[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Augustus 2020BN DeStem - Brabant

Brabantse bomexpert onder indruk van explosie in Beiroet: β€˜Kracht van kleine nucleaire bom’

RIEL - Door de gigantische kracht van de knal in Beiroet gelooft Ad van Riel in de lezing van Libanese autoriteiten, die zeggen dat de explosie is veroorzaakt door 2.750 ton ammoniumnitraat. Die enorme hoeveelheid verklaart de omvang van de dreun, stelt de Brabantse bomexpert. ,,Toen ik de explosie zag, wist ik al: dat wordt morgen een drukke dag.’”

 • 5 Augustus 2020 om 20:03

Remko Snoeys (1972-2018) vond herinneringen belangrijker dan bezit

BREDA - ‘Je moet altijd in sprookjes blijven geloven’, hield Remko Snoeys zijn gezin voor. De Bredase tandarts met praktijk in Etten-Leur werd 46 jaar.

 • 5 Augustus 2020 om 19:30

Nieuwsoverzicht | Teamchef politie neemt ontslag na intern onderzoek - Smogwaarschuwing vanaf morgen

Een teamchef van het politiedistrict Eindhoven heeft zijn ontslag ingediend nadat uit een intern onderzoek is gebleken dat hij over de schreef is gegaan. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan ‘ongewenste omgangsvormen’. Verder hield voetbalclub Willem II woensdag haar supporters - en de media - voor gek. En er staan ons zeer hete dagen te wachten. Het RIVM activeert daarom vanaf morgen het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van woensdag.

 • 5 Augustus 2020 om 18:00

β€˜Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

Met het warme weer hoopt momenteel veel vuile lucht op boven Brabant, en later in de week ook andere delen van Nederland. Het RIVM heeft daarom een smogwaarschuwing afgegeven, tegelijk met het instellen van het Nationaal Hitteplan. Ze gelden beide vanaf donderdag. In Brabant is de lucht woensdag al ‘onvoldoende’, te wijten aan de hoge temperaturen in het zuiden. Eindhoven tikte rond 17.00 uur als eerste plaats in Nederland de 30 graden aan. ‘Er zullen er de komende dagen nog vele volgen’, aldus weerbureau Weerplaza.

 • 5 Augustus 2020 om 17:36

Aantal tips over kindermoord Manon Seijkens (8) in Helmond stijgt naar 70: ook namen genoemd

HELMOND - Van specifieke namen van bewoners in de wijk tot info van een paranormale fotoreading: in het onderzoek naar de nooit opgeloste kindermoord op Manon Seijkens in Helmond blijven de aanwijzingen binnenstromen. Inmiddels staat de teller op 70 tips.

 • 5 Augustus 2020 om 16:33

Sten (7) slijpt messen voor het goede doel, zo doet hij toch nog iets voor zijn overleden broer

EINDHOVEN - De 7-jarige Sten Janssen slijpt messen. Met het zakcentje dat hij ermee verdient, wilde hij eigenlijk sparen voor Lego. Maar hij kreeg een beter doel: onderzoek naar hersenstamkanker (DIPG). Zodat kinderen met die ziekte - in tegenstelling tot zijn broer Wies - wél kans hebben om te overleven.

 • 5 Augustus 2020 om 15:44

PARK steunt Brabantse kunstenaars

TILBURG - Ruim 200 kunstenaars meldden zich aan, 138 vonden uiteindelijk een plek aan de muren van expositieruimte PARK in Tilburg. Vanaf zaterdag is nog de hele maand werk te zien én te koop van Brabantse kunstenaars. Onder de noemer Benefit for Brabant wil PARK kunstenaars helpen met een verkoopexpositie.

 • 5 Augustus 2020 om 14:53

Oudste inwoonster van Brabant overleden, precies op haar 107de verjaardag

WANROIJ - De oudste inwoonster van Brabant, Riek Hendriks-Uijen is in het Wanroijse zorgcentrum De Lookant overleden. Precies op haar 107de verjaardag - 4 augustus - is zij 's middags vredig ingeslapen, zo heeft haar familie laten weten.

 • 5 Augustus 2020 om 14:30

Situatie slachthuis stabiel, GGD ziet geen reden voor extra coronacontroles bij Vion in Boxtel

BOXTEL - In heel juli testte één medewerker van varkensslachterij Vion in Boxtel positief op corona. De bedrijfsarts stuurde nog eens twintig arbeidskrachten door naar de teststraat, maar zij bleken niet besmet met het virus - zo meldt de GGD. Een woordvoerder noemt de situatie stabiel en ziet geen reden voor extra coronacontroles, zoals die voor de slachterij van Van Rooi Meat in Helmond zijn aangekondigd.

 • 5 Augustus 2020 om 11:48

Negen coronabesmettingen na Tilburgse kermis: β€˜Niet zo schokkende cijfers’

TILBURG - De Tilburgse kermis door laten gaan in coronatijd? ‘Onverantwoord en kwalijk’, noemde viroloog Ab Osterhaus het ruim twee weken geleden. De gemeente riep juist in iedere microfoon dat het prima onder controle was. ‘De kermis staat als een huis’, klonk het. Wie had er gelijk?

