[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 27 Mei 2018Tubantia - Hengelo e.o.

Code geel in Twente: kans op stevige onweersbuien en wateroverlast

ENSCHEDE - Het KNMI waarschuwde zondagavond met code geel voor stevige onweersbuien, wateroverlast en grote hagelstenen in Overijssel.

 • 27 Mei 2018 om 18:30

Straattheater in Hengelo lijdt onder het drukkende zomerweer

HENGELO - Het straattheaterfestival Kunstenopstraat in Hengelo heeft deze zondag duidelijk te lijden onder het drukkende zomerweer. Alleen diehard fans zijn tot nu toe naar het centrum getogen om internationale acts te zien.

 • 27 Mei 2018 om 16:51

Scootmobiel rijdt sloot in bij Delden, brandweer haalt bestuurder uit water

DELDEN - Een bestuurder van een scootmobiel is zondagmiddag met de scootmobiel in een sloot belandt langs de Meenhuisweg in Delden. De brandweer heeft de bestuurder op het droge gehaald, hoe de scootmobiel in de sloot terecht is gekomen is nog onduidelijk.

 • 27 Mei 2018 om 15:28

Fietsster aangereden door taxibusje in Hengelo

HENGELO - Een fietsster is in de vroege zondagochtend gewond geraakt nadat ze is aangereden door een taxibusje. De vrouw kwam rond 5.00 uur in botsing op de kruising van de Bornsestraat met de Weideweg en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 • 27 Mei 2018 om 12:34

Dierenarts uit Hengelo na pensioen toch weer aan het werk

HENGELO - Hij was al drie jaar met pensioen, nu staat hij weer te opereren. Dierenarts Ferd Dankers (69) over zijn terugkeer: "Dit is het leukste vak dat er is."

 • 27 Mei 2018 om 09:33

Gepensioneerde dierenarts uit Hengelo toch weer aan het werk: 'Leukste vak dat er is'

HENGELO - Hij was al drie jaar met pensioen, nu staat hij weer te opereren. Dierenarts Ferd Dankers (69) over zijn terugkeer: "Dit is het leukste vak dat er is."

 • 27 Mei 2018 om 09:33
OuderTubantia - Hengelo e.o.

BAM-festival in Hengelo: zonnig en gezellig

HENGELO - De elfde editie van het BAM-festival in het Prins Bernhardplantsoen beleeft een bloedhete en gezellige editie. Vanaf het begin van de middag tot vanavond treden allerlei groepen op.

 • 26 Mei 2018 om 14:53

Buren opnieuw in ongelijk gesteld over zorghotel De Zwanenhof

ZENDEREN - De bouw van het zorghotel in Zenderen kan gewoon doorgaan. De rechter ziet opnieuw geen bezwaar tegen deze uitbreiding van De Zwanenhof.

 • 26 Mei 2018 om 11:01

Minister van Defensie maakt eindexamen M&O: 'Begin tot eind moeilijk'

HENGELO - Minister Ank Bijleveld van Defensie uit Goor heeft als moeder van dochters en oud-leerlingen Anna en Geertje menig tienminutengesprek op scholengemeenschap De Grundel in Hengelo gevoerd. Nu boog zij zich daar met vwo-leerling Olivier Morskate over het eindexamen management en organisatie. „Pittig en moeilijk.”

 • 26 Mei 2018 om 10:01

Droomhuis in Twente onbereikbaar door prijsstijgingen in de bouw

ENSCHEDE/BORNE - De prijsstijgingen in de bouw beginnen dramatische gevolgen te krijgen. In Borne en Enschede hebben mensen moeten afzien van de bouw van hun droomhuis.

 • 26 Mei 2018 om 07:01

Droomhuis in Twente steeds onbereikbaarder door prijsstijgingen in de bouw

ENSCHEDE/BORNE - De prijsstijgingen in de bouw beginnen dramatische gevolgen te krijgen. In Borne en Enschede hebben mensen moeten afzien van de bouw van hun droomhuis.

 • 26 Mei 2018 om 07:01

3 winkeldieven slaan hun slag in winkel in Borne

BORNE - Drie winkeldieven hebben vrijdagmiddag hun slag geslagen bij een winkel aan de Nieuwe Markt in Borne. Dat meldt Politie Borne op Facebook.

 • 25 Mei 2018 om 18:55

Woningbrand in Borne snel onder controle

BORNE - In een woning aan de Voorn in Borne is vrijdag aan het begin van de avond een brand ontstaan. Het vuur is inmiddels onder controle. De bewoners van het huis waren op moment van de brand niet in de woning en bleven ongedeerd.

 • 25 Mei 2018 om 18:29

Gewonde na botsing tussen auto en bus in Hengelo

HENGELO - Een bus en een personenauto zijn vrijdagmiddag met elkaar in botsing gekomen bij een ongeluk op de Bornsestraat in Hengelo. Eén persoon raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • 25 Mei 2018 om 17:23

Reetjes redden met drone in Diepenheim

DIEPENHEIM - Ze liggen vaak in de ‘natuurweides’, in de kleine graspercelen omzoomd door houtwallen. Voor de reegeit lijkt dit een veilige en comfortabele plek om haar kalfje neer te leggen. Niemand die haar jong ziet, zo tussen het lange gras. Maar dan komt de boer eraan met zijn grote maaimachine...

 • 25 Mei 2018 om 17:04

Tukkers ijzersterk in GEObattle in Hengelo

HENGELO - Twentse leerlingen waren vandaag ijzersterk in het eerste Nederlands kampioenschap GEObattle, op het Twickelcollege in Hengelo. Op het podium kwamen drie teams van elk vier groep 8-scholieren uit Twente.

 • 25 Mei 2018 om 16:20

Mensen met zorgbehoefte genieten volop in de Hengelose Waarbeek

HENGELO - Wat hadden ze het naar hun zin, de 1100 bijzondere gasten gisteren in attractiepark De Waarbeek in Hengelo. De mensen met een verstandelijke beperking (ouderen met een zorgbehoefte en hun begeleiders) genoten dankzij de Stichting Goal volop van hun dagje uit.

 • 25 Mei 2018 om 15:56

Bezwaar van buren tegen zorghotel Zenderen afgewezen

ZENDEREN - De bouw van het zorghotel in Zenderen kan gewoon doorgaan. De rechter ziet opnieuw geen bezwaar tegen deze uitbreiding van De Zwanenhof.

 • 25 Mei 2018 om 14:45

Mini-stadhuistorens geopend: 'ze horen bij het DNA van Hengelo'

HENGELO - Ze staan er: 3 Hengeloërtjes in de vorm van de stadhuistoren. De replica's die op de kruising Enschedesestraat-Drienerstraat staan, zijn vrijdagmiddag onthuld.

 • 25 Mei 2018 om 14:41

Buurtbus Borne wil meer oudere reizigers

Nog een paar weken, dan komt er een nieuwe buurtbus. Met lage entree en een betaalmogelijkheid. Een rit kost dan 1,50 euro. Nu eerst de oudere Bornenaren overtuigen ook in te stappen.

 • 25 Mei 2018 om 13:29
โŒ