[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Tubantia - Achterhoek

VIOS bij sportverkiezingen Eibergen uitgeroepen tot sportploeg 2018

EIBERGEN - VIOS Beltrum (voetbal) is vrijdagavond op de ‘zilveren’ sportverkiezing van de Eibergse Sport Federatie (ESF) uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2018. Dit gebeurde aan het begin van het jaarlijkse sportfestijn van de ESF, bij Hof van Eckberge.

 • 23 Maart 2019 om 09:09

Het nieuwe licht geeft kleur aan De Oude MatthΓ«us in Eibergen

EIBERGEN - Rood, groen, blauw of paars. Het interieur van De Oude Mattheüskerk in Eibergen kan vanaf morgen in elke gewenste kleur worden gezet. „Wauw!”, vindt Kees van der Werf. „Schitterend”, meent Jan Raaben. „Maar wees niet bang: het wordt geen kermis, geen discotheek! De kerk blijft een huis van God.”

 • 23 Maart 2019 om 08:55

Team Neede wint in Borculo Kookbattle 2019

BORCULO Team Neede heeft vrijdagavond de Kookbattle 2019 van Berkelland gewonnen. De ploeg onder leiding van kok Jan Vos liet in een spannende finale de teams van Eibergen, Borculo en Ruurlo achter zich.

 • 22 Maart 2019 om 23:27
Gisteren β€” 22 Maart 2019Tubantia - Achterhoek

Politie haalt razendsnelle, zelfgebouwde β€˜e-bike’ van de weg: β€˜Reed 50 per uur’

De politie heeft in Winterswijk een bloedsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg gehaald. De omgebouwde mountainbike haalde zonder trapondersteuning een snelheid van 50 kilometer per uur, bleek uit een test op de rollerbank.

 • 22 Maart 2019 om 18:07

Streektaaldictee neemt afscheid van Dianne Marsman uit Borculo met liefdesliedje

BORCULO - Gi-j bunt mien zo nao. Met dat liefdeslied voor Dianne Marsman nam het Oost Gelders Streektaaldictee donderdagavond in Hummelo afscheid van de vaste voorlezer uit Borculo.

 • 22 Maart 2019 om 15:09

Rekkense basisschool De Berkel wekt eigen energie op

REKKEN - Basisschool De Berkel in Rekken wekt sinds vrijdag haar eigen stroom op. Op het dak van de school liggen 132 zonnepanelen en in het schoolgebouw is de verlichting vervangen door energiezuinige ledverlichting.

 • 22 Maart 2019 om 14:39

Oehoe weer terug op nest in steengroeve bij Winterswijk

WINTERSWIJK - De oehoe is plots weer terug op het nest in de steengroeve bij Winterswijk. Het vrouwtje van het uilenpaar had vorige week het nest nog verlaten, maar wordt sinds vrijdag weer met veel belangstelling gespot door vogelliefhebbers.

 • 22 Maart 2019 om 14:21

Verhuizing: Kringloop Drenthen gaat warmer wonen

EIBERGEN - Kringloop Drenthen gaat verhuizen, maar blijft wel in Eibergen. De tweedehandsspullen staan binnenkort te koop in een pand op industrieterrein De Mors.

 • 22 Maart 2019 om 13:17

Met een drone verkeersonderzoek doen? De provincie deed het voor het eerst in Winterswijk

WINTERSWIJK - De provincie Gelderland heeft deze week voor het eerst een drone ingezet om verkeerssituaties te onderzoeken. De drone werd ingezet bij de rotonde van de N318 Misterweg in Winterswijk. Vanuit de lucht werden gegevens verzameld voor een gepland groot onderhoud in 2021.

 • 22 Maart 2019 om 13:14

Aldi aan Kottenseweg in Winterswijk gaat dicht

WINTERSWIJK - De Aldi aan de Kottenseweg in Winterswijk gaat dicht. Het filiaal sluit de deuren na de Paasdagen, dus eind april 2019.

 • 22 Maart 2019 om 13:14

Rietmolen doet mee: na degradatie nu complimenten voor β€˜angsthazen’

Rietmolen degradeerde twee seizoenen geleden kansloos uit de vierde klasse. Dit seizoen doet de dorpsclub mooi mee.

