[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019NU Auto

Hebben ledreclameschermen een negatief effect op de verkeersveiligheid?

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Langs de snelwegen verschijnen steeds meer ledreclameschermen. Deze geven - in tegenstelling tot ouderwetse reclameborden - meer licht af. Daarnaast tonen sommige schermen bewegende beelden. Heeft dit een negatief effect op de verkeersveiligheid?

TomTom verkoopt Telematics-tak aan Bridgestone voor 910 miljoen euro

Door NU.nl

Navigatiedienstverlener TomTom verkoopt zijn Telematics-divisie aan de Japanse bandenmaker Bridgestone voor 910 miljoen euro. 

OuderNU Auto

Warme washand en slotontdooier: Wintertips voor automobilisten

Door NU.nl/Autoweek

Door de lage temperaturen moeten automobilisten hun ramen krabben en krijgen ook andere onderdelen van de auto het zwaar te verduren. NU.nl geeft enkele wintertips voor de auto.

Bumperkleven grootste ergernis onder automobilisten

Door NU.nl

Deelnemers aan een onderzoek over ergernissen in het verkeer vinden bestuurders die te dicht achter hun voorganger zitten de grootste irritatiebron. Ook het gebruik van de smartphone en onnodig links rijden leiden tot veel ergernis op de weg.

Alfa Romeo maakt weer echte rijdersauto's, doet dat de verkopen goed?

Door NU.nl/Autoweek

Alfa Romeo staat sinds jaar en dag te boek als een fabrikant van sportieve auto's. De modellen uit het recente verleden van het merk waren daar lang niet altijd een bewijs van. De komst van de Giulia in 2015 en de Stelvio een jaar later brachten daar verandering in. Wat maakt de nieuwste Alfa's nu zo karaktervol? En is het een succesvolle verkoopstrategie?

CitroΓ«n bestaat honderd jaar, een overzicht van de belangrijkste momenten

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Dit jaar bestaat het Franse automerk Citroën honderd jaar. De fabrikant is niet alleen verantwoordelijk voor een aantal van de meest karakteristieke ontwerpen van de afgelopen eeuw, maar ook voor belangrijke technische innovaties. Een kleine greep uit de hoogtepunten uit de geschiedenis van het merk.

'Toyota in zee met Panasonic voor accupakketten'

Door NU.nl

Toyota en Panasonic zullen op zeer korte termijn een joint venture voor de assemblage van accupakketten aankondigen. Het geplande samenwerkingsverband moet in 2020 van start gaan.

Eerste rijtest: i30 Fastback N, het nieuwe sportieve model van Hyundai

Door NU.nl
AutoWeek test de Fastback-versie van de i30 N. Maakt ie net zoveel indruk als de hatchback?

Eerste nieuwe Toyota Supra geliefd op veiling

Door NU.nl/Autoweek

Het eerst geproduceerde exemplaar van de nieuwe Toyota Supra is afgelopen weekend in de Amerikaanse staat Arizona onder de hamer gegaan. Een liefhebber betaalde 2,1 miljoen dollar (zo'n 1,83 miljoen euro).

Volkswagen zwaait huidige Golf uit met GTI TCR

Door NU.nl/Autoweek

Volkswagen brengt de huidige generatie van de Golf nog eenmaal onder de aandacht met de productieversie van de vorig jaar getoonde Golf GTI TCR Concept. Bovendien heeft het merk de prijs van de auto bekendgemaakt.

Vergelijkende test: Range Rover Velar vs. Volvo XC60

Door NU.nl
AutoWeek zoekt uit of een Volvo tegen een Range Rover op kan.

Ford werkt aan elektrische variant van beroemde pick-uptruck F-150

Door NU.nl/Autoweek

Van de Ford F-150, het meest verkochte voertuig ter wereld, komt op termijn een elektrische versie. Ook wil de Amerikaanse automaker een hybride-uitvoering van de succesvolle pick-uptruck op de markt brengen.

Mogelijk testmodel nieuwe Volkswagen Golf gefotografeerd

Door NU.nl/Autoweek

Fotografen hebben mogelijk de eerste beelden van de nieuwe Volkswagen Golf geschoten, die in de tweede helft van dit jaar gepresenteerd wordt. Een nog onbekende testauto van het formaat van dat model werd vrijdag gesignaleerd in Duitsland.

Tesla schrapt 7 procent van personeelsbestand

Door NU.nl

Automaker Tesla schrapt 7 procent van het aantal voltijdsbanen. In een vrijdag gepubliceerd bericht zegt het concern het meest uitdagende jaar ooit achter de rug te hebben gehad.

Vernieuwde Ford Mondeo Wagon nu ook als hybride

Door NU.nl/Autoweek

De Europese Ford Mondeo heeft een facelift gekregen, waarbij vooral de achterkant gewijzigd is. Bovendien is de Mondeo Wagon voortaan ook met een hybrideaandrijflijn verkrijgbaar.

Hyundai Ioniq ondergaat facelift

Door NU.nl/Autoweek

Hyundai heeft de Ioniq Hybrid en de plug-inhybride Ioniq opgewaardeerd. De modellen krijgen nieuwe bumpers en een gewijzigd interieur.

Tesla stopt met aanbrengbonus vanwege hoge kosten

Door NU.nl

Automaker Tesla stopt de commissie die nieuwe klanten krijgen als ze worden aangedragen door bestaande eigenaren van een Tesla. De kosten zijn nu te hoog, zegt topman Elon Musk op Twitter.

McLaren introduceert met 600LT Spider tweede open auto van deze winter

Door NU.nl

McLaren heeft de eerste foto's en details van de nieuwe 600LT Spider vrijgegeven. Het is na de presentatie van de 720S Spider alweer de tweede open auto die de sportwagenfabrikant deze winter introduceert.

Winst autoconcern Ford bijna 2 miljard dollar lager

Door ANP

Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor heeft in 2018 een lagere winst behaald, mede door de zwakkere vraag in China. De aangepaste nettowinst bedroeg bijna 5,2 miljard dollar, tegen ruim 7,1 miljard dollar in 2017. 

Ingrijpende wijzigingen voor BMW 7-Serie bij facelift

Door NU.nl/Autoweek

BMW heeft de 7-Serie opgewaardeerd met een facelift en software-updates. De auto is te herkennen aan een grotere grille en nieuwe achterlichtunits, die voortaan met een lichtbalk verbonden zijn.

❌