[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juni 2020Nieuws.nl Sport

Waarschuwing voor zware windstoten

Door ANP

Weeronline waarschuwt zaterdag voor zware windstoten. Aan de kust is kans op windstoten van 75 km/uur en landinwaarts 60 km/uur, aldus het weerbureau. Bomen staan op dit moment vol in blad en door de windstoten kunnen kleine takken afbreken. Het verkeer kan hinder ondervinden van de harde wind.

Vanaf het begin van de ochtend neemt de wind in kracht toe en in de eerste helft van de middag is de zuidwestenwind waarschijnlijk het meest krachtig. In het binnenland waait het dan matig tot vrij krachtig en in de westelijke kustgebieden krachtig tot hard (windkracht 6-7). Daarbij zijn in het westen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden windstoten mogelijk van circa 75 km/uur. Zeer lokaal kan de wind zelfs even uitschieten naar 80 km/uur.

Hoewel de wind het voor het gevoel herfstachtig maakt, valt het met de regen mee. Er zijn flinke zonnige perioden en door de stevige wind razen stapelwolken over het land. Een lokaal buitje is mogelijk, maar veruit de meeste plekken houden het droog. De enige plekken waar meer regen wordt verwacht zijn het noordwesten en westen. Daar neemt de bewolking in de middag toe en stijgt de kans op wat fellere regenbuien.

.

Het bericht Waarschuwing voor zware windstoten verscheen eerst op Nieuws.nl.

LTO: laat arbeidsmigranten negen maanden toe om te werken

Door ANP

Arbeidsmigranten van buiten de Europese Unie (EU) moeten voor maximaal negen maanden werk worden toegelaten. Die oproep doet de boerenkoepel LTO Nederland in het Verkiezingsmanifest 2021. Volgens de koepel zijn de migranten nodig vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Voor seizoensarbeid zoals oogsten zijn binnen de EU te weinig mensen beschikbaar.

Het manifest is volgens LTO een uitnodiging aan politici, programmacommissies en andere stakeholders om met de koepelorganisatie en haar 35.000 leden het gesprek aan te gaan over de toekomst van de sector. LTO stelt dat de sector de afgelopen jaren is overspoeld met nieuwe visies, programma’s en blauwdrukken van ‘hoe het moet’ en vraagt de politiek om niet met een nieuwe landbouwvisie te komen. “Verbind de huidige visies met daadkracht”, is het verzoek van de sector.

“In het verkiezingsmanifest doet LTO voorstellen waarmee boer en tuinder een gedegen toekomst na kunnen streven. Met integraal en coherent beleid kunnen diverse maatschappelijke beleidsvraagstukken efficiënt worden gecombineerd en wordt boeren een duidelijk handelingsperspectief geboden. Dichtregelen tot achter te komma is niet de oplossing,” aldus Wim Bens, waarnemend voorzitter LTO Nederland. “Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de bodem biedt, kunnen boeren en tuinders het landbouwsysteem robuuster maken ten aanzien van weersinvloeden, plagen en ziekten. Het huidige incoherente beleid is hier onvoldoende op ingericht.”

Het bericht LTO: laat arbeidsmigranten negen maanden toe om te werken verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Staatssecretaris Visser zocht al eerder nieuwe locatie kazerne’

Door ANP

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie heeft in het diepste geheim ruim anderhalf jaar actief gezocht naar een nieuwe locatie voor de marinierskazerne. Dit blijkt volgens de Volkskrant uit ruim vijftig pagina’s vertrouwelijke Defensiestukken die in handen zijn van de krant. De Zeeuwse provincie en de gemeente Vlissingen hebben daarnaast tientallen documenten en WhatsAppberichten verstrekt nadat de Volkskrant een beroep had gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Eerder dit jaar zei de VVD-bewindsvrouw dat zij de Tweede Kamer en Zeeuwse bestuurders slechts een half jaar in het ongewisse heeft gelaten over haar zoektocht naar alternatieve locaties voor de kazerne die nu nog in Doorn staat, maar eigenlijk naar Vlissingen zou gaan.

