[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Augustus 2020ED - Veldhoven

Facebookgroep β€˜Veldhoven zoals het was’: Samen herinneringen ophalen met lach en traan

VELDHOVEN - De Facebookpagina Veldhoven zoals het was, had zes weken geleden nog maar een paar honderd leden. Nu zijn het er ruim 3600 die volop berichten en foto’s posten.

 • 6 Augustus 2020 om 16:23

Eindhovense politie onder vuur door oud seksschandaal, onderzoek naar misbruik door wijkagent

EINDHOVEN - De politie in Eindhoven is in opspraak geraakt door een mogelijk seksschandaal. Het Openbaar Ministerie onderzoekt beschuldigingen van een vrouw die zegt te zijn misbruikt door een wijkagent en diens collega’s.

 • 6 Augustus 2020 om 06:00
Gisteren β€” 5 Augustus 2020ED - Veldhoven

Jorritsma tegen regio: optreden tegen coronazondaars is hard nodig

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma wil dat bestuurders in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost optreden tegen mensen die de coronaregels aan hun laars lappen. Dit is niet het moment om de teugels te laten vieren, stelt Jorritsma woensdag in een appèl aan bestuurders in de regio rond Eindhoven en Helmond.

 • 5 Augustus 2020 om 17:31

De culturele voorkeuren van Jordy Graat uit Veldhoven: β€˜In de auto draai ik muziek die bijna op het depressieve af is’

VELDHOVEN - Normaal gesproken is dit de drukste tijd van het jaar voor Jordy Graat. Zaterdag zou hij op Lakedance staan en ook de rest van zijn agenda zou gevuld zijn met optredens op festivals en evenementen. Deze zomer ziet er echter heel anders uit voor de presentator, dj en producer.

 • 5 Augustus 2020 om 15:10

Brandstichting in huis was volgens Eindhovenaar β€˜een ongeluk dat hem overkwam’

DEN BOSCH - Op de vraag of Jeffrey A. vorig jaar zijn huis in brand heeft gestoken geeft de Eindhovenaar ondanks veel aandringen van de rechtbank woensdagochtend geen duidelijk antwoord. De officier van justitie heeft er wel een: ja. Maar op haar beurt zit zij met meerdere opties voor de straf. In ieder geval tbs, al dan niet met twee jaar cel.

 • 5 Augustus 2020 om 13:09
OuderED - Veldhoven

Een bescheiden Kindervakantieweek Veldhoven, door het coronavirus

VELDHOVEN- Het coronavirus deed de Stichting Vakantiewerk Veldhoven besluiten om dit jaar geen vakantieprogramma te organiseren. Recente versoepelingen laten nu toch een bescheiden programma toe, onder de naam Kindervakantieweek Veldhoven.

 • 4 Augustus 2020 om 19:34

Flink meer coronagevallen in en om Eindhoven, ook Helmond in de lift

EINDHOVEN - In Eindhoven en omgeving is het coronavirus in opmars. Dit blijkt uit cijfers van het RIVM. In de stad is het aantal positieve gevallen in de voorbije twee weken meer dan verdubbeld.

 • 4 Augustus 2020 om 14:31

Skatebaan Sondervick verwoest door brand

VELDHOVEN - De skatebaan bij de kinderboerderij aan het Sondervick, op de hoek van de Zilversmid heeft zondagavond in brand gestaan.

 • 4 Augustus 2020 om 10:11

Het lawaai van de A67, daar kan geen fluisterasfalt tegenop

KNEGSEL - Rijkswaterstaat doet te weinig om de verkeersherrie van de A67 tegen te gaan. En de overheid moet meer oog hebben voor de negatieve gezondheidseffecten van geluidshinder. Dat zegt Dirk de Knijff, bewoner van de naast de snelweg gelegen wijk Oeyenbos (Knegsel).

 • 3 Augustus 2020 om 19:00

Uitslag 80 procent coronatests UNA bekend: nog geen nieuwe besmettingen na geannuleerde wedstrijd tegen PSV

Het sloeg afgelopen vrijdag in als een bom. De bus van derdedivisionist UNA draaide rond 17.45 uur via de Achtseweg-Zuid trainingscomplex PSV Campus De Herdgang op voor het eerste oefenduel tegen PSV. Tot een van de spelers van de Zeelsternaren in de bus een telefoontje kreeg dat zijn coronatest van een dag eerder positief was uitgevallen.

