[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBN DeStem - Breda

Hakkelend β€˜sorry’ van doorrijder die vrouw met rollator aanreed in Breda komt niet aan

BREDA - Verdachte Ouassin Z. vroeg de rechtbank in Breda vrijdag expliciet toestemming om het woord aan de familie van het slachtoffer te mogen richten. Aan de dochter van de 79-jarige vrouw die hij op 28 april op de Hamdijk in Breda aan- en overreed en waarna hij doorreed. Z. heeft bekend dat hij het was die in de auto zat die op de beelden van het ongeval was te zien.

 • 23 Augustus 2019 om 09:55

Familieruzie in Breda loopt uit de hand: betrokkene loopt snijwond op

BREDA - Bij een uit de hand gelopen familieruzie aan de Harelbekestraat in Breda is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer liep een snijwond op, zo meldt de politie.

 • 23 Augustus 2019 om 10:13

De Vlucht uit Breda moet Heeze tijdens De Brabantsedag stil krijgen

HEEZE - Een macaber tafereel op een zomerse avond in Heeze. Een groep mannen, vrouwen en kinderen loopt bedrukt over straat, begeleid door droefgeestige muziek. In hun handen houden ze oude koffers, tassen, een kinderpop.

 • 23 Augustus 2019 om 10:00

Doorrijder die vrouw met rollator aanreed in Breda bekent en wil snel vonnis

BREDA - Ouassim Z. heeft bekend dat hij op 28 april op de Hamdijk een 79-jaar oude vrouw met een rollator aan- en overreed en daarna doorreed. Hij wil ook heel snel een oordeel van de rechtbank, zei zijn advocaat Menno Buntsma in de rechtbank. Daar was vrijdag de eerste zitting in de strafzaak.

 • 23 Augustus 2019 om 09:55

Dogan is uit het goede hout gesneden: β€˜Als de benen het toelaten, is het moeilijk nee te zeggen’

Een kapotte voortand, een gescheurde lip en meerdere hechtingen kunnen Huseyin Dogan er niet van weerhouden om voor NAC te spelen. De aanvaller is een harde.

 • 23 Augustus 2019 om 06:35

Stakende Bredase leraren schenken salaris aan goede doelen

BREDA - Een bijzondere cheque-overhandiging donderdagmiddag in Breda. Scholenkoepel SKVOB (Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda) reikte aan twee goede doelen elk een bedrag uit van 4.250 euro, te weten Stichting Kalinga en Jeugdfonds Cultuur en Sport Breda. Bijzonder hieraan: het betreft de ingehouden salarisgelden van leraren die eerder dit jaar staakten.

 • 23 Augustus 2019 om 09:22

Franz Kafka is geen schrijver en figuranten spelen juist de hoofdrol: welkom in het Zunderts corsowoordenboek

O ja, ze spreken Nederlands in Zundert. Toch houden corsomensen in die plaats er een eigen taal op na. Een klein uittreksel uit het lexicon van het dahliajargon.

 • 23 Augustus 2019 om 09:00

Dogan is uit het goede hout gesneden: β€˜Het is mij afgeraden om te spelen, maar als de benen het toelaten is moeilijk nee te zeggen’

Een kapotte voortand, een gescheurde lip en meerdere hechtingen kunnen Huseyin Dogan er niet van weerhouden om voor NAC te spelen. De aanvaller is een harde.

 • 23 Augustus 2019 om 06:35

Nieuwbouw in centrum Breda trekt zeer veel belangstellenden

BREDA - De vraag naar nieuwbouwwoningen in Breda is ongekend groot. De start van de verkoop van veertien woningen aan de Wilhelminasingel trok gisteravond zo’n 350 belangstellenden. Voor project De Marker aan de Markendaalseweg is sinds enkele weken een site in de lucht waarop zich al ruim tweeduizend mensen hebben aangemeld voor informatie.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Dogan (NAC) is uit het goede hout gesneden: β€˜Fysiek gaat het met vallen en opstaan’

Een kapotte voortand, een gescheurde lip en meerdere hechtingen kunnen Huseyin Dogan er niet van weerhouden om voor NAC te spelen. De aanvaller is een harde.

