[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 April 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Stadlander in Bergen op Zoom houdt minima weer uit de wind: huur blijft gelijk

BERGEN OP ZOOM - De minima die een huis huren bij woningcorporatie Stadlander uit Bergen op Zoom worden voor het vierde jaar op rij uit de wind gehouden. Wederom bedraagt de huurverhoging nul procent. Scheefwoners daarentegen zien hun maandhuur met 5,4 procent stijgen.

 • 22 April 2018 om 13:11

Het wordt luxer op het water

WEST-BRABANT - Watersportliefhebbers zijn volop in de weer om de boot vaarklaar te maken. Een drukte van belang in de West-Brabantse jachthavens.

 • 22 April 2018 om 10:00

β€˜Spelers aanpakken die twee koppen groter zijn dan jij’

Handbal is niet voor watjes. De sport staat bekend om zijn fysiek soms harde spel en zeker tijdens het buitenseizoen op asfaltvelden leidt dat met regelmaat tot (schaaf)wonden. Maar bij HV Heerle malen ze daar niet om.

 • 22 April 2018 om 10:00
Gisteren β€” 21 April 2018BN DeStem - "Bergen op Zoom"

Brabantse Wal Festival barst los zonder Snollebollekes, maar mΓ©t Het Feestteam

HOOGERHEIDE - Op het evenemententerrein in Hoogerheide, waar ook de Grote Prijs Adrie van der Poel plaatsvindt, staat nu een reusachtige paarse feesttent. Daarbinnen hangt een ontspannen sfeer. Organisator Niels van Elzakker kijkt tevreden van achter de schermen tevreden toe hoe de tent voller en voller raakt. Jong en oud komt op de eerste avond van het Brabantse Wal Festival (BWF) samen. Een avond die anders is gestart dan gepland.

 • 21 April 2018 om 22:35

De 'hete nacht van Sint Willebrord' in 1968 was een aanval op het gezag

SINT WILLEBRORD - Historici bestempelen het jaar 1968 als een kanteljaar, waarin alles mogelijk lijkt. Op verschillende plaatsen in de wereld kwamen jongeren in opstand tegen het gezag. 1968 is het jaar van de Mei-revolutie in Parijs, de Praagse lente, het verzet tegen de oorlog in Vietnam, maar ook van de 'hete nacht in Sint Willebrord'.

 • 21 April 2018 om 17:37

Giga-ganzen-explosie plaagt boer Γ©n jager

De gans verovert Nederland in marstempo. Boeren spreken van een plaag. Jagers klagen zelfs dat er niet tegen te schieten valt. En er zijn dierenliefhebbers die vinden dat we die gans gewoon met rust moeten laten. Lastig verhaal.

 • 21 April 2018 om 18:00

Drukke Record Store Day in Bergen op Zoom: 'De echte liefhebber komt vroeg'

BERGEN OP ZOOM - De speciale uitgaven van The Cure, Pink Floyd en The National zijn zaterdagmiddag uitverkocht. Ook de nieuwe plaat van Eels loopt goed tijdens de internationale Record Store Day. De echte liefhebber stond vanochtend al vroeg voor de deur, zegt Gilly Verrest van platenzaak De Waterput in Bergen op Zoom.

 • 21 April 2018 om 17:14

Zaterdagtak Halsteren kroont zich tot eerste kampioen van West-Brabant

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Halsteren zich tot eerste kampioen van West-Brabant gekroond.

 • 21 April 2018 om 16:59

Verplicht vaccineren voor iedereen het beste?

Het Europarlement luidde deze week de noodklok, omdat ziektes die eerder onder controle leken in Europa, de laatste tijd de kop weer opsteken. Er zijn zelfs ziekte-uitbraken met dodelijke afloop bekend. Er wordt te weinig gevaccineerd is de conclusie. Moet inenten tegen dodelijke ziektes verplicht gesteld worden?

 • 21 April 2018 om 11:00

IJsje halen in jazzsfeer: het kan in Bergen op Zoom!

