[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Tubantia - Achterhoek

Vrees voor neerslag asbest door zeer grote brand in Vorden: β€˜Dit is een ramp’

Een enorme brand heeft vanmiddag twee bedrijven in Vorden verwoest. De uitslaande vlammen legden binnen no-time twee loodsen in de as. Omliggende huizen en bedrijven zijn ontruimd en er is mogelijk asbest vrijgekomen. ,,Ik wist meteen dat het misse boel was.’’

 • 21 Mei 2019 om 14:17

Woningen en bedrijven ontruimd vanwege zeer grote brand in Vorden: β€˜Dit is een ramp’

Een enorme brand heeft vanmiddag twee bedrijven in Vorden verwoest. De uitslaande vlammen legden binnen no-time twee loodsen in de as. Omliggende huizen en bedrijven zijn ontruimd. ,,Ik wist meteen dat het misse boel was.’’

 • 21 Mei 2019 om 14:17

Man in Winterswijk zit levenloos in zijn auto

WINTERSWIJK - Politieagenten kwamen dinsdagmiddag te laat om de inzittende van een auto in Winterswijk te reanimeren. De man bleek al overleden te zijn.

 • 21 Mei 2019 om 16:08

Zeer grote uitslaande brand bij autobedrijf in Vorden, treinverkeer stilgelegd

Bij een autobedrijf aan de Handelsweg in Vorden woedt momenteel een zeer grote uitslaande brand. De brandweer probeert met man en macht naastgelegen panden te redden. Vanwege de grote hoeveelheid rook die vrijkomt is een NL-Alert verzonden. Treinverkeer tussen Zutphen en Winterswijk is bij Vorden stilgelegd.

 • 21 Mei 2019 om 14:17

Zeer grote uitslaande brand bij autobedrijf in Vorden: β€˜Sluit ramen en deuren’

Bij een autobedrijf aan de Handelsweg in Vorden woedt momenteel een zeer grote uitslaande brand. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De brandweer probeert naastgelegen panden te redden.

 • 21 Mei 2019 om 14:17

Markvelde rijdt vol gas achteruit op Voorjaarsfeesten

MARKVELDE - Vol gas achteruit! De cross-auto’s rijden zondag allemaal de verkeerde kant op bij een noviteit op de Markveldse Voorjaarsfeesten: de achteruitrijrace.

 • 21 Mei 2019 om 11:37

Winkeliers Winterswijk doen niet mee aan extra zondagopening

WINTERSWIJK - De extra zondagopening in de zomer is niet goed gevallen bij de ondernemers in Winterswijk. ,,Wij doen er niet aan mee", klinkt het stellig bij veel winkeliers.

 • 21 Mei 2019 om 10:32

Ondernemend Neede pakt groots uit met Open Bedrijvendag

NEEDE- Ondernemers zetten Neede op de kaart met grootste bedrijvendag ooit. Ruim negentig collega’s maken zaterdag één groot feestterrein van industriegebied Wheemergaarden.

 • 21 Mei 2019 om 09:51

Britse ambassadeur opent expositie bij MORE

GORSSEL/RUURLO - Museum MORE in Gorssel, met een nevenvestiging in kasteel Huize Ruurlo, exposeert de komende maanden werk van de Britse kunstenaar Euan Uglow (1932-2000). De Britse ambassadeur in Nederland Peter Wilson opent de expositie zaterdag samen met de Britse Uglow-expert Catherine Lampert (oud-directeur Whitechapel Gallery, Londen).

 • 21 Mei 2019 om 09:29

Bom uit Tweede Wereldoorlog legt treinverkeer Winterswijk-Arnhem plat

ZEVENAAR/ WEHL - Door de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog ligt op de lijn Winterswijk-Arnhem het treinverkeer tussen Zevenaar en Wehl stil, zo meldt vervoerder Arriva. Het treinverkeer wordt tot ongeveer 12.30 uur verhinderd, is een indicatie van spoorbeheerder ProRail.

 • 21 Mei 2019 om 09:17
Gisteren β€” 20 Mei 2019Tubantia - Achterhoek

#HΓ©Scheids: Erehaag voor kampioen Neede, speler Borne krijgt kramp bij juichen

ENSCHEDE - Een erehaag voor kampioen Neede op bezoek bij buurman Lochuizen, Borne-speler Danny van Laar krijgt kramp tijdens het vieren van zijn doelpunt tegen Delden en de keeper van Rigtersbleek rent achter de bal aan maar kan een treffer net niet voorkomen. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.

