[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019ED - Veldhoven

Meer douaniers op Eindhoven Airport nodig door brexit

EINDHOVEN - Om het reizigersverkeer op Eindhoven Airport en de controle van de bagage vlot af te kunnen handelen zijn als gevolg van de brexit meer douaniers nodig. Het regiokantoor Eindhoven, dat werkt voor zuidoostelijk Nederland, wordt uitgebreid met zeventig formatieplaatsen.

 • 21 Februari 2019 om 15:51

Bouw fietsflat met 5000 plekken bij station Eindhoven start in 2020

EINDHOVEN - Aan de noordkant van het station in Eindhoven start volgend jaar de bouw van een fietsflat met 5000 plekken. Donderdag vond de aftrap plaats voor het maken van een ‘duurzaam ontwerp’. In 2021 moet de stalling klaar zijn.

 • 21 Februari 2019 om 14:13

Animo voor carnavalsoptochten in regio Zuidoost-Brabant kalft af

EINDHOVEN/HELMOND - Carnavalsoptochten in de regio staan onder druk. Gebrek aan bouwlocaties en geringe animo bij de jeugd spelen de optocht parten.

 • 21 Februari 2019 om 10:35

Geen gekissebis? Dat blijkt best moeilijk in Veldhoven

VELDHOVEN - Braaf accepteerden Veldhovense raadsleden dinsdagavond aanbevelingen van de rekenkamercommissie: geen politiek gekissebis meer. Nog dezelfde avond liep dat voornemen spaak.

 • 21 Februari 2019 om 08:30

Veldhovenaar bijna huis kwijt na brandstichting: β€˜Alle vier de gaspitten waren opengedraaid’

VELDHOVEN - Vandalisme kostte een Veldhovenaar bijna zijn huis. De ramen waren ingegooid en er was binnen geprobeerd brand te stichten. “Dit gaat wel ver voor vandalisme, hoor.”

 • 21 Februari 2019 om 07:00

Jumbo kleunt mis met Facebookbericht over klimaatimpact vlees

MAARHEEZE - Stichting Agri Facts vraagt concern om Facebookbericht van de Jumbo in Maarheeze te rectificeren omdat er verkeerde cijfers in staan. Van de daarin gemaakte vergelijking klopt inderdaad weinig.

 • 21 Februari 2019 om 06:30
Gisteren β€” 20 Februari 2019ED - Veldhoven

Kern selectie UNA ook volgend seizoen in geelzwart

De afgelopen weken stonden bij UNA in het teken van het op peil brengen van de spelersselectie voor komend seizoen. Tot nu toe heeft een groot gedeelte van de spelers toegezegd ook in het seizoen 2019-2020 voor UNA uit te komen.

 • 20 Februari 2019 om 20:51

Bewoner treft bij thuiskomst vernield huis aan in Veldhoven, daders wilden woning in brand steken

VELDHOVEN - Een man uit Veldhoven is zich dinsdag rot geschrokken toen hij aankwam bij zijn huis in zijn woonplaats. Onbekenden hadden de ramen aan de voorkant van de woning ingegooid en probeerden eenmaal binnen brand te stichten. De politie neemt de zaak serieus en is naarstig op zoek naar getuigen die iets hebben gezien.

 • 20 Februari 2019 om 12:08

Wethouder Veldhoven geeft nu wΓ©l antwoord

VELDHOVEN - Een wethouder in nood kan rekenen op zijn raadsleden, zo bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering in Veldhoven. Een stortvloed aan onderbrekingen van met name VVD'ers zorgde voor een chaotische avond. De wethouder zelf, die gaf overigens wel gewoon antwoord.

 • 20 Februari 2019 om 09:16

Voedsel1000 kweekt vooral begrip tussen Brabantse boer en consument

DEN BOSCH - Ruim 400 Brabanders bogen zich dinsdag tijdens de Voedsel1000 over de toekomst van het voedselsysteem in de provincie. De ideeën zullen nog moeten rijpen, maar de voedseltop zorgde in elk geval voor meer begrip tussen partijen.

