[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Heffingen voor energiefonds in Hilvarenbeek van de baan

HILVARENBEEK - Initiatiefnemers van zonneparken in Hilvarenbeek worden in de toekomst toch niet verplicht een deel van de opbrengst per hectare af te dragen, zo bleek donderdag tijdens de commissie Ruimte. Na protest van energiecoöperatie Hilverstroom en kritische vragen vanuit de raad heeft wethouder Guus van der Put het plan voor zo’n heffing geschrapt uit de Visie Grootschalige Energieopwek (VGO).

 • 18 April 2019 om 22:56

Trappers kruipt door oog van de naald in kolkende Arena

Tilburg Trappers ging met één doel richting Herne: als een wervelwind door de Hannibal-Arena razen. De bezoekers startten furieus, zakten in en kropen door het oog van de naald. Maar de titelverdediger dwong wel een beslissingsduel in eigen hal af: 3-5.

 • 18 April 2019 om 19:30

LIVE | Trappers leek bevrijd, maar Herner komt volledig terug in de wedstrijd

Na een bloedstollend spannend derde duel dat door Tilburg Trappers dinsdag werd gewonnen van Herner EV, staan beide ploegen donderdagavond opnieuw tegenover elkaar in de Hannibal Arena.

 • 18 April 2019 om 19:30

Tilburgse en twee anderen opgepakt in hennepkwekerij met 90 megaplanten: β€˜Ze waren vijf keer groter dan normaal’

BAARLE-NASSAU - In Baarle-Nassau zijn donderdag drie mensen opgepakt, omdat ze in een professioneel ingerichte hennepkwekerij stonden. Opvallend detail: er waren ‘slechts’ negentig planten, ‘die echter vijf keer zo groot zijn als normaal gesproken het geval is’, aldus de politie Markdal.

 • 18 April 2019 om 21:15

Tilburgse Robert (27) voelde zich voor fatale brand al onveilig: β€˜Hij had verhuisplannen’

ROTTERDAM/TILBURG - Illegale gokpraktijken zorgden voor conflicten tussen de huurder van het pand aan de Rotterdamse Hilledijk en bovenbuurman Robert Hendrix (27), die zaterdag bij een brand om het leven kwam. Tilburger Hendrix had ook problemen met de eigenaar, die hem het huis uit wilde hebben.

 • 18 April 2019 om 21:02

LIVE | Trappers deelt via Hermens genadeklap uit aan Herner EV

Na een bloedstollend spannend derde duel dat door Tilburg Trappers dinsdag werd gewonnen van Herner EV, staan beide ploegen donderdagavond opnieuw tegenover elkaar in de Hannibal Arena.

 • 18 April 2019 om 19:30

Koninklijke onderscheiding voor Peter Lurings uit Tilburg

TILBURG - Tilburger Peter Lurings mag zich sinds donderdagavond lid in de orde van Oranje Nassau noemen. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding bij de viering van het 90-jarig jubileum van de katholieke EHBO-vereniging Petrus Donders.

 • 18 April 2019 om 20:47

'Woeste vaders mishandelden Efteling-activistes', demonstranten weigeren taakstraf

KAATSHEUVEL - Twee dierenactivisten die zondag een voorstelling van de Efteling-show Raveleijn verstoorden, zijn na afloop van de demonstratie mishandeld door enkele woeste vaders. Dat zegt Jan-Hein van Dijk, de advocaat van de actiegroep Vegan Strike Group, tegen het Brabants Dagblad. In Wageningen en Den Haag, waar de vrouwen vandaan komen, is aangifte gedaan van mishandeling.

 • 18 April 2019 om 20:45

Petra Lepolder nieuwe wethouder in Dongen: β€˜Ik ben compleet blanco en dat is ook wel fijn’

DONGEN - Politiek was er eigenlijk altijd in haar leven. Ooms, tantes en andere familieleden: veel waren raadslid, wethouder of op een andere manier bij politiek betrokken.

 • 18 April 2019 om 20:43

Chiem uit Oisterwijk weet wel hoe je een feestje moet bouwen

OISTERWIJK - De meeste dromen zijn bedrog, wil Chiem Liebeton uit Oisterwijk Marco Borsato nog wel eens nazingen, maar deze durft hij hardop te dromen: ,,Optreden in het Natuurtheater van Oisterwijk, het mooiste plekje dat ik ken. In een café-achtige setting een fantastisch feest neerzetten.”

