[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017ED - Kempen

Stadsregio flirt met afhoudend Eersel

SON EN BREUGEL/EERSEL - Wie de kaart van het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bestudeert, ziet ergens tussen Oirschot en Veldhoven een flink stuk wit. Voorzitter Hans Gaillard zou Eersel graag bij de steeds intensievere samenwerking van de negen gemeenten rond Eindhoven trekken. Maar de Kempengemeente houdt de boot vooralsnog af.

 • 24 November 2017 om 18:33

Bewogen Jaren Hooge Mierde voortaan 'echt' museum

HOOGE MIERDE - Met de oprichting van de Club van 100 en een nieuwe werving voor de Vriendenkring wil De Bewogen Jaren 1939-1950 in Hooge Mierde een nieuwe bodem onder het museum leggen. Door de registratie als officieel museum krijgt het met meer kosten te maken. ,,Om dit op te kunnen vangen hebben we behoefte aan meer structurele ondersteuning”, zegt oprichter John Meulenbroeks.

 • 24 November 2017 om 15:29

Leegloop in de zorg: dit jaar ruim 10.000 werknemers weg in Brabant

EINDHOVEN - Verpleegkundigen en verzorgenden verlaten in een steeds hoger tempo de zorg, Alleen al dit jaar namen ruim tienduizend werknemers in Brabant afscheid van zowel de thuiszorg als de zorg in verpleeghuizen en woonzorgcentra. Voor de achterblijvers leidt de hogere werkdruk tot oplopend ziekteverzuim en uitval. 

 • 24 November 2017 om 14:23

Eersel gaat strijd aan met zwerfafval

EERSEL - Eén van de schoonste gemeenten van Nederland worden: dat is de ambitie van Eersel. Het college komt nu met een voorstel om zwerfafval te lijf te gaan.

 • 24 November 2017 om 13:38

Baby Miguel uit Reusel naar Amerika voor oogoperatie

REUSEL - Na een korte maar zeer effectieve actie, is baby Miguel vrijdag met zijn ouders op het vliegtuig gestapt voor de broodnodige oogoperatie. Baby Miguel reist naar de Verenigde Staten voor de oogoperatie die het mogelijk moet maken dat hij kan zien. 

 • 24 November 2017 om 11:09

Consternatie in Bladel door loslopende koeien

BLADEL - Een veertigtal koeien zorgden vrijdagochtend voor de nodige consternatie in het centrum van Bladel. Rond 5.00 uur 's morgens kwam de melding dat een groep koeien op het Helleneind richting de Europlaan liep.

 • 24 November 2017 om 09:49

Wim van de Donk: 'Baantjescircuit voor burgemeesters bestaat niet'

DEN BOSCH - Zes waarnemend burgemeesters telt de regio nu. Commissaris van de Koning Wim van de Donk speelt bij benoemingen een grote rol. ,,Zie ik hem of haar in een ernstige crisis handelen?"

 • 24 November 2017 om 03:00
Gisteren β€” 23 November 2017ED - Kempen

Caspar van Hoek lijsttrekker Dorpsvisie Oirschot

OIRSCHOT - Caspar van Hoek is de nummer één op de lijst van Dorpsvisie in Oirschot. Hij wordt gevolgd door Els Claassen-Kolsters uit Middelbeers.

 • 23 November 2017 om 17:29

Ria uit Eersel opent ontmoetingscentrum in stad in Rwanda

EERSEL - Tijdens haar bezoek aan Rwanda heeft de Eerselse Ria van de Ven een ontmoetingscentrum in de stad Gihinga geopend. Het multifunctionele gebouw, waar zo’n 700 personen in terecht kunnen, wordt er door de lokale bevolking gebruikt voor educatieve bijeenkomsten en religieuze diensten.

 • 23 November 2017 om 16:39

Verzet tegen afbreken schuur Bladel

DEN HAAG/BLADEL - De gemeente Bladel wil dat de zonder vergunning gebouwde schuur aan de Postelsedijk wordt afgebroken. De eigenaresse hoopt via de Raad van State uit- of afstel te krijgen van de dwangsom die de gemeente heeft opgelegd.

