[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

Dit Amerikaanse bedrijf vestigt zich definitief in Dinteloord

DINTELOORD - Het Amerikaanse familiebedrijf Michael Lewis Company (MLCo), een wereldwijde distributeur van vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden, vestigt zich begin volgend jaar definitief op het AFC Nieuw-Prinsenland. Het bedrijf zal in de komende drie jaar zorgen voor zo'n 100 arbeidsplaatsen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:30

Dit Amerikaans bedrijf vestigt zich definitief in Dinteloord

DINTELOORD - Het Amerikaanse familiebedrijf Michael Lewis Company (MLCo), een wereldwijde distributeur van vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden, vestigt zich definitief begin volgend jaar op het AFC Nieuw-Prinsenland. Het bedrijf zal in de komende drie jaar zorgen voor zo'n 100 arbeidsplaatsen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:30

Blinden kunnen het Bergse Markiezenhof straks voelen

BERGEN OP ZOOM - Met de vingers voorzichtig langs de poort van het Markiezenhof, de ramen, langs de Franse binnentuin, voorzichtig over de daken naar de toren. Het Bergse stadspaleis is in brons gegoten. Straks kunnen ook blinde mensen en slechtzienden het markante gebouw voelen en zich er zo een beeld bij vormen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:03

Franz Kafka is geen schrijver en figuranten spelen juist de hoofdrol: welkom in het Zunderts corsowoordenboek

O ja, ze spreken Nederlands in Zundert. Toch houden corsomensen in die plaats er een eigen taal op na. Een klein uittreksel uit het lexicon van het dahliajargon.

 • 23 Augustus 2019 om 09:00

β€˜Weys jaagt evenementen weg uit Bergse binnenstad’

BERGEN OP ZOOM - Leegloop van de binnenstad en een verschraling van het aantal evenementen in Bergen op Zoom dreigt als wethouder Evert Weys volhardt in zijn plan een fors prijskaartje te hangen aan evenementen.

 • 23 Augustus 2019 om 06:04

Dubbel fietspad in Halsteren stuit op bezwaren

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - ‘Levensgevaarlijk en onacceptabel’, dat zijn de kwalificaties van Maarten Bernaards van Bernaards Transport voor de plannen voor de Halsterseweg Noord in Halsteren. Het college van Bergen op Zoom wil daar aan één zijde een fietspad in twee richtingen. Daar zijn veel betrokkenen en omwonenden het niet mee eens, bleek gisteren op het stadhuis.

 • 22 Augustus 2019 om 21:24

In dit oude politiebureau komt een real life game

STEENBERGEN - Stel je voor: je wordt uitgenodigd voor de selectiedag van de politie. Maar je moet eigenlijk een corrupte politieagent ontmaskeren. Dat is de bedoeling van de nieuwe real life game Good Cop / Bad Cop.

 • 22 Augustus 2019 om 20:12

Vrouwen bijna aangereden door trein in Krabbendijke. NS: 'Machinist erg geschrokken’

KRABBENDIJKE - Twee vrouwen zijn woensdag bij station Krabbendijke aan de dood ontsnapt nadat ze onder gesloten spoorwegbomen kropen terwijl er een intercity kwam aanrijden. De machinist is erg geschrokken, meldt de NS.

 • 22 Augustus 2019 om 19:46

Rapper Dio treedt op bij PopMonument Junior in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De rapper Dio, bekend van onder meer de hit Tijdmachine, komt op zaterdag 14 september naar de Kleine Binnenplaats van het Markiezenhof voor Pop­Monument Junior.

 • 22 Augustus 2019 om 17:30

De eerste dweilende dames: β€˜We hadden heel wat bekijks’

BERGEN OP ZOOM - Vier keer elf jaar geleden werden ze opgericht. Een mooie reden voor een reünie. Dat vonden Evelien Jordans en Hélène Bogers, samen met Els Verschuren leden van het eerste uur. Lapputtummokkus, zo gingen ze heten. Vrij naar een liedje uit een oude Bergse Revue.

 • 22 Augustus 2019 om 16:01

Bisdom Breda geteisterd door duivelse phishingmails

BREDA - Na de banken, Nigeriaanse prinsen en Alexander Klöpping vermommen phishing-mails zich ook steeds vaker als pastoraal werkers. Na bisdom Den Bosch waarschuwt nu ook het bisdom van Breda officieel voor deze digitale zondaars.

