[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017ED - Deurne e.o.

Hoeveel heeft Brabant over voor duurzame veehouderij?

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

Zeer slechtziende Leo van Rijt mede-initiatiefnemer OogCafรฉ Deurne

DEURNE - Hij was ontwerper, werkte 36 jaar in de stand- en interieurbouw en had nog jaren door willen gaan. Maar Leo van Rijt moest stoppen. Noodgedwongen. De oogproblemen waarmee hij al jaren kampte, werden steeds groter. „Ik had op het laatst nog maar drie procent zicht", zegt de Deurnenaar, een van de mensen achter een nieuw initiatief: het OogCafé. Dit wordt een plek waar lotgenoten elkaar vanaf oktober maandelijks treffen. 

 • 22 September 2017 om 17:29

Sporthallen en gemeentewerf Deurne energiezuiniger

DEURNE - Het energiegebruik in De Kubus en Microhal in Deurne gaat fors omlaag. De gemeente gaat hiertoe de nodige  maatregelen nemen bij beide sporthallen. Hetzelfde geldt voor de gemeentewerf. 

 • 22 September 2017 om 17:17

September oogstmaand: boeren maken overuren op de akkers

EINDHOVEN - September is oogstmaand en dus draaien de boeren overuren. Appels, bieten, mais en aardappelen, de gewassen moeten van het veld. Het is de hectiek van de koude grond. 

 • 22 September 2017 om 15:29

Vrouwen bekeurd voor wildplassen in Deurne en Veldhoven

EINDHOVEN - Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: vorig jaar zijn in 34 gemeenten in Nederland vrouwen bekeurd, waaronder Deurne en Veldhoven.

 • 22 September 2017 om 14:21

Financieel plaatje transitie Brabantse veehouderij onduidelijk

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

Politie staakt achtervolging Audi op A67: snelheid te hoog

SOMEREN - De politie heeft donderdagavond op de A67 tussen Eindhoven en Asten een Audi achtervolgd. In de auto zaten mannen die donderdag rond 19.45 uur hadden ingebroken op de Ter Hofstadlaan in Someren. De achtervolging werd op een gegeven moment gestaakt nadat de snelheden gevaarlijk hoog waren geworden.

 • 22 September 2017 om 12:18

Oproep: hoe lang duurde het na uw 112-melding totdat de politie ter plekke was?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen die 112 belden en waarbij de komst van de politie vervolgens langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Complex voor autisten op voormalige locatie Thijssen Sport Asten

ASTEN - Een kale zandvlakte midden in het centrum van Asten, met af en toe wat stapels metselstenen en een dixie voor bouwvakkers van nieuwbouwcomplex De Gitsels. Jarenlang was de voormalige locatie van Thijssen Sport in de Burgemeester Wijnenstraat bepaald geen visitekaartje voor het dorp. 

 • 22 September 2017 om 10:47

Oproep: hoe lang na uw 112-melding was de politie ter plekke?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen bij de komst van de politie na een 112-melding langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Provincie heeft ondersteuning veehouders nog niet op orde

EINDHOVEN/DEN BOSCH - Boeren die door het nieuwe Brabantse veebeleid in de problemen komen, weten voorlopig niet hoe ze in de nabije toekomst verder moeten. De provincie heeft het vangnet nog niet dichtgeknoopt. 

 • 22 September 2017 om 03:00
OuderED - Deurne e.o.

Ernst de Corte: 'Ik voel mijn vader als ik zijn liedjes zing'

DELFT - De liedjes van Jules de Corte (geboren in Deurne, gewoond in Helmond en Helenaveen) dreigen in de vergetelheid te geraken. Zoon Ernst de Corte (56) doet daar iets aan met de voorstelling 'Lied van mijn vader', zondag 24 september te zien in museum Klok en Peel in Asten. 

 • 21 September 2017 om 22:29

'Vruger waar alles bitter' in Deurne

DEURNE - Ze begonnen voorzichtig met optredens in hun thuisbasis Asten. Die bleken aan te slaan. Daarom doen Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders met hun voorstelling 'Vruger waar alles bitter' nog eens dertien podia aan. 

 • 21 September 2017 om 16:55

Regiopolitie vaak laat bij 112-alarm

EINDHOVEN - Bij een 112-alarm wil de politie uiterlijk binnen een kwartier op de plaats des onheils zijn. Dat lukt in deze regio lang niet altijd, zo blijkt uit halfjaarcijfers.

 • 21 September 2017 om 15:53

Aantal geregistreerde misdrijven daalt: bekijk de cijfers uit uw gemeente

EINDHOVEN - In de eerste zes maanden van 2017 registreerde de politie in totaal 419.703 misdrijven, ruim 4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de politie donderdag bekend.

 • 21 September 2017 om 13:51

Varkenshouders slepen provincie Brabant voor de rechter

EINDHOVEN - De Producenten Organisatie Varkenshouders (POV) sleept de provincie Noord-Brabant definitief voor de rechter. De boeren zijn het niet eens met strengere eisen die de provincie oplegt aan veehouders.

 • 21 September 2017 om 13:40

Producent gemaksvoedsel Conveni uit Liessel weer gezond รฉn hip

LIESSEL - Noedelsoepen, gekookte quinoa en bulgur en salades met rauwe vis. De Liesselse producent van gemaksvoedsel Conveni slaat een nieuwe weg in.

 • 21 September 2017 om 09:58

Somerenaar over gesjoemel met pleegkinderen uit Sri Lanka: 'Ze kijken ons er ook op aan'

SOMEREN - De berichtgeving over gesjoemel met adoptiekinderen in Sri Lanka doet pijn bij Tonny van den Burg. De Somerenaar haalde met zijn vrouw een tweeling uit het Aziatische land. Zonder fraude.

 • 21 September 2017 om 03:00

Matje uit Helenaveen mag 'zijn' folders weer bezorgen

HELENAVEEN - Helenaveen kan op aanbiedingenjacht. Martien van Grunsven, beter bekend als 'Matje', gaat weer álle folders rondbrengen. Op donderdag, zijn vaste bezorgdag.

 • 20 September 2017 om 20:30

Neerkant bedacht zelf plan voor minder en zuinigere straatverlichting

NEERKANT - Met de opening van het goed verlichte fietspad tussen Neerkant en Liessel wordt donderdag een twee jaar durend project afgesloten. Een project waarin Neerkant zelf aan de slag ging met de straatverlichting.

 • 20 September 2017 om 17:59
โŒ