[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Tubantia - Almelo e.o.

Tiental schapen ontsnapt in Vroomshoop: één schaap raakte gewond

VROOMSHOOP - Op het industrieterrein aan de Amerikalaan in Vroomshoop liep aan het begin van de avond een tiental schapen over straat. De beesten waren ontsnapt uit een schaapskooi en moesten worden gevangen door een schapenherder uit de buurt.

 • 16 Juni 2019 om 20:23

Toekomst Rembrandt FiΓ«sta in Almelo hangt aan zijden draadje

ALMELO - Het voortbestaan van het multiculturele festival Rembrandt Fiësta hangt aan een zijden draadje. Volgens de organisatie wordt het steeds moeilijker om ‘het hele plaatje’ rond te krijgen.

 • 16 Juni 2019 om 19:08

Inhaken en meezingen op Shantyfestival Tubbergen

TUBBERGEN - Zeemansliederen in het Nederlands, Duits of Spaans: het publiek zong ze zondagmiddag uit volle borst mee tijdens het tweede Shantyfestival. Een derde editie is gegarandeerd.

 • 16 Juni 2019 om 18:54

Kolkende golven op het Grasbroek in Bornerbroek

BORNERBROEK - Hij ‘crosst’ met 120 km per uur over het water van recreatievijver het Grasbroek, ondertussen kolkende golven achter zich latend. Het is voor de 60-jarige Piet Hoeke uit Delfgauw gesneden koek.

 • 16 Juni 2019 om 16:41

Aantal kinderdagverblijven in Almelo stabiel

ALMELO - Het aantal kinderdagverblijven in Almelo is vrijwel stabiel. In 2018 zijn er 6 dagverblijven gesloten, maar er kwamen er weer 5 weer bij.

 • 16 Juni 2019 om 16:39

Rockin’ Harmony slaat aan in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De Vroomshoopse Harmonie kan terugkijken op een geslaagde achtste editie van Rockin’ Harmony in Vroomshoop. „Dit was echt machtig mooi”, stelt Arjan Berkhof namens de organisatie.

 • 16 Juni 2019 om 15:07

Extra onderzoek naar 36 Twentse zorgbureaus

Samen14/OZJT gaat 36 van de 64 rood-aangemerkte zorgaanbieders extra onder de loep nemen. Dat is de uitkomst van de eerste fase van het onderzoek van de ‘Taskforce-Barrièremodel’. Naar deze zorgbureaus liep tot op heden nog geen onderzoek.

 • 16 Juni 2019 om 14:04

Verdwenen schnitzel

Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

 • 16 Juni 2019 om 11:11

Plaatselijke horeca kijkt uit naar CSI Twente

GEESTEREN - De plaatselijke horeca pikt een graantje mee op het CSI Twente, dit jaar CHIO, in Geesteren. Zuid Europeanen maken een feestje van hun etentje. „En het is een week met andere gezelligheid.”

 • 16 Juni 2019 om 08:51
Gisteren β€” 15 Juni 2019Tubantia - Almelo e.o.

Fietser loopt flinke hoofdwond op bij valpartij in Aadorp

AADORP - Een fietser heeft zaterdagavond een flinke hoofdwond opgelopen bij een eenzijdig ongeval in Aadorp. De fietser is naar het ziekenhuis overgebracht.

 • 15 Juni 2019 om 21:00

Brandweerkorpsen in Twente staan stil bij omgekomen collega’s

Verschillende brandweerkorpsen in Twente staan deze zaterdag stil bij hun omgekomen collega’s. Bij kazernes hangen de vlaggen halfstok. Een aantal korpsen herdacht de gevallen collega’s met een water-ereteken.

 • 15 Juni 2019 om 13:21

Speelveldje in Nieuwstraatkwartier in Almelo opgeknapt, dit is het resultaat

ALMELO - Het speelveldje aan de Melkweg in Almelo is donderdagavond feestelijk heropend. Het veldje in de wijk Nieuwstraatkwartier is voor een deel door de bewoners van de buurt zélf opgeknapt.

 • 15 Juni 2019 om 11:01

Almeloopers halen recordbedrag op tijdens Roparun

ALMELO - De Almeloopers hebben dit jaar tijdens de Roparun 62.260,62 euro opgehaald door van Hamburg naar Rotterdam te lopen. Dat maakte het team vrijdagavond bekend tijdens een feestavond bij Café België.

 • 15 Juni 2019 om 10:41

Jan Dijkema uit Tubbergen stond oog in oog met paus Franciscus

Jan Dijkema (74) uit Tubbergen sprak met paus Franciscus. Niet over het geloof, maar over sport. De voorzitter van de internationale schaatsfederatie ISU speechte in Rome over het belang van sport. “En de paus was het roerend met me eens.”

 • 15 Juni 2019 om 09:50

Tubbergen zet extra handhavers in bij kampeerfeesten

TUBBERGEN -De gemeente Tubbergen gaat rond de kampeerfeesten van jongeren extra handhavers inzetten. Dinsdagavond is een informatiebijeenkomst voor jongeren, hun ouders en grondeigenaren. Hiermee moet onder andere overmatig drankgebruik worden voorkomen.

 • 15 Juni 2019 om 09:47

Almelo plaatst camera's bij afvalbrengpunt

ALMELO - Een camera op een hoge paal houdt vanaf vandaag het milieu-eiland aan De Gors in de gaten. Wie er illegaal troep naast de afvalbakken zet, riskeert een boete van 350 euro.

 • 15 Juni 2019 om 08:03
OuderTubantia - Almelo e.o.

25ste Haringparty bij Bolk in Almelo: β€˜Niet alleen maar bobo's’

ALMELO - Begonnen als feestje met vijftien vrienden, precies 25 jaar later uitgegroeid tot een feest voor politici, zakenmensen, bekende Nederlanders én de gewone burger. Honderden mensen genoten vrijdagavond van verse Hollandse Nieuwe bij de Haringparty van Bolk in Almelo.

 • 14 Juni 2019 om 21:43

Chantagepraktijken rond teamindelingen van jeugdteams: Voorwaarts Westerhaar is het zat

WESTERHAAR - ‘Als mijn zoon in dat team komt, meld ik hem af en stop ik als vrijwilliger’. Voorwaarts Westerhaar is dreigende en chanterende ouders zat en plaatst een statement. Maar ook andere clubs klagen.

 • 14 Juni 2019 om 20:30

Politie haalt bestuurder zonder rijbewijs van de weg in Almelo

ALMELO - De politie Almelo heeft donderdag een grote verkeerscontrole gehouden bij het Schelfhorstpark. Daarbij werden vooral veel mensen bekeurd voor bellen achter het stuur en rijden zonder gordel.

 • 14 Juni 2019 om 18:47

TOP Vroomshoop verschuift rommelmarkt na sportieve verplichtingen

VROOMSHOOP - Korfbalvereniging TOP verzet de jaarlijkse rommelmarkt, van de gebruikelijke derde zaterdag in juni naar 24 augustus.

 • 14 Juni 2019 om 16:12
❌