[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 25 Mei 2020NU Auto

Luiden strengere uitstooteisen de terugkeer van de dikke motor in?

Door NU.nl

Tegenwoordig zijn steeds meer auto's, of het nu een model als de Volkswagen Golf is of een SUV, uitgerust met een kleine turbomotor. Vaak hebben deze blokken dezelfde motorinhoud als een pak melk. Ook sportwagens ontkomen niet aan deze trend. Maar strengere Europese uitstootregels betekenen misschien juist een comeback voor de dikke motor.

Zo verging het de eerste Chinese auto's in Europa

Door AutoWeek.nl

Steeds vaker lanceren Chinese autofabrikanten nieuwe modellen die ook naar Europa komen. Dat was eind vorig jaar de MG ZS EV en eerder deze maand de nieuwe modellen van BYD, de Tang en de Han. Deze elektrische auto's moeten slagen waar hun brandstofvoorgangers faalden. Hoe dat ook alweer zat?

Klanten Rolls-Royce kunnen miniatuur van eigen auto bestellen

Door NU.nl

Auto's van Rolls-Royce worden vrijwel altijd volledig naar wens van de klant gebouwd. Aangezien een model als de Culinan vervolgens veelal in de garage staat, ziet de eigenaar er uiteindelijk niet veel van. Daarom biedt Rolls-Royce zijn klanten nu de mogelijkheid om een schaalmodel van hun auto te bestellen voor in de woonkamer of op kantoor.

Video | Eerste dubbeltest: BMW 2 Serie Gran CoupΓ© tegen de Mercedes CLA

Door AutoWeek.nl

Mercedes-Benz kwam in 2004 met de vlot gelijnde CLS sedan en noemde de carrosserievorm vierdeurscoupé. In 2013 herhaalde het merk dat kunstje een segment lager met de CLA. Nu, ruim zeven jaar later, komt BMW met een antwoord in de vorm van de 2 Serie Gran Coupé. Heeft de huidige CLA last van de wet van de remmende voorsprong? AutoWeek zocht het uit.

Duitse luxemerken profiteren van aantrekkende Chinese automarkt

Door NU.nl

De autoverkoop in China klimt uit het dal en daar profiteren met name de Duitse luxemerken van, zo blijkt uit gegevens van de Chinese brancheorganisatie CADA. In het land zijn in april meer luxeauto's als de Audi A6 verkocht dan normale personenwagens in de EU.

Duits hof maakt weg vrij voor compensatie Volkswagen-klanten

Door NU.nl / Reuters

Volkswagen moet een schadevergoeding betalen aan een consument die het merk heeft aangeklaagd vanwege het dieselschandaal. Dat oordeelt de hoogste rechtbank in Duitsland maandag. De uitspraak zet de deur open voor vergoedingen voor andere gedupeerde consumenten.

Topman van befaamd automerk Aston Martin moet het veld ruimen

Door Reuters

Topman Andy Palmer van Aston Martin treedt terug en wordt vervangen door Tobias Moers, meldt een bron zondagavond. Moers is nu nog de topman van Mercedes-AMG.

Autoverhuurder Hertz vraagt faillissement aan in Noord-Amerika

Door NU.nl

Hertz, een van de grootste autoverhuurders ter wereld, heeft zaterdag faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten en Canada, schrijft het bedrijf in een persbericht. De autoverhuurder kampte al lange tijd met hoge schulden en de coronacrisis heeft vervolgens het laatste zetje gegeven.

OuderNU Auto

Hogere bijtelling door vertraagde levering elektrische Ford Mustang Mach-E

Door AutoWeek.nl

De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E komt niet voor het einde van het jaar op de markt, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Dat bevestigt Ford Nederland vrijdag. Zakelijke rijders krijgen daardoor met hogere maandelijkse bijtelling te maken.

Video | Eerste rijtest: Jaguar F-Type P300

Door NU.nl

De Jaguar F-Type is na zijn facelift van eerder dit jaar alleen nog leverbaar met een V8-motor of een viercilinderbenzinekrachtbron - de gulden middenweg, een V6, is er niet meer. Doe je jezelf tekort met het instapmodel, of is 300 pk meer dan voldoende? AutoWeek zoekt het uit.

