[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Tubantia - Hengelo e.o.

Zo denken Bornenaren over het vertrek van hun burgemeester

BORNE - Sinds 2009 is Rob Welten de burgemeester van Borne maar daar komt nu een eind aan. Hij stapt over naar Haaksbergen waar hij waarschijnlijk al in april aan de slag gaat.

 • 21 Februari 2019 om 17:46

KlaassenGroep mag Countuspand Markelo in school omtoveren

MARKELO - Accountants eruit, leerlingen erin. Aannemer KlaassenGroep en Rouweler Installaties gaan het Countuspand aan het Beaufortplein geschikt te maken als tijdelijke voorziening voor basisschool De Zwaluw. Dit consortium gaat ook het nieuwe Kindcentrum bouwen.

 • 21 Februari 2019 om 13:58

Vrouw uit Hengelo krijgt dierenverbod: β€˜Paarden beter af in koelcel’

ALMELO/HENGELO/ENSCHEDE - Ingeborg S. (43) uit Hengelo gaat telkens in de fout bij het verzorgen van paarden en pony’s. „Hangend in de koelcel bij de slager zijn ze beter af”, stelt de politierechter. S. krijgt een dierenverbod.

 • 21 Februari 2019 om 13:47

Dierenverbod voor Hengelose: β€˜Paarden en pony’s zijn beter af in koelcel’

ALMELO/HENGELO/ENSCHEDE - Ingeborg S. (43) uit Hengelo gaat telkens in de fout bij het verzorgen van paarden en pony’s. ,,Hangend in de koelcel bij de slager zijn ze beter af’’, stelt de politierechter. S. krijgt een dierenverbod.

 • 21 Februari 2019 om 13:47

Intertoys failliet, winkels in Twente blijven voorlopig open

ENSCHEDE - Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd. In Twente heeft Intertoys vijftien winkels.

 • 21 Februari 2019 om 13:04

Auto van Stichting Kans voor een Kind na diefstal uit Delden teruggevonden in Almelo

DELDEN - De auto van Stichting Kans voor een Kind is donderdag rond het middaguur gestolen aan de Langestraat in Delden. Niet veel later is de auto door een oplettende voorbijganger teruggevonden in Almelo.

 • 21 Februari 2019 om 12:30

Auto van Stichting Kans voor een Kind gestolen in Delden

DELDEN - De auto van Stichting Kans voor een Kind is donderdag rond het middaguur gestolen aan de Langestraat in Delden. De stichting roept iedereen op om uit te kijken naar het voertuig met kenteken 57 - TNF - 6.

 • 21 Februari 2019 om 12:30

Stichting Twickel gaat vertrekkende gasten camping Westerholt niet meer vergoeding bieden

AMBT DELDEN - Stichting Twickel verruimt niet de financiële tegemoetkoming aan standplaatshouders op de camping Westerholt in Ambt Delden. De stichting vindt dat ze genoeg heeft gedaan.

 • 21 Februari 2019 om 11:02

De Waarbeek in Hengelo vernieuwd: vanaf april weer zoenen in de rupsbaan

HENGELO - Jong en onbevangen (Kim Jansen, 24) en gepokt en gemazeld (Bert Janssen, 61) verbazen zich. In deze krant, maar ook online. Kevin Moespot (31) en zijn vrouw Janna (33) pimpen pretpark De Waarbeek op. De oudste 'speeltuin' van ons land wordt een mix van antieke attracties en vernieuwd vermaak. Bovendien zorgen ze voor hun eigen 'klandizie'. Wordt het wat?

 • 21 Februari 2019 om 10:39

Bibliotheek Markelo verhuist naar De Kaasfabriek

MARKELO - De bibliotheek in Markelo verhuist na de zomervakantie naar De Kaasfabriek.De bieb is daarmee de eerste serieuze gegadigde die de overstap maakt naar de bebouwing op het nieuwe Kaasplein in het centrum van Markelo.

