[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019ED - Eindhoven

Jongerenopvang Leger des Heils in Eindhoven gaat dicht

EINDHOVEN - Het Leger des Heils sluit per 1 januari 2020 jongerenopvang Vast en Verder aan de Gounodlaan in Eindhoven, als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen.

 • 19 Augustus 2019 om 20:43

Nieuw spoorboekje: extra treinen tussen Eindhoven en Dordrecht

EINDHOVEN - Met het ingaan op 15 december van de nieuwe NS-dienstregeling gaan er meer treinen rijden tussen Eindhoven en Dordrecht. Dat heeft ProRail maandag bekendgemaakt.

 • 19 Augustus 2019 om 12:07

Een van de oudste panden van Eindhoven staat te koop

EINDHOVEN - De voormalige boerderij aan ’t Hofke 13 wordt verkocht. De gemeente Eindhoven, eigenaar van het pand sinds 1990, wil het afstoten, zoals ook andere panden waar het zelf geen bestemming voor heeft.

 • 19 Augustus 2019 om 18:23

Pegida β€˜heeft nog een appeltje te schillen’ met Eindhoven

EINDHOVEN - De zomervakantie is voorbij, en dus meldt Pegida zich weer in Eindhoven. De organisatie wil opnieuw gaan demonstreren bij de Al-Fourqaanmoskee, en wel aanstaande zondag 25 augustus van 13.00 tot 15.00 uur.

 • 19 Augustus 2019 om 16:24

Van kroeg naar vliegtuig: LΓ©on Wetzer (36) uit Best gooit het roer om

BEST - Hij had een relatief zekere baan in de horeca. Toch bleef Léon Wetzer (36) uit Best dromen van een bestaan als piloot. Hij gooide het roer om, zit nu in de cockpit bij Ryanair en emigreert daarvoor met zijn gezin naar Spanje.

 • 19 Augustus 2019 om 15:48

Weer aanrijding op Jacob Catslaan in Eindhoven: fietser gewond naar ziekenhuis

EINDHOVEN - Op de Jacob Catslaan in Eindhoven is maandagmiddag een fietser aangereden door een auto. Het is de tweede aanrijding in die straat binnen een etmaal.

 • 19 Augustus 2019 om 15:47

Tienduizend keer aangifte baby in MMC Veldhoven

VELDHOVEN - De kleine Hussein Mohamad zal het allemaal niet zo beseffen, maar hij was maandagmorgen de reden voor een feestje. Hij was de tienduizendste baby waarvan de ouders aangifte hebben gedaan in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Deze mogelijkheid bestaat sinds 8 juli 2013.

 • 19 Augustus 2019 om 15:10

Schwaab maakt rentree voor PSV Γ©n scoort in oefenduel met FC Utrecht

Daniel Schwaab heeft in een besloten oefenduel met FC Utrecht zijn rentree gemaakt bij PSV en meteen zijn eerste doelpunt meegepikt. De Eindhovenaren wonnen de wedstrijd met 2-0, ook Amar Catic scoorde.

 • 19 Augustus 2019 om 13:54

Schwaab maakt rentree voor PSV in oefenduel met FC Utrecht

PSV werkte maandagmiddag een besloten oefenduel met FC Utrecht af. Doel was om spelers wedstrijdritme op te laten doen en vooral de voetballers die dat niet kunnen in de Keuken Kampioen Divisie, omdat ze te oud zijn om mee te doen bij Jong PSV.

 • 19 Augustus 2019 om 13:54

Nieuw spoorboekje: extra treinen van Eindhoven naar Dordrecht

EINDHOVEN - Met het ingaan op 15 december van de nieuwe NS-dienstregeling gaan er meer treinen rijden tussen Eindhoven en Dordrecht. Dat heeft ProRail maandag bekendgemaakt.

