[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 5 Juni 2020NU Auto

Flinke stijging in verkoop tweedehands motorfietsen

Door NU.nl

De vraag naar motorfietsen is flink toegenomen sinds de coronacrisis. Met name de verkoop van tweedehands motoren is gestegen. Tussen januari en april steeg de verkoop daarvan met 13 procent. In mei kwam daar nog 2 procent bovenop, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

Luxeautomerk Bentley schrapt kwart van de banen in VK

Door AutoWeek.nl

Bentley, de Britse fabrikant van luxeauto's, gaat mogelijk duizend banen schrappen als gevolg van de coronacrisis. Dat bevestigt het merk vrijdag na eerdere berichtgeving van de BBC.

Duitse regering wil laadpalen bij tankstations verplicht maken

Door AutoWeek.nl

Duitsland trekt 130 miljard euro uit voor economische steunmaatregelen. Voor de auto-industrie betekent dat onder meer een hogere aanschafpremie voor elektrische auto's. Daarnaast wil de regering tankstations verplichten om laadpalen voor elektrische voertuigen aan te leggen.

Video | Eerste rijtest: Mercedes-Benz GLA

Door Autoweek

De eerste generatie Mercedes-Benz GLA was in feite een opgehoogde A-Klasse. Het nieuwe model heeft echter een geheel eigen carrosserie, waardoor de auto nog meer dan voorheen een echte cross-over is. Of de GLA daarmee ook beter bevalt? AutoWeek zocht het uit.

OuderNU Auto

Aantal registraties van leaseauto's ging onderuit in mei

Door AutoWeek.nl

Het aantal leaseauto's dat op kenteken is gegaan, viel in mei 56 procent lager uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt donderdag uit gegevens van dataprovider RDC, bewerkt door Automotive Management.

Particulieren komen nu in aanmerking voor subsidieregeling elektrische auto

Door NU.nl

Het kabinet heeft de subsidieregeling elektrisch rijden donderdag definitief gemaakt. Daarmee komen particulieren die een elektrische auto's aanschaffen of privé leasen vanaf 4 juni in aanmerking voor subsidie, aangezien de regeling met terugwerkende kracht is aan te vragen.

Kia geeft Picanto subtiele facelift

Door AutoWeek.nl

Kia heeft de Picanto, het op een na bestverkochte model van het merk in Nederland, een facelift gegeven. De auto krijgt onder meer nieuwe koplampen en anders ingedeelde achterlichten.

Bentley neemt na 61 jaar afscheid van beroemde V8-motor

Door NU.nl

Bentley heeft met het uit productie nemen van de Mulsanne ook afscheid genomen van de iconische 6,75-liter V8-motor, een krachtbron die het merk in 1959 voor het eerst introduceerde en die gedurende ruim zes decennia in de basis onveranderd bleef.

Video | Eerste rijtest: Audi e-tron Sportback

Door NU.nl

Audi had met de volledig elektrische Audi e-tron vorig jaar succes in Nederland. Het aanbod van het Duitse merk wordt nu uitgebreid met een zogeheten Sportback-versie met aflopende daklijn. Dat komt het rijbereik ten goede, maar je levert er wel wat ruimte voor in. AutoWeek ging ermee op pad.

Autoverhuurder SIXT introduceert elektrische deelauto's in grote steden

Door NU.nl

SIXT stapt in de markt voor deelauto's en introduceert woensdag volledig elektrische voertuigen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De auto's kunnen per uur, per dag en per week gebruikt worden.

Na een flinke coronadip piekt de verkoop van tweedehands auto's in mei

Door NU.nl

Autobedrijven verkochten in mei 111.146 occasions. Dat is het op een na hoogste verkoopcijfer van tweedehands auto's ooit, meldt BOVAG woensdag. In april liepen de occasionverkopen door de coronamaatregelen nog met ruim 26 procent terug in vergelijking met een jaar eerder, en in maart was de daling 14 procent.

BMW baart opzien met front nieuwe 4 Serie

Door AutoWeek.nl

BMW heeft dinsdag de nieuwe 4 Serie gepresenteerd. Om meer onderscheid tussen de 3 Serie en 4 Serie te creëren, grijpt BMW terug op een familiegezicht uit de eerste helft van de vorige eeuw, namelijk een enorme grille.

Autoverkoop opnieuw onderuit, maar welke merken ontspringen de dans?

Door NU.nl

Het aantal registraties van nieuwe auto's in Nederland staat onder druk. In maart en april ging de verkoop met respectievelijk 23,4 en 53 procent omlaag. In mei gingen 59,2 procent minder auto's op kenteken. Vrijwel alle merken hebben daardoor in de eerste vijf maanden minder verkocht dan vorig jaar. Toch wisten enkele merken de schade te beperken. Welke bedrijven waren dat?

Welke Aston Martin treedt uit de schaduw van de DB5-filmauto?

Door NU.nl

Aston Martin is vorige week begonnen met de bouw van de zogeheten DB5 Goldfinger Continuation. Het gaat om een nieuw model op basis van de auto uit de James Bond-film Goldfinger. De DB5 is lang niet de enige Aston Martin uit de beroemde filmreeks, maar wel de bekendste. Komt er ooit nog een model dat uit de schaduw van de DB5 kan treden? Hieronder en lijstje met kandidaten.

Video | Eerste dubbeltest: Subaru Forester tegen de Nissan X-Trail

Door AutoWeek.nl

Subaru heeft afscheid genomen van diesel en gebruikt in plaats daarvan hybridetechniek. Ook de Forester SUV maakt er gebruik van. Andere merken kiezen voor het zogeheten downsizen en monteren simpelweg een kleinere motor, maar dan wel een met turbo. Welke aanpak de beste is, moet een vergelijk met de Nissan X-Trail uitwijzen. AutoWeek zet de twee modellen tegenover elkaar.

Zo gaat de nieuwe cross-over van Volkswagen eruitzien

Door AutoWeek.nl

Volkswagen heeft in Brazilië de Nivus gepresenteerd. Op termijn komt dit model - zij het in licht aangepaste vorm - ook naar Europa. Later dit jaar zal het Duitse merk de Europese versie tonen. Dit kunnen we verwachten.

Autoverkoop in mei bijna 60 procent lager dan vorig jaar

Door NU.nl

14.934 nieuwe personenwagens zijn in mei in Nederland op kenteken gegaan, een daling van 59,2 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt maandag uit cijfers BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

Zuid-Korea exporteert ruim de helft minder auto's in mei

Door Reuters

Zuid-Korea heeft in mei fors minder auto's geëxporteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het exportvolume daalde met 54 procent, maakt het ministerie van Handel maandag bekend.

Na 1 juli in sommige gevallen toch hogere bpm op nieuwe auto’s

Door AutoWeek.nl

Vanaf 1 juli mag alleen de zogeheten Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) worden gebruikt om de hoogte van het bpm-bedrag voor nieuwe auto's te berekenen. Dit resulteert ondanks eerdere beloftes over het budgetneutraal invoeren ervan in sommige gevallen toch in hogere bpm, zo blijkt vrijdag uit een Kamerbrief.

Europese Commissie verlengt geldigheid van verlopen rijbewijzen

Door AutoWeek.nl

De geldigheid van rijbewijzen die tijdens de coronacrisis zijn verlopen, wordt met zeven maanden verlengd. Dat heeft de Europese Commissie besloten, laat minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen weten.

❌