[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

De muziek begint als woorden tekortschieten

IN LIEFDEVOLLE HERINNERING | 'Drummen is het enige wat mij echt laat leven', zo luidt de lijfspreuk van Rick Jonckheere. Hij overleed op 18-jarige leeftijd aan de afweerstoornis CVID.

 • 17 Juli 2018 om 18:00

30 beschermde, dode vogels gedumpt in natuurgebied bij De Heen: 'Ik snap hier niets van'

DE HEEN - Dertig beschermde dode vogels, zes of zeven verschillende soorten, op een hoopje bij elkaar, gedumpt in een natuurgebied bij de Heen. Wie doet zoiets? Opsporingsambtenaar Rob Mulder heeft geen idee. ,,Dit is echt uiterst bijzonder, ik snap hier niets van."

 • 17 Juli 2018 om 15:04

Aangifte Klaas Otto tegen rechercheteam Tijgertje van laster

No Surrender-oprichter Klaas Otto (50) heeft aangifte gedaan tegen de recherche in Zeeland-West-Brabant van smaad en laster en pogingen om getuigen te beïnvloeden. Volgens het advocatenteam worden kennissen, zakenrelaties en familie van hun cliënt onder ongeoorloofde druk gezet om tegen Otto te verklaren.

 • 17 Juli 2018 om 07:00

30 beschermde, dode vogels gedumpt in natuurgebied bij De Heen: 'Dit is echt uiterst bijzonder'

DE HEEN - Dertig beschermde dode vogels, zes of zeven verschillende soorten, op een hoopje bij elkaar, gedumpt in een natuurgebied bij de Heen. Wie doet zoiets? Opsporingsambtenaar Rob Mulder heeft geen idee. ,,Dit is echt uiterst bijzonder, ik snap hier niets van."

 • 17 Juli 2018 om 15:04

21 juli: Stadhuisconcert harpiste in Tholen

Harpiste Minou den Hals verzorgt een Stadhuisconcert in Tholen. Op zaterdag 21 juli brengt de harpiste een uiterst gevarieerd programma. Er wordt een keuze gemaakt uit het klassieke repertoire voor de harp, de hedendaagse muziek daarbij inbegrepen. Den Hals speelt klassieke nummers, maar ook jazz, modern, tango en Zuid-Amerikaanse muziek.

 • 17 Juli 2018 om 14:46

21 juli: Zomerconcert mannenensemble Con Anima in Tholen

Mannenensemble Con Anima geeft in zomerconcert in de koorkerk van de grote kerk in Tholen. Con Anima zingt vooral a capella en de muziek die zij ten gehore brengen staat maar bij weinig mannenkoren op het repertoire. Het repertoire bestaat uit religieuze liederen, maar ook wereldlijke muziek.

 • 17 Juli 2018 om 14:13

Kindervakantieweek Huijbergen: 'We hebben alles, behalve zee'

HUIJBERGEN - Het Kinder Vakantie Werk in Huijbergen doet niet aan dure uitjes. De kinderen vermaken zich deze week gewoon in hun eigen dorp. ,,Het enige wat we niet hebben is de zee, maar voor de rest heeft Huijbergen alle ingrediënten voor een weekje vermaak.''

 • 17 Juli 2018 om 13:00

Biljarters gingen ook voetballen: VVC'68 bestaat nu vijftig jaar

HALSTEREN - Voetbalvereniging VVC'68 bestaat vijftig jaar. De club, gevestigd op sportpark De Beek in Halsteren, komt voort uit biljartvereniging KNA.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Over en uit voor de fourniturenwinkel van Lia en Wim van Poppelen

,,Lia is 72, ik ben 71", zegt Wim. ,,Het werd tijd om te stoppen. Maar we hebben nog geen datum geprikt. Eerst ons assortiment maar eens uitverkopen."

 • 17 Juli 2018 om 11:00

We hadden regen in Brabant en hier viel het meest

De droogte houdt nog even aan, maar maandagavond werden Brabant, Zeeland en Zuid-Holland toch nog even verrast door een paar regenbuien. Veel was het niet, maar het zuidwesten van Brabant had in de omgeving van Bergen op Zoom wel een klein record te pakken. Daar viel 8.3 mm regen volgens Buienradar.

