[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019Tubantia - Oldenzaal e.o.

Sander uit Hengelo ruikt koppositie in Lezerstour: β€˜Heb een goede kans’

HENGELO/DENEKAMP - Exact een week geleden greep René Oortman (32) uit Denekamp de macht in de Lezerstour. Na de loeizware bergrit met aankomst op de Tourmalet wordt zijn koppositie bedreigd door Sander Hoek (29) uit Hengelo. „Dat ik Landa erin heb gezet, pakt heel goed uit”, zegt die laatste.

 • 20 Juli 2019 om 20:42

D66: een nieuwe boom voor iedere Lossernaar

ENSCHEDE - Als het aan D66 ligt plant de gemeente Losser op korte termijn maar liefst 22.500 extra bomen. De partij komt om dat te bewerkstelligen tijdens de eerstkomende raadsvergadering met een motie.

 • 20 Juli 2019 om 20:20

Theo uit Almelo pakt rit, HengelΓΆer nadert leider RenΓ© uit Denekamp

ENSCHEDE - Theo Stamsnieder uit Almelo heeft de veertiende etappe van de Lezerstour op zijn naam geschreven. De Almeloër haalde liefst 419 punten, drie meer dan Brigitte Schalekamp uit Hengelo. In de top van het algemeen klassement is het ongemeen spannend. Sander Hoek uit Hengelo liep in op René Oortman uit Denekamp.

 • 20 Juli 2019 om 18:36

Beschonken man ramt politieauto tijdens achtervolging door Oldenzaal

OLDENZAAL - Een beschonken automobilist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor chaos gezorgd in Oldenzaal. Tijdens een achtervolging ramde hij meerdere keer een politieauto.

 • 20 Juli 2019 om 16:29

Hoe ga je als journalist om met heikel nieuws uit je eigen dorp?

Of ik misschien iets meer wist over het gedoe rondom de aanleg van nieuwe jeu-des-boulesbanen in mijn dorp? Die terloopse vraag van een collega kon ik bevestigend beantwoorden en ik had hem - eerlijk gezegd - ook al een tijdje verwacht.

 • 20 Juli 2019 om 14:34

Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: β€˜We zijn elkaars dagboek’

ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

 • 20 Juli 2019 om 09:12
OuderTubantia - Oldenzaal e.o.

Oldenzaalse lijkt spil in zorgfraudenetwerk

UTRECHT/OLDENZAAL De Oldenzaalse zorgonderneemster Yvonne Verdonkschot lijkt de spil te zijn in een netwerk van frauduleuze Turkse zorgondernemers. Drie zorgverzekeraars, waaronder Menzis, weigeren daarom nog langer declaraties van haar te betalen. Dat bleek vrijdag tijdens een rechtszaak in Utrecht.

 • 19 Juli 2019 om 21:17

Deelnemers uit Hengelo, Beuningen en Wierden aan het feest

ENSCHEDE - Het zijn de dagen van de triomferende trio’s in de Lezerstour. Nadat woensdag al drie deelnemers de dagwinst deelden, gebeurt dat deze vrijdag opnieuw. Johnny van de Giessen uit Hengelo, Martijn Nijhuis uit Beuningen (Ov.) en Roos Voortman uit Wierden behaalden alle drie 375 punten.

 • 19 Juli 2019 om 19:06

KNMI waarschuwt Oost-Nederland nu al voor hagel en onweer op zaterdagmiddag

Wie er dit weekend op uittrekt moet voor zaterdagmiddag rekening houden met flinke onweersbuien, die met hagel en windstoten gepaard gaan. Het KNMI heeft voor dat dagdeel nu al code geel afgekondigd, waarschijnlijk mede als waarschuwing voor organisatoren van evenementen en markten, waaronder de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

 • 19 Juli 2019 om 16:36

Kringloop De Beurs Oldenzaal is diefstal beu en plaatst detectiepoortjes

OLDENZAAL - Het is een enorme kostenpost voor kringloopbedrijf De Beurs in Oldenzaal: diefstal. Om dat tegen te gaan werden detectiepoortjes geplaatst in de winkel aan de Lübeckstraat.

 • 19 Juli 2019 om 14:21

Tropische hitte keert terug in Twente: volgende week 33+ graden

ENSCHEDE - Na een overwegend frisse week, keert de zomer weer terug in Twente. Een groot deel van volgende week stijgen de temperaturen naar zomerse waarden. Dinsdag kan het met 33 graden zelfs tropisch warm worden.