 • 22 Augustus 2019 om 15:38

Ticketmaster betaalt servicekosten voortaan terug: β€˜Het is niet meer dan normaal, wij doen het al jaren’

Servicekosten: ze rijzen soms de pan uit. En gaat het concert waar je maandenlang reikhalzend naar uitkijkt niet door, dan kun je fluiten naar die extra bijbetaalde euro’s. Tot nu toe. In ieder geval bij poppodia die aangesloten zijn bij kaartverkoper Ticketmaster.

 • 22 Augustus 2019 om 12:08

Meer auto's, maar lagere snelheid bij Zuiderdreef in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op de kruising Markiezaatsweg-Zuiderdreef, door omwonenden als gevaarlijk ervaren, is de verkeersveiligheid verbeterd sinds eind mei de twee ‘linksaf-stroken’ zijn afgezet. Dat stelt wethouder Annette Stinenbosch. Verder wijst onderzoek uit dat vergeleken met 2016 de drukte iets gestegen is, maar de snelheid licht gedaald.

 • 22 Augustus 2019 om 09:00

Is democratie wel zo’n goed idee?

Wie in onze verlichte tijden een kanttekening durft te maken bij het fenomeen democratie, speelt met vuur. Nog voor men je argumenten gehoord heeft, word je weggezet als fascist. Einde discussie. Toch een voorzichtige poging: is democratie niet het systeem waarin we met zijn allen bepalen hoe onze samenleving georganiseerd wordt?

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Bergen op Zoom hangt prijskaartje aan evenement

BERGEN OP ZOOM - Aan het organiseren van evenementen komt een fors prijskaartje te hangen. Want nu schiet Bergen op Zoom er per jaar tonnen bij in. Dat gaat veranderen. En snel ook als het aan wethouder Evert Weys ligt.

 • 22 Augustus 2019 om 06:01

Enthousiaste voetbalsters bij Groot Steenbergen Cup: β€˜Volle bak er tegenaan’

WELBERG - Het is een kwartier voor de aftrap. Het aftellen is begonnen bij het damestoernooi voor de Groot Steenbergen Cup. Paulien Koenraadt van NVS is al terug naar de kleedkamer gerend. ,,Scheenbeschermers vergeten.’'

 • 21 Augustus 2019 om 22:48

Oud-wethouder Arjan van der Weegen keert terug in Bergse raad

BERGEN OP ZOOM - Arjan van der Weegen komt terug in de Bergse gemeenteraad als raadslid. De oud-wethouder wordt 12 september geïnstalleerd en is daardoor sneller dan verwacht terug in de politiek. Hij vult de zetel op van GBWP-partijgenoot Jan de Krom uit Halsteren die vanwege gezondheidsredenen is gestopt.

 • 21 Augustus 2019 om 21:16

Openbaar vervoer in Bergen op Zoom flink op de schop? β€˜We hebben als gemeente niks te vertellen’

BERGEN OP ZOOM - Kun je straks nog in Halsteren of Lepelstraat op de bus stappen? Of mag je het als dorpsbewoner fijn zelf uitzoeken. Daarover praten Dorpsraad Halsteren, Dorpsraad Lepelstraat, busmaatschappij Arriva, provincie Noord-Brabant en gemeente Bergen op Zoom volgende week woensdag.

 • 21 Augustus 2019 om 20:02

Verzet tegen nieuwe centrumbrug Welberg

DEN HAAG/WELBERG – Volgens de gemeente Steenbergen is een nieuwe brug in het centrum van Welberg de beste oplossing om het centrum van het dorp leefbaarder en verkeersveiliger te maken.

 • 21 Augustus 2019 om 17:12

Rechter beslist: werkzaamheden Dinteloordse haven worden niet stilgelegd

BREDA/DINTELOORD - De werkzaamheden aan de Dinteloordse haven mogen gewoon doorgaan. Dat heeft de rechter in Breda beslist. Buurtbewoners wilden namelijk dat de aannemer de werkzaamheden zou pauzeren tot hun inhoudelijke bezwaren zijn behandeld.

 • 21 Augustus 2019 om 14:58
❌