[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Tubantia - Hengelo e.o.

Gevaarlijke ex uit Hengelo krijgt tbs met dwangverpleging

HENGELO/ALMELO - De zwakbegaafde Amir L. (52) is veroordeeld tot anderhalf jaar cel en en tbs met dwangverpleging. Hij zou in de nacht van oud en nieuw dit jaar geprobeerd hebben brand te stichten bij de woning van zijn ex aan de Stroevelaarstraat in Hengelo. Het was niet de eerste keer dat de Hengeloër probeerde zijn ex iets aan te doen. De vrouw en haar kinderen leven al vier jaar lang in doodsangst.

 • 11 December 2018 om 14:34

Scooterrijder gewond na aanrijding in Hengelo

HENGELO – Een bestuurder van een scooter is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Hengelo. Op de kruising van de Antillenstraat met de Wiedeweg werd hij geschept door een auto.

 • 11 December 2018 om 13:08

Rolletje tape zorgt voor half jaar vertraging in Twents overvallenproces

ALMELO - Hoe kwamen de vingerafdrukken van Sibar Z. (22) in januari 2015 terecht op tape die werd gebruikt bij een gewelddadige overval in Enschede? Die vraag zorgt in een groot Twents strafproces voor flinke vertraging. Dat bleek dinsdagochtend in de Almelose rechtbank, tijdens een voorbereidende zitting tegen drie verdachten van in totaal vier overvallen.

 • 11 December 2018 om 11:10

Bejaardenhuizen verdwenen, nadenken over zorgbuurthuis in Hengelo

HENGELO - De klassieke bejaardenhuizen zijn verdwenen, maar de gemeenteraad wil dat er wordt nagedacht over het zorgbuurthuis. Dat is een kleinschalige woonvorm voor ouderen die bij elkaar willen wonen. Ze kunnen gebruik maken van collectieve voorzieningen. Veel ouderen kampen met gevoelens van eenzaamheid en dat hoeft in het zorgbuurthuis geen probleem meer te zijn. In politiek café Hengeloos Peil werd er maandagavond over gesproken.

 • 11 December 2018 om 09:32

LokaalHengelo: Binnenstad wordt verloederde woonwijk

HENGELO De binnenstad van Hengelo verandert van een winkelgebied in een verloederde woonwijk. Dat vindt de fractie van LokaalHengelo, die daarover het college van Burgemeester en Wethouders een verontruste brief met vragen schrijft.

 • 11 December 2018 om 09:09

Twickel legt bom onder plan verbindingsweg Borne

BORNE/ZENDEREN - Stichting Twickel weigert mee te werken aan de plannen voor de aanleg van de gemeentelijke verbindingsweg in Borne. In een brief aan de gemeenteraad vraagt adjunct-rentmeester Hans Gierveld de voorbereidingen op te schorten.

 • 11 December 2018 om 07:39

Multifunctioneel Hazemeijer: Oyfo is klaar voor de grote verhuizing

HENGELO - Lous Kerkhof wijst door een ruitje van hal C03 van Hazemeijer Hengelo. Hier komen de machines uit het techniekmuseum. En in de ruimtes er omheen komen andere onderdelen van Oyfo, waaronder twee danszalen en lokalen voor onder meer bronsgieten, muziek en keramiek. Multifunctioneel.

 • 11 December 2018 om 07:07
Gisteren β€” 10 December 2018Tubantia - Hengelo e.o.

β€˜Iedereen weet straks waar Hof van Twente ligt’

DIEPENHEIM - Misschien heeft u hem al gezien. Ergens in den lande rijdt op dit moment een truck van het Goorse transportbedrijf Mercom. Met achterop de trailer een prachtige, metershoge natuurfoto, gemaakt in Hof van Twente. Een rijdend reclamebord dat vooral in de file zijn uitwerking zal hebben. Je moet er maar op komen. Het is een van de concrete activiteiten uit het gloednieuwe marketingplan van HofMarketing.

 • 10 December 2018 om 21:00

Idee Zorgbuurthuis valt goed in Hengelo

HENGELO - Zorgaanbieders en welzijnswerkers in Hengelo steunen het voornemen van de gemeente om naar nieuwe woonvormen voor ouderen te komen, zorgbuurthuizen.

