[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Februari 2018Nieuws.nl Sport

Nuis: valse start heeft me gered

Door ANP

Kjeld Nuis is Ole Hermann Sorli eeuwig dankbaar. De Noorse starter floot de Nederlander op de olympische 1000 meter terug omdat hij met zijn schaats net over de lijn stond. Had hij dat niet gedaan, was Nuis naar eigen zeggen vermoedelijk geen kampioen geworden.,,Toen ik mijn schaats bij de start in het ijs schopte, voelde ik dat dit niet mijn race werd. Ik stond gewoon niet lekker. Ik voelde het ‘breken’ onder mijn voet. Ik dacht: dit is niet best”, legde Nuis in de Gangneung Oval uit. ,,Misschien dat ik door dat breken iets naar voren gleed en over de lijn kwam met mijn schaats. Godzijdank gaf hij daardoor een valse valse start. Dat was echt top.”

Bij de tweede keer ging het goed, al verliep de race van de geboren Leidenaar niet vlekkeloos. ,,Ik dacht: als ik doe wat ik moet doen, dan win ik. Maar dat deed ik vandaag niet. Dit was de meest stressvolle rit van heel het jaar, misschien wel van heel mijn leven. Het was uiteindelijk genoeg. Dat is het enige dat telt”, aldus Nuis, die vier honderdste van een seconde rapper was dan de Noor Havard Lorentzen. ,,Na de finish zoek je naar het cijfer 1 achter je naam. Daar verscheen-ie. Ik was zo blij. Het kan niet meer stuk.”

Bij de wissel dreigde het nog even mis te gaan. Mika Poutala, de Finse tegenstander van Nuis, kon het tempo niet bijbenen. Nuis, die eerder goud won op de 1500 meter: ,,Op de kruising keek ik, maar Mika kwam maar niet. Op een gegeven moment zat hij naast mij. Ik dacht: ik blijf aan de buitenkant, want ik heb meer snelheid. Toen ging het goed. Hij heeft mij daarbij wel geholpen door niet gelijk ‘uit te waaien’. Anders was ik in de problemen gekomen. Daar ben ik hem zeker dankbaar voor.”

Jac Orie ging compleet uit zijn dak. De trainer vond de zege extra knap omdat Nuis was ingedeeld in de laatste rit. ,,Jac heeft mijn schouder helemaal blauw geslagen. ‘Dit is zo fucking knap’, zei hij tegen me. Ik heb mezelf tegenwoordig helemaal onder controle en kon mezelf snel ‘resetten’. Ik raakte na die valse start niet in paniek. Ik was er echt lekker mee bezig.”

Het bericht Nuis: valse start heeft me gered verscheen eerst op Nieuws.nl.

Schulting krijgt medaille na korte nacht

Door ANP

Natuurlijk zong Suzanne Schulting op Medal Plaza het Wilhelmus mee. De extraverte Friese shorttrackster was ook bij de huldiging ter ere van haar gouden medaille bij de Olympische Spelen van Pyeongchang volledig zichzelf. Ze stond op het erepodium na een korte nacht waarin ze naar eigen zeggen ,,misschien twee uurtjes” had geslapen.

Schulting bezorgde Nederland het eerste olympische goud ooit op shorttrack. Eerder had ze met de aflossingsploeg ook al brons in ontvangst mogen nemen.

Het bericht Schulting krijgt medaille na korte nacht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Verbij mag naar WK sprint in China

Door ANP

Kai Verbij heeft bij de Winterspelen in Zuid-Korea zijn ‘aanwijsplek’ voor de olympische 1000 meter niet kunnen verzilveren. De 23-jarige sprinter eindigde als zesde in een tijd van 1.08,61. Eerder belandde hij op de negende plek op de 500 meter (34,90).

,,Ik was hier niet goed genoeg”, bekende Verbij, die eind december bij het OKT in Thialf op de 500 meter een liesblessure opliep. Hij kon daardoor in Heerenveen geen olympisch ticket op de 1000 meter verdienen. De selectiecommissie langebaan gunde hem niettemin het derde startbewijs voor de olympische kilometer.

