[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Brabants Dagblad - Oss Uden e.o.

Familie Qu blijft friet bakken in Uden-Oost

UDEN - De met sluiting bedreigde Snackbar Melle kan ook in de toekomst 'de lekkerste friet van Uden’ blijven bakken aan de Germenzeel. De zaak krijgt een nieuw onderkomen vlakbij de huidige locatie. Dat heeft wethouder Maarten Prinssen maandag toegezegd.

 • 22 Oktober 2018 om 17:20

Dodelijk slachtoffer ongeval A2 bij Everdingen is 31-jarige man uit Oss

OSS - Het slachtoffer dat afgelopen nacht om het leven is gekomen bij een ongeval op de A2 bij Everdingen, betreft een 31-jarige man uit Oss. Dat heeft de Utrechtse politie bekendgemaakt. Zijn auto botste door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail.

 • 22 Oktober 2018 om 16:20

Oude ambachten herleven in Veghel tijdens het Makersweekend

VEGHEL - Messen smeden, kralen branden of pottenbakken. Het zijn zomaar enkele oude technieken die op 27 en 28 oktober uitgeoefend kunnen worden tijdens het Phoenix Cultuur Makersweekend in Veghel. Zowel beginnend amateurs als (semi-)professionals kunnen deelnemen aan diverse dagworkshops en een gratis lezing bijwonen. Dit alles in het kader van de Week van het Maken.

 • 22 Oktober 2018 om 14:59

Oude ambachten herleven in Veghel tijdens Makersweekend

VEGHEL - Messen smeden, kralen branden of pottenbakken. Het zijn zomaar enkele oude technieken die op 27 en 28 oktober uitgeoefend kunnen worden tijdens het Phoenix Cultuur Makersweekend in Veghel. Zowel beginnend amateurs als (semi-)professionals kunnen deelnemen aan diverse dagworkshops en een gratis lezing bijwonen. Dit alles in het kader van de Week van het Maken.

 • 22 Oktober 2018 om 14:59

Berghem krijgt eigen talkshow: 't Lof

BERGHEM - ,,Het is als politiek café Zout in Oss, maar dan in Berghem en niet-politiek.” Met deze verklaring legt Dick Boeijen aan dorpsgenoten uit wat ‘t Lof is. ,,Het wordt een informatieve talkshow, soms verdiepend, dan weer humoristisch, maar steeds met Berghem en de Berghemnaren als centraal thema.”

 • 22 Oktober 2018 om 14:36

Gemeente om tafel met bezwaarmakers rijtjeshuizen Piekenhoef

OSS - De gemeente Oss gaat in gesprek met de bewoners van de Piekenhoef die zich verzetten tegen de bouw van 33 rijtjeshuizen in hun straat. De partijen spreken begin november onder meer over het alternatieve plan dat de buren hebben gemaakt voor de nieuwbouw. Als het overleg niet de gewenste uitkomst heeft, dreigen de bewoners naar de bestuursrechter te stappen.

 • 22 Oktober 2018 om 14:23

β€˜De Lithse Hoeve wordt verbouwd tot supermarkt'

LITH - Met een heel vette knipoog brengt De Lithse Revu verrassend nieuws naar buiten: ,,De Lithse Hoeve wordt verbouwd tot supermarkt.‘’ Zo attendeert de club inwoners op de volgende voorstellingen.

 • 22 Oktober 2018 om 13:31

β€˜Buurtwachters’ maken rondjes in Osse wijk Ruwaard

OSS - In de Osse wijk Ruwaard patrouilleren vanaf deze week buurtpreventieteams door de straten. In het totaal 58 wijkbewoners worden dinsdagavond uitgerust met zaklampen en herkenbare jassen. Zij gaan vooral op zoek naar onveilige situaties in de wijk.

 • 22 Oktober 2018 om 11:31

Geffense wijken weten niet van elkaars deelname maar winnen toch een β€˜groenprijs’

Curieus. En komisch. Ga je hoopvol naar de prijsuitreiking ('helemaal in Keent') van de Osse ontwerpwedstrijd 'Praktisch Alles Groen', zit je daar plotsklaps tête-à-tête met dorpsgenoten, waarvan je niet eens wist dat die ook meededen om hun buurt een natuurvriendelijke opknapbeurt te gunnen.

 • 22 Oktober 2018 om 09:30

BZB uit Volkel speelt op één dag in alle twaalf provincies

VOLKEL - Om het nieuwe album ‘Domme Dingen Doen’ onder de aandacht te brengen, gaat de Volkelse feestband BZB zaterdag 27 oktober optreden in alle twaalf provincies. De 12 Provincies Tour begint ‘s ochtends vroeg in Limburg en eindigt net voor middernacht in Leek, Groningen.

