[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017ED - Kempen

Stichting Leergeld voert minimabeleid Kempen uit

BERGEIJK - Het is de bedoeling dat de stichting Leergeld in Veldhoven het minimabeleid van vier Kempengemeenten gaat overnemen. Het betreft Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden.

 • 25 September 2017 om 18:09

Voorronden Brabants kampioenschap tonpraoten

VALKENSWAARD - De Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard houdt het jaarlijkse Brabants kampioenschap tonpraoten. De voorronden zijn op 14, 15 en 21 november. De finale is op 12 januari 2018. 

 • 25 September 2017 om 16:51

Afscheid directeur Van de Weijer Bladel: 'Leerkracht verdient echt assistent'

BLADEL - De Franciscusschool in Bladel verandert vrijdag voor één dag in de Paul van de Weijerschool. Na een dienstverband van 43 jaar zit het er voor de huidig directeur van de basisschool op. De Bladelnaar – ’Zo mag je je toch wel noemen als je hier zestig jaar woont’ – verlaat de school met een prima gevoel.

 • 25 September 2017 om 15:08

Veranderingen in het noordelijk deel van het centrum van Bergeijk heeft gevolgen voor het parkeren

BERGEIJK - Wat zijn de gevolgen voor het parkeren als de Kattendans in Bergeijk wordt opgeknapt, er een integraal kindcentrum (ikc) bij komt en 't Hof-Noord er een supermarkt bij krijgt?  

 • 25 September 2017 om 14:20

Celstraf voor ontucht met 2 kinderen in de Beerzen

DEN BOSCH - Ontucht met twee kinderen kost Stephan N. uit de Beerzen vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, zo besloot de Bossche rechtbank.

 • 25 September 2017 om 13:38

Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

 • 25 September 2017 om 11:25

Aanhoudingen in Bergeijk en Westerhoven in witwasonderzoek

BERGEIJK/WESTERHOVEN - De politie pakte maandagochtend vier personen op in Westerhoven en Bergeijk op verdenking van witwassen en 'voertuigcriminaliteit'. Aan het woonwagenkampje aan de Steenovens in Westerhoven zijn enkele auto's, motoren en een boot in beslag genomen en afgevoerd.

 • 25 September 2017 om 10:40

Jetty Eugster nieuwe voorzitter WVK-groep

BLADEL - Jetty Eugster volgt Anja Thijs op als voorzitter van WVK-groep. De organisatie voor sociale werkvoorziening in de Kempen laat het voorzitterschap rouleren onder de vier deelnemende gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. 

 • 25 September 2017 om 10:18

Computerspel kan kinderen met taaislijmziekte helpen

EINDHOVEN/HEGELSOM - Kinderen die lijden aan taaislijmziekte moeten elke dag ademhalingsoefeningen doen om hun longen schoon te houden. Een computerspel met adem-besturing kan hen daarbij helpen. 

 • 25 September 2017 om 09:30

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:40

Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

 • 25 September 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 24 September 2017ED - Kempen

Perfecte omstandigheden voor Eersel Beweegt

EERSEL - De omstandigheden waren perfect voor een dagje Eersel Beweegt. Volop activiteiten op sportief en cultureel gebied op de Markt en in de Nieuwstraat, die deze zondag een fit- en cultuurboulevard heette. De nadruk lag op de Markt, waar dan ook het meeste publiek was en dat daar ook bleef kijken of daarna op een terrasje neerplofte. Daarom bleef het in de Nieuwstraat te lang te rustig.

 • 24 September 2017 om 17:47

Lintje voor Jan Verstappen uit Bergeijk

BERGEIJK - Jan Verstappen uit Bergeijk heeft zondag 24 september een koninklijke onderscheiding gekregen. De Bergeijkse man is voor dit lintje voorgedragen voor zijn vrijwillige verdiensten als Permanent Diaken in de R.K. Pastorale Eenheid Bergeijk. Deze maand mag Jan zijn zilveren jubileum vieren in die functie.

 • 24 September 2017 om 16:03

Vijf minderjarigen naar HALT voor alcohol op kermis Oirschot

OIRSCHOT - Op de kermis in Oirschot zijn zaterdagavond vijf jongeren van onder de achttien jaar oud aangehouden omdat zij in bezit waren van alcoholhoudende drank. De politie verwees hen door naar bureau HALT.

 • 24 September 2017 om 08:17

Vrouw zwaargewond na ongeval A67 Eersel

EERSEL - Bij een zwaar verkeersongeval op de A67 ter hoogte van Eersel zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee personen gewond geraakt. Een van hen was zwaargewond.

 • 24 September 2017 om 07:20
OuderED - Kempen

Magnetron in brand aan De Kabouterberg in Bergeijk

BERGEIJK - In een woning aan De Kabouterberg in Bergeijk is zaterdagmiddag rond 15.45 uur een magnetron in brand gevlogen.

 • 23 September 2017 om 17:36

Dure lucht voor Groote Beerze in Hapert

HAPERT - Het in 2002 aangelegde Waterpark Hapert werkt niet en gaat op de schop. Waterschap de Dommel investeert daarmee opnieuw ruim een miljoen euro om vanaf december wél zuurstofrijk water de Groote Beerze in te krijgen. 

 • 23 September 2017 om 03:00

Eilandje af in Bergeijk en plukken maar

BERGEIJK - Achter de woningen op Luiwerk in Bergeijk ligt een parkje dat als start gezien kan worden van de aangelegde plukroute, er staat een informatiebord. De plukroute, die vrijdagmiddag feestelijk werd geopend, is een wandeling langs wilde, eetbare vruchten uit struiken en bomen zoals bessen, kastanjes, noten, moerbeien en mispels, maar ook appels en peren. Het idee kwam tot leven na een brief aan de gemeente.

 • 22 September 2017 om 19:24

25e Smartlappenfestival Vessem; 'Als het rijmt, is het goed'

VESSEM - Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat is al 25 jaar het motto van het Smartlappenfestival op kermisvrijdag in Vessem. Op 29 september beklimt weer een aantal artiesten van eigen bodem het podium.

 • 22 September 2017 om 18:48

Piet Hendriks (83) uit Casteren waarschuwt: oorlogsprojectielen moeten uit grond

CASTEREN - Piet Hendriks kent een plek in Casteren waar een paar granaten liggen. Die moeten weg voordat er iets gebeurt, vindt hij.

 • 22 September 2017 om 18:41
โŒ