[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019ED - Kempen

In Brabant slechts één boete uitgedeeld aan vuurwerkverkopers: β€˜Ze zijn op hun hoede’

De legale vuurwerkverkopers in Noord-Brabant hebben zich over het algemeen keurig aan de regels gehouden. Welgeteld één verkooppunt kreeg een boete opgelegd, maar in veel gevallen hadden de retailers hun zaakjes rond de jaarwisseling goed op orde. Dat zeggen de Brabantse omgevingsdiensten.

 • 22 Januari 2019 om 11:58

Rechter: hogere dwangsom crossclub Kempen redelijk

BLADEL - Sluiting van het motorcrossterrein van MCC de Kempen zou een te zware maatregel zijn voor de incidentele geluidsovertredingen, vindt de rechter.

 • 22 Januari 2019 om 14:24

Harmonie Concordia in Reusel maakt nu muziek voor iedereen

REUSEL - Net na de Eerste Wereldoorlog werd Harmonie Concordia opgericht. Zo kwam er een muzikaal middelpunt in de Reuselse gemeenschap. Die vereniging bestaat nu 100 jaar.

 • 22 Januari 2019 om 14:00
OuderED - Kempen

Bergeijks mestbedrijf vecht dwangsom van 1,5 miljoen euro aan

DEN HAAG/BERGEIJK De Bergeijkse transporteur en verwerker van mest Wout Houbraken verzet zich bij de Raad van State tegen een dwangsom van 1,5 miljoen euro waarmee de provincie Noord-Brabant hem dreigt.

 • 21 Januari 2019 om 16:20

Paaldanseres Janne Jacobs (11) uit Hoogeloon richt zich op nieuwe NK-titel

HOOGELOON - Als Nederlands kampioene mocht Janne Jacobs (11) uit Hoogeloon vorige zomer meedoen aan het wereldkampioenschap paaldansen in Spanje. Het werd een overgetelijke ervaring. Inmiddels leerde ze ook de keerzijde van deze paalsport kennen.

 • 21 Januari 2019 om 15:46

Bloedmaan gemist vanochtend? Zo zag het eruit boven Brabant

Heb jij vanochtend je wekker niet extra vroeg gezet om te kijken naar de maansverduistering en heb je daardoor de bloedmaan gemist? Geen probleem. Wij zetten de mooiste foto's van de bloedmaan boven Brabant voor je op een rijtje.

 • 21 Januari 2019 om 07:21

Beste reisadviseur van Brabant komt uit Eersel: Mariska Kox

EERSEL - Op de onlangs gehouden vakantiebeurs is Mariska Kox gekozen tot beste zelfstandige reisadviseur (ZRA) van Noord-Brabant. Behalve de oorkonde mag ze met de andere provincie winnaars op studiereis naar Peru en Curaçao.

 • 21 Januari 2019 om 12:29

Drie woningen vrijgekomen in bouwproject oude Jacobusschool in Eersel

EERSEL - Drie appartementen die in de voormalige Jacobusschool worden gerealiseerd zijn weer terug op de markt. De kandidaat-kopers die deze woningen eerder wilden kopen zagen zich genoodzaakt af te haken. Het bouwproject komt hiermee niet in gevaar, benadrukt de kopersvereniging.

 • 21 Januari 2019 om 11:57

Lintje voor Van den Boogaard uit Knegsel

KNEGSEL - Lianne van den Boogaard-van Gastel (60) uit Knegsel is zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens het concert van Harmonie Sub Umbra voor vrijwilligers ontving zij de onderscheiding van burgemeester Joseph Vos in de Christus Koningkerk in Veldhoven.

 • 21 Januari 2019 om 10:52

Willem Pieter Henst prins CV Spekstruiven in Vessem

VESSEM - Willem Pieter Henst regeert deze carnaval onder de naam prins Wee Pee over Struifdonk. Henst is getrouwd met zijn vrouw Jaan en samen hebben ze drie kinderen: Peter, Arjan en Robert.

