[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018Tubantia - Achterhoek

Berkelland stopt met wegbranden onkruid na brand in Neede

NEEDE - De gemeente Berkelland stopt per direct het wegbranden van onkruid. Aanleiding is de brand maandagmiddag in Neede, waarbij een schuur aan de Ten Caoteplas in vlammen opging.

 • 17 Juli 2018 om 18:08

Bestrijding eikenprocessierups kost Twente en de Achterhoek fortuin

ENSCHEDE - De bestrijding van de eikenprocessierups in Twente en de Achterhoek kost fors meer geld dan geraamd. Ook in de gemeentelijke begrotingen van volgend jaar moet flink meer geld worden uitgetrokken voor het bedwingen van de rups.

 • 17 Juli 2018 om 16:12

Slot op drugspand aan Dennenoord in Aalten

AALTEN - Een woonhuis aan de Dennenoord in Aalten is gesloten voor de duur van drie maanden door burgemeester Anton Stapelkamp. In het huis werd in mei een wietkwekerij gevonden.

 • 17 Juli 2018 om 15:47

'Je zou bijna begrip opbrengen voor de Damschreeuwer'

Een moment stilte op de Zwarte Cross als alternatief voor de dodenherdenking: de levendenherdenking. Ik zit me daar al een paar dagen het hoofd over te breken. Ik heb gebruik gemaakt van YouTube, als alternatief voor de VAR, de videoscheidsrechter van het WK, om de beelden terug te kijken. De conclusie is dat ik het raar vind.

 • 17 Juli 2018 om 10:00

Mart heeft zijn plek gevonden in het Eibergse Tussenstaphuis

EIBERGEN - Eibergen kent een nieuwe vorm van hulpverlening: het Tussenstaphuis is er om jongeren met een beperking als adhd of autisme te begeleiden naar zelfstandigheid. „Op eigen benen leren staan, maar dan in stapjes.”

 • 17 Juli 2018 om 06:12

Zomertoer Berkelland: voor de saaie vakantiemomenten

BORCULO - Aan enthousiasme geen gebrek gistermiddag bij de eerste activiteiten in het kader van de Zomertoer Berkelland voor kinderen. In de pannakooi aan Het Elbrink werd een potje gevoetbald.

 • 17 Juli 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018Tubantia - Achterhoek

1.950 blaastesten uitgevoerd na Zwarte Cross, 2 chauffeurs rijbewijs kwijt

AALTEN - 31 automobilisten die van de Zwarte Cross kwamen, hadden na een blaastest té veel alcohol in het bloed toen ze door de politie werden gecontroleerd bij de Domme Aanleg, tussen het festivalterrein en Aalten.

 • 16 Juli 2018 om 15:51

Schuurtje in centrum van Neede in lichterlaaie, asbest vrijgekomen

NEEDE – Een schuurtje aan de Ten Caote plas in Neede is maandagmiddag in vlammen opgegaan. De brand was tot in verre omtrek te zien door de grote zwarte rookpluim.

 • 16 Juli 2018 om 14:33

Met z'n allen in de rij voor de alcoholcontrole bij Zwarte Cross

Drie dagen feest achter de kiezen, en dan moet je nog eindeloos in de file staan. Het overkwam een hoop bezoekers van de Zwarte Cross, die achter in de rij moesten door ongevallen op de A12. En dan moesten ze ook nog door de alcoholcontrole.

 • 16 Juli 2018 om 13:05

Winterswijker slaat vrouw gebroken oogkas in auto

WINTERSWIJK/GROENLO - Een 19-jarige vrouw uit Groenlo heeft afgelopen weekeinde een gebroken oogkas opgelopen bij een zware mishandeling door een 22-jarige man uit Winterswijk. Dat meldt de politie, die de verdachte heeft gearresteerd.

 • 16 Juli 2018 om 13:00

Een warm welkom in Rekken

REKKEN - Het was geen makkelijke opdracht die de Dorpsraad Rekken kunstenaar Erik Buijs eind jaren 90 gaf. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de raad kreeg hij de vraag een kunstwerk te maken voor het grasveld aan de Holterweg, midden in het dorp.

 • 16 Juli 2018 om 09:21

Zwarte Cross: 'Compliment aan bezoekers voor ongelooflijk mooie editie'

LICHTENVOORDE - Alle mensen die afgelopen weekeinde feest hebben gevierd op de Zwarte Cross, krijgen een groot compliment van de festivalorganisatie. ,,Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest en het was vier dagen lang één groot feest. Niet dankzij ons, maar met dank aan alle bezoekers. Door hen was het een ongelooflijk mooie editie’’, zegt Pieter Holkenborg van de festivalorganisatie.

 • 16 Juli 2018 om 08:36

Zwarte Crossers opgepast: grote alcoholcontrole

LICHTENVOORDE/ AALTEN - Kampeerders van de Zwarte Cross die hun spullen hebben gepakt en op weg naar huis gaan, opgepast: er staat een grootscheepse alcoholcontrole van de politie bij de Domme Aanleg, langs de N313 in Aalten.

 • 16 Juli 2018 om 08:17

Meer Berkellanders willen bijen een handje helpen

EIBERGEN - Bijen verrichten nuttig werk. Steeds meer mensen weten dat. „Maar er moeten meer bloemrijke weides komen”, vinden de imkers.

 • 16 Juli 2018 om 08:14

Tukkers worden op Zwarte Cross wakker met rock uit de Achterhoek

LICHTENVOORDE/LOSSER - De 25.000 ware liefhebbers van de Zwarte Cross staan op de camping, tot vandaag. De Tukkers Michael en Jeroen zijn samen zowat 1000 euro kwijt. „Het kost heel veel.”

 • 16 Juli 2018 om 07:33

Bouwen is groeien voor Rietmolenaar Rob Spikker en co

EIBERGEN - De bouwers van Rob Spikker staken zaterdagavond - vervroegd - de barbecue aan voor de bouwvak. Om pensionado Harry Klein Gunnewiek uit te zwaaien en omdat Rob Spikker op die dag tien jaar geleden naar de Kamer van Koophandel stapte.

 • 16 Juli 2018 om 07:22
OuderTubantia - Achterhoek

Auto brandt volledig uit op rondweg in Winterswijk

WINTERSWIJK - Een auto is zondagavond in vlammen opgegaan op de Rondweg West in Winterswijk. Het voertuig vatte vlam als gevolg van een technisch mankement. De brandweer heeft geblust met schuin, maar kon de auto niet meer redden.

 • 15 Juli 2018 om 21:47

Spektakel met maffe megawagens, knallen en rook in Zwaargewichtklasse

LICHTENVOORDE - De meest maffe creaties komen voorbij in de Zwaargewichtklasse op de crossbaan, één van de spectaculairste cross-wedstrijden op de Zwarte Cross. Alhoewel, wedstrijd, hier gaat het meer om zien en gezien worden.

 • 15 Juli 2018 om 21:01

Oeps! Automobilist laat autoraampje open staan bij de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Zijn dropjes is hij kwijt, of er andere zaken uit de auto zijn gestolen zal de eigenaar van deze Volkswagen vandaag of morgen wel merken. De auto staat al sinds vrijdag met het voorraampje open op de parkeerplaats van de Zwarte Cross.

 • 15 Juli 2018 om 20:55

Campinggast blijkt polsbandjesdief Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Een 37-jarige man uit Voorthuizen wordt verdacht van de diefstal van een rol polsbandjes van de Zwarte Cross. De man was een campinggast op het festival en is zaterdag aangehouden voor de diefstal.

 • 15 Juli 2018 om 20:54
โŒ