[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

'Kil en koud briefje' aan ouders van overleden Luna (9) zorgt voor woede in Oisterwijk

OISTERWIJK - Oppositiepartij PrO roept het Oisterwijks college ter verantwoording over het 'kille en koude briefje' dat de ouders van Luna van Riel kregen. Twee weken na het overlijden van het 9-jarige meisje kregen zij een schrijven over het beëindigen van voorzieningen: een rolstoel en een autostoeltje.

 • 17 Januari 2018 om 09:09

Hoe wordt een reality-ster begeleid? 'Bij Roy Donders was de aandacht hysterisch'

TILBURG - Worden realitysterren als Roy Donders en Barbie wel voldoende begeleid en tegen zichzelf in bescherming genomen? Dat is de vraag nadat de laatste vorige week na overmatig drugsgebruik in het ziekenhuis belandde. Producent Ewout Genemans: ,,Ik dacht er in het verleden wel eens te makkelijk over.''

 • 17 Januari 2018 om 08:33

Het gevoel van Goirle is ook aandacht voor sport

GOIRLE - De drie grootste sportverenigingen in Goirle willen ieder een extra kunstgrasveld. Voetbalverenigingen VOAB en GSBW en hockeyclub MHC zijn uit hun jasje gegroeid en willen zo meer capaciteit. Om meer aandacht te vragen voor sporten in Goirle hebben ze samen met nog vijf veldverenigingen het Manifesto Sportivo uitgebracht.

 • 17 Januari 2018 om 08:28

Tilburgs hotel Van der Valk opent in april, het is nog aanpoten

TILBURG - Honderdvijftig Roadburn-festivalgangers en evenveel deelnemers aan een Facebook-actie gaan het nieuwe Van der Valkhotel in Tilburg inwijden. Dat gaat in april in bedrijf.

 • 17 Januari 2018 om 06:30

Tilburgse rabbijn Corrie Zeidler: 'Alleen in IsraΓ«l word ik gediscrimineerd'

TILBURG - ,,Orthodoxe rabbijnen, ook die hier in Brabant, erkennen mij niet. Het bestaat niet dat een vrouw hun collega is. Toch is het enige land ter wereld waar ik als vrouwelijke rabbijn word gediscrimineerd, Israël. De overheid erkent er alleen het orthodoxe jodendom."

 • 17 Januari 2018 om 06:20
Gisteren β€” 16 Januari 2018Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Botsing 2 vrachtwagens en 3 bestelbusjes bij Breda, weg richting Tilburg weer vrij

BREDA/TILBURG – Op de A58 zijn dinsdagavond twee vrachtwagens en drie bestelbusjes met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van het knooppunt Sint Annabosch bij Breda.

 • 16 Januari 2018 om 19:11

File op A58 vanuit Breda richting Tilburg na ongelukken

BREDA/TILBURG - Op de snelweg A58 staat dinsdagavond een file van ongeveer tien kilometer tussen Breda en Tilburg-West. In de richting van Tilburg is de linkerrijstrook afgesloten na twee ongelukken.

 • 16 Januari 2018 om 19:11

Nieuwkomer Willem II-straat: de verbluffende schoonheid van BijZestig

Di 16 jan: Vanaf de Willem II-straat is het bijna niet te zien, maar achter de gevel van nummer 60 stoomt een prachtige nieuwkomer zich klaar voor de opening. BijZestig heet de veelomvattende zaak. Je kunt er eten, koffiedrinken, winkelen en er komt straks een bed en breakfast.

 • 16 Januari 2018 om 17:15

DanaΓ© 2.0 wordt een lang en ongewis proces

KAATSHEUVEL - Op 31 maart vorig jaar werd Danaé Ligtvoet uit Kaatsheuvel gestoken door een insect. Dat had enorme gevolgen: haar hele geheugen werd gewist. ,,Fysiek zien we vooruitgang, cognitief blijft onze dochter nog achter," zegt haar vader Jurgen Ligtvoet.

 • 16 Januari 2018 om 17:12

Grote actie tegen drugsrunners: 80.000 euro en kilo cocaΓ―ne gevonden, Tilburger opgepakt

ROTTERDAM/TILBURG – Bij een grote actie tegen drugsrunners in Rotterdam zijn afgelopen weekend zes verdachten opgepakt, onder wie een man uit Tilburg. Dat laat de politie dinsdag weten. Agenten vonden tijdens een doorzoeking in een huis in Rotterdam een kilo cocaïne en een geldbedrag van bijna 80.000 euro.