 • 3 Augustus 2020 om 10:58

Spelers, staf en bestuursleden UNA vooralsnog coronavrij

Het sloeg afgelopen vrijdag in als een bom. De bus van derdedivisionist UNA draaide rond 17.45 uur via de Achtseweg-Zuid trainingscomplex PSV Campus De Herdgang op voor het eerste oefenduel tegen PSV. Tot een van de spelers van de Zeelsternaren in de bus een telefoontje kreeg dat zijn coronatest van een dag eerder positief was uitgevallen.

 • 3 Augustus 2020 om 10:58

A2 richting Den Bosch korte tijd dicht door ongeluk met 6 auto's bij Veldhoven

VELDHOVEN - Op de A2 richting Den Bosch is zaterdagmiddag een ongeluk met zes auto’s gebeurd. De snelweg was tijdelijk dicht tussen de knooppunten De Hogt en Batadorp, maar werd net voor 13.30 uur vrijgegeven. Dat meldt ANWB.

 • 1 Augustus 2020 om 12:55

A2 richting Den Bosch weer vrij na ongeluk met 6 auto's bij Veldhoven

VELDHOVEN - Op de A2 richting Den Bosch is zaterdagmiddag een ongeluk met zes auto’s gebeurd. De snelweg was tijdelijk dicht tussen de knooppunten De Hogt en Batadorp, maar werd net voor 13.30 uur vrijgegeven. Dat meldt ANWB.

 • 1 Augustus 2020 om 12:55

Hoofdrijbaan A2 richting Den Bosch dicht door ongeluk met 6 auto's bij Veldhoven

VELDHOVEN - De A2 richting Den Bosch is zaterdagmiddag dicht tussen knooppunt De Hogt en knooppunt Batadorp vanwege een ongeluk met zes auto's. Dat meldt ANWB.

 • 1 Augustus 2020 om 12:55

UNA in grote onzekerheid na positief coronageval in selectie: β€˜Moeten we nu allemaal in quarantaine?’

‘Een drama’, noemt UNA-trainer Harrie Gommans de positieve coronatest van een van zijn spelers. Vanwege de gezondheid van de speler, maar vooral ook omdat er nu veel onzekerheid heerst in de selectie. ,,Als het hierbij bleef is het nog te overzien. Maar hoe nu verder? Dat is de grote vraag.”

 • 31 Juli 2020 om 19:21

Ook zonder topmachine van ASML in Veldhoven blijft chipambitie China

VELDHOVEN - Nog steeds verkeert ASML in het ongewisse over de vraag of een chipmachine die werkt met extreem ultraviolet (EUV) licht mag worden geleverd aan China. Chipfabrikant SMIC probeert op andere manieren zijn ambitie als leverancier van topchips te verwezenlijken.

 • 31 Juli 2020 om 16:35

UNA opent tegen Hollandia, Gemert op bezoek bij Hercules

De KNVB heeft het speelschema in de tweede divisie, derde divisie en hoofdklasse voor komend seizoen bekend gemaakt. Voor UNA staat er op 6 september een thuisduel tegen nieuwkomer Hollandia op de rol, Gemert gaat op bezoek bij Hercules. Nuenen begint tegen Halsteren.

 • 31 Juli 2020 om 14:18

Onfortuinlijke Lammertink mist Strade Bianche, Veldhovenaar Van Kessel vervangt hem

Maurits Lammertink kan zaterdag niet deelnemen aan de Strade Bianche. De renner van Circus - Wanty Gobert is bij de verkenning van het deels onverharde parcours ten val gekomen en heeft daarbij mogelijk zijn sleutelbeen gebroken, meldt zijn team.

 • 30 Juli 2020 om 21:13

Veldhovens briljanten paar kreeg verkering na speldenprik

VELDHOVEN - De eerste kennismaking was bijzonder. In 1947 zat de dertienjarige Teuny Blokland in de bus achter de een jaar oudere Joop Vermeulen. Teuny prikte met een speld in het achterste van Joop. Maar de liefde voor elkaar bleek sterk, en op 2 augustus 1955 werd in de kerk in Zevenbergen het huwelijk voltrokken.

 • 30 Juli 2020 om 20:03

Grafschenner die babylichaam stal komt niet naar rechtbank, zaak uitgesteld

DEN BOSCH - De rechtszaak tegen een Eindhovenaar die verdacht wordt van grafschennis, waarbij het lichaam van een baby verdween, wordt uitgesteld. De verdachte kwam niet opdagen. Maar zowel het openbaar ministerie als de rechters vinden dat hij er wel bij moet zijn. Zijn advocaat waarschuwde dat er groot gevaar is op zelfdoding.

 • 30 Juli 2020 om 10:34
❌