[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018BN DeStem - Breda

Achter de gordijnen wringt het in Wisselaar

BREDA - Of er iets opvalt in wijk Wisselaar in Breda-Noord. Nee. Een rustig en ruim opgezette wijk, typisch voor de bouwjaren ’60. Met stadse problemen als drugscriminaliteit, misschien wat aan de aandacht van het stadsbestuur ontsnapt. Maar achter de gordijnen wringt het. Nogal wat mensen voelen zich misleid en op het verkeerde been gezet nu er een moskee verrijst.

 • 15 November 2018 om 11:00

476 autobranden in negen maanden in Brabant: verzekeraars bezorgd

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn in het hele land bijna 3000 auto’s in brand gevlogen, de meeste branden werden aangestoken. Dat is het hoogste aantal in de afgelopen vijf jaar, en het Verbond van Verzekeraars maakt zich zorgen. In Brabant gaat het om 476 autobranden.

 • 15 November 2018 om 07:07

Bredase shoarmaboer sluit vrede met jongens die hem natspoten: β€˜Wij zijn niet de aanstichters van watergevecht’

BREDA - Twee Bredase jongens die van het weekend een shoarmaboer natspoten hebben hiervoor hun excuses aangeboden. Een internetfilmpje waarop te zien is hoe zij de tuinslang afpakken van een snackbaruitbater die zijn stoepje schoon spuit is inmiddels meer dan 450.000 keer bekeken. Volgens het duo zijn ze echter niet de aanstichter van het watergevecht in de Visserstraat.

 • 14 November 2018 om 20:09

De BIZ rukt op in Breda: ondernemers betalen verplichte bijdrage

BREDA - Om verloedering te voorkomen en om thema’s als veiligheid en duurzaamheid goed aan te kunnen pakken, moet elk bedrijventerrein in Breda een zogeheten BIZ worden, waaraan álle ondernemers verplicht mee doen.

 • 15 November 2018 om 08:00

Waarom kleine boef Frank Masmeijer zo veel aandacht krijgt

Haast elke week worden cocaïnesmokkelaars betrapt. De politie heeft de handen vol aan de jacht op narcotica. Om de haverklap staan harddrugshandelaren en pillenproducenten voor de rechter. Zo nieuw is dat dus allemaal niet. En tóch snap ik de grote aandacht voor die ene verdachte: Frank Masmeijer.

 • 15 November 2018 om 07:30

Bezwaarmakers moskee Breda willen nieuwe procedure: β€˜Geen woord over een moskee’

BREDA - De procedure voor nieuwbouw van een Turkse moskee in de wijk Wisselaar in Breda-Noord moet over. Dat stellen bewoners in een gezamenlijk bezwaarschrift richting B en W. Ze vinden dat er sprake is van ‘misleiding’.

 • 15 November 2018 om 07:00
Gisteren β€” 14 November 2018BN DeStem - Breda

Wernhout gaat eindelijk weer bewegen

WERNHOUT - Volop belangstelling voor de nieuwbouwplannen rondom café De Valk, woensdagavond in dat etablissement in Wernhout. Die plannen bestaan nog slechts op de tekentafel, maar het idee: een supermarkt en zestien appartementen. ,,Ja, het is inderdaad drukker dan ik verwacht had. Dat zegt denk ik wel dat het hier echt leeft”, zegt Marie-Louise, al 34 jaar woonachtig in Wernhout.

 • 14 November 2018 om 21:04

Dronken bestuurder zorgt voor ravage in Terheijden: zes auto's beschadigd

TERHEIJDEN - Een bestuurder heeft woensdagavond twee geparkeerde auto's geramd op de Molenstraat in Terheijden. Eerst klapte hij hard tegen de ene auto, vervolgens kwam hij tot stilstand tegen een andere wagen.

 • 14 November 2018 om 20:23

Teteringen wil snelle opknap Hoeveneind

TETERINGEN - Naarmate het groot onderhoud aan het Hoeveneind in Teteringen achterwege blijft, wordt deze weg alsmaar gevaarlijker. Dat schrijft de Dorpsraad Teteringen in een brief aan de Bredase wethouders Miriam Haagh en Greetje Bos.

