[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Tubantia - Almelo e.o.

Moordenaar (33) uit Vriezenveen opnieuw voor onderzoek naar Pieter Baan Centrum

VRIEZENVEEN/ALMELO - Ondanks vele pogingen komt de tbs-behandeling van oud-Vriezenvener Dennis T. (33), die al jaren in de tbs zit voor de moord op de 73-jarige Frits Pleij in 2005, niet van de grond. T. is het al die tijd al hartgrondig oneens met de conclusie van de kliniek dat hij schizofreen en psychotisch is en weigert mee te werken.

 • 21 Februari 2019 om 17:56

Bewoners Geerdijk horen pas later of schade aan hun huizen door werk aan kanaal komt

ZWOLLE/GEERDIJK - Huizenbezitters langs Kanaal Almelo-De Haandrik krijgen pas over een half jaar meer duidelijkheid of de schadegevallen aan hun woningen verband houden met werkzaamheden aan het kanaal. In oktober beloofde de provincie nog exact hetzelfde.

 • 21 Februari 2019 om 16:47

Buitenhaven Amelo uitgediept en aangepast voor grote containerschepen

ALMELO - De Buitenhaven in Almelo wordt uitgebaggerd en de ‘koppen’ van de insteekhavens worden aangepast. De gemeente stelt daarvoor 3,9 miljoen euro beschikbaar. Daarvan komt 1,2 miljoen van de Europese Unie.

 • 21 Februari 2019 om 15:55

Rechtbank Almelo spreekt moeder vrij: β€˜kindermishandeling niet bewezen’

ALMELO - Er zijn wel aanwijzingen dat de Almelose haar kinderen misschien ‘verkeerd’ terecht wees, maar het staat niet vast dat ze daarbij haar kinderen pijn deed en al helemaal niet dat het ook daadwerkelijk gebeurde op een bepaalde dag van de zomer in 2017.

 • 21 Februari 2019 om 14:33

Basisschoolleerlingen krijgen les over landbouwverkeer in Den Ham

DEN HAM - Leerlingen van de drie basisscholen in Den Ham krijgen donderdag en vrijdag voorlichting over landbouwvoertuigen in het verkeer. Bij de voorlichting leren kinderen hoe te handelen als er een groot voertuig voorbijkomt.

 • 21 Februari 2019 om 13:59

Intertoys failliet, winkels in Twente blijven voorlopig open

ENSCHEDE - Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd. In Twente heeft Intertoys vijftien winkels.

 • 21 Februari 2019 om 13:04

Twee gewonden bij ongeval in Den Ham, politie zoekt doorgereden automobilist

DEN HAM - Op de kruising van de Daarleseweg met de Lindrot zijn donderdag aan het begin van de middag drie auto's op elkaar gebotst. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

 • 21 Februari 2019 om 12:39

Twee gewonden bij ongeval in Den Ham

DEN HAM - Op de kruising van de Daarleseweg met de Lindrot zijn donderdag aan het begin van de twee middag twee auto's op elkaar gebotst. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

 • 21 Februari 2019 om 12:39

De avond dat AndrΓ© Hazes junior niet weg was te slaan uit Almelo

ALMELO - Elk café heeft gasten die tegen sluitingstijd niet zijn weg te slaan. In Almelo staat een kroeg waar zelfs Bekende Nederlanders de deur uit moeten worden gewerkt. Deze week publiceren we elke werkdag de bargeheimen van een barman- of vrouw in Almelo. In aflevering 4: Peter Egbers, manager van Bier & Wijnlokaal ’t Hookhoes aan de Grotestraat.

 • 21 Februari 2019 om 11:29

Minister: β€˜Geen alternatief voor waterinjectie in Twentse boorputten’

TUBBERGEN/DEN HAAG -Waterinjectie in oude boorputten blijft de meest geschikte verwerkingsmethode na olie-of gaswinning. Dat schrijft minister Eric Wiebes van Economische Zaken aan de Kamer.

