[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018BN DeStem - Breda

Pieter Buist wereldkampioen MMA: 'Ik heb me zes maanden kapot getraind'

BREDA - Bredanaar Pieter Buist is afgelopen weekend wereldkampioen MMA bij in de categorie lichtgewicht geworden. Hij klopte in de finale Sully Bully.

 • 24 September 2018 om 20:57

Breda blij met komst distributiecentrum Lidl: 'Goed nieuws voor de werkgelegenheid'

BREDA - Op het voormalige terrein van The Greenery in Breda komt een distributiecentrum voor Lidl te staan. Het gaat om een nieuwbouwmagazijn van ongeveer 55.000 vierkante meter. Dat meldt vastgoedbelegger Warehouses De Pauw (WDP).

 • 24 September 2018 om 18:35

Geld voor Q-koortsslachtoffers en nabestaanden gelijk verdeeld

DEN HAAG - Q-koortsslachtoffers en nabestaanden krijgen allemaal hetzelfde geldbedrag uit Den Haag. Een totaalbedrag van 14,5 miljoen euro wordt verdeeld onder iedereen die zich de komende maanden aanmeldt.

 • 24 September 2018 om 16:06

Scholenkoepel Zundert scoort eindelijk weer voldoende

ZUNDERT - De Stichting Primair Onderwijs Zundert SPOZ scoort weer een voldoende. Waar de koepel van vijf scholen vorig jaar nog zwaar onder vuur lag vanwege een gebrek aan grip op het leerlingvolgsysteem, is de Onderwijsinspectie nu weer tevreden over de kwaliteitszorg binnen de stichting.

 • 24 September 2018 om 16:03

Deze 16 West-Brabantse tradities staan al op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed

ZUNDERT - Sinds 2012 werkt het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed aan een inventaris van tradities en gebruiken, die samen de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland maken. Het bloemencorso Zundert was in 2012 de eerste op een lijst van inmiddels 141 culturele uitingen.

 • 24 September 2018 om 16:03

Het Glazen Huis in vijf hoogtepunten: Nagellak met Tijn tot Living Doll door Gerard

Het stoppen van 3FM's Het Glazen Huis is het eind van een tijdperk waarin radiogeschiedenis is geschreven. Deze site blikt terug op vijf hoogtepunten van veertien edities Het Glazen Huis. Van nagellakken met Tijn tot de geheime kerstsingle van Gary Fomdeck, alias Gerard Ekdom.

 • 24 September 2018 om 14:38

Distributiecentrum Lidl van 55.000 vierkante meter op terrein The Greenery in Breda

BREDA - Op het voormalige terrein van The Greenery in Breda komt een distributiecentrum voor Lidl te staan. Het gaat om een nieuwbouwmagazijn van ongeveer 55.000 vierkante meter. Dat meldt vastgoedbelegger Warehouses De Pauw (WDP).

 • 24 September 2018 om 15:00

Koude nacht op komst: plaatselijk krabben

Komende nacht kan het voor het eerst dit najaar gaan vriezen op neushoogte. Daarmee bestaat de kans dat er morgen lokaal autoruiten bevroren zullen zijn.

 • 24 September 2018 om 13:28

Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek kan er weer een jaartje of twintig tegen

De Prinsenbeekse sportaccommodatie De Drie Linden is zaterdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Paul de Beer, verantwoordelijk voor het gemeentelijk vastgoed.

 • 24 September 2018 om 13:30

'Ik heb me wel eens afgevraagd: hoe komen we hier uit?'

De economische crisis van 2008 liet ook in West-Brabant zijn sporen na. Van persoonlijke drama's tot bestuurlijke ingrepen die elke burger raakten. De weg omhoog is ingeslagen, maar voor hoe lang?

 • 24 September 2018 om 11:00

Lange Frans in polonaise door de Grote Kerk van Breda

Polonaise in de Grote Kerk van Breda. Dat gebeurt normaal alleen tijdens de jaarlijkse carnavalsdienst. Zaterdag slaagde rapper Lange Frans er echter ook in om een deel van de 600 aanwezigen aan te zetten tot een rondje door de kerk. En daar blijkt geen druppel alcohol bij nodig te zijn.

