[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018Brabants Dagblad - Boxtel

Geen roet in eten door regen bij Foodfestival Lekker Lennisheuvel

LENNISHEUVEL – Lekker druk bij Lekker Lennisheuvel. Gisteren vond het culinaire evenement voor de derde keer plaats in Natuurpark Boscheind in Lennisheuvel. De regen gooide nauwelijks roet in het eten.

 • 27 Mei 2018 om 22:01

'Haaren was een oord van de uitgestelde dood'

HAAREN - Was Kamp Haaren een sanatorium of vakantiekamp in vergelijking met andere plekken waar de Duitse bezetter Nederlanders vastzette?

 • 27 Mei 2018 om 19:46

Boxtelaren Schuurman en Bovendeert winnen Euro Hockey League met Bloemendaal

Bloemendaal heeft voor de derde keer de Euro Hockey League gewonnen. De hockeyers uit Noord-Holland, met Boxtelaren Glenn Schuurman en Roel Bovendeert in de gelederen, versloegen op het eigen veld in de finale Kampong met 8-2. De derde plaats was ook voor een Nederlandse ploeg, Rotterdam versloeg het Belgische Herakles.

 • 27 Mei 2018 om 17:55

Ongekend talent laat zich zien tijdens het Liemps Kunstpad

LIEMPDE - Met 32 exposerende Liempdse kunstenaars op achttien verschillende locaties dijt het Liemps Kunstpad steeds verder uit. Afgelopen weekend vond de zevende editie van het creatieve evenement plaats in onder meer bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd en dienstencentrum Kloosterhof, maar vooral ook in huizen en tuinen van particulieren, meestal die van de kunstenaar zelf. Liempde blijkt over een almaar groeiende stroom ongekend talent te beschikken.

 • 27 Mei 2018 om 17:16

Storing in tunnel bij station Best, treinen tussen Boxtel en Eindhoven rijden weer

BEST - Tussen Boxtel en Eindhoven reden zondagochtend tussen ongeveer 9.00 en 10.00 uur geen treinen door een storing in de tunnel bij het station in Best.

 • 27 Mei 2018 om 09:39

Storing in tunnel bij station Best, geen treinen tussen Eindhoven en Boxtel

BEST - Tussen Boxtel en Eindhoven rijden geen treinen door een storing in de tunnel bij het station in Best. Het is nog niet bekend hoe lang de overlast zal duren.

 • 27 Mei 2018 om 09:39
OuderBrabants Dagblad - Boxtel

Werkgroep Gemonde zoekt verhalen over bevrijding dorp oktober 1944

GEMONDE - Om meer inzicht te krijgen in de bevrijding van Gemonde in oktober 1944 is een werkgroep op zoek naar feiten en verhalen uit die tijd.

 • 26 Mei 2018 om 17:22

Brabants waterschap waarschuwt: 'Droogte wordt onze grootste uitdaging'

CUIJK/MILL - Niet de hevige plensbuien, maar de droogte gaat, met de voorspelde lange, droge zomers in het vooruitzicht, voor de grootste problemen zorgen voor mens, natuur en landbouw in de regio.

 • 26 Mei 2018 om 10:31

Treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel hervat: reizigers werden na twee uur geΓ«vacueerd uit kapotte trein

TILBURG/BOXTEL - Tientallen reizigers zaten donderdagavond zo'n twee uur lang vast in een kapotte trein tussen Best en Boxtel. De reizigers zijn rond 19.30 uur geëvacueerd. Rond 20.30 uur was de kapotte trein weggesleept en reden de treinen weer tussen Boxtel en Tilburg.

 • 24 Mei 2018 om 18:37

Jan (62) 'De Trommelaar' uit Boxtel trommelt in de hemel verder

BOXTEL - Jan van de Mee (62) uit Boxtel is overleden. Hij werd donderdagochtend dood in zijn woning gevonden. Jan stond bekend als 'De Trommelaar' en trad in het verleden vaak spontaan op bij cafés of bij het voetbal. De laatste tijd was hij vaak depressief.

