[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019BN DeStem - Brabant

Waarom β€˜Brexit bla bla bla uitstel’ eigenlijk wel een goeie samenvatting is

Ben ik de enige die dat hele brexitproces nu wel zat is? Vast niet, toch? Ik begrijp heus wel het belang ervan, maar het is een beetje die hit van Davina Michelle: duurt te lang.

 • 23 Maart 2019 om 08:30
Gisteren β€” 22 Maart 2019BN DeStem - Brabant

Verrassing bij Partij voor de Dieren: Anne-Miep Vlasveld uit Tilburg gekozen met voorkeursstemmen

DEN BOSCH - Anne-Miep Vlasveld uit Tilburg heeft op basis van voorkeursstemmen een zetel in Provinciale Staten behaald. Dat kwam bij iedereen als een verrassing: bij haar eigen partij, maar ook bij burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch, die de officiële uitslag bekend maakte. Hij zag de stunt van Vlasveld in eerste instantie over het hoofd.

 • 22 Maart 2019 om 17:41

Smolders Brabantbreed populair

TILBURG - Hans Smolders heeft niet alleen in Tilburg, maar in heel Brabant uitzonderlijk goed gescoord bij de Provinciale Verkiezingen. Hij kreeg als lijstduwer van Forum voor Democratie Brabantbreed uiteindelijk 20.833 voorkeurstemmen.

 • 22 Maart 2019 om 17:38

Zo viert Brabant de lente

Hoera! De lente is eindelijk begonnen. Zowel meteorologisch als astronomisch en dat blijkt, want iedereen gaat massaal naar buiten en geniet van de zon. Heerlijk toch?

 • 22 Maart 2019 om 16:29

De Moeren is een kleurrijk landgoed, het hele jaar door

Onze regio telt heel wat landgoederen. Elk met zijn eigen schoonheid en geschiedenis. Vandaag deel 12 van deze serie: De Moeren, van turfwingebied tot bloemenpracht.

 • 22 Maart 2019 om 10:15

Een op vier West-Brabanders gaat voor populistisch rechts. Maar drie op vier niet

BREDA - De trend dat West-Brabant rechtser stemt dan de rest van de provincie zet zich voort. Want terwijl het CDA met name in het oosten van Brabant stand houdt, duikt Forum voor Democratie vanuit het niets massaal op in de Westhoek.

 • 22 Maart 2019 om 08:30
OuderBN DeStem - Brabant

Teruglezen: VVD blijft FvD nipt voor in Brabant

De VVD blijft de grootste partij in Brabant na de provinciale verkiezingen. Forum voor Democratie boekte een enorme winst en bleef net achter de VVD steken. De enige andere partij met winst is GroenLinks. Drie Brabantse gemeenten lieten lang op de uitslag wachten donderdag. Dat ging om Oirschot, Loon op Zand en Geertruidenberg. Rond 13.00 uur waren alle uitslagen binnen. Lees hier het liveblog terug.

 • 20 Maart 2019 om 07:30

De lente is begonnen: vrijdag 18 graden in Brabant

Donderdag konden we al genieten van een heerlijk zonnetje in Brabant. Vrijdag wordt dat alleen nog maar beter. De lente is pas net begonnen en daar mogen we meteen van genieten. Het kan wel 18 graden worden in het Zuidoosten van het land.

 • 21 Maart 2019 om 16:03

Brabantse steden willen met provincie 500 miljoen investeren

TILBURG - Als het aan de vijf grote Brabantse steden ligt, gaat het nieuwe provinciebestuur de komende vier jaar fors investeren in Brabantstad.

 • 21 Maart 2019 om 14:53

VVD verwacht vandaag al informateur aan te wijzen in Brabant

DEN BOSCH - De VVD laat er geen gras over groeien in Brabant. De partij die de grootste bleef in de Provinciale Staten verwacht vandaag al een informateur aan het werk te zetten. De verkenner gaat komende tijd met álle partijen in gesprek in een zoektocht naar de meest kansrijke coalitie.

