[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018ED - Gemert e.o.

Meeste vuurwerkschades dit jaar in Geldrop-Mierlo

EINDHOVEN/HELMOND - Steeds meer prullenbakken, putdeksels, verkeersborden en bankjes komen ongeschonden de jaarwisseling door. Maar tegenover dalende schades in de meeste gemeenten, staat een flinke onkostenpost voor de gemeente Geldrop-Mierlo.

 • 17 Januari 2018 om 09:46

Groepskostuums zijn erg populair

REGIO - Veel jongeren kiezen samen met hun vriendengroep één carnavalskostuum. ,,Vorig jaar waren we als Mexicanen, met één Donald Trump."

 • 17 Januari 2018 om 09:25

Lokale politici nog wat onwennig aan de slag met social media voor gemeenteraadsverkiezingen

REGIO - Meer dan ooit spelen sociale media een rol in de strijd om de kiezer. En met de gemeenteraadsverkiezingen op komst liggen er ook kansen voor lokale partijen. ,,Met vijfhonderd euro ben je al onderweg."

 • 17 Januari 2018 om 03:00

Middelbare scholen zetten schoorvoetend social media in bij strijd om nieuwe leerlingen

REGIO - De slag om de nieuwe leerlingen is weer losgebrand. Veel middelbare scholen houden de komende tijd open dagen. Maar ze begeven zich ook vaker online, op platforms als YouTube, Facebook en Instagram.

 • 17 Januari 2018 om 03:00
Gisteren β€” 16 Januari 2018ED - Gemert e.o.

Blazersklas op de Bernadetteschool in Mariahout: muziek brengt plezier

MARIAHOUT - Een herrieorkest is het, maar knap dat ze er geluid uit weten te krijgen. De leerlingen van groep 6 van de Mariahoutse Bernadetteschool zijn dinsdag begonnen als blazersklas. Ze hebben kennisgemaakt met het instrument van hun keuze, klarinet, saxofoon, trompet of trombone. Na een rondje om de beurt blazen mogen ze dat allemaal tegelijk zo hard en zo lang mogelijk doen. Met oorverdovend resultaat. „Mijn lippen kriebelen", zegt Thijs met rode wangen van het blazen op de trompet.

 • 16 Januari 2018 om 18:57

'Illegale caravans' en geknoei met stroom op woonwagenkamp in Lieshout

LIESHOUT - Uitkeringsfraude, gesjoemel met de elektriciteitsmeter en caravans waarin illegaal werd gewoond: het Peelland Interventie Team (PIT) trof tijdens een grote controle op het woonwagenkamp aan de Schutsstraat in Lieshout verschillende overtredingen aan.

 • 16 Januari 2018 om 17:45

Dorpskermissen Gemert-Bakel blijven overeind

GEMERT-BAKEL - De kleine kernen van Gemert-Bakel houden ook de komende jaren een eigen kermis. De gemeente heeft hierover met verschillende partijen afspraken gemaakt.

 • 16 Januari 2018 om 17:17

Inschrijving Oranjemarkt Beek en Donk geopend

BEEK EN DONK - Wie met Koningsdag een plekje op de vrijmarkt van Beek en Donk wil hebben, kan zich vanaf nu aanmelden. Het Oranjefestival vindt op 26 en 27 april voor de tweede keer plaats op en rond het Heuvelplein. Onderdelen daarvan zijn een vrijmarkt voor kinderen en volwassenen, en de mogelijkheid voor organisaties en ondernemers om zich te presenteren en producten te verkopen (met uitzondering van drank).

 • 16 Januari 2018 om 12:11

Te weinig bezorgers: 'PostNL laat post onnodig lang liggen'

DEN BOSCH - Volgens medewerkers van PostNL blijft post geregeld één of meerdere dagen langer bij postsorteercentra liggen dan nodig is. ,,Het komt minstens één keer per week voor dat zo'n 8 procent onnodig lang blijft liggen.'' Dat zegt een medewerker van PostNL die anoniem wenst te blijven.

 • 16 Januari 2018 om 06:15
OuderED - Gemert e.o.

Onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties moet opnieuw

EINDHOVEN - Het onderzoek van RTL Nieuws naar gevaarlijke verkeerslocaties wordt opnieuw gedaan.

 • 15 Januari 2018 om 15:28

Onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties moet opnieuw

EINDHOVEN - Het onderzoek van RTL Nieuws naar gevaarlijke verkeerslocaties wordt opnieuw gedaan.

