[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Tubantia - Achterhoek

Toneelgroep uit Beltrum: β€˜Wij leggen de lat steeds hoger’

BELTRUM - Amateurtoneel heeft vaak een ietwat stoffig imago. Zo niet in Beltrum. Daar spelen jongeren de sterren van de hemel, en zit er ook veel jeugd in de zaal. „Wij leggen de lat steeds hoger.”

 • 23 Februari 2018 om 08:05

Kieswijzer Tubantia helpt regio: 'Vul ’m vooral samen in’

ENSCHEDE - Vele tientallen stellingen, toegesneden op actuele thema’s in de vijftien gemeenten in de regio, zijn in kaart gebracht. Wie krijgt uw stem op 21 maart?

 • 23 Februari 2018 om 07:01
Gisteren β€” 22 Februari 2018Tubantia - Achterhoek

CDA roept op tot renteloze lening voor verwijderen asbestdaken

HAARLO - Het CDA wil een fonds van 1 miljoen euro voor renteloze leningen voor inwoners die asbesthoudende daken laten slopen. Dat meldt lijsttrekker Gerard Hilhorst uit het programma van zijn partij, tijdens de lijsttrekkersavond van landbouwkoepel LTO.

 • 22 Februari 2018 om 22:29

Verkiezingsdebat LTO over pijnpunten in Berkelland

HAARLO - Waarom zou Berkelland een scherper geurbeleid nodig hebben dan andere gemeenten? Discussieleider Agnes Gunnewijk weet feilloos het pijnpunt op te zoeken voor de agrarische achterban van landbouwkoepel LTO. In Zaal Prinsen in Haarlo ontspint zich deze donderdagavond een inhoudelijk verkiezingsdebat.

 • 22 Februari 2018 om 21:44

Vmbo-stage 'slimme techniek' zou ook prima werken voor zorg, aldus Staring College

BORCULO - Vmbo-leerlingen met innovatie kennis laten maken bij bedrijven is slim als het om techniek gaat. Maar het zou ook prima werken in de zorg, denken ze bij Staring College.

 • 22 Februari 2018 om 19:03

'Vaker Achterhoekse borrel in Amsterdam'

AMSTERDAM/ WINTERSWIJK - Er gaat voortaan iedere drie tot vier maanden een bus vol Achterhoekers naar Amsterdam, om daar bier te drinken met streekgenoten in de hoofdstad. Dit zegt de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord naar aanleiding van de borrel tussen zo'n dertig directeuren en ander belangrijke mensen van Achterhoekse bedrijven, en evenzovele young professionals uit dit gebied, die nu in de Randstad wonen.

 • 22 Februari 2018 om 16:38

Fietsroutes Achterhoek van hoog niveau

BERKELLAND - Het fietsroutenetwerk Achterhoek is van hoog niveau. Dat concludeert de Fietsersbond. Op verzoek van de elf Achterhoekse gemeenten deed de bond de afgelopen maanden onderzoek op de 52 fietsroutes in de regio.

 • 22 Februari 2018 om 16:32

Boekenmarkt Borculo stopt na 25 jaar

BORCULO - De populaire boekenmarkt, die altijd samenvalt met de laatste dag van de Fietsvierdaagse, houdt waarschijnlijk op. Na precies 25 jaar willen de drie organisatoren er een punt achter zetten.

 • 22 Februari 2018 om 14:30

Wessel Starink uit Eibergen voor Nederland naar International Young Butchers Parijs

EIBERGEN - Zeg nooit 'zomaar even' vlees snijden tegen Wessel Starink. De Eibergse slagerszoon weet vlees verwerken tot culinaire kunstwerkjes tot sport te verheffen. Maandag reist hij samen met trainers, coaches, familie en verdere aanhang per bus naar Parijs voor het International Young Butchers-kampioenschap.

 • 22 Februari 2018 om 13:32

Steengroeve Winterswijk groeit uit tot dagattractie

WINTERSWIJK - De komst van een bezoekerscentrum bij de steengroeve, dat op den duur kan uitgroeien tot een belevenismuseum, lijkt een stap dichterbij.

