[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Len (10) uit Kaatsheuvel onderscheiden: β€˜Ik heb meteen mijn brandweerpak aangetrokken’

KAATSHEUVEL - De buurman meende dat het wel meeviel met de schoorsteenbrand. ,,Maar ik dacht, dit is foute boel.” Dus trok Len van den Bosch snel zijn brandweerpak aan en drukte opnieuw bij de buren op de bel.

 • 18 April 2019 om 18:19

Federatie: stop met contract voor Langstraatspoorbrug

DRUNEN/WAALWIJK - Het afgraven van een deel van de oude spoordijk in de Baardwijkse Overlaat is Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen nog steeds een doorn in het oog. Omdat de Raad van State zich nog moet uitspreken, wil ze dat Heusden en Waalwijk geen onderhoudscontract afsluit voor een nieuwe brug die er zou moeten komen.

 • 18 April 2019 om 17:11

FLITS Federatie: stop met contract voor Langstraatspoorbrug

DRUNEN/WAALWIJK - Het afgraven van een deel van de oude spoordijk in de Baardwijkse Overlaat is Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen nog steeds een doorn in het oog. Omdat de Raad van State zich nog moet uitspreken, wil ze dat Heusden en Waalwijk geen onderhoudscontract afsluit voor een nieuwe brug die er zou moeten komen.

 • 18 April 2019 om 17:11

Waalwijkse woonwagenbewoners moeten weg na drugsvondst

WAALWIJK - De vondst van hennepkwekerijen komt een groep bewoners van het woonwagenkamp aan de Altenaweg in Waalwijk duur te staan. De gemeente Waalwijk eist dat de betrokken bewoners hun drie woonwagens verwijderen én vertrekken. De gemeente die eigenaar is van de grond, zegt het huurcontract op. Ze wil geen ‘zaken doen’ met mensen die zich bezig houden met criminele activiteiten.

 • 18 April 2019 om 15:23

Loon op Zand loopt mee in Nationale Diabetes Challenge

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand heeft zich aangesloten bij de Nationale Diabetes Challenge. Deze week werd er voor het eerst gelopen vanuit woonzorgcentrum De Venloene.

 • 18 April 2019 om 14:11

Haarsteeg voelt als rollercoaster voor supporters

De laatste drie seizoenen wisselt Haarsteeg heel goede en slechte periodes met elkaar af. Alweer moeten de blauw-witten aan de bak om zich te redden.

 • 18 April 2019 om 14:00

Monumentale beuk gaat zwanenzang zingen

Vier monumentale bomen in de Poort van Heusden - het voormalige Land van Ooit - zijn dermate afgetakeld dat de gemeente maatregelen moet treffen.

 • 18 April 2019 om 13:34

Van Gerwen heeft slecht nieuws voor Cross: β€˜Ik ga hem van de troon stoten’

Michael van Gerwen kan donderdagavond de koppositie in de Premier League of Darts heroveren. Daarvoor moet de Vlijmenaar in Cardiff in een rechtstreekse confrontatie zien af te rekenen met koploper Rob Cross.

 • 18 April 2019 om 13:20

RKC binnen en buiten het veld bedrijvig

RKC Waalwijk verwacht volgende week bekend te kunnen maken dat spits Mario Bilate een meerjarig contract gaat tekenen. Club en speler zijn in grote lijnen akkoord. Maar voor de paasdubbel met FC Dordrecht (vrijdagavond thuis) en NEC (maandagmiddag uit) zijn de gesprekken opgeschort.

 • 18 April 2019 om 13:19

Rohalt Janssens loopt 80 van de Langstraat niet voor zichzelf: β€˜Deze Toppers verdienen steun’

WASPIK - Rohalt Janssens (44) uit Waspik start op zaterdag 14 september voor de zevende keer bij de 80 van de Langstraat. Deze editie wordt speciaal: met sponsoring probeert hij zoveel mogelijk geld op te halen voor het opleidingsfonds voor Samen Top.

