[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juni 2020ED - Brabant

Goedkoop idee om droogte te bestrijden: hergebruik loze, oude persleidingen

ASTEN - Jos Leenders heeft een innovatief idee bedacht om de droogte in Asten en omgeving aan te pakken. Hij wil loze, oude persleidingen in de grond weer gaan gebruiken. Zijn idee is in het hele land toepasbaar, denkt hij.

 • 6 Juni 2020 om 07:00

100 dagen corona in Brabant: β€˜Er stortte iedere dag een vliegtuig neer op de parkeerplaats’

BRABANT - De eerste klap was voor de Brabantse ziekenhuizen. Maar uiteindelijk raakte corona ons allemaal. Het verwoestende virus is nu ruim 100 dagen onder ‘ons’. Dit is het verhaal van hoe corona het zo zwaar getroffen Brabant met zwart omrandde.

 • 6 Juni 2020 om 06:00
Gisteren β€” 5 Juni 2020ED - Brabant

100 dagen corona in Brabant: een reconstructie van crisisbestrijding zonder draaiboek

Vandaag, vrijdag 5 juni, is het op de dag af honderd dagen geleden dat het coronavirus officieel zijn intrede deed in Nederland, en wel in Loon op Zand, met patiënt 0. Vanaf die dag kreeg in eerste instantie Brabant te maken met een gezondheidscrisis die z'n weerga nauwelijks kent. Lees morgen de reconstructie van deze crisis, waarin direct betrokkenen hun verhaal doen.

 • 5 Juni 2020 om 20:00

Brabants nieuws van vrijdag | Provincie wil blijvende herinnering voor coronaslachtoffers - Man voor ogen van zoontje (10) neergeschoten

Er zou een blijvende herinnering moeten komen voor de slachtoffers van het coronavirus, dat vindt de Brabantse politiek. Hoe dat eruit moet komen te zien is nog de vraag. In Tilburg was vrijdag een schietpartij waarbij een 10-jarige jongen zag hoe zijn vader werd geraakt in zijn been. Dit en meer nieuws lees je terug in het nieuwsoverzicht van vrijdag.

 • 5 Juni 2020 om 18:25

Teleurstelling en euforie over steun Eindhovense instellingen: β€˜Erkenning belang urban en biokunst’

EINDHOVEN - Complex, het beoogde Eindhovense designinstituut, krijgt geen geld van het Rijk, als het aan de Raad voor Cultuur ligt. Maar andere Eindhovense cultuurinstellingen lijken wél verzekerd van vier jaar rijksgeld. Reacties uit de politiek en het veld.

 • 5 Juni 2020 om 17:30

Brabantse organisaties waarschuwen door droogte: β€˜Elke druppel telt nu, hou op met water verspillen’

DEN BOSCH - Waterschap, provincie, het drinkwaterbedrijf en natuur- en landbouworganisaties in Brabant waarschuwen samen: hou op met water verspillen. Nu écht. ‘Iedereen moet iets doen. Vanaf vandaag.’

 • 5 Juni 2020 om 17:00

Droogte dwingt samenwerking al vroeg af: β€˜Elke druppel telt nu’

DEN BOSCH - Waterschap, provincie, het drinkwaterbedrijf en natuur- en landbouworganisaties in Brabant waarschuwen samen: hou op met water verspillen. Nu écht. ‘Iedereen moet iets doen. Vanaf vandaag.’

 • 5 Juni 2020 om 17:00

Sanne Rambags zingt met de wind

TILBURG - Zangeres Sanne Rambags brengt deze maand haar solo-album ‘Sonna’ uit. Dat gaat gebeuren op een label dat ze zelf opgericht heeft. Het album is onderdeel van een totaalproject waar ze aan werkt tijdens een residency in het Tilburgse jazzpodium Paradox. Ze presenteert het bij Sous le Pont in de Piushaven.

