[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel

Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

 • 20 Juli 2019 om 19:30

Wie heeft de meeste likes, die strijd werkt jaloezie wel in de hand

Jazeker, ook u zondigt! Erg? Ach, het is maar hoe je ernaar kijkt. Vandaag: jaloezie, afgunst, nijd. De strijd om de meeste likes werkt jaloezie in de hand, maar dat kan ook heel stimulerend zijn.

 • 20 Juli 2019 om 18:00

Hotel de Kaai in Steenbergen wil ook vestiging langs de A4

STEENBERGEN - De eigenaren van Hotel Brasserie de Kaai willen ook een kans maken om een hotel langs de A4 te bouwen. ,,Van de andere plannen is nog niks terecht gekomen. Wij staan open voor een gesprek”, zegt Ewout van den Berg.

 • 20 Juli 2019 om 13:50

Code geel: warme dag met onweer en stevige windstoten

Het wordt vandaag, vooral in het oosten van het land, 's zomers warm. Die warmte gaat echter gepaard met enkele pittige onweersbuien, met mogelijk hagel en windstoten. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

 • 20 Juli 2019 om 07:03

Code geel: warme dag met onweer in de middag en avond

Het wordt vandaag een warme, maar bewolkte, dag met temperaturen oplopend tot 28 graden. In de loop van de vanmiddag trekken een fors aantal onweersbuien over het land. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

 • 20 Juli 2019 om 07:03

Knap van die horecajongens: kraanwater serveren en doen alsof dat een spiksplinternieuw idee is

Je hebt mensen die zelfs een drol kunnen verkopen alsof het een nieuwe uitvinding is. ,,Een eerlijk, natuurlijk product’’, zo zouden ze het uitwerpsel prijzen. ,,Volledig recyclebaar ook. Met een warme bruintint die past bij ieder inte­rieur. En wat ook heel mooi is: je kunt het gewoon door de wc spoelen!’’

 • 20 Juli 2019 om 10:15

Cabrio

BERGEN OP ZOOM - Wat agrarische bedrijven betreft is dat van ons niet bijzonder groot. Met slechts twaalf hectare is het zelfs een beetje aan de kleine kant in deze sector. Maar als je van de ene kant van het bedrijf naar de andere kant loopt, ben je toch al snel vijftien tot twintig minuten onderweg. Dat klinkt misschien als een leuk wandelingetje, maar met een paar van die tripjes per dag is de lol er snel af.

 • 20 Juli 2019 om 09:30

Code geel: warme dag op komst, met onweer in de middag en avond

Het wordt vandaag een zomerse, maar bewolkte, dag met temperaturen oplopend tot 28 graden. In het kielzog van die warmte trekken vanmiddag een fors aantal onweersbuien over het land. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

 • 20 Juli 2019 om 07:03

Hoe moet het nu toch verder met het Facilitair Bedrijf in Bergen op Zoom?

BERGEN OP ZOOM - Na jaren tobben is eindelijk de huisvesting in orde en juist nu dreigt het doek te vallen voor het Facilitair Bedrijf in Bergen op Zoom. Het staat in de schijnwerpers sinds het bestuur begin juli aankondigde op te stappen. Per 1 januari. Omdat er niet te werken valt nu de gemeente de subsidie fors terugschroeft.

 • 20 Juli 2019 om 06:01
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

Vakantiedokter Janneke Kuijlen uit Bergen op Zoom is enthousiast geworden over Zeeland

VLISSINGEN - Janneke Kuijlen (40) uit Bergen op Zoom is voor drie weken vakantiedokter op de huisartsenpost in Vlissingen. Het bevalt haar enorm goed. ,,Als ik dit eerder had geweten, was ik misschien wel meteen in Zeeland komen werken.”

