[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018ED - Valkenswaard e.o.

Brandweertoren in Valkenswaard krijgt een museum

VALKENSWAARD - De brandweertoren aan de rand van het centrum van Valkenswaard is de trots van de plaatselijke brandweer. En de historische Ford brandweerwagen (bouwjaar 1938) wordt beschouwd als een belangrijk visitekaartje van de Valkenswaardse spuitgasten.

 • 24 September 2018 om 15:37

Fiscus: 'Paardenhandelaars, ook in Zuidoost-Brabant, frauderen voor miljoenen'

EINDHOVEN/HELMOND - Handelaren in toppaarden hebben voor tientallen miljoenen gefraudeerd. Het gaat vooral om niet betaalde belasting. Dat blijkt uit onderzoek van de fiscus naar de paardenbranche in onder meer Zuidoost-Brabant.

 • 22 September 2018 om 07:00

Verdwijnt de zuipkeet langzaam uit het weibeeld in Zuidoost-Brabant? Meld je aan!

EINDHOVEN - Zuipketen, drankhokken en tuinhuizen voorzien van een bar zijn al jarenlang de rots in de branding voor opgroeiende jongeren op het rustige platteland. Maar volgens instanties en gemeenten verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld. Maar is dat ook zo?

 • 24 September 2018 om 10:40

De wereld van topruiters kent ook een schimmige kant

EINDHOVEN - Dankzij topruiters heeft Brabant een goede naam opgebouwd in de paardenwereld. Dat heeft een schaduwzijde, want de handel in toppaarden is een walhalla voor witwassers met schimmige bv's in belastingparadijzen. De Belastingdienst legt dit wereldje onder de loep.

 • 23 September 2018 om 10:00
OuderED - Valkenswaard e.o.

Lintje voor drie brandweerlieden uit Valkenswaard

VALKENWAARD - Drie Valkenswaardse brandweerlieden hebben zondagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Harrie Daamen, Thijs Eerden en Rinus Paeshuijse werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • 23 September 2018 om 16:43

Speuren naar paardenfraude ten zuiden van Eindhoven

EINDHOVEN/HELMOND - Dankzij topruiters heeft Zuidoost-Brabant een goede naam opgebouwd in de paardenwereld. Dat heeft een schaduwzijde, want de handel in toppaarden is een walhalla voor witwassers met schimmige bv's in belastingparadijzen. De Belastingdienst legt dit wereldje onder de loep.

 • 23 September 2018 om 10:00

Van Steensel kan het niet laten en maakt rentree bij De Valk

Drie jaar lang speelde Koen van Steensel (29) niet op het veld, maar nu is hij terug bij De Valk. In een nieuw systeem en met nieuw elan. ,,Nu kan het nog.”

 • 22 September 2018 om 14:05

Auto ramt pijlwagen en lantaarnpaal en komt pas 150 meter verderop tot stilstand op N2 bij Waalre

WAALRE - Op de N2 in Waalre is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met daarin drie personen tegen een pijlwagen gereden. Dat gebeurde rond 04.30 uur, ter hoogte van de High Tech Campus. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van het ongeluk.

 • 22 September 2018 om 12:21

'Paardenhandelaars, ook in Zuidoost-Brabant, frauderen voor miljoenen'

EINDHOVEN/HELMOND - Handelaren in toppaarden hebben voor tientallen miljoenen gefraudeerd. Het gaat vooral om niet betaalde belasting. Dat blijkt uit onderzoek van de fiscus naar de paardenbranche in onder meer Zuidoost-Brabant.

 • 22 September 2018 om 07:00

Fiscus haalt miljoenen terug bij paardenhandelaars

Eindhoven/Helmond - Handelaren in toppaarden hebben voor tientallen miljoenen gefraudeerd. Het gaat vooral om niet betaalde belasting. Dat blijkt uit onderzoek van de fiscus naar de paardenbranche in onder meer Zuidoost-Brabant.

 • 22 September 2018 om 07:00

Strijd om uitzendrechten Valkenswaard

VALKENSWAARD - Drie partijen gaan de strijd aan voor de uitzendrechten in Valkenswaard. Voor 18 januari moet de gemeenteraad daarover een advies geven aan het Commissariaat voor de Media.

 • 21 September 2018 om 16:47

Ondanks wegvallen eerste elftal is BES blij nog te bestaan

Vorig seizoen acteerde BES nog in de derde klasse. Het voortbestaan van de club uit Borkel en Schaft kwam in gevaar en met de doorstart ging het eerste elftal verloren.

 • 21 September 2018 om 13:00

Rijkswaterstaat maakt geen haast met aanpak verlichting randweg Eindhoven

EINDHOVEN - De aanpak van de al jaren onder mankementen gebukt gaande verlichting van de Randweg Eindhoven is door Rijkswaterstaat met een klein jaar uitgesteld.

 • 21 September 2018 om 11:42

Containers van winkelcentrum Belleman in Dommelen gaan ondergronds

DOMMELEN - Voor de omstreden afvalcontainers op het parkeerterrein bij winkelcentrum De Belleman is na jaren gedoe eindelijk een oplossing gevonden: ze gaan op de huidige plek de grond in.

 • 21 September 2018 om 11:38

Directeur KT Waalre: 'Meer diensten via glasvezel aanbieden'

WAALRE - De nieuwe directeur van KT Waalre, Jos van Best, wil dat er in de toekomst meer diensten via glasvezel worden aangeboden. ,,Het netwerk kan voorzien in privacygevoelige dingen die buiten internet om werken, zoals mobiliteit en zorg."

 • 21 September 2018 om 11:28

Oefenen in Eindhoven voor eervolle sprong boven dropzone Yankee op de Ginkelse Heide

EINDHOVEN - Honderden parachutisten uit zeven landen maken zaterdagochtend een sprong boven de Ginkelse Heide. Deze week wordt er flink geoefend. Dat gebeurt vanaf Vliegbasis Eindhoven.

 • 21 September 2018 om 06:00

Comeback spelletje stoepranden butsen in Waalre

WAALRE - Voor het eerst wordt het Waalres Kampioenschap Stoepranden gehouden.

 • 20 September 2018 om 16:22

Wijk in Aalst wil afvalfiets houden

AALSTWAALRE - De afvalfiets in Aalst mag van de buurt niet weg. ,,De politiek wilde zich er graag mee bemoeien, maar dat hebben we bewust afgehouden. Dit is een echt burgerinitiatief."

 • 20 September 2018 om 10:59

Regio gaat files te lijf met slimme wegen: 21 gemeenten reserveren 15 miljoen euro

EINDHOVEN - Kunnen de files in de regio worden opgelost met 'smart roads' en het gebruikmaken van 'big data'? De 21 regiogemeenten denken van wel: ze hebben voor deze plannen maar liefst 15 miljoen euro over.

 • 20 September 2018 om 10:05

Haar moeder overlijdt aan borstkanker, ineens krijgt Carolien (26) zorg voor oma en broer

EINDHOVEN - ‘Hoe waardig is het leven zonder autonomie?’ Dat is de vraag die regisseur Carolien van Maaswaal zich stelde toen haar moeder overleed aan borstkanker en ze zorg moest dragen voor haar oma en broer. Ze maakte er de documentaire ‘Zelf’ over.

 • 20 September 2018 om 07:45
โŒ