[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Brabants Dagblad - Tilburg e.o.

Vooruit met de Mersjant, liefst aan zij-armpje Piushaven

TILBURG - Het eerste plan voor de transformatie van de noordwand van de Koopvaardijstraat is bijna 15 jaar oud, maar de nieuwe eigenaar laat er geen gras over groeien. ,,We willen zo snel mogelijk aan de slag", zegt Diederick Kruijssen van Census Real Estate.

 • 21 Februari 2019 om 19:00

Yves de Boer wil vooral vertrouwen herstellen in Haaren

HAAREN - Yves de Boer (67) komt niet als een moderne sheriff met harde hand orde en tucht herstellen in het hectische Haaren. Die opdracht heeft de waarnemend burgemeester ook niet meegekregen van zijn baas, commissaris van de Koning Wim van de Donk. De ervaren VVD-bestuurder moet er voor zorgen dat de voorbereidingen voor de vierendeling van de gemeente op koers èn tempo blijven.

 • 21 Februari 2019 om 18:11

Fujifilm schrapt 111 banen in Tilburg, voor 80 mensen gedwongen ontslag

TILBURG - Fujifilm sluit aan het eind van het jaar een van de twee productielijnen voor offsetplaten in zijn fabriek in Tilburg. Daarbij verdwijnen 111 arbeidsplaatsen. Naar schatting 80 medewerkers wacht gedwongen ontslag.

 • 21 Februari 2019 om 13:23

Beurs Wobby Wonderland in de LOC-Hal: strips, grafische prints en magazines

TILBURG - De expositie Wobbyaanland in de LOC-Hal wordt zondag afgesloten met de beurs Wobby Wonderland. In de hal zijn dertig internationale kunstenaars die werk verkopen. Dat varieert van kunstenaarsboeken, strips, grafische prints tot T-shirts.

 • 21 Februari 2019 om 14:41

Ruzie in Tilburg waarbij ruit sneuvelt en man zichzelf verwondt met mes

TILBURG - Twee mannen (27 en 23 jaar) uit Tilburg zijn woensdagavond aangehouden in Rijen nadat ze eerder die dag een ruit in hadden geslagen in de Prunusstraat in hun woonplaats en de bewoner hadden bedreigd.

 • 21 Februari 2019 om 14:33

Fuji schrapt 111 arbeidsplaatsen in Tilburg

TILBURG - Fuji sluit aan het eind van het jaar een van de twee productielijnen voor offsetplaten in zijn fabriek in Tilburg. Daarbij verdwijnen 111 arbeidsplaatsen. Naar schatting 80 medewerkers worden volgens het bedrijf boventallig.

 • 21 Februari 2019 om 13:23

Fran Sol maakt thuisdebuut voor Kiev

Fran Sol staat donderdagavond om 21.00 uur opnieuw in de basis van Dynamo Kiev. Dat treedt dan thuis in het NSK Olimpiysky-stadion aan voor de return in de achtste finale van de Europa League tegen Olympiakos.

 • 21 Februari 2019 om 13:06

Seksueel misbruik: fors meer hulpvragen regio Tilburg

TILBURG - Steeds meer slachtoffers van seksueel misbruik in de regio Tilburg zoeken hulp om hun ervaring te verwerken. Blauwe Maan zag het aantal hulpvragen groeien van 118 in 2017 naar 314 vorig jaar. ,,En dat is nog maar het topje van de ijsberg", stelt directeur Ellen Roskes.

 • 21 Februari 2019 om 12:20

Nieuw wijkje tussen Scheerman en A58 zit er voor Moergestel voorlopig niet in

MOERGESTEL - De verbreding van de A58 zit in de weg van woningbouw ten zuiden van de Scheerman in Moergestel. 'Deze locatie ondervindt geluidhinder waartegen voorzieningen zullen moeten worden getroffen’, schrijft het college aan de gemeenteraad van Oisterwijk.

 • 21 Februari 2019 om 11:46

Trappers in play-offs eerst naar Lindau of HΓΆchstadt

Nu de ijshockeyers van Tilburg Trappers zich verzekerd hebben van het kampioenschap in de Oberliga Nord, kunnen ze al met een schuin oog naar de verwikkelingen in de Oberliga Süd kijken. Die levert namelijk ook acht deelnemers voor de play-offs waarin om de algehele Duitse Oberligatitel wordt gestreden.

 • 21 Februari 2019 om 11:30

Verkiezing mooiste hond: Golden retriever Toos uit Kaatsheuvel is een behulpzaam buitenbeentje

KAATSHEUVEL - ,,Toos is zo'n bijzondere en lieve hond, dat ze het verdient om in het zonnetje te worden gezet. Daarom heb ik haar opgegeven voor de verkiezing van Mooiste hond van Nederland.”

