[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020Tubantia - Enschede e.o.

Arrestatieteam pakt verwarde man op die urenlang huisraad op straat gooit in Enschede

ENSCHEDE - Een bewoner van de Dr. Benthemstraat in Enschede is zondag aan het begin van de middag door een arrestatieteam van de politie aangehouden in zijn woning, nadat hij urenlang in verwarde toestand huisraad op straat heeft gegooid. De straat net buiten het centrum van Enschede is door de politie met lint afgezet geweest.

 • 12 Juli 2020 om 13:38

Provincie tevreden over herstel Haaksbergen: β€˜Maar financiΓ«le positie blijft kwetsbaar’

HAAKSBERGEN – De provincie stemt in met het financieel herstelplan en de aangepaste begroting van de gemeente Haaksbergen. Wel blijft Zwolle streng over de schouders meekijken.

 • 12 Juli 2020 om 12:48

Liefs uit Enschede vanaf een mega strandstoel om de zomer te vieren

ENSCHEDE De binnenstad van Enschede krabbelt langzaam maar zeker weer op tijdens de corona crisis. Om de zomer te vieren heeft kunstenaar Jelle de Graaf twee opvallende objecten in de openbare ruimte geplaatst op initiatief van Enschede Promotie.

 • 12 Juli 2020 om 11:19

Nieuwe woonlocatie voor jongeren in onguur stukje Enschede: β€˜Geen last van dealers’

ENSCHEDE - Hartje Noorderhagen, met uitzicht op het Wilminkplein, het domein van dealers en gebruikers. Uitgerekend op deze plek wonen twintig jongeren op de nieuwe locatie van de zorgorganisatie Zekere Basis. Menigeen denkt dat zij een extra risico lopen. Maar: „De dealers zijn juist heel beleefd. Ze weten precies wie hier wonen.”

 • 12 Juli 2020 om 10:22

Voor wederopbloei Enschede meer ruimte voor pop-up horeca-activiteiten

ENSCHEDE - Enschede geeft tijdelijke ruimte aan vernieuwende pop-up horeca-initiatieven om de wederopbloei van de stad te helpen. Dit heeft het college besloten om ondernemers vooral buiten het centrum meer ruimte te geven binnen de coronabeperkingen.

 • 12 Juli 2020 om 10:18

β€˜Pitbull’ Pieter Omtzigt en zijn β€˜meesterzet’ voor nieuwe stemronde CDA

ENSCHEDE – Een meesterzet. Aldus omschrijft voorzitter Marc Dullaert van de afdeling Overijssel van het CDA de uitspraak van Kamerlid Pieter Omtzigt om een team te willen vormen met minister Wopke Hoekstra en staatssecretaris Mona Keijzer. „Dit kan hem het lijsttrekkerschap opleveren.”

 • 11 Juli 2020 om 19:50

Geparkeerde auto volledig verwoest door brand in Enschede

ENSCHEDE - Een geparkeerde auto is in de nacht van zaterdag op zondag zwaar beschadigd geraakt door een brand aan de Weegschaalstraat in Enschede. De auto is in vlammen op gegaan en kan als verloren worden beschouwd. Het is de 26e autobrand van het jaar in Enschede.

 • 12 Juli 2020 om 07:27

β€˜Pitbull’ Pieter Omzigt en zijn β€˜meesterzet’ voor nieuwe stemronde CDA

ENSCHEDE – Een meesterzet. Aldus omschrijft voorzitter Marc Dullaert van de afdeling Overijssel van het CDA de uitspraak van Kamerlid Pieter Omtzigt om een team te willen vormen met minister Wopke Hoekstra en staatssecretaris Mona Keijzer. „Dit kan hem het lijsttrekkerschap opleveren.”

 • 11 Juli 2020 om 19:50
Gisteren β€” 11 Juli 2020Tubantia - Enschede e.o.

β€˜Pitbull’ Pieter Omzigt zet β€˜meesterzet’ voor nieuwe stemronde CDA

ENSCHEDE – Een meesterzet. Aldus omschrijft voorzitter Marc Dullaert van de afdeling Overijssel van het CDA de keuze van Kamerlid Pieter Omtzigt om een team te vormen samen met minister Wopke Hoekstra en staatssecretaris Mona Keijzer. „Dit kan hem het lijsttrekkerschap opleveren.”

