[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018ED - Cranendonck e.o.

Voertuig botst tegen viaduct in Maarheeze

MAARHEEZE - Een voertuig is vrijdagochtend tegen het viaduct gereden op de Stationsstraat ter hoogte van de Kerkstraat in Maarheeze.

 • 23 Februari 2018 om 10:48

Na twintig jaar alsnog woningen in de Goorstraat Soerendonk

SOERENDONK - De leden van de raadsadviescommissie zijn dik tevreden met het plan om tot zes zorgwoningen aan de Goorstraat in Soerendonk te komen. Toch zijn er nog een paar puntjes van kritiek.

 • 23 Februari 2018 om 12:29

Voertuig botst tegen viaduct in Maarheeze, weg dicht

MAARHEEZE - Een voertuig is vrijdagochtend tegen het viaduct gereden op de Stationsstraat ter hoogte van de Kerkstraat in Maarheeze.

 • 23 Februari 2018 om 10:48

Gemeente Cranendonck blijft sluipverkeer ontmoedigen

MAARHEEZE - Hoewel de pilot om het sluipverkeer in Maarheeze tegen te gaan tot eind maart duurt, wil wethouder Frits van der Wiel (PvdA, verkeer) begin maart al een eerste inventarisatie maken van de resultaten van de pilot.

 • 23 Februari 2018 om 06:00

Pecha Kuchamethode dwingt politieke partijen Heeze-Leende tot kernachtige presentaties

HEEZE/LEENDE - Een volle zaal in dorpshuis 't Perron in Heeze luisterde en keek donderdagavond naar een gestroomlijnde presentatie van de programma's voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voor het eerst toegepaste Pecha Kuchamethode dwong elke partij tot een kernachtige uitleg van hun plannen.

 • 23 Februari 2018 om 07:37

Schaatskoorts laait op in de regio met weekje vorst in het vooruitzicht

EINDHOVEN/HELMOND - Overal in de regio begint het weer te kriebelen bij schaatsliefhebbers. It giet aon, maar dan in het klein, op zelfgemaakte ijsbaantjes, vennen en sloten.

 • 23 Februari 2018 om 06:21

Gemeente Maarheeze blijft sluipverkeer ontmoedigen

MAARHEEZE - Hoewel de pilot om het sluipverkeer in Maarheeze tegen te gaan tot eind maart duurt, wil wethouder Frits van der Wiel (PvdA, verkeer) begin maart al een eerste inventarisatie maken van de resultaten van de pilot.

 • 23 Februari 2018 om 06:00
Gisteren β€” 22 Februari 2018ED - Cranendonck e.o.

Januaristorm kost gemeenten veel geld

EINDHOVEN - Gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn samen vele honderdduizenden euro's kwijt door de zware storm van 18 januari, blijkt uit inventarisatie ED. Het gaat daarbij vooral om opruimkosten.

 • 22 Februari 2018 om 16:38

Straks ook havo 3 in Budel zelf

BUDEL - Cranendonckse kinderen kunnen vanaf volgend schooljaar voor de eerste twee, drie of vier jaar van hun middelbareschoolopleiding binnen de gemeentegrenzen blijven.

 • 22 Februari 2018 om 16:16

Meeste vergunningen nieuwbouw in Zuidoost-Brabant verstrekt in Eindhoven

EINDHOVEN - Eindhoven steekt in Zuidoost-Brabant met kop en schouders boven de andere gemeenten uit als het gaat om vergunningen voor nieuwbouw.

 • 22 Februari 2018 om 09:42
OuderED - Cranendonck e.o.

Plannen voor het platteland gezocht: geld voor acht Brabantse ideeΓ«n rond plattelandsvernieuwing

BEST - Het College van Rijksadviseurs gaat acht Brabantse initiatieven voor plattelandsvernieuwing ondersteunen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hoopt zo onder meer tot nieuwe oplossingen voor agrarische leegstand te komen.

 • 21 Februari 2018 om 17:39

Nieuwbouw De Borgh in Budel valt flink duurder uit

BUDEL - Het project De Borgh gaat ruim meer kosten dan de 5,7 miljoen euro die de gemeenteraad al beschikbaar gesteld heeft. De verschillende raadsfracties staan niet te trappelen om er nog eens een half miljoen bij te doen.

 • 21 Februari 2018 om 16:40

Gezocht: ijsbaantjes in de maak in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - De Siberische Beer is los. De komende week gaat het behoorlijk vriezen en dus wordt het tijd om de schaatsen alvast uit het vet te halen.

 • 21 Februari 2018 om 10:47

Verdachte heli-ontsnapping van bed gelicht

AMSTERDAM - In Amsterdam-West is een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verijdelde helikopterontsnapping in oktober vorig jaar.

 • 21 Februari 2018 om 10:35

Ziekenhuizen in de regio vol door griep

EINDHOVEN - Het hardnekkige griepvirus zorgt voor grote drukte in ziekenhuizen. In sommige steden worden minder urgente operaties uitgesteld om maar bedden vrij te spelen. Ook in deze regio wordt volop gepuzzeld met bedden en personeel, maar problemen doen zich vooralsnog niet voor.

 • 21 Februari 2018 om 03:00

Maarheezer bottelaar Refresco gaat 8720 zonnepanelen plaatsen

MAARHEEZE – Refresco Benelux, onderdeel van Refresco Group gaat drie duurzame energiecentrales realiseren. In totaal worden er 8.720 zonnepanelen geplaatst, verdeeld over de drie daken van de locaties in Maarheeze, Bodegraven, Hoensbroek.

 • 20 Februari 2018 om 14:39

ED lanceert Kieswijzer voor alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Het ED komt, samen met de andere regionale titels van de Persgroep, deze zaterdag met een gezamenlijke Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit. De Kieswijzer is vanaf zaterdag 24 februari voor iedereen gratis te raadplegen via deze pagina.

 • 20 Februari 2018 om 14:12

Huishouden meer kwijt aan waterschapslasten, bij Waterschap De Dommel minste belasting

EINDHOVEN/HELMOND - Huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan waterschapsbelasting. De waterschappen verwachten 2,8 miljard euro aan belasting te heffen. Dat is een stijging van ruim 2,5 procent ten opzicht van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van begrotingscijfers van de waterschappen.

 • 20 Februari 2018 om 12:31

Binnenkort glasvezel in buitengebied Cranendonck - Mabib haalt doel

BUDEL - Inwoners van het buitengebied in de gemeente Cranendonck worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Aanbieder Mabib heeft de doelstelling behaald: 52 procent van de 630 aangeschreven huishoudens doet mee.

 • 20 Februari 2018 om 11:09

Commissie praat weer over bouwplan Goorstraat in Soerendonk

SOERENDONK - De familie Staals kan wellicht binnenkort gaan bouwen op haar perceel aan de Goorstraat. De adviescommissie van de gemeenteraad bespreekt dinsdag de bestemmingsplanwijziging voor het nieuwe bouwplan van zes woningen.

 • 19 Februari 2018 om 13:08
❌