[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018ED - Deurne e.o.

Meeste vuurwerkschades dit jaar in Geldrop-Mierlo

EINDHOVEN/HELMOND - Steeds meer prullenbakken, putdeksels, verkeersborden en bankjes komen ongeschonden de jaarwisseling door. Maar tegenover dalende schades in de meeste gemeenten, staat een flinke onkostenpost voor de gemeente Geldrop-Mierlo.

 • 17 Januari 2018 om 09:46

Groepskostuums zijn erg populair

REGIO - Veel jongeren kiezen samen met hun vriendengroep één carnavalskostuum. ,,Vorig jaar waren we als Mexicanen, met één Donald Trump."

 • 17 Januari 2018 om 09:25

Media heeft het gedaan bij burgemeester Mak uit Deurne

DEURNE - Hij had niet de intentie om de aanval te openen op de media, zo keek de Deurnese burgemeester Hilko Mak eerder terug op zijn nieuwjaarstoespraak waarin hij opkwam voor de boeren. Toch kon hij het dinsdagavond niet laten om in een vol ondernemerscafé de media weer aan te pakken.

 • 17 Januari 2018 om 08:59

Lokale politici nog wat onwennig aan de slag met social media voor gemeenteraadsverkiezingen

REGIO - Meer dan ooit spelen sociale media een rol in de strijd om de kiezer. En met de gemeenteraadsverkiezingen op komst liggen er ook kansen voor lokale partijen. ,,Met vijfhonderd euro ben je al onderweg."

 • 17 Januari 2018 om 03:00

Middelbare scholen zetten schoorvoetend social media in bij strijd om nieuwe leerlingen

REGIO - De slag om de nieuwe leerlingen is weer losgebrand. Veel middelbare scholen houden de komende tijd open dagen. Maar ze begeven zich ook vaker online, op platforms als YouTube, Facebook en Instagram.

 • 17 Januari 2018 om 03:00
Gisteren โ€” 16 Januari 2018ED - Deurne e.o.

Wolvin Naya liep door de Peel en Budel-Dorplein naar Belgiรซ

EINDHOVEN - De Duitse wolvin die rond de jaarwisseling de provincie Noord-Brabant bezocht, liep achtereenvolgens door de Mariapeel, de Deurnese Peel, de Groote Peel en Budel-Dorplein. Het vrouwtje met de naam Naya, is afkomstig uit de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (boven Berlijn) en wordt via een halsbandzender gevolgd door onderzoekers van de universiteit van Dresden. Waarschijnlijk heeft ze onder meer in Brabant ook enkele schapen aangevallen.

 • 16 Januari 2018 om 18:49

Na veertig jaar nog steeds een jeugdorkest in Asten

ASTEN - Zestig nieuwe leden kreeg de Astense Harmonie St. Cecilia er veertig jaar geleden bij met het jeugdorkest. Drie van hen zijn nog lid en hun kroost ook. 'We hebben ooit de pyjama's van de leiding dichtgenaaid.'

 • 16 Januari 2018 om 17:16

Philippe van Esch uit Helmond verliefd op kunst

DEURNE - Joop van Esch, oprichter van Vescom in Deurne, begon in de jaren zestig met het verzamelen van moderne kunst. Zijn zoon Philippe raakte ook besmet met het virus. ,,Ineens kwamen er kunstenaars bij ons over de vloer. Ze brachten de wereld naar de Peel."

 • 16 Januari 2018 om 14:15

Passie Lierop wil bulkbestellingen tegengaan

LIEROP - Voor niets lang in de wachtrij staan is frustrerend. Dat ervoeren diverse Lieroppenaren in 2016 toen zij een toegangskaartje voor de Passie wilden bemachtigen. Om dergelijke frustraties dit jaar te voorkomen heeft de organisatie besloten om een maximum aantal van tien kaarten per persoon te verkopen. De voorverkoop start vrijdag bij de Spar aan de Offermansstraat.

