[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019Tubantia - Enschede e.o.

Wandelclub Haaksbergen naarstig op zoek naar jongeren

HAAKSBERGEN - De toekomst van lokale wandelclubs ziet er somber uit als zich niet meer jongeren aandienen. „Ons ledenbestand is gemiddeld ouder dan zeventig jaar. We hebben meer jonge leden nodig”, zegt aldus voorzitter Henk Heijman van Wandelkring DIO.

 • 20 Juli 2019 om 20:04

Auto slaat over de kop en raakt lantaarnpaal in Enschede

ENSCHEDE - Een automobilist is zaterdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede. Door een nog onbekende oorzaak sloeg de auto over de kop.

 • 20 Juli 2019 om 19:00

De rem moet erop bij AutoMaatje in Enschede en Almelo: β€˜We begrijpen het niet’

ENSCHEDE - De succesvolle vervoersdienst ANWB AutoMaatje is in twee Twentse gemeenten in de problemen geraakt. In Enschede is een klantenstop ingevoerd. Almelo is deze week helemaal gestopt. „We begrijpen het niet. AutoMaatje is een goedkoper alternatief dan Regiotaxi.”

 • 20 Juli 2019 om 15:23

Boze buizerd valt hardloper aan in buurt van Lonnekermeer

HENGELO - Hardloper Arjen Hoogervorst gaat voortaan op pad met hoofdbescherming. Vrijdagmorgen werd hij aangevallen door een buizerd, toen hij aan het trainen was bij het Lonnekermeer, tussen Hengelo en Enschede.

 • 20 Juli 2019 om 13:06

Fotografe (27) uit Borne brengt ode aan gedichten Willem Wilmink

ENSCHEDE - De examencommissie waardeerde haar werk met het eindcijfer 9. In haar examenporfolio voor de Fotovakschool in Amsterdam slaat Myrthe Effing uit Borne volgens de commissieleden met succes een brug tussen poëzie van Willem Wilmink en collagefotografie.

 • 20 Juli 2019 om 12:33

UT-hoogleraar heeft bijzondere liefde: de Zwarte Cross

VRAGENDER - Hoogleraar Guus Rijnders (55) van de Universiteit Twente is een duizendpoot met een bijzondere liefde: de Zwarte Cross. Hij is spreker, artiest én achterbuurman van het festival. Daar komt volgend jaar nog iets bij. "Ik wil een eigen crosscamping."

 • 20 Juli 2019 om 11:45

β€˜Burenruzie’ in Haaksbergen tussen het college en het Kulturhusbestuur

HAAKSBERGEN - Het geruzie tussen het bestuur van het Kulturhus en het college van B en W moet stoppen. De Haaksbergse gemeenteraad wil daadkracht zien in plaats van gekissebis. En op loze dreigementen zit de politiek al helemaal niet te wachten.

 • 20 Juli 2019 om 10:09

Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: β€˜We zijn elkaars dagboek’

ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

 • 20 Juli 2019 om 09:12

College is jaar onderweg in Enschede: hoe gaat 't nu?

ENSCHEDE - Het college is inmiddels een jaar onderweg. Tijd om de balans op te maken. We vroegen de vijf wethouders en de burgemeester in Enschede: hoe gaat ’t nu?

 • 20 Juli 2019 om 09:02

β€˜Stichting blijft van spaarpot Enschedese speeltuinen af na klachten’

ENSCHEDE - De Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) mag dan in zwaar weer verkeren, van het geld van de afzonderlijke speeltuinen blijft de stichting af. Dat bezweert voorzitter Gerrit Dijkhuizen na kritische geluiden uit Stadsveld.

 • 20 Juli 2019 om 07:52

Bekendste wijkagent van Enschede met pensioen: β€˜Mond is het belangrijkste wapen’

ENSCHEDE - De bekendste wijkagent van Enschede gaat met pensioen. Bennie Visschedijk was decennialang het aanspreekpunt van de politie in het stadscentrum. Zijn belevenissen deelde hij met duizenden volgers op Twitter. Op één van zijn laatste fietstochtjes in uniform door de binnenstad blikt hij terug op 48 jaren als diender.

 • 20 Juli 2019 om 06:52
OuderTubantia - Enschede e.o.

Twentefan start inzamelingsactie voor boete KNVB

ENSCHEDE - FC Twente-supporter Bryan Becker is een inzamelingsactie gestart. Dit nadat de KNVB de club een boete oplegde wegens de veldbestorming na het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Hij hoopt het totaalbedrag van de boete, 7500 euro, op te halen.

 • 19 Juli 2019 om 21:11

MST in Enschede slecht bereikbaar, bezoekers rijden zich massaal vast

ENSCHEDE - Ziekenhuis MST in de Enschedese binnenstad was niet eerder zo slecht bereikbaar als in de laatste weken. Vanwege de vele wegopbrekingen en omleidingen schatten bezoekers hun reistijd soms verkeerd in. Regelmatig komt een patiënt te laat bij de dokter.

 • 19 Juli 2019 om 18:58

Weekend in Enschede: Remember the Time, wigbold-wandeling en markt in bos

ENSCHEDE - Wat kun je doen in Enschede dit weekend? We hebben weer een aantal tips voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

 • 19 Juli 2019 om 18:43

KNMI waarschuwt Oost-Nederland nu al voor hagel en onweer op zaterdagmiddag

Wie er dit weekend op uittrekt moet voor zaterdagmiddag rekening houden met flinke onweersbuien, die met hagel en windstoten gepaard gaan. Het KNMI heeft voor dat dagdeel nu al code geel afgekondigd, waarschijnlijk mede als waarschuwing voor organisatoren van evenementen en markten, waaronder de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

 • 19 Juli 2019 om 16:36

Oud fabriekje Getfertweg in Enschede β€˜gered’

ENSCHEDE - Vreugde bij de Enschedese erfgoedorganisaties: het fabrieksgebouw aan de Getfertweg 191 blijft behouden. Gemeente en ontwikkelaar zijn het eens over de invulling.

 • 19 Juli 2019 om 15:51

Man (42) opgepakt voor brand in Duits bordeel waarbij EnschedeΓ«r (64) omkwam

HAMMINKELN - Een 42-jarige man uit de Kreis Wesel is woensdag aangehouden op verdenking van het in brand steken afgelopen zondag van een saunaclub annex bordeel in het Duitse Hamminkeln. Bij de brand kwam een 64-jarige Nederlander om. Naar nu blijkt komt het slachtoffer uit Enschede.

 • 19 Juli 2019 om 15:03

Vier jaar cel en tbs voor EnschedeΓ«r na gijzeling in Lonneker

ALMELO/LONNEKER – De rechtbank heeft een 31-jarige man uit Enschede veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor gijzeling en mishandeling van zijn ex-vriendin, haar vriend en haar anderhalf jaar oude zoontje in Lonneker.

 • 19 Juli 2019 om 14:49

EnschedeΓ«r wil buurman doden met schep: celstraf en tbs opgelegd

ENSCHEDE/ALMELO - Frank D. (60) uit Enschede is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een poging doodslag op zijn buurman. Hij probeerde op 22 november vorig jaar zijn buurman te doden door hem met een schep op zijn hoofd te slaan. De aanleiding was een langlopende burenruzie.

 • 19 Juli 2019 om 14:10

Haaksbergen geeft strijd tegen de eikenprocessierups op

HAAKSBERGEN - Nadat de bestrijding van de eikenprocessierups in het buitengebied al is stopgezet, blijven de nesten binnen de bebouwde kom nu ook hangen. Het geld is op.

 • 19 Juli 2019 om 13:51
❌