[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020Tubantia - Achterhoek

Omwonenden windmolenpark in Berkelland nemen advocaat in de arm

HAARLO- Omwonenden van windpark Avinkstuw hebben ‘windmolen-advocaat’ Anne van Nus’ van DOKK Advocaten in de arm genomen. Ze willen zo de komst van vijf 250 meter hoge windturbines langs de Berkel en Bolksbeek voorkomen.

 • 5 Juni 2020 om 17:32

100 miljoen erbij om droogte in Achterhoek te bestrijden

DOETINCHEM - Er komt 100 miljoen euro extra beschikbaar om de droogte in vooral Oost-Nederland te bestrijden. Dat geld wordt onder meer gebruikt voor de aanleg van natuur, het omzetten van naald- naar loofbossen en het dempen of afsluiten van sloten en greppels.

 • 5 Juni 2020 om 13:20

UWV: 40.000 mensen in Achterhoek hebben baan in sector getroffen door coronacrisis

BORCULO - 40.000 mensen werken in de Achterhoek in sectoren die flink getroffen zijn door de coronacrisis. Met name de metaalsector, de uitzendbranche en de horeca hebben of krijgen te maken met fors verlies van werkgelegenheid.

 • 4 Juni 2020 om 10:29

Leraren Het Assink Lyceum langs de deuren: β€˜Hallo, hallo! Wij zijn van de felicitatiedienst!’

HAAKSBERGEN /EIBERGEN – Mentoren trekken langs eindexamenleerlingen om hen persoonlijk en op ludieke wijze te feliciteren. Niet geslaagd? „Dan komen we evengoed langs.”

 • 4 Juni 2020 om 20:31

Vrijwilligers Kruidenhof Eibergen: β€˜We doen meer werk met minder mensen’

De Kruidenhof te Mallum in Eibergen gaat zaterdag open voor publiek. Voorlopig alleen in de weekeinden en natuurlijk met coronamaatregelen. Een pijlenroute gidst de bezoekers door de tuin.

 • 5 Juni 2020 om 09:15

Berkellander scheidt steeds beter afval; maar niet dankzij pmd-container

BORCULO - Berkellanders scheiden steeds beter hun afval. Maar de invoering van de pmd-container in Berkelland heeft niet geleid tot een stijging van de ingezamelde hoeveelheid plastic, metalen en drankkartons. Integendeel.

 • 5 Juni 2020 om 07:59
Gisteren β€” 4 Juni 2020Tubantia - Achterhoek

Leraren langs de deuren in Haaksbergen: β€˜Hallo, hallo! Wij zijn van de felicitatiedienst!’

HAAKSBERGEN /EIBERGEN – Mentoren trekken langs eindexamenleerlingen om hen persoonlijk en op ludieke wijze te feliciteren. Niet geslaagd? „Dan komen we evengoed langs.”

 • 4 Juni 2020 om 20:31

Septemberfeest Borculo zonder tent en muziek: β€˜1,5 meter is gauw uit het zicht na drie biertjes’

BORCULO - Tijdens het Septemberfeest komt dit jaar geen tent met muziek in het centrum van Borculo te staan. Ook al zijn evenementen weer toegestaan, dan nog is het de vraag of een tentfeest wel coronaproof is.

 • 4 Juni 2020 om 17:55

Minister Van Nieuwenhuizen: β€˜Extra geld voor het droogteprobleem in Twente en Achterhoek’

HEZINGEN - De droogteproblemen in Twente en de Achterhoek hebben politiek Den Haag bereikt. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt extra geld beschikbaar voor de aanpak van de droogte in Oost-Nederland. Dat zei ze vanmorgen bij een bezoek aan het natuurgebied Springendal in Hezingen.

 • 4 Juni 2020 om 15:11

Geslaagden van het Zone.College Borculo krijgen thuis bezoek met gouden enveloppe

BORCULO - De vlag kan uit bij geslaagde leerlingen in het voortgezet onderwijs. Maar vanwege de corona-crisis is de uitslagdag voor eind-examenkandidaten dit jaar anders.

