[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Willem van Ham (1937-2020), een bevlogen historicus

BERGEN OP ZOOM - Willem van Ham, oud-gemeentearchivaris van Bergen op Zoom, is afgelopen woensdag op 83-jarige leeftijd overleden. Van Ham staat bekend als een bevlogen historicus en kenner bij uitstek van de geschiedenis van Bergen op Zoom.

 • 5 Juni 2020 om 17:33

Politie neemt geld en drugs in beslag na bedreiging met pistool in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een man en een vrouw (27 en 26 jaar) werden donderdagavond rond 21.45 uur op de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom bedreigd door twee mannen met een pistool. Ze reden op een scooter en werden door een auto met de mannen klemgereden. De scooterrijder reed snel weg na de bedreiging.

 • 5 Juni 2020 om 12:56

Groen alternatief Ketrientje brengt kemphanen niet tot elkaar

BERGEN OP ZOOM - Als alternatief voor de massieve ‘bouwkolos’ van tanteLouise brengt de Stichting Behoud Ketrientje met een meer open, groen plan, met minder woningen onder aandacht.

 • 5 Juni 2020 om 13:00

Geen koopappartementen meer bij Ketrientje, wel 260 zorgwoningen

BERGEN OP ZOOM - Zelf gaan wonen op de plek van 't Ketrientje? Dat zit er niet meer in. Op de locatie van het Sint Catharina-complex moeten ruim 260 zorgappartementen komen. Zorginstelling tanteLouise ziet af van een mix met koop. De nieuwbouw wordt lager en compacter, maar gaat nog altijd uit van sloop van de huidige bebouwing. Tot onvrede van de Stichting Behoud Ketrientje, die een alternatief lanceert.

 • 5 Juni 2020 om 11:32

Tijdelijk geen treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM - Vanwege schade aan de bovenleiding reden er donderdagavond tijdelijk geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Dat meldde de NS.

 • 4 Juni 2020 om 21:01

Plannen voor groot zonnepark in Dinteloord

DINTELOORD - Er ligt een plan voor een groot zonnepark in Dinteloord. Aan de Zuidlangeweg wil het Noorse bedrijf Statkraft zonnepanelen plaatsen. Hoeveel precies is afhankelijk van het uiteindelijk ontwerp, maar projectleider Arjan Karreman denkt aan rond de 118.000 panelen.

 • 5 Juni 2020 om 05:57
Gisteren β€” 4 Juni 2020BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Tot vrijdagochtend geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM - Vanwege schade aan de bovenleiding rijden er tot vrijdagochtend 8.30 uur geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Dat meldt de NS.

 • 4 Juni 2020 om 21:01

Pand stinkt zΓ³ erg dat aannemer personeel er niet laat werken: β€˜Dit kan zo niet langer’

BERGEN OP ZOOM - De stank die uit het slooppand aan de Halsterseweg 265 komt is vaak niet te harden. Aannemingsbedrijf Oomen die, ter hoogte van het pand, bezig is met rioleringswerkzaamheden en de aanleg van de fietsstraat, wil zijn personeel niet in die stank laten werken. ,,We hebben bij Stadlander aan de bel getrokken”, stelt uitvoerder Arian Dekkers.

 • 4 Juni 2020 om 20:00

Geslaagden tΓ³ch verrast: β€˜Dit had ik niet meer verwacht’

BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT- Geen examenstunt, geen eindfeest, maar wél een diploma. Dit examenjaar loopt vreemd voor examenleerlingen. RSG 't Rijks, het Mollerlyceum en ZuidWestHoek College laten hun examenleerlingen echter niet zomaar vertrekken.

 • 4 Juni 2020 om 16:14

Dit gezin van elf is samen 800 jaar oud

STEENBERGEN - 800 jaar. Zo oud zijn de elf broers en zussen van het Steenbergse gezin Van Overveld vandaag samen. Dat magische getal hebben ze bereikt nu zus Adje vandaag 82 jaar oud is geworden.

