[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 April 2018Brabants Dagblad - Meierijstad

Herinneringen ophalen in oude ziekenhuis Bernhoven

VEGHEL - In het voormalige ziekenhuis Bernhoven in Veghel worden dit weekend, tijdens een drukbezochte expositie, volop herinneringen opgehaald. Voor de laatste keer. Maandag slaat de slopershamer toe.

 • 22 April 2018 om 11:43

Maikel Smits geniet en pakt de etappezege

Met een grijns van oor tot oor was Maikel Smits over de finish gekomen van de 403 kilometer lange zevende etappe van de Morocco Desert Challenge. De lach was niet alleen vanwege de zekerheid dat hij de etappe had gewonnen én als eerste over de streep kwam na opnieuw een spannend duel met klassementsleider Mario Patrao, maar ook omdat Smits met volle teugen had genoten van de rit.

 • 22 April 2018 om 09:58
Gisteren β€” 21 April 2018Brabants Dagblad - Meierijstad

Blaudzun: 'Applaus voor uw platenzaak svp'

VEGHEL - Zeker tweehonderd liefhebbers pikten zaterdagmiddag in het centrum van Veghel een gratis concertje van Blaudzun mee. Cadeautje van platenzaak Wil'm die een topdag draaide op Record Store Day.

 • 21 April 2018 om 16:30

Verontwaardigd zijn over afvaldumpingen, maar wel op een festival een pilletje pakken

Vage, blauwe mist. De indringende geur van ammoniak. Één blik op de lekkende vaten en je weet dat het chemisch drugsafval zo de bodem in kruipt en de lucht in dampt. Ja, het is weer feest op de Schijndelse Vlagheide. En bij de drugsmakers, die nu met malende kaken en holle ogen hun geld zitten te tellen.

 • 21 April 2018 om 08:00

Bescheiden Udea uit Veghel staat plots in de internationale spotlights

VEGHEL - Terwijl de wereldpers zich verdrong bij hun plasticvrije winkel in Amsterdam, tekende Udea in Veghel de contracten voor een revolutionair nieuw distributiecentrum.

 • 21 April 2018 om 08:00

Raadslid verlaat woest de raadszaal in Sint-Oedenrode: 'Bemoeit u zich niet met mijn privΓ©leven!'

SINT-OEDENRODE - Raadslid Peter Verkuijlen van Gemeentebelang Meierijstad geeft toe dat het 'niet zo professioneel' was om boos de raadzaal te verlaten.

 • 21 April 2018 om 07:02
OuderBrabants Dagblad - Meierijstad

Smits laat Patrao uitlopen in zesde etappe

Met een verschil van meer dan een uur in het klassement van de motoren, had het voor Maikel Smits in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge weinig zin om te gaan jagen op zijn Portugese concurrent Mario Patrao.

 • 20 April 2018 om 21:51

Opvolging Janine Heisterkamp bij Team Meierijstad is ongewis

SINT-OEDENRODE - Fractieleider Janine Heisterkamp van Team Meierijstad houdt het voor gezien. Maar wie volgt haar op?

 • 20 April 2018 om 16:34

Baangarantie voor jongeren die kiezen voor studie in zorg en welzijn bij ROC de Leijgraaf

VEGHEL/OSS - Jongeren die komend schooljaar kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding - niveau 3 of hoger- bij ROC de Leijgraaf in deze regio, kunnen rekenen op een baan.

 • 20 April 2018 om 16:15

Heisterkamp zegt raad Meierijstad vaarwel

SINT-OEDENRODE - Janine Heisterkamp van Team Meierijstad stopt als gemeenteraadslid. De huidige fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad gaat werken in de gezondheidszorg.

 • 20 April 2018 om 13:35

Flinke buit bij verkeerscontrole in Veghel

VEGHEL - Politie, Douane en Belastingdienst hebben donderdag in Veghel een grote, integrale verkeerscontrole gehouden. Diverse bestuurders liepen tegen de lamp.

 • 20 April 2018 om 12:17

Nieuw spektakel in Veghel: indoor trampolinepark Jumpsquare opent

VEGHEL - Liefhebbers van trampolinespringen kunnen vanaf zondag hun hart ophalen in Veghel. Daar opent voor het eerst in deze regio een spiksplinternieuw indoor trampolinepark: Jumpsquare.

 • 20 April 2018 om 10:27

Raadslid Meierijstad ontploft en verlaat raadzaal

SINT-OEDENRODE - Raadslid Peter Verkuijlen van Gemeentebelang Meierijerstad verliet donderdagavond woest de raadzaal van Meierijstad in Sint-Oedenrode.

 • 19 April 2018 om 21:23

Zorgen over renovatie sportpark Rhode blijven

SINT-OEDENRODE - Voetbalclub Rhode in Sint-Oedenrode kan na jaren wachten heel waarschijnlijk rekenen op renovatie van sportpark De Neul. Maar dat wil niet zeggen dat er nog altijd veel zorgen en twijfels leven in een deel van de gemeenteraad van Meierijstad.

 • 19 April 2018 om 20:45

Theo Jansen, prins, schrijver en naamgever Meierijstad

SCHIJNDEL - De markante Schijndelaar Theo Jansen is overleden. Hij schreef meerdere boeken over de historie van 'zijn' Schijndel.

 • 19 April 2018 om 16:02

Willen Brabantse restauranthouders wel van kortingsacties af?

TILBURG - Restaurantacties als die van de Albert Heijn en Restaurant Week zouden voor de gelegenheden in z’n totaliteit te weinig opleveren. En het actiepubliek zou vervelend zijn. In Brabant zijn de meningen daarover verdeeld.

 • 19 April 2018 om 14:27

Waar in Brabant wordt vandaag de 30 graden aangetikt? Stuur jouw foto in!

Hier en daar wordt in Brabant een temperatuur van dertig graden Celsius bereikt waarmee deze donderdag de warmste 19 april sinds de metingen in 1901 begonnen. Ben jij aan het genieten van de zon? Stuur dan hieronder jouw foto in!

 • 19 April 2018 om 14:21

Oeverzwaluwen en geen windmolens in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - Zwaluwen scheren over de vijver langs de Koeveringsedijk en verkennen de betonnen wand met nestgaten.

 • 19 April 2018 om 14:15

Hutten troeft Maison van den Boer af en neemt catering PSV over

EINDHOVEN/VEGHEL - PSV neemt na 23 jaar afscheid van huiscateraar Maison van den Boer. Het aflopende contract met het Veghelse bedrijf wordt niet verlengd door PSV. Hutten Catering, eveneens uit Veghel, krijgt het werk nu voorlopig gegund.

 • 19 April 2018 om 14:02

Veghelaar was getuige van de drugsdumping in Schijndel: 'Het werd er helemaal mistig'

SCHIJNDEL/EERDE - Het gaf een vieze, indringende geur en het zag eruit alsof het plotseling was gaan misten. Zo beschrijft de 24-jarige Veghelaar de plek, waar woensdagavond tientallen drugsvaten werden gedumpt. Hij was waarschijnlijk als eerste op die plek en zag kort daarvoor de mogelijke daders rijden.

 • 19 April 2018 om 09:16
❌