[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019ED - Kempen

Hakken in het zonnetje bij hardcore festival Dominator op E3-strand Eersel

EERSEL - Het voorspelde noodweer heeft vooralsnog geen roet in het eten gegooid voor het uitverkochte hardcore festival Dominator dat zaterdag op het E3-strand in Eersel plaatsvindt. Zo'n 50.000 hardcore-liefhebbers uit binnen- en buitenland hebben het strand weten te vinden.

 • 20 Juli 2019 om 19:48

RHC Eindhoven zoekt verhalen achter de foto's: Met reisbureau FIT op vakantie

EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl

 • 20 Juli 2019 om 11:00

β€˜Agroforestry’ in Westerhoven: walnoot en koe gaan prima samen

WESTERHOVEN - Jan en Hanne Cremers combineren sinds vorig jaar een bescheiden kudde vleesrunderen met walnotenteelt. De notenboom is bezig aan een stille opmars op agrarische bedrijven.

 • 20 Juli 2019 om 07:30
OuderED - Kempen

Cato (95) uit Oirschot is rotzooi in de berm zat, en ruimt die daarom maar zelf op

OIRSCHOT - Soepele knieën, een lach op haar gezicht en een rollator vol rotzooi. De 95-jarige Cato Smetsers-Machielsen komt op haar wandelroute zoveel zwerfafval tegen, dat ze besluit om het zelf op te ruimen.

 • 19 Juli 2019 om 19:55

Cato (95) uit Oirschot is rotzooi in de berm zat, en ruimt het daarom maar zelf op

OIRSCHOT - Soepele knieën, een lach op haar gezicht en een rollator vol rotzooi. De 95-jarige Cato Smetsers-Machielsen komt op haar wandelroute zoveel zwerfafval tegen, dat ze besluit om het zelf op te ruimen.

 • 19 Juli 2019 om 19:55

Wie waren de Westerhovense metselteuten?

WESTERHOVEN - Frans Smolders uit Bergeijk zoekt informatie over metselteuten. Voor een tekst of gedicht op een brugleuning. Wie helpt?

 • 19 Juli 2019 om 13:59

Vakantiepark Hooge Mierde moet toeristenbelasting betalen over arbeidsmigranten

REUSEL-DE MIERDEN - Reusel-De Mierden heeft vakantiepark Het Zwartven in Hooge Mierde over 2015 een aanslag toeristenbelasting van ruim 76.000 euro opgelegd voor de arbeidsmigranten die op het park verblijven. Terecht, oordeelde de rechtbank in Den Bosch.

 • 19 Juli 2019 om 13:58

Technische sector zoekt nog 15.600 personeelsleden: machinebouwers niet aan te slepen in Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Technische bedrijven in de regio kampen met een forse stijging van het aantal vacatures. Ze barsten van het werk maar ze missen geschikte nieuwe medewerkers. Onder andere kippenstallenbedrijf Vencomatic in Eersel stoomt daarom zelf vluchtelingen met een verblijfsvergunning klaar voor een baan.

 • 18 Juli 2019 om 20:00

Zomerdrukte treft zorg: β€˜Het grote probleem is personeelsgebrek’

EINDHOVEN/HELMOND - De ziekenhuizen in de regio hebben in deze zomer opnieuw grote moeite om thuiszorg te regelen voor patiënten die zijn uitbehandeld of voor hen een plaats te vinden in een verpleeghuis of revalidatiecentrum. Gevolg is dat patiënten langer een ziekenhuisbed bezet houden dan nodig is.

 • 19 Juli 2019 om 06:00

Expositie 550 jaar stadsrechten Bergeijk in Hofkerk

BERGEIJK - Zo’n elf jaar geleden is de Hofkerk in Bergeijk tijdens de vakantieperiode begonnen met ‘open kerkdagen voor toeristen’. Om ook eigen inwoners te interesseren is daar een jaarlijks wisselende tentoonstelling aan gekoppeld.

