[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018ED - Valkenswaard e.o.

Treinen zitten bij Hans uit Dommelen 'gewoon in de genen'

DOMMELEN - Komende zondag organiseert ModelSpoorGroep Valkenswaard weer een open dag. Wat zijn dat toch voor mannen die helemaal verknocht zijn aan die treintjes en de dorpen en landschappen waar ze doorheen rijden?

 • 23 Februari 2018 om 08:08

Schaatskoorts laait op in de regio met weekje vorst in het vooruitzicht

EINDHOVEN/HELMOND - Overal in de regio begint het weer te kriebelen bij schaatsliefhebbers. It giet aon, maar dan in het klein, op zelfgemaakte ijsbaantjes, vennen en sloten.

 • 23 Februari 2018 om 06:21
Gisteren β€” 22 Februari 2018ED - Valkenswaard e.o.

Januaristorm kost gemeenten veel geld

EINDHOVEN - Gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn samen vele honderdduizenden euro's kwijt door de zware storm van 18 januari, blijkt uit inventarisatie ED. Het gaat daarbij vooral om opruimkosten.

 • 22 Februari 2018 om 16:38

Zwanger&MamaBeurs voor eerst in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Op zondag 11 maart zal in zalencentrum de Graver in Valkenswaard voor het eerst een 'Zwanger&MamaBeurs' georganiseerd worden. Deze beurs wordt georganiseerd door een samenwerking van Richella Raijmakers van BijRies en Nicole Amalo van 'Jij en je kindje'. Beiden hebben een eigen onderneming, gericht op zwangeren, mama's en baby's.

 • 22 Februari 2018 om 16:23

Rechter: 'Vierde laag Valkenswaards appartementengebouw schrappen geen optie'

VALKENSWAARD - De raadsvrouw van de Valkenswaardse woningcorporatie Woonbedrijf was er eerder deze week tijdens een rechtszaak in Den Haag eerlijk over: 'als je het aan de Carolusdreef en De Haghe geplande appartementengebouw opschuift, krijgt iemand anders het voor zijn neus'.

 • 22 Februari 2018 om 16:21

TBS-eis voor heftige straatroof Waalre

DEN BOSCH - Een straatroof in Waalre vorig jaar was zo goed opgezet en gewelddadig uitgevoerd dat het OM deze ziet als een zwaarder te straffen overval. Een inwoner van Someren (24) verdient er niet alleen drie jaar cel voor maar ook tbs met dwangverpleging, vindt ze.

 • 22 Februari 2018 om 14:21

Meeste vergunningen nieuwbouw in Zuidoost-Brabant verstrekt in Eindhoven

EINDHOVEN - Eindhoven steekt in Zuidoost-Brabant met kop en schouders boven de andere gemeenten uit als het gaat om vergunningen voor nieuwbouw.

 • 22 Februari 2018 om 09:42

Taxitoer in Valkenswaard voor werkzoekenden met een beperking

VALKENSWAARD - Werkzoekenden met een arbeidsbeperking zichtbaar maken, dát is het doel van 'Onbeperkt aan de Slag'. Door middel van een Taxitoer door Zuid-Nederland hopen de organisatoren ook deze regio's bekend te maken met dit concept. Woensdag bezocht de toer Valkenswaard.

 • 22 Februari 2018 om 08:08
OuderED - Valkenswaard e.o.

Rechter: twijfel bij commercieel gebruik Eurocircuit Valkenswaard

Nieuwe episode in Eurocircuit-dossier. Ook rechter vraagt zich af: mogen die anti-slipcursussen daar wel?

 • 21 Februari 2018 om 17:52

Plannen voor het platteland gezocht: geld voor acht Brabantse ideeΓ«n rond plattelandsvernieuwing

BEST - Het College van Rijksadviseurs gaat acht Brabantse initiatieven voor plattelandsvernieuwing ondersteunen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hoopt zo onder meer tot nieuwe oplossingen voor agrarische leegstand te komen.

 • 21 Februari 2018 om 17:39

Ruim acht jaar cel voor overval op echtpaar in Valkenswaard in 2001

DEN BOSCH - Twee pogingen doodslag plus een gewapende woningoverval op een ouder echtpaar uit Valkenswaard kosten Bosschenaar Arno de G. acht jaar en drie maanden cel. Dat is aanzienlijk meer dan het OM zelf eiste.

 • 21 Februari 2018 om 15:13

Ruim acht jaar cel voor overval op echtpaar valkenswaard

DEN BOSCH - Twee pogingen doodslag plus een gewapende woningoverval op een echtpaar uit Valkenswaard kosten Bosschenaar Janus de G. acht jaar en drie maanden cel. Dat is aanzienlijk meer dan het OM eiste.

 • 21 Februari 2018 om 15:13

Valkenswaard loopt warm voor kleine huisjes

De belangstelling was groot voor de bijeenkomst over Tiny Houses. Klein, duurzaam en betaalbaar is 'hot'. Ook politiek is vóór.

 • 21 Februari 2018 om 11:03

'Britse soldaten op begraafplaats Valkenswaard verdienen bloemetje'

VALKENSWAARD - De Britse soldaten op het kerkhof aan de Luikerweg verdienen meer aandacht, vindt de Stichting Erfgoed 40-45. Ze start een actie.

 • 21 Februari 2018 om 10:53

Gezocht: ijsbaantjes in de maak in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - De Siberische Beer is los. De komende week gaat het behoorlijk vriezen en dus wordt het tijd om de schaatsen alvast uit het vet te halen.

 • 21 Februari 2018 om 10:47

Ziekenhuizen in de regio vol door griep

EINDHOVEN - Het hardnekkige griepvirus zorgt voor grote drukte in ziekenhuizen. In sommige steden worden minder urgente operaties uitgesteld om maar bedden vrij te spelen. Ook in deze regio wordt volop gepuzzeld met bedden en personeel, maar problemen doen zich vooralsnog niet voor.

 • 21 Februari 2018 om 03:00

Waalre gaat het meedenken van inwoners aanjagen

WAALRE- Terwijl de Tweede Kamer dinsdagavond debatteerde over het afschaffen van de referendumwet, koos Waalre er op datzelfde moment voor de inwoners veel nauwer te betrekken bij plannen en ontwikkelingen in de gemeente.

 • 21 Februari 2018 om 03:00

ED lanceert Kieswijzer voor alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Het ED komt, samen met de andere regionale titels van de Persgroep, deze zaterdag met een gezamenlijke Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit. De Kieswijzer is vanaf zaterdag 24 februari voor iedereen gratis te raadplegen via deze pagina.

 • 20 Februari 2018 om 14:12

Huishouden meer kwijt aan waterschapslasten, bij Waterschap De Dommel minste belasting

EINDHOVEN/HELMOND - Huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan waterschapsbelasting. De waterschappen verwachten 2,8 miljard euro aan belasting te heffen. Dat is een stijging van ruim 2,5 procent ten opzicht van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van begrotingscijfers van de waterschappen.

 • 20 Februari 2018 om 12:31

'Achter gesloten deuren vergaderen lijkt onder gemeenteraden een trend'

EINDHOVEN - Raadsleden moeten de luiken niet zo vaak dicht doen, betoogt hoogleraar Wim Voermans. ,,In principe zou elke bijeenkomst openbaar moeten zijn", vindt hij.

 • 20 Februari 2018 om 09:34
❌