[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018Tubantia - Oldenzaal e.o.

Raad Oldenzaal mokkend akkoord met plan Villa Rozenhof

OLDENZAAL - Een meerderheid van de raad stemde gisteravond in met de bouw van een woonzorgcomplex op het terrein van Villa Rozenhof aan de Prins Bernardstraat 2. Niet omdat de politiek zo gecharmeerd is van het plan, maar meer omdat de fracties het idee hebben dat ze niet anders konden.

 • 24 September 2018 om 21:48

Raad Oldenzaal mokkend akkoord met plan Rozenhof

OLDENZAAL - Een meerderheid van de Oldenzaalse gemeenteraad stemde maandagavond in met de bouw van een woonzorgcomplex op het terrein van Villa Rozenhof aan de Prins Bernardstraat 2. Niet omdat de politiek zo gecharmeerd is van het plan, maar meer omdat de fracties het idee hebben dat ze niet anders konden.

 • 24 September 2018 om 21:48

Inbrekers cafΓ© Weerselo waren lid van een landelijk opererende bende

WEERSELO - De vier Roemenen die in de nacht van 27 op 28 maart 2018 na een inbraak bij café Olffen in Weerselo werden aangehouden maken deel uit van een landelijk opererende criminele bende met de naam 'De Brigade'. Dat werd maandag duidelijk tijdens een regiezitting tegen vijf vermoedelijke leiders van de Roemeense bende voor de rechtbank in Zwolle.

 • 24 September 2018 om 14:32

Celstraf en tbs na verkrachting in Enschede

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft de 19-jarige S. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De Oldenzaler verkrachtte in april van dit jaar een vrouw in Enschede, maar was volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar vanwege een psychose.

 • 24 September 2018 om 13:38

Wroetvarkens in Saasveld krijgen de ruimte, en dat proef je

SAASVELD - Het was nog even de vraag of het wel door kon gaan vanwege de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in België. Maar omdat bezoekers van De Wroetstal de dieren alleen vanachter glas konden bekijken, besloten eigenaren Caroline en Laurens Stevelink uit Saasveld dat ze de bezoekers van 'toer de boer', onderdeel van de open dag van slager Thomas Jacobs uit Borne, zaterdag niet teleur wilden stellen.

 • 24 September 2018 om 13:24

Kou op komst in Twente: het kan vannacht gaan vriezen

ENSCHEDE - De zomer is nog maar nét voorbij, maar Twente kan zich alweer opmaken voor winterse taferelen. Aankomende nacht is er namelijk kans op nachtvorst. In Twente wordt de laagste temperatuur verwacht: het kan -0,3 graden worden.

 • 24 September 2018 om 11:42

Carmelcollege wil af van papieren schoolboek

ENSCHEDE - De stichting Carmelcollege zorgt voor een aardverschuiving in schoolboekenland. De één na grootste scholenkoepel van Nederland wil ‘meer digitaal en minder schoolboek’. De aanbieder die bij de uitgeschreven aanbesteding het meest aan deze wensen tegemoet komt, is spekkoper.

 • 24 September 2018 om 05:04
OuderTubantia - Oldenzaal e.o.

Nieuwe predikant Protestantse gemeente Denekamp

DENEKAMP - De Protestantse Gemeente Denekamp heeft een nieuwe predikant.

 • 23 September 2018 om 23:10

Zestien gebruikers in medisch centrum Denekamp

DENEKAMP - Het nieuwe gezondheidscentrum aan de Lange Voor in Denekamp krijgt maar liefst zestien gebruikers. De betrokken partijen hebben de huurcontracten daarvoor getekend.

 • 23 September 2018 om 20:33

Team Tukkers fietst ruim zeven mille bij elkaar tegen Alzheimer

TUBBERGEN/OOTMARSUM - Team De Tukkers uit Manderveen en Ootmarsum heeft met de 24-uurs fietstocht 2Bike4Alzheimer ruim 7400 euro bijeen gebracht.

 • 23 September 2018 om 18:18

Twentse gemeenten zetten zich schrap voor grote financiΓ«le tegenvaller

ENSCHEDE - De Twentse en Achterhoekse gemeenten wacht een forse financiële tegenvaller. Ze krijgen minder geld van het rijk. Voor Enschede betekent het een tegenvaller van ongeveer 3 miljoen euro.

 • 23 September 2018 om 19:56

Barre weersomstandigheden bij Trailrun Ootmarsum

OOTMARSUM - De 400 deelnemers aan de derde editie van de Springendal Trailrun bij Ootmarsum, afgelopen zaterdag, kregen te maken met barre weersomstandigheden.

 • 23 September 2018 om 11:38

Appartementen in pand ABN Amro Oldenzaal

OLDENZAAL - Het voormalige ABN Amro-pand tegenover de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal wordt een plek om te wonen. Op de bovenverdieping komen loftappartementen voor jongeren, op de begane grond naar wens ingerichte ruimtes voor ouderen. ,,Dat is goed voor de doorstroming van de inwoners van Oldenzaal”, zegt eigenaar Rob Knobben.

 • 23 September 2018 om 07:01

CDA Dinkelland wil korting voor duurzame projecten

DENEKAMP - CDA Dinkelland wil mensen die met een duurzaam project willen uitvoeren komen, korting geven op de gemeentelijke leges.

 • 22 September 2018 om 16:11

Belangstelling voor cultureel erfgoed tijdens Twentse Ervendag

De zesde Twentse Ervendag heeft vandaag plaats. Eigenaren van zes erven in de regio stellen hun have en goed open, waarvan drie in Noordoost-Twente. Het moet helpen de belangstelling voor het cultureel erfgoed levend te houden. Trotse bewoners aan het woord.

 • 22 September 2018 om 13:23

KOSC Ootmarsum gaat kantine aanpakken

OOTMARSUM - Het clubgebouw van de Ootmarsumse voetbalvereniging KOSC ondergaat volgend jaar een forse opknapbeurt.

 • 22 September 2018 om 09:44

Junique Oldenzaal: Uitgaan van wat een kind wΓ©l kan

OLDENZAAL Ze heeft het helpen van kinderen als missie, maar Judith Hagemeier knapte af op de regels en protocollen in de jeugdhulpverlening. Nu opent ze haar eigen kindercoachpraktijk Junique in Oldenzaal. „We moeten uitgaan van wat een kind wel kan, niet van wat het niet kan.”

 • 22 September 2018 om 09:12

Strijd om Oldenzaalse Villa Rozenhof nog niet beslist

OLDENZAAL - Het buikpijndossier Villa Rozenhof staat maandag op de agenda van de raad. Mocht de raad het politieke licht op groen zetten voor dit bouwproject, dan is de strijd zeker nog niet voorbij. In dat geval maken de buren de gang naar de rechter.

 • 22 September 2018 om 07:01

Bij Twentse kinderopvang Columbus blijft de Stint na 'Oss' in gebruik

NIJVERDAL - Na het drama met de elektrische bolderkar in Oss, zetten veel kinderopvangbedrijven de Stint ‘op stal’. Niet bij Columbus Junior in Twente. Daar reden ze gisteren alweer. „Niet omdat we niet meeleven. Maar omdat we ons er veilig mee voelen.”

 • 22 September 2018 om 05:42

Film over Borculose kunstenaar scoort op Amerikaans filmfestival

BORCULO/OOTMARSUM – De film ‘Beeldend Licht’, over het leven en werk van kunstenaar Annemiek Punt, is geselecteerd door het Amerikaanse Golden Door Filmfestival.

 • 21 September 2018 om 17:06
❌