[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBrabants Dagblad - Tilburg e.o.

Anne Zouridis voor CDA in raad Tilburg

TILBURG - Anne Zouridis-Veldhoven wordt per 1 oktober voor het CDA lid van de Tilburgse gemeenteraad. Zij neemt de plek in die Marcel van den Hoven, de voormalige fractievoorzitter, achterlaat.

 • 23 Augustus 2019 om 11:07

Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

 • 23 Augustus 2019 om 11:00

Het is net een tapijtje: aanleg snelfietsroute Tilburg-Waalwijk in volle gang

KAATSHEUVEL/WAALWIJK - Nu de bouwvak voorbij is, gaat ook de aanleg van de snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg weer verder. Deze week is een rode asfaltlaag - op de foto lijkt het wel een tapijtje - aangebracht op het nieuwe, verbrede fietspad aan de oostkant van de Tilburgseweg, tussen Kaatsheuvel en Sprang-Capelle.

 • 23 Augustus 2019 om 10:43

Beschonken Goirlenaar zonder rijbewijs blijkt nog 39 dagen te moeten zitten

GOIRLE/TILBURG - Een 48-jarige Goirlenaar is donderdag tijdens een verkeerscontrole op de Ringbaan Oost tegen te lamp gelopen. De man had te veel gedronken, had geen geldig rijbewijs, en zijn auto was niet APK gekeurd of verzekerd. Later bleek hij ook nog een celstraf open te hebben staan.

 • 23 Augustus 2019 om 10:42

Agressieve man dringt zich met mes op aan Tilburgse studenten: β€˜Ik ben voortaan jullie drugsdealer’

TILBURG - Een agressieve drugsdealer heeft donderdagavond een aantal Tilburgse studenten lastiggevallen op de Spoorlaan. De man bedreigde het groepje met een mes en dwong hen zijn telefoonnummer in hun mobiel te zetten. “Ik ben voortaan jullie drugsdealer”, zei hij erbij.

 • 23 Augustus 2019 om 10:41

Ondanks protest start gaswinner Vermilion met bouwkundige opnamen in Waalwijk en Loon op Zand

Vermilion start op 9 september met bouwkundige opnamen van woningen en bedrijfspanden. Vijf gemeenten willen dat Vermilion het werk uitstelt tot de Raad van State beslist of de gasboringen door mogen gaan, maar dat doet Vermilion niet.

 • 23 Augustus 2019 om 10:25

Tilburger aangehouden voor mishandeling van steward tijdens Willem II-wedstrijd

TILBURG - Een 22-jarige Tilburger heeft donderdagavond een bezoekje gekregen van de politie. De man wordt ervan verdacht op zondag 18 augustus een steward van Willem II te hebben mishandeld. Dat gebeurde tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

 • 23 Augustus 2019 om 10:22

Van stadsvilla, tentje tot rijtjeshuis: blik achter de deur van vijf β€˜studentenkamers’

Vrij 23 aug: Hoe woont de Tilburgse student anno 2019? Een blik achter de deur van vijf verschillende studentenkamers (en een tentje).

 • 23 Augustus 2019 om 10:18

Bloemlezing gedichten van Albert Megens (80) in β€˜Tachtig bij tachtig’

KAATSHEUVEL - ‘Tachtig bij tachtig’ heet het nieuwste boek van schrijver en dichter Albert Megens uit Kaatsheuvel. Het is een bundel van tachtig gedichten ter ere van de tachtigste verjaardag van de in Boxtel geboren auteur en gepensioneerd leraar.

 • 23 Augustus 2019 om 09:58

Acht bestuurders betrapt op rijden onder invloed tijdens politiecontrole in Tilburg

TILBURG - Bij een alcoholcontrole in Tilburg heeft de politie donderdagavond zes personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Twee bestuurders zaten achter het stuur terwijl ze drugs op hadden.

