[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019Tubantia - Achterhoek

Ruim 300 honden plonzen met hun baasje in het Varsseveldse Van Pallandtbad

VARSSEVELD - Ruim driehonderd honden nemen zaterdagmiddag met hun baasje een duik in het Van Pallandtbad in Varsseveld. Dat gebeurt tijdens de hondenplons, waarvoor in totaal 316 kaarten zijn verkocht.

 • 20 Juli 2019 om 19:24

Marcel (63) uit Tubbergen ondanks dwarslaesie toch naar de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE/TUBBERGEN - Marcel Kleissen (63) uit Tubbergen is door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd. Op zijn 22ste kreeg hij een motorongeluk. Hij is al 41 jaar verlamd. Door het nieuwe Miva Las Vegas, een zorghotel voor mindervaliden, geniet de Tubbergernaar toch van hèt motorspektakel bij uitstek, de Zwarte Cross.

 • 20 Juli 2019 om 18:48

Sientje uit Borculo is een eeuw oud en nog elke dag 'goed te pas'

BORCULO - Haar favoriete moment van de dag? 'De slimste mens' kijken op televisie. Sientje Ordelman-Heinneman vierde gisteren haar 100ste verjaardag en kan nog altijd onthouden als de beste.

 • 20 Juli 2019 om 18:26

Creatief met borden en caravans op de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross, jaargang 23, inspireert creatieve geesten. Niet alleen medewerkers van de organiserende Feestfabriek bv bedenken telkens spitsvondigheden op borden. Tijdelijke bewoners van boerencampings rondom het festivalterrein laten zich niet onbetuigd. Op barrels van caravans zijn pakkende spreuken geschilderd. Hieronder een kleine sfeerimpressie.

 • 20 Juli 2019 om 16:58

Een gsm-mast op de Needse Berg, kan dat zomaar?

NEEDE - Handen af van de Needse Berg! De actie om het waardevolle landschap van de Needse Berg te beschermen leverde 1038 protesthandtekeningen op tegen de bouw van een varkensstal of manege aan de Diepenheimseweg. Het plan is amper van de baan of een nieuwe bedreiging duikt op voor het 'mooiste stukje Berkelland', zoals omwonenden het omschrijven.

 • 20 Juli 2019 om 14:46

Almelose beschuitbakker Bolletje biedt ontbijt en speeddate op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE/ALMELO - Het ontbijt met een speeddate, dat beschuitbakker Bolletje uit Almelo voor het eerst op de camping van de Zwarte Cross aanbiedt, is een regelrechte hit. De aloude reclameslogan ‘Alleen voor beschuit kom ik er uit’, gaat op voor ZC-gangers.

 • 20 Juli 2019 om 12:58

Zaterdag op de Zwarte Cross: regen en onweer, de band van Bob Marley en lachen met Lucky TV live

LICHTENVOORDE - Dag twee van de Zwarte Cross is begonnen. Wat kun je vandaag allemaal verwachten op het Achterhoekse festival? Wij zetten enkele hoogtepunten voor je op een rij.

 • 20 Juli 2019 om 12:13

UT-hoogleraar heeft bijzondere liefde: de Zwarte Cross

VRAGENDER - Hoogleraar Guus Rijnders (55) van de Universiteit Twente is een duizendpoot met een bijzondere liefde: de Zwarte Cross. Hij is spreker, artiest én achterbuurman van het festival. Daar komt volgend jaar nog iets bij. "Ik wil een eigen crosscamping."

 • 20 Juli 2019 om 11:45

Het Blagenparadijs is er voor de Crossers van de toekomst

LICHTENVOORDE - Hoe beleven kinderen de Zwarte Cross? Deze krant nam de proef op de som met Jip (7), de dochter van de verslaggever, en Hanne, de 9-jarige dochter van fotograaf Jan van den Brink.

 • 20 Juli 2019 om 10:26

22 aanmeldingen voor coffeeshop in Doetinchem, plek voor 2

DOETINCHEM - Er zijn 22 aanmeldingen binnen gekomen voor het exploiteren van een coffeeshop in Doetinchem. Een voorlopige screening leert dat er hiervan waarschijnlijk drie aan de criteria voldoen.