 • 21 Januari 2019 om 10:49

Hems tijdelijk afgesloten voor verkeer

NETERSEL - In Netersel wordt de weg De Hoeve ter hoogte van bouwplan Hems tijdelijk afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De gemeente laat in de rijbaan rioolwerkzaamheden uitvoeren omdat er nieuwe woningen worden gerealiseerd. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Polderdijk.

 • 21 Januari 2019 om 09:39

Inschrijving asbestactie Bergeijk verlengd

BERGEIJK - De asbestactie van Bergeijk verloopt goed. De gemeente heeft daarom besloten deze tot en met donderdag 31 januari te verlengen. De actie houdt in dat inwoners zich kunnen aanmelden voor het saneren van een asbestdak tot 35 vierkante meter per kadastraal perceel.

 • 21 Januari 2019 om 09:33

Volleybaljongens C winnen verrassend 'van die groten’ bij Sportverkiezing 2018

OIRSCHOT - Zaterdagavond zijn na een middag vol sportactiviteiten, een verbroederingstoernooi -dit jaar georganiseerd door Bounceballclub Oirschot- en een sportquiz de winnaars bekend gemaakt van de Sportverkiezing 2018.

 • 20 Januari 2019 om 11:26

IJspret van start in Bladel; eerste ijsbaan van de regio geopend

BLADEL - IJsmeester Jules Broens staat tevreden te kijken. De eerste schaatsers staan om negen uur 's ochtends al te wachten tot de poort opengaat van de ijsbaan aan het Hofveld in Bladel.

 • 20 Januari 2019 om 10:27

Bladel heeft het weer voor elkaar: eerste schaatsbaan van de regio open

BLADEL - Superijsmeester Jules Broens heeft het weer voor elkaar: vanmorgen wordt er geschaatst op de rolschaatsbaan in Bladel. Eén nachtje sproeien volstaat voor de ervaren vrijwilliger, die er elke keer weer in slaagt om als eerste in de regio een ijsbaan klaar te hebben.

 • 19 Januari 2019 om 21:17

Bladel heeft het weer voor elkaar: vandaag opent eerste schaatsbaan van de regio

BLADEL - Superijsmeester Jules Broens heeft het weer voor elkaar: vanmorgen kan er geschaatst worden op de rolschaatsbaan in Bladel. Eén nachtje sproeien volstaat voor de ervaren vrijwilliger, die er elke keer weer in slaagt om als eerste in de regio een ijsbaan klaar te hebben.

 • 19 Januari 2019 om 21:17

Bladel heeft het weer voor elkaar: zondag opent eerste schaatsbaan van de regio

BLADEL - Superijsmeester Jules Broens heeft het weer voor elkaar: Zondagmorgen kan er geschaatst worden op de rolschaatsbaan in Bladel. Eén nachtje sproeien volstaat voor de ervaren vrijwilliger, die er elke keer weer in slaagt om als eerste in de regio een ijsbaan klaar te hebben.

 • 19 Januari 2019 om 21:17

Krekwakwo maakt er een echte Sterrenshow van

REUSEL - Carnavalsgroep Krekwakwo noemt het de sterrenshow en ze maken er in Reusel ook een sterrenshow van. Met op twee avonden een volle zaal met ook nog een vol podium. Het enige minpuntje was het afhaken van Tullepetrut Kitty Goverde, zij moest zelfs haar afscheidstour voortijdig afbreken. De Reuselse ton bleef niet leeg want met Jan Strik werd er een andere coryfee ingevlogen.

 • 19 Januari 2019 om 19:46

Kerken in regio zien bodem van de schatkist naderen

EINDHOVEN/HELMOND - Het wordt voor kerkgenootschappen steeds lastiger om het geld bij elkaar te brengen om pastoors of dominees te betalen, kerkgebouwen te onderhouden en de hoge energierekeningen te betalen. Veel kerken komen structureel geld tekort en teren in op reserves.

 • 19 Januari 2019 om 06:00

Lokale Partij Bergeijk: β€˜College treedt niet op tegen units op Zwarte Bergen’

LUYKSGESTEL - De Lokale Partij Bergeijk is niet tevreden hoe Bergeijk omgaat met een aantal woonunits van Werkconsult op camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel. De units mogen zonder een ontheffing niet op de camping staan.

 • 18 Januari 2019 om 21:04
❌