'Twintigduizend banen bij Nissan weg door herstructurering'

Door NU.nl

Bij Nissan staan mogelijk twintigduizend banen op de tocht door herstructureringsplannen, zo vertellen bronnen vrijdag aan Japanse media. Het merk schrapt naar verluidt tot wel 15 procent van het wereldwijde personeelsbestand.

Renault moet elektrische auto's maken in ruil voor staatssteun

Door NU.nl/Reuters

Renault kan waarschijnlijk 5 miljard euro aan staatssteun in de vorm van een lening tegemoetzien, maar dan moet de Franse automaker wel voor een aantal voorwaarden tekenen. Zo moeten toezeggingen op het gebied van de productie van elektrische auto's en relaties met toeleveranciers worden gedaan en moeten hi-techactiviteiten in Frankrijk worden geconcentreerd.

Topmensen Volkswagen sluiten deal met Duitse rechter in sjoemeldieselzaak

Door NU.nl/Reuters

Twee topbestuurders van automaker Volkswagen hebben woensdag een deal gesloten in een Duitse rechtszaak over de sjoemeldieselaffaire, waarmee de twee een vervolging voorkomen. Topman Herbert Diess en president-commissaris Hans Dieter Pötsch betalen allebei 4,5 miljoen euro.

720 pk en minimaal 900.000 euro voor speciale Nissan

Door AutoWeek.nl

Nissan en het Italiaanse Italdesign hebben iets te vieren. Zowel de Nissan GT-R als de ontwerpstudio bestaat vijftig jaar en daar wordt met de Nissan GT-R50 by Italdesign bij stilgestaan. Het model werd in 2018 gepresenteerd en is nu klaar voor de openbare weg.

Euro NCAP scherpt botsproeven voor auto's verder aan

Door AutoWeek.nl

Euro NCAP, de Europese instantie die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van crashtests, heeft zijn proeven woensdag verder aangescherpt. De ingrijpendste verandering is de nieuwe methode om de impact van een frontale aanrijding te simuleren.

Alle nieuwe Volvo's begrensd op 180 kilometer per uur

Door NU.nl

Volvo verkoopt niet langer auto's die harder dan 180 kilometer per uur kunnen, zo maakt het merk woensdag bekend. De maatregel werd vorig jaar aangekondigd en inmiddels zijn alle nieuw geleverde modellen begrensd.

Verkeersdrukte neemt in weekend sterker toe dan doordeweeks

Door NU.nl

Rijkswaterstaat ziet dat de drukte op de weg met name in de weekenden toeneemt. Ten opzichte van het dieptepunt in week 13 is de zogeheten verkeersintensiteit in het weekend verdubbeld tot 60 procent van het 'normale' niveau, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat dinsdag tegen NU.nl.

Frankrijk, ItaliΓ« en Spanje trekken Europese autoverkoop omlaag

Door NU.nl

In april zijn in Europa 270.682 nieuwe personenwagens geregistreerd. Dat komt neer op een daling van 76,3 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, meldt brancheorganisatie ACEA dinsdag. Vooral de verkopen in Frankrijk, Italië en Spanje hadden zwaar te lijden onder de coronacrisis.

Ondanks fors aanbod nog geen doorbraak elektrische bedrijfswagens

Door NU.nl

Vorige week presenteerde Citroën met de e-Jumpy een elektrische bedrijfswagen en vandaag volgt Toyota met de Proace Electric. Het zijn de meest recente toevoegingen aan een steeds verder uitdijend aanbod aan emissievrije bestelbussen. Dat betekent goed nieuws voor de Nederlandse binnensteden, waar bestelwagens verantwoordelijk zijn voor ongeveer de helft van alle CO2-uitstoot.

Langere files als dadelijk iedereen de auto pakt?

Door NU.nl

Verkeersdrukte en files behoren alweer even tot het verleden. Echter, als binnenkort de coronamaatregelen verder versoepeld worden, zullen minder mensen met het openbaar vervoer reizen. Wordt het daardoor nog drukker op de weg dan voor de coronacrisis? Experts verwachten dat het zo'n vaart niet zal lopen.

❌