[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Carlo van Esch gaat door als lijsttrekker voor PGB in Oisterwijk

MOERGESTEL - Moergestelnaar Carlo van Esch voert opnieuw de lijst van de PGB aan bij de Oisterwijkse gemeenteraadsverkiezingen in november. De leden van de PGB hebben dat unaniem besloten. De rest van de lijst wordt pas in september vastgesteld.

 • 10 Juli 2020 om 10:23

Enorme akker vol zonnepanelen splijt buurt in buitengebied Goirle: β€˜Je hebt over die keuze als bewoner niks te zeggen’

GOIRLE - Twaalf hectare vruchtbaar boerenland vol met zonnepanelen. In Goirle dreigt de komst daarvan een buurtgemeenschap te verscheuren. Tien huishoudens proberen het tij nog te keren, maar of dat lukt is de vraag.

 • 10 Juli 2020 om 08:58

18 keer de klas uit gezet, maar nu op weg naar een diploma

TILBURG - Rofino Salmoné werd zo vaak uit de klas verwijderd, dat na de achttiende keer de school geen andere mogelijkheid zag: een mogelijk verwijdering van school. Maar de 16-jarige jongen met petje op had nou eenmaal niet altijd zin in de les. Hij wist eigenlijk al veel, verveelde zich. En ging dan maar praten en grappen maken met zijn vrienden.

 • 10 Juli 2020 om 07:54

Arbeidsmigranten mogen nog maximaal vijf jaar in Biezenmortel blijven

BIEZENMORTEL - Voor zesentwintig arbeidsmigranten en dertien chauffeurs is er ook in de toekomst onderdak in Biezenmortel. Maar dan moet het bedrijf dat hen huisvest, BAM Vermeer, wel voldoen aan de Tilburgse regels hiervoor en de gebouwen aanpassen. ,,Dat gaan we ook zeker doen”, zegt directeur Martijn van den Brand.

 • 10 Juli 2020 om 06:58

Nieuwe school voor 130 kinderen op de Hondsberg is Oisterwijk veel te duur

OISTERWIJK - De gemeente Oisterwijk schuift een nieuwe school voor de kinderen van de Hondsberg op de lange baan. Uit een second opinion blijkt dat de bouwkosten op 5,9 miljoen uit komen. Dat is 1,9 miljoen hoger dan waar vorig jaar nog vanuit werd gegaan.

 • 10 Juli 2020 om 06:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Alleen Algemeen Belang is toe aan stoplichten op linkste kruispunt van Oisterwijk

OISTERWIJK - In mei was een 80-jarige Oisterwijkse in twee jaar tijd het zesde slachtoffer van een botsing met een auto op de kruising van de Baerdijk en het rode fietspad. PGB-wethouder Dion Dankers kondigde aan ‘speciale borden’ te gaan plaatsen.

 • 9 Juli 2020 om 22:00

Circusfestival Circolo gaat wΓ©l door: extra grote tenten met hoge tribunes

TILBURG - Ondanks beperkingen door de coronamaatregelen gaat festival Circolo in oktober door. In het Leijpark in Tilburg komen vier grote tenten met hoge tribunes zodat bezoekers met genoeg afstand tot elkaar de circusvoorstellingen kunnen zien. Het thema is: gevaar en stunts. Eén van de groepen die optreedt is Familiair Faces. De acrobaten zijn opgeleid op de circusacademie in Tilburg.

 • 9 Juli 2020 om 15:30

Vernieuwing Mozartflat in Tilburg kost 8,5 miljoen, maar dan heb je straks wel de luxe van een klimaatgevel

TILBURG - Het miljoenenkarwei in en aan de Mozartflat in Tilburg-Noord kan van start. Eind augustus gaat de aannemer aan de slag met de voorbereiding om de flat van een 'klimaatgevel’ te voorzien. Belangrijk onderdeel van de operatie is ook dat alle 256 woningen ‘van het aardgas af’ gaan. De huishoudens, eigenaren en huurders, betalen flink mee.

 • 9 Juli 2020 om 20:58

Meerdere gewonden bij botsing tussen twee auto's bij Gilze

GILZE - Meerdere mensen zijn donderdagavond gewond geraakt na een ongeval op de Langenbergseweg bij Gilze. Hoe het ongeval tussen twee auto's heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

 • 9 Juli 2020 om 20:27

Meerdere gewonden na botsing tussen twee auto's bij Gilze

GILZE - Meerder mensen zijn donderdagavond gewond geraakt na een ongeval op de langenbergseweg bij Gilze. Hoe het ongeval tussen twee auto's heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

 • 9 Juli 2020 om 20:27

Scooterrijder gewond bij botsing met auto in Udenhout

UDENHOUT - De bestuurder van een scooter is donderdag gewond geraakt bij een ongeval op de Houtsestraat in Udenhout. Dat gebeurde rond 18.10 uur.

