[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019ED - Kempen

Steunpunt Den Bogerd is na 25 jaar niet meer weg te denken uit Hoogeloon

HOOGELOON - Het is deze week 25 jaar geleden dat de gebouwenaccommodatie van Steunpunt Den Bogerd dé ontmoetingsplek werd voor de 55-plusser van Hoogeloon.

 • 21 Mei 2019 om 15:36

Geen gewapende overval in Waalre, wel drie jaar cel

DEN BOSCH - Bewoners van een huis in Waalre zijn volgens het Openbaar Ministerie vorig jaar september door het oog van de naald gekropen. Vier mannen zouden hen ’s nachts hebben willen overvallen. Ze verdienen daarom drie jaar cel.

 • 21 Mei 2019 om 14:50

ByFlow uit Eindhoven laat voedselprinter assembleren bij VDL Apparatenbouw in Eersel

EINDHOVEN - ByFlow, dat 3D-printers voor de voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt, gaat samenwerken met VDL Groep. De productie van de printers wordt verzorgd door VDL Apparatenbouw in Eersel, zo kondigt het Eindhovense bedrijf dinsdag aan.

 • 21 Mei 2019 om 11:58

Hilariteit om naamsverandering ouderenzorgorganisatie RSZK: β€˜In de herfst van je leven’

KEMPEN/VELDHOVEN/WAALRE - “De tijd van het jaar waarin de eens groene blaadjes aan de bomen langzaam verkleuren in een warm rood, geel en bruin kleurenspel. Je bent in de herfst van je leven.” Met deze metafoor presenteerde ouderenzorgorganisatie Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) maandagavond vol trots haar nieuwe naam Oktober. Op social media kan de nieuwe naam vooral op hoongelach rekenen.

 • 21 Mei 2019 om 10:33

KempenTech in Hapert als technieketalage

HAPERT - De Kempen telt talloze technische bedrijven, maar een beetje verborgen achter de eigen muren blijven die wel. Het techniekevenement KempenTech geeft de gelegenheid iets van die bedrijvigheid te laten zien.

 • 21 Mei 2019 om 10:26

Provincie verwacht dat aantal megastallen blijft groeien

DEN BOSCH - Het aantal megastallen in Brabant zal de komende jaren blijven groeien. Die verwachting spreekt het provinciebestuur uit in reactie op vragen van GroenLinks.

 • 21 Mei 2019 om 06:00
Gisteren β€” 20 Mei 2019ED - Kempen

Westelbeers in rouw om tragisch lot gezin: β€˜Het is bijna niet te bevatten’

WESTELBEERS - Het intens trieste lot van het gezin Evers heeft de Beerzen in zijn greep. Zaterdag bezweek zoon Rik (26) aan de gevolgen van een ongeval. Vijfeneenhalf jaar na het overlijden van Jos, de broer van Rik, óók door een verkeersongeluk.

 • 20 Mei 2019 om 19:30

Ramadan vormt voor Chaimae Azarfane uit Helmond geen belemmering voor examens

HELMOND - De eindexamenperiode valt dit jaar tijdens de ramadan. Bemoeilijkt het vasten het leren van de examens voor Chaimae Azarfane uit Helmond?

 • 20 Mei 2019 om 19:07

Nieuwe start Kunst in Uitvoering in Eersel

EERSEL - Het verzoek van de gemeente aan het Kempenmuseum om de organisatie van Kunst in Uitvoering over te nemen werd met beide handen aangegrepen. Het evenement verhuist van de Markt naar de museumtuin.

 • 20 Mei 2019 om 15:48

20 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond twintig mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het hek werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.

 • 18 Mei 2019 om 21:22

Buurtvereniging De Hei in Bergeijk viert twee dagen feest

BERGEIJK - Een buurtvereniging die 50 jaar bestaat is natuurlijk reden voor een feestje. Zeker als het gaat om een hele bijzondere buurt.

 • 18 Mei 2019 om 10:00

Jeugdbrandweer blust 'branden’ in Oirschot

OIRSCHOT - Liefst 25 brandweerteams, allemaal bestaande uit tieners, rukten zaterdag uit voor twee branden in Oirschot. Eén was er in de keuken van het gemeentehuis, de ander op industrieterrein De Stad bij De Meeuw. Gelukkig waren de branden niet echt, maar waren ze onderdeel van een wedstrijd van stichting Jeugd Brandweer Nederland.

 • 18 Mei 2019 om 17:40

Wijkagent Hennie de Leest uit Oirschot stopt na 40 jaar

OIRSCHOT - ‘De laatste werkweek heb ik eigenlijk alleen maar leuke dingen gedaan”, vertelt Hennie de Leest met een brede lach. Donderdag werd de scheidend wijkagent met een erehaag ontvangen door collega’s voor een feestelijke receptie. ,,En eerder deze week was ik te gast bij de kunstenaar Marc Mulders in Oostelbeers. Een mooie ontmoeting.”

 • 17 Mei 2019 om 21:26

Philips heeft belangrijkste fabriek verstopt: niet alleen technologie, maar ook luiers

EINDHOVEN - Tijdens de Dutch Technology Week die maandag van start gaat, zetten veel bedrijven de deuren open, zodat iedereen kan zien hoe techniek tot stand komt. Al blijkt bij Philips in Best dat het draait om meer dan enkel technologie. Want wie weet dat Philips ook luiers verkoopt?

 • 20 Mei 2019 om 10:05

Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

 • 20 Mei 2019 om 09:53

Door de wind geen β€˜voltrefferβ€˜ bij fly-over Hooge Mierde

HOOGE MIERDE - Dankzij onder andere museum De Bewogen Jaren werd zondag de bevrijding herbeleefd in het centrum van Hooge Mierde. Zo dropte een historisch vliegtuig folders. Al werd het door de wind geen voltreffer op het publiek; de folders waaierden weg in de richting van Hulsel.

 • 20 Mei 2019 om 00:47

β€˜Blussen’ met lucht of laserpistool in Oirschot

OIRSCHOT - 25 brandweerteams, allemaal bestaande uit tieners, rukten zaterdag uit voor twee branden in Oirschot. Gelukkig waren de branden niet echt, maar onderdeel van een wedstrijd van stichting Jeugd Brandweer Nederland.

 • 20 Mei 2019 om 00:41

Hevige regen en wateroverlast verrasten Brabanders op warme zondag

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag was, viel het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen was sprake van wateroverlast. Het KNMI had voor zondagavond tot 22.00 uur code geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:29
OuderED - Kempen

Hevige regen en wateroverlast verrassen Brabanders op warme zondag, veel schade in Gemert

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag is, valt het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen is sprake van wateroverlast. Het KNMI had voor zondagavond tot 22.00 uur code geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:29

Code geel: hevige regen en plotselinge stortbuien verrassen Brabanders op warme zondag

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag is, valt het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen is sprake van wateroverlast. Het KNMI heeft voor zondagavond code geel uitgegeven.

 • 19 Mei 2019 om 17:29
❌