[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019ED - Veldhoven

't Is weer voorbij die mooie zomervakantie: de eerste schooldag

VELDHOVEN - De scholen zijn weer begonnen. De leerlingen van basisschool De Brembocht in Veldhoven proostten met een beker ranja op het nieuwe schooljaar.

 • 19 Augustus 2019 om 15:11

Tienduizend keer aangifte baby in MMC Veldhoven

VELDHOVEN - De kleine Hussein Mohamad zal het allemaal niet zo beseffen, maar hij was maandagmorgen de reden voor een feestje. Hij was de tienduizendste baby waarvan de ouders aangifte hebben gedaan in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Deze mogelijkheid bestaat sinds 8 juli 2013.

 • 19 Augustus 2019 om 15:10
OuderED - Veldhoven

Angsten overwinnen met indrukwekkende straatacrobatiek in Veldhoven

VELDHOVEN - 20 calisthenicsatleten uit 10 landen streden zaterdag in Veldhoven om een ticket voor de finale van de WSWCF Academy Street Workout World Cup 2019 in Hongkong. Enkele honderden toeschouwers genoten in het calisthenicspark aan de Van Aelstlaan van een indrukwekkende strijd.

 • 17 Augustus 2019 om 22:28

UNA nog altijd niet verlost van zaterdagvoetbalsyndroom

UNA heeft in de landelijke KNVB beker helemaal niets met zaterdagclubs. Vanaf de eeuwwisseling ging het tegen Capelle, Kozakken Boys, Urk, SC Feijenoord, Scheveningen, Staphorst en vorig jaar Eemdijk mis. Daar kwam zaterdag in de eerste voorronde Sparta Nijkerk bij.

 • 17 Augustus 2019 om 17:26

Verhalen achter de foto's: Wie stond er op het podium van het AriΓ«ns Toneel?

EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl.

 • 17 Augustus 2019 om 11:00

Oncoloog-internist MMC enthousiast over behandeling uitgezaaide nierkanker: β€˜PatiΓ«nten gaan met blij gezicht de spreekkamer uit’

EINDHOVEN/VELDHOVEN - ,,Het is waanzinnig!” De doorgaans kalme Wouter Dercksen, oncoloog-internist van het Máxima Medisch Centrum, kan zijn enthousiasme over een nieuwe aanpak van uitgezaaide nierkanker niet onderdrukken.

 • 17 Augustus 2019 om 08:00

Muziekfestival Paperclip slaat vleugels uit naar E3 strand in Eersel

EERSEL - Na tien jaar is het muziekfestival Paperclip het Mortelveld in Eersel ontgroeid. Een nieuwe fase breekt aan want op 24 augustus is het E3 strand plaats van handeling

 • 16 Augustus 2019 om 16:00

Veldhovense kinderopvang kort ontruimd wegens gaslek

VELDHOVEN - Kinderopvang Het Witte Wiel in Veldhoven is vrijdagochtend kort ontruimd nadat een gaslek werd ontdekt.

 • 16 Augustus 2019 om 11:13

Gaslek bij Veldhovense kinderopvang gedicht

VELDHOVEN - Kinderopvang Het Witte Wiel in Veldhoven werd vrijdag ontruimd nadat er een melding werd gedaan van een vermoedelijk gaslek. Het lek is inmiddels weer gedicht.

 • 16 Augustus 2019 om 11:13

Veldhovense kinderopvang ontruimd na vermoedelijk gaslek

VELDHOVEN - Kinderopvang Het Witte Wiel in Veldhoven is ontruimd nadat er een melding is gedaan van een vermoedelijk gaslek. Op het moment van ontruiming waren er een stuk of twintig kinderen in de opvang.

 • 16 Augustus 2019 om 11:13

Duizend laptops ASML naar scholieren uit arme gezinnen

VELDHOVEN - Gratis: duizend laptops, drie jaar oud, technisch perfect in orde, voorzien van Windows 10. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het klopt wel.

 • 16 Augustus 2019 om 09:00

Zolderschatten: Een hemelsblauwe kist die levens redde

VELDHOVEN - „Ik overdrijf niet als ik zeg dat die kist ons in leven heeft gehouden’’, stelt Thea van Berkel-de Bruijn (88) gedecideerd. Het gezin met acht kinderen overleefde de laatste winter van de Duitse bezetting door een dappere moeder en de waardevolle inhoud van een vergeten kist.

 • 16 Augustus 2019 om 07:00

Kromstraat Veldhoven voor het eerst in jaren weer vol

VELDHOVEN - Alle panden in de Kromstraat in Veldhoven zijn sinds deze maand gevuld. Ondernemer Silva Kizil was met haar Silva avondmode en kledingatelier degene die de straat vol maakte toen ze 1 augustus haar zaak opende.

 • 15 Augustus 2019 om 19:17

Taakstraf voor Veldhovense katvanger voor wietteelt

DEN BOSCH - Een Veldhovenaar moet afgerond tweeduizend euro betalen aan Enexis en dertig uur taakstraf uitvoeren. De man krijgt die straf van de rechtbank in Den Bosch omdat hij zich als katvanger voor wietteelt in Bladel had laten gebruiken.

 • 15 Augustus 2019 om 15:47

Ontmoetingsdag voor senioren in Veldhoven

VELDHOVEN - Ontmoeten en binden is het nieuwe credo van de KBO afdeling Zeelst. Veldhovense senioren zijn zaterdagmiddag 17 augustus welkom op de Senioren Ontmoetingsdag in en rond Huize Sele.

 • 15 Augustus 2019 om 11:21

Nieuwbouw in Oerle stap dichterbij

DEN BOSCH/VELDHOVEN - Nu de verdichting in de bebouwing van Oerle toeneemt, heeft het echtpaar De Lepper het gevoel dat ze in hun huis steeds meer in een kuil te zitten. Volgens de rechter in Den Bosch vallen de gevolgen wel mee.

 • 15 Augustus 2019 om 10:58

Rob Sipkens uit Veldhoven verzoent zich met β€˜foute’ Japanse vader

VELDHOVEN - Lang zag Rob Sipkens zijn vader - Japans bezetter van Nederlands-Indië - als 'de vijand'. Nu heeft Veldhovenaar Sipkens zich verzoend met zijn afkomst.

 • 15 Augustus 2019 om 07:38

In Hoogeloon kan de hond onder begeleiding sporten

HOOGELOON Er zijn maar vier orthomanuele dierenartsen in Nederland. Iris van Deur heeft sinds kort een praktijk aan de Groenstraat in Hoogeloon.

 • 14 Augustus 2019 om 12:30

Zelfs in het verkeer zetten jongeren een ballon lachgas aan hun mond

In het verkeer wordt steeds meer lachgas gebruikt. Dit weekeinde waarschuwde de politie over het gebruik van lachgas onder verkeersdeelnemers.

 • 13 Augustus 2019 om 09:50

Gezichten van de horeca: Bij De Kleine Man in Zeelst zijn vaste klanten vrienden

VELDHOVEN- Tien jaar geleden kachelden veel cafés achteruit. Tegen de stroom in maakten Ine en Ad van Gerwen van De Kleine Man in Zeelst een bloeiende kroeg.

 • 12 Augustus 2019 om 17:00
❌