[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Een laatste groet aan een familielid, vriend of bekende

BREDA - 'Afscheid nemen in besloten kring' lezen we dagelijks onderaan de overlijdensadvertenties in de krant. Alleen directe familie is aanwezig bij dit laatste afscheid. Buren, vrienden en verdere familieleden zijn vaak niet welkom vanwege de strikte coronamaatregelen. Het zijn begrijpelijke maar wel pijnlijke maatregelen.

 • 7 April 2020 om 07:17

Bedankt Bergenaren voor alle vernielingen! β€˜Blijf er met je poten van af’

BERGEN OP ZOOM - Een kogelgat in een stalen hek. Het toegangshek tot mountainbikeparadijs Col du Kragge kapot geramd. Het huisje dat er staat zo beschadigd dat het wordt gesloopt. Borden die zijn vernield. Een gloednieuwe tafel fors beschadigd omdat iemand er doodleuk een gloeiendhete barbecue op zet.

 • 7 April 2020 om 06:06

Dringend advies van West-Brabantse artsen: stel een bezoek aan dokter of ziekenhuis niet uit

BREDA/ROOSENDAAL - West-Brabantse huisartsen en specialisten in ziekenhuizen maken zich grote zorgen over mensen die in deze coronacrisis niet met klachten aan de bel trekken terwijl dat wel zou moeten. Huisartspraktijken en ziekenhuizen zien op dit moment veel minder patiënten met niet corona-gerelateerde aandoeningen dan normaal.

 • 7 April 2020 om 06:00
Gisteren β€” 6 April 2020BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Groep jongeren beboet voor samenscholing in kwetsbaar natuurgebied Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - Bij de vogelkijkhut in natuurgebied Markiezaat is maandagavond een groep jongeren beboet voor samenscholing.

 • 6 April 2020 om 22:29

Stil rond de duiventil nu wedstrijden verboden zijn

Het is zo maar saai in de West-Brabantse duiventillen. Sportvliegers mogen voorlopig niet aan wedstrijden meedoen. De opening van het seizoen vliegt aan hun neus voorbij.

 • 6 April 2020 om 21:30

Een zakdoek, wat moet je daar nog mee?

Ze liggen al achttien jaar in mijn nachtkastje. Sinds de dood van mijn vader. Zijn zakdoeken.

 • 6 April 2020 om 21:00

Zij zette een hulpactie op voor de voedselbank: β€˜Niemand moet honger hebben’

HALSTEREN/ROOSENDAAL - Kofferbakken vol boodschappen, haalt Petra Kats op voor de Voedselbank Goed Ontmoet. Dat doet ze via vijftien inzamelpunten aan huis in Halsteren, Bergen op Zoom en Roosendaal.

 • 6 April 2020 om 20:00

De Goede week met Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen, maar wat vieren we?

Met Pasen ben je vrij en zoek of eet je eitjes. En op Goede Vrijdag zijn diverse instellingen gesloten. Maar wat betekenen deze feestdagen? Tien weetjes over (de week voor) Pasen.

 • 6 April 2020 om 16:37

Eerste elftal SC Welberg voetbalt volgend seizoen niet meer op zondag, maar op zaterdag

Het eerste elftal van SC Welberg speelt volgend seizoen niet langer op zondag, maar op zaterdag. Dat heeft het bestuur dit weekend aan de leden medegedeeld. ,,Met het oog op de doorstroming vanuit de jeugd is dit de beste oplossing.”

 • 6 April 2020 om 16:26

JazzBoz 2020 gaat niet door

BERGEN OP ZOOM - JazzBoZ, het Bergse jazzfestival dat gepland stond voor 5, 6 en 7 juni dit jaar, gaat definitief niet door vanwege de onzekerheid rondom de coronacrisis.

 • 6 April 2020 om 13:27

Vanuit Antwerpen op de fiets naar de Kalmthoutse Heide om er grenzeloos te kunnen lopen

KALMTHOUT/STRIJBEEK - Ook de Belgen is gevraagd de natuurgebieden in het weekeinde zoveel mogelijk te mijden. En wat bleek? Wandelen aan beide zijde van de grens is nog nooit zo’n rustgevende ervaring geweest. De natuur en de broedvogels varen er wel bij.

 • 6 April 2020 om 12:41

Lekkers uit de streek smaakt nog steeds, maar producenten worstelen in corona-tijd

WEST-BRABANT - Aardbeien, asperges, scharrelkippen, (geiten)kazen, wijnen, fruitsappen: West-Brabant wemelt van de smakelijke streekproducten. Maar in corona-tijd leven de fabrikanten tussen hoop en vrees.

 • 6 April 2020 om 10:00

Brand op glazenwasserslift in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Aan de Groeshof in Bergen op Zoom heeft zondagavond een kleine brand gewoed op een glazenwasserslift. Door nog onbekende oorzaak was er een kleine brand ontstaan op de lift.

 • 6 April 2020 om 06:33

Kommer en kwel in de taxiwereld, de taxi staat stil

ROOSENDAAL - De taxi staat stil en de chauffeur zit thuis. Het gaat niet goed met de taxibedrijven in de regio. Ritjes naar Schiphol? Nul. Leerlingenvervoer? Nada. Uitgaanspubliek? Is er niet. De taxi staat stil.

 • 6 April 2020 om 06:00
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

De horeca lijdt: β€˜Ik weet niet of we dit gaan redden’

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL/ETTEN-LEUR - De horeca blijft nog zeker vier weken dicht. Een ramp voor eetgelegenheden die pas enkele maanden open zijn. Óf voor een restaurant dat de deuren nog moet openen.

 • 5 April 2020 om 21:30

Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: β€˜Die dankbaarheid, daar word ik stil van’

WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.

 • 5 April 2020 om 20:00

Zo groen mogelijk leven: voor Jan is groenbewust leven β€˜a way of life’

Duurzaamheid is voor Jan van Donschot uit Ossendrecht altijd belangrijk geweest. ,,Natuurbehoud is mooi, maar liever nog breid ik de natuur wat uit.”

 • 5 April 2020 om 20:00

Drive-in Intratuin Halsteren is opvallend rustig, maar naar binnen gaan de meesten wel

BERGEN OP ZOOM - Echt druk wilde het zaterdag niet worden bij de drive in van Intratuin Halsteren. In het tuincentrum zelf was het echter een drukte van belang.

 • 5 April 2020 om 19:16

Deze winkels hebben weinig last van corona: β€˜Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het gaat goed’

BREDA - Sinds het coronavirus rondwaardt, wordt ons het ene na het andere economische doemscenario voorgeschoteld. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Sommige winkeliers varen goed of zelfs beter sinds corona: consumenten spenderen extra geld aan luxe producten voor thuis.

 • 5 April 2020 om 19:00

Hoezo niet repeteren? Bergse harmonie speelt solo samen

BERGEN OP ZOOM - Hoezo niet repeteren in coronatijd? De Bergse harmonie Kolping’s Zonen, ofwel De Sjefkes verzon een list.

 • 5 April 2020 om 13:30
❌