[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Mei 2019NU Auto

Nieuwe Volkswagen Golf VIII krijgt mild-hybridtechniek

Door NU.nl/AutoWeek

De nieuwe Volkswagen Golf die later in 2019 op de markt verschijnt, wordt uitgerust met zogeheten mild-hybridtechniek.

Zo kun je (relatief) goedkoop autoracen

Door NU.nl

Sinds de aankondiging van de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort is de interesse in de racerij in Nederland naar het kookpunt gestegen. De Formule 1 mag dan wel de ultieme raceklasse zijn, het is tevens voor het gros van de mensen onbereikbaar. Toch hoeft autoracen niet extreem duur te zijn.

Oudste overgebleven Type 64 wordt mogelijk duurste Porsche ooit

Door NU.nl

Een Porsche Type 64 uit 1939 gaat in augustus bij veilinghuis RM Auctions onder de hamer. Het is de enige overgebleven auto van in totaal drie geproduceerde exemplaren en is bovendien veelvuldig gebruikt door Porsche-oprichter Ferdinand Porsche en zijn zoon Ferry.

Moeten alle sportwagens straks geΓ«lektrificeerd worden?

Door NU.nl

Ferrari presenteert voor het einde van deze maand een nieuwe hybride supercar. Ook Lamborghini heeft te kennen gegeven dat de nieuwe Aventador naast een V12-motor, ook een elektromotor krijgt. De geplande AM-RB 003 van Aston Martin wordt eveneens een hybrideauto. Is elektrificatie noodzakelijk voor het voortbestaan van de sportwagen?

Ford ontslaat 10 procent van het kantoorpersoneel

Door NU.nl

Ford ontslaat zevenduizend betaalde krachten, wat neerkomt op 10 procent van het kantoorpersoneelsbestand. Dat liet CEO Jim Hackett maandag via een mail weten aan het personeel, schrijft The Wall Street Journal. Het zou de automaker jaarlijks 600 miljoen dollar (ruim 537 miljoen euro) aan kosten schelen.

OuderNU Auto

Digitale zijspiegels in trek bij Audi

Door AutoWeek.nl

Audi levert de volledig elektrische e-tron met camera's in plaats van zijspiegels. Ongeveer de helft van het aantal klanten kiest voor deze optie.

Eerste rijtest: Toyota Supra, de nieuwe Japanse 'pretmachine'

Door NU.nl

Liefhebbers moesten zeventien jaar geduld hebben, maar nu is hij er dan eindelijk: de nieuwe Toyota Supra. AutoWeek test de wagen op de Spaanse binnenwegen.

Europese markt voor kleine SUV's richting twee miljoen exemplaren

Door NU.nl

Mogelijk gaan dit jaar twee miljoen kleine SUV's en cross-overs op kenteken in Europa, heeft LMC Automotive berekend. Vorig jaar steeg de verkoop van deze wagens met 37 procent naar 1,83 miljoen exemplaren. Alleen de markt voor elektrische auto's groeide sneller.

Onthulling nieuwe BMW 1-Serie is aanstaande

Door AutoWeek.nl

BMW heeft de eerste foto van de nieuwe 1-Serie vrijgegeven. De afbeelding toont nog niet de hele auto, maar geeft al wel een goede indruk van het front van het nieuwe model.

Rolls-Royce champagnekoffer voor de prijs van een zakenauto

Door NU.nl

Het dure Britse automerk Rolls-Royce heeft een champagnekoffer gelanceerd voor het bedrag van een goed uitgeruste Volkswagen Passat.

Eerste dubbeltest: DS 3 Crossback tegen de Mini Countryman

Door NU.nl

Toen Citroën in 2009 de DS3 introduceerde, was de Mini de gedoodverfde concurrent. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is DS een opzichzelfstaand merk dat met de hoogpotige DS 3 Crossback de pijlen opnieuw op Mini richt.

Renault maakt prijzen van nieuwe Clio bekend

Door AutoWeek.nl

De nieuwe Renault Clio, de afgelopen jaren een van de bestverkochte modellen van Nederland en de rest van Europa, heeft een prijs. De auto gaat hier minimaal 17.290 euro kosten.

'Tesla verkoopt meer losse zonnecellen dan het bedrijf op daken monteert'

Door NU.nl/Reuters

De meeste zonnecellen die Tesla maakt en inkoopt, worden in het buitenland verkocht en dus niet gebruikt voor speciale zonnedaken zoals oorspronkelijk de bedoeling was, meldt persbureau Reuters woensdag aan de hand van interne documenten van Elon Musks bedrijf.

McLaren introduceert bruikbare sportwagen met nieuwe GT

Door AutoWeek.nl

McLaren heeft de GT onthuld, een nieuw model met een grote praktische inzetbaarheid, aldus de fabrikant. Zo belooft McLaren dat de GT in totaal 570 liter aan bagageruimte krijgt.

Volkswagen geeft schets van interieur nieuwe Golf vrij

Door AutoWeek.nl

Volkswagen heeft schetsen van de nieuwe Golf vrijgegeven. Het gaat onder meer om schetsen van het interieur. Het nieuwe dashboard is nagenoeg volledig digitaal, wat volgens Volkswagen-ingenieurs tot de nodige hoofdbrekens heeft geleid.

Zeldzame Ferrari 288 GTO in DΓΌsseldorf gestolen tijdens testrit

Door NU.nl

Een zeldzame Ferrari 288 GTO uit 1985 is maandag in de Duitse stad Düsseldorf ontvreemd tijdens een testrit. De auto met een waarde van 2 miljoen euro is dinsdagavond weer teruggevonden, de dader is nog steeds spoorloos.

Ander uiterlijk voor Audi A4 na facelift

Door AutoWeek.nl

Audi heeft de A4 een facelift gegeven. Het model is te herkennen aan een gewijzigde voor- en achterzijde. Het dashboard is voortaan voorzien van een groter infotainmentscherm.

Porsche mikt op eerherstel met 911 Speedster

Door NU.nl

Speedster heeft voor Porsche een bijzondere betekenis. Het model staat, met tussenpauzen, voor de meest puristische, spartaanse open sportwagens van hun tijd. Tenminste, totdat het merk die erfenis met de 997 Speedster bijna verkwanselde. De 991 Speedster moet zorgen voor eerherstel.

Nieuwe snelle versies van Mini Clubman en Countryman gepresenteerd

Door AutoWeek.nl

Mini heeft de John Cooper Works-versies van de Clubman en Countryman onthuld. De modellen krijgen fors meer vermogen en halen een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Porsche breidt aanbod van Cayenne CoupΓ© S uit met 440 pk-versie

Door AutoWeek.nl

Porsche heeft het aanbod van de Cayenne Coupé uitgebreid met de 440 pk sterke S-versie. Het model vult het gat tussen het instapmodel en de 550 pk sterke Turbo-uitvoering op.

❌