[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018BN DeStem - Etten-Leur

Auto slaat over de kop bij Etten-Leur: A58 tussen Rucphen en Breda-West weer vrij

RUCPHEN - Door een ongeluk op de A58 bij Etten-Leur was de weg tussen Ruchpen en Breda-West maandagmiddag en -avond dicht. Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur. Om 18.30 uur was de weg weer vrij.

 • 24 September 2018 om 17:47

Auto slaat over de kop bij Etten-Leur: A58 tussen Rucphen en Breda-West dicht

RUCPHEN - Door een ongeluk op de A58 bij Etten-Leur is de weg tussen Ruchpen en Breda-West dicht. Dat gebeurde rond 17.30 uur.

 • 24 September 2018 om 17:47

Grote motorboten meren af in Etten-Leur: 'Schepen trekken altijd bekijks'

ETTEN-LEUR - Het was maandagmiddag flink passen en meten in Etten-Leur. Maar het is gelukt: veertien kingsize motorboten hebben tot woensdag een plekje gevonden in jachthaven De Turfvaart.

 • 24 September 2018 om 17:35

Man die boswachter mishandelde in Etten-Leur heeft thuis revolver en munitie liggen

ETTEN-LEUR - De 60-jarige man die zondag een boswachter (45) mishandelde aan de Elshoutweg in Etten-Leur had thuis ook nog een revolver en munitie liggen. Dat laat de politie maandag weten.

 • 24 September 2018 om 15:35

Koude nacht op komst: plaatselijk krabben

Komende nacht kan het voor het eerst dit najaar gaan vriezen op neushoogte. Daarmee bestaat de kans dat er morgen lokaal autoruiten bevroren zullen zijn.

 • 24 September 2018 om 13:28

Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek kan er weer een jaartje of twintig tegen

De Prinsenbeekse sportaccommodatie De Drie Linden is zaterdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Paul de Beer, verantwoordelijk voor het gemeentelijk vastgoed.

 • 24 September 2018 om 13:30

Na mishandeling: 'Geef boswachters snel pepperspray'

Door de mishandeling van een boswachter afgelopen weekend in Etten-Leur neemt de roep om deze groep beter te bewapenen toe. ,,Ze moeten van onze mensen afblijven!"

 • 24 September 2018 om 10:18

Etten-Leur wil meer buurtinitiatieven zoals De Haansberg

ETTEN-LEUR - Buurtvereniging De Haansberg in Etten-Leur mag de komende vijf jaar wederom hun straat voorzien van groene plekken. Iets wat de bewoners leuk vinden om te doen en de gemeente op nog meer plekken in Etten-Leur zou willen zien.

 • 24 September 2018 om 08:00
OuderBN DeStem - Etten-Leur

Schoorsteenbrand bij een woning in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De hulpdiensten zijn in Etten-Leur druk in de weer met een schoorsteenbrand. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig.

 • 23 September 2018 om 20:27

Boswachter mishandeld met krukje door illegale jager: 'Ik sla je kapot'

ETTEN-LEUR - Een boswachter is zaterdagavond op een veld aan de Elshoutweg in Etten-Leur door een jager mishandeld met een krukje. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht en linkerhand. De jager, een 60-jarige man uit Etten-Leur, is aangehouden.

 • 23 September 2018 om 10:53

10 jaar na de kredietcrisis: bedrijvig West-Brabant moet smoel hebben

BREDA - De economische crisis heeft zijn sporen ook nagelaten in West-Brabant. Maar de pijn in het oosten van de provincie was veel erger dan in deze regio, weet Henk Rosman, directeur van REWIN West-Brabant. ,,West-Brabant heeft een dip gehad, maar ook veel nieuwe bedrijven binnengehaald. Helemaal niet slecht.”

