[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017Tubantia - Enschede e.o.

Fietsster loopt beenletsel op bij aanrijding in Enschede

ENSCHEDE - Een fietsster in Enschede is vanavond met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat ze was geschept door een auto. Het incident gebeurde op de kruising van de Voortsweg met de Roombeekstraat. 

 • 24 November 2017 om 18:57

Verdachte (40) moord op Sarah Kolenberg doet zich bij vrouwen voor als vrijgezelle piloot

ALMELO/ENSCHEDE - In het onderzoek naar de moord op de 40-jarige Sarah Kolenberg uit Enschede strijdt het Openbaar Ministerie niet met open vizier. ,,De officier staart zich blind op een bloedspoor in de auto van mijn cliënt’’, zei advocaat Umut Ural van moordverdachte Jayson D. (49).

 • 24 November 2017 om 18:46

Hengelose strijdt met lingeriekalender tegen borstkanker: 'Ik moest iets doen'

HENGELO/BORNE - Met een lingeriekalender strijden tegen borstkanker. Het is het idee van Carla Mandemaker, eigenaresse van lingeriezaak Shhh... by Carla in Borne. 

 • 24 November 2017 om 17:40

Black Friday leeft in Enschede.. of toch niet?

ENSCHEDE - De dag na Thanksgiving is Black Friday. Een dag waarop miljoenen Amerikanen zich naar winkels haasten om de beste koopjes op de kop te tikken. Maar net zoals met veel andere trends werd ook Black Friday overgenomen in Nederland. Reageren Enschedeërs net zo gek op de kortingsexplosie?

 • 24 November 2017 om 17:34

EnschedeΓ«r Riki Cupers (75) creΓ«ert thuis de meest bijzondere landschappen

ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

 • 24 November 2017 om 16:54

Waarom rijdt die bus in Enschede steeds achteruit?

ENSCHEDE - Mensen in de wijk Roombeek in Enschede keken vrijdagmiddag raar op. Waarom rijdt die bus in de Lonnekerspoorlaan nou steeds achteruit, dan vooruit en daarna weer achteruit? 

 • 24 November 2017 om 15:33

Traumahelikopter opgeroepen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Vrijdagochtend is rond half 11 een Duitse traumahelikopter opgeroepen. Ter plaatse bleek een automobilist onwel te zijn geworden in zijn auto. 

 • 24 November 2017 om 14:51

EnschedeΓ«r krijgt week cel voor gooien heet bord Brinta naar zijn vrouw

ALMELO/ ENSCHEDE - Een week zitten en vijf weken voorwaardelijk. Die straf krijgt Ben H. (44) uit Enschede voor het gooien van een heet bord Brinta naar zijn vrouw, op 21 mei.

 • 24 November 2017 om 13:51

Westerval bij Enschede-West dit weekend tΓ³ch open

ENSCHEDE - Aannemer Noaber18 die de nieuwe Twenteroute aanlegt ziet voor het komend weekeinde af van de voorgenomen afsluiting van de Westerval. 

 • 24 November 2017 om 13:41

Sportcentrum Kei-fit in Haaksbergen ondergaat metamorfose

HAAKSBERGEN - Sportcentrum Kei-Fit aan de Geukerdijk wordt grondig verbouwd. De werkzaamheden bezorgen de sporters overlast. Dat is volgens de eigenaren Walter en zijn zoon Tim Tenten niet te voorkomen. 

 • 24 November 2017 om 13:34

Deze Enschedese kinderopvang leert kinderen Engels Γ©n Nederlands

ENSCHEDE - Heel jonge kinderen die Engels én Nederlands leren. Wat doet dat met ze. Kinderopvang The Little Prince doet mee aan een pilot waarin het effect wordt onderzocht.

 • 24 November 2017 om 13:22

Politie Enschede deelt emotioneel verhaal over spoedrit ambulance

ENSCHEDE - De Politie Enschede deelde vrijdag een emotioneel verhaal over de assistentie bij een spoedtransport van een ambulance. Het team assisteerde bij de spoedrit nadat een kind onwel werd in Haaksbergen. Het bericht kreeg in korte tijd veel likes van volgers.

 • 24 November 2017 om 12:40

Eis: EnschedeΓ«r moet voor straf werken na inrijden op motoragent

ALMELO/ ENSCHEDE - Een werkstraf van 150 uur, een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, 340 euro boete en een jaar lang niet rijden. Dat eist officier van justitie Andrea Vloedbeld tegen Nouri Z.

 • 24 November 2017 om 10:54

Onderzoek naar brand bij Luxxx Lounge in Enschede

ENSCHEDE – De hulpdiensten zijn vrijdagochtend uitgerukt voor een melding van een brand aan de Brinkstraat. Ter plaatse bleek er een kleine brand en rookontwikkeling te zijn bij Luxx Lounge. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

 • 24 November 2017 om 08:04

Brand bij Luxx Lounge in Enschede

ENSCHEDE – De hulpdiensten zijn vrijdagochtend uitgerukt voor een melding van een brand aan de Brinkstraat. Ter plaatse bleek er een kleine brand en rookontwikkeling te zijn bij Luxx Lounge. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

 • 24 November 2017 om 08:04

Wil je weglopen van huis? Deze 5 risico's loop je

ENSCHEDE - Jaarlijks worden 500 kinderen uit Twente als vermist opgegeven. Ongeveer de helft daarvan is afkomstig uit instellingen. Weglopen? Doe dat nou niet, denkt de gemiddelde buitenstaander. Soms voel je als kind toch de aandrang om te vluchten. Om te ontkomen aan verwaarlozing, geweld of misbruik. Als je écht wil weglopen, wees je dan bewust van de risico's die je loopt. 

 • 24 November 2017 om 07:02

Politie Twente veel tijd kwijt aan weggelopen kinderen

ENSCHEDE - In Twente wordt 500 keer per jaar een kind als vermist opgegeven. De meesten keren snel terug, maar hun afwezigheid levert de politie desondanks veel werk op.

 • 24 November 2017 om 05:58
Gisteren β€” 23 November 2017Tubantia - Enschede e.o.

Fietser gewond bij ongeluk in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Een fietser is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Enschedesestraat in Haaksbergen. Bij restaurant Blanckenborgh kwam de fietser in botsing met een auto. De weg is door het ongeluk gedeeltelijk afgesloten.

 • 23 November 2017 om 22:49

Afslag Enschede-Zuid afgesloten na ongeluk op A35

ENSCHEDE - Door een ongeluk op de A35 bij Enschede is de afslag Enschede-Zuid donderdagavond momenteel afgesloten. De weg ligt bezaaid met onderdelen, politie en Rijkswaterstaat hebben de afslag afgesloten voor verkeer.

 • 23 November 2017 om 19:27

Brand? Vlucht naar een vuurwerkdepot, de veiligste plek sinds de Vuurwerkramp

ENSCHEDE - Het zal veel Enschedeërs bizar in de oren klinken, maar als er brand uitbreekt en er is een opslagplaats voor vuurwerk in de buurt, dan is dat de beste plek om naartoe te vluchten. Vuurwerkbunkers zijn sinds de Vuurwerkramp zo goed beveiligd dat alles eromheen afbrandt, maar de vuurwerkopslag niet. 

 • 23 November 2017 om 16:13
❌