[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 21 November 2017ED - Brabant

Herkomst omstreden stof in water is raadsel: 'Geen GenX-bedrijven in regio'

EINDHOVEN - Het is vooralsnog een raadsel hoe de omstreden GenX-stoffen in het oppervlaktewater in Zuid-Oost-Brabant terecht zijn gekomen. De regio kent officieel geen bedrijf dat hiermee werkt. Dat laten zowel de Omgevingsdienst als de provincie weten.

 • 21 November 2017 om 21:43

Regionale Sint in de war door buitenissige verhaallijnen Sinterklaasjournaal

HAPERT - De steeds gekkere verhaallijnen van het Sinterklaasjournaal stellen de regionale Sint voor een probleem.

 • 21 November 2017 om 20:00

Martien van Hout uit Helmond winnaar van Glow-fotowedstrijd

EINDHOVEN - Hoe vang je lichtfestival Glow Eindhoven goed in één foto? Over die vraag boog de jury zich bij het kiezen van de drie winnaars van de fotowedstrijd die het ED organiseerde. Uit honderden foto's koos kunstredacteur Rob Schoonen twaalf foto's en daarna was het aan een select gezelschap om hun favoriete top drie te bepalen. 

 • 21 November 2017 om 17:12

Wouter Vossen concertmeester Residentie Orkest

EINDHOVEN - Violist Wouter Vossen is per 1 januari 2018 de nieuwe concertmeester van het Residentie Orkest in Den Haag. De violist van het Storioni Trio was eerder aanvoerder van Het Brabants Orkest en het Antwerp Symphony Orchestra (voorheen Philharmonie van Vlaanderen).

 • 21 November 2017 om 15:20

Slachtoffertje (3) van ongeluk op Tilburgse kermis maakt het beter, ouders bedanken hulpverleners

TILBURG - Het gaat een stuk beter met het 3-jarige jongetje dat afgelopen zomer met zijn arm klem kwam te zitten in een attractie op de Tilburgse kermis. Dit weekend was hij te gast bij de hulpverleners, die na het ongeluk drie kwartier bezig zijn geweest om hem te bevrijden. 

 • 21 November 2017 om 13:32

Van de Donk kritisch op Haagse collega's: 'Ik schaam me af en toe kapot over de manier waarop wij zaken doen'

DEN BOSCH - Commissaris van de Koning Wim van de Donk ergert zich aan de manier waarop Nederlanders soms zaken doen met de zuiderburen. Hij pleit voor een warmere band tussen Brabant en Vlaanderen.

 • 21 November 2017 om 09:44

Efteling bouwt virtuele Droomvlucht voor gasten met beperking

KAATSHEUVEL - De Efteling gaat van de populaire overdekte gezinsattractie Droomvlucht ook een virtuele versie maken. Die wordt speciaal gebouwd voor mensen met een beperking. Komend voorjaar moet de unieke beleving klaar zijn. 

 • 21 November 2017 om 09:20

Slapende man in Roosendaal gewond doordat afvalcontainer begint te persen

ROOSENDAAL - Op het treinstation in Roosendaal is dinsdagmorgen een man gewond geraakt terwijl hij lag te slapen in een afvalcontainer. Hij  raakte bekneld toen de perscontainer werd geactiveerd.

 • 21 November 2017 om 07:27
OuderED - Brabant

Twee waterschappen in Brabant beginnen onderzoek naar hoge hoeveelheden GenX

EINDHOVEN/HELMOND - Op twee plaatsen in de regio zijn sterk verhoogde waardes van de omstreden stof GenX gevonden. Het gaat om de rioolwaterzuiveringen bij Eindhoven en Aarle-Rixtel. De betrokken waterschappen De Dommel en Aa en Maas doen onderzoek naar de bron. Waarschijnlijk zijn er ook in deze regio één of meer bedrijven die de afvalstof lozen.

 • 20 November 2017 om 20:49

Man zwaargewond door vrachtwagen die achterop zijn auto reed bij A50 Nistelrode

NISTELRODE - Een vrachtwagen is op de A50 bij Nistelrode op de achterkant van een auto gereden. De bestuurder van de auto is daarbij ernstig gewond geraakt.

