[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019BN DeStem - Moerdijk

Oplossingen voor knelpunten in 380 kV-tracΓ© in beeld

ETTEN-LEUR - Het is de duurste oplossing, maar de wijze waarop bij de buurtschap Kattekraam bij Zevenbergschen Hoek de nieuwe 380kV-lijn in het landschap zal worden ingepast komt het meest tegemoet aan de wensen van de bewoners.

 • 23 Maart 2019 om 09:00

Waarom β€˜Brexit bla bla bla uitstel’ eigenlijk wel een goeie samenvatting is

Ben ik de enige die dat hele brexitproces nu wel zat is? Vast niet, toch? Ik begrijp heus wel het belang ervan, maar het is een beetje die hit van Davina Michelle: duurt te lang.

 • 23 Maart 2019 om 08:30
Gisteren β€” 22 Maart 2019BN DeStem - Moerdijk

Student De Rooi Pannen maakt furore op Franse kookwedstrijd: β€˜De hele school is trots’

BREDA/FIJNAART - Het was de eerste keer dat de Franse kookwedstrijd Concours Olivier Roellinger leerling-koks uit de rest van Europa toeliet. Fijnaarter Terence van Lenten (24) van De Rooi Pannen in Breda durfde de uitdaging aan en reisde afgelopen week samen met zijn docent naar Dinard. Met zijn gerechten The touch of Dutch pakte hij de eerste plaats. ‘Ik ben nog van slag’.

 • 22 Maart 2019 om 19:00

Wie zijn de jongens die brand hebben gesticht in de kapel van Zevenbergen?

ZEVENBERGEN - Twee brandjes, flinke vlekken gelekt kaarsvet op de vloer en de plotselinge verdwijning van het intentieboek, waar gelovigen hun zorgen en de namen van hun geliefden in schrijven. De kapel van de r.k. Bartholomeuskerk in Zevenbergen is de laatste maanden het doelwit van baldadige activiteiten.

 • 22 Maart 2019 om 14:06

Moerdijk en bedrijf Verkooijen opnieuw om de tafel over omrijschade

De gemeente Moerdijk en transportbedrijf Verkooijen gaan opnieuw om de tafel om een oplossing te vinden voor de omrijschade van het bedrijf in Langeweg.

 • 22 Maart 2019 om 10:49

Shell gunt buren kijkje in de keuken tijdens omwonendenavond

MOERDIJK - Wat doet Shell als de olievelden leeg raken? En lopen die pijpleidingen echt helemaal van hier naar Antwerpen? Zomaar wat vragen die general manager Richard Zwinkels gisteravond voor de kiezen kreeg tijdens de omwonendenavond van Shell Moerdijk.

 • 22 Maart 2019 om 09:16

Een op vier West-Brabanders gaat voor populistisch rechts. Maar drie op vier niet

BREDA - De trend dat West-Brabant rechtser stemt dan de rest van de provincie zet zich voort. Want terwijl het CDA met name in het oosten van Brabant stand houdt, duikt Forum voor Democratie vanuit het niets massaal op in de Westhoek.

 • 22 Maart 2019 om 08:30
OuderBN DeStem - Moerdijk

Personeel van Shell Moerdijk gaat actievoeren voor betere cao

MOERDIJK - Het personeel van de raffinaderijen van olie- en gasbedrijf Shell in Moerdijk en Pernis gaat actievoeren voor een betere cao. De medewerkers stemden donderdagavond bijna unaniem voor dergelijke acties. Het cao-overleg tussen Shell en de vakbonden was al eerder vastgelopen.

 • 21 Maart 2019 om 22:54

Weer inbraakgolf op Zevenbergs volkstuincomplex: β€˜Heel frustrerend’

ZEVENBERGEN - Zeker tien volkstuinders zijn in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van inbraken op het volkstuinencomplex aan de Schansdijk in Zevenbergen.

 • 21 Maart 2019 om 16:38

Polderchallenge in Standdaarbuiten wordt nu uitgesmeerd over twee dagen

STANDDAARBUITEN - De Polderchallenge in Standdaarbuiten wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 september. Die tweede dag is gevuld met onderdelen voor jeugd. Aan het evenement kunnen dit jaar maximaal 1150 sportievelingen meedoen. Inschrijven kan vanaf 1 april.

