[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017NU Auto

Red Bull Racing bevestigt komst Aston Martin als titelsponsor vanaf 2018

Door NU.nl

Red Bull Racing bevestigt maandag dat Aston Martin vanaf volgend seizoen de nieuwe titelsponsor is van het Formule 1-team, dat dan verder gaat onder de naam Aston Martin Red Bull Racing.

Nederland wint Driving Challenge Invictus Games

Door AutoWeek

Nederland heeft de eerste gouden medaille gewonnen tijdens de Invictus Games in Canada. Het team behaalde overwinning tijdens de door Jaguar en Land Rover gesponsorde Driving Challenge.

Gisteren โ€” 24 September 2017NU Auto

'Volkswagen wil kobaltleveringen veiligstellen voor elektrische auto's'

Door NU.nl

Volkswagen probeert strategische afspraken te maken over de leveringen van kobalt zodat de toekomstige productie van elektrische auto’s niet in gevaar komt.

OuderNU Auto

Pon introduceert slooppremie voor oude dieselauto's

Door AutoWeek

Auto-importeur Pon, verantwoordelijk voor Audi, Seat, Skoda, Volkswagen en de bedrijfswagentak van dat laatste merk, introduceert in Nederland een slooppremieregeling. De importeur hoopt hiermee de vervanging van oudere diesels te stimuleren.

Nieuwe benzinemotor voor Maserati Levante

Door Nu.nl/AutoWeek

De Maserati Levante krijgt een nieuwe benzinemotor toebedeeld. De 350 pk sterke versie van de 3,0-liter biturbo V6 komt tussen de Diesel en de S in het aanbod.

Volvo presenteert nieuwe XC40

Door Nu.nl/AutoWeek

Volvo heeft het doek getrokken van de volledig nieuwe XC40, de eerste echte compacte cross-over van het merk. De XC40 is tevens het eerste model van de nieuwe 40-serie.

Verkoop bedrijfsauto's Europa blijft stabiel

Door ANP

De verkoop van nieuwe bedrijfsauto's in de Europese Unie is in augustus op een vergelijkbaar niveau uitgekomen als een jaar eerder, op iets meer dan 151.000 voertuigen.

'Tesla en AMD werken aan chip voor zelfrijdende auto's'

Door NU.nl

Tesla zou samen met chipfabrikant AMD aan een eigen chip voor zelfrijdende auto's werken.

Volkswagen maakt prijzen T-Roc bekend

Door AutoWeek

Volkswagen maakt de prijzen van de T-Roc, de cross-over van Golf-formaat, bekend. De verschillen met die van een vergelijkbare Golf zijn dan ook klein.

Fiat Chrysler roept half miljoen wagens terug om brandgevaar

Door ANP

Fiat Chrysler roept bijna een half miljoen wagens van zijn truckmerk RAM terug naar de garage. Door een defecte waterpomp is mogelijk sprake van brandgevaar, doordat de motor oververhit kan raken.

Autofabrikant Toyota blijft investeren in hybride auto's

Door ANP

Hybride auto's blijven belangrijk in het aanbod van Toyota, hoewel de concurrentie zo snel mogelijk naar elektrische auto's wil.

Porsche schrapt tijdelijk Panamera Diesel

Door AutoWeek

Porsche heeft de dieselvariant van de Panamera stilzwijgend uit de prijslijst verwijderd. De officiële reden: er zijn 'extra inspecties' nodig om CO2-uitstootproblemen te voorkomen.

Volkswagen wil autonome deelauto in 2021

Door AutoWeek

Afgelopen maart introduceerde de Volkswagen Groep de Sedric, een merkloos vervoermiddel dat zichzelf door het verkeer kan manoeuvreren. In 2021 moet iets soortgelijks op de weg rondrijden, zegt Volkswagen.

Eerste beelden Volvo XC40 gelekt

Door AutoWeek

Hoewel Volvo de onthulling van de nieuwe XC40 pas later dit jaar gepland heeft staan, is de compacte Zweedse cross-over al volledig op internet verschenen.

Renault en Japanse partners zetten in op elektrisch en zelfrijdend

Door ANP

De autofabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi willen tot 2022 samen minstens twaalf volledig elektrische modellen op de markt brengen. Ook moeten forse stappen worden gezet op het gebied van zelfrijdende auto's.

Samsung start fonds van 300 miljoen dollar voor zelfrijdende auto's

Door NU.nl

Techgigant Samsung is een fonds van 300 miljoen dollar gestart, waarmee onderzoek naar zelfrijdende auto’s zal worden gesteund.

Volkswagen roept 4,9 miljoen Chinese auto's terug om airbags

Door ANP

Volkswagen en zijn Chinese joint ventures FAW-Volkswagen en SAIC-Volkswagen gaan zo'n 4,9 miljoen auto's terugroepen in China. 

Honda focust op elektrische aandrijving

Door AutoWeek

Honda heeft woensdag laten weten dat elk model dat het vanaf nu op de markt brengt óók met een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikbaar komt.

Nissan Micra is Private Leaseauto van het Jaar

Door AutoWeek

De huidige (vijfde) generatie van de Nissan Micra heeft de titel Private Leaseauto van het Jaar binnengesleept. Ook Peugeot mag zich gelukkig prijzen: de 3008 werd Leaseauto van het Jaar.

Europese automakers willen CO2-uitstoot auto's met 20 procent terugdringen

Door ANP

De Europese automakers willen dat auto's in 2030 20 procent minder CO2 uitstoten dan in 2021. Dat plan lanceert de Europese autofabrikantenassociatie ACEA woensdag.

โŒ