Verbij reed in Gangneung pas zijn eerste races van 2018. ,,Ik hoopte stiekem op een wonder, maar dat zat er voor mij helaas niet in.”

Verbij moest vormbehoud tonen om in aanmerking te komen voor deelname aan het WK sprint volgend weekeinde in China. Op basis van zijn olympische resultaten mag hij zijn wereldtitel op de sprintvierkamp gaan verdedigen, maar veel zin had hij daar na de 1000 meter nog niet in. ,,Daar wil ik nu nog even niet aan denken.”

Het bericht Verbij mag naar WK sprint in China verscheen eerst op Nieuws.nl.

Orie: hij flikt het gewoon

Door ANP

Coach Jac Orie is vol lof na de ‘dubbel’ van zijn pupil Kjeld Nuis bij het olympische schaatstoernooi. ,,Hij rijdt de laatste rit wat al moeilijk is. Hij begint met hij een valse start en daarna die moeilijke wissel. Dat was ongelooflijk spannend. Maar hij flikt het gewoon”, aldus de opgetogen Orie tegen de NOS na gouden race van Nuis op de 1000 meter.

Orie onderstreept dat Nuis iets bijzonders heeft gepresteerd na zijn eerdere succes op de 1500 meter. ,,Hij haalt hier dubbel goud. Dat betekent wel wat. Hij heeft hier jaren naar toegewerkt. Hij staat twee keer aan de start en doet twee keer wat hij moet doen. Dit is echt super”.

Het bericht Orie: hij flikt het gewoon verscheen eerst op Nieuws.nl.

Stoere snelheidsduivel met klein hartje

Door ANP

Schaatsmacho, testosteronbom, wildebras, thrillseeker, hij is het allemaal al eens genoemd. ,,Maar ik ben ook een gevoelsmens”, bekende Kjeld Nuis (28) aan het begin van dit olympische seizoen. ,,Hoe beter ik in mijn vel zit, hoe harder ik rijd.”

De schaatskoning van Pyeongchang 2018, met olympisch goud op de 1000 en 1500 meter, stond tot vorig seizoen bekend als een net-niet sportman. Als het erop aan kwam, als hij het beste van zichzelf moest laten zien, gaf hij niet thuis. Oorzaak: stress. De voormalige skater forceerde en verkrampte in allesbepalende races. Mede daardoor liep Nuis de Winterspelen van Vancouver 2010 en Sotsji 2014 mis.

In 2016, op weg naar zijn eerste wereldtitels op de 1000 en 1500 meter, nam hij een belangrijk besluit. De stoere man die nooit iets van een mental coach of sportpsycholoog wilde weten – dat paste immers niet bij zijn imago – zocht hulp. Om de onrust in zijn geest en de spanning in zijn lijf de baas te worden. En dat lukte. Soms gaat Nuis een keer per week bij zijn vertrouwenspersoon op bezoek, soms een keer per maand, en soms is even een belletje al meer dan genoeg. ,,Ik word er kalm van.”

Nuis was vroeger snel afgeleid. Een slecht ontbijt, een ongustige loting, een valse start, er hoefde op cruciale momenten maar weinig te gebeuren of hij was uit balans, letterlijk en figuurlijk. ,,Ik laat me nu niet meer zo snel gek maken. Ik heb geleerd om dingen te accepteren zoals ze zijn.”

Toch is soms de ‘oude’ Nuis nog zichtbaar op de ijsbaan. Zoals eind oktober bij de NK afstanden in Thialf. Hij verknalde zijn 1500 meter (zesde) op jammerlijke wijze. ,,Ik had een misser bij de start, kwam rechtop en schaatste daarna als een pinguïn verder. Ik verloor mijn concentratie. Dat was een harde les, die ik toen misschien wel even nodig had.”

Nuis zou vroeger van zo’n mislukte race misschien wel het hele seizoen last hebben gehad. Maar nu weet hij hoe hij met tegenslagen moet omgaan. Niet alleen dankzij zijn mentale coach, maar zeker ook door het vaderschap dat hem in september 2016 overkwam. ,,Ik was ineens volwassen”, zei Nuis, die met zijn vriendin Jill en zijn zoontje Jax in Emmen woont.

