[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018Tubantia - Reggestreek

Brandweer met spoed naar brand in kurkdroge berm in Enter

ENTER - Een spoedklus voor de brandweer in Enter deze dinsdagavond. In een berm langs de Wolvesweg is namelijk een brandje ontstaan en vanwege het kurkdroge weer kan de brandweer er niet snel genoeg bij zijn om de vlammen te doven.

 • 17 Juli 2018 om 21:08

Treintje Bello botst op fietsers in Nijverdal

NIJVERDAL - Twee fietsers zijn dinsdagavond ten val gekomen in Nijverdal, na een botsing met treintje Bello. Het wegtreintje, gebruikt om ritjes door de bossen in de omgeving te maken, zag de fietsers bij het tankstation aan de Collenstaartweg over het hoofd.

 • 17 Juli 2018 om 19:31

Treintje Bello botst op fietsers in Hellendoorn

HELLENDOORN - Twee fietsers zijn dinsdagavond ten val gekomen in Hellendoorn, na een botsing met treintje Bello. Het wegtreintje, gebruikt om ritjes door de bossen in de omgeving te maken, zag de fietsers bij het tankstation aan de Collenstaartweg over het hoofd.

 • 17 Juli 2018 om 19:31

Uitspraak in Nijverdalse horeca-twist: Echtpaar Geugies moet dokken voor kroeginventaris

NIJVERDAL - Het echtpaar Geugies is ook met zijn privévermogen aansprakelijk voor de afspraken, die destijds via de inmiddels failliete bv Ome Sam zijn gemaakt. Dat stelde de Almelose kantonrechter mr. Van Eerden dinsdagmiddag in zijn uitspraak in het geschil tussen de twee Nijverdalse horecaondernemers Jac Bos en Henri Geugies.

 • 17 Juli 2018 om 16:45

Uitspraak in Nijverdalse horecatwist: Echtpaar Geugies moet dokken voor kroeginventaris

NIJVERDAL - Het echtpaar Geugies is ook met zijn privévermogen aansprakelijk voor de afspraken, die destijds via de inmiddels failliete bv Ome Sam zijn gemaakt. Dat stelde de Almelose kantonrechter mr. Van Eerden dinsdagmiddag in zijn uitspraak in het geschil tussen de twee Nijverdalse horecaondernemers Jac Bos en Henri Geugies.

 • 17 Juli 2018 om 16:45

Weer vier jaar wijn en whisky in Nijverdal

NIJVERDAL - Het Wijn & Whiskyhuis Nijverdal blijft de komende vier jaar gehuisvest in Nieuw Dunant aan de Maximastraat.

 • 17 Juli 2018 om 16:24

Bestrijding eikenprocessierups kost Twente en de Achterhoek fortuin

ENSCHEDE - De bestrijding van de eikenprocessierups in Twente en de Achterhoek kost fors meer geld dan geraamd. Ook in de gemeentelijke begrotingen van volgend jaar moet flink meer geld worden uitgetrokken voor het bedwingen van de rups.

 • 17 Juli 2018 om 16:12

Eritrese asielzoeker uit Hoge Hexel krijgt 60 uur werkstraf

HOGE HEXEL - De rechtbank in Almelo heeft de 19-jarige Eritrese asielzoeker W., die momenteel in de Wierdense buurtschap Hoge Hexel woonachtig is, maandag veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij kreeg die straf voor huisvredebreuk en verzet bij zijn arrestatie.

 • 17 Juli 2018 om 15:54

Meer terrassen in Nijverdal en Hellendoorn

NIJVERDAL - Er komen meer terrassen in het centrum van Nijverdal en Hellendoorn. Het Hellendoornse college verleent medewerking aan vier recente aanvragen van lokale (horeca)ondernemers. Hiervoor moet wel een uitzondering worden gemaakt op de nieuwe algemene regels voor terrassen.

