[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Tubantia - Reggestreek

Wethouder Wierden: β€˜Soms 24 uur per dag aan het werk’

WIERDEN - Bijna tien maanden is Richard Kortenhoeven nu wethouder in Wierden. Een vraaggesprek over hoe hem dat bevalt, na een loopbaan van 21 jaar in het bedrijfsleven.

 • 23 Maart 2019 om 09:50

Nieuwe Albert Heijn grootste supermarkt van Rijssen

RIJSSEN - Op het terrein aan de Stationsdwarsweg zijn deze week de graafwerkzaamheden begonnen voor de nieuwe vestiging van Albert Heijn. „Het wordt de grootste supermarkt van Rijssen”, aldus Erwin Tijhof van Ter Steege. Komend najaar is de feestelijke opening.

 • 23 Maart 2019 om 08:12

Spelen en leren op een groene speelplaats in Hellendoorn

HELLENDOORN - Met het planten van drie bomen is het startschot gelost voor de aanleg van een groen schoolplein van de Jan Barbierschool in Hellendoorn. De leerlingen steken ook nog op een andere, eveneens groene manier de handen uit de mouwen.

 • 23 Maart 2019 om 07:58

Gerard Gasthuis uit Nijverdal besmet met β€˜genealogievirus’

Wie op zoek is naar de afstamming van zijn voorouders kan de hulp inroepen van Nijverdaller Gerard Gasthuis. Want het ‘genealogievirus’ zit hem nu eenmaal in het bloed en kruipt waar het niet gaan kan.

 • 23 Maart 2019 om 07:23

Hellendoorn draait op voor kosten sanering oude vuilstort

NIJVERDAL - Hellendoorn stond positief tegenover het plan van Bilal Durmaz, personal coach van Plan Nijverdal (voorheen Gym to B), om op een voormalige vuilnisbelt op de hoek Holterweg-Bergleidingweg een oefenpark voor mountainbikers te maken. De vuilstort moet nu echter worden gesaneerd en de gemeente draait op voor de kosten. „Dit is wel erg zuur”, concludeert wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis.

 • 23 Maart 2019 om 06:33
Gisteren β€” 22 Maart 2019Tubantia - Reggestreek

Nederlands-Twents woordenboek van β€˜Karel van ’n Notoaris’ opnieuw uitgegeven

RIJSSEN - Het levenswerk van mr. Karel (van ’n Notoaris) Schönfeld Wichers wordt opnieuw uitgegeven. Het gaat om heruitgave van het grote woordenboek Nederlands-Twents, dat dit jaar veertig jaar geleden het levenslicht zag.

 • 22 Maart 2019 om 13:23

Woningbouw aan Hilgenbosweg in Hellendoorn

NIJVERDAL - De Hellendoornse gemeenteraad heeft deze week ingestemd met de herziening van het bestemmingsplan voor het perceel Hilgenbosweg 13 in Hellendoorn. Alleen de fractie van Lokaal Hellendoorn stemde tegen.

 • 22 Maart 2019 om 12:17

Zwarte dag uit 1945 in Nijverdal herdacht

NIJVERDAL - Het zware bombardement van 22 maart 1945 op het centrum van Nijverdal, waarbij destijds 73 mensen de dood vonden, is vrijdagochtend plechtig herdacht met onder meer een toespraak van burgemeester Anneke Raven, leggen van bloemen en het voorlezen van een gedicht door Renate Zeevalkink van het Memorymuseum. Dit gebeurde bij het monument in de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

 • 22 Maart 2019 om 12:53

Meer dan 50 artiesten Boulevard Outdoor Wierden

WIERDEN - Voor de negende editie van Boulevard Outdoor komen op zaterdag 29 juni meer dan 50 artiesten naar het Lageveld in Wierden.

 • 22 Maart 2019 om 12:47

Neefje (10) Herman Finkers krijgt lachers op z’n hand met grap over FC Twente

ALMELO/WIERDEN - Normaal gesproken is het oom Herman die in de familie Finkers de lachers op zijn hand krijgt. Maar Alexander, het neefje van de cabaretier, kan er ook wat van. Een grap van de 10-jarige Wierdenaar over FC Twente wordt veelvuldig gedeeld op WhatsApp.