De staatssecretaris ging eerder dit jaar al diep door het stof omdat zij zowel de Tweede Kamer als Zeeuwse bestuurders lange tijd niet heeft meegenomen in haar twijfels om de marinierskazerne naar Zeeland te verhuizen. Het intrekken van de verhuizing leidde tot grote woede bij de Zeeuwse bestuurders die miljoenen euro’s investeerden om de aangewezen locatie bouwklaar te maken. Visser overleefde ternauwernood een motie van afkeuring in de Kamer.

Uit geheime stukken blijkt volgens de Volkskrant dat Visser nog steeds niet eerlijk is geweest over het tijdstip waarop ze besloot om de mariniers niet naar Zeeland te verhuizen. In het Kamerdebat op 20 februari van dit jaar meldde Visser dat zij weliswaar in de zomer van 2018 begon te twijfelen, maar dat zij pas ‘in mei 2019 begon met het formele alternatievenonderzoek’. Daarnaast beweerde zij dat er pas in ‘het najaar van 2019 vanuit Rotterdam een gesprek op gang kwam over de vraag of Rotterdam een geschikte locatie zou zijn’. Beide beweringen zijn onjuist. In werkelijkheid begint Defensie in de zomer van 2018 al actief en formeel met een zoektocht naar een alternatieve locatie, aldus de krant.

Het bericht ‘Staatssecretaris Visser zocht al eerder nieuwe locatie kazerne’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

CU-Kamerlid Voordewind stopt na verkiezingen

Door ANP

Tweede Kamerlid Joël Voordewind van regeringspartij ChristenUnie gaat na de verkiezingen van volgend jaar niet meer de Kamer in. Hij kondigt zaterdag aan geen gooi te doen naar een plaats op de lijst.

Tegen de tijd dat Voordewind de Kamer verlaat, zal hij het langstzittende Kamerlid van de ChristenUnie zijn tot dusver, zo meldt de partij. De politicus staat bekend als idealistisch Kamerlid, dat onder meer aan de wieg stond van het kinderpardon.

Als buitenlandwoordvoerder komt hij daarnaast vaak op voor de belangen van Israël en van vervolgde christenen in bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Ook zet hij zich in voor de strijd tegen kinderarbeid. Een ander speerpunt van hem is ontwikkelingssamenwerking.

In een interview met het Nederlands Dagblad geeft Voordewind aan dat hij het tijd vindt voor een nieuwe generatie. “Ik heb nu bijna 25 jaar op het Binnenhof gewerkt, eerst als beleidsmedewerker en campagneleider en sinds 2006 als Kamerlid. Die plek gun ik anderen ook.”

Toen de coalitie nog de krapst mogelijke meerderheid telde in de Tweede Kamer, stond Voordewind te boek als het mogelijke ’76ste Kamerlid’, dat misschien wel voor een kabinetscrisis zou kunnen zorgen als hij de gelederen zou breken. De CU’er speelt het spel scherp, maar houdt zich aan de afspraken van het regeerakkoord.

Tijdens zijn loopbaan aan het Binnenhof, die hij ooit begon als medewerker bij de PvdA, stond Voordewind aan de wieg van enkele opvallende wetsvoorstellen. Zo werkte hij jarenlang aan een wet om de alcoholleeftijd te verhogen van 16 naar 18. Hij slaagde in zijn missie na zes jaar en in 2014 werd de leeftijd verhoogd.

Voordewind is vicefractievoorzitter van zijn partij en lid van het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer.

Het bericht CU-Kamerlid Voordewind stopt na verkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Eerst mondkapjes, nu vooral onlinefraude met fitnessartikelen’

Door ANP

De politie ziet een forse toename van onlinefraude met fitnessartikelen en elektronica. Waar eerder tijdens de coronacrisis oplichters actief waren met het aanbieden van mondkapjes en handgels zijn het nu halters, loopbanden, trampolines of elektronica die ze op internet te koop zetten. Dat stelt teamleider Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie in het AD.

Volgens Van der Linden zijn de oplichters niet alleen actief op Marktplaats, maar richten ze hele webshops op. Sinds april zijn bijna achthonderd aangiften binnengekomen van mensen die via valse webshops zijn opgelicht bij dergelijke artikelen. “Er is sprake van een explosieve toename van dit soort fraude”, aldus Van der Linden. Omdat niet iedereen aangifte doet, zijn mogelijk nog veel meer mensen slachtoffer geworden.

