[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017Brabants Dagblad - Den-Bosch e.o.

Meer mannen kiezen voor pabo in Den Bosch of Veghel

DEN BOSCH - De verjuffing van het basisonderwijs lijkt tot staan te komen, nu meer mannen voor een studie aan de pabo kiezen. Op de vijf pabo's van Fontys Hogeschool in Brabant is gemiddeld 27 procent van de eerstejaars man tegen 25 procent in 2016. 

 • 25 September 2017 om 18:50

Rosmalense fotografe haalt National Geographic met Loonse en Drunense Duinen

ROSMALEN - Laura Vink is niet wat je verwacht bij een natuurfotograaf. Oké, ze heeft een thermoskan met hete thee bij zich, maar ze draagt geen afritsbroek of 'handig' vestje met duizend zakjes. En ze is al helemaal niet oud, maar gewoon dertig jaar. 

 • 25 September 2017 om 18:47

Bossche bedrijven BOON en Dutch Quinoa in innovatie Top 10

DEN BOSCH - Twee Bossche bedrijven zijn in de Top 10 geëindigd van landelijke MKB Innovatie Awards: Dutch Quinoa op 3 en BOON op 8. In totaal telt de lijst 100 innovatieve bedrijven.

 • 25 September 2017 om 17:50

Beerens, gedupeerd na brand Westwal, blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

DEN BOSCH - Een buiteninspecteur omgevingswet heeft maandagochtend in gezelschap van een constructeur poolshoogte genomen in drie woningen aan het Bossche Katerstraatje. Burgemeester Ton Rombouts komt hiermee een belofte na die hij donderdag deed aan bewoonster Ursula Beerens. Deze dochter van de eigenaar klaagde zaterdag in het Brabants Dagblad dat zij zich in de steek gelaten voelde door burgemeester Rombouts.

 • 25 September 2017 om 17:40

Uitfans FC Den Bosch weer welkom bij FC Oss

Fans van FC Den Bosch en FC Oss zijn weer welkom in elkaars bezoekersvak. 3 jaar lang was dat verboden, nadat er in 2014 flinke rellen zijn geweest tussen beide supportersgroepen. Bij de eerstvolgende derby op 20 oktober in Oss zijn er maximaal 150 Bossche supporters welkom.

 • 25 September 2017 om 16:54

Pizzabezorger beroofd van pizza's in Den Bosch

DEN BOSCH - Twee personen hebben vrijdagavond rond 22.30 uur aan de Jan Olieslagerstraat in Den Bosch een pizzabezorger beroofd van zijn lading. Het ging in totaal om zes pizza's, die helemaal niet besteld bleken te zijn op het adres waar hij ze af moest leveren.

 • 25 September 2017 om 16:27

Alweer iemand van spoor gered in Vught, reddingsactie gefilmd

VUGHT – Een vrouw is zaterdag in de problemen gekomen tijdens het oversteken op een spoorwegovergang in Vught. De vrouw kwam met haar scootmobiel klem te zitten en moest uitstappen om een aanrijding met een trein te voorkomen. Omstanders en incidentenbestrijders van ProRail schoten de vrouw te hulp.

 • 25 September 2017 om 13:31

Volop werk voor verkeersregelaars bij Bossche parkeergarage De Wolvenhoek

DEN BOSCH - Een rood-witte wegafzetting bij de ingang van parkeergarage De Wolvenhoek. En grote gele waarschuwingsborden met zwarte teksten. Het is niet genoeg om automobilisten duidelijk te maken dat deze geliefde parkeergarage in de Bossche binnenstad voorlopig dicht is.

 • 25 September 2017 om 13:18

Inbraak bij Sterrenboschschool in Den Bosch, verdachte op gestolen scooter klemgereden

DEN BOSCH - Bij het kindcentrum Sterrenbosch aan de Hofstedenlaan in Den Bosch is zondagnacht ingebroken. De mogelijke inbreker werd later in de nacht opgepakt.