 • 21 Februari 2019 om 11:06

Zo zag de allereerste editie van de Herakids Cup in Almelo eruit

ALMELO - Voetballen in een stadion, welk kind wil dat nou niet? Woensdag werd dat voor 350 kinderen werkelijkheid tijdens de Herakids Cup in het Polman Stadion in Almelo.

 • 20 Februari 2019 om 18:00

Maatregelen tegen overlast verkeer voor nieuwbouw Thuisgenoten in Almelo

ALMELO - De geluidsoverlast door verkeer voor het toekomstige zorgcomplex van Thuisgenoten aan de Markgravenweg is groter dan vooraf verwacht. Het geraas komt van de Ootmarsumsestraat.

 • 21 Februari 2019 om 09:27

Geesteren presenteert senioren carnavalsclub de Oale Garde

GEESTEREN - Na een jaar proefdraaien is het nu officieel. Bewoners van Erve Mensman hebben met ‘de Oale Garde’ een eigen senioren carnavalsclub. Met dit jaar Prins Jan en prinses Gerda aan het roer.

 • 21 Februari 2019 om 08:31

Minder appartementen in oude stadhuis van Almelo

ALMELO - Er komen minder appartementen in het oude stadhuis dan gepland. Dat zegt Gerard Assen, die het voormalige stadhuis ontwikkelt tot een appartementencomplex. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het stadhuis ruimte bood voor 116 appartementen. Maar inmiddels moest dat aantal appartementen naar beneden worden bijgesteld: naar 92.

 • 21 Februari 2019 om 08:44

Deze vijf brandweerlieden maken Twente een stukje veiliger

ENSCHEDE - Vier mannen en één vrouw, maar samen één missie: in een zwart geblakerde ravage de oorzaak van brand vinden. De Twentsche Courant Tubantia volgt dit jaar het team brandonderzoek van Brandweer Twente.

 • 21 Februari 2019 om 06:57

Deze zes brandweerlieden maken Twente een stukje veiliger

ENSCHEDE - Vier mannen en één vrouw, maar samen één missie: in een zwart geblakerde ravage de oorzaak van brand vinden. De Twentsche Courant Tubantia volgt dit jaar het team brandonderzoek van Brandweer Twente.

 • 21 Februari 2019 om 06:57

Nieuw appartementencomplex in Vroomshoop β€˜in 2020 klaar’

VROOMSHOOP - Het schetsontwerp ligt klaar. Vanuit ontwikkelaars is er voldoende interesse in de grond. En Twenterand is ambitieus. Het appartementencomplex op het voormalige MCC-terrein in Vroomshoop moet er snel komen. Het liefst al volgend jaar.

 • 21 Februari 2019 om 06:55
Gisteren β€” 20 Februari 2019Tubantia - Almelo e.o.

Blijdschap Γ©n zorg over toekomst met fietspad tussen Tubbergen en Manderveen

MANDERVEEN - Aanwonenden van een deel van de Manderveenseweg maakt zich zorgen over de aanleg van een vrijliggend fietspad naast die weg tussen Tubbergen en Manderveen: automobilisten gaan straks nog harder rijden.

 • 20 Februari 2019 om 21:46

Eerste editie Herakids Cup is groot succes

ALMELO - Voetballen in een stadion, welk kind wil dat nou niet? Woensdag werd dat voor 350 kinderen werkelijkheid tijdens de Herakids Cup in het Polman Stadion.

 • 20 Februari 2019 om 18:00

Beweging in het winkelbestand van winkelcentrum De Gors in Almelo

ALMELO - Er komt beweging in het winkelbestand van winkelcentrum De Gors in de wijk Windmolenbroek. Vanaf 1 maart zal Drogisterij Gerrie de deuren sluiten. De eigenaresse begint een nieuwe winkel aan de Grotestraat 52.

 • 20 Februari 2019 om 16:13
❌