[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 27 Mei 2018ED - Deurne e.o.

Theo Lokin brengt mensen nog steeds bij elkaar

DEURNE - Tranen, maar ook lachende gezichten. Een polonaise over de Markt in Deurne. En veel muziek in het centrum van het dorp. De Theo Lokin Memorial Day maakte zondag heel wat los.

 • 27 Mei 2018 om 21:47

Wie treft wie in de nacompetitie?(regio Helmond)

De laatste wedstrijden van de competitie zijn afgewerkt en direct is duidelijk welke ploegen nacompetitie gaan spelen en wie de tegenstanders zijn. Een overzicht:

 • 27 Mei 2018 om 20:08

Sportvissers zweren bij lood

VELDHOVEN/LIESSEL - Het gebruik van lood in de sportvisserij moet teruggedrongen worden, is deze week door betrokken instanties afgesproken. Wat vinden de vissers er zelf van?

 • 27 Mei 2018 om 18:00
OuderED - Deurne e.o.

Nieuwe fabriek klaar: nog meer gebak van Liesselse bodem

LIESSEL - De nieuwe fabriek van Patisserie Hoeben in Liessel is klaar voor gebruik. De ruimte is verdubbeld en het aantal taarten, vlaaien en gebakjes dat dagelijks van de lopende band rolt, stijgt naar 20.000 stuks.

 • 26 Mei 2018 om 04:08

Neerkant middelpunt van archeologische vondsten

NEERKANT - Lege vooroorlogse wijnflessen, een put, iets wat mogelijk een roestige poepschep zou kunnen zijn en funderingen van de kapot gebombardeerde kerk uit 1891. In Neerkant deden archeologen de afgelopen dagen bijzondere ontdekkingen.

 • 25 Mei 2018 om 18:05

KBO Someren-Eind viert 60-jarig jubileum in saamhorigheid

SOMEREN-EIND - De tijd staat niet stil waardoor tradities veranderen, ook binnen de KBO van Someren-Eind maar de saamhorigheid blijft hoog in het vaandel staan.

 • 25 Mei 2018 om 11:46

'Kraneven in Ommel wordt zo een varkensstal'

OMMEL - De buitenlandse werknemers die op recreatiepark Prinsenmeer wonen trekken volk aan waarop de gasten van het naastgelegen landgoed Kraneven niet zitten te wachten. Ze kamperen in de omliggende bossen, doen daar hun behoefte en de laatste tijd wordt er zelfs ingebroken in de chalets op het landgoed aan de Kranenvenweg.

 • 25 Mei 2018 om 11:44

Bed and breakfast en woonboerderij Someren te koop: 1,3 miljoen euro

SOMEREN - Na acht jaar gaan Peter en Yvonne Thijssen stoppen met Gasterij De Heihorst in Someren. Ze hebben hun woonboerderij met bed and breakfast te koop gezet voor 1.375.000 euro.

 • 25 Mei 2018 om 10:52

Vragen en woorden over de eikenprocessierups, een vaste gast in Brabant

Met het mooie lenteweer komt ook de eikenprocessierups weer tevoorschijn in Zuidoost-Brabant. Het ED sprak met bioloog Chris van Swaay van de Vlinderstichting in Wageningen over deze nieuwe vaste gast in de Brabantse eiken.

 • 25 Mei 2018 om 08:00

Twee jaar natuurstudie voor vrijwilligersbaan als IVN-gids

GELDROP - Natuurgids word je niet zomaar, daar gaat een opleiding van twee jaar aan vooraf. ,,Veel zelfstudie en daarnaast elke twee weken een woensdagavond en op zaterdag excursie in het veld", vertelt Willemjan van Laarhoven (39) uit Heeze. Hij is een van de 27 cursisten die de Natuurgidsenopleiding van IVN heeft afgerond. ,,En dat is nog maar de basis van waaruit je verder leert", vult Anja Thomassen (64) aan. De Eindhovense is net begonnen als gids bij IVN-Geldrop.

 • 25 Mei 2018 om 06:09

Memorabele dag met PSV in Stuttgart

EINDHOVEN - Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat PSV de Europa Cup 1 won, de belangrijkste prijs uit de historie van de club. Gerard Lukken, die voor het ED verslag deed van die memorabele dag, graaft in zijn herinneringen.

