[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018BN DeStem - Etten-Leur

Etten-Leur steunt kinderpardon

ETTEN-LEUR - B en W van Etten-Leur gaan bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid pleiten voor een oplossing voor de groep van ongeveer 400 kinderen die dreigen te worden uitgezet naar het geboorteland van hun ouders.

 • 15 November 2018 om 11:03

Waarom kleine boef Frank Masmeijer zo veel aandacht krijgt

Haast elke week worden cocaïnesmokkelaars betrapt. De politie heeft de handen vol aan de jacht op narcotica. Om de haverklap staan harddrugshandelaren en pillenproducenten voor de rechter. Zo nieuw is dat dus allemaal niet. En tóch snap ik de grote aandacht voor die ene verdachte: Frank Masmeijer.

 • 15 November 2018 om 07:30

Buurt boos over nieuw plan voor β€˜hoogbouw’ in Etten-Leur: β€˜Er is helemaal niet met ons overlegd’

ETTEN-LEUR - Omwonenden van de geplande nieuwbouw aan de Couperuslaan in Etten-Leur zijn ontstemd over het gewijzigde bouwplan dat maandagavond aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. ,,In dat plan is nog steeds sprake van hoogbouw én er is helemaal geen overleg met ons gevoerd”, zegt directe buurman Rik Peters.

 • 15 November 2018 om 06:00

Buurt boos over nieuw plan Couperuslaan Etten-Leur: β€˜Er is helemaal niet met ons overlegd’

ETTEN-LEUR - Omwonenden van de geplande nieuwbouw aan de Couperuslaan in Etten-Leur zijn ontstemd over het gewijzigde bouwplan dat maandagavond aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. ,,In dat plan is nog steeds sprake van hoogbouw én er is helemaal geen overleg met ons gevoerd”, zegt directe buurman Rik Peters.

 • 15 November 2018 om 06:00
Gisteren β€” 14 November 2018BN DeStem - Etten-Leur

Onderzoek naar mogelijkheid buitenbad Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Wethouder Kees van Aert van Etten-Leur gaat onderzoeken wat het kost om bij De Banakker een buitenbad te realiseren. Hij doet dat overigens met tegenzin, omdat de raad in het verleden een buitenbad na onderzoek te duur vond.

 • 14 November 2018 om 20:00

Hospicezorg onder druk door ingewikkelde financiering. Minister: β€˜Kom maar met betere ideeΓ«n’

ETTEN-LEUR - De hospicezorg in Nederland, zorg voor mensen in hun laatste levensfase, staat onder druk als gevolg van complexe financiering. Minister Hugo de Jonge roept de sector op om met ideeën te komen om dit probleem te tackelen. Die ideeën mogen van de minister niét ten koste gaan van de keuzevrijheid voor mensen om te sterven op een plek en manier naar keuze.

 • 14 November 2018 om 15:33

Bemoeierboom: De eeuwige discussie over β€˜Ut Stripke’ tussen Etten en Leur

ETTEN-LEUR - Wie de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur ziet, ziet een clubje mannen. Wat ze daar doen? ,,Een bietje buurten, mauwen en lauwen. O, ja en lachen.” Stephan Beute (27) en Menno Schoone (23) maakten een vijfdelige serie van de mannen. De eerste aflevering van de Bemoeierboom gaat over ‘Ut Stripke’ en de eeuwige ‘strijd’ tussen Etten en Leur.

 • 14 November 2018 om 14:10

Voorstel over Van Goghkerk in Etten-Leur komt later pas: gesprekken zijn nog volop aan de gang

ETTEN-LEUR - Het voorstel over de Van Goghkerk in Etten-Leur kan nog niet naar de gemeenteraad. Er zijn nog volop gesprekken aan de gang over het toekomstige gebruik van de kerk en de vraag wie er dan eigenaar is van het gebouw.

 • 14 November 2018 om 11:34

Alcoholtest voor bestuurder carnavalswagen: van β€˜meer dan terecht’ tot β€˜geen aanleiding toe’

Tijdens carnaval gaat er behoorlijk wat alcohol doorheen. Het is vanzelfsprekend dat je na te veel biertjes niet in de auto stapt, maar hoe zit het met carnavalswagens?