 • 20 Februari 2019 om 06:00
OuderED - Veldhoven

Voor het eerst optreden in β€˜de echte Schalm’

VELDHOVEN - Met 1.300 kinderen kende het Art4U-Brede School Muziekfestival een recorddeelname. Voor de derde keer kreeg het samenwerkingsverband tussen Art4U en Brede School Veldhoven een apotheose in theater De Schalm.

 • 19 Februari 2019 om 20:36

Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven plots leeggelopen: β€˜Binnen een uur was het gedaan’

VELDHOVEN - Vette pech voor Veldhovense kinderen die woensdagmiddag vrij zijn en een plons planden in zwembad Den Ekkerman: het recreatiebad liep dit weekend leeg. De oorzaak? Een geknapte leiding. Het gevolg? Flinke waterschade.

 • 19 Februari 2019 om 15:44

De Groote Peel is op zoek naar nieuw leven

OSPEL - Lisselotte en Sophie Plak, zusjes van 6 en 10 uit Amstelveen, wandelen met opa en oma Jacco en Gina Rotteveel uit Veldhoven met groot plezier door De Groote Peel. Op zoek naar sporen van ontluikend leven.

 • 17 Februari 2019 om 18:08

De Groote Peel in op zoek naar nieuw leven

OSPEL - Lisselotte en Sophie Plak, zusjes van 6 en 10 uit Amstelveen, wandelen met opa en oma Jacco en Gina Rotteveel uit Veldhoven met groot plezier door De Groote Peel. Op zoek naar sporen van ontluikend leven.

 • 17 Februari 2019 om 18:08

Ton Schuurmans van Enexis over de grenzen van het energienet: β€˜Nu ben ik vooral bezig om mensen weer van het aardgas af te krijgen’

Het leek cynisch, het bericht dat de overgang naar schone energie zo snel gaat dat het elektriciteitsnetwerk in Noord-Nederland het niet aankan. Enexis is zowel daar als in Zuidoost-Brabant beheerder van het stroomnet. Is de capaciteit hier wel toereikend?

 • 17 Februari 2019 om 15:00

In Domination Palace in Valkenswaard is alles mogelijk: van adult babyplay tot buttplugs

VALKENSWAARD - In Domination Palace is fantasie het toverwoord. In een statig pand vol katrollen en kettingen voor het betere bondagewerk draait alles om seksuele fantasieën. Het sm-huis in Valkenswaard geeft bij hoge uitzondering een inkijkje.

 • 17 Februari 2019 om 11:00

Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?

EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

 • 16 Februari 2019 om 08:00

Let's go Shoes zet winkel Bovendeert in Veldhoven voort, inventaris andere winkels geveild

VELDHOVEN - Let's go Shoes zet de schoenenwinkel van Bovendeert aan de Pleintjes in Veldhoven voort. Eerder maakten winkels van de failliete keten in onder meer Eindhoven en Valkenswaard al een doorstart onder de vlag van Nelson.

 • 15 Februari 2019 om 12:40

Meepraten over Eindhoven Airport tijdens bijeenkomst in Evoluon

EINDHOVEN - In het Evoluon vindt donderdag 28 februari de derde discussieavond plaats over Eindhoven Airport. De bijeenkomst is onderdeel van de Proefcasus Eindhoven Airport, die de basis vormt voor een advies aan de minister over de toekomst van de luchthaven. Dit advies wordt in april gepresenteerd.

 • 15 Februari 2019 om 11:45

Bescherm de burgers en stop het 'boerenkunstje'

Vroeger kon het wel eens landelijk ruiken in de buurt van veehouderijen. Nu zitten burgers in vee-regio's vrijwel altijd in de stank. Gert van Dooren, Jinke Hesterman, André Vollenberg en Geert Verstegen schreven deze bijdrage namens Max5odeur, een werkgroep van burgers in het buitengebied.

 • 15 Februari 2019 om 11:25
❌