[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020BN DeStem - Brabant

Jumbo schrapt banen op hoofdkantoor om logheid en bureaucratie terug te dringen

VEGHEL - Jumbo schrapt 300 van de 1300 banen op het hoofdkantoor in Veghel. Het supermarktconcern acht de reorganisatie noodzakelijk" rel="nofollow" target="_blank">zakelijk omdat het hoofdkantoor door de overnames op onderdelen te stroperig en te bureaucratisch is geworden. ,,Het hoofdkantoor moet ten dienste staan van de winkels en distributiecentra en niet andersom", aldus financieel topman Ton van Veen in een toelichting.

 • 26 Mei 2020 om 13:38

Dit moet je doen als je oog in oog met een wolf komt

VLIJMEN - De wolf die in de gemeente Heusden al meer dan vijftig schapen doodbeet, maakt ook mensen bang. Dat blijkt nergens voor nodig, zo leert de praktijk: mensen zijn geen prooi voor de wolf. Toch is het goed om te weten wat je kunt doen als je een wolf in het wild tegenkomt. Expert Leo Linnartz geeft tips.

 • 26 Mei 2020 om 13:37

Aantal coronapatiΓ«nten op ic in Brabantse ziekenhuizen duikt onder de 40

Nog iets minder dan veertig mensen liggen met coronaverschijnselen op de intensive care in de Brabantse ziekenhuizen. Van hen is vrijwel iedereen positief getest. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Op het hoogtepunt van de crisis, begin april, waren dat er iets meer dan 180.

 • 26 Mei 2020 om 11:38

Wolf sluipt ook Brabantse Provinciehuis binnen

DEN BOSCH - Nu een wolf al 58 schapen heeft doodgebeten in Vlijmen en omgeving, moet het dier zijn beschermde status worden afgepakt, vindt Forum voor Democratie. Andere partijen zeggen dat dat helemaal niet kan.

 • 26 Mei 2020 om 06:00
Gisteren β€” 25 Mei 2020BN DeStem - Brabant

Onderzoeker: nertsen mogen geen β€˜virusreservoir’ worden

HELMOND-EINDHOVEN - Op korte termijn bepaalt landbouwminister Carola Schouten of - en zo ja welke - extra maatregelen nodig zijn rond de besmette nertsenhouderijen in de Peel. Ze sluit daarbij geen enkele ingreep uit, ook ruiming van de dieren niet.

 • 25 Mei 2020 om 22:24

Brabant krijgt nieuwe pilot met verplaatsbare flitspalen

TILBURG - Het Openbaar Ministerie start komende maand een nieuwe pilot met verplaatsbare flitspalen in Noord-Brabant. Dit is een vervolg op de pilot van vorig jaar waar het in Limburg en Groningen werd getest. Het aantal overtredingen daalde volgens het OM significant op die locaties.

 • 25 Mei 2020 om 20:17

GGD gaat Boxtelse medewerkers van Vion onderzoeken, vleesbedrijf verscherpt maatregelen

BOXTEL - De Boxtelse medewerkers van vleesgigant Vion worden getest op het coronavirus, kondigt de GGD Hart voor Brabant aan. Het bedrijf zelf doet ondertussen een oproep om medewerkers op al zijn vestigingen te testen en neemt zélf ook extra maatregelen.

 • 25 Mei 2020 om 19:06

β€˜Naar het theater gaan wordt opnieuw uitgevonden’

BREDA - Eindelijk. Na 80 dagen mogen we weer naar bioscoop of theater. Vanaf 1 juni met maximaal 30 in een zaal, per 1 juli met 100. Maar hoe?

 • 25 Mei 2020 om 19:00

Brabants nieuws van maandag | Meesjes sterven massaal, zorgen om overdracht coronavirus van nerts op mens

Landbouwminister Carola Schouten meldde vandaag dat waarschijnlijk een tweede dier-op-mensbesmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden op een van de nertsenbedrijven in de Peel. En wat is er toch aan de hand met de koolmees en de pimpelmees? Liefst 33 procent van de jonkies sterft. Lees dit en meer belangrijk en opvallend Brabants nieuws van maandag terug in het overzicht.

