[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBrabants Dagblad - Den-Bosch e.o.

PvdA-GroenLinks Vught vraagt meer aandacht voor gezondheidspreventie

VUGHT - De fractie van PvdA-GroenLinks Vught wil meer aandacht voor gezondheidspreventie onder jongeren en volwassenen. Vooral die met een laag inkomen.

 • 25 Oktober 2018 om 13:59

Bossche vlaggen niet hele zaterdag halfstok voor Wim Kok vanwege herdenking bevrijding

DEN BOSCH - Den Bosch heeft besloten om zaterdag toch feestelijk te vlaggen vanaf de Sint-Jan en de gevel van het stadhuis vanwege de herdenking van de bevrijding van de stad. Minister-President Rutte had eerder aan alle gemeenten gevraagd om die dag in verband met het overlijden van oud-premier Wim Kok de vlaggen de hele dag halfstok te hangen.

 • 25 Oktober 2018 om 13:32

Bosschenaren zetten eigen boom neer als alternatief voor die van Joris

DEN BOSCH - Een groep Bosschenaren is van plan een alternatieve kerstboom te plaatsen nu ‘Joris’ Kerstboom’ niet naar Den Bosch komt. De PvdA stelt er meteen schriftelijke vragen over aan het college van B en W.

 • 25 Oktober 2018 om 13:00

Hoe de Engelsen bijna de verkeerde brug onder vuur namen en andere verhalen over de bevrijding van Den Bosch

Do 25 okt. De twee bruggen rondom het Wilhelminaplein speelden een cruciale rol in de bevrijding van Den Bosch. In het wijkje Lombok, gelegen waar nu ongeveer het hoofdkantoor van Essent staat, hadden de Duitsers zich verschanst.

 • 25 Oktober 2018 om 12:49

Toon Greebe opent Bossche dartschool voor de Michael van Gerwen van morgen

DEN BOSCH - Jongeren kunnen bij Jeugddartvereniging Den Bosch vanaf volgende week terecht om een pijltje te gooien. Darter Toon Greebe wil in zijn school talenten gaan begeleiden.

 • 25 Oktober 2018 om 09:04

Fort Isabella en gemeente Vught vieren met β€˜Nacht van de Nacht’ de duisternis

VUGHT - Liefhebbers van duisternis kunnen zaterdag 27 oktober terecht op Fort Isabella in Vught. Zoveel mogelijk lampen worden gedoofd en maken plaats voor brandende vuurkorven, kaarslicht en livemuziek.

 • 25 Oktober 2018 om 10:08

#Herfstgasten073 met oud-minister Dijsselbloem en theaterfestivaldirecteur

DEN BOSCH - Tafelheer en NOS-journalist Martijn van der Zande ontvangt in het programma #Herfstgasten073 oud-minister Jeroen Dijsselbloem en directeur Viktorien van Hulst van Theaterfestival Boulevard.

 • 25 Oktober 2018 om 09:41

Toon Greebe open Bossche dartschool voor de Michael van Gerwen van morgen

DEN BOSCH - Jongeren kunnen bij Jeugddartvereniging Den Bosch vanaf volgende week terecht om een pijltje te gooien. Darter Toon Greebe wil in zijn school talenten gaan begeleiden.

 • 25 Oktober 2018 om 09:04

Leerschool voor de Michael van Gerwen van morgen

DEN BOSCH - Jongeren kunnen bij Jeugddartvereniging Den Bosch vanaf volgende week terecht om een pijltje te gooien. Darter Toon Greebe wil in zijn school talenten gaan begeleiden.

 • 25 Oktober 2018 om 09:04

Nieuw graffitiwerk in de stad, gebaseerd op Van Gogh, en een nieuw festival op de Tramkade voor Kings of Colors

Do 25 okt. Er komen nieuwe muurschilderingen van graffiti aan in de stad, waaronder één geïnspireerd op Van Gogh. En ook een nieuw festival is onderweg. Kings Of Colors wil zo verder werken aan graffitikunst in Den Bosch.

 • 25 Oktober 2018 om 07:00

New Heroes laat kansen op nieuwe Europese zege liggen

Tot diep in de wedstrijd hield New Heroes woensdagavond in Israël gelijke tred met Ironi Ness Ziona. Maar uiteindelijk moest de Bossche basketbalploeg toch het hoofd buigen: 91-85.

