[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020BN DeStem - Breda

Spaans rondje Breda kan ook zonder Vuelta

BREDA - Dat de Ronde van Spanje (Vuelta) vanwege de coronacrisis dit jaar niet naar Breda kan komen, wil nog niet zeggen dat wij ons eigen Spaans rondje Breda moeten annuleren, dacht Barbara Putters van Breda Promotions.

 • 10 Juli 2020 om 11:24

Patrick Snijers van start in virtuele GTC Rally

Oud-Europees rallykampioen Patrick Snijers verschijnt zaterdagavond 11 juli in Achtmaal aan de start van de virtuele GTC Rally. De Belg neemt het daarin op tegen vijftien voornamelijk oud-winnaars van het rond de Nacht van Achtmaal opgebouwde autosportevenement.

 • 10 Juli 2020 om 11:21

Ambtenarenbaas Breda stapt op: β€˜Cees heeft rust gebracht’

BREDA - Cees Vermeer vertrekt als gemeentesecretaris van de gemeente Breda. Hij wordt directeur van de dienst Gezondheid en Jeugd en directeur Publieke Gezondheid voor de regio Zuid-Holland Zuid.

 • 10 Juli 2020 om 11:06

Drie Albanese mannen aangehouden op Hazeldonk zonder geldige paspoorten en rijbewijs

BREDA - Drie Albanese mannen van 25, 28 en 31 jaar oud zijn donderdagavond aangehouden bij Hazeldonk, omdat ze geen geldige reisdocumenten hadden. Twee van hen staan geregistreerd als vreemdeling en de bestuurder had een vals rijbewijs.

 • 10 Juli 2020 om 10:25

Stroomnet overvol door zonneparken in windmolens, wat betekent dat voor West-Brabantse plannen?

DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.

 • 10 Juli 2020 om 09:15

Op de ene school ben je over, op de andere niet

Marit gaat over. Jeroen niet. Dat Marit net als Jeroen te veel onvoldoendes heeft maakt niet uit. Dat komt omdat Marit’s school alle leerlingen het recht geeft om over te gaan, vanwege corona. Jeroen moest wèl gewoon toetsen maken en werd daarop beoordeeld.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Bouwbedrijf Sprangers vraagt faillissement aan

TERNEUZEN/BREDA - Bouwbedrijf Sprangers heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Breda.

 • 9 Juli 2020 om 22:25

Raad over krot binnenstad Breda: β€˜Ga toch onteigenen’

BREDA - Eerst waren het krakers, nu is het een muizenplaag die de omwonenden van een vervallen winkelpand aan de Catharinastraat in Breda teistert. Het stadsbestuur zou er graag wat aan doen, maar het schiet allemaal niet op.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Op de ene school ga je over, op de andere niet

Marit gaat over. Jeroen niet. Dat Marit net als Jeroen te veel onvoldoendes heeft maakt niet uit. Dat komt omdat Marit’s school alle leerlingen het recht geeft om over te gaan, vanwege corona. Jeroen moest wèl gewoon toetsen maken en werd daarop beoordeeld.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

β€˜Amercentrale heeft geen toekomst meer’

GEERTRUIDENBERG - Het is een kwestie van tijd dat de Amercentrale in Geertruidenberg de poorten moet sluiten. Nu biomassacentrales in de ban gaan, is de Amercentrale op termijn niet meer rendabel te exploiteren.

 • 10 Juli 2020 om 07:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020BN DeStem - Breda

Verona is het mooiste meisje van de klas: β€˜Mooi zijn is geen vrijkaartje’

Verona de Waal (54) vertelt maandag in ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’ haar levensverhaal. Over hoe ze als tiener wegliep van huis en hoe ze tegenwoordig anderen via het lopen hun ‘beste versie’ wil laten leren kennen. ,,Alleen vrouwen dan.’’

 • 9 Juli 2020 om 21:43

β€˜Mooi zijn is geen vrijkaartje’

Verona de Waal (54) vertelt maandag in ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’ haar levensverhaal. Over hoe ze als tiener wegliep van huis en hoe ze tegenwoordig anderen via het lopen hun ‘beste versie’ wil laten leren kennen. ,,Alleen vrouwen dan.’’

