[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018BN DeStem - Etten-Leur

10 tips om huis en tuin te wapenen tegen de kou

Nederland wacht een paar nachten met strenge vorst. In grote delen van het land wordt het voor het eerst sinds 2013 zo koud. Tien tips om vorstschade in en om het huis te voorkomen.

 • 23 Februari 2018 om 14:33

Schaatskoorts slaat toe: waar in West-Brabant kun je schaatsen op natuurijs?

WEST-BRABANT - De komende dagen gaat ons land gebukt onder koud weer. Vanaf zondag zal het kwik zelfs overdag niet meer boven het vriespunt komen. De schaatskoorts 'giet oan'!

 • 23 Februari 2018 om 13:21

Overvallen McDonald's Breda en Etten-Leur bij Bureau Brabant: er lijkt een overeenkomst te zijn

BREDA/ETTEN-LEUR - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan de overvallen op de vestigingen van McDonald's in Etten-Leur en Breda. Volgens de politie lijkt er een overeenkomst te zijn als het gaat om de dader van de twee overvallen.

 • 23 Februari 2018 om 12:43

Einde aan Local FM tijdperk

ETTEN-LEUR - Zaterdag is de aller allerlaatste uitzending van Local FM. In het programma Weekend FM nemen de presentatoren Jos Leijs en Nic van Kampen zaterdag afscheid van vijftien jaar Local FM in Etten-Leur. Vanaf 10 maart is de nieuwe omroep Ons West-Brabant in de lucht, met uitzendingen vanuit Oudenbosch.

 • 23 Februari 2018 om 11:18
Gisteren β€” 22 Februari 2018BN DeStem - Etten-Leur

Organisatie van Passieconcert zet alle reserves in bij jubileum in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De Stichting Projectkoor Etten-Leur heeft na een korte onderbreking vanwege het carnaval, de voorbereidingen op het Passieconcert weer hervat. Zaterdag 17 maart is vanaf 20.00 uur de tiende editie in de Lambertuskerk aan de Markt.

 • 22 Februari 2018 om 19:00

Zorgen in West-Brabant over sluiten huisartsenposten

ZEVENBERGEN - Klopt het dat de huisartsenpost (HAP) in Roosendaal 's nachts de deuren sluit? En zo ja, blijven dan vanuit Bergen op Zoom voldoende huisartsen beschikbaar om het grotere werkgebied goed te bedienen?

 • 22 Februari 2018 om 14:41

Ben jij een klassiek talent? Maak kans op een mooi bedrag bij de BN DeStem Cultuurprijs 2018

BREDA - De BN DeStem Cultuurprijs staat in 2018 in het teken van klassieke muziek. Nieuw talent uit Zuidwest-Nederland dat helemaal gek is van viool, piano, harp, zang, cello of blaasinstrumenten kan zich aanmelden voor de wedstrijd met als hoofdprijs 1000 euro.

 • 22 Februari 2018 om 12:21

Eerste AED 24/7 beschikbaar op bedrijventerrein Vosdonk

ETTEN-LEUR - Stratenmakersbedrijf De Krom heeft haar AED beschikbaar gesteld voor de 6 minuten AED zone in Etten-Leur. Het hartapparaat is buiten aan de muur geplaatst. Daarmee is een begin gemaakt om ook industrieterrein Vosdonk hartveilig te maken.

 • 22 Februari 2018 om 11:40

Local FM in Etten-Leur sluit zaterdag een tijdperk van vijftien jaar af

ETTEN-LEUR - Na bijna vijftien jaar sluit Local FM aanstaande zaterdag (24 februari) een tijdperk af. Vanuit de studio in de Nieuwe Nobelaer wordt tussen 9.00 en 12.00 uur de allerlaatste uitzending verzorgd.

 • 22 Februari 2018 om 08:00

Terrein rondom KPN-centrale eindelijk schoon, maar voor hoelang?

ETTEN-LEUR Het terrein rondom de KPN-centrale aan de Kouwenstein ligt er sinds een paar dagen eindelijk fatsoenlijk bij. Toch is bewoonster Paulien de Bruijn niet helemaal tevreden met de gang van zaken.

