[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018ED - Kempen

Ongediertebestrijder Rido uit Heeze heeft het 'dubbel zo druk' door alle wespennesten

GELDROP - Behoedzaam beklimt Frank Dolphijn van ongediertebestrijder Rido uit Heeze dinsdag zijn trap. Hij is getooid in een dik pak, met op zijn hoofd een masker en een daaroverheen een imkerkap. De trap staat in een Geldropse carport. In de opslagruimte boven die carport klinkt gezoem. Via een fitting heeft er zich een flink wespennest gevestigd.

 • 17 Juli 2018 om 20:00

Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niรฉt zijn?

EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

 • 17 Juli 2018 om 19:30

Jeugdcoach voor Bladel en Reusel

BLADEL/REUSEL-DE MIERDEN - Bladel en Reusel-De Mierden stellen gezamenlijk een jeugdcoach aan. De huidige aanpak van overlastgevende jongeren schiet tekort.

 • 17 Juli 2018 om 18:00

Jubileumeditie Zomeractiviteiten in Bladel: 'We blijven vernieuwen'

BLADEL - Porselein schilderen, golfen, excursies en kruisboogschieten. Enkele van de 27 activiteiten waaraan vijftigplussers uit Bladel deze zomer kunnen deelnemen. Het is dit jaar de tiende keer dat de Zomeractiviteiten worden georganiseerd.

 • 17 Juli 2018 om 16:39

Belg botst tegen geparkeerde auto op Turnhoutseweg in Reusel

REUSEL - Een auto, die vanuit België kwam, is dinsdagmiddag op de Turnhoutseweg in Reusel tegen een geparkeerde wagen aangereden. De bestuurder en bijrijder zijn daarbij gewond geraakt.

 • 17 Juli 2018 om 15:11

Van Dingenen Transport koopt 1 ha erbij op KBP in Hapert

HAPERT - Van Dingenen Transport uit Hapert heeft een kavel van ruim een hectare gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) voor de bouw van een nieuw magazijn.

 • 17 Juli 2018 om 13:11

Scooter glijdt uit over paardenpoep, bestuurder raakt gewond

BLADEL - Een man is met zijn scooter lelijk ten val gekomen in Bladel. Hij reed op het fietspad, gleed uit over paardenpoep en kwam verkeerd terecht. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • 17 Juli 2018 om 13:08

Allemaal beestjes: 'Genoeg insecten die jouw tuin gebruiken als een kroeg'

Wat merken we in onze eigen achtertuin van de enorme afname van het aantal insecten? Met insectenexpert Robert Ketelaar slaan we de tuindeuren open. ,,Er zit nog best veel leven in.

 • 17 Juli 2018 om 13:00

Experts verwachten 'explosie' van blauwalg door het warme weer

Vliegen de blauwalgmeldingen ons bij hoge temperaturen vaak om de oren, nu valt het, ondanks het warme weer van de afgelopen tijd, mee met het aantal meldingen. Stilte voor de storm, volgens sommige experts.

 • 17 Juli 2018 om 11:15

Streekarchief mogelijk opgeheven, instantie had zaken niet op orde

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018ED - Kempen

Gemeenten hebben geen vertrouwen meer in huidig RHCe

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00

Zakken vol met zaadjes op weg in Casteren: auto flink beschadigd, boer rijdt door

CASTEREN - Op de Kranenberg bij Casteren is maandagmiddag een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan nadat vijftien zware zakken van een landbouwvoertuig vielen en midden op de weg terechtkwamen. Een automobiliste die achter het voertuig reed kon niet meer uitwijken en reed vol tegen deze zakken aan.

 • 16 Juli 2018 om 18:43

'Niets meer te halen' op woningmarkt Reusel

REUSEL-DE MIERDEN - Niet-vrijstaande woningen zijn voor woningzoekenden amper nog te vinden in Reusel-De Mierden, dat blijkt uit een marktanalyse.

 • 16 Juli 2018 om 15:34

Dr. Peacock viert tijdens Dominator in Eersel jubileum met stuiterende frenchcore-beats

De stuiterende beats van Dr. Peacock: hard, harder, hardst, maar dan net even anders. Zaterdag 21 juli viert de Hollandse ambassadeur van de 'frenchcore' zijn 10-jarig jubileum op 's werelds grootste hardcorefeestje in Eersel: Dominator.

 • 16 Juli 2018 om 15:13

Tekort aan zorgappartementen ook in regio Eindhoven-Helmond groot

EINDHOVEN - Ook in Zuidoost-Brabant is een tekort aan zogenaamde zorgappartementen in de vrije sector. Er is vraag naar meer dan 2000 van deze woningen in complexen waar ook een zorgaanbieder zijn diensten aanbiedt. Landelijk is er nu al behoefte aan zo'n 32.000 zorgappartementen, blijkt uit onderzoek van Vastgoedadviseur CBRE.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

Schrijfster Annette Lavrijsen uit Reusel vindt de weg terug naar het bos

REUSEL - Journalist Annette Lavrijsen, geboren en getogen in Reusel, heeft een boek geschreven over de Japanse kunst van het bosbaden, Shinrin-yoku.

 • 16 Juli 2018 om 11:25

Gemeentemagazine voor Bergeijk in de maak

BERGEIJK - De nieuwe gemeentegids van Bergeijk is in de maak. De gemeente heeft dat werk uitbesteed aan Akse Media in Den Helder.

 • 16 Juli 2018 om 11:07

Ongeval in Bladel: 52-jarige vrouw opgepakt voor aanrijden man uit Hapert

BLADEL - Een 52-jarige vrouw uit Oudheusden is aangehouden omdat ze in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige fietser uit Hapert zou hebben aangereden. Het ongeval gebeurde rond 01.00 uur op de Hallenstraat in Bladel. De man raakte zwaargewond.

 • 16 Juli 2018 om 10:12

Blotevoetenwandeling in Westelbeers: 'Heerlijk om zonder schoenen aan te lopen'

WESTELBEERS/BEST - Op zondag, terwijl de temperatuur nog aangenaam is en de wereld nog rustig, gaat een groep natuurliefhebbers samen een tocht aan van zes kilometer op de Landschotse Heide bij Westelbeers. Niet zomaar een wandeltocht, maar één op blote voeten.

 • 16 Juli 2018 om 10:03

Leerlingen van praktijkschool Pius X in Bladel maakten een ruilkast die helpt bij het ontmoeten

BLADEL - Leerlingen van praktijkschool Pius X in Bladel maakten een ontmoetingskast, een kast waarmee mensen spullen kunnen ruilen.

 • 16 Juli 2018 om 09:43
โŒ