[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Hattrick Kristinsson bij Willem II 2

Willem II 2 heeft maandagavond in de competitie voor reserveteams de uitwedstrijd bij Roda JC 2 ruim gewonnen. Het werd 0-4 voor de Tricolores.

 • 22 Oktober 2018 om 21:48

Torenspits voormalige kerk in Esbeek in de steigers

ESBEEK - De torenspits van de Adrianuskerk in Esbeek, die in januari van dit jaar zwaar beschadigd raakte tijdens een storm, staat momenteel in de steigers voor herstelwerkzaamheden. De torenspits wordt geheel voorzien van nieuwe leien en een nieuw dakbeschot. Dat zijn de planken waar de leien op liggen. Eind deze maand moet het werk klaar zijn.

 • 22 Oktober 2018 om 19:39

Bouw tuincentrum en bouwmarkt in Tilburg-Noord krijgt groen licht

TILBURG - Het alle partijen honderd procent naar de zin maken, dat lukt vrijwel nooit. Ook nu weer niet bij de vestiging van een nieuw tuincentrum en een Karwei-bouwmarkt aan de Rugdijk, het noordelijkste stukje Tilburg-Noord dat nog binnen de rondweg ligt.

 • 22 Oktober 2018 om 19:33

Tilburg liep veel geld mis door fraude in het buitenland, β€˜maar aanpak is verbeterd’

TILBURG - Tilburg is door een rechterlijke uitspraak weliswaar veel geld misgelopen bij onderzoeken naar bijstandsfraude in het buitenland. Maar de aanpak gaat door en is inmiddels verbeterd.

 • 22 Oktober 2018 om 19:25

Tilburg verbetert fraude-aanpak buitenland

TILBURG - Tilburg is door een rechterlijke uitspraak weliswaar veel geld misgelopen bij onderzoeken naar bijstandsfraude in het buitenland. Maar de aanpak gaat door en is inmiddels verbeterd.

 • 22 Oktober 2018 om 19:25

Alerte buren blussen zelf hegbrand in Tilburg

TILBURG - Flink wat rook maandagmiddag in de Puccinistraat in Tilburg. Door nog onbekende oorzaak vlogen daar wat bosjes in brand. Door snel optreden van de buren was het vuur snel uit.

 • 22 Oktober 2018 om 18:15

Renova: zwarte piet naar Leyhoeve

TILBURG - De drietrapsraket van Renova kan de lucht in: de weg komt vrij voor de BMW-garage aan de Kempenbaan. Raadsleden vooral kritisch over rol management Leyhoeve.

 • 22 Oktober 2018 om 17:59

Eelco Smits uit Goirle krijgt grote toneelprijs

AMSTERDAM/GOIRLE/TILBURG - Acteur Eelco Smits (41) kreeg zaterdag de prestigieuze toneelonderscheiding de Paul Steenbergen penning uitgereikt. Zijn familie uit Goirle zat in de zaal van het Internationaal Theater Amsterdam toen hun zoon en broer de prijs ontving uit handen van toneelspeler Jacob Derwig. Dat gebeurde na de voorstelling ‘Uit het leven van marionetten’.

 • 22 Oktober 2018 om 17:54

Nu wel première Nasser El Jackson. In Tilburg, zijn eigen stad

TILBURG - De voorstelling 'Ball’ met de Tilburgse straatvoetbal Nasser El Jackson zou in première gaan op Festival Boulevard in Den Bosch, maar in augustus bleek het stuk nog niet helemaal af te zijn. El Jackson toonde zijn behendigheid op het theaterfestival, maar er was nog geen lichtplan te zien en geen muziek te horen.

 • 22 Oktober 2018 om 17:30

HockeyDome HC Tilburg keert binnenkort terug: ook heren 1 en dames 1 spelen er wedstrijden

TILBURG - De HockeyDome - de grote blaashal - keert eind november terug op het terrein van hockeyclub Tilburg. Ook de topteams van de vereniging gaan er nu officiële wedstrijden spelen.

 • 22 Oktober 2018 om 16:39

Prestigieuze toneelprijs voor Eelco Smits uit Goirle

GOIRLE - Acteur Eelco Smits uit Goirle heeft zaterdagavond de prestigieuze toneel-onderscheiding de Paul Steenbergen-penning gekregen uit handen van acteur Jacob Derwig. Hij overhandigde de prijs op het podium van het Internationaal Theater Amsterdam.

