[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018ED - Eindhoven

Dorpse welkomstborden voor Acht

EINDHOVEN - Het aankondigen van de evenementen in kerkdorp Acht gebeurt vanaf nu ook op dorpse welkomstborden. Gisteravond werd op de Verzetsheldenlaan een van de borden officieel geopend.

 • 22 Oktober 2018 om 21:02

Energieverspilling voor design en dialoog

EINDHOVEN - Zelf enorm veel energie verspillen om mensen aan het denken te zetten: onder het mom van design mag het blijkbaar.

 • 22 Oktober 2018 om 20:00

PSV heeft vizier opnieuw gericht op talenten uit Iran en Wit-Rusland

PSV bekijkt deze week opnieuw de mogelijkheden om de Iraniër Younes Delfi (18) en Wit-Rus Kiril Kirilenko (18) aan te trekken. Beide spelers zijn begin deze maand 18 geworden en werken een tweede stage bij de jeugdopleiding van de club in Eindhoven af.

 • 22 Oktober 2018 om 19:38

PSV-verdediger Schwaab speelde duel met Emmen ondanks gebroken hand

Daniel Schwaab heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen FC Emmen gespeeld met een gebroken hand. De verdediger van PSV kwam ondanks de breuk ‘gewoon’ in actie.

 • 22 Oktober 2018 om 11:48

Ontwikkelaars betrekken β€˜stad’ bij invulling Evoluon Innovation Park Eindhoven

EINDHOVEN -‘De stad’ kan donderdag 1 november meepraten over de invulling van het Evoluon Innovation Park. De kandidaatkopers Foolen & Reijs Vastgoed en Hurks Vastgoedontwikkeling nodigen Eindhovenaren uit om met ideeën te komen voor gebruik van het iconisch gebouw.

 • 22 Oktober 2018 om 17:30

File door ongeluk op A2 richting Maastricht voorbij

EINDHOVEN - Op de A2 richting Maastricht is maandagmiddag rond 15.30 uur file ontstaan door een kapotte vrachtauto bij knooppunt De Hogt. Een rijstrook werd afgesloten. Even na 17.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Inmiddels zijn alle vertragingen voorbij.

 • 22 Oktober 2018 om 15:45

Helen Kardan van ASML bij Women in Tech: β€˜In Iran is vrouw in techniek normaal’

VELDHOVEN - Opgegroeid in Iran, gestudeerd en gewerkt in Japan en nu in Nederland. Helen Kardan heeft cultuurverschillen in de wereld opgezocht en het valt haar op dat het nergens zo normaal is dat vrouwen voor techniek kiezen als in haar moederland.

 • 22 Oktober 2018 om 17:25

Burgervader als taxichauffeur: designweek geeft op mooie manier smoel aan Eindhoven

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven reed drie uur lang bezoekers aan de Dutch Design Week rond in een designtaxi. We reden even mee.

 • 22 Oktober 2018 om 17:02

3FM Serious Request komt toch weer naar Eindhoven... en Woensel, Best en Geldrop

EINDHOVEN - Ook al is er dit jaar geen Glazen Huis meer, de dj's van 3FM keren in december toch weer even terug in Eindhoven voor de goede doelenactie Serious Request. In de nieuwe opzet wandelen drie dj-teams door het land. Eén van de teams doet daarbij ook Eindhoven en omgeving aan, zo is maandag bekendgemaakt.

 • 22 Oktober 2018 om 16:01

Vrachtauto met pech bij De Hogt veroorzaakt vertraging op A2 richting Maastricht

EINDHOVEN - Op de A2 richting Maastricht is maandagmiddag rond 15.30 uur file ontstaan door een kapotte vrachtauto bij knooppunt De Hogt. Een rijstrook werd afgesloten. Even na 17.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Dat meldt de ANWB.

