[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017ED - Veldhoven

Cult & Tumult van start in De Schalm

VELDHOVEN - Met een optreden van de rockband Senq in theater De Schalm kende Cult & Tumult vrijdagavond een stevige start. De vijfmansformatie uit de Kempen speelde voor een goed gevulde en enthousiaste grote zaal onder meer een aantal nederrock-covers. Zaterdag en zondag gaat het gratis toegankelijke festival verder met vooral veel muziek en straattheater op verscheidene locaties in Veldhoven. Kijk voor het complete programma op www.cultentumult.nl.

 • 22 September 2017 om 22:24

Provincie: aansluiting A67 is spannend punt

DEN BOSCH - Om te voorkomen dat de nieuwe N69 straks geen aansluiting op de A67 bij Veldhoven heeft, is de Provincie druk in de weer met die gemeente om de boel vlot te trekken. Gedeputeerde Christophe van der Maat erkende gisteren tijdens de vergadering in Provinciale Staten dat de op- en afrit bij Veldhoven nog wel 'een spannend punt is'. ,,We willen geen weg die halverwege ophoudt", aldus Van der Maat. 

 • 22 September 2017 om 18:43

Hoeveel heeft Brabant over voor duurzame veehouderij?

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

Record aanbod vacaturecafΓ© in Techniekhuys in Veldhoven

VELDHOVEN - Tijdens het vacaturecafé dat MKB Eindhoven donderdag houdt in het Techniekhuys in Veldhoven worden er een recordaantal van meer dan 400 banen aangeboden. 

 • 22 September 2017 om 16:54

September oogstmaand: boeren maken overuren op de akkers

EINDHOVEN - September is oogstmaand en dus draaien de boeren overuren. Appels, bieten, mais en aardappelen, de gewassen moeten van het veld. Het is de hectiek van de koude grond. 

 • 22 September 2017 om 15:29

Weekend vol Cult & Tumult in Veldhoven

VELDHOVEN - Veldhoven staat dit weekend weer in het teken van cultuur en muziek tijdens Cult & Tumult. Van vrijdag tot en met zondag vindt dit jaarlijkse gratis festival plaats op verschillende locaties in en rondom het centrum van Veldhoven.

 • 22 September 2017 om 14:42

Vrouwen bekeurd voor wildplassen in Deurne en Veldhoven

EINDHOVEN - Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: vorig jaar zijn in 34 gemeenten in Nederland vrouwen bekeurd, waaronder Deurne en Veldhoven.

 • 22 September 2017 om 14:21

Financieel plaatje transitie Brabantse veehouderij onduidelijk

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

Oproep: hoe lang duurde het na uw 112-melding totdat de politie ter plekke was?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen die 112 belden en waarbij de komst van de politie vervolgens langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Oproep: hoe lang na uw 112-melding was de politie ter plekke?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen bij de komst van de politie na een 112-melding langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Provincie heeft ondersteuning veehouders nog niet op orde

EINDHOVEN/DEN BOSCH - Boeren die door het nieuwe Brabantse veebeleid in de problemen komen, weten voorlopig niet hoe ze in de nabije toekomst verder moeten. De provincie heeft het vangnet nog niet dichtgeknoopt. 

 • 22 September 2017 om 03:00
OuderED - Veldhoven

Veldhovense Casimirschool voortaan Basisschool aan ’t Heike

VELDHOVEN - De prof. Dr. R. Casimirschool aan ’t Heike heeft sinds donderdag een nieuwe naam. Bij de viering van het vijftigjarig bestaan werd de nieuwe naam onthuld: Basisschool aan ’t Heike.

 • 21 September 2017 om 19:10

Regiopolitie vaak laat bij 112-alarm

EINDHOVEN - Bij een 112-alarm wil de politie uiterlijk binnen een kwartier op de plaats des onheils zijn. Dat lukt in deze regio lang niet altijd, zo blijkt uit halfjaarcijfers.

 • 21 September 2017 om 15:53

Adviescommissie over Eritrea-bijeenkomst: Beslissing burgemeester Veldhoven onrechtmatig

VELDHOVEN - Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven had een conferentie van Eritrese jeugd in Koningshof in april dit jaar niet mogen verbieden, zo oordeelt de bezwarencommissie.

 • 21 September 2017 om 14:06

Aantal geregistreerde misdrijven daalt: bekijk de cijfers uit uw gemeente

EINDHOVEN - In de eerste zes maanden van 2017 registreerde de politie in totaal 419.703 misdrijven, ruim 4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de politie donderdag bekend.

 • 21 September 2017 om 13:51

Varkenshouders slepen provincie Brabant voor de rechter

EINDHOVEN - De Producenten Organisatie Varkenshouders (POV) sleept de provincie Noord-Brabant definitief voor de rechter. De boeren zijn het niet eens met strengere eisen die de provincie oplegt aan veehouders.

 • 21 September 2017 om 13:40

Eindhoven, Helmond en 7 andere gemeenten ten strijde als één gemeente

EINDHOVEN/HELMOND - De 9 gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) gaan de komende jaren nog intensiever samen optrekken. Het samenwerkingsverband moet sneller en daadkrachtiger worden en heeft de plannen om dat te bereiken inmiddels klaar.

 • 21 September 2017 om 09:22

Jack Mikkers uitgeroepen tot ereburger van Veldhoven

VELDHOVEN - Burgemeester Jack Mikkers is woensdagmiddag in Theater de Schalm uitgeroepen tot ereburger van Veldhoven. In het theater vindt het afscheid plaats voor de Veldhovense gemeenteraad en ambtenaren.

 • 20 September 2017 om 17:29

Korting op jeugdzorg nekt gemeenten in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN / HELMOND - Opgelegde bezuiniging speelt gemeenten nu parten. Het kabinet moet die maatregel terugdraaien, vinden wethouders in deze regio. 

 • 20 September 2017 om 15:46

Mikkers op afscheidstour door Veldhoven

VELDHOVEN – Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven maakte woensdag een afscheidstour door de gemeente. Half oktober gaat hij aan de slag in Den Bosch als burgemeester.

 • 20 September 2017 om 11:41
❌