[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020ED - Helmond

Jubilaris Walter Joosten bij De Durbloazers: 'Di speldje is voor de hille club’

SOMEREN - Normaal gesproken is Walter Joosten uit Someren degene die de surprises regelt voor de Helmondse kapel De Durbloazers. Zaterdagavond werd hij echter zelf verrast door de leden. Die wilden zijn veertigjarig jubileum natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

 • 12 Juli 2020 om 12:31

Nieuw toneelstuk over de val van Srebrenica: β€˜Ik vraag me al 25 jaar af: Wat zou er zijn gebeurd als...’

Ex-Dutchbatter Ray Braat uit Helmond en de Bosnische Alma Mustafic spelen mee in een nieuw toneelstuk over de val van Srebrenica, 25 jaar geleden. Mustafic: ,,Ik zie het als een kans om te vertellen wat er precies is gebeurd.''

 • 12 Juli 2020 om 11:32
Gisteren β€” 11 Juli 2020ED - Helmond

Weinig huurders corporaties regio Eindhoven-Helmond in problemen door coronacrisis

EINDHOVEN - Huurders van woningcorporaties in de regio zijn nauwelijks in betalingsproblemen geraakt door de coronacrisis. Hoogstens een half tot één procent kon de huur niet opbrengen door verlies van werkopdrachten of hun baan, zeggen verschillende corporaties op navraag van deze krant.

 • 11 Juli 2020 om 17:36

Zitvolleyballen voor militaire oorlogsslachtoffers. Wie was in 1959 de beste in Eindhoven?

EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl

 • 11 Juli 2020 om 11:00

Amateurclubs regio Eindhoven balen van β€˜aparte indeling’ KNVB, tevredenheid in regio Helmond

Hier en daar een vleugje verbazing, maar bovenal tevredenheid. Bij de amateurclubs uit de regio Helmond weinig negatief sentiment rondom de competitie-indelingen voor seizoen 2020-2021, bekendgemaakt in de nacht van donderdag op vrijdag. Dat ligt in de regio Eindhoven wel wat anders.

 • 11 Juli 2020 om 10:00

Amateursclubs regio Eindhoven balen van β€˜aparte indeling’ KNVB, tevredenheid in regio Helmond

Hier en daar een vleugje verbazing, maar bovenal tevredenheid. Bij de amateurclubs uit de regio Helmond weinig negatief sentiment rondom de competitie-indelingen voor seizoen 2020-2021, bekendgemaakt in de nacht van donderdag op vrijdag. Dat ligt in de regio Eindhoven wel wat anders.

 • 11 Juli 2020 om 10:00

Dealers nemen huis over van verslaafde zorgcliΓ«nt: Helmond strijdt tegen gewetenloze drugscriminelen

HELMOND - Dealers uit de Helmondse binnenstad maken misbruik van kwetsbare klanten om uit beeld te blijven bij opsporingsdiensten.

 • 11 Juli 2020 om 07:00
OuderED - Helmond

Marij van Deursen al een kwarteeuw als vrijwilliger in touw voor het Elkerliek ziekenhuis

HELMOND - In het Elkerliek ziekenhuis in Helmond zijn 160 vrijwilligers actief. De 76-jarige Marij van Deursen doet er al 25 jaar vrijwilligerswerk.

 • 10 Juli 2020 om 19:03

Schoorsteenpieten in het Kasteel van Sinterklaas in Helmond; kun je er nog omheen?

HELMOND - De fanatieke aanhangers van Zwarte Piet gaan op social media helemaal los nu bekend is dat Helmond afscheid neemt van Sints donkere knecht. Anderen vinden dat het past in de tijdgeest. Scholen willen er gewoon een mooi feest voor de kinderen van maken. Met of zonder Zwarte Piet.

 • 10 Juli 2020 om 16:13

Overtredingen en aanhoudingen bij handhavingsactie in Helmondse binnenstad

HELMOND – Drugs, illegaal gokken en prostitutie; bij een handhavingsactie op drie adressen in de Helmondse binnenstad zijn allerlei misstanden aangetroffen. Twee mensen zijn aangehouden.