“Vorig jaar ontvingen we zo’n 7000 aangiften van oplichting via webshops”, zegt Van der Linden tegen de krant. “Daarvan bleken er 3200 voorbarig: die aangiften werden ingetrokken, bijvoorbeeld omdat het product alsnog werd opgestuurd.”

Het bericht ‘Eerst mondkapjes, nu vooral onlinefraude met fitnessartikelen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Excuus NFL-commissaris, nu wel steun antiracismeprotest

Door ANP

Commissaris Roger Goodell van de American footballcompetitie heeft vrijdag in een videoboodschap toegegeven dat de NFL fouten heeft gemaakt door niet naar spelers te luisteren die racisme aan de kaak stellen.

“Wij, de National Football League, geven toe dat we ongelijk hadden omdat we niet eerder naar NFL-spelers luisterden en moedigen iedereen aan om zich uit te spreken en vreedzaam te protesteren,” zei Goodell. “Wij, de NFL, geloven dat zwarte levens ertoe doen.”

Binnen de grootste sportcompetitie van de VS is er voortdurend ophef over spelers die uit protest tijdens het spelen van het volkslied op een knie gaan zitten. Deze praktijk werd gepopulariseerd in 2016 door de zwarte quarterback Colin Kaepernick om te protesteren tegen racistisch onrecht en politiegeweld. Na die actie kwam Kaepernick nergens meer aan de bak.

“Protesten in het hele land zijn kenmerkend voor de eeuwen van stilte, ongelijkheid en onderdrukking van zwarte spelers, coaches, fans en staf”, zei Goodell. “Ik zal contact opnemen met spelers die hun stem hebben laten horen en anderen over hoe we zaken kunnen verbeteren.” Donderdag riep een groep prominente spelers de NFL op toe te geven dat het verkeerd is om spelers het zwijgen op te leggen en vroeg de protesten te steunen.

Goodells boodschap komt enkele uren nadat de Amerikaanse president Donald Trump zijn oproep herhaalde om een einde te maken aan knielende protesten tijdens het volkslied. “We zouden rechtop moeten staan, idealiter met een groet, of een hand op het hart”, schreef Trump op Twitter. “Er zijn andere dingen waar je tegen kunt protesteren, maar niet tegen onze Grote Amerikaanse Vlag – Niet Knielen!”

Het bericht Excuus NFL-commissaris, nu wel steun antiracismeprotest verscheen eerst op Nieuws.nl.

Demonstraties tegen racisme in Eindhoven en Tilburg

Door ANP

Opnieuw zijn manifestaties gepland tegen racisme. Zaterdag is de bedoeling dat demonstranten in Eindhoven en Tilburg zich uitspreken. In Eindhoven is de demo zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur op het Stadhuisplein. Er mogen maximaal 700 mensen meedoen, ze moeten 1,5 meter afstand houden en mondkapjes dragen. Wordt het te druk of lappen de deelnemers de coronaregels aan hun laars, dan laat de burgemeester de manifestatie beëindigen.

De actiebijeenkomst zou eerst worden gehouden op het 18 Septemberplein in het drukke winkelcentrum, maar dat vond de politie geen goed idee. Daarom bepaalde burgemeester John Jorritsma dat Black Lives Matter op het ruimere Stadhuisplein kan worden gehouden. De manifestatie in Tilburg begint om 14.00 uur. De vergunning voor die demonstratie is afgegeven voor een deel van de Schouwburgring.

Aanleiding voor de demonstraties in Nederland, die maandag begonnen in Amsterdam, is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij overleed toen een witte agent minutenlang met zijn knie op zijn nek zat. De demonstraties gaan volgens de organisatoren inmiddels niet meer slechts over de dood van Floyd, maar ook over racisme in het algemeen en over politiegeweld.

De afgelopen week waren op veel plaatsen protesten. Die in Amsterdam, maandag, liep anders dan vooraf gedacht. In plaats van de verwachte driehonderd mensen kwamen er duizenden op de Dam staan. Door de onverwacht grote opkomst konden de deelnemers tegen de coronaregels in onvoldoende afstand van elkaar houden. Burgemeester Femke Halsema besloot niet in te grijpen, omdat dat volgens haar tot onrust en misschien rellen had kunnen leiden. Dit leverde haar flinke kritiek op. Ze moet zich er komende week voor verantwoorden voor de gemeenteraad.

