[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018Brabants Dagblad - Boxtel

Opnieuw origineel prentenboek van Milja Praagman uit Boxtel

BOXTEL - 'De boer en de dierenarts.' Binnenkort verschijnt er weer een origineel prentenboek van de hand van Milja Praagman uit Boxtel, voor kinderen van vier tot zeven jaar. Het gaat over de liefde tussen een boer en zijn dierenarts.

 • 17 Januari 2018 om 09:31

Plein in Lennisheuvel draait in het begin zeker verlies

LENNISHEUVEL - De maatschappelijke onrust over de vestiging van een biomassaplein bij Lennisheuvel is zo groot, dat een vergunning ervoor geven pas kan nadat de gemeenteraad daarover zijn zegje heeft kunnen doen. Dat vindt de politieke groepering BALANS, die daarvoor een initiatiefvoorstel heeft ingediend, dat 23 januari door de gemeenteraad wordt besproken.

 • 17 Januari 2018 om 06:44
Gisteren โ€” 16 Januari 2018Brabants Dagblad - Boxtel

Inwoners gemeente Haaren lossen met politie zowat alle woninginbraken op

HAAREN - Dat het aantal inbraken in de gemeente Haaren in 2017 maar liefst voor 97 % is opgelost, dankt burgemeester Jeannette Zwijnenburg vooral aan de verschillende burgerinitiatieven zoals de buurtpreventieteams en de verschillende Whatsapp-groepen die actief zijn.

 • 16 Januari 2018 om 17:28

Lokaal Liberaal Haaren komt met nieuwe partijnaam; Lokaal Brabant

HAAREN - De partij Lokaal en Liberaal Haaren (LLH) heeft haar naam veranderd in Lokaal Brabant. De partij heeft zich onder deze naam op de kieslijst officieel geregistreerd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart worden gehouden.

 • 16 Januari 2018 om 17:26

Vertraging door vrachtwagenbrand op A2 tussen Den Bosch en Eindhoven voorbij

BOXTEL - Een kleine brand in een vrachtwagen zorgde dinsdagochtend voor veel vertraging op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven. Tussen Best-West en Vught waren lange tijd twee rijstroken afgesloten.

 • 16 Januari 2018 om 08:18

Mishandeling Boxtelse jongen (16) op Facebook gezet, politie probeert rel tussen partijen te sussen

BOXTEL - Een ruzie in Boxtel dreigt uit de hand te lopen nu op Facebook een zoektocht is gestart naar volwassenen die op videobeelden een minderjarige jongen vasthouden. De politie heeft geprobeerd beide partijen aan tafel te krijgen, maar dat is niet gelukt.

 • 16 Januari 2018 om 14:35

Iedereen kan meepraten over 'Boxtel binnen de bruggen'

BOXTEL - Iets doen met de historie van de zogeheten Binnendommeltjes in Boxtel. Die wens lijkt lokaal steeds meer aan te slaan. De gemeente wijdt zondag een bijeenkomst aan 'Boxtel binnen de bruggen'; daar kunnen inwoners meepraten.

 • 16 Januari 2018 om 11:06

Lokale kennis nodig voor aanpak gevaarlijke kruising N65 bij Helvoirt

Haaren/Helvoirt - Inwoners van Haaren en Helvoirt kunnen op maandag 22 januari meedenken over de ontwikkeling van het gevaarlijke kruispunt Torenstraat-Molenstraat als onderdeel van de aanpak van de N65. Deze meedenkavond begint om 19.00 uur in het gemeentehuis.

 • 16 Januari 2018 om 10:25

Boxtelaar Roger van Gent maakt zich op voor derde termijn bij hockeyers Oranje-Rood

Roger van Gent gaat voor de derde keer aan de slag als hoofdcoach van Heren-1 van Oranje-Rood. De huidige assistent van de mannenploeg volgt komende zomer Lucas Judge op die na twee seizoenen vertrekt bij de Eindhovense hockeyclub.

