[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 April 2018NU Auto

Aston Martin richt nieuwe bedrijfsonderdelen op

Door NU.nl

Het Britse Aston Martin gaat twee nieuwe bedrijfsonderdelen opzetten. Deze gaan zich bezig houden met respectievelijk het erfgoed van het merk en het opzetten van samenwerkingsverbanden.

Williams krijgt onderscheiding voor Formula E-technologie

Door NU.nl

Williams Advanced Engineering heeft een zogenaamde Queen's Award uitgereikt gekregen voor innovatie. De Queen's Award geldt als de meest prestigieuze ondernemersprijs in het Verenigd Koninkrijk.

Nissan Qashqai pakt snelheidsrecord

Door NU.nl/Autoweek

Een opgevoerde Nissan Qashqai heeft tijdens het VMax 200-evenement in het Verenigd Koninkrijk het snelheidsrecord voor SUV’s verbroken.

Noodlijdend GM Korea bereikt akkoord met bonden

Door ANP

General Motors (GM) heeft in Zuid-Korea een voorlopig akkoord bereikt met zijn personeel. Eerder dreigde de automaker uitstel van betaling aan te vragen als vakbonden hervormingsplannen niet zouden steunen.

Aston Martin van Bond-acteur Daniel Craig geveild

Door NU.nl

Veilinghuis Christie's heeft de privéauto van James Bond-acteur Daniel Craig geveild. De exclusieve Aston Martin heeft 468.500 dollar opgebracht.

'Import occasions ten koste van milieubeleid'

Door ANP

Tweedehands auto's uit het buitenland zijn populairder dan ooit en dat is slecht nieuws voor de klimaatambities van de regering. 

PSA investeert pas in Opel na behalen doelstellingen

Door NU.nl

PSA wil pas in Opel investeren als de eigen doelstellingen gehaald zijn. Het Franse bedrijf is sinds vorig jaar het moederbedrijf van Opel. PSA voelde zich genoodzaakt publiekelijk te reageren op het conflict met de werknemers van het Duitse automerk.

'Nissan schrapt honderden banen in grootste Britse autofabriek in Sunderland'

Door ANP

Nissan gaat naar verluidt honderden banen schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen van persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.

'VW mist ernst bij afhandelen dieselkwestie'

Door ANP

De Duitse automaker Volkswagen mist de ernst bij het afhandelen van het dieselschandaal, zo schrijft Bild am Sonntag. 

'Elektrische Audi e-tron komt meer dan 400 kilometer ver'

Door NU.nl/Autoweek

De volledig elektrische Audi e-tron, die later dit jaar op de markt komt, heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer.

OuderNU Auto

Porsche-functionaris opgepakt in onderzoek naar uitstootmanipulatie

Door NU.nl

In een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.

'Met Spyker is het nog nooit zo goed gegaan als nu'

Door NU.nl

Autobouwer Spyker beleeft gouden tijden en dat het bedrijf zo weinig in het nieuws komt, is een bewuste keuze.

Hackers kraken infotainmentsysteem in Volkswagen-modellen

Door NU.nl

Onderzoekshackers van het beveiligingsbedrijf Computest wisten in te breken op de infotainmentsystemen van twee auto's van de Volkswagen Groep.

Vattenfall wil marktleider worden met laadpalen elektrische auto's

Door ANP

Het Zweedse energieconcern Vattenfall gaat zich nog sterker richten op oplaadpunten voor elektrische auto's. Het moederbedrijf van het Nederlandse Nuon heeft de ambitie om een leidende positie op te bouwen in Noordwest-Europa met laadpalen voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Zijn er nog betaalbare cabrio's te koop?

Door NU.nl/AutoWeek

De afgelopen tien jaar is de verkoop van cabriolets in Nederland met 72 procent gedaald. Bovendien zijn er nauwelijks nog betaalbare modellen te koop. Hieronder een overzicht wat er voor een relatief gunstig bedrag te krijgen is voor autorijden bij zomerse temperaturen.

Daimler overweegt samenwerking met Volvo Cars

Door NU.nl

Daimler staat open voor samenwerking met het Chinese Zhejiang Geely en diens dochteronderneming Volvo Cars. De Duitsers zouden een belang in Volvo overwegen. 

Europees Parlement akkoord met strengere regels tegen sjoemeldiesels

Door ANP

Strengere Europese toelatingsregels voor nieuwe auto's moeten gesjoemel met emissiewaarden, zoals met het dieselschandaal, in de toekomst voorkomen.

Omzet en winst RAI Amsterdam stijgen ondanks wegvallen autobeurzen

Door ANP

RAI Amsterdam heeft vorig jaar de schade ondanks het wegvallen van twee belangrijke autobeurzen weten te beperken. De omzet van de exploitant van het Amsterdamse conventiecentrum viel in 2017 hoger uit dan een jaar eerder. Ook de winst steeg.

ANWB pleit voor betere updates ingebouwde navigatie

Door ANP

Het updaten van software en kaarten voor ingebouwde navigatiesystemen voor auto's moet beter, vindt de ANWB.

Jaguar komt met 300 Sport-uitvoeringen van XE en XF

Door NU.nl/Autoweek

Jaguar lanceert een 300 Sport-uitvoering van de XE, XF en XF Sportbrake. De modellen zijn te herkennen aan specifieke lakkleuren en speciale typeaanduidingen. Aan de techniek verandert niks.

โŒ