 • 10 December 2018 om 20:03

OM eist 5 jaar cel voor ramkraak Delden en inrijden op politieauto op A1

ALMELO/DELDEN - Yassine C. (27) uit Den Haag heeft een strafblad dat meer pagina’s telt dan hij oud is en gaat daar als het aan officier van justitie Ludy Guest ligt nog een paar aan toevoegen. Zij ziet C. het liefst voor 5 jaar achter de tralies verdwijnen voor de mislukte ramkraak op de Albert Heijn in Delden en een frontale botsing met een politieauto op de A1 bij Bathmen afgelopen januari.

 • 10 December 2018 om 18:17

Borne in winterse sferen met ijsbaan en kaarslicht

HENGELO - In winterse sferen komen? De Bornse middenstand helpt een handje.

 • 10 December 2018 om 16:49

Hengelo zet beveiligers in na bekrassen van auto’s

Hengelo heeft afgelopen weekend voor het eerst een beveiligingsbedrijf ingehuurd om vandalisme door uitgaanspubliek op een fietsroute naar het centrum tegen te gaan. De gemeente gaat dat vaker doen.

 • 10 December 2018 om 12:17

Auto vliegt uit de bocht bij afrit Hengelo-Zuid, bestuurder gewond

HENGELO - Op de afrit van de A35 bij Hengelo-Zuid is een auto maandagmiddag uit de bocht gevlogen en tegen een boom aan geknald. De bestuurder raakte daarbij gewond en werd in een ambulance behandeld. De auto raakte total-loss.

 • 10 December 2018 om 16:13

Afval zelf wegbrengen, 43 procent van Hengelo vindt het een probleem

Ongeveer 43 procent van de Hengeloërs vindt het een probleem dat burgers nu zelf hun restafval naar een ondergrondse container moeten wegbrengen. Dat is 3 procent meer dan de groep die er geen probleem mee heeft. Dat blijkt uit een peiling van het HengeloPanel naar de lokale afvalinzameling

 • 10 December 2018 om 14:49

Politie zoekt naar β€˜extreem lange’ inbreker in Hengelo

HENGELO – Een inbreker heeft maandagmorgen toegeslagen bij woningen aan de Deldenerstraat en de Geerdinksweg in Hengelo. De politie heeft een zoektocht naar de insluiper ingesteld.

 • 10 December 2018 om 12:37

Beveiligers ingezet in strijd tegen uitgaansoverlast in Hengelo

HENGELO - Een beveiligingsbedrijf heeft afgelopen weekend op verzoek van de gemeente toezicht gehouden aan de Oversteweg in Hengelo. De bewoners hebben de laatste weken veel last van uitgaanspubliek dat auto’s bekrast.

 • 10 December 2018 om 12:17

Celstraf geΓ«ist na enorme vuurwerkvondst in Hengelo

ZWOLLE - Het Openbaar Ministerie wil dat Peter van R. (27) uit Hengelo een jaar cel krijgt opgelegd voor het bezitten van 2.500 kilo illegaal vuurwerk. Vier maanden daarvan zou voorwaardelijk moeten zijn. Dat bleek maandag in de rechtbank in Zwolle.

 • 10 December 2018 om 11:49

Hengelose burgemeester zet bewoner Curaçaostraat na overlast uit zijn flat

HENGELO - Een bewoner van de Curaçaostraat is op last van burgemeester Schelberg de toegang tot zijn huurappartement ontzegd. De man is volgens een woordvoerder van de gemeente per direct vertrokken. De huur is opgezegd.

 • 10 December 2018 om 11:09

Politieachtervolging over A1 eindigt met aanhouding

ENSCHEDE - De politie heeft maandagochtend na een lange achtervolging over de A1 een gestolen auto geramd. Tien Duitse- en Nederlandse politie-eenheden achtervolgden de autodief vanuit Duitsland, door Twente, richting Apeldoorn. Beelden van de achtervolging staan op Instagram.

 • 10 December 2018 om 10:57

Asbestsanering in Goorse wijk 't Gijmink loopt minimaal half jaar vertraging op

GOOR - Het opruimen van asbest in de Goorse wijk ‘t Gijmink wordt met minstens een half jaar vertraagd. De omvangrijke sanering is niet klaar voor de zomer van 2019, maar op zijn vroegst half november.

 • 10 December 2018 om 09:09
❌