[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Franz Kafka is geen schrijver en figuranten spelen juist de hoofdrol: welkom in het Zunderts corsowoordenboek

O ja, ze spreken Nederlands in Zundert. Toch houden corsomensen in die plaats er een eigen taal op na. Een klein uittreksel uit het lexicon van het dahliajargon.

 • 23 Augustus 2019 om 09:00

Moet het β€˜De kleur van Etten-Leur’ worden of toch β€˜Rondom de Moeierboom’?

Belofte maakt schuld. En dus moet ik hier vandaag nog een keer terugkomen op de Profronde van Etten-Leur van afgelopen zondag.

 • 23 Augustus 2019 om 09:00

Burger vraagt, Etten-Leur β€˜draait’ en verruimt de regels

ETTEN-LEUR - In reactie op verzoeken van bewoners en ondernemers wil de gemeente Etten-Leur onder meer een toename van horeca in de Bisschopsmolenstraat toestaan én de gebruiksmogelijkheden van sportgebouwen verruimen.

 • 23 Augustus 2019 om 06:06

Val Carapaz: β€˜Wielrenner reed in Etten-Leur zonder toestemming van zijn ploeg’

Girowinnaar Richard Carapaz deed zondag mee aan de Profronde van Etten-Leur zonder dat zijn ploeg Movistar daarvan op de hoogte was. Dat schrijft de Spaanse krant El Periodico donderdagavond.

 • 22 Augustus 2019 om 22:01

Seizoen vol tributebands in Het Turfschip in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het komende theaterseizoen van eventcomplex Het Turfschip in Etten-Leur staat in het teken van tributes. Verschillende bands brengen een ode aan grote, bekende artiesten.

 • 22 Augustus 2019 om 18:00

Dagje uit met ridders en paarden bij 25ste Aangespannen Dag Gilze

GILZE - De vijfentwintigste editie van de Aangespannen Dag in Gilze belooft nog meer spektakel dan de vorige edities. Voorzitter Kees Thielen en de honderdvijftig vrijwilligers zijn dan ook al een week druk in de weer om het parcours voor de vierspannen en menners van andere spannen te bouwen. Voor jong en oud geven ridders een demonstratie.

 • 22 Augustus 2019 om 18:00

Giro-winnaar Carapaz niet naar Vuelta na val in Etten-Leur: β€˜Dit verbaast me echt. Hij zei steeds dat het wel meeviel’

Giro-winnaar Richard Carapaz moet noodgedwongen een streep zetten door de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Movistar maakte donderdag bekend dat de wielrenner afgelopen zondag bij het wielercriterium in Etten-Leur ten val was gekomen en daarbij een kneuzing aan zijn rechterschouder en enkele andere kneuzingen heeft opgelopen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:21

Bisdom Breda geteisterd door duivelse phishingmails

BREDA - Na de banken, Nigeriaanse prinsen en Alexander Klöpping vermommen phishing-mails zich ook steeds vaker als pastoraal werkers. Na bisdom Den Bosch waarschuwt nu ook het bisdom van Breda officieel voor deze digitale zondaars.

 • 22 Augustus 2019 om 15:38

Vuelta onzeker voor Carapaz door val in Etten-Leur: β€˜Dit verbaast me echt. Hij zei steeds dat het wel meeviel’

Het is onzeker of Giro-winnaar Richard Carapaz zaterdag kan starten in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Movistar maakte donderdag bekend dat de wielrenner afgelopen zondag bij het wielercriterium in Etten-Leur ten val was gekomen en daarbij een kneuzing aan zijn rechterschouder en enkele andere kneuzingen heeft opgelopen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:21

Vuelta onzeker voor Carapaz door val in Etten-Leur: β€˜Wij maakten ons zorgen, hij zei dat het wel meeviel’

Het is onzeker of Giro-winnaar Richard Carapaz zaterdag kan starten in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Movistar maakte donderdag bekend dat de wielrenner afgelopen zondag bij het wielercriterium in Etten-Leur ten val was gekomen en daarbij een kneuzing aan zijn rechterschouder en enkele andere kneuzingen heeft opgelopen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:21

Mogelijk verband tussen overval op Spaanse chauffeurs en vondst β€˜knoflookwiet’ in Etten-Leur

ETTEN-LEUR/BREDA - Er lijkt een verband te bestaan tussen de vondst van een grote partij drugs in een loods in Etten-Leur - verstopt tussen bollen knoflook - en de overval op een Spaanse chauffeur en diens bijrijder diezelfde ochtend. Het ging mogelijk om een ripdeal.

