[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019Tubantia - Achterhoek

Joke uit Noordijk is ZZP’er in de zorg: β€˜Ik bied hulp op maat’

NOORDIJK - Ze werkte 27 jaar met moeilijk opvoedbare jongeren, maar is nu voor zichzelf begonnen. Wie maatschappelijke ondersteuning via de Wmo nodig heeft, kan Joke Boom (57) uit Noordijk inhuren. Ze is ervan overtuigd dat haar persoonlijke benadering werkt.

 • 22 Januari 2019 om 21:15

β€˜Raad van elf’ bezorgt Berkelland naast gemeente- ook jongerenraad

BORCULO - Ze zijn niet gekozen maar hebben zichzelf gemeld. En er is ruimte voor meer... jongeren die willen meedenken over ‘alles’ waarover een advies namens of voor jongeren goed zou zijn. Berkelland telt sinds dinsdagavond behalve een - gekozen- gemeenteraad ook een jongerenraad.

 • 22 Januari 2019 om 20:58

Nieuw filerecord van bijna 2300 kilometer, ook veel vertraging op A1 richting Twente

ENSCHEDE - Het winterweer zorgt In Nederland voor veel vertraging. Ook richting Twente stonden er veel files de hoofdwegen. Vanaf Amersfoort was het kruipen over de A1 richting Twente. De ANWB meldde op het hoogtepunt een file van meer dan meer dan 70 kilometer. Rond half zeven nam de vertraging af.

 • 22 Januari 2019 om 16:48

70 kilometer langzaam rijden op A1 richting Twente, ook file op A35

ENSCHEDE - Het winterweer zorgt ook richting Twente voor vertraging op de hoofdwegen. Vanaf Amersfoort is het kruipen over de A1 richting Twente. De ANWB meldt een file van 70 kilometer.

 • 22 Januari 2019 om 16:48

Internetoplichters betalen slachtoffers terug om straf te ontlopen

WINTERSWIJK - Veertig gedupeerden van Achterhoekse internetoplichters hebben afgelopen jaar voor zo’n 2.000 euro aan gestolen geld terug gekregen. De cybercriminelen voorkomen vervolging als zij het geld terugbetalen.

 • 22 Januari 2019 om 16:50

Bijna 30 kilometer langzaam rijden op A1 richting Twente

ENSCHEDE - Het winterweer zorgt ook richting Twente voor vertraging op de hoofdwegen. Vanaf Apeldoorn is het kruipen over de A1 richting Twente. De ANWB meldt een file van 28 kilometer.

 • 22 Januari 2019 om 16:48

IJspret levert nieuwe sport op in Borculo: ijspanna

BORCULO/NEEDE - Het hoeft nog niet eens een gladde schaatsbaan te zijn waarop je meters maakt. IJspret kan in het klein, ervaren kinderen en volwassenen op de eerste schaatsbaantjes in wijken.

 • 22 Januari 2019 om 16:14

Voormalig Olympisch kampioen uit Eibergen sluit wintersportwinkel in Dronten: β€˜Het valt me zwaar’

Oud-Olympisch schaatskampioen Annie Borckink (goud op de 1500 meter in Lake Placid, 1980) sluit haar wintersportwinkel aan huis in Dronten. ,,Ik heb er slapeloze nachten van gehad.’’

 • 22 Januari 2019 om 12:14

Videoproject: hoe voelbaar was angst in de oorlog rond de grens?

EIBERGEN/VREDEN - In een serie videoportretten vertellen oudere getuigen van de Tweede Wereldoorlog over wat ze hoorden, zagen en voelden in oorlogstijd. De beelden moeten in aanloop naar de 75-jarige viering van de bevrijding vooral een jonger publiek wijzer maken.

 • 22 Januari 2019 om 09:54

Groei van populaire atletiekvereniging uit Aalten geremd door geldkwestie

AALTEN - De verdere groei van AVA ’70 wordt geremd door een financiële tegenvaller. De atletiekvereniging krijgt geen garantstelling van de gemeente Aalten voor een goedkope lening bij Nationaal Sportcentrum Papendal.