 • 24 September 2018 om 10:28

Na mishandeling: 'Geef boswachters snel pepperspray'

Door de mishandeling van een boswachter afgelopen weekend in Etten-Leur neemt de roep om deze groep beter te bewapenen toe. ,,Ze moeten van onze mensen afblijven!"

 • 24 September 2018 om 10:18
OuderBN DeStem - Breda

'Individualisme is een vorm van zelfoverschatting'

BREDA - Is Nederland een land geworden van hyperindividualisten? Van mensen die vooral voor zichzelf zorgen? Niels de Jong en Rikko Voorberg, twee jonge predikanten, zien ook een tegenbeweging.

 • 23 September 2018 om 21:00

Gewonde bij botsing op kruising Ettensebaan met IABC Breda; stoplichten knipperen oranje

BREDA - Twee auto’s zijn zondagavond met elkaar gebotst op de kruising Ettensebaan met de IABC. Daar deden de stoplichten het niet tijdens het ongeluk. Een bestuurder is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

 • 23 September 2018 om 20:54

Weg rondom Antwerpen vanuit richting Breda niet meer onder water door hevige regenval

ANTWERPEN/BREDA - De ringweg R1 rondom Antwerpen vanuit de richting Breda stond een tijd onder water bij Antwerpen, maar is inmiddels weer watervrij. Daardoor ontstond er een flinke vertraging richting het zuiden. De zware buien zijn naar verwachting op weg naar Brabant.

 • 23 September 2018 om 17:26

Snelweg rondom Antwerpen vanuit richting Breda niet meer onder water door hevige regenval

ANTWERPEN/BREDA - De snelweg R1 rondom Antwerpen vanuit de richting Breda stond een tijd onder water bij Antwerpen, maar is inmiddels weer watervrij. Daardoor ontstond er een flinke vertraging richting het zuiden. De zware buien zijn naar verwachting op weg naar Brabant.

 • 23 September 2018 om 17:26

Snelweg Breda - Antwerpen niet meer onder water door hevige regenval, zware buien op weg naar Brabant

BREDA - De snelweg R1 vanuit Breda richting Antwerpen stond een tijd onder water, maar is inmiddels weer watervrij. Daardoor ontstond er een flinke vertraging richting het zuiden. De zware buien zijn naar verwachting op weg naar Brabant.

 • 23 September 2018 om 17:26

CV Bokkie speurt net als 1500 deelnemers naar open gulp bij Gils Kwist

GILZE - Eten we de snoepzak op of niet? Wat is er allemaal te vinden in Gilzer nachtkastjes? En wat moest je in hemelsnaam aan met de zanger van The Auld Triangle in café The Banner? Allemaal vragen die zaterdag opborrelden tijdens Gils Kwist.

 • 23 September 2018 om 17:55

Snelweg Breda richting Antwerpen staat onder water door hevige regenval, zware buien op weg naar Brabant

BREDA - De snelweg R1 vanuit Breda richting Antwerpen staat onder water. Daardoor is een flinke vertraging richting het zuiden ontstaan. De zware buien zijn naar verwachting op weg naar Brabant.

 • 23 September 2018 om 17:26

Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'

BREDA - Misschien dat Redhead Days 2018 beter in de boeken bijgeschreven kan worden als Wethead Days 2018. Het jaarlijkse roodharigen feestje, misschien de laatste editie in Breda, heeft flink te lijden gehad onder het slechte weer. Waren er vorig jaar nog een recordaantal van 1.255 'natuurlijke roodharigen' bijeen, en een totaal aantal bezoekers van 40.000 mensen verspreid over drie dagen, stonden er deze zondagmiddag 'slechts' een geschat aantal van 400 redheads bijeen op de foto.

 • 23 September 2018 om 17:09
โŒ