[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBrabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

De advocaat die in een cadeautje woont aan de Nieuwkuijksestraat

In de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk kom je van alles tegen. Historie, bedrijvigheid, opvallende panden, bijzondere mensen. Het Brabants Dagblad neemt er deze zomer een kijkje. Vandaag: het huis van De Sic op nummer 104.

 • 23 Augustus 2019 om 11:56

Het is net een tapijtje: aanleg snelfietsroute Tilburg-Waalwijk in volle gang

KAATSHEUVEL/WAALWIJK - Nu de bouwvak voorbij is, gaat ook de aanleg van de snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg weer verder. Deze week is een rode asfaltlaag - op de foto lijkt het wel een tapijtje - aangebracht op het nieuwe, verbrede fietspad aan de oostkant van de Tilburgseweg, tussen Kaatsheuvel en Sprang-Capelle.

 • 23 Augustus 2019 om 10:43

Ondanks protest start gaswinner Vermilion met bouwkundige opnamen in Waalwijk en Loon op Zand

Vermilion start op 9 september met bouwkundige opnamen van woningen en bedrijfspanden. Vijf gemeenten willen dat Vermilion het werk uitstelt tot de Raad van State beslist of de gasboringen door mogen gaan, maar dat doet Vermilion niet.

 • 23 Augustus 2019 om 10:25

Bloemlezing gedichten van Albert Megens (80) in β€˜Tachtig bij tachtig’

KAATSHEUVEL - ‘Tachtig bij tachtig’ heet het nieuwste boek van schrijver en dichter Albert Megens uit Kaatsheuvel. Het is een bundel van tachtig gedichten ter ere van de tachtigste verjaardag van de in Boxtel geboren auteur en gepensioneerd leraar.

 • 23 Augustus 2019 om 09:58

Vrees voor natuurschade door gaswinning: 'Bevries alle activiteiten’

WAALWIJK - Gaswinning vormt een risico voor kwetsbare natuurgebieden als De Loonse en Drunense Duinen. In een open brief roept een groot aantal partijen op deze activiteiten te stoppen. Ook regionale actiegroepen roeren zich.

 • 23 Augustus 2019 om 08:46

Goedkoper parkeren in Waalwijk, maar niet voor centrumbewoners

WAALWIJK - Bewoners van het centrum van Waalwijk die hadden gehoopt dat het tarief voor hun parkeervergunning zou worden gehalveerd, komen bedrogen uit. Het college houdt vast aan de prijs.

 • 23 Augustus 2019 om 06:13

Plantenbakpyromaan slaat weer toe in Hank

HANK - Twee zwartgeblakerde bloembakken met daaromheen rood-wit afzetlint vallen op in de Hankse Kerkstraat. Voor de derde keer in vier maanden zijn de inmiddels omstreden bakken vannacht slachtoffer geworden van brandstichting.

 • 22 Augustus 2019 om 20:40

RKC-doelman Vaessen wil tegen ADO weer in het doel van RKC staan

RKC-doelman Etienne Vaessen, tegen AZ van het veld gedragen met een hoofdblessure, heeft er inmiddels alweer twee keeperstrainingen op zitten. ,,Ik ben ook getest door de fysio’s. Ik heb geen last meer van hoofdpijn”, reageerde Vaessen.

 • 22 Augustus 2019 om 18:00

Huwelijksstress voor transgender Jo-enny uit Dussen: β€˜Trouwlocatie onverwachts geannuleerd’

Stel je voor dat je alles voor je bruiloft tot in de puntjes hebt geregeld en dat anderhalve week voor de ‘mooiste dag van je leven’ onverwachts een streep door de trouwlocatie wordt gezet. Het overkwam transgender Jo-enny Vosman uit Dussen. ,,Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt.’’

 • 22 Augustus 2019 om 16:18

Ook blauwalg op strandje van camping De Rietschoof Aalst langs Afgedamde Maas

AALST/WIJK EN AALBURG - Zwemmen bij camping De Rietschoof in Aalst is komend weekend niet aan te raden. Er is blauwalg aangetroffen, waarschuwt de provincie Gelderland.

