[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTubantia - Achterhoek

Hittegolf op komst in Twente, RIVM lanceert hitteplan

ENSCHEDE - Het wordt weer zomers warm de komende dagen in Twente en de Achterhoek. Weerplaza verwacht de derde regionale hittegolf van het jaar. Het RIVM lanceert vanaf morgen een nationaal hitteplan. Maar zo extreem warm als eind juli wordt het niet.

 • 23 Augustus 2019 om 11:03

Have A Nice Day in Borculo mag doorgaan: rechter veegt alle bezwaren van tafel

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft gistermorgen alle bezwaren van omwonenden tegen de komst van Have A Nice Day festival (HAND) naar het Galgenveld in Borculo van tafel geveegd.

 • 23 Augustus 2019 om 09:03

AZ zit in zijn hart, maar Ramon (14) uit Eibergen is er vanavond niet bij

EIBERGEN – Het is al niet makkelijk om AZ-supporter in het oosten te zijn. En dan speelt je cluppie Europees voetbal om de hoek en dan kan je nòg niet gaan kijken. Ramon Nijbroek (14) uit Eibergen baalt als een stekker.

 • 22 Augustus 2019 om 16:52

Verdenking van botulisme in vijver op De Mors Eibergen

EIBERGEN - Na meldingen van dode en zieke watervogels in en bij de vijver tussen de Borculoseweg en bedrijventerrein De Morst heeft het Waterschap Rijn en IJssel gewaarschuwd voor botulisme. Bij de vijver zijn borden geplaatst. Gedacht wordt aan botulisme type C. Een laboratorium in Lelystad onderzoekt genomen monsters.

 • 22 Augustus 2019 om 12:35

Gemeente Berkelland komt bij Raad van State niet weg met β€˜krimpkaart’ in Rietmolense zaak

DEN HAAG/RIETMOLEN – De gemeente Berkelland moet de scanner, meetlinten en linealen weer uit de kast halen om opnieuw het bouwvlak van een Rietmolense veehouder op te meten.

 • 22 Augustus 2019 om 12:23

De magie van 't winkeltje van Kerkemeijer

REKKEN - Het klingelen van de winkelbel is al zoiets. Je komt binnen in een schatkamer vol moois. En aan de andere kant de wetenschap: er is een klant die iets zoekt. Ouderwets en eigentijds geven elkaar een hand in het ‘winkeltje van Kerkemeijer’ pal naast het gelijknamige café in Rekken.

 • 22 Augustus 2019 om 12:12

Londense Towerbridge passeert Berkelbrug: Rekkens bloemencorso

REKKEN - Nog even, en je kunt de beelden van jaarlijkse Rekkense bloemencorso een op een terugkijken als ‘keek op het jaar’. De Brexit, veroordeling van Holleeder, het Rembrandtjaar, permanent gezeur over de plussen en minnen van zomer- en wintertijd, de SIRE-campagne #Doeslief.

 • 21 Augustus 2019 om 20:01

Niels Joosten benoemd tot kartrekker Gelders Energieakkoord

DOETINCHEM - Niels Joosten, oud-burgemeester van Doetinchem, is aangesteld als regisseur van het Gelders Energieakkoord (GEA). Het GEA is een samenwerking van 220 bedrijven en overheden met ambitieuze klimaatdoeleinden.

 • 21 Augustus 2019 om 19:52

Terecht dwangsom illegale bewoning in Rommelgebergte Winterswijk

DEN HAAG/WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk heeft de twee eigenaren van een recreatiewoning aan de Meekertweg op vakantiepark Het Rommelgebergte in Winterswijk terecht een dwangsom van duizend euro per week opgelegd.

 • 21 Augustus 2019 om 19:49

Bestuurders lichtgewond na botsing op L608 bij Vreden

VREDEN - De Vredense brandweer is woensdagmiddag rond 14.00 uur uitgerukt na een verkeersongeval op de L608 van Vreden richting Wüllen. Op een kruising in de buurtschap Kleinemast waren twee auto's op elkaar gebotst, waarna in een van de twee voertuigen sprake zou zijn van rookontwikkeling.

