[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Huishoudelijke hulp terug naar uren in regio Bergen op Zoom?

BERGEN OP ZOOM, STEENBERGEN, WOENSDRECHT - Het lijkt gedaan met de ‘pakketten’ - van licht tot zwaar - voor huishoudelijke hulp, waarbij het compleet onduidelijk is hoe lang de hulp komt. Het ziet ernaar uit dat gemeenten straks gewoon weer uren moeten toekennen.

 • 15 November 2018 om 09:58

Roetveegpiet krijgt er een collega bij: de glutenvrije piet

OUDENBOSCH - Terwijl de pietendiscussie onverminderd voortduurt, dient zich een volgende variant op zwarte piet aan: de glutenpiet. Vorig jaar nog op bescheiden schaal bij intochten, maar nu duikt de glutenpiet op meer dan honderd plaatsen in ons land op. In Oudenbosch kruipt Mirella Tol in de rol van glutenpiet.

 • 15 November 2018 om 08:00

Waarom kleine boef Frank Masmeijer zo veel aandacht krijgt

Haast elke week worden cocaïnesmokkelaars betrapt. De politie heeft de handen vol aan de jacht op narcotica. Om de haverklap staan harddrugshandelaren en pillenproducenten voor de rechter. Zo nieuw is dat dus allemaal niet. En tóch snap ik de grote aandacht voor die ene verdachte: Frank Masmeijer.

 • 15 November 2018 om 07:30

Heeren De Wit Transport failliet verklaard

OSSENDRECHT/ROOSENDAAL - Heeren De Wit Transport BV, een van oorsprong Ossendrechts bedrijf waarvan in 2013 de transportactiviteiten zijn overgenomen door de Heeren Groep in Roosendaal, is failliet. Curator Joost Willemen onderzoekt de kansen op een doorstart. De 21 werknemers worden donderdag in Roosendaal bijgepraat.

 • 15 November 2018 om 06:00
Gisteren β€” 14 November 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.

 • 14 November 2018 om 20:00

Opvolgster Rico Verhoeven komt eraan: Ruby de Bont (11) uit Moerstraten wereldkampioen kickboksen

HALSTEREN / MOERSTRATEN - De 11-jarige Ruby de Bont uit Moerstraten is wereldkampioen kickboksen en Muay Thai geworden op het WK in Carrara, Italië.

 • 14 November 2018 om 20:00

Op deze plekken komt Sinterklaas in de gemeente Woensdrecht

Sinterklaas komt zaterdag aan in Nederland. Zondag reist hij meteen door naar alle kernen van de gemeente Woensdrecht.

 • 14 November 2018 om 18:03

Anco Fase nieuwe fractievoorzitter VVD Tholen

THOLEN - Anco Fase volgt Henk Noteboom op als fractievoorzitter van de VVD Tholen. Noteboom legt zijn werk als voorzitter en raadslid per direct neer vanwege persoonlijke omstandigheden.

 • 14 November 2018 om 17:44

β€˜Bergse raad gepasseerd in financiΓ«le afwikkeling afbouw Eventum’

BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

 • 14 November 2018 om 15:00

Afblazen Finch-woningen Steenbergen: 'Stadlander laat kansen liggen'

,,Ik krijg het idee dat Stadlander een soort van uitsterfconstructie toepast op Steenbergen.'' Onvrede bij Dasja Abresch (Gewoon Lokaal!) over het, op het laatste moment, afblazen door Stadlander van de bouw van twintig Finch-woningen in het plan Buiten de Veste.

 • 14 November 2018 om 14:04

Peter Nelissen wil knallen in Gebouw-T in zijn β€˜hometown’

BERGEN OP ZOOM - Oud-Bergenaar Peter Nelissen treedt later dit jaar eindelijk weer eens in zijn 'hometown' op. Als drummer van La Bomba komt de oud-programmeur van de Botte Hommel rocken in Gebouw-T.