 • 23 November 2017 om 16:35

Stichting Leergeld neemt minimabeleid voor kinderen in de Kempen over

EERSEL - Stichting Leergeld wordt vanaf januari 2018 verantwoordelijk voor de bestrijding van armoede onder kinderen in de Kempen. Ze nemen deze taak over van de sociale dienst van de Kempengemeenten.

 • 23 November 2017 om 16:35

Pieter van Vollenhovenprijs gaat naar De Ploeg in Bergeijk

BERGEIJK - De Ploeg in Bergeijk is de winnaar geworden van de Mr. Pieter van Vollenhovenprijs. Die prijs, een initiatief van het Nationaal Restauratie Fonds, is voor het beste herontwikkelingsproject van erfgoed.

 • 23 November 2017 om 16:27

Op zoek naar gloeiend heet water op grote diepte in Oost-Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Vanaf volgende week kunnen ze worden gespot in een groot gebied rond Helmond en Eindhoven: drie ietwat futuristisch ogende witte vrachtwagens, die zich in colonne met een slakkengangetje voortbewegen. 

 • 23 November 2017 om 14:52

Camping De Paal in Bergeijk weer genomineerd voor camping van het jaar

BERGEIJK - Camping De Paal aan de Eerselsedijk in Bergeijk is genomineerd voor de internationale titel 'ANWB Camping van het Jaar 2018'. Er zijn twaalf genomineerden.  

 • 23 November 2017 om 12:38

Vessemnaar ontwikkelt website voor bestrijding van nepnieuws: We moeten zelf gaan opstaan voor de waarheid

VESSEM - De Nederlandse overheid waarschuwt voor het gevaar van nepnieuws, en geeft aan in overleg te treden met Facebook en Twitter om verspreiding hiervan  tegen te gaan. Maar volgens webontwikkelaar Coen Graamans uit Vessem begint het allemaal bij de lezer zelf: hij ontwikkelde een website die bezoekers stimuleert kritischer te kijken naar het dagelijks nieuws. 

 • 23 November 2017 om 11:40

Inwoners discussiΓ«ren over toekomst Hapert

HAPERT - Een groep Hapertenaren in de leeftijd tot vijftig jaar discussieert op dinsdag 28 november in gemeenschapshuis Den Tref over de toekomst van Hapert.

 • 23 November 2017 om 10:33

Jongen uit Reusel rijdt met 102 km/u door Boxtel met voertuig dat maximaal 25 mag

BOXTEL - Een 17-jarige jongen uit Reusel is woensdag aangehouden nadat hij met 102 kilometer per uur over de Koevoortseweg in Boxtel reed. 

 • 23 November 2017 om 07:35
OuderED - Kempen

Onrust in Lage Mierde over plannen De Hertenwei

LAGE MIERDE - Bij inwoners van Lage Mierde is onrust ontstaan over plannen om arbeidsmigranten te huisvesten op vakantiepark De Hertenwei. Terwijl de dorps-tamtam overuren draait, blijft het vanuit de betrokken partijen stil. Die lijken zich in dit  stadium nog geen discussie met omwonenden op de hals te willen halen.

 • 22 November 2017 om 15:22

Man (20) mishandeld en beroofd in speeltuin Oirschot

OIRSCHOT - In de speeltuin tussen de Notel en De Beempd in Oirschot is dinsdagavond rond 22.45 uur een 20-jarige man mishandeld en beroofd van zijn telefoon. De man was op dat moment zijn hond aan het uitlaten.

 • 22 November 2017 om 09:26

Gezondheidscentrum in Rabobank in Bergeijk

BERGEIJK - Bergeijk krijgt een gezondheidscentrum met appartementen. Partijen in de zorg hebben al interesse getoond.

 • 22 November 2017 om 11:34
❌