 • 10 Juli 2020 om 13:09

Ondanks corona, maar dankzij YouTube, konden honderd kinderen toch optreden met hun schoolband

HELMOND - In juni zouden zo’n honderdvijftig Helmondse kinderen in De Cacaofabriek optreden met hun schoolbands. Maar ja: corona. Nu is hun optreden virtueel te zien op YouTube. „Leuk, maar in het echt dansen mensen mee.”

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Welvarend Helmond vraagt meer poetshulp: Dierdonk met stip op één

HELMOND - In alle Nederlandse gemeenten kloppen meer mensen aan voor een bijdrage uit de pot voor huishoudelijke hulp. Wat blijkt nu uit onderzoek in Helmond? Het zijn vooral de welvarende wijken waar de toename het grootste is.

 • 10 Juli 2020 om 06:05

Louis Coolen en Eric Clijnk gaan selectie Helmond Sport vormgeven, technisch duo verlengt contract

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is nu definitief: technisch coördinator Louis Coolen en hoofd scouting Eric Clijnk verlengen hun aflopende contract bij Helmond Sport. Het duo tekent voor één jaar bij op De Braak en moet samen met trainer Wil Boessen de selectie samenstellen.

 • 9 Juli 2020 om 19:08

Jonge DJ's uit Budel en Helmond maken furore: β€˜Onze nieuwe track viel positief op bij Gearbox’

HELMOND/BUDEL - Midden in de dip die corona ook aan de festivalwereld toebracht, komt de droom van Noah Vermeulen uit Helmond en Lars Dalm uit Budel uit. De jonge dj's staan namelijk op het lockdown-album van Gearbox, een van de grootste labels binnen de hardere stijlen-scene: ,,Als je dan merkt dat het aanslaat, dan geeft dat wel een kick.‘’

 • 9 Juli 2020 om 19:07

Start aanleg (snel)fietsbrug bij Vlisco in Helmond

HELMOND - Nog meer Helmonders gaan hierdoor straks fietsen zodat Heel Helmond Sport, grapte directeur Rob Janssens van aannemer Ploegmakers bij de start van de bouw van de fietsbrug over het kanaal bij de Vlisco. Of die Helmonders dan ook heel snel kunnen fietsen hangt af van het oplossen van knelpunten verderop op de route van het beoogde F270-snelfietspad tussen de centrale NS-stations van Helmond en Eindhoven.

 • 9 Juli 2020 om 16:50

Dean van der Sluijs kiest met zijn gevoel voor Helmond Sport, linksback tekent voor 2 jaar: β€˜Ik wil vlammen’

Helmond Sport heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen: linksback Dean van der Sluijs (24) tekent een contract voor twee jaar. De Ossenaar had meerdere opties, ook TOP Oss wilde hem graag houden, maar hij kiest vanwege zijn band met trainer Wil Boessen voor Helmond Sport.

 • 9 Juli 2020 om 15:30

Te dun rechtbank-dossier speelt brokkenpiloot Someren in de kaart

DEN BOSCH - Omdat het dossier niet goed duidelijk maakt hoe zwaar een vriend gewond raakte bij een flink auto-ongeluk bij Lierop, krijgt een jongeman uit Someren dertig uur werkstraf in plaats van bijna 150.

 • 9 Juli 2020 om 14:46

Woning in Helmond Brouwhuis dicht vanwege 170 wietplanten

HELMOND - Een woning aan de Vechtstraat in Helmond gaat drie maanden op slot vanwege de vondst van een wietkwekerij.

 • 9 Juli 2020 om 14:22

Geen intocht van Sinterklaas in Helmond, Zwarte Piet wordt Schoorsteenpiet

HELMOND - Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond krijgt vanwege corona een kleinere opzet. Geen intocht, alleen scholen mogen op bezoek. Verder maakt Zwarte Piet in heel de stad plaats voor 'Schoorsteenpiet’.

 • 9 Juli 2020 om 14:07

Werkstraf voor winkelier Helmond die de borsten van stagiaire kuste β€˜als grapje’

DEN BOSCH - Een Helmondse winkelier heeft wel degelijk aan zijn stagiaires gezeten. De man ontkent dat hij aan hun borsten en billen zat, maar de rechtbank ziet het als bewezen. Dat hij het afdoet als ‘grapjes’ kan er bij de rechtbank niet in: hij krijgt 150 uur werkstraf.

 • 9 Juli 2020 om 13:36
❌