[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020ED - Veldhoven

Rechtbank laat jonge overvallers tijdelijk vrij ondanks 'volwassen delict’

DEN BOSCH - Een moeilijke beslissing, vond de rechtbank het zelf. Maar na lang nadenken laat ze twee 18-jarige verdachten tijdelijk vrij uit voorarrest. Het Openbaar Ministerie (OM) was daar tegen want dat ziet ze als daders van een grove overval op een bekende van hen.

 • 5 Juni 2020 om 15:22
Gisteren β€” 4 Juni 2020ED - Veldhoven

Het doek valt voor wijkgebouw D’n Uitwijk in het Veldhovense Cobbeek

VELDHOVEN - Vanwege het coronavirus is wijkgebouw D’n Uitwijk in het Veldhovense Cobbeek gesloten en het gebouw gaat ook niet meer open.

 • 4 Juni 2020 om 20:52

Klimrijk Brabant in Veldhoven komt met aardappelkanonschieten

VELDHOVEN Liefhebbers van schietactiviteiten kunnen vanaf deze maand hun hart ophalen bij Klimrijk Brabant. Naast schieten met een luchtbuks, introduceert het park aardappelkanonschieten.

 • 4 Juni 2020 om 18:44

Twee bushokjes vernield in Veldhoven, met katapult vanuit rijdende auto

VELDHOVEN - In Veldhoven zijn deze week twee bushokjes vernield. De politie vermoedt dat er vanuit een rijdend voertuig met een katapult op de hokjes geschoten is. Dat gebeurde volgens een melder in ieder geval woensdagavond rond 21.30 uur aan De Dom.

 • 4 Juni 2020 om 06:34

Scholenstichting vecht internationale status Saltoschool Reigerlaan aan: β€˜Geen plek voor twee internationale scholen’

EINDHOVEN - Is er in Eindhoven plek voor één of voor meerdere internationale scholen? De Raad van State boog zich deze week over die kwestie. De scholenstichting SPVOZN, waar de Internationale School Eindhoven (ISE) bij hoort, vecht de status van de internationale afdeling van Saltoschool Reigerlaan aan.

 • 4 Juni 2020 om 06:00
OuderED - Veldhoven

Interactieve live-concerten in De Schalm in Veldhoven

VELDHOVEN - Theater de Schalm presenteert 6 en 20 juni interactieve live-concerten rond Mierlonaar Marcel Mulders, live gepresenteerd via Zoom.

 • 3 Juni 2020 om 18:16

Geslaagd? Stuur je foto naar het ED

Geen centrale examens, diploma-uitreikingen en geen examenfeesten, maar wel een ‘hall of fame’ op onze site én in de krant. Het ED wil scholieren in het zonnetje zetten die dit jaar hun diploma hebben gehaald.

 • 3 Juni 2020 om 12:30

Scholen zoeken naar feestelijk tintje voor geslaagden

EINDHOVEN/HELMOND - De vlaggen en boekentassen mogen donderdag 4 juni uit voor middelbare scholieren die geslaagd zijn. Het blijft behelpen, maar scholen in de regio proberen er toch een feestelijk tintje aan te geven.

 • 3 Juni 2020 om 11:01

Bij brand in Hapert verwoeste hoogwerker is alweer vervangen

VELDHOVEN - De vrijwillige brandweer van Veldhoven heeft alweer een nieuwe hoogwerker ter beschikking. De oude brandde vrijdag volledig uit tijdens de grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert.

 • 3 Juni 2020 om 08:51

Bij brand in Hapert verwoestte hoogwerker is alweer vervangen

VELDHOVEN - De vrijwillige brandweer van Veldhoven heeft alweer een nieuwe hoogwerker ter beschikking. De oude brandde vrijdag volledig uit tijdens de grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert.

 • 3 Juni 2020 om 08:51

Roll The Dice wint weer De Grote Quiz van Veldhoven

VELDHOVEN- Spellenvereniging Roll The Dice heeft de zesde editie van De Grote Quiz van Veldhoven gewonnen. Dat werd maandagavond tijdens een uitzending van deschalm.live bekendgemaakt.

 • 2 Juni 2020 om 20:40

Motorrijder raakt gewond bij botsing met auto Veldhoven, inzittende van auto gaat voor controle ook naar ziekenhuis

VELDHOVEN - Een motorrijder is maandagochtend rond 11.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Locht in Veldhoven. Een inzittende van de auto kreeg door de klap van de airbag wat ademhalingsproblemen.

 • 1 Juni 2020 om 12:14

In de file voor een stukje zekerheid, meteen drukte bij teststraat voor corona

EINDHOVEN - Een uur in de file onder een brandende zon, tientallen mensen hadden het er dinsdag graag voor over om zich te laten testen op corona bij de teststraat van de GGD in Eindhoven.

 • 2 Juni 2020 om 17:16

FinanciΓ«le nood door corona: voedselpakketten voor studenten

EINDHOVEN - Door het coronavirus is de nood zo hoog onder een deel van de internationale studenten in Eindhoven, dat sommigen zelfs geen geld meer hebben om eten te kopen. Aan zo’n 25 Indiase studenten zijn gratis voedselpakketten uitgedeeld door het ICIN (Indian Center in Netherlands). Het CDA heeft hierover raadsvragen gesteld.

 • 2 Juni 2020 om 06:00

Judo en jiujitsu in de Veldhovense buitenlucht

VELDHOVEN - Normaal trainen de leden van judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai in de sportzaal op de Kempen Campus. Nu wordt er in de buitenlucht getraind.

 • 1 Juni 2020 om 21:51

Twee gewonden bij aanrijding tussen auto en motor in Veldhoven

VELDHOVEN - Een motorrijder en zijn bijrijdster zijn maandagochtend rond 11.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Locht in Veldhoven. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht.

 • 1 Juni 2020 om 12:14

'Afkicken van onze verslavingen': Wat we moeten leren van de coronacrisis

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Minder voetbal, minder vliegen, minder autorijden. En meer geld naar zorg en duurzaamheid. De coronacrisis gaat fundamentele veranderingen teweeg brengen, voorspelt de regionale werkgeversvoorman Eric van Schagen: ,,We moeten afkicken van onze verslavingen.”

 • 30 Mei 2020 om 11:00

Leger bouwde veilige oversteek voor schooljeugd Maarheeze in 1965

EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl

 • 30 Mei 2020 om 11:01

'Genoeg is genoeg’: wat we moeten leren van corona volgens regionale werkgeversvoorman Eric van Schagen

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Minder voetbal, minder vliegen, minder autorijden. En meer geld naar zorg en duurzaamheid. De coronacrisis gaat fundamentele veranderingen teweeg brengen, voorspelt de regionale werkgeversvoorman Eric van Schagen: ,,We moeten afkicken van onze verslavingen.”

 • 30 Mei 2020 om 11:00

Nog dit jaar duizenden banen weg in Zuidoost-Brabant; nu 1.600 ww-uitkeringen erbij sinds start coronacrisis

VELDHOVEN - Werkgevers voorzien een bloedbad op de regionale arbeidsmarkt. In de herfst komen vele duizenden werknemers in Zuidoost-Brabant op straat te staan, voorziet werkgeversvoorman Eric van Schagen van VNO-NCW. Hij doet in een interview in het Eindhovens Dagblad een appel op iedereen om te leren van deze crisis en minder te consumeren en te reizen.

 • 30 Mei 2020 om 07:00
❌