 • 22 Oktober 2018 om 15:45

Van vonkenregen tot zen-geluid op expo Manifestations op Strijp S

EINDHOVEN - In Het Veem op Strijp S is op de achtste en negende verdieping de tentoonstelling ‘Manifestations’ geland; een presentatie waar kunst en technologie hand in hand gaan.

 • 22 Oktober 2018 om 15:21

OM wil verwarde Eindhovense zwerver van de straat

DEN BOSCH - Omdat een Eindhovense zwerver niet wilde praten met een psychiater kan hij niet ontoerekeningsvatbaar worden verklaard. Wel heeft de man overduidelijk hulp nodig en daarom wil het OM hem twee jaar in de veelplegersregeling hebben. “Daar heeft hij een dak boven zijn hoofd, zijn er mensen die op hem letten en krijgt hij zijn pillen”, zei de officier van justitie.

 • 22 Oktober 2018 om 15:21

Cabinepersoneel Ryanair staakt dinsdag

EINDHOVEN - 25 tot 30 stewards en stewardessen van Ryanair leggen dinsdag op Eindhoven Airport 24 uur het werk neer. Ze doen dat uit protest tegen de plotselinge sluiting van de vliegbasis door Ryanair.

 • 22 Oktober 2018 om 15:01

Stigmama: Human Library

Vooroordelen: we hebben ze allemaal. Ook al denk je van jezelf dat je alles accepteert van anderen en dat je heel verdraagzaam bent, toch heb je vaak onbewust vooroordelen.

 • 22 Oktober 2018 om 14:17

Tegenstanders PSV komen handen en voeten tekort om β€˜Chucky’ af te stoppen

Hirving Lozano werd in de zomer van 2017 contractspeler van PSV. De Mexicaan dendert sindsdien als een wervelwind door de eredivisie. Statistiekenbureau Opta onderbouwt nu met cijfers wat bij PSV al veel langer bekend is, namelijk dat verdedigers handen en voeten nodig hebben om hem af te stoppen.

 • 22 Oktober 2018 om 14:00

VDL en vakbonden akkoord over arbeidsvoorwaarden medewerkers Siemens Hengelo

EINDHOVEN - VDL, de vakbonden en ondernemingsraden zijn het eens geworden over de overname van Siemens Hengelo. Dat bevestigt maandag een woordvoerder van VDL.

 • 22 Oktober 2018 om 13:38

MMC: vaatchirurg krijgt beter beeld bij complexe ingreep

VELDHOVEN - Na een periode van trainen op simulatiepatiënten gaan vanaf deze maandag de vaatchirurgen en radiologen van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven daadwerkelijk samen opereren. Dat gebeurt in een ‘hybride’ operatiekamer, die onderdeel is van het nagelnieuwe operatiecomplex. Van de acht operatiekamers wordt er tevens één geschikt gemaakt voor robotchirurgie.

 • 22 Oktober 2018 om 11:54

A58 weer open richting Eindhoven na ongeval bij Moergestel

MOERGESTEL - Door een ongeval op de A58 bij Moergestel was de snelweg maandagmiddag korte tijd dicht in de richting van Eindhoven. Er lag rommel op de rijbaan. Al snel kon de weg weer worden vrijgegeven voor het verkeer.

 • 22 Oktober 2018 om 12:40

Terugkijken: DDW uitzending over apparaten en robots

EINDHOVEN - Elke dag praat kunstredacteur Rob Schoonen met designers en andere DDW-deelnemers. Van 12.00 tot 12.50 uur in de studio in het Klokgebouw op Strijp-S.

 • 22 Oktober 2018 om 10:14

Twee jaar geΓ«ist voor kluisrover van Jumbo in Eindhoven

DEN BOSCH - Doorpakken van de politie die overvallen op Jumbo-supermarkten onderzocht, leverde bijna een jaar na dato een verdachte. Volgens het OM heeft Abraham D. 23 mille uit de kluis van de Jumbo in Woensel geroofd. Hij verdient daarvoor twee jaar cel.

 • 22 Oktober 2018 om 12:03
❌