 • 22 Maart 2019 om 11:30

Startsein voor bedrijventerrein De Russchemors in Neede

NEEDE - Hoezo Achterhoek? Needes nieuwe bedrijventerrein De Russchemors ligt vanaf de N18-op- en afrit ‘Neede’ juist bij de entree van het dorp. Ondernemers zijn enthousiast: bijna de helft van de te ontwikkelen 62.000 vierkante meter bedrijfskavels is al verkocht of in optie genomen.

 • 22 Maart 2019 om 09:56

Turkse jeugd bonkt op ramen en scheldt ouderen uit in de buurt van moskee in Aalten: β€˜Dit is niet normaal’

AALTEN - Turkse jongeren hebben onlangs voor onrust gezorgd in de buurt van de moskee in Aalten. In het holst van de nacht werd er op ramen gebonkt en ouderen werd de huid vol gescholden. ,,En dat kan natuurlijk niet’’, zegt Arjan van de Groep, jeugdagent bij de politie Achterhoek-Oost.

 • 22 Maart 2019 om 07:15
OuderTubantia - Achterhoek

Brandweerman Marco (49) uit Borculo herdacht met ereteken van bluswater

BORCULO - Met een ereteken van bluswater, kruislings gespoten door collega’s uit Eibergen en Ruurlo, is de kist met de overleden brandweerman Marco Mulder (49) deze donderdagavond naar ‘zijn’ kazerne in Borculo gebracht. De kist werd vervoerd op een oldtimer uit het Brandweermuseum in Borculo, waar postcommandant Mulder regelmatig diensten draaide en belangstellenden rondleidde.

 • 21 Maart 2019 om 19:32

PvdA wint; CDA verliest bij waterschap Rijn en IJssel

BORCULO - De PvdA is de winnaar geworden bij de verkiezingen voor het waterschap Rijn en IJssel. Het CDA verloor een zetel in het algemeen bestuur van het waterschap.

 • 21 Maart 2019 om 18:21

Vrienden van de Berkel ver uit grootste in Berkelland

BORCULO - Vrienden van de Berkel is woensdag in Berkelland de grootste partij geworden bij de waterschapsverkiezingen voor het algemeen bestuur van het Waterschap Rijn en IJssel.

 • 21 Maart 2019 om 17:59

Sint Joris-leerlingen β€˜wandelen voor water’

BORCULO - Zes kilometer lopen met zes liter water op je rug. Voor veel kinderen in ontwikkelingslanden is dat dagelijkse kost. Meer dan vijfduizend Nederlandse basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 ervoeren tijdens de sponsorloop Wandelen voor Water hoe zwaar dat is. Ook de kinderen van de groepen 7 en 8 van Daltonschool Sint Joris legden 6 km af met een rugzak gevuld met water.

 • 21 Maart 2019 om 17:48

Schrijver Jan Brokken gast bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Schrijver Jan Brokken (1949) komt vrijdag 5 april op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo naar Ruurlo. Brokken, bekend van onder andere De Kozakkentuin, Baltische Zielen, De Rechtvaardigen, vertelt over zijn leven en werk, over de totstandkoming van zijn boeken. Maar ook over zijn reizen en over Frankrijk, zijn tweede vaderland.

 • 21 Maart 2019 om 16:46

Forum voor Democratie stormt in vrijwel heel Twente top drie binnen

ENSCHEDE - Forum voor Democratie heeft het politieke landschap ook in Twente en de Achterhoek flink opgeschud. De nieuwe partij, die voor het eerst meedeed aan de Provinciale Statenverkiezing, scoorde vrijwel overal in Twente en de Achterhoek een top drie-notering.

 • 21 Maart 2019 om 11:12

Achterhoekse moskeeΓ«n extra beveiligd na aanslag Nieuw-Zeeland

TERBORG/ WINTERSWIJK - De moskeeën in de Achterhoek voeren de beveiliging op na de rechts-extremistische aanslag op twee islamitische gebedshuizen in Nieuw-Zeeland vorige week. Daarbij vielen meer dan veertig doden.

 • 21 Maart 2019 om 15:42
❌