[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBN DeStem - Moerdijk

Franz Kafka is geen schrijver en figuranten spelen juist de hoofdrol: welkom in het Zunderts corsowoordenboek

O ja, ze spreken Nederlands in Zundert. Toch houden corsomensen in die plaats er een eigen taal op na. Een klein uittreksel uit het lexicon van het dahliajargon.

 • 23 Augustus 2019 om 09:00

Onkruid groeit Moerdijk bΓ­jna over het hoofd

WILLEMSTAD - Door het mooiste straatje van Willemstad hobbelt een brommende borstelmachine over de kinderkopjes. Nog even en de Rozemarijnlaan, aan weerszijden geflankeerd door oude lindebomen, is weer zo goed als vrij van onkruid.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Vader en zoon Donkers graven de Zevenbergse haven open

ZEVENBERGEN - Bij de vele werkzaamheden die nodig zijn om het voormalige haventracé om te vormen tot een nieuwe Zevenbergse haven, zijn de helder oranje vrachtauto's en kranen van R&R Grondwerken opvallend aanwezig.

 • 22 Augustus 2019 om 19:19

Markt in Zevenbergen op de schop tussen kermis en kerstmis

ZEVENBERGEN - De Markt in Zevenbergen krijgt eind deze maand nog kermisattracties over de vloer, maar daarna hebben bouwmachines maandenlang het hoogste woord. Aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid/Van den Herik begint in de eerste week van september aan de herinrichting van het plein.

 • 22 Augustus 2019 om 18:00

Schipper drugslab Moerdijk verspreekt zich: β€˜Ze wilden iets doen met pillen. Xtc, of zo’

BREDA/MOERDIJK - Een kapitale uitglijder van de Bredase verdachte in de zaak van het drijvende crystal meth-lab dat op 10 mei werd ontdekt in de haven van Moerdijk. Tot verrassing van zijn advocaat tuinde de 66-jarige schipper in vragen van de rechtbank. ,,Ze gingen iets doen met pillen.”

 • 22 Augustus 2019 om 11:16

Bisdom Breda geteisterd door duivelse phishingmails

BREDA - Na de banken, Nigeriaanse prinsen en Alexander Klöpping vermommen phishing-mails zich ook steeds vaker als pastoraal werkers. Na bisdom Den Bosch waarschuwt nu ook het bisdom van Breda officieel voor deze digitale zondaars.

 • 22 Augustus 2019 om 15:38

Verdachte Cor B. verspreekt zich in rechtszaal over crystal methboot Moerdijk

MOERDIJK - De Bredase schipper die wordt verdacht van betrokkenheid bij de productie van ‘crystal meth’ in het ruim van, wat nu is gebleken, zijn schip in Moerdijk versprak zich donderdagochtend deerlijk: ,,Ja, ze gingen iets doen met pillen”. Ook een van de Mexicaanse verdachten was aanwezig in de Bredase rechtbank.

 • 22 Augustus 2019 om 11:16

Verdachte Cor B. tuint in vragen rechter over drugsboot Moerdijk en verspreekt zich

MOERDIJK/BREDA - Welke netwerken zaten er achter het grote drijvende drugslab dat op 10 mei in de haven van Moerdijk werd ontdekt? Justitie is bevreesd dat er connecties zijn tussen criminelen in ons land en een van de beruchte Mexicaanse drugskartels. Drie van de vier mannen die op het schip zijn aangehouden en donderdag voor de rechtbank in Breda moeten verschijnen, zijn Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar oud. De vierde verdachte, de vermoedelijke schipper, is de 66-jarige Cor B. uit Breda. Verslaggever Johan van Uffelen tweette live mee vanuit de rechtbank.

 • 22 Augustus 2019 om 07:46

Verdachte Cor B. β€˜wist niks van drugsproductie’ op crystal methboot Moerdijk

MOERDIJK/BREDA - Welke netwerken zaten er achter het grote drijvende drugslab dat op 10 mei in de haven van Moerdijk werd ontdekt? Justitie is bevreesd dat er connecties zijn tussen criminelen in ons land en een van de beruchte Mexicaanse drugskartels. Drie van de vier mannen die op het schip zijn aangehouden en donderdag voor de rechtbank in Breda moeten verschijnen, zijn Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar oud. De vierde verdachte, de vermoedelijke schipper, is een 66-jarige inwoner van Breda. Verslaggever Johan van Uffelen tweet live mee vanuit de rechtbank.

