[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Cranendonck e.o.

In cafรฉ De Rode Tomaat in Geldrop werden vriendschappen voor het leven gesloten

GELDROP - Het was de tijd van Afghaanse jassen, bontjassen en de bom. 1976: in Geldrop opende een nieuw café, met alternatieve muziek. In De Rode Tomaat werd een begrip in heel de regio. Tijd voor een reünie.

 • 1 Oktober 2018 om 08:00

Regionale vaccinatie-campagne tegen meningokokken start in Eersel

EERSEL - De GGD start maandag in Eersel met zijn regionale campagne tegen de meningokokkenziekte. De GGD vaccineert de komende 2 weken op meerdere plekken in de regio.

 • 30 September 2018 om 12:17

Werkdruk: Als de tank helemaal leeg is

EINDHOVEN - Veel mensen die werken klagen over hoge werkdruk. Uit cijfers van TNO blijkt dat bijna één op de zes werknemers kampt met burn-outklachten door te hoge werkdruk. Maar wat is dat eigenlijk? En wat kunnen we er zelf aan doen? ,,Topsporters kunnen ook niet elke dag wedstrijden lopen."

 • 30 September 2018 om 11:00

Fietsster bewusteloos na valpartij met echtgenoot in Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT - Een fietsster is zaterdag gewond geraakt op de kruising van de Heuvel en het Klein-Schoot in Budel-Schoot. Het slachtoffer en haar man waren aan het fietsen en kwamen op het kruispunt ten val.

 • 29 September 2018 om 13:54

Geen extra maatregelen Afrikaanse varkenspest

DEN BOSCH - Het Ministerie van Landbouw en de provincies zien geen reden extra maatregelen te nemen vanwege de Afrikaanse varkenspest in België.

 • 28 September 2018 om 17:47

WMO-klant Heeze-Leende tevreden

HEEZE-LEENDE - Een groeiend aantal WMO-klanten in Heeze-Leende is tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeks- en adviesbureau BMC.

 • 28 September 2018 om 16:42

Mannen met eigen vrachtwagen proberen andermans vracht te stelen in Maarheeze

MAARHEEZE - Een groep mannen heeft vrijdagochtend geprobeerd de lading van een vrachtwagen te stelen in Maarheeze. De chauffeur hoorde gerommel aan zijn wagen en betrapte twee mannen in zijn trailer. Zij wisten door gebruik van geweld te ontkomen met een derde man.

 • 28 September 2018 om 05:55

Leende krijgt ambulancepost aan de A2

LEENDE - In Leende komt een ambulancepost aan de A2. De gemeenteraad Heeze-Leende oordeelt 8 oktober over de ruim 1,4 miljoen euro voor de bouw, waarmee de naastgelegen brandweerkazerne ook de langverwachte extra uitrit krijgt.

 • 27 September 2018 om 11:06

Gemeenteraad: 'Haast met verplaatsing Jumbo in Budel'

CRANENDONCK - De gemeenteraad van Cranendonck wil haast maken met de verplaatsing van supermarkt Jumbo in Budel van het Capucijnerplein naar de Dr. Anton Mathijsenstraat. Om de procedures zo kort mogelijk te houden heeft de raad besloten om de zogenaamde coördinatieregeling toe te passen.

 • 27 September 2018 om 11:03

Aanpak verwarde personen faalt: Eindhoven en vijf andere gemeenten in de buurt kunnen probleem niet aan

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Zes gemeenten in Zuidoost-Brabant, waaronder Eindhoven, lukt het niet om de problemen met verwarde mensen goed aan te pakken. In heel Nederland gaat het om een derde van alle gemeenten.

 • 27 September 2018 om 05:00

Van kroeg naar kroeg tijdens boerenovertrek: 'Er staan hier soms acht huifkarren voor de deur'

HAPERT – Op een huifkar van café naar café: het was vroeger, en nog steeds, een bekend fenomeen voor een verhuizend stel. Wat dat betreft niets nieuws onder zon, zou je zeggen. Maar: een boerenovertrek? Ooit van gehoord? De traditie van het verhuizen blijft enigszins in stand, maar dan toch nét een tikkeltje anders.

 • 26 September 2018 om 20:06

Officier van justitie haalt uit naar Refresco in Maarheeze

DEN BOSCH - Klungelig en verbazingwekkend hardleers. De officier van justitie haalt uit naar frisdrankproducent Refresco in Maarheeze vanwege verschillende milieudelicten.

 • 26 September 2018 om 16:00

Cranendonck: 'Projecten uitstellen en belasting verhogen vanwege miljoenentekort'

BUDEL - De gemeente Cranendonck moet niet alleen de zorg anders gaan inrichten, maar mogelijk ook de belasting verhogen en projecten uitstellen. Dat is nodig om grip te krijgen op de miljoenentekorten binnen het sociaal domein.

 • 26 September 2018 om 14:18

Ryanair-staking raakt duizenden reizigers Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Ryanair schrapt vrijdag 190 vluchten vanwege een personeelsstaking. In totaal elf uitgaande en elf inkomende vluchten zouden door de Eindhovense crew van de maatschappij worden uitgevoerd. Die lijken nu niet door te gaan.

 • 26 September 2018 om 07:00

Brainstormsessie matig bezocht: Wie heeft er wรฉl โ€™n idee voor het Maarheezer viaduct?

MAARHEEZE- De eerste brainstormavond, maandagavond, over het opknappen van het viaduct aan de Kerkstraat is matig bezocht. Toch geven initiatiefnemers ­Angeline Maas en Stefan den Ouden - beiden van cultuurpodium Cultuurcraan - de moed niet op. Er komt een vervolg.

 • 25 September 2018 om 16:28

Ook Ryanair-piloten staken vrijdag: wat betekent dat voor reizigers?

EINDHOVEN - De Nederlandse Ryanair-piloten die Eindhoven Airport als basis hebben, zullen tegelijkertijd met diverse Europese cockpit- en cabinevakbonden aanstaande vrijdag 28 september 2018 het werk neerleggen. Het ED wil graag weten wat dat betekent voor u als reiziger? Vul onderstaand formulier in.

 • 25 September 2018 om 11:00

Jubilerende Cambrinus Bar niet meer weg te denken uit Budel

BUDEL - De Cambrinus Bar valt niet meer weg te denken uit Budel. Zaterdag viert de horecagelegenheid het 50-jarig bestaan.

 • 24 September 2018 om 18:48

'Mogelijk dependance voedselbank Weert in Cranendonck'

BUDEL - De gemeente Cranendonck onderzoekt de mogelijkheid om een dependance van de voedselbank in Weert te openen in eigen gemeente. De bal ligt bij Cranendonckse vrijwilligers.

 • 24 September 2018 om 16:54

Herdenking bevrijding: Lopend vuurtje door Cranendonck

CRANENDONCK - De herdenking van de bevrijding van Cranendonck, die in het teken stond van het doorgeven van de vrijheid, ging zaterdag als een 'lopend vuurtje' langs acht oorlogsmonumenten in de gemeente.

 • 24 September 2018 om 12:23

Verdwijnt de zuipkeet langzaam uit het weibeeld in Zuidoost-Brabant? Meld je aan!

EINDHOVEN - Zuipketen, drankhokken en tuinhuizen voorzien van een bar zijn al jarenlang de rots in de branding voor opgroeiende jongeren op het rustige platteland. Maar volgens instanties en gemeenten verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld. Maar is dat ook zo?

 • 24 September 2018 om 10:40
โŒ