[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Na 102 jaar verdwijnt drogisterij Angèle Vekemans Goirle

GOIRLE - Angèle en Rob Spijkers dragen Pour Vous Angèle Vekemans over aan Yoëlle Billet en Sven Olree. Zij gaan verder als Pour Vous Goirle.

 • 20 November 2017 om 21:20

Mogelijk extra onderzoek plasticbedrijf BTP

TILBURG - Er komt mogelijk vervolgonderzoek met zogeheten e-noses naar de uitstoot van kunststofbedrijf BTP op Loven. ,,Bewoners moeten ervan uit kunnen gaan dat bedrijven zich aan de normen houden" zei wethouder Mario Jacobs (GroenLinks, Ruimtelijke Ordening) maandag in de raadscommissie. 

 • 20 November 2017 om 20:23

Buurtonderzoek na woningbrand in Wandelboslaan

TILBURG - De politie tast nog in het duister over de oorzaak van de uitslaande brand in een woning aan de Wandelboslaan, in de nacht van zondag op maandag. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen van brandstichting aangetroffen, maar de politie liet maandag weten dat er nog wel een buurtonderzoek volgt.

 • 20 November 2017 om 18:32

Weefmachine kapot? Paul Looijkens is de enige die de oude apparaten in het TextielMuseum aan de praat kan houden

TILBURG - Een bijna negentig jaar oude Buckskin-weefgetouw repareren? De schrobbelmolen (om het wol te kammen) en de selfactor (het spinnen van de wol) aan de praat houden. Geen probleem voor Tilburger Paul Looijkens (72). Hij kan het nog, als enige.

 • 20 November 2017 om 17:50

Nieuw wijkje rond kazerne Willem II

TILBURG - Meer ademruimte voor het voetbalstadion van Willem-II en een nieuw woonwijkje in en rond de voormalige kazerne aan de Ringbaan-Zuid. Dat is het doel van een principe-akkoord tussen de gemeente en consortium Stappegoor.

 • 20 November 2017 om 17:45

Politie waarschuwt voor drugslabs: β€˜tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

 • 20 November 2017 om 17:16

Bij ongeluk met spookrijder overleden Tilburgse is Dominique (22); 'Een oprecht gedreven, fijn persoon'

TILBURG/ROERMOND - De Tilburgse vrouw die zondag om het leven kwam bij een frontale botsing met een spookrijder op de A73 bij Roermond is de 22-jarige Dominique Lousberg. 

 • 20 November 2017 om 17:16

Woning-in-zicht: even geen 'wie het eerst komt, het eerst maalt'

TILBURG - Woning-in-zicht, waar Tilburgse corporaties woningen in de regio aanbieden, heeft voor onbepaalde tijd het gedeelte 'eerste reageerder model' afgesloten. Hierbij worden woningen toegewezen volgens het 'wie het eerst komt, het eerst maalt-principe'.

 • 20 November 2017 om 17:09

Willem II pest vernederde rivaal NAC via social media

Willem II heeft maandagmiddag op social media de lachers op de hand gekregen. De Tilburgers pestten via het officiële Twitter-kanaal rivaal NAC. Er werd met '0-8 december' zowel naar de datum van de onderlinge wedstrijd, als naar de blamage van NAC van afgelopen weekend gerefereerd.

 • 20 November 2017 om 16:32

Zonnebloem wil dagje uit zonder drempels voor iedereen

KAATSHEUVEL - 'Samen maken we de Nederlandse vrijetijdssector beter toegankelijk’. Dat beloven directies van attractieparken, musea, theaters, bioscopen, dierentuinen en ook eredivisieclubs. Ze waren maandag bijeen in De Efteling voor het tekenen van een gezamenlijk convenant. 

 • 20 November 2017 om 16:25

Al 40.000 bezoekers in De Pont voor de jubileumtentoonstelling

TILBURG - De expositie WeerZien, waarmee De Pont het 25-jarig bestaan viert, is al door meer dan 40.000 mensen bezocht. Daarmee is WeerZien hard op weg om de best bezochte expo te worden in de geschiedenis van het museum. De tentoonstelling  is half september geopend door prinses Beatrix. 