 • 20 Juli 2019 om 09:26
OuderTubantia - Achterhoek

Dode bij Zwarte Cross is 18-jarige man uit Vragender

LIEVELDE - Het lichaam dat vanmiddag is gevonden op de officiële camping van de Zwarte Cross is van een 18-jarige man uit Vragender. Dat melden meerdere bronnen aan deze site. Zij bevestigen ook dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

 • 19 Juli 2019 om 20:37

Dode gevonden op campingterrein Zwarte Cross

LIEVELDE - Op het officiële campingterrein van de Zwarte Cross in Lievelde is vrijdag aan het eind van de middag een overleden persoon aangetroffen. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De politie doet er onderzoek.

 • 19 Juli 2019 om 19:01

Ludiek welkom voor Cross-gangers bij β€˜klassieker van Lichtenvoorde’

LICHTENVOORDE - Bezoekers van de Zwarte Cross worden vrijdagmorgen op een ludieke manier verwelkomd: door twee Belgische ‘verslaggevers’ van ‘Radio Mano Sport’ die de aankomst beschrijven alsof er een wielwedstrijd gaande is.

 • 19 Juli 2019 om 13:14

Vrijdag op de Zwarte Cross: Black Eyed Peas en hakken met Paul Elstak

LICHTENVOORDE - Nadat de campinggasten gisteren al hebben genoten van een exclusief programma, staat vandaag de eerste festivaldag van de Zwarte Cross voor daggasten op het programma. Wij zetten enkele hoogtepunten voor je op een rij.

 • 19 Juli 2019 om 10:13

Berkelland loopt achter op schema in aanloop naar energieneutraal 2030

BORCULO/EIBERGEN/NEEDE - In de aanloop naar energieneutraliteit in 2030 komt in Berkelland op dit moment plaatselijk opgewekte energie nog slechts van zonnepanelen op daken. Het aantal zonneparken in de gemeente is nog nul. Maar het is wel de variant die het meest wordt voorbereid om concreet energie te produceren.

 • 19 Juli 2019 om 09:12

Nieuwe stal mag in Borculo, ondanks bezwaren van omwonenden

BORCULO - De omstreden ligboxenstal voor 250 melkkoeien aan de Lebbenbruggedijk 32 in Borculo mag er komen. Het college van Berkelland heeft ingestemd met het bouw en alle bezwaren van omwonenden van tafel geveegd.

 • 19 Juli 2019 om 06:28

Kassa voor Zwarte Cross: groep vrienden haalt voor meters aan muntjes

LICHTENVOORDE - De camping van de Zwarte Cross is nu een paar uur open. De tenten staan klaar en de spullen zijn uitgepakt. Voor de campinggasten van de Zwarte Cross is het tijd voor het halen van festivalmuntjes. Een vermoedelijk uit Geesteren (OV) afkomstige groep bezoekers maakt het redelijk bont, want ze geeft in één keer 1380 euro uit.

 • 18 Juli 2019 om 17:44

Beltrumse agrariΓ«rs kunnen fluiten naar bedrijfswoning

BELTRUM - De Beltrumse koeien- en varkensboer Leo te Poele en zijn broer kunnen fluiten naar de bouw van een dubbele bedrijfswoning en een fikse werktuigenloods op hun bedrijf aan de Broedersweg in Beltrum.

 • 18 Juli 2019 om 16:35

Politie houdt cliΓ«nt zorginstelling in Rietmolen aan na bedreiging

RIETMOLEN - Politieagenten hebben dinsdagmiddag in Rietmolen bij een zorginstelling een cliënt aangehouden. Hij of zij - geslacht en leeftijd zijn niet bekendgemaakt - zou binnen de instelling een of meer mensen hebben bedreigd.

 • 18 Juli 2019 om 13:59

Camping Zwarte Cross is officieel open, 25.000 kampeerders naar binnen

De vierdaagse van Lichtenvoorde is begonnen: de Zwarte Cross is los met de opening van de camping.

 • 18 Juli 2019 om 13:01
❌