[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018ED - Geldrop e.o.

Nieuwe jeugdvoorzitter Mifano uit Mierlo: 'Hele club naar hoger plan tillen'

GELDROP-MIERLO - Peter van Hoek (64), de nieuwe jeugdvoorzitter van Mifano zorgt samen met de jeugdcommissie voor een frisse wind bij de Mierlose voetbalvereniging.

 • 24 September 2018 om 13:45

VVD: Dierenrijk moet in promofilm Geldrop-Mierlo

MIERLO - In de promotiefilm die de gemeente Geldrop-Mierlo heeft laten maken, komt Dierenrijk niet voor. Een fout die hersteld moet worden, aldus de VVD. Want Dierenrijk ligt tenslotte in Mierlo.

 • 24 September 2018 om 12:58

Verdwijnt de zuipkeet langzaam uit het weibeeld in Zuidoost-Brabant? Meld je aan!

EINDHOVEN - Zuipketen, drankhokken en tuinhuizen voorzien van een bar zijn al jarenlang de rots in de branding voor opgroeiende jongeren op het rustige platteland. Maar volgens instanties en gemeenten verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld. Maar is dat ook zo?

 • 24 September 2018 om 10:40

Bende rooft fietsenspeciaalzaak in Nuenen leeg

NUENEN - Een professionele bende dieven heeft vorige week 33 exclusieve racefietsen gestolen bij speciaalzaak Cycle Trend in Nuenen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ten minste drie mannen de tweewielers in hoog tempo de zaak uit sjouwen. Vanwege de werkwijze denkt eigenaar Ralf van Heugten dat het gaat om een bende die al eerder op andere plekken in Nederland en België heeft toegeslagen.

 • 24 September 2018 om 10:28
OuderED - Geldrop e.o.

Ouders gewond door botsing in Geldrop, kind blijft ongedeerd

GELDROP - Een gezin is zondag betrokken geraakt bij een ongeluk op de Eindhovenseweg in Geldrop. De vader en moeder moesten per ambulance mee naar het ziekenhuis. Hun kind raakte niet gewond, maar is wel meegenomen naar het ziekenhuis.

 • 23 September 2018 om 17:38

Europese top-rolschaatsers in Mierlo

MIERLO - De top in rolschaatsen uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Groot Brittannië, Kroatië, Denemarken en Slovenië was dit weekend in sporthal De Weijer in Mierlo te bewonderen. Olympia organiseerde voor het eerst de Interland Cup 2018.

 • 23 September 2018 om 15:57

Bevrijding stemmig gevierd bij klooster รฉn oorlogsmonument Nuenen

NUENEN - Het werd een sfeervolle toevoeging. Het plaatsen van de kransen en bloemstukken bij het oorlogsmonument op hoek Parkstraat - Europalaan, volgend op de ceremonie op het bordes van het klooster, als afsluiter van de bevrijdingsherdenking.

 • 21 September 2018 om 23:06

Stempassen bezorgd voor referendum in Nuenen

NUENEN - In Nuenen is vrijdag begonnen met de verspreiding van de stempassen voor het referendum over de herindeling met Eindhoven. De stempassen komen rechtstreeks van de drukker. Uiterlijk 26 september zijn in de gemeente in totaal ongeveer 18.500 stempassen bezorgd.

 • 21 September 2018 om 14:07

Basisschool Nuenen-West duurder en later

NUENEN - De bouw van een basisschool in nieuwbouwwijk Nuenen-West valt voor de tweede keer duurder uit als gevolg van de prijsstijgingen in de bouw. Het verhoogde budget van 1,9 miljoen euro is ook niet toereikend. De kosten vallen waarschijnlijk tonnen hoger uit, aldus wethouder Hetty Tindemans.

 • 21 September 2018 om 12:11

Rijkswaterstaat maakt geen haast met aanpak verlichting randweg Eindhoven

EINDHOVEN - De aanpak van de al jaren onder mankementen gebukt gaande verlichting van de Randweg Eindhoven is door Rijkswaterstaat met een klein jaar uitgesteld.

