[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 Februari 2018Brabants Dagblad - Zaltbommel e.o.

Wel een extra doelgroepenbad, geen ruimere sporthal in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De kogel is door de kerk. Na jaren van praten en tevergeefs proberen met buurman Maasdriel kiest de Bommelse gemeenteraad voor een zesbaans zwembad plus peuterbad en een apart doelgroepenbad.

 • 22 Februari 2018 om 23:04

Gemeenteraad dwingt onderzoek naar lekke ijsbaan Kerkdriel af

KERKDRIEL - Zomaar 190.000 euro uittrekken om de lekke ijsbaan in Kerkdriel van nieuw ondergronds folie te voorzien, daar wilde de gemeenteraad van Maasdriel donderdagavond niet aan. Via een unaniem gesteund amendement werd een onderzoek afgedwongen.

 • 22 Februari 2018 om 21:39

Eigenaar LED reclamescherm langs N322 wil af van beperkingen

DEN HAAG/ZALTBOMMEL - De eigenaar van een LED-reclamescherm langs de N322 in Zaltbommel vindt de door de gemeente afgedwongen gebruiksbeperkingen onwerkbaar. Zo mag eigenaar Paul Meijering slechts één keer per dag het beeld en de boodschap op het scherm wijzigen. En de LED-lichtbank moet 's nachts op zwart.

 • 22 Februari 2018 om 18:08

Zaltbommelaar zeven jaar cel in voor rammen drie politiewagens in Milsbeek

MILSBEEK/ ROERMOND - De rechtbank van Roermond heeft donderdag de 35-jarige Mohammed R. uit Zaltbommel veroordeeld tot zeven jaar cel, meldt dagblad De Limburger. De rechtbank acht bewezen dat hij met een bestelbus drie auto's met daarin zes agenten op de rijksweg N271 in Milsbeek heeft geramd.

 • 22 Februari 2018 om 15:57

'Door gebrek aan technici kan oplevering nieuwbouwhuis maanden langer duren'

ARNHEM - Mensen die nu een nieuwbouwhuis kopen, moeten er rekening mee houden dat hun nieuwe woning later klaar is dan gepland. Door het gebrek aan technici bij netbeheerders, kabelaars en waterbedrijven kan de oplevering maanden vertraagd worden.

 • 22 Februari 2018 om 14:17

Imposante 'line-up' tijdens 36ste talentenjacht in Hedel

HEDEL - Het zijn niet de minste namen die zaterdag 24 februari hun opwachting maken in Hedel: Kinderen voor Kinderen, Ed Sheeran, Martin Garrix & Bebe Rexha. Ze komen voorbij tijdens de 36ste Talentenjacht van stichting jeugdwerk De Molshoop.

 • 22 Februari 2018 om 13:25

Nog een pizzabakker er bij aan De Schans in Zaltbommel

ZALTBOMMEL Na Pistachio (bakkerij, pizza, grillroom en döner kebab huis) en Amon (pizzeria, grillroom, crispy chicken) strijkt ook Domino's Pizza neer in het winkelstrookje aan De Schans in Zaltbommel. De vergunning is inmiddels verleend.

 • 22 Februari 2018 om 13:06

'Drie is teveel' en dat drie keer in dorpshuis de Boxhof in Velddriel

VELDDRIEL - Toneelvereniging St. Genesius uit Velddriel staat aan de vooravond van een serie voorstellingen. Het gaat om de komische klucht 'Drie is teveel'.

 • 22 Februari 2018 om 13:01

Proefproject Bijblijvers: lezen, praten en een ommetje maken voor een fit brein

ROSSUM/HURWENEN - De combinatie van lezen, een praatje maken én bewegen houdt het oudere brein actief. Daarom gaat in Rossum en Hurwenen het proefproject Bijblijvers van start.

 • 22 Februari 2018 om 12:10
OuderBrabants Dagblad - Zaltbommel e.o.