 • 25 September 2017 om 12:11

Minder wanbetalers zorgpremie door soepeler regels

DEN BOSCH/ TILBURG  - Het aantal mensen dat hun zorgverzekering niet betaalt, is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Zorginstituut Nederland. De daling is volgens het instituut vooral te verklaren door de versoepeling van de regels, niet doordat mensen ineens hun zorgverzekering kunnen betalen.

 • 25 September 2017 om 12:11

Telefoonhond Amy ruikt elk mobieltje dat meegesmokkeld wordt in de gevangenis in Vught

VUGHT - ,,Goed zo, braaf!'' De Duitse herder Amy snuffelt enthousiast onder het bed en aan de gordijnen. Aangemoedigd door haar begeleider. De eerste gsm-hond van het land is maandag 'aan het werk' in de PI Vught.

 • 25 September 2017 om 12:03

Tweede festival Gezond Den Bosch met extra aandacht voor ouderen

DEN BOSCH - De tweede editie van Gezond Den Bosch, zondag 8 oktober in De Plek in Maaspoort, biedt extra aandacht voor senioren.

 • 25 September 2017 om 11:53

Zondag met Lubach vat Brabantse drugscriminaliteit samen in 3 zachte G's

DEN BOSCH - Het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach besteedde zondagavond op ludieke wijze aandacht aan de noodoproep van Brabantse burgemeesters over de drugscriminaliteit in de provincie. Lubach analyseerde de drugsproblemen en gaf tips om de zaak op te lossen.

 • 25 September 2017 om 08:25

Geld jeugdzorg is in veel Brabantse gemeenten op

De geldpot voor jeugdzorg is leeg. Dat wil zeggen: in de helft van de gemeenten zijn de centen nu al op. Ook gemeenten in de regio van het Brabants Dagblad proberen te roeien met de riemen die ze hebben.

 • 25 September 2017 om 07:43

Een hapjesavond in Rosmalen, terwijl ze een driegangendiner gewend zijn

ROSMALEN - De Rosmalense ontmoetingsplek Bij Bomans heeft een nieuwe stek. Maar het keukentje kon niet mee. En daar balen veel ouderen van.

 • 25 September 2017 om 07:40

Rick Post (17) ontwerpt Oeteldonks embleem 2018

DEN BOSCH - Rick Post (17) heeft het Oeteldonkse embleem voor 2018 met het  motto 'Van keins af aon' ontworpen. Dat werd zondagmiddag bekend gemaakt in Hotel Central.

 • 24 September 2017 om 22:34
Gisteren โ€” 24 September 2017Brabants Dagblad - Den-Bosch e.o.

Nuland swingt de pan uit met 'Just a mee sing festival'

NULAND - Dat de kiosk op het plein in Nuland er niet voor niets staat heeft het koor Justbetween zondag onder leiding van Maarten Willemsen even haarfijn laten zien. Ze nodigden iedereen uit de omgeving uit om gezellig met ze mee te komen zingen en daar werd massaal gehoor aan gegeven. 

 • 24 September 2017 om 23:23

Stemtrillingen komen 'van binnenuit' bij Den Bosch Goes A Cappella

ROSMALEN - Zingen doe je onder andere met je oren. En ieder a-capellakoor is zo sterk als de zwakste schakel. Twee stellingen die tijdens de tiende editie van Den Bosch Goes A Cappella(DBGA) zondag in Perron-3 bij de diverse workshops en masterclasses de spijker op z'n kop slaan. 

 • 24 September 2017 om 22:52

Rick Pots (17) ontwerpt Oeteldonks embleem 2018

DEN BOSCH - Rick Post (17) heeft het Oeteldonkse embleem voor 2018 met het  motto 'Van keins af aon' ontworpen. Dat werd zondagmiddag bekend gemaakt in Hotel Cental.

 • 24 September 2017 om 22:34

Na Kutbier krijgt Den Bosch ook Bossche Lulkoek

DEN BOSCH - Het is geen lulkoek, maar serieus waar: Den Bosch krijgt een nieuwe lekkernij, de Bossche Lulkoek. 

 • 24 September 2017 om 20:57
โŒ