[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 19 Maart 2018Brabants Dagblad - Boxtel

Volgende bouwplannen dienen zich aan voor centrumplan Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel - Nieuwe stappen voor het centrumplan van Sint-Michielsgestel. Terwijl de bouw van de tweede fase van het Dommelsch Huys nog in volle gang is en de fundamenten voor het Meestershuis bij de toren worden gelegd, komen nu de Villa en het Torenblok aan de beurt.

 • 19 Maart 2018 om 17:27

Acteur Romijn Conen de nieuwe 'cultuurverbinder' in Boxtel

BOXTEL - De bekende acteur Romijn Conen is de nieuwe cultuurverbinder, eerder ook aangeduid als stadskunstenaar, in Boxtel. Conen (51) werd zondag door wethouder Maruška Lestrade gepresenteerd.

 • 19 Maart 2018 om 12:43

Nog meer pech voor reizigers: uur lang geen treinen tussen Tilburg en Boxtel door brand

TILBURG/BOXTEL – Er reden maandagochtend vanaf elf uur tijdelijk geen treinen tussen Tilburg en Boxtel. Oorzaak was een brand die onder een stoptrein bij Oisterwijk is ontstaan.

 • 19 Maart 2018 om 11:20
OuderBrabants Dagblad - Boxtel

Verkiezingsdebat in Haaren: 'Het gemeentehuis moet je wรฉl slopen'

HAAREN - Tijdens het verkiezingsdebat zondagmiddag in Den Domp in Haaren, georganiseerd door de vier ouderverenigingen uit de gemeente, werd duidelijk dat alle vier partijen er de komende drie jaar samen voor willen gaan.

 • 18 Maart 2018 om 20:05

Jacobusbeeldje als dank voor zestig jaar zingen in Dungens vrouwenkoor

SINT-MICHIELSGESTEL - Zestig jaar geleden sloten Annie Groenendaal - De Laat, Ria Kapteijns - Van Gemert en Fien Toelen - Hoesen zich aan bij het zangkoor in Sint-Michielsgestel. Sindsdien hebben zij zicht jaar in jaar uit ingezet in het belang van het koor. Daarvoor ontvingen zij zondagochtend het fraaie Jacobusbeeldje uit handen van kapelaan Zimmermann.

 • 18 Maart 2018 om 17:38

Sint-Michielsgestel start met blauwe zone in centrum

Sint-Michielsgestel - Naarmate er meer gebouwd wordt op het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel, neemt de drukte toe. Er komt in fasen een blauwe zone voor parkeren.

 • 18 Maart 2018 om 16:37

Assumptionisten Stapelen boos over handelswijze gemeente Boxtel

Boxtel - Het bestuur van de Assumptie-stichting, dat is de eigenaar van het kasteel en het park Stapelen in Boxtel, heeft met grote verbazing kennis genomen van de plannen voor 'Boxtel Binnen de Bruggen' van de gemeente.

 • 18 Maart 2018 om 15:22

Vandalen hebben het gemunt op verkiezingsborden in Gemonde

Gemonde - Vandalen hebben huis gehouden in Gemonde. Op een aantal plekken zijn verkiezingsborden vernield en is het grote gemeentelijke plakbord uit de grond getrokken en in de sloot gegooid. Ook twee grotere canvas-verkiezingsdoeken van het CDA moesten er aan geloven.

 • 18 Maart 2018 om 13:25

Bewoners willen geen verkeer bij ingang Victoria Staete Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel - Bewoners van het appartementencomplex Victoria Staete, vlak bij zorgcentrum De Beemden, willen liever geen verkeer van het nieuwe complex Heeren van Herlaer door hun achtertuin en langs de voordeur.

 • 18 Maart 2018 om 10:27

Boxtelaar Obispo trots op PSV-debuut: 'Hopelijk is dit het eerste hoofdstuk'

Armando Obispo uit Boxtel speelt al twaalf seizoenen bij PSV en maakte zaterdag zijn debuut bij PSV. Na bijna driekwart leven in Eindhoven was het grote moment daar.

 • 17 Maart 2018 om 23:25

Kinderen versieren palmpaasstokken in Museum Boxtel

Boxtel - Palmpasen en Boxtel, een krachtige combinatie. Dat is bijzonder, want in nog maar weinig plaatsen in Nederland wordt Palmpasen gevierd. De Boxtelaren lieten zich zaterdag wel een beetje weerhouden door de kou: er waren minder mensen dan normaal in het MuBo. Daar konden de takken afgehaald en versierd worden.