 • 16 Januari 2018 om 15:17

Zonneweide bij Streekpark Klein Oisterwijk kan zo'n honderd huishoudens van stroom gaan voorzien

OISTERWIJK - Streekpark Klein Oisterwijk, dat zich langs de Oirschotsebaan uitstrekt, gaat deze herfst een zonneweide met 1200 zonnepanelen aanleggen. Dat moet 300.000 kilowattuur op gaan leveren, goed voor het stroomverbruik van zo'n honderd huishoudens.

 • 16 Januari 2018 om 14:53

Extra nachtritten met de bus in Den Bosch en Tilburg tijdens carnaval

DEN BOSCH/TILBURG - Carnavalsvierders die graag ook buiten hun eigen dorp of stad carnaval willen vieren kunnen ook dit jaar een passe-partout voor de bus kopen. Ook rijden er zowel in Den Bosch als Tilburg extra nachtbussen.

 • 16 Januari 2018 om 14:47

Oplossing voor landbouwverkeer kern Hilvarenbeek stukje dichterbij. 'Er zijn volop mogelijkheden'

HILVARENBEEK - De oplossing voor de overlast van landbouwverkeer in de kern Hilvarenbeek lijkt een stukje dichterbij na een onderzoek van Monumentenhuis Brabant. Daaruit blijkt dat zandwegen ten westen van de kern mogelijk gebruikt kunnen worden voor een omleiding. De gemeente Hilvarenbeek gaat de haalbaarheid van de alternatieve route verder onderzoeken.

 • 16 Januari 2018 om 14:18

Tilburger gepakt die nog 2,5 jaar moet brommen

GOIRLE - Bij toeval heeft de politie zondagavond in Goirle een man opgepakt die nog 884 dagen celstraf moet uitzitten. Dat komt overeen met bijna 2,5 jaar.

 • 16 Januari 2018 om 14:12

Zeldzame carnavalsinsignes in Tilburgse garage zijn 'unieke vondst': 'Het internet ontplofte'

OOSTERHOUT/TILBURG - Een ongekende schat. Zo noemen Kaaiendonkers de inhoud van de twee dozen die Henri van den Hout uit Tilburg vorige week in zijn garage aantrof. Tientallen loonzakjes met daarin Oosterhoutse carnavalsinsignes uit de jaren 1956 tot en met 1987. Van de zeer zeldzame 1956 heeft Van den Hout zelfs drie stuks.

 • 16 Januari 2018 om 14:09

Gevluchte No Surrender-captain Corin Denis (38) al een week spoorloos

TILBURG - Captain Corin Denis (38) van motorclub No Surrender heeft zich nog steeds niet bij de politie gemeld na zijn veroordeling voor deelname aan een criminele drugsorganisatie.

 • 16 Januari 2018 om 11:45

Koningsplein in beeld voor Nieuwste School

TILBURG - Het Koningsplein is de ideale plek voor nieuwe huisvesting van de Nieuwste School. ,,Centraal in de binnenstad, nieuwe levendigheid voor het plein", zegt wethouder Berend de Vries.

 • 16 Januari 2018 om 11:00

Dorpspomp(je) moet in Oisterwijk een verkiezingsitem worden

OISTERWIJK - Laat de Oisterwijkse politiek zich nu maar eens uitspreken, vindt Albert Jakobsen: ,,Is er op De Lind nog plaats voor een dorpspomp? Mooi item voor de verkiezingen, lijkt me."

 • 16 Januari 2018 om 10:51

Studenten duiken naar grond als overvaller Cafetaria Franske binnenstormt: 'Iedereen liggen blijven!'

TILBURG – De politie heeft maandagavond bewakingsbeelden vrijgegeven van de gewapende overval op Cafetaria Franske in Tilburg. Op de beelden, die werden getoond in opsporingsprogramma Bureau Brabant, is te zien hoe enkele klanten angstig naar de grond duiken. Ze waren achteraf zo geschrokken, dat er voor hen professionele hulp nodig was, zo laat de politie weten.

 • 16 Januari 2018 om 10:43

De Hall of Fame mag zich voortaan 'kernpodium' noemen (en dat is een goede zaak)

Di 16 jan: Muzikale mijlpaal voor de Hall of Fame: de concertzaal hoort voortaan thuis in het circuit van nationale poppodia. Volgens het Fonds Podiumkunsten is het een 'kernpodium'. Enerzijds is dat erkenning, anderzijds kan de Hall in de toekomst nu uit meer bands putten.

 • 16 Januari 2018 om 10:23
❌