 • 24 Mei 2018 om 19:47

Binnenkort weer tijd om te plassen bij jeugdcircus Il Grigio uit Haaren: verbouwing zit erop

HAAREN - Deze zomer houdt jeugdcircus Il Grigio in Haaren voor de 57e keer twee weken lang circusvoorstellingen. Dit jaar gaan de voorbereidingen en de uitvoeringen nóg meer op rolletjes lopen dan voorgaande jaren. Dankzij de nieuwbouw die nu helemaal voltooid is.

 • 24 Mei 2018 om 19:56

Geen treinen tussen Tilburg en Boxtel: reizigers na twee uur geΓ«vacueerd uit kapotte trein

TILBURG/BOXTEL - Tientallen reizigers zaten donderdagavond zo'n twee uur lang vast in een kapotte trein tussen Best en Boxtel. De reizigers zijn rond 19.30 uur geëvacueerd, maar er rijden nog tot 21.00 uur geen treinen tussen Tilburg en Boxtel.

 • 24 Mei 2018 om 18:37

Minder treinen tussen Tilburg en Boxtel: reizigers uit kapotte trein gehaald

TILBURG/BOXTEL - Tussen Tilburg en Boxtel rijden sinds donderdagavond 18.15 uur minder treinen door een defecte trein.

 • 24 Mei 2018 om 18:37

Vader Tess van Schijndel overdonderd door media-ophef: 'Het was heel leuk om mee te maken'

ESCH - Heel bizar, maar zeker ook bijzonder. Zo omschrijft Geert-Jan van Schijndel de enorme media-ophef die ontstond nadat er woensdag een artikel in het Brabants Dagblad verscheen over de op dezelfde dag geboren Tessen van Schijndel.

 • 24 Mei 2018 om 16:40

Omgekeerd inzamelen afval levert al discussie op in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - D66 in Sint-Michielsgestel ziet niets in omgekeerd afval inzamelen. Daarmee kleed je de huidige service van afvalinzameling te ver uit, zo meent Roel Bouwman (D66). Gestel wil een proef doen met omgekeerde afvalinzameling.

 • 24 Mei 2018 om 15:51

Berlicum werkt aan revival van paraplu-hooiberg in buitengebied

BERLICUM - Op een haar na een eeuw geleden werd de eerste eenroeder gebouwd in Berlicum. Een paraplu-hooiberg die het hooi beter beschermde tegen weersinvloeden. De 'paraplu' maakt nu een revival mee.

 • 24 Mei 2018 om 15:44

'Moeilijk hard te maken of aantal dode koolmezen toeneemt door bespoten buxusmot'

TILBURG - Vogelbescherming Nederland vermoedt dat de toenemende sterfte onder koolmezen wordt veroorzaakt door de insecticiden die op buxusplanten worden gespoten. Uit die planten halen de mezen (de bespoten) rupsen, die als voedsel dienen. En zo nemen de mezen het rupsengif in.

 • 24 Mei 2018 om 13:40

Oproep: bent u slachtoffer geworden van een malafide klusjesman?

DEN BOSCH - In verschillende plaatsen in Brabant zijn sinds enige tijd weer malafide klusjesmannen uit Engeland en Ierland actief. Daarvoor waarschuwt de politie. Slachtoffers van deze oplichters worden opgezadeld met torenhoge rekeningen, terwijl de werkzaamheden aan hun huis of voortuin niet of slecht uitgevoerd zijn.

 • 24 Mei 2018 om 09:54

Terugkeer bewoonster (80) afgebrande boerderij in Esch is ongewis, ze woonde er al 60 jaar

ESCH - Letterlijk een heel mensenleven ligt in puin. Tot dinsdag einde van de middag leidde een lang pad tussen groen grasland haaks op de weg Hal in Esch, die parallel loopt aan de A2, naar een haast idyllische oude boerderij. Maar die brandde dinsdagavond nagenoeg tot de grond toe af.

 • 24 Mei 2018 om 08:16

Pastoor Toon Ooms, de man ook die kleinseminarie Beekvliet sloot, is op 90-jarige leeftijd overleden

TILBURG - Pastor Antonius (Toon) Ooms is vorige week vrijdag overleden in Tilburg. Ooms werd 90 jaar oud.

 • 23 Mei 2018 om 15:46
❌