[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTubantia - Enschede e.o.

Hittegolf op komst in Twente, RIVM lanceert hitteplan

ENSCHEDE - Het wordt weer zomers warm de komende dagen in Twente en de Achterhoek. Weerplaza verwacht de derde regionale hittegolf van het jaar. Het RIVM lanceert vanaf morgen een nationaal hitteplan. Maar zo extreem warm als eind juli wordt het niet.

 • 23 Augustus 2019 om 11:03

Fietser (15) aangereden in Haaksbergen, automobilist rijdt door

HAAKSBERGEN - Een vijftienjarig meisje is afgelopen woensdag aangereden door een zwarte auto op de Blankenburgerstraat. De bestuurder reed door. De politie is inmiddels op zoek naar getuigen.

 • 23 Augustus 2019 om 10:49

19 Belgische voetbalfans opgepakt in Enschede

ENSCHEDE - Er zijn 18 Belgische voetbalfans aangehouden in Enschede donderdagavond. Ze vielen door de mand bij een van de vele politiecontroles rond de stad. Alle toegangswegen naar Enschede werden gecontroleerd vanwege de dreiging van de komst van ruim duizend Royal Antwerp-supporters. Ook bij het stadion is een aanhouding verricht.

 • 22 Augustus 2019 om 20:45

EnschedeΓ«r (45) racet met 170 kilometer per uur over 80-weg

ENSCHEDE - Een 45-jarige man uit Enschede heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. De Enschedeër racete met 170 kilometer per uur over de N343 tussen Hardenberg en Kloosterhaar. Op de provinciale weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

 • 23 Augustus 2019 om 10:23

Van ballonvaren tot teckelrennen: alles kon bij Banninks Hanna in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Bijna alles kon vroeger bij Banninks Hanna. Van ballonvaren tot teckelrennen en motorvoetbal.

 • 23 Augustus 2019 om 10:07

18 Belgische voetbalfans opgepakt in Enschede

ENSCHEDE - Er zijn 18 Belgische voetbalfans aangehouden in Enschede donderdagavond. Ze vielen door de mand bij een van de vele politiecontroles rond de stad. Alle toegangswegen naar Enschede werden gecontroleerd vanwege de dreiging van de komst van ruim duizend Royal Antwerp-supporters. Ook bij het stadion is een aanhouding verricht.

 • 22 Augustus 2019 om 20:45

Onrust in woonzorgcentrum Florapark in Enschede

ENSCHEDE - Bewoners van Florapark zijn blij met modernisering van hun appartementen. Maar de vraag of een juridisch gevecht moet worden aangegaan voor een verhuisvergoeding, zorgt voor grote verdeeldheid in het woonzorgcentrum.

 • 23 Augustus 2019 om 09:19

Lachgas lijkt onschuldig, maar Twents slachtoffer had geen weet van risico's

ENSCHEDE - De jonge dwarslaesiepatiënt die in MST terechtkwam, had geen idee dat lachgas zulke ernstige complicaties kon geven. Het is de vraag of hij er ooit helemaal bovenop komt. Hem staat een lang revalidatietraject te wachten.

 • 23 Augustus 2019 om 09:16

Voormalig drugshandelaar uit Enschede belegde in schilderijen

ENSCHEDE - De 61-jarige S. die vorige week in Enschede werd gearresteerd voor een nog openstaande forse geldstraf uit de vorige eeuw, belegde drugsgeld in kunst. Schilderijen van de Cobra-groep hadden zijn voorkeur.

 • 23 Augustus 2019 om 08:23

Ravage in Enschede: bestuurder ramt vier geparkeerde auto's

ENSCHEDE - Aan de Hoge Bothofstraat, in de wijk De Bothoven in Enschede, heeft vrijdagmorgen een flinke aanrijding plaatsgevonden. Een rijdende auto ramde daar vier geparkeerde voertuigen.

