[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Tubantia - Reggestreek

De stekker gaat eruit bij voetbal- en dartsclub ENC’09

NIJVERDAL - Precies tien jaar heeft ENC’09, ontstaan na een fusie van De Eversberg en SV Nijverdal, het volgehouden. Na dit seizoen houdt de voetbal- en dartsclub op te bestaan. Er wordt nog bekeken of de vier teams die allen recreatievoetbal spelen, kunnen aanhaken bij buurman SVVN op sportpark Groot Lochter.

 • 21 Mei 2019 om 17:01

Nieuwe regels bouwen in dorpen Wierden en Enter

WIERDEN/ENTER - Wierden heeft nieuwe regels opgesteld hoe moet worden omgegaan met verzoeken van burgers om een nieuwe woning te mogen bouwen op nog braakliggende plekken in de dorpen en de buurtschappen. De reden is dat hiervoor geregeld aanvragen binnenkomen bij de gemeente. Bovendien is de uit 2005 daterende beleidslijn niet meer van deze tijd.

 • 21 Mei 2019 om 16:22

Tbs voor verwarde man die agenten met mes bedreigde in Wierden

WIERDEN/ALMELO - Robert O. (46) uit Wierden is dinsdag door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Hij kreeg de straf omdat hij vorig jaar volledig in de war met een groot mes in zijn hand op politiemensen afliep. Een van de agenten voelde zich zo bedreigd dat hij de verwarde man in zijn voet schoot.

 • 21 Mei 2019 om 16:14

Sterke groei Belgische toeristen in Twente

ENSCHEDE - Het gaat goed met het inkomend en binnenlands toerisme in Twente. Dat blijkt uit cijfers van Twente Marketing. De accommodaties in deze regio telden in 2018 meer dan 3,5 miljoen overnachtingen, 3,5 procent meer dan het jaar ervoor. Opvallend is de sterke groei van Belgische toeristen.

 • 21 Mei 2019 om 15:47

De Kameleon exposeert in Rijssens Museum

RIJSSEN - De zomerexpositie van het Rijssens Museum staat deze keer in het teken van De Kameleon, de boekenserie van schrijver wijlen Hotze de Roos. Tot 15 september is de expositie voor bezoekers geopend.

 • 21 Mei 2019 om 15:07

Bezoek de graven in Wierden tijdens Weekend van de Begraafplaats

WIERDEN - Komend weekeinde is het Weekend van de Begraafplaats en in de gemeente Wierden zijn diverse activiteiten op begraafplaatsen en uitvaartcentrum Aula Memoriam.

 • 21 Mei 2019 om 14:58

Enterse jeugd mag ideeΓ«n lanceren op pizza-avond

ENTER - Het jongerenwerk van stichting De Welle heeft voor vrijdag 31 mei een pizza-avond op de kalender staan voor de Enterse jeugd. In De Waarf aan de Werfstraat kunnen zij tussen 18.30 en 21.00 uur aangeven welke ideeën bij hen bestaan voor leuke activiteiten en de daarvoor geschikte accommodaties in hun dorp.

 • 21 Mei 2019 om 14:58

Bij toernooi Braamhaar Foundation in Nijverdal draven zo’n 300 G-voetballers op

NIJVERDAL/ENTER - Het jaarlijkse voetbaltoernooi van de Eric Braamhaar Foundation staat morgen weer vanaf 10.00 uur te wachten op het complex van De Zweef aan de Koersendijk in Nijverdal. Op sportpark Gagelman komen dan tot 14.30 uur zo’n driehonderd spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in actie.

 • 21 Mei 2019 om 14:46

'Winkeltje spelen' in de echte wereld bij opleidingswinkel in Rijssen

Een vak leer je pas echt in de praktijk. Er is geen mededogen met leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn en het ROC van Twente; er moet geld worden verdiend. Het doel? Jonge mensen die hun mannetje staan in de wereld van de detailhandel.

 • 18 Mei 2019 om 11:57

Aanpak extreme regenval en droogte in Wierden

WIERDEN - Hoe gaat de gemeente Wierden om met hevige regenbuien die straten blank onder water zetten, lange periodes van droogte en afvalwater? Dat is nu vastgelegd in het ‘Watertakenplan 2020-2024, duurzaam en toekomstgericht’.

