[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 April 2018BN DeStem - Etten-Leur

Mike van den Goorbergh: Ondanks tijdstraf is de negende plek een cadeautje

Debutant Mike van den Goorbergh zette in de zevende etappe van de Morocco Desert Challenge een derde tijd neer. Toch moest de coureur uit Etten-Leur genoegen nemen met een negende plaats in het klassement door een tijdstraf.

 • 22 April 2018 om 10:12

Het wordt luxer op het water

WEST-BRABANT - Watersportliefhebbers zijn volop in de weer om de boot vaarklaar te maken. Een drukte van belang in de West-Brabantse jachthavens.

 • 22 April 2018 om 10:00
Gisteren โ€” 21 April 2018BN DeStem - Etten-Leur

Veteranen Search Team oefent in Etten-Leur: 'Halt! Daar hangt een spijkerbroek in de boom'

ETTEN-LEUR - Op een meter of vijf van het water steekt Raoul Janssen (53) zijn stok in de lucht. ,,Halt!'' De mannen en vrouwen links en rechts naast hem houden direct de pas in. Janssen richt zijn stok op een boom. Daar hangt een jeansbroek tussen de takken. Mogelijk is het een serieus aanknopingspunt in de zaak van een vermiste man.

 • 21 April 2018 om 19:53

De 'hete nacht van Sint Willebrord' in 1968 was een aanval op het gezag

SINT WILLEBRORD - Historici bestempelen het jaar 1968 als een kanteljaar, waarin alles mogelijk lijkt. Op verschillende plaatsen in de wereld kwamen jongeren in opstand tegen het gezag. 1968 is het jaar van de Mei-revolutie in Parijs, de Praagse lente, het verzet tegen de oorlog in Vietnam, maar ook van de 'hete nacht in Sint Willebrord'.

 • 21 April 2018 om 17:37

Giga-ganzen-explosie plaagt boer รฉn jager

De gans verovert Nederland in marstempo. Boeren spreken van een plaag. Jagers klagen zelfs dat er niet tegen te schieten valt. En er zijn dierenliefhebbers die vinden dat we die gans gewoon met rust moeten laten. Lastig verhaal.

 • 21 April 2018 om 18:00

Verplicht vaccineren voor iedereen het beste?

Het Europarlement luidde deze week de noodklok, omdat ziektes die eerder onder controle leken in Europa, de laatste tijd de kop weer opsteken. Er zijn zelfs ziekte-uitbraken met dodelijke afloop bekend. Er wordt te weinig gevaccineerd is de conclusie. Moet inenten tegen dodelijke ziektes verplicht gesteld worden?

 • 21 April 2018 om 11:00

'Truckparkings moeten eind maken aan mensonterende toestanden'

ETTEN-LEUR - Brabant moet zich het 'mensonterende' lot van vrachtwagenchauffeurs en transportondernemers aantrekken en beveiligde parkings aanleggen. Op 'slimme plekken', vindt het CDA.

 • 21 April 2018 om 08:00

Rugbyclub Etten-Leur wil met opbrengst zonnepanelen jongerenproject financieren

ETTEN-LEUR - Rugbyclub Etten-Leur (REL) legt het dak van het clubhuis vol met zonnepanelen. Met de opbrengst wil de club het project Harde Leerschool opzetten. Jongeren die dreigen tussen wal en schip te vallen wordt via de sport rugby de helpende hand toegestoken.

 • 21 April 2018 om 07:30
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Etten-Leur veroordeeld tot beslissingsduels na verlies

De vorige zomer gepromoveerde vrouwen van Etten-Leur zullen de competitie in de eerste klasse afsluiten met de twaalfde en laatste plaats. Met de nieuwe competitiestructuur op komst, heeft de ploeg eind juni beslissingsduels om handhaving als richtpunt. Uit bij Fletiomare werd het inhaalduel verloren met 4-1.

 • 20 April 2018 om 22:46

Guus Meeuwis' Brabant, de 2018-versie: de bossen vol vaten, de sloten vol zooi...