 • 23 Augustus 2019 om 09:02

Herstel van droge zomer 2018 kost Tilburg tonnen

De gemeentelijke begraafplaats van Tilburg, het Sint Pieterspark, de Middeldijkdreef-rotonde in de Reeshof. Wie goed kijkt, ziet dat het groen in de stad nog lang niet is hersteld van de droge zomer van 2018. Een herplantplan is in de maak.

 • 23 Augustus 2019 om 08:53

Redhead Days in Tilburg: rood haar, rode baarden, een rood hotel

TILBURG - De organisatie van Redhead Days verwacht dat de stad vanaf vrijdag wordt overspoeld met roodharigen uit diverse landen. ,,Roodharigen vallen op, dat weten ze, van grote afstand zie je ze al.”

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Beste start van de eeuw lonkt voor Willem II

De koppositie, de beste start deze eeuw, het jubileum van Freek Heerkens, de verjaardag van Damil Dankerlui en wat mooie cijfers voor Vangelis Pavlidis. Dat staat allemaal op het spel voor Willem II tegen FC Emmen.

 • 23 Augustus 2019 om 06:35

Man vrijgesproken van bedreiging dochter agent in Tilburg, want diender heeft helemaal geen dochter

TILBURG - ,,Als je een dochter of zus hebt, dan vind ik ze en steek ik ze in brand". Die bedreigingen uitte een 38-jarige Heerlenaar tegen een Tilburgse verkeersagent. Toch heeft de rechtbank in Breda hem vrijgesproken van bedreiging. Want de agent heeft geen dochter of zus.

 • 22 Augustus 2019 om 19:44

Voor het eerst gaan studenten wonen op de Tilburgse universiteitscampus

TILBURG - Voor het eerst in de geschiedenis gaan studenten van Tilburg University wonen op de campus zelf. Vanaf half september doet het onderwijsgebouw Prisma dienst als onderdak voor 89 internationale studenten. In het pand worden een- en tweepersoonskamers voor hen gemaakt, het bedrijf Camelot gaat die beheren.

 • 22 Augustus 2019 om 19:29

Hilvarenbeek: β€˜Gedogen varkensstal in Esbeek duurde te lang’

ESBEEK - De gemeente Hilvarenbeek had strakkere afspraken moeten maken over het gedogen van een varkensstal zonder vergunning in Esbeek. Dat heeft de Hilvarenbeekse wethouder Ted van de Loo gezegd. Hoewel de vergunning al in 2015 werd ingetrokken, is de stal voor 1.200 varkens aan de Lage Mierdseweg sindsdien steeds in gebruik geweest.

 • 22 Augustus 2019 om 18:50

Willem II is Lewis voor lange tijd kwijt door gescheurde kruisband

Willem II kan voorlopig geen beroep doen op Fernando Lewis. De 26-jarige rechtsback heeft in het uitduel met Fortuna Sittard (2-3) een kruisbandblessure in zijn knie opgelopen en is voor lange tijd uit de roulatie.

 • 22 Augustus 2019 om 18:39

Tilburg: veel kinderboekenschrijvers bij Knetters

TILBURG - Een reeks schrijvers is zondag 29 september te gast bij kinderboekenfeest Knetters in Tilburg. Dat is een festival rond kinderboekenschrijvers en boeken voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het evenement is in verschillende zalen en ruimtes van 013 Poppodium.

 • 22 Augustus 2019 om 18:16

Hittewimpel komt tΓ³ch naar Gilze en Rijen

GILZE EN RIJEN - De historische hittewimpel komt vrijdag tóch naar de gemeente Gilze en Rijen. Dat laat gemeentewoordvoerder Stephan Hoek donderdagmiddag weten. Ingrid Langen, directeur van de Culturele Centra Gilze en Rijen, reist vrijdag af naar Warnsveld om de wimpel namens het college in ontvangst te nemen.

 • 22 Augustus 2019 om 16:19

Jongens proberen scooter te stelen door bestuurster (18) eraf te duwen in Tilburg

TILBURG - Vier jongens probeerden woensdagavond rond 22.00 uur in Tilburg een vrouw te beroven van haar scooter. Dat deden ze met geweld.

 • 22 Augustus 2019 om 16:13
❌