[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 20 Juli 2019Tubantia - Reggestreek

Enterse Waarf en botenhuis bij Pelmolen flink aangepakt

ENTER / RIJSSEN / HELLENDOORN - De Enterse zomp vaart al jaren op de Regge en de Berkel, maar vanaf medio augustus voor het eerst ook op de Vecht bij Dalfsen. Vrijwilligers leggen momenteel op De Enterse Waarf de laatste hand aan de vierde zomp. Daarna is de zomp voor Rijssen aan de beurt. Maar er staan nog meer plannen op de rol.

 • 20 Juli 2019 om 11:29

Overname slecht? TenCate Grass in Nijverdal groeit als kool

NIJVERDAL - Sprinkhanen worden ze genoemd. Investeringsfondsen die bedrijven opkopen, de boel kaalvreten en weer vertrekken. Ook TenCate Grass in Nijverdal viel drie jaar geleden, na de opsplitsing van Koninklijke TenCate, in handen van zulke private equity-fondsen. Toch heeft de kunstgrasproducent nu geen klagen. Want in plaats van kaalvreten, is er door de nieuwe eigenaren zorgvuldig bemest. Met extra geld.

 • 20 Juli 2019 om 11:10
OuderTubantia - Reggestreek

Dvd-verkoop op rommelmarkt in Rijssen lijdt onder Netflix

RIJSSEN - Opvallende constatering op de lommerdmarkt in Rijssen: om de zoveel meter ligt een kleedje met dvd’s. Maar de verkopers komen er maar moeilijk vanaf.

 • 19 Juli 2019 om 08:44

Deelnemers uit Hengelo, Beuningen en Wierden aan het feest

ENSCHEDE - Het zijn de dagen van de triomferende trio’s in de Lezerstour. Nadat woensdag al drie deelnemers de dagwinst deelden, gebeurt dat deze vrijdag opnieuw. Johnny van de Giessen uit Hengelo, Martijn Nijhuis uit Beuningen (Ov.) en Roos Voortman uit Wierden behaalden alle drie 375 punten.

 • 19 Juli 2019 om 19:06

Brand bij Klein Kromhof B.V. in Daarlerveen

DAARLERVEEN - Bij houtvezelbedrijf Klein Kromhof B.V. aan de Daarlerweg in Daarlerveen is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse.

 • 19 Juli 2019 om 17:41

KNMI waarschuwt Oost-Nederland nu al voor hagel en onweer op zaterdagmiddag

Wie er dit weekend op uittrekt moet voor zaterdagmiddag rekening houden met flinke onweersbuien, die met hagel en windstoten gepaard gaan. Het KNMI heeft voor dat dagdeel nu al code geel afgekondigd, waarschijnlijk mede als waarschuwing voor organisatoren van evenementen en markten, waaronder de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

 • 19 Juli 2019 om 16:36

Tropische hitte keert terug in Twente: volgende week 33+ graden

ENSCHEDE - Na een overwegend frisse week, keert de zomer weer terug in Twente. Een groot deel van volgende week stijgen de temperaturen naar zomerse waarden. Dinsdag kan het met 33 graden zelfs tropisch warm worden.

 • 19 Juli 2019 om 13:10

Wereldhits 2 Brothers On The 4th Floor zetten Geurenpop in Hellendoorn op de kop

HELLENDOORN - Ze scoorden een reeks wereldhits, de eurodancers van het Utrechtse 2 Brothers On The 4th Floor. Het drietal vormt zaterdagavond 27 juli omstreeks 23.15 uur de hoofdattractie van Geurenpop. De tweede avond van het jaarlijkse festival in hartje Hellendoorn staat ditmaal in het teken van popmuziek uit de jaren 90.

 • 19 Juli 2019 om 13:05

Criminele Nijverdaller moet ruim twee jaar de cel in

NIJVERDAL/ZWOLLE - De rechtbank in Zwolle heeft deze week een Nijverdaller (66) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 maanden. De rechters achten hem schuldig aan het leiden van een criminele organisatie, die faillissementsfraude, valsheid in geschrift en bedrog met de balans en winst- en verliesrekening pleegde.

 • 19 Juli 2019 om 12:31

Reggewoon bouwt bijzondere huizen direct uit de fabriek in Wierden

WIERDEN - Dat een woningstichting als Reggewoon af en toe nieuwe huizen laat bouwen in de buurgemeenten Wierden en Hellendoorn is vanzelfsprekend. Maar dat die woningen dan worden gebouwd naar een industrieel ontwerp is nieuw voor de corporatie. „Het is de toekomst.”