 • 19 Juli 2019 om 22:09

Voor 7 ton aan asfaltschade op randwegen voor rekening van Bergen op Zoom zelf

BERGEN OP ZOOM - Het herstel van het asfalt op de Randweg-West en Randweg-Noord gaat de gemeente zes ton kosten. Eerdere schades beliepen al 110.000 euro.

 • 19 Juli 2019 om 20:30

Brabantse Wal Marathon ongeldig verklaard: 20 lopers niet volledige afstand gedaan

BERGEN OP ZOOM - De uitslagen van de Brabantse Wal Marathon moeten worden herzien. Uit onderzoek van de organiserende vereniging Spado blijkt dat circa 20 lopers niet de volledige afstand hebben gelopen. Wedstrijdleider Nick Moonen spreekt van een vervelende situatie. ,,Tot onze spijt moeten we de uitslag ongeldig verklaren.‘’

 • 19 Juli 2019 om 20:15

Bewoners Halsterseweg vrezen voor ongelukken bij tweerichtingsfietspad

HALSTEREN - Bijna alle bewoners van de Halsterseweg Noord willen twee fietspaden, dus aan beide kanten van de weg, houden. Dat zegt Peter Tange namens de bewonersgroep.

 • 19 Juli 2019 om 18:03

Stadlander: is 600 euro parkeergeld bij Dalemhof in Tholen wel reΓ«el?

THOLEN - Woningcorporatie Stadlander wil in gesprek met zorgverlener SVRZ over de hoogte van het parkeertarief bij appartementencomplex Dalemhof in Tholen. De corporatie wil weten of 600 euro per jaar wel een reëel tarief is voor een onoverdekt terrein.

 • 19 Juli 2019 om 14:22

ComitΓ© trapt af met cao-acties in Bravis ziekenhuis

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Met de overhandiging van handtekeningen aan het ziekenhuisbestuur zet het recent gevormde actiecomité in Bravis op dinsdag 30 juli de eisen voor een betere cao kracht bij.

 • 19 Juli 2019 om 14:41

Drugslab Rilland: β€˜Goed volk, zo op het oog’

RILLAND - Leo van Dommele beheert Landgoed Vinkenisse voor de Stichting Behoud en Zorg Landgoed Familie Van Nieuwenhuijzen. Is hem de afgelopen maanden niets verdachts opgevallen aan het arbeidershuisje op het landgoed? ,,Ik heb een keer een vat buiten zien staan. Dat is alles”, zegt Van Dommele. Maar vandaag bleek dat in de schuur bij het huisje drugs werden gemaakt.

 • 19 Juli 2019 om 13:03

Oproep: is uw huis verzakt door de droogte?

WEST-BRABANT - Door de extreem droge zomer van vorig jaar regent het meldingen van woningen die verzakken. Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) stelt dat een miljoen huizen risico lopen. BN DeStem zoekt West-Brabanders die kampen met verzakkingen van hun huis.

 • 19 Juli 2019 om 10:18

Politie ontdekt drugslab in Rilland

RILLAND - De politie heeft in een schuur bij een woning in de Duivenhoek in Rilland delen van een drugslab ontdekt, waar grondstoffen voor xtc werden gemaakt.

 • 19 Juli 2019 om 09:21

Van wie is toch dit verrekte graffiti-konijn?

Er zit een konijn in mijn hoofd. Het is net als met een nieuwe auto aanschaffen. Koop je een Renault Twingo, dan zie je ze opeens overal.

 • 19 Juli 2019 om 07:30

Onderzoeksbureau: β€˜tweerichtingsfietspad is de beste optie voor de Halsterseweg Noord’

HALSTEREN - Dorpsraad Halsteren, Bergse Fietsersbond, bewoners en gemeente Bergen op Zoom komen er samen niet aan uit hoe het verder moet met de Halsterseweg Noord. Ze zijn zo verdeeld dat het balletje nu bij Bergse gemeenteraad ligt. Die moet de knoop doorhakken.

 • 19 Juli 2019 om 05:54
❌