[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBrabants Dagblad - Meierijstad

Heel ziek en toch 'live’ in De Kuip vanaf de bank in Veghel

VEGHEL - Voor Gijs Goosen (19) uit Veghel is het deze vrijdag een bijzondere avond: niet alleen ziet hij Oranje ‘live’ spelen in De Kuip, hij krijgt ook nog de persoonlijke groeten van Dirk Kuijt. En dat allemaal vanaf de bank, thuis in Veghel.

 • 17 November 2018 om 12:00

β€˜Live’ in De Kuip, vanaf de bank in Veghel

VEGHEL - Voor Gijs Goosen (19) uit Veghel is het deze vrijdag een bijzondere avond: niet alleen ziet hij Oranje ‘live’ spelen in De Kuip, hij krijgt ook nog de persoonlijke groeten van Dirk Kuijt. En dat allemaal vanaf de bank, thuis in Veghel.

 • 17 November 2018 om 12:00

Ton d'n Twidde nieuwe prins carnaval van Zijtaart

ZIJTAART - Ton van den Tillart is vrijdagavond in de gymzaal van het dorpshuis in Zijtaart uitgeroepen tot prins Ton d'n Twidde. Hij krijgt Gerard Hooijmans als adjudant. Samen dragen ze het carnavalsmotto van dit jaar in Zijtaart ’Kneup ut in oew orre, gefist zal d’r worre!’

 • 16 November 2018 om 23:00

Glas-in-lood terug in Erps Raadhuis: eerbetoon aan dappere burgemeester

ERP - Méér sfeer, meer warmte, minder geluidsoverlast en véél mooier: het Raadhuis in Erp heeft zijn glas-in-lood-ramen terug. En ook de portretten hangen er weer.

 • 16 November 2018 om 10:50

Praktijkschool Elde helpt tentoonstelling kleindieren ESKV

SCHIJNDEL - De Eerste Schijndelse Kleindieren Vereniging (ESKV) houdt dit weekeinde weer een grote tentoonstelling in Manege de Molenheide in Schijndel. Er staan 300 dieren te kijk voor het publiek zoals grote kippen en krielkippen, cavia’s, duiven, sier- en watervogels zoals fazanten, eenden en kwartels, en natuurlijk konijnen.

 • 9 November 2018 om 10:03

In hospice De Goudsbloem is het ook gewoon gezellig

VEGHEL - Hospice de Goudsbloem is verhuisd binnen het pand van de Watersteeg in Veghel. In een gezellige, nieuw ingerichte huiskamer bieden Loes Ofman en Jaqueline Pas steun aan bewoners die sterven gaan.

 • 9 November 2018 om 09:15

Marie-Louise van Schaijk wordt directeur van Veiligheidsregio Brabant-Noord

DEN BOSCH - Marie-Louise van Schaijk wordt de baas van Veiligheidsregio Brabant-Noord. De oud-gemeentesecretaris van Oss volgt Paul Verlaan op als directeur van het collectief dat waakt over de veiligheid in zeventien gemeenten. De regio loopt van Oss tot Meierijstad en van Heusden tot Boxmeer.

 • 7 November 2018 om 11:10

Sloop oude ziekenhuis Bernhoven in Veghel start eind april

VEGHEL - Het oude ziekenhuis Bernhoven in Veghel wordt pas eind april 2019 gesloopt. Dat het nog zo lang duurt, heeft een financiële reden. De sloop duurt twee maanden. Direct daarna start de bouw van de wijk Kloosterkwartier.

 • 6 November 2018 om 14:30

Kerk in Olland sluit: β€˜de klok zal blijven luiden’

OLLAND - Met een laatste eucharistieviering op zaterdag 10 november om 18.30 uur, wordt de Sint-Martinuskerk in Olland onttrokken aan de eredienst.

 • 5 November 2018 om 13:18

Rabobank wil met kantoor in Sint-Michielsgestel blijven

SINT-MICHIELSGESTEL - Ook al gaan de winkeltjes van het Hoefijzer op het Petrus Dondersplein plat, Rabobank Hart van de Meierij wil in Sint-Michielsgestel blijven.

