[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Tubantia - Enschede e.o.

Oudste inwoner van Enschede is 110 jaar: β€˜Alles gewoon doen, hè’

ENSCHEDE - De Enschedese Mathilde Elisabeth Agatha Ebberink-Vonk vierde deze dinsdag haar 110de verjaardag in De Posten. De dag begon met een aubade van het seniorenorkest van Crescendo in het drukke restaurant. Burgemeester Onno van Veldhuizen kwam in de middag op bezoek. De jarige ontving vele cadeaus en kleurrijke boeketten.

 • 21 Mei 2019 om 14:19

Sterke groei Belgische toeristen in Twente

ENSCHEDE - Het gaat goed met het inkomend en binnenlands toerisme in Twente. Dat blijkt uit cijfers van Twente Marketing. De accommodaties in deze regio telden in 2018 meer dan 3,5 miljoen overnachtingen, 3,5 procent meer dan het jaar ervoor. Opvallend is de sterke groei van Belgische toeristen.

 • 21 Mei 2019 om 15:47

Drie buurten in Enschede zijn stembureau kwijt: β€˜een buslijn hadden we al niet meer’

ENSCHEDE - Bewoners van zeker drie buurten moeten donderdag bij de Europese Parlementsverkiezingen naar een stembureau dat buiten hun eigen buurt ligt.

 • 21 Mei 2019 om 15:20

Voor D66’er uit Enschede is zetel in Brussel persoonlijk project

ENSCHEDE - Zo’n achttien- tot twintigduizend voorkeurstemmen heeft hij nodig voor een zetel in het Europees parlement. Daar voert D66’er Vic van Dijk, gemeenteraadslid in Enschede, dezer dagen intensief campagne voor. Dinsdagmorgen deelde hij met partijgenoten appels en flyers uit op het station in Enschede, daarna doorkruist hij de provincie op jacht naar de steun van de kiezer.

 • 21 Mei 2019 om 14:51

Oudste inwoner van Enschede (en Overijssel) 110 jaar: β€˜Alles gewoon doen, hè’

ENSCHEDE - De Enschedese Mathilde Elisabeth Agatha Ebberink-Vonk vierde deze dinsdag haar 110de verjaardag in De Posten. De dag begon met een aubade van het seniorenorkest van Crescendo in het drukke restaurant. Burgemeester Onno van Veldhuizen kwam in de middag op bezoek. De jarige ontving vele cadeaus en kleurrijke boeketten.

 • 21 Mei 2019 om 14:19

Hups weg in Enschede, maar de hondenpoep nog niet

ENSCHEDE - De gemeente Enschede is begonnen met het verwijderen van 225 hondenuitlaatplekken (hups) in de gemeente. Dit kost eenmalig 140.000 euro, maar bespaart per jaar 80 mille onderhoudskosten. Oude hups worden ingezaaid met graszaad.

 • 21 Mei 2019 om 14:06

Debat in Balengebouw: discussieer over water in Enschede

ENSCHEDE - Pakhuis Oost en omroep 1Twente houden woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur een waterbijeenkomst in het debatcentrum van het Balengebouw. De stad heeft altijd met water te maken gehad en ook in de toekomst blijft water een hoofdrol opeisen.

 • 21 Mei 2019 om 12:03

Vijf titels voor atleten van AC Tion uit Enschede

ENSCHEDE - Bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor Masters in Gouda, hebben vier atleten van AC Tion vijf Nederlandse titels in de wacht gesleept.

 • 21 Mei 2019 om 10:48

Familiebedrijf Olde Hanter uit Enschede met nieuwe kracht Γ©n nieuw pand vooruit

ENSCHEDE - Ingenieursbureau Olde Hanter stond tijdens de bouwcrisis nog in de overlevingsmodus. En nu: een nieuw pand en straks een jonge vrouw aan het roer.

 • 21 Mei 2019 om 10:38

Jeangu Macrooy uit Enschede lijkt Songfestival β€˜mooi podium’

ENSCHEDE - Als het Songfestival echt naar Twente komt, is er dan een zanger uit de regio die Nederland kan vertegenwoordigen? Jeangu Macrooy uit Enschede zou in ieder geval een goede kandidaat zijn.

