[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNU Auto

600 pk voor nieuwe Audi RS6 Avant

Door AutoWeek.nl

Audi viert het 25-jarig bestaan van zijn sportieve stationwagens in RS-uitvoering met de nieuwe RS6 Avant. De auto krijgt weliswaar 600 pk, maar Audi belooft dat het model tevens efficiënter is dan zijn voorganger.

Google-zusterbedrijf Waymo gaat zelfrijdende auto's testen in Florida

Door NU.nl

Waymo, het zusterbedrijf van Google dat zich bezighoudt met technologie voor zelfrijdende auto's, gaat zijn voertuigen testen op de openbare weg in de Amerikaanse staat Florida.

Het succes van budgetmerk Dacia verklaard

Door NU.nl

De modellen van Dacia hebben nauwelijks moderne rijhulp- en veiligheidssysteem aan boord, zijn niet hybride of elektrisch en ook een automaat is beperkt beschikbaar. Kortom, alles wat een moderne auto anno 2019 volgens de marketingmachines moet hebben, ontbreekt. Toch is het Roemeense merk een doorslaand succes. Waar ligt dat aan?

Zo vond Rolls-Royce de weg naar boven

Door AutoWeek.nl

Tijdens een bezoek aan de Rolls-Royce-fabriek zijn de Britten verbluffend openhartig: zonder de Duitse overname zouden de modellen van Rolls-Royce gebrekkige producten zijn geworden. Onder de vleugels van BMW is hun merk echter opgebloeid tot de lifestylekeuze van veertigers, zien ze elektrisch rijden helemaal zitten en draait de fabriek dankzij een SUV op volle toeren.

Werken rijhulpsystemen na schadeherstel nog net zo goed?

Door AutoWeek.nl

Of we willen of niet, we krijgen er mettertijd allemaal mee te maken: Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Rijhulpsystemen zijn uit moderne auto's al niet meer weg te denken, en alle voertuigen die vanaf 2022 nieuw worden ontwikkeld, moeten in de EU voorzien zijn van de basissystemen. Maar wat als je auto beschadigd is? Werken alle sensoren na herstel net zo goed?

Nieuwe kentekencombinatie bestaat uit letter, drie cijfers en twee letters

Door NU.nl

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft maandag de nieuwe kentekencombinatie gepresenteerd en de eerste nummerplaat uitgegeven. De eerstvolgende 2,7 miljoen nieuwe kentekens bestaan voortaan uit één letter, gevolgd door drie cijfers en opnieuw twee letters. Daarna is volgens de RDW weer een nieuwe combinatie nodig.

Bugatti presenteert eerbetoon aan EB110

Door AutoWeek.nl

Bugatti heeft op Pebble Beach Concours d'Elegance in de Amerikaanse staat Californië de Centodieci onthuld. Het model is een eerbetoon aan de EB110, een sportwagen van het merk uit de jaren negentig.

Man krijgt 12.000 dollar boete door kenteken met programmeursgrap

Door NU.nl

De Amerikaanse beveiligingsconsultant Joseph Tartaro heeft 12.049 dollar (bijna 11.000 euro) aan onterecht toegewezen verkeersboetes gekregen, meldt Wired woensdag. De boetes werden zijn kant opgestuurd, omdat zijn kenteken een programmeursgrap bevat, vertelde Tartaro tijdens een presentatie op hackersconferentie Defcon.

Volkswagen introduceert met open versie van T-Roc een unieke cabriolet

Door AutoWeek.nl

Volkswagen heeft de cabrioversie van de T-Roc gepresenteerd. De open cross-over is uniek in zijn soort en komt in het voorjaar van 2020 op de markt.

Miljoenenbedragen verwacht voor auto's op aanstaande veilingen

Door NU.nl

Op vrijdag 16 augustus beginnen de grote veilinghuizen met enkele van hun belangrijkste autoveilingen van het jaar. Bonhams organiseert in Californië de Quail Lodge-veiling, terwijl RM Sotheby's even verderop de Monterey-veiling houdt. Pebble Beach is ten slotte het decor voor het evenement van Gooding & Company. Een unieke Porsche en een bijzondere McLaren F1 worden de klapstukken.

โŒ