[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Drie billboards buiten Ossendrecht, voor Poetin

OSSENDRECHT - De Russische leider Poetin wordt ervan beschuldigd wereldwijd nepnieuws te laten verspreiden via internet. Niet op de digitale snelweg, maar langs de A4 bij Ossendrecht kreeg de president in 2017 tot drie keer toe steun met enorme borden op een boerenkar. Was getekend: Hugo Jansen (66), belezen teler van suikermais.

 • 23 Februari 2018 om 08:00

Bergen op Zoom start met huisvesting daklozen in GGZ-pand. 'Ik voel mij als een prins'

BERGEN OP ZOOM - Jaren zwierf hij op straat. Het kostte Corné bijna zijn leven. ,,Ik was maar met één ding bezig. Zorgen dat ik op tijd voor de deur lag bij de nachtopvang in Bergen op Zoom. Ben een paar keer bijna dood gevroren.''

 • 23 Februari 2018 om 07:00

Hulpje Klaas Otto hoort 15 maanden eisen voor mishandeling ex

BREDA - Janus de V. uit Bergen op Zoom, mede-oprichter van No Surrender en rechterhand van Klaas Otto, zou 15 maanden de cel in moeten, waarvan 5 voorwaardelijk, omdat hij zijn ex-vouw jarenlang mishandelde en kleineerde. Dat eiste officier van justitie Koert van Damme donderdag in de rechtbank in Breda.

 • 23 Februari 2018 om 06:22
Gisteren β€” 22 Februari 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Esther en Gerhard winnen Bed & Breakfast met hun B en B-vliegtuig

HOOGERHEIDE - Met hun tot B&B omgebouwde Fokker-vliegtuig hebben Esther Slootweg en Gerhard Horstink de tweede aflevering van het tv-programma Bed & Breakfast gewonnen. Op NPO 1 was vanavond te zien hoe hun accommodatie hoger gewaardeerd werd dan twee andere B&B's.

 • 22 Februari 2018 om 22:48

Voorzitterswissel bij jeugdraad Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Met zijn 18 jaar is hij nogal jong om al oud-voorzitter genoemd te worden, maar toch heeft Jeroen van der Ha donderdagavond de hamer van de Woensdrechtse jongerenraad symbolisch overgedragen aan Kaan Ercel. Een jeugddebat op 5 maart wordt diens eerste grote klus.

 • 22 Februari 2018 om 20:39

Weer tbs voor tbs'er die begeleider wilde verkrachten in Halsteren

HALSTEREN/BREDA - De 62-jarige tbs'er die vorig jaar maart op Vrederust in Halsteren zijn begeleider van de reclassering probeerde te verkrachten, krijgt weer tbs met dwangverpleging. Dat besloot de rechtbank in Breda donderdag.

 • 22 Februari 2018 om 19:30

Meteokamer Vliegbasis Woensdrecht draagt NAVO-taak over aan Canada

HOOGERHEIDE - Met gepaste trots heeft de meteorologische dienst van Vliegbasis Woensdrecht donderdagmiddag na twee jaar een belangrijke NAVO-taak overgedragen aan het Canadese leger. Het betreft het wereldwijd verstrekken van weerberichten aan de snelle reactie-eenheid van de NAVO.

 • 22 Februari 2018 om 17:44

Zorgen in West-Brabant over sluiten huisartsenposten

ZEVENBERGEN - Klopt het dat de huisartsenpost (HAP) in Roosendaal 's nachts de deuren sluit? En zo ja, blijven dan vanuit Bergen op Zoom voldoende huisartsen beschikbaar om het grotere werkgebied goed te bedienen?

 • 22 Februari 2018 om 14:41

Steenbergen lanceert verkiezingsstemhulp MijnStem

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft sinds woensdag een onlinestemhulp: MijnStem Steenbergen. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld StemWijzer voor de landelijke verkiezingen moet MijnStem aan de hand van stellingen de kiezer een keuze laten vormen voor de gemeentelijke verkiezingen eind maart. De tool moet inwoners ook aansporen om te gaan stemmen, zo zei burgemeester Ruud van den Belt tijdens de lancering woensdagavond.

 • 22 Februari 2018 om 11:22

Na onrust onder bewoners nu ook herrie in Bergse gemeenteraad over Ster van Lepelstraat

BERGEN OP ZOOM - GroenLinks, D66 en GBWP en hekelen de onrust die is ontstaan onder grondeigenaren in het gebied waar bedrijventerrein Ster van Lepelstraat komt. Ze eisen dat wethouder Ad Coppens zich houdt aan de afspraak met de gemeenteraad dat er 'kleinschalige bedrijvigheid' komt in het gebied. ,,We willen dat Coppens klip en klaar toezegt dat er geen grootschalige logistieke dozen komen", zegt GBWP-raadslid Betsy de Kock.

