[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019NU Auto

Volvo komt na snelheidsbegrenzer met sensoren tegen rijden onder invloed

Door AutoWeek.nl

Volvo wil vanaf het volgende decennium zijn auto's gaan uitrusten met camera's en sensoren die kunnen constateren of de bestuurder afgeleid is of zelfs onder invloed rijdt. Indien nodig kan het voertuig zelf tot stilstand komen.

CoupΓ©versie van Porsche Cayenne SUV gepresenteerd

Door AutoWeek.nl

Porsche komt in navolging van de concurrentie nu ook met een coupé-uitvoering van zijn grote SUV. De Cayenne Coupé moet dan ook de strijd aangaan met auto's als de Audi Q8, BMW X6 en Mercedes-Benz GLE Coupé.

OuderNU Auto

Nieuwe auto's worden door klimaatmaatregelen mogelijk fors duurder

Door NU.nl

De CO2-uitstoot moet omlaag en daarom wil het kabinet door middel van subsidies elektrisch rijden verder stimuleren. De kosten die eraan verbonden zijn, moeten ergens terugverdiend worden. Het lijkt erop dat een verhoging van de aanschafbelasting op nieuwe personenwagens (bpm) overwogen wordt. Wat betekent dat voor de automobilist?

Hoe kunnen de laadpalen voor elektrische auto's optimaal benut worden?

Door AutoWeek.nl

De snelle toename van het aantal elektrische voertuigen op de weg stelt hoge eisen aan het aanbod van openbare laadpunten. Kan het huidige aantal de vraag aan? En wat moet er gebeuren om de beoogde elektrificatie van het Nederlandse verkeer voldoende te blijven faciliteren?

Nieuw concept, oude naam: Toyota Corolla terug in Nederland

Door AutoWeek.nl

Later deze week staat de nieuwe Toyota Corolla bij de Nederlandse dealers. Daarmee keert een bekende naam na twaalf jaar terug in het aanbod van Toyota. AutoWeek sprak de ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor de Corolla over het nieuwe model en wat er ondanks de oude naam allemaal veranderd is.

Eerste rijtest: Volkswagen T-Cross, een nieuwe compacte SUV

Door NU.nl
AutoWeek test de T-Cross, een auto die de Renault Captur van de troon moet stoten.

BMW en Mercedes verlagen prijzen in China na btw-verlaging

Door NU.nl/Reuters

De Duitse automakers BMW en Mercedes gaan per 1 april hun prijzen in China verlagen, maken beide bedrijven op sociale media bekend. De bedrijven deden dit nadat de Chinese overheid eerder had aangekondigd de btw te verlagen om de economische groei aan te jagen.

Hoe topman Schot een cultuuromslag bij Audi teweegbracht

Door NU.nl/Nick Augusteijn

De Nederlander Bram Schot leidde afgelopen donderdag voor het eerst de jaarlijkse persconferentie bij Audi. Tijdens het evenement werd teruggeblikt op 2018, het jaar waarin Schot het roer overnam, maar tevens een jaar vol moeilijkheden bij het merk. Hoe heeft de geboren Rotterdammer het ervaren en welke richting wil hij op?

Ford wil vijfduizend banen schrappen in Duitsland

Door NU.nl/Reuters

Ford is van plan vijfduizend banen te schrappen in Duitsland. Ook in het Verenigd Koninkrijk zullen er banen verloren gaan, maar het is nog niet duidelijk hoeveel dat er precies zullen zijn.

Eerste dubbeltest: Audi e-tron tegen de Tesla Model S

Door NU.nl
AutoWeek test de Audi e-tron en Tesla Model S. Heeft Tesla er een concurrent bij?

Tesla presenteert met Model Y zijn vierde elektrische model

Door AutoWeek.nl

Tesla heeft zijn aanbod met de onthulling van de Model Y uitgebreid van drie naar vier modellen. De Model Y wordt tussen de Model 3 en de al wat oudere Model S in de markt gezet. De auto deelt zijn platform en techniek met de Model 3.

Fiat Chrysler roept ruim 850.000 auto's terug in VS wegens te hoge uitstoot

Door NU.nl/Reuters

Autobedrijf Fiat Chrysler gaat in de Verenigde Staten 862.520 voertuigen terugroepen, omdat die niet aan de emissiestandaarden voldoen, maakt het Amerikaanse federale milieuagentschap EPA woensdag bekend.

RAI Vereniging: 'Onvoldoende elektrische auto's beschikbaar in Nederland'

Door AutoWeek.nl

De komende vijf jaar zijn in Nederland te weinig volledig elektrische auto's in de verschillende prijsklassen beschikbaar om de gezamenlijke CO2-doelen te bereiken, zo stelt brancheorganisatie RAI Vereniging als reactie op berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Tot zevenduizend arbeidsplaatsen weg bij Volkswagen

Door NU.nl

Bij de Volkswagen Group verdwijnen de komende vier jaar tussen de vijfduizend en zevenduizend banen als gevolg van automatisering. Door werknemers die met pensioen gaan niet te vervangen, hoopt het bedrijf gedwongen ontslagen te voorkomen.

Bugatti komt met elektrische auto van 30.000 euro

Door AutoWeek.nl

Bugatti, het Franse sportwagenmerk dat bekend is van de miljoenen kostende Veyron en Chiron, gaat een elektrische auto met een basisprijs van 30.000 euro bouwen.

Volkswagen Group presenteert nieuwkomers voor 2019

Door AutoWeek.nl

De Volkswagen Group heeft laten weten welke modellen de verschillende merken dit jaar zullen lanceren. De grote afwezige in het overzicht is de nieuwe Volkswagen Golf.

Alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi krijgt nieuwe structuur

Door NU.nl

De alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi krijgt een nieuwe vorm. Zo zal de structuur die bedacht werd door de voormalige topman van de alliantie, Carlos Ghosn, worden vervangen, melden de partijen dinsdag.

Tesla-baas Musk heeft na gewraakte tweet 'zelfcensuur toegepast'

Door Reuters/NU.nl

De recente tweet over productiedoelstellingen van Elon Musk moet niet worden gezien als een overtreding van een eerdere schikking, stelt de Tesla-topman in het schriftelijke verweer dat hij maandag moest inleveren bij een rechtbank in New York.

Nieuwe Tesla in aantocht: Succes gegarandeerd of vragen om problemen?

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Later deze week presenteert Tesla de Model Y, zijn vierde model. Het is na de aankondiging van de langverwachte goedkopere Model 3-versies opnieuw een goednieuwsbericht van de geplaagde fabrikant van elektrische auto’s. Behoren de problemen bij het merk nu definitief tot het verleden?

Rij-impressie: De elektrische Volkswagen I.D.

Door AutoWeek.nl

Eind dit jaar wordt de eerste volledig elektrische Volkswagen I.D. gelanceerd, een model dat volgens het merk elektrisch rijden toegankelijk kan maken voor een breed publiek. AutoWeek mocht de testrijders in Zuid-Afrika vergezellen voor een voorproefje van de auto.

❌