[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020Tubantia - Oldenzaal e.o.

Geen enkele vmbo-er in Losser hoeft op herexamen

LOSSER - Niemand hoefde op herexamen, één leerling deed het toch, om een beter cijfer op zijn eindlijst te krijgen. Alle 94 eindexamenkandidaten van Twents Carmel College in Losser zijn dit jaar in één keer geslaagd. Dat laatste gebeurde ook op het vwo aan de Lyceumstraat in Oldenzaal.

 • 6 Juli 2020 om 14:29

Kerkgang voelt ook in Losser weer vertrouwd, maar wel anders

LOSSER - Rust vinden. Pastor Bertus Visschedijk (78) weet wel raad met het thema van de eerste eucharistieviering mét kerkbezoek in Losser sinds de coronaversoepelingen. Vakantie, coronaregels, eigenlijk het hele leven draait om rust door innerlijke overtuiging in plaats van dwang.

 • 6 Juli 2020 om 08:01

Harde klappen in Twentse productiesector, vrees voor meer banenverlies

HENGELO/BORCULO/OLDENZAAL - De productiesector in de regio krijgt klap op klap. In korte tijd is het verlies van meer dan duizend banen aangekondigd en Kennispunt Twente vreest dat het daar niet bij blijft. En nu blijkt ook nog dat er werknemers zonder sociaal plan op straat worden gezet. Tot woede van FNV.

 • 6 Juli 2020 om 07:58
Gisteren β€” 5 Juli 2020Tubantia - Oldenzaal e.o.

Zesde poging geslaagd: Anne is weer thuis in Oldenzaal vanuit Nieuw-Zeeland

OLDENZAAL - Anne Kleinhaarhuis is weer thuis in Oldenzaal. De afgelopen weken deed ze vijf vergeefse pogingen om vanuit Nieuw-Zeeland terug te vliegen naar Nederland. Bij de zesde poging lukte het eindelijk, zondagochtend landde ze op Schiphol.

 • 5 Juli 2020 om 17:29

Bonte mini-carnavalsoptocht verrast Oldenzalers

OLDENZAAL - Bijna hartje zomer kregen Oldenzalers zaterdagochtend een glimp van de in februari afgelaste carnavalsoptocht te zien. Imposante wagenonderdelen van de Blaanke Boeskeulkes en de Glasbloazers werden op grote aanhangers getakeld en voor tijdelijk verblijf vervoerd naar de verlaten opslagloods van installatiebedrijf Kip aan de Helmichstraat.

 • 5 Juli 2020 om 17:20

Het was een vreemd half jaar

Het is juli, de langste dag is alweer geweest en de zomervakantie staat voor de deur. Een mooi moment om terug te kijken op de eerste helft van 2020.

 • 5 Juli 2020 om 14:14

Voor sopraan Donij van Doorn voelt de afslag Oldenzaal-Zuid nog altijd als thuiskomen

Donij van Doorn (35) reist de wereld over als sopraan-soliste in het orkest van André Rieu. Ze woont met haar Zwitserse partner Fabian Egli in Nieuwegein. Vorige week was ze terug op ‘oale groond’” „Afslag 33, Oldenzaal-Zuid, dan weet ik dat ik bijna thuis ben…”

 • 5 Juli 2020 om 09:20

Marie Pross-Nijkamp uit Saasveld is 100: β€˜Spijt hebben is zonde van je tijd, het leven komt zoals het komt’

SAASVELD - De honderdste verjaardag van Marie Pross-Nijkamp vrijdag moest een mooie dag worden, maar werd overschaduwd door het overlijden van haar schoonzoon. Dat gebeurde enkele weken geleden. Toch hief ze omringd door familie kort het glas op 100 lentes.

 • 5 Juli 2020 om 08:55
OuderTubantia - Oldenzaal e.o.

Gouden erepenning voor Het Landhuis Oldenzaal

OLDENZAAL - „Hotel Het Landhuis heeft in de afgelopen 125 een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het noaberschap en saamhorigheid in Oldenzaal.” Met deze complimenten verwoordde burgemeester Patrick Welman zaterdag het unanieme besluit van de Oldenzaalse gemeenteraad om aan de jubilaris de Gouden Erepenning van de stad Oldenzaal toe te kennen.