 • 19 Augustus 2019 om 12:07

Lintje voor Corinne van den Heuvel uit Eindhoven

EINDHOVEN - Veel activiteiten in de wijk Blixembosch zijn een succes dankzij de inzet van Corinne van den Heuvel-Tienhoven (55). Met name voor het jaarlijkse Familiespektakel in het laatste weekend van de zomervakantie, is ze al zestien jaar op vele manieren actief.

 • 19 Augustus 2019 om 11:38

Opruimen van omgewaaide bomen in Zuidoost-Brabant kost miljoenen

EINDHOVEN/HELMOND - De storm die dinsdagavond 4 juni over het land trok, heeft in Zuidoost-Brabant voor enkele miljoenen schade aangericht: duizenden bomen legden het loodje.

 • 19 Augustus 2019 om 11:27

Renovatie ook op Kleine Berg in Eindhoven

EINDHOVEN - De ondernemers op de Kleine Berg willen aanhaken bij de plannen die stadsarchitect Winnie Maas heeft voor de rest van de binnenstad.

 • 17 Augustus 2019 om 12:00

Bouw op terrein Vogelzang in Eindhoven stap dichterbij

EINDHOVEN - De bouw van bijna 100 woningen op het voormalige Vogelzangterrein aan de Willemstraat in Eindhoven zal niet tot parkeerproblemen leiden, ook al is die plek nu in gebruik als parkeerterrein. Bewoners van de nieuwe huizen zullen hun auto straks op eigen terrein moeten gaan parkeren.

 • 17 Augustus 2019 om 12:00

Mechanisch ros moet expats naar Brabantsedag in Heeze trekken

EINDHOVEN/HEEZE - Het mechanische Brabantsedag-paard van wagenbouwersgroep Schenkels uit Heeze legde al vele kilometers af. Eerst natuurlijk die kleine twee van het parcours van de Brabantsedag vorig jaar. Maar daarna draafde de metershoge viervoeter nog op als blikvanger bij de Makers Fairs in Eindhoven (Strijp S) en Berlijn.

 • 17 Augustus 2019 om 12:00

Klimaat in Brabant: De schaatssport blijft maar verliest wat van zijn magie

Vooral in de winter stijgt de temperatuur. Wat doet dat met de schaatscultuur? Martijn Willemsen staat op zijn linkerbeen in het natte gras naast de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Diep door zijn knie gezakt, met de handen op de rug. Voorover gebogen, maar naar achteren leunend. Vervolgens valt hij met zijn hele gewicht naar rechts, zoekt zijn balans op zijn rechtervoet, om acht seconden later opnieuw van standbeen te wisselen.

 • 19 Augustus 2019 om 09:53

Exotisch zomerrecept uit SyriΓ«: Dromen van je eigen eettentje

EINDHOVEN - Terwijl Kassem Mouazen nog druk in de keuken in de weer is met het bereiden van de Syrische maaltijd, vertelt Bayan Aldakak alvast hun verhaal. In vrijwel foutloos Nederlands.

 • 19 Augustus 2019 om 09:42

Samengaan Novadic-Kentron met Zorg van de Zaak stap verder

VUGHT - Arbo-bedrijf Zorg van de Zaak mag samengaan met de Brabantse verslavingsinstelling Novadic-Kentron. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten.

 • 19 Augustus 2019 om 09:39

Vrienden van Archipel in Eindhoven: β€˜Vrijwilligers maken van huis een thuis’

EINDHOVEN - Stichting Vrienden van Archipel houdt bijzondere activiteiten voor de bewoners. Zondag werd genoten van uitvoeringen van Circus Alexander.

 • 19 Augustus 2019 om 01:00

Fileleed in Brabant: uur vertraging tussen Tilburg en Eindhoven

De vakanties zijn voorbij en dat merken weggebruikers op snelwegen in Brabant. Op verschillende plekken staat er file. De grootste stond tussen Tilburg en Eindhoven.

 • 19 Augustus 2019 om 08:25
❌