 • 18 April 2019 om 11:55

Duurzaam, groen en schoon, ook in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Duurzaam wonen, recreëren en werken. Dat is waar de gemeente Loon op Zand komende tien jaar stevig op gaat inzetten. Het ultieme doel ligt in 2050 als heel Nederland energieneutraal moet zijn.

 • 18 April 2019 om 10:45

Ook in Heusden is het weer Cito-week: β€˜Doe wat je altijd doet’

HEUSDEN - Het is weer Cito-week. Ook voor de 22 leerlingen van groep 8 van de Johannes Paulusschool in de vesting Heusden. Gisteren was het dag 2 van de test waarbij de oudste leerlingen van de school kunnen laten zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd.

 • 18 April 2019 om 10:33

Hoe is het om te wonen in Landgoed Driessen in Waalwijk? β€˜Een fijne wijk, maar zonder hart’

WAALWIJK - Bij Het Koetshuis en Basilica stond woensdag een buurt-huis op wielen. Bewoners van Landgoed Driessen vertelden hoe ze hun wijk ervaren. De teneur: het is er fijn wonen, maar een hart ontbreekt.

 • 18 April 2019 om 10:21

Wordt jouw vereniging β€˜Club van het Jaar 2019’?

Ook dit jaar maakt iedere sport- of cultuurvereniging in Nederland kans op de titel ‘Club van het Jaar’. In deze officiële verkiezing, georganiseerd door het Brabants Dagblad en partners, krijgen clubs een podium waarmee zij kunnen uitdragen hoe gaaf, bijzonder of uniek hun club is.

 • 17 April 2019 om 16:54

Brabantse huisartsen overbelast: β€˜Soa’s? Dat is een taak van de GGD’

BOXTEL - Huisartsen zijn druk, drukker, drukst. Ze kunnen er niets bij hebben. Dus de boodschap van de GGD Hart voor Brabant - vrij vertaald: ‘neem het soa-spreekuur van ons over’ - leidt tot ‘verbijstering en boosheid’.

 • 18 April 2019 om 09:24

Heusden houdt subsidie voor isolatie woning simpel

VLIJMEN - Heusden gaat het isoleren van particuliere woningen subsidiëren. De regeling wordt simpel, anders wordt er amper gebruik van gemaakt, blijkt uit de praktijk.

 • 18 April 2019 om 09:12

β€˜Doe iets aan onveilige oversteek bij Cees van Delftstraat’

DRUNEN - De afsluiting van een deel van de Prins Hendrikstraat in Drunen is geen vooruitgang voor de veiligheid van fietsers.

 • 18 April 2019 om 09:02

Discussie over woonplaats wethouder: moet Eric Daandels naar Waalwijk verhuizen?

WAALWIJK - Kan Eric Daandels als wethouder in Waalwijk aanblijven als hij niet naar deze gemeente wil verhuizen? Wat SGP, ChristenUnie en PvdA betreft, moet Daandels zich gewoon aan de verhuisplicht houden. Volgens de drie oppositiepartijen zijn er geen bijzondere omstandigheden waarom de CDA-wethouder in Heeswijk-Dinther zou mogen blijven wonen.

 • 18 April 2019 om 08:14

Eerste tips woningoverval Thorbeckestraat Zaltbommel zijn binnnen; daders hebben link met Waalwijk

WAALWIJK/ZALTBOMMEL - De door Opsporing Verzocht uitgezonden reconstructie van de woningoverval in Zaltbommel heeft de eerste tips opgeleverd. De politie maakte in de uitzending bekend dat er in de buurt van de Thorbeckstraat jassen zijn teruggevonden die mogelijk van nog voortvluchtige overvallers zijn. Bovendien blijkt er een link te zijn met Waalwijk.

 • 18 April 2019 om 06:15
OuderBrabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

GGD Hart voor Brabant schrapt soa-spreekuur

DEN BOSCH - De GGD Hart voor Brabant heeft een personeelstekort en is per direct gestopt met het soa-spreekuur. Die verantwoordelijkheid is zonder overleg doorgeschoven naar huisartsen. Die zijn daar bepaald niet over te spreken. ,,De huisartsen zijn al overbelast”, zegt een woordvoerster van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

 • 17 April 2019 om 17:31
❌