[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018Tubantia - Enschede e.o.

Veelbesproken zege levert kickbokser uit Enschede prestigieus contract op

ENSCHEDE - Een prijzenpot van 100.000 euro en een contract bij Bellator, één van de grootste MMA-organisaties ter wereld. De winst van zwaargewichttoernooi WFL Final 8 levert de Enschedese kickbokser Murat Aygün een boost in zijn carrière op: „Dit is een hele grote stap, er gaan nu heel veel deuren open.”

 • 24 September 2018 om 21:27

Glazen Huis: succes van Enschede werd nooit meer overtroffen

ENSCHEDE - Het Glazen Huis is niet meer. Radiozender 3FM maakte zondag bekend er na veertien edities mee te stoppen; dit jaar wordt op een andere manier geld ingezameld voor het Rode Kruis. Begrijpelijk, vindt Marcel Wendrich, die de actie in 2012 naar Enschede haalde. „Het is een keer klaar.”

 • 24 September 2018 om 20:32

Celstraf en tbs geΓ«ist na gruwelijke moordaanslag in Enschede

ALMELO - Het Openbaar Ministerie wil dat Fereydun F. (64) tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. Ook wil het OM dat de geboren Iraniër vijf jaar achter de tralies verdwijnt. Dat bleek maandag in de rechtbank in Almelo. Fereydun F. sneed eind 2016 in Enschede met een mes de keel van zijn ex-vrouw door, nadat hij haar met hoge snelheid had aangereden.

 • 24 September 2018 om 16:58

Buurthuis is nieuwe hart van Dolphia in Enschede

ENSCHEDE - Ruim drie jaar geleden raakte Site Meijer toenmalig wethouder Jeroen Hatenboer diep met een gedicht over de toekomst van de kinderen van Dolphia. Een buurthuis in het hart van de wijk is voor hen onmisbaar, betoogde ze. Nu is het gereed. Met dank aan de 'sociale hypotheek'.

 • 24 September 2018 om 15:11

Solarauto's Team Twente samen op het Enschedese podium

ENSCHEDE - Plek één en plek twee voor het Solar Team Twente. Dat is het resultaat van de 24 uursrace tijdens de iLumen European Solar Challenge (iESC) op het circuit van Zolder in België: het officieuze Europese kampioenschap voor zonneauto's.

 • 24 September 2018 om 13:51

Celstraf en tbs na verkrachting in Enschede

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft de 19-jarige S. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De Oldenzaler verkrachtte in april van dit jaar een vrouw in Enschede, maar was volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar vanwege een psychose.

 • 24 September 2018 om 13:38

Neerstorten Halifax herdacht in Boekelo

ENSCHEDE - Het is aankomende zaterdag 29 september precies precies 75 jaar geleden dat een Canadese bommenwerper neerstortte bij Boekelo. Om dat te gedenken is van 27 tot en met 30 september een tentoonstelling in de Zouttoren in Boekelo.

 • 24 September 2018 om 12:53

Twentse Landdag in Enschede: 'in het water gevallen'

ENSCHEDE - Het weer, of dat nu mooi is of slecht, hoort bij het leven van agrariërs en ze nemen het zoals het komt. Maar dat de Twentse Landdag in het Ledeboerpark zondag totaal verregende was toch een beetje wrang. De volgende staat pas voor over drie jaar op de rol.

 • 24 September 2018 om 12:35

Tafel Resto van Harte in Enschede gedekt: wie schuift aan?

ENSCHEDE - Alleen thuis op de bank, met je bord op schoot. Da’s leuk eten. Nee hoor, Herman doet dat anders. De tachtiger eet vijf dagen per week buiten de deur waarvan twee avonden bij Resto van Harte.

