[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTubantia - Almelo e.o.

Na zwaar ongeluk begon Jan-Herm met verzamelen: 1.000 Ferrari's op slaapkamer

VRIEZENVEEN - Een zwarte F40. Daar begon het mee. De iconische auto van Ferrari was het eerste model dat hij in handen kreeg. Hij was een jaar of acht. Inmiddels is hij 35 en heeft er meer dan duizend. Verzamelen is zijn lust en zijn leven. „Als er een logo van Ferrari op staat, dan kan ik er niet afblijven.”

 • 23 Augustus 2019 om 11:43

Schuimend water in Almelo goed voor Gouden Komkommer 3FM

ALMELO - Het grappigste komkommernieuwtje van 2019 komt uit Almelo. Althans, voor de luisteraars van 3FM.

 • 23 Augustus 2019 om 11:04

Hittegolf op komst in Twente, RIVM lanceert hitteplan

ENSCHEDE - Het wordt weer zomers warm de komende dagen in Twente en de Achterhoek. Weerplaza verwacht de derde regionale hittegolf van het jaar. Het RIVM lanceert vanaf morgen een nationaal hitteplan. Maar zo extreem warm als eind juli wordt het niet.

 • 23 Augustus 2019 om 11:03

Rooms-katholieke gelovigen uit Noordoost-Twente houden vast aan eeuwenoude traditie

TUBBERGEN - Zes wandelaars en 54 fietsers maken vanuit Noordoost-Twente bedevaart naar Kevelaer. Diaken Kerkhof Jonkman (69) is begeleider: „Op een gewone fiets, zonder trapondersteuning.”

 • 23 Augustus 2019 om 10:34

Breukers en Osman te laat bij signeersessie in Almelo

ALMELO - De jonge fans moesten donderdagmiddag iets langer wachten dan gepland bij de Heracles pop-up store in het centrum van Almelo. Hun geduld werd beloond: Mohammed Osman en Tim Breukers kwamen signeren en gingen met aanwezigen op de foto.

 • 23 Augustus 2019 om 10:18

Werkgroep Kolkschool: β€˜Nooit eerlijke kans gehad bij gemeente Almelo’

ALMELO - De procedure rond de verkoop van de Kolkschool hangt van fouten aan elkaar, vindt de Werkgroep Kolkschool. Het gezelschap meent nooit een eerlijke kans te hebben gehad bij de gemeente Almelo.

 • 23 Augustus 2019 om 08:41

Auto en vrachtwagen botsen op N36 bij Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Een auto en een vrachtwagen zijn vrijdagmorgen op elkaar gebotst op de N36 tussen Vriezenveen en Westerhaar. Hoewel de schade groot was, raakte niemand gewond.

 • 23 Augustus 2019 om 08:22

Zonovergoten voetbaldagen op Almelo’s kunstgras

ALMELO - Een zonovergoten kunstgrasveld en 129 jongeren met grote honger naar de bal. Donderdag was de tweede dag van de succesvolle Almelose Voetbaldagen.

 • 22 Augustus 2019 om 21:56

β€˜Psychotische’ AlmeloΓ«r ontkent mishandeling moeder, OM eist tbs

ALMELO - Tarence B. ontkent dat hij vorig jaar in een woning in Almelo zijn moeder meerdere keren heeft mishandeld, dat hij haar heeft afgeperst en dat hij spullen in haar huis heeft vernield. Hij onderbreekt voorzitter Liesbeth Venekatte van de meervoudige strafkamer van de Rechtbank Overijssel donderdagmiddag regelmatig. „Er is niks gebeurd.”

 • 22 Augustus 2019 om 17:28

Sportcarrousel naar Vroomshoop: 3 dagen lang activiteiten voor jeugd

VROOMSHOOP - ZorgSaam Twenterand houdt op 3, 4 en 5 september een zogeheten sportcarrousel. Doel daarvan is om kinderen te motiveren foor een sport of een vorm van bewegen, maar dan wel op een dusdanige manier dat die motivatie uit henzelf komt.

