[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018ED - Best e.o.

Twee jaar cel voor slaan met bijl in tentenkampje voor daklozen in Best

DEN BOSCH - Een dakloze die in dronken toestand een lotgenoot sloeg met een bijl, krijgt twee jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De officier van justitie had vier jaar geëist.

 • 24 September 2018 om 15:08

Onderzoek parkeren invaliden in Meierijstad

MEIERIJSTAD - Het blijft nog enkele maanden onduidelijk of Meierijstad parkeerplaatsen voor invaliden gaat vergoeden.

 • 24 September 2018 om 13:46

International FoodFestival in Son en Breugel: 'Eten brengt mensen echt samen'

SON EN BREUGEL - Voedsel uit verre landen brengt de mensen dichter bij elkaar op het International FoodFestival in Breugel.

 • 24 September 2018 om 12:25

Aftrap pompoenseizoen met pompoenfair in Best

BEST - Corrie van Kronenburg, eigenaresse van de Pompoenerie in Best, begon een aantal jaar geleden met het verbouwen van pompoenen op het land bij haar boerderij.

 • 24 September 2018 om 12:20

Verdwijnt de zuipkeet langzaam uit het weibeeld in Zuidoost-Brabant? Meld je aan!

EINDHOVEN - Zuipketen, drankhokken en tuinhuizen voorzien van een bar zijn al jarenlang de rots in de branding voor opgroeiende jongeren op het rustige platteland. Maar volgens instanties en gemeenten verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld. Maar is dat ook zo?

 • 24 September 2018 om 10:40
OuderED - Best e.o.

Legionella uit waterzuiveringen in Boxtel en Son maakten mensen doodziek; Gerard Smits lag kantje boord

BOXTEL - Dat je ziek kan worden, zelfs dood kan gaan, door alleen maar in de buurt van een waterzuiveringsinstallatie te komen? Tot voor kort hield niemand in Nederland het voor mogelijk. In Boxtel en Son weten ze nu beter. ,,Ik heb echt kantje boord gelegen."

 • 23 September 2018 om 08:00

Kindcentrum De Kiezel uit Best verwelkomt stinkdier in de klas

BEST - Tot de herfstvakantie gaat het bij kindcentrum De Kiezel uit Best over het thema ‘De Dierentuin’. BestZoo verklaarde zich spontaan bereid een bijdrage te leveren en kwam naar de school met een heus stinkdier.

 • 21 September 2018 om 15:58

XPRNCS.com uit Son: platform voor vipkaarten in sport

SON - (Uit)wedstrijden van PSV of Helmond Sport in de vipbox. Toptennis of Formule 1-autoracen. Eric Nooijen brengt op XPRNCS.com vraag en aanbod bij elkaar.

 • 21 September 2018 om 13:51

Rijkswaterstaat maakt geen haast met aanpak verlichting randweg Eindhoven

EINDHOVEN - De aanpak van de al jaren onder mankementen gebukt gaande verlichting van de Randweg Eindhoven is door Rijkswaterstaat met een klein jaar uitgesteld.

 • 21 September 2018 om 11:42

Lara Smits (10) uit Best heeft een taalontwikkelingsstoornis: taal aanleren gaat niet vanzelf

BEST - Lara Smits uit Best kreeg op haar zesde de diagnose TOS, ofwel taalontwikkelingsstoornis. Ze hoopt dat er meer bekendheid komt voor de aandoening. ,,Ik voel me meer op mijn gemak wanneer mensen rekening met mij houden", zegt ze zachtjes.

 • 21 September 2018 om 08:00

Oefenen in Eindhoven voor eervolle sprong boven dropzone Yankee op de Ginkelse Heide

EINDHOVEN - Honderden parachutisten uit zeven landen maken zaterdagochtend een sprong boven de Ginkelse Heide. Deze week wordt er flink geoefend. Dat gebeurt vanaf Vliegbasis Eindhoven.

 • 21 September 2018 om 06:00

Definitief nieuw kunstgras voor voetbalclub SBC in Son

SON EN BREUGEL - Voetbalclub SBC krijgt drie nieuwe kunstgrasvelden, zonder kurkkorrels. Wel zorgt de verwerking van het oude kunstgras nog voor hoofdbrekens.

 • 20 September 2018 om 23:14

In Son en Breugel betaal je straks minder belasting met een regenton

SON EN BREUGEL - Son en Breugel gaat als eerste gemeente in Nederland een apart tarief rekenen voor huiseigenaren die hun regenwaterafvoer afkoppelen van het riool.

 • 20 September 2018 om 12:12

Regio gaat files te lijf met slimme wegen: 21 gemeenten reserveren 15 miljoen euro

EINDHOVEN - Kunnen de files in de regio worden opgelost met 'smart roads' en het gebruikmaken van 'big data'? De 21 regiogemeenten denken van wel: ze hebben voor deze plannen maar liefst 15 miljoen euro over.

 • 20 September 2018 om 10:05

Twee auto’s en dure sieraden in beslag genomen bij uitkeringsfraudeurs in Best

BEST - Bij een witwasonderzoek in de wijk Wilhelminadorp in Best heeft de politie in een gezamenlijke actie met het Openbaar Ministerie twee personenauto's in beslag genomen. Dat meldt de politie.

 • 19 September 2018 om 17:26

Negen mensen komen met tips na tv-uitzending over moord op Dennis Struijk

BEST - De politie heeft sinds dinsdagavond negen tips binnengekregen over de moord op Dennis Struijk in Best. De Eindhovenaar werd op 31 augustus vorig jaar geliquideerd in de Johannes Klingenstraat.

 • 19 September 2018 om 16:39

Klompenbeurs en -keuring Sint-Oedenrode naar Helden van Kien

SINT-OEDENRODE - De jaarlijkse Nationale Klompenkeuring in Sint-Oedenrode krijgt bij De Helden van Kien een nieuwe toekomst. Het restaurant staat op vrijdag 28 september én 5 oktober in het teken van de klomp.

 • 19 September 2018 om 15:29

Klompenbeurs en -keuring naar Helden van Kien

SINT-OEDENRODE De jaarlijkse Nationale Klompenkeuring in Sint-Oedenrode krijgt bij De Helden van Kien een nieuwe toekomst. Het restaurant staat op vrijdag 28 september én 5 oktober in het teken van de klomp.

 • 19 September 2018 om 15:29

Overal in Brabant nam het gasverbruik af, behalve in Son en Breugel

Nadat het gasverbruik in Brabant de afgelopen jaren alleen maar toenam, liepen de cijfers in de gemeentes vorig jaar voor het eerst weer terug. Er is echter een uitzondering op de regel: in Son en Breugel nam het gasgebruik nog altijd toe.

 • 19 September 2018 om 11:38

Herstart boksclub in Son en Breugel: Jeugd met boksen samenbrengen

SON EN BREUGEL - Neef Gerard Xhofleer en achterneef Freddie Weber namen na ziekte van hoofdtrainer Piet Xhofleer de bokshandschoen op.

 • 19 September 2018 om 11:03
❌