 • 22 Maart 2019 om 12:38

Dialectoptredens in GrandcafΓ© N-Joy in Nijverdal

NIJVERDAL - Het is dialectmaand bij Grandcafé N-Joy aan de De Joncheerelaan 6-8. Maart wordt afgesloten met drie voorstellingen.

 • 22 Maart 2019 om 12:06

Eerste eierautomaat aan Schapendijk in Notter

NOTTER - Pluimveebedrijf Briene heeft in zijn verkoopruimte (Schapendijk 4) een eierautomaat neergezet, waarin doosjes met 10 scharrel- of biologische eieren staan. Volgens boerin Gerda Briene is het de eerste in z’n soort in de Reggestreek. Na inworp van een euro kunnen de klanten de verse gekoelde eieren uit de automaat halen.

 • 22 Maart 2019 om 11:28

Aspergeteler Harry Lubberink uit Wierden: β€šMinder asperges door de droge zomer van 2018’

WIERDEN - Het witte goud uit het buitenland ligt al in de supermarkt. De asperges van Lubberink laten echter nog even op zich wachten. „De droogte van vorige zomer zorgt wel voor minder asperges dit voorjaar, verwacht ik.”

 • 22 Maart 2019 om 09:44

Wandelen over de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal

NIJVERDAL - Om de lente in te luiden biedt Staatsbosbeheer een wandeling over de Sallandse Heuvelrug op zondag 24 maart.

 • 22 Maart 2019 om 09:31

Hellendoornse oppositie schiet zichzelf in de voet

NIJVERDAL - De Hellendoornse oppositie blunderde door een motie van wantrouwen niet tijdig in te dienen en liet daardoor een eenmalige kans liggen om het college te wippen. De coalitie heeft de rijen inmiddels weer gesloten.

 • 22 Maart 2019 om 07:08

β€˜Urgent probleem’: een derde van bewoners Rijssen-Holten is eenzaam

RIJSSEN - Een derde van de inwoners in de gemeente Rijssen-Holten is eenzaam. Gezien het feit dat de gemeente een kleine 39.000 inwoners telt betekent dat bijna 13.000 eenzame mensen. Geen wonder dat er in het gemeentehuis wordt gesproken van een ‘actueel en urgent’ probleem. Tijd voor actie.

 • 22 Maart 2019 om 06:46
OuderTubantia - Reggestreek

Rijssen-Holten hoogste opkomstpercentage van Reggestreek

HELLENDOORN/RIJSSEN/WIERDEN De gemeente Rijssen-Holten stond in Reggestreek met 69,3 procent bovenaan als het gaat om het opkomstpercentage voor de provinciale verkiezingen. Wierden bleef echter niet ver achter met 64,7 procent en in Hellendoorn ging bijna 62 procent van de kiesgerechtigden woensdag stemmen.

 • 21 Maart 2019 om 20:33

Ambulancepersoneel heeft zelf hulp nodig in Hellendoorn

HELLENDOORN - Op de Hellendoornsebergweg is donderdagmiddag een ambulance vast komen te zitten in de modder. De ziekenwagen was onderweg naar een ongeval in Hellendoorn om een patiënt te vervoeren naar het ziekenhuis.

 • 21 Maart 2019 om 18:19

Wijkvereniging steeds vaker spreekbuis voor Kruidenwijk

NIJVERDAL - Wijkvereniging De Kruidenwijk ontwikkelt zich de laatste tijd steeds meer tot dé behartiger van de belangen van de inwoners van deze grote Nijverdalse nieuwbouwwijk. Voorheen richtte de wijkvereniging zich met name op het organiseren van uiteenlopende activiteiten voor de inwoners, maar tegenwoordig fungeert ze ook steeds vaker als spreekbuis van de Kruidenwijk bij belangrijke maatschappelijke kwesties.

 • 21 Maart 2019 om 12:14

Scholen gaan samen het lerarentekort bestrijden

ENSCHEDE - Het Assink Lyceum (Haaksbergen, Neede, Eibergen), Het Erasmus (Almelo), OSG Hengelo en Het Stedelijk Lyceum (Enschede) willen samen met het Staring College (Lochem en Borculo) en scholengemeenschap De Waerdenborch uit Holten het lerarentekort tegengaan en slaan daarvoor de handen ineen. Ze gaan samenwerken op het gebied van personeel in de vorm van een Regionaal Mobiliteitscentrum (RMC).

 • 21 Maart 2019 om 12:16
❌