[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Tubantia - Oldenzaal e.o.

Deur van DrieΓ«enheidkerk in Oldenzaal definitief op slot

OLDENZAAL - Het bestuur van de Plechelmusparochie is begonnen de Drieëenheidkerk aan de eredienst te onttrekken. Tijdens een informatie-avond in de Antoniuskerk wordt donderdag 15 november uitgelegd waarom de kerk wordt gesloten en welke stappen al zijn gezet om dat te bewerkstelligen.

 • 15 November 2018 om 11:24

Vissende aalscholvers duiken overal in Oost-Nederland op

ENSCHEDE - Aalscholvers zijn overal in Twente en de Achterhoek te zien, ook boven de stad. De grote, zwarte vogels met lange snavel duiken overal op waar ze een visje kunnen verschalken.

 • 15 November 2018 om 10:31

Samenwerking basisscholen met Carmel Denekamp is van de baan

DENEKAMP - De plannen voor een intensieve samenwerking tussen het basisonderwijs en het Twents Carmel College in Denekamp gaan niet door.

 • 15 November 2018 om 07:22

Met familie naar show Party Piet in Enschede

ENSCHEDE - Sinterklaasfeest begint met nieuwe bioscoopfilm en de ‘Mega Sint Show’. U kunt met (klein) kinderen Sint en Piet ontmoeten in Enschede.

 • 15 November 2018 om 06:30

Zonnige begrotingen in gemeenten Losser en Dinkelland

LOSSER/DENEKAMP - Na Oldenzaal, afgelopen maandag, hebben ook de gemeenteraden van Losser en Dinkelland (allebei dinsdag) ingestemd met de gemeentebegroting. En net als in Oldenzaal gebeurde dat in Losser en Denekamp met algemene stemmen. Vreemd was dat niet, de economie draait als een tierelier en dat heeft ook positieve gevolgen voor de begrotingen van de gemeenten. Er hoefden geen pijnlijke keuzes gemaakt te worden voor een sluitende begroting en er is (genoeg) geld om te investeren.

 • 15 November 2018 om 06:06
Gisteren β€” 14 November 2018Tubantia - Oldenzaal e.o.

Eervolle prijs voor Othmar Bier uit Ootmarsum

OOTMARSUM - De Ootmarsumse bierbrouwerij Othmar Bier heeft succes met hun Rauchbier. Ze wonnen gisteren de Gouden plak tijdens de European Beer Star competitie in Neurenberg in Duitsland.

 • 14 November 2018 om 19:51

Tegenvaller bij verbouw Carmel College Losser valt mee

LOSSER - De extra kosten die gemoeid zijn met de verbouwing van het gebouw van het Twents Carmel College locatie Losser vallen lager uit dan oorspronkelijk was gedacht. Ging het college in september nog uit van een tegenvaller van zo'n 300- tot 400.000 euro, nu blijkt dat de kosten van het meerwerk beperkt blijven tot 161.000 euro.

 • 14 November 2018 om 16:51

Dader ruimt alsnog bouwafval in Oldenzaal op

OLDENZAAL - Vlak voor het verstrijken van het ultimatum van de gemeente is de dader woensdag begonnen met het opruimen van de gedumpte bouwmaterialen op bedrijventerrein Jufferbeek in Oldenzaal. Maar hij krijgt nog een rekening van de gemeente gepresenteerd en er hangt hem mogelijk strafvervolging boven het hoofd.

 • 14 November 2018 om 15:50

Man uit Almelo dumpt bankstel in Denekamp en moet 389 euro dokken

ALMELO/DENEKAMP - Een Almeloër heeft 389 euro boete gekregen voor het dumpen van een bankstel in Denekamp. Het bankstel werd afgelopen donderdag in Denekamp aan de Brandlichterweg vlakbij de Duitse grens gedumpt.

 • 14 November 2018 om 12:52

Man uit Almelo dumpt bankstel in Denekamp en moet nu 389 euro dokken

ALMELO/DENEKAMP - Een Almeloër heeft 389 euro boete gekregen voor het dumpen van een bankstel in Denekamp. Het bankstel werd afgelopen donderdag in Denekamp aan de Brandlichterweg vlakbij de Duitse grens gedumpt.

