[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Tubantia - Reggestreek

50 jaar de Fienpreuvers: een hechte club van 777 mannen

HOLTEN - De Holtense carnavalsvereniging de Fienpreuvers bestaat 50 jaar. Wat in 1968 begon als een spontaan feestje is uitgegroeid tot een flinke club met een grote verbondenheid.

 • 15 November 2018 om 11:12

Vissende aalscholvers duiken overal in Oost-Nederland op

ENSCHEDE - Aalscholvers zijn overal in Twente en de Achterhoek te zien, ook boven de stad. De grote, zwarte vogels met lange snavel duiken overal op waar ze een visje kunnen verschalken.

 • 15 November 2018 om 10:31

Botsing tussen vier auto's zorgt voor verkeersoverlast in Holten

HOLTEN - Het verkeer heeft donderdagmorgen last van een botsing tussen vier auto's. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de afrit A1/N332. Een gedeelte van de weg was hierdoor enige tijd afgesloten.

 • 15 November 2018 om 08:19

Dansen als welkome afwisseling in het boerenbestaan

ALMELO - ‘Kun je niet beter thuis blijven en kousen stoppen?’ Niet iedereen vond het gepast dat een boerendochter op reis ging. Maar de Almelose Dina Hondebrink (86) en Riek Versteeg (84) vonden de uitstapjes van Folkloregroep de Korenaer geweldig. Zeventig jaar lid zijn beide dames.

 • 15 November 2018 om 07:08

Met familie naar show Party Piet in Enschede

ENSCHEDE - Sinterklaasfeest begint met nieuwe bioscoopfilm en de ‘Mega Sint Show’. U kunt met (klein) kinderen Sint en Piet ontmoeten in Enschede.

 • 15 November 2018 om 06:30
Gisteren β€” 14 November 2018Tubantia - Reggestreek

NEW: aanvraag kleine bijgebouwen kan veel beter in Wierden

WIERDEN - De aanvraag voor het realiseren van kleine bijgebouwen kan in Wierden flink verbeterd worden. Dat stelt steunfractielid Gerrit Nieuwenhuis van NEW. Er moet meer eenheid in de afhandeling komen.

 • 14 November 2018 om 17:20

ChristenUnie wil weten of het veilig was bij chaos in feesttent Wierden

WIERDEN - Kwam in Wierden de veiligheid in het geding bij de chaos zaterdagavond 3 november in de feesttent tijdens Sunte Mart’n? Op die vraag wilde fractieleider Kees van Dijk van de ChristenUnie dinsdagavond een antwoord krijgen in de raadscommissie Grondgebied.

 • 14 November 2018 om 17:02

Dagvoorziening in Rijssen gaat verhuizen

RIJSSEN - Dagvoorziening de Boei in Rijssen gaat verhuizen. Op 21 november is de verplaatsing naar de Eshof in Huis Wellehof aan de Welleweg.

 • 14 November 2018 om 16:41

Voetbalclubs in Rijssen en wethouder terug naar tekentafel na voorlopige streep door fusie

RIJSSEN - Sportwethouder Bert Tijhof van Rijssen-Holten en ook de voetbalclubs Rijssen Vooruit en RKSV gaan zich volgende week beraden op de nieuwe situatie die is ontstaan. Sportclub Rijssen wil voorlopig niet fuseren, omdat het niet kan leven met huidige plan.

 • 14 November 2018 om 16:18

Winkelcentra Rijssen en Holten zijn mooi schoon

RIJSSEN/HOLTEN - De winkelgebieden in Rijssen en Holten scoren een dikke voldoende als het gaat hoe schoon ze worden ervaren door bezoekers.

 • 14 November 2018 om 15:26

Politiek Rijssen-Holten bekijkt uitbreiding fysiotherapie Koninginneweg

RIJSSEN - De uitbreiding van Fysio Koninginneweg in Rijssen met dertien behandelkamers en een oefenruimte wordt donderdagavond 29 november behandeld in de commissie Grondgebied.

 • 14 November 2018 om 14:53

Discotheek Lucky Rijssen grote winnaar Nightlife Awards

RIJSSEN/BEESD - Dubbel feest voor discotheek Lucky uit Rijssen. De regionaal bekende uitgaansgelegenheid is dinsdagavond namelijk twee keer in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Nightlife Awards. Lucky werd uitgeroepen tot populairste club van Midden-Nederland. Als klap op de vuurpijl ging de Rijssense discotheek er ook nog eens vandoor met de titel ‘Populairste Club van Nederland 2018'.

