[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juni 2020Tubantia - Hengelo e.o.

Best bijzonder: leerlingen Avila College in Hengelo gaan iedere dag naar school

HENGELO - Het gebruikelijke beeld: rood-witte linten, routepijlen, zeepdispensers. Ook het Avila College in Hengelo is weer begonnen. Alleen: de leerlingen komen hier elke dag. En dat is tamelijk bijzonder, zeggen de teamleiders Peter ten Dam en Kasper Put.

 • 6 Juni 2020 om 08:52

Oud papier in gemeente Hof van Twente weer huis aan huis opgehaald

GOOR - Suez stelt vanaf heden weer vuilniswagens en chauffeurs beschikbaar voor de inzameling van oud papier in de Hof van Twente. Dat heeft de afvalinzamelaar deze laten weten aan de gemeente en de 27 organisaties die vrijwilligers beschikbaar stellen.

 • 6 Juni 2020 om 08:40

Plan voor pop-upstandplaats rijinstructeurs in Hengelo valt in het water: β€˜Dagenlang was het mooi weer’

HENGELO - Het was een mooi idee: een pop-upstandplaats waar rijinstructeurs van regionale rijscholen na de les hun auto’s kunnen desinfecteren en onder het genot van een hapje en drankje wachten op de volgende leerlingen. De regen gooide echter roet in het eten.

 • 6 Juni 2020 om 08:11

Jetzt geht’s los: op bezoek bij wereldberoemde autodisco Club Index

Vlak over de grens bij Oldenzaal is iets bijzonders aan de hand. De drive-in-disco van Club Index heeft zich ontpopt tot hét (legale) coronafeestje van Europa. Verslaggever Joost Dijkgraaf dompelde zich een avond lang onder. „Hier waren we zó aan toe.”

 • 6 Juni 2020 om 07:42

Voorzitter Lokaal Hengelo: β€˜Gemeente pleegde frauduleuze handelingen’

HENGELO - In een felle brief vraagt voorzitter William ter Beek van Lokaal Hengelo de provincie Overijssel in te grijpen in het dossier Beernink.

 • 6 Juni 2020 om 07:02
Gisteren β€” 5 Juni 2020Tubantia - Hengelo e.o.

Lunadia (20) uit Hengelo is helemaal ziek van racisme, en met haar vele anderen in Twente

ENSCHEDE - Met kartonnen protestborden in de hand, mondkapjes voor en - bijna - steeds op 1,5 meter afstand van elkaar protesteerden zo’n 500 mensen vrijdagmiddag in Enschede tegen racisme. In de stromende regen maakten ze duidelijk dat het thema ook hier leeft. ‘Woar is dat Twentse noaberschap noe?’

 • 5 Juni 2020 om 21:12

GroenLinks, SP en D66 willen een β€˜Plan ABZ’ voor Markelo

MARKELO - Welke maatschappelijke functies zijn er mogelijk op het terrein van veevoederfabriek ABZ in het centrum van Markelo? En wat zijn de economische opbrengsten daarvan?

 • 5 Juni 2020 om 21:04

Fijnstofspecialist TNO is duidelijk: β€˜In elk huis hoort een fijnstofmeter’

DELFT - ‘Blijf binnen!’, is de boodschap heden ten dage uitgevent wordt. Jammer alleen dat het in huis ook niet altijd zo gezond is, blijkt uit een onderzoek van TNO. Er is echter wat te doen aan een slecht binnenklimaat.

 • 5 Juni 2020 om 19:30

Lucht in huis vaak ongezond, blijkt uit groot onderzoek van TNO

De lucht in woningen is vaak ongezond, zo blijkt uit praktijkonderzoek van TNO, dat in het najaar wordt gepubliceerd. Volgens TNO-onderzoeker Piet Jacobs moet luchtkwaliteit in woningen meer aandacht krijgen. Bijvoorbeeld door het aanpassen van de bouwregels.

 • 5 Juni 2020 om 19:30

Demonstranten in Enschede gemotiveerd genoeg om zich nat te laten regenen

ENSCHEDE – Toen het leek dat ergens in de hemel de douche werd opgedraaid, gaven ze geen krimp. Geen van de deelnemers aan de Black lives matter-demonstratie ging naar huis. Iedereen bleef op het Van Heekplein staan en had een eigen motivatie om te blijven

 • 5 Juni 2020 om 19:03

Corona was al in januari in Twente

BORNE - Al op 29 januari had een inwoner van Twente klachten die duidden op besmetting met het coronavirus. Dat is ruim een maand voordat de GGD Twente op 4 maart de eerste officiële besmetting met het virus in Twente meldde.

 • 5 Juni 2020 om 17:56

Hof van Twente is financieel gezond, maar β€˜vet is wel van de botten’

GOOR - Het sobere financiële beleid van het gemeentebestuur van Hof van Twente werpt zijn vruchten af. Over boekjaar 2019 houdt Hof een kleine miljoen euro over in haar schatkist.

 • 5 Juni 2020 om 17:35

Twee autoβ€˜s botsen op elkaar in Borne: één persoon gewond

BORNE - Op de kruising van de Grotestraat met de Europastraat zijn vrijdagmiddag twee auto‘s op elkaar gebotst. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

 • 5 Juni 2020 om 16:24

Kulturhus Borne begint met (betaal)tv

BORNE - Kulturhus De Bijenkorf begint met televisie om iedereen een digitaal podium te bieden.

 • 5 Juni 2020 om 14:53

Geen avondvierdaagse Borne

BORNE - De jaarlijkse avondvierdaagse gaat niet door.

 • 5 Juni 2020 om 14:16

Kunst in het Koetshuis van Borne

BORNE - Het piepkleine Koetshuis heeft een voordeel: je kunt er niet naar binnen.

 • 5 Juni 2020 om 13:30

Avia Weghorst vist achter het net bij aanbesteding tankstation op XL Businesspark

ALMELO - Het brandstofimperium EG Retail (Texaco, Esso, Firezone) gaat het tankstation op XL Businesspark realiseren. Het Twentse bedrijf Avia Weghorst vist daarmee achter het net. Dat volgt uit een uitspraak van de Almelose rechtbank over de aanbesteding.

 • 5 Juni 2020 om 12:51

Al 40 gehandicapte kinderen kunnen fietsen dankzij Mathijs uit Borne: β€˜Dat geeft een kick’

BORNE - Dozen vol met rugsteunen, zadels, sturen. Frames in allerlei kleuren. Er wordt geklust in de werkplaats van Mathijs Beld (35) in Borne. De productie is na de eerste Threely Bike behoorlijk opgeschroefd. Inmiddels fietsen veertig kinderen op een ‘Threely’. En heeft Beld een handbike ontwikkeld.

 • 5 Juni 2020 om 11:33

NEO Borne stuurt G-spelers weer het veld op

BORNE - G-voetballers bij NEO zijn deze week weer begonnen met trainen.

 • 5 Juni 2020 om 11:20

Bezwaar maken tegen locaties Hengelose afvalcontainers vanwege corona alleen schriftelijk

HENGELO - Inwoners van Hengelo kunnen alleen schriftelijk of digitaal reageren op de plannen voor locaties van afvalcontainers. Voorheen werden de plekken voorgelegd op inloopbijeenkomsten, maar die zijn vanwege het coronavirus geschrapt.

 • 5 Juni 2020 om 10:55
❌