[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019BN DeStem - Breda

Ezeltje-prik met Forum voor Democratie

Op onze redactie in Breda zit ik tegenover Nico Schapendonk, die onder meer over de provinciale politiek schrijft. Ik heb hem de afgelopen weken wel twintig keren horen bellen met het kantoor in Prinsenbeek waar Eric de Bie notaris is. Steeds met de vriendelijke vraag of de heer De Bie hem te woord wil staan voor een interview. De Bie, lijsttrekker van Forum voor Democratie in Brabant, gaf geen sjoege.

 • 23 Maart 2019 om 09:00

Waarom β€˜Brexit bla bla bla uitstel’ eigenlijk wel een goeie samenvatting is

Ben ik de enige die dat hele brexitproces nu wel zat is? Vast niet, toch? Ik begrijp heus wel het belang ervan, maar het is een beetje die hit van Davina Michelle: duurt te lang.

 • 23 Maart 2019 om 08:30

Sloppenwijkje in de kleinste etalage van Breda

BREDA - De zeer waarschijnlijk kleinste etalage van Breda is sinds deze week weer gevuld na jaren leeg te hebben gedaan. Achter een rond raampje op de Haagdijk, met een doorsnede van nog geen halve meter, zijn kleine huisjes te zien die een sloppenwijkje uitbeelden.

 • 23 Maart 2019 om 08:00

Met dertien jaar vertraging is Ruud Brood alsnog trainer van NAC

Speler, trainer van de beloften, assistent en hoofd opleidingen. Ruud Brood was het allemaal bij NAC. Meer dan eens (in 2006, 2010 én 2014) had hij de begeerde baan van hoofdtrainer voor het grijpen. Nooit kwam het ervan. Tot maart 2019. Dertien jaar, of eigenlijk vijftien, na te zijn vertrokken door de achterdeur wordt hij met alle grandeur verwelkomd door de voordeur.

 • 23 Maart 2019 om 06:30
Gisteren β€” 22 Maart 2019BN DeStem - Breda

Na 21 jaar stopt Den Soete Inval in Zundert, maar een nieuwe opvolger staat al klaar

ZUNDERT - Een wisseling van de wacht in de Zundertse horeca. Na 21 jaar hangen Imelda Diepstraten en haar man Fred Zagers 23 maart hun koksbuizen aan de wilgen. Een nieuwe opvolger staat echter al klaar: vanaf 1 mei staat eetcafé Den Soete Inval voortaan bekend als Lokaal104 met Rob en Lieke Hereijgers als uitbaters.

 • 22 Maart 2019 om 21:00

Uniek kunstwerk Stijn Ank in Club Solo nadert zijn voltooiing

BREDA - In de benedenruimte van Club Solo verrijst een langwerpig sculptuur van gips, voorzien van kleuren. Een uitgezaagd gat in het dak zorgt ervoor dat het tot de eerste verdieping reikt en erbovenuit steekt. De Vlaamse kunstenaar Stijn Ank (Aalst, 1977) legt er zijn laatste hand op. Het gevaarte weegt een ton en herbergt 800 liter gips. Na afloop van de expositie wordt het weer gesloopt.

 • 22 Maart 2019 om 19:30

Man rijdt bellend met zijn auto door Chaam met 4500 euro aan openstaande boetes

CHAAM - Op de Bredaseweg in Chaam heeft de politie vandaag een auto buiten gebruik gesteld. De bestuurder van die auto zat bellend achter het stuur en had nog voor 4500 euro aan boetes openstaan.

 • 22 Maart 2019 om 19:24

Student De Rooi Pannen maakt furore op Franse kookwedstrijd: β€˜De hele school is trots’

BREDA/FIJNAART - Het was de eerste keer dat de Franse kookwedstrijd Concours Olivier Roellinger leerling-koks uit de rest van Europa toeliet. Fijnaarter Terence van Lenten (24) van De Rooi Pannen in Breda durfde de uitdaging aan en reisde afgelopen week samen met zijn docent naar Dinard. Met zijn gerechten The touch of Dutch pakte hij de eerste plaats. ‘Ik ben nog van slag’.

 • 22 Maart 2019 om 19:00

Man (22) uit Rijsbergen rijdt bewust in op groep kippen, veel ophef op social media

RIJSBERGEN - Een 22-jarige man uit Rijsbergen is vrijdagmiddag aangehouden wegens dierenmishandeling. Op social media verscheen een filmpje van hem waarop te zien was hoe hij bewust met zijn auto inrijdt op een groep kippen. Daarbij zou hij minimaal een kip geraakt hebben, het dier werd gelanceerd via de voorruit zo is te zien op de video.