 • 21 Februari 2019 om 10:55

Willem II distantieert zich van uitspraken RvC-lid Vreeman in NRC

Willem II distantieert zich van de uitspraken die Raad van Commissarissen-lid Ruud Vreeman in een interview met NRC heeft gedaan over inmiddels voormalig directeur Berry van Gool. Dat meldt de club in een bericht op de website namens Jan van der Laak, waarnemend voorzitter van de RvC.

 • 21 Februari 2019 om 10:50

Udenhoutse Liza van Doveren weet wat genieten is, al honderd jaar

UDENHOUT - Lang heeft Liza van Doveren- van den Langenberg uitgekeken naar haar honderdste verjaardag op donderdag 21 februari 2019. Familiemens Liza viert dit feest in de Eikelaar in Udenhout, waar ze sinds zes jaar woont. Natuurlijk met haar 8 kleinkinderen, 20 kleinkinderen en 23 achterkleinkinderen.

 • 21 Februari 2019 om 10:35

Nachtelijk Tilburg wil pronken met licht: kroepoekdak als β€˜stralende kroon’ en Stationsstraat als verlichte stadsentree

Do 21 feb: Op Tilburgs lichtgebied in de nachtelijke stad staat veel te gebeuren. Verlichting - ‘een stralende kroon’ - die het befaamde stationsdak recht doet. Panden in de Stationsstraat die worden uitgelicht, zodat bezoekers de straat herkennen als belangrijke stadsentree. En een busstation dat ‘s avonds oplicht als er mensen langs lopen.

 • 21 Februari 2019 om 09:26

Nieuwe aanwas voor basisscholen: zij willen de juf (en één meester) zijn die het verschil maakt

TILBURG - ,,Ooit ga ik het doen”, dacht Femke van der Velden (28) vaak. ,,En wanneer je op de scholen waar je gymles geeft, hoort over leerkrachten die niet vervangen kunnen worden, denk je: dit is het moment, nu kan ik helpen.”

 • 21 Februari 2019 om 09:21

Asukaniam stond na ongeluk drie maanden aan de kant bij Sarto: β€˜Ik miste het voetbal niet eens’

Na een auto-ongeluk stond Jean Asukaniam drie maanden aan de kant van het veld van Sarto. Nu hij weer fit is, twijfelt hij over de voortgang van zijn voetbalcarrière.

 • 21 Februari 2019 om 08:00

013 CIF, nieuw internationaal filmfestival bij Cinecitta

TILBURG - Bij Cinecitta is eind oktober het nieuwe filmfestival 013 CIF. Deze afkorting staat voor Cinecitta International Filmfestival. Het evenement toont dertien wereldfilms die hoge ogen gooiden op grote festivals als Cannes, Toronto, Sundance en Beijing, maar nooit in filmtheaters in de Benelux te zien zijn. Het festival is in alle zalen van Cinecitta, de films worden gemiddeld driemaal vertoond. De gemeente Tilburg heeft een bedrag van 15.000 euro uitgetrokken voor het nieuwe evenement.

 • 21 Februari 2019 om 07:00

Kindermisbruikers als Hans V. uit Tilburg tijdelijk paspoort afpakken, vindt Tweede Kamer

TILBURG - Nederlandse kindermisbruikers mogen zolang ze onder overheidstoezicht staan geen paspoort hebben. Daarvoor pleit een meerderheid van de Tweede Kamer. Dat schrijft De Telegraaf. De zaak rondom Hans V. uit Tilburg is het meest recente voorbeeld van een Nederlandse kindermisbruiker die ondanks een veroordeling gewoon zijn gang kon gaan in het buitenland.

 • 21 Februari 2019 om 06:57

Zo vader, zo dochter: Jan en Kiki Brekelmans samen in het gemeentebestuur van Loon op Zand

LOON OP ZAND - Hoe bijzonder is dat: vader en dochter samen in het lokale bestuur. Jan en Kiki Brekelmans zorgen als nieuwe wethouder en raadslid voor een politieke primeur in de gemeente Loon op Zand. En waarschijnlijk ook ver daarbuiten.

 • 21 Februari 2019 om 06:55

Palacios wil ook Willem II naar een prijs loodsen

Een week later dan gepland pakte Diego Palacios woensdagmorgen de draad weer op bij Willem II. Als er iemand van baalde dat hij de wedstrijd tegen Vitesse moest missen, dan is het de speler zelf wel.

 • 21 Februari 2019 om 06:35
❌