 • 21 Februari 2019 om 10:36

Gespreksmaatjes brengen senioren bij elkaar in Hengelo

HENGELO - Gespreksmaatje van Welzijn Ouderen Hengelo. Het project is bedoeld voor senioren uit Hengelo die een gesprekspartner zoeken met wie ze regelmatig over gezamenlijke interesses kunnen praten. „Gespreksmaatje staat of valt met het aantal aanmeldingen dat we krijgen. Hoe meer ouderen zich aanmelden voor een gespreksmaatje, hoe groter de kans is op een goede match”, zegt Joke Brinkman (62).

 • 21 Februari 2019 om 07:27

Deze vijf brandweerlieden maken Twente een stukje veiliger

ENSCHEDE - Vier mannen en één vrouw, maar samen één missie: in een zwart geblakerde ravage de oorzaak van brand vinden. De Twentsche Courant Tubantia volgt dit jaar het team brandonderzoek van Brandweer Twente.

 • 21 Februari 2019 om 06:57

Deze zes brandweerlieden maken Twente een stukje veiliger

ENSCHEDE - Vier mannen en één vrouw, maar samen één missie: in een zwart geblakerde ravage de oorzaak van brand vinden. De Twentsche Courant Tubantia volgt dit jaar het team brandonderzoek van Brandweer Twente.

 • 21 Februari 2019 om 06:57
Gisteren β€” 20 Februari 2019Tubantia - Hengelo e.o.

Rob Welten: β€˜Ik heb ongelofelijk veel zin in de klus’

HAAKSBERGEN/ BORNE - Rob Welten, sinds 2009 burgemeester van Borne, maakt de overstap naar de gemeente Haaksbergen. Waarschijnlijk krijgt hij in april de ambtsketen omgehangen.

 • 20 Februari 2019 om 21:54

Herbert uit Hengelo doet mee aan de verkiezing, maar wil discussie over opheffing waterschap

HENGELO - Herbert Capelle (56) uit Hengelo doet 20 maart met zijn eenmanspartij ‘Lijst 8’ mee aan de waterschapsverkiezing onder de slogan ‘Pro-Earth’. Hij aast op één van de 20 zetels bij het Waterschap Vechtstromen. Bijzonder: Capelle wil discussie over opheffing van het waterschap.

 • 20 Februari 2019 om 20:12

Burgemeester Rob Welten maakt overstap van Borne naar Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Rob Welten wordt de nieuwe eerste burger van Haaksbergen. Van de 29 kandidaten voor het ambt, heeft Welten volgens de gemeenteraad de beste papieren.

 • 20 Februari 2019 om 20:37

Herbert uit Hengelo doet mee aan de verkiezingen om waterschap af te schaffen

HENGELO - Herbert Capelle (56) uit Hengelo doet 20 maart met zijn eenmanspartij ‘Lijst 8’ mee aan de waterschapsverkiezing onder de slogan ‘Pro-Earth’. Hij aast op één van de 20 zetels bij het Waterschap Vechtstromen. Bijzonder: Capelle wil discussie over opheffing van het waterschap.

 • 20 Februari 2019 om 20:12

Vitesse en Brood op herhaling in Hengelo

HENGELO - ‘Het kleinste podium van Twente’ was afgelopen zondag niet groot genoeg voor alle fans. Daarom gaat de releaseparty van de cd, met daarop niet eerder uitgebracht werk van de band en de zanger, in de herhaling.

 • 20 Februari 2019 om 15:42

Winnende motor β€˜Battle of The Kings’ terug in Borne

BORNE - De winnaar van Battle of The Kings heeft sinds vandaag een ereplaats in de Bornse motorzaak.

 • 20 Februari 2019 om 14:37

Drie nieuwe bestuursleden voor Hofstreek Omroep

GOOR - Hofstreek Omroep heeft een nieuw bestuur. Voorzitter Erik van der Veer, secretaris Jolanda Bosman en penningmeester Conrad Moormann worden opgevolgd door voormalig PvdA-wethouder Sander Quee, ex-fractievoorzitter Eric Rikkert van het CDA en voormalig ambtenaar Hanny Morsink van de gemeente Hof van Twente.

 • 20 Februari 2019 om 14:13
❌