 • 4 Juni 2020 om 15:00

Schoonzoon Klaas Otto ontkent schuld aan ranzig drugslab waar drie doden vielen

RILLAND/BERGEN OP ZOOM/BREDA - Paul G. uit Bergen op Zoom heeft vorige week ontkend dat hij ook maar iets te maken heeft met het fatale drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel. Dat werd donderdag duidelijk in de rechtbank in Breda. Tot vorige week beriep G., de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto, zich op zijn zwijgrecht.

 • 4 Juni 2020 om 14:22

De zon lonkt weer, maar kunnen we nou op vakantie of niet?

Premier Mark Rutte kondigde een versoepeling van het reisadvies aan. Voor veel Europese landen worden die op 15 juni afgeschaald van code oranje naar geel. Het betekent dat zonvakanties deze zomer weer mogelijk zijn naar landen rond de Middellandse Zee.

 • 4 Juni 2020 om 11:15

Deze gedecoreerde werd met luid applaus door zijn leerlingen ontvangen: β€˜Dit maakt indruk’

BERGEN OP ZOOM - Bijzondere mensen uit deze regio zijn op vrijdag 24 april door hun burgemeester gebeld met de boodschap dat ze later dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvangen. BN DeStem portretteert ze. Vandaag: Wilfried Willemen uit Halsteren.

 • 4 Juni 2020 om 10:00

Koperdief betrapt bij het spoor in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 27-jarige Bergenaar is woensdagnacht aangehouden op de Wattweg in zijn woonplaats. Hij probeerde daar bij het spoor koper te stelen en werd betrapt.

 • 4 Juni 2020 om 09:40

Wat er gebeurt als politici denken dat ze voetbalvedettes zijn

Terwijl iedereen zich – terecht – zorgen maakt over ellendige zaken als corona en racisme, zijn er ook nog mensen die stoïcijns doorgaan met hun normale bezigheden. Neem de Brabantse Europarlementariër Toine Manders. Die doet gewoon waar ie ervaring in heeft: hij stapt over naar een andere partij.

 • 4 Juni 2020 om 09:30

Kettingzaagmoord Belgische loodgieter: nieuwe aanhoudingen verwacht

STEENBERGEN - De politie sluit niet uit dat ze op korte termijn meer verdachten gaat aanhouden voor de gruwelmoord op de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) in Steenbergen. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk op vragen van deze krant.

 • 4 Juni 2020 om 06:00

Kettingzaagmoord Belgische loodgieter: nieuwe aanhoudingen verwacht

STEENBERGEN - De politie sluit niet uit dat ze op korte termijn meer verdachten gaat aanhouden voor de gruwelmoord op de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) in Steenbergen. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk op vragen van deze krant.

 • 4 Juni 2020 om 06:00

Meer dan honderd Steenbergenaren in actie voor de Gummaruskerk

STEENBERGEN - Hoe ziet de toekomst van de Gummaruskerk in Steenbergen eruit? Zo’n 120 (oud-)Steenbergenaren zijn het er in ieder geval over eens: de kerk moet behouden blijven. Ook al loopt het kerkbezoek terug.

 • 4 Juni 2020 om 05:58
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

β€˜Riskeer geen boetes over de grens’, waarschuwt gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE/PUTTE - De versoepeling van de corona-regels in Nederland en België leidt ook tot verwarring. De gemeente Woensdrecht waarschuwt haar inwoners, zeker in grensdorp Putte, om onnodige boetes te vermijden.

 • 3 Juni 2020 om 20:00

Veiligheid Bergse sluis in het geding: renoveren voor 4,2 miljoen is noodzaak

BERGEN OP ZOOM - De Burgemeester Peterssluis verkeert in dusdanig slechte staat dat renovatie niet langer kan wachten. ,,Dan komt de veiligheid in het geding”, erkent wethouder Patrick van der Velden. Daarom is, ondanks de miserabele financiële positie van de gemeente Bergen op Zoom, de enorme klus voor 4,2 miljoen gegund aan Istimewa Elektro die zo snel mogelijk met de werkzaamheden begint.

 • 3 Juni 2020 om 18:00
❌