[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018ED - Geldrop e.o.

Ongediertebestrijder Rido uit Heeze heeft het 'dubbel zo druk' door alle wespennesten

GELDROP - Behoedzaam beklimt Frank Dolphijn van ongediertebestrijder Rido uit Heeze dinsdag zijn trap. Hij is getooid in een dik pak, met op zijn hoofd een masker en een daaroverheen een imkerkap. De trap staat in een Geldropse carport. In de opslagruimte boven die carport klinkt gezoem. Via een fitting heeft er zich een flink wespennest gevestigd.

 • 17 Juli 2018 om 20:00

Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niΓ©t zijn?

EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

 • 17 Juli 2018 om 19:30

Allemaal beestjes: 'Genoeg insecten die jouw tuin gebruiken als een kroeg'

Wat merken we in onze eigen achtertuin van de enorme afname van het aantal insecten? Met insectenexpert Robert Ketelaar slaan we de tuindeuren open. ,,Er zit nog best veel leven in.

 • 17 Juli 2018 om 13:00

Experts verwachten 'explosie' van blauwalg door het warme weer

Vliegen de blauwalgmeldingen ons bij hoge temperaturen vaak om de oren, nu valt het, ondanks het warme weer van de afgelopen tijd, mee met het aantal meldingen. Stilte voor de storm, volgens sommige experts.

 • 17 Juli 2018 om 11:15

Jan Joris uit Geldrop werd voor altijd padre JoΓ£o

EINDHOVEN - In zijn jeugd was het gewoon dat een groot en goed katholiek gezin een zoon 'afstond' voor de kerk. Nu is missionaris Jan Joris Rietveld (65) een van de laatsten der Mohikanen.

 • 17 Juli 2018 om 11:00

Streekarchief mogelijk opgeheven, instantie had zaken niet op orde

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00
Gisteren β€” 16 Juli 2018ED - Geldrop e.o.

Gemeenten hebben geen vertrouwen meer in huidig RHCe

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00

Bronzen erepenning voor jubilerend Bloem en Tuin

NUENEN - Het evenement Bloem en Tuin is maandagavond geëerd met een bronzen erepenning van de gemeente Nuenen. Met die penning wil de gemeente haar waardering uiten voor het tuinevenement dat elk jaar 45.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar Nuenen trekt en de gemeente op een positieve manier op de kaart zet.

 • 16 Juli 2018 om 19:45

Pannehoeve Helmond gaat hitte te lijf met voetbadjes en eigen ijs

HELMOND - Ze houdt het precies bij. ,,Ik heb vandaag al drie glazen water gedronken en een paar koppen koffie. Geen ijs, want ik mag geen suiker."

 • 16 Juli 2018 om 19:00

Lichaam vermiste vrouw in Nuenen is gevonden

NUENEN - De duikers van de politie hebben omstreeks 16.00 het levenloze lichaam van de vermiste vrouw gevonden in het Laco Strandbad aan de Enodedreef in Nuenen. Het gaat om een 49-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw raakte zondagavond rond 18.20 uur vermist, de brandweer zocht zondag al de hele avond tevergeefs.

 • 16 Juli 2018 om 08:33

Nieuwe wandelpaden ontsluiten Sang en Goorkens in Mierlo

MIERLO - Twee nieuwe wandelpaden verbinden het centrum van Mierlo, via 'natuurparel' Sang en Goorkens, met de Strabrechtse Heide. ,,Ik kom hier graag", zegt Mieke Benders. De inwoonster van Mierlo wandelt door Sang en Goorkens, het natuurgebied ten zuiden van haar woonplaats. ,,Je hebt hier van alles wat", vervolgt ze. ,,Bos en hei. Het is het hele jaar door mooi. Toen ik nog een hond had kwam ik hier dagelijks, in elk geval tot de rand van het gebied. Maar ik heb mijn hond niet zo lang geleden laten inslapen. Nu wandel ik hier vooral als ik tijd heb en het mooi weer is."

