[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Januari 2019Tubantia - Reggestreek

Persoon bekneld bij aanrijding met vrachtwagen in Wierden

WIERDEN - Een personenauto is dinsdagavond in botsing gekomen met een vrachtwagen op de Hexelseweg in Wierden. Hierbij raakte één persoon bekneld.

 • 22 Januari 2019 om 23:42
Gisteren β€” 22 Januari 2019Tubantia - Reggestreek

Vrouw gewond bij frontale botsing in Hellendoorn

HELLENDOORN - Een vrouw is dinsdagavond gewond geraakt nadat zij frontaal botsing kwam met een tegenligger in Hellendoorn. Het ongeluk gebeurde op de Meester Werkmanstraat.

 • 22 Januari 2019 om 19:13

OM eist jaren cel in megastrafzaak tegen Twentse mensenhandelaren

ALMELO - Het Openbaar Ministerie eist meerjarige gevangenisstraffen voor uitbuiting van prostituees uit Roemenië en Polen. Volgens officier van justitie Maarten Noordzij maakte een groep van vooral Twentenaren zich schuldig aan mensenhandel.

 • 22 Januari 2019 om 17:04

Nieuw filerecord van bijna 2300 kilometer, ook veel vertraging op A1 richting Twente

ENSCHEDE - Het winterweer zorgt In Nederland voor veel vertraging. Ook richting Twente stonden er veel files de hoofdwegen. Vanaf Amersfoort was het kruipen over de A1 richting Twente. De ANWB meldde op het hoogtepunt een file van meer dan meer dan 70 kilometer. Rond half zeven nam de vertraging af.

 • 22 Januari 2019 om 16:48

Openbaar ministerie eist jaren cel in megastrafzaak tegen Twentse mensenhandelaren

ALMELO - Het Openbaar Ministerie eist meerjarige gevangenisstraffen voor uitbuiting van prostituees uit Roemenië en Polen. Volgens officier van justitie Maarten Noordzij maakte een groep van vooral Twentenaren zich schuldig aan mensenhandel.

 • 22 Januari 2019 om 17:04

70 kilometer langzaam rijden op A1 richting Twente, ook file op A35

ENSCHEDE - Het winterweer zorgt ook richting Twente voor vertraging op de hoofdwegen. Vanaf Amersfoort is het kruipen over de A1 richting Twente. De ANWB meldt een file van 70 kilometer.

 • 22 Januari 2019 om 16:48

Ruim 20 kilometer langzaam rijden op A1 richting Twente

ENSCHEDE - Het winterweer zorgt ook richting Twente voor vertraging op de hoofdwegen. Vanaf Apeldoorn is het kruipen over de A1 richting Twente. De ANWB meldt een file van ruim 20 kilometer.

 • 22 Januari 2019 om 16:48

Bestuurder scootmobiel gewond bij aanrijding in Wierden

WIERDEN - Een busje is dinsdagmiddag op een scootmobiel gebotst op de Dahliastraat in Wierden. Hierbij raakte de bestuurder van de scootmobiel gewond.

 • 22 Januari 2019 om 16:47

Markering moet verkeer op Erve Meijerinksweg in Wierden afremmen

WIERDEN - Een de aandacht trekkende markering op de weg moet ervoor zorgen dat automobilisten minder hard over de Erve Meijerinksweg in Wierden rijden. Dit besluit is genomen door burgemeester en wethouders, nadat meerdere keren overleg werd gevoerd met buurtbewoners die klaagden over het sluipverkeer over deze route net ten westen van het dorp Wierden.

 • 22 Januari 2019 om 15:38

Stuk ijs vernietigt ruit van rijdende auto in Haarle

HAARLE - Een automobilist is zich dinsdagmiddag rot geschrokken op de N35 bij Haarle. Een stuk ijs gleed van een tegemoetkomende vrachtwagen, kwam op zijn auto terecht en vernietigde de voorruit.

 • 22 Januari 2019 om 15:37

Schoorsteenbrand in boerderij in Holten

HOLTEN – In een rietgedekte boerderij in het buitengebied van Holten heeft een schoorsteenbrand gewoed. Met een hoogwerker wordt de schoorsteen geveegd.

 • 22 Januari 2019 om 14:58

Lokaal Hellendoorn wil nieuw energiebeleid gemeente

NIJVERDAL - Lokaal Hellendoorn vindt dat het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid snel moet worden aangepast. Volgens de grootste oppositiepartij moet de regie bij de inwoners van een dorp of wijk komen te liggen en moet energie voor iedereen betaalbaar blijven. Dat schrijft Lokaal Hellendoorn in een brief aan het Hellendoornse college.

 • 22 Januari 2019 om 12:07

Schaatsen in Twente? Hier kan het al (en hier niet)

ENSCHEDE - Na opnieuw een koude nacht kan er deze dinsdag geschaatst worden op natuurijs in Twente en de Achterhoek! Maar niet overal is het ijs al dik genoeg. Bekijk ons overzicht om te zien welke schaatsbanen er open zijn, en welke niet.

 • 22 Januari 2019 om 10:23

Brandweer huldigt 9 jubilarissen in Nijverdal

NIJVERDAL - De brandweer Twente huldigde maandagavond negen jubilarissen uit de kazernes in Hellendoorn en Nijverdal.

 • 22 Januari 2019 om 10:15

Rotonde bij β€˜Otje van Potje’ in Rijssen pas eind 2020 klaar

RIJSSEN - De rotonde bij Otje van Potje in Rijssen wordt pas volgend jaar verbeterd en deze facelift is dan eind 2020 klaar. Een meerderheid van de raadsfracties in Rijssen-Holten voelt er weinig voor om het karwei al komende herfst aan te pakken.

 • 22 Januari 2019 om 09:53

Robin bouwde Avonturenpark Hellendoorn na in Planet Coaster: β€˜Kostte 1,5 jaar’

WIERDEN/HELLENDOORN - Robin Sproates (21) uit Wierden bouwde het Avonturenpark Hellendoorn na in een computerspel. „Ik ging er als kind vaak met mijn oma naar toe.”

 • 19 Januari 2019 om 13:27

Schaatsers staan in Wierden op eerste plaats, de ijsbaan is weer open

WIERDEN - Bij de Wierdense IJsclub (WIJC) is de afgelopen dagen alles in gereedheid gebracht om de ijsbaan zo snel mogelijk open te stellen voor het publiek. Die inspanningen werden beloond. Vanaf 19.30 uur viel maandagavond te schaatsen aan de 2de Lageveldseweg.

 • 22 Januari 2019 om 07:32

Het woord β€˜sneeuw’ valt en heel Nederland springt in een andere stand

ENSCHEDE - De sneeuwwaarschuwing van het KNMI was maandag net na het middaguur een feit: code geel voor Overijssel vanmiddag. Ofwel: wees alert. De opwinding is er echter meer een die hoort bij code rood.

 • 22 Januari 2019 om 07:30
OuderTubantia - Reggestreek

Lintje Wierdenaar Weiden voor zijn vele vrijwilligerswerk

WIERDEN - Henk Weiden kreeg maandagavond in zijn woonplaats Wierden een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Henk Robben. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • 21 Januari 2019 om 23:19

Aan ijs vastgevroren waterhoen bevrijd in Rijssen

RIJSSEN - De brandweer van Rijssen wist maandag aan het begin van de avond een aan het water vastgevroren waterhoen van het ijs te halen. Het voorval had plaats in een vijver bij het Parkgebouw aan de Oosterhofweg.

 • 21 Januari 2019 om 18:52
❌