[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 April 2018Tubantia - Achterhoek

Als Borculose Jade (20) meeuw imiteert, waan je je op de boot naar Texel

COTHEN/BORCULO - Hoe doen deelnemers aan het NK-meeuwenschreeuwen hun warming-up? Met de vogeltjesdans natuurlijk. En wie nodig je uit als juryleden? Twee vrijwilligers van de Vogelopvang Utrecht. Uiteraard.

 • 22 April 2018 om 13:56

Garage in Groenlo brandt helemaal uit

GROENLO - Bij een garage aan de Karel Doormanstraat in Groenlo is de brandweer druk doende een uitslaande brand te bestrijden.

 • 22 April 2018 om 13:49

Verzoeknummers welkom voor klokkenspel Gudula-toren in Lochem

LOCHEM - Lochemers mogen er hun hersenen over laten kraken: welke nieuwe melodieën 'passen' op de speeltrommel van de Gudulatoren? Op 7 mei moet het 'werk' gebeuren en klinkt vervolgens maandenlang het ingevoerde liedje, elk uur opnieuw.

 • 22 April 2018 om 13:15

Apenkooi in de meivakantie in Neede

NEEDE - De Needse Gymnastiekvereniging NGV heeft voor de eerste week van de meivakantie een sportief feestje in de planning.

 • 22 April 2018 om 12:50

Natuurclubs willen af van landbouwgif dat akkers oranje kleurt

EIBERGEN/DOETINCHEM - Natuurorganisaties als Geldersch Landschap en Natuurmonumenten willen dat boeren die grond pachten op hun terreinen, stoppen met het gebruik van landbouwgif als Roundup.

 • 22 April 2018 om 10:18

Uitkleden buslijn tussen Almelo en Neede 'is acceptabel'

GOOR - Het uitkleden van buslijn 66 van Almelo naar Neede leidt niet tot 'onacceptabele knelpunten' voor reizigers uit Hof van Twente, vindt het college van B en W.

 • 22 April 2018 om 10:52

Confrontatie Groenlose tegenstanders en planners mestvergistingsfabriek

GROENLO/EIBERGEN - Wolfgang Chantre van RMS GmbH lacht even voor de foto, als hij de tekst van de petitie krijgt overhandigd waarin de gemeente Oost Gelre en de provincie Gelderland worden opgeroepen de vergunningprocedure voor RMS stop te zetten.

 • 21 April 2018 om 23:52
Gisteren β€” 21 April 2018Tubantia - Achterhoek

Een wethouder minder in nieuwe CDA-WB-college Winterswijk

WINTERSWIJK - Het college in Winterswijk gaat verder met drie wethouders. Dat is er één minder dan de huidige formatie, waarin nog vier wethouders aan het werk zijn.

 • 21 April 2018 om 20:57

BorculoΓ«rs ontzet over vernielen 'Die Badende'

BORCULO - Uitgerekend op de dag dat elders aan de Berkel de introductie van een mannelijke evenknie van Die Badende wordt gevierd, oogt de Berkelkade in Borculo leeg.

 • 21 April 2018 om 20:40

'Gegrilde coniferenhaag' bij barbecuepoging in Neede

NEEDE - Het was voor velen zo ongeveer de eerste gelegenheid dit jaar voor een barbecue. Aan de Burgemeester Mensstraat in Neede zat de zomerse routine er nog niet in: daar vatte een conifeer vlam.

 • 21 April 2018 om 20:25

Sneak preview in Eibergen: 'Der Badende', vanaf vanmiddag in Vreden

EIBERGEN / VREDEN - Bij het Berkelkraftwerk in het Stadtpark in Vreden wordt deze zaterdagmiddag om 15.00 uur een mannelijke variant van Die Badende onthuld. Niks genderneutraal, maar hij of zij. Hoe hij er uit ziet valt in de vitrine van TIP Eibergen te bewonderen, de vroegere VVV.

 • 21 April 2018 om 13:23

GoedARTig: Anita Woestenenk zorgt voor 'more' kunst in Ruurlo

RUURLO - Museum MORE in kasteel Huize Ruurlo zorgt voor een constante stroom bezoekers naar het dorp die oog hebben voor kunst. Dat smaakt naar... 'more'. En dat kan, wat enkele creatieve dames betreft.

 • 21 April 2018 om 08:57

Transit Oost in Winterswijk, beleefmuseum met oude Γ©n nieuwe treinen

WINTERSWIJK - De museum-werkplaats van Transit Oost is klaar. De historie van het bus- en treinvervoer in Oost-Nederland en de reparatie van treinen onder één dak.

 • 21 April 2018 om 10:43

Politie onderzoekt nachtelijke hotelbrand in Vreden

VREDEN - De politie onderzoekt de oorzaak van een brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag voor grote schade heeft gezorgd bij een hotel aan Up de Bookholt in Vreden. Daar ontstond even voor twee uur 's nachts brand in een afvalcontainer onder een afdak.

 • 21 April 2018 om 10:37

Wilde politie-achtervolging dwars door Achterhoek leidt tot aanhouding crimineel

In de nacht van donderdag op vrijdag leidde een wilde politie-achtervolging dwars door de Achterhoek tot de aanhouding van een bestuurder die nog 20 dagen cel moest uitzitten.

 • 21 April 2018 om 10:29

Eibergse koks winnen nek aan nekrace kookbattle

EIBERGEN – ‘Team Eibergen’ heeft vrijdagavond in eigen huis de Berkellandse Kookbattle gewonnen. De thuisploeg moest het hoofdgerecht bereiden en zegevierde na een spannende nek aan nek race met één van de andere drie teams.

 • 21 April 2018 om 09:12

GoedARTig: Anita Westenenk zorgt voor 'more' kunst in Ruurlo

RUURLO - Museum MORE in kasteel Huize Ruurlo zorgt voor een constante stroom bezoekers naar het dorp die oog hebben voor kunst. Dat smaakt naar... 'more'. En dat kan, wat enkele creatieve dames betreft.

 • 21 April 2018 om 08:57

Fitlala smaakt wat leerlingen St Jozefschool betreft naar meer

RIETMOLEN - Het blijft wat de leerlingen van basisschool St Jozef betreft niet bij sportiviteit op het jaarlijkse moment van de koningsspelen. Vrijdag presenteerden de leerlingen niet alleen hun nieuwe schoolshirts, maar ook het nieuwe buitenspeelgoed dat de school rijk is.

 • 21 April 2018 om 08:38
OuderTubantia - Achterhoek

Beltrum krijgt primeur snackwagen met zonnepanelen en autobatterijen

BELTRUM - Wie de Koningsnacht en -dag in Beltrum bezoekt, is eind volgende week getuige van een noviteit: de GROENwagen van het Zieuwentse bedrijf De Timp. De qua energiegebruik zelfvoorziende snackwagen is een Achterhoeks samenwerkingsproject. Beltrum beleeft de primeur van het vehikel.

 • 20 April 2018 om 22:17

Rechter fluit gemeente Doetinchem terug bij hulp in huishouding

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem moet de landelijke normen toepassen bij de toewijzing van hulp bij het huishouden. Dat heeft de rechtbank beslist na drie klachten van inwoners van Doetinchem die huishoudelijk hulp kregen toegewezen.

 • 20 April 2018 om 21:56
❌