 • 20 November 2017 om 20:18

Pony mishandeld in Zeeland: politie start onderzoek

ZEELAND - Een pony is dit weekend waarschijnlijk misbruikt in een weiland aan de Brand in Zeeland. De pony had een bebloed achterwerk. De politie is een onderzoek begonnen.

 • 20 November 2017 om 19:29

Bij ongeluk met spookrijder overleden Tilburgse is Dominique (22); 'Een oprecht gedreven, fijn persoon'

TILBURG/ROERMOND - De Tilburgse vrouw die zondag om het leven kwam bij een frontale botsing met een spookrijder op de A73 bij Roermond is de 22-jarige Dominique Lousberg. 

 • 20 November 2017 om 18:03

Raad voor Cultuur: Cultuurgeld eerlijker verdelen

EINDHOVEN – Het wordt helemaal anders; de manier waarop nu landelijk het cultuurgeld wordt verdeeld, gaat flink op de schop. Maandag heeft de Raad voor Cultuur, belangrijkste adviesorgaan van de minister van cultuur, daarvoor de eerste aanzet gegeven.

 • 20 November 2017 om 17:03

Oproep aan varkenshouders: dien planschade in

EINDHOVEN - Brabantse varkensboeren moeten massaal planschade-procedures starten in hun gemeenten. Die oproep doet de belangenvereniging POV, Producenten Organisatie Varkenshouderij. 

 • 20 November 2017 om 12:33

Man draait door en bedreigt huisgenoten met mes in Waalwijk

WAALWIJK - In Waalwijk is een man gearresteerd die zondagavond rond 20.00 uur zijn huisgenoten wilde aanvallen met een mes. Hij was waarschijnlijk onder invloed van alcohol of drugs.

 • 19 November 2017 om 23:20

113 Brabantse verkeersdoden herdacht: 'Belangrijk om je verhaal te doen'

BREDA - De herdenking van de 113 verkeersslachtoffers in 2016 in Brabant, zaterdagochtend in stadspark Valkenberg in Breda, heeft veel indruk gemaakt op de nabestaanden. De 113 lege stoelen die in het park staan opgesteld, staan symbool voor de mensen die er niet meer zijn. En dat is een krachtig beeld. 

 • 19 November 2017 om 16:07

Bestuurder van te water geraakte auto in Uden ging naar huis omdat zijn telefoon nat was

UDEN - De bestuurder van de auto die zaterdagavond in het water terecht kwam langs de Industrielaan in Uden, werd door agenten in zijn woning aangetroffen. De man was naar huis gegaan omdat zijn telefoon het niet meer deed.

 • 18 November 2017 om 20:54

Bestuurder van te water geraakte auto in Uden is 'spoorloos verdwenen'

UDEN - De brandweer heeft zaterdagavond in het water langs de Industrielaan in Uden gezocht naar een automobilist. Een auto is over de kop geslagen en in het water beland, maar de bestuurder werd niet in het voertuig aangetroffen. Volgens de Officier van Dienst van de politie is de bestuurder 'spoorloos verdwenen'.

 • 18 November 2017 om 20:54

Kies de mooiste foto's van Brabant in Beeld

EINDHOVEN - De inzendingen voor de fotowedstrijd Brabant in Beeld zijn heel divers. Een prachtig zwart-witportret van een deelnemer aan de Roze Maandag tijdens de kermis in Tilburg. Of een serie foto’s van verbrande dieren tijdens een van de vele stalbranden. Heftig en indringend. Het publiek kan vanaf zaterdag stemmen op hun favoriete foto. 

 • 18 November 2017 om 06:03

Aanpak verdachten huiselijk geweld erg lastig

EINDHOVEN - Zestien slachtoffers van huiselijk geweld in Oost-Brabant zijn zo ernstig bedreigd dat justitie vorig jaar overwoog om hen persoonsbeveiliging te geven. Voor vier slachtoffers is dat daadwerkelijk geregeld. Daarnaast lopen in deze regio jaarlijks zestig vrouwen rond met een noodknop waarmee de politie rechtstreeks kan worden gewaarschuwd.

 • 18 November 2017 om 03:00
โŒ