 • 24 September 2018 om 11:44

Kou op komst in Twente: het kan vannacht gaan vriezen

ENSCHEDE - De zomer is nog maar nét voorbij, maar Twente kan zich alweer opmaken voor winterse taferelen. Aankomende nacht is er namelijk kans op nachtvorst. In Twente wordt de laagste temperatuur verwacht: het kan -0,3 graden worden.

 • 24 September 2018 om 11:42

Onderzoek naar gewonnen kickboksfinale van EnschedeΓ«r

ENSCHEDE/ALMELO - De Twentse Murat ‘The Butcher’ Aygun wint het zwaargewicht toernooi van WFL op zaterdagavond in Topsportcentrum Almere. Hij wint daarbij nog 100.000 euro en een contract bij Bellator. Maar had de winst niet naar zijn Franse tegenstander Nordine Mahieddine moeten gaan?

 • 24 September 2018 om 11:04

EnschedeΓ«r (27) knock-out geslagen en beroofd op Wilminkplein

ENSCHEDE - Een 27-jarige man uit Enschede is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 2.30 uur knock-out geslagen en beroofd door een tweetal mannen. Dit gebeurde op het Willem Wilminkplein in Enschede. De politie is op zoek naar getuigen.

 • 24 September 2018 om 10:30

Beleef 'the making of' een opera in Enschede

ENSCHEDE - Altijd al willen weten hoe een opera tot stand komt? De Reisopera en het Orkest van het Oosten zetten twee dagen lang de deuren open voor The making of Tosca.

 • 24 September 2018 om 09:36

Bij Tactus Verslavingszorg moet je werken voor je bier

ENSCHEDE - Tactus Verslavingszorg zette zaterdagmiddag de poorten letterlijk open. En dus namen familieleden van cliënten, personeelsleden en andere geïnteresseerden een kijkje in gebruikersruimten en de reparatiekelder voor fietsen.

 • 24 September 2018 om 09:35

Carmelcollege wil af van papieren schoolboek

ENSCHEDE - De stichting Carmelcollege zorgt voor een aardverschuiving in schoolboekenland. De één na grootste scholenkoepel van Nederland wil ‘meer digitaal en minder schoolboek’. De aanbieder die bij de uitgeschreven aanbesteding het meest aan deze wensen tegemoet komt, is spekkoper.

 • 24 September 2018 om 05:04
OuderTubantia - Enschede e.o.

Twentse gemeenten zetten zich schrap voor grote financiΓ«le tegenvaller

ENSCHEDE - De Twentse en Achterhoekse gemeenten wacht een forse financiële tegenvaller. Ze krijgen minder geld van het rijk. Voor Enschede betekent het een tegenvaller van ongeveer 3 miljoen euro.

 • 23 September 2018 om 19:56

Dubbelslag Twentse zonneauto’s op EK in BelgiΓ«

ZOLDER/ENSCHEDE – Het Solarteam Twente heeft de iLumen Europese Solar Challenge gewonnen. Op het circuit van Zolder won het dit jaar aangetreden nieuwe team in de ‘Red Shift’ de 24-uursrace en werd daarmee Europees kampioen.

 • 23 September 2018 om 17:59

Balpython Michiel vermist in Enschede

ENSCHEDE - Slecht nieuws voor Enschedeërs die angstig zijn voor slangen: Michiel wordt vermist. De geel met zwarte balpython is sinds zaterdagavond vermist. Het goede nieuws? Hij is niet giftig.

 • 23 September 2018 om 12:44

β€˜De planeet heeft compassie nodig’

Anneke van der Sluis uit Enschede is veganist. Met The Save Movement voerde ze actie bij slachterij Beernink in Oldenzaal. Ze werkt als huishoudelijke hulp.

 • 23 September 2018 om 12:00

Theater on Tour in Enschede afgelast

ENSCHEDE - Theater on Tour gaat niet door. In verband met de slechte weersvoorspellingen heeft de organisatie besloten het theaterevenement in de buitenlucht op zondag 23 september af te gelasten.

 • 22 September 2018 om 12:59
❌