 • 22 Augustus 2019 om 17:05

Verzet tegen aantasting Esch in Tubbergen door ophogingen en woningbouw

DEN HAAG/TUBBERGEN - Omwonenden van voormalig tuincentrum Tubbergen vroegen donderdag 22 augustus aan de Raad van State om de nieuwe Tubbergse bodembeheernota te blokkeren.

 • 22 Augustus 2019 om 16:38

Supermarkt Aldi in centrum Tubbergen krijgt update

TUBBERGEN - Terwijl supermarktketen Aldi zich beraadt over de afgewezen plannen voor nieuwbouw aan de Almeloseweg, krijgt het huidige winkelpand in Tubbergen een update. De Aldi-vestiging aan de Waldeckstraat wordt uitgebreid met een nieuwe bakkerij, waarin voortaan verse broodjes te koop zijn.

 • 22 Augustus 2019 om 16:34

AlmeloΓ«r (16) gewond na sprong van dak

ALMELO - Een 16-jarige jongen is woensdagavond gewond geraakt bij een opmerkelijk incident in de Almelose binnenstad. De Almeloër sprong, onder invloed van verdovende middelen, van het dak van een appartementencomplex aan het Hof van Gulick. Hij maakte een val van vijf meter.

 • 22 Augustus 2019 om 15:24

Jongen (11) loopt brandwonden op door steekvlam op camping in Beerze

Een 11-jarige jongen heeft woensdag op een camping in Beerze brandwonden opgelopen door een steekvlam. Hij is overgebracht naar het Brandwondencentrum in Groningen.

 • 22 Augustus 2019 om 14:42

Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

 • 22 Augustus 2019 om 14:33

Pancratiusdag bij Kroezeboom in Fleringen in teken Samenloop voor Hoop

FLERINGEN - ‘Geloof, hoop en liefde’’is het thema van de komende Pancratiusdag op zondag 1 september. Met deze open lucht eucharistieviering bij de Kroezeboom wordt vanaf 10.00 uur het nieuwe pastorale seizoen geopend.

 • 22 Augustus 2019 om 13:32

Specialistische klus: uurwerk Grote Kerk in Almelo krijgt opknapbeurt

ALMELO - In de toren van de Grote Kerk staat de tijd voor tien weken stil. De klok is helemaal gedemonteerd. Een grote beurt bij Royal Eijsbouts in Asten, brengt het uurwerk weer bij de tijd.

 • 22 Augustus 2019 om 12:06

Woningzoekenden in Twenterand opgelet: maandag kun je meepraten over je toekomst

DEN HAM - Hoe maak je het zo leuk voor jongeren in Twenterand dat ze er graag willen blijven wonen? Dat is een van de centrale vragen tijdens de workshop ‘Pimp de krimp’. Op maandag 26 augustus komen de jongeren in Twenterand aan het woord.

 • 22 Augustus 2019 om 11:35

Haat en nijd aan de Flierdijk in Den Ham

DEN HAM - Bas Nijland van Adventure Point is de ‘pure smaad en treiterij’ van zijn overbuurman helemaal zat. “Wij veroorzaken geen overlast, we doen niks raars.”

 • 22 Augustus 2019 om 11:13

Kijkje in de keuken van Peper & Lepels Tubbergen: van thee naar tapas

TUBBERGEN - Nicole Rolefes (46) werkte 12,5 jaar bij theehuis Dennenoord nabij Vasse. Daar had ze ontdekt dat het werk in de horeca haar passie was. „Anders hou je het ook niet vol, het is echt hard werken”, vertelt ze in het stijlvol ingerichte tapasrestaurant Peper & Lepels. Haar eigen restaurant, in het voormalige café Bödeke aan de Reutummerweg in Tubbergen.

 • 22 Augustus 2019 om 11:02
❌