[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Maart 2018Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

'Een noodkreet vanuit de bevolking'

TILBURG - Hans Smolders doet een dringend beroep op D66. ,,We hebben de verantwoordelijkheid er samen iets moois van te maken."

 • 22 Maart 2018 om 22:19

Het mysterie van de verdwaalde stembiljetten in Goirle

GOIRLE - In de stembus van het gemeentehuis in Goirle kwamen woensdagavond twee 'verdwaalde' formulieren naar boven, ingeleverd door Goirlenaar Joop Mannearts. Het centraal stembureau vergadert vandaag over de merkwaardige kwestie.

 • 22 Maart 2018 om 22:09

De terugkeer van een oude techno-bekende: Machinekamer leeft weer

Do 22 mrt: Het immer dampende nachtleven van Tilburg verloor vorig jaar technofeest Machinekamer. Het 'donkere, minimalistische feest' komt nu weer ronkend en knarsend tot leven.

 • 22 Maart 2018 om 19:40

Eindelijk weer een Udenhouter in de gemeenteraad van Tilburg

UDENHOUT - Voor Udenhouter Frans Vriens (63) is het niet echt een verrassing dat zijn partij 50PLUS twee zetels heeft behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen.

 • 22 Maart 2018 om 19:25

Sjef Verhoeven houdt het als wethouder in Oisterwijk voor gezien: 'Ik ga met pensioen'

OISTERWIJK - Nu de coalitie van Algemeen Belang en VVD haar meerderheid kwijt is, houdt in Oisterwijk ook de partijloze wethouder het voor gezien.

 • 22 Maart 2018 om 19:00

Coalitie is voor Samenwerking Reusel luxeprobleem

REUSEL-DE MIERDEN - De zoektocht naar een coalitiepartner is voor Samenwerking een luxeprobleem. De partij heeft een absolute meerderheid.

 • 22 Maart 2018 om 18:13

Don Sarto 'vangt' wat tijdens zwerfafvalactie: uitgedroogde vis, fietswiel en schaats

TILBURG - Kekke handschoentjes aan, vuilniszakken mee en gáán. Tachtig kinderen van de Tilburgse basisschool Don Sarto trokken donderdagmiddag wijk Groenewoud in, bonden er de strijd met zwerfafval aan.

 • 22 Maart 2018 om 17:43

Tesla rijdt vrouw op elektrische fiets aan in Oisterwijk

OISTERWIJK - Op de kruising Stroomdalpad - Beardijk in Oisterwijk is donderdag aan het einde van de middag een fietsster aangereden. Ze werd geraakt door een Tesla. De automobiliste zag het slachtoffer waarschijnlijk over het hoofd.

 • 22 Maart 2018 om 17:41

Archeologisch onderzoek in Berkel-Enschot levert sporen IJzertijd op

BERKEL-ENSCHOT - Voorafgaand aan de bouwactiviteiten voor het nieuwe dorpshart in Berkel-Enschot zijn donderdag op een akker tussen De Kraan, spoorlijn en het voormalige klooster sporen van bewoning uit de IJzertijd, zo'n 800 jaar voor Christus, gevonden.

 • 22 Maart 2018 om 17:39

Geschrokken VVD'er levert in Oisterwijk zijn raadszetel meteen weer in: 'Geen tijd'

OISTERWIJK - Vincent van den Dungen stond op plaats negen van de VVD-lijst in Oisterwijk. Dus was het niet te verwachten dat hij in de gemeenteraad gekozen zou worden. Maar na het tellen van zijn voorkeurstemmen, was het feit toch daar. Vincent van den Dungen is gekozen als volksvertegenwoordiger.

 • 22 Maart 2018 om 16:37

D66 in Tilburg mazzelt met de laatste restzetel

TILBURG - Hans Smolders en de zijnen haalden woensdag in Tilburg 2.775 stemmen meer dan de grote tegenstrever D66. Toch hield die laatste partij het zetelverschil beperkt: 10 om 9. Maar het scheelde niet veel of het was 11 voor de LST en 8 voor D66 geweest.

 • 22 Maart 2018 om 16:30

Ver uitduel van Trappers vrijdag op tv te zien in ijshal

De ijshockeyers van Tilburg Trappers spelen vrijdagavond hun tweede wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs tegen Eisbären Regensburg. Het duel vindt plaats in Zuid-Duitsland, op 688 kilometer afstand van Tilburg.

 • 22 Maart 2018 om 16:16

Eijlander informateur voor Smolders

TILBURG - Professor Philip Eijlander gaat in Tilbuurg als informateur de mogelijkheden onderzoeken voor een coalitie onder leiding van Hans Smolders.

 • 22 Maart 2018 om 15:18

In Tilburgse raad haalt niemand met voorkeur een zetel

TILBURG - In Tilburg heeft geen enkele kandidaat voor de gemeenteraad met voorkeurstemmen een zetel bemachtigd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag die de gemeente donderdag vrijgaf.

 • 22 Maart 2018 om 15:12

Waar een klein cafรฉ groot in kan zijn: Troubadour krijgt eretitel van befaamde brouwerij

Do 22 mrt: Eén van de beste brouwerijen ter wereld roept een Tilburgs 'buurtcafeetje' uit tot ambassadeur. Die titel mag café Troubadour vanaf zaterdag dragen, het is erkenning van de befaamde brouwerij De Molen uit Bodegraven.

 • 22 Maart 2018 om 14:41

Drie jonge vrouwen en รฉรฉn man op eigen kracht in de raad van Oisterwijk

OISTERWIJK - Myrte Hesselberth en Stefanie Vulders voor PrO, Marieke Moorman voor PGB en Vincent van den Dungen voor de VVD: die vier zijn op eigen kracht doorgedrongen tot de gemeenteraad van Oisterwijk.

 • 22 Maart 2018 om 12:42

Restzetels voor CDA, VVD en Pro3 in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - De drie restzetels in Loon op Zand zijn gegaan naar CDA, VVD en Pro3. Op basis van de kiesdeler krijgen deze partijen een extra zetel, zo maakte de gemeente donderdag bekend.

 • 22 Maart 2018 om 13:18

Hans Smolders krijgt net zoveel stemmen als lijsttrekkers VVD, D66 en GroenLinks samen

TILBURG - Hans Smolders heeft bij gemeenteraadsverkiezingen in zijn eentje net zoveel stemmen getrokken als de lijsttrekkers van D66, GroenLinks en de VVD samen. Dat zijn na de LST (10 zetels), de grootste partijen met 9 (D66), 6 (GroenLinks) en 6 (VVD) zetels.

 • 22 Maart 2018 om 12:49

Drie vrouwen en รฉรฉn man op eigen kracht in de raad van Oisterwijk

OISTERWIJK - Myrte Hesselberth en Stefanie Vulders voor PrO, Marieke Moorman voor PGB en Vincent van den Dungen voor de VVD: die vier zijn op eigen kracht doorgedrongen tot de gemeenteraad van Oisterwijk. Door die ingreep van de kiezers is het vrouwelijk gewicht van de raad aanzienlijk toegenomen.

 • 22 Maart 2018 om 12:42

Smolders is een man van krachtige standpunten: 'Ga de grote criminelen aanpakken!'

TILBURG - Hans Smolders is vermoedelijk de meest opmerkelijke volksvertegenwoordiger van Brabant. Hij vertelt graag en trots dat hij al drie wethouders en een burgemeester naar huis stuurde. Nu wil hij zelf wethouder worden, om te laten zien hoe het moet.

 • 22 Maart 2018 om 12:41
โŒ