[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 November 2017Tubantia - Almelo e.o.

Wolf look-a-like zorgt voor opschudding in Sibculo

Een wolf zorgde maandag voor commotie in het Overijsselse Sibculo. Althans: een wolf look-a-like. Het bleek namelijk te gaan om wolfhond Canto van een buurtbewoner.

 • 20 November 2017 om 14:30

Wolf gespot in Sibculo (of toch niet?)

ENSCHEDE/SIBCULO - "Oe dat is een wolf hoor!" Een video, maandagmorgen geschoten in Sibculo, zorgt online voor veel opwinding. Want loopt daar nou een wilde wolf over straat in het Overijsselse dorp?

 • 20 November 2017 om 14:30

Hondenspeeltuin Wierden tijdelijk dicht door natte grond

WIERDEN - De Hondenspeeltuin Wierden is voor onbepaalde tijd gesloten. Volgens de beheerders heeft de sluiting te maken met de huidige staat van het veld op het terrein aan de Dokter G.H. Beensweg. De toestand van het speelveld zou op het moment erg slecht zijn. 

 • 20 November 2017 om 14:45

CDA Wierden zet deur koopzondag voorzichtig open

WIERDEN - Het CDA heeft de deur naar zondagopenstelling in de gemeente Wierden op een kiertje gezet. Zodra ondernemers uit Wierden of Enter met een verzoek aankloppen, zeggen de christendemocraten niet langer bij voorbaat 'nee'.

 • 20 November 2017 om 14:43

Rent daar een wilde wolf over straat in Overijssel?

ENSCHEDE/SIBCULO - "Oe dat is een wolf hoor!" Een video, maandagmorgen geschoten in Sibculo, zorgt online voor veel opwinding. Want loopt daar nou een wilde wolf over straat in het Overijsselse dorp?

 • 20 November 2017 om 14:30

Wierdens spreekuur voor verkeerszaken

WIERDEN - Zorgt het gemotoriseerde verkeer in jouw woonbuurt voor veel overlast of is er misschien sprake van onveilige verkeerssituaties?  Met vragen over deze en andere verkeerszaken kunnen de inwoners van de gemeente Wierden woensdagavond 29 november terecht op het verkeersspreekuur in het gemeentehuis. 

 • 20 November 2017 om 14:20
Gisteren โ€” 19 November 2017Tubantia - Almelo e.o.

Sinterklaas komt aan in Twente: treinen, boten en pepernoten

ENSCHEDE - De schoenen mogen worden gezet, want de Sint is weer in het land! Ook in Twente deed de goedheiligman zo'n beetje iedere plaats aan en werden Sinterklaas en zijn Pieten hartelijk ontvangen door tal van Twentse kinderen. Onze fotografen zijn hem het hele weekend achterna gereisd en brachten de intochten in beeld.

 • 19 November 2017 om 20:01

'Niet zo hard rijden en beter opletten' in Wierden

WIERDEN -  Niet de infrastructuur moet anders - met rotondes bij de Van Kregtentunnel - maar automobilisten moeten beter opletten en niet zo hard rijden.

 • 19 November 2017 om 19:31

Flinke schade na botsing tussen auto's in Almelo

ALMELO - Twee auto's zijn zondagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Sluitersveldsingel in Almelo. Niemand raakte gewond, maar de auto's zijn bij het ongeluk flink beschadigd geraakt.

 • 19 November 2017 om 16:42

Geliefde intocht in Vriezenveen trekt 3.000 mensen

VRIEZENVEEN – De organisatie van de Sinterklaasintocht van Vriezenveen blikt terug op een zeer succesvolle editie. "Ik schat dat er zo’n 3.000 mensen waren", zegt Bernard Teunis. 

 • 19 November 2017 om 15:28

Gemeente strijkt hand over hart en laat Sint per boot aanmeren in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Even nam de spanning toe, kort voor de Sinterklaasintocht in Vroomshoop. Doordat de duikers niet het juiste brevet hadden, dreigde de de intocht per boot verboden te worden. Maar de gemeente Twenterand streek de hand uiteindelijk over het hart.

 • 19 November 2017 om 15:10

'Onderop op de stapel' zegt politie tegen mishandelde Vriezenvener

VRIEZENVEEN - Johnny Talen uit Vriezenveen kreeg vorige week zondag een klap in zijn gezicht. Hij deed aangifte, maar hoorde dat zijn zaak onderop de stapel zou eindigen.

 • 19 November 2017 om 09:48

Burgemeester over angst Almelose ambtenaren: 'Niemand verdwijnt'

ALMELO - Burgemeester Arjen Gerritsen ziet beide brieven, waarin de ondernemingsraad van de gemeente en een groep ambtenaren afzonderlijk een angstcultuur schetsen in aanloop naar een reorganisatie, als 'signalen dat mensen zich onzeker voelen'.

 • 19 November 2017 om 09:19
OuderTubantia - Almelo e.o.

Angstcultuur in stadhuis Almelo: 'Vertrouwen tot vriespunt gedaald'

ALMELO - Het roer moet om in het stadhuis, maar dat zorgt bij ambtenaren voor veel onrust. Dat blijkt uit een brief die de gemeentelijke or naar de eigen directie heeft gestuurd.

 • 18 November 2017 om 20:00

Grote stroomstoring in Vroomshoop en omgeving

VROOMSHOOP - In delen van Geerdijk, Vroomshoop en Beerzerveld is zaterdagavond  de stroom uitgevallen. Hoeveel huishoudens zonder stroom zitten is nog niet bekend. 

 • 18 November 2017 om 19:34

Opnieuw ruim 500 bomen geknakt bij kerstboomkweker in Geesteren: 'Doelbewust'

GEESTEREN – “Exact hetzelfde als een jaar geleden”, zegt Hans Elferink. De kerstboomkweker uit Harbrinkhoek kan het nauwelijks bevatten, dat iemand opnieuw moedwillig alle toppen uit zijn kerstbomen heeft geknakt. “Dat is moedwillig gebeurd.”

 • 18 November 2017 om 18:45

Wierdense stichting wil meer mensen met beperking helpen om te sporten

WIERDEN - De Stichting Gehandicaptensport Wierden heeft in 2017 12.000 euro 'uitgekeerd' aan inwoners die graag willen sporten. De stichting kreeg dit jaar 103 aanmeldingen voor een vergoeding. "Maar we weten dat er veel meer mensen zijn die het nodig hebben. Ons werk moet bekender worden", aldus voorzitter Jan van der Aart.

 • 18 November 2017 om 16:00

Almelose supermarkt juicht ruime openingstijden toe: 'Voor iedere zondag'

ALMELO - Supermarkt Plus Van Limbeek, aan de Bornsestraat, ziet de verruiming van openingstijden, een dag voor kerst, wel zitten. Eigenaar Herman van Limbeek doet er zelfs nog een schepje bij bovenop. 

 • 18 November 2017 om 17:30

Van Woudenbergh over 'denkfout' Langius: 'Geld van ondernemers'

ALMELO - Voorzitter en voormalig VVD-wethouder Gerrit van Woudenbergh van CAA laat in een reactie weten de meerwaarde van een eventueel samengaan, dat geopperd wordt door de gemeente Almelo, met SAP niet te zien. 

 • 18 November 2017 om 15:30

CAA wil niet samengaan met Almelo Promotie; wethouder teleurgesteld

ALMELO - CAA wil niet, nu moet gemeenteraad zich uitspreken over een eventueel samengaan van binnenstadsondernemers met Almelo Promotie.

 • 18 November 2017 om 15:00
โŒ