Hij schaatst nog altijd voornamelijk voor zichzelf. Maar de kleine telg heeft hem wel wat bewuster gemaakt en ook nog wat extra motivatie gegeven. Hij hoopt dat Jax later trots op zijn vader kan zijn. Met twee keer olympisch goud bij de Winterspelen in Zuid-Korea heeft papa Nuis daarvoor een ijzersterk fundament gelegd.

Het bericht Stoere snelheidsduivel met klein hartje verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nuis wint ook olympisch goud op 1000 m

Door ANP

Schaatser Kjeld Nuis heeft bij de Winterspelen in Zuid-Korea voor de tweede keer olympisch goud veroverd. Hij zegevierde op de 1000 meter in een tijd van 1.07,95. Dat is een baanrecord op de Gangneung Oval.

Nuis versloeg de Noor Havard Lorentzen, de winnaar van de olympische 500 meter, met een verschil van 0,04 seconde: 1.07,99. Het brons ging naar de Zuid-Koreaan Kim Tae-yun in 1.08,22. In tegenstelling tot bij de andere afstanden werden de medailles meteen na de race uitgereikt.

Nuis is de eerste schaatser die als regerend wereldkampioen ook de olympische titel op de 1000 meter pakt. De 28-jarige inwoner van Emmen won anderhalve week geleden in Zuid-Korea olympisch goud op de 1500 meter.

Kai Verbij (zesde in 1.08,61) en Koen Verweij (negende in 1.09,14) grepen naast een medaille.

Nuis is de derde schaatser die bij dezelfde Winterspelen zowel de 1000 meter als de 1500 meter wint. Eerder behaalden de Amerikaan Eric Heiden (1980) en de Canadees Gaétan Boucher (1984) zo’n zeldzame dubbel.

Nuis is de opvolger van Stefan Groothuis, die bij Sotsji 2014 de 1000 meter op zijn naam schreef. Hij stopte twee jaar later. Het is de tweede keer dat Nederland de olympische titel op de 1000 meter weet te prolongeren. Eerder deden Ids Postma (1998) en Gerard van Velde (2002) dat namens Oranje.

Nuis won vorig jaar in Gangneung zijn eerste wereldtitel op de 1000 meter in een tijd van 1.08,26. Na de zestiende rit, tussen Lorentzen en Verweij, wist hij dat hij in de laatste race onder de 1.08 moest rijden voor goud. Nuis startte eerst nog vals, maar was daarna goed weg. Hij dook meteen onder de tijd van Lorentzen, maar het verschil bleef tijdens zijn zenuwslopende rit minimaal. Pas na de finish wist ook het publiek zeker dat het goud opnieuw voor de Nederlandse schaatser was.

Met twee olympische titels is Nuis nu de gevierde van TeamNL. Mogelijk wijst chef de mission Jeroen Bijl hem daarom aan als vlaggendrager zondag bij de sluitingsceremonie in Pyeongchang.

Het bericht Nuis wint ook olympisch goud op 1000 m verscheen eerst op Nieuws.nl.

Toch nieuwe ploeg voor Lobato

Door ANP

De Spaanse renner Juan José Lobato heeft toch nog een nieuwe ploeg gevonden. Hij tekende bij het Italiaanse procontinentale team Nippo-Vini Fantini een overeenkomst tot het einde van dit jaar.

Lobato werd in december ontslagen bij LottoNL-Jumbo omdat hij zonder medeweten van de ploegleiding en ploegarts slaapmedicatie had gebruikt. Ook Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn namen de slaapmiddelen. De twee Nederlanders kregen een schorsing opgelegd.

Lobato wordt ploeggenoot van onder anderen de Italiaanse oud-Girowinnaar Damiano Cunego. Het team heeft onder meer wildcards gekregen voor de Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race.

Het bericht Toch nieuwe ploeg voor Lobato verscheen eerst op Nieuws.nl.

Russische ijshockeyers naar finale

Door ANP

De Russische ijshockeyers hebben de finale van de Olympische Spelen gehaald. In de halve finale werd redelijk eenvoudig met Tsjechië afgerekend 3-0.

