[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018Tubantia - Reggestreek

Stroomstoring voorbij in Rijssen

RIJSSEN - Maandagmiddag is er een stroomstoring ontstaan in en rondom het centrum van Rijssen. Enexis heeft de storing inmiddels verholpen.

 • 24 September 2018 om 15:45

Regge bij Schuilenburg gezien in β€˜ander licht’

HELLENDOORN - Het idee ontstond vorig jaar tijdens het bezoek van Gerrit Hendriks en zijn zoon aan het Amsterdam Light Festival. De boottocht van deze lichttechnicus door de verlichte grachten van de hoofdstad kreeg een vervolg met een belevingstocht langs verlichte kunstwerken aan de oevers van de Regge. Het evenement ‘De Regge in Ander Licht’ was geboren.

 • 24 September 2018 om 16:53

Nieuwe eigenaar wil alleen nog wonen in Enterse boerderij uit 1776

De uit 1776 daterende boerderij, met een achterhuis uit de jaren 30 van de vorige eeuw, stond twee jaar te koop aan de Wierdenseweg 2 in Enter. Afgelopen voorjaar diende zich een nieuwe eigenaar aan. Die wil de huidige bedrijfsbestemming van het perceel dat eigenlijk uit drie kadastrale kavels bestaat, veranderen in wonen.

 • 24 September 2018 om 16:16

ZINiN wil Hellendoorners β€˜wijzer’ maken

NIJVERDAL - De Hellendoornse cultuurorganisatie ZINiN wil meer zijn dan een theater, bibliotheek, bioscoop en een toeristisch bureau (soort lokale VVV). De nieuwe loot aan de stam heet BreinReis.

 • 24 September 2018 om 15:51

Stroomstoring in Rijssen

RIJSSEN - Maandagmiddag is er een stroomstoring ontstaan in en rondom het centrum van Rijssen. Enexis is bezig om de storing te verhelpen.

 • 24 September 2018 om 15:45

Benefiet voor opknappen van Sportorant in Haarle

HAARLE - Het popkoor Puur heeft het inititiatief genomen voor een benefietconcert zaterdagavond 29 september in het Sportorant van sporthal De Sprengenberg aan de Veldkampsweide in Haarle. Daaraan werken ook de lokale koren Oons Tioedverdrief en Cloud 9 alsmede een verrassingsact mee.

 • 24 September 2018 om 13:35

Zo'n 900 lopers bij Cityrun Nijverdal

NIJVERDAL - Ondanks de aanhoudende regen namen zondag toch nog ongeveer 900 lopers deel aan de tweede editie van de Cityrun door het centrum van Nijverdal.

 • 24 September 2018 om 12:33

Geen groot onderhoud aan Nijverdals β€˜omroepgebouw’

NIJVERDAL - Het gebouw van de lokale omroep HOi (Hellendoorn Omroep Interactief) aan de Koninginnestraat wordt het nieuwe hoofdkwartier van RTV Reggestreek, de streekomroep van West-Twente.

 • 24 September 2018 om 12:01

Kou op komst in Twente: het kan vannacht gaan vriezen

ENSCHEDE - De zomer is nog maar nét voorbij, maar Twente kan zich alweer opmaken voor winterse taferelen. Aankomende nacht is er namelijk kans op nachtvorst. In Twente wordt de laagste temperatuur verwacht: het kan -0,3 graden worden.

 • 24 September 2018 om 11:42

'Dit jaar komt er topwijn van eigen bodem aan'

WIERDEN - Voor de Nederlandse wijnboeren is 2018 een absoluut topjaar. Alles zat mee. Hobbywijnboer Hans Vaessen staat al te jubelen.

 • 24 September 2018 om 07:51
OuderTubantia - Reggestreek

Twentse gemeenten zetten zich schrap voor grote financiΓ«le tegenvaller

ENSCHEDE - De Twentse en Achterhoekse gemeenten wacht een forse financiële tegenvaller. Ze krijgen minder geld van het rijk. Voor Enschede betekent het een tegenvaller van ongeveer 3 miljoen euro.

 • 23 September 2018 om 19:56

Ongeluk in tunnel in Rijssen

RIJSSEN - Op de Verlengde Holterstraatweg in Rijssen heeft zondag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde in de tunnelbak.

 • 23 September 2018 om 18:16

Daan Schouten sterkste bij Cityrun Nijverdal

NIJVERDAL – De jaarlijkse Cityrun in Nijverdal is gewonnen door Daan Schouten. De atleet uit Almelo, trainend bij LAAC Twente, legde de afstand van tien kilometer af in 34:15 en was daarmee ruim een minuut sneller dan de naaste concurrentie.

 • 23 September 2018 om 16:21

Cartoonist Leo Kemper uit Haarle: 'Het moet in een keer goed zijn'

HAARLE - Leo Kemper uit Haarle maakt cartoons over heikele politieke thema's en fotografeert met zijn iPhone 'mooie dingen die hij tegenkomt'. Een zwerm spreeuwen of twee holenduiven in een nestkast...

 • 23 September 2018 om 15:45

Rijssense sloper RGS geeft demo op IndiΓ«terrein Almelo

ALMELO - Enkele honderden bezoekers hebben zaterdag een kijkje genomen op bij sloopbedrijf RGS op het Indiëterrein in Almelo.

 • 22 September 2018 om 19:03

Automobilist rijdt muur en schutting omver in Rijssen

RIJSSEN - Een automobilist is zaterdagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat hij een muurtje en een schutting omver reed. Dat gebeurde op de kruising van de De Hillebrandink en de Braakmansdijk in Rijssen.

 • 22 September 2018 om 17:34

Bijeen in de Rijssense bieb: β€˜De leesclub verrijkt je leven’

RIJSSEN - Diane Kiesenberg zoekt Rijssenaren die met elkaar over literatuur willen praten.

 • 22 September 2018 om 10:13

Uitwijkmanoureve zorgt voor ongeval op Enterstraat in Rijssen

RIJSSEN - Een automobilist is zaterdagochtend de macht over het stuur verloren. Dit als gevolg van het uitwijken voor fietsers op de Enterstraat in Rijssen. De automobilist heeft een van de fietsers niet kunnen ontwijken. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 • 22 September 2018 om 10:00

Jaap Harmsen nieuwe cultuurburgemeester van Hellendoorn

NIJVERDAL - Nijverdaller Jaap Harmsen is vrijdagavond door zijn voorganger Johan Kampman gepresenteerd als de nieuwe cultuurburgemeester van de gemeente Hellendoorn. Dat gebeurde tijdens het Open Podium in het ZINiN Theater.

 • 22 September 2018 om 07:21

Bij Twentse kinderopvang Columbus blijft de Stint na 'Oss' in gebruik

NIJVERDAL - Na het drama met de elektrische bolderkar in Oss, zetten veel kinderopvangbedrijven de Stint ‘op stal’. Niet bij Columbus Junior in Twente. Daar reden ze gisteren alweer. „Niet omdat we niet meeleven. Maar omdat we ons er veilig mee voelen.”

 • 22 September 2018 om 05:42
❌