[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017Tubantia - Hengelo e.o.

Enschede versus Hengelo: Twee steden, twee pleinen

HENGELO/ENSCHEDE - Hengelo heeft de markt, Enschede het Van Heekplein. Twee steden, twee pleinen, maar in de praktijk een wereld van verschil.

 • 20 November 2017 om 21:40

Wijnboeren uit Oost-Nederland bundelen krachten met Royal Dutch

BRUMMEN/BENTELO – Onder de naam Royal Dutch Wines gaan wijnboeren uit Oost-Nederland hun krachten bundelen. Ze brengen samen een coöperatieve wijn uit. Zo is een deel van de afzet voor de wijngaarden gegarandeerd en kan er jaarlijks zo’n 4.000 liter rode en witte wijn aan restaurants, hotels en internationale verkooppunten als Schiphol worden gerealiseerd.

 • 20 November 2017 om 19:26

Werknemers Siemens naar Den Haag om hulp te vragen

HENGELO/DEN HAAG – De bedreigde medewerkers van Siemens Hengelo zoeken dinsdag politieke steun in Den Haag. Ze bieden de vaste Kamercommissie Economische Zaken een petitie aan, waarin ze de politiek oproepen alles te doen om de fabriek open te houden. 

 • 20 November 2017 om 16:59

File door brandende auto op A1 bij Borne

HENGELO - Op de A1 bij Borne vloog vanmiddag een auto in brand. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust. Als gevolg van de brand is file van 3 kilometer ontstaan op de A1.

 • 20 November 2017 om 16:58

Van Belkum nieuwe voorzitter van Hengelose voetbalclub BWO

HENGELO Het bestuur van voetbalvereniging BWO draagt Lukas van Belkum voor als nieuwe voorzitter. Hij is de beoogde opvolger van Peter Sinnema, die de club ruim negen jaar heeft geleid.

 • 20 November 2017 om 16:23

Kinderen krijgen inspraak over marktplein Hengelo

De gemeente Hengelo neemt jonge inwoners heel serieus: Kinderen vanaf acht jaar krijgen al inspraak bij de herinrichting van het marktplein.

 • 20 November 2017 om 16:13

Oude MTS in Hengelo definitief niet op monumentenlijst

HENGELO - Het college van B en W houdt voet bij stuk: de voormalige Hofstede MTS krijgt niet de status van gemeentelijk monument. 

 • 20 November 2017 om 09:17

Directeur Ambulancedienst Oost: 'Eigen nummer voor hulp en zorg in Twente'

HENGELO - Er moet in Twente één centraal telefoonnummer komen voor huisartsen, thuiszorg en ggz. Het is een idee van Piet Huizinga, directeur van de Ambulancedienst Oost. Het nummer moet naast het bestaande noodnummer 112 komen.

 • 20 November 2017 om 05:58
Gisteren β€” 19 November 2017Tubantia - Hengelo e.o.

Auto over de kop bij eenzijdig ongeval op A35 bij Borne

BORNE - Bij een eenzijdig ongeval op de A35 nabij Borne is een auto op de kop in de sloot terecht gekomen. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen, maar raakte wel lichtgewond bij het ongeluk. De snelweg is ter hoogte van de afslag naar Borne momenteel afgesloten.

 • 19 November 2017 om 21:14

21.500 euro voor goed doel in Hengelo

HENGELO - De Fundraising Fashion Fair van de Rotary Hengelo-Enschede Dubbelstad heeft zondag in de Schouwburg Hengelo liefst 21.500 euro opgebracht.

 • 19 November 2017 om 20:51

Sinterklaas komt aan in Twente: treinen, boten en pepernoten

ENSCHEDE - De schoenen mogen worden gezet, want de Sint is weer in het land! Ook in Twente deed de goedheiligman zo'n beetje iedere plaats aan en werden Sinterklaas en zijn Pieten hartelijk ontvangen door tal van Twentse kinderen. Onze fotografen zijn hem het hele weekend achterna gereisd en brachten de intochten in beeld.

 • 19 November 2017 om 20:01

Straatroof bij station Hengelo, dader er te voet vandoor

HENGELO - Op het Stationsplein in Hengelo is zondagmiddag iemand bestolen van een portemonnee. De dader is er na de diefstal vandoor gegaan in de richting van de Emmaweg. De politie is op zoek naar getuigen.

 • 19 November 2017 om 19:52

Sinterklaasintocht in Goor staat voor spektakel

GOOR - Uitgedost in kleurrijke pietenkostuums hebben vele honderden kinderen Sinterklaas zondagmiddag verwelkomd in Goor. De Goedheiligman arriveerde met een peloton zwarte pieten rond 13.30 uur in de haven. Mede door het prachtige herfstweer komen de inwoners van het stadje deze zondag massaal naar de traditionele aankomstplek.

 • 19 November 2017 om 16:54

Eekhoorn vindt in voedertafel Zenderen het perfecte 'restaurant'

ZENDEREN - De winter is in aantocht en dus gaan eekhoorns op zoek naar voorraad. En wat is er dan makkelijker dan een goed gevulde voedertafel voor vogels? Femi Sand uit Zenderen legde deze slimme eekhoorn vast die zich tegoed deed in het 'restaurant' in haar achtertuin.

 • 19 November 2017 om 15:21

Wandelende Sint schot in de roos in Borne

BORNE – Het zal nooit een zomers feest worden, maar met een paar graadjes meer had de Bornenaar zaterdag een iets comfortabeler intocht van Sinterklaas beleefd.

 • 19 November 2017 om 15:17

Herman Kalter voert SP in Hof van Twente aan

Goor Herman Kalter is tijdens de ledenvergadering van de SP onlangs gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Hof van Twente in maart 2018. Tevens werd door de leden de door het SP- afdelingsbestuur voorgedragen kandidatenlijst ongewijzigd vastgesteld.

 • 19 November 2017 om 13:29

Natte ontvangst Sinterklaas in Hengelo

Hengelo 'Wat sneu, die regen.  Na Siemens kan dit er ook nog wel bij.', verzuchtte zaterdagmiddag een Hengeloër die met zijn kleindochter bij het station op de aankomst van Sinterklaas met zijn 200 Zwarte Pieten stond te wachten.

 • 19 November 2017 om 12:50

Woningbrand in Hengelo door vergeten pan op het vuur

HENGELO -  De brandweer is zondagmorgen rond half drie met groot materieel uitgerukt voor een woningbrand aan de Carolinastraat in Hengelo.

 • 19 November 2017 om 08:10
OuderTubantia - Hengelo e.o.

Herkennen HengeloΓ«rs hun eigen burgemeester?

Er is werk aan de winkel voor burgemeester Sander Schelberg. Relatief weinig Hengeloërs kennen zijn naam. Vanaf een foto wordt hij iets beter herkend. De burgemeester zou zich wellicht méér moeten profileren bij het  'gewone' volk. 

 • 18 November 2017 om 08:00

Prins Wilfred zwaait scepter over Hengelose Noorkermennekes

HENGELO - Wilfred Odding gaat dit jaar voorop in de polonaise bij carnavalsvereniging De Noorkermennekes.

 • 18 November 2017 om 14:02
❌