In de eerste periode ging het duel nog gelijk op maar in de tweede scoorden de olympiërs uit Rusland (OAR) tweemaal. De ploeg speelde vervolgens de wedstrijd gemakkelijk uit. Vlak voor het einde scoorden ze nogmaals, nadat Tsjechië de doelman van het ijs had gehaald voor een extra speler.

In de finale wacht de winnaar van het duel tussen Canada en Duitsland.

Het bericht Russische ijshockeyers naar finale verscheen eerst op Nieuws.nl.

Zweden pakt estafettegoud biatlon

Door ANP

Zweden heeft goud gepakt op de 4 x 7,5 kilometer estafette in het biatlon. Gedurende de hele wedstrijd lag de top drie dichtbij elkaar, maar de Zweedse slotloper Fredrik Lindström maakte het verschil bij de laatste schietbeurt. Hij bleef foutloos terwijl directe concurrent Emil Hegle Svendsen meerdere malen miste. Noorwegen liep daardoor bijna een minuut achterstand op die niet meer in te halen was bij het laatste stuk langlaufen.

Zweden zette onder toeziend oog van koning Carl Gustav een tijd neer van 1.15.16,5. De Noren kwamen als tweede over de meet met een achterstand van 55,5 seconden. Duitsland pakte brons met meer dan 2 minuten en 7 seconden achterstand op de winnaars.

Het bericht Zweden pakt estafettegoud biatlon verscheen eerst op Nieuws.nl.

Schouten mag eindelijk los op Gangneung Oval

Door ANP

Ze kwam al op 1 februari aan in Zuid-Korea en was sindsdien eigenlijk alleen op de Gangneung Oval en in het olympisch dorp te bekennen. ,,Ja, ik heb de afgelopen weken flink kunnen doortrainen”, zegt Irene Schouten, die zaterdag haar olympische debuut op de massastart maakt. ,,Ik had me er natuurlijk op ingesteld dat ik hier lang moest wachten voordat ik aan de beurt zou komen. Ik ben blij dat het bijna zo ver is. Dan kan ik ook een keertje naar het Holland House.”

Schouten, die in 2015 de eerste wereldtitel ooit op het nieuwe onderdeel veroverde, heeft zich in Gangneung vrijwel volledig op haar ,,taken” geconcentreerd. De 25-jarige marathonschaatsster had in de tweede week, waarin haar coach Jillert Anema de trainingsintensiteit omlaag bracht, nog wel bij andere sporten op de Winterspelen kunnen gaan kijken. ,,Maar dat is niks voor mij. Ik leef veel te veel mee. Dan gaat mijn hart vreselijk tekeer. Dat is zonde van de energie.”

Schouten, drievoudig marathonkampioene op kunstijs, gaat met Annouk van der Weijden op medaillejacht. ,,Nee, ik ben zeker niet de aangewezen kopvrouw”, verzekert Schouten, die over een snelle demarrage en een machtige eindsprint beschikt. ,,Zo werken we niet. Annouk mag en kan zelf ook winnen. Ze kan sprinten, ze kan vanuit een kopgroepje toeslaan en ze kan alleen aankomen. Annouk is heel snel en heel slim. We wedden dus op twee paarden in de massastart.”

Schouten wil zelf goed blijven ,,nadenken” tijdens de race over zestien ronden. ,,Ik zou kunnen aanvallen, maar iedereen let op mij, dus dan verspil je alleen maar kracht. Aan de andere kant moet de gang er wel in blijven. Het is een mooi tactisch spel waarin Annouk en ik heel goed met elkaar moeten blijven communiceren.”

Het bericht Schouten mag eindelijk los op Gangneung Oval verscheen eerst op Nieuws.nl.

Tweede Russisch dopinggeval op Spelen

Door ANP

De Olympische Spelen in Pyeongchang zijn opgeschrikt door een tweede Russisch dopinggeval. De Russische bobsleefederatie maakte vrijdag bekend dat Nadezja Sergeeva is betrapt op het gebruik van een prestatiebevorderend middel.

