[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Juni 2018Brabants Dagblad - Den-Bosch e.o.

Sjouwen met stenen voor een dode zoon

VLIJMEN - Jack en Bertie van Hooft verleggen stenen op aarde. Ze sjouwen ze de wereld over, brengen ze van Portugal, naar Spanje, naar Frankrijk. Naar alle plekken waar ze samen waren met hun overleden zoon. Dat doen ze voor hem, voor alle figuurlijke stenen die hij zelf verlegde omdat hij hun leven veranderde, mooier maakte.

 • 23 Juni 2018 om 07:11

Bioscoopbezoeker hoeft Den Bosch niet meer te mijden

Za 23 jun. Landelijk groeide het bioscoopbezoek de afgelopen jaren hard, maar in Den Bosch niet. Dus staat de stad qua bezoek net onder Hoorn, Ede, Hilversum en Hoofddorp. Met moderne bioscopen en duizend nieuwe stoelen moet daar vanaf volgende week verandering in komen.

 • 23 Juni 2018 om 07:00
Gisteren โ€” 22 Juni 2018Brabants Dagblad - Den-Bosch e.o.

Bossche burgemeester Mikkers reikt culturele penning uit in Duitse zusterstad Trier

TRIER - Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch heeft vrijdagavond de culturele penning van de stad ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan de voorzitter van het Gesellschaft Herzogenbusch, de heer Theo Gimmler.

 • 22 Juni 2018 om 22:17

Kijkje bij Kinepolis: 1000 nieuwe stoelen, een scherm van 17,5 meter, 360 gradengeluid en M&M's op kleur

Vr 22 jun. In één klap komen er met Kinepolis duizend bioscoopstoelen bij in de stad. Het grootst is zaal zeven met 268 stoelen, 360 graden geluid en een 17,5 meter groot scherm met 4K beeldkwaliteit. ,,Dit verdient Den Bosch."

 • 22 Juni 2018 om 18:47

Waarschijnlijk tabak in waterpijpen van shishalounges in Den Bosch, zaken mogelijk dicht

DEN BOSCH - Tijdens een controle donderdag in twee shishalounges bij de Churchilllaan in Den Bosch zijn waterpijpen gevonden met daarin rookwaren die waarschijnlijk tabak bevatten. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) doet nader onderzoek omdat het gebruik van tabak volgens de Tabakswet niet is toegestaan in een shishalounge met een drank- en horecavergunning.

 • 22 Juni 2018 om 17:00

Bewoner blij met droogleggen deel centrum: 'Problemen extreem toegenomen'

DEN BOSCH - Gastheren en gastvrouwen gehuld in blauwe jassen verwelkomen deze vrijdag bezoekers op het Bossche Stationsplein. De zogenaamde Blauwe Engelen delen folders uit die toeristen even verderop kunnen lezen op betonnen banken bij de Wilhelminabrug. En juist daar kun je te maken krijgen met wat niet in de brochures staat: overlast door drank- en drugsverslaafden en bedelaars.

 • 22 Juni 2018 om 16:26

Avans gaat meer verpleegkundestudenten opleiden

DEN BOSCH - Avans Hogeschool gaat meer studenten toelaten tot de opleiding Verpleegkunde. Vanaf september van dit jaar wordt het aantal opleidingsplaatsen opgetrokken van 330 naar 380 en vanaf het studiejaar 20190-2020 wordt de zogeheten numerus fixus zelfs volledig losgelaten.

 • 22 Juni 2018 om 16:10

Oudendag en Wessels in definitieve selectie Oranje, Bouwknecht valt af

Nick Oudendag en Stefan Wessels zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlandse basketbalteam voor de WK-kwalificatieduels met Roemenië (op 28 juni) en Italië (op 1 juli).

 • 22 Juni 2018 om 16:07

Politie klaar met onderzoek afgebroken schommel: 'Geen sporen sabotage'

DEN BOSCH - De politie heeft het onderzoek afgesloten naar een incident op 6 juni waarbij een 12-jarige scholiere van kindcentrum Boschveld in Den Bosch gewond is geraakt toen de schommel waarop zij zat afbrak.

 • 22 Juni 2018 om 15:46

Den Bosch heeft (vooralsnog) voldoende handhavers, 'als de juiste keuzes gemaakt worden'

DEN BOSCH - Als de gemeente Den Bosch de juiste aanpak kiest en niet meer achter elke melding van overlast of een illegale aanbouw aan hoeft te gaan, zijn er voldoende mensen om daar toezicht op te houden. Volgens burgemeester Jack Mikkers is het niet nodig om blikken handhavers voor bouw- en milieutoezicht, buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) en Stadstoezicht open te trekken.

