[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018ED - Brabant

476 autobranden in negen maanden in Brabant: verzekeraars bezorgd

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn in het hele land bijna 3000 auto’s in brand gevlogen, de meeste branden werden aangestoken. Dat is het hoogste aantal in de afgelopen vijf jaar, en het Verbond van Verzekeraars maakt zich zorgen. In Brabant gaat het om 476 autobranden.

 • 15 November 2018 om 07:08

Levenslang leren tussen operaties door

EINDHOVEN/TILBURG- Het werk in de operatiekamers van de ziekenhuizen verandert razendsnel. Nieuwe technieken en apparaten, zoals operatierobots en driedimensionale beeldschermen, doen hun intrede. Om de ontwikkelingen bij te houden moet het OK-personeel voortdurend worden bijgeschoold.

 • 15 November 2018 om 07:00

Bier uit glas met carnaval? Dat leidt tot pleisters plakken, en soms veel erger

Moet drinken uit glas tijdens grote evenementen verboden worden, zowel bij winkels als ín de kroeg? ,,Tijdens carnaval zien we gemiddeld zes snijwonden per dag voorbij komen”, stelt de EHBO in Den Bosch.

 • 15 November 2018 om 06:40
Gisteren β€” 14 November 2018ED - Brabant

OlympiΓ«r Maarten is dol op zijn Daisy, en Corry heeft Brabants onderonsje met Peter van der Vorst

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 14 November 2018 om 14:18

Burenruzie over oprit in Tilburgs buitengebied: buurvrouw plant stoel tussen werklui

TILBURG - Emoties lopen deze week hoog op bij een ruzie over een uitrit in Moerenburg in het Tilburgse buitengebied. Bewoners van de Broekstraat voelen zich gekleineerd door hun buren die een oprit aanleggen. Demonstratief ging Joos Taminiau op een stoel tussen de stratenmakers zitten. Ze is door de politie afgevoerd.

 • 14 November 2018 om 10:26

Ouders dupe van digitalisering onderwijs

EINDHOVEN - Ouders van kinderen in het voortgezet onderwijs worstelen met de steeds hogere kosten voor digitaal onderwijs. Diverse organisaties luiden de noodklok.

 • 14 November 2018 om 06:30
OuderED - Brabant

Bauer gaat de wereld over, Verhoeven prijst lachebek Jandino

BRABANT BYTES | Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 13 November 2018 om 11:49

Ruimere koopzondagen Eindhoven in december

EINDHOVEN - Alle winkels in Eindhoven mogen rondom de feestdagen op zondag al vanaf 08.00 uur de deuren openen. De ontheffing geldt voor 2, 23 en 30 december. Normaal gesproken mogen winkels op zondag alleen tussen 12.00 en 20.00 uur open zijn.

 • 13 November 2018 om 10:09

Eigenaresse Teerkamer na enorme explosie: β€˜We hebben verschrikkelijke dingen gezien’

BERGEN OP ZOOM - De explosie in een transformatorhuisje nabij de Grote Markt in Bergen op Zoom, waarbij maandagochtend drie medewerkers van netbeheerder Enexis en een leerling van ‘t Rijks zwaargewond raakten, heeft enorme impact op getuigen en betrokkenen. Ook bij het naastgelegen restaurant De Teerkamer. ,,We hebben verschrikkelijke dingen gezien.”

 • 12 November 2018 om 16:46

Geen zorg om Harrold, hij is weer verliefd

BOEKEL - Knappe man of vrouw die niet even een traan moest wegpinken toen Harrold zondagavond op zijn oldtimertractor het erf af dieselde nadat Steffi hem had afgewezen en koos voor Roel uit Hapert. Niet getreurd, want deze opname van Boer Zoekt Vrouw is al weer ingehaald door het heden waarin Harrold opnieuw verliefd is.

 • 12 November 2018 om 14:41

Provincie: Eindhoven Airport moet extra eisen stellen aan airlines

DEN BOSCH - Eindhoven Airport moet extra -sociale- eisen stellen aan vliegmaatschappijen die zich hier met een basis willen vestigen, ter bescherming van hun personeel. Dat vindt een meerderheid in Provinciale Staten.

 • 12 November 2018 om 12:43

Jacqueline Govaert op pad met dubbelganger, Tanja Jess klapt zich fit

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 12 November 2018 om 12:14

Brabant wint juridisch slagje rond stalregels

EINDHOVEN - Boeren in Oost-Brabant moeten eerst elders stallen slopen voordat ze nieuwe mogen bouwen. Dat principe in het nieuwe veebeleid van de provincie blijft juridisch overeind, zo blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

 • 12 November 2018 om 11:25

Voetbalclub Hoge Vucht is nog één incident van een royement af na massale vechtpartijen

De KNVB heeft de Bredase voetbalclub SC Hoge Vucht gewaarschuwd dat ze nog één incident verwijderd is van royement. Aanleiding hiervoor zijn twee massale vechtpartijen tijdens de eerste speeldag van het nieuwe seizoen.

 • 12 November 2018 om 10:35

300 Brabantse scholieren gaan schaatsen voor schoon drinkwater in EthiopiΓ«

BRABANT - Ruim 300 scholieren uit Brabant schaatsen op 12 november in Leeuwarden voor het goede doel. Scholieren uit heel Nederland komen daar samen om geld in te zamelen voor schoon drinkwater in Ethiopië, door zoveel mogelijk rondjes te schaatsen. Dat doen zij onder de noemer Schaatsen voor Water.

 • 12 November 2018 om 10:16

Drukke ochtendspits in Brabant door regen en ongelukken zwakt af

Het was maandagochtend met in totaal 1000 kilometer de op één na drukste spits van 2018. Vooral in Brabant stonden flinke files, mede dankzij de regen. Dat zorgde voor flinke vertraging op onder andere de A50 en de A2.

 • 12 November 2018 om 07:27

Heel drukke ochtendspits in Brabant door regen en ongelukken

Het is maandagochtend de op één na drukste spits van 2018. Vooral in Brabant staan flinke files, mede dankzij de regen. Dat zorgt voor flinke vertraging op onder andere de A50 en de A2.

 • 12 November 2018 om 07:27

Flink drukke ochtendspits in Brabant door regen en ongelukken

WAARDENBURG - Het verkeer vanuit het zuiden richting Utrecht over de A2 staat maandagmorgen al vroeg vast. Rond 06.00 uur stond er al een uur vertraging, na een ongeluk bij Waardenburg. Het bleek een voorbode voor meer grote files op deze eerste dag van de werkweek.

 • 12 November 2018 om 07:27

Het leven in de Grote Oorlog: soldaat en onderwijzer in Vluchtoord Uden, vlag op de kerktoren in Reusel

Het is zondag 11 november 100 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Hieronder verhalen over het leven tijdens de Grote Oorlog in Brabant.

 • 11 November 2018 om 15:00

Het succes van In Limbo en Mental Theo en Charly Lownoise verkopen Ziggo twee keer uit

Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

 • 11 November 2018 om 12:37
❌