[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 27 Mei 2018ED - Veldhoven

Amputatievoetbal Interland Nederland-Belgiรซ bij UNA: Op รฉรฉn been de beste

VELDHOVEN - Op het veld van UNA in Veldhoven werd zondag een interland amputatievoetbal gespeeld. De zeven nationale spelers, die allen een ledemaat misten, speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen België.

 • 27 Mei 2018 om 18:35

Sportvissers zweren bij lood

VELDHOVEN/LIESSEL - Het gebruik van lood in de sportvisserij moet teruggedrongen worden, is deze week door betrokken instanties afgesproken. Wat vinden de vissers er zelf van?

 • 27 Mei 2018 om 18:00
OuderED - Veldhoven

Aanpassingen moeten parkeergarage Eindhoven Airport sterker maken

EINDHOVEN - Zaterdag is het een jaar geleden dat de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport instortte. Het bouwplan voor de nieuwe versie wijkt af van het vorige. Bouwer BAM heeft lessen getrokken.

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Blaarkoppen Knegsel vieren 55 jaar carnaval

KNEGSEL - Het is bijna niet voor te stellen met de zomerse temperaturen, maar zaterdag staat Knegsel in het teken van carnaval. CV De Blaarkoppen herdenkt dan feestelijk haar 55-jarig bestaan.

 • 25 Mei 2018 om 15:56

Oerlese school fanatiek bezig met E-waste Race

OERLE - In basisschool St. Jan Baptist in Oerle staan vijf containers die uitpuilen van de elektrische apparatuur. Het is het resultaat van de inzamelwoede van de kinderen van groep 6. Samen met negen groepen van andere basisscholen nemen zij deel aan de E-waste Race die vier weken duurt.

 • 25 Mei 2018 om 15:45

Hoog bezoek in Veldhoven

VELDHOVEN - Opvallend bezoek in Veldhoven deze week. Sanya Wilson, de burgemeester van de Oegandese gemeente Koboko kwam langs om te leren over Veldhoven, en die kennis mee terug te nemen naar huis.

 • 25 Mei 2018 om 12:47

Privacywet voor verenigingen: 'Ik verwacht dat we eind dit jaar alles zoโ€™n beetje rond hebben'

EINDHOVEN - Ook verenigingen moeten voldoen aan de Europese privacywetgeving, die vandaag ingaat. Veel verenigingen zijn er nog niet klaar voor, ook in Zuidoost-Brabant.

 • 25 Mei 2018 om 10:29

Vragen en woorden over de eikenprocessierups, een vaste gast in Brabant

Met het mooie lenteweer komt ook de eikenprocessierups weer tevoorschijn in Zuidoost-Brabant. Het ED sprak met bioloog Chris van Swaay van de Vlinderstichting in Wageningen over deze nieuwe vaste gast in de Brabantse eiken.

 • 25 Mei 2018 om 08:00

Memorabele dag met PSV in Stuttgart

EINDHOVEN - Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat PSV de Europa Cup 1 won, de belangrijkste prijs uit de historie van de club. Gerard Lukken, die voor het ED verslag deed van die memorabele dag, graaft in zijn herinneringen.

 • 25 Mei 2018 om 03:00

Grote drukte bij Speellandschap de Heiberg in Veldhoven: Met Pinksteren waren er bijna duizend mensen

VELDHOVEN - Speellandschap de Heiberg in Veldhoven is nu twee weken open. Een grote buitenspeeltuin voor zo'n driehonderd kinderen, met voor de ouders een plekje op het terras. Helemaal vol was het er afgelopen Pinksterweekend. ,,Ik denk dat er in totaal bijna duizend mensen zijn geweest", vertelt eigenaar Rutger Smak Gregoor.

 • 24 Mei 2018 om 22:18

Vijf oud-winnaars doen gooi naar nieuwe ELE-titel

Met titelverdediger Jasper van den Heuvel, Erik van Loon, Piet van Hoof, Bob de Jong en Henk Vossen staan volgende week vijf oud-winnaars aan de start van de 54ste ELE Rally. Woensdagavond werd het deelnemersveld gepresenteerd tijdens een persconferentie bij SchippersStop in Veldhoven.

 • 24 Mei 2018 om 20:27

PSV in finale Europacup 1: 'Na 30 jaar zit ticket nog in mijn portemonnee'

EINDHOVEN - Op 25 mei 1988, morgen dertig jaar geleden, beleefde PSV het hoogtepunt in de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren versloegen Benfica in de finale van de Europacup 1. PSV-fans kijken terug op die wedstrijd, de busreis en de fantastische sfeer in Stuttgart.

 • 24 Mei 2018 om 14:52

'Moeilijk hard te maken of aantal dode koolmezen toeneemt door bespoten buxusmot'

TILBURG - Vogelbescherming Nederland vermoedt dat de toenemende sterfte onder koolmezen wordt veroorzaakt door de insecticiden die op buxusplanten worden gespoten. Uit die planten halen de mezen (de bespoten) rupsen, die als voedsel dienen. En zo nemen de mezen het rupsengif in.

 • 24 Mei 2018 om 14:22

Veel animo voor 11.500 panelen van Zonnepark Welschap bij vliegbasis

EINDHOVEN - De verkoop van 11.500 zonnepanelen die vanaf september een plekje krijgen op Vliegbasis Eindhoven loopt als een zonnetje. In de eerste weken dat er ingetekend kon worden, zijn al 8700 panelen gereserveerd, laat de Coöperatie Zonnepark Welschap weten.

 • 24 Mei 2018 om 10:45

Oproep: bent u slachtoffer geworden van een malafide klusjesman?

DEN BOSCH - In verschillende plaatsen in Brabant zijn sinds enige tijd weer malafide klusjesmannen uit Engeland en Ierland actief. Daarvoor waarschuwt de politie. Slachtoffers van deze oplichters worden opgezadeld met torenhoge rekeningen, terwijl de werkzaamheden aan hun huis of voortuin niet of slecht uitgevoerd zijn.

 • 24 Mei 2018 om 09:55

Landmacht lanceert charmeoffensief op Sondervick college in Veldhoven

VELDHOVEN - Tijdens de Landmachtdagen deze week trekt de Koninklijke Landmacht eropuit in eigen land. Een deel van de missie: een paar duizend man potentieel nieuw personeel scouten.

 • 24 Mei 2018 om 06:00

Oproep: herinneringen aan de Europacup 1 finale PSV-Benfica in 1988

EINDHOVEN - Precies dertig jaar geleden, op 25 mei, beleefde PSV het hoogtepunt in de clubgeschiedenis. In de finale van de Europacup 1 werd Benfica verslagen. Was u erbij in Stuttgart en heeft u een bijzondere herinnering aan die dag, laat het ons weten.

 • 23 Mei 2018 om 12:40

Feestpilletje is here to stay

Nederlandse jongeren behoren tot de grootste drugsgebruikers van Europa. Politiebazen die wijzen op de criminaliteit achter al die feestpilletjes kunnen daar niks aan veranderen. ,,Ik zal blijven gebruiken."

 • 23 Mei 2018 om 11:58

2.500 geplande woningen onzeker in regio Zuidoost-Brabant

REGIO - Het Stedelijk Gebied Eindhoven trapt hard op de rem wat betreft nieuwbouwplannen ‘in het groen’.

 • 23 Mei 2018 om 07:00

2.500 geplande woningen onzeker

HELMOND - Het Stedelijk Gebied Eindhoven trapt hard op de rem wat betreft nieuwbouwplannen ‘in het groen’.

 • 23 Mei 2018 om 07:00
โŒ