 • 22 Oktober 2018 om 11:59

58 'buurtwachters’ gaan in Osse wijk Ruwaard de straat op

OSS - In de Osse wijk Ruwaard kunnen bewoners vanaf deze week stuiten op leden van buurtpreventieteams die door de straten patrouilleren. 58 wijkbewoners worden dinsdagavond uitgerust met zaklampen en herkenbare jassen. Zij gaan vooral op zoek naar onveilige situaties in de wijk.

 • 22 Oktober 2018 om 11:31

Basisschool en kinderopvang in Lith helemaal klaar voor de toekomst

LITH - Femke en Joni openden maandagochtend met speciale gekleurde sleutels de deur van basisschool de Meander en kinderopvang Henhaan in Lith. Na een aanloop van vele jaren is de nieuwe huisvesting in gebruik genomen.

 • 22 Oktober 2018 om 11:18

Na vooroordelen poetst Heeschenaar Ron Steenkuijl nu schulden weg

HEESCH/DEN BOSCH - Eerst een diner in de strijd tegen polarisatie. Nu een app om het schuldenprobleem aan te pakken. De geboren Heeschenaar Ron Steenkuijl lijkt de perfecte balans te hebben gevonden tussen geld verdienen en iets goed doen voor een ander. ,,Juist als de overheid zich terugtrekt, moeten bedrijven het voortouw nemen.”

 • 22 Oktober 2018 om 11:06

Groen

Curieus. En komisch. Ga je hoopvol naar de prijsuitreiking ('helemaal in Keent') van de Osse ontwerpwedstrijd 'Praktisch Alles Groen', zit je daar plotsklaps tête-à-tête met dorpsgenoten, waarvan je niet eens wist dat die ook meededen om hun buurt een natuurvriendelijke opknapbeurt te gunnen.

 • 22 Oktober 2018 om 09:30

'Raqqas in Geffen is een geheel nieuwe plek voor iedereen'

GEFFEN - Geffenaren hebben een nieuwe gelegenheid om uit te gaan bij. Afgelopen zaterdagavond opende lounge Raqqas haar deuren aan de Kerkstraat.

 • 22 Oktober 2018 om 08:48

Ouderenadviseur Esther de Bie: β€˜Ik heb het mooiste werk dat er bestaat’

VEGHEL - Ouderen in Veghel hebben geluk. Zij hebben Esther de Bie. In de dertien jaar dat ze nu ouderenadviseur is in Veghel, kreeg ze veel voor elkaar, al benadrukt ze zelf dat ze het samen met anderen doet. Dat ze juist dankzij haar netwerk zoveel ouderen uit hun isolement weet te halen.

 • 22 Oktober 2018 om 07:45

β€˜Natuurlijk kijkt onze burgemeester Boer Zoekt Vrouw’

Ik stel me zo voor dat burgemeester Bos ook naar Boer Zoekt Vrouw kijkt. Op zondagavond blijft hij plichtsgetrouw zitten na het journaal. Normaal maakt hij zijn ronde door het dorp. Inventariseert hij of er ergens jongeren rondhangen, maakt een praatje, steekt zijn licht op, voelt zijn dorp. Hij vindt dat een buitengewoon prettige manier om zich op te laden voor de nieuwe week die zich aandient, en een heerlijke manier om het weekend af te sluiten en de zondagse maaltijd wat te laten zakken.

 • 22 Oktober 2018 om 07:00

Halleluja! Eindelijk gebeurt er wat in Boer Zoekt Vrouw dankzij Brabantse boeren

Angela de Jong is al jaren fan van Boer zoekt Vrouw en schrijft elke week een column over de aflevering van zondagavond.

 • 21 Oktober 2018 om 21:14
Gisteren β€” 21 Oktober 2018Brabants Dagblad - Oss Uden e.o.

Repeteren voor Udense Musical: β€˜Een goed decor maakt het helemaal af’

UDEN - “Aan het spel moet nog wel wat gebeuren, maar de zang zit er al goed in”, zegt regisseur en componist Bart Stultiens van de zesde Udense Musical. Zondag werd weer de hele dag gerepeteerd. Het klinkt veelbelovend.

 • 21 Oktober 2018 om 19:43

Ujese Kwis noteert al 131 teams voor strijd op 27 december

UDEN - Zeker 131 teams doen op 27 december mee aan de Ujese Kwis. Een mooi aantal, aldus de tevreden organisatie die zich op voorhand een beetje zorgen maakte over de belangstelling.

 • 21 Oktober 2018 om 19:27
❌