[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020ED - Eindhoven

Smiley is de vrolijkste pakketbezorger van Eindhoven

Saïd Ahmed is twintig jaar geleden gevlucht uit Somalië. Nu maakt hij mensen blij als pakketbezorger in Eindhoven. Altijd met een lach.

 • 6 Juli 2020 om 18:55

Γ‰en loket corporaties Eindhoven voor middeldure huurwoningen

EINDHOVEN - De woningcorporaties Trudo en Wooninc. starten in oktober ‘één loket’ voor Eindhovense middeninkomens die een huurwoning in de middeldure huurcategorie zoeken. Op termijn hopen de twee in totaal zo'n 2500 woningen te kunnen verhuren voor prijzen tot maximaal 1000 euro.

 • 6 Juli 2020 om 18:24

Kunstwerk Wally Elenbaas op voormalig postkantoor Eindhoven is vernietigd

Het reliëf- en mozaïek-werk dat meer dan veertig jaar de gevel van het postkantoor aan het Stationsplein in Eindhoven sierde, is vernield. Het blijkt de opslag bij projectontwikkelaar AM niet te hebben overleeft.

 • 6 Juli 2020 om 17:52

Een op de drie jongeren Zuidoost-Brabant is eenzaam

EINDHOVEN/HELMOND - Jongeren in Zuidoost-Brabant zijn steeds vaker ongelukkig. Een op de drie voelt zich eenzaam, nog meer jongeren ervaren stress.

 • 6 Juli 2020 om 17:18

Twee verdachten opgepakt na boerenprotest bij Eindhoven Airport: jongen (17) reed met trekker in op marechaussee

EINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt.

 • 6 Juli 2020 om 17:17

Treinverkeer tussen Boxtel en Eindhoven hervat na aanrijding

BOXTEL/EINDHOVEN - Tussen Boxtel en Eindhoven Centraal reden maandagmiddag tijdelijk geen treinen.

 • 6 Juli 2020 om 14:47

Brandgevaar en illegale opening bij controle in Oud-Woensel in Eindhoven

EINDHOVEN - Bij een controle van drie panden in het gebied rond de Kruisstraat en de Woenselse Markt in Eindhoven zijn diverse gebreken vastgesteld. Een zaak was niet alleen open gegaan zonder vergunning, maar er was volgens de gemeente ook sprake van ‘groot brandgevaar’ en vervuiling.

 • 6 Juli 2020 om 13:44

Weinig filekans bij nieuwe Eindhovense milieustraat

EINDHOVEN - In de nieuwe Eindhovense milieustraat in Acht is volop gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en hij is gebouwd op een plek waar vroeger een vuilstortplaats was.

 • 6 Juli 2020 om 16:45

Geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven

BOXTEL/EINDHOVEN - Tussen Boxtel en Eindhoven Centraal rijden tijdelijk geen treinen. De NS verwacht dat de treinen rond 17.45 uur weer gaan rijden.

 • 6 Juli 2020 om 14:47

TUe en Fontys gaan meer samenwerken

EINDHOVEN - TU Eindhoven en Fontys Hogescholen gaan nauwer samenwerken om de werving en onderlinge doorstroom van studenten te verbeteren. Onder toeziend oog van minister Ingrid van Engelshoven (OCW) tekenden beide bestuursvoorzitters maandag op de TU/e Campus daartoe een convenant.

 • 6 Juli 2020 om 15:03

Horecapand Oud-Woensel in Eindhoven gesloten bij controle

EINDHOVEN - Een horecapand is met onmiddellijke ingang gesloten bij een controle door de politie en de gemeente Eindhoven in het gebied rond de Kruisstraat en de Woenselse Markt. De zaak was niet alleen open gegaan zonder vergunning, er was volgens de gemeente ook sprake van brandgevaar door gebreken aan de elektrische installatie en vervuiling.