 • 16 Januari 2018 om 08:01

Wandelen met Jac. P. Thijsse in de Kampina

BOXTEL - De Kampina is een van de beschreven natuurgebieden in een bijzondere nieuwe wandelgids. 'Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse' heet dat boekje van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Uitgangspunt daarvoor waren wandelingen die Thijsse ooit beschreef in zijn beroemde Verkade-albums.

 • 16 Januari 2018 om 09:27

Vertraging op A2 tussen Den Bosch en Eindhoven voorbij na brand in vrachtwagen

BOXTEL - Een kleine brand in een vrachtwagen zorgde dinsdagochtend voor veel vertraging op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven. Tussen Best-West en Vught waren lange tijd twee rijstroken afgesloten.

 • 16 Januari 2018 om 08:18

Flinke file op A2 door brand in vrachtwagen

BOXTEL - Een kleine brand in een vrachtwagen zorgt voor veel vertraging op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven. Tussen Boxtel en Best waren twee rijstroken afgesloten.

 • 16 Januari 2018 om 08:18

Flinke file op A2 bij Vught door kapotte vrachtwagen

VUGHT - Een kapotte vrachtwagen zorgt voor veel vertraging op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven. Ter hoogte van Vught zijn twee rijstroken afgesloten.

 • 16 Januari 2018 om 08:18

Roger van Gent maakt zich op voor derde termijn bij hockeyers Oranje-Rood

Roger van Gent gaat voor de derde keer aan de slag als hoofdcoach van Heren-1 van Oranje-Rood. De huidige assistent van de mannenploeg volgt komende zomer Lucas Judge op die na twee seizoenen vertrekt bij de Eindhovense hockeyclub.

 • 16 Januari 2018 om 08:01
OuderBrabants Dagblad - Boxtel

Groter belang Boxtelse vleesproducent Vion in huidenbedrijf

BOXTEL - De internationale vleesproducent Vion in Boxtel heeft een groter belang verworven in het Duitse huidenbedrijf BestHides. De Boxtelse onderneming verhoogt het aandelenbelang van veertig naar zestig procent.

 • 15 Januari 2018 om 12:13

Boxtel verwacht meer woningen in voormalige bedrijfspanden

BOXTEL - Opvallend: in de eerste paar dagen van januari zijn bij de gemeente Boxtel vier aanvragen ingediend om een bedrijfspand te mogen verbouwen tot woningen. In heel 2017 kwamen slechts twee van dergelijke verzoeken binnen. ,,Een beetje toeval, maar ook het gevolg van provinciaal en gemeentelijk beleid", reageert wethouder Peter van de Wiel (Combinatie95, volkshuisvesting).

 • 15 Januari 2018 om 10:36

'Boxtelaar' Frank Westerop is Amsterdammer van het jaar

BOXTEL - Frank Westerop is uitgeroepen tot Amsterdammer van het jaar 2017. Hij zit al jaren in de Raad van Elf in Boxtel, maar is wijkagent en Cliniclown in de hoofdstad.

 • 15 Januari 2018 om 00:01

Dick Jaspers grijpt achttiende Masterstitel in Berlicum

Dick Jaspers heeft zondag in Berlicum de nationale Masters driebanden gewonnen. De Willebrorder was in de finale veel te sterk voor Harrie van de Ven: 40-13 in 14 beurten.

 • 14 Januari 2018 om 18:19

Winnaars DichtSlamRap durfden wat meer

BOXTEL - Elianne van Elderen uit Best en Gert Vanlerberghe uit Antwerpen wonnen gisteren de prefinale van DichtSlamRap in eetcafé Le Temps Perdu in Boxtel.

 • 14 Januari 2018 om 17:46

Van een containerbrand tot inzet van een arrestatieteam; het 112 nieuws van 13 en 14 januari

DEN BOSCH - De hulpdiensten waren dit weekend weer actief in heel onze regio. Verschillende ongelukken, een grote brand en wat kleine. Lees hier het overzicht van alles politieberichten van het afgelopen weekend van 13 en 14 januari.

 • 14 Januari 2018 om 16:43
โŒ