[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019ED - Helmond

Behulpzame man die peuter (2) in Helmond hielp gevonden, scholieren zagen klasgenoot (15) beschoten worden

HELMOND - Enkele leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege in Helmond waren er maandagmiddag getuige van hoe een 15-jarige klasgenote bij de schietpartij door een kogel in haar arm werd geraakt. Dat heeft burgemeester Elly Blanksma dinsdagavond in een verklaring laten weten. ,,De school is enorm geschrokken van wat zich daar heeft afgespeeld.”

 • 22 Januari 2019 om 21:51

Dilemma voor BirΓ²-rijder in Eindhoven: kies ik met dit karretje het fietspad of de weg?

EINDHOVEN - Steeds vaker duikt-ie op in het Eindhovens stadsverkeer: de Birò, een elektrisch karretje dat op de weg, op het fietspad én over de stoep mag. Het ED maakte een proefrit.

 • 22 Januari 2019 om 20:00

Ruzie in drugscircuit aanleiding schietpartij waarbij peuter gewond raakte, Helmonder (21) bij inval opgepakt

HELMOND - Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige man uit Helmond opgepakt voor betrokkenheid bij de schietpartij waarbij maandagmiddag twee meisjes gewond raakten. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat het schietincident te maken heeft met een conflict in het Helmondse drugsmilieu.

 • 22 Januari 2019 om 19:13

Het gevoel in Helmond na de schietpartij: β€˜Ik had daar Γ³Γ³k kunnen lopen’

HELMOND - Een dag na de schietpartij in het centrum van Helmond beseft de stad: het is een wonder dat er slechts twee gewonden en geen doden zijn gevallen. Veel Helmonders denken verschrikt: ik had daar óók kunnen lopen.

 • 22 Januari 2019 om 19:00

Burgemeester Elly Blanksma van Helmond bezoekt peuter na schietpartij

HELMOND - Burgemeester Elly Blanksma van Helmond heeft dinsdagmiddag in het ziekenhuis een bezoek gebracht aan het 2-jarige meisje dat maandag gewond raakte door een schietpartij. De peuter zat maandag bij haar moeder op de fiets toen ze in haar been werd getroffen door een rondvliegende kogel toen onbekenden het vuur openden op een auto.

 • 22 Januari 2019 om 16:33

In Brabant slechts één boete uitgedeeld aan vuurwerkverkopers: β€˜Ze zijn op hun hoede’

De legale vuurwerkverkopers in Noord-Brabant hebben zich over het algemeen keurig aan de regels gehouden. Welgeteld één verkooppunt kreeg een boete opgelegd, maar in veel gevallen hadden de retailers hun zaakjes rond de jaarwisseling goed op orde. Dat zeggen de Brabantse omgevingsdiensten.

 • 22 Januari 2019 om 11:58

Slachtofferhulp voor klas gewond meisje van schietpartij Helmond

HELMOND - De 3 mavo-klas van het meisje (15) dat maandag bij de schietpartij in het centrum van Helmond in haar arm werd geraakt, krijgt slachtofferhulp. Hun eerste lesuur stond in het teken van nazorg.

 • 22 Januari 2019 om 10:03

Snuiven, blowen, ghb en dan metselen: β€˜Ik ben onderweg een paar keer in slaap gevallen’

HELMOND - Coke, cannabis en ghb stopten Nick V. (30) uit Helmond niet om te gaan metselen. Met maar liefst 6,5 keer de toegestane hoeveelheid aan coke in zijn neus kroop hij achter het stuur op weg naar zijn eerste klus in Tilburg toen hij een kleine vrachtwagen ramde. ,,Die ander had niks. Een paar krasjes op zijn auto, verder niks", stelt de verdachte zelf ook verbaasd vast.

 • 22 Januari 2019 om 09:23

Koffiepraatje tegen eenzaamheid op station Helmond

HELMOND - Geven en nemen, dat is bij het ochtendgloren het toverwoord naast de fietsenstalling van station Helmond. Daar is op maandagochtend de aftrap van de door NS en ProRail gelanceerde campagne 'Koffie in Helmond'. Reizigers krijgen de komende weken op de vier Helmondse stations in de ochtendspits een gratis kopje koffie aangeboden. Zij moeten in ruil daarvoor op hun beurt aan een wildvreemde een warm drankje overhandigen. Hierdoor moeten mensen meer met elkaar in gesprek raken.

 • 22 Januari 2019 om 09:11

Fitnessclub wil naar Herselsestraat in Brandevoort in Helmond

HELMOND - Als alles meezit, is Brandevoort over een paar maanden een fitnessclub rijker. Een keten, waarvan de naam komende vrijdag bekend moet worden, heeft zijn oog laten vallen op Herselsestraat 3 tot en met 11.