 • 22 Februari 2018 om 07:00
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Plannen voor het platteland gezocht: geld voor acht Brabantse ideeΓ«n rond plattelandsvernieuwing

Het College van Rijksadviseurs gaat acht Brabantse initiatieven voor plattelandsvernieuwing ondersteunen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hoopt zo onder meer tot nieuwe oplossingen voor agrarische leegstand te komen.

 • 21 Februari 2018 om 18:09

Recreatiebedrijf Menmoerhoeve wil meer horeca

ETTEN-LEUR Recreatiebedrijf de Menmoerhoeve wil meer ruimte voor horeca. Naast het restaurant met bijbehorend terras aan de voorkant, wil eigenaar Pieter-Jan van Dijck ook het natuurstudiecentrum, voorheen de rundveestal, gebruiken voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes. Dat kan nu niet. Het college van burgemeester en wethouders wil onder voorwaarden meewerken.

 • 21 Februari 2018 om 13:52

Vuelta kan West-Brabant ruim 3 miljoen euro opleveren

BREDA - De mogelijke komst van de Ronde van Spanje in 2020 kan West-Brabant ruim 3 miljoen euro opleveren. Als start- en finishplaats van een etappe kan Breda een impuls van 1,1 miljoen euro verwachten.

 • 21 Februari 2018 om 13:08

'Meer woningen voor senioren'

ETTEN-LEUR - Eén op de drie inwoners van Etten-Leur is ouder dan 55. Niet vreemd dus dat de plaatselijke seniorenraad een maand voor de verkiezingen alle acht de lijsttrekkers wist te strikken voor een debatavond.

 • 21 Februari 2018 om 10:40

Griepgolf zorgt voor volle ziekenhuizen

BREDA/ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - ,,Creatief zijn met de indeling van de bedden.'' Woordvoerster Patricia Stroo van het Amphia Ziekenhuis in Breda bevestigt dat de griepepidemie het ziekenhuis handenvol werk bezorgt. ,,We werken op maximale capaciteit'', zegt ze. Doorverwijzen naar een ander ziekenhuis noemt Stroo 'geen optie': ,,Andere ziekenhuizen hebben hetzelfde probleem.''

 • 21 Februari 2018 om 10:10

Brabant is voor Defensie het afvalputje voor helikopterherrie

Als het aan Defensie ligt, stijgt het aantal helikoptervluchten boven Brabant. En dat terwijl het nu al klachten regent over geluidshinder.

 • 21 Februari 2018 om 10:00

Stichting IJgenwys zwaar gedupeerd na diefstal aan Sprundelsebaan in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De Stichting IJgenwys die onder meer dagbesteding biedt aan mensen met een indicatie, is zwaar gedupeerd na een diefstal die het afgelopen weekeinde heeft plaatsgevonden. Veel spullen zijn verdwenen bij de instelling die in het buitengebied aan de Sprundelsebaan is gevestigd.

 • 21 Februari 2018 om 09:00

Verder zoeken naar loods voor bouwers van carnavalswagens in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Nu de gemeente Etten-Leur en een particulier voor de plaatselijke verenigingen loodsen hebben gekocht aan de Slotlaan en Penningweg, resteren de zorgen voor de carnavalsclubs. Die staan nog altijd met lege handen omdat er op beide locaties geen plaats is.

 • 20 Februari 2018 om 09:53

112-overzicht: arrestatie drugslab, man valt van trap, lek leidt naar hennepkwekerij en een kledingdief

Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen dat dinsdag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.

 • 20 Februari 2018 om 21:30

Politieke partijen Etten-Leur hebben vrede met aanwezigheid van coffeeshop: 'Er is geen overlast'

ETTEN-LEUR - Wat moet de gemeente Etten-Leur met coffeeshop Noorderlight aan de Wilhelminalaan? Eigenlijk hebben alle politieke partijen er wel vrede mee zoals het nu gaat, bleek tijdens een tussentijdse evaluatie.

 • 20 Februari 2018 om 19:00
❌