[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019BN DeStem - Brabant

Frans kondigt iets bijzonders aan en Guido doet een Duncan’tje

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 21 Mei 2019 om 15:39
Gisteren β€” 20 Mei 2019BN DeStem - Brabant

Het gevaar van hoogspanningskabels: hoe 20 toeschouwers van een hockeywedstrijd gewond raakten door elektrocutie

MOL - Twintig mensen raakten zaterdagavond gewond bij een hockeyveld in het Belgische Mol toen zij door stroominslag getroffen werden. Het ging niet om de hockeysters zelf, maar juist om de mensen die om het veld heen stonden. Hoe kan dat gebeuren?

 • 20 Mei 2019 om 16:30

Anouk geniet met al haar liefdes van een dagje Efteling en Hans Teeuwen huilt om het songfestival

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 20 Mei 2019 om 11:55

Moedig je favoriete leraar, lerares of conciΓ«rge aan in de tweede ronde

BREDA - Wie wordt de leraar, lerares of conciërge van het jaar in 2019? Op woensdag 5 juni wordt bekend wie de winnaars zijn tijdens het Onderwijsgala. Tot die tijd kunnen de finalisten aangemoedigd worden via onze Facebook-ronde.

 • 20 Mei 2019 om 13:01

Hans Teeuwen huilt om het songfestival en Frans Bauer bereikt mijlpaal in carrière

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 20 Mei 2019 om 11:55

Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

 • 20 Mei 2019 om 10:12

Hevige regen en wateroverlast verrasten Brabanders op warme zondag

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag was, viel het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen was sprake van wateroverlast. Het KNMI had voor zondagavond tot 22.00 uur code geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:49
OuderBN DeStem - Brabant

Hevige regen en wateroverlast verrassen Brabanders op warme zondag, veel schade in Gemert

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag is, valt het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen is sprake van wateroverlast. Het KNMI had voor zondagavond tot 22.00 uur code geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:49

Code geel: hevige regen en plotselinge stortbuien verrassen Brabanders op warme zondag

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag is, valt het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen is sprake van wateroverlast. Het KNMI heeft voor zondagavond code geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:49

Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: β€˜Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.

 • 19 Mei 2019 om 21:15

Bekend Brabant feliciteert β€˜onze’ Duncan en Mental Theo heeft zelfs al remix gemaakt van Arcade

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders. Nadat Duncan Laurence gisteren het Songfestival won, is ook heel Bekend Brabant trots op de Tilburgse zanger.

 • 19 Mei 2019 om 19:31

Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: β€˜Vanochtend twijfelden we niet langer’

DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”

 • 19 Mei 2019 om 19:25

Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: β€˜Vanochtend twijfelden we niet langer en hebben we de naam toegevoegd’

DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-Songfestival fans hoor!”

 • 19 Mei 2019 om 19:25

Code geel uitgegeven: plotselinge stortbuien verrassen Brabanders op warme zondag

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag is, valt het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen is sprake van wateroverlast. En voorlopig wordt het nog niet droog. Het KNMI heeft voor zondagavond Code Geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:49

Voor Nederlandse songfestivalfanclub gaat het nu pas echt beginnen: β€˜We moeten op korte termijn de koppen bij elkaar steken’

TILBURG - Songfestivalfan John van Uden uit Tilburg zou ‘toeterend door de straten gaan’ bij winst van Duncan. ,,Maar ik was gisteren niet meer in staat om te rijden", grinnikt hij daags na het daverende succes van de voormalig student aan de Tilburgse Rockacademie. ,,Ik heb wel heel lang gebeld met m'n fietsbel.”

 • 19 Mei 2019 om 15:26

Lenny Kuhr 50 jaar na De Troubadour: β€˜Ik was plaatsvervangend zenuwachtig voor Duncan’

EINDHOVEN - Vijftig jaar na haar eigen overwinning bij het songfestival beleefde Lenny Kuhr de zege van haar opvolger Duncan Laurence op bijzondere wijze. Ze stond zelf in Apeldoorn op de planken, maar in haar gedachten was Israel nooit ver weg.

 • 19 Mei 2019 om 13:11

Iedereen verdient een tweede kans

Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?

 • 19 Mei 2019 om 10:30

Het grauwe masker van Huntington, een ziekte β€˜zo erg dat niemand erover praat’

Een ziekte 'zo erg dat niemand erover praat' . De titel van een landelijke campagne over de ziekte van Huntington. Voor het eerst bezocht deze krant De Kloosterhoeve waar deze patiënten met zorg en liefde worden verpleegd.

 • 19 Mei 2019 om 09:30

Brabant wil Eurovisiesongfestival organiseren

Nu Nederland met Duncan Laurence de winst van het Eurovisiesongfestival heeft binnengehaald, is de grote vraag: waar in Nederland gaat het Songfestival volgend jaar plaatsvinden? Brabant wil er in elk geval een gooi naar doen.

 • 19 Mei 2019 om 09:24

Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: β€˜Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”

 • 18 Mei 2019 om 19:37
❌