[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018NU Auto

Volkswagen wil tot dertig geΓ«lektrificeerde modellen introduceren in China

Door ANP

Volkswagen pakt ook in China uit met elektrisch rijden. De Duitse automaker wil de komende twee jaar tot wel dertig elektrische en plug-inhybride modellen in de Chinese markt zetten. De helft van de betreffende modellen zal in China worden geproduceerd.

Verkoop Aston Martin bijna verdubbeld in derde kwartaal

Door NU.nl

Aston Martin heeft in het derde kwartaal fors meer auto's verkocht. Het luxemerk leverde 1.776 voertuigen af, bijna dubbel zo veel als in dezelfde periode vorig jaar.

'Autobelastingenstelsel meer gebaat bij betalen naar gebruik'

Door ANP

Het huidige autobelastingenstelsel moet op de schop omdat de klimaatdoelstellingen van het kabinet voor 2030 anders niet worden gehaald, stelt RAI Vereniging op basis van een onderzoek in samenwerking met adviesbureau Revnext.

Lagere Europese autoverkopen door nieuwe emissietesten

Door ANP

De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie lag vorige maand fors lager dan een jaar eerder. Volgens de Europese branchevereniging ACEA komt dat door de veranderde regels. In september werden om die reden ook al flink minder wagens aan de man gebracht.

Gisteren β€” 14 November 2018NU Auto

Steeds meer ouderen verlengen rijbewijs

Door ANP/NU.nl

Het aantal ouderen dat deelneemt aan het verkeer blijft toenemen. Het aantal gezondheidsverklaringen stijgt dit jaar tot circa 650.000, dat is zo'n 8 procent meer dan vorig jaar.

Hebben winterbanden met warm weer een langere remweg?

Door NU.nl/Jules Jessurun

Een winterband zorgt in de kou voor meer grip, maar hoe presteert deze band als het mooi weer is? NU.nl deed remtesten met een auto op zomerbanden en een auto op winterbanden.

Porsche 918 Spyder duurste auto die in Nederland te koop staat

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Met een bedrag van 459.531 euro is de Lamborghini Aventador S op papier de duurste nieuwe auto van Nederland. Het is echter niet het kostbaarste exemplaar van het land. Hieronder de top drie van duurste auto's in Nederland waar de prijs van bekend is.

Overzicht van het belangrijkste autonieuws: Nieuwe Range Rover onderweg

Door NU.nl/Autoweek

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in autoland en waar kunnen we naar uitkijken? Hieronder een overzicht van het belangrijkste en opzienbarendste autonieuws, variërend van prijzen van nieuwe modellen tot aan rapport over roest bij nieuwe voertuigen.

Heeft het garagebedrijf nog toekomst als alle auto's elektrisch zijn?

Door NU.nl/Nick Augusteijn

Volledig elektrische auto's hebben minder onderhoud nodig dan een voertuig met een verbrandingsmotor. Dit heeft op termijn grote gevolgen voor garagebedrijven in Nederland en elders in de wereld, aangezien er voor hen minder aan elektrische auto's te verdienen valt. Hoe zit het precies?

Winterbandentest 2018: Chinees rubber presteert slecht

Door NU.nl/Autoweek

Met een Chinese winterband kan het gebeuren dat je in natte omstandigheden een 15 meter langere remweg hebt vergeleken met banden van gerenommeerde merken. Ook zijn er grote verschillen in de verwachte levensduur van het rubber.

Volkswagen bouwt twee fabrieken om voor elektrische auto's

Door NU.nl

De Volkswagen Group gaat zijn fabrieken in Emden en Hannover geschikt maken voor de productie van elektrische auto's. De modellen moeten er in 2022 van de band rollen.

Uitvoer van occasions stijgt met ruim 20 procent

Door ANP

De Nederlandse export van tweedehands personenauto's is in oktober flink gestegen. Alles bij elkaar gingen er ruim 26.000 wagens het land uit, dik 20 procent meer een jaar eerder. 

Aston Martin begint met testwerk voor nieuwe SUV

Door NU.nl/Autoweek

Aston Martin komt net als de concurrentie met een SUV. Het testwerk met het nieuwe model DBX is officieel van start gegaan.

BMW presenteert met M340i voorlopige topversie van modelreeks

Door NU.nl/Autoweek

BMW lanceert later deze maand de M340i xDrive-uitvoering van de nieuwe 3-Serie. De auto is met 374 pk voorlopig de sterkste binnen de modelreeks.

OuderNU Auto

Eerste prijzen nieuwe Mercedes-Benz GLE bekendgemaakt

Door NU.nl/Autoweek

De onlangs gepresenteerde Mercedes-Benz GLE wordt leverbaar vanaf 82.356 euro, zo heeft de Nederlandse importeur laten weten.

Daimler en Volkswagen bereid te betalen voor schoner maken van oude diesels

Door NU.nl/Autoweek

Daimler en Volkswagen hebben in overleg met de Duitse minister van Transport laten weten bereid te zijn tot 3.000 euro per dieselauto te betalen voor aanpassingen.  

Grootste automarkt ter wereld op koers voor krimp

Door NU.nl

De autoverkoop in China is in oktober voor de vierde maand achtereen gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Gemeten over de eerste tien maanden van het jaar ligt de verkoop nu voor het eerst lager dan het niveau in 2017.

Nieuwe BMW M8 wordt lichter en krijgt meer vermogen dan M850i

Door NU.nl/Autoweek

De nieuwe BMW M8 wordt lichter en krijgt meer vermogen dan het voorlopige topmodel, de M850i. Daarnaast krijgt de M8 een aangepast onderstel mee en komt het model er ook als cabrio.

Mercedes-Benz wil taxidienst met zelfrijdende auto's aanbieden

Door NU.nl

Daimler, de autofabrikant van onder meer Mercedes-Benz, wil in de Verenigde Staten als proef een vervoersdienst met zelfrijdende auto's aanbieden.

Kom je met 4x4 of winterbanden beter de skipiste op?

Door NU.nl

De winter staat voor de deur en dat betekent dat de winterbanden uit de kast gehaald kunnen worden. Wat werkt beter op een steile sneeuwhelling: een normale auto met winterbanden of een auto met zomerbanden en vierwielaandrijving? Wij testen het op de steilste sneeuwpiste van SnowWorld Zoetermeer.

❌