 • 22 Augustus 2019 om 15:29

Een sloot? Nee, het is de waterslinger. En die is héél belangrijk om droge voeten te houden in Vlijmen

VLIJMEN - Is 'waterslinger' niet een wat al te chique naam voor gewoon een sloot? Niet voor wie beseft hoe belangrijk de slinger is voor nieuwbouwwijk Geerpark. Niet alleen voor de natuur daar, óók om elders in Vlijmen droge voeten te houden.

 • 22 Augustus 2019 om 14:15

Plan voor vijf woningen op twee boerenerven tussen Europalaan en Efteling

KAATSHEUVEL - Een kleine enclave van vijf vrijstaande woningen op twee boerenerven. Dat is het bouwplan voor de hoek van de Braakakker met de Kinkenpolder in Kaatsheuvel.

 • 22 Augustus 2019 om 12:18

Politie pakt man op voor containerdiefstallen in Brabant en vindt direct gestolen containers en gebruikte vrachtwagen

DRUNEN - De politie heeft dinsdag in Drunen een man (47) uit Giessen aangehouden in verband met de vele containerdiefstallen in Brabant. Bij de man werden twee gestolen containers én de Scania-vrachtwagen die gebruikt werd bij de diefstallen aangetroffen.

 • 22 Augustus 2019 om 11:30

RKC-verdediger Melle Meulensteen in voorselectie Oranje onder 20

Melle Meulensteen is door bondscoach Bert Konterman opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 20. Het bewijst dat de centrale verdediger van RKC Waalwijk, die is opgeleid door Manchester United, een snelle ontwikkeling doormaakt.

 • 22 Augustus 2019 om 11:15

Curator onderzoekt doorstart Waalwijks autobedrijf De Graaff

WAALWIJK - Klanten van Autobedrijf De Graaff in Waalwijk dat dinsdag door de rechtbank in Breda failliet werd verklaard, kunnen nog gewoon hun auto brengen voor een servicebeurt. Ook de levering van nieuwe auto's gaat deze weken gewoon door. Dat zegt curator Erik van der Kolk. ,,We nemen twee maanden de tijd om te kijken of er een doorstart mogelijk is.”

 • 22 Augustus 2019 om 10:39

Speelgoedbank Waalwijk vindt nieuwe plek: β€˜Er valt een last van ons af’

WAALWIJK - De druk bij de Speelgoedbank en de Voedselbank in Waalwijk is van de ketel. Ze zijn voorlopig verzekerd van onderdak. De Speelgoedbank verhuist binnenkort naar Sprang-Capelle. De Voedselbank krijgt meer tijd om een andere plek te vinden.

 • 22 Augustus 2019 om 09:57

Na jaren alsnog β€˜kampioensbank’ voor Aalburgse brassband

Brassband Oefening en Uitspanning in Wijk en Aalburg kreeg geen bankje na het behalen van de wereldtitel. Dankzij Jan en Carin van den Broek heeft het gezelschap er nu toch eentje gekregen.

 • 22 Augustus 2019 om 09:33

College: β€˜Geen speciale behandeling voor recreatiepark de Veense Put’

Recreatiepark de Veense Put wordt hetzelfde behandeld als andere gebieden in Altena, als het om handhaving gaat. Dat stelt de gemeente.

 • 22 Augustus 2019 om 09:32

Waalwijk krijgt 50.000 euro voor toekomstplan geloofsgebouwen

WAALWIJK - Waalwijk krijgt 50.000 euro van het Rijk voor het opstellen van een visie op het behoud van religieus erfgoed. Waalwijk dat, samen met verschillende geloofsgemeenschappen, al druk bezig is met die visie, is blij met de bijdrage.

 • 22 Augustus 2019 om 09:14

Man (26) opgepakt voor rijden zonder rijbewijs in Waalwijk

WAALWIJK - Een 26-jarige man zonder vaste woonplaats is woensdagmiddag opgepakt op de Schutskooiweg in Waalwijk. Hij werd rond 16.15 uur gesnapt door een agent die in zijn vrije tijd zijn diensthond uitliet.

 • 21 Augustus 2019 om 23:13
❌