[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 November 2017ED - Valkenswaard e.o.

Randgemeenten willen wel samenwerken voor topvoorzieningen in Eindhoven, maar niet betalen

EINDHOVEN - Samenwerken om meer topvoorzieningen in de regio? Prima! Maar voor Eindhoven de portemonnee? Dat gaat (nog) te ver. Dat blijkt uit reacties uit twee randgemeenten. 

 • 22 November 2017 om 03:00
Gisteren β€” 21 November 2017ED - Valkenswaard e.o.

Herkomst omstreden stof in water is raadsel: 'Geen GenX-bedrijven in regio'

EINDHOVEN - Het is vooralsnog een raadsel hoe de omstreden GenX-stoffen in het oppervlaktewater in Zuid-Oost-Brabant terecht zijn gekomen. De regio kent officieel geen bedrijf dat hiermee werkt. Dat laten zowel de Omgevingsdienst als de provincie weten.

 • 21 November 2017 om 21:43

Regionale Sint in de war door buitenissige verhaallijnen Sinterklaasjournaal

HAPERT - De steeds gekkere verhaallijnen van het Sinterklaasjournaal stellen de regionale Sint voor een probleem.

 • 21 November 2017 om 20:00

Martien van Hout uit Helmond winnaar van Glow-fotowedstrijd

EINDHOVEN - Hoe vang je lichtfestival Glow Eindhoven goed in één foto? Over die vraag boog de jury zich bij het kiezen van de drie winnaars van de fotowedstrijd die het ED organiseerde. Uit honderden foto's koos kunstredacteur Rob Schoonen twaalf foto's en daarna was het aan een select gezelschap om hun favoriete top drie te bepalen. 

 • 21 November 2017 om 17:12

Pannenverkoper aan de deur? Kijk uit voor oplichters

VALKENSWAARD - De politie waarschuwt via Facebook voor malafide pannenset-verkopers die aan de deur komen in onder andere Valkenswaard. Ook op parkeerplaatsen in de regio kun je deze verkopers tegenkomen, zij proberen op dezelfde manier ook messen en merkkleding aan de man te brengen.

 • 21 November 2017 om 16:30

Mega-files rond Eindhoven in ochtendspits

REGIO - Ook dinsdag was het weer topdrukte tijdens de ochtendspits op de Nederlandse wegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. Dinsdag was het nog drukker. De zuidkant van Eindhoven zat volgens de VID volledig 'in de knoop'. Dat begon al om 7.00 uur.

 • 21 November 2017 om 07:36

Wegen rond Eindhoven 'in de knoop' tijdens drukke ochtendspits

REGIO - Ook dinsdag was het weer topdrukte tijdens de ochtendspits op de Nederlandse wegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. Dinsdag was het nog drukker. De zuidkant van Eindhoven zat volgens de VID volledig 'in de knoop'. Dat begon al om 7.00 uur.

 • 21 November 2017 om 07:36

Opnieuw grote drukte op de weg: omgeving Eindhoven 'in de knoop'

REGIO - Ook dinsdag is het weer topdrukte op de Nederlandse snelwegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. Dinsdag is het nog drukker. De zuidkant van Eindhoven zit volgens de VID volledig 'in de knoop'. Dat begon al om 7.00 uur.

 • 21 November 2017 om 07:36

Opnieuw grote drukte op de weg: zuidkant Eindhoven 'in de knoop'

REGIO - Ook dinsdag is het weer topdrukte op de Nederlandse snelwegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. De zuidkant van Eindhoven zit volgens de VID volledig 'in de knoop'.

 • 21 November 2017 om 07:36

DaniΓ«lle van de Donk: Van EK-goud tot Engelse luwte bij Arsenal

LONDEN - Het leven van voetbalster Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard stond afgelopen zomer op zijn kop. Ze werd met Oranje Europees kampioen en veroverde de Nederlandse harten. Het kostte haar dan ook wat moeite om bij Arsenal weer over te gaan tot de orde van de dag. Het ED zocht haar op in Londen.

 • 21 November 2017 om 03:00

Woning bemachtigen via Wooniezie is bijna onmogelijk: Er zijn nog 1.199 wachtenden voor u

EINDHOVEN/HELMOND - Een woning bemachtigen via Wooniezie is onbegonnen werk, weet ED-verslaggever Manon van den Brekel.

 • 21 November 2017 om 03:00

Huurwoning vaak een kansloze missie voor starter

EINDHOVEN - Als starter op zoek naar een betaalbare huurwoning. Het is een route met vele hobbels, mitsen en maren. Lang wachten of veel geluk, daar komt het kort samengevat op neer. Het ED bekijkt de opties voor een huurwoning in deze regio. Voor een willekeurige 30-jarige Brabantse zzp'er met een gemiddeld jaarinkomen van 30.000 euro.

 • 21 November 2017 om 03:00
OuderED - Valkenswaard e.o.

Twee waterschappen in Brabant beginnen onderzoek naar hoge hoeveelheden GenX

EINDHOVEN/HELMOND - Op twee plaatsen in de regio zijn sterk verhoogde waardes van de omstreden stof GenX gevonden. Het gaat om de rioolwaterzuiveringen bij Eindhoven en Aarle-Rixtel. De betrokken waterschappen De Dommel en Aa en Maas doen onderzoek naar de bron. Waarschijnlijk zijn er ook in deze regio één of meer bedrijven die de afvalstof lozen.

 • 20 November 2017 om 20:49

Van kantoorruimte naar appartement in Valkenswaard

VALKENSWAARD - In de Valkenierstraat in Valkenswaard is een voormalig kantoorgebouw verbouwd tot huurwoningen: zestien appartementen in de goedkope sector.

 • 20 November 2017 om 17:14

Raad voor Cultuur: Cultuurgeld eerlijker verdelen

EINDHOVEN – Het wordt helemaal anders; de manier waarop nu landelijk het cultuurgeld wordt verdeeld, gaat flink op de schop. Maandag heeft de Raad voor Cultuur, belangrijkste adviesorgaan van de minister van cultuur, daarvoor de eerste aanzet gegeven.

 • 20 November 2017 om 17:03

Vrees voor te veel bouw in buitengebied Waalre

DEN HAAG/WAALRE - De gemeente Waalre moet hoogstwaarschijnlijk nog flink sleutelen aan het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied, zo bleek maandag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State.

 • 20 November 2017 om 16:22

Omstreden methode van verdelen huurwoningen in regio gestaakt

EINDHOVEN - Huurwoningen in de regio worden voorlopig niet meer toegewezen via het principe van 'eerste reageerder'. Dat besloten de woningbouwcorporaties na publicaties van deze krant waaruit blijkt dat de methode mogelijk fraudegevoelig is.

 • 20 November 2017 om 13:58

Regio gaat betalen voor Eindhovense topvoorzieningen (en andersom...)

SON EN BREUGEL - De negen gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) gaan maatschappelijke en culturele voorzieningen op termijn samen betalen. Dat staat in de nieuwe samenwerkingsagenda, die maandagmiddag gepresenteerd wordt.

 • 20 November 2017 om 13:20

Oproep aan varkenshouders: dien planschade in

EINDHOVEN - Brabantse varkensboeren moeten massaal planschade-procedures starten in hun gemeenten. Die oproep doet de belangenvereniging POV, Producenten Organisatie Varkenshouderij. 

 • 20 November 2017 om 12:33

Jo Claessen lijsttrekker AWB in Waalre

WAALRE - Jo Claessen is bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker van Aalst Waalre Belang (AWB). Dat hebben de leden van de Waalrese dorpspartij bepaald. 

 • 20 November 2017 om 12:26
❌