[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018ED - Kempen

Meer toezicht op veebedrijven in Bladel

BLADEL - De provincie wil alle veehouderijbedrijven binnen drie jaar eenmalig op dezelfde manier controleren. Het college van Bladel gaat nog een stap verder en vraagt de gemeenteraad daar geld voor uit te trekken.

 • 23 Februari 2018 om 16:48

Burgemeester Bergeijk vraagt burgers om drugscriminaliteit te melden

BERGEIJK - In een huis-aan- huis brief vraagt de burgemeester van Bergeijk, Arinda Callewaert-de Groot, de inwoners van de gemeente om alert te zijn bij het bestrijden van de drugscriminaliteit.

 • 23 Februari 2018 om 16:14

Vragen over ontvoering vrouw uit Eersel en haar chihuahua's

DEN BOSCH - Tegen de zin van het OM in mag advocaat Jan-Frederik Schnitlzer een Eerselse vrouw bevragen. Ze zegt dat zijn cliënt haar naar België ontvoerde en daar een nacht vasthield. Ook haar hondjes moesten toen mee en bleven bij hem achter.

 • 23 Februari 2018 om 14:55

Drankgebruik en overgewicht blijven punt van aandacht in Eersel

EERSEL - De strijd tegen overmatig drankgebruik en overgewicht blijven -net als in voorgaande jaren- speerpunten in het nieuwe gezondheidsbeleid van de gemeente Eersel. Het college stelt voor om jaarlijks 10.000 euro te reserveren voor het uitvoeren van diverse gezondheidsprojecten.

 • 23 Februari 2018 om 14:10

In Reusel lopen voor beter leven Afrikaans weeskind

REUSEL - In Zuid-Afrika zijn hiv en aids nog steeds een groot probleem. De provincie Mpumalanga is een van de zwaarst getroffen gebieden. De Stichting Thembalethu Nederland zet zich in voor de slachtoffers van aids in de dorpen rondom Jeppes Reef. Daar is meer dan de helft van de bewoners, die leven in schrijnende omstandigheden, besmet met hiv. De stichting krijgt nu steun vanuit Reusel, met een wandeltocht.

 • 23 Februari 2018 om 12:56

Schaatskoorts laait op in de regio met weekje vorst in het vooruitzicht

EINDHOVEN/HELMOND - Overal in de regio begint het weer te kriebelen bij schaatsliefhebbers. It giet aon, maar dan in het klein, op zelfgemaakte ijsbaantjes, vennen en sloten.

 • 23 Februari 2018 om 06:21
Gisteren β€” 22 Februari 2018ED - Kempen

Winnaars Bergeijks Sportgala

BERGEIJK - Tijdens het BErgeijk ACTIVE Sportgala zijn donderdagavond de 'winnaars van het jaar' in het zonnetje gezet.

 • 22 Februari 2018 om 22:00

Daan van den Broek nieuwe lijsttrekker voor PvdA-GroenLinks in Eersel

EERSEL - Daan van den Broek voert opnieuw de kieslijst aan van PvdA-GroenLinks in Eersel bij de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand. Bij de vorige verkiezingen in 2014 was de Eerselnaar ook al lijsttrekker voor deze partij.

 • 22 Februari 2018 om 21:13

Bouw natuurbrug De Mortelen over spoor Boxtel-Eindhoven begonnen

BEST - De edelherten hebben er nog even helemaal niets aan. Al die bouwgeluiden zullen niet echt bevorderlijk zijn voor de rust waar zij - en alle andere dieren van Het Groene Woud - zo van houden. Maar als natuurbrug De Mortelen over het spoortraject tussen Boxtel en Eindhoven begin 2019 eenmaal klaar is, zullen ze waarschijnlijk snel de oversteek maken.

 • 22 Februari 2018 om 16:40

Januaristorm kost gemeenten veel geld

EINDHOVEN - Gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn samen vele honderdduizenden euro's kwijt door de zware storm van 18 januari, blijkt uit inventarisatie ED. Het gaat daarbij vooral om opruimkosten.

 • 22 Februari 2018 om 16:38

Oirschotse Marietje van Kroonenburg (1922-2018) leefde voor de zorg

OIRSCHOT - Marietje van Kroonenburg leefde voor de zorg en hielp bij de geboorte van een groot aantal baby's in Oirschot en omgeving. Vorige week overleed ze op 95-jarige leeftijd.

 • 22 Februari 2018 om 16:33

Bladel shopt te weinig in eigen kern

BLADEL - De Bladelse middenstand presteert goed. Toch is er grote winkelleegstand in Bladel en Hapert. Klantenbinding en centraliseren van winkels is de oplossing.

 • 22 Februari 2018 om 16:30

Meeste vergunningen nieuwbouw in Zuidoost-Brabant verstrekt in Eindhoven

EINDHOVEN - Eindhoven steekt in Zuidoost-Brabant met kop en schouders boven de andere gemeenten uit als het gaat om vergunningen voor nieuwbouw.

 • 22 Februari 2018 om 09:42
OuderED - Kempen

Rechter: twijfel bij commercieel gebruik Eurocircuit Valkenswaard

Nieuwe episode in Eurocircuit-dossier. Ook rechter vraagt zich af: mogen die anti-slipcursussen daar wel?

 • 21 Februari 2018 om 17:52

Plannen voor het platteland gezocht: geld voor acht Brabantse ideeΓ«n rond plattelandsvernieuwing

BEST - Het College van Rijksadviseurs gaat acht Brabantse initiatieven voor plattelandsvernieuwing ondersteunen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hoopt zo onder meer tot nieuwe oplossingen voor agrarische leegstand te komen.

 • 21 Februari 2018 om 17:39

Toekomst Kempen: federatiemodel of fusie

DEN BOSCH - Hoe ziet de bestuurlijke toekomst van de Kempen eruit? Wordt het een federatiemodel waarin Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Bergeijk deelnemen? Of komt er een fusie van de drie gemeenten Eersel, Reusel-De Mierden en Bladel?

 • 21 Februari 2018 om 13:10

Boek over eerste Nederlandse zorgcoΓΆperatie in Hoogeloon

HOOGELOON - Ad Pijnenborg heeft met dochter Freya een boek geschreven over de oprichting van de eerste zorgcoöperatie van Nederland, in Hoogeloon.

 • 21 Februari 2018 om 12:35

Raad Eersel verdeeld over toekomst Muzenval

EERSEL - De Eerselse raad worstelt met de toekomst van de Muzenval. ,,We zijn op zoek naar de kip met de gouden eieren, maar misschien bestaat die gewoon niet,” aldus Daan van den Broek (PvdA-GroenLinks).

 • 21 Februari 2018 om 12:28

Inbreidingsplan Riethoven kent veel tegenstanders

RIETHOVEN - Veel buurtbewoners van de Tonterstraat in Riethoven zien straks wellicht dertig tot veertig woningen gebouwd worden in hun achtertuinen. Ze zijn daar niet gelukkig mee.

 • 21 Februari 2018 om 11:50

Gezocht: ijsbaantjes in de maak in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - De Siberische Beer is los. De komende week gaat het behoorlijk vriezen en dus wordt het tijd om de schaatsen alvast uit het vet te halen.

 • 21 Februari 2018 om 10:47
❌