Jarenlange celstraf voor lid motorbende uit Den Bosch, woningoverval en meerdere pogingen doodslag

DEN BOSCH-Een 42-jarige man uit Den Bosch is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor een gewelddadige woningoverval in 2001, een poging tot doodslag in het uitgaansleven en verboden vuurwapenbezit. Hij krijgt daarnaast in een andere strafzaak een celstraf van 15 maanden voor een poging tot doodslag die hij met een ander pleegde.

 • 21 Februari 2018 om 17:00

IJsclub in Zuilichem heeft de stop er net iets te snel uitgetrokken

ZUILICHEM - 'Een cruciale fout' zeggen ze bij IJsclub De Volharding in Zuilichem over het besluit van vorige week om de ijsbaan leeg te laten lopen. Laat er nou tóch nog strenge vorst voorspeld worden.

 • 21 Februari 2018 om 16:06

Maasdriel wil aanhaken bij Nationale Ombudsman

KERKDRIEL - Maasdriel sluit zich met ingang van volgend jaar aan bij de Nationale Ombudsman. Althans dat is het voorstel van B en W waar de gemeenteraad donderdag 22 februari een oordeel over velt.

 • 21 Februari 2018 om 14:33

1 op de 5 Brabanders heeft heibel met de buren (gehad)

DEN BOSCH – Eén op de vijf Brabanders heeft wel eens ruzie (gehad) met de buren. Het precieze percentage ligt op 22 procent. Dat is één procent meer dan het landelijke gemiddelde: 21 procent. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum (R.I.C.).

 • 21 Februari 2018 om 11:27

WNC na doelpuntrijke winst op Heeze naar kwartfinale districtsbeker

WNC heeft zich in de strijd om de districtsbeker geplaatst voor de kwartfinale. De Waardenburgers klopten dinsdagavond zondagtweedeklasser RKSV Heeze met 5-3.

 • 20 Februari 2018 om 22:43

Wat stem jij? Brabants Dagblad lanceert Kieswijzer

DEN BOSCH - Het Brabants Dagblad komt, samen met de andere regionale titels van de Persgroep, deze zaterdag met een gezamenlijke Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar dat wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit.

 • 20 Februari 2018 om 19:22

IJsbaan en opvang van water in รฉรฉn in Brakel

BRAKEL - Twee vliegen in één klap in Brakel. De oude ijsbaan maakt plaats voor bedrijven en de nieuwe wordt ook waterberging.

 • 20 Februari 2018 om 18:47

Groot geldbedrag en kilo's wiet gevonden in pand Velddriel: twee arrestaties

VELDDRIEL – Op de Kromakkerweg in Velddriel zijn dinsdagmiddag twee drugsverdachten opgepakt. Dat gebeurde nadat de politie in een pand enkele kilo’s henneptoppen en een groot geldbedrag vond.

 • 20 Februari 2018 om 18:38

Informatiebord bij grafheuvel Alem

ALEM - Er komt een informatiebord bij de grafheuvel in Alem.

 • 20 Februari 2018 om 18:06

We betalen meer aan waterschapslasten: Rivierenland in de top, De Dommel het goedkoopst

DEN BOSCH/TILBURG - We zijn dit jaar meer kwijt aan waterschapsbelasting. De waterschappen verwachten 2,8 miljard euro aan belasting te heffen. Dat is een stijging van ruim 2,5 procent ten opzicht van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van begrotingscijfers van de waterschappen.

 • 20 Februari 2018 om 13:00

Servicepunt Velddriel levert niet gewenste resultaat op

VELDDRIEL - Het openstellen van het servicepunt Velddriel op de donderdagochtend in de pastorie, waarbij vooral ouderen hun boodschappen online kunnen bestellen bij de COOP in Rossum, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd wat men ervan verwachtte. Een enkeling bestelde de boodschappen. Maar ook de belangstelling voor ontmoeten en bijpraten liep aardig terug.

 • 20 Februari 2018 om 12:40
โŒ