[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBrabants Dagblad - Boxtel

Klassiek op de Dommel niet op de Dommel

BOXTEL - De eerste editie van Klassiek op de Dommel in Boxtel heeft zondag 23 september niet plaats op de Dommel. Vanwege het verwachte slechte weer heeft de organisatie de twee uitvoeringen verplaatst naar Podium Boxtel aan de Burgakker.

 • 21 September 2018 om 11:26

Deze maand een kat-en-muis-spel in Helvoirt voor tv-programma De buit

HELVOIRT - 'In Helvoirt past ernstige criminaliteit niet.' Dat zei onderzoeksleider Maaike van Leuken donderdagavond 20 september in het HelvoirThuis in Helvoirt, het dorp waar afgelopen weekeinde een 'imposant groot' geldbedrag is gestolen. Zes daders hebben de speurders van het Helvoirtse politiebureau Broekwal op dit moment in het vizier.

 • 21 September 2018 om 08:30

Baron van Boxtel heeft zijn Honorine weer terug

BOXTEL/DEN BOSCH - Ze waren elkaar wellicht een eeuwigheid kwijt. Maar door het Noordbrabants Museum zijn Gerard van Horne en Honorine van Wittem-van Beersel straks weer bij elkaar. Als schilderijen natuurlijk. Het middenpaneel is nog zoek.

 • 21 September 2018 om 07:28

Haaren pakt dassensterfte aan, met vereende krachten

HAAREN - De Guldenberg in Helvoirt staat bekend als de dassendodenweg van Nederland. Nergens anders in het land zijn de laatste vijftien jaar zoveel dassen dood gereden als op die smalle, door bossen omgeven weg, nog net in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De gemeente Haaren gaat er iets aan doen.

 • 21 September 2018 om 06:30

Boxtels amateurtalent kan kunst laten zien in MUBO

BOXTEL - Amateurkunstenaars die hun kunst wel eens aan een groter publiek willen tonen, kunnen meedoen aan een expositie in Museum Boxtel (MUBO). Die heeft plaats van 15 december tot en met 3 maart.

 • 20 September 2018 om 15:21

Documentaire over de Liempdse jaren van schrijver Jasper Mikkers

LIEMPDE - Dichter en schrijver Jasper Mikkers, opgegroeid in Liempde, laat maandag 24 september zijn documentaire 'Dichter tegen de tijd' zien in D’n Liempdsen Herd in Liempde. In de film bezoekt hij onder meer de plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn leven, zoals Liempde.

 • 20 September 2018 om 12:05

Bij slecht weer spelen big bands in Haaren binnen

HAAREN - Vanwege het verwachte slechte weer zondag houdt de organisatie van jazzfestival Born To Bigband in Haaren een noodscenario achter de hand. In dat geval treden de vijf deelnemende big bands niet op een van de vier podia in het centrum van het dorp op, maar in vier verschillende accommodaties.

 • 20 September 2018 om 11:41

'Veel zonnepanelen op daken zijn mooi en belangrijk, maar dat is niet genoeg'

BOXTEL - Boxtel neemt het voortouw van de duurzame revolutie in de regio. Met wethouder Peter van de Wiel en projectleider Gerard Schönfeld als kartrekkers van deze missie.

 • 20 September 2018 om 10:46

Bossche hulpbisschop Mutsaerts meldt zich bij paus af: 'Eerst opheldering over schandalen'

DEN BOSCH - Staat het bisdom Den Bosch achter paus Franciscus, die door schandalen rond seksueel misbruik onder druk is komen te staan?

 • 20 September 2018 om 10:42

Plan voor buurtschapjes in buitengebied Den Dungen

DEN DUNGEN - Stedenbouwkundige Arie Hoogstad zette voor Sint-Michielsgestel een ontwerp op papier met een stuk of vier tot vijf kleine buurtschappen aan de westkant van Den Dungen in het buitengebied.

 • 19 September 2018 om 20:00

Noordbrabants Museum koopt 'Barones van Boxtel'

DEN BOSCH/BOXTEL - Het Noordbrabants Museum in Den Bosch heeft woensdag een schilderij aangekocht met een afbeelding van de 'Barones van Boxtel'.

 • 19 September 2018 om 19:23

Litserborg heeft alweer nieuw bestuur

DEN DUNGEN - Een week nadat het zittende bestuur van multifunctionele accommodatie De Litserborg in Den Dungen stopte, is er al een nieuw interim-bestuur.

 • 19 September 2018 om 17:49

Financiering van muziekonderwijs in Boxtel aangepast: geld rechtstreeks naar ouders en kinderen

BOXTEL - Niet de muziekleraren, maar de kinderen die de lessen volgen, krijgen voortaan rechtstreeks geldelijke steun van de gemeente Boxtel.

 • 19 September 2018 om 15:03

Boxtel ijvert voor het open houden van kasteelpark Stapelen

BOXTEL - De gemeente Boxtel is al in gesprek met de nieuwe kasteelheer van Stapelen. Haar inzet is: het park voor het publiek openhouden. Het is niet voor niets een van de veertien deelprojecten in het ambitieuze groenplan 'Landschappen van Allure’.

 • 19 September 2018 om 13:27

Eindhovense vastgoedondernemer nieuwe kasteelheer van Stapelen in Boxtel

Boxtel - Xander van Mierlo (Waalre, 1974) heeft de sleutels van het karakteristieke kasteel Stapelen in Boxtel al. Hij neemt er ook zijn intrek, al is de vastgoedbelegger nog niet officieel eigenaar van het monumentale complex en het bijhorende kasteelpark. Terwijl hij de komende maanden in het kasteel woont, beslist hij over de toekomst ervan. Mogelijk wordt het een woonzorgcomplex.

 • 19 September 2018 om 09:57

Liempde krijgt Afscheidshuis in Nieuwstraat

LIEMPDE - Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Willemijn Bakx van Bakx Uitvaartzorg speelt daar op in met de bouw van een nieuw Afscheidshuis in Liempde. Daar kan de familie op geheel eigen wijze afscheid nemen.

 • 19 September 2018 om 09:20

Sint Joseph begint aan eerste gasloze woningen in Boxtel

BOXTEL - De nieuwbouw van 25 eengezinswoningen en acht gestapelde woningen aan de Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat in Boxtel is begonnen. De woningen worden Nul op de meter en zijn de eerste woningen die gasloos worden gebouwd.

 • 19 September 2018 om 09:06

Servicelijn openbare werken Boxtel/Gestel maandag 'open'

BOXTEL - De servicelijn in Boxtel en Sint-Michielsgestel waar inwoners vragen, opmerkingen en klachten kwijt kunnen over zogenaamde 'buurtergernissen' is vanaf komende maandag in gebruik.

 • 19 September 2018 om 06:29

Boxtel moet helderder zijn over waarde adviezen bij besluitvorming

BOXTEL - De klankbordgroep PHS, die adviseert over de grote verkeersplannen in Boxtel, vindt dat de gemeente vooraf helderder moet zijn over de waarde van te ontvangen adviezen.

 • 18 September 2018 om 19:30

Onderzoek naar bijbaantje Boxtelse Yvon Jaspers, KRO-NCRV om opheldering gevraagd

BOXTEL - Het Commissariaat voor de Media gaat onderzoek doen naar de nevenfuncties van Yvon Jaspers. Aanleiding voor het onderzoek is recente berichten in de media over het feit dat de Boxtelse presentatrice al drie jaar lang in dienst is van For Farmers, het grootste veevoederbedrijf van Europa.

 • 18 September 2018 om 16:10
โŒ