Het bericht Demonstraties tegen racisme in Eindhoven en Tilburg verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ruiming nertsenfokkerijen mag beginnen

Door ANP

De ruiming van nertsenfokkerijen waar het coronavirus heerst, kan zaterdag beginnen. Dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Bont voor Dieren probeerden dat vrijdag door middel van een spoedzaak nog te voorkomen, maar de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) wees dat verzoek af.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, dat eerder deze week het besluit tot het vernietigen van de pelsdieren nam, had aangedrongen op een snelle uitspraak om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met ruimen. Het ministerie vreest namelijk wanordelijkheden en wil om die reden snel tot ruiming overgaan, zei de advocaat van het ministerie vrijdag op de spoedzitting

Animal Rights en Bont voor Dieren vinden dat het ministerie te weinig oog heeft voor het dierenwelzijn en dat het ministerie moet kiezen voor het isoleren van de bedrijven. Ze vinden dat er geen juridische gronden zijn om de nertsenbedrijven te ruimen.

Het bericht Ruiming nertsenfokkerijen mag beginnen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Coronacrisis zorgt voor extra stress: hoe ga je hiermee om?

Door redactie

Veel mensen hebben vanwege het coronavirus en de hierdoor ontstane crisis waarin we ons momenteel bevinden meer last van angst, onrust, een onbestemd gevoel en stress. Dat is niet vreemd, want voor velen van ons is er in korte en plotselinge tijd veel veranderd. Hoe ga je om met die stress en kan je je controle en verwachtingen van hoe het leven zou moeten zijn wat meer loslaten?

Grote veranderingen

We werken thuis, hebben een ander ritme, moeten kinderen lesgeven, doen opeens alles online, missen het sociale en fysieke contact met dierbaren en collega’s en velen van ons hebben te maken met financiële zorgen. Daarbij spelen ook factoren als eenzaamheid of juist 24 uur met elkaar per dag samen zijn een grote rol. Kortom, tijdens deze coronacrisis hebben we te maken met grote veranderingen, en daar komt ook nog bij dat we geen virus willen oplopen.

Chronische stress

Aan de andere kant zijn onze agenda’s een stuk leger, hoeven we ons geen zorgen te maken dat we iets missen en is er minder druk op sociaal vlak. Zo is deze tijd dus ook een uitnodiging om naar bepaalde patronen en keuzes te kijken die stress veroorzaken en wellicht is dit wel een uitgelezen moment om het een en ander los te laten. Chronische stress en wat kun je eraan doen? Welke keuzes maak je die jou niet ondersteunen en die ervoor zorgen dat je gestrest raakt? Dit is een mooi uitgangspunt om je manier van leven eens onder de loep te nemen.

Luisteren naar je lichaam

Het is allereerst belangrijk dat je meer naar je lichaam gaat luisteren. Stress uit zich in het lichaam, bijvoorbeeld door rugklachten, hoofdpijn en gespannen kaken. Je slaapt slechter door stress, vaak omdat het piekeren maar door blijft gaan. Door die vermoeidheid ben je nog prikkelbaarder. Het begint allemaal met goed voor jezelf zorgen. Dat weten we op zich wel, maar we doen het vaak niet, of in ieder geval niet voldoende. We leven niet consistent in een ritme dat past bij de behoeftes van ons lichaam en we zijn snel geneigd om keuzes te maken omdat die passen in het plaatje van een ander of wat hoort. Denk aan eten, drinken, aantal afspraken en slapen. Ga eens na wat jouw behoeftes zijn en wat jouw lichaam jou aangeeft. Je lichaam spreekt altijd de waarheid.

Loslaten

De meeste van ons houden graag controle op het leven en anderen, wat ook stress en spanning veroorzaakt. We hebben veel verwachtingen. Wat moet je allemaal van jezelf en aan welke plaatjes moet je voldoen? We zijn vaak het strengste naar onszelf. Sta eens stil bij hoe je over jezelf denkt, welke overtuigingen je hebt en hoe vaak je kritisch bent naar jezelf. Als je iets wilt loslaten (https://www.lerenloslaten.com/), is het belangrijk dat je eerst eerlijk bent naar jezelf en je bewust wordt van hoe je met jezelf omgaat.