 • 22 Februari 2018 om 13:19

Rietmolenaren melden zich massaal voor optimale toekomst kerkdorp

RIETMOLEN - Het dorp groeit en bloeit tegen de verdrukking in, en krimp is er ver te zoeken. Onder welke problemen de BV Nederland of meer specifiek de Achterhoek ook zucht, niet in Rietmolen!

 • 22 Februari 2018 om 12:45

Koning Winter haalt uit in deze regio: kouderecords op komst

ENSCHEDE - Dat het de komende periode koud wordt, was de laatste dagen al bekend. Maar nu de koudere periode op het punt staat te beginnen, is volgens Weerplaza al duidelijk dat volgende week kouderecords worden gebroken. In Twente en de Achterhoek daalt het kwik in de tweede helft van volgende week tot wel -10 graden.

 • 22 Februari 2018 om 11:52

Oost-Nederland koploper in aantal opgerolde hennepkwekerijen

ENSCHEDE - De politie heeft in 2017 flink minder hennepkwekerijen ontmanteld dan het jaar ervoor. Er werden in totaal 4670 kwekerijen opgerold, 868 minder dan in 2016. Het district Oost-Nederland is met 761 opgerolde kwekerijen wel koploper.

 • 22 Februari 2018 om 07:23

Tieners uit Borculo opgepakt na woningoverval in Almelo

ALMELO - De politie heeft drie tieners aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval in Almelo. Een 18-jarige jongen uit Almelo en twee 17-jarige jongens uit Borculo worden ervan verdacht op dinsdag 30 januari een woning aan de Nijreesweg te hebben overvallen.

 • 22 Februari 2018 om 07:53

Meeste hennepkwekerijen opgerold in Oost-Nederland

ENSCHEDE - De politie heeft in 2017 flink minder hennepkwekerijen ontmanteld dan het jaar ervoor. Er werden in totaal 4670 kwekerijen opgerold, 868 minder dan in 2016. Het district Oost-Nederland is met 761 opgerolde kwekerijen wel koploper.

 • 22 Februari 2018 om 07:23
OuderTubantia - Achterhoek

Jongerenraad komt weer stap dichterbij in Berkelland

BORCULO - De kans is groot dat in de komende raadsperiode een jongerenraad wordt opgericht, die onder de vlag van Gemeentebelangen Berkelland (GB) zal optreden. De eerste stap is inmiddels gezet doordat zich voldoende jongeren voor dit initiatief van de lokale partij hebben aangemeld.

 • 21 Februari 2018 om 17:35

Bennie Jolink ontwerpt 'hΓΈk-schoenen'

HUMMELO - Wie Bennie Jolink de komende tijd ziet lopen, ziet aan zijn voeten mogelijk een zeer opvallend paar schoenen. Op de blauwrode stappers met oranje veters staat 'høken' te lezen.

 • 21 Februari 2018 om 15:43

Brandweer rukt uit voor autobrand in Zwillbrock

ZWILLBROCK/AMMELOE/VREDEN - Een groep van de blusploeg Ammeloe van de vrijwillige brandweer van Vreden is woensdagmorgen uitgerukt voor een autobrand in Zwillbrock.

 • 21 Februari 2018 om 14:49

Provincie wil onafhankelijk onderzoek naar fusie Orkest van het Oosten en Gelders Orkest

ENSCHEDE - Voordat het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest fuseren moet er een financieel onderzoek komen door een onafhankelijk bureau. De commissie cultuur van de Provinciale Staten van Overijssel heeft dat maandag besloten.

 • 21 Februari 2018 om 14:35

Op zoek naar lente in Winterswijk, ondanks de vrieskou

WINTERSWIJK - Terwijl het volgende week flink gaat vriezen en sommigen alweer een Elfstedentocht zien aankomen, gaat het IVN Oost Achterhoek zondagmiddag op zoek naar de lente.

 • 21 Februari 2018 om 14:02
❌