[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Langstraat is een walhalla voor libellen

HEUDSEN - Toplocaties om libellen te spotten? Die zijn er genoeg in de Langstraat, weet Rien Melis auteur van de glossy libellenspecial van de Heusdense Natuur- en Milieuvereniging. Hij geeft tekst en uitleg in de Baardwijkse Overlaat, dat als toplocatie net achter nationaal park De Weerribben in Overijssel staat.

 • 7 April 2020 om 09:10

Hoe houd je afstand in Polenhotel? Extra aandacht voor vele arbeidsmigranten in De Langstraat

WAALWIJK - De Langstraat kent duizenden arbeidsmigranten die allemaal op de hoogte gehouden moeten worden van de coronaregels. Het blijkt een flinke klus voor gemeenten en werkgevers. En hoe bewaar je voldoende afstand in een ‘Polenhotel’?

 • 7 April 2020 om 08:29
Gisteren β€” 6 April 2020Brabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Heusden kan prima uit de voeten met regionaal β€˜windplan’

VLIJMEN - Het is bijna te mooi om waar te zijn. Heusden heeft niks toe te voegen of af te doen aan het regionale plan voor de grootschalige opwekking van wind- en zonne-energie (REKS). ,,Het sluit prima aan op onze eigen plannen, ze hinderen ons op geen enkele manier”, aldus wethouder Mart van der Poel.

 • 6 April 2020 om 19:53

Fietser aangereden en gewond achtergelaten in Waalwijk

WAALWIJK - Een fietser is maandagmiddag aangereden op de rotonde bij de Taxandriaweg in Waalwijk. Degene waarmee hij in botsing kwam, reed door.

 • 6 April 2020 om 17:39

Oeps... Groenmedewerker brandt onkruid Γ©n bosjes plat in Drunen

DRUNEN - Een groenmedewerker van de gemeente Heusden heeft maandagmiddag voor wat opschudding gezorgd op de Hudsonring in Drunen. Hij was daar wat onkruid aan het wegbranden, maar zette per ongeluk ook de bosjes in de straat in de fik.

 • 6 April 2020 om 16:20

Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: β€˜We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’

TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

 • 6 April 2020 om 15:58

Loon op Zand houdt enquΓͺte om beleid voor evenementen te toetsen

KAATSHEUVEL - Hoe gaat de gemeente Loon op Zand om met evenementen? Wat kan beter, wat moet anders? Wie krijgt wel subsidie en wie niet?

 • 6 April 2020 om 15:12

Uitvaarten zijn door het coronavirus een stuk minder persoonlijk: β€˜Het is vreselijk’

Een hand om te schudden, een schouder om op te huilen of een knuffel of omhelzing om troost te bieden. Sinds het uitbreken van het coronavirus en de verscherpte maatregelen om de verspreiding ervan te voorkomen, zien begrafenissen en uitvaarten er heel anders uit. ,,Het is vreselijk’’, zegt uitvaartonderneemster Ria Beijer uit Sleeuwijk.

 • 6 April 2020 om 11:55

Coronabrief van gemeenteraad Loon op Zand aan inwoners: sterkte, dank en steun

KAATSHEUVEL - Een bijzonder initiatief van de Loonse gemeenteraad: een brief aan alle inwoners van Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. In een speciale coronaboodschap richten de raadsleden zich tot de bevolking. De fracties van de gemeenteraad van Tilburg kwamen vorige week met eenzelfde initiatief: een open brief in het Brabants Dagblad.

 • 6 April 2020 om 11:55

Eerste editie van de Pontjesdagen verschuift naar september

OSS - De organisatie van de Pontjesdagen verplaatst de eerste editie van het evenement van mei naar september. Dit in verband met de coronacrisis en de verwachting dat mensen op 2 en 3 mei nog steeds niet in groten getale bij elkaar mogen komen. Het evenement vindt nu plaats op 5 en 6 september.

 • 6 April 2020 om 10:36

Weinig animo, dus is gemeentehuis Vlijmen op donderdagavond voorlopig dicht

VLIJMEN - De avondopenstellingen op donderdag in het gemeentehuis in Vlijmen komen tot 1 mei te vervallen. Op dinsdagavond en op de andere gebruikelijke tijden blijft de avondopenstelling gewoon gehandhaafd.

