[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Tubantia - Achterhoek

Boeren in Aalten worstelen met hun toekomst en willen hulp van gemeente

AALTEN - Veel agrarische bedrijven in Aalten staan onder druk, blijkt uit zogenaamde keukentafelgesprekken die in opdracht van de gemeente zijn uitgevoerd. Boeren zitten in de maag met asbestsanering, kunnen geen opvolger vinden en hebben moeite om extra inkomsten te genereren. De gemeente neemt de aanbevelingen uit de gesprekken serieus.

 • 15 November 2018 om 11:05

Helligen Hendrik komt naar Openluchtheater in Eibergen

EIBERGEN - De populaire Twentse cabaretier Helligen Hendrik komt naar het Openluchttheater in Eibergen. In de avondvullende voorstelling ‘Oald Zeer’ trekt de norse oosterling zaterdag 14 september 2019 flink van leer.

 • 15 November 2018 om 10:48

Gelderse politiek: laagvliegroute Lelystad Airport kan Γ©cht niet

LELYSTAD - De laagvliegroutes van Lelystad Airport boven Gelderland en de Achterhoek zijn not done. Een motie van die strekking werd woensdagavond door de politieke partijen van Gelderland aangenomen.

 • 15 November 2018 om 10:30

Met familie naar show Party Piet in Enschede

ENSCHEDE - Sinterklaasfeest begint met nieuwe bioscoopfilm en de ‘Mega Sint Show’. U kunt met (klein) kinderen Sint en Piet ontmoeten in Enschede.

 • 15 November 2018 om 06:30

Historische Kring: Al 40 jaar β€˜smeden’ aan de Needse wortels

NEEDE - Voortschrijdend inzicht. Naarmate de tijd vervliegt, groeit het besef dat je op ‘vroeger’ moet kunnen terugkijken. De Historische Kring Neede kijkt deze maand al 40 jaar terug. Maar ook vooruit.

 • 15 November 2018 om 06:12
Gisteren β€” 14 November 2018Tubantia - Achterhoek

Gedumpt kalf aangetroffen naast de weg in Ruurlo

RUURLO - Aan de Hoge Scheiddijk in Ruurlo is woensdagochtend een dood kalf aangetroffen. Het beest is door iemand gedumpt aan de zijkant van de weg.

 • 14 November 2018 om 20:12

Plannen voor 27 zonneparken in Berkelland, maar molens nodig

BORCULO/EIBERGEN/NEEDE - In Berkelland zijn plannen ingediend voor tot op heden 27 zonneparken.

 • 14 November 2018 om 17:19

Vetpriezen in Noordijk: slachtvisite viert 20e verjaardag

NOORDIJK - Al 20 jaar hangt in november het varken aan de ladder bij de Oale Schole in Noordijk, zodat bezoekers net als vroeger ‘het vet kunnen priezen'. En dat wordt zaterdag gevierd.

 • 14 November 2018 om 15:04

Botresten in Hummelo zijn van mens: identiteitsbewijs gevonden

HUMMELO - Alles wijst erop dat de botresten die dinsdagmiddag in het buitengebied van Hummelo werden aangetroffen, van een mens zijn. Theo Vervelde (73) uit Hummelo trof naast de resten namelijk ook een identiteitsbewijs aan.

 • 14 November 2018 om 10:59

Technische recherche en Forensisch Instituut doen onderzoek naar botresten in Hummelo

HUMMELO - De technische recherche en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut doen onderzoek naar de gevonden botresten in een bosperceel op de hoek van de Zomerweg en de Zutphen Emmerikseweg in Hummelo.

 • 14 November 2018 om 10:59

Nieuw paspoort nodig? Op afspraak naar het gemeentehuis

BORCULO - De gemeente Berkelland gaat de diensten waarvoor burgers terecht kunnen in de gemeentewinkel, vanaf 1 januari bij wijze van proef op afspraak uitvoeren. De vrije inloop wordt beperkt tot de woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur: dezelfde inloopuren als nu.

 • 14 November 2018 om 09:28

β€˜Straks korter wachten voor het spoor in Winterswijk’

WINTERSWIJK - Spoorbeheerder ProRail wil de wachttijd voor de spoorwegovergang in de Misterweg verkorten. Winterswijk neemt zelf geen maatregelen bij deze oversteek, waar vorige week een 72-jarige vrouw verongelukte.

 • 14 November 2018 om 09:11

Twente is een witte vlek op de kaart van Sinterklaas

ENSCHEDE - Hij komt, hij komt...maar niet naar Twente. Sinds de start van de televisie-uitzending van de nationale Sinterklaas-intocht in 1952 heeft de Goedheiligman de regio Twente én de Achterhoek links laten liggen. Het is een witte vlek op de landkaart van de intochten. Bewust?

 • 13 November 2018 om 09:20

Berkelland gaat aan de PMD-bak, maar dat is niet genoeg

BORCULO - De gemeente Berkelland gaat aan de PMD-bak. Maar die extra container voor plasticafval, metaal en drankkartons die in de plaats komt van de huidige plastic zakken, zorgt niet voor een voldoende reductie van de hoeveelheid afval.

 • 13 November 2018 om 21:55

Borculoos college raakt op bescheiden schaal in de ban van de neushoornkever

BORCULO - Het is een ontdekking waar onderwijskundig veel aan kan worden gekoppeld. De Borculose ‘groene’ vmbo-locatie van Zone.college raakt op bescheiden schaal in de ban van de neushoornkever.

 • 14 November 2018 om 07:07
OuderTubantia - Achterhoek

Voorstel voor ontsluiting Russchemors haalt het niet

NEEDE / BORCULO - Op D66 en OBL na wil de Berkellandse politiek op dit moment geen actie ondernemen om te komen tot een alternatieve ontsluitingsroute voor het nieuwe bedrijventerrein Russchemors bij Neede. Dat is de uitkomst van de raadsvergadering van dinsdagavond.

 • 13 November 2018 om 21:12

Botresten gevonden bij bosperceel in Hummelo, politie doet onderzoek

HUMMELO - In een klein bosperceel op de hoek van de Zomerweg en de Zutphen Emmerikseweg in Hummelo is de politie sinds dinsdagavond bezig met een groot onderzoek. Acht politiewagens zijn aanwezig, net als de forensische opsporingsdienst. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er botresten gevonden.

 • 13 November 2018 om 20:29

Champagne, Bourgogne, Moezel en... Oolde (en later misschien nog Winterswijk en Ambt-Delden)

LAREN/WINTERSWIJK - Er is - à la Champagne - maar één wijnstreek Oolde, meldt Wijngoed Gelders Laren, na ontvangst van de beschermde oorsprongsbenaming van de Europese Commissie voor de naam van de Larense buurtschap. Aanvragen voor Winterswijk en Ambt-Delden lopen nog.

 • 13 November 2018 om 20:18

D66 wil woningbouw in Neede redden

NEEDE - Neede wordt sociaal maatschappelijk ontwricht door het huidige woonbeleid van de gemeente Berkelland. Dat stelt D66. De partij wil daarom woningbouwplannen in Neede, Eibergen en Borculo redden.

 • 13 November 2018 om 15:04

Niks is onmogelijk - als je maar op tijd bent voor Zwarte Cross-ticket

LICHTENVOORDE - Start officiële voorverkoop Zwarte Cross aanstaande zaterdag om 11 uur, maar geen papieren kaartjes meer.

 • 13 November 2018 om 14:22
❌