[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019BN DeStem - Etten-Leur

Afscheid van wethouder Jan van Hal: β€˜We zullen hem echt missen’

ETTEN-LEUR - ,,Een ontzettend fijne bestuurder om mee samen te werken. Zakelijk, nuchter, soms wat moeilijk te doorgronden. Een man die al die jaren met heel veel liefde en passie voor Etten-Leur heeft gewerkt."

 • 21 Mei 2019 om 13:00

'Als kind speelde Hubertus al priestertje'

Jan Bax (58) uit Halsteren woont al zijn hele leven in de Kapelaan Molstraat. Naamgever Hubertus Mol overleefde WO II niet, hij werd slechts 30 jaar.

 • 16 Mei 2019 om 08:59

Aandacht voor ander geeft voldoening

Heb je vaker met ouderen of mensen met dementie gewerkt?

 • 15 Mei 2019 om 11:45

Bijna groen licht voor onderzoek naar bedrijventerrein Middendonk-Oost

ETTEN-LEUR - De bewoners van de Middendonk en omgeving in Etten-Leur moeten er ernstig rekening mee houden dat er in hun directe omgeving een bedrijventerrein wordt aangelegd. De gemeente wil in ieder geval gaan onderzoeken wat de gevolgen daarvan zijn voor onder meer de omwonenden en het milieu.

 • 21 Mei 2019 om 10:15

Titelkoorts bij Unitas'30-aanvoerder Jordy Bollaart: β€˜Dit wordt de grootste wedstrijd van mijn carriΓ¨re’

De kampioenshirts hangen in de winkel, terwijl de titelkoorts in Etten-Leur tot het kookpunt stijgt. Unitas'30 kan zondagmiddag kampioen worden van de tweede klasse. Voor aanvoerder Jordy Bollaart kan de week niet snel genoeg voorbij zijn. ,,Ik ben al redelijk gespannen, ja.”

 • 21 Mei 2019 om 08:00

β€˜Opa Tingeling’ de nieuwe wethouder van Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De afgelopen week liep hij mee met de inmiddels vertrokken wethouder Jan Paantjens. Vanaf vandaag mag hij het - met hulp van zijn ambtenaren - helemaal zelf doen. ,,Ik ben op een rijdende trein gestapt.” Kennismaking met Ger de Weert, de nieuwe CDA-wethouder van Etten-Leur.

 • 21 Mei 2019 om 06:06
Gisteren β€” 20 Mei 2019BN DeStem - Etten-Leur

Leerlingen De Toverlaars in Etten-Leur dansen de wereld rond

ETTEN-LEUR - Als je een feestweek hebt, kun je hem maar beter goed starten. OBS De Toverlaars in Etten-Leur nam maandagmiddag bezit van de Nieuwe Nobelaer met een dansvoorstelling, die leerlingen en ouders langs alle continenten voerde.

 • 20 Mei 2019 om 22:23

Vergunning voor vuurwerkshow in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De provincie heeft een vergunning afgegeven voor een vuurwerkevenement, op zaterdag 15 juni, bij het Brabantpark in Etten-Leur. Op die avond vindt de vijfde editie plaats van het festival Just Dance Outdoor.

 • 20 Mei 2019 om 13:00

Moedig je favoriete leraar, lerares of conciΓ«rge aan in de tweede ronde

BREDA - Wie wordt de leraar, lerares of conciërge van het jaar in 2019? Op woensdag 5 juni wordt bekend wie de winnaars zijn tijdens het Onderwijsgala. Tot die tijd kunnen de finalisten aangemoedigd worden via onze Facebook-ronde.

 • 20 Mei 2019 om 13:01

Vergunning voor vuurwerkshow in juni

ETTEN-LEUR - De provincie heeft een vergunning afgegeven voor een vuurwerkevenement, op zaterdag 15 juni, bij het Brabantpark in Etten-Leur. Op die avond vindt de vijfde editie plaats van het festival Just Dance Outdoor.