 • 14 November 2018 om 13:38

In Enter blijft met slachtvisite vervlogen traditie leven

ENTER - Het is een vervlogen traditie, maar niet in Enter: de jaarlijkse slachtvisite. Die trok woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur weer veel publiek naar de Hogebrink.

 • 14 November 2018 om 14:25

VVD Hellendoorn: β€˜Datzelfde vroegen wij ook al’

NIJVERDAL - De Hellendoornse VVD-fractieleider Winnie Müller reageert verbaasd en geïrriteerd op het feit dat CDA, ChristenUnie en GroenLinks tijdens de begrotingsvergadering met een amendement kwamen, waarin werd gepleit voor de aanleg van een veilig vrijliggend fietspad tussen Daarle en Daarlerveen.

 • 14 November 2018 om 14:19

Discotheek Lucky Rijssen dubbel in de prijzen bij Nightlife Awards 2018: β€˜Superblij mee’

RIJSSEN/BEESD - Dubbel feest voor discotheek Lucky uit Rijssen. De regionaal bekende uitgaansgelegenheid is dinsdagavond namelijk twee keer in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Nightlife Awards. Lucky werd uitgeroepen tot populairste club van Midden-Nederland. Als klap op de vuurpijl ging de Rijssense discotheek er ook nog eens vandoor met de titel ‘Populairste Club van Nederland 2018'.

 • 14 November 2018 om 13:38

Nijverdal in Hellendoorn of Heldern?

NIJVERDAL - Veel inwoners van de gemeente Hellendoorn kunnen zich beter uitdrukken in hun eigen streektaal (Twents of Sallands) dan in het Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN). Vandaar dat de ChristenUnie en Lokaal Hellendoorn zich sterk maken voor het behoud van het ‘dialect’, bijvoorbeeld door op plaatsnaamborden ook de Twentse of Sallandse variant te vermelden.

 • 14 November 2018 om 12:56

September Nijverdal houdt 19 december open huis

NIJVERDAL - De bouw van September Nijverdal, het woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen aan de Salomonsonstraat, verloopt voorspoedig. Het gebouw wordt volgens de planning eind november opgeleverd door bouwbedrijf Aan de Stegge. Begin 2018 werd begonnen met de nieuwbouw op de locatie waar vele jaren het gebouw van de Arbo Unie stond.

 • 14 November 2018 om 12:41

Rijden Zonder Invloed: zwalkend door het klaslokaal in Rijssen

RIJSSEN - Vierdeklassers van scholengemeenschap Jacobus Fruytier in Rijssen kregen dinsdag in plaats van maatschappijleer een lesje Rijden Zonder Invloed (RZI). Leerzaam, maar bij vlagen ook wel erg grappig.

 • 14 November 2018 om 12:21

The Damned Few: vieze, ranzige en donkere rock uit Nijverdal en Haarle

NIJVERDAL/HAARLE - Meer dan een jaar geleden geeft The Damned Few alles op het festival Geurenpop in Hellendoorn. De band met leden uit Haarle, Dalmsholte en Nijverdal maalt er niet om dat er slechts een handvol mensen toekijkt. De gitaar scheurt, de zangeres haalt uit, de bas bonkt en het drumwerk groovet. Voor de rocker onmisbare ingrediënten, nu samengebracht op The Dirt de eerste EP van het gezelschap.

 • 14 November 2018 om 11:11

Lastige woorden voor jong en oud in Rijssen-Holten

RIJSSEN - Het is een spel van de twijfel. Is het aerobicen of aerobiccen, beresterk of berensterk, new age-beweging of newagebeweging en wat te denken van tournedootje of tournedostje. Jong en oud in Rijssen-Holten kan (of: kunnen) zich donderdag 29 november weer taalkundig bewijzen in de spelwedstrijd: het Groot Dictee Rijssen-Holten. Het dictee wordt gehouden in Parkgebouw Rijssen en begint voor de volwassenen om 19.30 uur.

 • 14 November 2018 om 10:35
❌