[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020ED - Kempen

Snel aan de slag met Groene Long in Bladel

BLADEL - Als de gemeenteraad groen licht geeft, willen de deelnemers snel Dorpspark De Groene Long in Bladel ontwikkelen.

 • 5 Juni 2020 om 16:55

Bergeijk: Gemeenten mogen andere afwegingen maken in Kempensamenwerking

BERGEIJK - Dat de ambtelijke samenwerking in de Kempen onder de loep wordt genomen, leidde donderdag ook in de gemeenteraad van Bergeijk tot discussie. Volgens burgemeester Arinda Callewaert is het allemaal niet zo spannend.

 • 4 Juni 2020 om 23:37
Gisteren β€” 4 Juni 2020ED - Kempen

De β€˜mooiste horeca van Brabant’ in historisch pand in Middelbeers

MIDDELBEERS - Afgelopen maandag kon Grand Café De Beerze eindelijk echt de deuren openen in het voormalig gemeentehuis van de Beerzen. De trots straalt van de gezichten van eigenaar, uitbaters en architect.

 • 4 Juni 2020 om 21:54

Voedselactie Virma Durinck uit Vessem geslaagd: 600 voedselpakketten voor Curaçao

VESSEM - Er is volop gehoor gegeven aan de oproep van de Vessemse Virma Durinck-Lourens om geld te doneren voor voedselhulp aan Curaçao. Dit eiland werd zwaar getroffen door de coronacrisis. De Vessemse wist ruim voldoende geld op te halen voor de financiering van 600 voedselpakketten.

 • 4 Juni 2020 om 18:29

Voedselactie Virma Durinck uit Vessem geslaagd: 500 voedselpakketten voor Curaçao

VESSEM - Er is volop gehoor gegeven aan de oproep van de Vessemse Virma Durinck-Lourens om geld te doneren voor voedselhulp aan Curaçao. Dit eiland werd zwaar getroffen door de coronacrisis. De Vessemse wist ruim voldoende geld op te halen voor de financiering van 500 voedselpakketten.

 • 4 Juni 2020 om 18:29

Aanrander in de Kempen langer vast

DEN BOSCH - De 35-jarige man uit Diessen die verdacht wordt van het aanranden van twee meisjes in de Kempen, blijft nog 90 dagen vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag besloten.

 • 4 Juni 2020 om 17:25

Bergeijk mag weer dwangsom voor loods aan Barrier innen

DEN HAAG/BERGEIJK - Handelaar en loonbedrijfondernemer Jan Hezemans moet van de Raad van State een nieuwe dwangsom van 66.000 euro aan de gemeente Bergeijk betalen.

 • 4 Juni 2020 om 16:22

Rietstek weer open, jeugdsportweek kan doorgaan

RIETHOVEN - Gemeenschapshuis De Rietstek aan de Hennepstraat in Riethoven is weer open. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

 • 4 Juni 2020 om 14:43

Zes ongeruste gemeentebestuurders in brief aan provinciebestuur: β€˜Brabant is cultuur en dat moet zo blijven!’

VALKENSWAARD/CRANENDONCK/LAARBEEK - Bestuurders van zes gemeenten in Zuidoost-Brabant maken zich grote zorgen over het cultuurbeleid van het nieuwe provinciebestuur. Zij uiten hun kritiek in een open brief.

 • 3 Juni 2020 om 16:14

Politiek stapt uit Pact van Oirschot rond A58 om β€˜rollen zuiver te houden’

OIRSCHOT - De politieke partijen stappen uit het ‘Pact van Oirschot’, het samenwerkingsverband dat zich sterk maakt voor de Oirschotse belangen bij de verbreding van de A58. De fracties hebben daartoe in goed overleg besloten om de rollen zuiver te houden nu de lobby richting de minister in een andere fase komt.

 • 4 Juni 2020 om 11:00

Scholenstichting vecht internationale status Saltoschool Reigerlaan aan: β€˜Geen plek voor twee internationale scholen’

EINDHOVEN - Is er in Eindhoven plek voor één of voor meerdere internationale scholen? De Raad van State boog zich deze week over die kwestie. De scholenstichting SPVOZN, waar de Internationale School Eindhoven (ISE) bij hoort, vecht de status van de internationale afdeling van Saltoschool Reigerlaan aan.

 • 4 Juni 2020 om 06:00
OuderED - Kempen

Bladel wil meer zonnepanelen op daken bedrijven stimuleren

BLADEL - Bladel wil graag stimuleren dat ook bedrijven vaker zonnepanelen op hun daken leggen.

 • 3 Juni 2020 om 21:21

WK zijspancross voor 2020 geschrapt

Het wereldkampioenschap zijspancross is voor 2020 volledig van de baan. Promoter WSC en de internationale motorsportfederatie FIM hakten woensdag de knoop door. Etienne Bax zal zijn titel dit jaar dus niet kunnen verdedigen.

 • 3 Juni 2020 om 19:03

Zes ongeruste wethouders in brief aan provinciebestuur: β€˜Brabant is cultuur en dat moet zo blijven!’

VALKENSWAARD/CRANENDONCK/LAARBEEK - Wethouders van zes gemeenten in Zuidoost-Brabant maken zich grote zorgen over het cultuurbeleid van het nieuwe provinciebestuur. Zij uiten hun kritiek in een open brief.

 • 3 Juni 2020 om 16:14

Supermarkt in Vessem vernieuwd: 'Het is fantastisch geworden’

VESSEM - Bij veel huizen in Vessem hangt momenteel een poster van Coop. Klanten van de supermarkt vestigen zo de aandacht op de heropening van de winkel.

 • 3 Juni 2020 om 16:23

Geslaagd? Stuur je foto naar het ED

Geen centrale examens, diploma-uitreikingen en geen examenfeesten, maar wel een ‘hall of fame’ op onze site én in de krant. Het ED wil scholieren in het zonnetje zetten die dit jaar hun diploma hebben gehaald.

 • 3 Juni 2020 om 12:30

Zeeman-oprichter Jan Zeeman (78) overleden

LAGE MIERDE - Jan Zeeman, oprichter van textielketen Zeeman, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een woordvoerder van de familie. Hij overleed op 2 juni. De familie zal in besloten kring afscheid nemen.

 • 3 Juni 2020 om 11:43

Scholen zoeken naar feestelijk tintje voor geslaagden

EINDHOVEN/HELMOND - De vlaggen en boekentassen mogen donderdag 4 juni uit voor middelbare scholieren die geslaagd zijn. Het blijft behelpen, maar scholen in de regio proberen er toch een feestelijk tintje aan te geven.

 • 3 Juni 2020 om 11:01

Bij brand in Hapert verwoeste hoogwerker is alweer vervangen

VELDHOVEN - De vrijwillige brandweer van Veldhoven heeft alweer een nieuwe hoogwerker ter beschikking. De oude brandde vrijdag volledig uit tijdens de grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert.

 • 3 Juni 2020 om 08:51

Bij brand in Hapert verwoestte hoogwerker is alweer vervangen

VELDHOVEN - De vrijwillige brandweer van Veldhoven heeft alweer een nieuwe hoogwerker ter beschikking. De oude brandde vrijdag volledig uit tijdens de grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert.

 • 3 Juni 2020 om 08:51
❌