 • 24 Oktober 2018 om 20:17

Verdachte bedreigt agent: β€˜Ik heb moeite met autoriteiten’

DEN BOSCH - ,,Meneer houdt de gemoederen in Den Bosch en omgeving al een poosje flink bezig.’’ Dat zei officier van justitie Geurts deze woensdagmiddag halverwege de rechtszitting bij politierechter Sangers in Den Bosch. Hij had het over een man (50) zonder vaste woon- of verblijfplaats die op 11 oktober werd aangehouden wegens bedreigen en beledigen van een agent op het terrein van Reinier van Arkel in Vught.

 • 24 Oktober 2018 om 18:07

Joris Linssen: ’Ik hoop weer te kunnen filmen in Den Bosch’

DEN BOSCH - Joris Linssen was jarenlang vol lof over Den Bosch als de stad waar hij opnamen liet maken bij ‘zijn’ kerstboom. Wat vindt hij ervan dat de KRO-NCRV onlangs heeft besloten om deze stad over te slaan. ,,Jammer’’, aldus de presentator.

 • 24 Oktober 2018 om 17:37

Oranje wijnen in de schijnwerpers bij proeverij in restaurant Pollevie

Wo 24 okt. Restaurant Pollevie houdt een speciale proeverij met oranje wijnen. Pollevie krijgt de kans de wijnmakers te ontvangen omdat de plannen rondom een beurs in Amsterdam plots gewijzigd zijn. ,,We verwachten meer dan tien wijnmakers bij de proeverij", vertelt Martin Berkelmans van Pollevie.

 • 24 Oktober 2018 om 16:49

Rotary 's-Hertogenbosch West: denk ook eens lokaal bij schenken

DEN BOSCH - Wie na zijn dood wil schenken aan een goed doel doet dat meestal aan grote, bekende (inter)nationale organisaties. Zonde vindt de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West . Zij komt met een lokale goede doelengids.

 • 24 Oktober 2018 om 16:00

Doorrijder Den Bosch al maand spoorloos: vroeg hoe het met meisje ging en reed door

DEN BOSCH - De automobiliste die eind vorige maand een 15-jarig meisje aanreed in Den Bosch en haar vervolgens gewond achterliet, is nog altijd niet gepakt. Dat meldt de politie woensdag, die nu naarstig op zoek is naar de vrouw en naar getuigen van de aanrijding.

 • 24 Oktober 2018 om 15:46

Bossche Lauren Verster gaat wensouders twee jaar lang volgen

DEN BOSCH - De van oorsprong uit Den Bosch afkomstige Lauren Verster gaat voor het nieuwe programma ‘Ik wil een Kind’ stellen en singles volgen voor wie het krijgen van een kind om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is.

 • 24 Oktober 2018 om 15:00

Rechtszaak tussen gemeente Den Bosch en Swiss Sense over komst KFC staat nog altijd gepland

DEN BOSCH - De Kentucky Fried Chicken (KFC) mag dan begonnen zijn het inrichten van het fastfoodrestaurant op de meubelboulevard, de rechtszaak tussen Swiss Sense en de gemeente staat nog gewoon op de planning.

 • 24 Oktober 2018 om 14:53

Smartphone-opknapper Swoop met vestigingen in Den Bosch en Tilburg failliet

DEN BOSCH - Smartrepair in Den Bosch, het bedrijf achter de smartphonerefurbish-winkels Swoop, is door de rechtbank Oost-Brabant failliet verklaard.

 • 24 Oktober 2018 om 14:47

Opstand (2): bijna verlost van de Maand van de Geschiedenis

Nog een week de tanden op elkaar, dan zijn Bosschenaren verlost van de landelijke Maand van de Geschiedenis. Niet dat deze stad een hekel aan achteromkijken heeft. Integendeel: als Bosschenaren zeggenschap over de evolutie hadden gehad, zat ons hoofd honderdtachtig graden gedraaid op onze romp. Godzijdank is dat de mensheid bespaard gebleven, zoals ook de karakteristieke grootbek van de Bosschenaren beter lokaal dan wereldwijd overlast kan veroor-zaken.

 • 24 Oktober 2018 om 11:57
❌