[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019ED - Kempen

Muziekvereniging De Vriendschap in De Beerzen β€˜voelt bijna als familie’

DE BEERZEN - De activiteiten en het repertoire gingen met de tijd mee, maar de naam De Vriendschap is al 170 jaar leidend bij de muziek-vereniging in de Beerzen.

 • 22 Maart 2019 om 17:05

Raad Bladel wil geen etiket op WVK-geld

BLADEL - Twee moties had Hugo Maas (PRO5) voorbereid voor de gemeenteraadsvergadering. Aan de orde was het participatiebeleid en de oprichting van het participatiebedrijf als opvolger van de WVK-groep.

 • 22 Maart 2019 om 11:52

Nertsenfokkers vragen hulp gemeente Bergeijk

BERGEIJK - Twee nertsenfokkers in Bergeijk en Westerhoven willen dat de gemeente Bergeijk meewerkt aan het overschakelen op andere dieren als op 1 januari 2024 het verbod ingaat op het houden van pelsdieren.

 • 22 Maart 2019 om 11:40

Eindhoven sluit aan bij Kempen Cup

EINDHOVEN - De negen Kempendorpen waar gefietst wordt om het Kempen Cup-klassement krijgen gezelschap van Eindhoven. Tegelijk is het reglement aangescherpt. Wielrenners die de afgelopen vijf jaar een wedstrijdlicentie in bezit hadden, mogen niet meer meedoen.

 • 22 Maart 2019 om 10:48

De absolute meerderheid in Reusel-De Mierden, een dorp van ons-kent-ons

REUSEL-DE MIERDEN - Ons-kent-ons is het credo waar menig dorp zich met veel genoegen op laat voorstaan. De lijntjes zijn kort, de contacten vaak informeel. Sinds een jaar heeft Samenwerking in Reusel-De Mierden op dat politieke speelveld een absolute meerderheid.

 • 22 Maart 2019 om 10:00

Nieuwe directeur voor de Muzenval in Eersel

EERSEL-Vanaf 1 april 2019 wordt Joyce Hamers de nieuwe directeur van cultureel centrum de Muzenval in Eersel. Ze volgt daarmee Joke Bleijs op. De Muzenval wil onder leiding van Hamers de positie van de Muzenval als cultureel centrum in Eersel versterken en uitbouwen.

 • 22 Maart 2019 om 09:34

Boekenweek in de regio: van Strijps Kamerkoor tot Griet Op de Beeck

EINDHOVEN - In de Boekenweek, van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart, staan vrouwen centraal. Het thema ‘De moeder de vrouw’ werd ontleend aan een gedicht van Martinus Nijhoff. Wat is er te doen in de regio? Een greep uit de activiteiten.

 • 22 Maart 2019 om 08:53

Parkeerflat Eindhoven Airport moet dreigend tekort oplossen

EINDHOVEN - Een parkeerflat met 4.200 plekken bij Eindhoven Airport moet voorkomen dat de komende jaren een tekort aan parkeerruimte ontstaat. Berekeningen gaan uit van een lichte groei van het aantal reizigers.

 • 22 Maart 2019 om 06:30
OuderED - Kempen

Kwekerij-in-opbouw ontdekt in Oirschot

OIRSCHOT - Bij een uitgebreide controle op industrieterrein De Stad in Oirschot is donderdag een hennepkwekerij-in-opbouw aangetroffen. De materialen zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt, aldus een politie-woordvoerder.

 • 21 Maart 2019 om 17:22

Oirschot moest paar tellingen overdoen

OIRSCHOT - Oirschot was erg laat met het bekend maken van de uitslag van de verkiezing voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Reden was dat er woensdagnacht kleine verschillen aan het licht kwamen in de telling bij twee stembureaus.

 • 21 Maart 2019 om 13:24

Inzameldag voor saneren asbest in Netersel

NETERSEL - Bladel wil een handje helpen bij het saneren van asbest. Om die reden start een pilotproject in Netersel. Op maandag 15 april om 20.00 uur vindt een informatieavond hierover plaats in zaal de Poel aan de Hoeve 2.

 • 21 Maart 2019 om 10:50

Detacheerder in de Kempen: β€˜Laat die Polen maar komen'

EERSEL - Als het aan detacheerder Paula Wouters (52) ligt, gaat de Brexit mooi door. Ze legt uit waarom. Veel Polen kiezen voor Engeland om als arbeidsmigrant aan de slag te gaan. Als Engeland geen EU-land meer is, gaat dat niet meer zo makkelijk. ,,Ik denk dat Nederland daarmee heel aantrekkelijk wordt voor deze groep. In onze Brainportregio is veel werk voor ze. Laat ze maar komen."

 • 21 Maart 2019 om 09:36

Er zit schot in plan De Ster in Hoogeloon

HOOGELOON - De Locatievereniging Hoogeloon werkt aan de invulling van de woningbehoefte op het terrein van het voormalige café De Ster. De gemeente Bladel verwacht volgende maan duidelijk te hebben wat er precies gaat komen.

 • 21 Maart 2019 om 09:33

Het kan nog weinig lijden met het grondwater in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Grondwater in Zuidoost-Brababant na regenperiode weer redelijk op peil, maar marges zijn nog minimaal en zorgen nog niet weg.

 • 21 Maart 2019 om 07:30

2 miljoen voor tijdelijke rioolbuizen op Stratumse Heide in Eindhoven

EINDHOVEN - Een tijdelijk rioolbuis van 2 kilometer lang, dwars over de Stratumse Heide, kost waterschap De Dommel 2 miljoen euro. Maandag 25 maart start de aanleg. Die moet de bestaande betonnen buizen in de bodem langs de A67 vervangen omdat die in slechte staat zijn.

 • 21 Maart 2019 om 06:30

Provinciale verkiezingen | Bekijk hier de uitslagen in jouw gemeente

De stembussen zijn dicht, Nederland heeft gestemd. Check hieronder op de kaart hoe er in jouw gemeente en provincie gestemd is, en wat de stemming betekent voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Behoudt de coalitie de meerderheid in de senaat, of zal het kabinet straks met andere partijen om tafel moeten?

 • 20 Maart 2019 om 21:11

Een etmaal wachten voor gratis ijs van Baskin-Robbins in Eindhoven

EINDHOVEN - Dik 25 uur in de rij voor een jaar lang gratis ijs. Cas Schings (19) uit Eindhoven heeft het er graag voor over. Woensdagochtend om halftien plofte hij neer op de trappen richting de kelder van winkelcentrum Piazza in Eindhoven.

 • 20 Maart 2019 om 17:15

Luchtmacht oefent in april vijf dagen vanaf Vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN - Orange Bull is de naam van een vijfdaagse oefening van de luchtmacht, die duurt van 1 tot en met 5 april. Ook het 336 squadron van Vliegbasis Eindhoven doet hieraan mee.

 • 20 Maart 2019 om 16:59

β€˜Bruisend Wintelre’ legt leven vast op film

WINTELRE - Na vijftig jaar is er een nieuw tijdsbeeld van Wintelre op film vastgelegd. Komende vrijdag, 22 maart, vindt in De Rosdoek de première plaats van de film Bruisend Wintelre.

 • 20 Maart 2019 om 15:00

Subtiel Theater uit Middelbeers met struggelende dertigers β€˜Aan tafel

MIDDELBEERS- Met het confronterende, maar ook humoristische stuk ‘Aan Tafel‘ speelt Subtiel Theater haar eerste eigen, volwaardige voorstelling.

 • 20 Maart 2019 om 14:22
❌