[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018ED - Cranendonck e.o.

Jubilerende Cambrinus Bar niet meer weg te denken uit Budel

BUDEL - De Cambrinus Bar valt niet meer weg te denken uit Budel. Zaterdag viert de horecagelegenheid het 50-jarig bestaan.

 • 24 September 2018 om 18:48

'Mogelijk dependance voedselbank Weert in Cranendonck'

BUDEL - De gemeente Cranendonck onderzoekt de mogelijkheid om een dependance van de voedselbank in Weert te openen in eigen gemeente. De bal ligt bij Cranendonckse vrijwilligers.

 • 24 September 2018 om 16:54

Herdenking bevrijding: Lopend vuurtje door Cranendonck

CRANENDONCK - De herdenking van de bevrijding van Cranendonck, die in het teken stond van het doorgeven van de vrijheid, ging zaterdag als een 'lopend vuurtje' langs acht oorlogsmonumenten in de gemeente.

 • 24 September 2018 om 12:23

Verdwijnt de zuipkeet langzaam uit het weibeeld in Zuidoost-Brabant? Meld je aan!

EINDHOVEN - Zuipketen, drankhokken en tuinhuizen voorzien van een bar zijn al jarenlang de rots in de branding voor opgroeiende jongeren op het rustige platteland. Maar volgens instanties en gemeenten verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld. Maar is dat ook zo?

 • 24 September 2018 om 10:40

Binnenkijken bij het azc in Budel: 'Dit is geen charmeoffensief'

BUDEL - In heel Nederland stonden dit weekend de poorten open van de asielzoekerscentra. Ruim vierhonderd belangstellenden bezochten de open dag bij het azc in Budel. ,,Het is geen charmeoffensief, we laten gewoon zien hoe het er hier aan toe gaat."

 • 24 September 2018 om 06:10
OuderED - Cranendonck e.o.

Nederlandse volleybalsters zonder BeliΓ«n naar WK in Japan

Slecht nieuws voor volleybalster Yvon Beliën uit Budel. Terwijl de Nederlandse volleybalsters zaterdag zijn afgereisd naar Japan voor het WK, zit Beliën met een virus thuis.

 • 23 September 2018 om 13:10

'Open dag azc Budel geen charmeoffensief'

BUDEL - In heel Nederland stonden zaterdag de poorten open van de asielzoekerscentra. Ruim vierhonderd belangstellenden bezochten de open dag bij het azc in Budel. ,,Het is geen charmeoffensief, we laten gewoon zien hoe het er hier aan toe gaat."

 • 23 September 2018 om 10:13

Eis 6 jaar voor bijna doodschoppen van man uit Heeze

DEN BOSCH / HEEZE - Tegen twee Heezenaren die verdacht worden van het bijna dood slaan en schoppen van een plaatsgenoot, is gisteren in de Bossche rechtbank zes jaar cel geëist. Hun advocaten vrezen een rechterlijke dwaling en vroegen vrijspraak.

 • 21 September 2018 om 16:33

EnquΓͺte over nieuwe bieb Heeze

HEEZE-LEENDE - De gemeente Heeze-Leende is benieuwd wat de inwoners van de vernieuwde bibliotheek vinden. Daarom gaan deelnemers van het Burgerpanel Heeze-Leende hierover een vragenlijst invullen.

 • 21 September 2018 om 15:51

Drie verdachten in uitbraak-zaak vanaf vliegveld Budel vrijgelaten

BUDEL - Drie van de in totaal negen verdachten van betrokkenheid bij de bevrijdingspoging met een helikopter uit de gevangenis in Roermond, op touw gezet vanuit het vliegveld in Budel, zijn vrijgelaten.

 • 20 September 2018 om 16:53

Heel Cranendonck krijgt bevrijdingsvuur

CRANENDONCK - Onder de naam Herdenking Bevrijding Cranendonck brandt het bevrijdingsvuur zaterdag in Cranendonck. Het Comité Herdenking Bevrijding Cranendonck heeft hiervoor het stokje overgenomen van Stichting Fakkel­estafette Weert.

 • 20 September 2018 om 12:50

Miljoenentekort in Cranendonck voornamelijk door jeugdzorg

CRANENDONCK - De gemeente Cranendonck stevent dit jaar af op een miljoenentekort voor de uitgaven binnen het sociaal domein. De gemeenteraad werd dinsdagavond tijdens een ingelaste bijeenkomst geïnformeerd over een tekort van 3,3 miljoen euro.

 • 19 September 2018 om 17:00

Piet Aarts uit Soerendonk schrijft over zijn jeugd

SOERENDONK - Als Piet Aarts uit Soerendonk één ding in zijn jeugd niet heeft gedaan, dan is het gevaar uit de weg gaan. In zijn boek 'Je kunt nog zo lang dood zijn' blikt hij terug op de avonturen in zijn jeugd, maar ook op de jaren van bezinning.

 • 20 September 2018 om 10:54

Regio gaat files te lijf met slimme wegen: 21 gemeenten reserveren 15 miljoen euro

EINDHOVEN - Kunnen de files in de regio worden opgelost met 'smart roads' en het gebruikmaken van 'big data'? De 21 regiogemeenten denken van wel: ze hebben voor deze plannen maar liefst 15 miljoen euro over.

 • 20 September 2018 om 10:05

Miljoenentekort in Cranendonck: tekort op zorg valt drie keer hoger uit

CRANENDONCK - De gemeente Cranendonck stevent dit jaar af op een miljoenentekort voor de uitgaven binnen het sociaal domein. De gemeenteraad werd dinsdagavond tijdens een ingelaste bijeenkomst geïnformeerd over een tekort van 3,3 miljoen euro.

 • 19 September 2018 om 17:00

170 meter hoge windmolens vlak over de grens bij Borkel en Schaft

OVERPELT - Vlak over de grens bij Borkel en Schaft komen mogelijk drie windmolens te staan van zo'n 170 meter hoog. De Antwerpse windmolenparkontwikkelaar Storm wil in Overpelt drie mega windturbines bouwen ten noorden van het kanaal Bocholt-Herentals.

 • 19 September 2018 om 15:22

Chefkok Remco Fransen: Ik werk het liefst met ingrediΓ«nten uit Cranendonck

BUDEL - Kempen Airport en de Budelse Brouwerij zijn onlosmakelijk verbonden met Budel. Chefkok Remco Fransen, die op het vliegveld restaurant De Coockpit runt, was er dan ook snel uit toen hij werd gevraagd een typisch dorpsgerecht voor Budel te maken.

 • 19 September 2018 om 13:49

Plan vijftien woningen op locatie voormalig garagebedrijf in Budel

BUDEL - WoCom wil op de locatie van het voormalige garagebedrijf Verhoeven in Budel vijftien woningen gaan verhuren. De woning­corporatie hoopt rond de zomer van 2019 met de bouw te kunnen starten.

 • 19 September 2018 om 13:42

Jongeren voor even op het pluche in Budel

BUDEL - Het plan om de jongerenontmoetingsplaats in Budel te verduurzamen en te pimpen kreeg dinsdag de steun van een krappe meerderheid van de Cranendonckse jongeren-gemeenteraad. De raadsvergadering was het sluitstuk van de jaarlijkse Jeugd en Politiekdag.

 • 19 September 2018 om 11:08

Eind regiobrede inkoop jeugdzorg

EINDHOVEN - De 21 regiogemeenten stoppen met het samen inkopen van ambulante jeugdhulp. Helmond en nog negen gemeenten gaan hun eigen koers varen. Ze gaan ook onderzoeken of ze samen zorg op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gaan inkopen.

 • 19 September 2018 om 10:55
❌