Andere keuzes

De hele dag door hebben we met prikkels te maken en kunnen we ons continu laten afleiden. We kunnen de wereld niet uitzetten, maar wel ervoor kiezen hoe we ermee omgaan. Zeg wat vaker nee, zet de televisie een keer uit en haal Netflix van je laptop. Maak andere keuzes, en merk wat voor impact deze hebben. En wees lief voor jezelf. Het is een uitdagende tijd momenteel, en dit vraagt om aanpassingen. Geef jezelf de ruimte, ben lief voor jezelf, blijf in beweging en zoek support bij anderen.

Het bericht Coronacrisis zorgt voor extra stress: hoe ga je hiermee om? verscheen eerst op Nieuws.nl.

DENK-top legt na ruzie verantwoording af aan leden

Door ANP

De top van de politieke partij DENK moet deze zaterdag tijdens een digitale algemene ledenvergadering verantwoording afleggen over de knallende ruzie van de afgelopen maanden die de partij leek te splitsen. In de peilingen staat de partij door de interne conflicten op verlies.

De strijdbijl werd medio vorige maand tot veler verrassing begraven. In het conflict stonden fractievoorzitter Farid Azarkan en Kamerlid Tunahan Kuzu tegenover Kamerlid en partijvoorzitter Selçuk Özturk. Het sudderde al langer in de partij, maar eind maart kwam de kwestie door HP/De Tijd in de openbaarheid.

Het blad berichtte dat Kuzu werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en dat Öztürk het als drukmiddel gebruikte om Kuzu af te zetten als partijleider. Kuzu beschuldigde Öztürk daarna van “politieke broedermoord” en “chantage”. Azarkan werd door Öztürk uit de partij gezet nadat hij de partijvoorzitter had gevraagd terug te treden. Dat werd later teruggedraaid.

De strijd tussen beide kampen leidde tot veel onrust onder de leden van de partij. Ook klinkt inmiddels de roep om hervormingen.

De afgelopen weken trekken de drie Kamerleden weer samen op in de volksvertegenwoordiging. Op de ledenvergadering spreken Öztürk en Azarkan. Verder komt er duidelijkheid over het bestuur waarin nu een aantal zetels niet bezet zijn. Zowel Öztürk als Kuzu, de oprichters van de partij, heeft aangegeven de Kamer na de verkiezingen te verlaten.

Vanwege het coronavirus kunnen maar dertig mensen aanwezig zijn bij de ledenvergadering. De leden kunnen het gebeuren digitaal volgen en stemmen.

Het bericht DENK-top legt na ruzie verantwoording af aan leden verscheen eerst op Nieuws.nl.

RTL 4 zendt voorlopig laatste Eigen Huis & Tuin uit

Door ANP

Op RTL 4 is zaterdag de voorlopig laatste aflevering van Eigen Huis & Tuin te zien. De zender besloot in april het bijna dertig jaar oude programma met ingang van het nieuwe seizoen uit de programmering te schrappen omdat RTL moet bezuinigingen. De productiekosten van Eigen Huis & Tuin zijn volgens de zender hoog in vergelijking met andere programma’s.

“Het is een duur programma om te produceren met veertig interieur- en tuinmetamorfoses per jaar,” aldus Directeur Content van RTL Peter van der Vorst in april over het schrappen van het programma. Het programma begon in 1990 en maakte van de toenmalige boegbeelden, de tuinman Rob Verlinden en klusjesman Nico Zwinkels, bekende Nederlanders.

Naar een nieuwe plek voor Eigen Huis & Tuin wordt nog gezocht, want het programma verdwijnt niet helemaal, zegt Van der Vorst. In de toekomst, in een andere vorm en een lagere frequentie, krijgt het een nieuwe plek bij RTL 4, beloofde de programmadirecteur. In de zomer worden nog compilatieafleveringen uitgezonden.

Vanaf september zal de vooravond op de zender worden aangepast. Het dagelijkse actualiteitenprogramma Editie NL wordt ook in het weekend uitgezonden en neemt vanaf september dan ook de plaats in van het woon- en klusprogramma. Dan zijn, net als doordeweeks, het RTL Nieuws, RTL Boulevard en Editie NL te zien.

Het bericht RTL 4 zendt voorlopig laatste Eigen Huis & Tuin uit verscheen eerst op Nieuws.nl.

