[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018ED - Geldrop e.o.

Schaatskoorts laait op in de regio met weekje vorst in het vooruitzicht

EINDHOVEN/HELMOND - Overal in de regio begint het weer te kriebelen bij schaatsliefhebbers. It giet aon, maar dan in het klein, op zelfgemaakte ijsbaantjes, vennen en sloten.

 • 23 Februari 2018 om 06:21
Gisteren β€” 22 Februari 2018ED - Geldrop e.o.

Vijf leden Brabantse hennepbende langer vast

GELDROP - Vijf van de zes mannen uit Geldrop, Helmond, Liessel en Deurne die maandag zijn opgepakt in een groot henneponderzoek blijven nog zeker twee weken vastzitten. Van een verdachte is de voorlopige hechtenis geschorst. Hij is onder enkele voorwaarden vrijgelaten.

 • 22 Februari 2018 om 18:47

Ongeluk op A67 bij Geldrop en 3 auto's op elkaar bij Someren, rijstrook richting weer open

SOMEREN/GELDROP - Bij de afrit Someren zijn donderdagmiddag rond 16.30 uur 3 auto's op elkaar gebotst op de A67. Er was maar 1 rijstrook open, maar deze is rond 17.30 uur weer vrijgegeven.

 • 22 Februari 2018 om 16:42

Ongeluk op A67 bij Geldrop en 4 auto's op elkaar bij Someren, rijstrook richting Venlo dicht

GELDROP - Bij Geldrop is donderdagmiddag rond 16.25 uur een ongeluk gebeurd op de A67. De linkerrijstrook is dicht. Daardoor staat er een file vanaf knooppunt Leenderheide richting Venlo.

 • 22 Februari 2018 om 16:42

Januaristorm kost gemeenten veel geld

EINDHOVEN - Gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn samen vele honderdduizenden euro's kwijt door de zware storm van 18 januari, blijkt uit inventarisatie ED. Het gaat daarbij vooral om opruimkosten.

 • 22 Februari 2018 om 16:38

Geldrop-Mierlo: beter mensen lokken

GELDROP-MIERLO - Een professionelere aanpak om Geldrop-Mierlo aantrekkelijker te maken. Met een vorm van citymarketing wil de gemeente dit handen en voeten gaan geven.

 • 22 Februari 2018 om 16:25

Gemeenten in de fout met 'sleepwet'

EINDHOVEN - Sleepwet, zo mogen gemeenten de nieuwe Wet op de veiligheids- en inlichtingendiensten niet noemen. Soms doen ze het toch, al dan niet bewust.

 • 22 Februari 2018 om 15:34

Verbijstering over hypotheken ambtenaren Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - Dat de gemeente Geldrop-Mierlo nog voor 11 miljoen euro aan hypotheekleningen heeft uitstaan bij ambtenaren, kwam voor de politiek als een grote verrassing.

 • 22 Februari 2018 om 14:33

Meeste vergunningen nieuwbouw in Zuidoost-Brabant verstrekt in Eindhoven

EINDHOVEN - Eindhoven steekt in Zuidoost-Brabant met kop en schouders boven de andere gemeenten uit als het gaat om vergunningen voor nieuwbouw.

 • 22 Februari 2018 om 09:42

Auto over de kop na politieachtervolging tussen Nuenen en Aarle-Rixtel, drie gewonden

AARLE-RIXTEL - Op de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel is woensdagavond rond 21.15 uur een auto over de kop gevlogen na een achtervolging door de politie. De vier inzittenden zijn aangehouden. Drie van hen raakten gewond en zijn met de ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Eindhoven en Helmond.

 • 21 Februari 2018 om 22:33
OuderED - Geldrop e.o.

Auto vliegt over de kop na politieachtervolging tussen Nuenen en Aarle-Rixtel, drie gewonden

AARLE-RIXTEL - Op de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel is woensdagavond rond 21.15 uur een auto over de kop gevlogen na een achtervolging door de politie. De vier inzittenden zijn aangehouden. Drie van hen raakten gewond en zijn met de ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Eindhoven en Helmond.

 • 21 Februari 2018 om 22:33

Aftrap nieuw inburgeringsproject voor vergunninghouders in Nuenen

NUENEN – Wat onwennig zit een groep van tien vergunninghouders in het ‘klaslokaal’, de commissiekamer in het gemeentehuis in Nuenen. Daar gaf wethouder Caroline van Brakel (Welzijn) woensdagochtend de aftrap van het Nuenense ParticipatieVerklaringsTraject (PVT).

 • 21 Februari 2018 om 19:20

Plannen voor het platteland gezocht: geld voor acht Brabantse ideeΓ«n rond plattelandsvernieuwing

BEST - Het College van Rijksadviseurs gaat acht Brabantse initiatieven voor plattelandsvernieuwing ondersteunen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hoopt zo onder meer tot nieuwe oplossingen voor agrarische leegstand te komen.

 • 21 Februari 2018 om 17:39

Dit jaar geen mountainbiketocht Gulbergen24 in Nuenen

NUENEN - Mountainbikemarathon Gulbergen24 gaat in 2018 niet door. De organisatie heeft dat besloten omdat de aanleg van een permanente brug over het Eindhovens Kanaal niet te combineren is met het evenement op Landgoed Gulbergen.

 • 21 Februari 2018 om 14:31

Gezocht: ijsbaantjes in de maak in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - De Siberische Beer is los. De komende week gaat het behoorlijk vriezen en dus wordt het tijd om de schaatsen alvast uit het vet te halen.

 • 21 Februari 2018 om 10:47

Politiek Geldrop: Laco is geen ondernemer, maar een zwembadmelker

GELDROP - Je hebt huisjesmelkers en je hebt zwembadmelker Laco. PvdA-fractievoorzitter Richard van de Burgt heeft geen vertrouwen in de eigenaar van zwembad De Smelen in Geldrop en wil dat de gemeente zelf weer het heft in handen neemt.

 • 21 Februari 2018 om 08:26

Ziekenhuizen in de regio vol door griep

EINDHOVEN - Het hardnekkige griepvirus zorgt voor grote drukte in ziekenhuizen. In sommige steden worden minder urgente operaties uitgesteld om maar bedden vrij te spelen. Ook in deze regio wordt volop gepuzzeld met bedden en personeel, maar problemen doen zich vooralsnog niet voor.

 • 21 Februari 2018 om 03:00

Strabrecht College in Geldrop mag door met nieuwbouw

GELDROP - Het Strabrecht College in Geldrop krijgt zijn nieuwbouw. In een vergadering met de Geldrop-Mierlose politiek bleek dinsdagavond dat de verdubbelde bouwkosten (17 in plaats van 9 miljoen euro) uiteindelijk geen obstakel hoeven te zijn.

 • 20 Februari 2018 om 23:33

ED lanceert Kieswijzer voor alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Het ED komt, samen met de andere regionale titels van de Persgroep, deze zaterdag met een gezamenlijke Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit. De Kieswijzer is vanaf zaterdag 24 februari voor iedereen gratis te raadplegen via deze pagina.

 • 20 Februari 2018 om 14:12

Huishouden meer kwijt aan waterschapslasten, bij Waterschap De Dommel minste belasting

EINDHOVEN/HELMOND - Huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan waterschapsbelasting. De waterschappen verwachten 2,8 miljard euro aan belasting te heffen. Dat is een stijging van ruim 2,5 procent ten opzicht van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van begrotingscijfers van de waterschappen.

 • 20 Februari 2018 om 12:31
❌