[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Tubantia - Hengelo e.o.

Boekenverkoop in Borne voor Sri Lanka

BORNE - Onder het motto 'Koop een boek voor een veilige speelplek op Sri Lanka' zijn vrijwilligers zaterdag en zondag actief met de verkoop van boeken voor verschillende doelgroepen.

 • 21 Augustus 2019 om 19:07

1e Broekweg in Diepenheim 5 weken dicht voor sanering

DIEPENHEIM - Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) begint in de week van 9 september met het saneren van de bodem van de bermen aan de 1e Broekweg in Diepenheim. Het gevolg is dat deze weg vijf weken is afgesloten voor alle verkeer. BAS voert de klus uit in opdracht van de gemeente Hof van Twente.

 • 21 Augustus 2019 om 17:25

Construqt bouwbedrijf uit Hengelo opnieuw failliet

ALMELO - Het Hengelose kozijnenbedrijf Construqt Trading is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Voor het personeel is dit het tweede faillissement in een half jaar tijd.

 • 21 Augustus 2019 om 15:41

Schouwburg Hengelo gaat 'on tour' in Hasseler Es

HENGELO - 'Schouwburg Hengelo on Tour' heet het grote culturele festival dat komend weekeinde plaatsvindt in en rond Kulturhus Hasselo.

 • 21 Augustus 2019 om 15:55

Dorpsfeest Markelo opgefrist met nieuwe activiteiten

MARKELO - In Markelo barst morgen het Dorpsfeest weer los. Vier dagen lang is het bal. Traditioneel zijn de senioren morgenmiddag om twee uur in zalencentrum De Haverkamp degenen die het feest openen.

 • 21 Augustus 2019 om 15:46

Fietser naar ziekenhuis na aanrijding in Goor

GOOR - Een fietser is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Goor. Dit gebeurde op de kruising Herman Heijermansstraat met de Laarstraat. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

 • 21 Augustus 2019 om 14:54

Eerste β€˜Proefskate’ in Hengelo

HENGELO - Nightskate Twente houdt vrijdag voor het eerst een Proefskate, bedoeld voor mensen die het skaten eens willen uitproberen. Vertrek is vanaf het Stationsplein in Hengelo, om 19.45 uur. Opgave vooraf is niet nodig.

 • 21 Augustus 2019 om 14:00

Acteurs passen kostuums in Borne

BORNE/NIJVERDAL Als in september muziektheaterstuk Reuring in ‘t Reggedal in Nijverdal wordt opgevoerd, zit daar een Borns tintje aan. De acteurs passen hun kleding aan de Grotestraat.

 • 21 Augustus 2019 om 12:15

Kidswarenmarkt in Hengelo: β€žWe gaan pas weg als alles leeg is”

HENGELO - Het zonnige weer betekent goede zaken op de kidswarenmarkt. De geldkistjes en portemonnees van de kinderen worden langzaamaan gevuld. „We hopen nog wel dat het iets drukker wordt.”

 • 21 Augustus 2019 om 12:14

Voetbaltalent komt samen bij ATC'65

HENGELO - Bij voetbalvereniging ATC’65 komen aanstaande zaterdag en zondag topvoetballers in de dop samen. Dan is het tijd voor het ATC’65 Toptournament.

 • 21 Augustus 2019 om 09:26

Heel de Grotestraat in Goor wordt dit weekend een terras, dankzij het warme weer

GOOR - De Grotestraat in Goor verandert zaterdag na 16.30 uur voor het eerst in een groot horecaterras en wordt afgesloten voor auto’s. Met dank aan de weersverwachting.

 • 21 Augustus 2019 om 09:04

Spoortunnel Zenderen is dicht voor fietsers

ZENDEREN - Een gebruiker stootte zijn hoofd, dreigde met een claim en dus ging de spoortunnel Zenderense Esch onlangs dicht voor fietsers. Nu wordt er nagedacht over een kokerbuis.

 • 21 Augustus 2019 om 09:03

Heerlijk Hengelo: β€˜Welkom in de grootste kroeg van Hengelo’

HENGELO - Het nieuwe Burgemeester Jansenplein is dit weekend het toneel van Heerlijk Hengelo. Het plein wordt iets anders ingericht en er zijn nieuwe deelnemers. Verder verandert er weinig.

 • 21 Augustus 2019 om 08:51

Einde van de vakantie betekent een stormloop op Het Goed in Hengelo

HENGELO - Topdrukte in de kringloop. Het Goed merkt dat het vakantie is. Meer Hengeloërs ruimen op en geven overbodige huisraad af. Hoe selecteren en prijzen wij?

 • 21 Augustus 2019 om 08:41

Humanitas Twente helpt om eenzaamheid jongeren te doorbreken

HENGELO - Eenzame jongeren proberen hun isolement te doorbreken door op Twitter op zoek te gaan naar vrienden. De hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht werden trending. Humanitas Twente helpt bij het opbouwen van meer contacten, met bijvoorbeeld ‘Match’.

 • 21 Augustus 2019 om 06:43
Gisteren β€” 20 Augustus 2019Tubantia - Hengelo e.o.

Twee basisscholen in Borne gaan fuseren

BORNE - De Sprankel en De Wheele, twee basisscholen in Borne, worden samengevoegd. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar gaan ze door het leven als De Wheele. Beide basisscholen zitten al fysiek naast elkaar, in De Wensinkhof.

 • 20 Augustus 2019 om 15:18

Weer volop activiteiten rond β€˜Tuinen en Boereneenvoud’ in Diepenheim

DIEPENHEIM - In het kader van de themamaanden ‘Tuinen en Boereneenvoud’ zijn bij de VVV in het cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat in Diepenheim fiets- en wandelroutes van de omgeving verkrijgbaar.

 • 20 Augustus 2019 om 14:45

Terug naar school? Dan eerst nog feesten in Beckum

In het Wapen van Beckum is aanstaande zondag van alles te doen, voor gezinnen die het einde van de zomervakantie inluiden en voor autoliefhebbers. Vijf vragen aan Bas ter Beke, salesmanager bij Boenders Catering en het Wapen van Beckum.

 • 20 Augustus 2019 om 13:59

Oost-Nederland domineert pretpark-onderzoek: Hellendoorn en Slagharen in de top

Een walhalla voor kinderen. Dat is de regio Oost-Nederland volgens het zogenoemde ‘Dagattracties merkenonderzoek’ door merkadviseur Hendrik Beerda, dat bekijkt welke uitjes het goed doen onder jongeren. In de landelijke top 20 van attracties die jongeren het liefst bezoeken, staan acht attracties uit deze regio. Waarvan één uit Twente: Avonturenpark Hellendoorn haalt de top 20 nét wel. Slagharen staat op 9.

 • 20 Augustus 2019 om 11:45

Reebokjes preventief afgeschoten voor verkeersveiligheid in Twente

Er wordt in Nederland beduidend meer wild aangereden. In Twente en de Achterhoek komen vooral reeën geregeld voor de auto, blijkt uit actuele cijfers van de Stichting Wildaanrijding Nederland (SWN). Begin dit jaar liet de provincie Overijssel preventief reebokkalfjes afschieten.

 • 20 Augustus 2019 om 06:41
❌