[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017ED - Deurne e.o.

Twee waterschappen in Brabant beginnen onderzoek naar hoge hoeveelheden GenX

EINDHOVEN/HELMOND - Er is waarschijnlijk nog een bedrijf in Nederland dat de omstreden stof GenX loost in het oppervlaktewater, en daarmee indirect in het drinkwater. Waterschappen Aa en Maas en De Dommel zijn een onderzoek begonnen naar hoge hoeveelheden GenX die zij vorige maand in hun bronnen aantroffen.

 • 20 November 2017 om 20:49

Het Maagdenhuis in Asten onder de loep in televisieprogramma Bed&Breakfast

ASTEN - De Astense bed and breakfast ‘Het Maagdenhuis’ is een van de drie drie B&B’s die op maandag 27 november beoordeeld worden in het Omroep Max-televisieprogramma Bed&Breakfast. 

 • 20 November 2017 om 19:52

Voormalig raadslid Krimpenerwaard schoffeert toekomstig burgemeester Blok van Someren op Twitter

Voormalig VVD-raadslid Ries van Kersbergen van de gemeente Krimpenerwaard heeft zich de woede van zijn ex-collega’s op de hals gehaald. Aanleiding is een tweet waarin hij de vloer aanveegt met VGBK-wethouder Dilia Blok die binnenkort als burgemeester aan de slag gaat in het Brabantse Someren.

 • 20 November 2017 om 19:18

Voormalig raadslid Krimpenerwaard schoffeert toekomst burgemeester Blok van Someren op Twitter

Voormalig VVD-raadslid Ries van Kersbergen van de gemeente Krimpenerwaard heeft zich de woede van zijn ex-collega’s op de hals gehaald. Aanleiding is een tweet waarin hij de vloer aanveegt met VGBK-wethouder Dilia Blok die binnenkort als burgemeester aan de slag gaat in het Brabantse Someren.

 • 20 November 2017 om 19:18

Vergunning aangevraagd voor kap 113 Deurnese bomen

DEURNE - In Deurne is een vergunning aangevraagd voor de kap van 113 bomen, verspreid door de hele gemeente. De bomen zijn geselecteerd tijdens de laatste inspectie, laat een woordvoerder weten. ,,Deze bomen zijn aangemerkt als kwalitatief zwak.” 

 • 20 November 2017 om 17:26

Grote zonneprojecten nemen een vlucht

EINDHOVEN - Grootschalige zonneprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond. Op een grote zonneweide is het snel oogsten, maar het dak lijkt toch duurzamer.

 • 20 November 2017 om 17:13

Raad voor Cultuur: Cultuurgeld eerlijker verdelen

EINDHOVEN – Het wordt helemaal anders; de manier waarop nu landelijk het cultuurgeld wordt verdeeld, gaat flink op de schop. Maandag heeft de Raad voor Cultuur, belangrijkste adviesorgaan van de minister van cultuur, daarvoor de eerste aanzet gegeven.

 • 20 November 2017 om 17:03

Deurne sluit pand na drugsvondst

DEURNE - Een bijgebouw aan de Garst in Liessel is voor drie maanden gesloten nadat er begin oktober een illegale bedrijfsmatige hennepknipperij werd aangetroffen. 

 • 20 November 2017 om 16:48

Verontreinigde grond Deurne was al jaren in beeld

DEURNE - Deurne wist in 2005 al dat het terrein rondom Fabriekstraat 22  verontreinigd was. De grond plus het grondwater hoefden niet acuut gereinigd te worden, aldus de gemeente. Maandag startte de sanering.  

 • 20 November 2017 om 15:44

Surinaamse jungle nagebootst bij bamboekweker Heusden

ASTEN-HEUSDEN - Hoe boots je zo realistisch mogelijk de jungle van Suriname na? Het Mariniersmuseum in Rotterdam deed navraag bij Burgers Zoo en de dierentuin in Emmen, maar daar gooide de aanwezigheid van dieren roet in het eten. Na verder speurwerk kwam het museum uit bij bamboekweker Bennie Nielen in Asten-Heusden. Hij stelt zijn bedrijf eind deze maand even beschikbaar als filmset.