 • 11 Juli 2020 om 19:50

Leon Kok uit Enschede moest en zou mee naar Srebrenica: β€˜De missie van mijn leven’

Het embleem van Dutchbat staat getatoeëerd op zijn arm. Leon Kok uit Enschede was er 25 jaar geleden bij toen Srebrenica viel. „De kakofonie van geluid van al die vluchtelingen, de stank: dat zal ik nooit vergeten.”

 • 11 Juli 2020 om 11:50

Politiehelikopter gespot? Hierom vliegt-ie boven Twente

ENSCHEDE - Wie een politiehelikopter wil spotten in Twente, heeft vandaag een goede kans. De politie cirkelt namelijk boven Oost-Nederland voor een reguliere surveillanceronde.

 • 11 Juli 2020 om 11:47

β€˜Gun Jan Cremer de eer die hem toekomt’

OPINIEPANEL - In ons zaterdagse opiniepanel vandaag Paul Abels. De uitgever vindt dat de regio slecht omgaat met de in Enschede geboren schrijver en schilder Jan Cremer. ‘Gun hem de eer die hem toekomt. En stop met hakken op een kunstenaar die kritisch was over zijn geboortegrond.’

 • 11 Juli 2020 om 11:04

Voortwoekerend onkruid voor de deur: klagen bij de gemeente of zelf aan de slag?

Moet je er als inwoner zelf voor zorgen dat de openbare ruimte er netjes verzorgd bijligt?

 • 11 Juli 2020 om 10:19

Oma Beatrix tekent coronaboekje voor kleinzoon Quin (3)

ENSCHEDE - Hoe leg je je kleinzoon van 3 uit wat corona is? Beatrix Kerkhof (79) maakte een prentenboek voor haar kleinkinderen, maar ook voor ouderen die er even niets meer van begrijpen. Want plaatjes zeggen meer dan praatjes.

 • 11 Juli 2020 om 09:18

De vloek van de roek in Haaksbergen: β€˜We worden gestoord van die vogels’

HAAKSBERGEN - De een vindt ze mooi, de ander vervloekt de roek. Haakbergen telde vorig jaar 166 nesten, van waaruit broedparen nachtrust en woongenot verstoren. Klagers moeten met de overlast leven, de vogel is beschermd.

 • 11 Juli 2020 om 09:12

Troost in coronatijd: countrylegende Ben Steneker (85) zingt β€˜No One Stands Alone’

BUURSE - Hij is 85, maar weet nog niet van ophouden: countryzanger Ben Steneker. Zondag staat hij voor het eerst weer op het podium. Met zijn nieuwe lied ‘No one stands alone’, opgenomen in coronatijd. „Eenzaamheid is niet nodig. Als we elkaar maar een beetje helpen.”

 • 11 Juli 2020 om 08:02

Twentse patiΓ«nt hoeft minder vaak naar ziekenhuis

ENSCHEDE – Patiënten in Twente hoeven steeds minder vaak naar het ziekenhuis. In toenemende mate komt de medisch specialist voor de behandeling naar de lokale huisartsenpraktijk. Voordeel: de zorg gaat niet ten koste van het eigen risico.

 • 11 Juli 2020 om 07:59
OuderTubantia - Enschede e.o.

Vanuit Enschede moet heel Europa bier gaan drinken Γ©n beoordelen met Untappd

ENSCHEDE - Overal en altijd weten welk biertje je moet hebben? De Amerikaanse bierapp Untappd wil vanuit Enschede de Europese markt gaan bestormen. Thuis, op het terras en in de supermarkt: de app komt met een advies.

 • 10 Juli 2020 om 21:47

Ruim 150 minder banen verloren bij Vredestein, tot 2025 geen nieuwe ontslagen

ENSCHEDE - Bij Apollo Vredestein verdwijnen geen 686 banen, maar gaan 528 jobs verloren. Dat is een compromis dat de ondernemingsraad met de directie heeft gesloten. Aanvankelijk zouden er zelfs 750 banen verdwijnen bij de bandenfabriek in Enschede.

 • 10 Juli 2020 om 19:31

Lego en lavalampen voor het MST en Aadorpse β€˜ultra's’ blij met training ASV’57

Tussen alle serieuze ellende van de coronacrisis is er nog genoeg in deze regio om over te lachen, vrolijk van te worden of een traantje bij mee te pinken. Een overzicht van ‘luchtig’ nieuws.

 • 10 Juli 2020 om 16:26
❌