[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018Tubantia - Achterhoek

Voorzitter Jan Wilterdink van FCβ€ˆTrias krijgt lintje

WINTERSWIJK - Jan Wilterdink (53) uit Winterswijk is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Joris Bengevoord reikte tijdens de ledenvergadering van FC Trias de koninklijke onderscheiding uit.

 • 24 September 2018 om 21:04

De Bron toch weer in beeld als locatie voor kindcentrum en nieuwe school

GROENLO - Basisschool Ni'je Veste Buitenschans is toch weer in beeld als locatie voor de bouw van een integraal kindcentrum (IKC) in Groenlo. De gemeente Oost Gelre onderzoekt of dat kindcentrum kan verrijzen bij die basisschool. Voor de bouwplannen is wel het terrein nodig van voormalig sociaal en cultureel centrum De Bron.

 • 24 September 2018 om 21:02

Gelderse asbestsanering via Asbestschakel

EIBERGEN / BORCULO / NEEDE / ARNHEM - Asbestschakel van start in Gelderland: In een paar dagen tijd je asbestdak eraf en een nieuw dak erop, aldus provincie Gelderland. De Asbestschakel 'werkt' al volop in Overijssel en werkt ook aan een coöperatie in Drenthe, Limburg en Brabant.

 • 24 September 2018 om 17:31

Kwoon Dat Mor met 8 x eremetaal naar huis na EK kenpo karate

RUURLO/LOCHEM - Kemposchool Kwoon Dat Mor is na deelname aan het EK kenpo karate in Düsseldorf (Duitsland) 7 kampioenen rijker. Het zevental keerde met 8 x eremetaal terug.

 • 24 September 2018 om 16:52

Directeur veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland plots weg

De directeur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG), Aart Schoenmaker, is per direct gestopt. Volgens burgemeester John Berends van Apeldoorn, die de veiligheidsregio aanstuurt, is Schoenmaker niet ontslagen, maar vertrekt hij in goed overleg.

 • 24 September 2018 om 16:47

Machtiging voor afhalen medicijnen: regels hinderen naoberhulp in Achterhoek

WINTERSWIJK – De nieuwe machtigingsplicht bij het ophalen van medicijnen bij de apotheek vormt een bedreiging voor de naoberhulp. Dat stelt de Seniorenraad Winterswijk, die de plaatselijke apotheken nu gaat aanschrijven over deze maatregel.

 • 24 September 2018 om 16:33

Winterswijkse overweg dicht voor veiliger spoor

WINTERSWIJK - De overweg aan de Klandermansweg in de Winterswijkse buurtschap Woold moet opgeheven worden en iets verderop moeten spoorbomen komen bij de overgang aan de Veldhorstweg. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

 • 24 September 2018 om 12:06
OuderTubantia - Achterhoek

Kermis in najaar, blij wordt Eibergen er niet van

Overal ging het er al over: de Eibergse najaarskermis in de derde week van september is te laat. Ook een rondje over de Brink op een regenachtige zaterdag leert, dat de Eibergenaar niet echt begrijpt waarom de kermis een paar weken is doorgeschoven.

 • 23 September 2018 om 21:10

Auto crasht in Ruurlo: bestuurder overgebracht naar ziekenhuis

RUURLO - Op de Groenloseweg in Ruurlo is zondagmiddag een automobilist de macht over het stuur verloren. Hierdoor is de bestuurder met zijn voertuig in een naastgelegen sloot tot stilstand gekomen.

 • 23 September 2018 om 14:49

Mountainbiker komt om het leven in Ruurlo

RUURLO - Aan het eind van de ochtend is in Ruurlo een mountainbiker om het leven gekomen. Dit gebeurde in de Loorsteeg.

 • 23 September 2018 om 12:18

Medailleregen op WK touwtrekken voor Borculose touwtrekkers

KAAPSTAD/ BORCULO Het weekend kan niet meer stuk voor de leden van TTV Heure uit Borculo. Op de Wereldkampioenschappen touwtrekken die dit weekend werden gehouden in Kaapstad, Zuid-Afrika, haalden zij met het nationale team twee gouden medailles.