 • 18 Maart 2018 om 08:47

Vingerhoedje en pessarium lijken op elkaar bij Landelijke GeschiedenisQuiz in Den Bosch

DEN BOSCH - Het Noordbrabants Museum vormde zaterdagmiddag voor het eerst in de geschiedenis het decor van de finale van de Landelijke GeschiedenisQuiz. Er deden 28 middelbare scholen mee aan de strijd. Elk team bestond uit twee personen. Uiteindelijk ging een duo van het Trinitas Gymnasium uit Almere ervandoor met de hoofdprijs, wat zeg maar gerust gelijk staat aan de officieuze Nederlandse titel.

 • 17 Maart 2018 om 19:02

Hoe zielig kun je worden: Inbreken bij de voedselbank

Pak 'm beet 260 kinderen in Boxtel, Haaren, Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel gaan deze week met ongewassen kleren naar school. Ze krijgen dit weekend geen glaasje fris tijdens The Voice en een koekje na school zit er ook niet in. De reden? Hun ouders stonden deze week bij een leeggeroofde voedselbank.

 • 17 Maart 2018 om 07:00

Leer je woonplaats beter kennen met deze quiz

Aankomende week mogen we weer naar de stembus, maar hoe goed ken je jouw woonplaats eigenlijk? Test het zelf! Selecteer je gemeente en laat je verrassen door de opmerkelijke feiten over de plek waar je woont.

 • 17 Maart 2018 om 06:40

'Boxtel moet kneuterigheid eindelijk een keer loslaten'

BOXTEL - Boxtel heef last van kneuterigheid, het dorp zou meer overtuigd moeten zijn van de eigen mogelijkheden. Dat stelde VVD-lijsttrekker Dymph van de Vries vanavond tijdens het verkiezingsdebat van Brabants Centrum in de raadzaal. Als voorbeeld noemde de liberale het plan 'Boxtel tussen de bruggen'. ,,Dat noemen we on-Boxtels. Onzin. Zo ambitieus zijn zou normaal voor Boxtel moeten zijn."

 • 16 Maart 2018 om 21:08

Werkloosheid in Meierij daalt licht

BOXTEL - De werkloosheid in de Meierij is afgelopen maand licht gedaald. In Haaren het meest: met 4,6 procent, in Boxtel met 3 procent, in Meierijstad met 0,3 procent en in Sint-Michielsgestel met 0,2 procent. Voor heel Brabant is de daling van het aantal werklozen met een ww-uitkering gemiddeld 0,7 procent. Voor het hele land 1,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

 • 16 Maart 2018 om 12:14

Vragen in Boxtel over groepshuisvesting als 'haringen in een ton'

BOXTEL - De politieke groepering Combinatie'95 pleit voor het invoeren in Boxtel van een verordening die paal en perk stelt aan het verhuren van koopwoningen aan groepen mensen. Zoals studenten of werkmigranten.

 • 16 Maart 2018 om 11:30

Museum Boxtel start met rondleidingen op vaste dagen

BOXTEL - Museum Boxtel start met rondleidingen op vaste dagen over de geschiedenis van Boxtel. Die rondleidingen zijn gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde canon van Boxtel.

 • 16 Maart 2018 om 10:18

Brandweer Brabant-Noord is iets sneller geworden, maar nog altijd veel langzamer dan gemiddeld

DEN BOSCH - De brandweer in Brabant-Noord deed er vorig jaar gemiddeld 9,4 minuten over om naar de plaats van een brand of ongeluk te rijden. Dat is een fractie sneller dan vorig jaar, maar nog altijd twee minuten langzamer dan het landelijk gemiddelde van 7 minuten en 42 seconden.

 • 16 Maart 2018 om 09:49

Politiek Sint-Michielsgestel laat ferm nee horen tegen megastallen

Sint-Michielsgestel - Op de VVD na zijn alle partijen in Sint-Michielsgestel het eens over de toekomstige groei van agrarische bedrijven. Varkensbedrijven met meer dan 10.000 dieren (megastallen) zijn niet welkom in Gestel. De VVD vindt dat er met alle regels in de hand én innovatie wel wat moeten kunnen op dit gebied.

 • 15 Maart 2018 om 17:15
โŒ