[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 April 2018BN DeStem - Breda

Zoeken naar het juiste bed voor zieke Cor (73)

Kwetsbare ouderen houden steeds vaker ziekenhuisbedden bezet. In West-Brabant hebben ze daar iets op gevonden: het TOKO-bed.

 • 22 April 2018 om 13:00

Gracelandbouwer Jimmy P. in beroep tegen veroordeling voor witwassen en hennepteelt

ARNHEM – Jimmy P. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor witwassen, hennepteelt, stroomdiefstal en valsheid in geschrifte. Dat meldt het gerechtshof in Arnhem.

 • 22 April 2018 om 10:03

Het wordt luxer op het water

WEST-BRABANT - Watersportliefhebbers zijn volop in de weer om de boot vaarklaar te maken. Een drukte van belang in de West-Brabantse jachthavens.

 • 22 April 2018 om 10:00

Buurt protesteert tegen overlast hostel Breda

BREDA - Buurtbewoners hebben zaterdagmiddag een protestactie gehouden tegen de overlast bij hostel Night Flight aan de Nijverheidssingel in Breda.

 • 22 April 2018 om 08:54
Gisteren โ€” 21 April 2018BN DeStem - Breda

Man raakt ernstig gewond aan zijn gezicht na ongeluk tijdens barbecue in Bavel

BAVEL - Aan het Vossenlaar in Bavel is zaterdagavond een man ernstig gewond geraakt aan zijn gezicht tijdens het barbecueën. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Hij is met brandwonden in het gezicht afgevoerd naar het ziekenhuis.

 • 21 April 2018 om 20:17

Auto brandt af aan het Weidehek in Breda

BREDA - De brandweer is zaterdag uitgerukt voor een autobrand aan het Weidehek op het industrieterrein in Breda.

 • 21 April 2018 om 18:53

De 'hete nacht van Sint Willebrord' in 1968 was een aanval op het gezag

SINT WILLEBRORD - Historici bestempelen het jaar 1968 als een kanteljaar, waarin alles mogelijk lijkt. Op verschillende plaatsen in de wereld kwamen jongeren in opstand tegen het gezag. 1968 is het jaar van de Mei-revolutie in Parijs, de Praagse lente, het verzet tegen de oorlog in Vietnam, maar ook van de 'hete nacht in Sint Willebrord'.

 • 21 April 2018 om 17:37

Superfan Mitchell werd dj dankzij Avicii: 'Ik ben in shock'

ZUNDERT – Zijn leven zou er zonder Avicii waarschijnlijk heel anders uit hebben gezien. Mitchell van Oerle (20) uit Zundert was twaalf toen hij op slag verliefd raakte op 'Bromance', het eerste nummer waarmee de Zweedse dj de hitlijsten veroverde. Het veranderde zijn kijk op muziek voorgoed. ,,Ik wist toen zeker dat ik dj wilde worden. Voor mij is Avicii de held van deze generatie.”

 • 21 April 2018 om 14:56

Giga-ganzen-explosie plaagt boer รฉn jager

De gans verovert Nederland in marstempo. Boeren spreken van een plaag. Jagers klagen zelfs dat er niet tegen te schieten valt. En er zijn dierenliefhebbers die vinden dat we die gans gewoon met rust moeten laten. Lastig verhaal.

 • 21 April 2018 om 18:00

Bredase coalitie sluit de fietsende wethouder uit: 'Doodzonde'

Wethouder Patrick van Lunteren (SP) zwaait af. Tenminste, als de formatie tussen VVD (11), D66 (6) en PvdA (4) tot een coalitie leidt. De SP (4) mag niet meer met deze drie meedoen. En dat doet zeer. Juist nu de linkse wethouder in de rechtse stad voet aan de grond krijgt. ,,Doodzonde dat we nu buitengezet worden.''