 • 21 Mei 2019 om 10:13

Taakstraf voor Enschedese na diefstal uit liefde voor hond

ENSCHEDE/ALMELO - Een Enschedese vrouw is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week voor een winkeldiefstal.

 • 21 Mei 2019 om 09:41

Muzikant en dj Roel (82) uit Enschede treedt nog steeds op: β€˜Ik speel tot ik de kist in ga’

ENSCHEDE - Voor Roel Dijkstra (82) uit Enschede is muziek alles. De muzikaal entertainer begon met spelen toen hij 6 jaar was en treedt nog altijd op. „Als het moet, neem ik de accordeon mee de kist in.”

 • 21 Mei 2019 om 08:45

Oudste inwoner van Enschede (en Overijssel) wordt vandaag 110 jaar

De Enschedese Mathilde Elisabeth Agatha Ebberink-Vonk viert deze dinsdag haar 110de verjaardag. Ze is de oudste inwoner van Overijssel. Slechts twee vrouwen in Nederland zouden nog ouder zijn dan zij. Dinsdagmorgen is er in het restaurant van De Posten een aubade voor haar. Later op de middag komt burgemeester Onno van Veldhuizen op visite.

 • 21 Mei 2019 om 07:29

Menzis: Procederen om 14 cent was een foutje

ENSCHEDE - Menzis oogste vorige week veel hoon, omdat ze een klant voor de rechter sleepte, voor een openstaande rekening van 14 cent. Een paar dagen later trekt de zorgverzekeraar het boetekleed aan. „Dit was absoluut een foutje. Dat had niet moeten gebeuren en doen we ook nooit”, aldus woordvoerder Joeri Veen.

 • 21 Mei 2019 om 07:24

MST wil leren van pijnlijke affaire met traumachirurg

ENSCHEDE - De affaire rond de in opspraak geraakte traumachirurg is een pijnlijke les voor het MST. Binnen het ziekenhuis ontbreekt een cultuur, waarin personeel elkaar aanspreekt op fout gedrag. Duidelijke gedragsregels zijn er niet. De vertrouwenspersoon is te afhankelijk en te onzichtbaar.

 • 21 Mei 2019 om 06:11
Gisteren β€” 20 Mei 2019Tubantia - Enschede e.o.

Songfestival in Enschede? β€˜Niet met gemeentegeld’, zegt de wethouder

ENSCHEDE - Wie had gehoopt dat Enschede zich na de overwinning van zanger Duncan Laurence zou opwerpen als kandidaat-organisator van het Eurovisie Songfestival, komt bedrogen uit.

 • 20 Mei 2019 om 21:07

Vliegveld Twenthe wil het Songfestival binnenhalen: β€˜We moeten groot durven denken’

ENSCHEDE - Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe gaat een serieuze poging doen om het Eurovisie Songfestival naar Enschede te halen. Dat zegt commercieel directeur Marten Foppen. „We moeten groot durven denken.”

 • 20 Mei 2019 om 18:00

Opvallende piketscooter van brandweer gestolen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Een piketscooter van de Brandweer Haaksbergen is maandag gestolen aan de Lelie in de wijk Hassinkbrink. De scooter stond geparkeerd bij een medewerker van de brandweer, die via Facebook maandag een oproep doen. Dat de scooter in bezit is van de brandweer is niet te missen door de opvallende bestickering van het voertuig.

 • 20 Mei 2019 om 18:25

Vliegveld Twenthe wil het Songfestival organiseren: β€˜We moeten groot durven denken’

ENSCHEDE - Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe gaat een serieuze poging doen om het Eurovisie Songfestival naar Enschede te halen. Dat zegt commercieel directeur Marten Foppen. „We moeten groot durven denken.”

 • 20 Mei 2019 om 18:00

#HΓ©Scheids: Erehaag voor kampioen Neede, speler Borne krijgt kramp bij juichen

ENSCHEDE - Een erehaag voor kampioen Neede op bezoek bij buurman Lochuizen, Borne-speler Danny van Laar krijgt kramp tijdens het vieren van zijn doelpunt tegen Delden en de keeper van Rigtersbleek rent achter de bal aan maar kan een treffer net niet voorkomen. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.

 • 20 Mei 2019 om 16:00
❌