 • 17 Juli 2018 om 15:15

40 graden in Twente? Record staat 'slechts' op 36.1

ENSCHEDE - Gaat de thermometer volgende week echt richting de 40 graden? Die kans is heel klein, ook historisch gezien. Nog nooit werd het in deze regio warmer dan 36,1 graden.

 • 17 Juli 2018 om 15:12

Jaco Zwaan pendelt tussen Nijverdal en Spakenburg met de radio aan

NIJVERDAL - Vishandelaar Jaco Zwaan is geen fan van een bepaalde zanger, zangeres of band. Maar hij wilde best even nadenken over een favoriet nummer voor de rubriek ‘Mijn Zomerhit’.

 • 17 Juli 2018 om 15:10

Reggesteyn Rijssen vol met zonnepanelen

RIJSSEN/NIJVERDAL - De Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn hoopt ook na de zomervakantie op veel zonneschijn. Dan treden zonnepanelen in werking die dindsag op het dak van het schoolgebouw in Rijssen werden geplaatst.

 • 17 Juli 2018 om 14:25

Nieuw maรฏsdoolhof Dondertman Holten geopend

HOLTEN/ESPELO – Kinderboerderij Dondertman heeft een nieuw maïsdoolhof geopend: dit keer in de vorm van een koe.

 • 17 Juli 2018 om 14:19

Wierdense loopt Vierdaagse voor het goede doel

NIJMEGEN/WIERDEN - Marja Westerman (58) uit Wierden loopt de Vierdaagse in Nijmegen voor het goede doel, namelijk voor schoenen voor kinderen in Zambia. Ze wil 1250 euro binnen te halen. De teller staat op 915. Ze houdt dagelijks een vlog bij.

 • 17 Juli 2018 om 12:46

Memory-museum in Nijverdal gaat op de schop

NIJVERDAL - De subsidiegevers doen hun beloften gestand. Vandaar dat preses Hans van Overbeeke van de Stichting Internationaal Oorlogsmuseum nu 'go' durft te zeggen.

 • 17 Juli 2018 om 10:48

Wierdense schooldirecteur laat geen proefballonnetjes meer op

WIERDEN - Johan Bisschop neemt woensdag afscheid van de Kluinveenschool. Hij leerde er authentiek te zijn en in zijn eigen kwaliteiten te geloven. Nu gaat hij 'interimmen'.

 • 17 Juli 2018 om 10:33

Rijssense warme bakker heeft geen last van de hitte

RIJSSEN - De Rijssense warme bakker Jan Tijink maakt het niet uit of het kwik tot grote hoogten stijgt. Goede installatie en planning zorgen voor prima vers brood bij buitentemperatuur van 30 graden of meer.

 • 17 Juli 2018 om 10:11

Hellendoorn zoekt nieuwe cultuurburgemeester

NIJVERDAL - Hellendoorn zoekt een nieuwe cultuurburgemeester, want Hulsenaar Johan Kampman draagt het stokje dit najaar over aan zijn opvolger. Die moet niet alleen gek zijn op (plaatselijke) cultuur. maar natuurlijk ook het boegbeeld willen zijn van het nieuwe Hellendoornse cultuurbeleid. Niet de gemeenteraad, maar de burgers (‘De Bonte Honderd’) hebben bepaald hoe het beschikbare cultuurbudget het beste kan worden verdeeld.

 • 16 Juli 2018 om 17:50

Minder water uit kraan in Twente door warmte

ENSCHEDE - De aanhoudende warmte heeft de komende dagen gevolgen voor Twente. Vooral huishoudend rond Enschede krijgen te maken met een lagere waterdruk uit de kraan. Vitens waarschuwt: beperk het watergebruik.

 • 17 Juli 2018 om 09:43
Gisteren โ€” 16 Juli 2018Tubantia - Reggestreek

Auto slaat over de kop in Rijssen

RIJSSEN - Maandagavond heeft er op de Holterstraatweg in Rijssen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. Eén auto is daarbij op de kop beland.

 • 16 Juli 2018 om 21:28
โŒ