[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020BN DeStem - Moerdijk

Hier in Zevenbergen komen straks tien verstandelijk gehandicapten te wonen

ZEVENBERGEN - Wooncorporatie Woonkwartier gaat in aan de Stationsstraat in Zevenbergen tien studio's maken voor verstandelijk gehandicapten van SOVAK.

 • 26 Mei 2020 om 12:00

Hans Dietvorst uit Zevenbergen: β€˜Een robot als ober. Waarom niet?’

ZEVENBERGEN - Hans Dietvorst (65) uit Zevenbergen was onder meer manager bij Enexis. Maar ook na zijn pensionering blijft hij een bezige bij.

 • 26 Mei 2020 om 10:30
Gisteren β€” 25 Mei 2020BN DeStem - Moerdijk

Bouw appartementen Molenstraat Zevenbergen begint eind juni, zegt de gemeente

ZEVENBERGEN - Na een lange aanloop van zo'n vijf jaar gaat de bouw van 21 appartementen aan de Molenstraat/Doelstraat/Markt in Zevenbergen eind juni eindelijk beginnen, zo verwacht de gemeente.

 • 25 Mei 2020 om 19:30

β€˜Naar het theater gaan wordt opnieuw uitgevonden’

BREDA - Eindelijk. Na 80 dagen mogen we weer naar bioscoop of theater. Vanaf 1 juni met maximaal 30 in een zaal, per 1 juli met 100. Maar hoe?

 • 25 Mei 2020 om 19:00

Bewoners in Klundert zijn er klaar mee: β€˜Buurt verloedert in rap tempo’

KLUNDERT - Een hoekwoning aan de Ambachtsherenweg in Klundert is maandag door een felle brand compleet verwoest. De bewoner, die de woning sinds februari huurde, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de buurt is de maat vol. ,,Sinds de man hier woont hebben we de politie dikwijls in de straat”, stellen meerdere bewoners. ,,Woonkwartier laat iedereen hier maar wonen, maar de buurt verloedert in rap tempo.”

 • 25 Mei 2020 om 16:45

Hoe een Kanonskogel in Heijningen op een bord van De Kletsmajoor belandt

HEIJNINGEN - Kanonskogel, Soldaat en Bunker King. Zomaar wat gerechten die op de menukaart van de Kletsmajoor staan.

 • 25 Mei 2020 om 10:30

Brand verwoest huis in Klundert, hondje gered door brandweer

KLUNDERT - In een woning aan de Ambachtsherenweg in Klundert is maandagochtend brand uitgebroken. Door het vuur is de woning compleet uitgebrand.

 • 25 Mei 2020 om 08:54
OuderBN DeStem - Moerdijk

Dok 13 weer open: β€˜Straks één van de mooiste terrassen aan het water’

ZEVENBERGEN - Ze staan te trappelen van ongeduld om te kunnen beginnen. Per 1 juni gaat ook café Dok 13 open.

 • 24 Mei 2020 om 18:36

Succesvol rupsengif helpt ook vogels en vlinders om zeep

WEST-BRABANT - De eikenprocessierups kan slecht tegen het bestrijdingsmiddel Xentari. Dat is snel populair geworden bij Nederlandse gemeenten, die de overlast van de jeukrups beu zijn. Ook gemeenten als Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur gebruiken Xentari. Vogelbescherming Nederland roept ze nu op daarmee te stoppen, omdat het middel ook andere soorten doodt.

 • 24 Mei 2020 om 13:00

Hoe de onbekende soldaat die in Willemstad begraven is na 75 jaar eindelijk een naam krijgt

Vlak na de bevrijding kwam in Goudriaan een Belgische militair om het leven bij een ongeval. Wie hij was bleef in het dorp jarenlang een raadsel. Tot nu. Het verhaal van een bijzondere zoektocht, die begon in de polder en via Brusselse legerarchieven tot in Zuid-Frankrijk leidde. ,,Dat dit na zo lang nog allemaal naar buiten komt. Fantastisch.”

 • 23 Mei 2020 om 16:18

Kerk in coronatijd: gij zult niet zingen, maar wel hostiehulpmiddelen gebruiken

Behalve scholen en terrassen, gaan binnenkort ook de kerken weer open. Maar niet zonder voorwaarden. De katholieke kerkdienst lijkt een hindernisbaan te worden. Met hulpmiddelen, dat dan weer wel.

 • 22 Mei 2020 om 19:30

Terrassen in Zevenbergen mogen groter: β€˜Eerste dag zal spannend worden’

MOERDIJK - Horeca-ondernemers van Zevenbergen halen opgelucht adem nu de gemeente Moerdijk hun terrassenplannen heeft goedgekeurd.

 • 22 Mei 2020 om 11:07

Wijkhuizen zijn huiverig voor heropening: 'Wel een beetje eng’

WEST-BRABANT - De buurthuizen in West-Brabant zitten in een spagaat. Aan de ene kant is er blijdschap dat ook zij per 1 juni weer de deuren mogen openen. Er komt al weken geen euro meer binnen en de bodem van de spaarrekening komt overal langzaam maar zeker in zicht. Aan de andere kant: kaarten, sjoelen... het zal allemaal anders moeten dan voor corona. En dan zijn er ook buurthuizen die geen enkel risico willen nemen en nog weken dicht blijven. ,,Dit vinden wij niet te doen.’’

 • 22 Mei 2020 om 11:00

Kijken: deze mondkapjes maakten onze lezers

Wie zit er achter dat mondkapje? Soms is het moeilijk te zeggen, als zo’n stukje stof neus en mond bedekt. Maar wie zelf een kenmerkend mondmasker maakt, valt op.

 • 22 Mei 2020 om 10:00

Maltha verlaagt glasbergen, dwangsom van de baan

HEIJNINGEN - De dwangsom die Maltha Glasrecycling van de gemeente Moerdijk moest betalen vanwege te veel glasopslag op het buitenterrein, is van de baan.

 • 21 Mei 2020 om 12:00

Hoe maak je een vakantiepark coronaproof? Zo doen ze het bij Bosbad Hoeven

HOEVEN - De zonnige Hemelvaartsdag is voor de vakantieparken de start van het seizoen. Maar dan moet er wel gepoetst worden. Want als de stacaravan schoon is, is-ie nog niet coronaproof. BN DeStem neemt een kijkje achter de schermen bij de schoonmaakploeg van Molecaten Park Bosbad Hoeven.

 • 21 Mei 2020 om 11:00

Sportscholen hebben het moeilijk: β€˜Ik hoop dat ik nog vakantiegeld kan uitbetalen’

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Hoe blij sportscholen ook zijn nu ze buiten les mogen geven: op lange termijn is deze situatie volgens ondernemers niet houdbaar. De capaciteit is buiten kleiner, de mogelijkheden beperkt. Een enkeling dreigt kopje onder te gaan.

 • 20 Mei 2020 om 19:00

Afdelingen van woonzorgcentrum in Halsteren geΓ―soleerd: β€˜We werden verrast door de uitbraak’

HALSTEREN - Woonzorgcentrum Bosgaard in Halsteren heeft na een uitbraak van het coronavirus twee afdelingen geïsoleerd. Vijf cliënten en vijf bewoners bleken plots besmet.

 • 20 Mei 2020 om 16:00

Zeg cultuur en zeg Zevenbergen, dan zeg je Henk Hendrikx

ZEVENBERGEN - De eerste naam die opkomt bij de combinatie Zevenbergen en cultuur, is Henk Hendrikx. Zonder hem had het culturele landschap in deze plaats er heel wat schraler uit gezien.

 • 20 Mei 2020 om 11:30
❌