[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Waarom β€˜Brexit bla bla bla uitstel’ eigenlijk wel een goeie samenvatting is

Ben ik de enige die dat hele brexitproces nu wel zat is? Vast niet, toch? Ik begrijp heus wel het belang ervan, maar het is een beetje die hit van Davina Michelle: duurt te lang.

 • 23 Maart 2019 om 08:30
Gisteren β€” 22 Maart 2019BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Jong blues-geweld opent 25e Bluesroute

BERGEN OP ZOOM - Vier houthakkershemden op het podium van Gebouw-T. Dat kan maar één ding betekenen: de aftrap van de 25e Bergse Bluesroute is een feit.

 • 22 Maart 2019 om 22:13

Buurt wil extra stoplicht of rotonde op drukke Markiezaatsweg in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het verkeer op de Markiezaatsweg is veel drukker en gevaarlijker geworden en met name de kruising met de Zuiderdreef schreeuwt om verkeerslichten of een rotonde, zo bepleiten buurtbewoners bij de Bergse gemeenteraad. Volgens het college is die noodzaak er niet.

 • 22 Maart 2019 om 17:46

Drie Halsteren-aanwinsten willen zich tonen op hoofdklasseniveau

Hoofdklasser Halsteren presenteerde donderdagavond drie versterkingen voor komend seizoen. Een dag later doen de aanwinsten Andy Steging, Sven van Zwam en Arvin de Witte hun verhaal.

 • 22 Maart 2019 om 16:00

Nieuw onderkomen voor De Bunt

PUTTE - Het participatiecafé De Bunt in Putte heeft sinds vrijdagochtend een nieuw onderkomen. De Bunt is verhuisd van het woon-zorgcomplex aan de Tulpstraat naar de voormalige peuterspeelzaal Duimelotje aan De Hogebergdreef in Putte.

 • 22 Maart 2019 om 15:57

Justitie laat niets heel van No Surrender in rechtbank: 'Het is één pot nat’

BERGEN OP ZOOM - Drie officieren van justitie trekken alles uit de kast om de rechtbank in Assen ervan te overtuigen dat de in Bergen op Zoom opgerichte motorclub No Surrender moet worden verboden. Ze gebruiken beeld- en audiofragmenten om hun verzoek kracht bij te zetten.

 • 22 Maart 2019 om 14:04

Taakstraf voor moeder die eigen dochter ontvoerde naar Antillen

BREDA - Charlotte van L. uit Bergen op Zoom heeft een taakstraf van 200 uur gekregen, omdat ze een jaar geleden vier maanden lang haar eigen dochter ontvoerde. De rechtbank in Breda oordeelde dat ze helemaal niet op vakantie was, zoals ze zelf verklaarde, maar probeerde te emigreren naar Curaçao.

 • 22 Maart 2019 om 13:38

β€˜Uitkijkpost Scheldevanger staat er verloederd bij’

Enkele jaren geleden werd De Scheldevanger met veel tamtam in gebruik genomen als uitkijkpost. Inmiddels staat het gebouwtje er verloederd bij. Daar moet verandering in komen, vindt het Dorpsplatform Woensdrecht.

 • 22 Maart 2019 om 11:43

Cubicco-droomhuis aan diggelen na faillissement

ROOSENDAAL - Zijn tiny houses zouden de wereld veroveren. Klein, duurzaam en betaalbaar. Roosendaler Randy Riteco beloofde zakenpartners gouden tijden. Maar zijn Cubicco BV is failliet verklaard. Het droomhuis ligt aan diggelen en investeerders voelen zich 'belazerd’.

 • 22 Maart 2019 om 11:15

'Steenbergen? Dat heeft altijd al een uitgesproken mening gehad'

STEENBERGEN - Van alle Forum-overwinningen in West-Brabant, was die in Steenbergen het grootst. Met 21,2 procent werd de partij van Baudet daar veruit de grootste. Tot verbazing leidt het niet of nauwelijks. ,,Dit is nu eenmaal een rechtsgeoriënteerd gebied'', zegt gemeenteraadslid Dasja Abresch.

