[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Tubantia - Enschede e.o.

Ayse (85) uit Enschede heeft alzheimer, maar waar kan ze terecht?

Ayse Celik (85) heeft alzheimer. Maar haar familie kan geen geschikt verpleeghuis vinden, nu Ayse helemaal terugvalt op haar Turkse taal en kindertijd. Op een gewone verpleegafdeling is ze niet op haar plaats. Een stil drama, dat bij veel allochtone gezinnen achter de voordeur speelt. „Dit is geen integratieprobleem.”

 • 23 Maart 2019 om 07:45

Steekpartij in Haaksbergen: messteek als symbool van giftig huwelijk

ALMELO/HAAKSBERGEN - „We zijn samen als twee wilde beesten in een kooi”, zegt de 28-jarige U. tegen de rechter. Dat ze haar echtgenoot met een mes stak is dus ook niet zo raar. Toch wil ze niet bij hem weg.

 • 23 Maart 2019 om 07:12

Verdacht pakketje werd bewust neergelegd op station Enschede

ENSCHEDE - Het verdachte pakketje dat donderdag werd aangetroffen in een trein op station Enschede, is daar bewust neergelegd. Dat zegt de politie na een eerste onderzoek. „Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van opzet, met als doel onrust te veroorzaken.” Een dader is nog niet in beeld.

 • 23 Maart 2019 om 04:50
Gisteren β€” 22 Maart 2019Tubantia - Enschede e.o.

Eerste Coventry-gebed bij De Wonne in Enschede

ENSCHEDE - In de Wintertuin van de Wonne in Enschede was vrijdagmiddag het eerste wekelijkse Coventry-gebed voor vrede en verzoening. Voorafgaand was er een wandeling vanaf de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel naar de Wonne.

 • 22 Maart 2019 om 17:15

Wokrestaurant Mr. Hu in Enschede verkocht, plan voor hotel

ENSCHEDE - Het bekende wok & grill restaurant mr. Hu aan de Gronausestraat in Enschede is verkocht. Het wordt waarschijnlijk een hotel.

 • 22 Maart 2019 om 16:20

Auto op de kop in Enschede: vrouw en kind raken gewond

ENSCHEDE - Op de kruising van De Reulver met De Kiepe in Enschede is vrijdagmiddag een auto van de weg geraakt. Het voertuig kwam op de kop terecht.

 • 22 Maart 2019 om 16:09

Enschede zoekt oplossing voor rubberkorrels in kunstgras

ENSCHEDE - De gemeente Enschede en sportbedrijf Sportaal willen voorkomen dat rubbergranulaat van kunstgras in sloten terecht komt.

 • 22 Maart 2019 om 15:32

Hennepkwekerij opgerold aan Tweede Emmastraat in Enschede

ENSCHEDE - Aan de Tweede Emmastraat in Enschede is vrijdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. De planten werden aangetroffen in een bedrijfspand.

 • 22 Maart 2019 om 15:29

Scholieren uit Enschede halen namens Limburg derde plek in landelijke wedstrijd

ENSCHEDE - Meedoen aan de Overijsselse vakwedstrijd voor scholieren, maar de landelijke finale in Amsterdam halen als team Limburg. Vier Enschedese scholieren van het Bonhoeffer College hebben het 'm geflikt. "De top 3 halen we wel." En dat is gelukt: de ‘Enschedese Limburgers’ behaalden donderdag de derde plek.

 • 22 Maart 2019 om 14:46

Avond met Theo Janssen in Metropool Enschede gaat niet door

ENSCHEDE - Het bezoek van oud-voetballer Theo Janssen en schrijver Marcel van Roosmalen aan poppodium Metropool in Enschede gaat aankomende dinsdag 26 maart niet door. Volgens het poppodium heeft het duo het optreden ‘wegens omstandigheden’ moeten afzeggen.

 • 22 Maart 2019 om 14:20

Met deze methoden probeert Haaksbergen de processierups te bestrijden

HAAKSBERGEN - Op zes plekken in Haaksbergen zijn ze te zien; kersverse nestkastjes verspreid over een verzameling eikenbomen, bedoeld voor pimpel- en koolmeesjes. Ze vormen één van de maatregelen die de gemeente Haaksbergen neemt tegen de eikenprocessierups.

 • 22 Maart 2019 om 14:03

Nieuw leven voor gemeentelijk monument in buitengebied van Enschede

ENSCHEDE - Er gloort een nieuw leven voor Erve ’t Kromhof aan de Heutinkstraat in het buitengebied van Enschede. Ontwikkelaar en eigenaar Wepart BV wil de oude, monumentale hoeve transformeren in een zorglocatie met dagbesteding.

 • 22 Maart 2019 om 13:46

Enschedese (60) verloor haar man bij de vuurwerkramp: β€˜De dood is niet einde oefening’

ENSCHEDE - Toen Enschede brandde verloor Mathilde van der Molen haar man, maar niet haar geloof. "Mensen hebben deze ramp veroorzaakt, niet God."

 • 22 Maart 2019 om 13:42

NΓ³g langere celstraf voor moord op Koen Everink uit Lonneker

De straf voor voormalig tenniscoach Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink pakt in hoger beroep twee jaar hoger uit: twintig jaar. Het gerechtshof in Arnhem vindt met name het feit dat Everinks dochtertje (toen 6 jaar) haar vermoorde vader vond in een plas bloed, reden voor een nog zwaardere straf. De J. was vandaag zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

 • 22 Maart 2019 om 13:41

Basketbalsters van Amical uit Enschede gaan voor de middenmoot

ENSCHEDE - De basketbalsters van Amical waren dit seizoen lange tijd dé verrassing in de eerste klasse, totdat de ploeg werd geplaagd door een blessuregolf.

 • 22 Maart 2019 om 11:36

Voetgangerszone rondom winkelcentrum in Roombeek

ENSCHEDE - De gemeente heeft van het gebied rondom winkelcentrum Op De Brouwerij in Enschede een voetgangerszone gemaakt. Reden daarvoor zijn de vele (bijna) ongelukken tussen fietsers en voetgangers.

 • 22 Maart 2019 om 10:59

Hier is de A35 dit weekend afgesloten

ENSCHEDE - Drie weekeinden in maart en drie weekenden in april gaat de A35 in gedeeltes dicht voor grootschalige wegwerkzaamheden. Met de volgende afsluitingen moet je komend weekend rekening houden.

 • 22 Maart 2019 om 10:08

Gouden Eeuw op de Oude Markt in Enschede

ENSCHEDE - De Oude Markt in Enschede deed donderdag zijn naam eer aan. De 550 leerlingen van de drie locaties van montessorischool Het Zeggelt hielden daar een markt die helemaal gewijd was aan de Gouden Eeuw.

 • 22 Maart 2019 om 09:44

Muziekbank Enschede heeft een van de grootste collecties van Nederland: β€˜Het verrijkt je leven’

ENSCHEDE - Met 160.000 cd’s en elpees heeft de Muziekbank in Enschede een van de grootste collecties van het land. Na wat tegenslagen heeft de organisatie de zaak nu op orde.

 • 22 Maart 2019 om 08:24

Adriaan-Jan (85) onderscheiden voor zijn gevaarlijke werk als mijnenzoeker

ENSCHEDE - Adriaan-Jan Lasscher (85) uit Enschede kreeg donderdag erkenning voor zijn levensgevaarlijke werk als mijnenzoeker op zee. Hij nam twee onderscheidingen in ontvangst. Trots. Maar ook met pijn, want voor veel van zijn maten van toen komt de waardering te laat.

 • 22 Maart 2019 om 08:09
❌