 • 16 Juli 2018 om 15:14

Politie: mogelijk plek gevonden waar lichaam vermiste vrouw ligt in strandbad Nuenen

NUENEN - De zoektocht naar de vermiste vrouw in het water van het Laco Strandbad aan de Enodedreef gaat maandagochtend rond 09.30 uur verder. De vrouw raakte zondagavond rond 18.20 uur vermist, de brandweer zocht zondag al de hele avond tevergeefs.

 • 16 Juli 2018 om 08:33

Tekort aan zorgappartementen ook in regio Eindhoven-Helmond groot

EINDHOVEN - Ook in Zuidoost-Brabant is een tekort aan zogenaamde zorgappartementen in de vrije sector. Er is vraag naar meer dan 2000 van deze woningen in complexen waar ook een zorgaanbieder zijn diensten aanbiedt. Landelijk is er nu al behoefte aan zo'n 32.000 zorgappartementen, blijkt uit onderzoek van Vastgoedadviseur CBRE.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

Stoet van vijftig tractoren toert door de regio; β€˜We zijn echt niet allemaal boeren’

DEURNE - Voor de 21e keer reden zo’n vijftig tractoren in een optocht door de regio. Rustig tuffend over landweggetjes genoten de tractorrijders van de omgeving én de gezelligheid met elkaar.

 • 15 Juli 2018 om 15:55

Publiek zoekt schaduw bij zomerse muziekmiddag Hofdael in Geldrop

GELDROP - Centrum Hofdael presenteert dit jaar een muzikaal zomerprogramma op cultuurplein De Bleek. En zomers was het zeker afgelopen zondag bij het optreden van The Wieners en Evelien Hendriks. Het Geldropse publiek zocht de schaduw en genoot volop.

 • 15 Juli 2018 om 17:08

Politieke partijen direct na de verkiezingen massaal offline

EINDHOVEN - Twitter en Facebook zijn voor politieke partijen bij uitstek manieren om met de kiezer in gesprek te gaan en te blijven. Maar wat blijkt? Politieke partijen geven er een dag na de verkiezingen massaal de brui aan.

 • 16 Juli 2018 om 09:42

Volop nieuwtjes bij tuinbeurs Bloem & Tuin in Nuenen

NUENEN - De Formule van de jubilerende tuinbeurs Bloem & Tuin in Nuenen staat. Veel stands zijn er jaarlijks te vinden en ook veel publiek keert jaarlijks terug. Maar de beurs blijft in beweging. Enkele nieuwtjes.

 • 15 Juli 2018 om 16:56

Vermiste vrouw zwom vaak in strandbad Nuenen, zoektocht vandaag hervat

NUENEN - De zoektocht naar de vermiste vrouw in het water van het Laco Strandbad aan de Enodedreef gaat maandagochtend rond 09.30 uur verder. De vrouw raakte zondagavond rond 18.20 uur vermist, de brandweer zocht zondag al de hele avond tevergeefs.

 • 16 Juli 2018 om 08:33
OuderED - Geldrop e.o.

Vermiste vrouw in strandbad Nuenen nog niet gevonden, politie staakt zoektocht bij invallen duisternis

NUENEN - In het water van het Laco Strandbad aan de Enodedreef in Nuenen is zondagavond rond 18.20 uur een vrouw vermist geraakt. De brandweer gaat ervan uit dat zij is overleden. Er is de hele avond naar de vrouw gezocht, maar tevergeefs. Maandag gaat de zoektocht verder.

 • 15 Juli 2018 om 18:31

Vrouw vermist in water in Nuenen, brandweer gaat er vanuit dat ze is overleden

NUENEN - In het water van het Laco Strandbad aan de Enodedreef in Nuenen is zondagavond rond 18.20 uur een vrouw vermist geraakt. De brandweer gaat er vanuit dat zij is overleden.

 • 15 Juli 2018 om 18:31
❌