[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBrabants Dagblad - Zaltbommel e.o.

Zaltbommel blijft komst Polenhotel bij entree Zuilichem tegenhouden

ZUILICHEM - De komst van een Polenhotel op de plek van voormalig partycentrum Heeren van Suylighem bij de entree van Zuilichem blijft volgens de gemeente Zaltbommel onwenselijk. Voor de tweede keer wordt een noodgreep toegepast om een woonvoorziening voor honderden arbeidsmigranten op die plek voorlopig tegen te houden.

 • 25 Oktober 2018 om 13:25

Brabants Dagblad Kieswijzer voor verkiezingen in West-Betuwe

NEERIJNEN - In aanloop naar de herindelingsverkiezing in West-Betuwe lanceert het Brabants Dagblad de Kieswijzer. Die laat vanaf 27 oktober de kiezers zien welke politieke partij het beste aansluit bij hun eigen standpunten over onderwerpen die in de regio spelen.

 • 25 Oktober 2018 om 10:42

Overvolle fietsenstalling NS-station Zaltbommel krijgt meer lucht door opruimactie en toezicht

ZALTBOMMEL - Extra toezicht en het opruimen van achtergelaten fietsen moeten er voor zorgen dat er weer lucht komt in de overvolle fietsenstalling bij het NS-station in Zaltbommel.

 • 25 Oktober 2018 om 09:18

Zorgen over lozing giftig gas door schepen op de Waal bij Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De mogelijke effecten op de volksgezondheid door het lozen van kankerverwekkend gas door schepen op de Waal baart de fractie van PvdA/GroenLinks in Zaltbommel zorgen. Raadslid Frits van der Schans dringt bij het college van Zaltbommel aan op actie.

 • 25 Oktober 2018 om 07:00

PvdA/GroenLinks Zaltbommel bezorgd over lozing giftig gas door schepen op de Waal

ZALTBOMMEL - De mogelijke effecten op de volksgezondheid door het lozen van kankerverwekkend gas door schepen op de Waal baart de fractie van PvdA/GroenLinks in Zaltbommel zorgen. Raadslid Frits van der Schans dringt bij het college van Zaltbommel aan op actie.

 • 25 Oktober 2018 om 07:00

Zandmeren krijgt er dertien recreatiewoningen bij Γ©n plekken voor campers

KERKDRIEL - Ze moeten een oppepper zijn voor de kwaliteit van De Zandmeren. Het plan is om het recreatiegebied bij Kerkdriel uit te breiden met dertien vakantiewoningen en negen plekken voor campers. De plannen liggen vanaf volgende week ter inzage bij de gemeente.

 • 23 Oktober 2018 om 19:00

Eind goed al goed voor Babe en Kwispel

GAMEREN - Je kunt van Lily van Alphen van kleindierenopvang Whoopie een groot hart voor dieren niet ontzeggen. Ze heeft er thuis in Gameren, zoals ze zelf inschat, zo’n tweehonderd knaagdieren. Daar zijn nu twee varkens bijgekomen.

 • 24 Oktober 2018 om 06:00

Zandmeren krijgt er veertien recreatiewoningen bij Γ©n plekken voor campers

KERKDRIEL - Ze moeten een oppepper zijn voor de kwaliteit van De Zandmeren. Het plan is om het recreatiegebied bij Kerkdriel uit te breiden met dertien vakantiewoningen en negen plekken voor campers. De plannen liggen vanaf volgende week ter inzage bij de gemeente.

 • 23 Oktober 2018 om 19:00

Graffiti langs de A2 bij Waardenburg, politie houdt drie verdachten aan

WAARDENBERG – Langs de snelweg A2 bij Waardenburg zijn in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.15 uur drie personen aangehouden. Het trio was bezig met het aanbrengen van graffiti op de geluidswal.

 • 23 Oktober 2018 om 16:10

Tankers lozen elke dag illegaal kankerverwekkend gas vanaf de Waal

Benzeentankers lozen stiekem extreme hoeveelheden kankerverwekkend gas terwijl ze over de Waal en de Rijn in Gelderland varen. Jaarlijks gebeurt dit honderden keren. Deskundigen maken zich grote zorgen om de volksgezondheid.