 • 25 Mei 2020 om 18:30

Met mondmasker op weer naar opa en oma, knuffelen nog even niet

BOXMEER - De bijna zevenhonderd bewoners van de zorgcentra van Pantein in het Land van Cuijk en Gennep mogen vanaf maandag weer mondjesmaat bezoek ontvangen.

 • 25 Mei 2020 om 13:53

Medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond gestest op corona

HELMOND - De GGD Zuidoost-Brabant gaat medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond testen op corona. Dit omdat onder de 43 dierenartsen, assistenten en keurmeesters die bij het bedrijf werken er bij drie mensen een besmetting met het coronavirus is geconstateerd.

 • 25 Mei 2020 om 12:54

Kleine toename aantal coronapatiΓ«nten in Brabantse ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen is licht gestegen. Zowel op de ic's als op de andere afdelingen is een kleine toename zichtbaar. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

 • 25 Mei 2020 om 14:15
OuderBN DeStem - Brabant

Brabants nieuws van zondag | Aantal coronapatiΓ«nten op ic's blijft schommelen rond de veertig, rijen bij voedselbank steeds langer

Het aantal coronapatiënten op de Brabantse ic’s blijft rond de veertig schommelen, blijkt uit cijfers van het ROAZ. Hoe dat komt, is moeilijk te zeggen. ,,We hadden gehoopt dat het verder naar beneden zou gaan, maar dat is helaas nog niet zo‘’, zegt een woordvoerder. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van zondag.

 • 24 Mei 2020 om 18:30

Vermiste man redde hond uit Lek, maar moest dat zelf met de dood bekopen

Politie en brandweer hebben rond 13.30 uur de vermiste zwemmer uit De Lek bij Tull en ’t Waal gehaald. Het betreft een man uit Vianen, zijn leeftijd is nog niet vrijgegeven.

 • 24 Mei 2020 om 15:00

Sterre droomde ervan te kunnen lopen en van een hoofd zonder onrust: ze stuurde haar rolstoel de Maas in

Sterre Dekkers, een jonge vrouw van 19 jaar met een ernstige handicap, is een lieve, stoere, levenslustige meid. Maar er is ook een andere kant. Op zaterdagavond 25 april stuurt ze haar elektrische rolstoel richting de Maas bij Cuijk en rijdt het water in. Altijd was ze van anderen afhankelijk. Deze keuze, de dood, maakt ze zelf.

 • 24 Mei 2020 om 13:05

Brabants nieuws van vrijdag | Sommige werknemers in ziekenhuizen hebben stressstoornis

Doodop zijn ze, de medewerkers van de Brabantse ziekenhuizen. Al maanden werken ze op hun tenen om het coronavirus te bestrijden. Ze zijn nog helemaal niet klaar voor een eventuele tweede golf, waarschuwt hun voorman vandaag. Verder was het de dag waarop de verdachte van vier (pogingen tot) aanrandingen in de Kempen te horen kreeg dat hij veertien dagen langer vast moet blijven.

 • 22 Mei 2020 om 18:15

In het pikkedonker naar school fietsen hoeft straks niet meer

CHAAM - Dagelijks fietsen scholieren over een slecht verlicht fietspad van Chaam naar Ulvenhout. Gevaarlijk, stellen ongeruste ouders al enige tijd. Nu lijkt er eindelijk licht aan het eind van de tunnel.

 • 24 Mei 2020 om 13:00

Aantal ic-patiΓ«nten met corona in Brabant blijft rond de 40: β€˜We hadden gehoopt dat het verder zou dalen’

Het aantal coronapatiënten op de Brabantse ic’s blijft rond de veertig schommelen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

 • 24 Mei 2020 om 11:49

Aantal ic-patiΓ«nten met corona in Brabant blijft rond de 40 schommelen

Het aantal coronapatiënten op de Brabantse ic’s blijft rond de veertig schommelen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

 • 24 Mei 2020 om 11:49

Doetinchemse jongens vinden portemonnee van Brabander tussen zwerfvuil

DOETINCHEM - De Doetinchemse vrienden Willem en Morris (8) troffen vrijdag tijdens hun vaste zwerfvuilopruimronde een portemonnee aan. De eigenaar - die helemaal uit Best bleek te komen - werd snel gevonden dankzij een massale deelactie op social media.

 • 24 Mei 2020 om 09:32
❌