[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019BN DeStem - Breda

Dakloos in de sneeuw: provisorisch van zeil een tentje maken

BREDA - Slapen in deze vrieskou op straat. Voor daklozen bittere realiteit. Niet altijd willen of kunnen ze gebruikmaken van de opvang.

 • 22 Januari 2019 om 20:45

Geen land te bezeilen met Bredase veelpleger

BREDA - De Bredase veelpleger Allard de B. is een geval apart. De zwerver wil zich niet laten behandelen door de reclassering. En toch gaat hij steeds weer in de fout, al is dat wel steeds minder, zo stelt zijn advocaat Erik Thomas.

 • 22 Januari 2019 om 19:40

Nooit te oud voor een tatoeage

BREDA/ETTEN-LEUR- Toos Mallens uit Breda was 80 jaar, toen ze na een bezoek aan de slager in Etten-Leur, tattooshop HotRod passeerde. Nieuwsgierig bleef ze staan, keek door de etalage en duwde in een opwelling de deur open.

 • 22 Januari 2019 om 19:35

VVD wil aparte gedeputeerde voor veiligheid in Brabant

BREDA - Noord-Brabant moet een aparte gedeputeerde krijgen die zich alleen bezighoudt met Veiligheid. De bestuurder kan onder meer de aanpak coördineren van vrijplaatsen - zoals gebeurde bij camping Fort Oranje - en de strijd tegen oprukkende criminaliteit in het buitengebied.

 • 22 Januari 2019 om 19:35

Rijsbergen in de ban van de Bonte Avonden

Heel Rijsbergen, 6.500 inwoners, raakt langzaam weer in de ban van de jaarlijkse Bonte Avonden. Verspreid over 10 avonden en een middag, zullen zo'n 2.300 bezoekers een wervelende show vol sketches en liedjes voorgeschoteld krijgen.

 • 22 Januari 2019 om 18:04

Kwartier gratis parkeren nu in tien Bredase straten

BREDA - In tien Bredase straten waar mensen moeten betalen om te parkeren, is inmiddels het systeem ingevoerd waarbij het eerste kwartier gratis geparkeerd kan worden. In zeven straten kon dat al langer en sinds dinsdag kan dat ook in de Wilhelminastraat, Ginnekenweg en Ginnekenmarkt.

 • 22 Januari 2019 om 17:25

Leutpenning Kielegat wordt weer duurder: dit jaar 2,60 euro voor een biertje

BREDA – Carnavalsvierders in het Kielegat moeten straks voor een pilsje wederom dieper in de buidel tasten dan afgelopen jaren. De Bredase leutpenning kost dit jaar tijdens carnaval (2-5 maart) 2,60 euro per stuk. Dat is tien cent meer dan vorig jaar.

 • 22 Januari 2019 om 17:15

Waarom Zarina het allerbeste cv van Nederland heeft

Een goed cv bevat inhoud, geeft antwoord op vragen die recruiters hebben én heeft iets opvallends dat blijft hangen. De winnaar van ‘het cv van het jaar’, die vandaag bekend is gemaakt, heeft het allemaal.

 • 21 Januari 2019 om 14:00

Hennepkwekerij in Chaam aangetroffen, pand halfjaar dicht

CHAAM - Op last van burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen-Chaam is dinsdag een woning aan de Ganzebeemd in Chaam voor zes maanden gesloten vanwege het overtreden van de Opiumwet.

 • 22 Januari 2019 om 16:03

Hennepkwekerij in Chaam aangetroffen

CHAAM - Op last van burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen-Chaam is dinsdag een woning aan de Ganzebeemd in Chaam voor zes maanden gesloten vanwege het overtreden van de Opiumwet. In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

 • 22 Januari 2019 om 16:03

β€˜Friendswoningen’ in een kantoor als oplossing voor woningnood

BREDA - Om de woningnood voor met name starters tegen te gaan, kunnen leegstaande kantoren worden gebruikt. Ook biedt modulair bouwen, waarbij woonunits of -containers in een fabriek worden gebouwd een oplossing. Dat stellen studenten van de Breda University (BUAS) in onderzoeken die ze hebben gedaan in opdracht van het StadLab Breda.

