[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017ED - Best e.o.

Golfplaten en asbest bleken de redding van Bestse langgevelboerderij

BEST - Het had niet veel gescheeld of de langgevelboerderij aan de Burgstraat in buurtschap Aarle bij Best stond er niet meer. Door intensief gebruik was het gebouw zwaar in verval geraakt. 

 • 24 November 2017 om 18:05

Pleidooi Best: snelheid snelwegen naar 100

BEST - De maximumsnelheid op de snelwegen bij Best moet omlaag. Dat vindt de gemeente Best. Een verlaging naar maximaal 100 kilometer per uur is volgens het college van B en W hard nodig om de geluidshinder te verminderen en de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid te verbeteren.

 • 24 November 2017 om 17:11

Maarten Brzoskowski uit Best mist EK korte baan

Maarten Brzoskowski zal niet in actie komen tijdens de Europese Kampioenschappen korte baan van 13 tot en met 17 december in Kopenhagen.

 • 24 November 2017 om 16:18

Oud-pastoor Jan van Ras (74) overleden

ASTEN - Voormalig Astens pastoor Jan van Ras is op 74-jarige leeftijd overleden in Eindhoven. Van Ras werd op 5 april 1987 geïnstalleerd in Asten en was de opvolger van Jos Korff. 

 • 24 November 2017 om 16:10

Leegloop in de zorg: dit jaar ruim 10.000 werknemers weg in Brabant

EINDHOVEN - Verpleegkundigen en verzorgenden verlaten in een steeds hoger tempo de zorg, Alleen al dit jaar namen ruim tienduizend werknemers in Brabant afscheid van zowel de thuiszorg als de zorg in verpleeghuizen en woonzorgcentra. Voor de achterblijvers leidt de hogere werkdruk tot oplopend ziekteverzuim en uitval. 

 • 24 November 2017 om 14:23

Weer bewoner van Belgische villawijk geliquideerd

SON/NEERPELT (B) - Marcel van Hout is de vijfde Nederlandse bewoner van de chique buurt Grote Heide in Neerpelt die wordt vermoord. Vier zware criminelen gingen hem voor.

 • 24 November 2017 om 03:00

Zoveelste liquidatie in Belgische villawijk

SON/NEERPELT (B) - Marcel van Hout is de vijfde Nederlandse bewoner van de chique buurt Grote Heide in Neerpelt die wordt vermoord. Vier zware criminelen gingen hem voor.

 • 24 November 2017 om 03:00

Wim van de Donk: 'Baantjescircuit voor burgemeesters bestaat niet'

DEN BOSCH - Zes waarnemend burgemeesters telt de regio nu. Commissaris van de Koning Wim van de Donk speelt bij benoemingen een grote rol. ,,Zie ik hem of haar in een ernstige crisis handelen?"

 • 24 November 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 23 November 2017ED - Best e.o.

Eef van Turnhout nieuwe wethouder in Son

SON EN BREUGEL - Eef van Turnhout (Dorpsbelang) is donderdagavond in de gemeenteraad van Son en Breugel benoemd tot wethouder. Hij volgt de vertrokken Robert Visser op. In de raad wordt Van Turnhout opgevolgd door Jan Frans Brouwers.

 • 23 November 2017 om 22:48

Tegenstanders megastal Nijnsel zijn trots en opgelucht: 'Dit is gaaf'

NIJNSEL - Tegenstanders van de megavarkensstal in Nijnsel kunnen het nog nauwelijks geloven dat het gemeentebestuur van Meierijstad het plan niet wil toestaan. ,,Dit is gaaf",  zegt woordvoerder Ivo van Wijk van ReAktiegroep BleieVen. ,,We zijn echt opgelucht." 

 • 23 November 2017 om 22:27

Duurzaam gebouw voor sociale huur in Best

BEST - Sociale huurappartementen waarvan de huurder straks geen energierekening krijgt (maar wel een duurzaamheidsbijdrage betaalt). De Willem en De Zwijger in Best moeten anderen overtuigen dat het kán. 