 • 21 Maart 2019 om 13:14

VVD blijft grootste in waterschap Brabantse Delta

BREDA- De VVD blijft de grootste partij in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Op de tweede plaats komt Ons Water, gevolgd door het CDA.

 • 21 Maart 2019 om 12:44

Geef ons twee stemmen: eentje voor de provincie en een voor de Eerste Kamer

Verkamering: ik zag het woord gisteren staan en wist meteen waar het op sloeg. De politiek natuurlijk. Een aanduiding voor het gegeven dat mensen bij provinciale verkiezingen hun stem vooral laten afhangen van de gevolgen voor de Eerste Kamer. Deze verkiezingen verkameren waar je bij staat.

 • 21 Maart 2019 om 08:30

Aan tafel! Inwoners Moerdijk moeten meer participeren

STANDDAARBUITEN - Er gaat al veel goed, maar het kan nog veel beter wat betreft de stadstafels van de gemeente Moerdijk. Dat was dan ook de inzet van de bijeenkomst voor zogeheten ‘tafelaars', dinsdagavond in de Standaert in Standdaarbuiten.

 • 21 Maart 2019 om 06:00

Provinciale verkiezingen | Bekijk hier de uitslagen in jouw gemeente

Nederland heeft gestemd. Check hieronder op de kaart hoe er in jouw gemeente en provincie gestemd is, en wat de stemming betekent voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Behoudt de coalitie de meerderheid in de senaat, of zal het kabinet straks met andere partijen om tafel moeten?

 • 20 Maart 2019 om 21:08

Nieuw medisch centrum in Zevenbergen wordt iets kleiner dan gepland

ZEVENBERGEN - Niet alleen gezondheidscentrum Tholos maar ook huisartsenpraktijk Slort en Tan, Benu-apotheek Zevenbergen en een STAR-HSL voor bloedafname én functie-onderzoek hebben de intentie om hun intrek te nemen in een nog te bouwen pand aan de Dr. Ariënslaan in Zevenbergen.

 • 20 Maart 2019 om 16:37

Zo gaat het stemmen in Langeweg, waar 700 kiesgerechtigden wonen

LANGEWEG - Dorpshuis Ons Stedeke is niet het meest opwindende stembureau van West-Brabant. Wellicht wél het gezelligste, ook al moeten ze in Langeweg soms even wachten op een volgende kiesklant.

 • 20 Maart 2019 om 15:00

Opsporingsdiensten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaΓ―nesmokkel in Brabant

BREDA - De doelwitten van maandag en dinsdag staan op tweeënhalve meter papier op de wand van de vierde verdieping van het Bredase politiebureau aan Mijkenbroek. Het gaat om fruithandelaren en -transporteurs uit Breda en omgeving van wie opvallende signalen zijn verzameld door politierechercheurs en onderzoekers van de Financial Intelligence Unit (FIU). De opsporingsdiensten richten zich de komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel.

 • 20 Maart 2019 om 10:00

Gebrek aan plek nekt de Kinderkledingbeurs in Fijnaart: toekomst onzeker

ZEVENBERGEN - Gebrek aan plek nekt de Kinderkledingbeurs van 30 maart. De 'beurs voor mensen met een kleine beurs' wordt al 35 jaar in de gemeente gehouden, maar het lukt de organisatie steeds moeilijker om een geschikte locatie te vinden, mede door het grote succes.

 • 20 Maart 2019 om 09:59

Klimaat of veiligheid op 1 bij waterschap? Gelijk spel

BREDA - Het klimaat is prioriteit nummer 1 bij het merendeel van de partijen dat vandaag meedoet aan de verkiezingen voor waterschap Brabantse Delta. Maar veiligheid staat ook op 1. Het is dus gelijkspel.

 • 20 Maart 2019 om 08:00

Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaΓ―ne onderschept

BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

 • 20 Maart 2019 om 06:00
❌