[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Wie wil op de e-bike naar het werk? Waalwijk start project om het uit te proberen

WAALWIJK - Hoe krijg je meer mensen op de fiets naar het werk? De gemeente Waalwijk start op 10 juni de Sjees E-bike Pool. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun werknemers een week lang een elektrische fiets uit te laten proberen. De actie loopt tot en met 10 november.

 • 5 Juni 2020 om 10:34

Te dure sporthal De Werft door gebrek aan regie en controle, aldus Rekenkamercommissie

KAATSHEUVEL - Bij de bouw van de nieuwe sporthal De Werft in Kaatsheuvel heeft de gemeente onvoldoende regie gehouden. Daardoor zijn zaken in de uitvoering mis gegaan en werd het budget met ruim zeven ton overschreden.

 • 5 Juni 2020 om 09:00

Volop steun voor havenplan Waspik

WAALWIJK - Enthousiasme donderdagavond bij de gemeenteraad van Waalwijk voor het plan om de haven van Waspik fors uit te breiden. Wethouder Ronald Bakker krijgt een half miljoen euro om uit te zoeken of het idee daadwerkelijk haalbaar is.

 • 5 Juni 2020 om 00:10
Gisteren β€” 4 Juni 2020Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Volksoploop in Haarsteeg na dood pony: β€˜Wie stopt deze man?’

HAARSTEEG - Een voorval met een dode pony en haar veulen leidde tot een volksoploop bij het huis van de eigenaar in Haarsteeg. ‘Dierenmishandeling’, zeggen velen. ‘Geen strafbaar feit bewezen’, zegt de politie. Zijn reputatie heeft de man uit Haarsteeg niet mee. Maar hij kan het uitleggen, zegt hij.

 • 4 Juni 2020 om 18:57

Buurt loopt te hoop na dood pony: β€˜Wie stopt deze man?’

Een voorval met een dode pony en haar veulen leidde tot een volksoploop bij het huis van de eigenaar in Haarsteeg. ‘Dierenmishandeling’, zeggen velen. ‘Geen strafbaar feit bewezen’, zegt de politie. Zijn reputatie heeft de man uit Haarsteeg niet mee. Maar hij kan het uitleggen, zegt hij.

 • 4 Juni 2020 om 18:57

CafΓ©-zaal 't Snoekske in Waalwijk sluit definitief de deuren

WAALWIJK - De sluiting van café-zaal 't Snoekske in Waalwijk is nu definitief. Na 45 jaar stoppen Frans en Tilly van der Donk met de bekende horeca-gelegenheid en gaan met pensioen. 't Snoekske is al een tijd in beeld als locatie voor de bouw van een campus voor arbeidsmigranten. Dat plan lijkt nu van de grond te komen.

 • 4 Juni 2020 om 18:10

Einde van dorpsclub The White Boys, vereniging is failliet

WASPIK - Voetbalclub The White Boys is donderdag failliet verklaard. De donkere wolken pakten zich al maanden samen boven Waspik-Boven, waar de financiële schulden zich opstapelden bij de kleine dorpsclub. Daarmee komt een eind aan een roerige periode.

 • 4 Juni 2020 om 17:20

110 kilometer op de fiets langs vijfentwintig geslaagden

HERPT - Maikel Govaarts bracht persoonlijk aan 25 havisten het nieuws dat ze waren geslaagd - op de fiets. Een sterk staaltje, toch? De reacties waren unaniem positief al moest het bij een enkeling uit de tenen komen.

 • 4 Juni 2020 om 16:46

RKC Waalwijk zit op 550 seizoenkaarten

RKC Waalwijk heeft tot donderdagmiddag 550 seizoenkaarten verkocht. Dat is minder dan op hetzelfde moment vorig jaar toen de club zijn rentree maakte in de eredivisie. Veel fans nemen een afwachtende houding aan omdat niet duidelijk is wanneer er publiek bij de wedstrijden wordt toegelaten.

 • 4 Juni 2020 om 15:26

Fortuna Sittard dicht bij aantrekken RKC-huurling Hansson

Fortuna Sittard is in vergevorderde gesprekken met Emil Hansson. De 21-jarige vleugelspeler van Hannover 96 kwam afgelopen seizoen na de winterstop op huurbasis uit voor RKC Waalwijk. Het was al bekend dat de Zweed zou terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever.