 • 6 April 2020 om 10:31

Drie of vier overvallers grijpen Waalwijker vast bij openen voordeur, gezin bedreigd met vuurwapen

WAALWIJK - De bewoners van een huis aan de Eerste Zeine in Waalwijk zijn zondagavond rond 23.30 uur opgeschrikt door een overval. Meerdere overvallers drongen de woning binnen en bedreigden de bewoners.

 • 6 April 2020 om 09:45

Woningoverval in Waalwijk: meerdere mensen bedreigen bewoners

WAALWIJK - De bewoners van een huis aan de Eerste Zeine in Waalwijk zijn zondagavond rond 23.30 uur opgeschrikt door een overval. Meerdere overvallers drongen de woning binnen en bedreigden de bewoners.

 • 6 April 2020 om 09:45

Corona slaat hard toe bij Huisartsenpraktijk Sleeuwijk: vier dokters besmet met virus

SLEEUWIJK - Bij Huisartsenpraktijk Sleeuwijk heeft het coronavirus hard toegeslagen. Alle vier dokters en enkele assistenten zijn besmet met het virus. De medewerkers van de praktijk hebben lichte klachten. Ze herstellen en werken voorlopig thuis. In overleg met de GGD zal bepaald worden wie wanneer weer veilig aan de slag kan in de Sleeuwijkse praktijk.

 • 6 April 2020 om 09:08

Vissen in stadsgracht Heusden geeft afleiding

HEUSDEN - Voor Henk Verstraaten is het vissen in de stadsgrachten van Heusden een goed verzetje. ,,In deze tijden van Sint Corona is het een goede afleiding. Ik zet aan de walkant mijn tentje voor enkele dagen op. De nachten zijn fris, maar overdag is het warm. Ondanks dat ik alleen ben vermaak ik me uitstekend. Ik heb een brandertje bij me. Zo kan ik koffie zetten en mijn eten opwarmen.”

 • 6 April 2020 om 00:14
OuderBrabants Dagblad - Waalwijk Heusden e.o.

Automobilist rijdt 122 kilometer per uur te hard in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Een automobilist heeft het zondagmiddag wel heel erg bont gemaakt op de N267 ter hoogte van Wijk en Aalburg. Hij of zij reed 202 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid op die weg 80 is.

 • 5 April 2020 om 22:45

Ondanks corona wordt er volop gewerkt in Waspikse Voedselbos

WASPIK - Als een koning kijkt hij uit over zijn landerijen... Waspikker Jos van Genugten is dagelijks te vinden in het nieuwe Waspikse Voedselbos. Er is de afgelopen maanden veel werk verricht, niet alleen door hem, maar door een groep van dertig vrijwilligers.

 • 5 April 2020 om 21:08

Voorjaar laat het virus even vergeten

DRUNEN - Werken in een moestuin terwijl de zon volop schijnt, geeft heel veel voldoening. Corona? ,,We praten er niet veel over. De natuur overwoekert dat.”

 • 5 April 2020 om 20:16

Ouders druk door corona? Nee, dan de juf. β€˜Vrij? Ik weet niet eens meer wat dat Γ­s!’

VLIJMEN - Ja, ze overstelpen ouders met huiswerklijstjes en instructiefilmpjes. Maar als u denkt dat leraren nu zélf vooral zitten te relaxen in het lentezonnetje, heeft u het dus mooi mis. Op basisschool De Vijfhoeven in Vlijmen zijn ze drukker dan ooit door al die nieuwe digitale skills, spammende uitgevers, de noodopvang en zorgen om leerlingen. En als de juf dan ‘s avonds laat nog een mailtje krijgt met een vraag over een opdracht, dan denkt ze ‘geweldig!’ ,,Ze storen me nóóit!”

 • 5 April 2020 om 12:02

Buurthuis De Wierd in Waalwijk maakt plaats voor parkeerplekken en groen

WAALWIJK - Voormalig buurthuis De Wierd aan de St. Crispijnstraat in Waalwijk wordt gesloopt. Ook het aanpalende gebouw, waar vroeger een kleuterschool zat, gaat plat. Dat is het voorstel van burgemeester en wethouders. Het college wil op de grond die vrij komt een parkeerplaats aanleggen. ,,En ruimte creëren voor meer groen.”

 • 5 April 2020 om 10:02
❌