[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Gemeente Woensdrecht ontvangt per inwoner meeste Europese subsidie voor innovatie

De Europese Unie keerde sinds 2014 zo’n 330 miljoen euro uit aan innovatieve Nederlandse projecten. In Noord-Brabant ging de meeste subsidie, ruim 13,8 miljoen euro, naar projecten in de gemeente Eindhoven. Per inwoner haalde de gemeente Woensdrecht met 89,96 euro veruit de meeste subsidie binnen, gevolgd door Moerdijk, die per inwoner 59,73 euro ontving.

 • 21 Mei 2019 om 14:49

Bram Aertssen neemt afscheid als voorzitter bij De Schelde

Bram Aertssen trof een wat gesloten watersportvereniging en gooide er de ramen open. ,,Het valt soms niet mee om Bergenaren te vertellen dat er voorbij de Kraaijenberg ook dingen gebeuren.”

 • 21 Mei 2019 om 11:34

Fietsen tussen winkelend publiek in Bergen op Zoom: hoe bevalt het?

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom wil weten hoe de proef met fietsen door de binnenstad bevalt. De Fietsersbond concludeert dat fietsers nauwelijks verschil ervaren met voor de proef. Oorzaak: gebrek aan handhaving in het verleden.

 • 21 Mei 2019 om 09:50
Gisteren β€” 20 Mei 2019BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Nina Verharen zingt solo op ProefMei in Bergen op Zoom

HALSTEREN - Singer-songwriter Nina Verharen is pas 20 jaar jong. Dat is ze niet af te zien, dat is ook niet op te maken uit haar persoonlijke liedjes. ,,Ik heb al wel het een en ander meegemaakt."

 • 20 Mei 2019 om 20:02

Songfestival-vreugde krijgt onverwacht triest einde voor Cornald Maas: vader Jac Maas overleden

BERGEN OP ZOOM - Net terug uit de vreugde van het songfestival, heeft commentator Cornald Maas maandag onverwacht afscheid moeten nemen van zijn vader Jac. Dat meldt de geboren Bergenaar op Twitter.

 • 20 Mei 2019 om 17:50

Punaises op bospaden tussen Putte en Ossendrecht, oppassen geblazen voor mountainbikers

PUTTE - Mountainbikers die fietsen over de bospaden tussen Putte en Ossendrecht lopen het risico door punaises te rijden. Bij de boswachter in die regio zijn afgelopen weekend tips binnengekomen dat er punaises op de paden liggen.

 • 20 Mei 2019 om 14:17

Werkzaamheden Scheldeweg in Hoogerheide van start

HOOGERHEIDE - Het noordelijke deel van de Scheldeweg in Hoogerheide is sinds maandagochtend afgesloten.

 • 20 Mei 2019 om 13:53

Moedig je favoriete leraar, lerares of conciΓ«rge aan in de tweede ronde

BREDA - Wie wordt de leraar, lerares of conciërge van het jaar in 2019? Op woensdag 5 juni wordt bekend wie de winnaars zijn tijdens het Onderwijsgala. Tot die tijd kunnen de finalisten aangemoedigd worden via onze Facebook-ronde.

 • 20 Mei 2019 om 13:01

Psychiater: 'Julien C. is nooit 100 procent ongevaarlijk, u en ik ook niet'

Mag de man die in 2006 'zomaar' de 8-jarige Jesse Dingemans in Hoogerheide vermoordde en nooit schuld bekende, weer vrij op straat? Onbegeleid verlof voor iemand met wie volgens de tbs-kliniek nog van alles mis is? Forensisch psychiater Hjalmar van Marle snapt de commotie.

 • 20 Mei 2019 om 11:30

Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek

STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

 • 20 Mei 2019 om 10:00

Onzekerheid over wooncomplex WiBoZ in Bergen op Zoom blijft

BERGEN OP ZOOM/BREDA - De Bredase rechter Broeders stelt zijn oordeel over de bezwaren van de Vereniging Binnenstad (VB) tegen het wooncomplex voor jongvolwassen gehandicapten van WiBoZ bij Op de Weele in Bergen op Zoom voorlopig uit. Dat maakte hij vrijdag bekend tijdens de zitting.

 • 20 Mei 2019 om 06:02
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

NK bij Petangeske in Bergen op Zoom: β€˜Een mooie kans om ons te profileren’

BERGEN OP ZOOM - De beste boulers van het land waren dit weekend in Bergen op Zoom te vinden. Bij petanquevereniging Petangeske werd namelijk het Nederlands Kampioenschap doubletten - petanquen in paren - gehouden.

 • 19 Mei 2019 om 21:30

Niet alleen wielrenners winnen bij de Ronde van Bergen

BERGEN OP ZOOM - ‘Papapapadapaaa, papapadapaaa’... Begeleid door de kenmerkende trompetklanken van Rein van den Broeks ‘Tarantuella’ - de finaletune van de Tour de France-verslagen op Radio 1 - beginnen de twee Vlaamse koplopers aan hun laatste ronde. Maar als de Ronde van Bergen op de finish aan de Boslustweg afstormt, gaat een landgenoot van ze met de overwinning aan de haal.

 • 19 Mei 2019 om 20:21

Vrouw (76) uit Ossendrecht raakt van de weg en botst tegen tegemoetkomende auto

OSSENDRECHT - Een 76-jarige vrouw uit Ossendrecht is zaterdag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een ongeluk met een 72-jarige man uit Hoogerheide.

 • 19 Mei 2019 om 12:35

90's No Limits in Bergen op Zoom: β€˜Jezelf weer even 18 jaar voelen’

BERGEN OP ZOOM - Zaterdagavond waren alle ingrediënten aanwezig om van het met 4000 bezoekers opnieuw uitverkochte 90's No Limits een daverend succes te maken. De mix van live artiesten en DJ’s die tussendoor de juiste hits van toen instarten lijkt nog lang niet uitgewerkt.

 • 19 Mei 2019 om 12:12

Iedereen verdient een tweede kans

Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?

 • 19 Mei 2019 om 10:30

Melk komt niet uit pak: kinderen lopen vol verbazing door de stal in Dinteloord

DINTELOORD - Melk komt uit een pak en kaas uit plastic. Het valt melkveehouder Johan de Jong uit Dinteloord op hoe weinig kinderen weten over de herkomst van wat we dagelijks eten en drinken. In zijn stal neemt hij kinderen van basisschool De Veste uit Tholen mee op avontuur. Daar vallen de monden open van verbazing.

 • 19 Mei 2019 om 08:00

Motorrijder overleden na klap tegen boom in Halsteren

HALSTEREN - Een 23-jarige motorrijder is zaterdagavond overleden na een botsing tegen een boom bij Halsteren. Dat gebeurde even na 19.00 uur op de Schansbaan, ter hoogte van de Wouwseweg.

 • 18 Mei 2019 om 20:18

Scooterrijder rijdt tegen boom in Halsteren: traumahelikopter ter plekke

HALSTEREN - Een scooterrijder is zaterdagavond tegen een boom gebotst bij Halsteren. Dat gebeurde even na 19.00 uur op de Schansbaan, ter hoogte van de Wouwseweg.

 • 18 Mei 2019 om 20:18

De Halsterseweg kleurt rood en gaat dinsdag weer open

BERGEN OP ZOOM - Het deel van de Halsterseweg in Bergen op Zoom tussen het kruispunt met de Pomonalaan en het scherm bij de Randweg gaat dinsdagavond weer open. En is vanaf dat moment een fietsstraat waar auto's te gast zijn.

 • 18 Mei 2019 om 19:08
❌