[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018ED - Cranendonck e.o.

Ongediertebestrijder Rido uit Heeze heeft het 'dubbel zo druk' door alle wespennesten

GELDROP - Behoedzaam beklimt Frank Dolphijn van ongediertebestrijder Rido uit Heeze dinsdag zijn trap. Hij is getooid in een dik pak, met op zijn hoofd een masker en een daaroverheen een imkerkap. De trap staat in een Geldropse carport. In de opslagruimte boven die carport klinkt gezoem. Via een fitting heeft er zich een flink wespennest gevestigd.

 • 17 Juli 2018 om 20:00

Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niรฉt zijn?

EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

 • 17 Juli 2018 om 19:30

Randonneur uit Budel (75) zet de rem erop

BUDEL - Met meer dan 600.000 kilometer op de teller doet de Budelse randonneur – langeafstandsfietser – Thom van Mierlo het voortaan wat rustiger aan. Onlangs reed hij zijn laatste monsterrit. Non-stop fietstochten van soms wel 1200 kilometer maken plaats voor ‘plezierritjes’ van 100 tot 150 kilometer.

 • 17 Juli 2018 om 17:09

Ruim veertig vaten met drugsafval gevonden in Heeze

HEEZE - De politie heeft op een zandpad bij de Kreijl in Heeze een lading drugsafval ontdekt. Er zijn zeker veertig vaten ontdekt. De vaten worden door de politie geruimd.

 • 17 Juli 2018 om 12:51

Allemaal beestjes: 'Genoeg insecten die jouw tuin gebruiken als een kroeg'

Wat merken we in onze eigen achtertuin van de enorme afname van het aantal insecten? Met insectenexpert Robert Ketelaar slaan we de tuindeuren open. ,,Er zit nog best veel leven in.

 • 17 Juli 2018 om 13:00

Afvaldumping in Heeze, mogelijk afkomstig van drugslab

HEEZE - In Heeze heeft de politie aan de Kreijl een lading drugsafval ontdekt. Vermoedelijk is het afval afkomstig van een amfetaminelab.

 • 17 Juli 2018 om 12:51

Experts verwachten 'explosie' van blauwalg door het warme weer

Vliegen de blauwalgmeldingen ons bij hoge temperaturen vaak om de oren, nu valt het, ondanks het warme weer van de afgelopen tijd, mee met het aantal meldingen. Stilte voor de storm, volgens sommige experts.

 • 17 Juli 2018 om 11:15

Nieuwste boek Sandra Bernart uit Maarheeze hapt heerlijk weg

Vlak voor de zomer werd Sandra Bernart’s (Maarheeze) tweede roman Vol van Maan gepubliceerd. Net op tijd, want hij moet beslist mee in de koffer.

 • 17 Juli 2018 om 07:00

Streekarchief mogelijk opgeheven, instantie had zaken niet op orde

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018ED - Cranendonck e.o.

Gemeenten hebben geen vertrouwen meer in huidig RHCe

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Het streekarchief RHCe had jarenlang zijn zaken niet op orde maar kon ongecontroleerd zijn gang gaan. De organisatie gaat op de schop en wordt misschien wel opgeheven. Het komende half jaar wordt dat onderzocht.

 • 16 Juli 2018 om 22:00

Nieuwbouw gemeenschapshuis De Borgh in Budel verloopt vlot

BUDEL - Na een jarenlange aanloop is dit voorjaar de nieuwbouw en gedeeltelijke verbouw van het Budelse gemeenschapshuis De Borgh begonnen. De eerste contouren worden zichtbaar. Voordat het nieuwe dorpshuis er staat moeten er nog een paar flinke klussen worden geklaard.

 • 16 Juli 2018 om 20:02

Kilometervreetster uit Budel voor de 32ste keer in Vierdaagse van Nijmegen

BUDEL - Voor de Budelse José van Schijndel is het een vanzelfsprekendheid. In juli bindt de kilometervreetster de wandelschoenen onder voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dinsdag staat ze voor de 32ste keer aan het vertrek.

 • 16 Juli 2018 om 17:01

Nieuwe bedrijfsleider wil buurtsuper in Sterksel tot zijn levenswerk maken

STERKSEL - Sinds vandaag verwelkomt een nieuw gezicht de klanten van de Spar-buurtsupermarkt in Sterksel. Kersvers bedrijfsleider Bart Looijmans (40) wil er zijn levenswerk van gaan maken.

 • 16 Juli 2018 om 15:35

Cold cases: DNA is het toverwoord

Deze zomer brengt het ED een reeks verhalen over Brabantse cold case-zaken. Misdrijven die door het grote publiek zijn vergeten, maar die nabestaanden nog dagelijks kwellen. Deel 1. Hoe gaat een rechercheteam in zo'n oud dossier te werk?

 • 9 Juli 2018 om 10:00

Tekort aan zorgappartementen ook in regio Eindhoven-Helmond groot

EINDHOVEN - Ook in Zuidoost-Brabant is een tekort aan zogenaamde zorgappartementen in de vrije sector. Er is vraag naar meer dan 2000 van deze woningen in complexen waar ook een zorgaanbieder zijn diensten aanbiedt. Landelijk is er nu al behoefte aan zo'n 32.000 zorgappartementen, blijkt uit onderzoek van Vastgoedadviseur CBRE.

 • 16 Juli 2018 om 11:39

Politieke partijen direct na de verkiezingen massaal offline

EINDHOVEN - Twitter en Facebook zijn voor politieke partijen bij uitstek manieren om met de kiezer in gesprek te gaan en te blijven. Maar wat blijkt? Politieke partijen geven er een dag na de verkiezingen massaal de brui aan.

 • 16 Juli 2018 om 09:42
OuderED - Cranendonck e.o.

Bospop Weert duikt in het verleden

WEERT - Met twintigduizend verkochte kaarten op de zaterdag mag je Bospop gerust een groot festival noemen. De bezoekers genoten volop van de muzikale duik in de jaren tachtig, al kende het programma weinig verrassingen.

 • 15 Juli 2018 om 16:16

'Slechte luchtwassers zijn goedkope namaak'

EINDHOVEN - Slechte luchtwassers werken niet goed omdat het goedkope, nagemaakte versies zijn van de goede. Dat vertelden zaterdagavond verschillende betrokkenen in Nieuwsuur.

 • 14 Juli 2018 om 22:30

Tips voor ouders die worstelen met het social media-gebruik van hun kind

EINDHOVEN - Wanneer ik de deur van onze zolderkamer opensla kijk ik recht in het schermpje van onze tablet, waarvoor mijn dochter van negen jaar in opperste concentratie danspasjes uitvoert. Met een trotse glimlach op haar gezicht bewondert ze het eindresultaat: een flitsende dansvideo met legio special effects. Met een snelle tik van haar vinger staat het vervolgens op de social media-app Musical.ly, voor iedereen te bewonderen.

 • 14 Juli 2018 om 19:00

Natuurbrand tussen Maarheeze en Weert onder controle

MAARHEEZE - Op de Dr. Anton Philipsweg tussen Maarheeze en Weert woedde zaterdagmiddag een natuurbrand. De rook die door de brand ontstond was van ver te zien.

 • 14 Juli 2018 om 16:20
โŒ