[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018ED - Kempen

Je mag in Bergeijk geen mensen bespieden

BERGEIJK - Je mag in Bergeijk geen mensen bespieden, niet bedelen en je mag evenmin collecteren op zondag. Met de collectebus langskomen mag ook niet op de andere dagen tussen 21.00 uur 's avonds en 9.00 uur 's morgens. Plakken en kladden op een openbare plek mag ook niet en 'men mag zich ook niet op een beeld, monument, voertuig of straatmeubilair bevinden'.

 • 24 September 2018 om 16:39

Installatie van jeugd-gemeenteraad Bergeijk op 10 oktober

BERGEIJK - Burgemeester Arinda Callewaert van Bergeijk maakt op woensdag 3 oktober bekend wie er deel uitmaken van de jeugdgemeenteraad van Bergeijk.

 • 24 September 2018 om 14:13

Omroep Oirschot kan verder: Eรฉn FM/TV voldoet alsnog aan voorwaarden Commissariaat

OIRSCHOT - De lokale omroep van Oirschot - Eén FM en Eén TV - blijft zo goed als zeker bestaan. Het bestuur van de omroep is erin geslaagd om op het laatste moment te voldoen aan een voorwaarde die wordt gesteld door het Commissariaat voor de Media.

 • 24 September 2018 om 13:42

Liefde voor Oirschot en de Kempen bezongen in lied

OIRSCHOT - De twintigers Jan Witlox, Ferry van Gestel en Ruud van Broekhoven uit Oirschot bezingen hun liefde voor Oirschot en de Kempen in nieuwe single.

 • 24 September 2018 om 12:35

Verdwijnt de zuipkeet langzaam uit het weibeeld in Zuidoost-Brabant? Meld je aan!

EINDHOVEN - Zuipketen, drankhokken en tuinhuizen voorzien van een bar zijn al jarenlang de rots in de branding voor opgroeiende jongeren op het rustige platteland. Maar volgens instanties en gemeenten verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld. Maar is dat ook zo?

 • 24 September 2018 om 10:40

Nostalgische kermis in Eersel lijdt onder weersomstandigheden

EERSEL - Twee jaar geleden was er weer eens kermis in het Eerselse gehucht Boksheide. Dit na 56 jaar. Eenmalig. Het was een groot succes. Het Buurtschap hoefde niet lang na te denken om het al na twee jaar te herhalen.

 • 23 September 2018 om 20:39
OuderED - Kempen

Nostalgische kermis lijdt onder weersomstandigheden

EERSEL - Twee jaar geleden was er weer eens kermis in het Eerselse gehucht Boksheide. Dit na 56 jaar. Eenmalig. Het was een groot succes. Het Buurtschap hoefde niet lang na te denken om het al na twee jaar te herhalen.

 • 23 September 2018 om 20:39

Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

 • 23 September 2018 om 17:52

Pompoenendagen in Vessem; met een pompoen kun je van alles doen

VESSEM - Wat kun je allemaal doen met een pompoen? Het antwoord hierop was zaterdag en zondag te vinden tijdens de pompoendagen bij de familie De Beijer.

 • 23 September 2018 om 17:46

Springruiters Smolders en Houtzager stellen teleur

De Nederlandse springruiters Harrie Smolders uit Lage Mierde en Marc Houtzager zijn in de eerste ronde van de finale bij de Wereldruiterspelen in Tryon uitgeschakeld. Beiden hadden een foutloze omloop nodig om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Het Oranje-duo stelde echter teleur.

 • 23 September 2018 om 17:24

Bosburcht brandt af in Riethoven

RIETHOVEN - In een bos aan de Molenstraat in Riethoven is zondagochtend een bosburcht in aanbouw voor een deel afgebrand. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken.

 • 23 September 2018 om 11:07

'Verbinding is altijd de kracht geweest van Beerse Boys'

Bij Beerse Boys waait een frisse wind door de jeugdopleiding en het eerste elftal. ,,Deze club moet gewoon dé verbindingsplek zijn van het dorp”, aldus Jasper van Hoof, sinds kort jeugdcoördinator en hoofdtrainer van de club uit Middelbeers.

 • 22 September 2018 om 12:01

Fietser aangereden op Sniederslaan in Bladel

BLADEL - Op de Sniederslaan in het centrum van Bladel is zaterdagochtend een fietser aangereden. Dat gebeurde nadat de man plotseling overstak. Een Belgische bestuurder kon hem niet meer ontwijken.

 • 22 September 2018 om 10:24

Oppositie Eersel roept provincie op om in te grijpen in proces bestuurlijke toekomst

EERSEL-In een poging om via een achterdeur alsnog te voorkomen dat Eersel een zelfstandige gemeente blijft, heeft de Eerselse oppositie gisteren een brandbrief gestuurd naar de provincie. De boodschap: pakken júllie alsjeblieft de regie over de bestuurlijke toekomst van de Kempen.

 • 21 September 2018 om 20:51

Janus van Brunschot (1942-2018)uit Oirschot: Wethouder tussen de mensen

OIRSCHOT - Janus van Brunschot was 28 jaar lid van de gemeenteraad in Oirschot, waarvan veertien als wethouder. Hij was zo’n politicus die bekend was bij iedereen in het dorp. En omgekeerd kende hij zo’n beetje alle Oirschottenaren. Deze week overleed hij op 76-jarige leeftijd.

 • 21 September 2018 om 16:22

Oud-uitbater hotel 't Hint bedankt voor aanbod Eersel in juridische strijd om illegale aanbouw

EERSEL-Gemeente stelde voor de dwangsom van 50.000 euro in te trekken die zij had opgelegd aan oud-uitbater van hotel ’t Hint in Eersel, vanwege een illegale aanbouw. Voor de voormalige hotelier is het niet genoeg om de juridische strijdbijl met Eersel te begraven.

 • 21 September 2018 om 15:41

Sportkleding voor alle kinderen in Reusel

REUSEL - Met het plaatsen van twee kleding-containers om gebruikte sportkleding voor jongeren in te zamelen, starten twee Reuselse verenigingen een actie waardoor niemand meer thuis hoeft te blijven.

 • 21 September 2018 om 13:55

Twaalf maanden cel voor ouders baby Hannah voor ontvoering in Eersel

DEN BOSCH - De ouders van baby Hannah moeten beiden twaalf maanden de cel in, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Dat bepaalde de rechtbank van Den Bosch vrijdag. De twee ontvoerden eind februari hun uit huis geplaatste dochter in Eersel.

 • 21 September 2018 om 13:23

Oirschot legt zich neer bij sluiting Oirschotsedijk

OIRSCHOT - Mocht er nog twijfel zijn in Oirschot, of hoop, dan werd die door wethouder Jan Heijman deze week resoluut de kop ingedrukt: de Oirschotsedijk gaat dicht voor doorgaand autoverkeer.

 • 21 September 2018 om 10:33

Fietspad in Duizel vernoemd naar Britse militair uit Tweede Wereldoorlog

DUIZEL - Precies 44 jaar geleden sneuvelde sergeant Arthur Fraser bij de bevrijding van Duizel. Donderdagavond onthulde zijn dochter Hazel het fietspadbord dat zijn naam draagt.

 • 20 September 2018 om 21:41
โŒ