 • 17 Juli 2018 om 10:47

Aangifte Klaas Otto tegen rechercheteam Tijgertje voor laster

No Surrender-oprichter Klaas Otto (50) heeft aangifte gedaan tegen de recherche in Zeeland-West-Brabant voor smaad en laster en pogingen om getuigen te beïnvloeden. Volgens het advocatenteam worden kennissen, zakenrelaties en familie van hun cliënt onder ongeoorloofde druk gezet om tegen Otto te verklaren.

 • 17 Juli 2018 om 07:00

Mogelijke drugsdealer opgepakt in Bergen op Zoom, agenten vinden meerdere zakjes drugs in auto

BERGEN OP ZOOM - Agenten hebben maandagavond kort voor middernacht op de Langs de Lijn in Bergen op Zoom een 25-jarige man inwoner aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs. De man had 47 gram hennep en 5 gram hasj op zak. De Bergenaar zit vast en wordt in de loop van dinsdag gehoord door de recherche.

 • 17 Juli 2018 om 09:41

De Nieuwe Wildernis van industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK - Een natuurfilm in het industrie- en havengebied van Moerdijk? BN DeStem ging met de filmploeg op zoek naar fotogeniek wild.

 • 17 Juli 2018 om 09:18

Meeussen Fonds: geld voor goede doel Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Nieuw. En toch ruim 110 jaar oud. Het Meeussen Fonds. Jaarlijks zijn er tienduizenden euro's beschikbaar voor het goede doel in Bergen op Zoom. Maar slechts weinigen die dat tot nu toe wisten.

 • 17 Juli 2018 om 08:00

Aangifte Klaas Otto tegen rechercheteam Tijgertje voor laster en beΓ―nvloeden getuigen

No Surrender-oprichter Klaas Otto (50) heeft aangifte gedaan tegen de recherche in Zeeland-West-Brabant voor smaad en laster en pogingen om getuigen te beïnvloeden. Volgens het advocatenteam worden kennissen, zakenrelaties en familie van hun cliënt onder ongeoorloofde druk gezet om tegen Otto te verklaren.

 • 17 Juli 2018 om 07:00
Gisteren β€” 16 Juli 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Veelvraat Van der Poel gaat op NK Mountainbike voor unieke trilogie

Mathieu van der Poel start komend weekeinde op het NK mountainbike in Apeldoorn. De 23-jarige renner uit Hoogerheide kan daar een unieke trilogie voltooien. Van der Poel kan de eerste elite-renner worden die binnen één jaar de nationale titel pakt in drie verschillende disciplines.

 • 16 Juli 2018 om 16:32

Tachtiger uit Roosendaal loopt voor de 40e keer de Nijmeegse Vierdaagse: 'Zolang het kan, ga ik door'

HALSTEREN - 82 jaar is ze. Maar nog steeds zo fris als een hoentje. De geboren Roosendaalse Bertha de Graaf, die nu in Halsteren woont, loopt vanaf morgen de 30 kilometer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de veertigste keer. Een mijlpaal.

 • 16 Juli 2018 om 12:27

Veel obstakels voor Bergse containerterminal uit de weg geruimd

BERGEN OP ZOOM - Het ziet er steeds beter uit voor de containerterminal die ten zuiden van de Burgemeester Peterssluis in Bergen op Zoom moet verrijzen. Directeur Arn van der Vorst van Markiezaat Container Terminal BV (MCT) hoopt 'dezer weken' een akkoord te bereiken met het Waterschap Brabantse Delta en daarmee de laatste hobbel te hebben genomen.

 • 16 Juli 2018 om 10:32
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

CDA pleit voor aanpassingen aan het Ravelijn in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De Bergse CDA-fractie ziet een aantal zaken op het pas herstelde verdedigingswerk het Ravelijn graag verbeterd. Reden een brief te sturen naar het college van B en W.

 • 15 Juli 2018 om 11:54

Stomdronken vrouw (35) plast midden op straat en gooit fles uit rijdende auto in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Midden op straat plassen, dronken achter het stuur kruipen en tijdens het rijden een fles uit het raam gooien. Een 35-jarige vrouw uit Sluis heeft zich zaterdagavond flink misdragen in Bergen op Zoom. De politie heeft de Zeeuwse aangehouden en haar rijbewijs afgepakt.

 • 15 Juli 2018 om 10:08
❌