 • 22 Maart 2019 om 09:55

β€˜De Slag om de Schelde’ wordt één van duurste Nederlandse films ooit

De Slag om de Schelde raakt na 75 jaar steeds meer uit de vergetelheid. Een grote Nederlandstalige film helpt daar een handje bij. Het wordt, met een budget van 14 miljoen euro, de op één na duurste Nederlandse film ooit. De opnames beginnen dit najaar.

 • 20 Maart 2019 om 12:08

Een op vier West-Brabanders gaat voor populistisch rechts. Maar drie op vier niet

BREDA - De trend dat West-Brabant rechtser stemt dan de rest van de provincie zet zich voort. Want terwijl het CDA met name in het oosten van Brabant stand houdt, duikt Forum voor Democratie vanuit het niets massaal op in de Westhoek.

 • 22 Maart 2019 om 08:30

Is er nog toekomst voor No Surrender? Omstreden motorclub vecht vandaag verbod aan

BERGEN OP ZOOM - Het Openbaar Ministerie (OM) zal vrijdag voor de rechtbank in Assen proberen om motorclub No Surrender te laten verbieden. Eerder al heeft het OM via de rechter met succes een verbod bewerkstelligd voor vergelijkbare clubs als Satudarah, Bandidos en Hells Angels. De laatste twee clubs vechten dat verbod nog aan.

 • 22 Maart 2019 om 07:40

Toren Lambertuskerk in Wouw moet snel opgeknapt worden

WOUW - Bij inspectie van de Lambertuskerk in Wouw met een grote kraan is het kerkbestuur donderdag geschrokken van de staat van de toren. De toren zal snel helemaal gerestaureerd moeten worden. ,,Met de veiligheid lopen we geen gevaar, maar de toren moet binnen 3 tot 5 jaar worden opgeknapt.”

 • 22 Maart 2019 om 06:00
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

De β€˜Duivelssteen’ is terug op zijn oude plek in Welberg

WELBERG - De ‘duivelssteen’ is gistermorgen teruggekeerd op zijn plek naast het Maria kapelletje aan de Hoogstraat op de Welberg. Uit overlevering bestaat het verhaal dat de steen het lichaam zou zijn van de in 1833 overleden burgemeester Pieter Carel Wijnmalen.

 • 21 Maart 2019 om 20:49

Vogels spotten vanaf nieuwe observatietoren in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Wie graag kijkt naar de Bergse natuur, kan dat vanaf vandaag ook doen vanaf de nieuwe observatietoren bij StayOkay/Natuurpodium. De toren is 18 meter hoog en geeft bezoekers een uitzicht over het bos en het groene dak van het hoofdgebouw.

 • 21 Maart 2019 om 20:27

Kort nachtje voor Bergse stemmentellers: β€˜ik kon de slaap niet meteen vatten’

BERGEN OP ZOOM - Voor de stemmentellers in de gemeente Bergen op Zoom is het van woensdag op donderdag een kort nachtje geworden. Eerst tot diep in de nacht puzzelen met de uitslag op partijniveau, ‘s ochtends weer vroeg uit de veren voor de resultaten per kandidaat.

 • 21 Maart 2019 om 18:09

Weer twee autobranden in Steenbergen-Zuid

STEENBERGEN - In Steenbergen-Zuid was het afgelopen nacht weer raak. Er brak brand uit in een auto in de Vlierstraat. De brand sloeg naar een andere auto, die van hetzelfde gezin was. ,,De branden moeten gewoon stoppen", aldus burgemeester Ruud van den Belt.

 • 21 Maart 2019 om 15:19

Gemeente Steenbergen gaat zich inzetten voor woonwagenwijken

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen komt voor het eerst met een beleid voor de woonwagenwijken. Bewoners van de wijken kunnen dan de grond waar hun wagen op staat kopen. De gemeente gaat de andere voorzieningen, zoals wegen en verlichting, in orde brengen.

 • 21 Maart 2019 om 14:18

VVD blijft grootste in waterschap Brabantse Delta

BREDA- De VVD blijft de grootste partij in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Op de tweede plaats komt Ons Water, gevolgd door het CDA.

 • 21 Maart 2019 om 12:44
❌