[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Tubantia - Hengelo e.o.

Reislustige Hermien uit Hengelo al 50 jaar op pad met MeeReizen

HENGELO - Rond vijf uur vanochtend is Hermien ten Brummelhuis op weg gegaan naar Noorwegen. Dat haar nichtje daar enkele jaren geleden 80 meter de diepte in viel, beangstigt haar niet. Ze vertrouwt al vijftig jaar op de vrijwilligers van MeeReizen in Borne die haar begeleiden.

 • 16 Juni 2019 om 19:49

Van klustips tot zeskamp tijdens Beekparkfestival in Borne

BORNE - Voor de achtste keer werd zaterdag het Beekparkfestival gehouden voor de bewoners en toekomstige bewoners van de Bornsche Maten. Zoals ieder jaar liep de hele wijk, die nog steeds groeit, uit voor het grote wijkfeest.

 • 16 Juni 2019 om 15:35

Extra onderzoek naar 36 Twentse zorgbureaus

Samen14/OZJT gaat 36 van de 64 rood-aangemerkte zorgaanbieders extra onder de loep nemen. Dat is de uitkomst van de eerste fase van het onderzoek van de ‘Taskforce-Barrièremodel’. Naar deze zorgbureaus liep tot op heden nog geen onderzoek.

 • 16 Juni 2019 om 14:04

No Hero in Delden koopt werken van 'Vermeer van de 20ste eeuw'

DELDEN - Museum No Hero in Delden heeft vier moderne kunstwerken aangekocht op een veiling bij Christie's in Amsterdam. Het gaat om twee werken van Ewerdt Hilgemann en twee werken van Joost Baljeu. De kunstwerken komen uit de collectie van Jan en Tineke Hoekstra en zijn voorbeelden van de 'abstract-geometrische kunst' die in Nederland in de jaren 60 populair was.

 • 16 Juni 2019 om 13:03

Agenten leveren man af bij arrestantencomplex in Borne: β€˜Gelukkig is hij geen vader’

ENSCHEDE / BORNE - Veel Nederlanders zitten op Vaderdag met het gezin aan het ontbijt, maar de politie moet gewoon hard aan de bak. Zo ook de agenten in Enschede. Zij pakten een man op die nog gesignaleerd stond.

 • 16 Juni 2019 om 13:02

Recordaantal kunstenaars bij kunstmarkt in Hengelo

HENGELO - De 21ste kunstmarkt Tuindorp is deze zondagmiddag relatief bewolkt begonnen. Rond de vijver heeft een recordaantal van 162 kunstenaars een kraampje ingericht. Onder de deelnemers is voor het eerst een Noor. Er is ook belangstelling uit Duitsland en België.

 • 16 Juni 2019 om 12:51

Pleinvrees

Ik denk dezer dagen aan de beren op het marktplein. Zo zielig. Die zouden er familie bij krijgen: de Hijschbeertjes, u weet wel, robotjes op kniehoogte die dagelijks door de binnenstad zouden lopen. Blinden en slechtzienden zouden makkelijk kunnen struikelen over de beertjes. Maar een eventueel protest van de gehandicaptenraad kan uitblijven, want de Hijschbeertjes gaan samen met de Hijschkamer naar het kerkhof van gesneuvelde ambities.

 • 16 Juni 2019 om 11:03

Hengelo stapt uit Burgernet: β€˜Deelname overbodig’

HENGELO - De gemeente Hengelo stopt per 1 januari na vele jaren met de deelname aan Burgernet. Volgens het college van B en W is het alleszins gerechtvaardigd dat te doen.

 • 16 Juni 2019 om 09:08
Gisteren β€” 15 Juni 2019Tubantia - Hengelo e.o.

Volle bak in grote feesttent Zomerfeest Hengevelde

HENGEVELDE - Met ruim 3000 bezoekers van allerlei (sport)verenigingen is het zaterdagavond volle bak in de grote feesttent van de Zomerfeesten in Hengevelde. Daar heeft de derde editie van het ‘Grootste Kantinefeest van Nederland’ plaats dat tot in de vroege uurtjes doorgaat.

 • 15 Juni 2019 om 21:57

Missie volbracht: moeder en dochter uit Hengelo beklimmen Mont Ventoux

MONT VENTOUX/HENGELO - Kim Vollenbroek (44) en Sophie Krabbe (17) hebben hun missie zaterdag vervuld. Moeder en haar dochter fietsten naar de top van de Mont Ventoux. ,,Zwaar maar goed. We hebben het mooi gehad’’, laat de Hengelose zojuist vanuit Zuid-Frankrijk weten. Ze deden ruim drie uur over de klim. Voor Sophie was het de eerste keer.