 • 21 Maart 2019 om 14:36

LIVE | VVD blijft FvD nipt voor in Brabant en wil donderdag al informateur aanwijzen

De VVD blijft de grootste partij in Brabant na de provinciale verkiezingen. Forum voor Democratie boekte een enorme winst en bleef net achter de VVD steken. De enige andere partij met winst is GroenLinks. Drie Brabantse gemeenten lieten lang op de uitslag wachten donderdag. Dat ging om Oirschot, Loon op Zand en Geertruidenberg. Inmiddels zijn die allemaal binnen.

 • 20 Maart 2019 om 07:30

LIVE | Alle Brabantse uitslagen binnen, VVD blijft FvD nipt voor in Brabant

De VVD blijft de grootste partij in Brabant na de provinciale verkiezingen. Forum voor Democratie boekte een enorme winst en bleef net achter de VVD steken. De enige andere partij met winst is GroenLinks. Drie Brabantse gemeenten lieten lang op de uitslag wachten donderdag. Inmiddels zijn die van Oirschot en Loon op Zand binnen en is het alleen nog wachten op die van Geertruidenberg.

 • 20 Maart 2019 om 07:30

VVD blijft grootste in waterschap Brabantse Delta

BREDA- De VVD blijft de grootste partij in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Op de tweede plaats komt Ons Water, gevolgd door het CDA.

 • 21 Maart 2019 om 12:44

Vier aanhoudingen bij grote samenwerkingsactie politie BelgiΓ« en West-Brabant

ROOSENDAAL/WOENSDRECHT - Politieteams uit de regio's Woensdrecht, Roosendaal en Weerijs hebben tussen woensdagavond en donderdagochtend grote grensoverschrijdende acties gehouden. Er werden zeker vier personen aangehouden.

 • 21 Maart 2019 om 12:27

Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen komt maandag, voorlopige uitslagen in de loop van de middag

De definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen komt maandag 25 maart. Dan stellen de centrale stembureaus van alle waterschappen in een openbare zitting de officiële uitslag van de verkiezingen per waterschap vast. De voorlopige uitslagen komen donderdag in de loop van de middag. Per waterschap verschilt hoe laat.

 • 21 Maart 2019 om 11:18

Domien smult van een popcorncocktail en PSV feliciteert een clubheld

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 21 Maart 2019 om 11:32

Uitslag waterschapsverkiezingen komt maandag

De definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen komt maandag 25 maart. Dan stellen de centrale stembureaus van alle waterschappen in een openbare zitting de officiële uitslag van de verkiezingen per waterschap vast.

 • 21 Maart 2019 om 11:18

LIVE | VVD blijft FvD nipt voor in Brabant, nog steeds geen uitslag Geertruidenberg

De VVD blijft de grootste partij in Brabant na de provinciale verkiezingen. Forum voor Democratie boekte een enorme winst en bleef net achter de VVD steken. De enige andere partij met winst is GroenLinks. Drie Brabantse gemeenten lieten lang op de uitslag wachten donderdag. Inmiddels zijn die van Oirschot en Loon op Zand binnen en is het alleen nog wachten op die van Geertruidenberg.

 • 20 Maart 2019 om 07:30

β€˜Angela had zoveel liefde en aandacht voor anderen’

Angela Knibbeler had zelf geen kinderen, maar was altijd omringd door de jeugd. Ze overleed op 98-jarige leeftijd in haar slaap, op 10 december 2018.

 • 21 Maart 2019 om 10:45

LIVE | VVD blijft FvD nipt voor in Brabant, uitslag Geertruidenberg nog niet binnen

De VVD blijft de grootste partij in Brabant na de provinciale verkiezingen. Forum voor Democratie boekte een enorme winst en bleef net achter de VVD steken. De enige andere partij met winst is GroenLinks. Van vijf Brabantse gemeenten zijn de uitslagen vanochtend nog niet binnen, het gaat om Geertruidenberg, Dongen, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Oirschot.

 • 20 Maart 2019 om 07:30
❌