 • 23 Augustus 2019 om 08:09

Verboden toegang: de garage van Brandweer Twente

ENSCHEDE - Potjes klaverjassen, films kijken, beetje chillen. Wie naar Amerikaanse films kijkt, zou haast geloven dat brandweermannen niets te doen hebben tot het moment dat de pieper gaat. Het tegenovergestelde is waar. „Wij zijn in feite gewoon een bedrijf, met ieder onze eigen taken”, zegt woordvoerster Irene Mazeland van de brandweer in Enschede.

 • 23 Augustus 2019 om 07:12

Twee jonge Twentenaren verlamd door lachgas

ENSCHEDE - Overmatig gebruik van lachgas heeft mogelijk blijvend letsel veroorzaakt bij jonge Twentenaren. Twee twintigers zijn met een gedeeltelijke dwarslaesie in ziekenhuis MST beland. De vraag is of ze er helemaal bovenop komen.

 • 23 Augustus 2019 om 05:37

Grote politiemacht op de been in Enschede, maar nog weinig Belgen

ENSCHEDE - In het centrum van Enschede is donderdag een grote politiemacht op de been. Op meerdere plekken in de stad wordt gesurveilleerd en gecontroleerd. De politie heeft extra mankracht ingezet om de orde in de stad te handhaven, nu boze Belgische fans alsnog dreigen naar Enschede te komen.

 • 22 Augustus 2019 om 13:16

Boze Antwerpfans bestoken stadhuis Enschede met honderden telefoontjes

ENSCHEDE - Het stadhuis in Enschede wordt platgebeld door supporters van Royal Antwerp. Zij zijn boos dat ze vanavond niet bij de wedstrijd van hun club tegen AZ mogen zijn, die wordt gespeeld in de Grolsch Veste. Het stadhuis is daarmee haast onbereikbaar geworden.

 • 22 Augustus 2019 om 13:18

Urenlang geen treinen tussen Enschede en Hengelo

ENSCHEDE/HENGELO - Het treinverkeer tussen Enschede en Hengelo heeft donderdag tijdelijk stilgelegen. Door een aanrijding met een persoon reden er urenlang geen treinen.

 • 22 Augustus 2019 om 14:45

Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede

ENSCHEDE - De oude vestiging van de Roombeekschool aan de Zaanstraat in de wijk Deppenbroek in Enschede wordt mogelijk een ontwikkellocatie. De gemeente doet momenteel onderzoek naar de haalbaarheid daarvan.

 • 22 Augustus 2019 om 14:18

EnschedeΓ«r pakt sleutels beschonken Deldenaar af

DELDEN - Een inwoner van Enschede heeft op woensdag voorkomen dat een beschonken automobilist uit Delden zijn weg kon vervolgen.

 • 22 Augustus 2019 om 12:56

Enschedese groothandel geeft toe aan eis concurrent

ALMELO/ENSCHEDE - De Enschedese groothandel in vijverbenodigdheden Velda ligt onder vuur van concurrent Aquadistri uit het Brabantse Klundert. Aquadistri zegt schade geleden te hebben, doordat Velda algenbestrijdingsmiddelen verkocht die niet zijn toegestaan. Woensdag werd de vrede getekend in de rechtbank in Almelo.

 • 22 Augustus 2019 om 12:55

Zwaar ongeval in Boekelo: kind en twee anderen gewond

BOEKELO - In het buitengebied van Boekelo heeft donderdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op de kruising van de Ganzebosweg met de Oude Deldenerweg op elkaar. Een van de auto's vloog na de botsing een naastgelegen weiland in.

 • 22 Augustus 2019 om 11:20

Buslijn mijdt toekomstige fietsstraat in Enschede en gaat dwars door De Bothoven

ENSCHEDE - Vanwege wegwerkzaamheden rijdt buslijn 6 naar Stokhorst dit hele jaar al via een omleiding. Vanaf volgend jaar wordt de route opnieuw aangepast: de haltes aan de Oosterstraat komen te vervallen en maken plaats voor de Hoge Bothofstraat.

 • 22 Augustus 2019 om 12:18
❌