Ik mis hier de warmte van een zolder vol wiet De bloedhete lampen, die mogen hier niet Hier wijzen ze steeds op een fors brandgevaar Dat vinden we bij ons in Brabant maar raar

 • 20 April 2018 om 22:15

Sporten in het oranje voor de koning

ETTEN-LEUR - Rennen, springen en dansen in de zon. Een betere dag voor de Koningsspelen hadden basisscholen in West-Brabant niet kunnen wensen. Ook basisschool D'n Overkant uit Etten-Leur sport mee, natuurlijk in oranje kleding.

 • 20 April 2018 om 16:05

Bijen tellen in de tuin

Veel bijensoorten zijn met uitsterven bedreigd. Om te weten hoeveel bijen er zijn, worden op 21 en 22 april massaal bijen geteld. Iedereen kan meedoen door het invullen van het telformulier.

 • 20 April 2018 om 15:47

VVD wil รฉรฉn waterschap voor heel Brabant: 'Dat levert veel geld op'

DEN BOSCH - Precies elf maanden voordat er verkiezingen zijn voor nieuwe besturen voor de provincie en de waterschappen, komt de VVD-fractie in Provinciale Staten met een plan om de drie Brabantse waterschappen samen te voegen.

 • 20 April 2018 om 13:59

VVD wil รฉรฉn waterschap voor heel Brabant

DEN BOSCH - Precies elf maanden voordat er verkiezingen zijn voor nieuwe besturen voor de provincie en de waterschappen, komt de VVD-fractie in Provinciale Staten met een plan om de drie Brabantse waterschappen samen te voegen.

 • 20 April 2018 om 13:59

Reinald Boeren genomineerd voor Rinus Michels-award als beste amateurtrainer van Nederland

Reinald Boeren is genomineerd voor een prestigieuze Rinus Michels-award. De oefenmeester van Rood-Wit maakt kans op de titel 'Amateurtrainer van het jaar'. ,,Dit is een mooie erkenning."

 • 20 April 2018 om 13:08

Eind april en begin mei werkzaamheden aan spoor bij Roosendaal

ROOSENDAAL - In het weekend van 28 en 29 april en de daaropvolgende week wordt er op diverse plekken in de omgeving van Roosendaal aan het spoor gewerkt. Reizigers moeten rekening houden met één tot drie kwartier extra reistijd.

 • 20 April 2018 om 13:07

Dronken man rijdt tegen een boom in Etten-Leur en viert verjaardag op politiebureau

ETTEN-LEUR - Op de Klappenberg in Etten-Leur is donderdagavond een auto tegen een boom gereden. De bestuurder raakte niet gewond. Hij had teveel gedronken, bleek na een blaastest: ongeveer 0,9 promille. Hiervan is een proces-verbaal opgesteld.

 • 20 April 2018 om 11:09

Je eigen silhouet op het bieretiket

ETTEN-LEUR/HOEVEN - Hop is hip. Het ene na het andere speciaalbier verschijnt de laatste jaren op de markt. Om te proberen boven dat enorme maaiveld uit te steken, lanceert Albert Heijn J&J Pollemans in Etten-Leur nu zelfs nog een eigen bier, waarbij dat 'eigen' wel erg letterlijk mag worden genomen.

 • 20 April 2018 om 10:37

Van Nijnatten wordt bij Hoeven herenigd met broer: 'Terugkeren waar het begonnen is'

Damian van Nijnatten maakt de overstap van Cluzona naar Hoeven. De doelman keert daarmee terug op het oude nest. ,,Hier is het voor mij allemaal begonnen."

 • 20 April 2018 om 09:03

VVD is nu de belangrijkste kandidaat voor een coalitie met APB en CDA

ETTEN-LEUR - Na de stuk gelopen onderhandelingen met Ons Etten-Leur, maakt nu de VVD de meeste kans op een coalitie met APB en CDA. Die twee grootste partijen (ieder zes zetels) spraken donderdagavond tijdens een openbare bijeenkomst die amper een kwartier heeft geduurd, hun voorkeur uit voor een coalitie met drie partijen.

 • 19 April 2018 om 21:02
โŒ