 • 4 Augustus 2020 om 19:50

Landweggetjes dicht wegens asfalteringswerkzaamheden

CUIJK / GRAVE / MILL - In het buitengebied van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert worden in de tweede helft van deze maand wegen voorzien van nieuwe slijtlaag op het asfalt. Die wegen zijn dan enkele dagen afgesloten.

 • 5 Augustus 2020 om 09:58

Afkoelen bij een zwemplas? Hier kun je veilig zwemmen

Wat is er fijner tijdens de hitte dan lekker afkoelen in het water? Aangezien niet iedereen is gezegend met een zwembad in de tuin, zijn zwemplassen in trek in de zomer. Er zijn er meer dan genoeg te vinden, maar welk zwemwater is nu echt veilig? Bekijk dat in onze interactieve kaart. Houd wel altijd rekening met de coronamaatregelen en ga niet naar plassen waar het te druk is.

 • 5 Augustus 2020 om 09:33

Leuk, zo'n zwembad in de tuin, maar hoe hou je 'm schoon?

Het wordt heet deze week, bloedheet. Een zwembad in de tuin is tijdens deze 'staycation’ een makkelijke manier om snel voor verkoeling te zorgen. Maar hoe hou je het plastic gevaarte zo goed mogelijk schoon?

 • 5 Augustus 2020 om 08:37
Gisteren β€” 4 Augustus 2020BN DeStem - Brabant

Jeroen uit Handel heeft het syndroom van Down en wil graag daten: β€˜Maar ze moet wel aardig zijn’

HANDEL - Natuurlijk gaat hij als jonge vent best wel eens op stap. Naar een disco-avond voor mensen met een beperking bijvoorbeeld of met een van zijn broers naar de voetbalkantine in Handel. Maar een vriendin deed Jeroen van den Bosch daar nog niet op. ,,Ik zou heel blij zijn als daar nu verandering in komt.”

 • 4 Augustus 2020 om 22:05

Cryokapjes en broeierige cijfers

Gelukkig! We mogen eindelijk weer eens lekker klagen over iets anders dan C. We krijgen een hittegolf. Weliswaar de tweede van deze zomer, maar die vorige (eind juni) lijkt alweer lichtjaren ver weg.

 • 4 Augustus 2020 om 19:30

Wie controleert de macht in tijden van corona, zoals bij het beleid rondom Brabantse slachthuizen?

Slachthuizen worden gesloten, evenementen worden afgelast: er wordt van alles gedaan om het coronavirus binnen de perken te houden. Bij dergelijke ingrijpende besluiten hebben de 25 veiligheidsregio's in Nederland een voorname rol. Maar wie controleert hun besluiten? Hoe leggen zij verantwoording af?

 • 4 Augustus 2020 om 19:14

β€˜Covid-19-pitstop’ op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Zo nu en dan lopen de wachttijden voor coronatests bij de GGD’s op van enkele uren tot enkele dagen. Een bedrijf ziet een gat in de markt en start de komende week met een teststraat op Eindhoven Airport. Het bedrijf op de luchthaven wil honderden tests per dag uitvoeren voor terugkeerders en vertrekkers. Eindhoven moet het voorbeeld worden voor grote internationale luchthavens.

 • 4 Augustus 2020 om 18:53

Nieuwsoverzicht | Brabander daagt Sigrid Kaag uit bij D66 - Veel nachtelijke hardrijders moeten rijbewijs inleveren

333 mensen zijn de afgelopen week in Brabant positief getest op corona. West-Brabant telt nu de meeste besmettingen van de provincie, zo werd vandaag opnieuw duidelijk uit nieuwe cijfers van het RIVM. Verder was vandaag de dag waarop hoogstwaarschijnlijk de vermiste Bert de Laat uit Made werd gevonden in zijn auto in de haven Drimmelen. En blijken agenten bij nachtelijke verkeerscontroles op de snelweg heel wat hardrijders te pakken.

 • 4 Augustus 2020 om 18:21

β€˜Gemeente Baarle-Nassau blijft zoeken naar maatwerkoplossing corona-aanpak’

BAARLE-NASSAU - De gemeente Baarle-Nassau vraagt bij de hogere Belgische en Nederlandse overheden al langere tijd naar een oplossing voor de verwarring rond de verschillen in corona-aanpak in het enclavedorp.

 • 4 Augustus 2020 om 18:00

Toename aantal coronagevallen in Brabant: 333 nieuwe besmettingen

In Brabant is de afgelopen week het aantal vastgestelde coronagevallen toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Er werden in één week tijd 333 nieuwe gevallen gemeld, tegenover 269 een week eerder. Vier mensen werden de afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen, terwijl één Brabander bezweek aan het virus.

 • 4 Augustus 2020 om 14:50
❌