[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 21 November 2017Brabants Dagblad - Zaltbommel e.o.

Dominee zwaar mishandeld in kerk Rhenoy, politie start onderzoek

RHENOY - De politie is een onderzoek gestart naar een zware mishandeling van een 64-jarige vrouw in Rhenoy.  Het gaat om de predikant van de Protestantse gemeente Rhenoy. De vrouw werd gevonden in de kerk aan de Dorpsstraat. 

 • 21 November 2017 om 19:44

Maasdriel 'krijgt' 200 huizen van Tiel

KERKDRIEL - Tiel 'schenkt' 200 nieuwe huizen aan Maasdriel. De eerste gemeente mag aardig wat bouwen, maar benut die ruimte niet helemaal. En in Maasdriel is het juist andersom. Daar liggen meerdere bouwplannen kant en klaar op de plank, maar is het plafond bereikt. En dus worden de bouwrechten doorgeschoven. 

 • 21 November 2017 om 17:26

Vuurwerkles op basisschool De Bron in Bruchem

BRUCHEM - De kinderen van groep acht van De Bron in Bruchem weten heel goed wat wel en niet kan met vuurwerk. Maar de vraag over slachtoffers was een eyeopener bij de 'vuurwerkles', die ze dinsdag kregen van Steffie van den Berg van Bureau Halt.

 • 21 November 2017 om 17:09

Automobilist rijdt 71 kilometer te hard op Van Heemstraweg bij Zuilichem

ZUILICHEM - Een automobilist heeft zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij zaterdagavond veel te hard reed op de Van Heemstraweg (N322) bij Zuilichem. 

 • 21 November 2017 om 15:55

Ruiten ingegooid aan De Schans in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Aan De Schans in Zaltbommel zijn in de nacht van maandag op dinsdag bij twee winkels ruiten gesneuveld. De politie spreekt over een bedrijfsinbraak, maar onduidelijk is nog of er iets is gestolen. 

 • 21 November 2017 om 15:29

Winkels in binnenstad Zaltbommel rond feestdagen extra open

ZALTBOMMEL - In de feestmaand december zijn er in de Zaltbommelse binnenstad meerdere extra koopavonden en -zondagen. 

 • 21 November 2017 om 14:59

Geen oorzaak brand Brakel gevonden

BRAKEL - De politie heeft geen oorzaak kunnen vaststellen bij de brand in een loods vol hooi en stro aan de Verdrietweg in Brakel. Er deden geruchten de ronde dat er sprake zou zijn van brandstichting, maar de politie zegt geen aanwijzingen te hebben die daar op duiden.

 • 21 November 2017 om 11:37

Huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel en Maasdriel wringt ook in de wijk

HEDEL - De huisvesting van arbeidsmigranten in de Bommelerwaard gaat op steeds meer plaatsen wringen. Dat bleek maandagavond tijdens een discussieavond over wonen, in dorpshuis Gelre's End in Hedel.

 • 21 November 2017 om 00:44
OuderBrabants Dagblad - Zaltbommel e.o.

Koninklijke Onderscheiding voor Arie Verheij

NEDERHEMERT - Voor zijn jarenlange inzet voor diverse besturen, verenigingen, de school en de kerk in Nederhemert heeft Arie Verheij maandagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen; lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • 20 November 2017 om 20:16

Aanvragen voor vuurwerkshow in Bruchem en Poederoijen

BRUCHEM - Bij de gemeente Zaltbommel zijn twee aanvragen binnengekomen voor het houden van een vuurwerkshow met oud en nieuw.  

 • 20 November 2017 om 15:04

Zaltbommelse turnster wint NK met team uit Boxtel

ZALTBOMMEL/AMSTERDAM - De Zaltbommelse Donna van Wijgerden (12), turnster van GV Tabitta Boxtel, is afgelopen weekend in Amsterdam met haar teamgenoten Nederlands kampioen turnen teams geworden.

 • 20 November 2017 om 14:28

Deze dieren vliegen en scharrelen weer rond de rivier

De torenvalk is terug, de bever ook en er vliegen weer aalscholvers. Het gaat opvallend goed met de natuur in de uiterwaarden van onze grote rivieren.

 • 20 November 2017 om 13:40

Kerkdriel krijgt eigen kinderoptocht tijdens carnaval

KERKDRIEL - De Teskesdurperroad en Jeugdcarnavalsvereniging de Piepelenbergers organiseren volgend jaar samen een carnavalsoptocht speciaal voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool in Teskesdurp (Kerkdriel). 

 • 20 November 2017 om 10:34

Vuurwerkverbod losse flodder; nauwelijks nieuwe knalvrije zones

DEN BOSCH - Dit jaar komen er nauwelijks vuurwerkvrije zones bij. Net als de afgelopen twee jaar wijst ongeveer een kwart van de gemeenten gebieden aan waar tijdens de jaarwisseling niet geknald mag worden. In deze regio zou het daarbij alleen gaan om de gemeenten Oirschot en Zaltbommel

 • 20 November 2017 om 03:00

Discussie over 'Ongemakkelijke Mensen' Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Jarenlang hield ze alles wat ze schreef over haar jeugd voor zichzelf. Met het boek Ongemakkelijke Mensen' treedt Elly Biesters naar buiten met haar verhaal. Zondag gaf ze voor het eerst een lezing in het dorp waar het allemaal om draait: Heerewaarden.

 • 19 November 2017 om 19:51

Welkoop Zaltbommel stopt met de verkoop van vuurwerk

ZALTBOMMEL - Welkoop Zaltbommel stopt met de verkoop van vuurwerk. Volgens bedrijfsleider Almer Wolthuizen past vuurwerk niet meer bij de formule van de winkel. 

 • 18 November 2017 om 07:34

Auto na botsing met boom in de sloot in Herwijnen

HERWIJNEN - Een automobilist is tegen een boom gebotst en daarna te water geraakt op de Tiendweg in Herwijnen ter hoogte van museum het GeoFort. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

 • 18 November 2017 om 06:55

Kies de mooiste foto's van Brabant in Beeld

DEN BOSCH - De inzendingen voor de fotowedstrijd Brabant in Beeld zijn heel divers. Een prachtig zwart-witportret van een deelnemer aan de Roze Maandag tijdens de kermis in Tilburg. Of een serie foto’s van verbrande dieren tijdens een van de vele stalbranden. Heftig en indringend. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen op hun favoriete foto. 

 • 18 November 2017 om 06:03

Leent het 'Randstadse' stand up comedy zich wel voor dorpskroeg in Ammerzoden?

AMMERZODEN - In The Sacred Heart Pub in Ammerzoden treden zaterdagavond meerdere stand up comedians op. Leent dat Randstadse genre zich wel voor dorpskroegen? 'Prima', zegt Yannick van Glabbeek, en hij kan het weten.

 • 17 November 2017 om 21:18

Bewoners Aalst krijgen stem in verontdiepen Esmeer

ZALTBOMMEL - Bewoners van Aalst hoeven niet te vrezen dat hun stem niet wordt gehoord. Ze mogen meepraten over de hervorming van De Neswaarden. Ook hebben ze inbreng in het al dan niet verontdiepen van het Esmeer. Dat besloot de gemeenteraad unaniem op donderdag 16 november.

 • 17 November 2017 om 16:36
โŒ