[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Helmond

Ontslagen stadswachten uit Helmond naar rechter

HELMOND - De vrouw die door de Stadswacht in Helmond is ontslagen vanwege fout parkeren, vecht dat besluit volgende week aan voor de kantonrechter in Eindhoven. De gemeente Helmond ging voor een schikking, maar de oud-werkneemster wil dat de kwestie op zitting wordt behandeld.

 • 23 Augustus 2019 om 11:00

Geen celstraf door 'zwaar autisme' voor Rick B. uit Helmond

DEN BOSCH/HELMOND - Hoewel het dossier van Helmonder Rick B. hem tekent als een 'heel naar mannetje' dat 'met opzet veel mensen, waaronder kwetsbare meisjes, het leven zuur maakte', hoeft hij van het OM niet naar de cel. Wel verdient hij ruim driehonderd uur werkstraf en zal lang behandeld moeten worden.

 • 23 Augustus 2019 om 10:59

Gezichtssteker Helmond niet toerekeningsvatbaar

DEN BOSCH - De jongeman die begin dit jaar in Mierlo-Hout een huisgenote zwaar verwondde, is volgens deskundigen niet toerekeningsvatbaar. Hij wordt 22 november berecht door de Bossche rechtbank.

 • 23 Augustus 2019 om 10:07

Grote onzekerheid in bouwsector door stikstofregels

EINDHOVEN - Het recente vonnis rond de Nederlandse stikstofregels heeft impact op een groot aantal bouwprojecten en –plannen. Ontwikkelaars en bouwers pleiten voor noodwetgeving.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Van voetballiefde tot stedenband in Helmond?

HELMOND - Raadsfractie Helder Helmond wil dat de stad een stedenband aangaat met de Engelse plaats Burnley. Het is nu de vraag of er genoeg argumenten zijn om draagvlak te creëren bij de rest van politiek Helmond.

 • 23 Augustus 2019 om 09:13

Party-plastic passΓ© bij festival Misty Fields in Asten-Heusden

ASTEN-HEUSDEN - Marcel Liebrechts houdt niet van rondslingerende sigarettenpeuken. Het duurt jaren voor ze vergaan en ze zijn slecht voor het milieu, weet het bestuurslid van muziekfestival Misty Fields in Asten-Heusden. „Wij balen echt ontzettend van die dingen. We willen geen peuken meer hoeven rapen.” Hij lacht, maar meent het wel. Vriendelijk verzoek dus of bezoekers die roken gebruik willen maken van de asbakken in de vorm van staande vaten met zand erop.

 • 23 Augustus 2019 om 08:30

Grote onzekerheid in bouwsector

EINDHOVEN - Het recente vonnis rond de Nederlandse stikstofregels heeft impact op een groot aantal bouwprojecten en –plannen. Ontwikkelaars en bouwers pleiten voor noodwetgeving.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Wil Boessen over Almere City FC en transfers: β€˜Er gaat nog een hoop gebeuren bij Helmond Sport’

Als het aan oefenmeester Wil Boessen ligt, komt er dit seizoen weer reuring in de tent bij Helmond Sport. Om te beginnen vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Almere City; de Helmonders hebben ook iets goed te maken na de veegpartij tegen NAC (5-1). Maar ook op de transfermarkt hopen de Helmonders hun slag te slaan. ,,Er gaat nog een hele hoop gebeuren”, stelt Boessen.

 • 22 Augustus 2019 om 18:22

Brusselers en NAC per direct uit elkaar: contract voormalig Helmond Sport-huurling ontbonden

Bodi Brusselers (20) heeft zijn nog eenjarige contract laten ontbinden bij NAC. De aanvallend ingestelde speler kwam niet meer voor in de toekomstplannen van de Bredase club.

 • 22 Augustus 2019 om 17:34

Blessure FC Den Bosch-middenvelder Luuk Brouwers uit Lieshout lijkt mee te vallen

De hoofdblessure die FC Den Bosch-middenvelder Luuk Brouwers uit Lieshout vorige week opliep in de verloren thuiswedstrijd tegen Telstar (0-1) lijkt mee te vallen. Brouwers mist de komende twee duels van zijn ploeg, vrijdag thuis tegen FC Eindhoven en volgende week uit tegen SC Cambuur, maar kan mogelijk op 13 september, thuis tegen NEC, alweer aanhaken.