 • 21 Mei 2019 om 12:24

Rotij mag sneller aan de slag in Wierdense nieuwbouwwijk Zuidbroek

WIERDEN/RIJSSEN - De Rijssense aannemer Roosdom Tijhuis (Rotij) kan eerder aan de slag met zijn plannen in het tweede en derde gedeelte van de Wierdense nieuwbouwwijk Zuidbroek. Dat is de uitkomst van overleg met de gemeente. Volgens de nieuwe afspraken mag Rotij nu 16 vrijstaande woningen, 28 twee-onder-eenkappers en 22 rijtjeshuizen bouwen.

 • 21 Mei 2019 om 09:33

Tijdelijk restaurant in Rectum schenkt de nieuwste wijnen van Twentse bodem

RECTUM - Na een prestigieus wijnjaar en noeste arbeid is het tijd om de nieuwste wijnen van Twentse bodem uit te schenken.

 • 21 Mei 2019 om 08:44

Is monteur H. uit Almelo het brein achter mega-hennepkwekerij?

ALMELO/NIJVERDAL - Hij is niet bepaald een spraakwaterval. Soms is Ramon H. zelfs wat moeilijk te verstaan als hij op verzoek van de rechtbank, de officier van justitie tekst en uitleg geeft. Maar volgens het Openbaar Ministerie is de 41-jarige H. het brein achter de mega-hennepkwekerij die enkele jaren geleden in het pand van de voormalige Rabobank in Nijverdal werd aangetroffen. En daarvoor moet hij bloeden: justitie wil de Almeloër een half jaar achter de tralies. Het Openbaar Ministerie wil ook dat H. de criminele winst van 4,9 miljoen afstaat.

 • 21 Mei 2019 om 07:41
Gisteren β€” 20 Mei 2019Tubantia - Reggestreek

β€˜Rabobank ging voor eigenbelang bij bankroet Oad’

UTRECHT/HOLTEN - „Als de Rabobank zich niet met Oad had bemoeid, had het bedrijf nu nog bestaan.” Daarmee vatte advocaat Marjorie Sinke in één zin de kern van haar pleidooi samen, dat ze maandagmiddag hield over de handelswijze van de Rabo inzake het faillissement van Oad in september 2013.

 • 20 Mei 2019 om 21:24

Vrouw gewond naar ziekenhuis na ongeluk in Nijverdal

NIJVERDAL - Een fietsster is maandagmiddag gewond geraakt in Nijverdal na een ongeluk op de Holterweg. De gewonde vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van het letsel is onbekend.

 • 20 Mei 2019 om 16:37

Nieuwe vragen over rotonde Helmkruidlaan in Nijverdal

NIJVERDAL - Een nieuwe aanrijding is genoeg om de oude discussie over de verkeersveiligheid op de onoverzichtelijke en daardoor gevaarlijke rotonde Baron van Sternbachlaan- Helmkruidlaan-Collenstaartweg in alle hevigheid te laten oplaaien. Lokaal Hellendoorn trekt opnieuw aan de bel.

 • 20 Mei 2019 om 14:39

Enternaar Rick Pluimers (18) wint Ronde van De Wijk

ENTER - Rick Pluimers (18) was zondag de snelste in de 59e Ronde van De Wijk in zijn categorie A1 Elite Mannen. Zusje Ilse Pluimers (17) eindigde in haar categorie als negende.

 • 20 Mei 2019 om 13:48

Tweede DA-drogisterij in Nijverdal

NIJVERDAL - Nijverdal krijgt deze week een tweede DA-vestiging. Behalve drogisterij & parfurmerie Fredriek (Keizerserf) komt er nu ook een DA in de COOP-supermarkt Leon Haanstra (Smidsweg). Daar zat al een combinatie van The Read Shop en DIO Drogisterij, die nu wordt veranderd in een DA.

 • 20 Mei 2019 om 13:44

Vrees voor meer sluipverkeer in centrum van Nijverdal

NIJVERDAL - Lokaal Hellendoorn wil dat het college op korte termijn een openbare themasessie houdt over de verwachte veranderingen van de verkeersstromen in en om Nijverdal.

 • 20 Mei 2019 om 12:45

CAVV in Haarle steunt project hergebruik restwarmte

HAARLE - Directeur Hans Verheul van de Coôperatieve Aan- en Verkoop Vereniging (CAVV) Zuid-Oost Salland in Haarle reageert enthousiast op het streven van Haarle Energie Neutraal om de mogelijkheden voor het hergebruik van de restwarmte van deze mengvoederfabriek te laten onderzoeken. „Dat lijkt me echt een heel goed idee en een super interessante case”, zegt Verheul.

 • 20 Mei 2019 om 11:45
❌