 • 9 Juli 2020 om 19:20

Woo Hah! wil hiphop-community samenbrengen met β€˜All Day’: β€˜En het festival gaat in 2021 sowieso door’

Mis jij ‘m ook zo, die festivalzomer? Normaal gesproken was het festivalseizoen nu in volle gang, maar door de coronacrisis is dit jaar alles anders. In deze rubriek blikken we wekelijks vooruit op een Brabants festival dat oorspronkelijk het komende weekend zou plaatsvinden. Deze week spreken we met Ruud Lemmen, organisator van hiphopfestival Woo Hah!.

 • 9 Juli 2020 om 19:00

Jeukrups hield zich in Tilburg gedeisd, aantal meldingen is fors gedaald

TILBURG - Jammer voor de omzet van drogisten en apothekers, maar voor menigeen een zucht van verlichting: de eikenprocessierups bezorgt dit jaar veel minder overlast. Uit Oisterwijk kwamen daar al eerder voorzichtig positieve geluiden over, maar de gemeente Tilburg heeft nu stevige cijfers in handen.

 • 9 Juli 2020 om 18:58

Trappers hoopt op competitie met meer dan elf clubs

Vooralsnog bestaat de Oberliga Nord, waar Tilburg Trappers in uitkomt, uit slechts elf ploegen, nadat er twee vrijwillig en twee verplicht afhaakten. Tocht ziet Trappers-directeur Ruud van Baast de nabije toekomst niet somber in.

 • 9 Juli 2020 om 18:56

Invulling Mindlabs gaat voorspoedig, Ballast Nedam en BINX tekenen voor bouw

TILBURG - De verhuur van ruimte in Mindlabs, het volgende paradepaardje in de Spoorzone, verloopt voorspoedig. Dat zei wethouder Berend de Vries donderdag tijdens de gunning van het bouwproject. Ballast Nedam en BINX Smartility gaan de klus klaren. De oplevering staat gepland vóór kerstmis 2021.

 • 9 Juli 2020 om 18:31

β€˜Gigantische impuls voor Tilburg Noord’

TILBURG - Er gaat 4,2 miljoen Europese subsidie naar Tilburg Noord. Het geld is bestemd voor het het project ‘ForwArt’. Dat wil jongeren met kunst en cultuur uit de criminaliteit houden. De stad reageert verguld.

 • 9 Juli 2020 om 18:03

Een brandende auto vlakbij tienduizenden liters benzine: levensgevaarlijke mix?

TILBURG - Een auto waar de vlammen uitslaan en een tankstation waar tienduizenden liters brandbare vloeistof zijn opgeslagen. De combinatie klinkt levensgevaarlijk. De schrik zat er woensdag in de namiddag dan ook goed in bij de omstanders van een autobrand bij Shell in Tilburg. Was er echt sprake van acuut gevaar?

 • 9 Juli 2020 om 17:55

Unsolved Mysteries in Brabant: 7 spraakmakende onopgeloste zaken

Waargebeurde misdaadzaken zijn een ontzettend populair onderwerp voor televisieseries, podcasts en boeken. Netflix speelde afgelopen week in op die trend door een oude Amerikaanse tv-serie nieuw leven in te blazen: Unsolved Mysteries is sinds 1 juli te zien op de streamingdienst en is nu al ontzettend populair onder kijkers. Ook in Noord-Brabant zijn veel moorden, vermissingen en andere misdaadzaken na jaren nog steeds onopgelost.

 • 9 Juli 2020 om 17:38

#BeetjeDansen vanuit heteluchtballon uitgesteld vanwege slechte weer

HAAREN - Het Haarense dancefestival #BeetjeDansen zou als eerste festival muziek en beeld vanuit een heteluchtballon gaan streamen. Aanstaande zaterdag. Maar dat gaat vanwege het slechte weer niet door. Een nieuwe datum is nog niet geprikt.

 • 9 Juli 2020 om 17:25

Jaarmarkt in Oisterwijk zit er deze maand niet in: β€˜Wel in oktober’

OISTERWIJK - Peter Rozen, sinds jaar en dag organisator van de jaarmarkt in Oisterwijk, heeft geen groen licht van de gemeente gekregen. Hij had gehoopt op zondag 26 juli de kramen te kunnen uitstallen. ,,Maar ze zien bij de gemeente veel te veel beren op de weg en komen met allerlei protocollen waar ik als vrijwilliger maar even aan moet voldoen.”

 • 9 Juli 2020 om 16:37
❌