[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTubantia - Reggestreek

Frank Hosmar uit Haarle pakt goud op EK paradressuur

Frank Hosmar heeft op het Europees kampioenschap de gouden medaille in de Grade V gepakt. De paradressuurruiter uit Haarle bleef in Rotterdam de Britse Sophie Wells nipt voor.

 • 23 Augustus 2019 om 11:33

Hittegolf op komst in Twente, RIVM lanceert hitteplan

ENSCHEDE - Het wordt weer zomers warm de komende dagen in Twente en de Achterhoek. Weerplaza verwacht de derde regionale hittegolf van het jaar. Het RIVM lanceert vanaf morgen een nationaal hitteplan. Maar zo extreem warm als eind juli wordt het niet.

 • 23 Augustus 2019 om 11:03

Op goed vertrouwen: camera waakt over geldpotje van gastvrij rustpunt bij Wierden

WIERDEN/NIJVERDAL - De familie Elbert bestiert naast hun bed and breakfast ‘Het Wierdense Veld’ een rustplaats voor fietsers en wandelaars die even willen bijkomen. Uit voorzorg is een camera opgehangen bij het geldpotje.

 • 23 Augustus 2019 om 09:31

Twee nieuwe bedrijven naar De Weuste Noord in Wierden

WIERDEN - Het Wierdense bedrijventerrein De Weuste Noord krijgt er twee bedrijven bij. Voertonnen.nl en Vloertegeloutlet.nl verhuizen vanaf het Bedrijventerrein Twente in Almelo naar Wierden.

 • 23 Augustus 2019 om 09:28

Overvliegende helikopter indirecte oorzaak koeienbotsing bij Wierden: β€˜Ze waren in paniek’

WIERDEN - Een overvliegende helikopter was woensdag indirect verantwoordelijk voor de ‘koeienbotsing’ op het spoor tussen Rijssen en Wierden. Het geluid maakte de beesten dusdanig dol dat ze door de omheining braken, zegt de eigenaar, boer Stefan Woolderink.

 • 22 Augustus 2019 om 19:56

Motorrijder botst op vrachtwagen in Rijssen

RIJSSEN - Een motorrijder is donderdag in botsing gekomen met een vrachtwagen op de rotonde van de Reggesingel met de Morsweg in Rijssen.

 • 22 Augustus 2019 om 19:30

Verdachte schietincident Nijverdal verbleef op camping

NIJVERDAL - De 28-jarige man, die ervan wordt verdacht op een woning in Nijverdal te hebben geschoten, verbleef op camping De Jonkerhoeve aan de Rijssensestraat in Nijverdal. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, deed klusjes op de mini-camping, volgens eigenaar Van Overbeek.

 • 22 Augustus 2019 om 17:11

Zonnepark aan Keizersdijk bij Rijssen levert stroom voor 4.500 huishoudens

RIJSSEN - Aan de Keizersdijk tussen Rijssen en Holten wordt druk gesleuteld aan de stellages die straks 58.000 zonnepanelen moeten dragen. Het initiatief van de Rijssenaren Jan Beldman, Maarten Dangremond en Ditmar Schelhaas voor een zonnepark op die plek levert straks stroom voor 4.500 huishoudens.

 • 22 Augustus 2019 om 15:52

Man gewond bij ongeval in Rijssen

RIJSSEN - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Haarstraat in Rijssen. Een auto moest remmen en de man had te laat door dat het verkeer bijna stilstond. Daardoor botste hij met zijn elektrische fiets achterop een auto en kwam hard ten val.

 • 22 Augustus 2019 om 15:01

Erfcoaches helpen boeren in gemeente Hellendoorn bij toekomstplannen

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn heeft twee erfcoaches aangesteld om boeren te helpen bij vraagstukken die te maken hebben met de toekomst van hun boerenerf.

 • 22 Augustus 2019 om 14:54

Verkeershinder in Nijverdal door StrongManRun

NIJVERDAL - Wegens de StrongSisterRun en de StrongManRun zijn enkele wegen in Nijverdal op 31 augustus en 1 september (deels) afgesloten. Zaterdag moet er tussen 14:00 uur en 19:00 uur omgereden worden en zondag tussen 10:30 uur en 18:00 uur.

 • 22 Augustus 2019 om 14:26

Bakkerij Nieuwenhuis kwart eeuw in Nijverdal

NIJVERDAL - Bakkerij Nieuwenhuis aan de Constantijnstraat in Nijverdal bestaat volgende maand 25 jaar.

 • 22 Augustus 2019 om 13:42

Voorproefje Reuring in ’t Reggedal in Nijverdal

NIJVERDAL - De hoofdrolspelers Jan Tekstra (55) en Julia van der Vlugt (24) van Reuring in 't Reggedal gaven woensdagavond een voorproefje van wat de bezoekers van het Nijverdalse muziektheaterstuk te wachten staat.

 • 22 Augustus 2019 om 12:25

Rijssens familiebedrijf Koedijk Mode gelooft in kracht fysieke winkel: β€˜Kleding moet je zien en voelen’

RIJSSEN - Toen Ingrid en Lucien Brinks besloten Koedijk Mode voort te zetten, was dat een sprong in het diepe. Ze hadden wel affiniteit met mode, maar geen ervaring op de winkelvloer. Nu, dertig jaar later, zijn ze meer dan ooit aanwezig en geloven ze steeds meer in de kracht van de fysieke winkel.

 • 22 Augustus 2019 om 11:06

Wierden rekent op veel onvrede door korting op subsidies

WIERDEN - Wierden verwacht dat het stopzetten of verminderen van subsidies aan lokale verenigingen en andere organisaties de nodige onvrede zal opleveren onder de betrokken vrijwilligers. Verder sluit de gemeente niet uit dat het bezwaarschriften tegen de maatregel gaat regenen.

 • 22 Augustus 2019 om 08:47

Meerdere koeien dood na botsing met trein tussen Wierden en Rijssen

WIERDEN/RIJSSEN - Tussen Wierden en Rijssen is een trein woensdagavond in botsing gekomen met een groep koeien. Vier koeien hebben die klap niet overleefd.

 • 21 Augustus 2019 om 20:48

Man (28) aangehouden na schietincident op camping in Nijverdal

NIJVERDAL - De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Rijssensestraat in Nijverdal. Dit zou gebeurd zijn naar aanleiding van een schietincident. Er zijn geen andere personen bij het incident betrokken. Bij het schietincident zijn dan ook geen gewonden gevallen.

 • 21 Augustus 2019 om 17:27

Iedereen hoort erbij tijdens FreeXs sportweek in Nijverdal en Hellendoorn

NIJVERDAL - Voetballen, volleyballen, schminken, knutselen of gewoon samen spelen: de FreeXs sportweek is op drie locaties in Hellendoorn en Nijverdal in volle gang.

 • 21 Augustus 2019 om 16:58

Bevrijd uit toilet in Rijssense Parkgebouw

RIJSSEN - De brandweer moest woensdagmiddag rond 15.00 uur een persoon komen bevrijden, die zich had opgesloten in een toilet van het Parkgebouw aan de Oosterhofweg in Rijssen.

 • 21 Augustus 2019 om 16:47

Velddijk bij Holten even dicht door gaslek

HOLTEN - De Velddijk net buiten Holten is woensdagmorgen vanwege een gaslek enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Het lek werd rond 07.00 uur ontdekt.

 • 21 Augustus 2019 om 16:26
❌