[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018Tubantia - Almelo e.o.

Smelt met voorkeur in raad Twenterand

VRIEZENVEEN - Met de verrassende stembusuitslag in Twenterand is één kandidaat met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Dat blijkt uit een voorlopig lijst van het aantal stemmen per kandidaat.

 • 22 Maart 2018 om 20:27

Jager en Smelt met voorkeur in raad Twenterand

VRIEZENVEEN - Met de verrassende stembusuitslag in Twenterand zijn twee kandidaten met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Dat blijkt uit een voorlopig lijst van het aantal stemmen per kandidaat.

 • 22 Maart 2018 om 20:27

Bekende drankrijder (67) uit Enter na achtervolging aangehouden

ENTER - Agenten hebben maandagnacht een 67-jarige man uit Enter aangehouden. De man, die al eerder werd aangehouden voor het rijden onder invloed, heeft zijn rijbewijs ditmaal moeten inleveren.

 • 22 Maart 2018 om 17:09

PVV Almelo wil praten over plek in het college

ALMELO - De PVV komt als nieuwkomer met drie zetels in de gemeenteraad. Lijsttrekker Sebastiaan Stöteler wil met de VVD praten over een rol voor zijn partij in het college van burgemeester en wethouders.

 • 22 Maart 2018 om 16:24

Hoe een bijzondere rekenmethode GBT absolute meerderheid gaf

VRIEZENVEEN - Gemeentebelangen Twenterand kreeg 44 procent van de stemmen, gedeeld door de kiesdeler goed voor 10 zetels, maar komt toch met 12 zetels in de raad. Hoe kan dat?

 • 22 Maart 2018 om 14:45

Links likt de wonden na verkiezingsnederlaag in Almelo

ALMELO De PvdA en SP likken een ochtend na de verpletterende verkiezingsuitslag hun wonden. De partijen zijn gehalveerd, ze zakken beiden van vier naar twee zetels in de Almelose gemeenteraad.

 • 22 Maart 2018 om 13:01

PVV Twenterand had er 'meer van verwacht'

VRIEZENVEEN - Voor de PVV Twenterand werd het niet de avond waarop gehoopt was. Net als in de andere Twentse gemeenten komt de partij wel in de raad, maar slechts met een zetel.

 • 22 Maart 2018 om 12:30

Voorkeursstemmen geteld; Eric Braamhaar in raad Wierden

WIERDEN/ENTER - De voorkeursstemmen in de gemeente Wierden zijn geteld. De zetelverdeling biedt toch wat verrassingen. Zo komt oud-scheidsrechter Eric Braamhaar in de Wierdense gemeenteraad. De Enternaar stond als lijstduwer op de lijst van Nieuw Enter Wierden, de grote winnaar van de Wierdense verkiezingen.

 • 22 Maart 2018 om 12:26

Nieuwe tv-serie portretteert levens van Tubbergenaren

TUBBERGEN - De Evangelische Omroep (EO) portretteert in een nieuwe documentaireserie het leven van een aantal Tubbergenaren. In twaalf afleveringen van de serie 'Typisch Tubbergen' worden de inwoners van het Twentse dorp gevolgd door de camera's van de landelijke omroep. De serie is vanaf april drie weken lang te zien op NPO 2.

 • 22 Maart 2018 om 11:17

Overwegstoring in Borne zorgt voor problemen op spoor

ALMELO/HENGELO - Tussen Almelo en Hengelo hebben donderdagochtend een tijdlang minder treinen gereden. Oorzaak was een overwegstoring bij Borne. De storing is inmiddels weer verholpen.

 • 22 Maart 2018 om 11:25

Nieuwe tv-serie portretteert levens van markante Tubbergenaren

TUBBERGEN - De Evangelische Omroep (EO) portretteert in een nieuwe documentaireserie het leven van een aantal markante Tubbergenaren. In twaalf afleveringen van de serie 'Typisch Tubbergen' worden de inwoners van het Twentse dorp gevolgd door de camera's van de landelijke omroep. De serie is vanaf april drie weken lang te zien op NPO 2.

