[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Tubantia - Enschede e.o.

Vissende aalscholvers duiken overal in Oost-Nederland op

ENSCHEDE - Aalscholvers zijn overal in Twente en de Achterhoek te zien, ook boven de stad. De grote, zwarte vogels met lange snavel duiken overal op waar ze een visje kunnen verschalken.

 • 15 November 2018 om 10:31

Politieagenten opnieuw verdeeld: Steden in Oost-Nederland krijgen meer agenten

ENSCHEDE/ARNHEM - De steden in Oost-Nederland krijgen meer politie. Enschede, Arnhem, Nijmegen en Ede krijgen extra agenten. Ook op het platteland zijn de teams aangepast.

 • 15 November 2018 om 07:08

Belderhoekweg in buitengebied Enschede uren afgesloten wegens opruimen drugsafval

ENSCHEDE - De Belderhoekweg in Enschede is in beide richtingen tot ongeveer 15.00 vanmiddag afgesloten. Reden is de opruiming van tientallen vaten drugsafval, die woensdagavond ontdekt werden door de brandweer.

 • 15 November 2018 om 09:42

Hoge kosten bed-bad-brood in Enschede β€˜te verklaren’

ENSCHEDE - De 3 ton die Enschede kwijt is aan de bed-bad-broodregeling is wel erg veel, meent de VVD. Het bedrag laat zich wel verklaren, meent het gemeentebestuur.

 • 15 November 2018 om 09:28

Kinepolis Enschede vertoont Marvel-films opnieuw als eerbetoon aan overleden Stan Lee

ENSCHEDE - Bioscoop Kinepolis in Enschede brengt in het weekend van 24 en 25 november een eerbetoon aan de deze week overleden stripschrijver Stan Lee (95). De Enschedese vestiging van Kinepolis vertoont dat weekend twee Marvel-films over karakters die door Lee werden bedacht: op zaterdag draait de film Spider-Man: Homecoming, op zondagavond Black Panther.

 • 15 November 2018 om 09:24

Enschedese prins carnaval haalt drank bij de voedselbank

ENSCHEDE/LOSSER - Wat doe je als voedselbank met een grote voorraad drank? Verkopen, dacht voorzitter Jos in het Veld. De Enschedese prins carnaval Gert Kel was er als de kippen bij.

 • 15 November 2018 om 08:55

Hij komt, hij komt, met de glutenpieten in zijn gevolg

ENSCHEDE - Wie nog geen chocoladeletters heeft gehaald, moet opschieten - de stoomboot is al onderweg. Zaterdag komt de sint aan in Enschede, Boekelo en Glanerbrug. Zondag in Lonneker.

 • 15 November 2018 om 08:34

UT op één na beste universiteit van Nederlands volgens Keuzegids

ENSCHEDE - De Universiteit Twente doet het goed in de Keuzegids Universiteiten. Met 67,5 punten en acht topopleidingen staat de universiteit landelijk gezien op de tweede plaats. Alleen Wageningen deed het beter met 74 punten.

 • 15 November 2018 om 08:05

Twente krijgt meer politie: merendeel is voor Enschede

ENSCHEDE - Twente krijgt veel meer politie. Er worden 58 extra agenten en rechercheurs aangesteld, van wie het merendeel naar Enschede (43) gaat. Ook een groot deel van het platteland krijgt meer capaciteit. In de Achterhoek blijft het aantal hetzelfde.

 • 15 November 2018 om 07:08

Burgervader Enschede moet dit zelf ook een plekje geven

ENSCHEDE - Luisteren, uitleggen en geruststellen. Dat was de taak waarmee burgemeester Onno van Veldhuizen gisteren, daags na de ontdekking van de viervoudige moord in een bedrijfspand, de inwoners van de wijk Velve-Lindenhof opzocht. „Maar ik moet dit zelf ook nog een plekje geven.”

 • 15 November 2018 om 07:07

Gewone mensen zetten bijzondere verhalen in een levensboekje

ENSCHEDE - Enschedeërs kunnen hun herinneringen laten vastleggen in een levensboekje. De persoonlijke documenten maken duidelijk dat gewone mensen bij nader inzien best bijzonder zijn.

 • 15 November 2018 om 07:07

Met familie naar show Party Piet in Enschede

ENSCHEDE - Sinterklaasfeest begint met nieuwe bioscoopfilm en de ‘Mega Sint Show’. U kunt met (klein) kinderen Sint en Piet ontmoeten in Enschede.

 • 15 November 2018 om 06:30

Vietnamezen zijn de stille spelers op de wietmarkt, maar ze kennen één grote zwakte

ENSCHEDE - Het is geen toeval dat een van de slachtoffers in Enschede van Vietnamese afkomst is. Vietnamezen maken al enkele jaren een opmars in de Nederlandse hennephandel. Ze opereren geruisloos, maar kennen één zwakte: gokken.

 • 15 November 2018 om 05:55
Gisteren β€” 14 November 2018Tubantia - Enschede e.o.

Auto ramt lantaarnpaal in het centrum van Glanerbrug

GLANERBRUG - Aan de Gronausestraat in Glanerbrug is een auto woensdagavond op een lantaarnpaal geknald. De auto raakte door de botsing total loss. Een bergingsbedrijf moest de auto uit het centrum van Glanerbrug wegslepen.

 • 14 November 2018 om 19:51

Viervoudige moord Enschede: wellicht meer dan gepland

ENSCHEDE - Vier mannen zijn dinsdag midden op de dag doodgeschoten in Enschede. In hetzelfde pand, maar op verschillende plekken. Mogelijk waren niet al die moorden vooraf gepland.

 • 14 November 2018 om 17:43

Grolsch wint met zijn alcoholvrije bier prestigieuze prijs

ENSCHEDE – Grolsch is woensdag in Neurenberg onderscheiden met een gouden ster voor zijn alcoholvrije ondergistende bier Grolsch 0.0%. Ook Othmar Bier uit Ootmarsum viel in de prijzen.

 • 14 November 2018 om 18:15

Viervoudige moord Enschede: misschien wel te veel doden

ENSCHEDE - Vier mannen zijn dinsdag midden op de dag doodgeschoten in Enschede. In hetzelfde pand, maar op verschillende plekken. Mogelijk waren niet al die moorden vooraf gepland.

 • 14 November 2018 om 17:43

Verbijstering en ongeloof: waarom zou Maijkel in Enschede zijn, daar had hij toch niets te zoeken?

HENGELO – De familie van de 27-jarige Maijkel Akfidan is verbijsterd. Net twee maanden vader van een prachtig dochtertje, een succesvolle horecazaak in Hengelo: waarom was hij dinsdag op die plek, op dat tijdstip? Waarom?

 • 14 November 2018 om 15:39

'Wat hebben de vermoorde mannen in Enschede met elkaar te maken?’

ENSCHEDE - Vier doden, met vier verschillende achtergronden. Hebben die wel echt iets met elkaar te maken? Verslaggever Pim Lindeman bespreekt de laatste ontwikkelingen.

 • 14 November 2018 om 16:35

Gezin uit Enschede op avontuur in Spanje: bouw in volle gang

ENSCHEDE - Het Enschedese gezin Brummelhuis is op avontuur in Zuid-Spanje. In Torrox-Costa aan de Andalusische kust beginnen de tukkers een camperterrein. De bouw van de Spaanse onderneming is volop in ontwikkeling.

 • 14 November 2018 om 15:55
❌