[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018ED - Valkenswaard e.o.

Ongediertebestrijder Rido uit Heeze heeft het 'dubbel zo druk' door alle wespennesten

GELDROP - Behoedzaam beklimt Frank Dolphijn van ongediertebestrijder Rido uit Heeze dinsdag zijn trap. Hij is getooid in een dik pak, met op zijn hoofd een masker en een daaroverheen een imkerkap. De trap staat in een Geldropse carport. In de opslagruimte boven die carport klinkt gezoem. Via een fitting heeft er zich een flink wespennest gevestigd.

 • 17 Juli 2018 om 20:00

Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niรฉt zijn?

EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

 • 17 Juli 2018 om 19:30

Dommelsch afgeschreven? Biermerk opnieuw in de markt gezet, met Dommel op het etiket

DOMMELEN - Dommelsch, gebrouwen aan de Dommel. Het is één van de slogans waarmee 'het oudste biermerk van Nederland' verder wil.

 • 17 Juli 2018 om 17:23

Dommelsch gaat gekoppeld aan de Dommel verder en komt met 0.0

DOMMELEN - Dommelsch, gebrouwen aan de Dommel. Het is één van de slogans waarmee 'het oudste biermerk van Nederland' verder wil.

 • 17 Juli 2018 om 17:23

Allemaal beestjes: 'Genoeg insecten die jouw tuin gebruiken als een kroeg'

Wat merken we in onze eigen achtertuin van de enorme afname van het aantal insecten? Met insectenexpert Robert Ketelaar slaan we de tuindeuren open. ,,Er zit nog best veel leven in.

 • 17 Juli 2018 om 13:00

Experts verwachten 'explosie' van blauwalg door het warme weer

Vliegen de blauwalgmeldingen ons bij hoge temperaturen vaak om de oren, nu valt het, ondanks het warme weer van de afgelopen tijd, mee met het aantal meldingen. Stilte voor de storm, volgens sommige experts.

 • 17 Juli 2018 om 11:15

Zo ontdek je de best bewaarde geheimen van het Leenderbos

LEENDE - Boswachter Eugenie Berben geeft deze zomer rondleidingen in het Leenderbos. ,,Hou je mond dicht en luister naar de stilte", adviseert ze iedereen die een bezoekje brengt aan het natuurgebied tussen Leende en Valkenswaard. Want juist dan ervaar je het op z'n best.

 • 17 Juli 2018 om 11:00

Streekarchief mogelijk opgeheven, instantie had zaken niet op orde

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018ED - Valkenswaard e.o.

Gemeenten hebben geen vertrouwen meer in huidig RHCe

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00

Blauwalg geconstateerd in Gat van Waalre

WAALRE - In waterplas De Meeris, beter bekend als het Gat van Waalre, is maandagochtend blauwalg geconstateerd. Dat heeft de gemeente Waalre op Facebook gezet.

 • 16 Juli 2018 om 13:28

Tekort aan zorgappartementen ook in regio Eindhoven-Helmond groot

EINDHOVEN - Ook in Zuidoost-Brabant is een tekort aan zogenaamde zorgappartementen in de vrije sector. Er is vraag naar meer dan 2000 van deze woningen in complexen waar ook een zorgaanbieder zijn diensten aanbiedt. Landelijk is er nu al behoefte aan zo'n 32.000 zorgappartementen, blijkt uit onderzoek van Vastgoedadviseur CBRE.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

'Nieuwe' kermis Valkenswaard nog geen succes

VALKENSWAARD - Een andere locatie, aanhoudende hitte en een WK-voetbalfinale zorgden er afgelopen weekend voor dat het opvallend rustig was op de kermis in Valkenswaard.

 • 16 Juli 2018 om 10:09

Politieke partijen direct na de verkiezingen massaal offline

EINDHOVEN - Twitter en Facebook zijn voor politieke partijen bij uitstek manieren om met de kiezer in gesprek te gaan en te blijven. Maar wat blijkt? Politieke partijen geven er een dag na de verkiezingen massaal de brui aan.

 • 16 Juli 2018 om 09:42

Man dagen na fietsongeval Aalst overleden

AALST - De 62-jarige Waalrenaar die vorige week zondag betrokken was bij een verkeersongeval op de Hutdijk in Aalst is enkele dagen later overleden.

 • 16 Juli 2018 om 09:34
OuderED - Valkenswaard e.o.

Slecht asfalt brengt wielrenners ten val in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Op de Leenderweg in Valkenswaard zijn twee wielrenners ten val gekomen door slecht asfalt. Het asfalt was een paar centimeter omhoog gekomen, waardoor de wielrenners werden gelanceerd en tegen elkaar botsten. Ze raakten hierbij gewond aan schouder en knieën.

 • 15 Juli 2018 om 15:14

Clubhart: Cor van den Boer (82) uit Dommelen schiet nog steeds het liefst elke week met scherp

DOMMELEN - Cor van den Boer uit Dommelen mag dan 82 jaar oud zijn, hij schiet nog steeds elke week (zoveel mogelijk) met scherp.

 • 15 Juli 2018 om 09:00

'Slechte luchtwassers zijn goedkope namaak'

EINDHOVEN - Slechte luchtwassers werken niet goed omdat het goedkope, nagemaakte versies zijn van de goede. Dat vertelden zaterdagavond verschillende betrokkenen in Nieuwsuur.

 • 14 Juli 2018 om 22:30

Tips voor ouders die worstelen met het social media-gebruik van hun kind

EINDHOVEN - Wanneer ik de deur van onze zolderkamer opensla kijk ik recht in het schermpje van onze tablet, waarvoor mijn dochter van negen jaar in opperste concentratie danspasjes uitvoert. Met een trotse glimlach op haar gezicht bewondert ze het eindresultaat: een flitsende dansvideo met legio special effects. Met een snelle tik van haar vinger staat het vervolgens op de social media-app Musical.ly, voor iedereen te bewonderen.

 • 14 Juli 2018 om 19:00

Motorrijder uit Valkenswaard scheurt met 158 km/uur over N2 bij Eindhoven en probeert te ontsnappen aan politie

EINDHOVEN - Een 48-jarige motorrijder uit Valkenswaard die afgelopen dinsdag met 158 km/uur over de N2 bij Eindhoven reed, is zijn rijbewijs kwijt.

 • 13 Juli 2018 om 18:11

Bamitour: Voor Elsbeth en Erik was 2017 een rampjaar

VALKENSWAARD - Voor de eerste bami-afspraak probeer ik me in de bus naar Valkenswaard Elsbeth Vermeulen-Eshuijs (1951) en haar broer Erik Eshuijs (1953) voor te stellen, die me op de Markt zullen opwachten.

 • 14 Juli 2018 om 12:00
โŒ