 • 23 September 2018 om 08:04

Er wordt wat afgezeurd over het eten in Brabantse zorginstellingen, en de klagers hebben gelijk; het kΓ‘n ook beter

DEN BOSCH - Zeuren over eten in zorginstellingen, het is schering en inslag. Vaak hebben de klagers ook wel gelijk. Het eten kán beter, verser, duurzamer en vooral: gezonder. Denken alvast elf Brabantse zorginstellingen die zich hebben ingeschreven voor het programma ‘Duurzaam en gezond aan tafel’. Zij willen leren hoe het anders kan.

 • 23 September 2018 om 07:18

HΓ©t gezicht van sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur zwaait af

ETTEN-LEUR - Niet alleen collega's, maar ook eigenaar Roland Peijnenburg noemt hem meneer Van Paasschen. Niet vanwege het leeftijdsverschil, maar uit respect voor zijn horecakennis. Jan van Paasschen (65) is al 46 jaar hét gezicht van sterrestaurant De Zwaan en sinds 2009 van bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur. Nu zwaait hij af.

 • 22 September 2018 om 14:00

Kippig als de neten

Er moet mij iets van het hart. Niet prettig om onder ogen te zien maar er is met het stijgen van de jaren kennelijk iets grondig fout gegaan. Ik heb een aandoening waar ik aan het begin van deze week nog geen flauw vermoeden van had. Ik mankeer wat aan mijn ogen.

 • 22 September 2018 om 12:36

Bijna kwart van jonge bestuurders appt achter stuur

BREDA - Bijna een kwart van de jonge automobilisten stuurt weleens berichten terwijl ze achter het stuur zitten. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek uitgezocht met een enquête in 2016. Het gaat om 23 procent van alle automobilisten van 18 tot 35 jaar oud.

 • 22 September 2018 om 11:45

Zwaarder straffen in probleemwijk terecht

Als het aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ligt, wordt criminaliteit in zogeheten probleemwijken straks zwaarder bestraft dan elders. Dubbel zo zwaar zelfs. Zo wil Dijkhoff een duidelijk signaal afgeven en die wijken tegelijkertijd veiliger maken. Het plan leverde afge-lopen week vanuit alle kanten hevige kritiek op. Toch ziet Dijkhoff er nog heil in. U ook?

 • 22 September 2018 om 11:00

West-Brabant toeristisch? Waar VenetiΓ« boetes uitdeelt, zouden wij subsidie geven

Het regent, het is herfst. Tijd om terug te blikken op de toeristische zomer. Campingbazen, badmeesters en terrasuitbaters in West-Brabant zullen breed glimlachen na dat lange, droge, warme seizoen. Kassa! Hoe heter hoe beter.

 • 21 September 2018 om 21:00

Sjans met de glitter & glamour van Patricia Paay

ETTEN-LEUR - Een kijkje nemen in een bijzondere boutique vol met leuke kleding, mooie tassen en originele accessoires en je persoonlijk laten adviseren door Patricia Paay. Hoe leuk is dat niet? Vrijdag had 'tout' modeminnend Etten-Leur en omstreken de mogelijkheid om bovendien een unieke kledingstuk uit de garderobe van 'La Paay' aan te schaffen en er de blits mee te maken op het eerstkomende feestje.

 • 21 September 2018 om 20:15

Statushouders en werkgevers samen aan de wandel in Roosendaal: 'Zo heb je veel eerder een klik met elkaar'

ROOSENDAAL - Daar sta je dan als werkzoekende Eritreeërs en Syriërs tegenover het standbeeld van de Tullepetaon op de Roosendaalse Markt. Wat Azad Yousef (28) in hemelsnaam moet met een aangeklede parelhoen? ,,Het is voor statushouders goed om te weten hoe bedrijven en gemeenten in West-Brabant omgaan met carnaval. Dat dus veel mensen vrij zijn'', lacht Fleur Vissers van uitkeringsorganisatie UWV in Breda.

 • 21 September 2018 om 14:00

Bibi, de cultheld van Fort Oranje is overleden

Bibi, de goedlachse, oude baas die bekendheid kreeg door de televisieserie over camping Fort Oranje, is donderdag overleden.

 • 21 September 2018 om 11:59
❌