[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018ED - Veldhoven

Pastorie Veldhoven verpietert na illegale verbouwing

VELDHOVEN - De vorige eigenaar van de oude pastorie in Veldhoven besloot het pand te verbouwen. Maar dat mag niet zomaar bij een monumentaal gebouw. ‘Interieur met monumentale waarde’ is verloren gegaan. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek.

 • 11 December 2018 om 12:51

Sigaar uit eigen doos voor COPD-patiΓ«nt, nog maar 70 behandelingen fysiotherapie vergoed

EINDHOVEN - Patiënten met de longziekte COPD krijgen vanaf 2019 maximaal zeventig behandelingen van een fysiotherapeut per jaar vergoed uit de basisverzekering. Nu moeten zij de eerste twintig behandelingen nog zelf betalen en krijgen pas daarna vergoeding. Bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut verbetert de longfunctie.

 • 11 December 2018 om 06:30
Gisteren β€” 10 December 2018ED - Veldhoven

Kerstviering op Vliegbasis Eindhoven met Strijps Kamerkoor

EINDHOVEN - Op 24 december vindt op de Vliegbasis Eindhoven de inmiddels traditionele kerstnachtviering plaats. Aan de viering werkt het Strijps Kamerkoor mee, evenals een gelegenheidsorkest.

 • 10 December 2018 om 15:34

Kerststallen in Museum 't Oude Slot in Veldhoven: 'Dit is goed om in de kerststemming te komen'

VELDHOVEN - Op 43 locaties in Nederland zijn momenteel verzamelingen kerstgroep- en te bewonderen. In Museum 't Oude Slot zijn tot en met 6 januari bijna tachtig kerstgroepen te zien uit de hele wereld.

 • 10 December 2018 om 11:59

Woonbedrijf zoekt plek voor 34 spaceboxen in Eindhoven

EINDHOVEN - 34 spaceboxen heeft Woonbedrijf nog over. Eén daarvan staat sinds maandagmorgen op het Stationsplein in Eindhoven. De woningcorporatie zoekt nu een of meer locaties - op lege plekken, of op daken - in de stad om ze tijdelijk neer te zetten. Passanten worden tot en met 21 december in de spacebox gevraagd naar hún mening over het ‘tiny house'.

 • 10 December 2018 om 11:21

Woning in Eindhoven nu per m2 duurder dan in dorpen

EINDHOVEN - De prijs voor een vierkante meter woning in Eindhoven is voor het eerst duurder dan in de gemeenten rondom. Vooral de komst van veel expats en het optreden van beleggers drijft de woningprijs omhoog, in vier jaar tijd met 53 procent.

 • 10 December 2018 om 10:00

Druk bezocht spierballenweekend bij Koningshof in Veldhoven: 180 push-ups in nog geen 8 minuten

VELDHOVEN - Zevenduizend bezoekers trok het S.A.P. Weekend in het Koningshof. Met gezond verstand werken aan je spierballen stond centraal tijdens dit tweedaags evenement over alle facetten van de krachtsport.

 • 9 December 2018 om 23:51
OuderED - Veldhoven

Tim Verbaandert blij met debuut op EK veldlopen

Tim Verbaandert finishte zondag als 26ste op het EK veldlopen voor junioren (onder 20 jaar). ,,Het ging echt lekker”, zo liet de 18-jarige atleet uit Veldhoven weten blij te zijn met debuut op een internationaal kampioenschap.

 • 9 December 2018 om 16:46

Waarom een fusie voorlopig van de baan lijkt in de Kempen: ,,De folklore van het kleine verschil”

KEMPEN - Schaalvergroting in gemeenteland blijkt telkens weer lastig te realiseren. Steeds weer borrelt de behoefte om de eigenheid te benadrukken op. In Nuenen leidt het tot afzetten tegen de grote stad, in de Kempen ligt het ingewikkelder. Voorstanders van fusie zien de Kempen als een onwrikbare eenheid. Wat hebben ze dan met elkaar gemeen? En als ze zo op elkaar lijken, waarom lukt een fusie dan niet?