 • 14 November 2018 om 13:06

Arrestatieteam vindt voortvluchtige crimineel uit Halsteren niet

TILBURG - De politie had de Bredaseweg in Tilburg woensdagochtend gedeeltelijk afgesloten omdat het bezig was met de aanhouding van een voortvluchtige crimineel. Het gaat om een 27-jarige man uit Halsteren. Het arrestatieteam viel omstreeks 12.00 uur binnen en kamde diverse woningen uit. De verdachte werd uiteindelijk niet gevonden.

 • 14 November 2018 om 11:26

Arrestatieteam op de been voor aanhouding voortvluchtige crimineel uit Halsteren (27): Bredaseweg in Tilburg deels afgesloten

TILBURG - De politie heeft de Bredaseweg in Tilburg woensdagochtend gedeeltelijk afgesloten omdat het bezig is met de aanhouding van een voortvluchtige crimineel. Het zou gaan om een 27-jarige man uit Halsteren. Het arrestatieteam viel omstreeks 12.00 uur binnen en kamde de woningen uit. De verdachte was op dat moment nog niet gearresteerd.

 • 14 November 2018 om 11:26

Greenkeeper 'De Wouwse’ houdt niet van geel

Zelfs deze zomer was het gras er groen. Dat regelt René Deelen (56) al bijna veertig jaar. Golf Wouwse Plantage is zijn paradijs. Maar ook daar wordt wel eens gevloekt. ,,Iedereen wil wat van een greenkeeper.”

 • 14 November 2018 om 12:15

D66 en Lijst Linssen stemmen tegen Bergse begroting

BERGEN OP ZOOM - De behandeling van de Bergse begroting voor 2019 leidde deze week niet tot verhitte discussies over torenhoge schulden en hoe deze in te dammen. Een meerderheid van de raad heeft er vertrouwen in dat de huidige schuld van 233 miljoen in 2026 is teruggebracht naar een acceptabel niveau.

 • 14 November 2018 om 11:54

Extra nachtelijke toezicht Vlierstraat Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - In de Vlierstraat en omgeving in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom komt de komende twee maanden ‘s nachts extra toezicht. Dat gebeurt door medewerkers van de Stichting Samen Werken. Ook de politie gaat extra surveilleren in de buurt.

 • 14 November 2018 om 11:35

Mestvergister niet naar een andere plek in Reimerswaal

RILLAND - Reimerswaal kan energiebedrijf Engie geen andere geschikte locatie in de gemeente aanbieden voor de bouw van een mestvergister. Tot die conclusie zijn beide partijen deze week gekomen.

 • 14 November 2018 om 11:10

Vliegschool Defensie op Woensdrecht in β€˜erbarmelijke staat’

WOENSDRECHT - Het defensie-complex waar Nederlandse piloten worden opgeleid, verkeert in ‘erbarmelijke staat’. Dat zegt de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Maatregelen zijn volgens hem snel noodzakelijk.

 • 14 November 2018 om 07:00

Eritrese vluchtelingen voetballen eindelijk bij SC Kruisland

KRUISLAND - Tot voor kort stonden ze langs de lijn, de drie Eritrese kinderen die het liefst iedere dag voetballen. Geld hadden ze niet om zelf te voetballen. Tot nu. Want dankzij René van Zundert en hulp van stichting Leergeld en de gemeente Steenbergen krijgen ze de hulp die ze nodig hebben om bij SC Kruisland te voetballen.

 • 14 November 2018 om 08:45

Alcoholtest voor bestuurder carnavalswagen: van β€˜meer dan terecht’ tot β€˜geen aanleiding toe’

Tijdens carnaval gaat er behoorlijk wat alcohol doorheen. Het is vanzelfsprekend dat je na te veel biertjes niet in de auto stapt, maar hoe zit het met carnavalswagens?

 • 14 November 2018 om 08:00
❌