 • 22 Oktober 2018 om 11:01

Gezin moet drugspand gedwongen verlaten in Goirle

GOIRLE - Een woning aan de Pastoor van Rielstraat in Goirle is op last van burgemeester Mark van Stappershoef voor drie maanden gesloten. De bewoners hebben met kinderen een andere woonruimte moeten zoeken omdat ze nu voor de tweede keer in de fout zijn gegaan. In juli werden softdrugs, een wapen en munitie in het huis gevonden.

 • 22 Oktober 2018 om 16:17

De Wandelgangen in Hilvarenbeek tevreden over kunstveiling in Elckerlyc

HILVARENBEEK - Kunststichting De Wandelgangen uit Hilvarenbeek kijkt met tevredenheid terug op de kunstveiling die zondag in cultureel centrum Elckerlyc werd gehouden. Ongeveer een derde van de 88 geveilde kunstwerken werd verkocht, waaronder het duurste aangeboden werk, een bronzen beeld van Leo Heerkens ter waarde van 5.500 euro.

 • 22 Oktober 2018 om 16:11

NAC wil hooligans β€˜keihard straffen’ met stadionverboden, politie doet aangifte tegen hooligans

BREDA - De Bredase voetbalclub NAC zegt alles in het werk te willen stellen om de voetbalhooligans op te sporen die zich zondagmiddag rellen veroorzaakten. De club stelt camerabeelden ter beschikking aan de politie en deelt stadionverboden uit aan de hooligans. Dat laat de club weten in een persbericht. De politie heeft laten weten aangifte te doen tegen de relschoppers.

 • 22 Oktober 2018 om 14:52

Gewonde kinderen zijn weer thuis na ongeluk met springkussen in Esbeek

ESBEEK - De kinderen die zaterdagmiddag gewond raakten na een ongeluk met een springkussen in Esbeek zijn weer thuis. Dat meldde de politiewoordvoering. De verwondingen lijken mee te vallen.

 • 22 Oktober 2018 om 15:30

NAC wil hooligans β€˜keihard straffen’ voor ongeregeldheden na derby tegen Willem II

BREDA - De Bredase voetbalclub NAC zegt alles in het werk te willen stellen om de voetbalhooligans op te sporen die zich zondagmiddag rellen veroorzaakten na de wedstrijd tegen Willem II. De club stelt camerabeelden ter beschikking aan de politie en deelt stadionverboden uit aan de hooligans. Dat laat de club weten in een persbericht.

 • 22 Oktober 2018 om 14:52

PvdA-Statenlid Driek van Griensven overleden, provincie hangt vlag halfstok

DEN BOSCH - Driek van Griensven, sociaaldemocraat in hart en nieren, is donderdag na een kort ziekbed overleden. De PvdA’er uit Berkel-Enschot bekleedde tal van politieke functies en was sinds januari voor de tweede keer Statenlid in Brabant. De provincie heeft maandag de vlag halfstok gehangen vanwege het overlijden van Van Griensven (68).

 • 22 Oktober 2018 om 14:25

'Kiezen voor geweld als oplossing vind ik schrijnend en ontoelaatbaar'

GOIRLE - Burgemeester Mark van Stappershoef van Goirle is kwaad en geschrokken doordat een ambtenaar werd mishandeld door twee jongeren. Dat uitte hij in het gastopinie in het BD dit weekeinde.

 • 22 Oktober 2018 om 14:17

Tilburg viert 74 jaar vrijheid tijdens Peace & Jam 27 oktober

TILBURG - Het laatste schot in de Tilburgse straten klonk op 27 oktober 1944, na hevige gevechten. Na bijna vijf jaar oorlog was de stad bevrijd. Aanstaande zaterdag herdenkt en viert Tilburg 74 jaar vrijheid tijdens Peace and Jam. Met verhalen, film en muziek wordt een eerbetoon gebracht aan de Schotse en Nederlandse bevrijders.

 • 22 Oktober 2018 om 14:14

De pergola bij kanaal Reeshof is in juni gereed

TILBURG - Wijkraad Reeshof heeft 75.000 euro ontvangen voor kunstwerk Zandpoort aan het kanaal. Eerder was al duidelijk dat het Mondriaan Fonds 50.000 euro neertelt. Het Bernard Cultuurfonds betaalt nu 25.000 euro. Door deze bijdragen kan het werk worden gerealiseerd.

 • 22 Oktober 2018 om 14:11
❌