De atlete testte positief op 18 februari, vijf dagen eerder was ze ook onderzocht en testte ze nog negatief. Sergeeva werd in Pyeongchang twaalfde in de tweemansbob bij de vrouwen. Welk middel ze heeft gebruikt, is nog niet bekendgemaakt.

Het nieuws komt op een slecht moment voor het IOC en Rusland. Zaterdag wordt besloten of het land onder eigen vlag het stadion in mag tijdens de sluitingsceremonie. Eerder al werd de Russische curler Alexander Kroesjelnitski gepakt. Hij had het verboden middel meldonium gebruikt en moest zijn bronzen medaille van het gemengd curlen inleveren.

Het bericht Tweede Russisch dopinggeval op Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Kuiper: grote prijs mag je ook lelijk winnen

Door ANP

Bondscoach Geert Kuiper hoopt op een spectaculair debuut van de massastart op het olympische schaatsprogramma. Het nieuwe onderdeel beleeft zaterdag, op de laatste wedstrijddag op de Gangneung Oval, de primeur. ,,Ik hoop niet dat we een optochtje met daarna een sprint om de medailles te zien krijgen”, blikt hij vooruit.

,,Als iedereen naar elkaar gaat zitten kijken, zal het een saaie wedstrijd worden. Aan de andere kant, als we winnen maakt me dat eigenlijk niets uit. Dit is een grote prijs en die mag je ook lelijk winnen.”

Het deelnemersveld bij de mannen en vrouwen bestaat uit 24 schaatsers, die eerst in de halve finales uitkomen. Van de twaalf rijders per race gaan er acht door naar de eindstrijd, die zoals alle wedstrijden op de massastart over zestien ronden wordt afgewerkt.

Bij drie tussensprints (na vier, acht en twaalf ronden) kunnen punten worden verdiend voor het eindklassement. De eerste drie schaatsers die over de finish komen, belanden op het podium, waarna vanaf plek vier de behaalde punten gaan tellen.

Namens Nederland komen Sven Kramer en Koen Verweij bij de mannen en Irene Schouten en Annouk van der Weijden bij de vrouwen in actie. Over medaillekansen voor Oranje valt weinig te zeggen, omdat het verloop van een massastart nauwelijks te voorspellen is.

,,Je kunt niet één tactiek hanteren en het is voorbij voordat je het weet”, beseft Kuiper, die op de ploegachtervolging geen goud wist te pakken met Oranje (zilver en brons). ,,We zullen goed moeten anticiperen op wat er gebeurt. Dat is een kunde, het lezen van zo’n race. We moeten bijvoorbeeld voorzichtig zijn met het dichtrijden van gaten. Dat moet je niet voor een ander doen.”

Maar ja, wat als het de beslissende ontsnapping blijkt te zijn? ,,We proberen alles zo goed mogelijk in kaart te brengen. Wie met wie samenwerkt, hoeveel landenduo’s er in de finale uitkomen en welke buitenlanders eventueel voor elkaar willen rijden, omdat ze in het circuit al lang met elkaar optrekken. Dat is allemaal een lastig verhaal, maar misschien kunnen we met al die informatie ons voordeel doen.”

Het bericht Kuiper: grote prijs mag je ook lelijk winnen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Canadese curlers naast het podium

Door ANP

De Canadese curlingmannen vallen dit jaar naast het podium. In de kleine finale was Zwitserland vrijdag te sterk voor de formatie van skip Kevin Koe. De roemloze aftocht is een enorme verrassing. Canada won de afgelopen drie olympische edities en was ook nu weer favoriet. Sinds de sport in 1998 weer op het programma kwam, heeft de curlinggrootmacht altijd op het podium gestaan. In 1998 en 2002 was het zilver.

In de krachtmeting van vrijdag ontliepen de Canadezen en Zwitsers elkaar niet veel. Een groot deel van de wedstrijd koesterde de latere winnaar een kleine voorsprong. In het achtste end wisten de Canadezen de achterstand nog terug te brengen naar 5-6 maar in de negende liepen de Zwitsers weer een puntje uit. In de allesbeslissende tiende en laatste end wist de regerend olympisch kampioen niet meer terug te komen.