 • 5 Juni 2020 om 15:45

Brabant broedt op blijvende herinnering voor coronaslachtoffers

DEN BOSCH - Of het een beeld, een bos of een lied moet worden? Daar is de Brabantse politiek nog niet uit. Een meerderheid vindt wel dat de zwaar getroffen provincie een blijvende herinnering verdient voor alle slachtoffers van het coronavirus.

 • 5 Juni 2020 om 12:25

Rechtszaak ruiming nertsenhouderijen vervroegd naar vrijdagmiddag

DEN HAAG - De rechtszaak tegen de aangekondigde ruiming van de nertsenhouderijen in de Peel vindt vrijdagmiddag al plaats. De zaak was eigenlijk gepland voor maandagochtend, maar is naar voren gehaald.

 • 5 Juni 2020 om 12:11

Moeilijk om nu aan een pup of kitten te komen

EINDHOVEN - Het is momenteel ongekend rustig in dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven. En niet alleen daar. Ook bij fokkers is de vraag momenteel veel groter dan het aanbod.

 • 5 Juni 2020 om 10:30

Eindhoven Airport krabbelt langzaam weer op

EINDOVEN - Door de coronacrisis ligt de internationale luchtvaart al maanden zo goed als plat. Ook op Eindhoven Airport is de klap hard aangekomen. Toch durft Eindhoven Airport-directeur Roel Hellemons alweer vooruit te kijken.

 • 5 Juni 2020 om 09:00

Stoppersregeling nertsenhouders wellicht aantrekkelijke optie in slechte markt

HELMOND - In Den Haag wordt gebroed op een vrijwillige stoppersregeling voor de nertsenhouderij. Daar zou weleens veel interesse in kunnen zijn.

 • 5 Juni 2020 om 08:37

Horeca tempert verwachtingen stapavond: β€˜een wilde avond zal het niet worden’

EINDHOVEN - De horeca op Stratumseind in Eindhoven kijkt met spanning uit naar het eerste weekend dat ze weer open zijn. ,,We zijn erg bang dat het uit de hand loopt als mensen denken dat ze weer ouderwets een avond op stap kunnen”, aldus Tom van Brussel van de ondernemersvereniging.

 • 5 Juni 2020 om 08:00

UWV verwacht grootste banenverlies in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Zuidoost-Brabant krijgt dit jaar met de grootste krimp van werkgelegenheid in het land te maken, zo verwacht het UWV.

 • 4 Juni 2020 om 21:27

Paraatheid bij nertsenbedrijven na β€˜verontrustend telefoontje’ over acties

GEMERT-BAKEL - Nertsenbedrijven worden extra in de gaten gehouden na een ‘verontrustend telefoontje’ over mogelijke acties bij fokkerijen.

 • 4 Juni 2020 om 20:40

Hierom is bijna iedereen geslaagd dit jaar, zeker op Metameer

BOXMEER/CUIJK - De drie middelbare scholen in deze regio kennen doorgaans al relatief hoge slagingspercentages. Maar het lijkt erop dat die dit coronajaar overal nóg wat hoger liggen dan afgelopen jaren, zo blijkt uit de opgevraagde cijfers.

 • 5 Juni 2020 om 06:52

Deel slachthuizen buiten beeld; GGD test niet overal op corona

DEN BOSCH - Terwijl het aantal coronabesmettingen in slachterijen over de hele wereld opzien baart, wordt personeel lang niet overal getest. De landelijke GGD laat weten niet alle slachthuizen te bezoeken. Minister Schouten, de vakbonden én de branche zelf hadden daar wel om gevraagd.

 • 5 Juni 2020 om 06:00
OuderED - Brabant

Geslaagd: Gebak, bubbels en cijferlijst in de auto van pap en mam

BOXMEER - Bij Metameer in Boxmeer haalden geslaagden donderdagmiddag hun cijferlijst op in een speciale drive-thru. Scheelt een stuk fietsen vanuit Haps.

 • 4 Juni 2020 om 21:59

Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiΓ«nten in Den Bosch

Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.

 • 4 Juni 2020 om 18:15
❌