[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017Brabants Dagblad - Oss Uden e.o.

Maartje Aarts krijgt prijs voor haar rol in platform Global Goals Oss

OSS - Maartje Aarts kreeg maandagavond een Gouden Oogappel. Zij ontving de onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk als voorzitter van platform Global Goals Oss. Wethouder Kees van Geffen reikte de prijs uit in De Maasvallei. Aarts zet zich sinds 2008 in voor het platform. 

 • 25 September 2017 om 20:30

Audities voor Udense Musical, de lat ligt hoog

UDEN - De audities voor de zesde Udense Musical beginnen in november. Het bestuur nodigt zangers, acteurs, dansers en muzikanten uit maar benadrukt dat het geen makkie wordt. Deelnemers moeten rekenen op zeker een jaar repeteren en in december 2018 minstens acht voorstellingen in theater Markant Uden. 

 • 25 September 2017 om 17:17

Uitfans FC Den Bosch weer welkom bij FC Oss

Fans van FC Den Bosch en FC Oss zijn weer welkom in elkaars bezoekersvak. 3 jaar lang was dat verboden, nadat er in 2014 flinke rellen zijn geweest tussen beide supportersgroepen. Bij de eerstvolgende derby op 20 oktober in Oss zijn er maximaal 150 Bossche supporters welkom.

 • 25 September 2017 om 16:54

Nieuwe Udense toegang naar De Maashorst krijgt vorm

UDEN - De contouren van de nieuwe toegang richting natuurgebied De Maashorst in Uden worden zachtjesaan zichtbaar. Aannemer Jan Selten is bij ziekenhuis Bernhoven begonnen met de aanpassing van de Lagerbosweg dat nu nog een fietspad is. 

 • 25 September 2017 om 16:18

'Bulgarenpand' hoeft niet dicht, wel nader onderzoek gemeente Uden

UDEN - Een oud pand aan de Ontginningsweg in Odiliapeel waar tot voor kort Bulgaren in woonden hoeft toch niet dicht van de gemeente. De Bulgaren zijn vertrokken en daarmee is er volgens de gemeente geen sprake meer van brandgevaarlijke situaties. Wel krijgt de verhuurder een juridische procedure aan de broek want hij had in de oude boerderij nooit arbeidsmigranten mogen laten wonen. 

 • 25 September 2017 om 15:24

Gerda (92) was oudste tennisster in Uden: 'Het is mooi geweest'

UDEN - Het gaat niet meer zoals het ging. Ze wil zich op de baan helemaal kunnen geven, maar dat lukt niet meer omdat ze toch wat moeilijker loopt. En dus stopt ze met tennissen, Gerda Snippe uit Uden. 

 • 25 September 2017 om 11:21

Minder wanbetalers zorgpremie door soepeler regels

DEN BOSCH/ TILBURG  - Het aantal mensen dat hun zorgverzekering niet betaalt, is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Zorginstituut Nederland. De daling is volgens het instituut vooral te verklaren door de versoepeling van de regels, niet doordat mensen ineens hun zorgverzekering kunnen betalen.

 • 25 September 2017 om 12:11

Geffens bomenpark snakt naar uitbreiding; dorpsraad doet dringende oproep

GEFFEN - Het arboretum in Geffen groeit uit zijn jasje. De dorpsraad doet een dringende oproep aan het gemeentebestuur van Oss om uitbreiding snel mogelijk te maken. 

 • 25 September 2017 om 11:25

Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

UDEN - Het gaat niet meer zoals het ging. Ze wil zich op de baan helemaal kunnen geven, maar dat lukt niet meer omdat ze toch wat moeilijker loopt. En dus stopt ze met tennissen, Gerda Snippe uit Uden. Maar dan wel pas op 92-jarige leeftijd. Ze was veruit het oudst actieve lid van tennisclub LTC in Uden. Apetrots zijn ze daar op hun hoogbejaarde speelster, die nog steeds een vitale indruk maakt en  helder van geest is. ,,Ik heb het tennissen ontzettend graag gedaan. Het is de mooiste sport die er bestaat." 