Dirk Kuyt zoekt de luwte op vanwege breuk met zijn vrouw

Door ANP

Oud-voetballer Dirk Kuyt stapt voorlopig uit de schijnwerpers en richt zich even niet meer op zijn doel om hoofdtrainer van Feyenoord te worden. Kuyt zit in een moeilijke fase van zijn leven, zegt hij tegen De Telegraaf, en gaat na een relatie van 22 jaar scheiden van zijn vrouw Gertrude.

“Na mijn loopbaan merk ik dat er veel roofbouw op mijzelf en op het gezin heeft plaatsgevonden. Ik merk dat ik vooral op zoek ben naar rust…”, aldus de 39-jarige oud-profvoetballer. Kuyt legt in de krant uit dat hij de afgelopen jaren nooit heeft stilgezeten. “En dan kom je er op zeker moment achter dat je jezelf verliest. Ik zit in een heel heftige periode.”

Een eenduidige reden voor de breuk met Gertrude noemt Kuyt niet. Het vuur van de relatie doofde, stelt hij. “Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen.”

De “zwaarste periode” van zijn leven, is in ieder geval reden om geen coach te worden van het Feyenoord-elftal onder 21 jaar. Ook zijn plannen om ooit als hoofdtrainer op de bank bij Feyenoord te zitten, zet Kuyt voorlopig in de ijskast. Hij heeft die gedachten in ieder geval nog niet uit zijn hoofd gezet. “Maar wanneer dat is, is nu helemaal niet belangrijk.”

Het bericht Dirk Kuyt zoekt de luwte op vanwege breuk met zijn vrouw verscheen eerst op Nieuws.nl.

Dertigtal medewerkers van twee fruitbedrijven heeft corona

Door ANP

Bij twee fruitbedrijven in de Betuwe zijn 34 medewerkers positief getest op het coronavirus. Dat is ongeveer 11 procent van het personeel dat preventief is getest, meldt de GGD Gelderland-Zuid. Alle besmette mensen zijn direct in isolatie gegaan en hun huisgenoten in quarantaine. Ook is de GGD gestart met het contactonderzoek.

De GGD is medewerkers van de fruitbedrijven gaan testen, nadat vorige week al enkele besmettingen aan het licht kwamen. Het gaat om fruitveiling Fruitmasters in Geldermalsen en fruitverpakkingsbedrijf Vogelaar-Vredehof in Enspijk.

Bij Fruitmasters zijn in totaal 202 medewerkers getest. Van hen waren 23 mensen positief (11,4 procent). Bij Vogelaar-Vredehof zijn 104 mensen getest, van wie 11 positief testten (10,5 procent).

De GGD meldde eerder deze week dat de besmettingen waarschijnlijk deels plaats hebben gevonden in een kantoorruimte bij elk van de twee bedrijven. Beide bedrijven hebben maatregelen genomen om de kans op besmetting op het werk te verkleinen.

Het bericht Dertigtal medewerkers van twee fruitbedrijven heeft corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Filmindustrie in CaliforniΓ« mag op 12 juni weer aan de slag

Door ANP

De opnames van films en tv-producties in Californië kunnen op 12 juni worden hervat. Dat hebben de autoriteiten van de Amerikaanse staat vrijdag (lokale tijd) bekendgemaakt toen ze nieuwe richtlijnen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus naar buiten brachten.

Tv- en filmproducenten hebben wel goedkeuring van lokale gezondheidsfunctionarissen nodig om aan de slag te mogen, aldus een verklaring van het volksgezondheidsministerie van de staat.

Het maken van films ligt sinds halverwege maart wereldwijd grotendeels stil. Een werkgroep van Hollywood-studio’s en vakbonden stelde eerder deze week voor om uitgebreide coronatesten uit te voeren en acteurs en filmmedewerkers dagelijks te checken op symptomen van het longvirus.

De richtlijnen zijn ontwikkeld door grote studio’s als Walt Disney, Netflix en Warner Bros en moeten door producenten gevolgd worden om weer te mogen werken. Daarnaast is toestemming nodig van lokale gezondheidsfunctionarissen.

