[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017ED - Best e.o.

Meierijstad zegt 'nee' tegen vriendschapsverzoek Italiaans wielerdorp

SCHIJNDEL - Wielervereniging Schijndel voelt zich vereerd door de vrijage van het Italiaanse dorp Auronzo di Cadore, maar Meierijstad zegt 'nee'. 

 • 25 September 2017 om 19:07

Gebrek aan tonpraters nekt Humor in Meierijstad

OLLAND - De carnavaleske bonte avond Humor in Meierijstad gaat niet door. Dat maakte de organisatie dit weekend bekend. Reden: diverse artiesten kwamen hun eerdere beloften niet na.

 • 25 September 2017 om 19:04

Rooise kunstenaars exposeren in โ€˜t Oude Raadhuis in Beek en Donk

BEEK EN DONK - Lena Bakker-Strijbos en Cees van de Wijdeven uit Sint Oedenrode exposeren hun werk in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk.

 • 25 September 2017 om 12:59

Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

 • 25 September 2017 om 11:25

Computerspel kan kinderen met taaislijmziekte helpen

EINDHOVEN/HEGELSOM - Kinderen die lijden aan taaislijmziekte moeten elke dag ademhalingsoefeningen doen om hun longen schoon te houden. Een computerspel met adem-besturing kan hen daarbij helpen. 

 • 25 September 2017 om 09:30

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:40

Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

 • 25 September 2017 om 03:00
Gisteren โ€” 24 September 2017ED - Best e.o.

Korfbalsters Rosolo boeken progressie en pakken een punt

De korfbalsters van Rosolo uit Reusel, dat uitkomt in de topklasse, hebben aan de uitwedstrijd tegen Be Quick een punt overgehouden: 19-19. 

 • 24 September 2017 om 22:38

Wietklant Best verzint ontvoering

DEN BOSCH - Dat drie mannen zomaar een vierde hebben ontvoerd, heeft het slachtoffer verzonnen, zo gaf hij toe. Maar hij is wel onder dwang gezet om een paar duizend euro op te hoesten. En daarom wil het OM toch vier jaar cel voor elk van de drie ‘ontvoerders’.

 • 24 September 2017 om 14:12
OuderED - Best e.o.

Verhalen vertellen voor volwassenen: 'Het is deel van wie we zijn'

EINDHOVEN/BEST - Het is doodstil in de zaal wanneer Clare Murphy vertelt hoe de gevangenen in concentratiekamp Buchenwald zich buiten in de regen moeten opstellen. Samen met haar collega Daniel Morden vertelt ze een verhaal over de Franse poëet Robert Desnos.

 • 22 September 2017 om 22:20

Hoeveel heeft Brabant over voor duurzame veehouderij?

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

September oogstmaand: boeren maken overuren op de akkers

EINDHOVEN - September is oogstmaand en dus draaien de boeren overuren. Appels, bieten, mais en aardappelen, de gewassen moeten van het veld. Het is de hectiek van de koude grond. 

 • 22 September 2017 om 15:29

Ook PS Brabant bezorgd over Nuenen

DEN BOSCH - De vier coalitiepartijen in Provinciale Staten van Noord-Brabant delen de zorgen over de gemeente Nuenen. Ze steunen daarom de keuze van Gedeputeerde Staten om de regie in het fusieproces van Nuenen over te nemen.

 • 22 September 2017 om 14:43

Pretparkfan (17) uit Best valt tientallen kilo's af dankzij Efteling

BEST - Pretparkfan en vlogger Rowan Peeters (17) uit Best is tientallen kilo’s afgevallen. Hoe? Door meerdere keren per week met de fiets naar de Efteling te gaan. Op zijn YouTube-kanaal vertelt de jongeman hoe zijn favoriete attractiepark hem heeft geholpen om flink af te vallen.

 • 22 September 2017 om 14:38

Vrouwen bekeurd voor wildplassen in Deurne en Veldhoven

EINDHOVEN - Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: vorig jaar zijn in 34 gemeenten in Nederland vrouwen bekeurd, waaronder Deurne en Veldhoven.

 • 22 September 2017 om 14:21

Financieel plaatje transitie Brabantse veehouderij onduidelijk

DEN BOSCH - Het is onduidelijk hoeveel miljoenen euro de provincie kwijt is om de Brabantse veehouderij versneld te verduurzamen. Of het gaat om tientallen of honderden miljoenen wordt duidelijk als de begroting in november gepresenteerd wordt.

 • 22 September 2017 om 13:53

Oproep: hoe lang duurde het na uw 112-melding totdat de politie ter plekke was?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen die 112 belden en waarbij de komst van de politie vervolgens langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35

Leraar die mogelijk in ruil voor seks hogere cijfers aan leerlingen Heerbeeck College Best gaf ook verdacht van ontucht met neefje

EINDHOVEN - De Eindhovense leraar Daan V. (24) wordt niet alleen verdacht zijn leerlingen van het Bestse Heerbeeck College hogere cijfers te geven in ruil voor seks en naaktfoto’s, ook zou hij vorig jaar ontucht hebben gepleegd met zijn toen 7-jarige neefje. De rechtbank laat de Eindhovenaar maandag vrij tot zijn zaak op 19 januari dient.

 • 22 September 2017 om 10:54

Eindhovense leraar die mogelijk hogere cijfers gaf in ruil voor seks en naaktfoto's ook verdacht van ontucht met neefje in Efteling

EINDHOVEN - De Eindhovense leraar Daan V. (24) wordt niet alleen verdacht zijn leerlingen van het Bestse Heerbeeck College hogere cijfers te geven in ruil voor seks en naaktfoto’s, ook zou hij vorig jaar ontucht hebben gepleegd met zijn toen 7-jarige neefje. De rechtbank laat de Eindhovenaar maandag voorlopig vrij tot zijn zaak op 19 januari dient.

 • 22 September 2017 om 10:54

Oproep: hoe lang na uw 112-melding was de politie ter plekke?

REGIO - De politie wil binnen uiterlijk een kwartier na een 112-telefoontje op de plek des onheils zijn, maar dat lukt vaak niet. In de meeste gemeenten in Zuidoost-Brabant duurt dat langer. De redactie van het ED is op zoek naar mensen die 112 belden en waarbij de komst van de politie vervolgens langer duurde dan een kwartier. 

 • 22 September 2017 om 10:35
โŒ