[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Tubantia - Almelo e.o.

Gewonde in Vriezenveen bij valpartij in groep mountainbikers

VRIEZENVEEN - Een mountainbiker is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Wierdenseweg in Vriezenveen. Hij fietste samen met een groep mountainbikers.

 • 18 April 2019 om 21:49

Deze Twentse steden krijgen in de zomer megazandbak in het centrum

Een levensgrote zandbak siert deze zomer het centrum van Enschede, Hengelo en Almelo. De drie steden doen mee aan het evenement ‘Sand in the City’, waarbij gedurende een maand een metersgrote zandbak in de stad staat. Kinderen kunnen spelen in het zand, ook zijn er tal van andere activiteiten.

 • 18 April 2019 om 15:22

Megazandbak deze zomer in centrum van drie Twentse steden

Een levensgrote zandbak siert deze zomer het centrum van Enschede, Hengelo en Almelo. De drie steden doen mee aan het evenement ‘Sand in the City’, waarbij gedurende een maand een metersgrote zandbak in de stad staat. Kinderen kunnen spelen in het zand, ook zijn er tal van andere activiteiten.

 • 18 April 2019 om 15:22

AlmeloΓ«r (24) opgepakt vanwege diefstal en heling van auto

ALMELO – Een 24-jarige man uit Almelo is dinsdag opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van heling van een auto die werd gestolen in Vriezenveen.

 • 18 April 2019 om 14:34

Oranje leeuwen op straat bij viering Koningsdag in Aadorp

AADORP - De zeven vrouwen van het Oranjecommissie Aadorp heeft voor de viering van Koningsdag op zaterdag 27 april een programma opgezet in en om het Aahoes. Met Oranje leeuwen die rondlopen met een grabbelton.

 • 18 April 2019 om 13:55

Strikte voorwaarden voor deze 12 paasvuren in Twenterand en Tubbergen

TWENTERAND/TUBBERGEN - De voorwaarden zijn aangescherpt. Maar in Twenterand hebben drie paasvuren groen licht gekregen van de gemeente. In Tubbergen geldt dat voor negen ‘boakens’.

 • 18 April 2019 om 13:55

Minister Hugo de Jonge houdt woord en bezoekt ZGT-arts Tim in Almelo

ALMELO – Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) houdt woord richting ZGT-arts Tim Verhagen. Hij komt maandag 20 mei naar Almelo. Dat gebeurt naar aanleiding van de Oldenzaalse patiënt die 111 dagen in het ziekenhuis lag en wachtte op een plaats in het verpleeghuis.

 • 18 April 2019 om 13:53

Druiven zijn zuur voor eigenaren Twentsch Wijnhuis Vasse

ARNHEM/VASSE - Met een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem is een definitief eind gekomen aan de slepend conflict tussen de eigenaren van het Twentsch Wijnhuis in Vasse en voormalig directeur Karel Elhorst.

 • 18 April 2019 om 11:49

Geen lessen, maar feest in jubilerende basisschool in Kloosterhaar

KLOOSTERHAAR - Deze week geen lessen voor de leerlingen van de openbare basisschool Cantecleer in Kloosterhaar. De school viert feest, want ze is 125 jaar oud. Verhalen en liedjes uit de oude en de nieuwe doos worden afgewisseld met sketches van toen en nu.

 • 18 April 2019 om 11:48

Nieuwe politieauto in Overijssel en Gelderland: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Feestdag voor Vogelwerkgroep Geesteren met β€˜nestdrone’

GEESTEREN - De Vogelwerkgroep Geesteren beschikt nu over een peperdure drone om nesten van weidevogels snel in beeld te brengen. Het beschermen van het broedsel kan een stuk simpeler en goedkoper.

 • 18 April 2019 om 11:11

Aantal WW-uitkeringen in Twente daalt sneller dan landelijk

ENSCHEDE – Het aantal door het UWV verstrekte WW-uitkeringen daalde ook in maart meer dan het landelijk gemiddelde. Eind vorige maand verstrekte het UWV in Twente 9.341 WW-uitkeringen. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van drie procent (-293 uitkeringen).