 • 22 Maart 2018 om 11:17

Metje, dochter van PvdA-boegbeeld in Almelo: β€˜Er is nog wereld te winnen’

ALMELO - Zij stond op vijf bij de PvdA, ooit een zekere plek op de kandidatenlijst. Maar Almelo is allang geen rode burcht meer. En Metje Kuiper redde het gisteren dus niet om in de raad te komen, haar partij ging van 4 naar 2 zetels. „Terwijl we als partij nog steeds weten wat er achter de deur in de volksbuurten leeft.”

 • 22 Maart 2018 om 10:52

Drie grote Twentse steden stemmen tegen 'aftapwet', rest is voor

ENSCHEDE - Naast de gemeenteraadsverkiezingen kon er woensdag ook gestemd worden voor het referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel 'aftapwet' genoemd. Opvallend: Enschede, Hengelo en Almelo zijn tegen de wet, de rest van de Twentse gemeenten is voor.

 • 22 Maart 2018 om 09:45

Uitslag Tubbergen: monsterzege voor het CDA

TUBBERGEN - Het CDA heeft in de gemeente Tubbergen een gigantische verkiezingszege geboekt bij de gemeenteraadsverkiezingen. De partij had in 2014 al een absolute meerderheid, maar breidde haar macht nog maar eens uit met twee extra zetels.

 • 22 Maart 2018 om 01:00

CDA grote verliezer in Twenterand: β€˜Dit doet echt au’

VRIEZENVEEN - Het CDA Twenterand is de grote verliezer van de gemeenteraadsverkiezingen in Twenterand. De christendemocraten leveren liefst drie zetels in en houden er zo van de zeven slechts vier over. „Pijnlijk”, reageert lijsttrekker Henk Kerkdijk. „Dit doet echt 'au'.”

 • 22 Maart 2018 om 02:04

GBT-lijsttrekker Paters overweldigd: β€˜Dit is niet te filmen’

VRIEZENVEEN - Verbaasd, met stomheid geslagen, overweldigd en superblij. Woorden die vlak na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Twenterand allemaal van toepassing waren op GBT-lijsttrekker Mark Paters. Zijn partij greep de macht, kreeg 44 procent van de stemmen en won liefst 12 van de 23 zetels.

 • 22 Maart 2018 om 01:43

Uitslag: VVD in Almelo ziet CDA langszij komen met verrassende zesde zetel

ALMELO – Het leek af te stevenen op een verdeling van een laatste zetel tussen D66, ChristenUnie en Lijst Cete. Maar de einduitslag was in de nacht van woensdag op donderdag, rond 01.30 uur, verrassend: CDA pakte een zesde zetel.

 • 22 Maart 2018 om 00:59

Uitslag: monsterzege voor GBT in Twenterand, 1 zetel nieuwkomer PVV

TWENTERAND - De lokale partij Gemeentebelangen Twenterand heeft een monsteroverwinning geboekt bij de gemeenteraadsverkiezingen. De partij, die afgelopen vier jaar in de oppositie zat, kreeg liefst 44 procent van de stemmen, goed voor 12 van de 23 zetels. GBT heeft dus een absolute meerderheid. CDA volgt, na het verlies van 3 zetels, met 4 zetels.

 • 21 Maart 2018 om 23:55

GBT-lijsttrekker Mark Paters overweldigd: 'Dit is niet te filmen'

VRIEZENVEEN - Verbaasd, met stomheid geslagen, overweldigd en superblij. Woorden die vlak na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Twenterand allemaal van toepassing waren op GBT-lijsttrekker Mark Paters. Zijn partij greep de macht, kreeg 44 procent van de stemmen en won liefst 12 van de 23 zetels.

 • 22 Maart 2018 om 01:43

Wierden: een politieke aardverschuiving die toch niet helemaal verrast

WIERDEN - De stemmen zijn geteld. De zetelverdeling is duidelijk. NEW wint, ChristenUnie wint en VVD wint een piepklein beetje. PPW en CDA likken hun wonden. Toch komt vandaag en morgen de zon weer op in Wierden.

 • 22 Maart 2018 om 01:27
❌