabant in Beeld stelt zich voor

BRABANT - Met nog paar dagen te gaan voor het verstrijken van de deadline is het tijd om de jury van de fotowedstrijd Brabant in Beeld bekend te maken.

 • 25 September 2017 om 12:41

Jan Paantjens trekt opnieuw de kar voor CDA in Halderberge

OUDENBOSCH - Het bestuur van de Halderbergse CDA-afdeling draagt opnieuw Jan Paantjens (58) voor als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. De Gastelaar is sinds 1999 politiek betrokken bij de toen pas heringedeelde gemeente Halderberge. 

 • 25 September 2017 om 11:04

Tankstation Zevenbergen vreest problemen door verleggen N285; 'Met komst randweg verlies ik mijn klanten'

ZEVENBERGEN - Een tankstation dat nu aan een drukke provinciale weg ligt, ligt na de komst van de randweg ineens aan een rustiger straat.

 • 25 September 2017 om 10:00
Gisteren โ€” 24 September 2017BN DeStem - Moerdijk

Meters maken tijdens groeiende Vestingloop in Willemstad

WILLEMSTAD - Waar veel stratenlopen al jaren blijven steken op een paar honderd hardlopers, groeit de Vestingloop in Willemstad als kool. Dit jaar stonden ruim 1500 sportievelingen aan het vertrek, afkomstig uit 167 verschillende plaatsen en alle twaalf provincies. Het is dat het vestingstadje niet nóg meer deelnemers kan verwerken, anders komen de tweeduizend weldra ook in beeld.

 • 24 September 2017 om 18:07

Prijswinnaar in Lage Zwaluwe, Stijn kiest vrouwenjas en opblaasbare vluchteling in Breda

BN DeStem blikt terug op afgelopen week en zet een aantal belangrijke nieuwsberichten op een rijtje.

 • 24 September 2017 om 11:00
OuderBN DeStem - Moerdijk

Alle wafels voor Running Blind verkocht

WILLEMSTAD - Nog voordat er één meter gelopen is, heeft de Vestingloop al haast het streefbedrag voor het goede bereikt. De organisatie van de zondag te houden loop, koppelde dit jaar de stichting Running Blind aan haar evenement. De stichting wedijvert voor mensen met een visuele beperking om de kunnen hardlopen of joggen. 

 • 23 September 2017 om 12:35

Buren in heel West-Brabant treffen elkaar op zonnige zaterdag

WEST-BRABANT -Op honderden plaatsen in Nederland ontmoeten buren elkaar zaterdag op de Burendag. Ook in West-Brabant zijn op talloze plaatsen grootschalige of intieme activiteiten.

 • 23 September 2017 om 16:20

'Stop met denken in wij en zij'

MOERDIJK - Het eerste wat hij deed, op zijn allereerste dag als wethouder, afgelopen maandag in het gemeentehuis van Moerdijk? ,,Een foto maken van het bordje met mijn naam op de deur.” Een glimlach krult zich spontaan rond de mondhoeken van Jack van Dorst (57).

 • 23 September 2017 om 10:11

'Als ProRail saboteert, doet Moerdijk dat ook'

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk heeft het gehad met de vertragingen die ProRail volgens haar steeds inlast om de overlast van treinverkeer aan het spoor in Zevenbergen te compenseren voor omwonenden.

 • 23 September 2017 om 09:23

Nieuwe wethouder Zevenbergen: 'Stoppen met denken in wij en zij '

ZEVENBERGEN - Jack van Dorst is sinds maandag wethouder van de gemeente Zevenbergen. Hij combineert die baan met zijn werk bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 

 • 23 September 2017 om 09:20

Winkeliers worstelen met aanpak agressieve klanten

BREDA - Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) is agressie op de winkelvloer een onderschat probleem. Personeel dat wordt uitgescholden, bedreigd, bespuugd of mishandeld, is aan de orde van de dag. 

 • 23 September 2017 om 06:30

Buurtschap Zevenbergschen Hoek onder (hoog)spanning: onteigening dreigt voor bewoners

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Onteigening dreigt voor bewoners van buurtschap De Kattekraam bij Zevenbergschen Hoek nu de 380 kV-lijn pal in hun achtertuin blijkt te komen. Hevig geschrokken zetten ze eensgezind het verzet in gang: ze zijn geenszins van plan te verkassen.

 • 23 September 2017 om 06:00

Buurtschap onder (hoog)spanning: onteigening dreigt voor bewoners

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Onteigening dreigt voor bewoners van buurtschap De Kattekraam bij Zevenbergschen Hoek nu de 380 kV-lijn pal in hun achtertuin blijkt te komen. Hevig geschrokken zetten ze eensgezind het verzet in gang: ze zijn geenszins van plan te verkassen.

 • 23 September 2017 om 06:00

Verkeer moet oppassen voor (dichte) mist

Automobilisten moeten vannacht en morgenvroeg oppassen voor (dichte) mist. Die waarschuwing geeft de Verkeersinformatiedienst (VID). 

 • 22 September 2017 om 22:28

Haringvlietbrug komende weken 's nachts deels dicht voor werkzaamheden

Rijkswaterstaat werkt komende weken 's nachts aan de Haringvlietbrug (A29) bij Numansdorp. Daardoor is de brug telkens deels afgesloten.  

 • 22 September 2017 om 17:44

Vestingloop in Willemstad al paar jaar op zijn top

WILLEMSTAD - Het is zonder meer een prestatie te noemen als je bij de vierde editie van je loop-evenement weer moet zeggen dat je echt aan de top zit. Bij de Vestingloop in Willemstad is dat toch echt weer het geval. 

 • 22 September 2017 om 13:26

Gemeente Moerdijk: Schade steenslag wordt niet vergoed

STANDDAARBUITEN - Vervelend dat mensen schade hebben door opspattende stenen, zegt het college. 'Maar de gemeente is daarvoor niet aansprakelijk.'

 • 22 September 2017 om 11:45
โŒ