[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Tubantia - Almelo e.o.

Wrakingsverzoek β€˜zaak-Otto Simon Almelo’ afgewezen

ALMELO/LEEUWARDEN - Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een wrakingsverzoek tegen drie raadsheren afgewezen. Het verzoek was ingediend door acht voormalige franchisenemers van speelgoedimporteur Otto Simon.

 • 11 December 2018 om 15:34

Vocalgroup Reset M2M uit Almelo verkast naar NielZ

ALMELO - De Almelose Vocalgroup Reset M2M oefent niet meer bij de Pnielkerk. De zanggroep verkast naar de eerste verdieping van café-restaurant NielZ.

 • 11 December 2018 om 15:22

Almelose oplichter verdwijnt achter de tralies (als hij gevonden wordt)

ALMELO - Almeloër Jeroen S. (34) verdwijnt voor 250 dagen achter de tralies omdat hij meerdere verhuurbedrijven oplichtte. Het enige probleem is, S. is uit zicht van justitie, vermoedelijk naar het buitenland verdwenen. Waarschijnlijk om te revalideren van twee gebroken armen, maar zeker is dat niet.

 • 11 December 2018 om 15:16

Betlehem Boulevard in Almelo krijgt vorm: houten hutjes staan er al

ALMELO - Ze staan er. En wat wordt het opeens gezellig in de binnenstad van Almelo. Zo’n twintig houten hutjes hebben een plekje gekregen aan het begin van de Grotestraat, rond en nabij het Amaliaplein.

 • 11 December 2018 om 15:14

Politie Almelo is bijna altijd op tijd

ALMELO - De politie Almelo scoort met spoedeisende ritten. Dat blijkt uit cijfers over de maand november.

 • 11 December 2018 om 15:09

Almelo luidt nieuwe jaar met festival in

ALMELO - Optredens, hapje en een drankje, de traditionele nieuwjaarstoespraak van de burgemeester en natuurlijk de beste wensen. Op de eerste zaterdag van 2019 is er wederom een Nieuwjaarsfestival in en rond het stadhuis.

 • 11 December 2018 om 14:59

Havezathe Herinckhave in Fleringen zoekt tuinders

FLERINGEN - De familie Von Bonninghausen van havezathe Herinckhave uit Fleringen houdt komende zaterdag 15 december een kijkdag voor mensen, bij voorkeur stellen, die medio 2019 aan de slag willen als tuinders op het landgoed. Die tuinders worden gevraagd een nieuw, biologisch landbouwbedrijf op te zetten.

 • 11 December 2018 om 13:41

Route en opstelling carnavalsoptocht Albergen aangepast

ALBERGEN - Carnavalsvereniging Alberger Bökke past de route van de carnavalsoptocht aan. De optocht wordt met zo'n twintig minuten ingekort.

 • 11 December 2018 om 13:28

Man uit Almelo mishandelt vriendin, maar liefde duurt voort

ALMELO - De 26-jarige Maikel V. moet 40 uur aan de bak, omdat hij medio september zijn vriendin een paar harde trappen verkocht. Daar bovenop kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand, met een proeftijd van drie jaar.

 • 11 December 2018 om 10:59

Vriezenvener Harold Botter zet levensverhalen om in dichtvorm

VRIEZENVEEN - De eerste gedichtenbundel van de 50-jarige Vriezenvener Harold Botter is een feit. „Een uitlaatklep voor al mijn zielenroerselen.”

 • 11 December 2018 om 09:54

Oefening Bataclan-scenario in Reutum: β€˜Klaar zijn voor calamiteit’

REUTUM - Een terroristische aanslag in Nederland is nog steeds een reëel scenario. Om daar zo goed mogelijk op te zijn voorbereid, oefenden militairen van de eenheid 11 Geneeskundige Compagnie maandagavond in Disco Bays op het behandelen en afvoeren van gewonden.

 • 11 December 2018 om 07:12

Zelfhulporganisatie InTact in Almelo wil familie van verslaafden helpen

ALMELO - Nergens met je verhaal naartoe kunnen. Sylvie Spoelstra ondervond dat aan den lijve toen haar eigen dochter verslaafd raakte. Door die ervaring wil ze nu via zelfhulporganisatie InTact familie van verslaafden helpen. Binnenkort is er een inloop.

 • 11 December 2018 om 09:21

Basisschool De Wiekslag bereidt ouders vast voor: zijn er genoeg invallers bij een griepepidemie?

TUBBERGEN - Als er een griepepidemie uitbreekt, is de vraag of er genoeg invallers zijn voor zieke juffen en meesters. Basisschool De Wiekslag in Tubbergen bereidt ouders vast voor.

 • 11 December 2018 om 09:21

Hobbymatig hapjes bereiden werd succesverhaal voor Carmen uit Langeveen

LANGEVEEN - Het bleek een gouden tip van een vriendin die meende dat Carmen Hekwolter of Hekhuis meer moest gaan doen met die heerlijke hapjes die ze maakte. Zo’n 8 jaar later is catering Tasttoe een volwaardig bedrijf en kijkt de eigenaresse alweer uit naar een volgende mijlpaal: de verhuizing naar Bornerbroek.

 • 11 December 2018 om 08:56

Eindelijk! Zwemmers van De Klup kunnen dankzij vervangende lift Tubbergs bad weer in

TUBBERGEN - Vanwege een kapotte tillift konden vijf zwemmers van stichting De Klup drie maanden niet zwemmen in het Tubbergse zwembad De Vlaskoel. Dankzij een tijdelijk exemplaar is dit nu toch mogelijk.

 • 11 December 2018 om 08:15

Legestarieven voor 2019 in Almelo: trouwen goedkoper, paspoort duurder

ALMELO - Na 1 januari wordt trouwen goedkoper in Almelo. Een paspoort wordt daarentegen duurder aan het loket in de stadhuishal, evenals verschillende andere gemeentelijke diensten. Dat blijkt uit de legestarieven voor het nieuwe jaar.

 • 11 December 2018 om 08:01

Dubbel pech voor straat in Vroomshoop: 2 lekkages binnen 24 uur

VROOMSHOOP – Liters water stroomden dinsdagmorgen in alle vroegte door de Oude Bevert in Vroomshoop. De straat werd getroffen door een fikse lekkage in een waterleiding.

 • 11 December 2018 om 07:35

Pizzabezorger overvallen in Almelo

ALMELO – Een pizzabezorger beleefde maandag de schrik van zijn leven. Rond kwart over elf werd hij in de Vriezelaan in Almelo overvallen. Of er iets buit is gemaakt is niet bekend. Buurtbewoners hebben zich over de geschrokken bezorger ontfermd.

 • 11 December 2018 om 07:17

Oefening Bataclan-scenario in Reutum: β€˜Bij aanslag moet je weten wat te doen’

REUTUM - Een terroristische aanslag in Nederland is nog steeds een reëel scenario. Om daar zo goed mogelijk op te zijn voorbereid, oefenden militairen van de eenheid 11 Geneeskundige Compagnie maandagavond in Disco Bays op het behandelen en afvoeren van gewonden.

 • 11 December 2018 om 07:12
Gisteren β€” 10 December 2018Tubantia - Almelo e.o.

Klupzwemmers dolblij met tijdelijke tillift in Tubbergse zwembad De Vlaskoel

TUBBERGEN -Vanwege een kapotte tillift konden vijf zwemmers van stichting De Klup drie maanden niet zwemmen in het Tubbergse bad De Vlaskoel. Dankzij een tijdelijk exemplaar is dit tot aan de plaatsing van de nieuwe tillift toch mogelijk.

 • 10 December 2018 om 21:12
❌