[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

β€˜Je gaat van niets naar iets, dat maakt componeren leuk’

TILBURG - Harm Kolen uit Goirle is een van de jonge finalisten van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. De winnaars mogen meespelen met het nieuwjaarsconcert in Amsterdam. Met zijn eigen stijl hoopt Harm een goede kans te maken.

 • 11 December 2018 om 16:24

Spullen voor hennepkwekerij gevonden bij politie-inval in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De politie is dinsdagmiddag samen met de douane binnengevallen in een huis aan de Luxemburgstraat. Daarbij zijn laptops en camerabeelden in beslag genomen, maar ook spullen die gebruikt kunnen worden bij het opzetten van een hennepkwekerij.

 • 11 December 2018 om 16:17

Tilburgse ober blundert wéér met bonnetje na rietjesrel: 'We hebben hem meteen ontslagen’

TILBURG - Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op min of meer dezelfde wijze: wéér met een bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt een medewerkster.

 • 11 December 2018 om 14:47

Burgemeesters mogen drugspanden sneller sluiten, ook Eerste Kamer akkoord

TILBURG - Burgemeesters krijgen de mogelijkheid om sneller drugspanden te sluiten. De Eerste Kamer stemde dinsdagmiddag in met een wetswijziging die het mogelijk maakt om woningen ook op slot te doen als er chemicaliën of apparatuur is gevonden waarmee drugs gemaakt kan worden.

 • 11 December 2018 om 14:12

Tilburger aangehouden bij drugslab in Berkel en Rodenrijs

TILBURG - Een 45-jarige man uit Tilburg is dinsdag aangehouden bij een drugslab in Berkel en Rodenrijs. een melding van chemische stank bij een horecapand verraadde de locatie van het lab aan de Westersingel.

 • 11 December 2018 om 13:44

CDA wil Haaren nu al laten meepraten over Oisterwijk

MOERGESTEL - Betrek inwoners van het dorp Haaren nu al bij de toekomst van de gemeente Oisterwijk. Met dat voorstel komt Guus Mulders, voorzitter van de tweekoppige CDA-fractie in de gemeenteraad van Oisterwijk.

 • 11 December 2018 om 13:19

Ook buurman Guus Meeuwis sloopt zijn nieuwe villa aan Bredaseweg Tilburg

TILBURG - Ook de buurman van Guus Meeuwis is voornemens zijn pas aangeschafte villa aan de Bredaseweg af te breken voor nieuwbouw. De gemeente heeft een sloopmelding ontvangen, bevestigt een woordvoerder.

 • 11 December 2018 om 12:20

20e aanhouding na rellen NAC-Willem II, 37-jarige Bredanaar opgepakt

BREDA – De politie heeft dinsdagochtend weer iemand aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de rellen na afloop van de wedstrijd NAC-Willem II. Het gaat om een 37-jarige inwoner uit Breda. Er zijn nu 20 aanhoudingen verricht.

 • 11 December 2018 om 10:23

Tilburger Henk Smulders schrijft roman als eerbetoon aan overleden broer. β€˜Ik mis hem nog steeds’

TILBURG - Een waar gebeurd ongeval is het uitgangspunt voor de sciencefiction-achtige roman van Tilburger Henk Smulders.

 • 11 December 2018 om 10:56

Drie Reeshofbuurten vrijwillig vuurwerkvrij

TILBURG - Drie van de vijf Tilburgse buurten die dit jaar vuurwerkvrij willen zijn, liggen in de Reeshof. Buurtbewoners zelf zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de ‘handhaving’.

 • 11 December 2018 om 10:50

21e aanhouding na rellen NAC-Willem II, 37-jarige Bredanaar opgepakt

BREDA – De politie heeft dinsdagochtend weer iemand aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de rellen na afloop van de wedstrijd NAC-Willem II. Het gaat om een 37-jarige inwoner uit Breda. Er zijn nu 21 aanhoudingen verricht.

 • 11 December 2018 om 10:23

TBV Wonen heeft nieuwe directeur: Paul Kouijzer

TILBURG - Paul Kouijzer wordt per 1 maart de nieuwe directeur-bestuurder bij TBV Wonen in Tilburg. Hij treedt in de voetsporen van Rob Vinke die in maart jongstleden na een kort ziekbed overleed.

 • 11 December 2018 om 10:16

Lombardijenlaan heeft primeur burgerinspraak, maar schiet daar weinig mee op

TILBURG - Het is een nieuw instrument van de Tilburgse politiek, die er zelfs een uitroepteken achter zet: 'Maak je punt bij de raad!'

 • 11 December 2018 om 09:43

Nieuwe ronde voor 'de hoek' Kalverstraat in Goirle

GOIRLE - Woonstichting Leystromen en bouwbedrijf Maas Jacobs zitten weer om de tafel voor een bouwplan voor de hoek Tilburgseweg, Kalverstraat in Goirle. Beide partijen willen niet dat de hoek nog eens jarenlang leeg blijft. Hoe het nu zit met een eventuele parkeerkelder, is nog wel de vraag.

 • 11 December 2018 om 09:38

Fitness druppelt nog wat na in de oude Hispohal van Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Bekenaren die nog in de Hispohal gaan fitnessen, mogen op weg naar de kleedkamers eerst tussen de emmers door slalommen. Het lekt er stevig.

 • 11 December 2018 om 09:05

Legendarische groep Kraftwerk op Best Kept Secret met speciale 3D-show

HILVARENBEEK - Krafwerk geeft op de aanstaande editie van Best Kept Secret een speciale 3D-show en is tevens 'de afsluiter’ van het hoofdpodium op zaterdag. Voor het optreden van Duitse electrorock groep, vanaf begin jaren zeventig actief, worden 25.000 speciale brillen uitgedeeld.

 • 11 December 2018 om 08:35

Twee ongelukken op A58 bij Moergestel en Best, weg weer in beide richtingen vrij

MOERGESTEL/BEST - Op de A58 zijn dinsdagochtend twee ongelukken gebeurd. Een bij Moergestel en een bij Best.

 • 11 December 2018 om 07:33

Speciale 3D-show bij optreden Kraftwerk op Best Kept Secret

HILVARENBEEK - Krafwerk geeft op de aanstaande editie van Best Kept Secret een speciale 3D-show en is tevens 'de afsluiter’ van het hoofdpodium op zaterdag. Voor het optreden van Duitse electrorock groep, vanaf begin jaren zeventig actief, worden 25.000 speciale brillen uitgedeeld.

 • 11 December 2018 om 08:35

β€˜Ik ga zo'n man toch niet beschadigen omdat hij treitert?’

BREDA/TILBURG - Vijftien jaar is de 65-jarige H. de W. beveiliger geweest. Daar had hij te maken met verslaafden, met lastige scholieren en dan wordt hij nu beschuldigd van mishandeling. ,,Ik ga zo'n man toch niet beschadigen? Alleen omdat hij loopt te treiteren?“, vroeg hij gisteren de politierechter in Breda.

 • 11 December 2018 om 08:00

De Vries over kluif stadsentree: ik zit er bovenop

TILBURG - Zet voor de Kempenbaan-Oost alle kaarten op woningbouw. Maak plan-b, een distributiecentrum zo onaantrekkelijk mogelijk. Met die opstelling vormt de Tilburgse raad één blok met wethouder De Vries richting ontwikkelaar Somerset.

 • 11 December 2018 om 08:00
❌