[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017BN DeStem - Etten-Leur

Gezonder lunchaanbod KSE-jeugd

Etten-Leur - Watertappunten, suikerarme drankjes, calorie-arme chips en kleinere snoepverpakkingen. Daarmee heeft de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) een Gouden Schaal in de wacht gesleept.

 • 24 November 2017 om 14:12

Baby sterft niet natuurlijke dood, geldboete voor bedreigen burgemeester

Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant dat vrijdag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.

 • 24 November 2017 om 18:25

KSE-jeugd eet gezonder in kantine

ETTEN-LEUR - Volkorenbroodjes, een watertappunt, bakjes rauwkost en allerlei fruit in de schoolkantine. Daarmee heeft de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) een Gouden Schaal in de wacht gesleept. 

 • 24 November 2017 om 13:46

Nauwelijks te passeren natuurkunde-docent Werner Verhoeven (Madese Boys): 'Schieten is stoppen'

Wie het de laatste weken over de tweede klasse had, sprak vooral over de verrassende promovendus Cluzona, het dolende Kruisland of het stugge Zundert. In de schaduw van die clubs wist ondertussen stiekem een sympathieke dorpsclub mee te sluipen: Madese Boys.

 • 24 November 2017 om 17:15

War on drugs: de burgervader is geen sheriff

ETTEN-LEUR - In de strijd tegen de drugscriminaliteit speelt de burgemeester een cruciale rol. Maar noem hem geen sheriff of crimefighter. Dan klinkt het alsof hij iets doet dat helemaal niet bij die functie hoort.

 • 24 November 2017 om 16:50

Leegloop in de zorg: dit jaar ruim 10.000 werknemers weg in Brabant

DEN BOSCH - De leegloop van personeel in de zorg gaat steeds sneller. Dit jaar verlieten ruim tienduizend werknemers in Brabant de sector. Voor de achterblijvers leidt de hogere werkdruk tot meer ziekteverzuim, anderhalf procent hoger dan gemiddeld.

 • 24 November 2017 om 16:22

Van Rijnbach benoemd tot ereburger van gemeente Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Bij haar afscheid is burgemeester Heleen van Rijnbach benoemd tot ereburger van de gemeente Etten-Leur. ,, Als burgemeester had je altijd een luisterend oor, je was overal aanwezig en stond altijd midden in de gemeenschap'', roemde Ronnie Buiks als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, haar verdiensten.

 • 24 November 2017 om 14:20

West-Brabant werkt aan verkeersveiligheid. Kijk hier waar

ETTEN-LEUR - West-Brabant en de provincie steken volgend jaar voor zo’n 6 miljoen euro in het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het gaat om meer dan veertig projecten. De doelstelling is: mensen moeten vaker de fiets pakken.

 • 24 November 2017 om 11:58

Meer instanties worden betrokken bij adresonderzoek in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Om de persoonsgegevens in het eigen systeem zo betrouwbaar mogelijk te houden, gaat de gemeente Etten-Leur bij twijfel vaker controleren of mensen die in een bepaalde woning verblijven op dat adres ook staan geregistreerd. Met die aanpak denkt de gemeente zich beter te kunnen wapenen tegen ongewenste praktijken zoals fraude of criminaliteit.

 • 24 November 2017 om 11:39
Gisteren β€” 23 November 2017BN DeStem - Etten-Leur

Overkapping vernield, politiebanden lek gestoken en woningbrand

Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen dat donderdag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.

 • 23 November 2017 om 21:00

Brabantse bonbonbal voor bij de koffie

ETTEN-LEUR - Carl Schipper overspoelt het land met chocoladeballen. Na de Amsterdamse en de Limburgse rolt nu het Brabants Balletje binnen.

 • 23 November 2017 om 19:30

Minister maakt zich geen zorgen over 'misstanden' Thebe

DEN HAAG /BREDA - Het is ‘zorgelijk’ dat er misstanden worden gemeld over de zorgverlening bij de Bredase zorgorganisatie Thebe, maar dat is voor minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geen reden om in te grijpen.

 • 23 November 2017 om 14:39

Partytime voor jongeren Etten-Leur: Neon White Party in Het Turfschip

ETTEN-LEUR - Voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar is er verdomd weinig te doen in Etten-Leur, zo menen veel jongeren zelf. Op vrijdagavond komt daar in elk geval voor één avond verandering in. 

 • 23 November 2017 om 13:29

'Goedkoop met de bus door Brabant tijdens carnaval'

In heel Brabant een passe-partout voor de bus tijdens carnaval. 'Veiliger en goede reclame voor de bus'. Dat voorstel heeft de fractie van GroenLinks gedaan bij de behandeling van de begroting van Provinciale Staten van Noord-Brabant. 

 • 23 November 2017 om 06:50

Rakker & Lilly symbolen van Etten-Leurs bedrijf bij nieuw project tegen zwerfafval

ETTEN-LEUR - Wasbeertje Rakker en eekhoorn Lilly komen binnenkort in Etten-Leur 'wonen'. Op een speelse manier moeten ze uitgroeien tot landelijke symbolen rond zwerfafval. De bedenkers Lindy Geerts en Patience Goossens richten zich met hun project met 'Rakker en Lilly op Zwerfavontuur door Nederland', op kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

 • 22 November 2017 om 14:33

GroenLinks wil in heel Brabant goedkoop busvervoer tijdens carnaval

DEN BOSCH - In heel Brabant een passe-partout voor de bus tijdens carnaval. 'Veiliger en goede reclame voor de bus'. Dat voorstel heeft de fractie van GroenLinks gedaan bij de behandeling van de begroting van Provinciale Staten van Noord-Brabant. 

 • 23 November 2017 om 06:50

Paar duizend bossen riet voor nieuw dak aan pand Achter de Molen

ETTEN-LEUR - Gelukkig werkt het weer woensdag mee, dus kan rietdekker Wouter van de Linde uit Sprundel weer even wat meters maken bij het vernieuwen van een uit 1870 daterend pand aan Achter de Molen in Etten-Leur. Nadat deze zomer het dak van de schuur al is vernieuwd, is nu de voormalige boerderij aan de beurt.

 • 22 November 2017 om 14:56
OuderBN DeStem - Etten-Leur

ReΓΌnie cafΓ©-zaal De Brouwer in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Tien jaar geleden sloten de uitbaters Johan en Netty van de Logt definitief de deuren van café-zaal De Brouwer aan de Bisschopsmolenstraat. Voor de hechte vriendengroep de Brouwerboys reden genoeg om op 9 december een reünie te organiseren bij café Marktzicht aan de Markt in Etten-Leur. 

 • 22 November 2017 om 21:00

Meerwaarde van fusie Woonstichting Etten-Leur rechtstreeks naar huurders

ETTEN-LEUR - Woonstichting Etten-Leur heeft bekend gemaakt waaraan zij de vier miljoen euro meerwaarde van de fusie met AlleeWonen gaat besteden.

 • 22 November 2017 om 20:00

Meer dan een uur vertraging door ongeval op de A58 bij Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op de A58 bij afslag Etten-Leur zijn woensdagavond twee personen auto’s en een busje op elkaar gebotst. De snelweg was afgesloten met een flinke file tot gevolg. Inmiddels is de weg weer vrij.

 • 22 November 2017 om 18:28
❌