 • 22 Januari 2019 om 15:00

Gilze en Rijen wil af van irreΓ«le toewijzing statushouders

RIJEN - Er was vorig jaar een tekort aan statushouders in Nederland. Daardoor haalt de gemeente Gilze en Rijen niet het aantal opgelegde huisvestingen. ,,Dat moeten we inhalen, maar begin dit jaar zijn er ook te weinig. Dus moeten we eind dit jaar nog meer inhalen. Dat is buitengewoon oneerlijk”, zegt burgemeester Jan Boelhouwer.

 • 22 Januari 2019 om 14:40

SAB Academie eert Johan Cruijff en gaat met nummer 14 spelen

BREDA - De jeugdteams van de SAB Academie in Breda gaan vanaf volgend voetbalseizoen spelen met rugnummer 14. Dit als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie, aldus de club.

 • 22 Januari 2019 om 12:05

In Noord-Brabant slechts één boete uitgedeeld aan vuurwerkverkopers: β€˜Ze zijn op hun hoede’

REGIO - De legale vuurwerkverkopers in Noord-Brabant hebben zich over het algemeen keurig aan de regels gehouden. Welgeteld één verkooppunt kreeg een boete opgelegd, maar in veel gevallen hadden de retailers hun zaakjes rond de jaarwisseling goed op orde. Dat zeggen de Brabantse omgevingsdiensten.

 • 22 Januari 2019 om 12:01

Piet de Jongh, grondlegger van cafΓ© De Beyerd (1938-2019)

BREDA - Vrijwel tot het einde was Piet de Jongh te vinden in De Beyerd, glas bier of een biljartkeu in de hand. In gesprek met stamgasten. Het Bredase café groeide onder zijn hoede uit tot een fenomeen. In de nacht van maandag op dinsdag overleed hij in zijn slaap, 80 jaar oud.

 • 22 Januari 2019 om 10:46

Waarom Bredase Zarina het allerbeste cv van Nederland heeft

Een goed cv bevat inhoud, geeft antwoord op vragen die recruiters hebben én heeft iets opvallends dat blijft hangen. De winnaar van ‘het cv van het jaar’, die vandaag bekend is gemaakt, heeft het allemaal.

 • 21 Januari 2019 om 14:00

Vuurwerkschade: dit heeft de jaarwisseling in uw gemeente gekost

WEST-BRABANT - Ontplofte afvalbakken, beschadigde verkeersborden en kapotte lantaarnpalen. De jaarwisseling heeft de West-Brabantse gemeenten samen ruim 90.000 euro gekost, zo blijkt uit een rondgang van deze krant. Dat bedrag zal waarschijnlijk nog flink oplopen; Breda, Waalwijk, Bergen op Zoom en Altena inventariseren de schade nog. De trend is dat in de meeste gemeenten de vuurwerkschade minder wordt.

 • 22 Januari 2019 om 10:30

Burgemeester Paul Depla laat in Jinek zien hoe je drugs maakt

BREDA - Drugscrimininaliteit is een groot probleem in Brabant. Dat is wel duidelijk. Burgemeesters hebben er bijna een dagtaak om het te bestrijden. Voor verslaggever Jaïr Ferwerda van Jinek reden genoeg om af te reizen naar Breda waar burgemeester Paul Depla hem een rondleiding geeft in een drugslab.

 • 22 Januari 2019 om 10:24

Verbreding A27 komt steeds dichterbij, vijf vragen

RAAMSDONKSVEER - De verbreding van de A27 komt steeds dichterbij. Woensdag houdt Rijkswaterstaat bij Boelaars in Raamsdonksveer een inloopavond (19-21 uur) over de snelweg. Vijf vragen.

 • 22 Januari 2019 om 09:51

Toedeling BOA's symbool voor chaos bij ABG-gemeenten

RIJEN - De toedeling van uren van BOA’s binnen de ABG-gemeenten leidde maandag tot een niet te volgen debat in de commissie Middelen in Gilze en Rijen. Die chaos lijkt symbool te staan voor de complexe kostenverrekening binnen de ABG-gemeenten.

 • 22 Januari 2019 om 09:54
❌