 • 20 November 2017 om 14:30

Waterbak van 400 kuub onder Deurnes parkeerterrein

Deurne - Bij een flinke regenbui waanden inwoners van de Helmondseweg en omgeving in Deurne zich in Venetië. Om daar een einde aan te maken, worden het komende halfjaar de nodige werkzaamheden uitgevoerd. Die zijn gisteren begonnen.

 • 20 November 2017 om 14:27

Omstreden methode van verdelen huurwoningen in regio gestaakt

EINDHOVEN - Huurwoningen in de regio worden voorlopig niet meer toegewezen via het principe van 'eerste reageerder'. Dat besloten de woningbouwcorporaties na publicaties van deze krant waaruit blijkt dat de methode mogelijk fraudegevoelig is.

 • 20 November 2017 om 13:58

Bibliotheek Someren tijdelijk dicht vanwege verbouwing

SOMEREN -  Vanwege een verbouwing is de bibliotheek Someren van 4 tot en met 12 december gesloten. 

 • 20 November 2017 om 13:28

Een weekend diabetespatiΓ«nt zijn in Lierop

LIEROP - Dagelijks meerdere vingerprikken om bloedsuikers te meten, alle koolhydraten tellen die je eet en via een insulinepomp jezelf de juiste hoeveelheid insuline inspuiten. Acht gezinnen uit het hele land gaan komend weekend in Lierop ervaren hoe het is om diabetes te hebben. In elk gezin zit tenminste één gezinslid met de ziekte.

 • 20 November 2017 om 12:53

Oproep aan varkenshouders: dien planschade in

EINDHOVEN - Brabantse varkensboeren moeten massaal planschade-procedures starten in hun gemeenten. Die oproep doet de belangenvereniging POV, Producenten Organisatie Varkenshouderij. 

 • 20 November 2017 om 12:33

Anouk Nouwen en Jesper Arts onder genomineerden sportgala Deurne

DEURNE - De genomineerden voor het sportgala van Deurne zijn bekend. Bij het onderdeel 'prestatie' maken triatleet Rick Struik, rolstoelbasketballer Jelle van der Steen en atleet Jesper Arts kans op de onderscheiding.

 • 20 November 2017 om 11:22

Rondleiding in kerken en processiepark

ASTEN/SOMEREN - Het culturele belang van kerken uit Asten en Someren wordt zondagmiddag 26 november benadrukt tijdens een open dag. De deelnemende kerken zijn de Heilige Maria Presentatiekerk (Asten), Antonius van Paduakerk (Heusden), Heilige Naam Jezus (Lierop), Onze Lieve Vrouw Presentatie (Ommel), Lambertuskerk (Someren) en de Protestantse Kerk (Someren).

 • 20 November 2017 om 10:52

Vier jubilarissen bij gemengd zangkoor uit Ommel

OMMEL - Vier leden van gemengd zangkoor St. Cecilia uit Ommel zijn afgelopen weekend gehuldigd vanwege een jubileum. Wilma Jansen en Koos van de Mortel zingen 12,5 jaar bij St. Cecilia. 

 • 20 November 2017 om 10:46

Het pruttelt en rommelt in de politieke snelkookpan in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart kruisen momenteel kandidaten voor de lijsten met elkaar de degens. Inzet: een plaatsje op het pluche. Dat leidt binnen lokale partijen en afdelingen her en der tot irritaties. Dat gaat niet om de inhoud maar om de poppetjes.

 • 20 November 2017 om 03:00
Gisteren β€” 19 November 2017ED - Deurne e.o.

'Weg met dat lelijke logo van Deurne'

DEURNE - Ze zijn het logo van de gemeente Deurne helemaal beu. Hoogste tijd om het 'spuuglelijke figuurtje op die fletsgroene achtergrond' in te ruilen voor een oude bekende: Willibrordus en het wapen van Deurne. ,,We willen een logo om trots op te zijn”, vindt Initiatiefgroep Willibrordus Terug.

 • 19 November 2017 om 20:01
❌