 • 4 Juni 2020 om 15:07

Waalwijk wil mening horen van jongeren in coronatijd: β€˜Goede tips en ideeΓ«n zijn welkom’

WAALWIJK - Hoe gaan de jongeren om met alle veranderingen in het coronatijdperk? Burgemeester en wethouders in de gemeente Waalwijk willen met de jeugd in gesprek. Ze zijn benieuwd naar ideeën, die de gemeente mogelijk kan overnemen.

 • 4 Juni 2020 om 14:06

Politie onderzoekt beelden van verwaarloosde paarden Haarsteeg, één dier dood aangetroffen

HAARSTEEG - De politie doet onderzoek naar een aantal vermoedelijk verwaarloosde paarden in een weide in Haarsteeg. In de weide troffen agenten, onder hen de dierenpolitie, een dood paard aan. Dat dier ligt nu onder een zeiltje op de grond.

 • 4 Juni 2020 om 13:08

Altena: huisvest arbeidsmigranten op bedrijventerrein en rand van dorp

ALTENA - 'Een spannend traject', noemde wethouder Matthijs van Oosten (CDA) de weg naar een nieuw huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten in de gemeente Altena. Dat beleid is er nu.

 • 4 Juni 2020 om 11:55

Halverwege de raad: Heusden moet nog even doorpakken

VLIJMEN - 'Geen gekke dingen', was de boodschap die de Heusdense coalitie twee jaar geleden bij de start van de nieuwe raadsperiode uitdroeg. Dat is halverwege de rit ook niet gebeurd. Met bezuinigingen en tegenvallers op komst, wordt 'gewoon doen' al moeilijk genoeg.

 • 4 Juni 2020 om 10:50

Is in 2030 Loon op Zand nog een zelfstandige gemeente? Onderzoek naar bestuurlijke toekomst

KAATSHEUVEL - Hoe sterk is Loon op Zand? Krachtig genoeg om nog jaren als zelfstandige gemeente door te gaan? Of zijn de inwoners financieel gezien en voor dienstverlening op termijn toch beter af in een grotere fusiegemeente?

 • 4 Juni 2020 om 10:45

VVD ziet Waalwijk als proeftuin voor ondernemer in coronatijd: β€˜Er moet nu lucht komen’

WAALWIJK - Gratis parkeren in de hele gemeente, ruimere openingstijden voor de winkels, allerlei steunmaatregelen. De VVD in Waalwijk wil ondernemers alle ruimte en hulp bieden in deze coronatijd. Als het aan de partij ligt, wordt de gemeente een soort proeftuin voor bijzondere initiatieven en innovaties.

 • 4 Juni 2020 om 09:30

Bewoners eisen dat gemeente ingrijpt: β€˜Al jaren overlast van arbeidsmigranten in Hank’

Ze zijn luidruchtig, maken rommel, drinken veel alcohol, gebruiken soms drugs en maken ruzie met elkaar en de buurt. Bewoners van de Kievitstraat in Hank eisen dat er na twee jaar eindelijk wordt ingegrepen om de overlast van arbeidsmigranten tegen te gaan. Maar ze het huis uitzetten is welhaast onmogelijk.

 • 4 Juni 2020 om 07:57
OuderBrabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Waalwijkse Sint Jan voortaan ook museum: met audiotour langs alle hoogtepunten

WAALWIJK - Altijd al álles willen weten over Sint Jan de Doper in Waalwijk? Zet dan 5 juli in de agenda. Vanaf die dag is de Sint Jan naast een gebedshuis óók een museum.

 • 3 Juni 2020 om 20:56

Mezghrani heeft er ondanks Cupzege in Boedapest de pest in

De finale om de Hongaarse beker in Boedapest tussen Honved FC en Mezokovesd is voor voormalig RKC Waalwijk-speler Mohamed Mezghrani ondanks de 2-1 zege uitgelopen op een enorme deceptie.

 • 3 Juni 2020 om 21:59

't Verlaat en d’Uylenborch in beeld voor brede school

ALMKERK - Voor de brede school in Almkerk zijn twee nieuwe plaatsen in beeld. De ene is de huidige plek van basisschool d’Uylenborch, de andere is ‘t Verlaat. In het najaar moet een keuze worden gemaakt.

 • 3 Juni 2020 om 19:01
❌