Zwitserland, olympisch kampioen van 1998 en winnaar van het brons in 2002 en 2010, miste vier jaar geleden het podium. De finale gaat zaterdag tussen Zweden en de Verenigde Staten.

Het bericht Canadese curlers naast het podium verscheen eerst op Nieuws.nl.

Vonn verstrooit as grootvader in Zuid-Korea

Door ANP

Lindsey Vonn heeft bij de Olympische Spelen in Pyeongchang as van haar overleden grootvader verstrooid. Tijdens haar wedstrijden speelde een eerbetoon aan haar opa een belangrijke rol.

,,Ik weet dat het heel veel voor hem had betekend om er hier in Zuid-Korea bij te zijn. Nu is een deel van hem toch hier”, zei Vonn tegen Amerikaanse en Zuid-Koreaanse media. Ze heeft een deel van de as een paar dagen geleden verstrooid in de buurt van de olympische piste.

De opa van Vonn overleed in november. Ze had voor hem olympisch goud willen winnen. Maar Vonn slaagde daar niet in. Ze won wel brons op de afdaling. Op de combinatie leidde ze na de afdaling, maar vloog ze er op de slalom uit.

Het bericht Vonn verstrooit as grootvader in Zuid-Korea verscheen eerst op Nieuws.nl.

Curry leidt Warriors langs Clippers

Door ANP

Met 44 punten heeft Stephen Curry Golden State Warriors langs Los Angeles Clippers geleid. De regerend kampioen in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA won de wedstrijd met 134-127. Curry liet ook nog tien assists noteren. Kevin Durant was goed voor 24 punten voor de Warriors.

Bij Oklahoma City Thunder was Russell Westbrook de grote man. Hij bezorgde zijn ploeg in de zoemer de overwinning op Sacramento Kings. De Thunder was met 110-107 te sterk. ,,In de tweede helft lukte niks bij mij, maar ik maakte gelukkig toch die ene die telde”, aldus de opgetogen Westbrook na afloop.

LeBron James was op dreef met 32 punten voor Cleveland Cavaliers, maar hij kon hiermee niet de nederlaag tegen Washington Wizards voorkomen. De Wizards wonnen met 110-103.

Het bericht Curry leidt Warriors langs Clippers verscheen eerst op Nieuws.nl.

Kunstrijdster Zagitova helpt Russen aan goud

Door ANP

De vijftienjarige kunstschaatsster Alina Zagitova heeft op de vijftiende dag van de Olympische Spelen in Pyeongchang het team van de olympische atleten namens Rusland de eerste gouden medaille bezorgd. De Europees kampioene greep het goud voor haar landgenote Evgenia Medvedeva.

Met haar kür op muziek van Don Quichot kwam Zagitova tot een score van 156,65 punten. Regerend wereldkampioene Medvedeva vergaarde met haar kür op Anna Karenina exact dezelfde score. Zagitova pakte het goud op basis van een net iets hogere score in de korte kür: 82,92 tegen 81,61 punten. Het brons was voor de Canadese Kaetlyn Osmond die een score van 152,15 haalde op muziek uit het Zwanenmeer.

Het team van de atleten uit Rusland, dat in Pyeongchang onder de olympische vlag uitkomt, had tot dusverre vier keer zilver en acht keer brons gehaald.

,,Er stond veel druk op ons”, zei Zagitov, die behoorlijk nerveus aan haar kür begon. ,,Alle fans verwachten van ons, de olympische sporters namens Rusland, dat we op de hoogste tree van het podium komen. Ik ben gelukkig dat het toch is gelukt.”

Het bericht Kunstrijdster Zagitova helpt Russen aan goud verscheen eerst op Nieuws.nl.

Canadese Serwa pakt goud op skicross

Door ANP

De Freestyle skiester Kelsey Serwa heeft bij de Olympische Spelen in Pyeongchang het goud veroverd op de skicross. De 28-jarige Canadese bleef haar drie concurrentes voor in de finale en pakte het goud voor haar landgenote Brittany Phelan. De Zwitserse Fanny Smith wist de Zweedse Sandra Näslund net van het brons af te houden.