 • 15 Januari 2018 om 10:50

Na 55 jaar gaat bij De Peelvruuters uit Elsendorp bijna alles anders

ELSENDORP - De Elsendorpse carnavalsvereniging De Peelvruuters viert dit jaar haar 55-jarige jubileum. Uitgaanstijden, muziek, kleding, alles is nu anders maar de onderlinge band is nog altijd hecht.

 • 15 Januari 2018 om 15:49

Poot van Metz gevaarlijkste stukje snelweg van Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Nog geen vijf kilometer lang is het stukje Eindhovense randweg tussen de knooppunten Batadorp en de Hogt. Toch gebeurden op deze weg voor lokaal (N2) en doorgaand verkeer (A2) tussen 2014 en 2016 maar liefst 160 -geregistreerde- aanrijdingen met in totaal achttien gewonden.

 • 15 Januari 2018 om 15:28

Campagne #carnavalvrij met BjΓΆrn van der Doelen is succesvol, maar heeft geen kans van slagen

LIESHOUT - Wie vrij wil zijn met carnaval, moet bij de eigen werkgever zijn en niet bij de Tweede Kamer. De reclamecampagne van Bavaria, een burgerinitiatief voor twee vaste vrije dagen met carnaval, maakt geen enkele kans van slagen. Ook al zou het wél lukken om er een landelijke feestdag van te maken. Inmiddels is al bijna 100.000 keer getekend.

 • 15 Januari 2018 om 15:22

Kruispunt Airbornelaan - John F. Kennedylaan Eindhoven gevaarlijkste verkeerslocatie van de regio

EINDHOVEN - Het kruispunt Airbornelaan - John F. Kennedylaan in Eindhoven was met 25 ongelukken tussen 2014 en 2016 de meest verkeersonveilige plek van de regio. Op nog eens 62 locaties in Zuidoost-Brabant werden in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken geregistreerd. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

 • 15 Januari 2018 om 10:50

Kruispunt Airbornlaan - John F. Kennedylaan Eindhoven gevaarlijkste verkeerslocatie van de regio

EINDHOVEN - Het kruispunt Aibornlaan - John F. Kennedylaan in Eindhoven is met 25 ongelukken tussen 2014 en 2016 de meest verkeersonveilige plek van de regio. Op nog eens 62 locaties in Zuidoost-Brabant werden in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken gemeld. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Opvallend is dat in Helmond, na Eindhoven de grootste stad van de regio, geen enkele plek wordt aangeduid.

 • 15 Januari 2018 om 10:50

Kiezen we voor de trein of de auto? Check hier jouw gemeente

REGIO - Jongvolwassenen uit de streek rijden vaker auto dan hun leeftijdsgenoten uit de stad. Zowel het aandeel van de 18- tot 30-jarigen dat in bezit is van een auto als het aandeel van hen dat een rijbewijs heeft, ligt binnen Zuidoost-Brabant het laagst in Eindhoven.

 • 15 Januari 2018 om 10:20

Nummerke3 wint Kwizut Beek en Donk voor de derde keer

BEEK EN DONK - Het team Nummerke3 heeft zaterdagavond voor de derde keer Kwizut Beek en Donk gewonnen. In alle zeven edities heeft dit team een plek in de top-4 gehad. Volgens de organisatie een grootse prestatie.

 • 14 Januari 2018 om 22:08

Handtekeningenactie #carnavalvrij binnen één dag al op de helft

LIESHOUT - Het loopt storm met de handtekeningenactie voor twee vrije dagen met carnaval. De online petitie #carnavalvrij was zondagmiddag al bijna 20.000 keer ondertekend. Het burgerinitiatief om carnaval als nationaal feest op de kaart te zetten is een reclamestunt van Bavaria. Met 40.000 handtekeningen gaat de bierbrouwer de petitie aan de Tweede Kamer aanbieden. Dat is de eerste stap om een wetswijziging gedaan te krijgen.

 • 14 Januari 2018 om 21:34

Gemert moest nog afscheid nemen van Ad van Meurs

GEMERT - ,,In de Rozenknop in Eindhoven was het afscheid heel mooi. Maar wij in Gemert moesten ons eigen ding nog doen." Piet Snijders, voormalig beheerder van de Bunker en medemuzikant van de avond, vatte het bijzonder goed samen. Gemert had zijn afscheid van singer-songwriter Ad van Meurs nog niet gehad. Nu wel.

 • 14 Januari 2018 om 18:18
❌