 • 22 Februari 2018 om 11:12

Het varken weer helemaal op de kaart gezet bij 't Geheim van Bergen

De restaurateurs van 't Geheim van Bergen op Zoom nemen een varkensboerderij over om het varken te promoten. Het dier verdient een beter leven, de consument meer smaak.

 • 22 Februari 2018 om 11:08

Daklozen onderdak in GGZ-pand: 'Ik voel mij hier als een prins'

BERGEN OP ZOOM - De huisvesting van daklozen sleept al jaren. Nadat in 2016 een dikke streep ging door het plan voor een drugshostel in Roosendaal, is in Bergen op Zoom gestart met opvang in een GGZ-pand.

 • 22 Februari 2018 om 10:43

'Vliegtuigkoppel' Esther en Gerhard kijkt uit naar aflevering Bed & Breakfast

HOOGERHEIDE - Met gezonde spanning kijken ze donderdagavond thuis op de bank naar hun rol in het tv-programma Bed & Breakfast. Want Esther Slootweg en Gerhard Horstink, die een B&B met vijf kamers plus een omgebouwd Fokkervliegtuig runnen, weten net zo min als de ruim één miljoen overige kijkers hoe hun aflevering eruit ziet.

 • 22 Februari 2018 om 09:04

Actie vanuit Bergen op Zoom: 'statiegeld op blikjes en plastic flesjes'

BERGEN OP ZOOM - Het is zijn grote ergernis: troep langs de kant van de weg. Vooral blikjes en plastic flesjes. En daarom komt Willem de Weert uit Bergen op Zoom in actie. Zijn kruistocht brengt hem op 3 maart op het landelijke politieke toneel: het voorjaarscongres van D66.

 • 22 Februari 2018 om 06:00
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

Plannen voor het platteland gezocht: geld voor acht Brabantse ideeΓ«n rond plattelandsvernieuwing

Het College van Rijksadviseurs gaat acht Brabantse initiatieven voor plattelandsvernieuwing ondersteunen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hoopt zo onder meer tot nieuwe oplossingen voor agrarische leegstand te komen.

 • 21 Februari 2018 om 18:09

Primeur CDA Bergen op Zoom: luisteren naar verkiezingsprogramma op cd

BERGEN OP ZOOM - ,,Ik kan alleen maar tegen de andere politieke partijen zeggen: volg dit voorbeeld.'' Kiekie Peijs van het Taalhuis in Bergen op Zoom is ronduit enthousiast over het initiatief van het plaatselijke CDA om het verkiezingsprogramma uit te brengen op luister-cd.

 • 21 Februari 2018 om 17:04

Voetbalclub ODIO uit Ossendrecht en gemeente hopen in juni kunstgras aan te leggen

OSSENDRECHT - De twee nieuwe kunstgrasvelden die ODIO krijgt omdat ze oude velden afstaat voor woningbouwproject Noordrand, worden in juni al aangelegd als het aan de Ossendrechtse voetbalclub en de gemeente Woensdrecht ligt.

 • 21 Februari 2018 om 14:52

Wie moest in 1944 wegduiken voor Amerikaanse bommenwerper?

FIJNAART - Wie was de man die op 18 september 1944 ergens op een dijk in zuidwest-Nederland moest wegduiken voor een laag overvliegende B-24 bommenwerper? Dat wil Robert Baumgardner uit de Verenigde Staten graag weten.

 • 21 Februari 2018 om 13:43

Vuelta kan West-Brabant ruim 3 miljoen euro opleveren

BREDA - De mogelijke komst van de Ronde van Spanje in 2020 kan West-Brabant ruim 3 miljoen euro opleveren. Als start- en finishplaats van een etappe kan Breda een impuls van 1,1 miljoen euro verwachten.

 • 21 Februari 2018 om 13:08

Glazen School maakt non-stop radio

BERGEN OP ZOOM - De opbrengst van de sociale actie van het Juvenaat komt dit jaar ten goede aan Stichting Filipijnenactie Vigan-Mindoro. Vierdeklasser Rik van Broekhoven, die een Filipijnse moeder heeft en de plaats ook heeft bezocht, droeg het project voor. Bijzonder is dat dit jaar zestien leerlingen van de school, net als in 2010 en 2011, radio gaan maken vanuit de Glazen School.

 • 21 Februari 2018 om 12:28
❌