 • 21 Augustus 2019 om 19:47

Loes (73) is al bijna een jaar vermist, zoektocht gaat door: β€˜We willen haar vinden’

ENSCHEDE/EIBERGEN - Al bijna een jaar is Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen spoorloos. Er zijn geen bruikbare tips, geen concrete aanwijzingen waar ze kan zijn. Desondanks gaat de zoektocht verder naar de echtgenote, moeder en oma. „We willen haar vinden.”

 • 21 Augustus 2019 om 08:01

SDE+-subsidie voor zonnepark Geesteren

GEESTEREN/BORCULO - Na de omgevingsvergunning is nu ook de SDE+-subsidie voor Zonnepark Geesteren rond. Dat meldt het Leidse IX Zon, waarvoor het park het eerste Achterhoekse project is dat wordt gerealiseerd.

 • 20 Augustus 2019 om 16:12

Opnieuw zoekactie naar vermiste Loes (72) uit Eibergen

ENSCHEDE - Politie, familieleden en Search and Rescue Nederland zoeken deze dinsdag voor zeker de tiende keer in en om het Rutbeek naar Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen. De vrouw liep in september 2018 weg uit het MST en is sindsdien spoorloos.

 • 20 Augustus 2019 om 14:40

'Bouw'n' en 'blaoz'n' leer je bij de WEMA

EIBERGEN - De WEMA - 's Werelds Eerste Midwinterhoorn Atelier - naast de HEMA is deze zomer een toeristentrekker. Al zit de deur meestal dicht, de keren dat vrijwilligers van de Midwinterhoorngroep Eibergen hun neus laten zien, zit de loop er snel in.

 • 20 Augustus 2019 om 12:17

Grote schuur brandt volledig uit in Ruurlo

RUURLO - Een grote schuur is in de nacht van maandag op dinsdag aan de Kooiersdijk in Ruurlo volledig uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt.

 • 20 Augustus 2019 om 11:40

Gastvrijheid in het groene Ruurlo: Pipowagen in een oase in het dorp

RUURLO - Een oase van rust midden in het dorp. Pipowagen Sapperdeflap in Ruurlo is een bijzondere plek om te overnachten.

 • 20 Augustus 2019 om 08:22

Modewinkel van Karin Reuselink verhuisd van Meddosestraat naar Misterstraat

WINTERSWIJK - Onderneemster Karin Reuselink (57) is verhuisd naar de veel drukkere Misterstraat in Winterswijk. Daarmee is er weer een winkel weg uit de Meddosestraat.

 • 19 Augustus 2019 om 21:21

Duitser (50) dood gevonden tijdens zoektocht naar andere feestganger

BURLO - Een 50-jarige man uit Borkenwirthe, net over de grens bij Winterswijk, is zondagochtend dood aangetroffen in een sloot in Burlo. De man is vermoedelijk buiten bewustzijn geraakt en ondanks het lage water in de sloot verdronken.

 • 19 Augustus 2019 om 18:46

Hengelo telt hoogste aantal WW-uitkeringen van deze regio

ENSCHEDE - Het aantal WW-uitkeringen ligt in Hengelo relatief gezien het hoogst van deze regio. 3 procent van de beroepsbevolking in Hengelo, dat zijn 1.269 mensen, ontvangt de werkloosheidsuitkering. Dat is het dubbele aandeel van Rijssen-Holten, blijkt uit nieuwe cijfers van het UWV.

 • 19 Augustus 2019 om 15:37

Rhein Invest neemt Groenlose bulkwagenfabrikant Welgro over

GROENLO / AMSTELVEEN - Met Rhein Invest als nieuwe meerderheidsaandeelhouder heeft Welgro als fabrikant van bulkwagens voor veevoedertransport maandag een overnamepartner in de armen gesloten waarmee het bedrijf door kan voor de toekomst.

 • 19 Augustus 2019 om 15:17
❌