 • 20 Mei 2019 om 13:00

Afval β€˜huizenhoog’ op Geerkade Etten-Leur: β€˜Werkelijk schandalig’

ETTEN-LEUR - ‘Het is ronduit schandalig te noemen. Mensen die hun afval “huizenhoog” naast de containers gooien. Maar een groot plasmascherm slaat alles.’ Aldus Etten-Leurenaar Rick Broos in een bericht vanmorgen op Twitter.

 • 20 Mei 2019 om 11:46
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Jumping Etten-Leur is een kweekvijver van jong talent: β€˜Er komen briljantjes’

ETTEN-LEUR - Drie dagen lang springen jonge paarden - tot zeven jaar oud - bij Hoeve De Grient over veertien hindernissen tijdens Jumping Etten-Leur. De twintigste editie, die georganiseerd wordt door Rinus Blom.

 • 19 Mei 2019 om 18:56

Minuut stilte bij wedstrijden Internos voor omgekomen Sten Ideler (28) uit Etten-Leur

ETTEN-LEUR – ‘Hij hoorde gewoon bij de club’, ‘Het was een graag geziene gast’ ‘Ontzettend sportief’. Deze geluiden klinken uit de kantine van voetbalvereniging Internos in Etten-Leur. Ook al was hij inmiddels een oud-speler, iedereen kent de verongelukte Sten Ideler (28) uit Etten-Leur.

 • 19 Mei 2019 om 16:17

Iedereen verdient een tweede kans

Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?

 • 19 Mei 2019 om 10:30

Kent u de leukste speeltuinen van West-Brabant?

Dat buitenspelen goed is voor kinderen, hebben we vorige week op deze pagina al breed uitgemeten. Volgende week donderdag begint op deze pagina een serie waarbij we op zoek gaan naar ultiem speelplezier. Wekelijks bezoeken we een speeltuin in West-Brabant, van stadsspeeltuin tot natuurspeeltuin of speelgelegenheden bij een horecagelegenheid.

 • 18 Mei 2019 om 11:15

Zorgboerderij Bremberg in Etten-Leur breidt uit: β€˜Ik hoop dat het nooit af is’

ETTEN-LEUR - Een jaar of twee geleden kocht zorgboerderij De Bremberg in Etten-Leur er 2,5 hectare grond bij. Daarmee groeide het complex naar een kloeke 3,5 hectare. Nou kun je zo'n uitbreiding meteen volplannen en -bouwen, maar de Bremberg kiest voor een andere aanpak.

 • 18 Mei 2019 om 11:10

Waar zouden kinderen zijn zonder De Klimop in Etten-Leur

Ik had een gelukkige jeugd. Liefdevolle ouders, alle aandacht. Mishandeld noch misbruikt, niet gepest, nooit geldgebrek. ‘U kent dat wel’, zou ik daaraan toe willen voegen, maar helaas, dat geldt niet voor iedereen.

 • 18 Mei 2019 om 06:06

Waarom Mark Rutte en Rico Verhoeven op elkaar lijken

Rico Verhoeven en Mark Rutte lijken op elkaar. Ik geef toe dat ik het ook niet meteen zag, maar sinds deze week is het me duidelijk.

 • 17 Mei 2019 om 21:00

Automobilist raakt onwel en belandt met auto naast de oprit bij Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Een automobilist is vrijdagmiddag onwel geworden op de oprit van de snelweg naar Etten-Leur naar Roosendaal. De auto reed vervolgens stuurloos van het talud af.

 • 17 Mei 2019 om 14:53

Etten-Leurse Suvradra-oprichter geeft het stokje door

Haar hart ligt voor altijd ook in Nepal, maar nu is het tijd om het stokje van de stichting Suvradra aan iemand anders te overhandigen. Dat vindt Joyce van Rijen uit Etten-Leur.

 • 14 Mei 2019 om 13:20
❌