 • 5 November 2018 om 06:00

Verveling druipt er vanaf op Schijndelse foto’s uit Eerste Wereldoorlog

SCHIJNDEL - Van de moord op Frans Ferdinand tot de Schijndelse Vredesoptocht met de wagen van Bolsius. De audiovisuele groep van de Heemkundekring Schijndel heeft de Eerste Wereldoorlog mooi in een tentoonstelling gevat.

 • 4 November 2018 om 11:00

Sinjorgo's strijd helpt kankermedicijn naar doorbraak darmpil

SINT-MICHIELSGESTEL - Gestelaar Frans-Joseph Sinjorgo kreeg het na jaren ‘boksen’ voor elkaar om een oud medicijn voor leukemiepatiënten (6TG) ook te gebruiken voor mensen met chronische darmziekten als de ziekte van Crohn.

 • 3 November 2018 om 08:00

Meierijstad ambitieus opwarming te lijf; β€˜nieuwe bewoners meteen resetten’

SINT-OEDENRODE - Meierijstad wil écht voortvarend aan de slag met maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan. Bijvoorbeeld door álle nieuwe inwoners een boom te schenken, zo suggereerde D66. Dat bleek donderdag tijdens de bespreking van de duurzaamheidsvisie in de commissie Ruimte, Economie en Bedrijfsvoering.

 • 1 November 2018 om 22:53

β€˜Het geheim? De ander niet willen veranderen’

ERP - 206 gouden paren genoten woensdagmiddag van een Brabantse middag in Ter Aa in Erp. De gemeente Meierijstad trakteerde.

 • 31 Oktober 2018 om 18:30

Schijndel keert terug naar tijd van kousen

SCHIJNDEL - Sjanskousen en een door de oorlog vernietigde kousenfabriek van Jansen de Wit. Ze zijn voor het eerst te zien in de nieuwe documentaire De Sok tijdens de Heemmanifestatie in Schijndel.

 • 31 Oktober 2018 om 10:33

Al veel zorgeloze verhuizingen naar regio Veghel

VEGHEL - Een huis, werk, kinderopvang en een sportclub? Jeanne van Boekel en Lucré Cappetti regelen het allemaal voor medewerkers van bedrijven in Veghel. Ze haalden zo het afgelopen jaar vele ‘kenniswerkers’ naar de regio.

 • 30 Oktober 2018 om 10:01

Indiana Jones spelen in de eigen achtertuin in het Groene Woud

BOXTEL - Archeoloog Johan Verspay wil met het CARE project inwoners van het Groene Woud in de eigen achtertuin laten graven, op zoek naar hun dorpsgeschiedenis.

 • 30 Oktober 2018 om 08:30

't Zuid in Schijndel splitst zich af van centrum

SCHIJNDEL - Het boterde al een poosje niet tussen de winkeliers uit het centrum en 't Zuid. Nu scheiden de wegen. ,,We bepalen nu zelf aan welke evenementen we wel of niet meedoen.”

 • 30 Oktober 2018 om 06:54

Peter Glas stopt bij waterschap Dommel

BOXTEL - Watergraaf Peter Glas wordt de nieuwe deltacommissaris. Waterschap De Dommel in Boxtel ziet ‘bruggenbouwer en verbinder’ na bijna zestien jaar vertrekken.

 • 28 Oktober 2018 om 17:15

Nieuwe muziekvereniging Meierijstad bijt het spits af tijdens Jumbo Muziekfestival

ZIJTAART - Acht slagwerkgroepen en negen orkesten met samen bijna duizend muzikanten laten aankomend weekeinde hun muzikale prestaties horen tijdens het Jumbo Muziekfestival Kring Veghel. Het festival voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën vindt voor de 34ste keer, dit keer in 't Klooster in Zijtaart op zaterdag 3 en zondag 4 november.

 • 29 Oktober 2018 om 13:58
❌