 • 9 Juli 2020 om 21:43

Beaux Jazz in Breda krijgt β€˜eindelijk’ mooi bedrag uit provinciale β€˜impulspot’

BREDA - Blijdschap bij Stichting Beaux Jazz in Breda. De provincie heeft de stichting, 24 jaar na de oprichting, ‘eindelijk’ een keer beloond met een flink bedrag aan impulsgeld. Het gaat om bijna 50.000 euro, zegt een gelukkige directeur-programmeur Frank van der Kooij.

 • 9 Juli 2020 om 20:00

Drimmelen moet aanvraag voor legale wietkwekerij in behandeling nemen

DRIMMELEN/BREDA - De gemeente Drimmelen zal de aanvraag voor de vestiging van een legale wietkwekerij van de Bredase organisatie Project C in behandeling moeten nemen. Met het nemen van een zogeheten voorbereidingsbesluit om dergelijke initiatieven te blokkeren is de gemeente te laat als het gaat om de Bredase aanvraag.

 • 9 Juli 2020 om 18:58

Unsolved Mysteries in Brabant: 7 spraakmakende onopgeloste zaken

Waargebeurde misdaadzaken zijn een ontzettend populair onderwerp voor televisieseries, podcasts en boeken. Netflix speelde afgelopen week in op die trend door een oude Amerikaanse tv-serie nieuw leven in te blazen: Unsolved Mysteries is sinds 1 juli te zien op de streamingdienst en is nu al ontzettend populair onder kijkers. Ook in Noord-Brabant zijn veel moorden, vermissingen en andere misdaadzaken na jaren nog steeds onopgelost.

 • 9 Juli 2020 om 17:36

Een beetje indruk maken met trekkers? Mag best van landbouwvoorman Wim Bens

BREDA - Het boerenprotest trekt weer aan, de trekkers gaan de straat weer op. De dreiging is blijkbaar zo groot, dat minister Carola Schouten een bezoek aan Zeeland afblaast. Jammer, vindt landbouwvoorman Wim Bens. Maar hij snapt ook wel dat de boeren op hun trekkers stappen. ,,Er worden vraagtekens bij hun deskundigheid gezet.’’

 • 9 Juli 2020 om 17:23

Wie doodt de agressieve Japanse duizendknoop, de ninja onder de invasieve exoten?

GIlZE EN RIJEN/BREDA - De Japanse duizendknoop is de ninja onder de agressieve planten. Hij is nauwelijks te bestrijden. De wortel beschadigt gebouwen, taluds en rioleringen. Gilze en Rijen komt in december met een plan. Maar is dat wel op tijd?

 • 9 Juli 2020 om 17:00

Scooterrijder in Breda opgepakt met drugs op zak

BREDA - Een 17-jarige scooterrijder uit Breda is woensdagavond opgepakt. De jongen had drugs en een groot bedrag contant geld bij zich.

 • 9 Juli 2020 om 14:59

Protocol KNVB: Stadions vanaf start seizoen 15 tot maximaal 35 procent vol

Bij het opstarten van het betaald voetbalseizoen 2020-2021, op 12 september, is het thuispubliek vanaf het begin welkom, staat in een protocol van de KNVB. Stadionbezoek gaat alleen wel gepaard met strenge maatregelen, om de eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Stadions kunnen volgens de KNVB voor vijftien tot 35 procent gevuld worden met publiek.

 • 9 Juli 2020 om 13:59

Raad Baarle-Nassau torpedeert plan verhuizing ambtenaren: β€˜Onverteerbaar’

BAARLE-NASSAU – ‘Onverteerbaar. Niet uit te leggen aan de inwoners.’ Duidelijke taal tijdens de gemeenteraadsvergadering van Baarle-Nassau. Het raadsvoorstel om de ambtenaren van de drie samenwerkende ABG-gemeenten onder te brengen in het Audaxpand in Gilze werd dan ook unaniem verworpen.

 • 9 Juli 2020 om 11:47
❌