[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 November 2017ED - Geldrop e.o.

Randgemeenten willen wel samenwerken voor topvoorzieningen in Eindhoven, maar niet betalen

EINDHOVEN - Samenwerken om meer topvoorzieningen in de regio? Prima! Maar voor Eindhoven de portemonnee? Dat gaat (nog) te ver. Dat blijkt uit reacties uit twee randgemeenten. 

 • 22 November 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 21 November 2017ED - Geldrop e.o.

Herkomst omstreden stof in water is raadsel: 'Geen GenX-bedrijven in regio'

EINDHOVEN - Het is vooralsnog een raadsel hoe de omstreden GenX-stoffen in het oppervlaktewater in Zuid-Oost-Brabant terecht zijn gekomen. De regio kent officieel geen bedrijf dat hiermee werkt. Dat laten zowel de Omgevingsdienst als de provincie weten.

 • 21 November 2017 om 21:43

Provinciale Staten voor werkbezoek naar Nuenen

NUENEN – Een delegatie van Provinciale Staten (PS) in Noord-Brabant komt op 19 januari voor een werkbezoek naar Nuenen. De leden van PS zijn uitgenodigd door de Nuenense gemeenteraad vanwege de mogelijk gedwongen fusie van de gemeente met Eindhoven of Son en Breugel.

 • 21 November 2017 om 20:18

Regionale Sint in de war door buitenissige verhaallijnen Sinterklaasjournaal

HAPERT - De steeds gekkere verhaallijnen van het Sinterklaasjournaal stellen de regionale Sint voor een probleem.

 • 21 November 2017 om 20:00

Martien van Hout uit Helmond winnaar van Glow-fotowedstrijd

EINDHOVEN - Hoe vang je lichtfestival Glow Eindhoven goed in één foto? Over die vraag boog de jury zich bij het kiezen van de drie winnaars van de fotowedstrijd die het ED organiseerde. Uit honderden foto's koos kunstredacteur Rob Schoonen twaalf foto's en daarna was het aan een select gezelschap om hun favoriete top drie te bepalen. 

 • 21 November 2017 om 17:12

Brug Beek en Donk nu weer flexibel open

BEEK EN DONK - De vaste openingstijden van de Beekse brug in de spits worden binnenkort bij wijze van proef losgelaten. Om ergernis op weg en water weg te nemen.

 • 21 November 2017 om 17:06

Hans van de Laar lijsttrekker DPM (Dorpspartij Mierlo)

GELDROP-MIERLO - Hans van de Laar is gekozen tot lijsttrekker Dorpspartij Mierlo (DPM). Van de Laar is momenteel ook fractievoorzitter en vertegenwoordigt DPM al bijna 28 jaar in de gemeenteraad. 

 • 21 November 2017 om 11:47

Mega-files rond Eindhoven in ochtendspits

REGIO - Ook dinsdag was het weer topdrukte tijdens de ochtendspits op de Nederlandse wegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. Dinsdag was het nog drukker. De zuidkant van Eindhoven zat volgens de VID volledig 'in de knoop'. Dat begon al om 7.00 uur.

 • 21 November 2017 om 07:36

Wegen rond Eindhoven 'in de knoop' tijdens drukke ochtendspits

REGIO - Ook dinsdag was het weer topdrukte tijdens de ochtendspits op de Nederlandse wegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. Dinsdag was het nog drukker. De zuidkant van Eindhoven zat volgens de VID volledig 'in de knoop'. Dat begon al om 7.00 uur.

 • 21 November 2017 om 07:36

Verbied bederven van kinderfeest met demonstratie

Dick Teune uit Nuenen richt dit opiniestuk op professor Jan Brouwer. 

 • 21 November 2017 om 09:27

Opnieuw grote drukte op de weg: omgeving Eindhoven 'in de knoop'

REGIO - Ook dinsdag is het weer topdrukte op de Nederlandse snelwegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. Dinsdag is het nog drukker. De zuidkant van Eindhoven zit volgens de VID volledig 'in de knoop'. Dat begon al om 7.00 uur.