 • 6 Juli 2020 om 13:44

FC Eindhoven ontbindt contract Karim Essikal als onderdeel van Bourard-deal

Karim Essikal (24) kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Het contract van de middenvelder bij FC Eindhoven is ontbonden, als onderdeel van de transfer van Samy Bourard naar ADO Den Haag.

 • 6 Juli 2020 om 13:32

Verdachte: β€˜Dood van Joeri Veenstra geen moord maar zelfverdediging’

DEN BOSCH Verdachte Niels H. ‘kon niet anders’ dan begin april Eindhovenaar Joeri Veenstra (dodelijk) neersteken. De laatste kwam met een pistool op hem af. Het Openbaar Ministerie ziet H. echter als moordenaar en ook de rechtbank houdt de Bosschenaar vast in voorarrest.

 • 6 Juli 2020 om 13:08

Smurfenvijver Lichtjesroute in Eindhoven blijft leeg door corona

EINDHOVEN - De befaamde vijver aan het Hendrik de Keyzerplein in de Lichtjesroute in Eindhoven blijft dit jaar leeg om risico's op de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het Smurfenparadijs waar altijd veel mensen op afkomen, wordt niet opgebouwd.

 • 6 Juli 2020 om 12:51

Herinneringen ophalen aan Eindhovense stadsprediker Arnol Kox: β€˜Deze man verdient een standbeeld’

EINDHOVEN - Arnol Kox, dé stadsprediker van Eindhoven, is ziek. Zondagmiddag maakte Kox zijn laatste rondje door de Eindhovense binnenstad om afscheid te nemen. Op social media regende het hartverwarmende reacties. Veel mensen die in aanraking kwamen met Kox deelden hun ervaring.

 • 6 Juli 2020 om 12:28

Navigatiespecialist HERE betrapt op gebruik gekopieerde kaarten

EINDHOVEN - Internationaal navigatiespecialist HERE met hoofdkantoor in Eindhoven is ernstig in verlegenheid gebracht omdat illegaal gekopieerde landkaarten zijn ontdekt in hun producten.

 • 6 Juli 2020 om 11:33

Restaurants open, bezorgen en afhalen kakt in. Van 700 naar 30 maaltijden per week

EINDHOVEN - Gedwongen door de sluiting van hun zaak, gingen restauranteigenaars in maart massaal aan de slag met het bezorgen en afhalen van maaltijden. Nu de restaurants weer open zijn, is catering niet voor iedereen nog interessant.

 • 6 Juli 2020 om 11:30

Henri van Nuenen op Noordkade: bloedworsten en camping Zomerheide in een wereld vol kleur

VEGHEL/EINDHOVEN - De eigenzinnige grafische kunstenaar Henri van Nuenen uit Eindhoven krijgt de ruimte op de Noordkade in Veghel. Dus ook zijn fascinatie voor Zomerheide, een fictieve camping in Someren.

 • 6 Juli 2020 om 10:00

Fietsenwinkel in Eindhoven moet twee weken dicht, volstrekte onzin volgens eigenaar

EINDHOVEN - Fietsen die je koopt van de gemeente, die zijn natuurlijk niet gestolen. Toch moet Robbert Hartogs van het Budget Fietsenhuis in Eindhoven zich houden aan allerlei regels die heling moeten voorkomen. Omdat hij dit in een aantal gevallen niet heeft gedaan moet zijn winkel twee weken dicht.

 • 6 Juli 2020 om 08:00

FC Eindhoven herziet veiligheidsplan na rellen met Helmond Sport-fans

EINDHOVEN - Voetbalclub FC Eindhoven laat een nieuw veiligheidsplan schrijven, aldus interim-directeur Justin Goetzee. Dit naar aanleiding van gesprekken met politie en gemeente. Het recent verschenen onderzoeksrapport over de rellen tijdens de derby met Helmond Sport bevestigt de noodzaak.

 • 6 Juli 2020 om 07:00
❌