 • 21 April 2018 om 15:00

Mitchell uit Zundert luisterde als 12-jarige naar Avicii en wilde toen maar รฉรฉn ding: dj worden

ZUNDERT – Zijn leven zou er zonder Avicii waarschijnlijk heel anders uit hebben gezien. Mitchell van Oerle (20) uit Zundert was twaalf toen hij op slag verliefd raakte op 'Bromance', het eerste nummer waarmee de Zweedse dj de hitlijsten veroverde. Het veranderde zijn kijk op muziek voorgoed. ,,Ik wist toen zeker dat ik dj wilde worden. Voor mij is Avicii de held van deze generatie.”

 • 21 April 2018 om 14:56

Pasgeboren baby in nood: traumahelikopter landt in woonwijk Dorst

DORST – Op een veldje langs de Baarschotsestraat in Dorst is zaterdag aan het begin van de middag een traumahelikopter geland. De hulpverleners van het traumateam moesten met spoed in actie komen voor een pasgeboren baby.

 • 21 April 2018 om 13:14

China probeert dansshow in Rotterdam te blokkeren, show komt ook naar Breda

ROTTERDAM/BREDA - De Chinese ambassade heeft geprobeerd twee voorstellingen van het aan Falun Gong verbonden dansgenootschap Shen Yun in het Rotterdamse theater Nieuwe Luxor tegen te houden. Het theater kreeg een e-mail en een dreigtelefoontje. Dat meldt dagblad Trouw. De voorstelling staat over een week met twee shows in Breda in het Chassé Theater.

 • 21 April 2018 om 12:41

Internationale Record Store Day in Breda: ik stond hier al om kwart voor zes

BREDA - De internationale Record Store Day begon zaterdagochtend al vroeg bij Velvet Music Breda. De zaak opende de dag om acht uur met een vers bereid ontbijtje en live muziek, de eerste vinyladepten stonden echter al veel eerder voor de deur.

 • 21 April 2018 om 12:34

Ziekenhuizen zitten met kwakkelsenioren in hun maag

BREDA - De ziekenhuizen zitten vol met senioren die nergens anders terecht kunnen. Ze houden dure ziekenhuisbedden bezet omdat door de bezuinigingen op de verpleeg- en verzorgingstehuizen daar geen plaats meer is.

 • 21 April 2018 om 06:00

Verplicht vaccineren voor iedereen het beste?

Het Europarlement luidde deze week de noodklok, omdat ziektes die eerder onder controle leken in Europa, de laatste tijd de kop weer opsteken. Er zijn zelfs ziekte-uitbraken met dodelijke afloop bekend. Er wordt te weinig gevaccineerd is de conclusie. Moet inenten tegen dodelijke ziektes verplicht gesteld worden?

 • 21 April 2018 om 11:00

Vreven mogelijk bezig aan zijn laatste weken

NAC en Stijn Vreven gaan pas na het seizoen om de tafel. Toch lijkt nu al duidelijk dat de Bredase club voor een nieuwe trainer kiest.

 • 21 April 2018 om 10:33

Diverse vaten aangetroffen in bosjes achter woningen in Breda

BREDA - Achter huizen grenzend aan de Simonsberg in Breda zijn diverse vaten aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om drugsafval. De politie doet onderzoek.

 • 21 April 2018 om 10:18

Verkeersonderzoek op Zuidelijke Rondweg Breda

BREDA - Er komt een onderzoek naar de verkeersdrukte op de Zuidelijke Rondweg. Dat meldt de deze week opgerichte belangenvereniging Zuidelijke Rondweg Breda. De gemeente bevestigt dat er in mei of in september geteld wordt en dat er kentekenonderzoek wordt gedaan bij alle op- en afritten.

 • 21 April 2018 om 09:56

Muzieksmaak kun je niet opdringen

BREDA - Het is maar goed dat de energietransitie eraan komt. Dan blijft er genoeg olie over om elpees van te persen. De markt voor vinyl zit al acht jaar in de lift, zo vertelt een Bredase muziekverkoper aan de vooravond van Record Store Day oftewel Platenwinkeldag.

 • 21 April 2018 om 09:00
โŒ