[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017BN DeStem - Etten-Leur

VVD hekelt onzekerheid over Sprundelse St.Janstraat

SPRUNDEL - De VVD is verontrust over de reconstructie van de St. Janstraat in Sprundel. Het werk ligt sinds de bouwvak vrijwel stil. Volgens de liberalen zorgt het benodigde herstelwerk voor onzekerheid én voor ongenoegen bij bewoners. ,,Het geeft reuring in de samenleving’’, stelt het raadslid René Lodewijks.

 • 25 September 2017 om 16:46

Gemeenten Zundert, Etten-Leur, Moerdijk en Breda tekenen voor bescherming Van Gogh Monumenten

ZUNDERT- De gemeenten Zundert, Etten-Leur, Breda en Moerdijk gaan zich verplichten om het erfgoed dat herinnert aan Vincent van Gogh te beschermen voor volgende generaties. Samen met andere Brabantse gemeenten ondertekenen zij daarom op 30 oktober in het Noordbrabants Museuem in Den Bosch een convenant.

 • 25 September 2017 om 15:31

Ettenaar Michiel Bouwmeester viert eerste lustrum met Universe Radio

ETTEN-LEUR - Wereldwijd muziek laten horen via internet en dat vierentwintig uur per dag. Het is de grote uitdaging waaraan Michiel Bouwmeester uit Etten-Leur precies vijf jaar geleden is begonnen. Zaterdag viert hij met zijn Universe Radio het eerste lustrum.

 • 25 September 2017 om 15:17

Geitjes en schapen krijgen nieuw dak in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Geitjes, schapen en een paar kippen scharrelen rond in de dierenweide van de Zusters Franciscanessen van Etten. De zusters hebben het parkje in 1996 laten aanleggen.

 • 25 September 2017 om 14:47

Geitjes krijgen nieuw dak in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Geitjes, schapen en een paar kippen scharrelen rond in de dierenweide van de Zusters Franciscanessen van Etten. De zusters hebben het parkje in 1996 laten aanleggen.

 • 25 September 2017 om 14:47

Dronken mannen aangehouden na doorrijden bij aanrijding in Wernhout

WERNHOUT - Twee dronken Poolse mannen (31 en 36 jaar) zijn zondagmiddag op de Kalmthoutsebaan in Wernhout aangehouden voor  het rijden onder invloed en het verlaten van een plek van een ongeval.

 • 25 September 2017 om 14:39

Minder wanbetalers zorgpremie door soepeler regels

ETTEN-LEUR/BERGEN OP ZOOM  - Het aantal mensen dat hun zorgverzekering niet betaalt, is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Zorginstituut Nederland. De daling is volgens het instituut vooral te verklaren door de versoepeling van de regels, niet doordat mensen ineens hun zorgverzekering kunnen betalen.

 • 25 September 2017 om 14:01

Wie maakt de mooiste foto van Brabant? De jury van Brabant in Beeld stelt zich voor

BRABANT - Met nog paar dagen te gaan voor het verstrijken van de deadline is het tijd om de jury van de fotowedstrijd Brabant in Beeld bekend te maken.

 • 25 September 2017 om 12:41

Zonnige zondag levert Jaarmarkt in Etten-Leur topdrukte op

ETTEN-LEUR - De zonovergoten Jaarmarkt in Etten-Leur bracht zondag vele duizenden bezoekers op de been. Enkele marktkraamhouders, die al jaren op de grootste markt van Etten-Leur te vinden zijn, spreken van een recorddrukte. 

 • 25 September 2017 om 10:37
Gisteren β€” 24 September 2017BN DeStem - Etten-Leur

Honderden goederen in beslag genomen bij winkelier in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De politie heeft afgelopen weekend rond de jaarmarkt bij een winkelier honderden goederen in beslag genomen.

 • 24 September 2017 om 17:10

Fietser raakt gewond tijdens oversteken kruising Vossendaal met Hoevenseweg

ETTEN-LEUR - Op de kruising van het Vossendaal met de Hoevenseweg in Etten-Leur is zondagmiddag een oudere man aangereden op de oversteekplaats voor fietsers.

 • 24 September 2017 om 13:06

Prijswinnaar in Lage Zwaluwe, Stijn kiest vrouwenjas en opblaasbare vluchteling in Breda

BN DeStem blikt terug op afgelopen week en zet een aantal belangrijke nieuwsberichten op een rijtje.

 • 24 September 2017 om 11:00
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Buren in heel West-Brabant treffen elkaar op zonnige zaterdag

WEST-BRABANT -Op honderden plaatsen in Nederland ontmoeten buren elkaar zaterdag op de Burendag. Ook in West-Brabant zijn op talloze plaatsen grootschalige of intieme activiteiten.

 • 23 September 2017 om 16:20

Brabant wil bouwen: 'Kom op, jongens… Tempo'

DEN BOSCH - Winkels, kantoren en andere gebouwen die in Brabant leegstaan moeten zo snel mogelijk worden ongebouwd tot woningen. En als het even kan moeten ze niet al te duur zijn en milieuvriendelijk bovendien.

 • 23 September 2017 om 08:00

Winkeliers worstelen met aanpak agressieve klanten

BREDA - Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) is agressie op de winkelvloer een onderschat probleem. Personeel dat wordt uitgescholden, bedreigd, bespuugd of mishandeld, is aan de orde van de dag. 

 • 23 September 2017 om 06:30

Verkeer moet oppassen voor (dichte) mist

Automobilisten moeten vannacht en morgenvroeg oppassen voor (dichte) mist. Die waarschuwing geeft de Verkeersinformatiedienst (VID). 

 • 22 September 2017 om 22:28

Basisschoolleerlingen in Etten-Leur vragen aandacht voor pesten met speciale dans

ETTEN-LEUR - Op een positieve manier aandacht vragen voor pesten. Dat is de insteek van de Move tegen Pesten. Maar liefst 1250 leerlingen van diverse basisscholen uit Etten-Leur dansten vrijdag op het veld van atletiekvereniging Achilles. 

 • 22 September 2017 om 17:53

Bewoners De Streek moeten spullen over erfgrens weghalen van gemeente

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur heeft een aantal bewoners van nog betrekkelijk jonge vrijstaande woningen aan De Streek opgedragen spullen die aan de voorkant van de huizen de perceelgrens overschrijden te verwijderen. Dat heeft de gemeente in een woensdag verstuurde brief gemeld. Tot maandag 9 oktober hebben de bewoners de tijd om aan die opdracht te voldoen.

 • 22 September 2017 om 16:55

Veiligheid centraal in pop-up store in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Even loeit de sirene van de brandweerwagen op volle sterkte. Niet te lang, want er is helemaal geen brand aan de Markthof 21 in Etten-Leur. Wel een pop-up store waar de veiligheidsregio aandacht vraagt voor de brandveiligheid in de woning. Burgemeester Heleen van Rijnbach opent de tijdelijke winkel. Ze stapt met schwung uit de brandweerwagen alsof het de Gouden Koets is.

 • 22 September 2017 om 16:06

Weer treinen tussen Breda en Gilze-Rijen, storing is verholpen

BREDA - Tussen Breda en Gilze-Rijen reden vrijdagochtend geen treinen door een seinstoring. De treinstoring was om kwart voor twaalf verholpen.

 • 22 September 2017 om 08:50
❌