 • 4 Juli 2020 om 19:54

Meezingconcert in Oldenzaalse basiliek, maar in de kerkbanken blijft het stil

OLDENZAAL - Ruim 3500 mensen leerden via een onlinecursus gregoriaans zingen met de Vespers in Mysterium, een project van Herman Finkers en Wishful Singing. Zaterdag was eindelijk het eerste concert, in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Maar vanwege corona was meezingen uit den boze.

 • 4 Juli 2020 om 19:17

β€˜Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland

Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

 • 4 Juli 2020 om 12:49

Oldenzaal verrast door mini-carnavalsoptocht

OLDENZAAL - Oldenzalers konden zaterdag een glimp van de in februari afgelaste carnavalsoptocht opvangen. Vanaf de bouwhallen aan de Thorbeckestraat reden de hele ochtend aanhangers met kleurige wagenonderdelen richting de Helmichstraat op Berghuizen.

 • 4 Juli 2020 om 12:20

Reuzeninsecten in Denekamp: beangstigend echt!

DENEKAMP - Het was een wens van de Dinkellandse gemeenteraad en van Natura Docet Wonderrijck zelf: een aansprekende expositie die veel mensen naar het museum lokt. Het moet wel raar lopen wil dat niet lukken met de expositie Big Insects. Vanaf vandaag.

 • 4 Juli 2020 om 10:05

Een jaar lang Airbnb-host in Enschede: 'Reizen wordt nooit meer hetzelfde'

Verslaggever Joost Dijkgraaf zette vorig jaar - als test voor deze rubriek - zijn eigen huis in Enschede op Airbnb. Hij bleef daarna stug doorverhuren, tot de coronacrisis roet in het eten gooide. Over ongemakkelijke vakantiemomentjes, een verhuurfiasco én een nieuw plan.

 • 4 Juli 2020 om 07:55

Mijn eigen Airbnb in Enschede, een jaar later...

Verslaggever Joost Dijkgraaf zette vorig jaar - als test voor deze rubriek - zijn eigen huis in Enschede op Airbnb. Hij bleef daarna stug doorverhuren, tot de coronacrisis roet in het eten gooide. Over ongemakkelijke vakantiemomentjes, een verhuurfiasco én een nieuw plan.

 • 4 Juli 2020 om 07:55

Zelfgebouwd vliegtuig van Oldenzaler voor eerst de lucht in: β€˜Wat een beest!’

Hij wilde op 1 juni dit jaar de lucht in met zijn zelfgebouwde vliegtuig. Die ambitie sprak Oldenzaler Ronald Niehoff (53) ruim een jaar geleden uit toen hij nog volop aan het sleutelen was. Het werd een maand later. Klokslag kwart over twee koos de kist van Niehoff gisteren voor het eerst het luchtruim.

 • 3 Juli 2020 om 20:41

Twentse boeren die aangifte deden, balen van blokkade op A1: β€˜Burgertje pesten heeft geen nut’

HENGELO - Ruim 50 Twentse boeren reden vrijdagmiddag met hun trekkers naar het politiebureau van Hengelo om aangifte te doen tegen minister Carola Schouten. Ze werden gehoord, maar hun boodschap werd halverwege overstemd, door de blokkade van actievoerende collega’s op de A1 in Holten. „Burgertje pesten heeft geen nut.”

 • 3 Juli 2020 om 19:40

Persoonsverwisseling FC Twente-voetballer & droombaan Enschedese dj?

Tussen alle serieuze ellende van de coronacrisis is er nog genoeg in deze regio om over te lachen, vrolijk van te worden of een traantje bij mee te pinken. Een overzicht van ‘luchtig’ nieuws.

 • 3 Juli 2020 om 19:08

’Negentien ontslagen bij Ropeblock in Oldenzaal’

OLDENZAAL - Bij het in Oldenzaal gevestigde bedrijf Ropeblock hebben deze week negentien werknemers te horen gekregen dat zij hun baan verliezen.

 • 3 Juli 2020 om 18:03

Verlate koninklijke onderscheiding voor acht Oldenzalers in Hofkerk

OLDENZAAL - Ze moesten er even op wachten. Maar de acht Oldenzalers die dit voorjaar een koninklijke onderscheiding kregen toegekend, kregen de versierselen vrijdagmorgen alsnog opgespeld in de Hofkerk. Niet door burgemeester Patrick Welman maar door een familielid.

 • 3 Juli 2020 om 16:43
❌