[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018ED - Helmond

Ongediertebestrijder Rido uit Heeze heeft het 'dubbel zo druk' door alle wespennesten

GELDROP - Behoedzaam beklimt Frank Dolphijn van ongediertebestrijder Rido uit Heeze dinsdag zijn trap. Hij is getooid in een dik pak, met op zijn hoofd een masker en een daaroverheen een imkerkap. De trap staat in een Geldropse carport. In de opslagruimte boven die carport klinkt gezoem. Via een fitting heeft er zich een flink wespennest gevestigd.

 • 17 Juli 2018 om 20:00

Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niรฉt zijn?

EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

 • 17 Juli 2018 om 19:30

Uitgaanscamera's in centrum Helmond worden uitgekeken op Automotive Campus

HELMOND - De 36 camera's die in het Helmondse uitgaansgebied hangen, worden straks uitgekeken in een speciale ruimte op de Automotive Campus.

 • 17 Juli 2018 om 19:00

Het stinkt in de Helmondse wijk Brouwhuis, bewoners willen maatregelen

DEN HAAG/HELMOND - Twee omwonenden van mestverwerker Den Ouden aan de Gerstdijk eisen voor de Raad van State maatregelen tegen stankoverlast. ,,Sinds ze kippenmest zijn gaan verwerken regent het klachten'', zei een van hen, Groen Links-raadslid Bert van Sas.

 • 17 Juli 2018 om 15:24

Droogte slecht voor tegelpad, gemeente Helmond reageert snel op meldingen

HELMOND - De droogte veroorzaakt problemen op betegelde fiets- een wandelpaden. Het zandbed kan de tegels niet meer binden, waardoor tegels om kunnen klappen.

 • 17 Juli 2018 om 13:52

Allemaal beestjes: 'Genoeg insecten die jouw tuin gebruiken als een kroeg'

Wat merken we in onze eigen achtertuin van de enorme afname van het aantal insecten? Met insectenexpert Robert Ketelaar slaan we de tuindeuren open. ,,Er zit nog best veel leven in.

 • 17 Juli 2018 om 13:00

Experts verwachten 'explosie' van blauwalg door het warme weer

Vliegen de blauwalgmeldingen ons bij hoge temperaturen vaak om de oren, nu valt het, ondanks het warme weer van de afgelopen tijd, mee met het aantal meldingen. Stilte voor de storm, volgens sommige experts.

 • 17 Juli 2018 om 11:15

Gezocht schilderij Heijenbrock niet in Helmond

DELDEN - Dit najaar zou het een pronkstuk moeten zijn bij de expositie '100 jaar zoutindustrie in Twente': een schilderij van Herman Heijenbrock van de zoutfabriek (KNZ) in Boekelo. Dat is echter zoek. Archiefmedewerkers van het Zoutmuseum Delden hebben overal gezocht. Ook in Helmond.

 • 17 Juli 2018 om 10:06

Na 22 jaar komt er een einde aan 't Debberke in Stiphout

STIPHOUT - De 72-jarige Hannie Kampers gaat na 22 jaar stoppen met kinderdagverblijf 't Debberke in Stiphout.

 • 17 Juli 2018 om 10:02

Eendagsvlieg Tina Trucker: รฉรฉn van de oude garde

HELMOND - Tina Trucker - oftewel Heidi Lammers - scoorde één Top 40-hit met M'n good old ducky. Een terugblik.

 • 17 Juli 2018 om 09:00

Streekarchief mogelijk opgeheven, instantie had zaken niet op orde

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00

OM eist 1,5 ton van verdachte Helmondse ex-wethouder Tielemans

HELMOND/DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie schat dat de Helmondse oud-wethouder Peter Tielemans zich in totaal voor 1,5 ton heeft verrijkt, vooral door geld te stelen van een geheime rekening van zijn partij SDH. Als het aan de officier van justitie ligt, betaalt Tielemans het volledige bedrag terug, blijkt uit een vordering die de verdediging heeft ontvangen.

 • 17 Juli 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018ED - Helmond

Gemeenten hebben geen vertrouwen meer in huidig RHCe

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00

Pannehoeve Helmond gaat hitte te lijf met voetbadjes en eigen ijs

HELMOND - Ze houdt het precies bij. ,,Ik heb vandaag al drie glazen water gedronken en een paar koppen koffie. Geen ijs, want ik mag geen suiker."

 • 16 Juli 2018 om 19:00

Bankje voor 100-jarige Piet Vereijken uit Beek en Donk

BEEK EN DONK - ,,1918 is een goed jaar geweest", zei Joan Briels, loco-burgemeester van Laarbeek, tegen Piet Vereijken. ,,Nelson Mandela is in dat jaar geboren, Fanny Blankers-Koen en Eddy Christiani. En u dus ook." Piet Vereijken vierde maandagmiddag, temidden van familie en vrienden, zijn honderdste verjaardag.

 • 16 Juli 2018 om 17:47

Uitbreiding woongroep in Mariahout

MARIAHOUT - De markante oude vrijstaande boerderij aan de Rooijseweg in Mariahout waar de naam Woods-place op de gevel prijkt, is vanaf komend najaar het nieuwe thuis voor enkele dementerende bejaarden. Ouderenlandgoed Grootenhout heeft het pand namelijk gekocht, om er ouderen met dementie in een kleine woongroep onder te brengen.

 • 16 Juli 2018 om 17:19

Het lijkt erop dat Nei Skoen in Helmond zijn bestaansrecht heeft bewezen

HELMOND - Het lijkt erop dat Nei Skoen een vast plekje heeft veroverd in Helmond. Het inloophuis voor kwetsbare mensen bereikt de doelgroep en draagt bij aan herstel, volgens tussentijds onderzoek van Fontys.

 • 16 Juli 2018 om 12:30

Tekort aan zorgappartementen ook in regio Eindhoven-Helmond groot

EINDHOVEN - Ook in Zuidoost-Brabant is een tekort aan zogenaamde zorgappartementen in de vrije sector. Er is vraag naar meer dan 2000 van deze woningen in complexen waar ook een zorgaanbieder zijn diensten aanbiedt. Landelijk is er nu al behoefte aan zo'n 32.000 zorgappartementen, blijkt uit onderzoek van Vastgoedadviseur CBRE.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

Wat staat er op het menu in de binnenstad?

De auteurs van dit artikel zijn Cees-Jan Pen en Herbert ter Beek. Cees-Jan Pen is lector De Ondernemende Regio, Fontys Hogescholen. Herbert ter Beek is werkzaam bij Bureau voor Economische Argumentatie. Zij vragen zich af op welke gebieden kansen gemist worden om binnensteden te verheffen. De belangrijkste gemeenten in Brabant zetten hierop groots in.

 • 16 Juli 2018 om 10:45

Helmond wil controlegroep zijn als Eindhoven meedoet aan wietproef

HELMOND - Bij wijze van proef legale wiet telen, dat ziet de gemeente Helmond niet zitten. Maar als Eindhoven dat wel wil doen, werkt Helmond graag mee als controlegroep.

 • 16 Juli 2018 om 10:40
โŒ