[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juni 2020Tubantia - Reggestreek

Wat is het geheim van wereldberoemde 'coronadisco' bij Club Index?

Vlak over de grens bij Oldenzaal is iets bijzonders aan de hand. De drive-in-disco van Club Index heeft zich ontpopt tot hét (legale) coronafeestje van Europa. Verslaggever Joost Dijkgraaf dompelde zich een avond lang onder. „Hier waren we zó aan toe.”

 • 6 Juni 2020 om 07:42

En toch gaat het nog mis: lichtbak van bakkerij in Nijverdal vernield

NIJVERDAL - Bij een bakker aan het Kuperserf in Nijverdal is in de nacht van vrijdag op zaterdag een lichtbak vernield. De getroffen winkel is bakkerij Lorkeers.

 • 6 Juni 2020 om 09:23

Eindelijk eind aan bouwgeschil in Enter, wethouder delft onderspit

ENTER - Eindelijk lijkt een eind te komen aan de langslepende bouwkwestie in Enter. Een meerderheid uit de Wierdense raad dient dinsdag een motie in, waardoor wethouder Johan Coes zijn strijd met ondernemer Frans te Berge verliest.

 • 6 Juni 2020 om 09:15

Vier voorstellingen per dag in ZINeMa: β€˜We gaan bijna nooit naar de film, maar De Beentjes moet je hebben gezien’

NIJVERDAL - Jan en Doortje Veldkamp uit Heeten gaan vrijwel nooit naar de film, maar De Beentjes van Sint Hildegard willen ze absoluut zien. Door het coronavirus was de rolprent maanden uit de roulatie. De kans om hem in ZINeMa alsnog te zien, laten zij zich niet ontgaan, al moeten ze dan vrijdagochtend naar de bioscoop.

 • 6 Juni 2020 om 08:30

Jetzt geht’s los: op bezoek bij wereldberoemde autodisco Club Index

Vlak over de grens bij Oldenzaal is iets bijzonders aan de hand. De drive-in-disco van Club Index heeft zich ontpopt tot hét (legale) coronafeestje van Europa. Verslaggever Joost Dijkgraaf dompelde zich een avond lang onder. „Hier waren we zó aan toe.”

 • 6 Juni 2020 om 07:42
Gisteren β€” 5 Juni 2020Tubantia - Reggestreek

Kat-en-muisspel in Nijverdal tussen groepjes jongeren en politie

NIJVERDAL – Geen massale bijeenkomst, maar meer een kat-en-muisspel vrijdagavond in Nijverdal tussen surveillerende agenten en enkele tientallen rondhangende jongeren op het Kuperserf. De politie drukte vermoedelijk al vroeg in de avond een grotere samenkomst de kop in.

 • 5 Juni 2020 om 22:40

Autobedrijf en plantenkwekerij in Rijssen willen onteigening voorkomen

DEN HAAG/RIJSSEN - Autobedrijf Bouwhuis en plantenkwekerij Borkent Plant in Opbroek Noord in Rijssen hopen dat de Raad van State een stokje steekt voor de onteigeningsplannen van de gemeente Rijssen-Holten.

 • 5 Juni 2020 om 21:42

Politie probeert samenkomst jeugd in Nijverdal te verijdelen

NIJVERDAL - Een groep van naar schatting 80 tot 100 jongeren wil deze vrijdagavond ‘demonstreren’ in Nijverdal. De geplande protestactie is gericht tegen de politie. Die probeert juist te voorkomen dat de jeugd inderdaad samen dromt.

 • 5 Juni 2020 om 20:05

Politie probeert demonstratie jeugd in Nijverdal te verijdelen

NIJVERDAL - Een groep van naar schatting 80 tot 100 jongeren wil deze vrijdagavond demonstreren in Nijverdal. De geplande protestactie is gericht tegen de politie. Die instantie probeert juist te voorkomen dat de jeugd inderdaad samen dromt.