 • 19 Juli 2019 om 13:10

Chauffeurs verdringen zich op parkeerterrein De Poppe in De Lutte

DE LUTTE - Vrachtwagenchauffeurs, veelal uit Oost-Europa en Scandinavië, leggen massaal aan bij grensovergang De Poppe in De Lutte. Ziet ook directeur Hugo Segerink van het daar gevestigde douane-expediteurskantoor Sintrex. ,,De voorzieningen bij De Poppe zijn hier niet op toegerust.”

 • 19 Juli 2019 om 09:14

Oldenzaals bedrijf ontslaat overspannen medewerkster op staande voet

OLDENZAAL/HENGELO - Meer dan vijf jaar was ze in dienst bij gasverenleverancier Winco Easylift uit Oldenzaal. Terwijl ze om diverse redenen mentaal een wrak was, werd ze op staande voet ontslagen.

 • 19 Juli 2019 om 09:10

Twentse bouwbedrijven hopen op statushouders als vakkracht

ENSCHEDE - Landelijk zijn er bijna 19.000 vacatures in de bouw en ook in Twente hebben bedrijven nog altijd een tekort aan volk. Lucas Haafkes, voorzitter van Bouwend Nederland in deze regio, maakt zich er daarom hard voor om meer statushouders in zijn branche in te zetten.

 • 19 Juli 2019 om 06:11

Kunstwerk van Willem Wilmink op Kuiperberg niet gestolen, maar even weg voor onderhoud

OOTMARSUM - Schijn bedriegt. Bij de gemeente Dinkelland kunnen ze daar ook over meepraten. De gang naar het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van het glazen eerbetoon aan dichter Willem Wilmink op de Kuiperberg bleek uiteindelijk niet nodig. Kunstenares Desirée Groot Koerkamp had haar creatie opgehaald voor wat kleiner onderhoudswerk.

 • 18 Juli 2019 om 20:00

Kunstwerk van Willem Wilmink op Kuipersberg niet gestolen, maar even weg voor onderhoud

OOTMARSUM - Schijn bedriegt. Bij de gemeente Dinkelland kunnen ze daar ook over meepraten. De gang naar het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van het glazen eerbetoon aan dichter Willem Wilmink op de Kuiperberg bleek uiteindelijk niet nodig. Kunstenares Desirée Groot Koerkamp had haar creatie opgehaald voor wat kleiner onderhoudswerk.

 • 18 Juli 2019 om 20:00

Geen treinverkeer tussen Hengelo en Oldenzaal vanwege defecte trein

HENGELO/OLDENZAAL - Door een defecte trein rijden er donderdagavond geen treinen tussen Hengelo en Oldenzaal. Op het traject tussen Oldenzaal en Zutphen is een trein van Keolis door nog onbekende reden kapot gegaan, waardoor de treindienst is verstoord.

 • 18 Juli 2019 om 19:46

Vuurspuwers huilen bij uitvaart van showman-kok uit Enschede

LOSSER/ENSCHEDE - Hans Davina (66) uit Enschede was fulltime kok en amateur entertainer. De showman en toneelspeler kreeg de uitvaart die hij zelf regisseerde. Compleet met huilende vuurspuwers.

 • 18 Juli 2019 om 17:34

Nieuwe wedstrijdbad Dorper Esch in Denekamp eind augustus open

DENEKAMP - Het nieuwe wedstrijdbad in het sport- en zwemcomplex Dorper Esch in Denekamp is sinds afgelopen maandag helemaal gevuld. Volgens bedrijfsleider Arjen Krol staat de komende periode onder andere in het teken van het circuleren van het zwembadwater, het aanleggen van een desinfectie- en luchtbehandelingssysteem en het water op de juiste temperatuur brengen.

 • 18 Juli 2019 om 15:48

Buren boos over kappen van fruitbomen in De Lutte

DE LUTTE - De fruitbomen in De Appelhof, achter Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte, zijn donderdagochtend gekapt, ter voorbereiding van de aanleg van zeven jeu de boulesbanen. Dit tot woede van verschillende aanwonenden, die juist bezwaar hebben aangetekend bij de gemeente tegen een jeu de boulesbaan op die locatie.

 • 18 Juli 2019 om 15:29
❌