 • 15 Juni 2019 om 21:07

Meidenvoetbal in Hengelo: β€˜Voetbalclub zonder meiden is als cafΓ© met alleen maar mannen’

HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

 • 15 Juni 2019 om 17:34

Fietser (12) gewond na aanrijding in Borne

BORNE - Een twaalfjarige fietser is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed met een vriendje over de Azelosestraat richting de Grotestraat. Een automobiliste liet de jongens de fietsers oversteken, maar trok iets te hard op waardoor de jongen geraakt werd.

 • 15 Juni 2019 om 16:43

Hengelose Kim herdenkt partner die verongelukte op de Mont Ventoux: β€˜Heel emotioneel’

MONT VENTOUX / HENGELO - Kim Vollenbroek (44) uit Hengelo is bezig met een dubbele missie: ze laat haar dochters zien waar haar geliefde Niels is verongelukt. En ze fietst vandaag de Mont Ventoux op voor het goede doel.

 • 15 Juni 2019 om 14:39

360 kinderen van Hengelose basisschool dansen de Nederlandse geschiedenis

HENGELO - De Nederlandse geschiedenis werd vrijdagavond in de vorm van verschillende dansoptredens uitgebeeld in ROC de Gieterij. 360 kinderen van de Esreinschool dansten in groepen van vijftien de voorstelling ‘Holland Danst’. Deltawerken, de strijd tegen het water, Annie M.G. Schmidt en kinderarbeid waren enkele thema's.

 • 15 Juni 2019 om 14:38

β€˜College van B en W Hengelo meet met twee maten’

HENGELO - Het college van Hengelo heeft de nooduitgang genomen door af te zien van de bouw van de Hijschkamer. Doorgaan had dit de boel op scherp gezet en gezorgd voor een crisis binnen de coalitie. En dat alles door de opmars van een paar groene hesjes. Je kunt vinden wat je wilt van die milieurakkers, maar dat hebben ze toch maar mooi bereikt.

 • 15 Juni 2019 om 14:01

Brandweerkorpsen in Twente staan stil bij omgekomen collega’s

Verschillende brandweerkorpsen in Twente staan deze zaterdag stil bij hun omgekomen collega’s. Bij kazernes hangen de vlaggen halfstok. Een aantal korpsen herdacht de gevallen collega’s met een water-ereteken.

 • 15 Juni 2019 om 13:21

Zomerbieb en VVV geopend in oude basisschool in Borne

BORNE - Het Kulturhus wordt ingrijpend verbouwd, de bibliotheek en VVV moesten daarom tijdelijk wijken. De 'zomerbieb' en het toeristische informatiepunt openden gisteren voor het eerst de deuren aan de Oude Almeloseweg 12, in de voormalige basisschool De Esch.

 • 15 Juni 2019 om 12:05

Morssinkhof Groep uit Hengelo: al bijna 120 jaar in beton gegoten

Morssinkhof Beton ontstond in 1901 in Hengelo, waar het bedrijf eerst achter de woning van oprichter Gerhardus Morssinkhof aan de Deurningerstraat 15-17 was gevestigd. Onder de tweede generatie Morssinkhof – de broers Gerrit en Henk – groeit het bedrijf flink.

 • 15 Juni 2019 om 10:08

Pakket maatregelen voor parkerende ambtenaren in Hengelo

HENGELO - De gemeente stimuleert ambtenaren straks met de fiets of het ov te komen. Wie toch met de auto komt, kan in de Beursgarage aan de B.P. Hofstedestraat terecht voor 20 euro per maand. „Het aantal aanvragen voor blauwe zones zal afnemen.”

 • 15 Juni 2019 om 09:03

Irma van Frans op den Bult ziet het wandelbos als haar nalatenschap

DEURNINGEN - Het landgoed Oosterveld van de familie Van Heek was tot voor kort zo goed als ontoegankelijk. Alleen Irma Hellegers van truckershotel-restaurant Frans op den Bult haalde er een vaak frisse neus en wrong zich tussen de lariksen door. Nu ontstaat er een parkachtig wandelbos met langs de hoofdlaan geadopteerde eikenbomen die aan de Vliegveldstraat dreigen te worden gekapt.

 • 15 Juni 2019 om 08:46
❌