 • 22 Augustus 2019 om 17:06

Dode vissen in sloot bij kasteel Helmond

HELMOND - In de sloot achter brasserie Kasteelpoort in Helmond is donderdagochtend een aantal dode vissen aangetroffen. Het restaurant deed een melding bij de gemeente en die schakelde de Dierenambulance in. Die viste de dode dieren uit de sloot.

 • 22 Augustus 2019 om 16:37

Rabobank blijft InMotion in Helmond steunen bij ontwikkeling β€˜elektrisch tanken’

HELMOND - InMotion wordt ook de komende drie jaar financieel gesteund door de Rabobank Peel Noord. Het studententeam (TU/e, Fontys, Summa) werkt op de Automotive Campus in Helmond aan electric refueling, de techniek om een elektrische auto net zo snel op te laden als een tankbeurt van een brandstofauto duurt.

 • 22 Augustus 2019 om 16:11

Kunstroute Warande Helmond hoopt ook jong volk te trekken

HELMOND - Animatiefilms uit de koker van de Helmondse middelbare scholiere Lava Hijzelaar, 3D-objecten van de hand van Mierlonaar Roy Merkx. Deze werken van jonge kunstenaars uit de buurt zullen komend weekend zeker in het oog springen tijdens de zesde Kunstroute Warande.

 • 22 Augustus 2019 om 15:55

Circusshow in mini-tent, maar groots effect op het publiek in Helmond

HELMOND - Voor circusbegrippen was het nogal een mini-tent, die donderdag schuin tegenover de hoofdingang zorgcentrum Savant Rivierenhof, aan de overkant van de weg in Helmond stond. Maar groots was het effect van de voorstelling op de bewoners, familieleden en medewerkers, die alle gratis naar binnen mochten.

 • 22 Augustus 2019 om 15:06

Ticketmaster betaalt servicekosten voortaan terug: β€˜Het is niet meer dan normaal, wij doen het al jaren’

Servicekosten: ze rijzen soms de pan uit. En gaat het concert waar je maandenlang reikhalzend naar uitkijkt niet door, dan kun je fluiten naar die extra bijbetaalde euro’s. Tot nu toe. In ieder geval bij poppodia die aangesloten zijn bij kaartverkoper Ticketmaster.

 • 22 Augustus 2019 om 12:08

Zuidoost-Brabant gooit extra middelen in de strijd tegen jeukrups

EINDHOVEN/HELMOND - Nog nooit was de overlast van de eikenprocessierups zo groot als dit jaar. Veel gemeenten in de regio willen volgend jaar (ook) andere, meer natuurlijke bestrijdingsmiddelen inzetten.

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Nacht van het Witte Doek: serieus filmfeest op talloze plekken in en buiten het centrum van Deurne

DEURNE - De Nacht van het Witte Doek in Deurne is het oudste en grootste, gratis toegankelijke meerdaagse openlucht filmfestival van Nederland. Er zijn komend weekend ruim dertig vertoningen op talloze plekken in en buiten het dorpscentrum.

 • 22 Augustus 2019 om 10:37

Bij restaurant Nastrium in Helmond doen ze alles op hun eigen manier

HELMOND - Chef Djailany van de Laarschot en zijn vrouw Kim wisten met hun restaurant Nastrium in Helmond binnen anderhalf jaar een plek te veroveren op de culinaire kaart. De vraag is waar het avontuur gaat eindigen. ,,Heel Nederland weet ons al te vinden."

 • 22 Augustus 2019 om 10:17

Faillissement kledingzaak in Elzas Passage in Helmond

HELMOND - Het kledingzaakje Byoux One The Fashion Shop in de Elzas Passage in Helmond heeft de deuren moeten sluiten. De winkel was tot voor kort nog open, maar deze week werd het faillissement uitgesproken.

 • 22 Augustus 2019 om 09:52

Aanhangwagen met snoeiafval gekanteld in Helmond-West

HELMOND - Een gekantelde wagen met snoeiafval zorgde donderdagochtend korte tijd voor oponthoud op de Kruisherenlaan in Helmond-West.

 • 22 Augustus 2019 om 09:14
❌