 • 23 November 2017 om 22:12

Eindhovense zakenman Marcel van Hout doodgeschoten in villa in Neerpelt

SON/NEERPELT (B) - De Eindhovense zakenman Marcel van Hout (51) is vermoord in zijn villa in het Belgische Neerpelt, vlak over de grens bij Valkenswaard. Volgens het parket in Belgisch Limburg is de man door meerdere schoten om het leven gebracht.

 • 23 November 2017 om 11:24

Aanrijding A2 nabij Best, kwartier vertraging

BEST - Op de A2 van Maastricht naar Den Bosch heeft in de spits ter hoogte van Best een aanrijding plaatsgevonden.

 • 23 November 2017 om 17:41

Verbreding dorpsmarketingproject Best Bijzonder!

BEST - Dorpsmarketingproject Best Bijzonder! krijgt verbreding. Niet alleen toeristische en recreatie bedrijven en de winkels in het centrum moeten het logo gaan gebruiken, maar heel Best. Philips Medical Health, Aquabest, Bijna Thuis Huis De Vlinder, nieuwbouwprojecten als Dijkstraten: alle worden aangemoedigd om het blauw logo met de witte letters te voeren. 

 • 23 November 2017 om 16:54

Advocaat veehouder: 'teleurstelling over besluit tegen megastal Nijnsel, maar juridisch staan we ijzersterk'

SINT-OEDENRODE - Het is de schuld van de gemeente dat er niet allang een definitieve vergunning ligt voor de bouw van een stal met bijna 18.000 varkens in Nijnsel. En dus geeft het geen pas om de al lopende aanvraag van veehouder Thomas Verhagen nu ineens te toetsen volgens de nieuwe regels van de provincie, stelt diens advocaat Joost de Rooij.

 • 23 November 2017 om 16:05

Eigenaar van Sonse onderneming Marcel van Hout doodgeschoten in villa in Neerpelt

NEERPELT - Zakenman Marcel van Hout (51) is woensdagavond vermoord in zijn woning in het Belgische Neerpelt, vlak over de grens bij Valkenswaard.  Het parket van Limburg heeft bevestigd dat het om moord gaat. Van Hout zou om het leven zijn gekomen door meerdere schotwonden.

 • 23 November 2017 om 11:24

Veilig oversteken bij Dutmellapad in Son

SON EN BREUGEL - Het heeft even geduurd, maar fietsers en voetgangers kunnen in Son nu veilig de drukke Bestseweg ter hoogte van het Dutmellapad oversteken. 

 • 23 November 2017 om 15:29

Op zoek naar gloeiend heet water op grote diepte in Oost-Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Vanaf volgende week kunnen ze worden gespot in een groot gebied rond Helmond en Eindhoven: drie ietwat futuristisch ogende witte vrachtwagens, die zich in colonne met een slakkengangetje voortbewegen. 

 • 23 November 2017 om 14:52

Eigenaar van Sonse onderneming Marcel van Hout vermoord in villa in Neerpelt

NEERPELT - Zakenman Marcel van Hout (51) is woensdagavond vermoord in zijn woning in het Belgische Neerpelt, vlak over de grens bij Valkenswaard.  Het parket van Limburg heeft bevestigd dat het om moord gaat.

 • 23 November 2017 om 11:24

Gezocht: beeld van Rooise Knoptoren voor fotoboek

SINT-OEDENRODE - De Knoptoren in Sint-Oedenrode is een inspiratiebron voor schilders en tekenaars. Reden voor de activiteitencommissie Knoptorenkerk om mensen te vragen hun afbeeldingen te tonen tijdens de landelijke Kerken- en Torendag, zondag. Die worden verwerkt in een boek.

 • 23 November 2017 om 12:56
โŒ