[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Juni 2018Brabants Dagblad - Meierijstad

Verbod op smurfen of UFO's kun je ook wel in een APV opnemen

Liep van de week door het mooie buitengebied tussen Uden en Veghel toen ik een oud boertje bezig zag op zijn land. Hij had een ouderwetse zaaikorf aan zijn arm en strooide met ervaren hand geel poeder in het rond.

 • 23 Juni 2018 om 07:30

Oppositiepartijen Meierijstad boos: 'Rompertje CDA schaadt reputatie raad'

VEGHEL/SCHIJNDEL - Het declareergedrag van een aantal fracties in Meierijstad valt bij anderen helemaal verkeerd.

 • 23 Juni 2018 om 07:03

Dirk Lammers en Esther Leijten willen centrum Veghel uit het slop trekken: 'Maar ondernemers schrijf je niet de wet voor'

VEGHEL - Het centrum van Veghel uit het slop trekken. Ga er maar aan staan. Dirk Lammers (42), de nieuwe centrummanager van Veghel, gaat de uitdaging aan. Samen met Esther Leijten. Zij is benoemd tot nieuwe communicatie- en evenementenmanager.

 • 23 Juni 2018 om 07:00

Brand in seniorenwoning in Veghel

VEGHEL - Bij een seniorenwoning aan de Rietven in Veghel is zaterdagmorgen rond 4.45 uur brand uitgebroken. Een voorbijganger kon de bewoonster en de brandweer op tijd waarschuwen.

 • 23 Juni 2018 om 06:58
Gisteren β€” 22 Juni 2018Brabants Dagblad - Meierijstad

Veghelse primeur: een gouden ijsje

VEGHEL - Ze verzinnen de gekste dingen om ijs te verkopen. Neem nou cafetaria Pieperz in Veghel en Eerde. Die introduceert zondag een gouden ijsje.

 • 22 Juni 2018 om 15:28

Meierijstad houdt weer Veteranendag in Veghel en Schijndel

SCHIJNDEL - Meierijstad heeft onder de bevolking veel veteranen die betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies overal in de wereld. De gemeente Meierijstad nodigt hen uit om 29 juni deel te nemen aan de Veteranendag.

 • 22 Juni 2018 om 11:37

Kermissen Meierijstad krijgen één organisatiecomité

SINT-OEDENRODE - Meierijstad krijgt een overkoepelende stichting voor de organisatie van alle kermissen in de gemeente. Zo luidt het voorstel van het college van B en W aan de gemeenteraad.

 • 22 Juni 2018 om 07:33

Samen in de kleuterklas, 60 jaar later samen ΓΊit de kleuterklas

VEGHEL - Will Vissers en Tonnie Ariaans zaten als kind in Mariaheide bij elkaar in de klas, gingen naar dezelfde middelbare school en werden daar echte vriendinnen.

 • 22 Juni 2018 om 07:00

Leegstand in centrum van Veghel gaat naar twintig procent: 'Dit is echt veel'

VEGHEL - Twintig procent van de verkooppunten in het winkel- en horecahart van Veghel staat inmiddels leeg, een op de vijf dus. Dat maakte Karel Trommelen donderdagavond duidelijk tijdens een beeldvormende avond in de gemeente Meierijstad. Trommelen helpt de gemeente bij het maken van een nieuwe centrumvisie voor Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

 • 21 Juni 2018 om 23:12
OuderBrabants Dagblad - Meierijstad

Kermis Schijndel mogelijk voor deel naar Markt

SINT-OEDENRODE/SCHIJNDEL - De kermis in Schijndel verkast in 2019 mogelijk voor een deel naar de Markt.

 • 21 Juni 2018 om 21:52

Out Herlaer lonkt naar status 'poort van Van Gogh nationaal Park'

LIEMPDE Op een steenworp van de plek waar het idee voor Nationaal Landschap Het Groene Woud werd bedacht (café Sien Peijn), werd gisteren in het Duijfhuis in Liempde het startsein gegeven voor een nog groter landschapspark in oprichting: Het Van Gogh Nationaal Park.

 • 21 Juni 2018 om 20:26

Regenboogpad aan Veghelse haven ter inspiratie en tolerantie

VEGHEL - Veghel krijgt haar eigen regenboogpad van maar liefst 120 meter lang. Al dagen veranderen de straatstenen bij de haven in Veghel van kleur. Met veel hulp krijgt het idee van kunstenaar Jolanda van Doorn vorm.

 • 21 Juni 2018 om 18:20

Pizzatent en beddenzaak vestigen zich in Schijndel

SCHIJNDEL - Het centrum van Schijndel krijgt binnenkort twee nieuwe winkels: pizzaketen Domino's en een beddenspeciaalzaak.

 • 21 Juni 2018 om 14:44

Misschien wel de laatste grote jubileumviering van de Zusters Franciscanessen in Veghel

VEGHEL - Het is misschien wel de laatste keer dat de Zusters Franciscanessen een jubileum uitgebreid vieren, de gemiddelde leeftijd van de 54 zusters ligt immers ver boven de tachtig jaar. Samen vieren ze heel het komende jaar hun 175-jarige jubileum in Veghel.

 • 20 Juni 2018 om 15:59

Rompertje of teamdag? Declareren mag in Meierijstad

VEGHEL - Een teamuitje naar de escaperoom in Veghel? Of een babyrompertje met CDA-logo voor een partijgenoot? Politieke partijen in Meierijstad mogen dit 'gewoon' declareren.

 • 21 Juni 2018 om 07:03

Meierijstad beloont 'groene burgers' met pakketje

VEGHEL - Burgers in Meierijstad die zelf een stuk openbaar groen onderhouden, worden door de gemeente beloond met pakketjes.

 • 20 Juni 2018 om 16:59

SP Uden wil dat Area huurverhoging uit eigen zak betaalt

UDEN - Woningcorporatie Area moet zijn huurders ontzien en de geplande huurverhogingen gewoon uit eigen zak betalen. Area heeft genoeg in kas terwijl de meeste huurders het financieel al zwaar hebben. Aldus de Udense SP die met de overige fracties wil praten over een ander huurbeleid bij Area.

 • 20 Juni 2018 om 16:15

Misschien wel de laatste grote jubileumviering van de Zusters Franciscanessen in Veghel: 'Maar we hebben toekomstplannen'

VEGHEL - Het is misschien wel de laatste keer dat de Zusters Franciscanessen een jubileum uitgebreid vieren, de gemiddelde leeftijd van de 54 zusters ligt immers ver boven de tachtig jaar. Samen vieren ze heel het komende jaar hun 175-jarige jubileum in Veghel.

 • 20 Juni 2018 om 15:59

Nieuw inkijkje in gebruik van gemeenschappelijke gronden in Peelland

SCHIJNDEL/BOXTEL - Stichting Zuidelijk Historisch Contact heeft met financiële steun van Landschapsfonds Het Groene Woud het boek ‘Gemeint en gemeenschap. Jaargeboden in Peelland, circa 1300-1795’ uitgebracht.

 • 20 Juni 2018 om 14:48

Zomerpalet in Schijndel vermaakt ouderen voor tiende jaar op rij

SCHIJNDEL - Zomerpalet van Welzijn De Meierij in Schijndel biedt komende zomer voor de tiende keer op rij activiteiten aan voor ouderen.

 • 20 Juni 2018 om 14:29
❌