[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 April 2018BN DeStem - Moerdijk

Maandenlang uitgekeken naar Truckersrun in Moerdijk

ZEVENBERGEN - De 20e rit van Stichting-Gehandicapten-Truckersdag-Moerdijk is zaterdag weer met veel getoeter door de gemeente Moerdijk gereden. In 125 vrachtwagens in allerlei soorten en maten zaten 135 gehandicapte bijrijders te glimmen van trots, zwaaiend naar iedereen aan de kant.

 • 22 April 2018 om 12:43

Het wordt luxer op het water

WEST-BRABANT - Watersportliefhebbers zijn volop in de weer om de boot vaarklaar te maken. Een drukte van belang in de West-Brabantse jachthavens.

 • 22 April 2018 om 10:00
Gisteren β€” 21 April 2018BN DeStem - Moerdijk

Giga-ganzen-explosie plaagt boer Γ©n jager

De gans verovert Nederland in marstempo. Boeren spreken van een plaag. Jagers klagen zelfs dat er niet tegen te schieten valt. En er zijn dierenliefhebbers die vinden dat we die gans gewoon met rust moeten laten. Lastig verhaal.

 • 21 April 2018 om 18:00

Pingelaar Kwaijtaal (Virtus) houdt niet van verdedigen: 'Liever vooruit, dan achteruit'

Tom Kwaijtaal is er een van uitstervend ras. Iemand die vroeger nog gewoon pingelaar werd genoemd. Een straatvoetballer, die niet geregisseerd kan worden door loos trainersjargon. Liever een mannetje passeren met een mooie actie, dan de broek vies maken door een corrigerende sliding. Ze zijn schaars geworden, de balvirtuozen, maar bij Virtus kan je er nog ouderwets van genieten. Daar wordt de Braziliaanse branie gewaardeerd en laat hij de mensen genieten.

 • 21 April 2018 om 16:16

Verplicht vaccineren voor iedereen het beste?

Het Europarlement luidde deze week de noodklok, omdat ziektes die eerder onder controle leken in Europa, de laatste tijd de kop weer opsteken. Er zijn zelfs ziekte-uitbraken met dodelijke afloop bekend. Er wordt te weinig gevaccineerd is de conclusie. Moet inenten tegen dodelijke ziektes verplicht gesteld worden?

 • 21 April 2018 om 11:00

'Truckparkings moeten eind maken aan mensonterende toestanden'

ETTEN-LEUR - Brabant moet zich het 'mensonterende' lot van vrachtwagenchauffeurs en transportondernemers aantrekken en beveiligde parkings aanleggen. Op 'slimme plekken', vindt het CDA.

 • 21 April 2018 om 08:00

Radiostilte rond coalitie Moerdijk

ZEVENBERGEN - Het is stil rond het smeden van een nieuwe coalitie in de gemeente Moerdijk. Onafhankelijk Moerdijk (OM), VVD, CDA en PvdA praten wel met elkaar, maar tot concrete stappen heeft dat nog niet geleid.

 • 21 April 2018 om 07:00
OuderBN DeStem - Moerdijk

Guus Meeuwis' Brabant, de 2018-versie: de bossen vol vaten, de sloten vol zooi...

Ik mis hier de warmte van een zolder vol wiet De bloedhete lampen, die mogen hier niet Hier wijzen ze steeds op een fors brandgevaar Dat vinden we bij ons in Brabant maar raar

 • 20 April 2018 om 22:15

Gert-Jan Heijnen uit Standdaarbuiten exposeert in Utrecht

STANDDAARBUITEN - Gert-Jan Heijnen uit Standdaarbuiten exposeert dit weekend zijn verzameling piratenmuziek in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

 • 20 April 2018 om 19:30

Gewonde bij brand tijdens barbecueΓ«n in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Bij een klein brandje aan de Dr. Poelstraat in Standdaarbuiten is vrijdagmiddag een persoon gewond geraakt. Het vuur ontstond tijdens het barbecueën.

 • 20 April 2018 om 18:24

Frans Bauer opnieuw op 1 in BelgiΓ«

FIJNAART - Frans Bauer staat opnieuw op 1 in de Belgische hitlijst. In de Ultratop 200 kwam hij twee weken geleden met zijn album Levenslied op plek 1 terecht, vorige week verliet hij die plek even, maar nu staat hij opnieuw bij de Belgen.

 • 20 April 2018 om 16:40

Bijen tellen in de tuin

Veel bijensoorten zijn met uitsterven bedreigd. Om te weten hoeveel bijen er zijn, worden op 21 en 22 april massaal bijen geteld. Iedereen kan meedoen door het invullen van het telformulier.

 • 20 April 2018 om 15:47

VVD wil één waterschap voor heel Brabant: 'Dat levert veel geld op'

DEN BOSCH - Precies elf maanden voordat er verkiezingen zijn voor nieuwe besturen voor de provincie en de waterschappen, komt de VVD-fractie in Provinciale Staten met een plan om de drie Brabantse waterschappen samen te voegen.

 • 20 April 2018 om 13:59

VVD wil één waterschap voor heel Brabant

DEN BOSCH - Precies elf maanden voordat er verkiezingen zijn voor nieuwe besturen voor de provincie en de waterschappen, komt de VVD-fractie in Provinciale Staten met een plan om de drie Brabantse waterschappen samen te voegen.

 • 20 April 2018 om 13:59

Ongeluk op Haringvlietbrug: weg weer vrij

WILLEMSTAD - Op de A29 van Bergen op Zoom richting Rotterdam is vrijdag aan het begin van de middag een ongeluk gebeurd op de Haringvlietbrug.

 • 20 April 2018 om 13:36

Eind april en begin mei werkzaamheden aan spoor bij Roosendaal

ROOSENDAAL - In het weekend van 28 en 29 april en de daaropvolgende week wordt er op diverse plekken in de omgeving van Roosendaal aan het spoor gewerkt. Reizigers moeten rekening houden met één tot drie kwartier extra reistijd.

 • 20 April 2018 om 13:07

Zweten op Koningsspelen in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Warm was het 's morgens om half negen al toen de bijna zeshonderd kinderen van Zevenbergse basisscholen op het hoofdveld van VV Seolto de openingsdans uitvoerden.

 • 20 April 2018 om 10:55

Brouwerij mΓ©t proeflokaal en foodtrucks in de Faam-fabriek

BREDA - De snoepgeur is inmiddels verdwenen uit de productiehal van de oude Faam-fabriek in Breda. Binnenkort komt de geur van bier daar voor in de plaats, want de Bredase bouwer Frontaal neemt er zijn intrek. Maar niet alleen om te brouwen. Er komen ook een proeflokaal/café met terras, een ruimte voor foodtrucks en een koffiebranderij.

 • 20 April 2018 om 09:00

Zaken doen met je buren bij ondernemersbeurs Moerdijk

KLUNDERT - De rode loper ligt uit voor alle bezoekers aan de eerste ondernemersbeurs in de gemeente Moerdijk. ,,Daar begint het stukje beleven al. De klant moet zich welkom voelen", vertelt initiatiefnemer Ingrid Kleijn van Business Plaza.

 • 19 April 2018 om 17:59

Vroege Dodenherdenking voor kids uit Fijnaart en Heijningen

FIJNAART - Een Dodenherdenking op 19 april, is dat niet rijkelijk vroeg? Zeker niet, meent het Oranjecomité in Fijnaart. Dat houdt speciaal voor basisschooljeugd elk jaar op de donderdag voor de meivakantie een vroegtijdige herdenking.

 • 19 April 2018 om 15:52
❌