 • 20 November 2017 om 16:08

Einde voor eetcafΓ© De Gouden Laars in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Het doek voor eetcafé De Gouden Laars in Loon op Zand is definitief gevallen. De rechtbank heeft pandeigenaar Kees Brands volledig in het gelijk gesteld in de zaak die hij tegen huurder en exploitant René van de Ven had aangespannen. Die moet alle verschuldigde bedragen, waaronder bijna een jaar huur, alsnog betalen. Bij elkaar opgeteld zo'n 50.000 euro.

 • 20 November 2017 om 15:56

Omstreden methode van verdelen huurwoningen in Oost-Brabant gestaakt

EINDHOVEN - Huurwoningen in de regio worden voorlopig niet meer toegewezen via het principe van 'eerste reageerder'. Dat besloten de woningbouwcorporaties na publicaties van deze krant waaruit blijkt dat de methode mogelijk fraudegevoelig is.

 • 20 November 2017 om 15:50

Studentensteden vragen aandacht voor huisjesmelkers

TILBURG - Wethouders van de grote studentensteden hebben een brandbrief gestuurd naar minister Kajsa Ollongren. De stadsbestuurders vragen hierin aandacht voor de uitbuiting van studenten door huisjesmelkers.  Al valt de positie van de Tilburgse student relatief mee.

 • 20 November 2017 om 13:20

Paardenclub Esbeek stopt na vergane glorietijden

ESBEEK - De eens zo bloeiende en actieve Ruitersportverenging RSV Esbeek houdt het na 60 jaar voor gezien. ,,De feiten liggen er. En aan een dood paard moet je niet trekken", vindt Piet Verhoeven (70), die bijna veertig jaar lang de functie van voorzitter en bestuurslid bekleedde.

 • 20 November 2017 om 11:50

Within Temptation eind 2018 weer in 013

TILBURG - De symfonische rockband Within Temptation met de Tilburgse muzikanten Mike Coolen en Ruud Jolie speelt 22 december 2018 in 013. Het concert is onderdeel van een grote Europese tour langs zalen in Rusland, Polen, Duitsland, Engeland en Italië en valt samen met de presentatie van een nieuwe plaat. 

 • 20 November 2017 om 11:44

Man gewond bij slijpwerk in Tilburg

TILBURG - Een werknemer van kraanbedrijf Koninklijke Saan aan de Lizzy van Dorpweg in Tilburg is maandagmorgen gewond geraakt bij slijpwerkzaamheden. De man liep brandwonden toen een grote slijptol vlam vatte en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

 • 20 November 2017 om 11:03

Tilburg: Zuidelijk Toneel belicht 'vuile kanten van de mens'

TILBURG - Het Zuidelijke Toneel werkt met Nederlandse en Vlaamse acteurs aan 'King Lear'. Na 'Romeo & Julia' en 'Macbeth' is dit de derde toneelvoorstelling in een Shakespeare-trilogie. De Vlaamse regisseur Simon De Vos koppelt de thema’s van 'King Lear'aan de Europese Unie van nu: zelfzuchtige machthebbers, naar verandering smachtende jongeren, een rijk onder druk. Het Zuidelijk Toneel is gehuisvest in Tilburg. 

 • 20 November 2017 om 10:31

Vuurwerkverbod losse flodder; nauwelijks nieuwe knalvrije zones

DEN BOSCH - Dit jaar komen er nauwelijks vuurwerkvrije zones bij. Net als de afgelopen twee jaar wijst ongeveer een kwart van de gemeenten gebieden aan waar tijdens de jaarwisseling niet geknald mag worden. In deze regio zou het daarbij alleen gaan om de gemeenten Oirschot en Zaltbommel

 • 20 November 2017 om 03:00

Tilburgse komt om het leven bij ongeval met spookrijder bij Roermond

ROERMOND/TILBURG - Een spookrijder heeft zondagavond voor een ravage gezorgd op de A73 tussen Roermond-Oost en de Roertunnel. Volgens de politie zijn daarbij twee doden gevallen, waaronder een Tilburgse vrouw.

 • 19 November 2017 om 23:37
❌