[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019BN DeStem - Etten-Leur

Waarom β€˜Brexit bla bla bla uitstel’ eigenlijk wel een goeie samenvatting is

Ben ik de enige die dat hele brexitproces nu wel zat is? Vast niet, toch? Ik begrijp heus wel het belang ervan, maar het is een beetje die hit van Davina Michelle: duurt te lang.

 • 23 Maart 2019 om 08:30

BOA's in beeld: β€˜We worden zeker niet altijd met respect bejegend’

ETTEN-LEUR - Omgaan met agressie is een steeds belangrijker onderdeel van hun werk en nee, ze waren niet ‘te dom om bij de politie te werken.’ Waarom ze dan wél BOA werden: ‘Ik vind het belangrijk om Etten-Leur samen met de bewoners leefbaar en veilig te houden.’

 • 23 Maart 2019 om 06:06
Gisteren β€” 22 Maart 2019BN DeStem - Etten-Leur

Speelveld aan Zilvermeeuw in Etten-Leur krijgt drainage tegen wateroverlast

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur legt dit jaar nog drainage aan in een speelveld aan de Zilvermeeuw in de wijk Hooghuis.

 • 22 Maart 2019 om 14:24

De Moeren is een kleurrijk landgoed, het hele jaar door

Onze regio telt heel wat landgoederen. Elk met zijn eigen schoonheid en geschiedenis. Vandaag deel 12 van deze serie: De Moeren, van turfwingebied tot bloemenpracht.

 • 22 Maart 2019 om 10:15

Een op vier West-Brabanders gaat voor populistisch rechts. Maar drie op vier niet

BREDA - De trend dat West-Brabant rechtser stemt dan de rest van de provincie zet zich voort. Want terwijl het CDA met name in het oosten van Brabant stand houdt, duikt Forum voor Democratie vanuit het niets massaal op in de Westhoek.

 • 22 Maart 2019 om 08:30
OuderBN DeStem - Etten-Leur

41-jarige vrachtwagenchauffeur reed zonder ooit rijbewijs te hebben gehad door Oosterhout

OOSTERHOUT/ETTEN-LEUR - Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur is donderdagochtend betrapt zonder rijbewijs bij een controle op de A27 bij Oosterhout. Hij vertelde de agenten dat hij nog nooit een rijbewijs had gehad, laat staan een vrachtwagenrijbewijs. Hij heeft meerdere boetes gekregen.

 • 21 Maart 2019 om 16:09

Brabantse primeur: Etten-Leur brengt beschermde diersoorten in kaart

ETTEN-LEUR - Etten-Leur laat onderzoek doen welke beschermde diersoorten er binnen de bebouwde kom leven. Inwoners en organisaties met (ver-)bouwplannen kunnen daar hun voordeel mee doen.

 • 21 Maart 2019 om 15:10

VVD blijft grootste in waterschap Brabantse Delta

BREDA- De VVD blijft de grootste partij in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Op de tweede plaats komt Ons Water, gevolgd door het CDA.

 • 21 Maart 2019 om 12:44

Een lange verkiezingsdag met Ankie De Hoon (CDA): β€˜We hebben verloren’

Ze is de dochter van een boer. Vader zat in het CDA-bestuur. Na een eerste periode in de Staten, gaat ze door. ,,Want er is nog een hoop te doen in de provincie", zegt Ankie de Hoon (38) uit Etten-Leur (plek 4 op de CDA-kieslijst).

 • 21 Maart 2019 om 10:00

Geef ons twee stemmen: eentje voor de provincie en een voor de Eerste Kamer

Verkamering: ik zag het woord gisteren staan en wist meteen waar het op sloeg. De politiek natuurlijk. Een aanduiding voor het gegeven dat mensen bij provinciale verkiezingen hun stem vooral laten afhangen van de gevolgen voor de Eerste Kamer. Deze verkiezingen verkameren waar je bij staat.

