[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 November 2017ED - Veldhoven

Koninklijke onderscheiding voor Harrie van Beers uit Oerle

OERLE -  Harrie van Beers uit Oerle is maandag 20 november benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet als vrijwilliger. 

 • 20 November 2017 om 21:40

Twee waterschappen in Brabant beginnen onderzoek naar hoge hoeveelheden GenX

EINDHOVEN/HELMOND - Er is waarschijnlijk nog een bedrijf in Nederland dat de omstreden stof GenX loost in het oppervlaktewater, en daarmee indirect in het drinkwater. Waterschappen Aa en Maas en De Dommel zijn een onderzoek begonnen naar hoge hoeveelheden GenX die zij vorige maand in hun bronnen aantroffen.

 • 20 November 2017 om 20:49

Raad voor Cultuur: Cultuurgeld eerlijker verdelen

EINDHOVEN – Het wordt helemaal anders; de manier waarop nu landelijk het cultuurgeld wordt verdeeld, gaat flink op de schop. Maandag heeft de Raad voor Cultuur, belangrijkste adviesorgaan van de minister van cultuur, daarvoor de eerste aanzet gegeven.

 • 20 November 2017 om 17:03

Ontelbare ledjes en meters kabel in achtertuin: jaarlijkse kerstlichtshow in Veldhoven

VELDHOVEN - De achtertuin van de familie Visser aan de Zevenberg is voorzien van duizenden lampjes. Op 6 december start weer de kerstlichtshow.

 • 20 November 2017 om 15:10

Omstreden methode van verdelen huurwoningen in regio gestaakt

EINDHOVEN - Huurwoningen in de regio worden voorlopig niet meer toegewezen via het principe van 'eerste reageerder'. Dat besloten de woningbouwcorporaties na publicaties van deze krant waaruit blijkt dat de methode mogelijk fraudegevoelig is.

 • 20 November 2017 om 13:58

Oproep aan varkenshouders: dien planschade in

EINDHOVEN - Brabantse varkensboeren moeten massaal planschade-procedures starten in hun gemeenten. Die oproep doet de belangenvereniging POV, Producenten Organisatie Varkenshouderij. 

 • 20 November 2017 om 12:33

Het pruttelt en rommelt in de politieke snelkookpan in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart kruisen momenteel kandidaten voor de lijsten met elkaar de degens. Inzet: een plaatsje op het pluche. Dat leidt binnen lokale partijen en afdelingen her en der tot irritaties. Dat gaat niet om de inhoud maar om de poppetjes.

 • 20 November 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 19 November 2017ED - Veldhoven

Coach Robbert Verhoeven zag zich bij Rood-Wit Veldhoven geconfronteerd met een blessuregolf. Hij hoopt dat zijn ploeg zondag tegen Beerse Boys weer de weg omhoog vindt.

 • 19 November 2017 om 10:57

Eerste keer naar prostituee valt extra duur uit voor dronken man uit Veldhoven

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Een 37-jarige Veldhovenaar moest in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs inleveren, omdat hij 2,0 promille had geblazen bij een ademanalyse. Hij had zich ingedronken voor een eerste prostitueebezoek.

 • 19 November 2017 om 08:59
OuderED - Veldhoven

Eindhovens Dagblad Amateurvoetbal volg je nu ook op Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het regionale amateurvoetbalnieuws? Dat kan vanaf nu ook via Facebook. Al het amateurvoetbalnieuws kun je vanaf vandaag vinden op onze Facebookpagina Eindhovens Dagblad Amateurvoetbal.  

 • 18 November 2017 om 18:37

Bestuurder wordt onwel en raakt lantaarnpaal in Veldhoven; hulpdiensten reanimeerden man

VELDHOVEN - Een ouder echtpaar is zaterdagochtend rond kwart over tien met een auto tegen een lantaarnpaal gereden op de Bovenhei in Veldhoven. De bestuurder van de auto raakte onwel in de bocht. 

 • 18 November 2017 om 11:48

Eerste prijs voor UNA in zicht

Een prijs pakken was voor UNA vooraf aan dit seizoen een van de doelstellingen. Zondag komt de eerste gelegenheid. Bij winst op de nummer dertien van de ranglijst vv De Meern pakken de Zeelsternaren de eerste periodetitel. Coach Jeroen van Bezouwen, bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark Zeelst, waakt voor onderschatting. 

 • 18 November 2017 om 14:00

Bestuurder wordt onwel en raakt lantaarnpaal in Veldhoven; hulpdiensten reanimeerde man

VELDHOVEN - Een ouder echtpaar is zaterdagochtend rond kwart over tien met een auto tegen een lantaarnpaal gereden op de Bovenhei in Veldhoven. De bestuurder van de auto raakte onwel in de bocht. 

 • 18 November 2017 om 11:48

Kies de mooiste foto's van Brabant in Beeld

EINDHOVEN - De inzendingen voor de fotowedstrijd Brabant in Beeld zijn heel divers. Een prachtig zwart-witportret van een deelnemer aan de Roze Maandag tijdens de kermis in Tilburg. Of een serie foto’s van verbrande dieren tijdens een van de vele stalbranden. Heftig en indringend. Het publiek kan vanaf zaterdag stemmen op hun favoriete foto. 

 • 18 November 2017 om 06:03

Groot fraudeonderzoek naar verdelen huurhuizen in regio: website te manipuleren

HELMOND - Tegen betaling hebben woningzoekenden in de regio, met name in Helmond, mogelijk jarenlang snel een huurhuis weten te bemachtigen. Naar de vermeende fraude wordt nu een diepgravend onderzoek gedaan.

 • 18 November 2017 om 03:00

Aanpak verdachten huiselijk geweld erg lastig

EINDHOVEN - Zestien slachtoffers van huiselijk geweld in Oost-Brabant zijn zo ernstig bedreigd dat justitie vorig jaar overwoog om hen persoonsbeveiliging te geven. Voor vier slachtoffers is dat daadwerkelijk geregeld. Daarnaast lopen in deze regio jaarlijks zestig vrouwen rond met een noodknop waarmee de politie rechtstreeks kan worden gewaarschuwd.

 • 18 November 2017 om 03:00

Prof. dr. Guid Oei geridderd

VELDHOVEN/EINDHOVEN – Prof. dr. Guid Oei mag zich voortaan Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg deze hoge koninklijke onderscheiding op donderdagavond 16 november. Oei staat vooral bekend als obstetrisch gynaecoloog bij het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. 

 • 16 November 2017 om 19:00

'Matpijn' na liesbreuk, blijkt uit onderzoek MMC

VELDHOVEN - De kunststof matjes die gebruikt worden bij een liesbreukoperatie kunnen blijvende pijn veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek in Máxima Medisch Centrum door Willem Zwaans, chirurg in opleiding. 

 • 16 November 2017 om 16:19

Verzameling ansichtkaarten uit Zeelst in boekvorm: 'Is deze kaart al gelopen?'

VELDHOVEN - Heemkundekring vervult postuum wens van voormalig voorzitter Frank van der Maden met de uitgave van het boek 'Post uit Zeelst'.

 • 16 November 2017 om 16:03

Dirigent Sub Umbra Veldhoven blaakt van ambitie

VELDHOVEN - Met Arjan Gaasbeek (34) heeft harmonie Sub Umbra sinds kort een jonge dirigent met een grenzeloze ambitie. Maar de opvolger van Sef Pijpers is zich ook bewust van de sociale rol die hij heeft.

 • 16 November 2017 om 15:42
โŒ