[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Brabants Dagblad - Oss Uden e.o.

Na annulering kermisfeesten ook geen Dolle Dinsdag in Oss

OSS - Na bijna twintig jaar komt - in elk geval tijdelijk - een einde aan het homo-evenement Dolle Dinsdag op de Osse kermis. Nu de kermisfeesten op de Eikenboomgaard niet doorgaan, heeft het volgens de organisatie geen zin om het feest op poten te zetten. Bij café 't Berghje wordt een alternatief feestje gevierd.

 • 14 Augustus 2018 om 16:30

Oss trekt ton uit voor onderzoek naar windmolens in polders Geffen en Lith

OSS - De plannen voor een groot wind- en zonnepark tussen Oss en Den Bosch kan vooralsnog rekenen op financiële steun van de gemeente Oss. Het college van B en W wil een ton uittrekken om haalbaarheid en kansen van het initiatief te onderzoeken. Ook stelt ze twee voltijdsmedewerkers beschikbaar. Tenminste, als de gemeenteraad akkoord gaat.

 • 14 Augustus 2018 om 17:17

Ridders en jonkvrouwen nemen Macharen in bezit

MACHAREN - Hoog bezoek, dinsdag in Macharen. De aftrap van de kindervakantieweek 2018 kwam voor rekening van een 'koning' met gevolg, die de tachtig deelnemertjes meenam in het verhaal van het gestolen zwaard Excalibur, prinses Ariane en de geheimzinnige zwerver.

 • 14 Augustus 2018 om 17:01

Kasteel Heeswijk pompt water op om fundering te beschermen

HEESWIJK-DINTHER - Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther heeft vorige week preventief extra grondwater opgepompt om te voorkomen dat de aanhoudende droogte de fundering van het monument aantast.

 • 14 Augustus 2018 om 17:00

Oss zet licht op groen voor wijkcentrum D'n nieuwe Iemhof

OSS - De Ruwaard kan nu echt uitzien naar een nieuw wijkcentrum. Dat komt op de begane grond van de Sterrebosflat. Het Osse college van burgemeester en wethouders zette dinsdag het licht op groen voor de realisatie van D'n nieuwe Iemhof. Binnenkort volgt een collegebesluit om het omliggende gebied aan te pakken.

 • 14 Augustus 2018 om 16:48

Einde aan een tijdperk: Dolle Dinsdag Oss afgeblazen

OSS - Na bijna twintig jaar komt een einde aan het homo-evenement Dolle Dinsdag op de Osse kermis. Nu de kermisfeesten op de Eikenboomgaard niet doorgaan, heeft het volgens de organisatie geen zin om het feest op poten te zetten. Bij café 't Berghje wordt een alternatief feestje gevierd.

 • 14 Augustus 2018 om 16:30

Jeugdvakantiewerk Ravenstein gaat terug in de tijd

HERPEN/RAVENSTEIN - Het jeugdvakantiewerk (JVW) heeft in de laatste week van de schoolvakantie weer bezit genomen van de grote zandvlakte op de Herperduin.

 • 14 Augustus 2018 om 16:25

Stilstaan bij hevige regen op de vluchtstrook van de A50 bij Ravenstein, mag dat?

RAVENSTEIN - Rijkswaterstaat kreeg veel vragen binnen over de verkeerssituatie die gisteren ontstond op de A50 bij Ravenstein. In een filmpje was te zien dat daar tijdens de hevige regen tientallen auto's stilstonden op de vluchtstrook. Maar mag dat wel?

 • 14 Augustus 2018 om 14:55

Eerste stuk provinciale weg Paalgraven-Reek bijna klaar

SCHAIJK - De reconstructie van de N324 nadert tussen Paalgraven en de Reekse molen zijn voltooiing. Komend weekeinde gaat de rotonde bij de Reekse molen helemaal 'op slot'. Dat vormt een obstakel voor doorgaand verkeer in alle vier richtingen.

 • 14 Augustus 2018 om 12:42

Wijkagent Veghel Peter Mouwen na kort ziekbed overleden

VEGHEL - Wijkagent Peter Mouwen (59) uit Uden, die Veghel-Zuid en De Leest tot zijn werkgebied had, is maandag na een kort ziekbed overleden.

