[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

'Goudstikker' is een zaak van de lange adem

In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.

 • 16 Juni 2019 om 17:18

β€œWΓ¨ nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.

 • 16 Juni 2019 om 16:59

Toneelgroep Doodgewoon schenkt β€˜nostalgiekar’ aan zorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen

VLIJMEN - Een ouderwetse bakkerskar gevuld met attributen van vroeger roept herkenning op. Een ‘nostalgiekar’ is een goed middel om dementerende ouderen een vertrouwd gevoel te geven.

 • 16 Juni 2019 om 14:30

Een overheid die gemeenschapszin wil bevorderen, moet Voorste Vennes koesteren

Na Het Run een nieuw Hoofdpijndossier voor de gemeente Heusden? Ik vrees met grote vreze.

 • 16 Juni 2019 om 13:30

't Nut van het Algemeen Heusden is na 200 jaar nog springlevend en klaar voor de toekomst

HEUSDEN - De Heusdense Maatschappij tot Nut van het Algemeen is springlevend en toekomstgericht. Dit bleek zaterdagmiddag tijdens de viering van het tweehonderd jarig bestaan in de Gouverneurstuin.

 • 16 Juni 2019 om 13:03

Drie minderjarigen opgepakt voor openbaar dronkenschap op stadsfeest in Waalwijk

WAALWIJK - Hoewel de politie over een goed verlopen Swingen in de Stad rept, zijn er wél drie minderjarigen aangehouden voor openbaar dronkenschap. Het trio wordt doorgestuurd naar Bureau Halt.

 • 16 Juni 2019 om 10:53

β€˜Wijzere’ Van der Weijden past strijdplan voor Elfstedenzwemtocht aan

WASPIK - Met de wijze lessen van zijn eerste poging in het achterhoofd duikt Maarten van der Weijden komende vrijdag opnieuw het water in voor zijn Elfstedenzwemtocht.

 • 16 Juni 2019 om 10:24
Gisteren β€” 15 Juni 2019Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Sporthal De Jager in Giessen feestelijk heropend

GIESSEN - Sporthal De Jager in Giessen is nieuw leven in geblazen. Zaterdag was de feestelijke heropening door wethouder Paula Jorritsma. Het meest in het oog valt de verandering van het voormalig restaurant. Het heeft een complete metamorfose ondergaan en een naam gekregen. Hartenjager, zo onthulde de wethouder.

 • 15 Juni 2019 om 20:58

Waalwijk 'vergroent' voor dieren in de wijk

WAALWIJK - Inwoners van Waalwijk konden zaterdagmiddag onder andere gratis insectenhotels en planten ophalen bij kinderboerderij 't Erf. Dieren in woonwijken, zoals huismussen, krijgen het namelijk steeds zwaarder. Dit project, 'Natuur in de Wijk', moet bijdragen aan veiligere nestjes en voldoende voedsel.

 • 15 Juni 2019 om 19:56

Young Solar Challenge Heusden is een thuiswedstrijd voor scholierenteams van De Overlaat

Heusden - De scholierenteams van De Overlaat en het d'Oultremontcollege varen een thuiswedstrijd tijdens derde Young Solar Challenge in de Heusdense Stadshaven.

 • 15 Juni 2019 om 19:52

Nog eenmaal het Mollercollege in Waalwijk bezoeken tijdens de Dag van de Bouw

WAALWIJK - Tijdens de Dag van de Bouw kon nog eenmaal het Mollercollege worden bezocht: er komen appartementen in. Oud-leerlingen Mare en Bibi hopen dat de trap intact blijft. Dat kan echter niet.

 • 15 Juni 2019 om 19:46

Volop kijkers, maar nog weinig huurders voor appartementen EcclΓ©sia naast voormalige kerk Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kijkers genoeg op bouwplaats Ecclésia in Kaatsheuvel. Maar lang niet allemaal zullen straks ook huurders worden van een appartement bij de voormalige Sint-Jozefkerk.

 • 15 Juni 2019 om 19:30

Bloedstollende drakenboot races in Almkerk

ALMKERK -Voor de derde keer vinden vandaag Drakenboot races plaats in een kanaal tussen Almkerk en Uitwijk. Twaalf teams met elk achttien roeiers vechten dan om de overwinning.

 • 15 Juni 2019 om 17:10

Bestuur bibliotheek Heusden β€˜waarschuwt’: verwacht niet te veel veranderingen

VLIJMEN - De Heusdense politiek moet af van het idee dat alles anders gaat worden bij de bibliotheek. Heel veel gaat al goed en de bieb past zich al aan maatschappelijke ontwikkelingen aan. Desondanks wordt vol overtuiging gewerkt aan een toekomstplan.

 • 15 Juni 2019 om 06:39

Casinocomplex is inmiddels een stukje hoger

WAALWIJK - Het Leisurecentrum dat momenteel wordt gebouwd aan de Professor Asserweg in Waalwijk is een verdieping hoger dan in de oorspronkelijke plannen.

 • 15 Juni 2019 om 12:03

Leisurecentrum: Daar aan de entree van Waalwijk is straks een hoop te doen

Over het nieuwe Leisurecentrum in Waalwijk is een hoop gezegd en geschreven. Maar wat komt daar nou precies?

 • 15 Juni 2019 om 12:03
OuderBrabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Vincentius vereniging in de gemeente Heusden steunt maatschappelijke projecten

HEUSDEN - De Vincentius vereniging in de gemeente Heusden wil haar geld niet oppotten. Beschikbare middelen worden gebruikt om kwetsbare inwoners te helpen. Indien mogelijk steunt de Vincentius vereniging ook maatschappelijke projecten.

 • 14 Juni 2019 om 20:22

Heusden heeft koper gevonden voor pand β€˜Willy Brands’ Vlijmen

VLIJMEN - Het is de gemeente Heusden gelukt een koper te vinden voor het pand Nassau Dwarsstraat 1a in Vlijmen. De woning en de bedrijfsruimte stonden sinds september 2017 te koop, nadat de rechter eraan te pas moest komen om de vorige bewoners uit het huis te krijgen.

 • 14 Juni 2019 om 16:31

Akkerland Waspik voor drie jaar verpacht aan de natuur

WASPIK - Het was gelukkig even droog bij de officiële opening van het nieuwe leefgebied van 340 hectare in de polders tussen Waalwijk en Raamsdonk vrijdagochtend aan de Kanaalweg. Wethouders Kevin van Oord van de gemeente Geertruidenberg en Dilek Odabasi-Seker van de gemeente Waalwijk onthulden bij het perceel van de gebroeders Verschuren een bord door het weghalen van de vlag van Agrarische Natuurvereniging Slagenland.

 • 14 Juni 2019 om 15:02

Klappen met bezemsteel in Alem: 100 uur werkstraf voor gefrustreerde man uit Veen

ALEM/VEEN/ARNHEM - Een 49-jarige man uit Veen kon het niet goed hebben dat een vroegere bekende uit Alem de moeder van zijn twee jongste kinderen had ingepikt. Hij dreigde in 2017 dan ook op verschillende momenten via de telefoon wat hij met ‘dat manneke’ zou komen doen en sloeg het slachtoffer in 2018 met een bezemsteel.

 • 14 Juni 2019 om 14:29
❌