 • 8 December 2018 om 11:00

Gras als nieuw schoner stookmiddel moet de wereld redden

VELDHOVEN - Laat die kolencentrales maar open, zegt deze Veldhovense ondernemer. Hij wil er briketten van olifantsgras in verbranden. Die leveren bijna net zoveel energie als kolen. Oh, en hij gaat met het gras ook nog ontbossing in Afrika tegen.

 • 8 December 2018 om 08:00

Rogier Buker uit Veldhoven wil de wereld redden met gras

VELDHOVEN - Laat die kolencentrales maar open, zegt deze Veldhovense ondernemer. Hij wil er briketten van olifantsgras in verbranden. Die leveren bijna net zoveel energie als kolen. Oh, en hij gaat met het gras ook nog ontbossing in Afrika tegen.

 • 8 December 2018 om 08:00

Artsen en patiΓ«nten MMC Veldhoven blij met operatierobot

VELDHOVEN - De Senhance operatierobot is nog geen maand in gebruik in de extra grote operatiekamer van het Máxima Medisch Centrum. Maar urologen Kevin de Laet en Laurent Fossion raken nu al niet uitgepraat over de mogelijkheden en kwaliteiten van hun nieuwe gereedschap, waarmee ze meer precisie operaties kunnen uitvoeren op moeilijk bereikbare plekken diep in de buikholte, zoals de prostaat. Het MMC is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze robot heeft.

 • 8 December 2018 om 07:15

Graffitikunstenaar uit Eindhoven bestolen tijdens werk viaduct Ekkereind

VELDHOVEN - Woest is Cazone. Terwijl hij woensdag aan het werk was bij het viaduct Ekkereind, stalen twee onverlaten de camera en het statief van de Eindhovense graffitikunstenaar.

 • 7 December 2018 om 16:37

Graffittiekunstenaar uit Eindhoven bestolen tijdens werk viaduct Ekkereind

VELDHOVEN - Woest is Cazone. Terwijl hij woensdag aan het werk was bij het viaduct Ekkereind, stalen twee onverlaten de camera en het statief van de Eindhovense graffitikunstenaar.

 • 7 December 2018 om 16:37

Eindhovens squadron oefent op grote hoogte boven immense zandbak in Arizona

YUMA/EINDHOVEN - Drie weken lang oefent 336 Squadron van Vliegbasis Eindhoven in de VS. Vanaf grote hoogte worden materialen uit een Hercules gedropt én wordt er zeer laag gevlogen. Boven de woestijn, dat is wel zo veilig.

 • 7 December 2018 om 06:00

In Oirschot betalen bewoners ook in 2019 de meeste onroerendezaakbelasting van Brabant

OIRSCHOT - In 2019 gaat de Onroerendezaakbelasting (ozb) verder stijgen, met gemiddeld 2,2%. Daar hebben veel huiseigenaren last van. Ook Brabant is geen uitzondering. Maar nergens in de provincie betalen ze zo veel als in Oirschot.

 • 6 December 2018 om 14:56

Onderhoud Oranjewijk Veldhoven bijna voltooid

VELDHOVEN - Woningcorporatie Woonbedrijf is bijna klaar met het onderhoud van 162 woningen in de Veldhovense Oranjewijk. Alle woningen zijn van energielabel F naar B gegaan.

 • 6 December 2018 om 13:55

UNA keert terug in top-10 beste amateurclubs

Derdedivisionist UNA is terug in de top-10 van beste amateurclubs. Vakblad De Voetbaltrainer maakte donderdag de ranglijst met de 200 beste amateurverenigingen van 2018 bekend.

 • 6 December 2018 om 13:50

Fusie zorglaboratoria Eindhoven en Veldhoven

EINDHOVEN - De medische laboratoria Diagnostiek voor U in Eindhoven en Stichting PAMM in Veldhoven willen fuseren. Samen willen zij een breed centrum voor medische diagnostiek vormen.

 • 6 December 2018 om 12:04

Kunstgrasvelden met rubberkorrels op hun retour in de regio

EINDHOVEN - De gezondheidsrisico’s zijn volgens het RIVM verwaarloosbaar klein, maar toch zijn kunstgrasvelden met rubberkorreltjes langzaamaan uit de gratie aan het raken. Ook in deze regio.

 • 6 December 2018 om 07:30
❌