 • 23 September 2018 om 09:59

Sloperij in Winterswijk mag toch verder: 'We zijn nooit serieus genomen'

WINTERSWIJK - Het was weer een hele toer voor het bedrijf Verhaegh Trading in Winterswijk om de nieuwe omgevingsvergunning rond te krijgen. Maar het is gelukt. Het recyclen van autobussen en de handel in trucks kan gewoon doorgaan.

 • 22 September 2018 om 13:31

Diversity: kunst uit Berkelland te zien in Haaksbergen

BORCULO/HAAKSBERGEN Tien verschillende persoonlijkheden, tien verschillende karakters en tien maal tien heel verschillende kunstwerken. Zie daar het kunstenaarscollectief Diversity met vijf leden uit Berkelland.

 • 22 September 2018 om 09:12

Villa Adriana in Groenlo herinnert aan brouwersgeslacht Grolsch

GROENLO Met de onthulling van de in bladgoud geschilderde naam is gisteren officieel Villa Adriana in Groenlo heropend. In de villa woonden van 1909 tot 1970 telgen van het bierbrouwersgeslacht De Groen. Enkele van hen waren aanwezig hij de opening.

 • 22 September 2018 om 07:12

β€˜Bevolkingsgroei zal krimp in de Achterhoek hooguit dempen’

BORCULO - De mogelijke bevolkingsgroei door de komst van migranten naar Nederland heeft in de Achterhoek een dempend effect op de krimp. Maar een daling van het bevolkingsaantal wordt niet voorkomen. Dat zegt Hans Suurmond, krimpcoördinator van Regio Achterhoek.

 • 22 September 2018 om 06:56

Film over Borculose kunstenaar scoort op Amerikaans filmfestival

BORCULO/OOTMARSUM – De film ‘Beeldend Licht’, over het leven en werk van kunstenaar Annemiek Punt, is geselecteerd door het Amerikaanse Golden Door Filmfestival.

 • 21 September 2018 om 17:06

Pinautomaten in Berkelland vol lijm gespoten

EIBERGEN - Enkele pinautomaten in Berkelland zijn in de nacht van woensdag op donderdag vol lijm gespoten. Ook de toegangsdeuren van supermarkt Albert Heijn in Eibergen moesten het ontgelden

 • 21 September 2018 om 13:13

Vios op avontuur in derde klasse

BELTRUM - Of VIOS klaar is voor de derde klasse? Aanvoerder Twan te Woerd hoeft daar niet lang over na te denken. ,,Absoluut. Ik heb er vertrouwen in dat wij een mooi seizoen gaan draaien. Wij hebben in de voorbereiding vooral tegen vierdeklassers geoefend en bijna alleen maar gelijkgespeeld. Dat lijkt niet top, maar alle tegenstanders lieten ons het spel maken, dat zal komend seizoen vaak anders zijn", voorspelt de verdediger.

 • 21 September 2018 om 10:06

BELTRUM - Of VIOS klaar is voor de derde klasse? Aanvoerder Twan te Woerd hoeft daar niet lang over na te denken. ,,Absoluut. Ik heb er vertrouwen in dat wij een mooi seizoen gaan draaien. Wij hebben in de voorbereiding vooral tegen vierdeklassers geoefend en bijna alleen maar gelijkgespeeld. Dat lijkt niet top, maar alle tegenstanders lieten ons het spel maken, dat zal komend seizoen vaak anders zijn", voorspelt de verdediger.

 • 21 September 2018 om 10:06

Boerin uit Beltrum in brief aan minister: β€˜Koe is geen fiets die melk geeft!’

BELTRUM - Voor het eerst in vier jaar werden de boeren in de Troonrede op Prinsjesdag weer positief genoemd. Dat wordt ook tijd, vindt de Beltrumse Monique Weiden. Zij schreef onlangs landbouwminister Carola Schouten een brief.

 • 21 September 2018 om 08:01
❌