BERGEN OP ZOOM - IJsje halen en tegelijkertijd genieten van jazzmuziek? Dat kan op zondag 29 april als jazz-zangeres Machteld Cambridge optreedt in de kelder van Emma's IJssalon aan de Fortuinstraat.

 • 21 April 2018 om 10:48

Jongeren teisteren wijkgebouw Kometenlaan in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Jongeren uit de Sterrenbuurt hebben jarenlang het voormalige wijkcentrum aan de Kometenlaan in Bergen op Zoom geterroriseerd. Dat zeggen Stichting Kunstwerk, de beheerder van het gebouw, die ateliers uitgeeft in het gebouw en de Stichting Arsis, een belangrijke gebruiker van het gebouw.

 • 21 April 2018 om 10:00

Bijensteek

We hebben op het bedrijf, naast het ‘normale’ werk, allemaal een eigen taak. Jakko is van de techniek, Caroline van het verzorgen van de gewassen, Paul doet de vormgeving en Brina kookt. Zelf doe ik de administratie en tot ruim een jaar geleden de bijen.

 • 21 April 2018 om 10:00

Man (40) breekt in bij huis in Ossendrecht en steelt… een blikje bier

OSSENDRECHT – Een blikje bier en wat kleingeld. Hiermee moest een 40-jarige man genoegen nemen na een inbraak in een woning in Ossendrecht. De politie was er snel bij om hem aan te houden.

 • 21 April 2018 om 09:22

'Truckparkings moeten eind maken aan mensonterende toestanden'

ETTEN-LEUR - Brabant moet zich het 'mensonterende' lot van vrachtwagenchauffeurs en transportondernemers aantrekken en beveiligde parkings aanleggen. Op 'slimme plekken', vindt het CDA.

 • 21 April 2018 om 08:00
OuderBN DeStem - "Bergen op Zoom"

Guus Meeuwis' Brabant, de 2018-versie: de bossen vol vaten, de sloten vol zooi...

Ik mis hier de warmte van een zolder vol wiet De bloedhete lampen, die mogen hier niet Hier wijzen ze steeds op een fors brandgevaar Dat vinden we bij ons in Brabant maar raar

 • 20 April 2018 om 22:15

Theaterspektakel over bevrijding op De Waterschans

BERGEN OP ZOOM - Het moet de allure krijgen van Exodus aan de Schelde. Maar grootser dan openluchtspel Shakespeare Verliefd. Met veel spektakel, zoals Bergen op Zoom van De Vierschaar gewend is. En dat alles op een toplocatie waar het werk nog in volle gang is: de Waterschans, het oudste vestingwerk van de stad.

 • 20 April 2018 om 19:36

Enige vrouwelijke raadslid op Tholen is op zoek naar het Lilian Janse-effect

THOLEN - Ze is de enige overgebleven vrouw in de gemeenteraad van Tholen. CDA'er Petrina Geluk-Den Engelsman (42) wil zich de komende vier jaar laten horen in een mannenbolwerk. ,,Dit is heel bekrompen."

 • 20 April 2018 om 19:30

Bijen tellen in de tuin

Veel bijensoorten zijn met uitsterven bedreigd. Om te weten hoeveel bijen er zijn, worden op 21 en 22 april massaal bijen geteld. Iedereen kan meedoen door het invullen van het telformulier.

 • 20 April 2018 om 15:47

Dinteloordse jeugd loopt vijf mille bij elkaar bij mini-Roparun

DINTELOORD - Van Parijs naar Rotterdam. Vijfhonderd kinderen van drie Dinteloordse basisscholen weten nu hoe ver dat is. Op het sportpark van voetbalvereniging Prinsenland deden ze mee aan de mini-Roparun. Met de estafetteloop is 5.354 euro ingezameld voor onderzoek naar kanker.

 • 20 April 2018 om 15:22

A4 tussen de grens en Bergen op Zoom weer open na ongeluk: nog files in beide richtingen

BERGEN OP ZOOM - Door een ongeluk op de A4 richting Rotterdam werd de weg tussen de Belgische grens en Bergen op Zoom-Zuid vrijdagmiddag afgesloten.

 • 20 April 2018 om 14:16
❌