 • 19 Juli 2019 om 10:01

Noviteit voor woningcorporatie Reggewoon: huizen direct uit de fabriek

WIERDEN - Dat een woningstichting als Reggewoon af en toe nieuwe huizen laat bouwen in de buurgemeenten Wierden en Hellendoorn is vanzelfsprekend. Maar dat die woningen dan worden gebouwd naar een industrieel ontwerp is nieuw voor de corporatie. "Het is de toekomst."

 • 19 Juli 2019 om 09:47

Wie vangt straks Hellendoornse dieren op?

De gemeente Hellendoorn wil voorkomen dat eigenaren hun huisdier dumpen als ze niet langer voor hun hond, kat, konijn of vis kunnen zorgen. "Het welzijn van het dier staat voorop."

 • 19 Juli 2019 om 09:39

Explorius uit Rijssen heeft hรฉt plan voor oude Rijkskweekschool in Hengelo

HENGELO/RIJSSEN - Wonen voor ouderen die zorg nodig hebben en ruimte voor een huisartsenpraktijk, fysiotherapiepraktijk of andere medische instellingen. Dat is de nieuwe bestemming voor de oude Rijkskweekschool op de hoek Paul Krugerstraat/Oldenzaalsestraat in Hengelo, een plan van Explorius uit Rijssen.

 • 19 Juli 2019 om 08:59

Dvd-verkoop op Rijssense rommelmarkt lijdt onder Netflix

RIJSSEN - Opvallende constatering op de lommerdmarkt in Rijssen: om de zoveel meter ligt een kleedje met dvd’s. Maar de verkopers komen er maar moeilijk vanaf.

 • 19 Juli 2019 om 08:44

Twentse bouwbedrijven hopen op statushouders als vakkracht

ENSCHEDE - Landelijk zijn er bijna 19.000 vacatures in de bouw en ook in Twente hebben bedrijven nog altijd een tekort aan volk. Lucas Haafkes, voorzitter van Bouwend Nederland in deze regio, maakt zich er daarom hard voor om meer statushouders in zijn branche in te zetten.

 • 19 Juli 2019 om 06:11

Kleinzoon (17) vermoordde Wierdense opa met 38 messteken

ALMELO/WIERDEN - De 17-jarige kleinzoon van Herman Smit uit Wierden is veroordeeld tot twee jaar celstraf en jeugd-tbs voor het vermoorden van zijn opa, op 8 november 2018. Dat is de maximale straf in het jeugdstrafrecht. Het Openbaar Ministerie wilde dat hij als volwassen berecht zou worden en had 7 jaar cel geëist.

 • 18 Juli 2019 om 13:37

Kleinzoon (17) vermoorde Wierdense opa met 38 messteken

ALMELO/WIERDEN - De 17-jarige kleinzoon van Herman Smit uit Wierden is veroordeeld tot twee jaar celstraf en jeugd-tbs voor het vermoorden van zijn opa, op 8 november 2018. Het Openbaar Ministerie had 7 jaar cel geëist.

 • 18 Juli 2019 om 13:37

Kleinzoon (17) uit Wierden krijgt maximale jeugdstraf voor vermoorden opa

ALMELO/WIERDEN - De 17-jarige kleinzoon van Herman Smit uit Wierden is veroordeeld tot twee jaar celstraf en jeugd-tbs voor het vermoorden van zijn opa, op 8 november 2018. Het Openbaar Ministerie had 7 jaar cel geëist.

 • 18 Juli 2019 om 13:37

Banketbakker Van Otten uit Enter in prijzen met ijs

ENTER - Patissier en broodspecialist Van Otten uit Enter, die ook vestigingen heeft in Rijssen, Wierden en Almelo, maakt het lekkerste banketbakker-ijs van Overijssel.

 • 18 Juli 2019 om 12:47

Fysiotherapie Kruidenwijk wordt FysioSterk

NIJVERDAL - Fysiotherapie Kruidenwijk heeft sinds kort een nieuwe bedrijfsnaam: FysioSterk. De naamsverandering is een direct gevolg van de overname van de praktijk Fysiosens eerder dit jaar.

 • 18 Juli 2019 om 12:47
โŒ