[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 19 Maart 2018Tubantia - Hengelo e.o.

Basisschool in Markvelde gaat dicht: te weinig leerlingen

MARKVELDE -Openbare basisschool Markvelde in Diepenheim sluit met ingang van het nieuw schooljaar de deur. Na 354 jaar wordt er in de buurtschap geen openbaar onderwijs mee gegeven.

 • 19 Maart 2018 om 15:44

Welke partij heeft de meeste kandidaten van Twente?

Een partij in Hengelo heeft zoveel mensen op de kandidatenlijst staan, dat één kolom niet genoeg is. Bij een partij in Tubbergen is de kolom vrijwel leeg. Waarom? En hoeveel kandidaten zijn er in uw gemeente? U leest het hier.

 • 19 Maart 2018 om 11:52

Auto raakt van de weg in Hengelo

HENGELO – Een automobilist is maandagmiddag op de Twekkelerweg in Hengelo door onbekende oorzaak van de weg geschoten. In de berm kwam het voertuig tegen een boom tot stilstand.

 • 19 Maart 2018 om 13:58

Met de taxi naar het stembureau of achterop de fiets bij de burgemeester in Hengelo

HENGELO - Politieke partijen halen alles uit de kast om Hengeloërs naar de stembus te krijgen. Woensdagmiddag rijden 2 verkiezingstaxi's rond in de stad.

 • 19 Maart 2018 om 13:17

Wolf op de A35? 'Het kan, maar het kan ook een hond zijn'

HENGELO – Een hondachtig dier dat ter hoogte van Hengelo de A35 oversteekt en een doodgebeten schaap in Beckum doen de geruchtenmachine op volle toeren draaien. Verbleef er afgelopen weekeinde een wolf in Twente? Dierecoloog Hugh Jansman kan er niets over zeggen. “Daar zijn de beelden te mager voor.” (Op de bovenstaande video is de mogelijke wolf te zien na 3 minuten en 38 seconden).

 • 19 Maart 2018 om 12:24

Hoeveel kandidaat raadsleden zijn er in uw gemeente? Vind het hier

Een partij in Hengelo heeft zoveel mensen op de kandidatenlijst staan, dat één kolom niet genoeg is. Bij een partij in Tubbergen is de kolom vrijwel leeg. Waarom? En hoeveel kandidaten zijn er in uw gemeente? U leest het hier.

 • 19 Maart 2018 om 11:52

Fastfoodketen in Hengelo doet mee aan Opschoondag

HENGELO - Een bijzondere deelnemer aan de Landelijke Opschoondag: hamburgergigant McDonald's. Medewerkers van de vestigingen in de Westermaat en Hengelo Zuid gaan zaterdag de omgeving van de restaurants extra goed opruimen.

 • 19 Maart 2018 om 11:12

Automobilist neemt de benen na aanrijding met boom in Markelo

MARKELO – Een bestuurder is in de nacht van zondag op maandag met zijn auto tegen een boom gebotst op de Plasdijk in Markelo. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de automobilist echter onvindbaar. Enkele tijd later belde de man met de alarmdiensten om te melden dat hij thuis zat.

 • 19 Maart 2018 om 07:14
OuderTubantia - Hengelo e.o.

Slotdebat lijsttrekkers Hof van Twente op AndrΓ© Manuel na een beetje saai

GOOR - Het politiek café in De Reggehof leverde zondagmiddag geen felle discussies op tussen de zeven lijsttrekkers van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Wat dat betreft kwamen liefhebbers van politiek vuurwerk niet aan hun trekken. 'Het was een beetje saai', zoals enkele bezoekers na afloop meldden.

 • 18 Maart 2018 om 19:02

Met z'n allen in de operatiekamer van ZGT

ALMELO/HENGELO - In operatiekamers rondlopen, je armen laten gipsen, allerlei gezondheidstesten doen, speurtochtjes maken of even in een ambulance kruipen.

 • 18 Maart 2018 om 14:36

Zes Twentse kampioenen bij landelijke vakwedstrijden

ENSCHEDE - Vijf Twentse mbo'ers en één vmbo-vakteam zijn zaterdag nationaal kampioen geworden bij de Skills-kampioenschappen, ook wel het NK beroepen. De meeste wedstrijden werden gehouden in Zwolle.

 • 18 Maart 2018 om 12:48

Proef in Hengelose Es: in gesprek met vervuilers

HENGELO - Bewoners van de Hengelose Es worden aan de hand genomen om te voorkomen dat ze afval naast de ondergrondse container zetten. De proef van de gemeente begint in mei en duurt een jaar.

 • 18 Maart 2018 om 08:25

Carnaval Hengelo in actie: waar blijft de loods?

HENGELO - Carnavalsverenigingen in Hengelo, met aan hun zijde BurgerBelangen, demonstreerden zaterdag in de stad. Ze willen dat er schot komt in de bouw van hun hal.

 • 17 Maart 2018 om 17:26

Vrouw bekneld in auto na ongeluk bij Markelo

MARKELO - Op de Klompmakersweg/Lochemseweg-N346 is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd. Een bestelbus en personenauto kwamen met elkaar in botsing. Een vrouw kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer uit de auto geknipt worden.

 • 17 Maart 2018 om 15:22

Slagveld CDA in Hengelo, een bastion gaat teloor: 'Wij zijn van God los'

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen oogt het CDA in Hengelo, ooit een toonbeeld van stabiliteit, als een leger na de slag. Twee fractievoorzitters, vijf raadsleden en twee besturen vielen weg. "Ik heb vaak gedacht: we zijn van God los."

 • 17 Maart 2018 om 15:09

Verkeershinder rondom High Tech Park Hengelo

HENGELO - Verkeer op bedrijventerrein Twentekanaal moeten vanaf maandag rekening houden met verkeershinder. En dat gaat wel tot aan de bouwvakantie duren.

 • 17 Maart 2018 om 15:05

Massaal armpje laten gipsen in ziekenhuis Hengelo

HENGELO - Het ging zaterdag aan de lopende band in het ZGT Hengelo: het gipsen van (vooral) kinderarmen. Niet door massale valpartijen, maar omdat het leuk is een keer te ervaren hoe dat voelt.

 • 17 Maart 2018 om 14:55

Sneeuwvlokken, snijdend koud en lokaal glad in Twente

ENSCHEDE - In Twente dwarrelen de sneeuwvlokken deze zaterdagmorgen op verschillende plekken naar beneden. Een echte witte wereld is het nog niet, maar de sneeuw heeft wel mogelijk gladheid tot gevolg.

 • 17 Maart 2018 om 09:19

Open dag zorg en welzijn: dit is er in Twente en de Achterhoek te doen

ENSCHEDE - Altijd al zelf een wond willen hechten? Of een ambulance van binnen willen zien? Of toch liever een kijkje in de keuken bij een verzorgingshuis?

 • 15 Maart 2018 om 10:52

Islamofoob-watcher uit Hengelo als 'Nora' actief op social media

HENGELO - Op sociale media geeft een islamitisch stripfiguur Nora commentaar op uitspraken in de media die ‘discriminerend of islamofoob’ zijn. De Hengelose journalist/publicist Enis Odaci is één van de personen achter Nora. Waarom? En wie is Nora?

 • 17 Maart 2018 om 05:55
❌