 • 4 Juni 2020 om 17:12

Luchtig nieuws: indrukwekkende foto op helipad van MST en fietsen door de school in Vroomshoop

Twente en de Achterhoek komen steeds meer op gang nu de corona-maatregelen langzaam worden versoepeld. Gelukkig gebeurt er altijd genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

 • 4 Juni 2020 om 15:40

Minister Van Nieuwenhuizen wil extra geld voor droogteprobleem in Twente en de Achterhoek

HEZINGEN - De problemen met de droogte en de specifieke gevolgen voor Twente en de Achterhoek zijn ook doorgedrongen in Den Haag. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen wil extra geld beschikbaar stellen voor de aanpak van droogte in Oost-Nederland. Dat zei ze vanmorgen na afloop van een bezoek aan Springendal waar ze zich liet voorlichten over de verdroging van het gebied.

 • 4 Juni 2020 om 15:11

Ambtenaar van gemeente Doetinchem verduisterde ruim miljoen euro: β€˜Dit grijpt je bij de keel’

DOETINCHEM - Een leidinggevende ambtenaar van de gemeente Doetinchem heeft jarenlang geld verduisterd. Sinds 2007 heeft de man daardoor ruim een miljoen euro buitgemaakt. Hij werd woensdag op zijn werk op staande voet ontslagen, donderdag doet de gemeente officieel aangifte bij de politie.

 • 4 Juni 2020 om 10:32

UWV: 52.000 mensen in Achterhoek hebben baan in sector getroffen door coronacrisis

BORCULO - 52.000 mensen werken in de Achterhoek in sectoren die flink getroffen zijn door de coronacrisis. Met name de metaalsector, de uitzendbranche en de horeca hebben of krijgen te maken met fors verlies van werkgelegenheid.

 • 4 Juni 2020 om 10:29

Wat te doen met overschot in Berkelland: terug naar de burgers of spaarpot voor corona?

BORCULO - Wat moet de gemeente Berkelland doen met bijna een miljoen euro? Teruggeven aan de burgers? Of in de spaarpot stoppen om er de gevolgen van de coronacrisis mee te betalen? De politiek is het er niet over eens.

 • 4 Juni 2020 om 07:38

Wat te doen met het overschot in de gemeente Berkelland?

BORCULO - Wat moet de gemeente Berkelland doen met bijna een miljoen euro? Teruggeven aan de burgers? Of in de spaarpot stoppen om er de gevolgen van de coronacrisis mee te betalen? De politiek is het er niet over eens.

 • 4 Juni 2020 om 07:38

Bodycams voor boa’s Winterswijk, ook boeien en wapenstok aangevraagd

WINTERSWIJK - Boa’s in Winterswijk krijgen op korte termijn een bodycam. Met deze kleine camera die op het lichaam wordt gedragen, kunnen situaties gefilmd en teruggekeken worden.

 • 4 Juni 2020 om 07:25

Het openluchtbad ’t Vinkennest in Eibergen is weer open: β€˜De bezoekers zijn zo blij’

EIBERGEN - Tropische temperaturen, zonnestralen en golvend water in een verkoelend, blauw bad. Het openluchtzwembad ’t Vinkennest in Eibergen was gisteren voor het eerst weer open. „Eindelijk: het kan weer!”

 • 4 Juni 2020 om 07:03
OuderTubantia - Achterhoek

Hamsterwoede sloeg ook toe in Eibergse dierenspeciaalzaak

EIBERGEN - Dat ze in een dierenwinkel met hamsters te maken hebben, is niet zo verwonderlijk. Maar dat ook daar hamsterwoede kan heersen, ondervond de eigenares van een dierenspeciaalzaak in Eibergen. Vijf vragen aan Ellen Hartman.

 • 3 Juni 2020 om 20:24

Verongelukte paramotorvlieger uit Nieuw-Dijk had vliegbrevet net drie dagen

DIDAM - De 55-jarige inwoner van Nieuw-Dijk die dinsdagavond vlakbij zijn woonplaats neerstortte met zijn paramotor was pas drie dagen in het bezit van zijn vliegbrevet. Hij was sinds afgelopen zaterdag geslaagd.

 • 3 Juni 2020 om 18:07
❌