 • 22 Maart 2019 om 18:33

Flinke strop Bavelselaan: bomenkap met liefst een jaar uitgesteld

BREDA - De wet van Murphy slaat genadeloos toe in de Bavelselaan in Breda. Het groot onderhoud van de straat werd al in 2012 aangekondigd, maar kan door alle tegenslagen pas in de loop van 2021 afgerond worden, blijkt nu. De kap van 35 bomen is met een jaar uitgesteld. De nieuwste strop.

 • 22 Maart 2019 om 18:00

Dit zijn de eerste namen van de Foodhall Breda

BREDA - Binnenkort opent Foodhall Breda de deuren. Inmiddels zijn de eerste namen bekend van de aanbieders die hun opwachting maken in de voormalige bioscoop Casino Cinema aan de Reigerstraat.

 • 22 Maart 2019 om 16:09

Man (21) uit Wernhout heeft geladen vuurwapen in auto liggen

ZIERIKZEE / WERNHOUT - Een 21-jarige man uit Wernhout is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij een geladen vuurwapen in zijn auto had liggen.

 • 22 Maart 2019 om 15:31

Fietsster gewond na ongeluk in Breda, omstanders bieden hulp

BREDA - Een vrouw op de fiets is vrijdagmiddag rond 14 uur geschept door een bestelbus op de kruising van de Heerbaan met Bergschot in Breda. De fietsster raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 • 22 Maart 2019 om 14:56

Fietsster gewond na ongeluk in Breda, vrachtwagenchauffeur biedt hulp

BREDA - Een vrouw op de fiets is vrijdagmiddag rond 14 uur geschept door een bestelbus op de kruising van de Heerbaan met Bergschot in Breda. De fietsster raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 • 22 Maart 2019 om 14:56

Grote controles bij ruim twintig fruithandelaren in Brabant: geen coke, wel 100.000 euro aan spullen

BREDA - Bij meer dan twintig Brabantse fruithandelaren- en importeurs zijn deze week grote controles geweest vanwege mogelijke betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Het ging hierbij vooral om bedrijven die tropisch fruit importeren vanuit Zuid-Amerika. Volgens de politie dient dat fruit vaak als dekmantel voor de smokkel van cocaïne. Uiteindelijk is er niets gevonden.

 • 22 Maart 2019 om 14:28

Op vlucht geslagen automobilist zorgt voor hoop consternatie in Breda

BREDA - Een 19-jarige automobilist heeft donderdagavond voor een hoop consternatie gezorgd in Breda. Hij had geen geldig identiteitsbewijs en sloeg op de vlucht voor de politie. Uiteindelijk kon hij bij zijn woning worden aangehouden.

 • 22 Maart 2019 om 14:23

Dit is de carrière van NAC-trainer Ruud Brood tot nu toe

Als assistent van Phillip Cocu keek Ruud Brood tussen 2015 en 2018 drie jaar in de keuken van landskampioen PSV en maakte onder meer de Champions League mee. Zijn grootste successen als zelfstandig hoofdtrainer vierde hij in de eerste divisie.

 • 22 Maart 2019 om 13:41

De uittocht bij NAC op een rijtje: van Hans Smulders tot Rob Penders

Na hoofdtrainer Mitchell van der Gaag zijn ook zijn assistenten Rob Penders en Maurice Verberne met onmiddellijke ingang vertrokken bij NAC. De nieuwe trainer Ruud Brood neemt met Regillio Vrede een eigen assistent mee. Daarmee sluiten Penders en Verberne aan in een inmiddels aanzienlijke rij met mensen die de deur bij NAC dit seizoen achter zich dicht trokken. Een overzicht.

 • 22 Maart 2019 om 12:08

Ruud Brood nieuwe trainer NAC, Regillio Vrede assistent

De kogel is door de kerk: Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van NAC. Dat heeft de club bevestigd. Hij maakt het lopende seizoen in Breda af en zal maandag voor het eerst voor de groep staan op het trainingscomplex in Zundert.

 • 22 Maart 2019 om 10:16

Bouw GR8-hotel bij A16 in Breda begint later

BREDA - De bouw van het geplande GR8-hotel aan de A16 in Breda laat nog even op zich wachten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bouw eind vorig jaar zou beginnen. Arjan van de Graaf van Prohuis BV hoopt nu dat in het voorjaar de eerste schop in de grond kan. “We hebben een heel team klaar staan in de startblokken.”

 • 22 Maart 2019 om 12:00
❌