 • 23 Oktober 2018 om 08:10

Nieuw telefoonsysteem moet bereikbaarheid huisartsenpost verbeteren

DEN BOSCH - 's Avonds, 's nachts of in het weekend naar de dokter bellen en vervolgens lange tijd in de wacht staan. Binnenkort is deze ergernis verleden tijd, want Huisartsenposten Oost-Brabant, waar onder andere Den Bosch, Zaltbommel, Oss en Uden onder vallen, nemen in december een nieuwe telefooncentrale in gebruik.

 • 23 Oktober 2018 om 13:47

Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

ZALTBOMMEL - Het Cambium College in Zaltbommel breidt de projecten, waarin leerlingen in groepjes werken aan technische oplossingen voor bestaande vraagstukken in de samenleving of het bedrijfsleven, steeds verder uit. Het jaren geleden gestarte technasium voor de afdeling VWO bleek zo'n succes dat er ook een variant voor de havo kwam. En sinds dit schooljaar kunnen ook de leerlingen van TL op deze manier aan de slag.

 • 23 Oktober 2018 om 12:28

β€˜Avri? Zakkenvullers!’ Alle feiten en fabels na de ophef over het afvaltarief

GELDERMALSEN - Deze week heeft Avri definitief de hogere tarieven voor het nieuwe inzamelsysteem voor afval vastgesteld. De boze reacties zijn niet van de lucht. Terecht? Een aantal feiten en fabels op een rijtje.

 • 23 Oktober 2018 om 06:00

Rivierjutters ruimen 2 ton afval op in uiterwaarden van Maas en Waal

HEEREWAARDEN - Leden van tien verenigingen uit Maasdriel hebben afgelopen weekend ruim 2.100 kilo afval verzameld in de uiterwaarden van de Maas en de Waal.

 • 22 Oktober 2018 om 19:34

Adopteer een poelepetaat en steun het jarige Kleindier-Wandelpark in Hedel

HEDEL - Voor een tientje adopteer je al een poelepetaat. Het is een van de bedragen die de Stichting Kleindier-Wandelpark vermeld in de brief die is verspreid om geld in te zamelen voor het dierenpark in Hedel.

 • 22 Oktober 2018 om 16:30

Zaltbommel graaft 4.000 ton met chemicaliΓ«n vervuilde grond af op plek drugslab

ZALTBOMMEL - Aan de Bommelsekade 1 in Zaltbommel is de afgelopen weken 4.000 ton vervuilde grond afgegraven en afgevoerd. Kosten: 350.000 euro.

 • 22 Oktober 2018 om 12:39

Hond draait zich vast in de gordijnen, agenten tikken ruit in

ZUILICHEM - Agenten hebben maandagmorgen een hond in Zuilichem uit zijn benarde positie bevrijd. Het beestje had zichzelf in de gordijnen vastgedraaid, waardoor hij met zijn achterpoten vast kwam te zitten.

 • 22 Oktober 2018 om 11:57

EnquΓͺte over huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel nog twee dagen in de lucht

ZALTBOMMEL - De lijst met 26 vragen over de huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel staat nog twee dagen online. De uitslag neemt de gemeente mee bij het maken van nieuw beleid hierover.

 • 22 Oktober 2018 om 11:19

Dodelijk ongeluk bij rotonde in Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Bij een eenzijdig ongeluk in Heerewaarden is zondagavond rond 23.30 uur een man om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een 50-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal.

 • 22 Oktober 2018 om 06:05

Groot verdriet bij vader van in Well verdronken Levi (14): overvallers stelen telefoon van zoon

HELMOND - Een beroving is altijd een verschrikkelijke ervaring, maar voor Berry Thoonen is deze gebeurtenis extra pijnlijk. Afgelopen nacht gingen overvallers er met de telefoon van zijn overleden zoon vandoor. In de hoop het toestel terug te krijgen doet de 48-jarige Helmonder een emotionele oproep aan de daders. ,,Deze telefoon is heel belangrijk voor mij, ik hoop dat ze hem snel terug komen brengen.”

 • 21 Oktober 2018 om 18:05
❌