 • 20 Mei 2019 om 16:00

Midzomernachtfestival met Excelsior en singer-songwriters in openluchttheater Eibergen

EIBERGEN - Openluchttheater Eibergen en muziekvereniging Excelsior vieren samen vrijdag 21 juni ‘de langste dag’ met een midzomernachtfestival. Excelsiors orkest begeleidt in drie blokken optredens van chansonnière Katell Chevalier, singer-songwriter Ellen Tackenkamp en Jochem Smit.

 • 20 Mei 2019 om 15:17

Onrust over β€˜gevaarlijk gemaakte’ kruising aan randje Borculo

BORCULO - Als wegenbouwproject oogt het geheel ruim, maar gebruikers vinden de kruising Hoflaan-Batendijk-Steenstraat gevaarlijk geworden. De kruising is als ‘gelijkwaardige’ ontdaan van haaientanden.

 • 20 Mei 2019 om 14:45

AGK is klaar voor Mozart

BORCULO/ZUTPHEN - Voor het zingen de kerk ín, in plaats van eruit... Het Achterhoeks Gemengd Koor (AGK) Borculo maakt zaterdagmiddag in Zutphen deel uit van een uniek muziekevenement rond de missen van componist Wolfgang Amadeus Mozart.

 • 20 Mei 2019 om 13:47

Rijksmuseum stelt iedere dag van de Zwarte Cross een tentoonstelling samen

LICHTENVOORDE - In het pop-up paviljoen van het Rijksmuseum is tijdens de Zwarte Cross iedere dag een andere tentoonstelling te zien. Feestgangers zijn welkom om te schilderen of te etsen. Uit de beste werken stelt het Rijksmuseum vervolgens dagelijks een tentoonstelling samen. Die wordt iedere avond geopend, in het bijzijn van de gelukkige (amateur)kunstenaars.

 • 20 Mei 2019 om 13:36

Gestolen buurtschapsborden rond Winterswijk zijn weer teruggezet

WINTERSWIJK - Enkele van de gestolen buurtschapsborden die afgelopen weekend gestolen werden rond Winterswijk zijn weer terug. Dat meldt wijkagent Willem Saris op Twitter. De borden van Kotten en Brinkheurne langs de Burloseweg zijn teruggezet bij de palen waar ze vanaf zijn gehaald.

 • 20 Mei 2019 om 12:25

Medewerkers dierenambulance bevrijden zwaan van haak en blinker

BELTRUM/BORCULO - Medewerkers van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk hebben zaterdag in Beltrum een zwaan bevrijd van een vishaak met blinker. Het dier had het visgerei vastzitten in zijn snavel.

 • 20 Mei 2019 om 12:22

Plan voor overdekte Berkelbruggen dreigt te sneuvelen

BORCULO/LOCHEM - Het plan om te komen tot een negen overdekte bruggen over de Berkel dreigt een zachte dood te sterven. Voorzitter Jan Zappeij van de Stichting Overdekte Berkelbruggen is diep teleurgesteld over de houding van de provincie Gelderland en de gemeenten Berkelland en Lochem.

 • 20 Mei 2019 om 09:48

Aalten en Oost Gelre: het kan ook zonder muziekschool Boogie Woogie

AALTEN/WINTERSWIJK - Aalten en Oost Gelre denken na over de mogelijkheid om hun inwoners muziekonderwijs te laten volgen zonder Boogie Woogie in Winterswijk. In de gemeente Aalten gebeurt dat al voor de inwoners in Dinxperlo. Oost Gelre denkt ook aan onderwijs dat voor de muziekverenigingen zelf wordt geregeld.

 • 20 Mei 2019 om 09:46

Scheids niet gediend van amateur-VAR die veld bestormt in de Achterhoek

ZIEUWENT - Het was geen alledaags beeld. Huisfotograaf Iris Epping van hoofdklasser Silvolde stormde zondag, met camera, het veld op tegen RKZVC om arbiter Remco Schul te wijzen op een in haar ogen foutieve beslissing.

 • 20 Mei 2019 om 07:56
❌