 • 22 Augustus 2019 om 07:46

Is democratie wel zo’n goed idee?

Wie in onze verlichte tijden een kanttekening durft te maken bij het fenomeen democratie, speelt met vuur. Nog voor men je argumenten gehoord heeft, word je weggezet als fascist. Einde discussie. Toch een voorzichtige poging: is democratie niet het systeem waarin we met zijn allen bepalen hoe onze samenleving georganiseerd wordt?

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

β€˜Kom winkeliers centrum Zevenbergen die het moeilijk krijgen ruimer tegemoet’

ZEVENBERGEN - Winkels die dreigen te moeten stoppen als gevolg van omzetverlies door de werkzaamheden in het centrum van Zevenbergen, moeten makkelijker door de gemeente Moerdijk geholpen worden dan met de bestaande regeling het geval is.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Brandweer rukt met grote slagkracht uit voor brand op industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK - In een loods aan de Vlasweg 19 op het haven- en industrieterrein Moerdijk heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed. Eén persoon raakte lichtgewond door het inademen van rook. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

 • 21 Augustus 2019 om 13:34

Hoe Corso Zundert zijn truttige imago afschudde en eindelijk hip werd

In het Spaanse Laredo is een evenement dat zich Batalla de Flores noemt. Bloemengevecht! Dat klinkt nog eens stoer. Toch lijkt het totaal niet op het beroemde stierenrennen in Pamplona, of de jaarlijkse tomatensmijterij van Buñol. Het is gewoon een bloemencorso.

 • 21 Augustus 2019 om 14:00

Toneelstuk met Fort Sabina als locatie blijkt verbluffend geschikt

HEIJNINGEN - Weinig voor de hand liggend, maar verbluffend geschikt. Dat kun je zeggen van Fort Sabina als locatie voor een toneelstuk. Het grootste fort van de Zuiderwaterlinie werd in 1811 aangelegd, en deed dienst als onderdeel als verdedigingswerk in diverse tijdperken.

 • 21 Augustus 2019 om 06:00

Ongeluk op A29: snelweg weer vrij richting Bergen op Zoom

WILLEMSTAD - Op de A29 is dinsdagochtend een ongeluk gebeurd tussen het Hellegatsplein en de Volkerakbrug. De weg was enige tijd afgesloten in de richting van Bergen op Zoom. Inmiddels is de weg weer vrij. Dat meldt Rijkswaterstaatverkeersinformatie.

 • 20 Augustus 2019 om 10:58

PopMonument slaat vleugels uit: na Bergen op Zoom nu ook in Willemstad

WILLEMSTAD - Iguana Death Cult is de hoofdact van het festival PopMonument Willemstad op zaterdag 5 oktober. De rockband heeft Willemstadse roots en speelt dan dus een bijzondere thuiswedstrijd.

 • 20 Augustus 2019 om 11:12

Bewoner Zeven Schakels: β€˜Stroomstoring was nachtmerrie’

ZEVENBEGEN _ De stroomstoring die vrijdagnacht de kern van Zevenbergen plat legde, heeft Toon Goverde (71) die woont in woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen naar eigen zeggen in grote gezondheidsproblemen gebracht.

 • 20 Augustus 2019 om 06:00

Motorkap door voorruit busje op A16

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Een bestuurder van een busje kreeg maandagochtend op de A16 zijn motorkap door de voorruit. Dat meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

 • 19 Augustus 2019 om 09:15

Aanpak Volkerak-Zoommeer verdeelt de regio, Den Haag wil alle kikkers weer in de kruiwagen

MIDDELBURG - Het Rijk wil haast maken met het verzilten van het Volkerak-Zoommeer, maar de regio is verdeeld. Tientallen miljoenen euro's dreigen daardoor aan de neus van Zuidwest-Nederland voorbij te gaan.

 • 19 Augustus 2019 om 08:58

Zo komt het skatepark van Zevenbergen eruit te zien

ZEVENBERGEN - De skatebaan aan de Kristallaan in Zevenbergen wordt binnenkort gerenoveerd.

 • 19 Augustus 2019 om 06:00
❌