 • 21 Maart 2019 om 08:30

Etten-Leurse ouderen krijgen hulp bij administratie en ruilen schoenendoos in voor map

ETTEN-LEUR - Ouderenbonden en de gemeente Etten-Leur slaan de handen ineen om eenzame ouderen in de gemeente te helpen met hun administratie. Het ‘schoenendoosproject’ moet helpen orde in de chaos te scheppen.

 • 21 Maart 2019 om 06:00

Provinciale verkiezingen | Bekijk hier de uitslagen in jouw gemeente

Nederland heeft gestemd. Check hieronder op de kaart hoe er in jouw gemeente en provincie gestemd is, en wat de stemming betekent voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Behoudt de coalitie de meerderheid in de senaat, of zal het kabinet straks met andere partijen om tafel moeten?

 • 20 Maart 2019 om 21:08

Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaΓ―ne onderschept

BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

 • 20 Maart 2019 om 06:00

B en W: β€˜Geen ruimte voor woningbouw bij nieuwbouw Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur’

ETTEN-LEUR - Op het terrein waarop de nieuwbouw van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur moet verrijzen is geen ruimte voor woningbouw. En één of meer extra bouwlagen op de nieuwbouw plaatsen is niet realistisch.

 • 20 Maart 2019 om 06:00

Geef uw mening: moet de rem op kleinere vliegvelden?

De vliegvelden bij Eindhoven en Rotterdam mogen niet verder groeien, vinden regeringspartijen D66 en ChristenUnie. Te vies, te lawaaiig. Andere partijen zien in luchthavens juist motoren van de regionele economie. Wat vindt u?

 • 19 Maart 2019 om 20:57

Op welke partij stem jij woensdag? Doe de Kieswijzer

Politiek is als ijs. Er zijn zoveel smaken dat je nauwelijks kunt kiezen. En is één smaak wel genoeg? Op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Vul de Kieswijzer in en ontdek jouw politieke smaak. Beantwoord nog geen twintig vragen en weet welke politieke partij het best bij jou past.

 • 13 Maart 2019 om 16:40

Er zijn landelijk meer dan 9000 stembureaus: zie hier waar jij in Brabant je stem uit kunt brengen

Woensdag vanaf 07.30 uur kun je stemmen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Uiteraard kun je op veel plekken stemmen. We hebben alle locaties op de kaart gezet.

 • 19 Maart 2019 om 13:43

Het doek valt voor ingemetselde symbolen in muur in Etten-Leur die in de weg staat voor nieuwbouwplan

ETTEN-LEUR - De ingemetselde symbolen uit de muur langs het pleintje aan de Patronaatstraat in Etten-Leur worden niet gered. De muur waarin ze verwerkt zijn verdwijnt om plaats te maken voor nieuwbouwproject De Herbergier. B en W hebben besloten om de symbolen niet te hergebruiken.

 • 19 Maart 2019 om 12:19

Statenverkiezingen Brabant: β€˜Thuisblijvers zijn gek’

BREDA/DEN BOSCH - In 1978, toen gingen de mensen tenminste nog stemmen voor Provinciale Staten. Iets meer dan driekwart van de Brabanders ging toen uit vrije wil naar het stembureau. Daarna is het alleen maar minder geworden.

 • 19 Maart 2019 om 09:00

Over dit onderwerp raken we nooit uitgepraat en dat is maar goed ook

BREAKING NEWS: DE ZON SCHIJNT! Vandaag weinig wind en met zo’n 10 graden is het aangenamer dan de afgelopen dagen. De meteorologische lente, die woensdag begint, brengt ons dit jaar lenteweer. Saai, zo’n weerbericht? Volgens de lezers op bndestem.nl niet. Artikelen over het weer eindigen bijna zonder uitzondering in de dagelijkse top 5 van best gelezen berichten.

 • 19 Maart 2019 om 07:30
❌