 • 14 November 2018 om 19:00

Vrees na uitstel wietproef: β€˜Als dit maar geen afstel wordtβ€˜

Het kabinetsbesluit om de proef met door de staat gereguleerde wietteelt uit te stellen, is bij een aantal partijen slecht gevallen. ‘Als van uitstel maar geen afstel komt.’

 • 14 November 2018 om 17:56

Waarschuwing Depla: strengere regels maken stemmen lastiger

BREDA - De nieuwe, strengere regels voor de toegankelijkheid van stembureaus kunnen leiden tot ‘verwarring’. Nu hoeft slechts een kwart toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking, maar vanaf 1 januari geldt dat voor álle stemlokalen. Dat kan wel eens een probleem worden, waarschuwt burgemeester Paul Depla van Breda.

 • 14 November 2018 om 17:54

NAC-trainer Van der Gaag ziet perspectief in het spelen met drie centrale verdedigers

‘Je wordt altijd iets wijzer', zegt Mitchell van der Gaag terugkijkend op de in zijn ogen ‘prima’ oefenwedstrijd tegen SV Zulte Waregem. Vooral de ‘iets andere manier van spelen’ beviel de NAC-trainer wel. Hij stuurde in Waregem drie centrale verdedigers (Koch, Klomp en Leigh) het veld in. Op de vleugels waren Sporkslede (rechts) en debutant Mashart de naar voren geschoven backs.

 • 14 November 2018 om 17:46

Auto van vermiste man uit Breda aangetroffen in Waalre, politie sluit misdrijf niet uit

BREDA/WAALRE - De al ruim twee maanden vermiste Henk-Kris Heeren uit Breda was mogelijk enkele dagen na zijn verdwijning nog in Waalre. De politie houdt rekening met dat scenario na buurtonderzoek in de Hoogstraat in het Waalrese centrum.

 • 14 November 2018 om 17:25

Bredase studenten houden pop-upacties in Calgary voor alternatief vervoer

BREDA - Calgary wil van Breda leren welke alternatieven voor autoverkeer de stad kent. Studenten van de Bredase University of Applied Sciences (BUas) gaan de inwoners van de Canadese daarop wijzen met ‘urban guerilla's'.

 • 14 November 2018 om 15:00

Outdoor Brabant failliet verklaard

BREDA - De rechtbank in Breda heeft Outdoor Brabant failliet verklaard. Dat betekent dat Breda het voortaan moet stellen zonder paardensportevenement van betekenis.

 • 14 November 2018 om 14:54

Playing for Success helpt kids verder

Kinderen die om sociaal-emotionele redenen minder presteren krijgen bij NAC een duwtje in de rug.

 • 14 November 2018 om 14:53

Bredanaar (37) bedreigt handhavers na krijgen van een bekeuring

BREDA - Een 37-jarige Bredanaar is woensdagmiddag aangehouden in zijn woning in de wijk Tuinzigt. De man zou handhavers van de gemeente hebben hebben bedreigd en beledigd.

 • 14 November 2018 om 14:34

Student blaast spoorlobby Breda - Utrecht nieuw leven in

Een spoorlijn tussen Breda en Utrecht met een stop in Oosterhout? Weinig kans, als we de NS mogen geloven. Maar een 20-jarige student weigert zich daar bij neer te leggen.

 • 14 November 2018 om 14:28

OlympiΓ«r Maarten is dol op zijn Daisy, en Corry heeft Brabants onderonsje met Peter van der Vorst

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 14 November 2018 om 14:18

NAC stapt in besloten oefenduel met Zulte Waregem (0-0) over op vijf verdedigers

In een zonnig en leeg Regenboogstadion is de geheime oefenwedstrijd van NAC bij Zulte Waregem woensdag geëindigd in een gelijkspel (0-0). Opvallend was dat de ploeg van Mitchell van der Gaag met drie centrale verdedigers speelde (Menno Koch, Daan Klomp, Greg Leigh) en belofte Jethro Mashart de linksback was in een systeem met vijf verdedigers.

 • 14 November 2018 om 13:22
❌