[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 21 November 2017Tubantia - Achterhoek

Nieuwkomer Wim Klein Willink lijsttrekker VVD Berkelland

GEESTEREN - Nieuwkomer - zo noemt hij zich ook zelf - Wim Klein Willink is voor de VVD lijsttrekker bij de raadsverkiezingen in Berkelland op 21 maart 2018.

 • 21 November 2017 om 22:46

Stripboek voor het behoud van streektaal: 'Attamot tamottat'

In Twente zeggen we in dialect ‘attamot tamottat’ en ‘joajoa’. In Twente dus, maar in varianten zijn die uitdrukkingen er ook in de Achterhoek en in Drenthe. Over deze en andere typisch Oost-Nederlandse woorden, humor en gebruiken is een stripalbum verschenen met de titel: Ofneethan Naober Gait.

 • 21 November 2017 om 22:26

Stripboek voor het behoud van het Twents: 'Attamot tamottat'

In Twente zeggen we in dialect ‘attamot tamottat’ en ‘joajoa’. In Twente dus, maar in varianten zijn die uitdrukkingen er ook in de Achterhoek en in Drenthe. Over deze en andere typisch Oost-Nederlandse woorden, humor en gebruiken is een stripalbum verschenen met de titel: Ofneethan Naober Gait.

 • 21 November 2017 om 22:26

Uur eerder in Randstad of op Schiphol met Arriva

WINTERSWIJK/RUURLO  Per openbaar vervoer naar het westen van het land? Openbaar vervoerbedrijf Arriva voert per 10 december wijzigingen in de dienstregeling door om beter aan te sluiten bij reistrends vanuit en naar de Achterhoek.

 • 21 November 2017 om 19:57

In Berkelland dit jaar al 31 succesvolle inbraken gepleegd

BORCULO - In de gemeente Berkelland zijn gedurende de eerste tien maanden van dit jaar al 31 succesvolle inbraken gepleegd, waarbij de daders er met een buit vandoor gingen. Dit blijkt uit onderzoek voor de provincie Gelderland, dat het bedrijf Smart Alarm uitvoerde op basis van een analyse van nationale politiecijfers.

 • 21 November 2017 om 16:59

Moordenaar Josรฉ Burbank niet overleden

EIBERGEN - Bennie T. (59), die in 1987 de Eibergse fysiotherapiestudente José Burbank vermoordde, is niet overleden. Misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldde maandag op basis van 'iemand die enige tijd met hem in Veldzicht zat' dat de tbs'er was overleden, maar het Openbaar Ministerie ontkent dat dinsdag desgevraagd.

 • 21 November 2017 om 14:43
OuderTubantia - Achterhoek

Jagers zijn overtuigd: wolf gezien bij Zwillbrock

ZWILLBROCK/VREDEN - Twee wandelaars annex hobbyjagers zijn er van overtuigd zondag bij Zwillbrock een wolf te hebben gespot. Dat meldt de Duitse regionale krant RuhrNachrichten. 

 • 20 November 2017 om 22:27

Leisurelands maakt 't Hilgelo 'opener' voor meer sociale veiligheid rond plas

WINTERSWIJK / MEDDO - Er wordt flink gezaagd en gesnoeid rond recreatieplas 't Hilgelo tussen Winterswijk en Meddo. De door Duitse bezoekers 'Meddosee' genoemde plas wordt opener gemaakt, door in het groen rondom te dunnen.

 • 20 November 2017 om 19:30

FC Trias baalt van eerlijke grensrechter Geert Lobeek

WINTERSWIJK - Derdeklasser FC Trias kent een moeilijk seizoen. En dan kwam daar zondag in het thuisduel tegen Viod (0-3) ook nog wat heibel bovenop met grensrechter Geert Lobeek.

 • 20 November 2017 om 18:47

'Moordenaar van Eibergse Josรฉ Burbank overleden'

EIBERGEN / LELYSTAD - Ben T.,  de tbs'er die in 1987 de Eibergse fysiotherapiestudente José Burbank vermoordde, is dood. Hij zou in de Oostvaarderskliniek in Lelystad een hartaanval hebben gehad die hem fataal werd. 