 • 18 April 2019 om 10:59

Frans (79) uit Almelo brengt al 50 jaar kranten rond: β€˜Ik ben nooit ziek’

ALMELO - De 79-jarige Frans Polmans is misschien wel de meest toegewijde krantenbezorger die er in Nederland rondloopt. Zelfs na vijftig jaar trouwe dienst denkt hij nog lang niet aan stoppen.

 • 18 April 2019 om 10:27

Ziekenhuizen Hengelo en Almelo last van telefoonstoring

ALMELO – Ziekenhuis ZGT was woensdag een groot deel van de dag telefonisch slecht bereikbaar vanwege een storing. De problemen zijn inmiddels verholpen.

 • 18 April 2019 om 10:18

Wordt jouw vereniging β€˜Club van het Jaar 2019’?

Ook dit jaar maakt iedere sport- of cultuurvereniging in Nederland kans op de titel ‘Club van het Jaar’. In deze officiële verkiezing, georganiseerd door Tubantia en partners, krijgen clubs een podium waarmee zij kunnen uitdragen hoe gaaf, bijzonder of uniek hun club is.

 • 18 April 2019 om 07:44

Burgemeester Almelo boos over verspreiden telefoongesprek: β€˜Onfatsoenlijk’

ALMELO - Burgemeester Arjen Gerritsen is boos over een actie van de Partij Vrij Almelo (PVA). Een raadsvolger van de lokale politieke partij heeft heimelijk een telefoongesprek met een gemeente-ambtenaar opgenomen. Die opname heeft hij beschikbaar gesteld aan iemand die de geluidsopname vervolgens heeft verspreid naar verschillende media. Burgemeester Gerritsen spreekt van een ‘onfatsoenlijke actie.’

 • 18 April 2019 om 08:02

Word jouw vereniging β€˜Club van het Jaar 2019’?

Ook dit jaar maakt iedere sport- of cultuurvereniging in Nederland kans op de titel ‘Club van het Jaar’. In deze officiële verkiezing, georganiseerd door Tubantia en partners, krijgen clubs een podium waarmee zij kunnen uitdragen hoe gaaf, bijzonder of uniek hun club is.

 • 18 April 2019 om 07:44

Illegale reclameborden in Dinkelland en Tubbergen meteen weggehaald

TUBBERGEN/DENEKAMP - De tijd van waarschuwen is voorbij. De gemeenten Tubbergen en Dinkelland gaan illegaal aangebrachte reclameborden direct verwijderen. Medewerkers van Noaberkracht, de gezamenlijke ambtelijke organisatie, hebben de afgelopen dagen al 24 illegale reclameborden verwijderd die ze op verschillende plekken in beide gemeenten hebben aangetroffen.

 • 18 April 2019 om 06:36

Onderwijsstichtingen in Almelo en Rijssen willen fuseren: β€˜Dan kan er veel meer’

ALMELO/RIJSSEN - De onderwijsstichtingen Quo Vadis en ROOS willen fuseren. De twee schoolbesturen gaan de mogelijkheden voor een fusie nu onderzoeken. Als het aan de stichtingsbesturen ligt, is de fusie vanaf 1 januari volgend jaar al een feit.

 • 18 April 2019 om 06:22
OuderTubantia - Almelo e.o.

Witte rook in Overijssel: formatie start mΓ©t Forum voor Democratie

ZWOLLE - CDA, Forum voor Democratie, VVD, ChristenUnie en de PvdA gaan onderhandelen over de vorming van een nieuwe coalitie in Overijssel. In tegenstelling tot veel andere provincies bestuurt FvD in Overijssel waarschijnlijk wel mee. De partijen hebben er vertrouwen in dat ze er inhoudelijk uitkomen en dat hun samenwerking vier jaar lang standhoudt.

 • 17 April 2019 om 20:15
❌