[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018NU Auto

VDL Nedcar waarschuwt dat staking relatie met BMW op het spel zet

Door ANP/AutoWeek/Frank Jacobs

Medewerkers van autofabriek VDL Nedcar zetten volgens directeur Paul van Vuuren de relatie met BMW op het spel als ze opnieuw gaan staken.

Lotus presenteert ter ere van productiemijlpaal Jim Clark-versie Evora

Door NU.nl/Autoweek

Bij het Britse Lotus is de 100.000e straatauto van de band gelopen. Ter ere daarvan heeft het merk een speciale versie van de Evora gepresenteerd.

Volkswagen verkoopt 5,5 miljoen voertuigen en breekt eigen record

Door ANP

Volkswagen Group heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen voertuigen

Brussel teleurgesteld over VW in zaak sjoemelsoftware

Door ANP

De Europese Commissie is teleurgesteld dat Volkswagen geen heldere garanties kan geven in het geval van problemen met dieselauto's die zijn teruggehaald en gerepareerd. Het Duitse autobedrijf gaf in september 2015 toe met behulp van software vals te hebben gespeeld bij emissietesten.

Totaalbedrag autoleningen stijgt in 2017 met 15 procent

Door NU.nl/Autoweek

Voor de aanschaf van een auto is vorig jaar in Nederland 1,5 miljard euro geleend. Dat komt neer op een stijging van 15 procent ten opzichte van 2016.

'Volledig zelfrijdende auto pas in 2065 in meerderheid op de weg'

Door ANP/NU.nl

Een volledig zelfrijdende auto kan nog tientallen jaren op zich laten wachten. Mogelijk rijden er pas rond 2065 meer zelfrijdende auto's dan gewone voertuigen op de Nederlandse weg.

Europese autoverkopen hoger in juni

Door ANP

De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in juni met 5,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een maand eerder namen de autoverkopen nog nauwelijks toe, meldt brancheorganisatie ACEA dinsdag.

Gisteren โ€” 16 Juli 2018NU Auto

Staking bij Fiat vanwege onvrede over aantrekken Cristiano Ronaldo flopt

Door NU.nl

Slechts vijf Fiat-werknemers zijn komen opdagen bij de staking als protest tegen het aantrekken van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo door het door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gesponsorde Juventus.

Hogere verkoop Groupe Renault in eerste zes maanden 2018

Door NU.nl/Autoweek

Groupe Renault heeft het afgelopen jaar bijna 10 procent meer voertuigen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Renault tekent sponsorovereenkomst met Paris Saint-Germain

Door NU.nl

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) heeft zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van sponsoring door autofabrikant Renault.

OuderNU Auto

Opel moet uitleg geven over werking drie nieuwe typen dieselmotoren

Door ANP

Opel moet zich verantwoorden voor de werking van drie nieuwe typen dieselmotoren. Dat heeft het Duitse ministerie van Verkeer bevestigd na berichtgeving van de Duitse krant Bild

Hacker George Hotz noemt zelfrijdende auto's 'oplichterij'

Door NU.nl

iPhone- en PS3-hacker George Hotz werkt al een aantal jaar aan een eigen systeem voor zelfrijdende auto's. Nu noemt hij de voertuigen 'oplichterij'.

Hier moet je op letten als je met de auto op vakantie gaat

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Met de zomervakantie in het vooruitzicht voor grote delen van het land gaan de komende twee weken veel Nederlanders de weg op voor hun vakantie. Waar moet je rekening mee houden voordat je met de auto op pad gaat?

'Honda stopt met diesel in Europa'

Door NU.nl/Autoweek

Honda stopt op termijn met de levering van dieselmotoren in Europa. De huidige Honda Civic is het laatste model met een dergelijke krachtbron, heeft een vertegenwoordiger van het merk laten weten.

McLaren wil dat aanbod in 2025 vrijwel volledig uit hybrides bestaat

Door NU.nl/Autoweek

McLaren heeft zijn plannen voor de komende jaren gepresenteerd. Volgens de Track25-strategie moet in 2025 vrijwel het volledige modellenaanbod uit hybridesportwagens bestaan.

Bentley presenteert gelimiteerde versie van Mulsanne

Door NU.nl/Autoweek

Bentley heeft een speciale versie van de Mulsanne gelanceerd: de W.O. Edition by Mulliner. De levering van de speciale Mulsanne begint in 2019, het jaar waarin Bentley zijn eeuwfeest viert.

Belastingvoordeel Tesla omlaag na verkoopmijlpaal in VS

Door ANP

Tesla heeft in de Verenigde Staten zijn 200.000e elektrische auto verkocht. Daarmee passeert de autobouwer een belangrijke grens, waardoor een belastingvoordeel voor Amerikaanse autokopers gaat vervallen.

Dubbeltest: BMW M5 en Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Door NU.nl
AutoWeek zet de M5 tegenover een plug-inhybride Porsche.

Rolls-Royce verkoopt meer auto's in eerste zes maanden 2018

Door NU.nl

Rolls-Royce heeft gedurende de eerste zes maanden van dit jaar wereldwijd 13 procent meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Maserati presenteert Levante GTS

Door NU.nl/Autoweek

Maserati heeft het Goodwood Festival of Speed, dat op donderdag van start gaat, aangegrepen voor de lancering van de Levante GTS.

โŒ