 • 25 Mei 2018 om 03:00

Maximaal 384 buitenlandse werknemers op Prinsenmeer Ommel

OMMEL – Er mogen maximaal 384 arbeidsmigranten gehuisvest worden op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel. Een krappe meerderheid in de lokale politiek is hier voor, bleek donderdagavond. Hiermee wordt een plan van Oostappen en het gemeentebestuur, om vijfhonderd buitenlandse werknemers onder te brengen aan de rand van Ommel, terzijde geschoven.

 • 24 Mei 2018 om 22:38

Arne van Geffen naar SV Deurne

Astenaar Arne van Geffen speelt komend seizoen bij eersteklasser SV Deurne. De 24-jarige middenvelder komt over van Wilhelmina'08 uit Weert.

 • 24 Mei 2018 om 21:30

Mobiliteitsexpert Carlo van de Weijer maakt examen: 'Bij natuurkunde leer je leren'

EINDEXAMENRUBRIEK - De eindexamens voor het voortgezet onderwijs zijn begonnen. Min of meer bekende personen uit de regio gaan op verzoek van het ED terug de schoolbanken in voor een herexamen.

 • 24 Mei 2018 om 20:16

Ondernemers tekenen bezwaar aan tegen plannen Deurnese Jumbo

DEURNE - Tien ondernemers van de Deurnese Stationsstraat hebben gezamenlijk een bezwaar ingediend tegen plannen van de Jumbo om de ingang aan de centrumzijde te sluiten. De groep van tien heeft een advocaat ingeschakeld.

 • 24 Mei 2018 om 20:02

'Weg uit de Peel' donderdagavond 24 mei afgelast

OSPEL- De theatervoorstelling Weg uit de Peel van donderdagavond 24 mei is afgelast vanwege de weersvoorspellingen. ,,Helaas zijn de weersvooruitzichten voor vanavond zodanig slecht dat wij geen veilige voorstelling kunnen garanderen. De kans op onweersbuien (mogelijk zelfs met hagel en windstoten) is te groot om de uitvoering van ‘Weg uit de Peel’ door te kunnen laten gaan”, laat de organisatie weten.

 • 24 Mei 2018 om 17:08

Scholenplan Asten blijft voor rumoer zorgen

ASTEN - Het leek alsof alles nog ter discussie staat. Drie ouders van Astense basisscholen hielden als inspreker voor de zoveelste keer een pleidooi om het huisvestingsplan te herzien. Maar dat is al afgekaart in de raadsvergadering van januari. Er werd in de commissie Burgers woensdag in principe alleen nog gesproken over een aangenomen motie waarin gevraagd werd alternatieven te onderzoeken en de communicatie te verbeteren.

 • 24 Mei 2018 om 16:55

Nieuwe hal 'Peel aan zee' in museum Klok en Peel in Asten geopend

ASTEN - Een mastodont, een mammoet, een oceaanbodem met daarin een skelet van een walvis. Ze zijn sinds donderdagmiddag allemaal te zien in de vernieuwde hal Peel aan zee in museum Klok en Peel in Asten. De verbouwing kostte 250.000 euro.

 • 24 Mei 2018 om 15:10

PSV in finale Europacup 1: 'Na 30 jaar zit ticket nog in mijn portemonnee'

EINDHOVEN - Op 25 mei 1988, morgen dertig jaar geleden, beleefde PSV het hoogtepunt in de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren versloegen Benfica in de finale van de Europacup 1. PSV-fans kijken terug op die wedstrijd, de busreis en de fantastische sfeer in Stuttgart.

 • 24 Mei 2018 om 14:52

'Moeilijk hard te maken of aantal dode koolmezen toeneemt door bespoten buxusmot'

TILBURG - Vogelbescherming Nederland vermoedt dat de toenemende sterfte onder koolmezen wordt veroorzaakt door de insecticiden die op buxusplanten worden gespoten. Uit die planten halen de mezen (de bespoten) rupsen, die als voedsel dienen. En zo nemen de mezen het rupsengif in.

 • 24 Mei 2018 om 14:22
โŒ