 • 14 November 2018 om 12:52

Geothermie in Noordoost Twente te duur

TUBBERGEN - Het winnen van aardwarmte in Noordoost Twente is technisch gezien mogelijk, maar te duur. Dat is de conclusie van de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser en Oldenzaal, die er onderzoek naar lieten doen.

 • 14 November 2018 om 13:47

AlmeloΓ«r krijgt boete voor dumpen bankstel in Denekamp

ALMELO/DENEKAMP - Een Almeloër heeft 389 euro boete gekregen voor het dumpen van een bankstel in Denekamp.

 • 14 November 2018 om 12:52

Eerste stap naar woonwijk op voormalig Topcraft-terrein Losser

LOSSER - De eerste stap naar een woonwijk op het voormalig Topcraft-terrein aan de Ravenhorsterweg in Losser is gezet. Een kleine meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond in met de grondexploitatie.

 • 14 November 2018 om 11:33

Dj uit Twente lanceert plaat bij Armin van Buuren

OLDENZAAL - Na jarenlang hard werken staat dj Nick Faulhaber (26) uit Oldenzaal op het punt van doorbreken. Woensdag lanceert hij zijn eerste single onder het platenlabel van Armin van Buuren. De Tukker doet dat samen met Jaap Reesema (Jake Reese), voormalig X-factor winnaar. „Nick is de grote ster.”

 • 14 November 2018 om 10:53

Twente is een witte vlek op de kaart van Sinterklaas

ENSCHEDE - Hij komt, hij komt...maar niet naar Twente. Sinds de start van de televisie-uitzending van de nationale Sinterklaas-intocht in 1952 heeft de Goedheiligman de regio Twente én de Achterhoek links laten liggen. Het is een witte vlek op de landkaart van de intochten. Bewust?

 • 13 November 2018 om 09:20

LutterhΓΆfke voor β€˜knarren’ maar ook voor jongeren

DE LUTTE - Komt na Oldenzaal ook in De Lutte een Knarrenhof? Als het aan William Bunskoek (70) en Hendrike Herbrink (67) ligt, wel. Zij zijn al een jaar bezig om het ‘Lutterhöfke’ van de grond te krijgen.

 • 14 November 2018 om 07:43

Oldenzaals debat zonder β€˜vissersballonnetje’, maar met uitputtende taaldiscussie

OLDENZAAL - GroenLinks en de VVD gooiden maandag de knuppel in het hoenderhok, maar dat leidde niet tot een koerswijziging. Aan het einde van de rit werd de begroting 2019 in Oldenzaal soepeltjes vastgesteld.

 • 14 November 2018 om 07:12

Inwoners Dinkelland gaan flink meer betalen voor riool

DENEKAMP - De tarieven van de rioolheffing in Dinkelland gaan de komende vijf jaar jaarlijks met 5 euro omhoog. Daar bovenop komt nog een jaarlijkse inflatiecorrectie van 1,3 procent. Dat staat in het nieuwe Gemeentelijk Rioleringsplan Dinkelland 2019-2024 dat door het college is gepresenteerd.

 • 14 November 2018 om 07:05
OuderTubantia - Oldenzaal e.o.

Met de vlam in de pijp en β€˜gezonde’ maaltijdbox richting Brennerpas

OLDENZAAL - Overgewicht en obesitas komen relatief vaak voor bij vrachtwagenchauffeurs. En ook truckers die niet te dik zijn, eten niet allemaal even gezond. Voor chauffeurs die anders willen, is er nu de box van TruckerMeals.

 • 13 November 2018 om 15:48

Oldenzaalse Marloes is de beste zakenvrouw van Zuid-Afrika

OLDENZAAL - Marloes Reinink (39) is vorige maand uitgeroepen tot de beste Zuid-Afrikaanse zakenvrouw van het jaar in de vastgoedsector. De oud-Oldenzaalse maakt in het land furore met haar bedrijf Solid Green, een adviesbureau in duurzaam bouwen.

 • 13 November 2018 om 13:53
❌