 • 14 November 2018 om 08:00

Burger beslist in Etten-Leur mee over nieuwe inzameling restafval

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse huishoudens mogen meebeslissen over de wijze van inzamelen van restafval vanaf 2020. Ze kunnen kiezen voor inzameling aan huis, maar dan minder vaak. Tweede keuze is het afval zelf naar een ondergrondse container brengen.

 • 14 November 2018 om 06:03

(Keuken)prins Wilfried van Zeuvebultelaand is er klaar voor

ZEVENBERGEN - Tijdens het 11-11 bal heeft de Stichting Carnaval Zevenbergen Wilfried Smits (46) door naar voren geschoven als prins van het Zeuvebultelaand.

 • 14 November 2018 om 06:02
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Oud-zweminstructeur uit Etten-Leur duikt Joodse familiegeschiedenis is

Voormalig zweminstructeur Michel Bego duikt in zijn familie-geschiedenis met Joodse wortels. Hij zet zich nu in voor de komst van een herdenkingssteen.

 • 13 November 2018 om 19:55

Op deze plekken komt Sinterklaas dit weekend in Etten-Leur en Moerdijk

ETTEN-LEUR/MOERDIJK - Nog een paar nachtjes slapen voor de schoentjes weer gezet mogen worden. De Sint komt bijna aan, maar kan niet op meerdere plaatsen tegelijk zijn. De goedheiligman arriveert in de gemeente Moerdijk en in Etten-Leur dan ook op verschillende data. Hieronder een overzicht van de intochten in deze regio.

 • 13 November 2018 om 17:45

Oude computerapparatuur van Etten-Leur gaat naar kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur schenkt pc's, toetsenborden en muizen aan Stichting Leergeld. Het gaat om apparatuur die niet meer aan de eisen van de tijd voldoet.

 • 13 November 2018 om 13:07

Krantentrofee Noord-Brabant houdt het voor gezien

SCHIJNDEL - De stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant houdt het voor gezien. Na 44 jaar komt er geen prijs meer voor de beste carnavalskrant.

 • 13 November 2018 om 11:29

Buurt boos over nieuw plan Couperuslaan Etten-Leur: β€˜Er is helemaal niet met ons overlegd’

ETTEN-LEUR - Omwonenden van de geplande nieuwbouw aan de Couperuslaan in Etten-Leur zijn ontstemd over het gewijzigde bouwplan dat aan de gemeenteraad is voorgelegd. ,,In dat plan is nog steeds sprake van hoogbouw én er is helemaal geen overleg met ons gevoerd", zegt directe buurman Rik Peters.

 • 13 November 2018 om 07:02

Veel te veel kinderen Etten-Leur in armoede: gemeente neemt actie

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur gaat vandaag nog aan de slag om de vele armoederegelingen die er zijn voor met name kinderen onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

 • 13 November 2018 om 06:00

Jonge mantelzorgers even ontzorgd in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Nadieh Trommelen, jongerenwerker bij Surplus Welzijn in Etten-Leur, organiseerde een graffitiworkshop voor jonge mantelzorgers in Jongerenontwikkelcentrum De Beuken. Mantelzorgers tot maximaal 23 jaar konden gisteren hun zorgen even thuislaten en van 16.00 tot 20.00 uur binnenlopen om deel te nemen aan de workshop.

 • 12 November 2018 om 17:42

Zo werd carnaval ingeluid in de regio Etten-Leur en Moerdijk

Met de elfde van de elfde is het carnavalsseizoen weer geopend. In de regio werd dat goed gevierd.

 • 12 November 2018 om 10:50

Etten-Leur past regels aan voor maatschappelijke ondersteuning

ETTEN-LEUR - Etten-Leur heeft de beleidsregels voor de maatschappelijke ondersteuning aangepast. Het gaat om huishoudelijke ondersteuning van inwoners die daarvoor een persoonsgebonden budget krijgen.

 • 12 November 2018 om 06:00
❌