 • 22 Augustus 2019 om 14:00

Is democratie wel zo’n goed idee?

Wie in onze verlichte tijden een kanttekening durft te maken bij het fenomeen democratie, speelt met vuur. Nog voor men je argumenten gehoord heeft, word je weggezet als fascist. Einde discussie. Toch een voorzichtige poging: is democratie niet het systeem waarin we met zijn allen bepalen hoe onze samenleving georganiseerd wordt?

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

GroenLinks Etten-Leur: β€˜Nul goedkope huizen in drie jaar. Onbestaanbaar’

ETTEN-LEUR - GroenLinks in Etten-Leur vindt het onbestaanbaar dat er tot en met 2022 in die gemeente nul goedkope koopwoningen worden opgeleverd. De fractie wil opheldering van B en W.

 • 22 Augustus 2019 om 06:06

Popeluchtfestival in Etten-Leur houdt vast aan regionaal karakter

Aan het concept van het Popelucht-festival verandert de organisatie ook dit jaar niets, zegt John van Rijsbergen. ,,Een waardig Popelucht-programma staat hopelijk weer garant voor een succesvolle editie”, meldt hij namens de organisatie.

 • 21 Augustus 2019 om 18:00

Hoe Corso Zundert zijn truttige imago afschudde en eindelijk hip werd

In het Spaanse Laredo is een evenement dat zich Batalla de Flores noemt. Bloemengevecht! Dat klinkt nog eens stoer. Toch lijkt het totaal niet op het beroemde stierenrennen in Pamplona, of de jaarlijkse tomatensmijterij van Buñol. Het is gewoon een bloemencorso.

 • 21 Augustus 2019 om 14:00

Wat doet die piemel op het Stationsplein van Etten-Leur?

ETTEN-LEUR Een serie over mensen, treinen en gebouwen. Over het Stationsplein waar álles gaat veranderen. Afl. 15: de kunstenaar.

 • 21 Augustus 2019 om 11:15

Gebakken eitje: brandweer met spoed naar Witte Paard Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De brandweer is woensdagmorgen met spoed uitgerukt naar hotel-restaurant Het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur. De aanleiding: een gebakken eitje.

 • 21 Augustus 2019 om 11:07

Nieuwbouw Withof: zo'n 40 koop- en 40 huurappartementen

ETTEN-LEUR - Als alles volgens plan verloopt, begint in 2021 de bouw van maximaal 85 appartementen aan het Withof in Etten-Leur.

 • 21 Augustus 2019 om 06:00

Half jaar celstraf voor gijzeling vrouw uit Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zwaar intimiderend heeft een 22-jarige Roosendaler zijn ex-vriendin uit Etten-Leur geruime tijd van haar vrijheid beroofd. Hij dreigde haar botten te breken en de tanden uit haar mond te slaan, als ze niet met hem mee zou gaan in zijn auto. De gijzeling komt hem te staan op een celstraf gelijk aan zijn voorlopige hechtenis: 172 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij een taakstraf verrichten van 120 uur.

 • 20 Augustus 2019 om 17:40

Profwielerronde Etten-Leur: Volgend jaar misschien ook zaterdag?

ETTEN-LEUR - Naar schatting 15.000 blije mensen langs het parcours en in de VIP-tent, mooi weer, geen enkele wanklank. Trots: ,,Ja, echt super", zegt organisator Ronnie Buiks een dag na de succesvol verlopen Profwielerronde van Etten-Leur.

 • 20 Augustus 2019 om 06:00
❌