[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017ED - Cranendonck e.o.

Nieuwe pinlocatie Maarheeze

MAARHEEZE - Rabobank Weerterland en Cranendonck heeft het Tonny van Schaijk-Wagenaarplein in Maarheeze in beeld als nieuwe locatie voor de deze zomer gesloten geldautomaat. De bank wil bij het plein een pinbox plaatsen, een geldkiosk met een geld- en sealbagautomaat.

 • 25 September 2017 om 19:35

Jordy Drieman lijsttrekker VVD Cranendonck

BUDEL - Jordy Drieman (27) wordt lijsttrekker van VVD Cranendonck. Drieman is sinds 2010 actief voor de VVD en al enige tijd gemeenteraadslid. 

 • 25 September 2017 om 15:36

Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

 • 25 September 2017 om 11:25

Computerspel kan kinderen met taaislijmziekte helpen

EINDHOVEN/HEGELSOM - Kinderen die lijden aan taaislijmziekte moeten elke dag ademhalingsoefeningen doen om hun longen schoon te houden. Een computerspel met adem-besturing kan hen daarbij helpen. 

 • 25 September 2017 om 09:30

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:40

Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

 • 25 September 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 24 September 2017ED - Cranendonck e.o.

Willy Haans is Gezzzelligste Mens van Heezzz 2017

HEEZE - Willy Haans is zondagmiddag gekozen als Gezzzelligste Mens van Heezzz 2017. Dit gebeurde tijdens het drukbezochte Fezzztival, achter De Wijnhoeve in Heeze.

 • 24 September 2017 om 16:01

Open dag AZC Cranendonck: 'Ik wilde gewoon een keer een kijkje nemen'

BUDEL - De open middag van asielzoekerscentrum Cranendonck in Budel trok zaterdag bijna driehonderd bezoekers. Zij konden in gesprek met de bewoners, rondkijken op het terrein en ervaren hoe de aanmeldprocedure verloopt.

 • 24 September 2017 om 07:55
OuderED - Cranendonck e.o.

Hoeveel heeft Brabant over voor duurzame veehouderij?

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

September oogstmaand: boeren maken overuren op de akkers

EINDHOVEN - September is oogstmaand en dus draaien de boeren overuren. Appels, bieten, mais en aardappelen, de gewassen moeten van het veld. Het is de hectiek van de koude grond. 

 • 22 September 2017 om 15:29

Vrouwen bekeurd voor wildplassen in Deurne en Veldhoven

EINDHOVEN - Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: vorig jaar zijn in 34 gemeenten in Nederland vrouwen bekeurd, waaronder Deurne en Veldhoven.

 • 22 September 2017 om 14:21

Financieel plaatje transitie Brabantse veehouderij onduidelijk

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

Oproep: hoe lang duurde het na uw 112-melding totdat de politie ter plekke was?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen die 112 belden en waarbij de komst van de politie vervolgens langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Oproep: hoe lang na uw 112-melding was de politie ter plekke?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen bij de komst van de politie na een 112-melding langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Digitale informatieborden Heeze-Leende worden verwijderd

HEEZE-LEENDE - De vijf gemeentelijke informatieborden in Heeze-Leende worden begin oktober verwijderd. B en W vinden de digitale tekstpanelen een achterhaalde manier van informatieverspreiding over evenementen in deze tijd met moderne online communicatiemogelijkheden.

 • 22 September 2017 om 09:12

Provincie heeft ondersteuning veehouders nog niet op orde

EINDHOVEN/DEN BOSCH - Boeren die door het nieuwe Brabantse veebeleid in de problemen komen, weten voorlopig niet hoe ze in de nabije toekomst verder moeten. De provincie heeft het vangnet nog niet dichtgeknoopt. 

 • 22 September 2017 om 03:00

Opluchting na dagen tussen hoop en vrees voor Heezenaren

EINDHOVEN - 'We zijn gezond maar het hotel is flink beschadigd.' De bevrijdende zin kwam donderdag eind van de middag als bericht binnen op de telefoon van Sandra Maas uit Heeze. 

 • 21 September 2017 om 16:40

Afwachten tussen hoop en vrees: hoe is het met Heezenaar Hans op Dominica?

EINDHOVEN - Sandra Maas en Elvira Schilders leven al drie dagen tussen hoop en vrees. Hoe is het met hun vader Hans die op het door de verwoestende orkaan Maria getroffen Dominica woont.

 • 21 September 2017 om 16:40

Mogelijk duurzamere opvanglocatie op terrein voormalige Nassau Dietz-kazerne in Budel

BUDEL - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ziet alsnog op korte termijn mogelijkheden voor een duurzamere opvanglocatie op het terrein van de voormalige Nassau Dietz-kazerne in Budel.

 • 21 September 2017 om 16:01

Regiopolitie vaak laat bij 112-alarm

EINDHOVEN - Bij een 112-alarm wil de politie uiterlijk binnen een kwartier op de plaats des onheils zijn. Dat lukt in deze regio lang niet altijd, zo blijkt uit halfjaarcijfers.

 • 21 September 2017 om 15:53
โŒ