 • 22 Januari 2019 om 07:00

Man uit Helmond bestraft voor valse kentekenplaten en verstoren telefoonverkeer in Veghel

HELMOND/VEGHEL - De politierechter in Den Bosch heeft maandag een 42-jarige Helmonder veroordeeld tot een werkstraf en een boete omdat hij met een ‘jammer’ en valse kentekenplaten door Veghel had gereden.

 • 22 Januari 2019 om 07:00

Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na β€˜Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren

HELMOND - Ondanks een mooie circustaart viel zondag het doek voor Cas Wolters (23). Het afscheid van ‘Heel Holland Bakt’ is als het aan de student van Pabo de Kempel in Helmond ligt niet het afscheid van tv. Een eigen programma lijkt hem wel wat. Maar hij wil ook voor de klas staan. Het bakken heeft hem veel gebracht: rust in het hoofd bij alle prikkels die hij als doof kind op de middelbare school kreeg.

 • 22 Januari 2019 om 07:00

Helmonder bestraft voor valse kentekenplaten en verstoren telefoonverkeer in Veghel

HELMOND/VEGHEL - De politierechter in Den Bosch heeft maandag een 42-jarige Helmonder veroordeeld tot een werkstraf en een boete omdat hij met een ‘jammer’ en valse kentekenplaten door Veghel had gereden.

 • 22 Januari 2019 om 07:00

Fitnessclub wil naar Herselsestraat in Brandevoort

HELMOND - Als alles meezit, is Brandevoort over een paar maanden een fitnessclub rijker. Een keten, waarvan de naam komende vrijdag bekend moet worden, heeft zijn oog laten vallen op Herselsestraat 3 tot en met 11.

 • 22 Januari 2019 om 07:00

Dakloze Andreas in Eindhoven: β€˜Nu buiten slapen kan je fataal worden’

EINDHOVEN - Hoewel er een winternoodregeling is en het buiten vriest dat het kraakt, slapen nog lang niet alle daklozen van Eindhoven in een bed van de opvang.

 • 22 Januari 2019 om 06:00
OuderED - Helmond

23-jarige man die werd aangehouden in verband met schietpartij is weer vrijgelaten: β€˜Hij is niet langer verdachte’

HELMOND - De 23-jarige man uit Helmond die maandag werd aangehouden in verband met de schietpartij waarbij twee kinderen gewond raakten, is weer vrijgelaten. Uit onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de man niet betrokken was bij het incident in de Molenstraat. Hij is dan ook niet langer een verdachte in het onderzoek.

 • 21 Januari 2019 om 23:07

Getuige schietincident in Helmond: β€˜Ik zag moeder en kind op fiets omvallen’

HELMOND - Een peuter van 2 en een meisje van 15 zijn maandagmiddag in een drukke winkelstraat in Helmond getroffen door kogels. Zij werden onbedoeld slachtoffer van een ruzie tussen mannen die elkaar in auto's achtervolgden. Ongeloof, schrik en boosheid overheersen in de Molenstraat.

 • 21 Januari 2019 om 21:52

Peuter en tiener slachtoffers bij schietincident in Helmond, 23-jarige Helmonder opgepakt

HELMOND - In de Molenstraat in Helmond heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee willekeurige slachtoffers gevallen: een 15-jarige fietsster en een 2-jarig meisje, beiden uit Helmond, liepen een schotwond op. In de Molenstraat is een auto gevonden waarvan de achterruit eruit ligt. In die auto zijn twee kogelgaten gevonden. Op het Doorneind is een verdachte opgepakt. De politie heeft een 23-jarige man uit Helmond halen vanwege betrokkenheid bij het incident. Daarnaast is een Team Grootschalige Opsporing opgericht om alle andere betrokkenen op te sporen.

 • 21 Januari 2019 om 15:39

Kerken blijven zich inzetten voor kerkasiel Armeens gezin, ook vanuit Best

BEST - Ook nu het CDA een ommezwaai heeft gemaakt, blijft het onzeker of het kinderpardon echt verruimd wordt. En dus blijven kerkleden uit het hele land naar Den Haag afreizen om het kerkasiel voor het Armeense gezin Tamrazyan in stand te houden - onder meer vanuit Best.

 • 21 Januari 2019 om 20:30

Cel voor man uit Helmond die buurvrouw besteelt

HELMOND - Een 33-jarige Helmonder die in een dronken bui ineens bij een buurvrouw in huis stond, krijgt een celstraf van vijf maanden, waarvan één voorwaardelijk.

 • 21 Januari 2019 om 19:14
❌