 • 14 Augustus 2018 om 12:27

Bioscoop Oss anderhalve maand dicht voor grote verbouwing

OSS - Bioscoop Kinepolis in Oss gaat anderhalve maand dicht voor een grote verbouwing. In die tijd krijgt het interieur een make-over, verschijnt de Kinepolis-ster op de gevel en wordt de luchtbehandeling verbeterd. Daardoor moet de bioscoop meer de 'look and feel' van Kinepolis krijgen, de Belgische keten waartoe de bios sinds 2,5 jaar behoort.

 • 14 Augustus 2018 om 12:19

Gouden tijden voor bouwers van luxueuze superjachten: Heesen Yachts uit Oss 'tot 2020 vol'

OSS - Nederlandse bouwers van superjachten beleven momenteel gouden tijden. Nu de superrijken hun zinnen hebben gezet op luxejachten, kunnen de bedrijven de bestellingen amper bijhouden. De verkoop steeg van 662 miljoen euro in 2014 tot 1,2 miljard vorig jaar.

 • 14 Augustus 2018 om 11:24

CafΓ© 't Berghje in Oss komt met Foute Dinsdag, alternatief op Dolle Dinsdag

OSS - Het is nog maar de vraag of en hoe Dolle Dinsdag komende kermis wordt gevierd. Maar zeker is dat die dag bij Café 't Berghje een roze feestje op het programma staat: Foute Dinsdag. Compleet met dragqueens en optredens. Uitbater Antoine van den Bergh hoopt later vandaag aangewezen te worden als 'officiële' feestlocatie van de Dolle Dinsdag.

 • 14 Augustus 2018 om 12:00

Van Oort Interieurs uit Uden stopt na 106 jaar definitief met woonwinkel

UDEN - Na ruim 100 jaar komt er een definitief einde aan Van Oort Interieurs, de bekende woonwinkel uit Uden.

 • 14 Augustus 2018 om 11:54

Bedrijven verdrijven festivals van Vorstengrafdonk: 'Elk jaar kan het laatste jaar zijn'

OSS - Bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond op Vorstengrafdonk en verdringen op den duur ook de muziekfestivals van het Osse industrieterrein.

 • 14 Augustus 2018 om 11:47

Honderdduizend Effe noar Geffe-krantjes rollen van de pers

GEFFEN - Honderdduizend exemplaren van de Effe noar Geffe-special rolden in Gennep van de pers. Ze worden binnenkort huis aan huis bezorgd in de wijde omgeving.

 • 14 Augustus 2018 om 11:25

Ingezonden brief: 'Kermisfestival' Eikenboomgaard in Oss door ogen van bewoner

OSS- Probeer je het eens voor te stellen. Je wordt geboren in de Eikenboomgaard. Je groeit op in hartje stad, jaren 60. Je weet niet beter dan dat er vaak levendigheid is, rondom de plek waar je woont met je ouders.

 • 14 Augustus 2018 om 09:30

Radboudumc krijgt 13 miljoen euro voor betere zorg parkinsonpatiΓ«nt

NIJMEGEN - De zorg voor 2500 parkinsonpatiënten in deze regio gaat verbeteren dankzij een rijke, Engelse familie.

 • 14 Augustus 2018 om 09:05

Amy Vermeulen: 'Vakantie? Liever wandelen op d'n dijk'

MEGEN - Elke dag maakt ze een flinke ronde door haar geliefde Megen, want de geschiedenis van het stadje aan de Maas moet goed op papier komen. Dat is een wens van Anny Vermeulen (82), die onlangs een Osje van Verdienste kreeg voor haar vele werk voor de gemeenschap.

 • 14 Augustus 2018 om 09:00

Het regent weer, maar de groene Brabantse sportvelden zijn er nog niet mee gered

BOEKEL - De meeste voetbalteams beginnen deze week weer met trainen. Maar hoe liggen de velden er na deze hete en gortdroge zomer bij?

 • 14 Augustus 2018 om 06:00
❌