Het bericht Filmindustrie in Californië mag op 12 juni weer aan de slag verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Johnson bereid EU-tarieven op Britse goederen te accepteren’

Door ANP

De Britse premier Boris Johnson is bereid EU-tarieven voor sommige Britse goederen te accepteren in een poging een handelsdeal te sluiten en de impasse in de gesprekken met de Europese Unie over de brexit te doorbreken. Dat meldt de krant Daily Mail.

De belangrijkste onderhandelaar van Groot-Brittannië, David Frost, heeft een nieuw aanbod gedaan, schrijft de krant op basis van bronnen.

Vrijdag werd duidelijk dat ook de vierde onderhandelingsronde over de toekomstige (handels)relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie geen doorbraak heeft opgeleverd. Op twee belangrijke thema’s, visserij en gelijke standaarden voor Britse en Europese bedrijven op het vlak van arbeidsomstandigheden en milieu, zijn beide partijen niet nader tot elkaar gekomen.

De Britten zijn op 1 februari uit de EU gestapt maar zijn tot eind dit jaar nog gebonden aan de EU-regels. Voor 1 juli moeten ze aangeven of ze de onderhandelingen willen verlengen met (maximaal) twee jaar. Londen zegt nog altijd dat niet te zullen doen.

Het bericht ‘Johnson bereid EU-tarieven op Britse goederen te accepteren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Engelse darter Aspinall wint eerste PDC Home Tour

Door ANP

De Engelse darter Nathan Aspinall heeft zich de beste getoond in de PDC Home Tour, een toernooi waarin de spelers het tegen elkaar opnamen vanuit hun woning. De 28-jarige Brit behaalde in de finalepoule drie overwinningen op rij. De Schot Gary Anderson bleef op twee zeges steken. Hij verloor met 6-5 van Aspinall.

De Nederlander Jelle Klaasen kon op de laatste avond niet stunten. Hij verloor drie keer.

Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, ontbrak in het deelnemersveld. De Brabander vond onder meer zijn huidige privésituatie, met een pasgeboren baby, een peuter en een drietal honden, niet echt geschikt om aan het thuistoernooi mee te doen. Het evenement werd georganiseerd om de spelers en de fans tijdens de coronacrisis nog wat actie en vertier te bieden.

Het bericht Engelse darter Aspinall wint eerste PDC Home Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.

Basketbalicoon Jordan doneert komende 10 jaar 100 miljoen dollar

Door ANP

De Amerikaanse baskelballegende Michael Jordan en zijn bedrijf Jordan Brand zullen de komende 10 jaar in totaal 100 miljoen dollar (circa 88,5 miljoen euro) doneren aan goede doelen in de samenleving. De 57-jarige Amerikaan heeft daarbij organisaties op het oog, die zich sterk maken voor gelijkheid tussen de rassen, voor sociale rechtvaardigheid en voor meer onderwijskansen.

“Het is 2020. Er is veel veranderd, maar de ergste dingen zijn hetzelfde gebleven. Black lives matter”, liet Jordan onder meer weten. Hij verwees daarmee naar één van de leuzen die wereldwijd worden gebruikt tijdens de demonstraties tegen racisme en politiegeweld naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij kwam anderhalve week geleden door hardhandig optreden van de politie om het leven in Minneapolis. Daarna braken er overal in Amerika rellen uit en nog altijd is het zeer onrustig in de Verenigde Staten.

Jordan reageerde vorige week vol afschuw op het tragische overlijden van Floyd. “Ik ben diep bedroefd en boos. Ik voel iedereens pijn en verontwaardiging. Ik sta achter de mensen die het ingewortelde racisme tegen donkere mensen willen stoppen.”

De vermogende Jordan wilde het echter niet bij woorden alleen laten en besloot samen met zijn Jordan Brand een grote financiële inspanning te leveren. “Totdat het ingebakken racisme compleet is uitgewist, zullen we ons inzetten om de levens van zwarte mensen te beschermen en te verbeteren.”

Het bericht Basketbalicoon Jordan doneert komende 10 jaar 100 miljoen dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gisteren β€” 5 Juni 2020Nieuws.nl Sport

Ruim 620.000 online demonstranten voor Cultuur in Actie

Door ANP

Ruim 620.000 mensen hebben meegedaan aan Cultuur in Actie, de online-demonstratie voor de cultuursector. Met de vanuit DeFabrique in Utrecht gevoerde actie, die te volgen was via een livestream, vroeg de sector een week lang twaalf uur per dag aandacht voor “meer financiële ondersteuning vanuit de politiek én bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang.” De in totaal 84 uur aan interviews, gesprekken en optredens begonnen zaterdag 30 mei om 10.00 uur en eindigden vrijdag om 22.00 uur.