 • 21 November 2017 om 07:36

Bezwaar tegen hoger ballenhek EMK in Nuenen ingetrokken

NUENEN - De gemeente Nuenen wil op korte termijn beginnen met de verhoging van een ballenhek bij de Nuenense voetbalvereniging EMK nadat het enige bezwaar uit de buurt plotseling is ingetrokken. De buurman die als enige protesteerde tegen het hek trok zijn bezwaar compleet onverwacht in na afloop van de behandeling ervan op het gemeentehuis.

 • 21 November 2017 om 08:12

Opnieuw grote drukte op de weg: zuidkant Eindhoven 'in de knoop'

REGIO - Ook dinsdag is het weer topdrukte op de Nederlandse snelwegen. Maandagochtend was dat ook al het geval, mede door het regenachtige weer. De zuidkant van Eindhoven zit volgens de VID volledig 'in de knoop'.

 • 21 November 2017 om 07:36

Woning bemachtigen via Wooniezie is bijna onmogelijk: Er zijn nog 1.199 wachtenden voor u

EINDHOVEN/HELMOND - Een woning bemachtigen via Wooniezie is onbegonnen werk, weet ED-verslaggever Manon van den Brekel.

 • 21 November 2017 om 03:00

Huurwoning vaak een kansloze missie voor starter

EINDHOVEN - Als starter op zoek naar een betaalbare huurwoning. Het is een route met vele hobbels, mitsen en maren. Lang wachten of veel geluk, daar komt het kort samengevat op neer. Het ED bekijkt de opties voor een huurwoning in deze regio. Voor een willekeurige 30-jarige Brabantse zzp'er met een gemiddeld jaarinkomen van 30.000 euro.

 • 21 November 2017 om 03:00
OuderED - Geldrop e.o.

Twee waterschappen in Brabant beginnen onderzoek naar hoge hoeveelheden GenX

EINDHOVEN/HELMOND - Op twee plaatsen in de regio zijn sterk verhoogde waardes van de omstreden stof GenX gevonden. Het gaat om de rioolwaterzuiveringen bij Eindhoven en Aarle-Rixtel. De betrokken waterschappen De Dommel en Aa en Maas doen onderzoek naar de bron. Waarschijnlijk zijn er ook in deze regio één of meer bedrijven die de afvalstof lozen.

 • 20 November 2017 om 20:49

In tijdmachine naar seventies, met Mierlose Neil Diamond

MIERLO/HELMOND - Gemert heeft een ‘Neil Diamond’ met Ben Spierings en The Beautiful Noiseband, uit Helmond komt Jaring Suurs, die zichzelf de ‘Nederlandse Neil Diamond’ noemt, en Mierlo heeft nu de Neil Diamond Memories Band.

 • 20 November 2017 om 18:52

Raad voor Cultuur: Cultuurgeld eerlijker verdelen

EINDHOVEN – Het wordt helemaal anders; de manier waarop nu landelijk het cultuurgeld wordt verdeeld, gaat flink op de schop. Maandag heeft de Raad voor Cultuur, belangrijkste adviesorgaan van de minister van cultuur, daarvoor de eerste aanzet gegeven.

 • 20 November 2017 om 17:03

Bromfiets uitgebrand in Geldrop

GELDROP - Een bromfiets is in de nacht van zondag op maandag uitgebrand op het Queensvenpad in Geldrop.

 • 20 November 2017 om 14:41

Vrouw gewond bij botsing tussen twee auto's in Geldrop

GELDROP - Twee auto's zijn maandagmiddag rond 13.45 uur op elkaar gebotst op de kruising Hulsterweg/Eindhovenseweg in Geldrop.

 • 20 November 2017 om 14:30
โŒ