 • 16 Januari 2018 om 14:04

Schatten van Deurnese bodem

DEURNE - In Museum De Wieger is een deel van de kunstcollectie van de Deurnese multinational Vescom te zien.

 • 16 Januari 2018 om 11:19

Te weinig bezorgers: 'PostNL laat post onnodig lang liggen'

DEN BOSCH - Volgens medewerkers van PostNL blijft post geregeld één of meerdere dagen langer bij postsorteercentra liggen dan nodig is. ,,Het komt minstens één keer per week voor dat zo'n 8 procent onnodig lang blijft liggen.'' Dat zegt een medewerker van PostNL die anoniem wenst te blijven.

 • 16 Januari 2018 om 06:15

Asten gaat terug van 7 naar 4 scholen

ASTEN - Een ruime meerderheid in de Astense politiek is voorstander van het terugbrengen van het aantal scholen in het dorp van 7 naar 4. Ook al probeerden enkele verontruste ouders hen maandagavond nog op andere gedachten te brengen, een extra openbare school in het zuiden van het dorp lijkt weinig kans van slagen te hebben.

 • 15 Januari 2018 om 23:34
OuderED - Deurne e.o.

Nieuwe rector IVO-Deurne: Ik pas bij deze school

DEURNE - Ze zat in een luxe positie: hoefde niet weg bij Fontys, was niet op zoek, maar had wel zin in een nieuwe uitdaging. En die nieuwe uitdaging is er gekomen: Elke Oegema (40) is sinds 1 januari rector van IVO-Deurne.

 • 15 Januari 2018 om 20:31

Onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties moet opnieuw

EINDHOVEN - Het onderzoek van RTL Nieuws naar gevaarlijke verkeerslocaties wordt opnieuw gedaan.

 • 15 Januari 2018 om 15:28

Onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties moet opnieuw

EINDHOVEN - Het onderzoek van RTL Nieuws naar gevaarlijke verkeerslocaties wordt opnieuw gedaan.

 • 15 Januari 2018 om 10:50

Boer Jan Flupsen uit Someren-Heide: moeder moet opdraaien voor kosten

DEN HAAG/SOMEREN-HEIDE - Boer Jan Flupsen uit Someren-Heide blijft maar botsen met de gemeente Someren. Hij toog maandagmiddag voor het eerst naar Den Haag om de hoogste bestuursrechters van het land te overtuigen van zijn onschuld.

 • 15 Januari 2018 om 16:56

Vier 'nieuwe' acts naar Nirwana in Lierop

LIEROP - Nirwana Tuinfeest heeft opnieuw vier namen bekendgemaakt van acts die in augustus naar Lierop komen. Het gaat om de Engelse alternatieve rockband The Godfathers, bluesband Andy Frasco, de vaderlandse poprockband The Overslept en Green Lizard speelt samen met Rudeboy Nirvana-songs.

 • 15 Januari 2018 om 16:46

Treinen tussen Eindhoven en Venlo komen weer op gang na aanrijding persoon

EINDHOVEN - Tussen Deurne en Horst-Sevenum reden maandagmiddag van ongeveer 13.50 uur tot ongeveer 16.00 uur geen treinen. De Intercity-verbinding tussen Eindhoven en Venlo reed daardoor ook niet.

 • 15 Januari 2018 om 13:56

Poot van Metz gevaarlijkste stukje snelweg van Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Nog geen vijf kilometer lang is het stukje Eindhovense randweg tussen de knooppunten Batadorp en de Hogt. Toch gebeurden op deze weg voor lokaal (N2) en doorgaand verkeer (A2) tussen 2014 en 2016 maar liefst 160 -geregistreerde- aanrijdingen met in totaal achttien gewonden.

 • 15 Januari 2018 om 15:28

Geen treinen tussen Eindhoven en Venlo door aanrijding persoon

EINDHOVEN - Tussen Deurne en Horst-Sevenum rijden maandagmiddag vanaf ongeveer 13.50 uur geen treinen. De Intercity-verbinding tussen Eindhoven en Venlo rijdt daardoor ook niet.

 • 15 Januari 2018 om 13:56
โŒ