[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 26 September 2017ED - Geldrop e.o.

Symbolische vuist op tafel van Geldrop-Mierlo voor Senzer

GELDROP-MIERLO - Met de vuist op tafel. Die opdracht krijgt CDA-wethouder Marc Jeucken (CDA) al lang van de gemeenteraad in Geldrop-Mierlo als het gaat om werkbedrijf Senzer. Senzer krijgt het aantal uitkeringsgerechtigden in de gemeente maar niet omlaag. En dat terwijl de economie aantrekt, het aantal vacatures stijgt en het in de andere Senzer-gemeentes - de vijf Peelgemeentes en Helmond - inmiddels wel ietsjes beter lijkt te gaan.

 • 26 September 2017 om 17:34

Oproep: Waar gaat jouw kind heen op 5 oktober als leraren staken?

REGIO - Leraren van basisscholen staken massaal op 5 oktober. Het ED vraagt zich af waar ouders hun kinderen heen brengen als de scholen gesloten zijn. Welke oplossing heb jij bedacht?

 • 26 September 2017 om 15:52

'Aldi-handdoek' Mierlo nog niet in de ring

GELDROP-MIERLO - Ook het grootste deel van de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo wil de juridische strijd tegen de komst van een Aldi aan de Geldropseweg in Mierlo voorlopig nog niet staken. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten naar aanleiding van een motie van de VVD. 

 • 26 September 2017 om 15:42

Code geel voor dichte mist ingetrokken, vliegverkeer Eindhoven Airport weer op gang

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen was het zicht minder dan 100 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Minder treinen tussen Eindhoven en Geldrop door defecte trein

EINDHOVEN - Op het spoor bij de overgang Tongelresestraat in Eindhoven stond dinsdagochtend een kapotte trein. De slagbomen bleven dicht en het verkeer kon er niet over. 

 • 26 September 2017 om 08:04

Code geel voor dichte mist, vliegverkeer Eindhoven Airport weer op gang

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Code geel voor zeer dichte mist, vliegverkeer Eindhoven Airport gestremd

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Trein defect, minder treinen tussen Eindhoven en Geldrop

EINDHOVEN - Op het spoor bij de overgang Tongelresestraat in Eindhoven staat een kapotte trein. De slagbomen blijven dicht en het verkeer kan er niet over. Monteurs zijn onderweg.

 • 26 September 2017 om 08:04

Code geel voor zeer dichte mist

EINDHOVEN - Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter. In Den Bosch is de mist volgens Weerplaza het dichtst. Op sommige plaatsen kun je daar niet verder kijken dan 85 meter. 

 • 26 September 2017 om 07:31

Basisscholen in Zuidoost-Brabant staken massaal op 5 oktober

EINDHOVEN - Het overgrote deel van de basisscholen in de regio doet mee met de onderwijsstaking op 5 oktober. Dat blijkt uit een inventarisatie van deze krant. De besturen van de scholenkoepels SKPO, Salto, Eenbes, Prodas, Veldvest, KempenKind en SKOBOS geven aan dat de deuren die dag gesloten blijven voor leerlingen. Samen hebben zij 148 scholen in Zuidoost-Brabant onder hun hoede.

 • 26 September 2017 om 03:00

Schade bierfiets vergoeden na ongeval: 5 vragen over aansprakelijkheid

EINDHOVEN/NUENEN - De huurder van de in 2015 door een trein verpletterde bierfiets moet de fietseigenaar een schadevergoeding betalen. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch. Wat mag je van een consument verwachten als hij zijn handtekening onder een huurcontract zet? En is een WA-verzekering altijd afdoende?

 • 26 September 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 25 September 2017ED - Geldrop e.o.

Gemeente Nuenen hoeft particuliere zorgopleiding van 15.000 euro niet te vergoeden

NUENEN - De gemeente Nuenen hoeft de zorgopleiding van een 20-jarige vrouw niet te vergoeden. Dat besliste de bestuursrechter maandag. De opleiding duurt twee jaar en kost 15.000 tot 17.000 euro.

 • 25 September 2017 om 16:00

Gemeenten Nuenen, Eindhoven en Laarbeek tekenen voor bescherming Van Gogh Monumenten

NUENEN/EINDHOVEN/LAARBEEK - De gemeenten Nuenen, Eindhoven en Laarbeek gaan zich verplichten om het erfgoed dat herinnert aan Vincent van Gogh te beschermen voor volgende generaties. Samen met andere Brabantse gemeenten ondertekenen zij daarom op 30 oktober in het Noordbrabants Museuem in Den Bosch een convenant.

 • 25 September 2017 om 15:00

Verbindende buurtlunch voor eenzamen in Albert Heijn Mierlo

MIERLO - Druk was het niet maandag, tijdens de lunch voor eenzamen die Amicazorg in samenwerking met Albert Heijn Mierlo van 12.00 tot 13.00 uur organiseerde. Daarom nodigde de organisatie winkelend publiek ter plekke uit om gerust plaats te nemen aan de rijkelijk gevulde lunchtafel.

 • 25 September 2017 om 13:51

Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

 • 25 September 2017 om 11:25

Frans Stravers lijsttrekker DGG Geldrop

GELDROP - Frans Stravers is door zijn partij Democratische Groepering Geldrop (DGG) aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

 • 25 September 2017 om 11:19

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:40

'Dementie is een ziekte waar mensen liever niet van willen horen'

EINDHOVEN - Dementie blijft een lastig gespreksonderwerp. Tijdens de Alzheimerdag in het Evoluon zochten én vonden we mensen die er wel over willen praten. Ze gingen ook op de foto. Want dementie heeft een gezicht. 

 • 25 September 2017 om 03:00

Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

 • 25 September 2017 om 03:00
OuderED - Geldrop e.o.

Galerie Bonnard geopend in Nuenen

NUENEN - Zondagmiddag werd in Nuenen onder grote belangstelling de vernieuwde Galerie Bonnard geopend.

 • 24 September 2017 om 17:12
โŒ