[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019ED - Helmond

Stel uit Helmond houdt vol: gemeente moet optreden tegen houtrook, ook na verhuizing

HELMOND - Ook al brandt de houtkachel van de buren niet meer en zijn ze verhuisd, toch wil een Helmonds stel dat de gemeente optreedt tegen rookoverlast. Een uitspraak van de rechter kan landelijk gevolgen hebben.

 • 21 Mei 2019 om 14:43

Botsauto's kiezen eigen weg tijdens Dutch Technology Week op Strijp-S

EINDHOVEN - Lachend en met de armen gespreid draait Börje Helenius, een robuuste Fin, rondjes in een klein botsautootje op Strijp-S. Dat krijg je als je het stuur uit handen geeft; het autootje is zelfsturend. Ze rijden deze week in Eindhoven rond in het kader van ‘Museum door de Stad’, een project onder de vlag van de Dutch Technology Week (DTW). Die is maandag begonnen met tal van activiteiten en duurt nog de hele week.

 • 21 Mei 2019 om 06:50

Oud-burgemeester Geukers krijgt nu zijn eigen plek in Helmond

HELMOND - Het stadsdialect was aan hem niet besteed, maar voormalig burgemeester Jacques Geukers raakte verknocht aan Helmond. Tot zijn dood in 2012 bleef hij in de stad wonen. Vanaf dinsdag 21 mei heeft hij er zijn eigen plek: het Havenpark krijgt zijn naam. Het zou de geboren Haarlemmer veel plezier hebben gedaan, weet zoon Jos Geukers. „Zijn neus zou krullen.”

 • 21 Mei 2019 om 08:00

Museum door de Stad tijdens DTW op Strijp S

EINDHOVEN - Lachend en met de armen gespreid draait Börje Helenius, een robuuste Fin, rondjes in een klein botsautootje op Strijp S. Dat krijg je als je het stuur uit handen geeft; het autootje is zelfsturend. Ze rijden deze week in Eindhoven rond in het kader van ‘Museum door de Stad’, een project onder de vlag van de Dutch Technology Week (DTW). Die is gisteren begonnen met tal van activiteiten en duurt nog de hele week.

 • 21 Mei 2019 om 06:50

Wie het kan betalen, kan zich wapenen tegen wateroverlast

GEMERT - Overstroomde wc-potten en spullen die de kamer door dreven. Een wolkbreuk leverde zondag veel leed op in Gemert. Het was niet de eerste keer dat de straten blank stonden in deze regio: Deurne was de afgelopen jaren al meermaals de klos. Een consequentie van het veranderende klimaat. Valt er wat te doen tegen dit soort wateroverlast?

 • 21 Mei 2019 om 06:30
Gisteren β€” 20 Mei 2019ED - Helmond

Vrouw op elektrische fiets gewond aan hoofd na aanrijding Helmond

HELMOND - Een vrouw op een elektrische fiets is maandagavond aangereden door een auto op het Korhoenderhof in Helmond. De fietsster raakte gewond aan haar hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • 20 Mei 2019 om 21:06

Tweede Kamer stemt over motie buizentracΓ© Peel

HELMOND - Volgende week dinsdag wordt duidelijk of er in de toekomst transportbuizen voor gevaarlijke stoffen door de Peelregio kunnen komen. De Tweede Kamer stemt dan over een motie die komende woensdag wordt ingediend door het CDA, D66 en GroenLinks.

 • 20 Mei 2019 om 19:15

Ramadan vormt voor Chaimae Azarfane uit Helmond geen belemmering voor examens

HELMOND - De eindexamenperiode valt dit jaar tijdens de ramadan. Bemoeilijkt het vasten het leren van de examens voor Chaimae Azarfane uit Helmond?

 • 20 Mei 2019 om 19:07

Schok na massale vechtpartij in Someren: β€˜Dit nog nooit meegemaakt’

HELMOND - Er vielen rake klappen en er zouden serieuze bedreigingen zijn geuit tijdens de voetbalwedstrijd Someren 14 en HVV Helmond 2. De vraag is wat de daders voor straf boven het hoofd hangt.

 • 20 Mei 2019 om 18:00

Racewagen InMotion en zonneauto Lightyear inspireren bij opening Dutch Technology Week in Eindhoven

EINDHOVEN/HELMOND - De elektrische racewagen van studententeam InMotion en het verhaal over de zonneauto van Lightyear hadden maandag een prominente rol bij de start van de achtste Dutch Technology Week (DTW).

 • 20 Mei 2019 om 15:39

Gevangenisstraf voor dumper drugsafval uit Helmond

DEN BOSCH - Een 33-jarige man uit Helmond is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, vanwege het vervoeren, bewaren en dumpen van drugsafval. Dat was afkomstig van de productie van amfetamine. Een 40-jarige Helmonder is vrijgesproken van betrokkenheid.

 • 20 Mei 2019 om 15:15

Man (51) die frontaal op verongelukte dj Robby Orzeck reed in Someren is uit ziekenhuis, niet verdacht

SOMEREN - De 51-jarige bestuurder die twee weken geleden betrokken raakte bij een dodelijke aanrijding op de Kanaaldijk Noord in Someren, is ontslagen uit het ziekenhuis. Na voorlopig onderzoek van de politie wordt hij niet als verdachte aangemerkt, zo laat een woordvoerder maandag aan het ED weten.

 • 20 Mei 2019 om 12:01

De glazen bol gaat naar Helmond: Jordan van der Gaag is de ultieme Profeet

Helmond Sport-middenvelder Jordan van der Gaag blijkt de beste voorspeller dit seizoen. Hij voorspelde als Profeet van de Week in de laatste en beslissende ronde de meeste wedstrijden én het aantal doelpunten goed.

 • 20 Mei 2019 om 12:01

Nieuw onderzoek: schade aan ogen door blauwe leds

EINDHOVEN - Het blauwe licht in ledverlichting kan blijvende schade aan het netvlies veroorzaken, blijkt uit nieuw onderzoek van de Franse gezondheidswaakhond.

 • 20 Mei 2019 om 11:17

Mierlo-Hout profiteert van kampioenschap Groene Ster; Helmondse tweedeklasser naar KNVB-beker

Een mooi bericht voor Mierlo-Hout op de laatste dag van het feestweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. De tweedeklasser kreeg van de KNVB te horen dat het is geplaatst voor deelname aan de KNVB-beker van komend seizoen. Met dank aan hoofdklasser Groene Ster.

 • 20 Mei 2019 om 10:31

Philips heeft belangrijkste fabriek verstopt: niet alleen technologie, maar ook luiers

EINDHOVEN - Tijdens de Dutch Technology Week die maandag van start gaat, zetten veel bedrijven de deuren open, zodat iedereen kan zien hoe techniek tot stand komt. Al blijkt bij Philips in Best dat het draait om meer dan enkel technologie. Want wie weet dat Philips ook luiers verkoopt?

 • 20 Mei 2019 om 10:05

Kleine kermis heeft het moeilijk in de Peelregio: β€˜Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’

DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

 • 19 Mei 2019 om 16:26

Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

 • 20 Mei 2019 om 09:53

Voetbalwedstrijd in Someren loopt uit de hand: β€˜Keeper in z'n gezicht geschopt’

SOMEREN - De voetbalwedstrijd tussen SV Someren 14 en HVV Helmond 2, in de reserve zesde klasse, is zondag uit de hand gelopen.

 • 19 Mei 2019 om 22:09
OuderED - Helmond

Kleine kermis heeft het moeilijk: β€˜Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’

DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

 • 19 Mei 2019 om 16:26
❌