 • 18 Juli 2019 om 18:04

β€˜Warme sanering’ varkenshouderij gaat later van start

DEN BOSCH - Varkenshouders die willen stoppen met hun bedrijf, kunnen zich pas in het najaar inschrijven voor de zogeheten ‘warme sanering’ die het Rijk op poten zet. Aanvankelijk zou de inschrijving op 15 augustus open gaan. Het wachten is echter nog op groen licht vanuit Europa.

 • 18 Juli 2019 om 15:57

Nieuwe beheerder gezocht voor De Ster in Lage Mierde

LAGE MIERDE - Gemeenschapshuis De Ster in Lage Mierde zoekt een nieuwe beheerder. Inge Kerkhofs neemt na zes jaar met pijn in het hart afscheid, maar van het beheerconcept met vrijwilligers achter de bar wordt geen afscheid genomen.

 • 18 Juli 2019 om 15:00

Obesitaszorg MMC in Veldhoven nu 'topklinisch’

VELDHOVEN - De obesitaszorg van Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is landelijk erkend op topklinisch niveau. Dat betekent dat er sprake is van uitstekende patiëntzorg, voldoende opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek. De erkenning is vastgelegd in het Topklinisch Zorgregister.

 • 18 Juli 2019 om 11:45

Obesitaszorg MMC nu 'topklinisch’

VELDHOVEN - De obesitaszorg van Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is landelijk erkend op topklinisch niveau. Dat betekent dat er sprake is van uitstekende patiëntzorg, voldoende opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek. De erkenning is vastgelegd in het Topklinisch Zorgregister.

 • 18 Juli 2019 om 11:45

Stan Slegers uit Beek en Donk draait als Spitnoise op Dominator in Eersel: Doorpakken met hardcore

BEEK EN DONK/EERSEL - Hardcore Stan Slegers uit Beek en Donk is niet van de trage beats. Het moet snel, sneller, snelst. Als Spitnoise draait hij zaterdag voor het derde jaar op rij op hardcorefestival Dominator op het E3-strand in Eersel.

 • 18 Juli 2019 om 11:33

Wilvo in Bergeijk verzorgt 'couveuses' voor chipmachines van ASML

BERGEIJK - De chipmachines van ASML worden vervoerd in een soort couveuses. Wilvo in Bergeijk verzorgt al dertig jaar dit soort transportmiddelen voor ASML.

 • 18 Juli 2019 om 09:05

Bestrijders Brabant zitten met massa's jeukrupsen opgescheept, maar er gloort hoop aan de horizon

WESTERHOVEN - Nog niet eerder was de overlast door processierupsen in Nederland zo groot als dit jaar. Ook binnen de bestrijdingsketen leidt dat tot problemen omdat afvalverwerkers massaal weigerden verwijderde rupsen aan te nemen. Mogelijk dient zich daarvoor nu een oplossing aan.

 • 18 Juli 2019 om 09:01

7 miljoen van Brainport Regio Deal voor cultuur en sport in regio Eindhoven - Helmond

EINDHOVEN - 7 miljoen euro rijksgeld is beschikbaar uit de Brainport Regio Deal voor voorzieningen in de sectoren sport en cultuur in de regio Zuidoost-Brabant. Twee miljoen daarvan is apart gezet voor de samenwerkende zeven theaters (1,5 miljoen) en bibliotheken (vijf ton) in de regio.

 • 18 Juli 2019 om 06:00

Stan Slegers uit Beek en Donk: man op een hardcore-missie

BEEK EN DONK - Stan Slegers uit Beek en Donk is niet van de trage beats. Het moet snel, sneller, snelst. Als Spitnoise draait hij zaterdag 20 juli voor het derde jaar op rij op hardcorefestival Dominator op het E3-strand in Eersel.

 • 17 Juli 2019 om 20:00

Laagje water moet levens redden van kwabaal en kokerjuffer in Beekloop Bergeijk

BERGEIJK - Om de levens te redden van zeldzame diersoorten als het kokerjuffertje en de kwabaal, pompt het waterschap in Bergeijk grondwater over naar de droogvallende Beekloop.

 • 17 Juli 2019 om 16:08
❌