[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 26 September 2017ED - Valkenswaard e.o.

Laten zien wie je bent in De Kattendans Bergeijk

BERGEIJK - Hoe kun je je als zzp'er, met een achtergrond in zorg en welzijn, zodanig op een aardige manier presenteren dat daar brede belangstelling voor is? Dertien professionals uit de Kempen, Waalre, Valkenswaard en Eindhoven hebben daar wat op gevonden. 

 • 26 September 2017 om 16:58

Dit najaar schop in de grond in Dommeldal Eindhoven - Waalre

EINDHOVEN/WAALRE - Nog dit najaar starten de eerste werkzaamheden in het Dommeldal rond snelwegknooppunt De Hogt. Eindhoven gaat het groen uitdunnen bij de Locatellistraat, Waalre hoopt te starten met de aanleg van fietspaden in het gebied aan de andere kant van A2/A67. 

 • 26 September 2017 om 16:45

Oproep: Waar gaat jouw kind heen op 5 oktober als leraren staken?

REGIO - Leraren van basisscholen staken massaal op 5 oktober. Het ED vraagt zich af waar ouders hun kinderen heen brengen als de scholen gesloten zijn. Welke oplossing heb jij bedacht?

 • 26 September 2017 om 15:52

Gymzaal Borkel wacht al 2,5 jaar op isolatie

BORKEL EN SCHAFT - Tweeënhalf jaar nadat de gemeente Valkenswaard er geld voor uittrok, is de geluidsisolatie van de gymzaal in Borkel en Schaft nog steeds niet in orde.  Het goed nieuws: de zaak staat nog op de agenda. De gemeente verwacht komende maand meer duidelijkheid.

 • 26 September 2017 om 15:44

Code geel voor dichte mist ingetrokken, vliegverkeer Eindhoven Airport weer op gang

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen was het zicht minder dan 100 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Code geel voor dichte mist, vliegverkeer Eindhoven Airport weer op gang

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Code geel voor zeer dichte mist, vliegverkeer Eindhoven Airport gestremd

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Code geel voor zeer dichte mist

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter. In Den Bosch is de mist volgens Weerplaza het dichtst. Op sommige plaatsen kun je daar niet verder kijken dan 85 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Basisscholen in Zuidoost-Brabant staken massaal op 5 oktober

EINDHOVEN - Het overgrote deel van de basisscholen in de regio doet mee met de onderwijsstaking op 5 oktober. Dat blijkt uit een inventarisatie van deze krant. De besturen van de scholenkoepels SKPO, Salto, Eenbes, Prodas, Veldvest, KempenKind en SKOBOS geven aan dat de deuren die dag gesloten blijven voor leerlingen. Samen hebben zij 148 scholen in Zuidoost-Brabant onder hun hoede.

 • 26 September 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 25 September 2017ED - Valkenswaard e.o.

Taakstraf en rijverbod gevraagd voor kettingbotser uit Valkenswaard

DEN BOSCH - Een Valkenswaardse trucker die januari vorig jaar op een file op de A73 bij Boxmeer inreed en zo een zware kettingbotsing veroorzaakte, moet volgens officier Patrick van Hees een jaar zijn rijbewijs inleveren en 160 uur werkstraf verrichten.

 • 25 September 2017 om 17:49

Voorronden Brabants kampioenschap tonpraoten

VALKENSWAARD - De Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard houdt het jaarlijkse Brabants kampioenschap tonpraoten. De voorronden zijn op 14, 15 en 21 november. De finale is op 12 januari 2018. 

 • 25 September 2017 om 16:51

Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

 • 25 September 2017 om 11:25

Computerspel kan kinderen met taaislijmziekte helpen

EINDHOVEN/HEGELSOM - Kinderen die lijden aan taaislijmziekte moeten elke dag ademhalingsoefeningen doen om hun longen schoon te houden. Een computerspel met adem-besturing kan hen daarbij helpen. 

 • 25 September 2017 om 09:30

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:40

Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

 • 25 September 2017 om 03:00
OuderED - Valkenswaard e.o.

HC Helmond nog zonder doelpunt in overgangsklasse

De vrouwen van HC Helmond verloren ook hun derde wedstrijd in de overgangsklasse B. Op bezoek bij Terriërs werd met 1-0 verloren, die stand was met rust al bereikt. Coach Roeland de Laat zag zijn ploeg matig beginnen. ,,We gaven gemakkelijk de ruimtes weg en kwamen daarom op achterstand.”

 • 24 September 2017 om 22:29

Zien en gezien worden in Valkenswaard

VALKENSWAARD - The American Way in hartje Valkenswaard. Grote Amerikaanse oldtimers geflankeerd door vetkuiven en petticoats. Met op de achtergrond vooral rock 'n roll en country & western-klanken met swingende stelletjes.

 • 24 September 2017 om 15:28

Wietklant Best verzint ontvoering

DEN BOSCH - Dat drie mannen zomaar een vierde hebben ontvoerd, heeft het slachtoffer verzonnen, zo gaf hij toe. Maar hij is wel onder dwang gezet om een paar duizend euro op te hoesten. En daarom wil het OM toch vier jaar cel voor elk van de drie ‘ontvoerders’.

 • 24 September 2017 om 14:12

Politie Valkenswaard strenger na overlast fietsers Markt

VALKENSWAARD - Omdat fietsers de laatste tijd voor overlast zorgen op de Valkenswaardse Markt, gaat de politie strenger controleren. De Markt in Valkenswaard is namelijk voetgangersgebied.

 • 24 September 2017 om 09:52

Broddelwerk of alleen maar tegenslag?

EINDHOVEN - Hoe moet bestuursvoorzitter Mary-Ann Schreurs nu verder met de plannen voor de afvalverwerkingsinstallatie die Cure en Dong willen bouwen in Acht? De rechter heeft een streep gezet door haar plan in de huidige vorm.  

 • 22 September 2017 om 20:55
โŒ