 • 25 September 2017 om 11:21

Uden stapt in de elektrische deelauto

UDEN - Binnen afzienbare tijd kan elke Udenaar in een elektrische auto rijden als hij die voor een ritje nodig heeft. Voorlopig is dat genoegen alleen weggelegd voor ambtenaren en bestuurders van de gemeente Uden en werknemers van IBN en woningcorporatie Uden. Maandag trapten zij het project 'Uden duurzaam op weg' officieel af. 

 • 25 September 2017 om 11:21

Middelbare scholieren in Ravenstein, wie kent ze?

RAVENSTEIN - Op de foto staan een groep middelbare scholieren van het Hooghuis uit Ravenstein. Het Hooghuis is er niet meer in Ravenstein, herkent iemand de jongens en meisjes op de foto? Welk jaar was het? En was het toevallig nog een speciale gelegenheid waarom de foto genomen is?

 • 25 September 2017 om 11:00

Priestertekort: parochie Uden past noodgedwongen mistijden aan

UDEN - De mistijden in de nieuwe Sint-Petrusparochie in Uden en omgeving vanaf 1 oktober noodgedwongen aangepast. 

 • 25 September 2017 om 09:50

Bevrijding Kasteel Heeswijk wordt nagespeeld

HEESWIJK-DINTHER De geschiedenis komt zondag 1 oktober tot leven bij Kasteel Heeswijk. Die dag wordt de bevrijding van het kasteel nagespeeld als ‘living history’. Groepen re-enactors bivakkeren in authentieke stijl op het landgoed. Historische voertuigen, wapens, uniformen en zelfs muziek uit 1944 brengen het kasteel terug in de tijd. 

 • 25 September 2017 om 09:42

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

DEN BOSCH - Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:25

Geld jeugdzorg is in veel Brabantse gemeenten op

De geldpot voor jeugdzorg is leeg. Dat wil zeggen: in de helft van de gemeenten zijn de centen nu al op. Ook gemeenten in de regio van het Brabants Dagblad proberen te roeien met de riemen die ze hebben.

 • 25 September 2017 om 07:43
Gisteren β€” 24 September 2017Brabants Dagblad - Oss Uden e.o.

ZorgcoΓΆperatie Ravenstein heeft nieuwe ontmoetingsruimte

RAVENSTEIN - Onder grote belangstelling heeft wethouder Annemarie van de Ven  zondag de officiële opening verricht van de nieuwe ontmoetingsruimte van de Zorgcoöperatie Ravenstein. Tegelijkertijd werd op verschillende locaties in het vestingstadje ook een Welzijnsmarkt voor ouderen georganiseerd door de zorgcoöperatie.

 • 24 September 2017 om 20:08

Na 181 schoten is Alex Buren uit Maren Kessel gemeentekoning van Oss

RAVENSTEIN - Alex Buren is na 181 schoten de nieuwe gemeentekoning van de gemeente Oss.

 • 24 September 2017 om 17:02

Politieberichten van zaterdag 23 en zondag 24 september

DEN BOSCH - Lees hieronder het overzicht van alle politieberichten uit de regio van het weekend van 23 en 24 september.

 • 24 September 2017 om 16:30

Kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven tijdens UNICEF kinderfestival

BERGHEM - Ideale weersomstandigheden, een prachtige locatie in natuurtheater Hoessenbosch, leuke activiteiten, en toch geen massale belangstelling voor het Unicef kinderfestival in Berghem. Ouders kopen een strippenkaart en de kinderen kunnen meedoen met spelletjes, workshops of iets lekkers eten. De opbrengst van het festival is voor Unicef. 

 • 24 September 2017 om 16:20

De voetveren over de Maas varen nog één week uit

RAVENSTEIN - Nog één week kunnen fietsers profiteren van de kleine pontjes die de Maas over en weer varen. Daarna is het weer wachten tot volgend jaar.

 • 24 September 2017 om 12:07
❌