 • 21 September 2018 om 11:42

Rolschaatstop Europa in Mierlo

MIERLO - Rolschaatsvereniging Olympia uit Mierlo organiseert de Interland Cup 2018. Vrijdag en zaterdag vindt die plaats in sporthal De Weijer in Mierlo.

 • 21 September 2018 om 11:19

Boek 'Religieus Erfgoed Nuenen c.a.': Over kerk, klooster en kapel

NUENEN - Waar anders dan in een kerk werd 'Religieus Erfgoed Nuenen c.a.', het werk uitgegeven door Heemkundekring De Drijehornick, ten doop gehouden. Het werd geen Nuenen, Nederwetten of Eeneind, maar de nieuwe kerk in Gerwen.

 • 21 September 2018 om 11:10

Marianne uit Mierlo: nooit meer stilstaan door een hersenziekte

MIERLO - Marianne van der Laan uit Mierlo kreeg in 2010 te horen dat zij orthostatische tremoren heeft. Een hersenziekte die ervoor zorgt dat zij niet meer kan stilstaan. In haar boek ‘Nooit meer stilstaan’ verzamelt zij natuurfoto’s en gedichten van eigen hand.

 • 21 September 2018 om 11:09

Gemeente herstelt 'foutje': bronzen Fiatje weer terug in Geldrop

GELDROP - Twee maanden stond het kunstwerk 'Grenzeloos', oftewel het 'Bronzen Fiatje' als gevolg van een gemeentelijk foutje geparkeerd op de gemeentewerf in Mierlo. Donderdag werd het beeld teruggezet op de oude plek bij Centrum Hofdael en het Weverijmuseum in Geldrop.

 • 20 September 2018 om 15:27

Regio gaat files te lijf met slimme wegen: 21 gemeenten reserveren 15 miljoen euro

EINDHOVEN - Kunnen de files in de regio worden opgelost met 'smart roads' en het gebruikmaken van 'big data'? De 21 regiogemeenten denken van wel: ze hebben voor deze plannen maar liefst 15 miljoen euro over.

 • 20 September 2018 om 10:05

Knal-behoefte Geldrop-Mierlo wordt gepeild

GELDROP - MIERLO - Of inwoners van Geldrop-Mierlo dit jaar tijdens de jaarwisseling vuurwerk mogen afsteken, hangt mede af van de uitslag van een enquête die vanaf donderdag ingevuld kan worden.

 • 19 September 2018 om 22:00

Bijna 100 bekeuringen en 1 auto in beslag genomen bij grootscheepse verkeerscontrole A67

EERSEL/GELDROP - De grootscheepse controle die de politie woensdag hield op de A67, heeft z'n vruchten afgeworpen. Bij de controlepunten Eersel en Geldrop werden bijna honderd automobilisten op de bon geslingerd. Een automobilist kon zelfs z'n auto inleveren.

 • 19 September 2018 om 20:31

Eind regiobrede inkoop jeugdzorg

EINDHOVEN - De 21 regiogemeenten stoppen met het samen inkopen van ambulante jeugdhulp. Helmond en nog negen gemeenten gaan hun eigen koers varen. Ze gaan ook onderzoeken of ze samen zorg op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gaan inkopen.

 • 19 September 2018 om 10:55

Ook Lottie (82) uit Nuenen is nu een kampioene

EINDHOVEN/NUENEN - Met vijf Europese medailles in haar koffer kwam ze terug uit Slovenië. Op haar 82e ziet Lottie Geurts uit Nuenen nog geen enkele reden om te stoppen met zwemmen.

 • 19 September 2018 om 10:43

Grootscheepse politiecontrole op A67 ter hoogte van Eersel en Geldrop

EERSEL / GELDROP - Voor weggebruikers op de A67 is het woensdag oppassen geblazen. Gedurende de hele dag, tot ongeveer 22.00 uur, wordt er ter hoogte van Geldrop en Eersel een grootscheepse politiecontrole gehouden.

 • 19 September 2018 om 10:34
โŒ