Door de coronacrisis lopen veel muzikanten, filmmakers en acteurs inkomsten mis. Vanuit de overheid komt nauwelijks financiële steun, constateert de sector. Omdat het protest nu niet op het Malieveld kon plaatsvinden, gebeurde dat online. De teller die het aantal virtuele demonstranten bijhield, stond bij het sluiten van de actie op 620.387. “Maar het is nog steeds een tussenstand. We gaan door”, zei producent en regisseur Marc Pos, een van de initiatiefnemers.

“Bij de eerste brainstormsessie hoopten we op 200.000 steunbetuigingen, maar het zijn er drie keer zo veel geworden. Fantastisch, echt een steun in de rug. We hebben laten zien dat de sector gezond is en mooi en een belangrijke bijdrage levert aan de economie en de maatschappij. Ook hebben we laten zien dat de sector solidair is. We verwachten nu echt steun vanuit Den Haag.”

De presentatie was in handen van tientallen bekende Nederlanders onder wie Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak en Jörgen Raymann. Actrice en mede-initiatiefneemster Johanna ter Steege nam de slotpresentatie voor haar rekening, Roel van Velzen maakte het muzikaal af.

Het bericht Ruim 620.000 online demonstranten voor Cultuur in Actie verscheen eerst op Nieuws.nl.

Dax uit Kapelle winnaar van negende seizoen The Voice Kids

Door ANP

Het negende seizoen van The Voice Kids is gewonnen door Dax Hovius. Dat maakte presentator Martijn Krabbé vrijdagavond bekend in het televisieprogramma Beau. De zanger uit de Zeeuwse plaats Kapelle, die deel uitmaakte van het team van Miss Montreal, won de bokaal, een studiebeurs van 25.000 euro en mag zijn eerste single opnemen.

“Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik vind het echt supertof. Iedereen bedankt dat jullie op mij hebben gestemd”, reageerde Dax. Hij versloeg Sham (Ali B.), Jasmijn (Marco Borsato) en Rogier (Anouk). Vorig jaar ging Silver, uit het team van Ali, met de hoofdprijs naar huis.

De finale van de negende reeks was vanwege de coronacrisis anders dan normaal. Zo was er, behalve de familie van de finalisten, geen publiek aanwezig en waren de optredens van tevoren al opgenomen. Ook Anouk besloot niet naar de studio te komen, maar zij was wel via videoverbinding aanwezig.

Ook Marco Borsato ontbrak. Ilse DeLange nam zijn plaats in omdat hij begin dit jaar vanwege een burn-out voor onbepaalde tijd zijn werk neerlegde. Het seizoen was toen al opgenomen.

Het bericht Dax uit Kapelle winnaar van negende seizoen The Voice Kids verscheen eerst op Nieuws.nl.

Tennisser Djokovic sceptisch over coronaregels bij US Open

Door ANP

De Servische toptennisser Novak Djokovic heeft zware bedenkingen bij het coronaprotocol dat voor de US Open, die op 31 augustus zouden moeten beginnen in New York, is opgesteld. Volgens de nummer 1 van de wereld gaat het om extreme en deels ook in zijn ogen onmogelijke maatregelen, die volgens de Amerikaanse autoriteiten echter nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“We zouden geen toegang hebben tot Manhattan, we zouden in hotels op de luchthaven moeten slapen en twee of drie keer op corona getest moeten worden”, somde de drievoudige kampioen op. “We mogen ook maar één begeleider meenemen naar de baan. Dat kan echt niet. Je hebt minimaal een tenniscoach nodig, een conditietrainer en een fysiotherapeut.”

Djokovic sprak van een pakket aan “rigoureuze” regels. “Maar ja, als je wilt meedoen aan de US Open, zal je ze moeten respecteren. Ik heb er begrip voor dat de organisatoren om financiële redenen het toernooi willen laten plaatsvinden. Maar we zullen zien of dat daadwerkelijk ook gaat gebeuren.”

Het bericht Tennisser Djokovic sceptisch over coronaregels bij US Open verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