Serwa moest vier jaar geleden bij de Spelen in Sotsji nog genoegen nemen met zilver. De Canadese had na een trainingsongeluk in 2016 nog overwogen om te stoppen met de sport. In de grote finale in Pyeongchang had ze vrijdag al snel een gaatje met haar concurrentes en bleef zo weg uit het gedrang.

De Canadese titelverdedigster Marielle Thompson werd al uitgeschakeld in de achtste finales.

Het bericht Canadese Serwa pakt goud op skicross verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nuis op jacht naar tweede goud

Door ANP

Kjeld Nuis krijgt vrijdag op het ijs van de Gangneung Oval op de 1000 meter de kans een tweede gouden medaille te veroveren op de Winterspelen van Pyeongchang. De regerend wereldkampioen op de dubbele sprintafstand weet dat zijn Spelen met de winst van de 1500 meter eigenlijk al geslaagd zijn. ,,Ik heb twee dagen kunnen genieten en daarna weer de training opgepikt”, vertelde Nuis een dag voor zijn laatste optreden in Pyeongchang.

Het is de laatste reguliere afstand die wordt verreden, erna volgt zaterdag alleen nog de massastart voor mannen en vrouwen. De 1000 meter begint om 11.00 uur Nederlandse tijd. De drie Oranje-deelnemers komen in de laatste drie ritten in actie. Eerst is het de beurt aan Koen Verweij in de zestiende rit tegen de Noor Havard Lorentzen, de verrassende winnaar van de 500 meter. Een rit later meldt zich Kai Verbij die de Canadees Vincent De Haitre treft. Nuis neemt het in de slotrit op tegen de Fin Mika Poutala.

Het bericht Nuis op jacht naar tweede goud verscheen eerst op Nieuws.nl.

Wawrinka geeft geblesseerd op in Marseille

Door ANP

Tennisser Stan Wawrinka heeft op het ATP-toernooi van Marseille geblesseerd moeten opgeven. De nummer twee van de plaatsingslijst kreeg op het Franse hardcourt weer last van zijn knie. Wawrinka stond vorig jaar maanden aan de kant met een knieblessure.

De 32-jarige Zwitser maakte afgelopen maand zijn rentree op de Australian Open, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Wawrinka haalde vervolgens op het ATP-toernooi van Sofia de halve finales.

Vorige week moest de winnaar van drie grandslamtitels op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam al in de eerste ronde buigen voor Tallon Griekspoor. In Marseille gaf Wawrinka tijdens zijn eerste optreden, tegen Ilja Ivasjka uit Wit-Rusland, in de tweede set op bij een stand van 1-1. Hij had de eerste set met 6-4 verloren. Wawrinka verliet de baan in tranen.

Het bericht Wawrinka geeft geblesseerd op in Marseille verscheen eerst op Nieuws.nl.

Agent overlijdt bij voetbalrellen in Bilbao

Door ANP

Bij rellen voorafgaand aan het duel tussen Athletic Bilbao en Spartak Moskou in de Europa League is een Baskische politieagent om het leven gekomen. Volgens Spaanse media overleed hij aan de gevolgen van een hartaanval, kort nadat een stuk vuurwerk in zijn buurt was ontploft, maar dat is nog niet bevestigd. De politie van Bilbao bracht in een bericht op Twitter condoleances over aan de nabestaanden van de overleden man.

Zo’n tweehonderd aanhangers van de Russische kampioen Spartak Moskou, de club van international Quincy Promes, gingen voor de return in Bilbao de confrontatie aan met supporters van de thuisclub. Ze bestookten elkaar in de buurt van stadion Sam Mamés met vuurwerk en flessen. De politie kon niet voorkomen dat heel wat relschoppers met elkaar op de vuist gingen.

Spartak Moskou won weliswaar met 2-1, maar dat was niet genoeg om de 3-1-nederlaag van vorige week in Moskou weg te poetsen.

Het bericht Agent overlijdt bij voetbalrellen in Bilbao verscheen eerst op Nieuws.nl.

โŒ