 • 22 Juni 2018 om 15:11

Te koop in Bossche binnenstad: een Harry Potter-achtig gebouw

DEN BOSCH - ,,We hebben er jarenlang achter gesloten gordijnen aan gewerkt. Maar de gordijnen mogen nu open." Dat zegt Hans Wikkerink directeur/eigenaar van TPN Vastgoedontwikkeling over de nieuwe invulling van het rijksmonumentale pand op de hoek van de Bossche Waterstraat-Mortel waar tot de jaren tachtig het Rijksarchief was gevestigd. Het gedeelte op de hoek met de Mortel is sinds kort als woning/kantoor te koop voor 775.000 euro.

 • 22 Juni 2018 om 14:36

Veertien kinderen licht onderkoeld bij evenement Oosterplas in Den Bosch

DEN BOSCH - Bij een evenement aan de Oosterplasweg in Den Bosch zijn vrijdag aan het begin van de middag veertien kinderen licht onderkoeld geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. Er waren zeker zes ambulances, vijf brandweerwagens en medewerkers van het Rode Kruis aanwezig.

 • 22 Juni 2018 om 12:49

PvdA Den Bosch is verkeersonveiligheid Maaspoortweg beu

DEN BOSCH - De PvdA in Den Bosch wil dat de stoplichten bij de Lokerenpassage voor voetgangers en fietsers standaard op groen ingesteld worden. In ieder geval voor de komende tijd, tot er meer maatregelen genomen zijn om de verkeersonveiligheid op de Maaspoortweg aan te pakken.

 • 22 Juni 2018 om 13:44

Veertien kinderen onderkoeld bij evenement Oosterplas in Den Bosch

DEN BOSCH - Bij een evenement aan de Oosterplasweg in Den Bosch zijn vrijdagmiddag veertien kinderen onderkoeld geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. Er waren zeker zes ambulances, vijf brandweerwagens en medewerkers van het Rode Kruis aanwezig.

 • 22 Juni 2018 om 12:49

Kinderen onderkoeld bij evenement Oosterplas in Den Bosch

DEN BOSCH - Bij een evenement aan de Oosterplasweg in Den Bosch zijn vrijdagmiddag meerdere kinderen onderkoeld geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. Er zijn zeker zes ambulances, vijf brandweerwagens en medewerkers van het Rode Kruis aanwezig.

 • 22 Juni 2018 om 12:49

Hele dag minder intercity's tussen Utrecht en Den Bosch

DEN BOSCH - Er rijden de hele dag minder intercity's tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen. Dit komt door een defect spoor.

 • 22 Juni 2018 om 12:07

Muziek en beweging komen samen tijdens 'Zomeravondzangloop' in Vught

VUGHT - De Vughtse sportclub Prins Hendrik en het a-capella koor Vught Vocaal houden woensdag 4 juli een 'Zomeravondzangloop'. De loop voert door de bossen en het heidegebied achter de atletiekbaan van Prins Hendrik.

 • 22 Juni 2018 om 11:35

Jan en An Hofmeester uit Vught vinden het mooi geweest; ze stoppen met D'n Hofmeester

VUGHT - Een beetje verdrietig maar vooral opgelucht. Jan en An Hofmeester serveren zaterdag na ruim 34 jaar het laatste kopje koffie uit in hun gelijknamige horecazaak aan de Koestraat in Vught. ,,We hebben er vrede mee."

 • 22 Juni 2018 om 09:40

Tientallen boetes uitgedeeld en aanhouding verricht bij bromfietscontrole in Den Bosch en Eindhoven

DEN BOSCH/EINDHOVEN – De politie heeft tijdens een bromfietscontrole in Den Bosch en Eindhoven meerdere boetes uitgedeeld. Ook is er één aanhouding verricht. Dat meldt Team Verkeer Oost-Brabant.

 • 22 Juni 2018 om 08:29

Onderwijsboulevard Den Bosch krijgt er bijna duizend studenten bij

DEN BOSCH - Dertienduizend studenten, verspreid over Den Bosch, Rosmalen, Oss en Boxtel. Maar het Koning Willem I College gaat uiteindelijk terug naar twee grote campussen: scheelt tonnen aan huur, maar het is vooral ook praktischer.

 • 22 Juni 2018 om 07:03
โŒ