[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018Tubantia - Hengelo e.o.

Tweetal op scooter raakt gewond bij aanrijding in Hengelo

HENGELO - Aan de Beneluxlaan in Hengelo is woensdagavond een scooter aangereden. Op de scooter zaten twee jonge mannen. Zij raakten beiden gewond.

 • 15 Augustus 2018 om 22:07

Veel restafval in Hengelose bakken voor hondenpoep

HENGELO - Hondenpoepbakken worden nog steeds misbruikt voor het gratis lozen van restafval. In een uitpuilende bak aan de Waarbekenweg is volgens de gemeente deze week ‘echt veel ander afval’ aangetroffen.

 • 15 Augustus 2018 om 16:02

Verkeerschaos bij Borne

BORNE - Wegwerkzaamheden bij Plein Westermaat zorgden woensdag 15 augustus voor grote verkeersoverlast nabij Borne.

 • 15 Augustus 2018 om 14:33

Twee Twentse bedrijven failliet verklaard

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft woensdag twee bedrijven failliet verklaard. Het gaat om autobedrijf Garage ATG uit Goor en Jan Julius bv uit Hengelo.

 • 15 Augustus 2018 om 14:53

Noaberschap op Veldwijk: nieuwbouwwijk wordt in fabriek geproduceerd

HENGELO - Hengelo heeft binnenkort de primeur van een nieuwbouwproject dat in zijn geheel in de fabriek wordt geproduceerd. Ofwel: Noaberschap op Veldwijk. Binnenkort zijn de demowoning en de gemeenschapsruimte te bezichtigen.

 • 15 Augustus 2018 om 12:54

Prijs voor mais geeft houvast in Markelo

MARKELO - Gedoe over de maisprijs? Dat willen ze in Markelo niet. Om te voorkomen dat buren het met elkaar aan de stok krijgen, bepalen verkopers en kopers samen met taxateurs en het bestuur van de Snijmaiskern de prijs. "1825 euro? Ik dacht dat dat een grapje was!"

 • 15 Augustus 2018 om 11:42

Borne krijgt eerste fietsstraat

BORNE- De Bornebroeksestraat wordt volgend jaar ingrijpend aangepast. Het gedeelte tussen de rotonde Azelosestraat/Prins Bernhardlaan en de Molenstraat wordt een fietsstraat, de eerste in het dorp.

 • 15 Augustus 2018 om 11:30

Babyboom in Hengelo door zwoele temperaturen: dierenopvang vol kittens

HENGELO - Dierenopvangcentrum Hengelo heeft de handen vol aan de vele kittens die er op dit moment zitten. "Je zou het een babyboom kunnen noemen", stelt beheerder Veronique de Vries.

 • 15 Augustus 2018 om 11:25

Droogte op Twickel: pompen om te overleven

DELDEN - Het ergste lijkt voorbij, maar het landgoed Twickel worstelt nog volop met de droogte. Pompen moeten voorkomen dat de slotgracht droogvalt en de fundering van het kasteel blijvende schade oploopt.

 • 15 Augustus 2018 om 11:10

Foutje? Volgens WeerOnline ligt Twente in Duitsland

ENSCHEDE - Iedere Twentenaar heeft de grap wel eens gehoord. 'Twente, dat ligt toch in Duitsland?' Nu blijkt er toch een kern van waarheid in te zitten, want wie via WeerOnline op 'Twente' zoekt komt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen terecht.

 • 15 Augustus 2018 om 10:38

Zuipfilmpje in Hertme massaal bekeken: 'Hier kan je dood aan gaan'

HERTME/SINT ISIDORUSHOEVE - Een 28-jarige man uit Sint Isidorushoeve werd afgelopen weekeinde kachellam gehuldigd voor het wegdrinken van 24 flesjes bier in 2,5 uur. Hilariteit bij de bezoekers van het evenement. Is dat wel zo leuk?

 • 15 Augustus 2018 om 06:44

Zelfs Bornenaren kunnen nog iets opsteken van wandeling door eigen dorp

BORNE - Een wandeling door oud-Borne is niet alleen bedoeld voor toeristen. De gepassioneerde gidsen vertellen zoveel interessante details, dat zelfs Bornenaren er nog iets van opsteken. „Kijk eens naar dat kleine gat, daar zit een heel verhaal achter…”

 • 15 Augustus 2018 om 09:55

Lachen om de laveloze man op het podium in Hertme

HERTME/SINT ISIDORUSHOEVE - Een 28-jarige man uit Sint Isidorushoeve werd afgelopen weekeinde kachellam gehuldigd voor het wegdrinken van 24 flesjes bier in 2,5 uur. Hilariteit bij de bezoekers van het evenement. Is dat wel zo leuk?

 • 15 Augustus 2018 om 06:44

Foodfestival Eten = leven in Bentelo

BENTELO - Een foodfestival met voornamelijk inwoners uit het dorp achter het fornuis in plaats van horecaondernemers. Want Bentelo kent verrassend veel mensen die dat goed kunnen.

 • 15 Augustus 2018 om 08:54

Extra sneltreinen moeten Twente bereikbaarder maken

ENSCHEDE - Twente moet sneller bereikbaar worden per spoor. Bijvoorbeeld met een sneltrein tussen Enschede en Zutphen en een extra sneltrein tussen Enschede en Zwolle.

 • 15 Augustus 2018 om 08:06

Lachen om de laveloze man op het podium

HERTME/SINT ISIDORUSHOEVE - Een 28-jarige man uit Sint Isidorushoeve werd afgelopen weekeinde kachellam gehuldigd voor het wegdrinken van 24 flesjes bier in 2,5 uur. Hilariteit bij de bezoekers van het evenement. Is dat wel zo leuk?

 • 15 Augustus 2018 om 06:44
OuderTubantia - Hengelo e.o.

Hengelose Chaneeqa beΓ«indigt voetreis naar India

HENGELO - Chaneeqa Dinzey, de Hengelose die in juni begon aan een voetreis naar India, is gestopt. De wandelaarster had last van heimwee. Ook fysieke problemen speelden een rol.

 • 14 Augustus 2018 om 16:16

Dirk-Jan en Anneke uit Hengelo ontsnappen aan ramp Genua dankzij kleine file

HENGELO - Het echtpaar Dirk-Jan en Anneke Jonkers uit Hengelo is op het nippertje ontsnapt aan de brugramp in Genua. ,,De navigatie gaf aan dat er een kleine file was. Daardoor zijn we een afslag eerder voor de brug afgeslagen'', vertelt Anneke Jonkers telefonisch.

 • 14 Augustus 2018 om 15:10

Graffitikunst nu ook op privΓ©-eigendom in Hengelo

HENGELO - Voormalig centrummanager Henk Dassen van Hengelo roept eigenaren van panden in de binnenstad op hun eigendommen te verfraaien met graffitikunst. Dassen heeft dat zojuist laten doen bij een door hem verhuurd pand aan de Marskant 14, waar Toko Asia is gevestigd.

 • 14 Augustus 2018 om 14:15

Fair Diepenheim zoekt vers bloed

DIEPENHEIM - Voor de fancy fair in Diepenheim zijn al zo’n driehonderd vrijwilligers actief. Toch kan de organisatie voor de 22ste editie, op zaterdag 25 augustus, nog tientallen vrijwilligers gebruiken die helpen bij het sorteren, in- en uitpakken, verkopen van goederen, tractorvervoer en andere hand- en spandiensten. Met jaarlijks zo’n drieduizend bezoekers behoort de fancy fair in de manege aan de Krommedijk tot de grootste in Oost-Nederland.

 • 14 Augustus 2018 om 11:47
❌