 • 18 April 2019 om 20:36

Bekerfinale Willem II 5 mei te zien op groot scherm op de Heuvel in Tilburg

TILBURG - Terwijl duizenden Tilburgers zondag 5 mei naar de Kuip afreizen voor de bekerfinale van Willem II tegen Ajax, willen mogelijk ook duizenden mensen de wedstrijd in de eigen binnenstad volgen. Omdat de kroegen dat hoogstwaarschijnlijk niet aan kunnen, komt er een groot scherm op de Heuvel.

 • 18 April 2019 om 20:09

LIVE | Trappers klapt erop in Herne en leidt met 0-3

Na een bloedstollend spannend derde duel dat door Tilburg Trappers dinsdag werd gewonnen van Herner EV, staan beide ploegen donderdagavond opnieuw tegenover elkaar in de Hannibal Arena.

 • 18 April 2019 om 19:30

LIVE | Kan Trappers een beslissende vijfde wedstrijd afdwingen tegen Herner EV?

Na een bloedstollend spannend derde duel dat door Tilburg Trappers dinsdag werd gewonnen van Herner EV, staan beide ploegen donderdagavond opnieuw tegenover elkaar in de Hannibal Arena.

 • 18 April 2019 om 19:30

Trappers-speler Bruijsten vol vertrouwen: β€˜Als we nu winnen, dan winnen we de serie’

Het werd een spektakelstuk van jewelste afgelopen dinsdag op Stappegoor. Tilburg Trappers overleefde het eerste matchpoint tegen Herner door met 5-3 te winnen. Een stap in de goede richting, maar desalniettemin is het donderdagavond wederom do or die voor Trappers.

 • 18 April 2019 om 19:00

Len (10) uit Kaatsheuvel onderscheiden: β€˜Ik heb meteen mijn brandweerpak aangetrokken’

KAATSHEUVEL - De buurman meende dat het wel meeviel met de schoorsteenbrand. ,,Maar ik dacht, dit is foute boel.” Dus trok Len van den Bosch snel zijn brandweerpak aan en drukte opnieuw bij de buren op de bel.

 • 18 April 2019 om 18:19

Kuikentjes tijdens de paasdagen: β€˜het zijn levende dieren als decoratie’

TILBURG - Schattige kuikentjes in je winkel, het lijkt een leuke paastraditie. Daar is Meldpunt Kuikentjesmisbruik het echter niet mee eens. Zij zetten zich in voor deze kuikens en brachten donderdag een brandbrief naar de Tilburgse kapsalon T’ons.

 • 18 April 2019 om 17:08

Pieter Tops wint Lanciersprijs met boek β€˜Een ongetemde buurt’

TILBURG - Hoogleraar Pieter Tops heeft donderdag de Lanciersprijs 2019 gekregen. Deze wordt uitgereikt door het Regionaal Archief Tilburg aan een onderzoeker die archiefmateriaal op een opmerkelijke manier heeft gebruikt voor een publicatie.

 • 18 April 2019 om 16:53

Willem II om sportieve reden blij met verschuiving speelronde

Willem II is om sportieve redenen blij met het verschuiven van de voorlaatste speelronde van de eredivisie. Het duel met ADO Den Haag, dat voor zondag 28 april op de kalender stond, wordt nu op woensdag 15 mei afgewerkt.

 • 18 April 2019 om 16:39

Jan Pommer preses van Gedenkplaats Haaren

HAAREN - Na zijn afscheid als burgemeester van Sint-Michielsgestel wordt Jan Pommer de nieuwe voorzitter van Gedenkplaats Haaren en van de stichting Vriendenkring Haaren 1940-1945.

 • 18 April 2019 om 15:07

Taakstraf voor Tilburger die afhaalpunten Albert Heijn en Jumbo oplichtte voor 15.000 euro

BREDA/TILBURG - De 41-jarige Chris H. uit Tilburg heeft donderdag 120 uur taakstraf en een halfjaar voorwaardelijk cel gekregen. De rechtbank in Breda veroordeelde de man voor het oplichten van Albert Heijn en Jumbo.

 • 18 April 2019 om 14:50
❌