 • 20 November 2017 om 14:55

Nauwelijks bekende scheepsramp kostte Achterhoekers en Tukkers in 1847 het leven

ENSCHEDE - Het is een ramp à la de Titanic, maar nauwelijks bekend. 170 jaar geleden verging op Lake Michigan de SS Phoenix. Aan boord veel Achterhoekse en Twentse boeren die hun heil zochten in de nieuwe wereld. Zaterdag kregen ze in Winterswijk eindelijk een monument.

 • 20 November 2017 om 11:59

Achterhoeks onderonsje: Hiddink reikt 'Bokse Vol' uit aan Normaal

ZELHEM - De 'meest rebelse jaren' van Normaal zijn gevat in de verzamelbox 'Oerend Hard – De Bokse Vol 1974 – 1984'. Daarin een boek met foto’s en verhalen, een speciaal geperste 7” vinyl-single en een cd met de 200 nummers die de Achterhoekse band in die periode maakte.

 • 20 November 2017 om 09:25

Bengevoord is niet de jongste burgemeester meer

WINTERSWIJK- Joris Bengevoord is vanaf deze maandag niet meer de jongste burgemeester van Nederland. Die titel gaat over naar Hanne van Aart, die wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Loon op Zand.

 • 20 November 2017 om 08:04

Dronken man pakt bus na aanhouding in Eibergen en kruipt weer achter stuur

EIBERGEN - Niet lang nadat een man in Eibergen betrapt was op het rijden onder invloed, trof de politie hem opnieuw achter het stuur aan. De hardleerse bestuurder bleek vanaf het politiebureau direct een bus terug naar zijn auto te hebben gepakt. Ondanks meerdere waarschuwingen, stapte hij doodleuk weer achter het stuur.

 • 19 November 2017 om 22:02

Dronken man pakt bus vanaf politiebureau Eibergen en kruipt weer achter stuur

EIBERGEN - Niet lang nadat een man in Eibergen betrapt was op het rijden onder invloed, trof de politie hem opnieuw achter het stuur aan. De hardleerse bestuurder bleek vanaf het politiebureau direct een bus terug naar zijn auto te hebben gepakt. Ondanks meerdere waarschuwingen, stapte hij doodleuk weer achter het stuur.

 • 19 November 2017 om 22:02

Vrijwilligers Needs park woedend om aangewezen hangplek

NEEDE - Witheet zijn de vrijwilligers van het Needse Ter Weeme park. Ondanks gesprekken die met de gemeente zijn gevoerd en de tientallen meldingen bij politie van vandalisme en overlast, is er tóch een hangplek voor de jeugd aangewezen vlakbij de ingang van het park.

 • 19 November 2017 om 20:47

Sinterklaas komt aan in Twente: treinen, boten en pepernoten

ENSCHEDE - De schoenen mogen worden gezet, want de Sint is weer in het land! Ook in Twente deed de goedheiligman zo'n beetje iedere plaats aan en werden Sinterklaas en zijn Pieten hartelijk ontvangen door tal van Twentse kinderen. Onze fotografen zijn hem het hele weekend achterna gereisd en brachten de intochten in beeld.

 • 19 November 2017 om 20:01

Politie Groenlo zoekt getuigen van knokpartij

GROENLO -  De politie in Groenlo zoekt getuigen van een vechtpartij waarbij zondagmorgen vroeg een man gewond is geraakt. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. 

 • 19 November 2017 om 09:02

Kaarten Zwarte Cross in recordtempo uitverkocht

LICHTENVOORDE - Voor zowel de zaterdag als de zondag van de Zwarte Cross zijn er geen dagkaarten meer te koop. Ook de laatste campingkaarten waren zaterdagmorgen binnen luttele minuten weg.

 • 18 November 2017 om 11:38

Nieuwe prins van De Knunnekes herdenkt zijn overleden dochters

GROENLO - Henk-Jan ten Brincke en Maurice Gelinck hebben zich vrijdagavond in een bomvol City Lido in Groenlo als het 55ste prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes gepresenteerd.  

 • 18 November 2017 om 09:46
โŒ