 • 23 Augustus 2019 om 06:35

Protestante Laurentiuskerk in 't Ginneken voortaan stemmig verlicht

BREDA - Dankzij een initiatief van buurtbewoner Geert van der Wijst is de protestante Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan ’s avonds voortaan in stemmig licht gehuld.

 • 22 Augustus 2019 om 22:12

Liedjes met een vraag: Zou het erg zijn, lieve opa?

BREDA - Bijna alles wat Vader Abraham in de jaren zeventig aanraakte veranderde in goud. De Bredanaar bestookte de hitlijsten met smartlappen en feestliederen: maar liefst 29 singles van de volkszanger haalden in dit decennium de Top 40. Vaak zong hij duetten met partners uit alle windstreken, zoals de Smurfen, het Weesper Mannenkoor, Boer Koekoek, Zijn Goede Zonen en Mieke.

 • 22 Augustus 2019 om 20:28

Komiek Philippe Geubels is voortaan fan van Bredase volkszanger Frank Verkooyen

BAVEL - Aangename opwinding in Bavel, op het Jack van Gilsplein. Het terras van het restaurant van Brigitte en Cor Bloks zit al om 09.30 uur bomvol!

 • 22 Augustus 2019 om 19:00

Eerste corso van burgemeester Joyce Vermue: β€˜Ik heb er veel zin in’

ZUNDERT - Dat het Zundertse bloemencorso groots is, dat wist de nieuwe burgemeester Joyce Vermue (34) wel. ,,Maar die eerste keer dat ik een corsotent binnenstapte, werd ik toch behoorlijk overweldigd.”

 • 22 Augustus 2019 om 18:29

β€˜Flatspringer’ Breda zou hasj en telefoons bajes in smokkelen

BREDA - De zogenaamde flatspringer Azzedine A. uit Breda zou telefoons en hasj de gevangenis in smokkelen. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Breda, die ‘not amused’ bleek.

 • 22 Augustus 2019 om 18:24

Dagje uit met ridders en paarden bij 25ste Aangespannen Dag Gilze

GILZE - De vijfentwintigste editie van de Aangespannen Dag in Gilze belooft nog meer spektakel dan de vorige edities. Voorzitter Kees Thielen en de honderdvijftig vrijwilligers zijn dan ook al een week druk in de weer om het parcours voor de vierspannen en menners van andere spannen te bouwen. Voor jong en oud geven ridders een demonstratie.

 • 22 Augustus 2019 om 18:00

Drugsdumpingen steeds β€˜creatiever’: afval lozen vanuit een rijdende auto in de regen

BREDA - De klassieke dumpingen van drugsafval lijken af te nemen. Daarvoor in de plaats verschijnen nieuwe vormen zoals lozingen door rijdende auto’s en lozingen op het riool die moeilijk waar te nemen zijn voor de autoriteiten. De nadelige gevolgen voor mens en natuur blijven echter onverminderd groot.

 • 22 Augustus 2019 om 17:00

Bisdom Breda geteisterd door duivelse phishingmails

BREDA - Na de banken, Nigeriaanse prinsen en Alexander Klöpping vermommen phishing-mails zich ook steeds vaker als pastoraal werkers. Na bisdom Den Bosch waarschuwt nu ook het bisdom van Breda officieel voor deze digitale zondaars.

 • 22 Augustus 2019 om 15:38

Man gewond in gezicht na vechtpartij met eigen familie in Breda

BREDA - Bij een vechtpartij in een huis aan de Vlaanderenstraat in Breda is een man gewond geraakt aan zijn gezicht. De politie ging er met meerdere wagens op af en heeft iemand gearresteerd.

 • 22 Augustus 2019 om 15:01

Man (21) overtreedt tal van regels en maakt straten van Breda onveilig

BREDA - Rijden zonder verlichting, zonder helm en zonder kentekenplaat: dat is niet bepaald handig. Om vervolgens ook te hard te rijden en twee keer het rode stoplicht te negeren, is helemaal uit den boze. Een 21-jarige Bredanaar flikte het woensdagavond om 23.00 uur in Breda.

 • 22 Augustus 2019 om 13:49
❌