[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 21 Juli 2019NU Auto

Volvo roept 37.000 auto's in Nederland terug, motoronderdeel kan vlam vatten

Door NU.nl

De Zweedse autofabrikant Volvo roept in Nederland 37.000 auto's terug omdat een onderdeel bij de motor kan smelten of in het ergste geval vlam kan vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto's teruggeroepen.

OuderNU Auto

Nieuwe Chevrolet Corvette aangedreven door 495 pk sterke V8-motor

Door AutoWeek.nl

In de Verenigde Staten is de nieuwe Chevrolet Corvette gepresenteerd. Het model zorgt voor een stijlbreuk met het verleden, omdat de motor niet langer voorin ligt, maar tussen de inzittenden en de achteras is gemonteerd.

Nederlander voltooit wereldreis van 100.000 kilometer in elektrische auto

Door ANP

In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland is vrijdag een einde gekomen aan de wereldreis van de Nederlander Wiebe Wakker. Met een elektrische auto reed hij de halve wereld rond. De wagen, een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009, heeft in 1.222 dagen iets meer dan 100.000 kilometer afgelegd.

Eerste rijtest: BMW M135i, ook leuk met voorwielaandrijving?

Door NU.nl/Marko Mikic
AutoWeek test de nieuwe 1-Serie. Is het ondanks aanpassingen nog een echte BMW?

Tesla verlaagt startprijs Model 3 en schrapt modellen

Door NU.nl

Autofabrikant Tesla heeft de startprijs voor de Model 3 verlaagd en enkele modellen uit het aanbod geschrapt in een poging om de keuze voor klanten te simplificeren.

Opvolger Corvette in aantocht: nieuw icoon in de maak?

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Later deze week wordt de nieuwe Corvette gepresenteerd. Het model geldt al sinds zijn lancering in 1953 als de Amerikaanse sportwagen pur sang. Inmiddels zijn we toe aan de achtste generatie, die een stijlbreuk met het verleden vormt.

Om deze reden is laat invoegen op de snelweg niet asociaal

Door NU.nl

De bereidheid om voorrang te verlenen aan ritsers in het verkeer is de afgelopen tien jaar volgens SIRE (Stichting Ideële Reclame) met 26 procent afgenomen. Op radio en televisie vraagt SIRE daar aandacht voor met de #DOESLIEF-campagne. Voor de doorstroming is het van belang dat bestuurders vlot kunnen invoegen, maar gebeurt dat wel op de juiste manier?

Gaat de plug-inhybride een comeback maken in Nederland?

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Ondanks dat de plug-inhybrideauto in Nederland niet zo populair meer is als een aantal jaar geleden, verschijnen de komende maanden desondanks talloze nieuwe geëlektrificeerde modellen. Is de plug-inhybride (PHEV) aan een tweede leven begonnen?

Eerste dubbeltest: Porsche 911 tegen de McLaren 570 S

Door NU.nl

AutoWeek test de Porsche 911, "een auto zo goed dat er niets tegenop kan". Lukt het een McLaren 570 S wel?

Volkswagen en Ford breiden samenwerking uit

Door AutoWeek.nl

Volkswagen en Ford gaan hun samenwerking uitdiepen. De twee autoconcerns zullen zich concentreren op autonoom rijden en elektrische auto's, zo laten ze vrijdag weten.

'Volkswagen gaat fabriek bouwen in Turkije'

Door NU.nl

Volkswagen gaat een nieuw productiecentrum in Turkije bouwen, zo schrijven Duitse en Turkse media op vrijdag. Met de plannen is mogelijk een investering van ongeveer 2 miljard euro gemoeid.

Verkoop tweedehands elektrische auto's in de lift

Door NU.nl

De verkoop van elektrische occasions is in het eerste half jaar verdubbeld tot meer dan 4.500 exemplaren. Ook de verkoop tussen particulieren onderling valt hoger uit.

'Dieselauto even groen als elektrische auto bij uitstoottest'

Door NU.nl

Een dieselauto heeft voor het eerst de maximale score gehaald in een Europese uitstoottest, mede opgezet door de Consumentenbond. De Mercedes-Benz C220d werd daardoor als net zo 'groen' gekwalificeerd als volledig elektrische auto’s.

Fiat Chrysler zet eerste stap voor nieuwe elektrische Fiat 500

Door NU.nl

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft de eerste productierobot voor de bouw van de volledig elektrische Fiat 500 in de fabriek in Mirafiori geïnstalleerd. De productie moet in het tweede kwartaal van volgend jaar beginnen.

Aston Martin-nummerplaat voor Red Bull van Max Verstappen

Door NU.nl

De Red Bull Formule 1-auto van Max Verstappen zal tijdens het aanstaande Grand Prix-weekend voorzien zijn van een nummerplaat. Het betreft dezelfde cijfer-lettercombinatie als die van de James Bond-filmauto uit Goldfinger.

Voormalig Tesla-medewerker uploadde Autopilot-broncode naar cloud

Door NU.nl

Een voormalig medewerker van autofabrikant Tesla geeft toe dat hij de broncode van de Autopilot-functie naar zijn iCloud-account heeft geüpload. De man wordt verdacht van het stelen van bedrijfsgeheimen.

Allerlaatste model Volkswagen Kever geproduceerd in Mexico

Door ANP

De productie van de Volkswagen Kever is gestopt, waardoor voorlopig een einde is gekomen aan zeven decennia autogeschiedenis. In het Mexicaanse Puebla rolde woensdag de allerlaatste Kever, de Beetle, van de band.

SUV zorgt voor flinke verkoopstijging Rolls-Royce

Door AutoWeek.nl

Rolls-Royce heeft in de eerste helft van dit jaar flink meer nieuwe auto's verkocht. Dankzij de toevoeging van een SUV aan het aanbod nam het aantal leveringen met 42,3 procent toe tot 2.534 exemplaren.

Studenten TU Delft testen waterstofraceauto op circuit Zandvoort

Door NU.nl

Studenten van TU Delft testten dinsdag in Zandvoort hun zelfgebouwde waterstofraceauto. Het team zal dit weekend met de Forze VIII meedoen aan de Dutch Supercar Challenge.

BMW haalt deel van productie weg uit Verenigd Koninkrijk om Brexit-zorgen

Door NU.nl/Reuters

BMW haalt een deel van de automotorproductie weg uit het Verenigd Koninkrijk (VK) uit zorgen om de groeiende Brexit-onzekerheid. Dat schrijft Financial Times dinsdag.

โŒ