 • 5 Juni 2020 om 20:05

Fijnstofspecialist TNO is duidelijk: β€˜In elk huis hoort een fijnstofmeter’

DELFT - ‘Blijf binnen!’, is de boodschap heden ten dage uitgevent wordt. Jammer alleen dat het in huis ook niet altijd zo gezond is, blijkt uit een onderzoek van TNO. Er is echter wat te doen aan een slecht binnenklimaat.

 • 5 Juni 2020 om 19:30

Lucht in huis vaak ongezond, blijkt uit groot onderzoek van TNO

De lucht in woningen is vaak ongezond, zo blijkt uit praktijkonderzoek van TNO, dat in het najaar wordt gepubliceerd. Volgens TNO-onderzoeker Piet Jacobs moet luchtkwaliteit in woningen meer aandacht krijgen. Bijvoorbeeld door het aanpassen van de bouwregels.

 • 5 Juni 2020 om 19:30

Demonstranten in Enschede gemotiveerd genoeg om zich nat te laten regenen

ENSCHEDE – Toen het leek dat ergens in de hemel de douche werd opgedraaid, gaven ze geen krimp. Geen van de deelnemers aan de Black lives matter-demonstratie ging naar huis. Iedereen bleef op het Van Heekplein staan en had een eigen motivatie om te blijven

 • 5 Juni 2020 om 19:03

Blikseminslag veroorzaakt woningbrand in Enter: meerdere huizen hebben stroomuitval

ENTER - Aan de Gaardenweg in Enter is vrijdagmiddag een woningbrand ontstaan door een blikseminslag. De bewoners hebben het huis op tijd weten te verlaten. Bij de brand komt erg veel rook vrij.

 • 5 Juni 2020 om 16:58

Corona was al in januari in Twente

BORNE - Al op 29 januari had een inwoner van Twente klachten die duidden op besmetting met het coronavirus. Dat is ruim een maand voordat de GGD Twente op 4 maart de eerste officiële besmetting met het virus in Twente meldde.

 • 5 Juni 2020 om 17:56

Blikseminslag veroorzaakt woningbrand in Enter

ENTER - Aan de Gaardenweg in Enter is vrijdagmiddag een woningbrand ontstaan door een blikseminslag. De bewoners hebben het huis op tijd weten te verlaten. Bij de brand komt erg veel rook vrij.

 • 5 Juni 2020 om 16:58

Brand achter fietsenwinkel in Wierden: β€˜Gelukkig werden we op tijd wakker van explosies’

WIERDEN - De fietsenwinkel van Rick Hoogenkamp in Wierden staat er nog. „Als we het niet op tijd hadden gehoord, dan weet ik niet wat er was gebeurd.”

 • 5 Juni 2020 om 16:46

Afscheidsgroet voor Hans Erbrink (80) uit Wierden: met zang naar crematorium

WIERDEN - Met een a capella uitvoering van het slotkoraal uit Bach’s Johannes Passion is Hans Erbrink (80) deze vrijdagmiddag uitgeleide gedaan uit de Hervormde Kapel in zijn woonplaats Wierden. Collega-zanger Toon Ottink noemde de amateur-tenor ‘een monument in de Twentse koorcultuur’. Erbrink overleed zaterdag in zijn middagslaap.

 • 5 Juni 2020 om 16:38

Hockeyclub Rijssen Holten zoekt recreanten

HOLTEN - De Hockeyclub Holten Rijssen is op zoek naar mannen van circa 30 jaar en ouder ter versterking van het net opgerichte recreantenteam.

 • 5 Juni 2020 om 16:36

Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal weer geopend

NIJVERDAL - Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug (Grotestraat 281) van Staatsbosbeheer heeft zijn deuren weer geopend voor het publiek, dat op deze plek kennis kan maken met het gelijknamige nationaal park.

 • 5 Juni 2020 om 15:56

WVC Volley bestaat 60 jaar, maar festiviteiten blijven in Wierden achterwege

WIERDEN - Deze week is het 60 jaar geleden dat de Wierdense volleybalclub WVC Volley werd opgericht. Vanwege de coronacrisis zijn er momenteel een festiviteiten om stil te staan bij het twaalfde lustrum.

 • 5 Juni 2020 om 15:31
❌