 • 22 Januari 2019 om 07:50
OuderTubantia - Achterhoek

Rekken moet hard blijven werken en hopen op de ommekeer

REKKEN - Sportclub Rekken maakt een moeizaam seizoen door. Als ook de arbitrage niet meezit in het duel tegen Buurse, komt er frustratie los bij de ploeg uit de Achterhoek: 3-1.

 • 21 Januari 2019 om 15:08

D66 zet vraagtekens bij 4,2 ton voor β€˜meedoen-app’ SDOA

BORCULO - De D66-fractie in de Berkellandse gemeenteraad zet vraagtekens bij de aanbesteding van een webapplicatie voor een ‘meedoenarrangement’ van sociale dienst SDOA. Het gaat om 4,2 ton - exclusief btw - voor een contractperiode van 3 jaar. Alleen heeft de gemeenteraad - in ieder geval die van Berkelland - nog helemaal geen ‘ja’ gezegd tegen het meedoenarrangement zelf.

 • 21 Januari 2019 om 13:56

β€˜It geat oan!’ - althans er kan woensdagmorgen geschaatst worden in buurtschap Holterhoek

EIBERGEN - Het ijs op de natuurijsbaan in de Eibergse buurtschap Holterhoek groeit hard genoeg om de ijsbaan woensdagmorgen te kunnen openen voor publiek. IJsmeester Harrie Overkamp stond maandagmorgen al op het ijs en roept enthousiast ‘it geat oan!’.

 • 21 Januari 2019 om 13:21

Vorst creΓ«ert β€˜pannenkoekjes' van ijs in Schipbeek bij Neede

NEEDE - Wie er oog voor heeft, verwondert zich. ‘Pannenkoekjes van ijs', noemt Ida Asschert het verschijnsel, dat ze maandag waarnam aan de Schipbeek bij Neede.

 • 21 Januari 2019 om 13:01

Waterleidingbreuk leidt tot grote schade aan Needse woning

NEEDE - Een breuk in de waterleiding aan de Koeweidendijk in Neede heeft zaterdagmorgen geleid tot flinke waterschade aan een woning aan de Margrietstraat.

 • 20 Januari 2019 om 11:46

Walk & Talk Eibergen: sportief en gezellig

EIBERGEN - Voor de één is het misschien dé manier om wat waar te maken van goede voornemens om meer te bewegen. Voor een ander wellicht een sportief alternatief om het wat gezelliger te maken in het leven. Walk & talk.

 • 19 Januari 2019 om 12:40

Bosman onder vuur: β€˜Gemeente meet met twee maten’

RUURLO / EIBERGEN - Waarom mag in de Willibrordusschool in Ruurlo wel, wat in ’t Spieker in Eibergen niet mocht? Waarom houdt wethouder Anjo Bosman (GB) zich niet aan besluiten van de gemeenteraad? Waarom informeert ze de gemeenteraad niet? Dat wil de PvdA in schriftelijke vragen van het college weten.

 • 19 Januari 2019 om 12:37

Bestaan ze echt: paupers, fienen en dwarsliggers in Twente?

Paupers, kakkers, boeren en dwarsliggers: we hebben ze allemaal hier in de regio. Tenminste: als we de vooroordelen mogen geloven… Maar waar komen die bijnamen eigenlijk vandaan? En klopt er iets van? Een blik in de wereld van het stereotype.

 • 19 Januari 2019 om 08:11

Vooroordelenkaart van Twente: van paupers tot kakkers

Paupers, kakkers, boeren en dwarsliggers: we hebben ze allemaal hier in de regio. Tenminste: als we de vooroordelen mogen geloven… Maar waar komen die bijnamen eigenlijk vandaan? En klopt er iets van? Een blik in de wereld van het stereotype.

 • 19 Januari 2019 om 08:11

Kerken in Twente en de Achterhoek financieel in zwaar weer

DELDEN/ENSCHEDE - De kerken in Twente en de Achterhoek staan onder grote druk. Vooral de gemeenschappen in de grote steden worstelen met steeds grotere tekorten die alleen kunnen worden weggewerkt door een beroep te doen op reserves uit het verleden.

 • 19 Januari 2019 om 06:06
❌